Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




25-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Constantin Guys 1802 - 1892 was een Nederlands aquarellist en illustrator

Constantin Guys 1802 - 1892 was een Nederlands aquarellist en illustrator


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Meisjes-op-het-balkon.jpg?t=1287926546



Constantin Guys (Vlissingen, 1802 - Parijs, 1892) was een Nederlandse oorlogscorrespondent, aquarellist en tevens illustrator voor Britse en Franse kranten.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Constantin-Guys5.jpg?t=1287926604



Baudelaire noemde hem de schilder van het moderne leven. Naast oorlogsscènes, vaak met paarden, schilderde Guys ook vaak revueartiestes, bordeelhoudsters, etc.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Constantin-Guys3.jpg?t=1287926779



Guys werd in Nederland aan de vergetelheid ontrukt door het boek Au pair van Willem Frederik Hermans, waarin één van de hoofdpersonen eindeloze monologen over deze kunstenaar houdt.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Constantin-Guys7.jpg?t=1287926729





» Reageer (0)
24-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Devon Rex

De Devon Rex

Klik op de foto om er een filmpje over te bekijken






De Devon Rex is een kattenras dat zijn oorsprong vindt in het Engelse Devonshire. Dit ras heeft een bijzonder uiterlijk en een gekrulde vacht.

Beryl Cox uit Devonshire las een krantenartikel over de Cornish Rex, de gekrulde katten uit Cornwall. Het toeval wilde dat bij haar ook een gekruld katertje was geboren die zij Kirlee genoemd had. Kirlee was in 1960 geboren uit een normaal behaarde boerderijpoes. Waarschijnlijk was zijn vader de kater met gekrulde vacht, die zij wel eens bij de tinmijnen zag rondzwerven. Zij nam contact op met de fokkers van het Cornish Rex katertje, dat op de bij het artikel behorende foto stond. Deze waren zeer verheugd met dit bericht en overtuigden Beryl Cox om het katertje aan hen af te staan, zodat zij hem konden gebruiken in hun fokprogramma. Het werd echter een teleurstelling toen uit Kirlee met een aantal hybride en gekrulde Cornish Rex poezen alleen gladharige kittens geboren werden. De rexkatten uit Cornwall en Kirlee bleken uit verschillende mutaties te zijn ontstaan. Er werden toen twee verschillende fokprogramma's opgesteld, de Cornish rex, toen nog gewoon Rex genaamd, heette toen Rex gene 1, de Devon Rex, werd Rex gene 2 genoemd. Vanwege het geringe aantal katten dat voor de fok beschikbaar was, zijn afstammelingen van Kirlee met de Cornish Rex poezen zowel voor de fok van de Cornish rex als voor de fok van de Devon rex gebruikt. Álle Devon Rexen hebben daardoor ook Kallibunker (de stamvader van de Cornish rexen) in hun afstamming. En de meeste Cornish rexen hebben ook Kirlee als voorvader. Daarna is voor de opbouw van het ras uitgekruist met Brits korthaar katten, Burmezen, Perzen en Siamezen. Met deze uitkruisingen werd tevens een breed scala aan kleuren en vachtpatronen toegevoegd aan het ras.

In 1969 kwamen de eerste Devon Rexen naar Nederland. De Deense fokster bracht ze mee naar de internationale kattenshow -georganiseerd door Felikat- in het Beursgebouw in Amsterdam, waar een aantal van haar katten verkocht werden en in Nederland bleven. Onder deze katten waren ook Cornish Rexen en de meeste van deze katten waren van een gemengde Cornish Rex/Devon Rex afstamming. Een aantal van de Nederlanders die de katten hadden gekocht zijn er mee gaan fokken. Voor dit doel zijn in de daarop volgende jaren ook verschillende Devon Rexen uit Engeland geïmporteerd. In 1979 hebben een aantal fokkers de Rexkatten Club in Felikat opgericht, deze actieve groep van Rexen fokkers en liefhebbers hebben zich ingezet om het ras in Nederland op de kaart te zetten. Vanaf die tijd zijn de Devon Rexen in Nederland meer bekend geworden en kwamen er steeds meer liefhebbers en fokkers bij.

De vacht is zeer kort en gekruld of gegolfd, met vaak weinig beharing op de buik en hals. De gekrulde vacht is het gevolg van een recessief verervende vachtmutatie. Devon Rex katten hebben een slank en gespierd lichaam met een brede borst, lange slanke poten en een lange staart. Het kopje is breed en wigvormig met grote ovale ogen en grote laaggeplaatste oren, de hals is lang en slank. Alle vachtkleuren zijn toegestaan.

Devon rex katten zijn erg gericht op mensen en hebben dan ook veel aandacht nodig. Door deze sterke mensgerichtheid kunnen ze bijvoorbeeld gemakkelijker kunstjes leren (zoals apporteren van propjes) en hebben ze een intelligent voorkomen. Ze zijn erg speels en aanhankelijk en hebben een zachtaardig karakter. Devon rexen zijn door hun karakter geschikte gezinskatten en gaan goed met andere katten, honden en kinderen




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regering wil beperking aantal kinesitherapeuten afschaffen

Regering wil beperking aantal kinesitherapeuten afschaffen



De federale regering overweegt om het vergelijkend examen dat kinesitherapeuten toelaat een eigen praktijk te beginnen af te schaffen. De ministerraad van afgelopen vrijdag besliste om een "denkproces" hierover op te starten. Mogelijk worden de voorlopige erkenningen die geldig zijn tot nieuwjaar verlengd.


Afgestudeerde kinesitherapeuten kunnen niet zomaar een eigen kabinet opstarten. Ze moeten daarvoor een nummer krijgen van het Riziv. Om het aantal privépraktijken te beperken, is het aantal nummers dat elk jaar wordt uitgereikt beperkt. Indien er per taalrol meer kandidaten zijn dan nummers, wordt een vergelijkend examen ingericht.
 

De voorbije jaren gebeurde het meermaals dat er een Nederlandstalig examen moest worden ingericht. In 2005, 2006 en 2007 waren er immers meer Nederlandstalige kandidaten dan er voorziene plaatsen waren. Verschillende voorstellen om het examen af te schaffen, raakten nooit goedgekeurd.
 

Dit jaar wordt er voor het eerst een Franstalig examen ingericht. Dat vindt volgende week zaterdag plaats. MR en cdH hebben al aangekondigd dat ze de Kamer een wet willen laten stemmen om het examen alsnog af te blazen.
 

De regering van lopende zaken zal nu een "denkproces" opstarten "over de wenselijkheid om een dergelijk examen in de toekomst te organiseren". De planningscommissie stelde eerder al voor om het examen af te schaffen.
 
Afhankelijk van de vorderingen van dit "denkproces" kan de regering beslissen om de voorlopige riziv-nummers, die geldig zijn tot het einde van het jaar, te verlengen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe ijsberinnen bijten en verstoten Knut in zoo Berlijn

Nieuwe ijsberinnen bijten en verstoten Knut in zoo Berlijn

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






De wereldberoemde ijsbeer Knut krijgt het zwaar te verduren in de zoo van Berlijn. Tosca, Nancy en Katjuscha, de drie vrouwtjes waar hij sinds zijn verhuis naar het grote ijsberenverblijf mee samenwoont, zijn geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken. De ijsberinnen bijten en bedreigen de vierjarige Knut, die er maar ongelukkig bijloopt


Duitse kranten hebben het over 'relatiestress' bij de ijsbeer en melden dat Knut absoluut geen womanizer is. Sinds het vertrek van Knuts vader Lars naar Wuppertal, is alle hoop gevestigd op Knut om voor nieuwe ijsbeertjes te zorgen. Volgend voorjaar zal hij in actie moeten schieten, maar zo heeft het trio Tosca, Nancy en Katjuscha het niet begrepen. De Berlijnse dierentuin is dan ook op zoek naar een berin die bij Knut past en hopen haar binnenkort naar Berlijn te kunnen overbrengen.


Knut werd meteen na zijn geboorte in december 2006 verstoten door zijn moeder en grootgebracht door dierenverzorger Thomas Dörflein. Biologen voorspelden toen al dat de ijsbeer gestoord en asociaal gedrag zou ontwikkelen omdat hij niet was opgegroeid in de groep ijsberen. Er was zelfs een rel omdat dierenactivisten het dier liever wilden laten inslapen. Maar het snoezige beertje wist heel Duitsland te vertederen en dus was inslapen geen optie meer.


Maar berenverzorger Klös laat tegenover Trouw.nl weten dat deze berichten gerelativeerd moeten worden. "Alle aandacht gaat uit naar Knut, omdat hij nu eenmaal de publiekslieveling is. Als het regent en hij in een hoekje zit, betekent het niet meteen dat hij zielig is. Natuurlijk is het wennen voor de ijsberen. Knut zit nog maar zes weken bij de dames-ijsberen in het grote verblijf. Net zoals in elke familie is er af en toe strijd. Dus dan krijgt Knut het ervan langs. Het komt echt wel goed met hem en hij loopt echt geen gevaar."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zet je gps uit en volg de omleiding

'Zet je gps uit en volg de omleiding'


http://img835.imageshack.us/img835/3372/gpsuit.jpg


Een nieuw verkeersbord vraagt bestuurders hun gps uit te zetten en de omleiding te volgen. Aan werken aan het klaverblad in Lummen, maar ook aan de A12 richting Nederland in Zandvliet, staan de borden.

Neem de volgende afslag links. Maar wat doe je met die raad van je navigatiesysteem als de volgende afslag is afgesloten? Volgens mobiliteitsorganisatie VAB zorgt die situatie geregeld voor problemen. Omdat de gps een andere opdracht geeft dan de pijlen van de omleiding. 'Tegenstrijdige berichten zorgen altijd voor verwarring', zegt Maarten Matienko van VAB. 'En elke onoplettendheid in het verkeer is gevaarlijk, want kan voor ongevallen zorgen.'

Aan het klaverblad in Lummen bijvoorbeeld, waar momenteel een brug wordt afgebroken en de gps alle bestuurders toch rechtdoor blijft sturen. 'Natuurlijk is de brug helemaal afgezet', zegt Matienko. 'Maar wie blindelings op de gps vertrouwt, kan toch in de problemen komen. Een verkeersbord om je gps uit te zetten, is daarvoor een eenvoudige oplossing. En doorgaans ook de snelste, want de omleidingen zijn zo efficiënt mogelijk berekend. De gps blijft je soms richting werken sturen.'

In Nederland is het verkeersbord al langer ingeburgerd. Volgens de VAB vooral omdat wegenwerken daar beter zijn georganiseerd. Maar Matienko vermoedt dat het bord ook bij ons in de toekomst vaker te zien zal zijn. 'Volgend jaar wordt hét jaar van de wegenwerken in ons land. Dus zullen bestuurders het bord ook vaker tegenkomen op Belgische wegen.' (br.Het Nieuwsblad)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeven dingen in bed die vrouwen saai vinden

Zeven dingen in bed die vrouwen saai vinden




De meeste mannen vinden het geen compliment een saaie minnaar genoemd te worden. Om hen te helpen, geven we een overzicht van dingen die vrouwen gaan vervelen in bed.


Er is weinig sexy aan een man die toestemming vraagt om seks met zijn vrouw te hebben. Een goede minnaar weet wanneer zijn partner in de juiste stemming is of weet hoe haar zo ver te krijgen. Iets eenvoudig als een intense blik of aanraking is vaak genoeg.


Als jullie al een tijdje samen zijn, kan dit zeker een probleem vormen. De reden dat vrijpartijen in het begin zo stomend waren, is omdat jullie niet wisten wat te verwachten. Als je na enkele jaren nog hetzelfde gevoel wil ervaren, moet je de zaken tussen jullie nieuw houden. Laat het nooit zover komen dat ze op voorhand je volgende stap kan voorspellen. Als je normaal gezien vijf minuten aan het voorspel spendeert, maak hier dan de volgende keer een kwartier van en plaag haar genadeloos.


Niet elke vrijpartij moet spetterend zijn, maar probeer hier toch regelmatig moeite in te steken en bedrijf eens echt de liefde met elkaar.


Breng verandering in jullie seksleven met romantiek. Vrouwen houden ervan wanneer een man moeite voor haar doet. Laat bijvoorbeeld een briefje achter waarin je beschrijft wat je graag met haar wil doen of hoe jij eens graag verwend zou worden. Bereid een romantisch diner voor, zet een goed muziekje op en verleid haar.


Als je partner de scheuren in het plafond van de slaapkamer uit het hoofd kent, heb je een probleem. Verander regelmatig van lokatie om dit probleem aan te pakken. Denk aan de douche, keukentafel, de auto, een afgelegen strand... De opties zijn eindeloos.


Overmatig geluid of bepaalde woorden herhalen kan even saai zijn als complete stilte. Ga dus op zoek naar een aangename middenweg waardoor ze weet dat je een leuke tijd hebt en zonder dat de hele buurt weet wat jullie aan het doen zijn. Veel hangt af van de woordkeuze, de juiste dingen winden haar op. Geef haar complimentjes: zeg dat ze er goed uitziet of vertel haar wat je graag met haar zou doen.


Een nieuw standje, fantasieën uitproberen of een rollenspel helpen allemaal om de verveling uit de slaapkamer te houden. Schenk jezelf een glas wijn of twee in en praat over wat je graag zou hebben, wat je opwindt en dan kunnen deze fantasiën sneller werkelijkheid worden dan je denkt.


Geen paniek reden tot paniek: de meeste vrouwen hebben geen onmogelijke verwachtingen, ze wil vaak gewoon dat je af en toe eens wat extra moeite in jullie seksleven steekt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taiwanese vrouw trouwt met zichzelf bij gebrek aan partner

Taiwanese vrouw trouwt met zichzelf bij gebrek aan partner





Een vrouw uit Taipei besloot met zichzelf te trouwen en hiervoor een ceremonie te houden omdat ze, net zoals zoveel lotgenoten in haar land, geen andere geschikte huwelijkspartner vindt.


"Ik ben nu dertig en in de fleur van mijn leven. Ik heb een bloeiende carrière, maar heb het moeilijk een geschikte partner te vinden, dus wat kan ik doen", aldus Chen Wei-yih. "Ik ben niet tegen het huwelijk, maar ik hoop dat ik hiermee een taboe en tradities kan doorbreken. Meer mensen zouden van zichzelf moeten leren houden, dat probeer ik met mijn initiatief te stimuleren." Na het feest vertrekt Chen solo op huwelijksreis naar Australië. Haar moeder vond aanvankelijk dat ze voor de trouwpartij een bruidegom moest zoeken, maar nu steunt ze het plan. Aangezien dit huwelijk niet officieel geregistreerd kan worden, zal Chen als ze wel een partner vindt, opnieuw kunnen trouwen.


De Taiwanese spendeert ongeveer 4000 euro aan haar huwelijk.  Steeds meer vrouwen in het land trouwen later en minder vaak. De overheid is bezorgd over een daling van het geboortecijfer en de impact hiervan op de productiviteit van het land. Slechts twee vijfde van de vrouwen die er deelnamen aan een enquête denkt dat het leven met partner beter is dan het vrijgezellenschap. (br.hln)




» Reageer (0)
23-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minirok dragen is boete betalen in Italiaans resort

Minirok dragen is boete betalen in Italiaans resort


http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/5/16/6/media_xl_3918261.jpg?20101022204428



Toeristen die plannen maken voor een vakantie aan de Middellandse Zee, denken best tweemaal na vooraleer ze hun koffers inpakken. Steek er beter een kledingstuk te veel in dan te weinig en dan nog best eentje van het bedekkende soort. Als het van de burgemeester van Castellammare di Stabia, een Italiaans kustplaatsje vlakbij Napels, afhangt zullen toeristen die te veel onthullen een boete betalen tussen 25 en 500 euro.


Vooral minirokjes, diep uitgesneden topjes en laaghangende jeansbroeken zullen worden geviseerd, tenminste als burgervader Luigi Bobbio zijn zin krijgt. "Het is de bedoeling om een betere samenleving te creëren," aldus de burgemeester. "Toeristen met een ongepaste dresscode zullen beboet worden."


Het is niet de eerste maal dat de autoriteiten van populaire toeristische plaatsen overgaan tot zulke drastische maatregelen. De Spaanse badplaats Salou had eerder al bikini's en zwembroeken op straat verboden. Ook in populaire Franse steden zoals Cannes, Saint-Tropez en Perpignan kan je beter niet met ontbloot bovenlijf door het centrum kuieren.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders beseffen gevaren smartphones voor kinderen niet

Ouders beseffen gevaren smartphones voor kinderen niet




Kinderen riskeren met pornografie in aanraking te komen door de nieuwe generatie gsm's waarmee je kan surfen op internet. Ouders zijn hier niet van op de hoogte zijn en controleren dit daarom niet, aldus experte in internetveiligheid Tanya Byron.


Uit eerder onderzoek blijkt dat kinderen meer kans hebben om een gsm te bezitten dan een boek. 19 procent van de jongeren tussen acht en twaalf jaar gebruiken sociaalnetwerksites als Facebook of  MySpace, terwijl dit officieel pas vanaf 13 jaar mag. Een op de zes ouders is hier niet van op de hoogte. Bijna negen op de tien ouders nemen geen maatregelen om te verzekeren dat hun kroost via hun gsm geen ongepast materiaal kunnen bekijken of downloaden. 


Omdat smartphones steeds goedkoper worden, lopen steeds meer jongeren hiermee rond, blijkt uit cijfers. Uit onderzoek blijkt dat 85 procent van de ouders geen veiligheidsslot op de telefoon van hun kinderen laten zetten. Velen weten namelijk niet dat dit mogelijk is. De meesten activeren deze beveiliging ook niet omdat ze denken dat dit niet nodig is. Nochtans geeft twee derde aan bezorgd te zijn over de informatie waarover kinderen kunnen beschikken via hun mobiele telefoon. Professor Byron: "De risico's van surfen zijn hetzelfde via de pc of telefoon."


Het is echter moeilijk om een telefoon wifi te beveiligen tegen ongeschikt materiaal, omdat deze bepaalde beperkingen makkelijk te omzeilen zijn. Uit onderzoek blijkt dat kinderen steeds beter worden in het surfen en ze weten eveneens vaak beter hoe om te gaan met digitale snufjes, dan hun ouders, waardoor het haast onbegonnen werk is. Dit maakt dat het even belangrijk is om als ouder te praten met je kinderen over de gevaren van het internet.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over twaalf jaar geen tijgers meer

Over twaalf jaar geen tijgers meer


http://img21.imageshack.us/img21/8988/tijgertje.jpg



Volgens het Wereld Natuurfonds (WWF) is de tijger over twaalf jaar helemaal uitgestorven. Tenminste, als we nu niets ondernemen om dat dier te beschermen.

Het WWF heeft het Chinese jaar van de tijger, dat momenteel loopt, uitgeroepen tot campagnejaar voor het behoud van deze diersoort. In de 20ste eeuw daalde de tijgerpopulatie met maar liefst 97 procent, een gevolg van stroperij, de handel in tijgerorganen en het steeds kleiner worden van hun biotoop.

Volgens het WWF zouden er vandaag wereldwijd nog amper 3.200 tijgers in het wild leven en duurt het nog maximaal twaalf jaar voor alle in het wild levende tijgers uitgestorven zijn.

Het Wereld Natuurfonds legt al zijn hoop op een conferentie die volgende maand in Sint-Petersburg (Rusland) wordt gehouden. Daar komen de dertien landen, waar vandaag nog tijgers leven, bijeen om te bespreken welke maatregelen er moeten worden genomen.

Het WWF verwacht steun voor de tijger van de Russische eerste minister Vladimir Poetin die de conferentie zal bijwonen. Poetin heeft zich de voorbije jaren ettelijke keren laten fotograferen met wilde dieren. Bekend is een opname waarin Poetin het 'leven redt' van een cameraploeg door met een verdovingsgeweer een tijger neer te schieten net voor die de ploeg wilde bespringen.  (br.Het Nieuwsblad)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kringwinkels haalden in 2009 52.000 ton goederen op

Kringwinkels haalden in 2009 52.000 ton goederen op




De Kringwinkels vergaarden in 2009 52.000 ton aan materiaal. Dat betekent een stijging van 10 procent ten opzichte van 2008 en komt overeen met ongeveer acht kilogram per Vlaming.


De vzw Koepel van Milieuondernemers in de Sociale Economie (Komosie) beheert de gemeenschappelijke belangen van de winkels. Marc Willem, algemeen directeur: "De helft van die acht kilo wordt hergebruikt en de rest gaat naar recyclage. Slechts een miniem deel vernietigen we."
 

De omzet van de Kringwinkels bedroeg vorig jaar 28 miljoen euro, er passeerden 3,6 miljoen klanten. Tegenover alle in 2009 ingezamelde goederen staat uiteraard ook een stroom aan verkochte waren. In 2010 worden 3,8 miljoen klanten verwacht. De economische crisis heeft de winkels dus geen windeieren gelegd. "In 2009 hebben wij tussen de 300.000 en 560.000 euro winst gemaakt. Dit wordt allemaal geherinvesteerd in sociale tewerkstelling", stelt Willem.


Vandaag is het de Dag van de Kringwinkel. Alle 107 de zaken gooien dan hun deuren open en geven onder meer kortingen en workshops. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chileense kompel in ziekenhuis na paniekaanval

Chileense kompel in ziekenhuis na paniekaanval


Edison Peña (rechts)


Edison Peña, één van de 33 bevrijde Chileense kompels, is in het ziekenhuis opgenomen wegens een paniekaanval. De mijnwerker stortte in toen hij een toespraak moest houden op een feest.

Onderzoeken
"Peña raakte in paniek, daarom moesten we hem verdoven," aldus een arts die werkt in een van de klinieken waar de gezondheid van de kompels in de gaten wordt houden. ''Momenteel onderzoeken we de oorzaak van zijn instorting in.'' Peña is de eerste kompel die wordt opgenomen in  het ziekenhuis na een spectaculaire reddingsoperatie op 14 oktober. De mijnwerkers zaten bijna zeventig dagen vast op ruim 600 meter onder de grond.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.john fogerty - bad moon rising

john fogerty - Bad moon rising

Klik op de foto om hem te beluisteren






John Cameron Fogerty (Berkeley, Californië, 28 mei 1945) is een Amerikaans singer-songwriter. Hij is vooral bekend als voorman van de rockgroep Creedence Clearwater Revival. Karakteristiek is zijn raspende stem en pakkende gitaar-riffs.

Fogerty en zijn broer Tom vormden een bandje in El Cerrito, Californië, aan het eind van de vijftiger jaren, als Tommy Fogerty and the Blue Velvets. De naam werd, door toedoen van de platenmaatschappij die hen wilde contracteren (Fantasy), veranderd in The Golliwogs in 1964.

In 1968 bracht de band hun eerste album uit onder de naam Creedence Clearwater Revival. Deze naam had de band in 1967 aangenomen. Hierop stonden onder andere covers waaronder Susie Q en I Put a Spell on You, die hun eerste hits werden. Nadien volgde vele hitsingles waaronder Proud Mary, Fortunate Son, Up Around The Bend, Green River, Down On The Corner, Travelin' Band, Lookin' Out My Back Door, Bad Moon Rising, en Who'll Stop The Rain.

Door spanning onderling vertrok Tom na het zesde album Pendulum. De andere bandleden wilden meer invloed in de composities en uitvoering, aangezien Fogerty de bepalende factor was. Dit experiment duurde één album, Mardi Gras, en de groep ging in 1973  uit elkaar.

Fogerty bracht nadien enkele soloalbums uit. In 1973 brengt hij Blue Ridge Rangers uit met country-covers, waarbij hij alle instrumenten zelf bespeelt. In 1975 brengt hij John Fogerty uit waar onder andere Rocking All Over The World op staat, dat later een grote hit zal worden voor Status Quo. Ondertussen ruziet Fogerty met Fantasy Records over de royalty's van zijn CCR-songs. In 1985 komt Centerfield uit. Dit wordt een succes in de VS. Op dit album staat het nummer The Old Man Down The Road. Platenmaatschappij Fantasy klaagt Fogerty aan omdat dit nummer teveel zou lijken op Run Through The Jungle van CCR. Fogerty wint het proces door de songs voor te spelen in de rechtszaal. Hierbij weet hij de rechter ervan te overtuigen dat het wel degelijk een andere song is. Maar de mogelijkheid op een eventuele reünie is voor altijd verkeken, zoals Fogerty in interviews benadrukt. In 1986 kwam het album 'Eye of the Zombie' uit, wat door critici slecht werd ontangen. Hierna trok Fogerty zich voor lange tijd terug uit de muziekwereld. In 1993 wordt Creedence Clearwater Revival in de Rock and Roll Hall of Fame opgenomen. Fogerty weigert met zijn oud-collega's op te treden tijdens deze huldiging en speelt enkele CCR-nummers samen met Bruce Springsteen. Pas in 1997 komt Fogerty met een nieuw album, Blue Moon Swamp en wordt bekroond met een Grammy Award. In 1998 komt het live-album Premonition uit waarbij hij onder andere weer zijn oude CCR-songs ten gehore brengt. In 2004 wordt het album Deja Vu (All Over Again) uitgebracht. Inmiddels zijn Fogerty en Fantasy Records weer verzoend met elkaar, wat Fogerty weer de gelegenheid geeft zijn oude repertoire op te pakken. De reden is dat Fantasy is verkocht en het nieuwe management de zaak met Fogerty schikt. In 2006 wordt onder het label van Fantasy een verzamelalbum uitgebracht van CCR-songs en songs van Fogerty zelf, genoemd "The Long Road Home".
Fogerty heeft in september 2007 een nieuw studio-album uitgebracht en gaat weer op wereldtournee. Dit nieuwe album heet "Revival". Als onderdeel van de "Revival Tour" trad Fogerty op 20 juni 2008 op in Ahoy Rotterdam.
Op 2 september 2009 komt er een nieuw album uit. Het is een vervolg van de "blue ridge rangers" uit 1973 en heeft als titel 'Blue ridge rangers rides again'. Het betreft hier wederom covers uit de country en western scene van o.a John Denver & Ricky Nelson. Ook staat hier een eigen cover op 'Change in the weather' van het album 'Eye of the zombie' uit 1986.




» Reageer (0)
22-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlindertuin Knokke-Heist definitief dicht

Vlindertuin Knokke-Heist definitief dicht



De Vlindertuin in Knokke-Heist verdwijnt. De Compagnie Het Zoute die de Vlindertuin uitbaatte, zal deze educatieve toeristische attractie in 2011 niet meer openen omdat ze niet langer rendabel was. De tuin verdwijnt en de site in Het Zoute wordt verkaveld.

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist heeft onderzocht of het de Vlindertuin kon uitbaten, maar is van dat plan afgestapt. "Los van de discussie of dit wel de taak is van een overheid, zou het wellicht ook niet rendabel zijn", zegt schepen Maxim Willems (Gemeentebelangen). "Om de Vlindertuin te openen op een andere locatie zouden we een bouwvergunning nodig hebben en die zou er wellicht pas over twee jaar zijn. We hebben daarom beslist om de attractie niet uit te baten."
 
De Vlindertuin sloot begin oktober de deuren. In topjaren kwamen er tot 100.000 bezoekers over de vloer. Vaak ging het om mensen die een bezoek aan de vlinders combineerden met een bezoek aan het nabijgelegen natuurreservaat Het Zwin.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neushoorns uitgerust met gps-chip tegen stropers

Neushoorns uitgerust met gps-chip tegen stropers


http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/6/1/3/media_xl_3916818.jpg?20101021183435


In de strijd tegen de stijgende stroperij van neushoorns in Zuid-Afrika, wordt voortaan een nieuw technologisch middel ingezet. In de hoorns van dieren wordt voortaan een chip ingeplant, waardoor het dier altijd kan worden gevolgd. Dat meldt een verantwoordelijke van de nationale parken van het land.


Vijf neushoorns in de Noordwestelijke Provincie zijn alvast uitgerust met een chip, als het systeem effectief blijkt te zijn, dan zal het later worden toegepast voor de hele regio, zegt Rusty Husler, directeur van de parken in de provincie.
 

"De bewegingen van de dieren worden 24 uur op 24, en 7 dagen op 7 gevolgd. Als de dieren worden aangevallen, dan worden de wachters gewaarschuwd via een alarmsysteem", zo luidt het. Het alarm wordt geactiveerd als de dieren ruime tijd niet bewegen, of als er sprake is van een ongewone activiteit.


Sinds 2006 worden witte en zwarte neushoorns in Zuid-Afrika en buurland Zimbabwe steeds vaker het slachtoffer van stropers. De hoorns van de dieren zijn zeer gewild in Azië waar het onder andere als afrodisiacum wordt gebruikt. Dit jaar alleen al werden in Zuid-Afrika meer dan 210 neushoorns op gruwelijke wijze gedood. In 2009 bedroeg dat aantal "slechts" 122. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf maandag blijft Colruyt langer open

Vanaf maandag blijft Colruyt langer open


http://img258.imageshack.us/img258/8549/colruyt.jpg

De klanten van Colruyt moeten zich voortaan niet meer haasten. Hun winkel blijft vanaf maandag langer open. Voortaan openen de winkels alle dagen al om 8.30u, een halfuur vroeger. En op zaterdag blijven ze een uur langer open, tot 20u. Op vrijdag blijven alle winkels tot 21u open, nu ook in Wallonië.

Commercieel directeur Jean-Pierre Roelands: "We merkten dat er meer en meer klanten al vóór 9u voor de deur van de winkel stonden. En op zaterdagavond bereikten we regelmatig een piek tegen 19u."

Roelands: "Bijna een derde van de ondervraagde klanten is te vinden voor ruimere openingstijden. Vooral 's morgens en op zaterdagavond bleek er grote behoefte te zijn aan meer winkeltijd.”



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op vijf Belgen is bijgelovig

Eén op vijf Belgen is bijgelovig





Twintig procent van de Belgen zegt bijgelovig te zijn en riskeert dus uitgebuit te worden door de markt van de esoterie. Dat concludeert het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties (OIVO) uit een bevraging van ruim zeshonderd volwassenen. Het OIVO pleit voor betere reglementering en meer controle op de praktijken van bijvoorbeeld helderzienden en genezers.
 
Toenemende trend
Tegenover een gelijkaardig onderzoek uit 2007 is het aantal bijgelovigen toegenomen. Dat geldt zowel voor het geloof in de praktijken van genezers en helderzienden, als voor de waarde die gehecht wordt aan astrologie, horoscopen en handlezing.

Vooral op Waals platteland
In Wallonië is men vaker dan gemiddeld bijgelovig, en dan vooral op het Waalse platteland (35 procent), terwijl Vlaamse plattelandsbewoners net minder vaak dan gemiddeld bijgelovig zijn (6 procent).
 
Charlatans
Het OIVO wil de consument waarschuwen voor mogelijk bedrog en oplichterij van helderzienden of genezers "die niet de toekomst van de consumenten willen voorspellen of oplossingen willen aanreiken, maar wel vertroosting willen bieden tegen betaling", luidt het.

Oproep tot meer controle
Het centrum verwittigt "de te goedgelovige consumenten dat ze zich niet moeten laten vangen in een spiraal van betalingen zonder einde, louter in de hoop dat hun gekste dromen zullen uitkomen".
Aan de overheid vragen de onderzoekers om de wet op de marktpraktijken in de helderziendensector strikter toe te passen en te controleren.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twaalf ambtenaren dwingen Chinese tot abortus omdat ze al kind had

Twaalf ambtenaren dwingen Chinese tot abortus omdat ze al kind had


De blauwe plekken op haar arm zijn duidelijk zichtbaar.


Een acht maanden zwangere Chinese heeft een verplichte abortus moeten ondergaan omdat ze al een kind had. Een extra broertje of zusje mag niet volgens de wet.

Twaalf (!) regeringsambtenaren stormden daarom het huis van Xiao Aiying in Siming (zuidwest-China) binnen. Ze sloegen en trapten haar in de buik en voerden haar schreeuwend naar het ziekenhuis. Daar kreeg de 36-jarige moeder een middel geïnjecteerd waardoor het kindje in haar buik stierf.

"Hoofd tegen de muur geduwd"
Haar man, een bouwvakker, beschrijft het moment van de inval. "Ze hielden haar handen op de rug, duwden haar hoofd tegen de muur en trapten haar in de buik", aldus Luo Yanquan. "Ik weet niet of ze toen al een miskraam probeerden te forceren. Onze tienjarige dochter keek zo uit naar de bevalling, ik weet niet hoe ik haar moet uitleggen wat er gebeurd is."

Ook de vrouw zelf, die in het ziekenhuis gefilmd werd met blauwe plekken op haar armen, is helemaal van slag. "Die baby zit nu dood in mijn lichaam, terwijl ik vroeger volop beweging voelde. Niemand kan zich voorstellen hoe ik me voel."

13 miljoen abortussen per jaar
Een maand geleden verklaarde China nog dat het niet van plan was om de strenge wet te versoepelen. De meeste families mogen er slechts één kind hebben om overbevolking tegen te gaan en gezinskosten binnen de perken te houden. Resultaat: zo'n 13 miljoen abortussen per jaar, vaak op bevel van het lokale bestuur. In de landelijke gebieden komt ook vaak kindermoord voor. Ouders die de wet overtreden, riskeren een boete van 28.000 euro.

Volgens een ambtenaar die instaat voor de gezinsplanning gaven de Luo's toestemming om tot abortus over te gaan. Het koppel ontkent resoluut, maar vreest represailles nu ze hun lijdensweg via een blog aan de wereld verkondigd hebben. De Chinees in de straat noemt de praktijk alvast "wreed" en "onmenselijk".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hayley Westenra - Wuthering Heights

Hayley Westenra - Wuthering Heights

Klik op de foto om haar te beluisteren






Hayley Westenra (Christchurch, 10 april 1987) is een sopraan uit Nieuw-Zeeland.

In 2003 bracht Westenra haar eerste internationale muziekalbum uit. Pure noteerde in het Verenigd Koninkrijk de eerste plaats in de hitlijst voor klassieke muziek. Toch staan er op deze cd ook popnummers. In 2006 nam Westenra het duet There's a sparkle in your eyes op met de Vlaamse zanger Helmut Lotti voor diens album The Crooners.

Westenra had zich aangesloten bij de Ierse groep Celtic Woman en gaf in 2007 met deze groep een tournee over de wereld. Ze zong ook op een album van Mike Oldfield: Music of the Spheres.

Samen met Andrea Bocelli bracht ze een versie van het bekende Vivo Per Lei. Het was de zesde taalversie van dit lied, uiteraard in het Engels-Italiaans.

Hayley Westenra wordt vergeleken met Charlotte Church.




» Reageer (0)
21-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Producent garandeert vergoeding voor slechte kunstheupen


Producent garandeert vergoeding voor slechte kunstheupen


http://img5.imageshack.us/img5/3576/large731223.jpg


In België zijn 1.500 ingeplante kunstheupen teruggeroepen, bevestigt een woordvoerder van de Amerikaanse producent van heupprotheses DePuy. "We pakken het terugroepen van de ingeplante heupprotheses heel serieus op en we nemen onze verantwoordelijkheid", aldus directeur van DePuy David Floyd, die een terugbetaling van ongemakken en hersteloperaties garandeert.

Vandaag raakte bekend dat de Amerikaanse firma, die een afdeling is van Johnsen & Johnson, eind augustus besliste om twee types heupimplantaten terug te roepen na inzage in het protheseregister van Engeland en Wales, waarin onder meer bijgehouden wordt hoe regelmatig een hersteloperatie nodig is. Bij de types ASR XL Acetular

Pijn en zwellingen
System en ASR XL Hip Resurfacing System van DePuy, die respectievelijk sinds 2004 en 2003 op de markt zijn, bleek dat voor een op de acht patiënten (of 12%) het geval te zijn. Veel patiënten bleken namelijk binnen de vijf jaar te kampen met pijn en zwellingen door het vrijkomen van metaal.

Ziekenhuizen ingelicht
"Sindsdien zijn alle betrokken hospitaals ingelicht, dus ook die in België. Op hun beurt hebben chirurgen en centra verdere stappen ondernomen", garandeert Floyd. Alle betrokken patiënten zijn opgeroepen tot controle, en moeten indien nodig operatief een nieuwe vervangheup krijgen. Ook wordt een jaarlijkse controle aanbevolen.
 
1.500 implantaten
In België gaat het om 1.500 implantaten. Patiënten kunnen meerdere implantaten dragen. Belgische patiënten met vragen kunnen terecht op het telefoonnummer 02/725.96.80 of op het gratis nummer 0800/40.422.
 
DePuy Orthopaedics heeft zich geëngageerd om de "redelijke" kosten van de herstelingrepen en van doktersbezoeken terug te betalen. (br.hln)




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!