NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


24-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit het nieuwe wondermiddel tegen drugsverslavingen?

Is dit het nieuwe wondermiddel tegen drugsverslavingen?

http://static3.hln.be/static/photo/2014/15/8/8/20141124121845/media_xll_7298618.jpg

Nadat Amerikaanse wetenschappers onlangs ontdekten dat koffie gebruikt kan worden in de strijd tegen overgewicht, kan het nu ook een nieuw wapen zijn tegen drugsverslavingen. Het zwarte of bruine drankje zorgt er namelijk voor dat de veranderingen in de hersenen onder invloed van cocaïne tegengegaan worden. Vooral voor verslaafde vrouwen zou het middeltje verzachting kunnen bieden.

Volgens Britse cijfers vallen meer vrouwen dan mannen ten prooi aan cocaïne. De menstruatiecyclus van dames die het witte goedje regelmatig gebruiken, wordt er namelijk zwaar door verstoord of verschoven waardoor ook de hoeveelheden oestrogeen in het lichaam veranderen. Net wanneer het oestrogeenniveau hoog is, zijn vrouwen vatbaarder voor cocaïne. Een soort vicieuze cirkel, dus.

Koffie zou echter wel eens de oplossing kunnen zijn voor vrouwen hun cocaïneverslaving. Cafeïne zou namelijk de veranderingen in de hersenen blokkeren die uitgelokt worden door cocaïne waardoor het oestrogeenniveau geen piek vertoont.

Hoewel het om een testfase bij muizen ging, is professor Patricia Broderick optimistisch: "Deze resultaten zijn nog nooit eerder ontdekt." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je winkelen écht als therapie mag zien

Waarom je winkelen écht als therapie mag zien

http://static1.hln.be/static/photo/2014/9/7/8/20141124111915/media_xll_7298498.jpg

"Winkelen is goedkoper dan een psychiater", het is een uitspraak die jij misschien al eens gebruikt hebt wanneer je vriend of mama je aanspreekt over die dure verslaving. Breng je wekelijks een bezoek aan winkels? Dan vind je hier vijf goede redenen waarom je shoppen echt als therapie mag zien.

1. Wanneer je er goed uitziet, voel je je goed: in nieuwe kledij kan je gewoonweg stralen en dat merken ook je vrienden. Complimentjes over je outfit en stijl geven je een goed gevoel en maken je zelfzekerder.

2. Winkelen is ontspannend. Wanneer jij je favoriete winkel binnenwandelt en de vertrouwde geur opsnuift, voelt de voorbije dag of week plots minder zwaar. Om het ontspannende gevoel te ervaren, moet je dan ook regelmatig de bron opzoeken, nietwaar?

3. Bij een nieuwe levensfase horen natuurlijk ook gloednieuwe spullen. Ons aankoopgedrag symboliseert dan ook vaak een periode in ons leven. Plots blijk je dan ook heel wat overgangen door te maken: een nieuwe relatie, een eigen appartement, een uitdagende job,... Allemaal redenen om weer wat rust in je leven te brengen door je favoriete hobby uit te oefenen.

4. Winkelen is de favoriete hobby van bijna elke vrouw, voor een keer moet je niet uniek zijn en kan je gewoon doen wat elke andere dame doet.

5. Onderzoeken bevestigen bovenstaande stellingen. Wie had er ooit gedacht dat de wetenschap je het beste excuus ooit zou geven? Die ene aankoop kan je werkelijk gelukkig maken én je kan het leuke gevoel blijf je ervaren elke keer je je nieuwe stuk aantrekt of draagt. De schuldgevoelens die we krijgen wanneer we ons banksaldo controleren, nemen we er wel bij... (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jarige met downsyndroom ontvangt 30.000 kaarten

Jarige met downsyndroom ontvangt 30.000 kaarten

http://static1.hln.be/static/photo/2014/12/12/14/20141124032158/media_xll_7297874.jpg

Manuel Parisseaux, een Fransman met syndroom van Down, ontving voor zijn dertigste verjaardag meer dan 30.000 verjaardagskaartjes van over heel de wereld.

Alles begon toen de ouders van Manuel hun zoon wilden verassen voor zijn verjaardag. Via Facebook vroegen ze aan kennissen en vrienden om een kaartje naar de jarige te sturen. De oproep bereikte echter veel meer mensen, waardoor de familie uit Calais meer dan 30.000 kaartjes, enkele doosjes pralines, sleutelhangers, tekeningen en zelfs taartjes kreeg. "We kregen post van overal: van Sri Lanka tot Chicago", zegt de moeder van Manuel.

Eerst kreeg de familie een dozijn kaartjes, maar al snel kon de postbode de brieven niet meer alleen dragen waardoor een vrachtwagen moest worden ingezet. "We begrijpen niet hoe het zo uit de hand is kunnen lopen, maar Manuel is, net zoals wij, zeer ontroerd", aldus de ouders. (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australische vondeling lag zes dagen in afvoerbuis

Australische vondeling lag zes dagen in afvoerbuis

http://static0.hln.be/static/photo/2014/18/11/10/20141124070954/media_xll_7297975.jpg

De baby die zondag in een waterafvoerbuis in Sydney werd gevonden, heeft daar zes dagen gelegen. Het is nog een raadsel hoe de zuigeling het zonder water en voedsel heeft overleefd. De 30-jarige moeder wordt verdacht van poging tot moord en moet voor de rechter verschijnen, meldt The Guardian.

Fietsers ontdekten de baby toen ze op hun tocht naast snelweg M7 bij Quakers Hill gehuil uit de buis hoorden komen. Het kind ligt in ernstige toestand in het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar.

Volgens de politie is de vondeling zeven dagen oud en werd het 24 uur na de geboorte in de waterafvoerbuis gedumpt. De baby is waarschijnlijk door een nauwe opening van de buis geduwd en daarna bijna 2,5 meter naar beneden gevallen.

De politie doet nog onderzoek en vraagt de bevolking geen oordeel te vellen over de moeder voordat duidelijk is wat er precies gebeurd is. (br.hln)


» Reageer (1)
23-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Georges Pierre Seurat 1859 -1891 was een Frans kunstschilder en tekenaar.

Georges Pierre Seurat 1859 –1891 was een Frans kunstschilder en tekenaar.

Klik op de foto om zijn overige werken te bekijken


Georges Pierre Seurat (Parijs, 2 december 1859 – aldaar, 29 maart 1891) was een Frans kunstschilder en tekenaar.

Hij studeerde aan de École des Beaux Arts in 1878 en 1879. Zijn leermeester was een volgeling van Jean-Auguste-Dominique Ingres. De jonge Seurat werd sterk beïnvloed door Rembrandt en Francisco Goya.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Georges-Pierre-Seurat2.jpg?t=1298814965
Hij verliet de Ecole des Beaux-Arts in 1879 om in militaire dienst te gaan in Brest. Daar tekende hij scènes van de stranden en de zee. Een jaar later keerde hij terug naar Parijs en studeerde bij Lehmann. Zijn stijl was echter onconventioneel en spoedig verliet hij de school. In die tijd deelde Seurat een studio met Edmond-François Aman-Jean. Een aantal van zijn werken gebruikt de oevers van de Seine als decor, bij het eiland van La Grande Jatte, een twee kilometer lang, smal eiland in de Seine, in Neuilly-Sur-Seine, een voorstad van Parijs.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Georges-Pierre-Seurat3.jpg?t=1298815006
Samen met Paul Signac legde hij zich toe op de theoretische grondslagen van de kleurwerking. Zijn techniek van de weergave van licht door gebruik te maken van kleine penseelstreken met contrasterende kleuren werd bekend als pointillisme of divisionisme. Zijn theorie dat de kleine stippen zich van enige afstand bezien in het oog van de toeschouwer vermengen, toetste hij voor het eerst in het grote doek La baignade à Asnières (1883-1884; National Gallery, Londen), waarbij de kleuren zelf nog wel gemengd waren.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Georges-Pierre-Seurat4.jpg?t=1298815052
In volgende werken, onder meer het grote doek Dimanche d'été à la Grande Jatte (1886; Art Institute of Chicago in Chicago) plaatste hij onvermengde kleuren naast elkaar, een werkwijze die kenmerkend is voor het neo-impressionisme, waarvan hij een markant vertegenwoordiger is.

Seurat schilderde behalve een aantal grote stukken vooral landschappen, enkele genrestukken en portretten.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/seurat.jpg?t=1298814914
 Zijn vormgeving is evenwichtig, strak en geometrisch van opbouw. Niet alleen in technisch opzicht maar ook naar de sfeer onderscheidt de stijl van Seurat zich van het impressionisme onder andere doordat hij al spoedig geen aandacht meer schonk aan het natuurlijke licht maar de meeste van zijn grote werken in zijn atelier vervaardigde.

In zijn latere werk op groot formaat concentreerde hij zich vooral op het weergeven van beweging, bijvoorbeeld in Le chahut (1889-1890; Kröller-Müller Museum in Otterlo) en Le cirque (1891; onvoltooid; Musée D'Orsay in Parijs).
» Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurlijke middeltjes om roos te bestrijden

Natuurlijke middeltjes om roos te bestrijden


 

Heel wat mensen krijgen te maken met roos, dit zijn schilfers van de hoofdhuid die op je schouders en gezicht vallen. Het is niet alleen storend, want het gaat vaak gepaard met jeuk, maar ook gênant.

Roos is vaak een gevolg van een infectie door een bacterie of een schimmel. In dat geval is het ook een besmettelijke aandoening die tot jeuk met een overmatige aanmaak van huidschilfers leidt. Daarom is het aan te raden om geen handdoeken of borstels te delen.

Het is beter om dit met natuurlijke middeltjes te bestrijden dan met kunstmatige producten:
- Het is belangrijk om je haar dagelijks te kammen aangezien dit de bloedcirculatie aan de hoofdhuid verbetert. Ook helpt je hoofdhuid regelmatig te masseren met kruidenolie. 

- Gebruik warme olijf- of sesamolie op je huid voor het slapengaan. De volgende ochtend breng je een beetje citroensap aan op je een uur voor je je lokken wast. Spoel je haar goed uit.

- Breng een mengsel van azijn en water aan en laat dit een nachtje trekken. Was je lokken de volgende ochtend met een milde babyshampoo.

- Masseer je hoofdhuid met appelsap of een oplossing van bietensap, azijn en gember kan ook helpen.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schijnbaar onschuldige gewoonten die slecht zijn

Schijnbaar onschuldige gewoonten die slecht zijn


 

We weten allemaal dat gewoonten als roken, drinken en junkfood slecht voor je gezondheid zijn, maar het bewijs groeit dat ook andere dagelijkse gebruiken je welzijn kunnen schaden.


Professor Nick Lowe: "De meeste mensen wassen zich veel te veel. Heet water gebruiken in combinatie met agressieve zepen spoelen de natuurlijke olieën van de huid weg, dit zorgt voor een droge huid, kloven en zelfs infecties. De meeste mensen hoeven zich niet elke dag grondig te wassen. Als je toch niet zonder je dagelijkse douche kunt, was je dan met frisser water. Mensen met een droge huid kiezen best voor een zeepvrije douchecrème."

Acht uur per nacht slapen
De nood van acht uur slaap per nacht is een moderne mythe die je een vermoeid gevoel kan geven, aldus slaapexpert Jim Horne. "De mens is geëvolueerd naar een flexibel slaappatroon, daar horen ook dutjes overdag bij. Een zogenaamde power nap van een kwartier kan even efficiënt zijn als een uur extra slaap per nacht.  Als mensen 's nachts wakker worden, dan krijgen ze stress over slaaptekort, waardoor het nog moeilijker om terug in te dommelen. Het is beter je gedachten af te leiden door een boek te lezen, tot je lichaam je vertelt dat het klaar is om terug in te slapen. Als holbewoners de hele nacht hadden doorgeslapen, dan werden ze levend opgegeten."

Mond spoelen
Tandarts Phil Stemmer: "Na het tandenpoetsen je mond spoelen doet de beschermende laag van tandpasta weg, die anders nog urenlang blijft. Vermijd minstens een half uur na het poetsen te drinken. Ook is het beter je tandenborstel niet nat te maken, dit kan het effect van je tandpasta verstoren. Een andere zonde is je tanden te poetsen meteen na het eten. Wacht minstens een half uur aangezien zuren en suikers uit voeding de beschermende laag glazuur op je tanden tijdelijk zwakker maakt. Als je te snel met de tandenborstel aan de slag gaat, kun je de glazuur beschadigen voor deze terug hard wordt.
"
http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/8/9/4/media_l_4155574.jpg?20110426113737Toilet
Hurken in plaats van zitten terwijl je naar het toilet gaat is een meer natuurlijke houding. Dit vraagt ook minder inspanning, dat blijkt uit een recent onderzoek. Door te hurken verklein je de kans op toiletproblemen als aambeien en diverticulaire aandoeningen.  Naar het toilet gaan is iets waar we vaak niet over nadenken, maar dit is vaak een gecompliceerd lichamelijk proces. Patiënten die darmproblemen hebben kunnen beter iets onder hun voeten zetten bij een toiletbezoek, dit simuleert de hurkpositie.

Poetsen
Mensen die het meeste verantwoordelijkheid hebben over het huishouden hebben significant een hogere bloeddruk dan degenen die dit aan hun partner laten. Dit komt door de zorgen over het koken, poetsen en het winkelen. Daarnaast blijkt uit een onderzoek dat poetsmiddelen astma kunnen veroorzaken. 

Verkeerd ademhalen
Professor Neil Shah: "Als baby ademen we allemaal met onze buik, waardoor we onze hele longcapaciteit gebruiken. Als we ouder worden, ademen we minder efficiënt. Dit betekent dat er lucht aan de bodem van de longen blijft zitten, waardoor verse lucht niet onderaan raakt. Maar het is net hier dat de warmste en de natste bloedvaten zitten, zij zijn het meest efficiënt voor de uitwisseling van gassen en het transporteren van zuurstof in het bloed. Probeer daarom anders te ademen, beweeg je buik als je ademt, hou je borstkas zo stil mogelijk. Een paar keer per dag oefenen kan een groot effect hebben, het helpt stress te bestrijden en kan zelfs je bloeddruk verlagen."

Ontspannen na het avondeten

Als ontspant na het eten, is de kans groter dat je lichaam voeding omzet in vet. Als je 's ochtends een groot ontbijt neemt, zul je deze calorieën sneller verbranden door de activiteiten van overdag uit te voeren. Als je na het avondeten gaat wandelen, kun je nog rond 8 à 9 uur dineren zonder bij te komen. De sleutel om niet te verdikken is door regelmatig kleine maaltijden op te nemen.(br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Binnen 10 jaar kan 'slimme neus' kanker opsporen"

"Binnen 10 jaar kan 'slimme neus' kanker opsporen"

http://static3.hln.be/static/photo/2014/13/8/12/20141122211417/media_xll_7295082.jpg

Binnen de tien jaar zullen bepaalde kankers via een e-nose, een elektronische neus of een 'slimme' neus, kunnen opgespoord worden. Dat heeft dr. Ivo Nagels van de Stichting tegen Kanker vandaag gezegd op een studiedag in het ICC in Gent. Op de studiedag brengen experts verslag uit over de stand van zaken van de kankeropsporing in ons land.

"Het onderzoek naar de e-nose is geïnspireerd door de vaststelling dat dieren reageren op de aanwezigheid van vluchtige organische stoffen in de adem", zegt dr. Nagels. "Zo is gebleken dat honden bepaalde melanomen of huidkankers konden opsporen door hun reactie op adem van patiënten, en in Spanje zijn er experimenten geweest met bijen."

"Er gebeuren nu al ademtesten om borstkanker op te sporen, een goed alternatief voor mammografieën, waarbij straling vrijkomt en die niet echt aangenaam zijn voor de onderzochte patiënt. Ook voor hoofd- en halskanker worden al ademtesten gebruikt. Het verkeert allemaal nog in een experimenteel stadium, maar als verder onderzoek de gunstige resultaten bevestigt, dan denk ik dat de ademtest binnen de tien jaar een courante opsporingstechniek voor kanker kan worden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Niet mogen huilen": de rake opsomming van jongetje (9) over nadelen mannelijkheid

"Niet mogen huilen": de rake opsomming van jongetje (9) over nadelen mannelijkheid

http://static0.hln.be/static/photo/2014/1/13/1/20141122211318/media_xll_7295716.jpg

Toen een Canadese onderwijzer aan zijn leerlingen vroeg wat ze niet leuk vonden aan het feit een jongen te zijn, was de opsomming van één pupil opvallend scherpzinnig.

Zijn lijstje bevatte de mannelijke stereotypen over carrière en sport, de verwachting om geweld en machogedrag te moeten leuk vinden en zelfs de het negatieve oordeel dat mannen vaak onterecht opgeplakt krijgen.

Dit waren de antwoorden van het desbetreffende jongetje:

- Niet in staat zijn moeder te worden;
- Niet mogen huilen;
- Geen cheerleader mogen worden
- Verondersteld worden al het werk te doen;
- Verondersteld worden geweld leuk te vinden;
- Verondersteld worden voetbal leuk te vinden;
- Jongens ruiken smerig;
- Automatisch een slechte reputatie hebben;
- Overal haargroei hebben.

Het rake lijstje werd deze week vaak gedeeld op Twitter in het kader van de Internationale Dag van de Man maar eigenlijk dateert de opsomming van een les die eerder dit jaar georganiseerd werd door de 'White Ribbon'-campagne, een wereldwijde beweging die streeft naar een gelijke behandeling van man en vrouw en daarnaast beoogt een nieuwe visie op de mannelijkheid te ontwikkelen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw met pacemaker sterft nadat ze door metaaldetector op luchthaven ging

Vrouw met pacemaker sterft nadat ze door metaaldetector op luchthaven ging

http://static2.hln.be/static/photo/2014/17/6/12/20141122180512/media_xll_7295352.jpg

De dertigjarige Diana Tolstova stierf in de armen van haar echtgenoot toen de metaaldetector op de luchthaven van de Siberische stad Oelan-Oede de werking van haar pacemaker verstoorde.

Drama op de luchthaven van de hoofdstad van de autonome republiek Boerjatië: nadat Tolstova de metaaldetector passeerde, stuikte ze in elkaar. Wellicht verstoorden elektromagnetische golven de functionering van de pacemaker. Artsen konden de vrouw niet reanimeren. Ze stierf ter plekke.

Documenten
Echtgenoot Maxim (33) wist met zijn plotse verdriet geen blijf. "Terwijl we aan de security gate stonden te wachten, had ik papieren aan de veiligheidsbeambten overhandigd waarin stond dat mijn vrouw een pacemaker had", vertelde de man.

Duizelig
"Ik weet niet hoe het juist in zijn werk ging maar ze ging toch door de metaaldetector. Toen we aan de gate kwamen, werd ze duizelig en zakte in elkaar. Ik nam haar in mijn armen en riep om medische bijstand. Het duurde enkele minuten vooraleer de dokters er waren en eens daar wisten zij eigenlijk niet wat te doen. Ze belden geen ziekenwagen. Diana stierf in mijn armen."

"In de war"
De lokale autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld. "Het luchthavenpersoneel krijgt nauwgezette instructies over hoe men moet omgaan met reizigers met een pacemaker", aldus een woordvoerder. "We waarschuwen hen dat ze dergelijke personen nooit door een metaaldetector mogen laten gaan. In normale omstandigheden bekijken ze de medische documenten en laten ze dergelijke passagiers dan gewoon passeren. In dit geval was de patiënte misschien zelf onachtzaam of in de war door de veiligheidsmaatregelen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joss Stone - Son of a Preacher Man


Joss Stone - Son of a Preacher Man

Klik op de foto om haar te beluisteren


Joss Stone, artiestennaam van Joscelyn Eve Stoker, (Dover, 11 april 1987) is een Engelse  soul-, R&B- en blueszangeres, songwriter  en actrice.

Stone werd beroemd in het einde van 2003 met haar debuutalbum The Soul Sessions. Het album is drie keer als platinum gecertificeerd door het BPI, en is uitgeroepen als één van de twaalf albums op de lijst van genomineerden voor de Mercury Music Prize. Haar tweede album, ook drie keer platinum, Mind, Body and Soul, stond een week op één in de hitlijsten van het Verenigd Koninkrijk. Het zorgde ook voor de massale verkoop van de single You Had Me, wat in de top 10 van de UK Singles Chart kwam. Het album en de single kregen een nominatie voor een Grammy Award in 2005.

Tijdens haar carrière heeft Stone tot nu toe al meer dan 10 miljoen albums verkocht wereldwijd en ze heeft twee Brit Awards en één Grammy Award gewonnen. Ze heeft haar acteerdebuut gemaakt in de fantasyfilm Eragon, die werd uitgebracht in december 2006, waarin ze de heks Angela speelde.
» Reageer (3)
22-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips om gênante ladders in panty te voorkomen

Tips om gênante ladders in panty te voorkomen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/15/3/9/20141121170559/media_xll_7293564.jpg

Niets kan je dag zo verpesten als een een bleek stukje huid dat door je favoriete paar panty's komt piepen. Veel dames denken dat ze naast transparante nagellak en houten bankjes vermijden er weinig aan kunnen doen. Gelukkig zijn er tips en tricks om ladders en gaatjes te vermijden.

Bij de aankoop
Het vermijden van ladders in je kousen begint al bij de aankoop. Zoek daarom naar erg donkere exemplaren. 'De denier' op de verpakking is de eenheid die de fijnheid van een panty aangeeft. Hoe hoger dit nummer, hoe kleiner de kans is dat het paar stuk zal gaan. Met een denier van 200 zit je zeker goed.

Bij het aantrekken
Om te voorkomen dat je bij het uittrekken van je schoenen een gaatje aan je grote teen opmerkt, kun je een duurder exemplaar kope met verstevigingen aan de tenen. Een goedkoper alternatief is onzichtbare zomersokjes over je panty's aan te trekken. Let ook op de maat van je kousen. Als je groot van gestalte bent, koop dan ook een speciaal model voor lange dames. Zo rek je de kousen niet nodeloos uit. Hou je nagels goed in de gaten. Knip of werk ze bij met een vijl zodat ze  egaal zijn en je panty's er niet aan kunnen blijven hangen. Rol de kousen ook voor je aantrekt, zo moeten je tenen niet door de hele panty. Wat ook kan helpen is je benen ter voorbereiding in te smeren met een hydraterende crème.

Onderhoud
Gebruik steeds een lingeriezakje om je panty's in te wassen. Zo kunnen je kousen niet in conflict raken met andere kledingstukken. Het volgende trucje lijkt bizar, maar het werkt echt. Wanneer je een nieuwe paar hebt gekocht, stop de panty's dan enkele seconden onder water. Wring ze vervolgens uit en stop ze dan in een plastic zak in de diepvriezer. Laat het model de volgende dag rustig op temperatuur komen. Je moet dit maar een keer doen om de levensduur te verhogen. (br.hln)


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In één week 317 nieuwe gezinnen voor pleegzorg

In één week 317 nieuwe gezinnen voor pleegzorg

http://static1.hln.be/static/photo/2014/15/8/2/20141122071152/media_xll_7294742.jpg

Tijdens de Week van de Pleegzorg heeft Pleegzorg Vlaanderen liefst 317 kandidaat-pleeggezinnen gevonden. "Dat is in één week tijd de helft van het aantal dat we normaal in een heel jaar vinden", zegt Pleegzorg Vlaanderen in Het Laatste Nieuws en de Gazet van Antwerpen. "We zijn extreem blij dat Vlaanderen zo'n warm hart heeft voor kinderen."

Bovendien is de verhoopte kaap van 297 gezinnen bereikt, dat is het aantal kinderen tussen 0 en 6 dat op dit moment een pleeggezin nodig heeft. In totaal zijn 426 kinderen - tussen 0 en 18 - op zoek naar een gezin. De bedoeling van de 'Week van de Pleegzorg' was zo veel mogelijk mensen warm te maken voor het pleegouderschap. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom koning Albert geen reden heeft tot klagen

Waarom koning Albert geen reden heeft tot klagen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/15/5/0/20141122105134/media_xll_7294875.jpg

Hij heeft een pensioen van 14.464 euro bruto, mag elke maand 66.000 euro uitgeven, heeft tien personeelsleden die hij niet zelf moet betalen, woont gratis in een kasteel en zijn privé-fortuin bedraagt volgens de meest voorzichtige schattingen 12 miljoen euro. En toch heeft koning Albert altijd maar geld te kort. "Hij heeft geen reden tot klagen, en toch wil hij wil altijd maar meer, en meer en meer. Dat is een ernstige vorm van hebzucht", zegt professor Mark van den Wijngaert.

Sinds hij troonsafstand deed, klaagt de 80-jarige koning constant over zijn gekelderde inkomsten. Hij viel terug van een civiele lijst met een ruim budget van 11 miljoen euro naar een dotatie van - volgens hemzelf - 'slechts' 930.691,67 euro. Eerst stuurde hij zijn vriend Vincent Pardoen naar premier Di Rupo met de smeekbede om dat te verhogen: "Albert heeft zijn land 20 jaar gediend. Hij verdient méér erkenning, dus méér geld." Di Rupo stuurde hem met lege handen terug naar Belvédère. De regering wil het debat over de dotaties niet heropenen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sting - Shape of my heart

Sting - Shape of my heart

Klik op de foto om hem  te beluisteren


Sting, artiestennaam van Gordon Matthew Thomas Sumner, (Newcastle upon Tyne, 2 oktober 1951) is een Brits musicus. Hij is commandeur in de Orde van het Britse Rijk; dit werd hem verleend door koningin Elizabeth II.


» Reageer (6)
21-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venetië bant luidruchtige reiskoffers

Venetië bant luidruchtige reiskoffers

http://static1.hln.be/static/photo/2014/4/8/14/20141121145043/media_xll_7293059.jpg

Het stadsbestuur van Venetië dreigt met boetes tot 500 euro voor toeristen met een trolley. Die veroorzaken vooral in grote groepen een voortdurende geluidsvervuiling en beschadigen de eeuwenoude straten en trappen.

Een trip naar Venetië is al niet goedkoop, en vanaf mei 2015 zullen heel wat toeristen ook nog moeten investeren in een nieuwe reiskoffer. Eentje zonder wieltjes, gebiedt de gemeenteraad, of een trolley met luchtbanden die minder lawaai maakt.

Nachtlawaai
De gemeenteraad benadrukt dat de vreemde maatregel wel degelijk nodig is, omdat inwoners en winkeluitbaters het voortdurende geratel van de wieltjes zat zijn. Vooral omwonenden van hotels klagen over nachtlawaai als groepen toeristen aankomen of vertrekken in de vroege uurtjes. In Venetië is een trolley handig omdat toeristen zich enkel per watertaxi of te voet kunnen verplaatsen. De koffers worden ook steeds vaker gebruikt om goederen te vervoeren in de stad.

Schade
"De nieuwe regels komen tegemoet aan de noden van veel inwoners die de voorbije jaren klaagden over ernstige inbreuken op hun nachtrust", zegt de gemeenteraad in een verklaring. "Er zijn ook zorgwekkende indicaties van schade aan de straatstenen en bruggen die tot nog toe honderden jaren doorstonden."

De gemeenteraad beseft dat het verbod niet praktisch is voor toeristen en geeft ook toe dat trolleys met luchtbanden mogelijk nog niet bestaan ."Hopelijk zal een bedrijf dergelijke koffers beginnen produceren", zegt Maurizio Dorigo, directeur Planning bij de stad. "We hebben nog tot mei. Er zal wel iemand in staat zijn om ze tegen dan te ontwerpen en te verkopen."

Rome en Firenze
Volgens Dorigo komen dergelijke koffers niet alleen Venetië ten goede, maar ook de historische centra van veel andere Italiaanse steden. "Historische steden als Rome, Firenze en Siena hebben dezelfde problemen als wij. Er moet een manier bestaan voor toeristen om hun bagage rond te voeren zonder dat verschrikkelijke geluid te maken."

De nieuwe regel is de zoveelste poging van Venetië om de impact van het toerisme te beperken. Vorig jaar stelde de stad strikte regels in voor het waterverkeer en de gondeliers, en eerder dit jaar werden twintigduizend "liefdessloten" verwijderd van de Venetiaanse bruggen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf procent zwarte Afrikanen in Antwerpen heeft hiv

Vijf procent zwarte Afrikanen in Antwerpen heeft hiv

http://static2.hln.be/static/photo/2014/4/14/2/20141121044844/media_xll_7292147.jpg

Van alle zwarte Afrikanen die in Antwerpen wonen, heeft 4,6 procent hiv. De helft van hen weet dat zelf niet en zo blijft het virus zich verspreiden. Dat blijkt uit een onderzoek van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen, zo schrijven de kranten van Mediahuis.

Onderzoekers trokken de straat op, bezochten in Antwerpen winkels, parken, kapsalons en kerken die door Afrikanen worden gefrequenteerd en vroegen hun om een vragenlijst in te vullen en een speekseltest te doen. Meer dan 700 Afrikanen namen deel aan de studie. Daaruit blijkt dat 6,1 procent van de vrouwen en 3 procent van de mannen hiv-positief is. De helft van hen wist dat zelf niet. Zwarte Afrikanen zijn naast homomannen het hardst getroffen door hiv. Een nieuwe campagne met posters op bij Afrikanen populaire plekken in Antwerpen moet hen nu aanzetten om zich te laten testen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Russen kijken stiekem mee in bijna honderd Belgische huiskamers

Russen kijken stiekem mee in bijna honderd Belgische huiskamers

http://static0.hln.be/static/photo/2014/10/2/1/20141120231112/media_xll_7291336.jpg

Een woonkamer in Mechelen, een frituur in Antwerpen, een Brussels café. Soms intieme beelden van bijna honderd Belgische beveiligingscamera's liggen zomaar voor het rapen via een Russische website. Dat schrijft De Morgen.

De Russische website biedt beelden aan van webcams uit verschillende landen. De camera's zijn draadloos verbonden met het internet, maar de beveiliging ervan is slecht versleuteld, waardoor de beelden van negentig Belgische camera's op straat liggen.

Bezoekers kunnen per gemeente grasduinen in het overzicht van beschikbare camera's. In ons land kan onder meer worden meegegluurd in een stal en een frituur in Antwerpen, Brusselse kantoorgebouwen, een garage in Oost-Vlaanderen, een kledingwinkel in Mechelen, maar ook in intieme plekken, zoals woonkamers waarin kinderspeelgoed ligt of waar ouderen uitrusten in een ligstoel.

Gemakkelijke wachtwoorden

De gelekte beelden zijn afkomstig van camera's die vanop afstand kunnen worden bekeken via een smartphone of computer. De Russische site kon duizenden camerabeelden onderscheppen door in te loggen met inloggegevens waarmee de fabrikant de camera's standaard versleutelt en gebruikers niet de moeite hebben genomen om ze te veranderen. Als gebruikers hun onlinewebcams niet goed versleutelen, kunnen die beelden zo op straat liggen.

Al bij al valt het met de negentig gelekte camera's in België nog mee. In de Verenigde Staten liggen beelden van meer dan 4.500 camera's voor het rapen, in Frankrijk gaat het om meer dan 2.000 en in Nederland om meer dan 1.500 onlinewebcams.

Veel getroffen webcams zijn van het merk Foscam. De Nederlandse importeur van deze camera's laat aan de Volkskrant weten dat gebruikers bij de installatie een melding krijgen dat ze hun wachtwoord moeten wijzigen. "De fout ligt dus in elk geval bij hen." Alleen oudere camera's van het merk zouden getroffen zijn. Recente modellen kunnen niet worden geïnstalleerd vooraleer het wachtwoord gewijzigd is.

Site offline halen

Het is een Britse privacywaakhond die de Russische website onder de aandacht bracht. In het Verenigd Koninkrijk zijn onder meer camerabeelden van babykamers te bekijken. Het land gaat nu internationale actie ondernemen om de website offline te halen.

De Britten dringen er bij Russische autoriteiten op aan om onmiddellijk maatregelen te nemen tegen de website. De Britse informatiecommissaris Christopher Graham zegt dat hij zal samenwerken met de Amerikaanse Federal Trade Commission om de site offline te halen als de Russische autoriteiten geen medewerking verlenen. (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moedigste meisje van Vlaanderen verliest haar laatste strijd

'Moedigste meisje van Vlaanderen' verliest haar laatste strijd

http://static3.hln.be/static/photo/2014/1/12/5/20141121085631/media_xll_7292315.jpg

Kleine Fran, het moedigste meisje van Vlaanderen, is overleden. Het 6-jarige meisje uit Leest dat vorig jaar harten stal in de VIER-reeks 'Topdokters', vocht al vanaf haar eerste jaar tegen een steeds terugkerende hersentumor.

Chemotherapie, bestralingen, experimentele vaccins: ze onderging het allemaal. Maar elk goed nieuws werd keer op keer gevolgd door slecht: altijd kwam de tumor in haar hoofdje terug. De beelden die toonden hoe het kleine meisje voor de derde keer in vier jaar tijd gediagnosticeerd werd met een hersentumor, waren hard en confronterend. "We zijn uitbehandeld", zei neuroloog Mania De Praeter van het ZNA Middelheim in de reeks. Als laatste toevlucht bleef er - na de 3de en 4de operatie - enkel nog een therapie met een experimenteel vaccin over.

Wie de reeks volgde, wie Fran of haar familie kende, hoopte al die tijd op een mirakel. Tot vader Benny Bracke op 16 augustus opnieuw slecht nieuws op Facebook moest posten: "Aan iedereen bedankt voor de verjaardagswensen. Wat jullie niet konden weten, was dat ik uitgerekend die dag het slechtst denkbare cadeau heb gekregen die je zelfs op e-bay niet terug verkocht krijgt. Het herval van Fran. De kans om terug te opereren, is zeer klein geworden, en bijgevolg ook de kans op nog eens zo'n geweldige comeback."

Woensdag verloor kleine Fran, die in januari 7 zou worden, ondanks alle liefde en alle medische zorgen, haar allerlaatste gevecht. (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gefrituurd eten gezonder maken, dat doe je zo

Gefrituurd eten gezonder maken, dat doe je zo

http://static3.hln.be/static/photo/2014/6/15/4/20141120154631/media_xll_7291009.jpg

Van alle kooktechnieken lijkt frituren de ongezondste, maar velen kunnen er niet aan weerstaan omdat het zo lekker is. Maar niet elk gefrituurd gerecht is per se ongezond. Dankzij onderstaande tips kun je blijven genieten van deze 'vettige' lekkernijen.

1. Doe het zelf
Zo lang je junkfood zelf maakt, is het niet zo slecht. Want dan kun je beter controleren wat je in je mond stopt. Zo kies je zelf de kwaliteit van de ingrediënten en je kunt ook zelf de porties in de hand houden.

2. Gebruik de juiste temperatuur
Dit is ontzettend belangrijk bij het frituren. Als de olie te koud is, dan zal de voeding de overtollige olie opzuigen en erg vettig zijn. Bij te hoge temperaturen kan de olie afbreken, waardoor er slechte stoffen in je voeding terechtkomen. Investeer daarom in een goede digitale thermometer voor de keuken.

3. De juiste olie
Verschillende olieën hebben een andere stabiliteit aan hogere temperaturen. Dit wordt ook wel het rookpunt genoemd. Hoe hoger dit is, hoe stabieler je olie en hoe geschikter deze is om te frituren. Zo komen er namelijk minder slechte stoffen in je voeding terecht. Rijst-, amandel- of druivenpitolie zijn goede voorbeelden.

4. Verversen
Hoe vaker de olie blootgesteld werd aan hoge temperaturen, hoe groter dat de kans dat deze afbreekt in vrije radicalen en andere schadelijke stoffen. Je vervangt deze best na drie keer.

5. Frituren gezonde voeding
Laat je inspireren door het oosterse gerecht tempura om eens wat groenten in de friteuse te smijten. Je kan niet alleen ajuinen, maar ook bloemkool en zelfs spruitjes frituren. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!