NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


14-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is honing dé oplossing voor hooikoorts?

Is honing dé oplossing voor hooikoorts?

http://static1.hln.be/static/photo/2015/14/4/3/20150413214112/media_xll_7631763.jpg

Eindelijk wordt het stilaan warmer. Het zonnetje schijnt, de vogels fluiten, de BBQ staat aanlokkelijk te blinken, en wij ... zitten binnen met dank aan die verschrikkelijke allergie. Maar blijkbaar zou de oplossing wel eens heel eenvoudig kunnen zijn: lokaal gemaakte honing.

Het hele idee achter de theorie is dat honing van lokale bijen net dié pollen bevat waar we zo allergisch aan zijn. Door die pollen geleidelijk aan te introduceren in je dieet zou je lichaam er immuun voor worden.

Volgens een Fins onderzoek heeft deze aanpak wel degelijk succes. In de studie werden hooikoortspatiënten aan de test onderworpen. Vijf maanden voor het hooikoortsseizoen begonnen de proefpersonen aan een honingkuur. Het ene deel kreeg honing zonder pollen, de andere helft kreeg honing met pollen. Wat bleek? De patiënten die de honing met pollen hadden gegeten, gaven aan maar liefst 60% minder last te hebben van de gebruikelijke symptomen dan zij die gewone honing hadden gekregen.

Natuurlijk is er echter wel nog steeds een verschil tussen honing van lokale bijen en honing met speciaal toegevoegde pollen, maar baat het niet, dan schaadt het niet, toch? (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeroen Meus wordt recensent in Mijn Pop-uprestaurant

Jeroen Meus wordt recensent in 'Mijn Pop-uprestaurant'

http://static2.hln.be/static/photo/2015/13/1/14/20150414064017/media_xll_7632389.jpg

Na lang aandringen heeft Jereon Meus ermee ingestemd recensent te worden in 'Mijn Pop-uprestaurant'. Volgende week onderwerpt hij de pop-ups aan een smaaktest. De tv-kok zal met vrouw Stéphanie twee restaurants nomineren voor sluiting. "Op tralala knap ik af. Ik moet het verhaal geloven", waarschuwt hij in Het Laatste Nieuws.

De chef-kok verlaat zijn vertrouwde VRT-habitat om bij de concurrentie het mooie weer te maken. Hij ruilt voor het eerst ook zijn eigen fornuis om zelf de beentjes onder tafel te schuiven. Drie afleveringen lang reist Meus Vlaanderen af om de pop-ups aan een culinaire inspectie te onderwerpen.

De 'Dagelijkse Kost'-presentator zal voor het eerst in zijn leven de rol van recensent op zich nemen en dat doet hij niet alleen. Hij brengt zijn echtgenote Stéphanie mee. Zij was tot voor kort zaalverantwoordelijke in hun restaurant Luzine (in november vorig jaar stapten ze samen uit de zaak, red.) en kent als geen ander de do's-and-don'ts van een correcte en vlotte bediening (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zucchero & Sinead O Connor - Va pensiero

Zucchero & Sinead O Connor - Va pensiero

Klik op de foto om ze te beluisteren

Zucchero, artiestennaam van Adelmo Fornaciari (Roncocesi (Emilia-Romagna), 25 september 1955), is een Italiaanse zanger, tekstschrijver, componist en producer. 'Zucchero' is Italiaans voor 'suiker', de bijnaam die hij van een lerares kreeg en die hij later voor zichzelf is gaan gebruiken.

Sinéad O'Connor (Dublin, 8 december 1966) is een Iers singer-songwriter. Haar voornaam wordt uitgesproken als 'shi-need'.» Reageer (1)
13-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is écht weg van alles: Canadees gezin woont al 20 jaar op idyllisch vlot

Dit is écht weg van alles: Canadees gezin woont al 20 jaar op idyllisch vlot

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

'Freedom Cove', zo hebben ze hun eigen onvoorstelbare paradijs op aarde gedoopt. Wayne Adams en Catherine King waren de dagelijkse ratrace zodanig beu dat ze uitweken naar een idyllisch plekje, op een half uurtje varen van het kuststadje Tofino in het Canadese Brits-Columbia. Ze hebben er in 1992 hun groen-rooskleurige vlotconstructie op het water gebouwd. Met alles erop en eraan.
Wayne en Catherine wonen met hun twee kinderen, Eleanor en Alistair, op kilómeters van de beschaving, wég van alles. Ze hebben alle comfort op hun zelfvoorzienend vlot, dat vanuit de lucht bekeken meer op een pretpark lijkt. Het gezin is er al meer dan 20 jaar erg gelukkig. Ze hebben veel tijd voor zichzelf.
http://static0.hln.be/static/photo/2015/17/10/0/20150413170635/media_l_7631310.jpg

Ze drinken en gebruiken regenwater, kweken hun eigen fruit en groenten in serres en tuintjes en halen de nodige energie uit zonnepanelen en fotovoltaïsche generators. De twaalf platformen die op het water drijven, zijn met elkaar verbonden via een houten looppad.

Het koppel is ook artistiek aangelegd en heeft een kunstcollectie van eigen makelij.

Hun enige probleem: "ratten van 14 kg". Zo noemen ze zelf de otters die aan de fundamenten van hun vlotconstructie komen knagen. Toeristen en andere geïnteresseerden kunnen hun drijvende stulp ook bezoeken. (br.hln)

» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knuffel-oehoe landt op hoofd dorpsbewoners en zaait paniek

Knuffel-oehoe landt op hoofd dorpsbewoners en zaait paniek

http://static3.hln.be/static/photo/2015/8/2/11/20150413120306/media_xll_7630826.jpg

Nadat een oehoe wekenlang het Nederlandse Purmerend terroriseerde, zaait nu een andere oehoe paniek in het dorpje Noordeinde op de Veluwe. Hoewel de vogel van contact houdt en dus ongevraagd op de hoofden van de bewoners landt, hebben de mensen schrik van het dier. Dit meldt Omroep Gelderland. Sinds maart heeft de uil zijn intrek genomen in een boom naast de kerk in Noordeinde. Af en toen strekt de vogel zijn vleugels en landt dan zachtjes op het hoofd van een toevallige voorbijganger. Ook al doet het dier niemand kwaad, de grote vogel boezemt toch angst in bij sommige dorpsbewoners.

De burgemeester van de gemeente Oldebroek, Adriaan Hoogendoorn, zou de situatie niet langer veilig vinden en ziet de oehoe liever vertrekken. Maar voor er ingegrepen kan worden, zou eerst moeten onderzocht worden of het een tam of wild dier betreft. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nobelprijswinnaar literatuur Günter Grass (87) overleden

Nobelprijswinnaar literatuur Günter Grass (87) overleden

http://oi57.tinypic.com/21jvud2.jpg

De Duitse schrijver Günter Grass is op 87-jarige leeftijd overleden in de stad Lübeck. Dat meldde de uitgever Steidl Verlag. In 1999 won Grass de Nobelprijs voor de Literatuur. Hij blies de Duitse taal en literatuur nieuw leven in na de Tweede Wereldoorlog. Zijn romandebuut is het beroemd geworden werk Die Blechtrommel (De Blikken Trommel) uit 1959.

Grass was zeventien jaar toen de Tweede Wereldoorlog afliep. Hij was toen al lid van de Hitlerjugend, soldaat en krijgsgevangene geweest. Hij verdiende zijn brood onder meer als mijnwerker, beeldhouwer van grafstenen en drummer in een jazzband. Als dichter en absurdistisch toneelschrijver was hij gelieerd aan de Gruppe 47, een invloedrijke schrijverskring met Heinrich Böll als bekendste exponent.

Die Blechtrommel is het eerste deel van Grass' Danzigtrilogie. Het eerste deel werd verfilmd en won een Oscar in 1979. Grass schreef verder onder meer Aus dem Tagebuch einer Schnecke (Uit het dagboek van een slak, 1972), Ein weites Feld (Een breed veld, 1995), Mein Jahrhundert (Mijn eeuw) en Im Krebsgang (In krabbengang) (2002). Zijn laatste boek was 'De woorden van Grimm' uit 2010.

Günter Wilhelm Grass wordt geboren op 16 oktober 1927 in Danzig-Langhfur, het huidige Gdansk in Polen. Zijn katholieke moeder Helene Knoff behoort tot een etnische minderheid, de Kasjoeben. Vader Wilhem is een protestantse Duitser. Het koppel baat een kruidenierzaakje uit.

Op zijn vijftiende biedt Grass zich spontaan aan bij de Duitse marine. Hij wordt doorverwezen naar een administratieve overheidsdienst. Op zeventien jaar moet hij zijn militaire dienstplicht vervullen, zo belandt hij bij de Waffen-SS. Op 8 mei 1945 wordt hij gevangen genomen. Hij verblijft bijna een jaar in een Amerikaans krijgsgevangenenkamp. Daarna gaat hij als vluchteling in West-Duitsland wonen.

Hij leert steenkappen, beeldhouwen en tekenen. Eerst in Düsseldorf, later in Berlijn. Eind jaren vijftig begint Grass te exposeren en te schrijven. Aanvankelijk vooral kort proza, absurd theater en poëzie.
Zijn bekendste roman, Die Blechtrommel, dateert uit 1959. Grass vertelt het verhaal van Oskar, een jongen die sinds zijn derde niet meer groeit, tegen de achtergrond van zijn geboortestad Gdansk. In deze roman lanceert Grass zijn typische magisch-realistische stijl die bulkt van de groteske en surrealistische elementen. Oskar, het eeuwige kind, kan door te roffelen op zijn magische trommel verhalen uit het verleden vertellen. Het boek wordt algemeen beschouwd wordt als een van de grootste Duitse romans van na 1945. In 1979 verfilmt Volker Schlöndorff het verhaal.

Grass schrijft een waslijst aan boeken, theaterstukken, gedichtenen essays. In de jaren zestig engageert hij zich voor de Duitse sociaaldemocratische partij SPD onder leiding van bondskanselier Willy Brandt. In 1965 ontvangt hij de belangrijkste Duitse literatuuronderscheiding, de Georg-Büchner- Preiss. In 1999 volgt de Nobelprijs voor Literatuur.

Bij de verschijning van zijn biografie in 2006 ontstaat er in Duitsland een hevige polemiek over zijn tot nog toe onbekende activiteiten bij de Waffen-SS. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maggie De Block vreest Aziatische tijgermug

Maggie De Block vreest Aziatische tijgermug

http://static1.hln.be/static/photo/2015/5/15/1/20150413060946/media_xll_7630006.jpg

Experts en minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) vrezen dat de Aziatische tijgermug zich hier zal vestigen, zo melden De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag. De mug, die knokkelkoorts en gele koorts verspreidt, komt hier normaal gezien niet voor, maar sinds 2013 vindt het Tropisch Instituut het insect geregeld in ladingen die via de havens of luchthavens ons land binnenkomen.

Experts gaan ervan uit dat het beestje zich hier op termijn zal vestigen en ook ons ziek zou kunnen maken. Dat is waarschijnlijk niet tegen te houden, al kan een goede opvolging de zaak vertragen, klinkt het in een antwoord van minister Maggie De Block op een parlementaire vraag.

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen houdt de mug in de gaten. "Op dit moment hebben we de indruk dat de muggen de koude temperaturen van onze winters niet overleven. Maar de druk van de Aziatische tijgermug op Europa is groot. We maken er ons zorgen over", zegt Maxime Madder, die als professor veterinaire entomologie aan het ITG het toezicht leidt. De klimaatverandering maakt de vestiging van de mug in Europa mogelijk. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse (65) zwanger van vierling

Duitse (65) zwanger van vierling

Een 65-jarige Duitse is zwanger van een vierling. Dat meldden Duitse media vandaag. Als de bevalling, die binnen enkele weken wordt verwacht, goed verloopt wordt de vrouw de oudste moeder van een vierling ter wereld.
Volgens het artikel verloopt de zwangerschap tot nu toe voorspoedig en voelt het "medische wonder'' Annegret zich goed. De vrouw, die werkzaam is in het onderwijs en dit jaar met pensioen gaat, heeft al dertien kinderen.

De zwangerschap is op kunstmatige manier tot stand gekomen. De vrouw heeft zich in het buitenland laten bevruchten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op de tien jongeren heeft al schulden

Een op de tien jongeren heeft al schulden

http://static0.hln.be/static/photo/2015/4/14/0/20150413055247/media_xll_7630005.jpg

Tien procent van de jongeren in de derde graad van het middelbaar onderwijs (16 tot 18 jaar) heeft al schulden. Dat blijkt uit een onderzoek van het centrum voor budgetadvies en budgetonderzoek (Cebud), waarover de kranten van Mediahuis berichten.

De onderzoekers stelden vast dat de Vlaamse jongeren opvallend veel financieel risicogedrag vertonen. Zo leent 25 procent al eens geld van anderen. Vooral van vrienden, maar in de helft van de gevallen ook van ouders. Een kwart van de tieners wedt ook met vrienden voor geld, tien procent koopt enkele keren per jaar een kraslot, gokt op uitslagen of speelt spelletjes voor geld.

De onderzoekers wijzen ook op de belangrijke rol van de ouders. "Jongeren van 18 jaar, die bijna op hun eigen benen moeten staan, moeten amper zelf nadenken over geldzaken. Ze krijgen hun zakgeld voor leuke, ontspannende dingen en moeten hun hoofd niet breken over de essentiële leefkosten zoals kleren, eten of telefoonkosten. Dat is allemaal met de beste bedoelingen gedaan, maar de jongeren leren op die manier amper zelfstandig om te gaan met geld", klinkt het. (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topuniversiteiten vechten om dit geniaal 17-jarig meisje

Topuniversiteiten vechten om dit geniaal 17-jarig meisje

http://static2.hln.be/static/photo/2015/14/3/5/20150411192945/media_xll_7627070.jpg

Een toelatingsbewijs krijgen voor een van de acht Amerikaanse topuniversiteiten is al een hele prestatie. De zeventienjarige Pooja Chandrashekar is welkom op alle acht Ivy League-universiteiten. Ook zes andere uni's, waaronder de gerenommeerde technische universiteit MIT, willen het meisje graag hebben.

Chandrashekar behaalde een extreem hoge score op het toelatingsexamen voor de universiteiten, 2390 uit 2400. Daarnaast is ze de oprichter van een nationale non-profitorganisatie die meisjes op middelbare scholen stimuleert om wetenschappelijke vakken te kiezen.

Ze heeft een mobiele app ontwikkeld die stempatronen analyseert en met 96 procent zekerheid kan vaststellen of iemand de ziekte van Parkinson heeft. Haar zomers brengt ze door bij cursussen over robotwetenschappen, meldt The Washington Post vandaag.

Het meisje heeft de mogelijkheden inmiddels teruggebracht tot drie universiteiten, Harvard, Stanford en Brown. Ze wil medicijnen en biotechniek studeren. (br.hln)


» Reageer (0)
12-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe je 100 wordt: 3 tips die echt werken

Hoe je 100 wordt: 3 tips die echt werken

http://static0.hln.be/static/photo/2015/14/3/4/20150411095203/media_xll_7626424.jpg

Inwoners van Sardinië leven langer dan wie dan ook ter wereld. Waarom dan geen tips aannemen van de mensen waarbij ze echt blijken te werken. Met deze drie tips word jij misschien ook wel 100.

1. Probeer elke dag te wandelen. Beschouw dit ook niet als sporten, maar als een normaal onderdeel van je dagelijkse routine.
2. Eet elke dag bonen. De Sardiniërs voegen die trouwens toe aan hun speciale minestronesoep die ze verantwoordelijk achten voor hun lange levensduur.
3. Drink een rode wijn die boordevol antioxidanten zit. Cannonau wijn zou daar een goed voorbeeld van zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er komt filmreeks van Stephen Kings Donkere Toren

Er komt filmreeks van Stephen Kings Donkere Toren

http://static0.hln.be/static/photo/2015/5/14/5/20150411120713/media_xll_7626605.jpg

De Donkere Toren-boekenreeks van de Amerikaanse horrorauteur Stephen King wordt verfilmd. Sony Pictures en MRC Studios werken samen om de lijvige boekenreeks om te zetten in een nog nader te bepalen aantal films. Dat schrijven Amerikaanse media.

De boekenreeks van Stephen King bestaat uit acht boeken die zich afspelen in een fictief koninkrijk waar magie nog volop aanwezig is. De hoofdpersoon Roland van Gilead is een scherpschutter die op een zoektocht is om zijn stervende wereld te redden. Het eerste boek in de reeks verscheen in 1982. In 2004 verscheen het laatste boek, met in 2012 een novelle met een extra verhaal dat aansloot op de eerdere boeken. De serie wordt gezien als het levenswerk van King.

De eerste film word een mix van horror en fantasy en is grotendeels gebaseerd op De Scherpschutter, het eerste boek. Hoewel acteurs als Javier Bardem en Russell Crowe interesse hebben in de hoofdrol, wordt er pas een cast samengesteld als er een regisseur is aangesteld. Wanneer de film uitkomt, is nog niet bekendgemaakt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.R E M - Losing My Religion

R E M - Losing My Religion

Klik op de foto om ze te beluisteren

R.E.M. was een college rock-band die in 1980 in Athens, Georgia (Verenigde Staten) werd opgericht.


In de beginjaren bouwde de band al een behoorlijke reputatie op maar de doorbraak naar het grote publiek kwam met het album Out Of Time en de hits Losing My Religion en Shiny Happy People. Losing My Religion en het van Automatic for the People afkomstige Everybody Hurts worden gerekend tot de klassiekers in de popmuziek.


» Reageer (0)
11-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2014 was recordjaar voor Koninklijke Musea voor Schone Kunsten

2014 was recordjaar voor Koninklijke Musea voor Schone Kunsten

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB) in Brussel kregen in 2014 een recordaantal van 682.130 bezoekers over de vloer, waarvan bijna de helft in het Magritte-museum. Ondertussen is de tentoonstelling van Chagall, die momenteel loopt in het Museum voor Schone Kunsten, goed op weg de kaap van 100.000 bezoekers te overschrijden.

In tegenstelling tot Bozar, dat als bicommunautaire instelling onder de bevoegdheden valt van minister van Culturele Instellingen Didier Reynders, maken de KMSKB deel uit van de federale wetenschappelijke instellingen onder staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Elke Sleurs (N-VA).

Over de laatste tien jaar evolueerde het bezoekersaantal van de KMSKB grosso modo van 300.000 naar meer dan 600.000 bezoekers. Over dezelfde periode kende het toerisme in Brussel ook een belangrijke groei. De oprichting van het Magritte-museum in 2009 was een schot in de roos. In 2014 bezochten 323.612 mensen het museum, tegenover 294.452 in 2013.

Het museum van de oude meesters was vorig jaar met 171.035 bezoekers goed voor de tweede plaats, een achteruitgang tegenover 2013 (195.593). Voor het eerst kon ook het in december 2013 opgestarte Fin-de-Siècle Museum volledige jaarresultaten voorleggen: 162.648 mensen bezochten de collectie in de kelders van het Museum voor Schone Kunsten, waar staatssecretaris Sleurs liever de momenteel onbestemde collectie moderne kunst van de musea wil terugzien. Het Brussels Gewest hoopt die collectie in de recent aangekochte Citroën-garage onder te brengen.

De KMSKB laten inmiddels weten dat de Chagall-tentoonstelling in haar eerste maand (maart) meer dan 30.000 bezoekers mocht ontvangen. In totaal mikt de KMSKB op 100.000 à 120.000 bezoekers voor de tentoonstelling van de Joods-Russisch-Franse kunstenaar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 manieren om je witte kledij echt wit te houden

3 manieren om je witte kledij echt wit te houden

http://static2.hln.be/static/photo/2015/8/6/12/20150411075545/media_xll_7626342.jpg

Het is lente, en dat wil zeggen dat we allemaal stilaan onze witte kledingstukken weer bovenhalen. Maar hoe hou je je wit ook écht wit? Deze drie handige tips helpen je alvast een flink eind op de goede weg.

1. Was je wasmachine
Als je wasmachine al wat ouder is kan ze vol zitten met roest en andere viezigheid. Gevolg: je witte was komt valer uit de machine dan je 'm erin stopte. Voor je dus nog meer witte kledij om zeep helpt is het een goed idee om je wasmachine zelf een grondige wasbeurt te geven. Mix daarom 1 kopje water met een half kopje baking soda en doe dit in het waspoeder-compartiment van je machine. Steek een oude handdoek ik je wastrommel en was op een korte cyclus om alle viezigheid weer uit je machine te verwijderen.

2. Maak zelf een bleekmiddel voor je witte was
De meeste natuurlijke afblekende wasmiddelen bevatten zowel waterstofperoxide als citroensap. Waarom dus veel geld investeren in iets wat je evengoed zelf kan maken? Let er wel op dat je waterstofperoxide maar een percentage heeft van maximum 3%. Mix anderhalf kopje waterstofperoxide met ¿ kopje citroensap en 2 kopjes water. Gebruik dit als wasmiddel.

3. Hang in de zon te drogen
Als je ooit al per ongeluk een shirt met print in direct zonlicht laten liggen hebt, dan weet je dat ook zonlicht afblekende eigenschappen heeft. Gooi je witte kleding dus na het wassen niet in de droogkast, maar laat buiten in direct zonlicht drogen voor een extra wit resultaat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden ruiken prostaatkanker in urine

Honden ruiken prostaatkanker in urine

http://static3.hln.be/static/photo/2015/10/12/7/20150411115158/media_xll_7626382.jpg

Honden kunnen met een betrouwbaarheid van 98 procent de diagnose van prostaatkanker stellen door aan de urine van de patiënt te snuffelen. Dat blijkt uit een nieuwe studie van het urologisch onderzoekscentrum in Milaan.

Voor het nieuwe onderzoek, dat werd gepubliceerd in vakblad Journal of Urology, kregen twee honden de urine van 900 mannen voorgeschoteld. 360 van hen hadden prostaatkanker, de andere 540 waren gezond. Eén hond had het in 98.7 procent van de gevallen bij het rechte eind, de andere hond haalde een score van 97.6 procent. De honden herkennen de vluchtige organische bestanddelen in de urine die prostaatkanker markeren.

Medical Detection Dogs
De nieuwe studie bevestigt eerder onderzoek uitgevoerd door de Britse organisatie Medical Detection Dogs. Oprichtster dokter Claire Guest deed een gelijkaardig onderzoek waarbij honden een betrouwbaarheid van 93 procent haalden bij het vaststellen van zowel prostaat- als blaaskanker. Ze noemt de resultaten van de nieuwe studie spectaculair.

Traditionele tests ontoereikend
"Het Italiaanse onderzoek levert nog maar eens het bewijs dat honden kanker kunnen opsporen bij mensen. Het is opmerkelijk dat we zo'n succes boeken in de diagnose van prostaatkanker, waarvoor de bestaande tests veel te wensen overlaten".

Doorgaans wordt prostaatkanker gedetecteerd met een bloedtest, een rectaal onderzoek of een kijkoperatie. "De medische wereld staat nog vaak weigerachtig tegenover het inzetten van honden om kanker op te sporen, maar vergeet niet dat honden een geur kunnen registreren in een oplossing van één op duizend delen".

Goedkoop
"De voorbije jaren zijn miljoenen geïnvesteerd in de traditionele testmethodes, maar die zijn niet veel betrouwbaarder geworden. Snuffelhonden bieden een vrij goedkoop alternatief met een grote betrouwbaarheid. Mochten onze speurhonden machines zijn, zou iedere arts er één willen".

Ook met katten en zelfs bijen zijn al succesvolle tests gedaan waarbij de dieren in staat bleken kanker bij mensen op te sporen.

Prostaatkanker is ook in ons land de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kankerpatiënt roostert zichzelf aan spit om te genezen

Kankerpatiënt roostert zichzelf aan spit om te genezen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/6/0/2/20150411063149/media_xll_7626302.jpg

Jia Binhui, een 25-jarige man met leukemie is te arm om een dure hospitaalbehandeling te betalen. Daarom hijst de man zich elke dag opnieuw aan een zelfgemaaakt spit, om zo de kankercellen uit te roken. Apart.

Er zit zelfs een theorie achter. De man liet zich vertellen dat een temperatuur hoger dan 42°C de schadelijke cellen in het lichaam kan doden.
Jia kreeg in 2013 te horen dat hij bloedkanker had en onderging al een dure beenmergtransplantatie, waarvoor betaald werd door mensen die het beste met hem voorhebben. Omdat verdere behandelingen in het ziekenhuis de rest van Jia's spaarcenten hebben opgebruikt, probeert hij nu te genezen met een behoorlijk alternatieve therapie.

"Experten zijn ervan overtuigd dat een temperatuur hoger dan 42 graden Celcius kankercelllen kan doden", aldus Jia. "Daarom heb ik in mijn achtertuin een spit gemaakt om dat te proberen. Blijkbaar werkt dezelfde techniek ook met water, maar ik ben erachter gekomen dat het bijna onmogelijk is om water op een constante temperatuur van 42° te houden. Daarom doe ik het maar op deze manier."

Jia is van plan om binnenkort naar het ziekenhuis terug te keren om te kijken of zijn behandeling heeft gewerkt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterieus zinkgat naar de hel schokt lokale bevolking in China

Mysterieus zinkgat 'naar de hel' schokt lokale bevolking in China

http://oi62.tinypic.com/2vabltd.jpg

Wanneer enkele bouwvakkers vorige week een klein, maar extreem heet zinkgat ontdekten op een berg duurde het niet lang voor het werd omgedoopt tot 'de poort naar de hel'. De inwoners van de regio nabij Urumqi, in het noordwesten van China, vermijden de plek nu zoveel mogelijk terwijl experts en de media samentroepten rond het fenomeen.

Op foto's is te zien hoe het mysterieuze zinkgat 'gloeit' door de intense hitte. De lokale bevolking zou aan plaatselijke media gemeld hebben dat de grond in de omgeving de laatste tijd warmer was dan normaal.

Geoloog Hu Tan, die het onderzoek leidt naar het gat van 80 cm breed, zei: "De lucht die uit het zinkgat komt is zo heet dat als je er een tak boven zou houden die in brand schiet." Maar hoewel dit een heel uitzonderlijk geval is, lijken ze een verklaring te hebben voor de 'poort naar de hel': "We zijn er vrij zeker van dat dit veroorzaakt werd door de spontane ontbranding van steenkool."

792 graden celsius
Zijn collega, mijnbouwexpert Cao Jianwen, zegt dat de regio in de jaren 70 bestond uit tientallen steenkoolmijnen en er de voorbije jaren melding werd gemaakt van gelijkaardige fenomenen. "We hebben een temperatuur gemeten van 792 C, wat vrij heet is en ik kan begrijpen dat de lokale bevolking bijgelovig is."

Nadat de oorzaak van het vreemde verschijnsel werd ontcijferd, werd het gat volgens News.com.au gevuld en afgesloten uit voorzorg voor de mogelijk schadelijke rookpluimen. "Ik kan niet uitsluiten dat er in de toekomst gelijkaardige zinkgaten zullen verschijnen in deze regio", aldus Jianwen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Umberto Tozzi - Ti Amo

Umberto Tozzi - Ti Amo

Klik op de foto om hem te beluisteren

Umberto Tozzi (Turijn, 4 maart 1952) is een Italiaanse zanger en liedjesschrijver.

Op 16-jarige leeftijd speelde hij in de band Off Sound. In 1974 schreef hij samen met Damiano Dattoli het winnende lied voor Canzonissima, een Italiaanse televisiewedstrijd die aan zijn laatste editie toe was. Wess & Dori Ghezzi voerden het lied Un corpo, un'anima uit.

In 1976 kwam zijn eerste album Donna amante mia uit. Een jaar later brak de single Ti Amo alle records door maar liefst 7 maanden op 1 te staan in de Italiaanse hitparade. Een jaar later kwam Tu uit, ook een succes. In 1979 kwam Gloria uit, opnieuw een succes maar 3 jaar later werd het zelfs een wereldsucces toen Laura Branigan het lied coverde in het Engels, door het Europese geluid werd de single eerst niet warm onthaald maar toch werd het een succes. Dan werd het enkele jaren stil rond Tozzi.

In 1987 stond hij er weer helemaal, hij zong samen met Enrico Ruggeri en Gianni Morandi op het San Remo Festival met het lied Si può dare di più dat de overwinning behaalde. Een paar maanden later deed hij met zanger Raf mee aan het Eurovisiesongfestival in Brussel met Gente di Mare, het lied werd 3de maar groeide uit tot een evergreen. In 1988 zongen Henk Spaan en Harry Vermeegen het in hun televisieprogramma Verona als Ach laat maar waaien.

Ook in de jaren 90 bleef Tozzi actief met het lied Gli altri siamo noi en bracht hij verschillende albums uit.

In 2000 en 2005 nam hij deel aan het San Remo Festival met de liedjes Un'altra vita en Le Parole.

Tozzi is één van de bekendste Italiaanse zangers in het buitenland en verkocht meer dan 32 miljoen platen.
» Reageer (0)
10-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom we van bont gruwen maar wel leer dragen

Waarom we van bont gruwen maar wel leer dragen

http://static3.hln.be/static/photo/2015/16/3/11/20150410101658/media_xll_7622531.jpg

Loop met een echte bontjas over straat en je krijgt standaard vieze blikken toegeworpen, maar van leren kledij kijkt niemand vreemd op. Hoe komt dat toch? Want het is wel erg naïef om te denken dat dat kalf waarvan je nieuwe handtas gemaakt is, toch al ging afgemaakt worden. Laat staan dat die slachting op een humane wijze verloopt.

We schreven niet lang geleden nog een artikel over de comeback van bont, en daar kwamen veel verontwaardigde reacties op. Want hoewel grote ontwerpers dan fan blijken te zijn, lijkt de gewone man op straat dat absoluut niet. De anti-bont campagnes zijn dan ook niet zo simpel uit het collectieve geheugen te wissen. Filmpjes waarop te zien is hoe nertsen en consoorten doodgeslagen worden, vergeet je nu eenmaal niet zo snel. Het is ook gewoon makkelijk om bont af te wijzen, want niet veel mensen moeten er iets voor opgeven om dit anti standpunt in te nemen.

Restproduct van de vleesindustrie
Dat ligt bij leer al een stuk moeilijker. Bijna alle schoenen en tassen worden van leer gemaakt en ook leren jasjes zijn een populair mode-item. Vaak wordt aangenomen dat leer een restproduct is van de vleesindustrie. Dat het dier in kwestie sowieso al gevild ging worden voor een sappige steak en dat de huiden gerecycleerd worden voor de mode-industrie. Dat was inderdaad ooit het geval, maar we zijn zoveel meer leer gaan dragen dat alles helaas al lang niet meer zo 'vriendelijk' verloopt.

"Dieren zien vreselijk af"
"Vlees wordt steeds vaker een bijproduct van de leerindustrie," vertelt Lucy Adam van de Fashion & Textiles School van RMIT aan i-D Magazine. "We willen ook allemaal zacht en vlekkeloos leer en dat komt meestal van jonge koeien die daar speciaal voor gefokt en vet gemest worden." Lynda Stoner van Animal Liberation vult aan dat alle dieren bestemd voor de leerindustrie vreselijk hebben afgezien daarvoor. "Zo worden voor het fijnste kalfleer bijvoorbeeld alleen pasgeboren of zelfs ongeboren kalveren gebruikt, erg humaan is dat niet."

Niche-industrie
In vergelijking met de leerindustrie is de bontindustrie eigenlijk een niche-industrie, maar omdat bont zo ver van ons afstaat, is de aandacht daarvoor vele groter. We weten immers allemaal goed en wel dat er ook door de vleesindustrie inhumane praktijken worden toegepast, maar daar trekken we ons niets van aan. En dat is net hetzelfde bij leer.

Debat
In leer compleet bannen ziet Lucy geen oplossing. "Wel moet er gewerkt worden aan betere omstandigheden en vooral aan transparantie binnen de industrie. Bekende modeontwerpers als Stella McCartney bewijzen al dat het ook perfect met minder of zelfs geen leer kan. Dat er een debat over de leerindustrie op gang komt, dat is het belangrijkste." (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!