Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




26-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koets van 1 miljoen euro voor de Queen wordt 'vermist

Koets van 1 miljoen euro voor de Queen wordt 'vermist'


http://imageshack.us/m/59/5962/koetsvan1miljoeneuro.jpg


In Australië wordt een koets van 900.000 pond (of ongeveer 1 miljoen euro) 'vermist'. Het gaat om een handgemaakt rijtuig dat de Australische overheid aan de Britse Queen wou schenken voor haar 80ste verjaardag ... in 2006.


Het met juwelen bezette rijtuig van 2,75 ton werd gefinancierd met ongeveer 185.000 euro van de Australische belastingbetalers. Normaal gezien moest het cadeau in 2006 aan de Queen gegeven worden, maar de Australische overheid bekent nu dat ze geen idee heeft waar de zwarte koets zich bevindt.


De koets werd de Britannia genoemd en is gedecoreerd met 24 diamanten, 130 saffieren en 400 boeken met gouden bladeren. Het luxueuze rijtuig werd gemaakt door monarchist Jim Frecklington en toont naar verluidt meer dan 100 taferelen uit de Britse geschiedenis.


Als eerste minister gaf John Howard een stuk van het belastinggeld aan het project, als steun voor het 'Australische vakmanschap'. Twee jaar geleden liet ontwerper Frecklington weten dat de koets klaar was en getransporteerd kon worden naar Engeland. Afgelopen dinsdag moest de Australische Senaat echter toegeven dat het rijtuig nergens meer te vinden is.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote watersnip kan 6.500 km vliegen zonder te stoppen

Grote watersnip kan 6.500 km vliegen zonder te stoppen



Onderzoekers hebben ontdekt dat de grote watersnip bijna 6.500 kilometer aan één stuk kan vliegen, zonder te stoppen voor eten of drinken. Bovendien haalt de vogel snelheden tot 96 kilometer per uur.

De wetenschappers stelden het uithoudingsvermogen van de watersnip vast door elektronische chips te bevestigen aan grote mannetjesvogels. Ze stelden vast dat de dieren non-stop vluchten maakten van drie dagen.

Met zijn gedrongen lichaam en proportioneel extreem grote snavel is de watersnip nochtans helemaal niet de meest gestroomlijnde vogel. Maar volgens de studie is het beestje één van de sterkste vliegers in de dierenwereld. Ondanks zijn lompe uitzicht kan de vogel snelheden halen tot 96 kilometer per uur.

In de studie werden de vluchten van drie watersnippen geanalyseerd. Eén van hen vloog in drie dagen van Europa naar Afrika, een afstand van meer dan 6.000 kilometer. De tweede haalde meer dan 7000 kilometer in drie dagen en een halve, terwijl de laatste erin slaagde om 4.620 kilometer af te leggen in amper 48 uur. De snippen haalden op die vluchten snelheden tussen 53 en 96 kilometer per uur.

Andere vogels leggen grotere afstanden af, maar geen enkele doet het zo snel als de watersnip. Zo doet de Noordse stern elk jaar maar liefst 80.470 kilometer, maar over die reis doet de vogel meestal enkele maanden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontstressen in zes seconden met eenvoudige tips

Ontstressen in zes seconden met eenvoudige tips


Stress is een kwaal van de huidige maatschappij waar de meeste mensen mee kampen van hebben. Een zes stappenplan om te ontspannen kan je helpen om je stressniveau tijdens de dag te laten dalen. Sommige tips vragen wat oefening en sommige mensen vinden het makkelijker wanneer ze hun ogen sluiten. Eens je ze onder de knie hebt, kun je ze met de ogen open proberen om te zien wat beter voor jer werkt. In het begin zal dit langer dan zes seconden duren, maar daarna gaat het sneller.

Stap 1
De eerste stap is misschien voor de hand liggend: als je langere tijd gestresseerd bent, voel je dit niet meer. Iedereen ervaart dit op een andere manier, sommige merken gespannen spieren op, bij anderen gaat het hart sneller slaan, nog anderen kunnen aan niets anders meer denken. Eens dat je beseft hoe jij reageert op stress, kun je dit gebruiken als een signaal voor jezelf. Wanneer je dit ervaart, moet je de rest van de stappen volgen.

Stap 2
Humor kan een goede manier zijn om stress te bestrijden. Je kan dit met een visueel grapje doen of door het grappige van de situatie in te zien. Maar je kunt je humeur al verbeteren door simpelweg aan iets grappig te denken. Het doel is dat je er echt blij van wordt, je hoeft hiervoor niet per se te glimlachen, maar wel innerlijk.

Stap 3
Veel vormen van ontspanning en meditatie beginnen met een trage, diepe buikademhaling. Adem in via je neus en zorg ervoor dat je buik hierbij zwelt. Je borstkas mag niet op en neer gaan. Dit vraagt wat oefening, maar is niet zo moeilijk. 

Step 4
Na het inademen, begin je traag door je mond uit te ademen, je buik moet dan weer ontzwellen.

Step 5
Tijdens het uitademen zeg je een kalmerend woord of zin als 'rustig' of 'kalm'. Als je ooit al mediteerde en een mantra hebt, kun je dit gebruiken. Het moet iets zijn dat je helpt ontspannen.

Step 6
De laatste stap is te controleren of je spieren minder gespannen zijn. Als dat niet zo is, probeer ze dan los te schudden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse bacterie resistent tegen veel antibiotica

Duitse bacterie resistent tegen veel antibiotica


http://imageshack.us/m/69/1429/komkommer.jpg


Een gezondheidsinstituut in Hamburg heeft de gevaarlijke EHEC-bacterie aangetroffen op komkommers die afkomstig zijn uit Spanje. Dat hebben de lokale autoriteiten in de Duitse stad bekendgemaakt. De darminfectie die rondwaart in Duitsland wordt veroorzaakt door een al bekende bacterie, die uitzonderlijk agressief is en resistent tegen veel antibiotica. Dat meldden Duitse wetenschappers. Groenteboeren geloven intussen niet dat hun producten bron van besmetting zijn.

De Duitse overheid waarschuwde gisteren al voor het eten van sla, tomaten en komkommers. Er was gebleken dat relatief veel EHEC-patiënten die groenten hadden gegeten voordat zij ziek werden.


Het was al bekend dat de gevreesde ziekteverwekker behoort tot de EHEC-groep. Dat zijn varianten van de darmbacterie E.coli die darmbloedingen veroorzaken. De onderzoekers hebben nu kunnen vaststellen om welke van de 42 bekende varianten het precies gaat.

Er wordt onderzocht welke veranderingen de bacterie heeft ondergaan die hem zo gevaarlijk maken. De wetenschappers proberen ook vast te stellen welke antibiotica wel vat kunnen krijgen op de ziekteverwekker.


Het is intussen "praktisch uitgesloten" dat Duitse bladsla, tomaten en komkommers bron van besmetting zijn van honderden Duitsers. Dat heeft voorzitter Andreas Brügger van de brancheorganisatie van groentehandelaren DFHV verklaard.

De Duitse overheid waarschuwde gisteren nog voor de genoemde groenten, nadat was gebleken dat veel EHEC-patiënten die hadden gegeten. Die waarschuwing is volgens Brügger echter onterecht en kan "catastrofale gevolgen" hebben voor de hele bedrijfstak.


Brügger zei dat de sla, tomaten en komkommers die nu in de winkels liggen, in serres zijn verbouwd. "Daar rijdt niemand met de mestwagen doorheen." Een woordvoerder van de Duitse vakorganisatie van boeren stelde eveneens dat Duitse groenten niet de oorzaak kunnen zijn. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond zoogt verstoten lijgertjes

Hond zoogt verstoten lijgertjes


In de Chinese dierentuin Xaxiakou Wildlife Zoo zoogt een hond twee verstoten lijgertjes. De lijgertjes zijn een kruising tussen een leeuwenmannetje en een tijgerin

Eerder deze maand werden vier lijgertjes geboren, maar ze werden na vier dagen verstoten door de moeder, een tijger.

Twee kleintjes bezweken, en de dierentuin zocht een surrogaatmoeder voor de twee anderen. Het werd uiteindelijk een hond die pas was bevallen.


Aanvankelijk hadden de lijgertjes het moeilijk om melk van de hond te drinken, maar uiteindelijk geraakten ze het gewoon, zegt Cong Wen van de dierentuin.  (br.hln - foto ap)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat vrouwen zoeken achter zijn boeketje bloemen

Wat vrouwen zoeken achter zijn boeketje bloemen


http://imageshack.us/m/215/6912/boeketjebloemen.jpg


Al zijn het heuse klassiekers onder de geschenken, een boeketje bloemen geven niet altijd het gewenste effect dat ze bedoelen. Onderzoek geeft aan dat drie vierde van alle vrouwen zeer wantrouwig reageert als manlief met een bloemekee huiswaarts keert: pleegt hij overspel?

De rondvraag, uitgevoerd door een Britse bakkersketen, ondervroeg 1500 koppels met een lange relatie over de geschenken van hun wederhelft. Daaruit blijft dat vrouwen heel wat twijfels hebben over zijn aankopen.

Niet enkel bij een boeketje bloemen worden de wenkbrauwen gefronst,  zelfs een doos pralines wekt wantrouwen op. In een vrouwenhoofd duiden chocolaatjes op een recente leugen, een dinertje bij kaarslicht verbergt dan weer slecht nieuws. Geschenken die geen dubbele gevoelens opwekken zijn, volgens de enquête, taarten of een afhaalmaaltijd.

Volgens de rondvraag ontstaan die gevoelens niet zomaar: een vierde van alle ondervraagden beweert dat manlief in het verleden al een cadeau kocht om zijn gedrag goed te maken.

De gemiddelde man trakteert zijn vrouw op drie geschenken per jaar. Laat het een tip zijn: misschien verdwijnen haar twijfels als hij met meer cadeaus naar huis keert?



» Reageer (0)
25-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips voor een vlottere wandeling met de hond


Tips voor een vlottere wandeling met de hond


http://img16.imageshack.us/img16/9602/wandelenmetdehond.jpg


Sanitaire stops en snuffelpauzes maken dat er soms niet veel tijd overblijft om echt te bewegen met je hond. Een top vijf van de afleidingen voor honden moet helpen om de wandeltijd met je viervoeter te optimaliseren.

Honden ruiken graag aan alle nieuwigheden die ze passeren. Dat is goed voor de sociale vaardigheden, maar wanneer deze personen telkens stoppen om met je te praten, dat kan je wandeling lang duren. Om een beleefde hond groot te brengen, kun je hem leren eerst te zitten en zo kennis te maken met nieuwe vrienden.

Verkeer
Honden hebben de neiging snelle voertuigen als auto's of fietsen te achtervolgen. Wandel met je hond aan de binnenkant van de stoep, zodat jij als buffer dient tussen het verkeer, kies minder drukke tijdstippen om te gaan wandelen als dat mogelijk is.

Nieuwe plekjes
Nieuwe locaties betekenen nieuwe geuren. Hoewel het leuk is om je hond aan alles te laten snuffelen, is dit niet echt wat je wil. Laat dus je jonge hond af en toe aan dingen ruiken, vraag vervolgens telkens zijn aandacht als het dier stopt, beloningen als hondensnoepjes helpen.

Andere dieren
Eekhoorns, insecten en vogels kunnen je huidier afleiden, hij kan ze zelfs achterna jagen. Gebruik een kalme stem en een zachte ruk aan de leiband om hem aan te moedigen de wandeling verder te zetten.

Andere honden
Je hond kan je stress voelen aan de leiband, hierdoor kan zelfs de vriendelijkste viervoeter agressief door worden. Voorkom dit door je hond socialer te maken en hem te laten omgaan met soortgenoten als hij aan de leiband is. Dit stelt niet alleen het dier, maar ook het baasje op het gemak.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu al de zonnigste lente ooit

Nu al de zonnigste lente ooit


http://imageshack.us/m/26/497/zonnigstelenteooit.jpg


Volgens de gegevens van het Koninklijk Meteorologisch Instituut is de lente van dit jaar nu al de zonnigste sinds het begin van de zonneschijnregistraties in 1887.

Tot gisteren noteerde het KMI 655 uur en 55 minuten zonneschijn in Ukkel. Het record van de lente van 1893, met 651 uur en 48 minuten, wordt daarmee naar de tweede plaats verwezen. Dat zegt weerman David Dehenauw. Tot vandaag was de lente van 1990 de tweede zonnigste met 644 uur en 13 minuten.

"De zomers van 1893 en 1990 lieten echter maar een kleine surplus aan zon noteren tegenover de normale waarde. We kunnen dus niet zomaar a priori de lijn doortrekken naar de zomer, en seizoensvoorspellingen staan nog te veel in hun kinderschoenen om betrouwbaar te zijn", aldus de KMI-weerman.
 

Het gaat ook niet om de droogste lente, want er werd al 62,4 millimeter opgevangen. De periode van maart tot en mei 1893 blijft met stip genoteerd op nummer 1, met 37,6 millimeter. "Normaal vangen we in het huidige seizoen 187,8 millimeter op", luidt het.
 

Het is tot nu toe ook de tweede warmste lente, met 12,2 graden gemiddeld, wat 0,1 graad beneden de warmste lente van 2007 is. Het eindresultaat zal pas op 31 mei duidelijk zijn, gezien het kleine verschil met 2007. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenbeul breekt poot van veulen met bijl in Wellen

Dierenbeul breekt poot van veulen met bijl in Wellen


http://imageshack.us/m/189/5599/veulen.jpg


Onbekenden hebben eergisteren de voorpoot van een tweejarig veulen gebroken in een weide in Ulbeek bij Wellen. Een dierenarts moest het dier laten inslapen. Het veulen had zware verwondingen, die volgens de dierenarts waren toegebracht met een bijl. In de weide werden stukken bot gevonden, meldt de politie.


De eigenaar deed de ontdekking toen hij op zoek was naar zijn twee veulens. De lokale politiezone kanton Borgloon is een onderzoek gestart en doet een oproep aan de bewoners om verdachte handelingen te signaleren.
 

Dierenbeulen hebben de voorbije dagen toegeslagen in de regio Ulbeek-Zepperen (Sint-Truiden) en Hoepertingen (Borgloon). In Zepperen probeerden onbekenden onlangs de keel van een veulen over te snijden. Bij de politie Borgloon kwamen ook al meldingen binnen van kippen, schapen en geiten die met een mes bewerkt waren. Het is de vierde keer binnen de week dat de dierenbeul toeslaat.
 
Oproep

De politie doet een oproep aan de bevolking om de politie via 101 of 012/74.60.60 te verwittigen als onbekenden opduiken in weiden waar paarden, schapen of ander kleinvee grazen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man opgeblazen als ballon na val op ventiel perslucht

Man opgeblazen als ballon na val op ventiel perslucht


http://imageshack.us/m/10/379/ballonhm.jpg


Een Nieuw-Zeelandse vrachtwagenbestuurder "werd opgeblazen als een ballon" toen hij met zijn achterste op een ventiel met perslucht viel.

Steven McCormack was zaterdag aan zijn voertuig aan het werken in Opotiki, toen hij uitgleed tussen zijn trekker en de oplegger. Tijdens zijn val stootte hij de slang met perslucht voor de remmen los, en viel hij op het ventiel. Dat spietste zijn achterste, waarna lucht in zijn lijf werd gejaagd.


"Ik werd opgeblazen als een voetbal," zegt de 48-jarige McCormack. Hij voelde alsof hij ging ontploffen, en begon te schreeuwen terwijl zijn nek, voeten en handen dikker werden. De man kon zich niet bewegen, en werd geholpen door werkmakkers die de kraan met de perslucht afsloten en ijs in zijn gezwollen nek legden. Ze legden hem op zijn zij, wat zijn leven redde.


Toegesnelde ambulanciers brachten hem naar het ziekenhuis, waar zijn wonde werd schoongemaakt met iets wat aanvoelde als een boor, zegt McCormack. "Dat was het pijnlijkste deel". Een van zijn longen werd gedraineerd omdat er vloeistof in gelopen was tijdens de kwelling. McCormack zegt dat dokters hem vertelden dat de perslucht het vet van zijn spieren scheidde, en dat ze verbaasd waren dat zijn vel niet was gebarsten.


De trucker herstelt nu in het ziekenhuis, en zegt dat zijn vel aanvoelt "als varkensgebraad", hard en krokant aan de buitenkant maar zacht vanbinnen. Een woordvoerster van het Whakatane ziekenhuis bevestigt het incident aan persbureau AFP, en zegt dat McCormack blij mag zijn dat hij het nog kan navertellen. Het slachtoffer zegt dat de lucht zijn lichaam nu geleidelijk verlaat op de manier waarop lucht dat gewoonlijk doet. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges goedkoper dan vorige jaren

Asperges goedkoper dan vorige jaren


http://imageshack.us/m/40/5664/asperges.jpg



De asperges zijn dit jaar goedkoper dan voorgaande jaren. Dat blijkt uit de verkoop bij de Mechelse Veilingen in Sint-Katelijne-Waver. "De teelt heeft het niet zo slecht gedaan, maar de gemiddelde prijs lag wel lager dan vorige jaren", zegt Jos Van Dessel, commercieel directeur van de Mechelse Veilingen. "Heel snel kwamen heel veel asperges op de markt, ook uit het buitenland. Het seizoen is dit jaar twee weken vroeger gestart als gevolg van het warme voorjaar, terwijl in landen als Frankrijk net het omgekeerde gebeurde. Ik kan moeilijk spreken voor alle telers, maar de prijzen waren zeker niet bij de gunstigste. Voor de consument is dat natuurlijk geen probleem."
 
Vandaag woensdag werd 1,5 euro betaald per schaal van 500 gram. "Terwijl dat normaal 2 euro moet zijn, al haalden we vorige week wel 2,5 euro", stelt Van Dessel. "De asperges zijn over het hele seizoen genomen goedkoper dan andere jaren. Ondanks acties zat een goede prijs voor de teler er niet in. Nu is het te laat om goede resultaten te bekomen."
 
Tot nu toe verhandelden de Mechelse Veilingen 1,3 miljoen kg asperges. Het grootste gedeelte is bestemd voor de Belgische markt.
Het aspergeseizoen duurt nog tot 24 juni.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naakt gamen nieuwe trend?

Naakt gamen nieuwe trend?

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Op het internet circuleert een filmpje van een evenement waar gamers samen naakt videospelletjes spelen, een "opkomend tijdverdrijf" in Amerikaanse steden als New York.

"Ik denk dat het een misverstand is dat wij allemaal geïsoleerd leven, creepy zijn en wonen in de kelder van onze moeder," zegt naakte gamer Lisa. "Dit is ons derde naakte game-evenement dit jaar, maar het eerste dat gesponsord wordt", beweert organisator Carlos.

Die sponsor, de maker van een game-accessoire en beschikkend over een slimme marketingafdeling, komt inderdaad wel érg prominent in beeld. Bovendien lijken de gamers die wij kennen helemaal niet op de gestroomlijnde lichamen uit het filmpje.

Het evenement is dus fake, maar wel goed bedacht, net als de regels. Om te voorkomen dat aan de verkeerde joysticks wordt gezeten, zou alcohol namelijk streng verboden zijn op de gamefestijnen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen mooier en vrolijker tijdens de zomer

Vrouwen mooier en vrolijker tijdens de zomer


http://imageshack.us/m/580/2568/zomer.jpg


Schijnt de zon, voelen dames zich een pak vrolijker, vrouwelijker én mooier. 1 op 5 dames gebruikt tijdens het zomerseizoen minder make-up.


Een Nederlandse drogisterij peilde bij 515 dames tussen de 20 en 49 jaar naar hun beautygewoontes tijdens de zomer. Bij alle dames klinkt duidelijk: de zomer is het seizoen om wat te laten zien. 87 procent voelt zich een pak vrolijker tijdens de zomer en dat valt te merken aan haar uiterlijk. 63 procent voelt zich vrouwelijker en 56 procent gelooft een pak mooier te zijn als de zon schijnt. 1 op 5 dames gebruikt dan ook minder make-up.


Een vast schoonheidsritueel betreft het scheren of epileren. 82 procent scheert tijdens de zomer benen en oksels, 65 procent laat ook de bikinilijn niet ongemoeid.
Ook het gewicht wordt aangepakt. 1 op 2 probeert af te vallen voor de zomer, 27 procent trekt nu iets vaker naar de sportclub.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kane - No Surrender

Kane - No Surrender

Klik op de foto om hem te beluisteren






Kane is een Nederlandse rockband. De band bestaat uit de twee oorspronkelijke leden Dinand Woesthoff (zanger) en Dennis van Leeuwen (gitarist).

De groep ontstond in Den Haag in 1998, waar Woesthoff en Van Leeuwen elkaar ontmoetten in een strandtent, waar zij op dat moment werkten. Beiden hebben een passie voor muziek, en het duurde niet lang voor Henkjan Smits ze ontdekte in café De Paap, waar ze toen nog voor een klein publiek optraden, onder de naam Citizen Kane. Niet veel later worden ze gecontracteerd door BMG en koppelt Smits de band aan Edwin Jansen voor het management bij AT Productions. De muziek kan worden omschreven als gitaarrock, en is geïnspireerd door U2.

In de zomer van 1999 brak de groep definitief door met de debuutsingleWhere Do I Go Now. Het album As Long As You Want This uit 1999 stond anderhalf jaar in de Nederlandse Album Top 100 en verkreeg de dubbele platina status. Het tweede album So Glad You Made It bracht de carrière van band naar een hoger niveau. Leadsingle So Glad You Made It en Let It Be bereikten respectievelijk de vierde en de tiende positie in de Nederlandse Top 40. De jaren daarna verkreeg Kane awards van onder andere TMF en MTV alsmede een Edison. Kane trad op op Parkpop en Pinkpop.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart van kinderen leeft zonder toilet of warm water

Kwart van kinderen leeft zonder toilet of warm water


http://desmond.yfrog.com/Himg33/scaled.php?tn=0&server=33&filename=zonderbad.jpg&xsize=640&ysize=640


In ons land leeft meer dan 25 procent van de kinderen zonder bad, toilet, centrale verwarming of warm water. Dat blijkt uit onthutsende cijfers van de armoedebarometer.

De economische crisis heeft de kloof tussen arm en rijk nog groter gemaakt en vooral kinderen zijn daar het slachtoffer van, zo blijkt uit de armoedebarometer.

Acht procent van de kinderen wordt geboren in armoede. Maar liefst 40 procent van de huurders woont in een huis met een gebrek aan comfort. 25 procent van de kinderen heeft geen bad, toilet, centrale verwarming of warm water.

"Het is een paradox dat we in een rijk land leven, maar er niet in slagen het aantal armen te doen dalen", zegt voorzitter Jos Geysels.

Het rapport wordt jaarlijks opgesteld in opdracht van decenniumdoelen 2017. De cijfers dateren wel van 2009, maar sociale verenigingen menen evenwel dat er sindsdien nog niet veel veranderd is.



» Reageer (0)
24-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uniek: wit kiwikuiken geboren in Nieuw-Zeeland

Uniek: wit kiwikuiken geboren in Nieuw-Zeeland






In een wildpark in Nieuw-Zeeland is een uiterst zeldzaam wit kiwikuiken uit het ei gekropen. Dat heeft het Pukaha Mount Bruce National Wildlife Centre vandaag bekendgemaakt. Het is voor zover bekend de eerste witte kiwi die in gevangenschap is geboren.


Het pasgeboren loopvogeltje heeft de naam Manakura gekregen. In de inheemse Maori-taal betekent dat zoveel als: met de status van een stamhoofd. De geboorte is het hoogtepunt van het toch al zeer geslaagd broedseizoen in het park. In totaal kropen de afgelopen tijd veertien jonge kiwi's uit hun ei.


Kiwi's, de nationale trots van Nieuw-Zeeland, zijn normaal gesproken bruin of grijs van kleur. Geheel witte exemplaren komen maar zeer zelden voor omdat zij geen schutkleur hebben en dus een makkelijke prooi zijn voor roofdieren. Kiwi's kunnen niet vliegen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij blijven huisvrouw tot 2050

Wij blijven huisvrouw tot 2050


http://desmond.yfrog.com/Himg843/scaled.php?tn=0&server=843&filename=huisvrouw.jpg&xsize=640&ysize=640


De kans is klein dat mannen evenveel als vrouwen presteren in het huishouden voor 2050, dat blijkt uit een Britse studie.

Moeders zullen nog 40 jaar de grootste bijdrage in de opvoeding en het huishoudelijke werk leveren. Dit komt grotendeels doordat taken als poetsen en koken nog steeds als vrouwenwerk aanzien worden. De kloof tussen de hoeveelheid tijd dat mannen en vrouwen aan huishoudelijk werk spendere,n verkleinde de afgelopen 40 jaar. Maar als de huidige trend zich blijft verder zetten, zal het nog vier jaar duren voor er gelijkheid is in de verdeling van de taken.


De onderzoekers aan de universiteit van Oxford bestudeerden  348.000 dagboeken van mannen en vrouwen tussen 20 en 59 jaar in 16 westerse landen. Daarin hielden ze bij hoeveel tijd ze dagelijks aan het huishouden en de opvoeding van de kinderen spendeerden. Uit die gegevens blijkt dat deze landen middenin een proces naar een gelijke verdeling van het huishoudelijke werk verkeren dat 70 tot 80 jaar duurt. In meer noordelijke landen is de verdeling tussen de geslachten meer gelijk. De kloof tussen man en vrouw vertraagt in sommige landen.


Onderzoeker Sullivan: "Culturele houdingen, die versterkt worden op school, kunnen verantwoordelijk zijn voor het in stand houden van een traditionele kijk op rollenpatronen. Op school is het veel makkelijker voor een meisje om stoer te zijn, maar het is niet aanvaard voor jongens om toe te geven dat hij graag bakt en danst. Noorse landen zien vrouwen meer als volwaardige leden op de arbeidsmarkt en niet voornamelijk als huisvrouwen en moeders."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Predikant geeft foutje toe: de wereld zal pas vergaan pas in oktober

Predikant geeft foutje toe: de wereld zal pas vergaan pas in oktober


http://desmond.yfrog.com/Himg151/scaled.php?tn=0&server=151&filename=haroldcamping.jpg&xsize=640&ysize=640

De Californische prediker Harold Camping, die na zijn foute voorspelling dat de wereld zaterdag zou vergaan enkele dagen spoorloos was, is terug boven water gekomen. De man blijkt nog steeds op onze planeet te vertoeven, en zegt dat hij er vijf maanden naast zat. Het is pas in oktober met ons gedaan, en wel op de 21ste.

Camping had voorspeld dat de Apocalyps een einde zou maken aan de mensheid, iets wat op veel plaatsen in de wereld werd geloofd. 200 miljoen christenen zouden zaterdag tot de hemel toegelaten worden, terwijl de rest van de mensheid nog vijf maanden had moeten lijden tot de wereld op 21 oktober eindelijk definitief zou vergaan.

De predikant zegt dat hij zich zo slecht voelde dat hij ernaast zat, dat hij en zijn vrouw zich verscholen in een motel. Hij excuseert zich voor de gaffel, en meent nu dat 21 mei gewoon een 'spirituele' Dag Des Oordeels was, die de hele wereld onderwierp aan het oordeel van Christus.

De 89-jarige predikant blijft er wel bij dat het op 21 oktober gedaan is met de Aarde. Benieuwd wat hij de 22ste gaat uitkramen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pedofiel met vals profiel op Facebook verkracht meisje

Pedofiel met vals profiel op Facebook verkracht meisje



Een pedofiel heeft met een vals profiel op Facebook een slachtoffer gemaakt. Nicholas Bull (28) deed zich op de netwerksite voor als een 13-jarige rolstoelpatiënt en kwam zo in contact met een meisje van twaalf. Het kind en haar ouders gingen op in zijn verhaal dat een brutaal en misselijkmakend einde kreeg met de verkrachting van het kind op hotel. De rechter was niet mals voor de verkrachter uit Kent en veroordeelde hem tot twaalf jaar gevangenis en een levenslang Facebookverbod. De politie vreest dat hij nog meer slachtoffers gemaakt heeft. De Brit had immers drie valse profielen en kwam via de site mogelijk in contact met honderden kinderen.


Bull had het meisje wijsgemaakt dat hij een oud-schaatser was en na een ongeval tijdens een optreden van Disney On Ice in een rolstoel belandde. Om haar vertrouwen te winnen, deed hij haar ook geloven dat hij haar eerder al ontmoet had in de buurt van een winkelcentrum in Hull. Gedurende een half jaar bombardeerde hij zijn slachtoffertje met meer dan 1.300 sms'jes een een reeks suggestieve berichten via Facebook. Hij stuurde haar ook knuffels, juwelen en chocolade.


Het lukte Bull ook om het vertrouwen van de ouders te winnen met zijn verhaal over zijn ongeval tijdens een show van Disney On Ice. De realiteit is anders. De keukenhulp uit Orpington, Kent raakte verlamd bij een verkeersongeval in 2009. Toen het meisje eindelijk toestemde met een ontmoeting, deed hij er nog een schepje bovenop. Hij vertelde haar dat zijn medicatie hem zwaarlijvig en én jonger gemaakt had. Bulls vader bracht hem naar Hull waar hij samen met het meisje naar een toneelstuk ging kijken. Na de voorstelling nam hij haar mee naar zijn hotel waar hij haar verkrachtte. Pas toen de moeder Bull ontmoette, besefte ze dat hij geen dertien was en verwittigde de politie. "Toen haar ouders de twee mannen zagen in de wagen, werden ze bang. Ze hadden een dertienjarige jongen verwacht en geen zwaarlijvige twintiger in het gezelschap van zijn vader", aldus aanklager Nick Adlington.


Toen Bull opgepakt werd op beschuldiging van verkrachting ontkende hij en probeerde de agenten ervan te overtuigen dat hij dertien was. Pas na twee uur keihard ondervragen ging hij door de knieën en bekende dat hij 28 was. Tijdens een huiszoeking vond de politie een computer in zijn bungalow in Kent. Bull had drie Facebookprofielen gemaakt. Onder de namen Matty Gordon, Matthew Gordon en Matt Ball had hij contact met honderden kinderen. De pedofiel had ook de foto van een jongen gestolen en beweerde op zijn profielpagina's dat hij gek was van Hannah Montana en Haribosnoepjes. "We vermoeden dat hij de voorbije jaren geprobeerde heeft om in contact te komen met honderden meisjes over het ganse land", zegt agent Brian Christie van de politie in Humberside. "Door het vrijgeven van zijn foto hopen we op reactie van mensen die hij gecontacteerd heeft. We willen met ze spreken, zeker in het geval van slachtoffers."


De vader van het meisje heeft alvast een waarschuwing voor andere ouders. "Ik wist dat ze een vriendje in een rolstoel had en ik wist ook dat ze berichtjes met hem uitwisselde maar ik dacht dat het allemaal onschuldig was omdat het om een 13-jarige jongen ging die ver weg woonde en hij leek dus geen bedreiging. Ze belde en sms'te hem vaak en ze werd verliefd op hem. Het was haar eerste grote liefde. We kregen foto's van hem te zien en hij leek ons ongevaarlijk", aldus de vader. "We zijn geschokt door wat er gebeurd is en we voelen afkeer. Ik kon echt niet vermoeden dat dit ging gebeuren. Facebook is een plezant medium. Je kan er lol mee beleven maar je weet vaak niet wie er schuil gaat achter de profielen tenzij je de mensen echt kent. Kinderen zijn ook heel kwetsbaar, nog meer dan volwassenen en daarom wil ik andere ouders waarschuwen. Hou jonge kinderen weg van Facebook en als je ze toch laat 'facebooken' controleer dan hun privacy settings en zorg er ook voor dat je de paswoorden kent van je kinderen. Dan kan je alles beter controleren."


Bull bekende voor de rechter dat hij het meisje verkracht heeft. Jeremy Baker veroordeelde hem tot twaalf jaar gevangenis en een levenslang Facebookverbod. "Je hebt jouw misdaad zorgvuldig gepland. Je hebt van het meisje jouw doelwit gemaakt met het oog op een seksuele relatie en om jouw doel te bereiken heb je Facebook misbruikt. Ik ben dan ook van oordeel dat je in de toekomst nog een gevaar vormt voor de samenleving", aldus rechter Baker. Daar voegde agent Christie het volgende nog aan toe: "Haar ouders waren er kapot van toen ze vernamen wat er gebeurd was. Hij heeft hen ook misleid. Ze dachten dat hij een attente jongen was omdat hij ook voor hen geschenkjes gekocht had. Maandenlang heeft hij met haar gechat en haar berichtjes gestuurd. Hij slaagde er ook in om haar seksueel getinte sms'jes te doen sturen", besluit Christie (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Susan Tedeschi - Soul Of A Man

Susan Tedeschi - Soul Of A Man

Klik op de foto om haar te beluisteren





Susan Tedeschi is een Amerikaanse  zangeres .

Blues, jazz, rock 'n' roll, country en folk... je hoort het allemaal terug in haar muziek. Ze straalt vooral veel kracht uit... ze kan fluisteren maar ook stevig uithalen, en ze heeft bovendien een mooie  stem.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!