NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


30-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu ook GAS-boetes voor te volle brievenbus in Antwerpen

Nu ook GAS-boetes voor te volle brievenbus in Antwerpen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/16/9/4/20140830091104/media_xll_7057984.jpg

Het Antwerpse schepencollege heeft het politiereglement verstrengd. De opmerkelijkste nieuwigheid: binnenkort kun je een GAS-boete krijgen voor een kapotte of overvolle brievenbus. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws vandaag.

In het aangepast reglement staat dat een brievenbus in goede staat moet zijn, afsluitbaar en regelmatig leeg gemaakt moet worden.

Gazet van Antwerpen schrijft vandaag dat het Antwerpse schepencollege ook definitief komaf maakt met de traditie van nieuwjaarsfooien voor personeelsleden van de stadsreiniging. Daar was begin dit jaar nog heel wat heisa over. In een nieuw personeelsreglement staat duidelijk dat het vragen en ontvangen van geld niet mag, ook niet buiten de werkuren. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonny Lang - Only A Man

Jonny Lang - Only A Man

Klik op de foto om hem te beluisteren


Jonny Lang (29 januari, 1981, Fargo) is een Amerikaanse blues- en gospelzanger.


Lang begon op zijn twaalfde met gitaar spelen, nadat zijn vader hem meenam naar Bad Medicine Blues Band, een van de weinige bluesbands in Fargo. Niet lang daarna nam Lang gitaarlessen van Ted Larsen, de gitarist van de Bad Medicine Blues Band. Na een paar maanden gitaarles stapte Lang in de band, die de naam toen veranderde in Kid Jonny Lang & The Big Bang.

De band verhuisde naar Minneapolis, Minnesota en gaven het album Smokin uit. In 1996 tekende Lang voor een contract bij A&M Records. Op 28 januari 1997 gaf Lang het muliti-platinum album Lie to Me uit. Het volgende album, Wander This World, werd uitgegeven op 20 oktober 1998 en werd genomineerd voor een Grammy. Vervolgend kwam op 14 oktober 2003 het album Long Time Coming uit. Lang maakte een cover van Edgar Winters Dying to Live. Langs nieuwste gospelbeïnvloedde album, Turn Around, kwam uit in 2006. Recent (?) ontving Lang een Grammy.

Meer dan tien jaar actief in de muziekwereld, tourde Lang met The Rolling Stones, Aerosmith, B.B. King, Blues Traveler, Jeff Beck, en Sting. In 1999 werd Lang uitgenodigd om op te treden voor het Witte Huis-publiek, met daaronder onder meer de toenmalige president Bill Clinton en Hillary Clinton. In 2004 vroeg Eric Clapton aan Lang om op te treden tijdens het Crossroads Guitar Festival om geld in te zamelen voor het Crossroads Centre Antigua.

Van 1993 tot 1996 was Langs achtergrondband The Big Bang. Deze groep bestond uit de drie oprichters van de Bad Medicine Blues Band: Ted Larsen op gitaar, zijn broer Michael Rey Larsen op drum en Jeff Hayes op basgitaar. Keyboardist Bruce McCabe trad in de band in 1995, nadat Lang en zijn jonge band hem imponeerde met hun setopening voor McCabe's band, The Hoopsnakes.

Van 1996 tot 2004 waren Paul Diethelm op gitaar, Bruce McCabe op keyboard, Doug Nelson op basgitaar en Billy Thommes op drum zijn achtergrondband. Nelson overleed na een verkeersongeluk in 2000 en werd vervangen door Billy Franze. Franze werd in 2003 vervangen door James Anton. Saxofoonspeler David Eiland kwam er in 2000 bij. In 2005 verving Lang de gehele band behalve Anton, en verscheen op akoestische gitaar. Hij trad op met Wendy Alane Wright tijdens de 2000 pre-Grammy party. Gitarist Reeve Carney was Langs openingsact voor verscheidene shows in 2005, 2006 en 2007.

Lang trouwde op 8 juni 2001 met zijn vriendin Haylie Johnson. Ze leven in Los Angeles, Californië. Lang keerde zich tot het Christendom na de dood van de vader van zijn vrouw in 2002.Reageer (4)
29-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie + dutje = beste manier om dipje te bestrijden

Koffie + dutje = beste manier om dipje te bestrijden

http://static3.hln.be/static/photo/2014/16/16/14/20140829105519/media_xll_7053044.jpg

Een kopje koffie voor een dutje klinkt een slecht idee, maar wetenschappers beweren dat dit de beste manier is om jezelf een opkikker bij een dipje overdag. Omdat cafeïne even nodig heeft om het brein te bereiken, heb je namelijk 20 minuten voordat dit begint te werken.

Drink eerst een kopje koffie en zet dan je wekker 20 minuten later. Deze periode is namelijk te kort om diep in slaap te vallen, waardoor het dutje je slaapcyclus niet verstoort. Cafeïne gaat na opname naar de hersenen, de koffie hecht zich aan de receptoren die betrokken zijn bij de productie van de chemische stof adenosine. Maar voordat dit systeem begint te werken, moet je brein vrij van adenosine zijn. Dit is een bijproduct van activiteit in het brein. Een dutje zorgt ervoor dat deze stof niet meer in de hersenen zit, waardoor de receptoren het meest ontvankelijk zijn voor cafeïne.

Onderzoeken van over de hele wereld hebben aangetoond dat mensen beter functioneren na een koffiedutje. Deelnemers aan een Britse studie hebben maakten na dit dutje minder fouten maken bij een rijsimulatie. Japanners scoorden beter op intelligentietests.  (br.hln)


Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dorp vol mooie vrouwen zoekt single mannen

Dorp vol mooie vrouwen zoekt single mannen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/5/13/7/20140828215333/media_xll_7050202.jpg

Het loopt er vol single vrouwen en het is er zeker beter weer dan hier. Het dorp Noiva do Cordeiro, in het zuiden van Brazilië, zit echter met een probleem: jonge mannen trekken er weg en de weinige echtgenoten werken buiten het dorp. De jonge vrouwen, gefrustreerd door het gebrek aan mannen, hebben een oproep gelanceerd. Let op: wie zich geroepen voelt, zal zich naar de regels van de vrouwen moeten schikken.

"De enige mannen die wij, single meisjes, hier ontmoeten zijn ofwel al getrouwd ofwel zijn ze familie. Iedereen is hier met elkaar verwant. Ik heb al heel lang geen man meer in mijn armen gehad", verklaart Nina Fernandes (23) in The Mirror.

"Wij dromen ervan verliefd te worden en te trouwen. Maar wij wonen hier graag en willen ons dorp niet verlaten om een man te vinden".

Het dorp op het platteland is opgericht door Maria Senhorine de Lima, nadat die uit een gedwongen huwelijk was gevlucht. Andere door de maatschappij verstoten vrouwen zijn haar gevolgd. Het dorp wordt geleid door vrouwen, en dat moeten kandidaten goed beseffen.

"Doe wat wij zeggen en leef volgens onze regels", aldus een inwoonster. "Er zijn veel dingen die vrouwen beter doen dan mannen. Ons dorp is mooier, beter georganiseerd en harmonieuzer dan mochten mannen hier de plak zwaaien". (br.hln)


Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Horlogeverbod voor studenten tijdens examens

Horlogeverbod voor studenten tijdens examens

http://static2.hln.be/static/photo/2014/13/10/7/20140829071649/media_xll_7051882.jpg

De ruim 30.000 studenten van de Hogeschool Rotterdam mogen bij tentamens hoogstwaarschijnlijk geen horloge meer dragen. De school is bang dat studenten met spiekgevoelige smartwatches, die veel lijken op gewone horloges, hun tentamen maken. Dat schrijft De Telegraaf vandaag.

Bij de start van een toets zal ze worden gevraagd het klokje af te doen en in hun tas te stoppen. Om de studenten toch enig besef van tijd te geven, worden in de tentamenruimten klokken opgehangen. Zuyd Hogeschool in Limburg heeft kortgeleden al besloten bij een aantal opleidingen horloges te bannen uit het toetslokaal.

Smartwatches zijn een verlengstuk van de mobiele telefoon. Met de horloges kun je tekstberichten versturen of het internet opgaan om bijvoorbeeld een antwoord op een toetsvraag op te zoeken of contact te houden met een medestudent. (br.hln)


Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linda Perry - Fly away

Linda Perry - Fly away

Klik op de foto om ze te beluisteren


Linda Perry (Springfield (Massachusetts), 15 april 1965) is een Amerikaans rockmuzikant, songwriter en producer. Haar ouders zijn van Portugese en Braziliaanse afkomst en ze is vooral bekend als zangeres van de voormalige band 4 Non Blondes.

Als coproducer en schrijfster werkte Perry mee aan het album M!ssundaztood van Pink. Tevens schreef ze enkele nummers voor het album 'Try This' van Pink. Ook schreef en produceerde ze de nummers Nasty Ghetto voor de Sugababes en What you Waiting For voor Gwen Stefani. Daarnaast is Perry voor een groot deel verantwoordelijk voor albums van Courtney Love en Kelly Osbourne.

Daarnaast schreef ze voor en met Christina Aguilera het nummer Beautiful van het album Stripped en in 2006 het nummer Hurt van het album Back to Basics, gebaseerd op Perry's recente verlieservaring. Aguilera heeft het nummer echter herschreven omdat het te veel referenties had naar de vader van Perry.

Voor de film Prey for Rock and Roll schreef ze met Gina Gershon het nummer StupidStar.

In 2007 schreef ze het nummer My Love voor Céline Dions album Taking Chances. Dit nummer werd in 2008 de titelsong van het "Best Of" album "My Love Ultimate Essential Collection".

Reageer (2)
28-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is wat dieren denken (en het is meer dan u vermoedde)

Dit is wat dieren denken (en het is meer dan u vermoedde)

http://static3.hln.be/static/photo/2014/6/11/9/20140828121756/media_xll_7047429.jpg

Ze kunnen niet rijmen, geen muziek componeren en geen optelsommen maken. Toch is de geest van een dier veel rijker en complexer dan de meesten van ons denken. Dat schrijft auteur en journalist bij het Amerikaanse magazine Time Jeffrey Kluger in een nieuw boek, 'The Animal Mind'. Kluger baseert zich op wetenschappelijke studies van de afgelopen decennia. Wist u bijvoorbeeld dat papegaaien niet zomaar woorden herhalen, maar die effectief verstaan? Of dat leeuwen hun rooftochten weldoordacht plannen?

"Onze relatie met de miljoenen andere soorten waarmee we deze planeet delen, is dubbelzinnig", stelt Jeffrey Kluger. "We zijn gefascineerd door dieren: ze zijn mooi en schattig, en wanneer we een vogel zien vliegen of een dolfijn zien duiken, kunnen we er alleen maar van dromen even in hun huid te kruipen. Maar tegelijk hebben we ook medelijden met hen: hun onwetendheid, hun gebrek aan idealen, hun korte, wilde leven."

"Maar", zo onthult hij in zijn boek, "deze visie wordt hoe langer hoe moeilijker vol te houden nu wetenschappers steeds dieper in de ziel van dieren kunnen kijken." Diverse studies bewijzen dat dieren in staat zijn tot geluk, reflectie en ook stress. Met elk onderzoek krijgen wetenschappers een beter beeld van de rijke plek vol vreugde, ideeën en nuance, die hun geest is.

Onzekerheid
In 2012 deden wetenschappers van de universiteit van Buffalo onderzoek naar het redeneringsvermogen bij makaken. Ze stelden vast dat de apen zich, net zoals mensen, bewust waren van hun eigen onzekerheid. Hun gedrag vertoonde opvallende gelijkenissen met de menselijke metacognitie, ons vermogen om stil te staan bij onze mentale processen en ze bij te sturen.

Jaren eerder had hetzelfde team al aangetoond dat een dolfijn correct kon inschatten welke proeven te moeilijk waren en dat hij die stelselmatig weigerde. Hij vertoonde een specifieke reeks van aarzelingen wanneer de proef te moeilijk was. Bij een makkelijke proef zwom hij daarentegen zo snel dat hij grote golven veroorzaakte in het water.

Kraaien
Dit jaar nog toonden neurobiologen van de universiteit van Tübingen aan dat kraaien in staat zijn razendsnel te denken. Ze maken gebruik van gereedschappen, kunnen de locatie van meerdere voederplaatsen onthouden en passen hun sociale agenda aan aan het gedrag van de rest van de groep. Geheugentests op de computer, waarbij de kraaien telkens één basisfiguur moesten onthouden en die aanduiden in een groep van twee, doorstonden ze met glans - zelfs wanneer de spelregels gewijzigd werden.

Volgens Kluger zijn diverse voorbeelden van dierenintellect waar te nemen in het gedrag dat ze vertonen. Papegaaien die zinnen vormen met de woorden die ze onthouden, leeuwen die samenwerken tijdens hun weldoordachte rooftochten, olifanten die voor elke soortgenoot een verschillende lokroep gebruiken, apen die voor hun kleinkinderen zorgen, de complexe leefgemeenschappen van hyena's en de gestroomlijnde taakverdeling bij bijen en mieren.

Een wereldberoemd voorbeeld dat enkele weken geleden de wereld rondging is dat van Koko de gorilla, die rouwde om het overlijden van Robin Williams. De mensaap had de acteur ontmoet in 2001. Toen ze vernam dat hij overleden was, werd Koko volgens haar verzorgster extreem verdrietig: ze boog haar hoofd en haar lip trilde. 3 miljoen kijkers waren gecharmeerd door de gorilla die zich de filmster dertien jaar na de ontmoeting nog herinnerde, maar ook de betekenis van zijn overlijden begreep en om hem rouwde. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterilisatie katten verplicht vanaf 1 september

Sterilisatie katten verplicht vanaf 1 september

http://oi60.tinypic.com/1nxu86.jpg

Wie een kat wil verkopen of weggeven, dient er vanaf 1 september voor te zorgen dat het dier is gesteriliseerd. Vanaf aanstaande maandag moeten alle katten gesteriliseerd, geïdentificeerd en geregistreerd worden wanneer ze een nieuw baasje krijgen.

De maatregel moet het aantal zwerfkatten en het aantal katten dat in een asiel wordt gestopt in toom houden. Een niet-gesteriliseerde kattin kan per jaar twee keer werpen en tijdens haar leven tientallen nakomelingen voortbrengen. Een behoorlijk aantal ervan dreigt vroeg of laat in een asiel te belanden of als zwerfkat in de natuur te worden achtergelaten. De enige afdoende manier om dat in te perken, is een sterilisatie en een registratie.

Sinds 1 september 2012 moeten alle katten die in de Belgische asielen worden binnengebracht al gesteriliseerd, geïdentificeerd en geregistreerd worden voor ze ter adoptie worden aangeboden. Nu wordt die maatregel dus uitgebreid voor verhandelingen van katten tussen particulieren. Alleen de katten die bestemd zijn voor een erkende kwekerij of voor mensen in het buitenland zullen nog zonder voorafgaande sterilisatie verhandeld mogen worden. Voor die overdracht zullen de katten dan wel moeten geïdentificeerd en geregistreerd zijn. (br.hln)


Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pomeranian Jiff is snelste hond op twee poten

Pomeranian 'Jiff' is snelste hond op twee poten

Klik op de foto om de video te bekijken

Jiff is door Guinness World Records erkend als de snelste hond die op twee poten kan lopen. De vijfjarige pomeranian kan in 6,56 seconden tien meter op zijn achterste poten afleggen. Op zijn voorste poten kan hij in 7,76 seconden vijf meter lopen.

Jiff is al langer een beroemdheid. Zo verschijnt hij regelmatig op televisie, werkt hij als model en is hij een waar fenomeen op sociale netwerksites. Zijn baasjes blijven echter anoniem omdat zij liever uit de spotlights blijven.

Naast het lopen op twee poten kan Jiff ook handjes schudden, buigen, deuren sluiten, zijn ogen bedekken en skateboarden. En als een echte ster kan hij zelfs zijn eigen handtekeningen zetten. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langste man ter wereld overleden

Langste man ter wereld overleden

Klik op de foto om de video te bekijken

De Oekraïner Leonid Stadnik, mogelijk de grootste man ter wereld, is op 44-jarige leeftijd overleden. Dat hebben bestuurders van de regio Zjytomyr, in het noordwesten van Oekraïne, meegedeeld aan het nieuwsagentschap Unian. Stadnik, die zei 2,57 meter lang te zijn, stierf in het ziekenhuis aan een beroerte.

Stadnik leed aan een groeistoornis die wellicht het gevolg was van een hersenoperatie die hij als kind onderging. Tot 2008 stond hij bij Guinness World Records als grootste man ter wereld geregistreerd. Maar daarna verloor hij die titel, omdat Stadnik weigerde om zich nog langer op te laten meten door de experts van het comité.

Stadnik was veearts, maar was niet gelukkig met zijn enorme lengte. Hij leidde een teruggetrokken leven, hoewel hij wel een pagina over zichzelf had aangemaakt in Vkontakte, de Russische versie van Facebook.

Officieel geldt de Turk Sultan Koesen momenteel als grootste man ter wereld, met een lengte van 'amper' 2,51 meter. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo staan mensen over de hele wereld op

Zo staan mensen over de hele wereld op

http://static3.hln.be/static/photo/2014/5/11/12/20140827161121/media_xll_7041462.jpg

Chinezen zijn het snelst klaar 's ochtends en de Zweden zijn de vroegste vogels. Een rondvraag in acht wereldsteden onthult hoe de start van de dag impact heeft op mensen in de verschillende werelddelen.

8.000 respondenten in Berlijn, Londen, Moskou, Mumbai, New York, Parijs, Shanghai en Stockholm namen deel aan het onderzoek. Daaruit blijkt dat stedelingen tijdens de werkweek gemiddeld 1 uur 37 minuten nodig hebben tussen het ontwaken en het vertrekken. In Shanghai is dit slechts 56 minuten, terwijl ze er in Mumbai 2 uur 24 minuten over doen. Gemiddeld ontwaakt in deze steden 50 procent van de inwoners voor 7 uur 's ochtends. De uitschieters zitten in Stockholm, waar 61 procent van de stedelijke bevolking voor 7 uur al in de weer is en in Moskou waar slechts 36 procent uit de veren is voor 7 uur.  

In een aantal van de onderzochte steden vinden mensen zelfreflectie tijdens de ochtend bijdragen aan hun persoonlijke welzijn. Dit gebeurt meestal in de douche of het bad. In Mumbai deelt 55 procent deze mening, in Berlijn is dat amper 9 procent.  

Praten met de kinderen en een knuffel geven aan een geliefde vindt meer dan de helft van de ondervraagden heel erg belangrijk. Er is wel een verschil tussen wat we belangrijk vinden en wat we doen. Zo zegt 80 procent van de Londenaars dat ze het belangrijk vinden om 's ochtends even te spelen met de kinderen, maar slechts procent maakt er ook effectief tijd voor. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw haalt gestolen Rolex zelf terug uit Antwerpen omdat politie niks doet

Vrouw haalt gestolen Rolex zelf terug uit Antwerpen omdat politie niks doet

http://static1.hln.be/static/photo/2014/11/6/14/20140828063315/media_xll_7045724.jpg

De 42-jarige Natasja uit Rotterdam heeft haar gestolen Rolex-horloge eigenhandig teruggehaald uit België, omdat de politie niets deed met de tip dat het horloge in Antwerpen te koop werd aangeboden.

De Rotterdamse bekijkt deze zomer op goed geluk een website met sieraden, als ze opeens een bekend dameshorloge ziet staan. Een Rolex, witgoud, met een roze wijzerplaat en Romeinse cijfers. "Ik rolde bijna uit de zetel. Dat moest de mijne zijn", vertelt ze aan het Algemeen Dagblad.

Natasja neemt contact op met de Nederlandse politie, maar die laat haar weten geen geen actie te ondernemen. Natasja besluit haar horloge dan maar zelf terug te halen.

Eenmaal bij de juwelier in Antwerpen die het horloge aanbiedt, ziet ze haar Rolex meteen liggen. Ze vraagt of ze hem mag passen, waarop de juwelier opmerkt: 'Hij lijkt wel voor u gemaakt.' Natasja: "Ik dacht: je moest eens weten."

Met een smoes dat ze nog even met haar man - 'die heb ik niet eens' - moet overleggen over de aanschaf, haast ze zich naar een politiebureau. Een Vlaamse agent is zo onder de indruk van haar speurwerk, dat hij met haar meegaat naar de juwelier om het horloge met een waarde van bijna 4.000 euro, met succes op te eisen.

De Nederlandse politie reageert schuldbewust: "De aangifte waarin mevrouw aangaf dat ze haar Rolex had gelokaliseerd, heeft het inbrakenteam niet bereikt," aldus een woordvoerster. "Wij balen daarvan, want dit is nogal een aanknopingspunt. We zoeken uit waar het misging en bellen spoedig met mevrouw om excuses aan te bieden. We bekijken de nieuwe informatie in de hoop de inbraak op te lossen." (br.hln)


Reageer (2)
27-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willie Nelson & Norah Jones

Willie Nelson & Norah Jones

Om hun te beluisteren druk op de foto


Jones is een dochter van de Indiase sitarspeler Ravi Shankar en Sue Jones. Ze is een halfzuster van muzikante Anoushka Shankar, geboren uit het tweede huwelijk van haar vader Shankar. Jones bracht haar jeugd door bij haar moeder, die naar Dallas (Texas) verhuisde toen ze vier jaar oud was.

Jones is sterk beïnvloed door de muziek van (onder andere) Bill Evans en Billie Holiday. Ze beschouwt Willie Nelson als haar grote idool. Op vijfjarige leeftijd begon Jones met zingen in kerkkoren. Twee jaar later startte ze met pianolessen en speelde ze een tijdje saxofoon. Op haar vijftiende verhuisde Jones naar Dallas, waar ze zich inschreef op de Booker T. Washington High School voor drama en visuele kunsten. Op haar zestiende gaf ze haar eerste optreden in een plaatselijke coffeeshop, waarbij ze Ill be seeing you zong. Ze vond zingen leuk, maar had het idee dat een pianostudie haar een vastere basis zou geven. Terwijl ze nog op school zat, won ze de Down Beat Student Music Awards (SMA) voor Best Jazz Vocalist en Best Original Composition in 1996. In 1997 behaalde ze nogmaals een SMA voor Best Jazz Vocalist.http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/willie-nelson.jpg?t=1252877593

William Hugh ("Willie") Nelson (Abbott, Texas, 30 april 1933) is een Amerikaanse countryzanger, gitarist en liedjesschrijver. Hij groeide op in Fort Worth.Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slachtoffer Boston Marathon trouwt met zijn verpleegster

Slachtoffer Boston Marathon trouwt met zijn verpleegster

http://oi60.tinypic.com/2mds9l1.jpg

James Costello, een slachtoffer van de bomaanslagen tijdens de Boston Marathon, en Krista D'Agostino, de knappe verpleegster die hem verzorgde in het ziekenhuis, zijn afgelopen weekend met elkaar getrouwd. De bruiloft vormde een symbolische afsluiting van een jaar van pijnlijke operaties en revalidatie.

Ongeveer 150 familieleden en vrienden bezochten het huwelijksfeest op zaterdag in het Hyatt Regency Hotel in Boston. Daar werd volgens New York Post gezamenlijk geproost op het bruidspaar, waarna de twee op de muziek van John Legend de dansvloer openden met hun eerste dans.  

Het hotel, de trouwfotograaf, de cateraar en de weddingplanner boden hun diensten kosteloos aan voor dit bijzondere moment.


De bomaanslagen bij de Boston Marathon vonden plaats op 15 april 2013. Costello stond samen met vrienden vlakbij de finish toen de bommen afgingen. De 31-jarige Amerikaan verscheen later op een foto in verschillende media, verdwaasd rondkijkend, zijn broek en overhemd aan flarden om zijn lichaam.

Hij werd na de aanslagen naar het Spaulding ziekenhuis gebracht waar hij verschillende operaties onderging aan opgelopen zware brandwonden. Tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis leerde hij verpleegster Krista D'Agostino kennen. Hij vroeg haar in december vorig jaar in Lyon ten huwelijk tijdens een cruise met slachtoffers van de aanslag.

Op zijn Facebookpagina schreef Costello toen: "Zoals jullie weten was 15 april één van de ergste dagen uit mijn leven. Ik was niet alleen fysiek gewond, maar ik had het ook emotioneel heel zwaar toen ik hoorde wat er met mijn vrienden was gebeurd. Ik vroeg me af waarom ons dit was overkomen. Enkele weken later werd ik naar het Spaulding ziekenhuis overgebracht waar ik al mijn vrienden terugzag."

"Een paar dagen later zag ik een verpleegster lopen, blijkbaar hadden we enkele gemeenschappelijke vrienden, maar ik had haar nog nooit gezien. Na enkele gesprekjes werd het duidelijk dat ze niet alleen mooi was, maar dat ze ook een goed hart had. Ik kon haar overtuigen om met mij naar een benefiet te gaan en voor ik het wist gingen we een paar keer uit. Ik beleefde de mooiste maanden van mijn leven."

"Nu begrijp ik waarom ik deze tragedie heb meegemaakt: zodat ik mijn beste vriend en de liefde van mijn leven kon ontmoeten. Acht maanden later kan ik vol vreugde aankondigen dat we de rest van ons leven samen gaan doorbrengen. We hebben ons gisteren verloofd in het midden van de prachtige stad Lyon."

Costello en D'Agostino zijn op huwelijksreis naar Hawaï. Bij de bomaanslagen tijdens de Boston Marathon kwamen drie mensen om het leven en raakten meer dan 260 mensen gewond. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spook in huis blijkt gigantische slang te zijn

Spook in huis blijkt gigantische slang te zijn

http://oi60.tinypic.com/2ikystt.jpg

Na al enkele dagen vreemde geluiden te hebben gehoord, was een gezin uit het Canadese Midland er bijna van overtuigd dat het spookte. Groot was hun verbazing dan ook toen de echte oorzaak van het mysterie zich liet zien en dit een drie meter lange python bleek te zijn. Vermoed wordt dat het reptiel al meer dan een week 'inwoonde' bij het gezin.

Toen Rachel Leck en haar zoon Xavier (10) een omgevallen lamp en gebroken glazen aantroffen, grapten ze dat er zich een klopgeest in huis bevond. De echte schuldige liet zich vorige zondag zien toen Xavier tijdens het tv kijken een gigantische slang opmerkte in de zetel. De python had zich op minder dan een meter van Xaviers moeder genesteld. "Ik keek over mijn schouder op hetzelfde moment dat Xavier riep 'er zit een slang in huis'", vertelt Rachel. "Ik sprong recht, greep Xavier en rende al gillend naar buiten."

Moeder en zoon verwittigden vervolgens de buren en zes van hen hielpen met de zoektocht naar de vermiste slang. De plaatselijke politie en dierenbescherming werden opgetrommeld om het gigantische reptiel, dat zich onder de zetel verstopt had, te verwijderen.

Volgens de dierenbescherming is het exemplaar in kwestie een netpython die tot 7 meter lang kan worden. Hoewel aanvallen op mensen zeldzaam zijn, zijn sommige netpythons wel in staat mensen te wurgen.

Volgens Rachel Leck zou de slang weleens twee weken in haar huis hebben gezeten en verklaart dit enkele vreemde gebeurtenissen. "We grapten nog dat er een spook in huis zat", zegt ze.

Volgens inspecteur Ron Wheeldon is het illegaal om exotische huisdieren te hebben in Midland, Ontario. Een 22-jarige man, van wie de naam niet genoemd werd, zou aangeklaagd zijn als eigenaar van de slang. Hij kan tot 100 dollar boete krijgen.

De python zal een nieuwe thuis krijgen in een plaatselijke zoo. (br.hln)


Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzaamste vogel ter wereld met uitsterven bedreigd

Zeldzaamste vogel ter wereld met uitsterven bedreigd

http://static2.hln.be/static/photo/2014/1/3/9/20140826170717/media_xll_7037544.jpg

De madagaskarwitoogeend, 's werelds zeldzaamste vogel, zal uitsterven als er niet snel een nieuw drasland voor het dier wordt gevonden. Op dit moment sterft namelijk zo'n 96 procent van de kuikens na twee à drie weken. Dat meldt BBC.

Volgens wetenschappers is er door de menselijke activiteiten, waaronder ontbossing en vissen, nog maar één drasland over voor de eenden, maar daar is er te weinig voedsel voor de dieren.

Uit een studie blijkt dat er daardoor nog maar 25 eenden in het wild leven in het noordoosten van Madagaskar. De kuikens sterven namelijk na twee à drie weken door het voedseltekort.

De enige mogelijkheid voor de zeldzame soort om nog te overleven, is een nieuw drasland. "Momenteel hebben we een meer gevonden dat als verblijfplaats voor de madagaskarwitoogeend zou kunnen dienen", zegt Andrew Bamford, die het onderzoek leidde. "Wat we nu moeten doen, is samenwerken met de lokale bevolking door hen te informeren over de eenden en te zorgen dat ze meewerken aan een aangename leefomgeving voor de bedreigde diersoort." (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders doodgepeste jongen tonen foto's stervende zoon

Ouders 'doodgepeste' jongen tonen foto's stervende zoon

http://static1.hln.be/static/photo/2014/8/7/14/20140826173011/media_xll_7037684.jpg

De ouders van de 12-jarige Dylan Stewart, die begin dit jaar stierf door verhanging, hebben foto's van hun naar eigen zeggen doodgepeste zoon de wereld ingestuurd om aan de pesters te tonen wat ze aangericht hebben.

Stewart veranderde in januari van school, maar werd daar gepest, schrijft The Mirror. Volgens zijn moeder maakten medeleerlingen de jongen uit voor "Downey" en mishandelden ze hem aan de bushalte. De tiener geraakte meer en meer teruggetrokken en belandde in een depressie.

In april vond zijn moeder hem opgehangen in zijn slaapkamer. Stewart bezweek een aantal dagen later, op 22 april, in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De ouders van de jongen claimen dat hun zoon zelfmoord pleegde omdat hij als nieuweling gepest werd op school. Ze maakten hartbrekende foto's openbaar van zijn doodstrijd in het ziekenhuis. Moeder Amanda (39), hoopt dat de pesters zo zullen beseffen dat ze van Stewarts leven een hel hebben gemaakt en dat de afbeeldingen pesters in de toekomst zullen afschrikken.

"Als de foto's een ander gepest kind kunnen redden, dan hebben we iets bereikt", zegt Amanda. "Pesters moeten weten tot wat hun gedrag kan leiden. Het is voor onze familie tragisch geëindigd, de pesters moeten zien wat ze aangericht hebben."

Volgens leerkrachten van de school waren er evenwel geen aanwijzingen dat de jongen gepest werd. De school wijst ook op het anti-pestbeleid dat het voert. De zogenoemde pesters werden niet opgepakt en zitten nog altijd op dezelfde school, aldus nog de krant. (br.hln)


Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palm Breweries wordt Palm Belgian Craft Brewers

Palm Breweries wordt Palm Belgian Craft Brewers

http://static0.hln.be/static/photo/2014/18/10/13/20140826151609/media_xll_7037143.jpg

Palm Breweries, de brouwer van het gelijknamige bier uit Steenhuffel, verandert zijn naam in "Palm Belgian Craft Brewers", of kortweg Palm nv. Met die naamswijziging, en ook de lancering van nieuwe bieren en de heropening van de oude dorpsbrouwerij De Hoorn, wil het bedrijf inspelen op de trend van de consument om authentieke bieren te ontdekken en te beleven.

"De naam Palm Breweries dekt niet de volledige lading meer", legde gedelegeerd bestuurder Jan Toye op de perspresentatie van de nieuwe strategie uit. Volgens Toye kwamen het vakmanschap en de relatie tussen brouwer en consument in de vorige naamgeving te weinig naar voor. Met de nieuwe naam wil Palm "inspelen op de trend van de consument om de 'craft' brouwers te ontdekken en te beleven".

Meerwaardezoeker
Naast de naamsverandering onderneemt het bedrijf nog een aantal initiatieven om in te haken op de trend van de microbrouwerijen en de behoeften van de hedendaagse bierliefhebber. Dit is steeds meer een meerwaardezoeker die actief op zoek gaat naar ambachtelijke en authentieke bieren en ook het bredere, historische verhaal achter het product wil leren kennen.

Nieuw: Cornet
Zo lanceert Palm het nieuwe bier Cornet, genoemd naar de herbergier en brouwer van afspanning De Hoorn in Steenhuffel, die in de 17de eeuw voor de lokale edelheer een bier maakte dat op eiken vaatjes werd bewaard in de kelders van kasteel Diepensteyn. Geïnspireerd op dat verhaal ontwikkelde de brouwerij nu een zwaar, droog, blond bier met een subtiel houtaroma.

De Hoorn gereanimeerd
Daarnaast is ook De Hoorn gereanimeerd. In de oude dorpsbrouwerij, die zondag in het kader van het Hopfeest voor het eerst wordt geopend voor het publiek, mogen brouwers en ingrediëntenmeesters experimenteren met kleinere, meer ambachtelijke brouwsels en kunnen ze exclusieve Prestige-edities ontwikkelen, die op de markt gezet worden als Arthur's Legacy, een eerbetoon aan de grootoom van Toye.

Palm beschikt naar eigen zeggen over alle troeven om verder te investeren en te innoveren in het premium en prestige segment. Met Palm, Rodenbach, De Gouden Boom en Boon is ze de enige brouwerij die de vier authentieke gistingswijzen bezigt. De aanstelling van vier ingrediëntenmeesters (kruiden, hop, fruit en hout) moet de expertise en kennis van de brouwersgroep verder verfijnen en uitbouwen. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joan Jett & The Blackhearts - I Love Rock 'n Roll

Joan Jett & The Blackhearts - I Love Rock 'n Roll

Klik op de foto om haar te beluisteren

Joan Jett (22 september 1958) is een Amerikaanse rock 'n roll-zangeres en -gitariste.

Joan Jett werd geboren in Philadelphia, maar verhuisde op jonge leeftijd met haar familie naar Hollywood, Californië. Ze begon haar muzikale carrière als gitarist en componist van de vrouwelijke hardrock-groep The Runaways. Een enkele maal zong ze ook in deze groep.

Nadat The Runaways uit elkaar gingen in 1980 produceerde ze een album voor de punk-groep The Germs. Later begon ze een solocarrière. Haar grootste hit scoorde ze, met haar band the Blackhearts in 1982 met het nummer I love rock n' roll, dat in Nederland de nummer 1-positie haalde.

Naast zingen speelde Joan Jett in een film en speelde ze op Broadway.

Reageer (0)
26-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerist redt zeeschildpadden van de kookpot

Toerist redt zeeschildpadden van de kookpot

Klik op de foto om de video te bekijkenEen Britse toerist heeft tijdens zijn vakantie op een eiland voor de kust van Nicaragua twee zeeschildpadden van een gewisse dood gered. De twee 'onechte karetschildpadden', een bedreigde diersoort, lagen met hun vinnen op hun rug gebonden in de tuin van een bar. Daar zouden ze in de kookpot beland zijn. Er is immers een toegenomen vraag naar zeeschildpaddenvlees.

Chris Skone-Roberts (44) was geschokt toen hij de anderhalve meter lange dieren naar lucht zag happen in de tuin van een bar op Little Corn Island (Islas del Maiz) voor de oostelijke kust van Nicaragua. De man begon water over de dieren te gieten opdat ze niet verder zouden uitdrogen, tot een vrouw hem toeriep dat het haar dieren waren. Vermoed wordt dat de vrouw van plan was het vlees van de dieren op de zwarte markt te verkopen. Skone-Roberts belde de politie, die de toelating gaf de dieren terug in zee te zetten. Met de hulp van leden van Sea Shepherd, de zeemilieuorganisatie, werden de dieren op karren geladen. Die werden de branding in gereden om de dieren de kans te geven zich opnieuw te acclimatiseren."We lieten ze op hun rug liggen zodat ze niet konden spartelen en hun vinnen bezeren", verklaart Skone-Roberts, een reddingsduiker en voormalig verpleger. "Van zodra we de touwen lossneden, gingen ze er als de bliksem vandoor. Het was prachtig om dat te zien".De toenemende vraag naar zeeschildpaddenvlees zorgt ervoor dat het voortbestaan van de diersoort wereldwijd bedreigd is. In Nicaragua worden elk jaar naar schatting 35.000 zeeschildpadden gedood. Naast hun vlees worden ook hun eieren wereldwijd verkocht. (br .hln) 


Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!