NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


02-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 op 10 energielabels liegen

6 op 10 energielabels liegen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/16/14/11/20151002061911/media_xll_8042051.jpg

Liefst zes op de tien energielabels op elektrische toestellen zijn niet betrouwbaar. Dat blijkt uit controles van de FOD Economie.

Wie dacht dat de fameuze energielabels door onafhankelijke bedrijven zijn opgesteld, heeft het goed mis. "Producenten voeren zelf de tests uit en maken vervolgens zélf het energielabel op", zegt Chantal Depauw van de Economische Inspectie. "Wij moeten controleren of alles naar waarheid is ingevuld, maar dat gebeurt niet vaak. We hebben te weinig tijd, manschappen en middelen." Tussen 2009 en 2014 kon de Inspectie slechts een honderdtal labels controleren. Amper 41% bleek correct. Producenten die niet in orde waren, hadden zich meestal 'vergist' van één energieniveau. Dat maakt wel uw aankoop én elektriciteitsrekening tientallen euro's duurder.

Plusje meer of minder kost u 200 euro
Dat een plusje meer of minder op een energielabel u een pak meer kan kosten, blijkt uit cijfers van Test-Aankoop. Een (al dan niet terecht) zuinig toestel kost meer bij de aankoop. Dat verschil wordt meestal gerechtvaardigd omdat het met de jaren zal worden terugverdiend omdat het toestel minder verbruikt. Tenzij met het label gesjoemeld is natuurlijk. Het verschil in verbruik voor een A+-koelkast (846 euro) en even grote A++-koelkast (635 euro) bedraagt op 15 jaar liefst 211 euro. En dan hebben we het enkel over de koelskast en niet over de tientallen andere elektrische apparaten die iedereen in huis heeft. (br.hln)


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natte smartphone? Op deze manier red je hem van de verdrinkingsdood

Natte smartphone? Op deze manier red je hem van de verdrinkingsdood

http://static2.hln.be/static/photo/2015/3/13/12/20150824202412/media_xll_7953327.jpg

Iedereen weet wel dat smartphones en water geen goede combinatie zijn. Toch gebeurt het af en toe dat de twee met elkaar in aanraking komen. Wat je moet doen op zo'n fataal moment lees je hier.

Laat ons beginnen met het goede nieuws: zelfs wanneer je smartphone in het water terechtkomt wil dat niet automatisch zeggen dat je telefoon finaal de geest gegeven heeft. Kalm blijven kan jou en je telefoon in de meeste gevallen redden, net als deze 5 stappen:

1. Zet je telefoon uit
Zet meteen je telefoon volledig uit en probeer aan de verleiding te weerstaan om eerst even te kijken of hij nog werkt.

2. Vermijd de SIM-kaart en batterij, indien mogelijk
Red wat er te redden valt. Als je een Iphone bezit kan je de batterij-stap alvast overslaan.

3. Probeer het vocht te verwijderen
Gebruik een rietje om zoveel mogelijk vocht uit alle gaatjes en openingen van je telefoon te zuigen. Tenzij je je telefoon in het toilet liet vallen natuurlijk. Probeer ook nooit het water uit je telefoon te schudden, omdat je zo hoogstwaarschijnlijk het vocht alleen maar meer in je telefoon schudt.

4. Laat drogen
Eens je alle vocht langs de buitenkant hebt verwijderd, is het tijd om aan de binnenkant te denken. Om dat te doen leg je je telefoon best in een kom ongekookte rijst.

5. Zet hem -later- terug aan
Wacht op z'n minst 24 uur (best is zelfs 72 uur!) en probeer dan je smartphone terug op te starten om te zien of hij nog werkt. (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland en Frankrijk kopen samen Rembrandts

Nederland en Frankrijk kopen samen Rembrandts

http://static1.hln.be/static/photo/2015/8/11/2/20150930122639/media_xll_8037407.jpg

Nederland komt in het bezit van één van de twee veelbesproken portretten van Rembrandt. Het schilderij wordt overgenomen van de vermogende familie De Rothschild. Het andere doek wordt eigendom van Frankrijk. De twee schilderijen zullen bij toerbeurt in het Rijksmuseum in Amsterdam en museum het Louvre in Parijs te zien zijn. Dit heeft Nederlands minister Bussemaker van Cultuur vandaag de Tweede Kamer laten weten. Ingewijden hadden deze uitkomst al voorspeld: Frankrijk vindt het onverteerbaar dat beide doeken naar het Rijksmuseum gaan, ook al heeft de Franse minister van Cultuur, Fleur Pellerin, eerder een exportvergunning voor beide schilderijen gegeven. Na felle kritiek op deze beslissing in Frankrijk is Pellerin op haar schreden teruggekeerd.

Vorige week leek het nog dat beide Rembrandts naar Nederland zouden komen. Het kabinet had toegezegd de helft van de gevraagde koopsom van 160 miljoen te gaan betalen, mits het Rijksmuseum de andere helft zou weten te verzamelen. Afgelopen donderdag deed Pellerin echter een tegenbod. Zij liet toen weten dat zij in staat is een van de twee doeken te kopen dankzij een gift van 80 miljoen euro van de centrale bank van Frankrijk.

Gisterenavond heeft de Tweede Kamer toestemming gegeven voor het ter beschikking stellen van 8o miljoen voor een aankoop door Nederland. Alleen PVV, Groep Kuzu/Öztürk en 50Plus waren tegen. De Eerste Kamer was gisteravond niet in staat om bij elkaar te komen, maar de fractievoorzitters zegden in overgrote meerderheid hun steun toe. Nu er maar één schilderij naar Nederland komt, is het de vraag of het kabinet nog het volle pond gaat betalen. Minister Dijsselbloem van Financiën zei gisteren dat het Rijksmuseum in dat geval nog steeds een bijdrage moet leveren zonder verder getallen te noemen.

Het Rijksmuseum had graag de twee in 1634 geschilderde portretten van Maerten Soolmans en Oopjen Coppit in bezit gekregen vanwege de artistieke waarde, maar ook de grote historische waarde. Soolmans en Coppit zijn 21 en 23 jaar als ze zich voor hun huwelijk levensgroot, staand en ten voeten uit laten afbeelden door Rembrandt - toen een nieuwkomer in Amsterdam. Dit portretformaat was tot dan toe strikt voorbehouden aan de hoogste Europese adel. Het kostte het aanstaande huwelijkspaar 500 gulden, een jaarsalaris voor een ervaren werkman. De twee maakten een statement: wij zijn de nieuwe vorstelijke klasse van Holland.

De Rothschilds kochten de portretten in 1877 van de erfgenamen van de in Amsterdam wonende Anna Louisa ('Annewies') van Loon - van Winter, die dat jaar was overleden. De werken zijn sindsdien in het bezit van de Franse tak van de bankiersfamilie gebleven. (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lisa Stansfield - Change

Lisa Stansfield - Change

klik op de foto om haar te beluisteren


Lisa Jane Stansfield (Heywood (Greater Manchester), 11 april 1966) is een Brits zangeres, die eind jaren '80 en begin jaren '90 enkele grote hits scoorde.

Op veertienjarige leeftijd won ze een talentenjacht georganiseerd door een plaatselijke krant, waarna ze haar televisiedebuut kon maken.

In 1983 vormde ze samen met twee vriendinnen van school de groep Blue Zone. Hun eerste single On Fire was aanvankelijk populair, maar werd uit de handel genomen na een grote brand op het Londense Metro station King's Cross.

In 1989 kwam de grote doorbraak, toen Stansfield de vocalen mocht verrichten voor het nummer People hold on van Coldcut. Dit nummer werd een grote internationale hit, waarna Stansfield een solocarrière begon. Haar eerste single All Around the World werd een nummer 1 hit in Nederland begin 1990. Later volgden nog enkele kleinere hits. In 1990, 1991 en 1992 won ze een Grammy Award voor respectievelijk beste vrouwelijke nieuwkomer en beste vrouwelijke artiest


» Reageer (2)
01-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KMI: "Afgelopen maand was koudste septembermaand sinds 2001"

KMI: "Afgelopen maand was koudste septembermaand sinds 2001"

http://static2.hln.be/static/photo/2015/13/10/8/20151001160929/media_xll_8040908.jpg

De septembermaand is sinds 2001 niet meer zo koud geweest als dit jaar. De gemiddelde maandtemperatuur lag op 13,5 graden Celsius. Dat is 1,4 graden kouder dan de normale temperatuur. Dat blijkt vandaag uit het klimatologisch overzicht voor september van het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI). Op het eerste gezicht lijkt het of we een normale septembermaand achter de rug hebben, maar uit de gegevens blijkt dat het om de koudste septembermaand gaat sinds 2001, zegt David Dehenauw van het KMI. De koude valt volgens Dehenauw te verklaren door de noordnoordoosten-wind, daar waar er in september meestal een zuidzuidwesten-wind waait.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse prinses: "Dieren hebben geen rechten want ze betalen geen belasting"

Britse prinses: "Dieren hebben geen rechten want ze betalen geen belasting"

http://static3.hln.be/static/photo/2015/8/7/11/20150930203658/media_xll_8038661.jpg

Marie Christine von Reibnitz (70), haar officiële titel luidt prinses Michael van Kent, heeft zich de woede van dierenliefhebbers op de hals gehaald.

De vrouw van de Britse prins Michael van Kent stelt dat dieren geen rechten hebben omdat ze geen belasting betalen. Dat schrijft The Telegraph.

Prinses Michael is schrijfster en onlangs is er een nieuwe roman van haar verschenen. Ze hield deze week een lezing en daar kwam het onderwerp rechten aan bod. "Tegenwoordig hoor je veel over dierenrechten. Ik hou veel van dieren, maar in mijn ogen hebben ze geen rechten. Ze hebben geen bankrekening en ze mogen niet stemmen."

Volgens de prinses zijn rechten zaken die verdiend moeten worden. Zelf heeft ze honden en katten. Ook vertelde ze dat ze als jonge vrouw een jachtluipaardwelp in huis heeft genomen. De moedercheetah werd afgeschoten nadat ze twee kinderen in Afrika had opgegeten. Haar eeste man, een Engels bankier, had ze leren kennen tijdens een berenjacht.

Marie Christine komt wel vaker negatief in het nieuws. In 2004 stond ze op de Amerikaanse voorpagina's omdat ze in een restaurant in New York tegen een groep zwarte gasten gezegd dat ze terug moesten gaan naar hun kolonies, toen ze klaagde over hun luidruchtigheid.

Haar echtgenoot Michael van Kent (73) is het derde kind van de vierde zoon van koning George V (1865-1936). Hij heeft nooit een inkomen van de Britse staat gehad.  Hij runt een eigen consultacybedrijf en woont met Marie Christine in een appartement in de koninklijke residentie Kensington Palace in Londen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is de ideale temperatuur om te douchen

Dit is de ideale temperatuur om te douchen

http://static3.hln.be/static/photo/2015/2/3/9/20151001062332/media_xll_8038674.jpg

Niets dat zo'n deugd kan doen als een heerlijk warme douche na een lange werkdag. Het lijkt alsof de stress van de voorbije dag mee door het afvoerputje richting andere oorden spoelt. Al draaien we de warmteknop in het vervolg toch maar beter wat lager.

De ideale temperatuur voor je huid is slechts een paar graden boven lauw water. Wanneer het water in het begin te warm aanvoelt, is het dat meestal ook zo, én dan kan het je huid beschadigen. Eén perfecte temperatuur is er niet, maar dermatologen raden aan om onder de 43 graden te blijven. Zodra het oncomfortabel voelt of je huid rood kleurt, is het tijd om de kraan wat kouder te zetten.

"Heet water stript de huid van natuurlijke oliën, wat tot een droge en geïrriteerde huid kan leiden en in sommige gevallen zelfs tot eczeem," aldus Sejal Shah, een New Yorkse dermatologe. Opgepast: wanneer je aan een lage temperatuur doucht, maar al eens graag minutenlang onder de waterstraal blijft staan, kan er ook een uitdrogend effect optreden. Daarnaast heeft ook je haar eronder te leiden. "Net als bij de huid wordt ook het haar van de natuurlijke oliën ontdaan, waardoor het sneller droog wordt en bij gekleurd haar de kleur sneller zal vervagen."

Bespaar dus geld op kappersbeurten, wees lief voor je huid en zet de temperatuur wat lager. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu Titanic geveild voor 80.000 euro

Menu Titanic geveild voor 80.000 euro

http://static3.hln.be/static/photo/2015/9/16/7/20151001080931/media_xll_8039707.jpg

Een menu van de laatste lunch op het rampschip Titanic heeft tijdens een onlineveiling in de VS omgerekend zo'n 80.000 euro opgebracht. Dat melden Amerikaanse media.

Het menu was meegenomen door een passagier van de eerste klas die de ramp wist te overleven in een reddingsboot. Op het laatste lunchmenu stond onder andere filet van griet, corned beef en kip.

De Titanic verging in de nacht van 14 op 15 april 1912 na het botsen tegen een ijsberg.

De overlevende die het menu meenam, zat in de reddingsboot met louter passagiers uit de eerste klas. De sloep ging de geschiedenis in als de miljonairsboot of de geldboot. (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sting - Desert Rose

Sting - Desert Rose

Klik op de foto om hem  te beluisteren


Sting, artiestennaam van Gordon Matthew Thomas Sumner, (Newcastle upon Tyne, 2 oktober 1951) is een Brits musicus. Hij is commandeur in de Orde van het Britse Rijk; dit werd hem verleend door koningin Elizabeth II.


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tekeningen van Franquin, Roba en Peyo ontdekt onder behang in Brussels gebouw

Tekeningen van Franquin, Roba en Peyo ontdekt onder behang in Brussels gebouw

http://static1.hln.be/static/photo/2015/16/11/8/20150930065900/media_xll_8036693.jpg

In een gebouw in het centrum van Brussel zijn onder vijf lagen behangpapier decennia oude originele muurtekeningen van legendarische striptekenaars als Franquin, Peyo en Roba ontdekt. Dat melden La Libre Belgique en verschillende andere media op hun website.

De tekeningen werden eind 2013 ontdekt tijdens renovatiewerken in een gebouw van de liberale vakbond VSOA in de Centrumgalerij in Brussel. Het nieuws werd evenwel pas nu bekendgemaakt. Sommige van de tekeningen werden bij de renovatiewerken overigens beschadigd, al zijn de meesten ervan wel nog altijd intact.

Naast Franquin (tekenaar van onder andere Robbedoes en Guust Flater), Peyo (De Smurfen) en Roba (Bollie en Billie), hebben ook Mitacq (De Beverpatroelje) en Victor Hubinon (Buck Danny) tekeningen op de muur achtergelaten.

Bij een van de tekeningen, een Marsupilami van Franquin, wordt ook het jaartal 1958 vermeld. Verder bevat de muur ook de boodschap "Prière de ne plus dessiner sur ce mur svp" ("gelieve niet meer op deze muur te tekenen, aub") (br.hln)


» Reageer (0)
30-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 ongezonde gevolgen van jouw smartphoneverslaving

5 ongezonde gevolgen van jouw smartphoneverslaving

http://static2.hln.be/static/photo/2015/4/10/13/20150929214438/media_xll_8035978.jpg

Smartphones zijn handig en leuk, maar ook gevaarlijk verslavend. Het VTM-programma Telefacts toonde gisteren aan hoe moeilijk het is om 48u zonder je smartphone op zak rond te lopen. Niet alleen is het opvallend hoe we er mentaal afhankelijk van zijn, ook fysiek reiken de gevolgen van overmatig smartphonegebruik verder dan we beseffen. Zoals deze vijf ongezonde neveneffecten die regelmatig smartphonegebruik met zich meebrengt.

Verkrampte vingers en handen

Eerst was er de "sms-duim", daarna de "WhatsApp-vinger": voortdurend liggen scrollen en tokkelen op je scherm heeft zo zijn impact op je handen en vingers. Wie te veel zijn smartphone gebruikt kan peesontstekingen krijgen of al bestaande problemen verergeren, zoals bijvoorbeeld een geknelde zenuw in de pols. Ook een "gsm-elleboog" is een fenomeen waarbij de ringvingers en pink beginnen tintelen of gevoelloos worden door je elleboog te langdurig te buigen voor gsm-gebruik.

Zo voorkom je het: Krijg je klachten door je smartphone te lang te gebruiken, doe dan eens wat stretches. Leg je smartphone neer, breng je handen in een houding alsof je bidt en draai en buig je polsen. Blijven de klachten aanhouden, raadpleeg dan een dokter.

Rug- en nekklachten

Te lang voorovergebogen naar een smartphonescherm turen is een erg slechte houding voor je lichaam, die op termijn rug- en nekklachten kan veroorzaken. Een studie bij jongeren in het Verenigd Koninkrijk twee jaar geleden toonde aan dat 84% van de ondervraagden rugpijn had die te wijten was aan het voorovergebogen zitten voor smartphones en tablets. Nog meer slecht nieuws: ook vroegtijdige rimpels zouden een symptoom zijn van te vaak naar beneden kijken op je smartphonescherm.

Zo voorkom je het: Pas je houding aan als je jouw smartphone gebruikt, en zorg ervoor dat je niet altijd naar beneden hoeft te kijken op het scherm. Hou je gsm ook eens recht voor je. Je voelt je misschien belachelijk, maar je rug, nek en jeugdige huid zullen je dankbaar zijn.

Oogproblemen

Lange tijd turen naar het kleine schermpje van je telefoon kan leiden tot vermoeide of droge ogen, duizeligheid en een vager zicht, zo bewijst onderzoek. Dat slechte zicht leidt op zijn beurt dan weer tot hoofdpijn.

Zo voorkom je het: Probeer het lettertype op je scherm zo groot mogelijk te zetten, en hou het scherm minstens 40 cm van je gezicht verwijderd, adviseert oogarts Mark Rosenfield. Kijk ook om de paar minuten weg van je scherm en kijk dan naar iets in de verte. Vergeet ook niet te knipperen.

Nomofobie

Jawel, er is een term voor, dat naakte gevoel als je geen gsm bijhebt. "No-mobile-phone-phobia", oftewel nomofobie, is een term die de angst omschrijft om zonder je smartphone ergens te zijn. Die schrik om je smartphone te verliezen of vergeten kan leiden tot het obsessief checken of je het toestel wel bijhebt, en je slecht voelen als je de smartphone niet op zak hebt. Vrouwen blijken er volgens een Britse studie meer last van te hebben dan mannen.

Zo voorkom je het: Heel simpel; zet het idee van je af. Er was een tijdperk - nog niet eens zo lang geleden - waarin mensen overleefden zonder constant hun smartphone te checken. Iemand bellen kan je overal en op een andere manier als het echt moet.

Fantoomtrillingen

Je dénkt dat je smartphone net heeft getrild in je zak, maar als je gaat kijken heb je geen nieuwe berichten of meldingen. Ben je gek aan het worden? Een beetje misschien, maar je hebt vooral last van het syndroom dat fantoomtrillingen heet, wat wijst op een obsessieve relatie met je gsm. Een professor van de Indiana University ontdekte dat 89% van de studenten uit haar studie er last van heeft.

Zo voorkom je het: Weet je van jezelf dat het voelen van smartphonetrillingen een obsessie wordt, schakel het trilalarm dan uit. (br.hln)


» Reageer (1)
29-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruce Willis - Devil Woman

Bruce Willis - Devil Woman

Klik op de foto om hem te beluisteren

Walter Bruce Willis (Idar-Oberstein (Rijnland-Palts), 19 maart 1955) is een Amerikaans acteur, producent en zanger.


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je je panty's altijd moet invriezen

Waarom je je panty's altijd moet invriezen

http://static2.hln.be/static/photo/2015/9/8/11/20150929072430/media_xll_8033171.jpg

Het seizoen van de panty's breekt weer in alle hevigheid aan. Lekker warm en mooi, maar die ladders die er onvermijdelijk in komen zijn een heel pak minder.

Wat als we je nu eens vertelden dat je dat probleem voor eens en altijd de wereld kan helpen, door een simpel trucje toe te passen? Door je panty's in te vriezen kan je er namelijk voor zorgen dat er geen ladders meer in komen.

Hoe je het best te werk gaat? Voor je je panty's voor de eerste keer draagt maak je ze eerst vochtig onder de kraan en steek je ze in een plastic zakje. Vervolgens stop je dat zakje een nachtje in de diepvries. Laat je panty's de volgende dag ontvriezen en opdrogen, en ze zijn klaar voor gebruik.

De koude temperatuur van de diepvries maakt de individuele vezels van je panty's sterker, waardoor er veel minder snel ladders in zullen komen. Het handige is ook dat je dit trucje maar een keer per paar moet toepassen. (br.hln)


» Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben jij een leiderstype? Dit testje van 5 seconden geeft het antwoord

Ben jij een leiderstype? Dit testje van 5 seconden geeft het antwoord

http://static1.hln.be/static/photo/2015/11/6/11/20150928115732/media_xll_8032166.jpg

Sta jij stevig in je schoenen en deins je er niet voor terug om het voortrouw te nemen? Of hou je je liever wat op de achtergrond? Dit 5-seconden-testje geeft je het antwoord.

Het Amerikaanse professorenduo Adam Galinsky en Maurice Schweitzer ontwikkelden een testje waarmee je binnen de vijf seconden weet of jij een geboren leider bent of niet. Benieuwd?

Teken de letter 'E' op je voorhoofd. Dat is alles. Mensen die de letter op die manier tekenen dat ze hem zelf zouden kunnen lezen zijn echte leiderstypers. Zij die letter zo schrijven dat anderen hem kunnen lezen, zijn dan weer minder geschikt voor managementfuncties. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nanny naar huis gestuurd om dochters te kunnen vermoorden

Nanny naar huis gestuurd om dochters te kunnen vermoorden

http://static0.hln.be/static/photo/2015/17/8/12/20150929065006/media_xll_8034072.jpg

Tegen buren en kennissen had Mireille Gram (48), dochter van zakenman Tony Gram, onlangs nog haar gal gespuwd over de man die haar had verlaten, de vader van haar kinderen. "Hij is ervandoor met mijn miljoenen en met één van mijn vriendinnen." De vrouw probeerde zondagnacht haar 14-jarige tweeling te doden in hun slaap.

Ooit vormde Mireille met haar echtgenoot Danny en hun tweelingdochters een gelukkig gezinnetje. Met veel geld. Heel veel geld. Mireilles vader Tony Gram is immers de man die een fortuin verdiende door het tassenmerk Kipling te kopen en te verkopen. Twee kéér, overigens. Zijn vermogen wordt geschat op 168 miljoen euro.

De kinderen kwamen niks te kort. Financieel dan toch niet, want bij het gezin boterde het al geruime tijd niet meer. Mireille was ook al vele jaren ziek. Veel kennissen en intimi die we gisteren spraken, vertelde hoe de vrouw in het verleden - toen de tweeling nog klein was - de kinderen al eens had proberen te verdrinken. De gevolgen van een postnatale depressie. Mireille was overigens in behandeling voor haar psychische problemen. (br.hln)


» Reageer (0)
28-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matthias Schoenaerts: "Ik stond op het randje van schizofrenie"

Matthias Schoenaerts: "Ik stond op het randje van schizofrenie"

http://static1.hln.be/static/photo/2015/14/7/10/20150928114900/media_xll_8032150.jpg

In de film Maryland speelt Matthias Schoenaerts de rol van een Afghanistan-veteraan met een posttraumatisch stressyndroom. Om de rol zo geloofwaardig mogelijk te spelen, ging Schoenaerts wel erg ver, geeft hij nu toe.

Schoenaerts kwam niet alleen meer te weten over de ziekte door er boeken en documentaires over te lezen en met patiënten te praten, hij wilde ook zelf ervaren hoe het is om paranoia te zijn en geen rust te vinden. "Ik besefte dat mijn eigen lichaam me kon helpen. Ik leed al aan slapeloosheid en ben nog veel minder gaan slapen, acht weken lang slechts twee of drie uur per nacht. Dat bracht me tot een gelijkaardige staat van permanente onrust en paranoia, op het randje van het schizofrene", vertelt de acteur in Het Nieuwsblad.

Superparanoïde
Toen de opnames van de film van start gingen, voelde Schoenaerts zich superparanoïde. Hij hoorde en zag dingen en mensen, maar wist niet zeker of ze er echt waren of niet. "Mijn zintuigen leken op 400 procent te draaien". Hoewel vriendin zich ongerust maakten over de toestand van de acteur, is Schoenaerts blij dat hij het gedaan heeft. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoere marinier transformeert in sexy vrouw:

Stoere marinier transformeert in sexy vrouw: "Mijn leven was een leugen"

http://static1.hln.be/static/photo/2015/3/4/4/20150927153822/media_xll_8029954.jpg

Ja, de stoere mannelijke marinier en de frêle sexy vrouw op de foto hierboven zijn écht dezelfde persoon. Matthew Avedian (33) uit het Amerikaanse Austin voelde zich drie decennia lang opgesloten in zijn mannenlichaam, maar sinds kort is hij (of liever gezegd: zij) eindelijk zichzelf. "Mijn leven was een leugen."

Een woeste baard, een harige borst, gigantische spieren en daarbovenop een vrouw, een kind én een droombaan als marinier: Matthew had het allemaal. Maar gelúkkig was hij niet. Hij was niet zichzelf.

Al toen hij vier jaar was, zei Matthew tegen zijn moeder dat hij een meisje wilde zijn. Drie jaar later betrapte zijn ma hem toen hij de kleren van zijn zus aan het passen was. "Ze zei dat het verkeerd was", zegt Sona (zoals Matthew nu heet). "Mijn familie heeft een hele religieuze achtergrond en vindt het moeilijk dingen te accepteren die anders zijn dan de norm."

Het jongetje voelde zich 'gesloopt'. "Ik schaamde me. Ik wist dat ik een meisje wilde zijn, maar dat de maatschappij het niet zou goedkeuren." Hij besloot nooit meer de kleren van zijn zus te passen en een stoere sport te gaan beoefenen: basketbal.

Bij de marine
Maar de druk om zichzelf te zijn bleef bestaan. Als tiener kocht Matthew meisjeskleren bij de lokale supermarkt. Hij blokkeerde de deur van zijn kamer met een stoel en trok de kleding aan. Zijn vrouwelijkheid bleef niet onopgemerkt; op school werd hij gepest.

Dat moest anders, vond hij. Om voor eens en voor altijd van zijn vrouwelijkheid af te komen, ging hij bij de marine. "Ik werd een echt alphamannetje. Ik dacht: als ik heel mannelijk doe, wil ik geen vrouw meer zijn. Vijf dagen in de week was ik aan het gewichtheffen. En ik ging schieten met de mannen."

Vrouw en kind
Het compensatiegedrag hielp niet. Matthew voelde zich nog steeds vrouw en als zijn marinemaatjes uit de buurt waren, gingen de vrouwenkleren weer aan. Pas toen hij negentien jaar was, ontdekte hij de term 'transgender'. Hij was niet de enige die zich zo voelt, besefte hij. Maar één ding was duidelijk: zijn collega's mochten niet weten van zijn vrouwelijkheid.

"Ik zou het meenemen in mijn graf", zegt Sona. "Ik probeerde een normaal leven op te bouwen." In 2005 trouwde Matthew met neurologe Lucy. Vijf jaar later kreeg het stel een dochter. "Ik viel niet op vrouwen, maar ik hield van Lucy als mens. En ik dacht dat ik zou genezen als ik een kind zou krijgen. Maar ik voelde me alleen maar slechter."

Het ging ook niet goed met de relatie: Matthew vond het moeilijk om seks te hebben met Lucy. Hij ging steeds vaker mee op buitenlandse missies om maar niet thuis te hoeven zijn. "Ik vroeg me af hoe ik een goede ouder kon zijn en mijn kind kon leren een eerlijk leven te leiden terwijl mijn eigen leven een leugen was."

Laatste stap
De situatie was ondraaglijk geworden. Matthew moést het zijn vrouw eind 2012 wel vertellen. Hoewel het stel een jaar later scheidde, pakte Lucy het goed op. Ze had nooit iets vermoed, maar is blij dat haar ex-man nu gelukkig is als vrouw.

En hoe. Sona liet haar haren groeien, viel 44 kilo af en ging vrouwenkleding dragen. Ze startte een hormoonkuur, liet lichaamshaar weglaseren en haar borsten vergroten tot maat 75D. Ze is blij met haar leven en haar baan in de informatietechnologie. Maar ze is vooral klaar voor de laatste stap in haar transitie, zegt ze tegen The Sun.

"Sinds ik niet meer herkenbaar ben als wie ik was, ben ik gelukkiger dan ooit", zegt een strijdbare Sona. "In het laatste stadium krijg ik een vagina." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Superbloedmaan' goed te zien in België

'Superbloedmaan' goed te zien in België

http://static3.hln.be/static/photo/2015/1/2/12/20150928060553/media_xll_8031567.jpg

Het is al 33 jaar geleden en het zal pas over 18 jaar nog eens gebeuren. Het was dus een goed idee om afgelopen nacht op te blijven om de combinatie van een totale maansverduistering en een 'bloedmaan' te bewonderen. Tussen 2 uur en 5 uur werd de climax verwacht en was de rode gloed het duidelijkst te zien.

"De satellietbeelden en laatste weersprognoses waren erg positief voor België en het zuiden van Nederland om de maansverduistering en de bloedmaan te bewonderen", liet noodweer.be weten.

"De bewolking die ontstond boven het noorden en midden van Nederland verdween, waardoor de betrokken regio's (met uitzondering van het uiterste noorden van Nederland) het unieke natuurfenomeen beter konden waarnemen." (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Simply Red - If You Don't Know Me By Now

Simply Red - If You Don't Know Me By Now

Om hem te beluisteren druk op de foto


Simply Red is een Britse band momenteel bestaande uit lead zanger Mick Hucknall (geboren in Denton, Greater Manchester, op 8 juni 1960) en verschillende achtergrond musici. De naam ('Simpelweg Rood') van de band komt deels van Hucknall's passie voor de voetbalclub Manchester United. De naam is ook een verwijzing naar Hucknall's krullerige rode haardos, als ook zijn politiek linkse voorkeur.

De originele bezetting van de band bestond uit Hucknall, Tony Bowers (basgitaar), Fritz McIntyre (keyboards), Tim Kellett (brass), Sylvan Richardson (gitaar) en Chris Joyce (drums).

De debuut single van de band was meteen een groot succes. Money's too tight to mention scoorde in 1985 in diverse Europese landen in de hitlijsten. In 1986 bereikte Holding Back the Years de nummer één positie in de VS, dat ze in 1989 nog eens herhaalden met hun cover versie van Harold Melvin & the Blue Notes' If you don't know me by now.

De band trad ook op met Tom Jones voor een track op zijn album uit 1999 Reload.

In 2005 brachten ze het album Simplified uit met daarop een verzameling van Simply Red klassiekers in een akoestische versie.

Een jaar later volgde het album Stay, met alleen maar nieuwe nummers.

In oktober 2007 maakte zanger Hucknall bekend dat Simply Red er na de tour in 2009 mee gaat stoppen. Hij gaf aan meer tijd voor een solocarrière te willen en vindt het na 25 jaar mooi geweest met Simply Red. The World And You Tonight wordt de laatst uitgebrachte single. Op zondag 18 november 2007 maakte Simply Red haar laatste optreden op TV in Nederland bij het programma 'Life And Cooking'.

Op 9 maart 2010 werd bekend gemaakt dat ze op 3 december 2010 voor een laatste keer naar Nederland in het Gelredome komen, als onderdeel van The Farewell Tour.

Begin november 2014 maakte de band bekend weer bij elkaar te zijn en in 2015 een tournee te hebben gepland vanwege hun 30-jarig jubileum. Op 18 november trad ze op in het Sportpaleis in Antwerpen, op 20 en 21 november in de Ziggo Dome in Amsterdam


» Reageer (1)
27-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is de ultieme wraak van tiener (17) na pesterijen

Dit is de ultieme wraak van tiener (17) na pesterijen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/14/5/8/20150926150715/media_xll_8028578.jpg

Ollie Forsyth is nog maar 17 jaar oud, maar hij heeft al enkele succesvolle bedrijven opgestart. Het zag er echter lang niet goed uit voor de jonge Brit, want hij werd zo hard gepest dat hij een einde aan zijn leven wou maken.

Ollie uit Pury End in het Engelse Northamptonshire vertelt aan MailOnline dat hij naar een buitengewone school ging die hem hielp met zijn dyslexie. Daarna veranderde hij van school en toen begonnen de zwaarste drie jaren uit zijn leven. Ollie werd zowel op school als op het internet gepest.

Heel lang hield Ollie de pesterijen voor zichzelf, maar uiteindelijk stortte hij toch zijn hart uit bij een raadgever op school. Die zei hem dat hij ervoor moest gaan en dat hij ooit een miljardair zou worden. "Dat heeft mij naar succes geleid", zegt Ollie. "Ik werd gepest en wou een einde aan mijn leven maken, maar ik zei tegen mezelf dat ik ooit miljonair zou worden en dat mijn pesters ooit voor me zouden werken."

En zo geschiedde: zijn bedrijf 'Ollie's Shop', een online kledingbedrijf, maakte in het eerste jaar al 17.000 euro winst. Ondertussen maakt het bedrijf al 40.000 euro winst per jaar.

"Mijn carrière als zakenman begon toen ik zes was en ik mijn ouders 20 cent voor een kop thee vroeg", zegt Ollie. "Ik had ook een carwashbedrijfje en verdiende 9.000 euro per jaar met een snoepwinkel op school."

"Nu vragen studenten mij constant om samen te werken, terwijl ik vroeger gepest werd. Het is een mooi bewijs aan de pestkoppen dat ik niet gefaald heb." (br.hln)


» Reageer (4)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!