NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


27-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seriemoordenaar duwde 18 mensen onder metrostellen maar de politie verzweeg het

Seriemoordenaar duwde 18 mensen onder metrostellen maar de politie verzweeg het

http://static0.hln.be/static/photo/2015/16/3/5/20150727120653/media_xll_7894820.jpg

Een voormalig detective beweert dat een seriemoordenaar in de jaren 70 achttien mensen op de sporen van de Londense metro duwde. Om geen paniek te veroorzaken, stopte de politie de reeks moorden in de doofpot.

Geoff Platt stootte op deze schokkende misdaden toen hij gevangene Kiernan Kelly aan het ondervragen was. Kelly had net zijn celgenoot, William Boyd, vermoord en bekende tijdens het gesprek een reeks andere moorden.

"Je zag dat hij fier was op de moord op zijn celgenoot en hij bekende nog achttien andere moorden", vertelt Platt aan Daily Star. "Hij was high op adrenaline en testosteron, ik kon het zien in zijn ogen."

Platt kon Kelly's bekentenissen linken met een serie zelfdodingen op de 'Northern Line', nabij het huis van Kelly. "Het was een doofpotoperatie. De politie wou massahysterie vermijden", zegt Platt, die een boek heeft geschreven over de zaak.

"De politie wou niet dat mensen wisten dat een seriemoordenaar onschuldige mensen onder metrostellen duwde. Iedereen zou met de auto naar het werk beginnen gaan, wat tot complete chaos zou leiden", aldus Platt.

Kelly werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op William Boyd en een andere moord, maar dus niet voor de reeks 'zelfdodingen' in de Londense Underground.

Scotland Yard heeft ondertussen gereageerd op de beweringen van de ex-detective. Volgens het hoofdbureau van de Londense politie is het moeilijk om harde bewijzen te vinden, ook omdat de feiten zich zo lang geleden voordeden. Scotland Yard vraagt Geoff Platt om eventuele extra informatie naar hen door te spelen.(br.hln)

Geoff Platt doet zijn verhaal in zijn boek 'The London Underground Serial Killer'


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De man achter de McAfee-antivirussoftware is de raarste miljonair ooit

De man achter de McAfee-antivirussoftware is de raarste miljonair ooit

http://static3.hln.be/static/photo/2015/7/13/8/20150727141709/media_xll_7895153.jpg

John McAfee verdiende miljoenen aan de gelijknamige software die onze computers virusvrij moeten houden. En mocht je denken dat de man nu renteniert en geniet van een gezinsleven, dan heb je het grondig mis, want de Amerikaan heeft een waanzinnig levensverhaal waar zelfs Richard Branson de wenkbrauwen bij zou fronsen.

John McAfee groeide op in Virginia, zijn vader had een drankprobleem en pleegde zelfmoord toen John vijftien jaar was. Toen John begon te studeren, greep ook hij naar de fles en werd hij snel verslaafd.

In de jaren '60 ging hij aan de slag bij een technologiebedrijf, maar omdat hij vaak in een LSD-roes op de werkvloer verscheen, werd John ontslagen. En dan begon het pas echt bergaf te gaan, want de man denkt nu nog altijd dat hij in één grote hallucinatie leeft en dat hij ooit zal wakker worden op zijn zetel in St Louis.

In de jaren '70 verhuisde John naar Silicon Valley, waar hij zijn dagen vulde met cocaïne en drank. Na 15 jaar van drank en drugs besloot John te ontnuchteren, waarna hij in 1983 aan de slag ging bij Lockheed. Computers maakten in die tijd hun opmars en dus doken er ook steeds meer computervirussen op. John ontwierp een antivirusprogramma, nog altijd bekend als 'McAfee' en verdiende er miljoenen aan.

In 1994 verkocht hij zijn aandelen om hem met andere dingen bezig te houden, maar in de jaren 2000 verloor hij veel geld toen de economische crisis insloeg als een bom.

John verhuisde naar Belize, waar hij wou investeren in de antibioticabusiness. De Amerikaan woonde samen met zeven vrouwen, waarvan er naar verluidt drie hem wilden vermoorden. John nam weer zijn toevlucht naar drugs, waarna hij paranoïde werd. Zes maanden lang zat hij elke dag in een café terwijl hij keek wie er wanneer binnen- en buitenging.

In 2012 werd Johns buurman Gregory Faul dood teruggevonden, hij was doodgeschoten. Door zijn geschiedenis met drugs en alcohol werd John snel beschouwd als hoofdverdachte. En zoals elke onschuldige man zou doen, vluchtte John naar Guatemala, waar hij wat later werd opgepakt.

John werd uiteindelijk teruggestuurd naar de VS, waar hij nu vreemde YouTube-filmpjes maakt en blogberichten schrijft over internetbeveiliging. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 dingen die je verkeerd doet met conditioner

5 dingen die je verkeerd doet met conditioner

http://static2.hln.be/static/photo/2015/4/14/9/20150726110642/media_xll_7892604.jpg

Heb je net geïnvesteerd in een dure conditioner, maar doet die helemaal niet wat de verpakking jou belooft? Veroordeel niet meteen het flesje, maar controleer eerst even of jij je niet laat vangen door één van de vijf veelvoorkomende fouten bij het aanbrengen van conditioner.

Beginnen bij de hoofdhuid

Conditioner breng je beter altijd eerst op de punten aan, waar je haar het droogst en meest beschadigd is. Als je bovenaan begint maak je de hoofdhuid vet, waardoor je haar nadien ook sneller vet zal worden.

Je verdeelt het ongelijk

Snel een beetje aanbrengen hier en daar, spoelen en klaar? Herkenbaar op een ochtend wanneer het vooruit moet gaan, maar toch is het belangrijk om conditioner over het hele haar gelijk te verdelen. Bij sommige haartypes zal dat moeilijk zijn met je vingers, dus een kam met brede tanden kan helpen bij dames met dikker haar of krullen.

Niet voldoende uitspoelen

Net zoals bij shampoo is het heel belangrijk om conditioner grondig uit te spoelen. Als je dat niet doet, loop je het risico om haarfollikels te beschadigen, waardoor je haar aan glans verliest. Zeker wie dik haar heeft moet voldoende de tijd nemen om alle restjes weg te spoelen.

Te snel uitspoelen

Conditioner is zoals vochtinbrengende crème, maar dan voor je haar. Het duurt een tijdje voor the magic happens. Laat het product daarom altijd minstens twee minuten intrekken voor je het weer uitspoelt. Geen tijd zeg je? Gebruik die twee minuten om ondertussen je benen te scheren, je lichaam te scrubben of -voor de minder haastigen - een dansje in de douche te doen.

Het foute type kiezen

De conditioner voor dun haar staat in promotie, dus neem je die maar, ondanks je dikke lokken? Geen goed idee. Hou bij het kiezen van je conditioner altijd rekening met je haarlengte, structuur, droogheid en niveau van beschadigdheid. Dat brede gamma is er niet voor niets, en de keuze van het juiste product kan een wereld van verschil betekenen voor jouw haardos. Vraag bij twijfel advies aan je kapper, die weet ongetwijfeld welk type conditioner het beste bij jou past. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bobbi Kristina Brown op 22-jarige leeftijd overleden

Bobbi Kristina Brown op 22-jarige leeftijd overleden

http://oi58.tinypic.com/63r3iu.jpg

Bobbi Kristina Brown, de dochter van zangeres Whitney Houston en Bobby Brown, is op 22-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigde haar familie zondag (lokale tijd) tegenover Amerikaanse media.

Bobbi Kristina werd eerder dit jaar bewusteloos gevonden in het bad in haar huis. Ze lag sindsdien in coma en overleed zondag omringd door haar familie. "Ze heeft eindelijk vrede in de armen van god'', aldus een verklaring van de familie.

Haar familie liet vorige maand weten dat Bobbi Kristina was overgebracht naar een hospice. Haar toestand zou in de periode daarvoor gestaag zijn verslechterd. De grootmoeder van Bobbi Kristina verklaarde in april dat haar kleinkind "onherstelbare hersenschade'' had.

De omstandigheden waaronder Bobbi Kristina bewusteloos raakte in bad zijn nog onduidelijk. De politie onderzoekt de zaak. Eerder wees de voogd van Bobbi Kristina met een beschuldigende vinger naar haar vriend Nick Gordon. Hij zou zijn vriendin hebben mishandeld op de dag dat ze in bad werd aangetroffen.

"Troost dat Bobbi bij moeder is"
Bobby Brown haalt troost uit de gedachte dat Bobbi Kristina nu bij haar moeder is. Dat vertelt een familielid van de zanger aan People. "Ze heeft nu vrede. Dat weet hij en daar haalt hij troost uit", zegt de bron. "Hij wist dat dit eraan zat te komen. Natuurlijk is hij erg emotioneel, maar tegelijkertijd weet hij dat Krissy nu op een betere plek is."

De omstandigheden waaronder Bobbi Kristina werd gevonden, doen sterk denken aan het overlijden van haar moeder. Whitney Houston werd in februari 2012 dood gevonden in het bad in haar hotelkamer in Beverly Hills. Haar dood zou te maken hebben gehad met een hartkwaal in combinatie met drugsgebruik. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raymond van het Groenewoud sluit Gentse Feesten af met 'Mia'

Raymond van het Groenewoud sluit Gentse Feesten af met 'Mia'

http://static2.hln.be/static/photo/2015/14/1/3/20150727112914/media_xll_7894818.jpg

Raymond van het Groenewoud heeft met een vijf uur durend optreden vanochtend iets voor 7 uur de Gentse Feesten afgesloten. Naar schatting 1,5 miljoen bezoekers bezochten de Feesten dit jaar. Van het Groenewoud beëindigde zijn set met 'Mia' van Gorki, een eerbetoon aan Luc De Vos. Daarmee kwam ook een einde aan de 172ste editie van de Gentse Feesten, die vrijwel incidentloos zijn verlopen.

Tot en met zaterdag kreeg geen enkel plein een pv voor overschrijding van de geluidsnorm. Enkel het aantal wildplassers kende een record. Zondagmiddag stond de teller op 784, tegenover 346 vorig jaar.  (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de put na de festivalgekte? Dat is heel normaal (en dit kan je eraan doen)

In de put na de festivalgekte? Dat is heel normaal (en dit kan je eraan doen)

http://static1.hln.be/static/photo/2015/0/0/11/20150727110846/media_xll_7894766.jpg

Met Tomorrowland en de Gentse Feesten die gisteren hun laatste dag hadden, zitten heel wat feestvierders vandaag in zak en as. Na enkele dagen van euforisch feestgedruis en slaaptekort, kan thuiskomen bij regenweer in een eenzaam huis plots erg zwaar vallen. Daarom enkele tips om je weer springlevend te voelen op deze druilerige dag.

Zet je thuiskomst goed in door meteen de vuile berg was aan te pakken. Ook al ben je moe, smijt meteen je stinkende kleren in de wasmachine. Later zul je er blij om zijn. Zo kan je later op de dag meer genieten van luieren zonder dat die stinkende berg in je achterhoofd blijft spoken. 

Na een weekje kamperen, kan niets een warm bad overtreffen. Een hete douche is ideaal om de kater te verdrijven.

Water is nog steeds de beste manier om je gedehydrateerde lichaam (door alcohol en zweten) weer in balans te brengen.

Om de overdosis junkfood te compenseren is het belangrijk dat je de komende dagen genoeg fruit en groenten eet. Je snakt waarschijnlijk naar caloriebommen, maar gezonde maaltijden zijn wat je nodig hebt om je weer beter te voelen. Trakteer jezelf op een huisgemaakte smoothie voor de perfecte vitamineboost.

Het is normaal dat je je slecht voelt na de euforie van het samenzijn op een festival. Bij een dipje is het belangrijk gezond te eten en je te omringen met mensen die je een goed gevoel bezorgen. Luister naar je favoriete muziek, kijk naar een grappige reeks of doe iets dat je aan het lachen brengt. Zorg ervoor dat je niet te veel tijd alleen doorbrengt.

Je hebt waarschijnlijk helemaal geen zin om te gaan joggen. Maar een beetje sport, zoals een wandeling, is net goed om endorfines (dé feelgoodhormonen) op gang te brengen.

Koffie lijkt een goede optie, maar cafeïne droogt je lichaam nog meer uit, waardoor je kater nog langer blijft duren. Drink liever veel water als je je snel beter wilt voelen.

Wees niet te hard voor jezelf, het is normaal dat je je even minder voelt na de hectische dagen. Verwen jezelf de komende dagen en aanvaard dat je je even een dipje hebt.  (br.hln)

http://static1.hln.be/static/photo/2015/6/8/6/20150727111149/media_xll_7894791.jpg


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manfred mann - Do wah diddy


Manfred mann - Do wah diddy

Klik op de foto om hun te beluisterenManfred Mann (Johannesburg (Zuid-Afrika), 21 oktober 1940) was een Britse ("blanke") rhythm-and-blues-band uit de jaren zestig genoemd naar de keyboardspeler die als werkelijke naam Manfred "Mike" Lubowitz had.

Mann vormde zijn eerste band in 1962 samen met Mike Hugg, The Mann Hugg Blues Brothers, maar beiden bleven op de achtergrond tijdens optredens. Hun manager wist een contract los te peuteren bij Decca, echter na een week liet Decca het afweten, ze zagen er geen brood in. Daarna werd het geprobeerd bij EMI en daar hadden ze meer succes. Eerst moest echter nog een zanger gevonden worden; de zanger en ster van de band in de vroege jaren werd/was Paul Jones, later een succesvol acteur.

De groep begon haar carrière met optredens in de Studio 51 in de Great Newport Street in Londen, in dezelfde periode als ook de Rolling Stones - nog steeds zonder platencontract - aldaar covers van Chuck Berry en Bo Diddley kwamen spelen.

Driemaal is scheepsrecht, en ook voor Mann: hun derde single 5-4-3-2-1 betekende voor de groep de doorbraak. Het bewuste liedje werd zelfs een tijd het kenwijsje van Ready Steady Go, een zéér populair Brits tv-programma gewijd aan rock- en popmuziek.

De groep had - ondanks de suprematie van de Beatles - een aantal nummer 1-hits in het Verenigd Koninkrijk, waaronder een coverversie van Do Wah Diddy Diddy van The Exciters en met het lied Pretty Flamingo.

Toen Jones de band in 1966 verliet, op het hoogtepunt van hun roem, werd Mike D'Abo de nieuwe zanger. Met hem bleef de band aan de top en hadden ze opnieuw een aantal grote hits waaronder Bob Dylans lied Mighty Quinn (1968). In het jaar daarop gingen ze uit elkaar.Reageer (0)
26-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Negenjarig meisje zamelt 47.000 dollar in voor vriendinnetje met ongeneeslijke huidziekte

Negenjarig meisje zamelt 47.000 dollar in voor vriendinnetje met ongeneeslijke huidziekte

http://static2.hln.be/static/photo/2015/4/12/13/20150726142154/media_xll_7892908.jpg

Vriendschap is... in het geval van Bethany Walker (9) armbandjes verkopen om haar vriendinnetje met een zeldzame huidziekte te helpen. In negentien weken tijd zamelde het kind liefst 47.000 dollar in, waardoor de ouders van Anne Marie Cox zich eindelijk het zoutwaterzwembad voor hun zieke dochter konden aanschaffen.

Anne Marie (10) uit Kansas heeft het therapeutisch zwembad nodig om met haar aandoening, epidermolysis bullosa, te kunnen omgaan. Die veroorzaakt blaren op de huid bij wrijving. De ziekte is ongeneeslijk, maar het zoutwater kan de blaasjes helen en pijn verlichten. Nadat een geldinzamelactie door Anne Marie's ouders niet genoeg geld in het laatje had gebracht, besliste Bethany Walker eind vorig jaar om zelf armbandjes te maken en verkopen. De startprijs voor de sieraden bedroeg twee dollar. De verkoop gebeurde onder andere via de Facebookpagina Bracelets By Bethany.

Het project bleek een succes: in negentien weken tijd zamelde Bethany liefst 47.000 dollar in voor haar kameraadje. Met het geld bouwde de familie Cox het zoutwaterzwembad in de tuin. Sinds juni kan Anne Marie er gebruik van maken.

Beide meisjes zijn in de wolken, zo verklaarden ze tegenover ABC News. Anne Marie omdat ze na jarenlang afzien deze zomer gewoon kind kan zijn en in het water spelen. Bethany is verheugd omdat haar vriendinnetje eindelijk haar therapeutisch zwembad heeft. De jongedame is bovendien niet van plan om haar knutseldoos op te bergen. Ze verkoopt verder zelfgemaakte armbanden en zamelt nu ook geld in voor andere projecten. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoveel kost een ticket voor het duurste festival ter wereld

Zoveel kost een ticket voor het duurste festival ter wereld

http://static2.hln.be/static/photo/2015/12/13/3/20150726115134/media_xll_7892688.jpg

Dacht jij dat een ticket voor Tomorrowland al prijzig was? Think again. Wie in Ijsland met een duo VIP-ticket wil gaan dansen op Secret Solstice, telt daar maar liefst € 183.000 voor neer. Wel onder meer inbegrepen in de prijs: een eersteklas vliegticket richting Reykjavík, een villa om te overnachten, en hopelijk ook nog een beetje deftige muziek.

Luxebeesten die twijfelen om meteen hun bankrekening te plunderen voor dit exclusieve festijn moeten we teleurstellen: Secret Solstice 2015 is al voorbij, en vond plaats van 19 tot en met 21 juni in Reykjavík. Het leuke aan dit noordelijke feestje is dat de zon tijdens die 72 uren nooit ondergaat. Op het programma dit jaar stonden onder meer Miss Kittin, Green Velvet en The Wailers.

Niet meteen ronkende namen, maar een VIP-ticket voor dit festival moet het duidelijk van iets anders hebben dan de muziek. Met het duo VIP-ticket van € 183.000 wordt voor jou vervoer geregeld naar het festival, van waar ook ter wereld. Daarnaast kan je rekenen op een luxueuze villa met vijf slaapkamers in Reykjavík voor vijf nachten, helikopter transfers voor vervoer ter plaatse, en een exclusieve privé-ervaring in de Blue Lagoon spa. Je kan ook ten allen tijde terecht bij persoonlijke assistenten, privé-koks, er is een privé-taxi en chauffeur die 24/7 ter beschikking staat, er staat een privé-feestje op een jacht op het programma, en je kan een keer gaan lunchen op een vulkaan.

Gelukkig is het festival niet alleen weggelegd voor de rich and famous. Gewone tickets gingen de deur uit aan 134 euro. Exclusief vervoer, overnachting, maaltijden en privé-feestjes, helaas. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot 3 maanden na terugkeer alert zijn voor malaria

Tot 3 maanden na terugkeer alert zijn voor malaria

http://static2.hln.be/static/photo/2015/8/0/5/20150725134325/media_xll_7891145.jpg

Wie terugkeert uit een malariagebied moet tot drie maanden na terugkeer alert zijn voor de symptomen van malaria, dat zeggen experts van het Tropisch Instituut voor Geneeskunde. Enkele dagen geleden stierf een man van 61 nog aan de gevolgen van malaria. (br;hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dankzij deze uitvinding kan blinde chihuahua opnieuw pijnloos door huis trippelen

Dankzij deze uitvinding kan blinde chihuahua opnieuw pijnloos door huis trippelen

Klik op de foto om de video te bekijken


Maak kennis met Buddy. De chihuahua verloor recent zijn zicht door cataract. Gezwind door het huis trippelen ging daardoor niet meer; de viervoeter knalde voortdurend tegen alles aan. Hartbrekend om te zien en dus zochten zijn baasjes een oplossing. Ze boksten de Buddy Bumper in elkaar, een soort van harnas dat ze bevestigen aan de halsband van de blinde hond. Dankzij de uitvinding kan Buddy opnieuw ronddolen in het huis, zonder zichzelf te bezeren. En volgens zijn baasjes gaat dat al verbazingwekkend vlot. "Hij kent de indeling van ons huis. Stappen gaat nog traag, maar tenminste is hij nu zelfzeker genoeg om weer rond te wandelen."  (br.hln)

Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 voedingsstoffen waar je een mooie huid en haar van krijgt

7 voedingsstoffen waar je een mooie huid en haar van krijgt

http://static3.hln.be/static/photo/2015/5/13/6/20150726101111/media_xll_7892586.jpg

Je kan nog de allerbeste shampoo en gezichtsmaskers gebruiken, het is minstens even belangrijk om je huid en haar van binnenuit te voeden. En dat mag je letterlijk nemen. Wie deze voedingsmiddelen regelmatig op het menu zet, krijgt vanzelf een glanzende haar en dito huid. Omgekeerd kunnen je huid en haar jou erop wijzen dat je een bepaald voedingsmiddel tekort komt.

VITAMINE C

Terug te vinden in: citrusvruchten, aardbeien, papaya, kool, gele paprika.

Vitamine C helpt om schade door UV-straling te herstellen, en geeft je huid een frisse teint. "Vitamine C is cruciaal voor de productie van collageen en het behouden van gezonde aders in de huid," weet dermatologe Fracesca Fusco, die gespecialiseerd is in huid en haar. Je kan ook verzorgingsproducten gebruiken waar vitamine C aan is toegevoegd, voor een extra boost.

VITAMINE E

Terug te vinden in: spinazie, noten, zaden, zonnebloemolie.

Vitamine E is een krachtige antioxidant die als een schild werkt tegen vrije radicalen, die de huid beschadigen. "Deze vitamine breekt vrije radicalen af waarmee de huid in aanraking komt, zoals vervuiling en UV-straling. Vrije radicalen breken collageen af, dus het is belangrijk om voldoende vitamine E als antioxidant op te nemen," legt Fusco uit.

VITAMINE A

Terug te vinden in: wortels, pompoen, zoete aardappel en kool.

Vitamine A versnelt het proces van celvernieuwing, waardoor dode huidcellen sneller afbreken en een nieuwe, jonge huid vormen. Daardoor kan de vitamine efficiënt zijn in het voorkomen van fijne lijntjes en rimpels.

OMEGA-3 VETZUREN

Terug te vinden in: zalm, vette vis, (wal)noten, spinazie, peulvruchten.

"Omega-3 vetzuren zijn essentieel voor gezond haar en een gezonde hoofdhuid," zegt Fusco. "Ze zorgen voor de groei van gezond en veerkrachtig haar, doordat ze de bloedcirculatie in de schedel stimuleren."

IJZER

Terug te vinden in: bonen, oesters, linzen, spinazie, sesamzaad.

Ijzer is het geheim voor gezonde lokken. "Zonder een goede dosis ijzer kan je last krijgen van haaruitval, en de haren zelf kunnen broos worden en snel afbreken," zegt Fusco. Bij ijzertekort wordt er onvoldoende zuurstof naar de schedel en haarfollikels vervoerd.

BIOTINE

Terug te vinden in: zalm, eieren, bloemkool, avocado, pindanoten, frambozen.

"Een tekort aan biotine kan leiden tot broos en dof haar," zegt Fusco. "Wie wel genoeg biotine krijgt, kan het haar versterken en het breken van broos haar net voorkomen. Het is een fabeltje dat je haar er sneller door groeit, want er is geen enkele pil die de genetische haargroeicyclys kan beïnvloeden."

ZINK

Terug te vinden in: kip, bonen, noten, schaal- en schelpdieren, volkoren graanproducten.

Last van een schilferige, jeukende of geïrriteerde hoofdhuid? Dan zou je wel eens een zinktekort kunnen hebben. "Te weinig zink leidt tot een droge hoofdhuid en schilfertjes," zegt Fusco. "Zink zorgt er namelijk voor dat er natuurlijke oliën geproduceerd worden, die de hoofdhuid gehydrateerd houden." (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De hartverwarmende reden waarom agente het internet verovert met deze foto

De hartverwarmende reden waarom agente het internet verovert met deze foto

http://static3.hln.be/static/photo/2015/4/13/3/20150726043107/media_xll_7892433.jpg

Een foto waarop te zien is hoe een Amerikaanse agente samen met een dakloze man zit te ontbijten aan een tankstation in Florida, heeft al heel wat harten veroverd in de VS. Een vrouw die getuige was van het eenvoudige, maar vooral hartverwarmende gebaar van naastenliefde plaatste de foto op Facebook. Sindsdien werd het bericht opgepikt door verschillende media en wordt de agente overladen met lof.

TiAnna Greene was op 16 juli met haar dochtertje onderweg naar een zomerkamp toen ze aan een rood licht toevallig getuige was van het mooie gebaar. In haar Facebookbericht schreef de vrouw dat het erop leek dat de agente de man getrakteerd had op eten en koffie. "Wat mijn aandacht greep was het feit dat ze vervolgens haar eigen ontbijt bovenhaalde en samen met hem at. Ze leek zo op haar gemak", klinkt het tegenover Today.com.

"Ik wist niet wie ze was, maar ik wilde echt dat ze wist hoe dit me geraakt heeft en dat ik er zeker van ben dat het die man ook geraakt heeft", aldus Greene over de vrouwelijke agent. Ze is er naar eigen zeggen vooral blij om dat ook haar 7-jarige dochtertje dit kon zien.

De plaatselijke politie identificeerde de agente op de foto als sergeant Erica Hay en deelde het nieuws ook zelf via sociale media. Hay liet zelf weten dat ze die bewuste ochtend op weg was om ontbijt te halen toen ze de dakloze man opmerkte. "We zijn geen grote gemeenschap dus ik ken bijna iedereen - vooral de daklozen in deze regio", legt ze uit aan Today.com. Maar deze man had ze naar eigen zeggen nog nooit gezien en dus besloot ze een praatje met hem te slaan. "Niemand wil alleen eten", voegde ze eraan toe.

Positief nieuws
Hay vindt het dan ook maar normaal wat ze deed en zegt dat ze gewoon iemand wilde helpen. Ze is wel blij dat Greene, met wie ze intussen bevriend is op Facebook, het moment heeft vastgelegd. "Ik ben blij dat ze even de tijd nam om iets positief over de arm der wet te delen", klinkt het. "Dat hebben we allemaal nodig." (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Devil Woman - Bruce Willis

Devil Woman - Bruce Willis

Klik op de foto om hem te beluisteren


 Bruce Willis (Idar-Oberstein (Rijnland-Palts), 19 maart 1955) is een Amerikaans acteur, producent en zanger.

Willis werd geboren op een Amerikaanse legerbasis in West-Duitsland. Zijn jeugd bracht hij door in New Jersey en nadat hij de middelbare school had afgerond, trok hij naar New York om acteur te worden. In eerste instantie waren dat rollen in toneelstukken.

Hij was getrouwd met actrice Demi Moore van 21 november 1987 tot 18 oktober 2000. Het paar gaf geen reden voor hun scheiding en is nog steeds goed bevriend. Ze hebben drie kinderen samen: Rumer Glen Willis (geboren in 1988), Scout LaRue Willis (1991) en Tallulah Belle Willis (1994).Reageer (0)
25-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom muntjes niet helpen tegen een slechte adem (en wat dan wl helpt)

Waarom muntjes niet helpen tegen een slechte adem (en wat dan wél helpt)

http://static3.hln.be/static/photo/2015/10/11/13/20150725093709/media_xll_7890748.jpg

Iedereen bevindt zich wel eens in een situatie waarin plots de knagende twijfel opduikt of je geen extra sessie tandenpoetsen tussendoor kan gebruiken. Hoe kan je zelf subtiel checken of je een slechte adem hebt, wat kan je eraan doen en hoe kan je het voorkomen? Dat kom je hier te weten.

De klassieke truc om even te blazen in je handpalmen en dan je eigen mondgeur te proberen identificeren werkt onvoldoende, volgens experts.
"Je zal eerder de geur van je hand ruiken, en je adem moet al heel slecht zijn om de geur zo op te merken, zegt dr. Uchenna Okoye. Een betere methode is aan een lepeltje likken, wachten tot het speeksel opdroogt en daarna er aan ruiken om te controleren of het nog snor zit met de geur van je adem. Geen lepeltje in de buurt? Dan kan likken aan je pols ook werken.

Waar komt de geur vandaan?
De geur van een slechte adem is afkomstig van bacteriën in de mond die voedsel afbreken, waarbij zwaveldeeltjes vrijkomen. Dat is een volkomen normaal en natuurlijk proces, maar er zijn nog andere factoren die het probleem kunnen verergeren.

Volgens tandarts Luke Horley heeft veel ook te maken met eet- en zelfs sportgewoonten. "Het ontbijt overslaan kan een negatieve invloed op je adem uitoefenen. De eerste maaltijd van de dag is belangrijk om ons speeksel terug te activeren, dat een hele nacht heeft stilgelegen," legt Horley uit. "Ook diëten die koolhydraatarm zijn, zoals het Dr. Atkins dieet, kunnen je een slechte adem bezorgen."

"Daarnaast heeft elke activiteit die je lichaam dehydrateert of de PH-waarde in je mond verandert invloed op je mondgeur. Extreem sporten, koffie of alcohol drinken en in een vliegtuig zitten kunnen allemaal oorzaken zijn van een slechte adem."

Zo kom je ervan af
Altijd muntjes in je handtas hebben 'voor het geval dat' blijkt een slechte reflex, weet Dr. Okoye. Hierdoor kan je in een vicieuze cirkel terechtkomen waarbij je meer suiker eet, waardoor nog meer bacteriën ontstaan en je adem nog slechter wordt. Je eet daardoor nog meer muntjes, en zo herhaalt de cirkel zich. "Een muntje of kauwgom maskeert voor eventjes de geur in geval van nood, maar ze pakken het probleem niet bij de bron aan."

"In plaats van een pakje kauwgom stop je beter een tube tandpasta in je handtas, waarmee je snel even over je tanden wrijft met je vingers om de bacteriën aan te pakken. Ook kauwen op harde, rauwe groenten en fruit zoals radijsjes en appels kan helpen, omdat ze tandplak verwijderen en de productie van speeksel stimuleren. Ook zure voedingsmiddelen zorgen voor meer speekselproductie."

Kruiden zoals kaneel, kruidnagel, peterselie, venkel en dille kunnen ook helpen, omdat ze bestanddelen bevatten die de geurveroorzakende bacteriën doden.

Over het algemeen geldt dat een goede mondhygiëne heel belangrijk blijft om de geurtjes in eerste instantie te voorkomen. Dagelijks tanden poetsen en flossen, en voldoende water drinken zijn hierbij de belangrijkste richtlijnen. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je deze fout met wodka moet vermijden

Waarom je deze fout met wodka moet vermijden

http://static3.hln.be/static/photo/2015/5/8/2/20150725011547/media_xll_7889147.jpg

Elke week van de zomervakantie trakteren we op een zomerse cocktail om het weekend op gepaste wijze in te zetten. Deze week laten we ons gaat met wodka. Wist je trouwens dat je deze drank niet te ijskoud mag serveren?

Voor je wodka drinkt, moet je het de drank laten afkoelen tot 8 tot 10 graden Celsius. Als je kouder dan dat gaat, komt de smaak niet meer helemaal tot zijn recht. Als je dus ijskoude wodka krijgt voorgeschoteld, dan kun je er vanop aan dat de kwaliteit niet al te goed is.

Claire Smith is cocktailmeesteres bij het wodkamerk Belvedere: "Een echt goeie wodka is niet smaakloos, dat is een grote misvatting. Een goede wodka moet vol smaak en aroma's zitten. Alles begint met de ingrediënten waar je de drank uit distilleert. Je kan een slechte variant herkennen aan zijn 'dunne', vluchtige smaak. Eens je het goedje doorgeslikt hebt, verdwijnt de smaak meteen.

Een goede cocktail op basis van wodka mag niet te ingewikkeld worden. Om helemaal tot zijn recht te komen heeft deze drank namelijk weinig nodig. Je kan een vleugje tonic aan toevoegen en er bijvoorbeeld een limoen in uitpersen, maar dat volstaat. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gespot op de parking van Tomorrowland: de onbetaalbare Rolls Royce van Afrojack

Gespot op de parking van Tomorrowland: de onbetaalbare Rolls Royce van Afrojack

http://static1.hln.be/static/photo/2015/5/15/0/20150725114836/media_xll_7890990.jpg

Op vijf stond Afrojack vorig jaar in het lijstje der bestverdienende dj's ter wereld. Bij zo'n status hoort op zijn minst een opvallende bolide, moet ook de Nederlandse topdj gedacht hebben. En dus parkeerde Nick van de Wall gisteren zijn Rolls Royce Phantom Drophead Coupé netjes tussen de andere Porsches en patserige BMW's op de artiestenparking van Tomorrowland. Waar hij echt wel opviel - let ook op de gepersonaliseerde nummerplaat. Basisprijs: 466.000 euro. Maar in de fel gepimpte versie van de multimiljonair: onbetaalbaar.

Het is maar te hopen dat Afrojack dit speeltje niet snel in de berm parkeert zoals hem overkwam met zijn Ferrari begin 2013. Amper een uurtje nadat hij die had aangeschaft, reed de ex van Paris Hilton die al in de prak. Het was voor Afrojack trouwens een drukke dag gisteren. Hij opende de Mainstage met een set van maar liefst 2,5 uur lang en viel 's avonds ook binnen op de set van zijn goeie vriend David Guetta om er hun nieuwe collaboration voor te stellen. Zondag staat Afrojack nog eens solo op de Mainstage.  (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eekhoorn niet weg te krijgen uit Brugse boekhandel

Eekhoorn niet weg te krijgen uit Brugse boekhandel

http://static1.hln.be/static/photo/2015/17/15/3/20150725104158/media_xll_7890888.jpg

De Brugse Boekhandel op de Dijver is sinds een paar dagen een onverwachte attractie rijker. Op de een of andere manier is een eekhoorn erin geslaagd via de tuin de boekenwinkel binnen te sluipen. De pluimstaart is voorlopig niet te pakken te krijgen.

"Het diertje is mogelijk via een ingang naar binnen gekomen en vertoeft sinds woensdag in onze kelderverdieping, tussen de voorraad en lege dozen", zegt Koen Demeester van de Brugse Boekhandel. "We hebben het al nootjes en water gegeven. Dat voedsel wordt telkens opgepeuzeld, maar het diertje te pakken krijgen is een andere klus. Bovendien heeft het dier nogal wat plaatsjes waar het zich kan verstoppen."

De uitbater zal nu proberen om een val op te zetten waarbij de eekhoorn in een kooitje wordt gevangen. "Als dat lukt, kunnen we het diertje weer loslaten in de vrije natuur. Als de eekhoorn te lang binnen blijft, zal het van de nervositeit sterven. Dat willen we niet." (br.hln)


Reageer (0)
24-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor, tijdens of na het bakken: wanneer je het best je vlees kruidt

Voor, tijdens of na het bakken: wanneer je het best je vlees kruidt

http://static1.hln.be/static/photo/2015/18/15/10/20150724133023/media_xll_7888780.jpg

Vlees bakken, het lijkt simpel, maar is een kunst op zich. Wanneer kruid jij het vlees? Voor, tijdens of nadat het in de pan gaat? En maakt dat eigenlijk wat uit?

Stan Valckenaers wilde ook wel eens weten hoe het zat met dat kruiden, en stelde de vraag aan Jeroen Meus op de gelijknamige website. "Ik heb al gehoord dat het zout het vocht eruit trekt en dat je dus best pas kruidt als het vlees al dichtgeschroeid is", klinkt het.

De meningen op de site zijn duidelijk verdeeld, maar Jeroen schept gelukkig snel duidelijkheid: "Er bestaat geen echte regel, iedereen heeft zijn eigen voorkeur." Hijzelf verkiest echter om zuiver rund- of varkensvlees te kruiden net voor het in de pan gaat. "Je kan echter ook minder (of geen) zout gebruiken en na het bakken de plakjes bestrooien met wat grof zeezout." (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijwilligers houden gestrande orka urenlang in leven

Vrijwilligers houden gestrande orka urenlang in leven

http://static1.hln.be/static/photo/2015/17/16/4/20150723233232/media_xll_7887829.jpg

Het zag er niet goed uit voor een orka die woensdagochtend bij laagtij vast kwam te zitten op enkele rotsen nabij het Canadese Hartley Bay in British Columbia. Toen enkele omwonenden het arme dier spotten, werd er echter meteen een reddingsactie op poten gezet. Het magnifieke roofdier werd zo urenlang in leven gehouden door vrijwilligers van lokale organisaties. En met succes!

Onderzoekers van het Cetacea Lab aarzelden geen moment toen ze woensdagochtend een oproep kregen van een collega. Om de gestrande orka te redden kregen ze hulp van vrijwilligers van het WWF en een plaatselijke natuurorganisatie. "We besloten dat we haar het best koel konden houden en dat betekende water over haar lichaam doen en we gebruikten ook (vochtige) lakens", vertelde Hermann Meuter, de medeoprichter van Cetacea Lab aan CBC News. "Het was het enige wat we konden doen."

Volgens Meuter was er ook duidelijk een verandering te merken in het gedrag van de orka toen mensen haar begonnen helpen. "In het begin was ze heel gestresseerd en je kon zien dat haar ademhaling een beetje sneller ging", meldt CBC. Maar na ongeveer 15 à 20 minuten kalmeerde het dier. "Ik denk dat ze wist dat we haar probeerden helpen."

Meer dan zes uur
Volgens de organisatie zat het dier uiteindelijk meer dan zes uur vast op de rots. "Ze huilde vaak, wat hartverscheurend was, maar toen het water weer begon te stijgen, slaakten we kreten van vreugde en kon ze zich eindelijk weer loskrijgen", staat te lezen in een Facebookpost over de reddingsactie. CBC meldt dat de orka ongeveer acht uur op het droge lag.

"Het duurde ongeveer 45 minuten voor haar om van de rotsen te geraken", aldus Meuter. "Op dat moment bleven we op afstand." Toen de orka wegzwom, werd ze snel herenigd met haar groep, die dichtbij was gebleven.

Een filmpje van de gebeurtenissen zouden volgens datzelfde Facebookbericht nog op komst zijn. (br.hln)


Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!