NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


17-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alain Bariere - Ma vie

Alain Bariere - Ma vie

Om hem te beluisteren druk op de fotoAlain Barrière is een Frans zanger.

Barrière werd geboren in 1935 als Alain Bellec. In 1961 won hij een talentenwedstrijd en startte zo zijn muziekcarrière. In 1963 nam Barrière namens Frankrijk deel aan het Eurovisiesongfestival met Elle était si jolie. Hij eindigde 5de op 16 deelnemers. In 1964 scoorde hij zijn grootste hit met Ma vie. Ook in Vlaanderen bereikte de single de eerste plaats. De jaren nadien verzilverde hij zijn succes vooral in zijn vaderland. In 1975 scoorde hij opnieuw een hit met Noelle Cordier: Tu t'en vas (door Barry & Eileen gecoverd als If you go).


╗ Reageer (0)
16-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drink eens een biertje uit afvalwater op de Gentse Feesten

Drink eens een biertje uit afvalwater op de Gentse Feesten

http://static2.hln.be/static/photo/2016/1/4/4/20160715125859/media_xll_8881399.jpg

From sewer to brewer, zo heet het duurzame biertje dat je op de Gentse feesten onder meer op het François Laurentplein kan proeven. Dit blond biertje van hoge gisting werd gemaakt uit gezuiverd afvalwater vanop de Gentse Feesten, en werd in samenwerking met de UGent gebrouwen.

Met het gezuiverde water van de Gentse Feesten zou een nieuwe versie van het bier From sewer to brewer ('van riool tot brouwer') een toekomstige mogelijkheid zijn. Vorig jaar werd de eerste 1.0 versie geserveerd op de Gentse Feesten, op basis van gerecycleerd afvalwater van de Gentse stadsbrouwerij De Wilde Brouwers.

Intussen is er een versie 2.0 waarbij afvalwater gezuiverd werd met behulp van membraanfiltratie. Het resultaat is een blond bier van hoge gisting, dit jaar te proeven aan het François Laurentplein, het luisterplein Place Musette en de pop-up bar "Pletz" in de Jan Breydelstraat. De UGent werkt hiervoor nauw samen met de stad Gent. Santé! (br.hln)


╗ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brief Paul McCartney brengt 13.000 euro op

Brief Paul McCartney brengt 13.000 euro op

http://static3.hln.be/static/photo/2016/14/14/11/20160716053616/media_xll_8883806.jpg

Een brief van Paul McCartney gericht aan Prince heeft 14.822 dollar (13.319 euro) opgebracht tijdens een veiling van RR Auction in de Amerikaanse plaats Boston. Dat meldt Mirror.

In de ongedateerde twee pagina's tellende brief vraagt Paul of Prince geld wil doneren aan de Liverpool Institute for Performing Arts, de school die de voormalig Beatle in 1996 mede oprichtte. Ook nodigt McCartney hem uit een keer een les bij te wonen en zijn studenten een paar 'moves' te leren.
Het is onduidelijk of de in april overleden Prince uiteindelijk iets heeft gedoneerd. ''Het overgrote deel van zijn donaties zijn anoniem gedaan'', aldus RR Auction-topman Robert Livingston. (br.hln)


╗ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duffy - Well, Well, Well

Duffy - Well, Well, Well

Klik op de foto om haar te beluisteren


Aimee Anne Duffy (Nefyn, 23 juni 1984) is een Welshe zangeres en songwriter. Haar stem wordt vaak vergeleken met die van Dusty Springfield en Amy Winehouse. Met haar soulnummers wordt ze getipt als een groot doorbrekend talent in 2008.


Duffy werd in 1984 geboren in het stadje Nefyn. Haar ouders scheidden toen ze tien jaar oud was en ze verhuisde met onder andere haar moeder en tweelingzus naar een andere stad. Toen Duffy vijftien jaar was, zong ze in verschillende lokale bands. In 2003 deed ze mee aan Wawffactor, een alternatieve versie van Idols en eindigde als tweede. Na die deelname was ze een graag geziene artiest in de lokale jazz- en bluescafés. Een platencontract volgde en haar doorbraak was in november een feit, toen ze mocht optreden in de BBC2-show Later with Jools Holland.

Sinds maart 2008 ligt haar debuutalbum Rockferry in de winkels. Daar staat onder andere de eerste single Mercy op. De single werd bekroond tot Megahit op de radiozender 3FM en bereikte de nummer 1 positie in de Nederlandse Top 40. Ook wordt deze single gebruikt in het voetbalspel FIFA 09. In mei 2008 werd de tweede single Warwick Avenue uitgebracht.


╗ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijexamen wordt strenger

Rijexamen wordt strenger

http://static3.hln.be/static/photo/2016/9/16/13/20160714082411/media_xll_8876923.jpg

Het rijexamen wordt moeilijker. Op de theoretische proef wordt nog slechts één zware fout geduld, er komt een extra computertest en kandidaat-chauffeurs zullen bijkomende manoeuvres moeten kunnen tonen. Dat schrijft De Morgen.

Uitgangspunt is de rijvaardigheid in reële situaties en de mate waarin de leerling het verkeer correct kan inschatten. Zo zal een extra computertest via simulaties vragen om het gevaar van bepaalde situaties in te schatten.

Voorts duiken manoeuvres op die eerder waren afgevoerd. Denk aan achteruit rijden op een rechte lijn, links inparkeren en de wagen loodrecht wegzetten in een parkeervak. Voortaan zal dat wel op de openbare weg moeten gebeuren. De proeven worden bepaald bij lottrekking.

Het praktijkexamen wordt voorts een tikje duurder, 39 in plaats van 36 euro. Wel vervalt de wachttijd van drie jaar om een vervallen voorlopig rijbewijs te vervangen. De daarvoor vereiste zes uur rijles blijft wel overeind. De tolkdiensten worden tot slot beperkt tot Frans, Engels en Duits (br.hln)


╗ Reageer (0)
14-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zijn de 10 beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld

Dit zijn de 10 beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld

http://static0.hln.be/static/photo/2016/4/12/5/20160713224424/media_xll_8876120.jpg

De beste luchtvaartmaatschappij van 2016 is Emirates. Dat blijkt uit een enquête van luchtvaartadviesbureau Skytrax.

Emirates, gebaseerd in Dubai, kreeg gisteren de grootste onderscheiding tijdens de Skytrax World Airline Awards-ceremonie op de Farnborough International Airshow in England.  

"De luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten blijven domineren", aldus Edward Plaisted, CEO van Skytrax. "Virgin America blijft domineren aan de kant van de consument in Noord-Amerika. Turkish Airlines is een grote favoriet".

De ranking wordt bepaald aan de hand van 73 categorieën gaande van beste catering in economy class, tot beste luchtvaartpersoneel, beste stoelen en schoonste cabine.  (br.hln)

Dit is de top 10 volgens Skytrax:

1. Emirates
2. Qatar Airways
3. Singapore Airlines
4. Cathay Pacific
5. ANA All Nippon Airways
6. Etihad Airways
7. Turkish Airlines
8. EVA Air
9. Qantas Airways
10. Lufthansa


╗ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mick Hucknall - Holding Back The Years

Mick Hucknall - Holding Back The Years

Klik op de foto om hem te beluisteren


Mick Hucknall is de lead zanger van Simply Red (geboren in Denton, Greater Manchester, op 8 juni 1960)

Vorige week is hij in het huwelijksbootje gestapt met zijn tien jaar jongere vriendin. Slechts een handvol mensen woonden de ceremonie bij, meldt de Britse tabloid Daily Mail.

Onder het goedkeurend oog van acht genodigden beloofde de 49-jarige zanger eeuwige trouw aan Gabriella Wesberry, een 39-jarige voormalige kunstverkoopster. De twee hebben al een dochtertje samen.


╗ Reageer (0)
13-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomorrowland volgend jaar mogelijk opnieuw 2 weekends

Tomorrowland volgend jaar mogelijk opnieuw 2 weekends

http://static1.hln.be/static/photo/2016/12/7/13/20160713194541/media_xll_8875843.jpg

Het populaire dancefestival Tomorrowland in Boom mag volgend jaar mogelijk opnieuw twee opeenvolgende weekends lang plaatsvinden. Dat zegt de regionale televisiezender ATV. Na eerdere oproepen van bewoners van Boom, Rumst en andere gemeenten uit de omgeving die een grotere kans willen om er bij te zijn, komt er na de editie van dit jaar - van 22 tot 24 juli - overleg met alle betrokken partijen. "Maar op dit moment ligt onze focus nog volledig op Tomorrowland 2016", zegt de organisatie aan Belga.

Tomorrowland kreeg ook in 2014 al eens een dubbelweekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van het festival, maar dat leidde toen vooraf tot onvrede bij enkele buurtbewoners en zelfs een klacht. De organisatie stelt woensdag echter dat de relatie met de buurt intussen sterk verbeterd is en dat er rekening is gehouden met de grieven rond onder meer geluidsoverlast en mobiliteit. Ook de impact op het festivalterrein in het provinciaal recreatiedomein De Schorre is beperkt, klinkt het.

In februari van dit jaar lanceerden fans van Tomorrowland uit de Rupelstreek een Facebookoproep om meer tickets voor de buurt te voorzien en om elk jaar twee festivalweekends te organiseren. Burgemeester van Rumst Geert Antonio (N-VA) zegt nu niet ongevoelig te zijn voor die vraag. De provincie Antwerpen zou na de zomer een beslissing nemen. Tomorrowland zelf zegt alvast het idee genegen te zijn, maar ook dat er nog niets concreet is omdat alles momenteel nog in het teken staat van de editie 2016. (br.hln)


╗ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak voor eens en altijd komaf met fruitvliegjes dankzij deze 3 tips

Maak voor eens en altijd komaf met fruitvliegjes dankzij deze 3 tips

http://static2.hln.be/static/photo/2016/13/16/2/20160712150153/media_xll_8872367.jpg

Zelfs de properste keukens krijgen al eens met fruitvliegen te maken. De beestjes moeten er maar even vertoeven om er eitjes te leggen (tot 500 per keer). Dan blijf je achter met een serieuze plaag die pas verdwijnt na verwoede poetspogingen. Hoewel het natuurlijk nooit kwaad kan om je keuken grondig te schrobben, kun je ook zelf eenvoudige vallen knutselen om je huis beestjesvrij te houden.

Een mogelijke oplossing voor fruitvliegen is alles in de koelkast te bewaren, maar het probleem is dat het fruit dan veel van zijn smaak verliest. Daarom zochten wij andere manieren uit om fruitvliegen te bestrijden.

Kegeltje
Leg wat rottend fruit of een klein beetje bier of wijn in een bokaal. Vouw dan uit een papiertje een kegel. Zet dit met de punt naar beneden en plak het papier vast aan de rand van de bokaal met plakband. De fruitvliegen worden door het fruit of de alcohol aangetrokken, maar raken niet meer uit de bokaal.

Makkelijk potje
Om een natuurlijke val voor fruitvliegen te maken, giet je een vierde appelazijn in een schaaltje, voeg daaraan enkele druppels afwasmiddel aan toe. Leng aan met water, zodat het zeep gaat schuimen. Zet het schaaltje naast de fruitvliegen en kijk hoe de fruitvliegen vastraken in het sopje. De beestjes worden namelijk aangetrokken door de geur van appelazijn, maar verdrinken in het goedje. Je kan de dode vliegen met een lepel verwijderen.

Vleesetende plant
Een makkelijke oplossing die ook nog eens ethetisch mooier oogt dan bokaal met kegeltjes of potjes azijn, is een vleesetende plant. De fruitvliegen raken aangetrokken tot de plant, waarna die de lastige vliegjes vasthoudt en smakelijk verorbert.(br.hln)


╗ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je meer granaatappels op het menu moet zetten

Waarom je meer granaatappels op het menu moet zetten

http://static0.hln.be/static/photo/2016/4/15/8/20160712104758/media_xll_8871788.jpg

De exotische granaatappel kan de sleutel tot een gezond en lang leven zijn. Zwitserse wetenschappers zeggen dat het fruit een wonderingrediënt bevat dat oude spieren sterker maakt en een lang leven kan promoten.

De Zwitserse onderzoekers ontdekten dat granaatappel mitochondriën, de kleine 'batterijtjes' die onze cellen van energie voorzien, kan opladen. Mitochondriën raken in het verouderingsproces versleten, hierdoor functioneren ze minder goed of worden ze zelfs toxisch, dit maakt de spieren zwakker en broos.

Wormen en muizen
De bacteriën in onze darmen zetten ingrediënten in granaatappel om in urolithine A. Dit bestanddeel helpt het lichaam om deze lege batterijen te recycleren, de stof laadt de cellen weer op en houdt zo het verouderingsproces tegen. Een experiment heeft aangetoond dat wormen 50 procent langer leven dankzij urolithine A. En muizen konden ongeveer 42 procent langer stappen na slechts zes weken behandeling. De onderzoekers zijn nu erg hoopvol dat de tests bij mensen een even groot succes zullen zijn.

Er is wel een probleem, de hoeveelheid van urolithine A in je darmen na het eten van een granaatappel varieert enorm. Dit is namelijk afhankelijk van de bacteriën die in je buik zitten.

Nog voordelen

Naast het sterken van de spieren hebben granaatappels nog heel wat gezondheidsvoordelen, als het verlagen van de bloeddruk en het sterken van de botten. De granaatappel is een van de oudste vruchten ter wereld, het wordt gezien als een symbool van vruchtbaarheid, dood en eeuwigheid. (br.hln)


╗ Reageer (0)
12-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo raak je sneller van die jeukende muggenbeet af

Zo raak je sneller van die jeukende muggenbeet af

http://static2.hln.be/static/photo/2016/1/12/9/20160711145113/media_xll_8869524.jpg

Een ding kan niemand ontkennen: het muggenseizoen is volop bezig. Heb je alle mogelijk trucjes geprobeerd om de beestjes op afstand te houden, maar werd je toch nog gebeten? Het geheim van een jeukvrije zomer is een goedkoop zalfje dat je waarschijnlijk in je huisapotheek hebt staan.

Doorgaans laten we tijdens de warme zomermaanden Vicks Vaporub in de kast staan. Deze zalf op basis van vluchtige oliën en aromatische stoffen breng je doorgaans op je rug en borst aan om de symptomen van een verkoudheid te bestrijden. Maar deze zomer smeer je dit goedje op de cadeautjes die je van de muggen kreeg.

De Amerikaanse dermatoloog Neal Schultz zegt waarom Vicks Vaporub een goed middeltje tegen muggenbeten is. De bult verdwijnt sneller en de jeuk neemt af. Hoe dat komt? De ingrediënten menthol, kamfer en thymol hebben een pijnstillende werking als je ze op de huid aanbrengt. Muskaatolie helpt om de ontsteking - de bult en de roodheid dus - sneller te bestrijden. Ook profiteer je van de cederhoutolie in Vicks, dit is namelijk een natuurlijk middeltje om de beestjes op afstand te houden. (br.hln)


╗ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ray Charles en George Yanagi - Georgia On My Mind

Ray Charles en George Yanagi - Georgia On My Mind

Klik op de foto om hun te beluisteren


Ray Charles Robinson (Albany (Georgia), 23 september 1930 – Beverly Hills (Californië), 10 juni 2004) was een blinde Amerikaans zanger/pianist en een groot vertolker van de moderne blues en de rhythm-and-blues.

Hier zingt hij een duet met de Japanse zanger George Yanagi


╗ Reageer (0)
11-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CÚline Dion heeft een stylist aangenomen, plots wordt ze geprezen als stijlicoon

Céline Dion heeft een stylist aangenomen, plots wordt ze geprezen als stijlicoon

http://static2.hln.be/static/photo/2016/0/10/9/20160711114320/media_xll_8869029.jpg

Iedereen kan meekwelen met 'My Heart Will Go On', over het zangtalent van Céline Dion valt dan ook niet te discussiëren. Maar over haar persoonlijke stijl zijn de meningen flink verdeeld. Tot nu dan, want de zangeres verscheen tijdens de modeweek in Parijs in outfits die niet zouden misstaan in eender welk modeblad. En dat heeft ze allemaal te danken aan een zekere Law Roach.

De stijltransformatie van Céline Dion is op zijn minst opvallend te noemen. De zangeres kon je tot een week geleden nog uittekenen in een skinny jeans, blazer en T-shirt. Niets mis mee, maar weinig spannend. Vorige week deed de zangeres echter de Coutureweek in Parijs aan in een helemaal andere stijl. Ze wisselde de ene opvallende outfit af met de andere, van een felle neongele jurk tot een lange wollen jas met prachtige print.

Wie verantwoordelijk is voor deze plotse ommezwaai? Stylist Law Roach. Aan de Amerikaanse Vogue vertelde die dat hij sinds een drietal weken samenwerkt met Céline, en dat hij sprakeloos was dat de zangeres hem wou ontmoeten. Hij is ook de man die verantwoordelijk is voor de transformatie van zangeres en actrice Zendaya. (br.hln)


╗ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft Vlamingen zou nog groter willen wonen

Helft Vlamingen zou nog groter willen wonen

http://static3.hln.be/static/photo/2016/9/16/3/20160710012039/media_xll_8865618.jpg

Hoewel iedereen over het compacte 'nieuwe wonen' spreekt, blijven we vasthouden aan de klassieke woondroom: groot, weids en liefst vrijstaand. Dat blijkt uit een onderzoek van woningbouwer Bostoen onder bijna duizend bouwlustige Vlamingen.

"Bijna vier op de tien Vlamingen woont in een open bebouwing. En als geld geen probleem is, kiezen nog veel meer Vlamingen met bouwplannen voor een vrijstaande woning. Net zoals het altijd ook wat groter zou mogen", zegt Peter Impe, CEO van Bostoen. "Ook de lokroep van het platteland blijft sterk aanwezig."

Aantal slaapkamers
De cijfers liegen er niet om: liefst 53 procent van de bevraagde bouwlustigen wil vandaag graag landelijk wonen, ofwel drie procent meer dan vorig jaar. Het aantal slaapkamers blijft eveneens een belangrijk criterium bij de aankoop. Bijna twee op de drie (64%) zoekt een woning met minstens drie slaapkamers. Slechts een beperkt aantal Vlamingen (21%) ziet er geen graten in om de kinderen een slaapkamer te laten delen. Peter Impe: "Wat ook opvalt, is dat ruim 47 procent van de ondervraagden zegt meer te willen betalen voor zijn woning als ze groter zou zijn."

Fermette is passé
Personen die in een open bebouwing wonen, zijn volgens het onderzoek nog altijd het meest te spreken over hun woning. "Van de ondervraagden die in een vrijstaand huis wonen, zegt namelijk maar liefst 86 procent bijzonder tevreden te zijn", legt Impe uit. "Dat steekt fel af tegen de rest: slechts 46 procent van de ondervraagden die in een halfopen bebouwing woont, is tevreden, bij appartementenbewoners is dat maar 40 procent." Ondanks dat de woonwensen zich nog steeds concentreren rond landelijk, groot en weids, is de gewenste woonstijl wel aan verandering onderhevig: de klassieke fermette is namelijk passé. "We gaan volop voor een moderne, hedendaagse stijl (63%)", zegt Impe. "Een rustieke woning behaagt nog slechts 18 procent van de kopers en de pastoriewoning is voor 11 procent weggelegd."

Trendbreuk
Als het over energie gaat, is er langzaam maar zeker sprake van een trendbreuk. "Zo wil al bijna de helft van de Vlamingen met bouwplannen méér betalen voor een betere energieprestatie van de woning", aldus Peter Impe. In 2015 dacht 42 procent er zo over, nu is dat al 46 procent. Tot slot geeft 37 procent van de bevraagde Vlamingen aan dat ze dit jaar graag zouden verhuizen. Dat is vier procent meer dan vorig jaar. Voor 23 procent van de ondervraagden mag dat naar een nieuwbouwwoning zijn, een stijging van vijf procent ten opzichte van vorig jaar. Ook het aantal mensen dat met een eigen aannemer wil bouwen, steeg dit jaar tot 23 procent - dat was vorig jaar nog maar 19 procent.

Het onderzoek werd in opdracht van woningbouwer Bostoen uitgevoerd door het onafhankelijke marketingbureau Insites. (br.hln)


╗ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komen muggen nu eigenlijk wel of niet op licht af?

Komen muggen nu eigenlijk wel of niet op licht af?

http://oi64.tinypic.com/23kxjwl.jpg

Veel regen en warme temperaturen, het zijn ideale weersomstandigheden voor muggen momenteel. Dat Vlaanderen nu geteisterd wordt door een muggenplaag mag dan ook niet verrassen. Over de zoemende beestjes doen echter heel wat fabels de ronde. Wij helpen alvast één hardnekkige uit de wereld vandaag.

Muggen komen namelijk helemaal niet op licht af, zoals zowat iedereen denkt. Muggen zijn eigenlijk nachtdieren, en ze kunnen zich in het licht helemaal niet goed oriënteren. De beestjes vermijden dan ook verlichte plekken, en zoeken de duisternis op tot jij de lichten gedoofd hebt. Waarom denk je dat je altijd gezoem hoort als het donker is, en de muggen plotsklaps verdwenen lijken te zijn eens je het licht weer aan hebt gedaan?

De enige reden dat muggen soms rond een lamp vliegen, is door de warmte ervan. In tegenstelling tot licht, houden muggen namelijk wel van warmtebronnen. (br.hln)


╗ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Illustrator Jan Van Der Veken krijgt cultuurprijs stad Gent

Illustrator Jan Van Der Veken krijgt cultuurprijs stad Gent

http://static1.hln.be/static/photo/2016/0/12/4/20160705180735/media_xll_8853544.jpg

De cultuurprijs van de stad Gent gaat dit jaar naar Jan Van Der Veken en wordt daarmee voor het eerst toegekend aan een illustrator. Dat meldt het Gentse stadsbestuur. Van Der Veken studeerde grafische vormgeving en typografie aan het Gentse Sint-Lucas en illustreerde al verschillende keren de cover van het toonaangevende magazine The New Yorker.

"Vele Gentenaars kennen zijn werk, maar wellicht is zijn naam minder bekend. Jan Van Der Veken fleurde Gent op met affiches, muurtekeningen en logo's. Hij werkte voor diverse kranten en tijdschriften, ontwierp boekomslagen, affiches en websites. De kwaliteit van zijn werk wordt ook buiten de stads- en landsgrenzen erkend", stelt de cultuurdienst van de stad Gent, dat verwijst naar zijn werk voor The New Yorker.

Volgens de jury, die bestond uit vijf mensen uit het werkveld, heeft Van Der Veken een eigen stijl. "Hij zoekt een evenwicht tussen beeld en typografie, letters zijn voor hem beelden, tekst en beeld vloeien in elkaar over. Zijn kleurgebruik is verfijnd en zijn vormen balanceren tussen strak en zwierig. Het werk van Jan Van Der Veken toont een immens plezier voor het tekenen, zijn klare lijnen hebben een poëtisch effect en zijn strakke tekeningen doen de kijker glimlachen. De jury wil met deze erkenning zijn naambekendheid aanzwengelen en hoopt dat dit leidt tot een moment waarop de bezoeker in het algemeen en de Gentenaar in het bijzonder zijn werk kan leren kennen." (br.hln)


╗ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Jezus' van Rembrandt voor het eerst weer in Amsterdam

'Jezus' van Rembrandt voor het eerst weer in Amsterdam

http://static0.hln.be/static/photo/2016/13/16/9/20160705121946/media_xll_8852664.jpg

Voor het eerst sinds hij het schilderde komt Het Hoofd van Christus van Rembrandt naar Nederland. Het doek is vanaf vrijdag te zien in museum het Rembrandthuis in Amsterdam, waar het 360 jaar geleden in de huiskamer van de Hollandse meester hing.

Het schilderij is van een jonge man met zwart haar en een zwarte baard. Wie er model voor stond is niet zeker, maar vermoedelijk was het een jonge joodse man die bij Rembrandt van Rijn in de buurt woonde. Het doek werd in 2011 herontdekt. De Hollandse meester schilderde twee 'hoofden van Christus'. Het andere schilderij hangt in de Gemäldegalerie in Berlijn.

Het Rembrandthuis is tegenwoordig een museum, maar tussen 1639 en 1658 woonde Rembrandt er. Op basis van een inventarisatie van de toenmalige inboedel is de inrichting zo zorgvuldig mogelijk nagebootst. (br.hln)


╗ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beste remedie tegen menstruatiepijn, volgens de wetenschap

De beste remedie tegen menstruatiepijn, volgens de wetenschap

http://static0.hln.be/static/photo/2016/11/5/10/20160711091618/media_xll_8868565.jpg

Krampen, een opgeblazen gevoel of rugpijn: Moeder Natuur is vrijgevig met vervelende kwaaltjes als het onze menstruatie betreft. Nieuw onderzoek van de universiteit van Californië kwam erachter dat de meeste menstruatieklachten terug te brengen zijn op dezelfde oorzaak, waardoor het makkelijker is om ze te bestrijden.

De University of California, Davis hield een enquête bij 3.000 vrouwen, om meer te weten te komen over de oorzaak van PMS of premenstrueel syndroom. Ze ontdekten dat vrouwen die een hoger niveau van een bepaald eiwit in hun lichaam hebben, meer last krijgen van menstruatieklachten. De ondervraagde vrouwen met dit C-reactief proteïne (CRP) hebben een 26% tot 41% grotere kans op het ervaren van menstruatieklachten zoals humeurschommelingen, buikkrampen, rugpijn, eetbuien, gewichtstoename, een opgeblazen gevoel en pijn aan de borsten. Enkel hoofdpijn kwam niet terug bij deze symptomen.

Dit specifieke eiwit wordt in verband met onsteking, waarmee de onderzoekers concluderen dat onsteking aan de basis ligt van die pijnklachten. Al kan de studie niet bevestigen wat er eerst komt: de symptomen, of de ontsteking. In beide gevallen is het wel nuttig om ontsteking zoveel mogelijk in te perken rond de menstruatieperiode, en daarvoor zijn gelukkig wel enkele concrete tips.

De kracht van omega-3

Omega-3 levert enerzijds precies die eiwitten die ontsteking verlichten, en perkt anderzijds de ontstekende werking van andere eiwitten in. Eet voor en tijdens je menstruatie dus genoeg zalm, walnoten, lijnzaad, olijfolie of visolie.

Vermijd bewerkte voeding

Transvetten en snelle koolhydraten worden al langer in verband gebracht met ontsteking. Kies daarom voor zoveel mogelijk vers, onbewerkt voedsel. Eet naast eiwitten ook veel groenten en fruit, die de nodige antioxidanten en ontstekingsremmende bestanddelen aanleveren.

Trek de sportschoenen aan

Bewegen is een prima manier om stress te verminderen, waarmee het risico op ontsteking afneemt. Sporten waarbij je diep moet ademhalen, zoals yoga en Pilates, zijn erg efficiënt om de stress te doen kelderen. Maar ook je eigen favoriete sport zal voor een verminderd stressniveau zorgen. 

Ga op tijd slapen

Onderschat de kracht van een goede nachtrust niet: slaap 7 à 9 uren - naargelang je persoonlijke behoefte - zodat je lichaam kan herstellen van de activiteiten doorheen de dag. Een tekort aan slaap maakt je vatbaarder voor ontsteking en dus menstruatieklachten. (br.hln)


╗ Reageer (0)
10-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.52,4 miljoen euro voor schilderij van Rubens

52,4 miljoen euro voor schilderij van Rubens

http://static1.hln.be/static/photo/2016/4/12/10/20160707214126/media_xll_8859970.jpg

Het schilderij 'Lot en zijn Dochters' van Pieter Paul Rubens heeft op een veiling bij Christie's in Londen 44,9 miljoen pond (ruim 52,4 miljoen euro) opgebracht, een record voor een Oude Meester.

Het 188 bij 225 centimeter grote schilderij dateert van 1613-1614. Het toont de Bijbelse figuur Lot, die door zijn dochters dronken wordt gevoerd. Het was volgens Christie's een van de laatste belangrijke werken van Rubens (1577-1640) dat nog in particulier bezit was. Een verzameler won het pleit na een ware biedstrijd, aldus het veilinghuis.

Paul Raison van het veilinghuis omschrijft het schilderij als een "adembenemend voorbeeld van psychologische complexiteit". Rubens schilderde 'Lot en zijn dochters' toen zijn reputatie van bekendste schilder van Antwerpen hem reeds in het centrum van de Europese artistieke wereld geplaatst had, voegt hij toe.

'Lot en zijn dochters' leverde voor Christie's een recordbedrag op voor een werk van een van de oude meesters. Enkel één ander werk van Rubens bracht ooit meer op bij een kunstveiling. 'De slachting der onschuldigen' ging in 2002 voor 49,5 miljoen pond onder de hamer bij Sotheby's. (br.hln)


╗ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris Rea - Josephine

Chris Rea - Josephine

Klik op de foto om hem te beluisteren

Chris Rea (Middlesbrough (Engeland), 4 maart 1951) is een Britse zanger.

Chris Rea is met zijn krasse zangstem vooral bekend geworden met nummers als Fool (If you think it's over), Josephine en Driving home for Christmas, die nog altijd veel gedraaid worden op de radio.

Verder schreef hij een aantal nummers voor films, en een aantal van zijn bekendere nummers werden gebruikt als themamuziek. Hij speelde zelf in twee films, in 1985 in Willie and the Poor Boys en in 1999 in Parting Shots, waar hij tevens de muziek van deed. Hij schreef en produceerde de film La Passione, die in 1996 verscheen.

In 2005 heeft hij nog 11 nieuwe cd's uitgebracht (130 nummers), een dvd en een boek met schilderingen die hij gemaakt heeft tijdens zijn herstel van een ernstige ziekte rond het jaar 2000. Chris Rea heeft omstreeks 2005 bekend gemaakt dat hij stopt met touren. In 2006 deed hij zijn The Farewell Tour. Tijdens deze tour speelde hij oude klassiekers en nieuwe nummers.

Hoewel zijn gezondheid hem nog steeds parten speelt, maakt Rea in het najaar van 2007 zijn terugkeer naar het podium bekend. In het voorjaar van 2008 heeft hij met een nieuwe band, the Fabulous Hofner Blue Notes, een korte Europese tournee gedaan: "The Return of the Fabulous Hofner Blue Notes". De band speelt een mix van blues en instrumentale nummers, nieuwe songs en klassiekers. De muzikale invloeden gaan van de instrumentele platen uit de jaren 50 tot en met Miles Davis.


╗ Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!