NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


26-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koningin Paola ziek: agenda opgeschort

Koningin Paola ziek: agenda opgeschort

http://static2.hln.be/static/photo/2015/2/9/7/20150826154745/media_xll_7957012.jpg

Koningin Paola en koning Albert hebben al hun afspraken opgezegd, na een medisch onderzoek. De koningin moet nu een rustpauze inlassen op dokters advies. Dat meldt het paleis in een persbericht.

Koningin Paola moet, na een medisch onderzoek dat gisterenavond heeft plaatsgevonden, "een volledige rustperiode in acht nemen". "Alle voorziene activiteiten en verplaatsingen van Hunne Majesteiten Koning Albert en Koningin Paola worden geannuleerd."

In een korte reactie laat paleiswoordvoerster Rafike Yilmaz weten dat het paleis dit als een privésituatie beschouwt. Koningin Paola wordt volgende maand 78. Eerder deze week nog berichtten verschillende media dat Albert en Paola na vier maanden afwezigheid weer aan het werk gaan. Ze waren van plan om volgende week naar de Biënnale van Venetië te gaan. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo hond, zo baas: baasje transformeert zich in geen tijd in haar hond

Zo hond, zo baas: baasje transformeert zich in geen tijd in haar hond

http://static3.hln.be/static/photo/2015/11/14/7/20150826102828/media_xll_7956337.jpg

Dat honden en hun baasje op elkaar lijken is een torenhoog cliché, al is het verdacht vaak ook echt de waarheid. Maar lijkt de hond dan op zijn baasje of is het toch omgekeerd? In deze coole, maar ook licht beangstigende make-up tutorial is alvast het tweede waar. Al werd de natuur een beetje - zeg maar veel - geholpen...

Make-upartieste Ilana toont in de tutorial hoe ze zichzelf in geen tijd de snoet van haar geliefde Siberische husky aanmeet. Een knap staaltje schminkskills van deze jongedame, want het resultaat is gewoonweg beangstigend echt. Haar hond begrijpt er alvast niets van. Wat een transformatie! (br.hln)


» Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Big Ben luidt klokken 6 seconden te vroeg

Big Ben luidt klokken 6 seconden te vroeg

http://static0.hln.be/static/photo/2015/5/8/6/20150825145507/media_xll_7954716.jpg

De Londense Big Ben, 's werelds bekendste klok, is zijn tijd een beetje vooruit. Sinds een tweetal weken weerklinkt deze klok in de toren aan het Britse parlementsgebouw zes seconden te vroeg. Over de oorzaak tasten de medewerkers van het parlementsgebouw nog in het duister. De onnauwkeurigheid was de radiozender BBC Radio 4, die elke avond de klokslagen live uitzendt, opgevallen. Onlangs hadden die klokslagen het radioprogramma te vroeg onderbroken, meldt het Britse persbureau PA.

"We weten niet hoe dat gebeurd is", aldus Ian Westworth, een van de horlogemakers van het parlementsgebouw, aan de BBC. De klok wordt doorgaans drie maal per week gecontroleerd op juistheid. "Maar we hebben het hier wel over een 156 jaar oud uurwerk." Het heet daarom niet verwonderlijk te zijn dat de mechaniek hier en daar wat aangepast moet worden. "De klok is soms wat humeurig", klinkt het nog. "Stel je voor dat je een hele dag lang, 365 dagen per jaar, met je auto rijdt, en dat al 156 jaar."

Samen met de Big Ben is het Britse parlementsgebouw een van de bezienswaardigheden van Londen, maar het gebouw is wel toe aan een ingrijpende renovatie. De renoveringswerkzaamheden zullen ongeveer 7 miljard pond kosten en zouden 40 jaar kunnen duren. Onlangs nog discussieerden de parlementsleden over een verhuis tijdens de renovatiewerken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeugd wordt steeds braver (uit schrik gefilmd te worden)

Jeugd wordt steeds braver (uit schrik gefilmd te worden)

http://static1.hln.be/static/photo/2015/14/4/2/20150826071559/media_xll_7955732.jpg

De jeugdcriminaliteit stijgt en jongeren worden steeds gewelddadiger. Het zijn hardnekkige en veelgehoorde beweringen, maar ze worden ferm tegengesproken door officiële statistieken van de jeugdparketten. Voor het vijfde jaar op rij daalt het aantal misdrijven dat door minderjarigen gepleegd werd aanzienlijk.

In 2014 werden er door minderjarigen voor het hele land in totaal 58.914 misdrijven gepleegd. Dat zijn er 29% minder dan in 2010. Er is een daling voor zowat alle vormen van criminaliteit, met de zware diefstallen, vernielingen, brandstichtingen en onopzettelijke doding als sterkste dalers. Ook aanrandingen, verkrachtingen en moord en doodslag namen met bijna een kwart af.  De daling is ook in alle gerechtelijke arrondissementen vast te stellen. Zelfs bij absolute koploper Brussel, goed voor 9.405 feiten, daalde de jeugdcriminaliteit met ruim 30%.

Criminologen zoeken volop naar verklaringen voor de dalingen. « Jongeren zijn er zich van bewust dat ze gefilmd kunnen worden als ze geweld plegen tegen personen, zelfs door omstaanders met hun smartphone in de aanslag. "De technopreventie werkt ontradend. Dat is bewezen", aldus nog experts in een Nederlandse studie. En ook: "Hoe minder gelegenheden, hoe minder dieven." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongen struikelt: gat in schilderij van 1,3 miljoen

Jongen struikelt: gat in schilderij van 1,3 miljoen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/0/0/13/20150825104233/media_xll_7954198.jpg

Een twaalfjarige Taiwanese jongen heeft per ongeluk een gat geslagen in een kostbaar schilderij uit de zeventiende eeuw. Tijdens een bezoek aan een expositie van Italiaanse kunst struikelde de knaap over een opstapje. Zijn hand ging vervolgens dwars door het barokke stilleven 'Bloemen' van de Italiaanse meester Paolo Porpora heen.

De dure struikelpartij is te zien op bewakingsbeelden die nieuwszender Focus Taiwan vandaag publiceerde. De jongen komt met een drankje in zijn hand aangesloft. Hij kijkt niet naar het schilderij of het opstapje dat ervoor ligt. Overigens ligt de drempel er zo te zien juist om het schilderij te beschermen tegen bezoekers: er staan paaltjes op met een touw ertussen.

Na te zijn gestruikeld kijkt de jongen om zich heen. Zijn drankje heeft hij wel nog in zijn hand weten te houden.

Het werk moet worden hersteld, maar de organisatie van de tentoonstelling laat de familie van de jongen niet voor de kosten opdraaien. Volgens de organisator is het schilderij zo'n 1,3 miljoen euro waard. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is waarom je lichaam schokt voor je in slaap valt

Dit is waarom je lichaam schokt voor je in slaap valt

http://static0.hln.be/static/photo/2015/12/10/8/20150825204636/media_xll_7955483.jpg

Iedereen kent het gevoel wel: je staat op het punt om in slaap te vallen wanneer je plots met een spastisch schok weer wakker schiet. Hoe dat komt brengt ons terug naar de oertijd.

Ja, dat las je goed. De verklaring voor die stuiptrekkingen moet je gaan zoeken in de oertijd, toen de mensen nog holbewoners waren. Voor holbewoners waren die stuiptrekkingen namelijk een trucje om onszelf tegen te houden wanneer we in een boom in slaap dreigden te vallen. De spastische trekjes hielden ons wakker, en bijgevolg dus ook in leven.

Daarnaast zou het ook een controle zijn om te zien of we nog leven. In die tijd werd te stil liggen immers geassocieerd met gevaar en zelfs de dood. (br.hln)


» Reageer (1)
25-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke 3,2 seconden komt er een dementiepatiënt bij

Elke 3,2 seconden komt er een dementiepatiënt bij

http://static0.hln.be/static/photo/2015/9/14/7/20150825165456/media_xll_7955062.jpg

Elke 3,2 seconden komt er op de wereld een dementiepatiënt bij. Dat is gebleken uit een presentatie van het World Alzheimer Report 2015 in Londen. Onderzoekers waarschuwen dat de ziekte de komende decennia nog sterker dan verwacht zal oprukken.

Momenteel leven wereldwijd ongeveer 46,8 miljoen mensen met dementie. Het aantal patiënten zal tegen 2030 toenemen tot ruim 74 miljoen en tegen 2050 tot 131,5 miljoen. Die ramingen liggen intussen al zo'n 12 tot 13 procent hoger dan zes jaar geleden nog maar werd aangenomen in het World Alzheimer Report 2009.

De prevalentie van chronische ziektes als dementie is uiteraard rechtstreeks verbonden met de levensverwachting, die zowat overal ter wereld stijgt. Van de bijna 10 miljoen nieuwe patiënten in 2015, woont ongeveer de helft in Azië (4,9 miljoen). Europa staat op de tweede plaats met 2,5 miljoen nieuwe patiënten, maar in verhouding stijgt het aantal nieuwe gevallen sneller in Azië, Amerika en Afrika.

Aan het oprukken van de ziekte hangt ook een almaar zwaarder doorwegend maatschappelijk en economisch kostenplaatje. De kost wordt momenteel geraamd op zo'n 818 miljard dollar (711 miljard euro), meer dan één procent van het wereldwijde bruto binnenlands product en een stijging met 35 procent in vergelijking met vijf jaar geleden.

Alzheimer

Dementie is een verzamelbegrip voor een aantal aandoeningen die vooral 65-plussers treft. Wat ze gemeen hebben, is de voortschrijdende aftakeling van de zenuwcellen in de hersenen. Verstandelijke vermogens, spraak en motoriek gaan achteruit. Naar schatting in twee gevallen op drie ligt de ziekte van Alzheimer aan de basis van dementie. (br.hln)


» Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Moderne slavernij' in Italië: Druivenplukkers die voor hongerloon werken, vallen dood in wijngaarden

'Moderne slavernij' in Italië: Druivenplukkers die voor hongerloon werken, vallen dood in wijngaarden

http://static3.hln.be/static/photo/2015/5/14/0/20150824155711/media_xll_7952835.jpg

Tienduizenden fruitplukkers, voornamelijk arme vrouwen en migranten, werken in Italië vaak illegaal voor een hongerloon van 2 euro per uur. Zo kunnen onder meer druiventelers voldoen aan de vraag van toeristen naar wijn. Deze zomer vielen al enkel doden in de wijngaarden van Zuid-Italië.

Paola Clemente, een 49-jarige moeder van drie, stond op 13 juli, zoals elke dag tijdens de druivenpluk, om twee uur 's nacht op. Ze nam de bus van haar woonplaats San Giorgio Jonico naar de wijngaard in de buurt van Andria. Daar kwam ze om vijf uur 's ochtends aan. Ze keerde niet meer terug naar huis.

38 graden, 12 uur per dag, 2 euro per uur
Tegen haar baas kloeg ze dat ze zich onpasselijk voelde. De man zei dat het wel zou overgaan. Maar Paola overleed diezelfde dag. Haar hart begaf het in de wijngaard waar ze druiven plukte bij een temperatuur van 38 graden. Voor 2 euro per uur.

Overleven
De dood van Paola Clemente heeft de aandacht gevestigd op het lot van de fruitplukkers in het zuiden van Italië. Tienduizenden arme, ongeschoolde vrouwen en migranten werken er, vaak illegaal, van het eerste zonlicht tot na zonsondergang.

De man van Paola Clemente, Stefano Arcuri, verklaarde vorige week waarom zijn vrouw in dergelijke omstandigheden werkte toen een journalist van La Republicca opmerkte dat haar werkomstandigheden naar slavernij neigen. "De druivenpluk was een bron van inkomsten. Zoals de zaken er voor staan in Italië, was het voor Paola en ons gezin een onmisbare bron van geld. Het stelde ons in staat te overleven".

Een andere Italiaanse druivenplukker uit het geboortedorpje van Paola Clemente kreeg eind juli een hartaanval in dezelfde wijngaard waar Clemente aan haar einde kwam. Een week na de dood van Clemente overleed een 47-jarige Soedanese man in gelijkaardige omstandigheden in Lecce. Niet lang daarna verdween een Tunesische druivenplukker.

Hersenschim
"Als je in een wijngaard sterft, word je meteen een hersenschim. Iemand over wie wekenlang geen nieuws wordt vernomen", stelt Peppino Deleonardis, regionaal secretaris van de bond van landbouwarbeiders Flai-Cgil. "Paola had na vijftien jaar werken in de wijngaarden, van de dageraad tot na donker, niet verwacht dat ze zo aan haar einde zou komen".

Beschuldigd van doodslag
Vorige week woensdag werd de man die Clemente en andere druivenplukkers had gerecruteerd en dagelijks naar de wijngaarden bracht, opgepakt. Cira Grassi, uit Taranto, wordt beschuldigd van doodslag en het weigeren van hulp aan een persoon in nood. De openbare aanklager heeft het opgraven van het stoffelijk overschot van Clemente bevolen, deze week wordt een autopsie uitgevoerd.

Maffia
Deleonardis van de vakbond zegt dat sommige van de zieke of overleden fruitplukkers wellicht werden blootgesteld aan "dodelijke pesticides die de arbeiders ziek maken".

De minister van Landbouw, Maurizio Martina, vergelijkt de praktijken van de koppelbazen in de fruitpluk met de maffia. "Volgend maand zal een nieuw systeem van controles en labeling ervoor zorgen dat de consument weet of het fruit van telers komt die een ethisch verantwoorde tewerkstelling garanderen", belooft Martina. (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo moet je niet meer huilen bij het snijden van een ui

Zo moet je niet meer huilen bij het snijden van een ui

http://static3.hln.be/static/photo/2015/10/10/14/20150824192211/media_xll_7953239.jpg

Iedereen die zich wel eens aan het snijden van een ui gewaagd heeft kent het wel: brandende ogen, uitgelopen mascara en een gezicht alsof je een halve dag gehuild hebt. Dat behoort dankzij dit handige trucje voorgoed tot het verleden.

De oplossing om nooit nog te huilen bij het versnijden van een ui is even simpel als geniaal. Al wat je hiervoor hoeft te doen is de ui een kwartiertje voor je ze wil snijden in de diepvries leggen. Doordat de ui koud is komen de stoffen die je ogen doen tranen niet vrij, en moet je bijgevolg niet huilen.

Nogal vergeetachtig van natuur (wij ook!)? Door je snijplank in te wrijven met citroen kan je ook heel wat getraan voorkomen. Hou er wel rekening mee dat je ui een lichte citroen-achtige smaak kan krijgen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norah Jones - Keith Richards - Love Hurts


Norah Jones - Keith Richards - Love Hurts

Klik op de foto om ze te beluisterenNorah Jones, volledige naam Geetali Norah Jones Shankar (New York City, 30 maart 1979), is een Amerikaanse jazz-zangeres.

Keith Richards (Dartford, 18 december 1943) is een Engelse gitarist, songwriter, zanger, producer en stichtend lid van de Engelse rockband The Rolling Stones.


Samen brengen ze Love Hurts» Reageer (1)
24-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit zoveel items bestaat dé ideale garderobe

Uit zoveel items bestaat dé ideale garderobe

http://static2.hln.be/static/photo/2015/2/4/9/20150824145127/media_xll_7952604.jpg

We blijven massaal maar méér en méér kleren bijkopen. Omdat we het nodig hebben of - laten we eerlijk zijn - omdat de rush van iets nieuws kopen gewoon heerlijk aanvoelt. Maar steeds meer mode insiders stappen daar net vanaf en kiezen voor een zogenaamde capsule garderobe. Die blijkt te bestaan uit 37 items.

Eigenlijk moet je garderobe op een soort dieet, zodat je uiteindelijk overblijft met 37 items die veelzijdig zijn en die je écht graag draagt. Als een tegenreactie op de huidige consumptiemaatschappij en omdat het je geld en tijd bespaart. Begin met elk item in je kleerkast nauwkeurig te keuren en gooi sowieso al alles de vuilbak in dat je meer dan een jaar niet gedragen hebt.

Bekijk daarna wat je nodig hebt en wat niet. Wees streng voor jezelf, want 4 verschillende witte T-shirts kan je dan wel afwisselend dragen, nodig heb je ze niet allemaal.

Natuurlijk ga je ook niet van de ene dag op de andere dag stoppen met shoppen, maar probeer telkens als je iets nieuws koopt, tegelijkertijd twee items weg te gooien. Zo zorg je ervoor dat het allemaal in evenwicht blijft, en dat je garderobe niet weer gaan uitpuilen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kraan redt vrouw van 413 kg uit New Yorks appartement

Kraan redt vrouw van 413 kg uit New Yorks appartement

http://static0.hln.be/static/photo/2015/16/14/14/20150824102450/media_xll_7951934.jpg

Marie Bowman verloor veel dierbaren en bij elk verlies nam haar gewicht toe. Tot de 70-jarige vrijdag besefte dat het zo niet verder kon. Ze was ziek en had behandeling nodig maar ze kon niet meer op eigen kracht de deur van haar appartement uit. Er moest een kraan aan te pas komen om de dame van 413 kg te 'takelen'.

Haar grootmoeder, haar moeder, haar geadopteerde zoon: de vrouw uit Harlem verloor ze alledrie. Ze wijt het niet aan haar enorme verdriet maar geleidelijk aan werd ze extreem zwaarlijvig. Ze kon plots in september vorig jaar haar benen niet meer bewegen, laat staan stappen. Vrijdag belde ze dan zelf de hulpdiensten.

Om haar in het ziekenhuis te krijgen moest de brandweer van New York gebruik maken van een kraan, die haar in een soort van net uit het raam van haar appartement op de tweede verdieping kon hijsen. Het was de eerste keer dat ze haar appartement uitkwam op een jaar tijd. Eerst probeerde de brandweer haar door de deur te krijgen, die ze ook helemaal afbraken, maar dat lukte niet.

"Toch 1 maand extra met mijn zoon na 9/11"
"Dit is mijn leven, geen show", snikt ze in de New York Post vanop haar ziekenbed. "Ik wil leven. Daarom ben ik nu hier in het ziekenhuis. Ik wil écht beter worden. Gewicht verliezen, oefeningen doen. Het is beangstigend dat je zo veel kan bijkomen." Het publiek dat de operatie met de kraan had gezien en was beginnen applaudisseren toen Bowman uit de raam werd gehesen, deed haar pijn. "Alsof het een spektakel was, als in een circus." Maar er was ook een positieve kant: "De zon weer op mijn gezicht, dat voelde nooit zo goed aan."

Ze vertelt aan de New York Post ook over haar enige zoon., die ze in oktober 2001 verloor toen hij amper 19 was. Hij kwam om in een verkeersongeval met zijn motor. Hij werkte als bewakingsagent in het WTC, maar moest toevallig niet werken op 11 september 2001. "Hij had daagst tevoren een dubbele shift gedraaid en was daarom op 11 september vrij", herinnert Bowman zich. "Zo kreeg ik tenminste toch een maand langer met hem." (br.hln)


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op Instagram zeuren mensen het minst

Op Instagram zeuren mensen het minst

http://static0.hln.be/static/photo/2015/9/16/6/20150824092933/media_xll_7951851.jpg

Ben jij gesteld op een positieve instelling op je sociale media? Dan verwijder je best je Facebook-account en kijk je vanaf nu alleen nog maar op Instagram, daar zeuren de mensen immers het minst.

Wil jij een tijdlijn zonder gezeur, vervelende reacties en negatieve berichten? Dan kijk je vanaf nu best alleen nog maar op Instagram. De foto-app is namelijk het meest positieve sociale netwerk. Dat blijkt uit een onderzoek van Coosto, een online tool voor het monitoren van je sociale media. Reacties onder nieuwsartikelen op Facebook halen dan weer het slechtste in de mensheid naar boven.

In de praktijk komt dat neer op zo'n 50 procent positieve berichten op Instagram, versus slechts 3 procent negatieve posts. Pinterest is vooral neutraal terrein.

Blijkbaar kwam uit het onderzoek ook naar voren dat mannen en vrouwen er andere gewoonten op nahouden als het op sociale media aankomt. Vrouwen kiezen eerder voor Instagram, Pinterest en Facebook, terwijl mannen zich willen profileren met LinkedIn, YouTube en via nieuwssites. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Won Ton Ton - I Lie And I Cheat

Won Ton Ton - I Lie And I Cheat

Klik op de foto om haar te beluisteren


Bea Van der Maat (15 november 1960) is een Belgische zangeres, presentatrice en actrice. Als zangeres is ze vooral bekend als leadzangeres van Won Ton Ton, alhoewel ze in 1996 ook een soloalbum opnam. Voor Won Ton Ton zong ze bij Chow-Chow. Van der Maat speelde samen met diverse artiesten, onder wie Kloot Per W.

In 1989 werd ze gevraagd voor de toen nieuwe zender VTM een muziekprogramma te presenteren samen met Willy Sommers. Dit programma, Tien om te zien, betekende voor haar het begin van een loopbaan als presentatrice.

Bea Van der Maat speelde ook mee in de film Koko Flanel van Urbanus. Ze speelde eveneens mee in de film Max van regisseur Freddy Coppens.

Vandaag de dag geeft Bea les in de Middenschool in Keerbergen (MSK). Ze is daar leerkracht Engels in het tweede jaar. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen: Ulrike en Lenny. Ze zingt ook bij The Belpop Bastards.» Reageer (1)
23-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verrassing: reuzenpanda Mei Xiang bevallen van tweeling

Verrassing: reuzenpanda Mei Xiang bevallen van tweeling

http://static1.hln.be/static/photo/2015/7/12/11/20150823075653/media_xll_7949246.jpg

In de dierentuin van Washington is reuzenpanda Mei Xiang, een grote toeristische trekpleister in de Verenigde Staten, vandaag bevallen van een tweeling. Vorige week werd pas duidelijk dat de reuzenpanda zwanger was en de verrassing was dan ook groot toen ze twee welpen baarde.

De geboorte van de eerste welp werd gisteren (lokale tijd) door veel mensen via de webcam gevolgd. Mei Xiang is zo populair dat de livestream enige tijd overbelast was. Na enkele uren kwam de verrassing, onthuld via Twitter: "We kunnen bevestigen dat een tweede welp is geboren.''

De dierentuin is erg verguld met de geboortes, maar is tegelijkertijd op haar hoede. "Het jong is erg kwetsbaar nu het nog zo klein is", zei dierentuindirecteur Dennis Kelly tegen nieuwszender NBC Washington na de komst van de eerste. Het jong van een reuzenpanda is ondanks de soortnaam maar een klein kaal wezenje, haarloos en nog blind.

http://static1.hln.be/static/photo/2015/15/6/14/20150823075653/media_xll_7949444.jpgPanda's planten zich moeilijk voort en dat geldt helemaal als ze in gevangenschap leven.

Twee jaar geleden beviel Mei Xiang van een dochter, Bao Bao, en in 2005 zag het mannetje Tai Shan het levenslicht. Twee andere jongen overleden kort na de geboorte. Het is nog onduidelijk welk geslacht de nieuwste aanwinsten hebben, omdat moeder en welpen voorlopig alleen worden gelaten. De baby-reuzenpanda's lijken gezond.

Er leven nog ongeveer 1600 reuzenpanda's in het wild, in bergachtige gebieden in China, en driehonderd in gevangenschap, waarvan de meeste ook in China. (br.hln)


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oplichter gearresteerd met nep-Van Gogh

Oplichter gearresteerd met nep-Van Gogh

http://static1.hln.be/static/photo/2015/6/6/5/20150821064933/media_xll_7945160.jpg

De politie in Nederland heeft een man uit Wanneperveen (Overijssel) gearresteerd voor poging tot oplichting met een schilderij waarvan hij beweerde dat het van Vincent van Gogh was. De 56-jarige verdachte probeerde het nepdoek voor 15 miljoen euro te verpatsen. Het doek zou een voorstudie zijn van Van Goghs schilderij 'De Oogst', een werk uit de vaste collectie van het Van Gogh Museum.

Volgens de politie werd het schilderij internationaal aangeboden en vanuit verschillende landen is interesse getoond voor het werk. Om de echtheid van het schilderij aan te tonen maakte de oplichter gebruik van valse documenten.

De bal ging aan het rollen nadat een tussenpersoon eind juni aangifte deed van poging tot oplichting en valsheid in geschrifte. Hij had het nepwerk aangeboden gekregen. Daarbij kreeg de kunstkenner ook een echtheidsdocument en een bevestigingsbrief uit naam van het Van Gogh Museum overhandigd.

Na onderzoek van de politie en het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) bleek het doek in een kluis in Hilversum te zijn opgeslagen. Het doek is in beslag genomen.

De politie en het OM doen verder onderzoek en sluiten meer aanhoudingen niet uit. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Petitie voor gelijke rechten katten

Petitie voor gelijke rechten katten

http://static2.hln.be/static/photo/2015/1/11/4/20150823073459/media_xll_7949449.jpg

Duizenden Britse kattenliefhebbers hebben een petitie ondertekend die de politiek oproept om het doorrijden na een botsing met een kat, ter verbieden. Katten moeten dezelfde rechten krijgen als honden. Britten die een hond aanrijden en dat niet melden, riskeren vervolging.

Meer dan 12.000 mensen hebben de petitie al getekend, meldt The Independent. De petitie zou niet bedoeld zijn om een crimineel te maken van mensen die een plots overstekende kat niet kunnen ontwijken. Het idee is dat de nabestaanden het verlies beter kunnen verwerken, of als het dier nog leeft, de dierenambulance in te schakelen.

"We wonen aan een klein weggetje waar mensen graag hard rijden" staat geschreven bij de petitie op Change.org. "Mijn kat is twee keer aangereden, maar hij heeft het de laatste keer, gistermiddag, niet gehaald. We zijn er kapot van en hij heeft een liefhebbende oma, moeder, broer en zijn vriend de hond achtergelaten."

"Je ziet steeds vaker katten langs de weg, het zijn net zo goed je beste vriend als honden."

De Britse verkeerswet uit 1988 verplicht automobilisten te stoppen en hun persoonsgegevens aan de eigenaar van de aangereden hond te geven, of de aanrijding binnen 24 uur te melden. Doet hij dat niet, dan kan hij strafrechtelijk vervolgd worden, tenzij hij niet in de gaten had dat hij iets had geraakt.

Veel honden en katten zijn gechipt, zodat de kans groot is dat het baasje op de hoogte wordt gebracht van het ongeluk. De petitie moet 100.000 handtekeningen krijgen wil het Britse parlement erover debatteren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met dit huishoudmiddel zien je leren schoenen er weer uit als nieuw

Met dit huishoudmiddel zien je leren schoenen er weer uit als nieuw

http://static3.hln.be/static/photo/2015/0/9/10/20150823101807/media_xll_7947985.jpg

Schoenen hebben het hard te verduren in het dagdagelijkse leven. Ze krijgen onder andere modder, peuken en regen over zich heen, met als resultaat dat ze er al snel smerig en afgedragen uitzien. We schreven eerder al hoe je witte sneakers schoonmaakt, en deze keer hebben we het over lederen schoenen poetsen.

Je kunt ze natuurlijk afkuisen met water, maar dat neemt een deel van de glans weg en is slecht voor de conditie van het leder. Veel beter is om je schoenen te poetsen met azijn. Doe er een beetje van op een zachte doek (kan ook met zakdoeken/keukenpapier), wrijf ermee over je schoenen en je zult al snel merken dat je er al het vuil mee weg krijgt én dat ze nog eens gaan blinken ook.

Als je - net als wij - vindt dat azijn een uur in de wind stinkt, ga je best buiten te werk en laat je de schoenen ook nog even uitluchten na de poetsbeurt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruce Springsteen - Waitin' on a Sunny Day

Bruce Springsteen - Waitin' on a Sunny Day

Klik op de foto om hem te beluisteren


Bruce's volledige naam luidt Bruce Frederick Joseph Springsteen en werd geboren op 23 september 1949. De vader van Springsteen is van Iers-Nederlandse en zijn moeder van Italiaanse afkomst. Zijn bijnaam is "The Boss". De vaste band is de E Street Band, waarmee vele albums worden opgenomen en veel mee werd en wordt rond getoerd. De absolute doorbraak komt in 1975 met het album Born To Run en wordt compleet na de release van Born In The USA uit 1984. Bruce weet het succes vast te houden en is en blijft het boegbeeld van de pop/rock/blues.Springsteen woont met zijn vrouw en kinderen Evan, Jessica en Sam in Rumson (New Jersey).

 


» Reageer (1)
22-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie keer raden waarom Chinezen op leeftijd de facekini dragen

Drie keer raden waarom Chinezen op leeftijd de facekini dragen

http://static2.hln.be/static/photo/2015/15/9/4/20150821174018/media_xll_7946404.jpg

Waar de facekini (soort van bivakmuts in nylon) origineel bekendheid verwierf om het gezicht te beschermen tegen schadelijke UV-stralen en kwallenbeten, wordt het tegenwoordig in China om een heel ander doeleinde gebruikt.

Menig vrouw op leeftijd vindt in China de facekini immers hét ideale strandaccessoire om zichzelf te vermommen op het strand. Zo weet niemand bij wie de hangborsten en dikke benen horen. De rest van het lichaam laten de meesten wel zonder enig probleem bruinen. Best wel een triest fenomeen, maar je kunt er niet meer omheen in het verre oosten. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!