NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


14-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestrande babydolfijn gered na lijdensweg van 12 uur

Gestrande babydolfijn gered na lijdensweg van 12 uur

http://static2.hln.be/static/photo/2014/3/1/1/20140713200244/media_xll_6900556.jpg

Experts en vrijwilligers zijn erin geslaagd een babydolfijntje te redden dat gestrand was in Port Willunga (Australië). De kleine tuimelaar lag liefst twaalf uur lang op het droge en werd volgens media aangevallen door een hond en een vos.

Het twee weken oude vrouwtje was waarschijnlijk in de problemen geraakt toen het zeewater zich terugtrok tijdens de jacht.

Volgens Australische media werd de dolfijn op het strand aangevallen door een hond en een vos. Dat zou blijken uit de lichte verwondingen die het zoogdier vertoonde aan een vin.

Redders die het zoogdiertje weer in zee zetten, hopen dat het kalf haar moeder snel terugvindt. Volgens Aaron Machado, die de reddingsoperatie bijwoonde, riep de jonge dolfijn tijdens de reddingsklus duidelijk om haar moeder.

Foto's van de hulpactie verschenen op de Facebookpagina van de lokale nieuwswebsite The Advertiser. (br.hln)


Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slimmerik parkeert auto op strand

'Slimmerik' parkeert auto op strand

http://static3.hln.be/static/photo/2014/3/16/4/20140713180727/media_xll_6900214.jpg

Wat een plezant bezoekje aan een fort moest worden, liep af met een sisser voor de chauffeur van deze wagen. De dame liet haar voertuig achter op het strand van Somerset, met alle gevolgen van dien. De bestuurster had geen rekening gehouden met de getijden en de wagen raakte overspoeld door de opkomende vloed. Volgens strandwachter Dave Furber was de vrouw uit Wiltshire in shock toen ze haar auto zag staan in het water. Een goede les voor iedereen die de waarschuwingssignalen negeert en de getijden niet controleert, aldus nog Furber.  (br.hln)


Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen nooit zo klein, maar smaak wel uitstekend

Mosselen nooit zo klein, maar smaak wel uitstekend

http://static0.hln.be/static/photo/2014/16/1/10/20140714082040/media_xll_6902545.jpg

Vanaf woensdag is het eindelijk zover. Dan liggen de echte Zeeuwse mosselen in de winkel. Toch zal het voor sommigen een ontgoocheling zijn, want de mosselen zijn nog nooit zo klein geweest, schrijft Het Nieuwsblad. 'Goudmerk', de grootste mosselen, zijn gewoon niet te vinden.

Normaal zou het mosselseizoen twee weken geleden al starten, maar toen de kwekers zagen hoe klein de schelpen waren, besloten ze om de mosselen nog wat extra groeitijd te gunnen. "Voor sommigen komt woensdag zelfs nog te vroeg", aldus Jos Van Damme, voorzitter van de Vereniging van Mosselvissters. "We dachten dat door het warme voorjaar er extra grote mosselen zouden zijn, maar dat is dus duidelijk niet het geval."

"Goudmerk is onvindbaar en zelfs de Jumbo's, de op één na grootste klasse, zijn amper te vinden. Een geluk dat de kwaliteit goed is. Er zit voldoende vlees in de schelpen en de smaak is uitstekend." (br.hln)


Reageer (1)
13-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Richard Hawley - Just Like The Rain

Richard Hawley - Just Like The Rain

Klik op de foto om hem te beluisteren


Richard Hawley (Sheffield, 17 januari 1967) is een britpopartiest, afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Hij speelde onder meer in da bands Longpigs en Pulp, als gitarist. Als solo-artiest zingt hij en speelt hij gitaar. Hiermee heeft hij tot op heden 6 albums uitgebracht.

Ondanks dat hij in eigen land nooit echt heeft door weten te breken, heeft hij in Europa een kleine schare fans. Hij maakt af en toe kleine tours buiten de eigen landsgrenzen. Hawleys stemgeluid wordt vaak vergeleken met dat van Frank Sinatra, al is de muziek van Hawley melancholischer.

Hawley verwierf voornamelijk bekendheid met zijn nummers "Coles Corner", "Oh My Love" en "Soldier On".

Hawley verzorgde de zang bij het nummer "Bad Woman" van de Arctic Monkeys, dat op de single Teddy Picker van de groep kwam te staan.

Dankzij Banksy's pseudo-documentaire "Exit through the Gift Shop" verwierf hij meer faam, met name door de single "Tonight the Streets Are Ours" die als soundtrack werd gekozen.
Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenliefhebbers in de bres voor ijsbeer Arturo

Dierenliefhebbers in de bres voor ijsbeer Arturo

Klik op de foto om de video te bekijken

Het verhaal van Arturo is om van te huilen. Deze oude ijsbeer brengt zijn dagen door in een gloeiend hete zoo in Argentinië, zonder enig contact met een soortgenoot. De directie van de dierentuin weigert echter de beer over te brengen naar een andere plek.

Arturo is al 20 jaar de attractie van de Mendoza Zoo in Argentinië, waar hij een zielig tafereel vormt. Het arme dier, dat gebouwd is om te overleven in arctische omstandigheden en ervan houdt om te zwemmen in ijskood water, wordt gedwongen te overleven bij gloeiend hete temperaturen van meer dan 40 graden Celcius. Het beetje water in zijn verblijf is amper 50 centimeter diep.

Sinds zijn vaste metgezel Pelusa twee jaar geleden overleed, heeft Arturo geen contact meer gehad met zijn soortgenoten. De ijsbeer vertoont tekenen van depressie, en kenners waarschuwen dat hij abnormaal gedrag vertoont. Het vreemde geschud met zijn hoofd voorspelt weinig goeds, net als de wiegende bewegingen en het tonen van zijn tanden. "Hij wordt langzaam gek", klinkt het.

De zoo is echter niet van plan om de laatste ijsbeer in Argentina te laten gaan, ook al is het dier duidelijk niet geschikt voor het klimaat. Eerder dit jaar weigerde de directie om de 29-jarige Arturo over te plaatsen naar een verblijfplaats in Canada."Niet veilig genoeg, hij is te oud", klonk het. "Hij zou de reis en de narcose waarschijnlijk niet overleven."

"Ze hebben hem zelfs niet onderzocht, alleen maar bekeken", razen dierenliefhebbers, die heel wat bijval vinden op sociale media. Onder andere Cher liet haar ongenoegen al blijken. "Als hij sterft, zit het bloed op jouw handen", mikte ze naar president Cristina Fernandez de Kirchner. Op het internet doen heel wat petities, waaronder deze, de ronde om de ijsbeer zo snel mogelijk te redden. Het dier heeft immers nog vele jaren voor zich; ijsberen kunnen meer dan 40 jaar oud worden.  (br.hln)

Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaan met spierziekte begeleidt dochter naar altaar

Amerikaan met spierziekte begeleidt dochter naar altaar

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Je dochter naar het altaar begeleiden: voor de meeste vaders een evidentie, voor deze Augie Nieto een heus mirakel. De 56-jarige man uit Rancho Palos Verdes (Californië) kreeg de voorbije tien jaar af te rekenen met ALS, een spierziekte waarbij de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg, de hersenstam en de motorische schors van de hersenen afsterven. In een later stadium kan complete verlamming optreden.

Augie kan zijn armen en benen in principe niet meer gebruiken, maar dankzij een jaar lang hard labeur kon hij de laatste meters toch zelfstandig afleggen. Al had hij daar wel de hulp van een Rifton TRAM (een lift-, transfer- en loophulpmiddel; nvdr) bij nodig. Zijn kinesiste lette er intussen op dat hij met zijn pasjes niet verstrikt zou raken.

"Ik had niet meer durven hopen dat hij dit zou kunnen", aldus zijn dochter Lindsay. "Dit waren de belangrijkste meters van mijn leven, ik werd overdonderd door de liefde van onze families. We hebben samen gelachen en gehuild."

Augie zette alles op alles om zijn jongste kind trots te maken. "Het is een echt succes geworden. Hoe ver ik ook zou komen, ze vond het allemaal oké. Daarmee nam ze de stress perfect weg", liet hij weten. Praten kan de vijftiger na een tracheotomie niet meer, maar tijdens de plechtigheid wist hij toch te lippen dat hij van zijn dochter hield en trots op haar was.

Tijdens de receptie 's avonds volgde er ook nog een openingsdans tussen vader en dochter. Lindsay hield daarbij zijn benen vast, niemand kon het nog droog houden.

In zijn jonge jaren leidde Augie een bijzonder actief leven: naast passies als skydiven en bungeejumpen smeet hij zich ook in het wereldje van de fitnesstoestellen. Toen de ziekte toesloeg, richtte hij met zijn neus voor zaken Augie's Quest op. Het fonds, dat moet dienen om het onderzoek naar ALS te stimuleren, zamelde sinds 2007 al bijna 30 miljoen euro in. (br.hln)


Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wouter Hamel - Don't Ask

Wouter Hamel - Don't Ask

Klik op de foto om hem te beluisteren
Wouter Hamel (Den Haag, 19 mei 1977) is een Nederlands popartiest.


Hamel studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht 'Lichte Muziek en Zang' en hield zijn eindexamenconcert in 2001. Na het winnen van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours[1] in 2005 was hij te zien op televisie in verschillende programma's, onder andere in Barend & Van Dorp, Mooi! Weer De Leeuw, De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman.

Hamel kwam in contact met platenmaatschappij Dox Records en producent Tim van Berkenstein (Benny Sings) en in 2007 lag zijn eerste album in de winkels: HAMEL. Dit album won de Essent Awards, De Eerste Prijs en de Zilveren Harp. In november van 2007 kwam het album ook in Japan uit. Het jaar erop toerde Hamel met zijn band door Japan.

In februari 2008 ontving Hamel een gouden plaat voor het album, dat ook in Korea werd uitgebracht.

Eind 2008, na de radiohit As Long as We're In Love, twee clubtours en een optreden in De Kuip als voorprogramma voor Doe Maar, werkten Hamel en band aan de cd 'Nobody's Tune'. Deze kwam in 2009 uit.

Op maandag 1 juni 2009 ontving hij in het programma Knevel en van den Brink een Gouden Plaat (15.000 verkochte CD's) voor 'Nobody's Tune'
Reageer (1)
12-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paniek ten huize Minnie: meisje zit vast in poetsemmer

Paniek ten huize Minnie: meisje zit vast in poetsemmer

http://static1.hln.be/static/photo/2014/4/14/6/20140712084105/media_xll_6897441.jpg

Het is geen geheim dat nieuwsgierige peuters op de gekste plaatsen kunnen belanden, maar waar dit peutermeisje terechtkwam, tart alle verbeelding. Terwijl moeder Gemma uit South Yorkshire haar woning aan het kuisen was, klom de 16 maanden oude Minnie in de poetsemmer.

Gemma had net de vloer in de keuken een beurt gegeven en was even naar boven toen haar jongste in de emmer kroop. Schattig tafereel, maar de peuter geraakte er niet meer uit. Oma Rose Cope (54) schoot de twee te hulp en bracht hen naar het ziekenhuis. Dat ze muurvast zat, leek Minnie opvallend genoeg niet te deren. Op weg naar het ziekenhuis gaf ze geen krimp. Integendeel, het meisje zwaaide met haar armen en leek een dansje te willen doen in de emmer.

Omdat artsen weinig konden doen voor de peuter, werd de hulp van vier brandweermannen ingeschakeld. Zij slaagden erin Minnie te bevrijden. De kleine acrobaat hield gelukkig niets over aan het incident.

Gemma geeft toe dat de entree in het ziekenhuis wel wat gênant was. "Toen we aankwamen aan de receptie zette mijn moeder de emmer op de balie en zei ze droogjes 'ze zit vast'." (br.hln)


Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder herkent gedoneerde hart van overleden zoon

Moeder herkent gedoneerde hart van overleden zoon

http://static3.hln.be/static/photo/2014/6/14/2/20140711161710/media_xll_6896132.jpg

Toen Freda Carter een herdenkingsceremonie bijwoonde voor overledenen die hun organen doneerden, kreeg ze ineens een gek gevoel. De vrouw herkende vervolgens het hart van haar overleden zoon, in het lichaam van een man die ze nog nooit gezien had.

Liefde kent geen grenzen, dat bewijst het verhaal van Freda Carter. Zes jaar geleden stierf haar geliefde zoon John aan een hersentumor. De man stond geregistreerd voor orgaandonatie, maar Freda kwam nooit te weten aan wie zijn organen geschonken werden. Het was haar wens om de tiener te ontmoeten die kon blijven leven door het hart van haar overleden zoon. Het enige dat ze zeker wist, was dat het hart naar een 14-jarige jongen met de naam Scott was gegaan.

De wens van de 66-jarige vrouw werd onlangs werkelijkheid toen ze een herdenkingsceremonie voor orgaandonoren bijwoonde. Toen er een "gezond uitziende jongeman" wat voorlas, kreeg Freda naar eigen zeggen "een heel vreemd gevoel." Ze spreekt van een echt mirakel. "Ik draaide me naar mijn man en zei: hij heeft het hart van onze John. Ik weet niet goed hoe ik dat wist, maar iets in me zei dat hij het was."

De vrouw barstte vervolgens in tranen uit. "Iedereen staarde me aan", vertelt ze. "Ze dachten dat ik gek was, maar mijn wens was uitgekomen." De nu 20-jarige Scott ging akkoord om Freda te ontmoeten na de ceremonie. Hij stond haar zelfs toe om te voelen hoe het hart van haar zoon in zijn borstkas klopte. "Ik had maar enkele uren meer te leven toen ik het hart kreeg", vertelt hij. "Ik was altijd zo ziek, mijn jeugd is vol pijn geweest. Nu klopt mijn hart zo sterk dat ik er 's nachts wakker van word."

Ook de vader van John, die ook John heet, was in de wolken met de ontmoeting. "Zo is onze zoon niet echt dood, hij leeft verder in Scott", meent hij. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat als jij morgen als vrouw wakker wordt?

Wat als jij morgen als vrouw wakker wordt?

http://static1.hln.be/static/photo/2014/6/0/12/20140711175409/media_xll_6896322.jpg

Wat moet ik doen als ik morgen opeens als vrouw wakker word? Dat is de vraag die een man zich afvroeg op Reddit, een Amerikaanse sociale nieuwswebsite. De respons was overweldigend: amper 48 uur later had hij meer dan 9.000 overlevingstips verzameld van vrouwen. En vervolgens heel wat opmerkingen van mannen die het niet zagen zitten om als vrouw te leven, als er zoveel regels waren. Wij zetten enkele leuke op een rijtje:

Wat moet ik doen als ik morgen opeens als vrouw wakker word? Dat is de vraag die een man zich afvroeg op Reddit, een Amerikaanse sociale nieuwswebsite. De respons was overweldigend: amper 48 uur later had hij meer dan 9.000 overlevingstips verzameld van vrouwen. En vervolgens heel wat opmerkingen van mannen die het niet zagen zitten om als vrouw te leven, als er zoveel regels waren. Wij zetten enkele leuke op een rijtje:

- Koop enorme hoeveelheden haarspeldjes en rekkertjes. En wees niet verbaasd als ze allemaal verdwijnen en je vier weken later nieuwe moet kopen.

- Bereid je voor op een leven zonder duizend broekzakken

- Sla een grote voorraad chocolade in, of je brengt je naasten en geliefden in gevaar.

- Koop waterproof mascara. Anders zit je make-up op het einde van je dag tot op je neus.

- Als je de perfecte lippenstift of de perfecte beha vindt, koop er dan meteen een paar. Volgende week zijn ze gegarandeerd uit de handel genomen.

- Zit je beha-maat niet te raden, maar laat je vakkundig opmeten. Niemand houdt van vetrolletjes.

- Beperk het epileren van je wenkbrauwen.

- Het is onmogelijk om én modieus én praktisch te zijn. Kies een van de twee.

- Ga na de seks altijd naar het toilet om te plassen, om blaasontstekingen te vermijden.

- Koop scheermesjes voor mannen. Ze zijn exact hetzelfde, alleen zijn ze niet roze en geurig. En dus veel goedkoper.

- Orgasmes zullen nu wat moeilijker voor je zijn. Maar niet getreurd, je zal wel vinden wat voor jou werkt.

- Vergeet niet dat je borsten onderhevig zijn aan de zwaartekracht. Draag een beha.

- Zwanger worden is poepsimpel, zwanger zijn niet. Zorg er dus voor dat je er klaar voor bent, of gebruik anticonceptie om het te voorkomen.

- Neen, je ingewanden gaan niet ontploffen. Dat noemen we menstruatiekrampen.

- Ja, je ziet die leuke, fel gekleurde beha's door elke dunne stof.

- Weet dat je ook naar huis moet lopen in de schoenen waarmee je vertrekt. Als ze daar niet comfortabel genoeg voor zijn, neem dan een extra paar mee.

- Koop nooit spotgoedkope scheermesjes. Je huid zal je dankbaar zijn. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iggy Pop - The Passenger

Iggy Pop - The Passenger

Klik op de foto om hem te beluisteren

Iggy Pop, geboren als James Newell Osterberg (Muskegon (Michigan), 21 april 1947), is een Amerikaans rock en -punkzanger.

Iggy Pop groeit op in een "motorhome", een caravan op een terrein met motorhomes bij het kleine plaatsje Ann Arbor onder de rook van "Motor City" Detroit. Nadat hij de kunstacademie heeft afgemaakt, begint hij zijn eigen band, The Iguana's, waarmee hij experimenteert met muziek zonder structuur en songteksten - een volledige anarchie van geluiden. Zijn eerste succesvolle band heet The Stooges. Iggy is al vroeg bevriend met leden van The Velvet Underground, de band van zanger Lou Reed en hij heeft zelfs een kortstondige relatie met de mooie Duitse zangeres Nico, die ook op een Velvet album heeft meegezongen. In 1971 komt hij in contact met David Bowie, die bijzonder onder de indruk is van zijn optredens en volgens sommigen zelfs zijn alter ego Ziggy Stardust heeft gebaseerd op de persoon van Iggy. Bowie zelf ontkent dat, maar er zijn veel aanwijzingen voor dat dit wel zo is. In het Bowie-nummer The Jean Genie lijkt de zin "He looks like a man, but he smiles like a reptile" zelfs regelrecht op Iggy te wijzen. In 1972 mixed Bowie het Stooges album Raw Power en worden er foto's gemaakt van David Bowie en Lou Reed, met Iggy in het midden. Na het uiteenvallen van The Stooges raakt Iggy echt bevriend met David Bowie. Bowie neemt hem mee op tournee en uiteindelijk gaan ze samen in Berlijn wonen, waar de punkbeweging net op gang komt. Pas in deze periode krijgen The Stooges als protopunkband echt erkenning voor hun muziek. De invloed die zij hebben op de Duitse rockscene is dan ook sterk voelbaar. Iggy en David hebben ook contact met de Duitse synthesizergroep Kraftwerk. In het Kraftwerk-nummer Trans Europe Express is zelfs de tekst te horen: "Traveling through Europe with David Bowie and Iggy Pop". Bowie besluit Iggy Pop onder zijn hoede te nemen en hem als producent te helpen met zijn solo-carrière. Dat resulteert in de opname van twee albums - The Idiot en Lust for Life en ook een live wereldtournee, waarbij David Bowie als toetsenman plaatsneemt in Iggy's band The Iguana's. Het album 'TV Eye' uit 1978 is het resultaat van deze tour en hier vindt men Iggy Pop op zijn best, hoewel de geluidskwaliteit te wensen overlaat en op sommige bootlegs beter klinkt. De bootleg 'Heroin Hates You' is waarschijnlijk de beste live-weergave die er ooit te vinden zal zijn; mede dankzij Brian James, punkgitarist met status, die in deze show 'the Iggster's' terzijde staat. Iggy is ook getrouwd, met een Japanse vrouw die hij tijdens een tour is tegengekomen. ...Reageer (0)
11-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalmeer je viervoeter met deze muziek

Kalmeer je viervoeter met deze muziek

Klik op de foto om de video te bekijken

Je hond kan je trouwste metgezel zijn, maar als ie over zijn toeren aan het blaffen is, is de drang om hem buiten te keilen o zo groot. Voor je tot drastische maatregelen overgaat, probeer je misschien beter dit eens: er bestaat een stukje muziek dat speciaal gecomponeerd werd om je viervoeter te kalmeren.

DogTV is een netwerk dat opgericht werd om honden 'te relaxeren' en 'te stimuleren' wanneer ze alleen thuis zijn. En nee, we houden je niet voor de gek. De tv-makers nemen hun job heel serieus.

Zó serieus dat ze op zoek gingen naar een componist die een stukje muziek wilde maken dat honden in een handomdraai tot rust brengt.

Niemand minder dan Andrew Dost, bandlid van Fun - van onder andere de hit 'We Are Young' - was bereid om deze moeilijke taak op zich te nemen. "Ik bekeek dit project op een andere manier. Het was immers niet voor menselijke oren bedoeld", aldus de hondvriendelijke muziekmaker. "De frequenties en de instrumenten zijn allemaal afgestemd op het gehoor van een hond."

Het resultaat is een ietwat bevreemdend stukje muziek, met elektronische klanken en wat omgevingsgeluid. Op sommige momenten is zelfs wat zacht gehijg te horen. Wij vinden het in ieder geval zeer rustgevend. (br.hln)


Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch even opletten: de waarheid over kijkgaatjes

Toch even opletten: de waarheid over kijkgaatjes

http://static1.hln.be/static/photo/2014/10/8/14/20140711093929/media_xll_6894749.jpg

Altijd gedacht dat een hotelkamer helemaal privé was? Dan kan je in de toekomst toch maar beter het kijkgaatje in de deur controleren. Als je van binnen perfect door het gaatje kan kijken, dan is er niets aan de hand. Is dat echter niet het geval, dan moet er een alarmbelletje gaan rinkelen volgens de BBC.

Ook een kijkgaatje dat makkelijk weggenomen kan worden, is verontrustend. Uiteraard is het (gelukkig) nog meer een uitzondering dan de regel, maar het is mogelijk dat er met de deurspion is geknoeid zodat mensen ook van buiten naar binnen kunnen kijken. Als dat het geval is, moet je onmiddellijk het personeel van het hotel verwittigen.

En dat het gebeurt dat je bekeken wordt in je eigen hotelkamer, weet ook de Amerikaanse Erin Andrews. De ESPN-journaliste werd bespioneerd in Milwaukee toen ze naakt in haar kamer stond. Michael David Barrett zette de foto's van Andrews op internet en die gingen uiteraard viraal. De man pleitte voor de rechter in Los Angeles schuldig aan stalking. (br.hln)


Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iglo gooit zijn legendarische kapitein overboord

Iglo gooit zijn legendarische kapitein overboord

http://static3.hln.be/static/photo/2014/2/14/11/20140711074130/media_xll_6894551.jpg

De kapitein die zijn fishsticks op een gigantische schotel aanbiedt aan een stel kinderen op een boot. De legendarische reclamespots behoren na 47 jaar voorgoed tot het verleden nu Iglo in België een eigen directie krijgt en de ouderwetse kapitein plaats moet maken voor een frisser imago.

2013 was een rampjaar voor Iglo. Tijdens de voorstelling van de jaarcijfers bleek de omzet van de maker van diepvriesproducten met 2,8 procent gedaald. Als dieptepunt in het jaarverslag werd ons land aangehaald. Belgen blijken geenszins fan van diepvriesproducten, weet De Tijd.

Bij Iglo wordt het roer daarom omgegooid. Kersvers general manager Guillaume Argand geeft Iglo België ineens een facelift. Hij gooit onder meer de legendarische kapitein als uithangsbord overboord. "Vroeger waren families met kinderen de doegroep en lag de nadruk op het functionele, maar we zijn zoveel meer dan een bedrijf dat fishsticks voor kinderen maakt."

Kapitein Iglo mag in de toekomst hooguit nog het groene imago van de Iglogroep aanprijzen en vertellen dat de vis van de fishsticks duurzaam opgevist is. In reclamefilmpjes mag hij niet meer opduiken. Alle verpakkingen van Iglo krijgen ook een nieuw kleedje met een prominenter logo en de nieuwe slagzin 'Zo smaakt het leven'.

Vroeger werd het bedrijf nog aangestuurd vanuit de Benelux als geheel, vandaag heeft Nederland en nu ook België een eigen directie achter zich die belangrijke koerswijzigingen kan doorvoeren voor de lokale markten. (br.hln)


Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We worden steeds zwaarder, maar niet omdat we te veel eten

We worden steeds zwaarder, maar niet omdat we te veel eten

http://static0.hln.be/static/photo/2014/18/1/0/20140710131536/media_xll_6892515.jpg

We worden met zijn allen steeds zwaarder, maar anders dan u zou vermoeden komt dat niet omdat we te veel eten. Volgens een studie van Stanford Medical School zitten we te veel en komen overgewicht en obesitas daardoor vaker voor dan zo'n 25 jaar geleden. Dat meldt de Los Angeles Times.

In de hele westerse wereld neemt zwaarlijvigheid toe. Een trend waaraan ook ons land niet ontsnapt: ongeveer één op drie Belgische vrouwen en één op twee mannen is te dik. Vijftien procent lijdt aan obesitas.

Uit Amerikaans onderzoek blijkt nu dat niet enkel eten de boosdoener is. Wetenschappers van Stanford Medical School vergeleken gegevens uit 1988 en 2010. Ze ontdekten dat de dagelijkse inname van calorieën in die periode niet sterk wijzigde. Het aantal mensen dat in zijn vrije tijd geen fysieke activiteit heeft, steeg echter exponentieel. Het ging om een stijging van 19 naar 52 procent bij vrouwen en van 11 naar 43 procent bij mannen.

"De meeste mensen fietsen of wandelen niet naar hun werk", zeggen de onderzoekers, "en de meesten hebben geen job die fysieke activiteit vereist. We beweren niet dat calorieën geen rol spelen, maar het gebrek aan fysieke activiteit speelt meer mee bij zwaarlijvigheid."

In de Verenigde Staten is de situatie nog erger gesteld dan bij ons. Het aantal Amerikanen dat aan obesitas lijdt, steeg bij vrouwen van 25 procent in 1988 tot 35 procent in 2010 en bij mannen van 20 tot 35 procent. Volgens de American Journal of Medicine ligt een oplossing niet voor de hand. "Als je tijd en energie steekt in een job, is het niet verrassend dat je niet traint", klinkt het.

Toch is voeding niet volledig vrijgesteld van schuld, meent directeur Tim Lobstein van de World Obesity Foundation. Volgens hem moeten we onze eetgewoonten aanpassen aan onze 'zittende' levenswijze. "Het is mogelijk je fysieke activiteit voldoende op te drijven om de hoeveelheid voedel die je eet te compenseren", zegt hij in The Guardian. "Maar dat is niet gemakkelijk. De boodschap blijft dus: schrap in je calorieën tot je een gezond evenwicht tussen calorieën en fysieke activiteit bereikt." (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wonderlijke transformatie van vrouw in tarantula

Wonderlijke transformatie van vrouw in tarantula

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Op het eerste gezicht zou je nog kunnen denken dat je te doen hebt met een levensechte en dus zeer angstaanjagende vogelspin. Zo geslaagd is immers de transformatie van een vrouw in een gigantische tarantula met behulp van bodypaint. Klasse!

Kunstenares Emma Fay gebruikte een mengsel op waterbasis om het lichaam van acrobate Lowri Thomas om te toveren tot een spin. Vijf werkuren kropen er in dit magnifieke kunstwerk dat een ode is aan de natuur in al haar facetten.

In het verleden transformeerde Emma al eens een circusartieste in een giraf en zeepaardje, waarmee ze terecht heel wat succes oogstte. (br.hln)


Reageer (1)
09-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creedence Clearwater Revival - I Put A Spell On You

Creedence Clearwater Revival - I Put A Spell On You

Klik op de foto om ze te beluisteren


Creedence Clearwater Revival was een Amerikaanse rockband, die zijn hoogtijdagen kende in de periode 1968-1972. De bezetting bestond uit John Fogerty (1945; zang/gitaar), zijn broer Tom Fogerty (1941-1990; gitaar), Stu Cook (1945; bas) en Doug Clifford (1945; drums). De groep kent een karakteristieke swamp blues (moeras-blues), een mix van country, blues en rock n' rollReageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn rode haren met uitsterven bedreigd?

Zijn rode haren met uitsterven bedreigd?

http://static3.hln.be/static/photo/2014/2/15/11/20140708140729/media_xll_6886001.jpg

Als we DNA-experten mogen geloven gaan we binnen dit en pakweg 300 jaar geen natuurlijke rode haren meer kunnen bewonderen. Op dit eigenste moment behoort de combinatie van rosse lokken en blauwe ogen al tot de zeldzaamste ter wereld.

Wetenschappers stellen dat rosse haren ooit een genetische must werden in gebieden als de Britse eilanden uit gebrek aan zonneschijn. De rode kleur geeft mensen namelijk de kans om maximaal vitamine D te winnen uit het weinige zonlicht dat beschikbaar is.

Los van de vele valse 'gingers', zijn mensen met natuurlijke rode haren nu eigenlijk al relatief zeldzaam. Wist je dat slechts 13 procent van de Schotse bevolking (650.000) nog ros is? Het zeldzaamst van al is de combinatie met blauwe ogen, à la prins Harry.

Door de stijgende temperaturen en de grotere dosis uv-stralen dreigt deze warme tint volgens experten binnen dit en enkele eeuwen helemaal uit te sterven. "Minder wolken en meer zon betekent dat steeds minder mensen het gen zullen dragen", voorspelt dokter Alistar Moffat van ScotlandsDNA. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stad in de ban van naakte rode dame

Stad in de ban van naakte rode dame

http://hlnregiophotoprovider0.hln-cdn.be/photo/wie-heeft-de-naakte-rode-dame-tussen-de-veerkaai-en-voorhoutkaai-geplaatst-nbsp-nbsp-foto-yves-masscho/p1/img-YjQ1NTViMGEvYXQvNjg4ODYwOC82NDB4NjQwL0ZU/6888608.jpeg

Aan de brug aan zwembad Van Eyck, tussen Veerkaai en Voorhoutkaai, zit sinds enkele dagen een naakte dame met een koptelefoon op. Geen echte uiteraard, maar een knalrood standbeeld. Het beeld is bevestigd op een metalen plaat die perfect past op de houten constructie in het water.

Maar wie het beeld daar zonder vergunning heeft gezet, blijft voorlopig een vraagteken. Met de Gentse Feesten voor de deur zou het best kunnen dat één van de organisatoren het brein erachter is. Het straattheaterfestival MiraMiro zit bijvoorbeeld vlakbij het beeldje op de Sint-Baafssite. Ook het Festival van Vlaanderen wordt verdacht want de combinatie van de koptelefoon (muziek) en het water (de bootjes) doet aan OdeGand denken.

Het raadsel rond het beeld blijft voorlopig onopgelost, maar omdat het niet in de weg staat, wordt het niet weggehaald. (VDS) (br.hln)


Reageer (2)
08-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft Belgen hoopt nog op pensioen voor 65

Helft Belgen hoopt nog op pensioen voor 65

http://static0.hln.be/static/photo/2014/7/12/13/20140708054618/media_xll_6884638.jpg

Het begint de Belg stilaan te dagen dat hij langer moet werken vooraleer hij met pensioen kan gaan. Toch gaat een op de twee er nog altijd van uit voor zijn 65ste te kunnen stoppen. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van het pensioenfonds voor de publieke sector Ogeo, schrijft De Tijd.

Negenzestig procent van de Belgen gaat akkoord met de stelling dat we langer moeten werken voor we met pensioen gaan. Maar de Belg ziet wel liever de anderen dan zichzelf langer werken: vrijwel de helft van de respondenten denkt nog voor zijn 65ste te kunnen stoppen. Die hoop leeft nog sterker in Vlaanderen dan in Wallonië en Brussel.

De onwetendheid blijft groot: 86 procent van de niet-gepensioneerden geeft aan dat ze hun pensioen wellicht beter zouden voorbereiden als ze al van in het begin van de loopbaan jaarlijks een update zouden krijgen van het te verwachten bedrag. Er is ook nood aan meer informatie over de manier waarop het pensioen wordt berekend. De meerderheid (68 pct) vreest dat het pensioen niet toereikend zal zijn om een bevredigende levensstandaard aan te houden. Slechts een kwart is er gerust op. (br.hln)


Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!