NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


20-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armand - Ben ik te min

Armand - Ben ik te min

Klik op de foto om hem te beluisteren


Herman George van Loenhout (Eindhoven, 10 april 1946) beter bekend als Armand, is de Nederlandse protestzanger die ook wel "de Nederlandse Bob Dylan" genoemd wordt. Zijn hit "Ben ik te min" is een klassieker. Zijn partner is Marrit Dijkstra en er zijn twee kinderen, Johan en Joris.

Armand brengt zijn eerste single "En nou ik" uit in 1965. Die wordt een grote flop, maar Armand geeft het niet op en brengt de single "Een van hen ben ik" uit. Hiermee bereikt hij in eerste instantie alleen de tipparade, totdat drie maanden later Radio Veronica de b-kant op de radio laat horen en die een succes wordt. In de zomer van 1967 breekt Armand door met het nummer "Ben ik te min". Deze single wordt als controversieel gezien door het establishment. Armand wordt vanaf dit moment beschouwd als de Nederlandse protestzanger. In dat zelfde jaar komt Blommenkinders in de Top 40, met als hoogste positie nr. 19.

In 1969 stopt Armand, hij is dan zwaar verslaafd aan harddrugs. In 1971 is hij weer terug als artiest en in 1973 komt de plaat "De oorlog woedt in jezelf" in de tipparade, maar een hit wordt het niet. Hierna is het Armand nooit meer gelukt in de hitparade te komen. Wel blijft hij albums uitbrengen met maatschappijkritische teksten, veelal geïnspireerd door de hippie-ideologie. Twee derde van de singles die hij tot op heden heeft uitgebracht zijn geboycot door de Hilversumse radiostations.

In 1981 betuigt Armand zijn steun aan de demonstratie tegen de kruisraketten, met het lied "Liever een Rus (in de keuken dan een raket in de tuin)". Tijdens de grote demonstratie in Amsterdam vlogen er vliegtuigjes boven de stad met de tekst "Liever een Rus in de keuken dan een raket in de tuin". Dit nummer werd in die tijd zeer vaak ten gehore gebracht op de radio en het is ook zijn laatste lied dat succesvol was in de media.

In 1990 onthult Armand in de vara-gids 'Nee, ze naaien me niet meer', waarin hij aangeeft geen albums meer te maken bij een platenmaatschappij, omdat hij stelt dat hij zo geen volkomen vrijheid van muziek uitbrengen heeft. En zo verschijnt in 1994 het album One of eur Kind enkel te koop bij zijn live optredens, en Armand slaat zo een bewust nieuwe weg in, enkel nog albums uitbrengen voor zijn liefhebbers en fans. Armand is daarna ook periodiek op televisie te zien, en staat model voor de hippie Koos Koets die gespeeld wordt door Kees van Kooten.

Armand maakt deel uit van de hippiegeneratie en staat bekend als fervent liefhebber van cannabis.


» Reageer (2)
19-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je vandaag moet doen om heel de week gewicht te verliezen

Wat je vandaag moet doen om heel de week gewicht te verliezen

http://static1.hln.be/static/photo/2016/5/2/13/20160619102558/media_xll_8780893.jpg

We zeggen het ieder weekend: 'deze week ga ik gezond eten en regelmatig sporten'. En dan komt er iedere keer wel iets tussen. Je hebt te weinig tijd, geen zin of te veel werk. Maar als je de onderstaande dingen vandaag al doet, zal je al die valkuilen vermijden.

Plan je workouts
We hebben allemaal een druk werkschema, dus de tactiek 'ik zie wel wanneer ik een gaatje heb om te sporten' werkt haast nooit. Geef jezelf niet de kans om er vanonder te muizen en plan op zondag al alle sportsessies van de week in. Check de weersvoorspellingen, de openingsuren van de fitness en leg al de afspraken met je vaste sportbuddy's vast. Plan al de rest daarrond, en je zal gegarandeerd meer sporten dan anders.

Doe de was...
... en leg al je (sport)kleren en -gerief klaar. Hoe langer je 's ochtends moet zoeken naar die al dan niet schone sportbeha of je yogamat, hoe kleiner de kans wordt dat je effectie nog de deur uit gaat voor dat halfuurtje joggen. En plan in de mate van het mogelijke ook je 'gewone' outfits, om tijdsverspilling voor de spiegel te vermijden.

Plan je maaltijden
Om te voorkomen dat je toch maar snel dat belegde broodje naar binnen speelt uit tijdsgebrek, plan je best op zondag al al je maaltijden in. Zorg dat je weet wanneer je boodschappen kan doen, maak je lijstje al klaar en maak tijd vrij om te koken. Kook eventueel al wat maaltijden op voorhand: de koelkast en de diepvriezer houden die wel vers voor jou.

Neem je lunch mee
Ah, de verleiding van de snoepautomaat en het bedrijfsrestaurant. Als je weet dat beide geen al te gezonde opties aanbiedenen, bewaar je beter de controle door zelf thuis een slaatje te maken en dat mee te nemen. Hetzelfde geldt voor je snacks.

Ga op tijd slapen
Netflix lijkt op dit moment wel aantrekkelijk, maar als je morgen met een duf hoofd opstaat, verdwijnt je sportmotivatie als sneeuw voor de zon. Hup, naar je bed! (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exact zo veel fruit zou er in je smoothie moeten zitten

Exact zo veel fruit zou er in je smoothie moeten zitten

http://static2.hln.be/static/photo/2016/16/11/4/20160619075651/media_xll_8780239.jpg

Een ontbijtsmoothie is een van de meest gezonde (en snelle) manieren om de dag te beginnen. Als de verhoudingen goed zitten tenminste: als je te veel fruit gebruikt, zal je ook heel wat suiker en koolhydraten binnenkrijgen en wordt het een stuk minder gezond.

Natuurlijk is fruit goed voor je - een appel per dag, weet je wel. Maar wat we vaak vergeten, is dat fruit ook veel suiker bevat, en dat te veel fruit in één keer nefast is voor ons dieet. Om je smoothie zo gezond en slank mogelijk te houden, moet je dus rekening houden met een aantal richtlijnen.

Popsugar ging te rade bij enkele diëtisten, en kwam met het perfecte recept op de proppen. De ideale hoeveelheid fruit? Dat zijn twee kopjes (een kop bevat ongeveer 120 à 150 gram fruit). Kies ook voor fruitsoorten die wat minder suiker bevatten, zoals frambozen, aardbeien of blauwe bessen.

Vezels en proteïnen
Alleen maar fruit in je smoothie stoppen is ook niet het beste idee, omdat je dan een hoge dosis suiker in één keer naar binnen werkt, zonder veel proteïnen, vezels of gezonde vetten om je een vol gevoel te geven. Vul die kopjes fruit dus aan met wat groentjes zoals spinazie, boerenkool of broccoli. Ook noten en zaden zijn een goed idee, denk maar aan amandelen of chiazaad. Je mikt best op zo'n 10 gram vezels.

Proteïnen verkrijg je dan weer door 10 tot 15 gram tofu, bonen, noten, zaden of (ongesuikerde) yoghurt toe te voegen. Je kan ook poeder toevoegen, maar check dan even of er niet veel suiker in de formule zit.

Wat niet in je smoothie hoeft, zijn extra zoetstoffen. Normaal gezien is je fruit zoet genoeg en hoef je niet nog wat honing, suikersiroop of agave toe te voegen. Is het echt nog niet zoet genoeg voor jou? Beperk je dan tot een theelepel. Ook op smaak gebrachte melk, fruitsap en kokosnootwater voegen onnodige suikers toe. Wil je deze gebruiken, beperk dan het aantal fruit een beetje. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 jaar geleden was deze vrouw een wereldberoemd kindsterretje

20 jaar geleden was deze vrouw een wereldberoemd kindsterretje

http://static2.hln.be/static/photo/2016/3/0/7/20160618190004/media_xll_8778307.jpg

Twintig jaar geleden schitterde Mara Wilson (28) als 'Mathilda' in de gelijknamige Hollywoodfilm. Maar de glitter en glamour uit de filmwereld laat Wilson aan zich voorbijgaan, ze is enkel nog te zien in bijrollen. "Filmactrice zijn is niet echt leuk", schrijft ze in haar eerste boek.

"Je moet altijd hetzelfde doen, tot het goed zit volgens de regisseur. Er is niet veel ruimte voor creativiteit", zei Wilson in 2012. "De beste momenten waren toen een regisseur me mijn ding liet doen, maar die waren zeldzaam."

http://static1.hln.be/static/photo/2016/1/8/10/20160618200149/media_l_8778400.jpgIn haar boek 'Where Am I Now' gaat ze dieper in op haar jeugd en wat de plotse roem betekende in haar leven. 

Maandag maakte de actrice op Twitter bekend dat ze al sinds haar twaalfde biseksueel is. De posts begonnen met een foto van Wilson als achttienjarige in een homoclub. Ze schreef dat ze zichzelf destijds als hetero beschouwde, maar zich altijd erg welkom voelde in de homoscene."Ik ben niet meer naar zo'n club geweest sinds ik studeerde, maar de LBTQ-gemeenschap heeft altijd als thuis gevoeld. Zeker toen ik een paar jaar later, eh, iets over mezelf ontdekte."Toen een twitteraar haar vroeg of ze daarmee wilde vertellen dat ze lesbisch was, schreef Wilson "Bi, eigenlijk. Maar ja."

De 28-jarige Wilson maakte toen ze zes jaar was haar acteerdebuut in de film Mrs. Doubtfire. Daarna was ze nog te zien in verschillende films en televisieseries. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man (51) leeft met twaalf meisjes in huis

Man (51) leeft met twaalf meisjes in huis

http://static0.hln.be/static/photo/2016/18/6/2/20160618223726/media_xll_8779367.jpg

In het huis van een 51-jarige man in het Amerikaanse Feasterville (Pennsylvania) heeft de politie twaalf meisjes aangetroffen. De meisjes zijn tussen zes maanden en 18 jaar oud. Volgens de politie hebben de ouders van het oudste kind verklaard dat ze de man hun toen 14-jarige dochter schonken als dank voor financiële hulp.

Twee kinderen, van zes maanden en drie jaar, zijn van het oudste meisje en de man. Waar de andere meisjes vandaan komen, is volgens Amerikaanse media nog niet helemaal duidelijk. Volgens de ouders van het oudste meisje zijn het hun kinderen, maar er konden geen geboortebewijzen worden gevonden.

De 51-jarige Lee Kaplan wordt onder meer beschuldigd van seksueel misbruik en aanranding. Daniel Stoltzfus, de vader van het oudste meisje, wordt onder meer verdacht van samenzwering en het in gevaar brengen van kinderen. Zijn vrouw, Savilla Stoltzfus, wordt ervan verdacht dat ze geen zorg droeg voor haar kind.

Het oudste meisje, dat nu 18 jaar is, zei tegen de politie dat zij en Kaplan twee kinderen hebben, 3 jaar en 6 maanden. De andere 9 kinderen zijn van het gezin Stoltzfus.

Volgens de politie behoren alle mensen in de zaak tot de Amish-gemeenschap. De politie kwam de 'harem' op het spoor nadat buren aan de bel hadden getrokken, onder andere omdat ze het verdacht vonden dat de kinderen niet naar school gingen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gnash – I Hate U, I Love U

Gnash – I Hate U, I Love U

Klik op de foto om ze te beluisteren


Gnash (16 juni 1993) is een Amerikaanse zanger en producent.

In 2016 scoorde Gnash samen met Olivia O'Brien een grote hit met I Hate U, I Love U. De single bereikte de eerste plaats in de Australische ARIA Charts.

» Reageer (5)
18-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw schetsboek Van Gogh ontdekt

Nieuw schetsboek Van Gogh ontdekt

http://static1.hln.be/static/photo/2016/3/7/8/20160616174028/media_xll_8767553.jpg

In het Franse Arles is een tot nu onbekend schetsboek van de Nederlandse schilder Vincent van Gogh ontdekt. Het gaat om een reeks tekeningen die in november gepubliceerd worden. Dat melden de uitgeverijen Lannoo en Terra, die het schetsboek respectievelijk in België en Nederland publiceren, vandaag in een gezamenlijk persbericht.

Het schetsboek wordt in een eerste fase ook nog uitgebracht in het Frans door uitgeverij Les Editions du Seuil (initiatiefnemer van het project), in het Engels door Abrams en in het Duits door Knesebeck.

Voorlopig wordt er geen bijkomende informatie vrijgegeven over de nieuwe vondst. Daarvoor is het wachten tot de internationale persconferentie van Les Editions du Seuil midden november. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op het water wandelen op de 'Floating Piers' in Italië

Op het water wandelen op de 'Floating Piers' in Italië

http://static3.hln.be/static/photo/2016/14/13/4/20160618124450/media_xll_8776399.jpg

Over water wandelen: sinds vanochtend kan het op de spectaculaire 'Floating Piers' (drijvende dokken) van kunstenaar Christo op het Lombardische Iseomeer in Italië. Het kunstwerk trok bij de opening meteen veel volk.

Christo en zijn team fabriceerden samen 220.000 zwevende kubussen uit kunststof die bedekt werden met glinsterend geel nylon. Die liggen momenteel op het water, zijn drie kilometer lang en zestien kilometer breed. Ze verbinden de plaats Sulzano op het vasteland met het eiland Monte Isola en vanaf daar met het kleinere eiland San Paolo. De constructie werd door duikers met 190 ton zware ankers bevestigd op de bodem van het meer.

De Floating Piers zijn open tot 3 juli en tot dan wordt een half miljoen bezoekers verwacht. Christo is wereldberoemd om zijn grootschalige spectaculaire projecten en zijn 'inpakkunst', in nauwe samenwerking met zijn vrouw, Jeanne-Claude. Zo pakte hij in 1995 de Berlijnse Rijksdag in. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze had nog één jaar te leven maar de dood kwam niet:

Ze had nog één jaar te leven maar de dood kwam niet: "Ik heb gevloekt, waarom moet ik hier nog zijn?"

http://static2.hln.be/static/photo/2016/7/5/14/20160618141130/media_xll_8776544.jpg

Nadat Eveline Koopmans eind 2013 te horen kreeg dat ze nog maar één jaar te leven had, besloot ze er een feestjaar van te maken. Ze kwam snel tot de kern van het leven. Daarna had ze geen verwachtingen meer en verlangde naar de dood terwijl de kanker verder woekerde. Maar de dood kwam niet. En nu worstelt Eveline met die onverwachte reservetijd. "Ik heb gevloekt: waarom moet ik hier nog zijn?"

In 2011 kreeg de toen 27-jarige Nederlandse vrouw baarmoederhalskanker. Eind 2013 was ze uitbehandeld. Eveline besloot om niet bij de pakken te blijven zitten. Ze werkte een hele bucketlist af. Ze vloog van het ene continent naar het andere en leefde snoeihard. Ze trouwde met haar grote liefde Erik. Ze gaf een afscheidsfeest voor al haar vrienden en familie en deed mee aan het Nederlandse televisieprogramma 'Over mijn lijk'. Begin vorig jaar schreef ze nog een emotionele brief om de kanker te bedanken voor het mooiste jaar van haar leven.

Eveline vond dat ze er alles had uitgehaald en nu was ze er klaar mee. "Maar het einde kwam niet", beschrijft ze op haar blog. En daar betaalde ze een prijs voor.

Ziek, letterlijk dóódziek is ze geweest na het feestjaar dat volgde op die vreselijke diagnose. Ze had geleefd van piekmoment naar piekmoment: "Alles vanuit de gedachte: straks sterf ik een mooie dood en c'est tout".

Ze was helemaal afgemat. Ze werd neerslachtig en kreeg paniekaanvallen. Er waren uitzaaiingen bijgekomen. Ze had veel pijn. Het was overleven. "Alles wat ik niet had gevoeld door mijn laatste jaar met pure levensvreugde te vullen, daar moest ik nu alsnog doorheen", zegt ze.

De wereld was grijs geworden. De kanker gijzelde niet alleen haar lichaam maar ook haar geest. "Ik heb me schuldig gevoeld omdat ik niet doodging en wist dat anderen daardoor niet verder konden met hun leven", verklaart Eveline. Haar ziel was geknakt. Ze sloot zich af. Ze herkende de schim niet meer die ze was geworden. "Waarom toch", vroeg ze zich af. "Waarom in godsnaam ik?"

Ze had zich een jaar voorbereid op de dood. Haar crematie was helemaal gepland. En nu kreeg ze onverwachts reservetijd. Daar heeft ze moeten leren mee omgaan met vallen en opstaan. De wens om te sterven, heeft ze ondertussen niet meer. Ze is opnieuw dankbaar dat ze er nog is. Ze geniet weer, ook al is ze een versnelling lager moeten schakelen. Ze haalt haar geluk uit kleine momenten.

Van één ding is ze zeker: "Ik had niet willen missen wat ik heb meegemaakt en geleerd in die vijf jaar." Eveline beseft ook als geen ander dat "het leven altijd anders loopt dan je voorspelt" en daar heeft ze vrede mee. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je kunt beter geld steken in een Chanel handtas dan in een huis

Je kunt beter geld steken in een Chanel handtas dan in een huis

http://static2.hln.be/static/photo/2016/8/2/14/20160617123132/media_xll_8771339.jpg

Wie later wilt genieten van een onbezorgd pensioen, investeert maar beter snel in de 2.55 handtas van Chanel. Deze iconische tas is volgens een recente studie van Baghunter namelijk de beste investering die je kunt maken, zelfs nog beter dan vastgoed of diamanten.

Vorig jaar schreven we nog dat de Birkin handtas van Hermès de beste mode-investering is die je kunt maken, maar dat is nu niet meer het geval. De prijs van een klassieke Chanel 2.55 is namelijk de afgelopen jaren alleen maar toegenomen, van enige fluctuatie was geen sprake.

Van 195 euro naar 4.000 euro
Toen de 2.55 tas het levenslicht zag in 1955, ging hij over de toonbank voor omgerekend zo'n 195 euro. Het was toen de eerste tas met een hengsel, waardoor vrouwen hun handen vrij hadden. Een instant succes, en natuurlijk daarna door zowat alle andere ontwerpers gebruikt als inspiratie. Nu gaat de iconische handtas over de toonbank voor minstens 3.000 euro en die prijs loopt op tot 4.000. Van een prijsverhoging gesproken.

Verwacht wordt dat de tassen tegen 2025 nog eens verdubbelen in prijs. Vergeet dus pensioensparen en schaf jezelf een Chanel aan, véél interessanter (en mooier). (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze senioren vieren hun huwelijksverjaardag in stijl

Deze senioren vieren hun huwelijksverjaardag in stijl

http://static3.hln.be/static/photo/2016/7/11/10/20160618091507/media_xll_8775955.jpg

De meeste koppels vieren meer dan 60 jaar huwelijk met een groots familiefeest, maar deze Chinese senioren gingen voor de meest stijlvolle fotoshoot ooit.

China is gek op Wang Lijin (95) en zijn vrouw Huang Caozen. De twee ontmoetten elkaar in 1952 toen Wang de naaister vroeg om een kostuum voor hem te maken. Het was liefde op het eerste gezicht; ze trouwden nog datzelfde jaar.

Bijna 65 jaar later zijn we intussen, en Wang en Huang besloten om hun eeuwige liefde op beeld te laten vastleggen. En de twee kozen niet voor de typische ietwat oubollige portretfoto's, maar gingen voor een stijlvolle fotoshoot die zo uit een modemagazine kan komen: met outfits waar Vogue goedkeurend over zou knikken en locaties die Instagramwaardig zijn.

De verjaardagsfoto's gingen al snel als een lopend vuurtje door China, en de twee senioren zijn intussen enorm populair. In verschillende steden werden de beelden op grote billboards gehangen, als een bewijs van de perfecte liefde. (br.hln)


» Reageer (0)
17-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenkort te koop: de juwelen uit Game of Thrones

Binnenkort te koop: de juwelen uit Game of Thrones

http://static3.hln.be/static/photo/2016/9/12/14/20160616145631/media_xll_8766419.png

Voor fans van het iconische juweel van Daenerys Targaryen uit het vijfde seizoen van Game of Thrones is er goed nieuws: Michele Clapton, de ontwerpster van de kostuums en juwelen uit de serie, brengt eind juni een hele juwelenlijn op de markt. Vier van de 22 stuks daarvan zijn rechtstreeks geïnspireerd op de drakenketting van Daenerys.

Michele is het brein achter de kostuums en juwelen in Game of Thrones, die eind juni onder de noemer MEY Designs ook voor fans gelijkaardige juwelen op de markt brengt. Clapton gaat hiervoor in zee met het Londense juwelenlabel Yunus & Eliza. 

De ontwerpster werkte eerder al samen met dit label om de drakenketting van Daenerys Targaryen te ontwerpen, waar veel reacties van fans op kwamen. Zij kunnen zich binnenkort zo'n juweeltje eigen maken: van de 22 stuks uit de lijn zijn zo'n 4 exemplaren gebaseerd op het juweel van Daenerys. Vanaf 30 juni kunnen fans deze hebbedingen online kopen, vier dagen na de seizoensfinale van de populaire serie. Prijzen starten vanaf 100 dollar (zo'n 89,6 euro). (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op reis zonder medicijnen? EHBO uit de natuur

Op reis zonder medicijnen? EHBO uit de natuur

http://static3.hln.be/static/photo/2016/15/13/13/20160615153441/media_xll_8761048.jpg

Op reis gaan zonder medicijnen? Kan perfect volgens herboriste José Huybrechts. Er zijn heel wat biologische middeltjes die je zeker kan inzetten in de strijd tegen typische zomerkwaaltjes als zonnebrand en reisziekte.

Zonnebrand

Het is natuurlijk altijd beter om te voorkomen dan te genezen. Een aantal duurzame zonnecrèmes zijn zeer gezond en bevatten geen kankerverwekkende stoffen. Het enige nadeel is dat ze altijd een witte tint hebben omdat ze bescherming bieden door zonnestralen te weerkaatsen met behulp van titaniumoxide. Die stof is toegelaten in biologische zonnecrèmes. De crèmes voorkomen verbranding, maar in het ergste geval kan je na het zonnebaden onmiddellijk aloë vera-gel aanbrengen om de hitte te stillen. Sommige gels bevatten tot 98 procent aloë vera en nog 2 procent huidregenererende kruiden. Die doen echt wonderen. Als je op vakantie een écht plantje vindt, dan werkt dat natuurlijk ook prima!

Muggen- en insectenbeten vermijden

Om beten te vermijden kan je etherische olie van citronella gebruiken. La Drôme heeft een product dat je zelfs op je kleren kan spuiten zodat de insecten wegblijven. Naast lavendel is er lavandin of 'superlavendel' in het Nederlands. Dat is een variëteit van lavendel die een etherische olie afscheidt. Die is minder fijn van geur, maar heel erg goed om insecten op afstand te houden. Om wespen en vliegen uit de buurt te houden, kan je koffiedrab bijhouden. Die gedroogde drab kan je aansteken zoals wierook. Wanneer je het uitblaast, ontstaat er een rook die de insecten uit de buurt houdt. Dat is een perfect huis-, tuin- en keukenmiddeltje dat geen geld kost. Je kan ook vitamine B-tabletten innemen waardoor je lijfgeur verandert en je geen muggen meer aantrekt. Aangezien de vitamines in water oplosbaar zijn, kunnen ze zich niet opstapelen in het lichaam en zijn ze ook niet gevaarlijk. Maar vraag in geval van zwangerschap of medische problemen zeker advies aan je arts.

Muggen- en insectenbeten verzorgen

Wanneer je gebeten bent door een mug kan je extract van brandnetel gebruiken. Ook een product met echte lavendel zal enorm veel rust op de huid geven.

Reismisselijkheid

Als je last hebt van reisziekte, dan neem je best lichte maaltijden. Daarnaast is gember een kruid dat je kan gebruiken om misselijkheid te voorkomen. Er zijn tabletten, maar je kan natuurlijk ook gemberthee mee op pad nemen, waarvan je regelmatig een slokje neemt. Jammer genoeg is er verder niet veel aan te doen. Gember is het enige middel dat helpt tegen alle vormen van misselijkheid, dus niet enkel reismisselijkheid. (br.hln)


» Reageer (5)
16-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met hooikoorts achter stuur even gevaarlijk als na 3 pintjes

Met hooikoorts achter stuur even gevaarlijk als na 3 pintjes

http://static3.hln.be/static/photo/2016/0/10/13/20160616073522/media_xll_8765023.jpg

Bestuurders die last hebben van hooikoorts lopen meer risico op een ongeval. Hun rijvaardigheid kan zelfs zakken tot het niveau van iemand die 0,5 promille ­alcohol in het bloed heeft.

Dat hooikoorts de rijvaardigheid negatief beïnvloedt, is recent voor het eerst bewezen in een onderzoek van het Maastricht Universitair Medisch Centrum. Tijdens rijtesten bleken hooikoortspatiënten zonder medicatie soms zwaar van de ideale lijn op de weg af te wijken. "De kans op ongevallen stijgt daarmee en onder bepaalde omstandigheden was de situatie zelfs vergelijkbaar met een acoholpromillage van 0,5", aldus professor Bernd Kremer. Dat komt overeen met de consumptie van twee tot drie glazen.

"Op drukke wegen is stuifmeel in grote ­concentraties aanwezig. Jeuk, tranende ogen en niesbuien mag je écht niet onderschatten. Een halve seconde niet bij de les zijn, kan al volstaan voor een ­on­geval. We raden iedereen die last heeft van pollen aan om langs te gaan bij de huisarts. Hooikoortsmedicatie kan de rijvaardigheid voor een groot deel herstellen. Daarnaast kan je zelf de hinder beperken met enkele eenvoudige ingrepen, zoals regelmatig je auto stofzuigen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charles Aznavour - La Boheme

Charles Aznavour - La Boheme

Klik op de foto om het te beluisteren


Charles Aznavour, pseudoniem van Chahnour Varinag Aznavourian, (Parijs, 22 mei 1924) is een Franse zanger, liedjesschrijver en acteur van Armeense afkomst.

Aznavour trouwde drie keer. Zijn huidige echtgenote is de meer dan 20 jaar jongere Zweedse Ulla Thorsell, met wie hij in 1967 trouwde. Zij wonen zes maanden per jaar in Zuid-Frankrijk en de rest van het jaar in Zwitserland, tegenwoordig in Saint-Sulpice, waar ze in 2012 een nieuw huis lieten bouwen.

Aznavour werd geboren als zoon van Armeense immigranten. Op negenjarige leeftijd begon hij met acteren en dansen. In de jaren veertig vormde hij samen met Pierre Roche een muzikaal duo en spoedig koos hij de podiumnaam Aznavour. Op jonge leeftijd introduceerden zijn artistieke ouders hem in de wereld van het theater.

Zijn grote doorbraak kwam toen de zangeres Édith Piaf hem hoorde zingen en hem op tournee meenam door Frankrijk en de Verenigde Staten. Daarna ging de reis naar Quebec, waar het grote succes hem wachtte: veertig weken lang mocht hij in enkele clubs spelen, met elf shows per week. In 1953 brak Charles, beïnvloed door Piaf, met Roche.

In 2002 speelde Aznavour in de film Ararat, waarin hij Edward Saroyan, een filmregisseur, speelde.

In december 2008 werd hem het Armeens staatsburgerschap toegekend en in 2009 werd hij ambassadeur van Armenië in Zwitserland.


» Reageer (0)
15-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw museum rond werk van Goya en Munch in de steigers in Antwerpen

Nieuw museum rond werk van Goya en Munch in de steigers in Antwerpen

http://static2.hln.be/static/photo/2016/3/5/4/20160614170428/media_xll_8757844.jpg

Aan de Antwerpse Scheldekaaien zijn in een pand pal tegenover Het Steen de werken aangevat voor een nieuw museum rond grafiek dat nog dit najaar de deuren moet openen. Museum De Reede is een privé-initiatief van de Nederlandse verzamelaar Harry Rutten, die al langer een permanente locatie zocht voor zijn rondreizende collectie van tekeningen, etsen en lithografieën van voornamelijk Francisco Goya, Edvard Munch en Félicien Rops. Het stadsbestuur verwelkomt het museum alvast met open armen.

Rutten beschikt zelf over een collectie van een tweehonderdtal stukken - waarvan meer dan de helft van de hand van Goya zijn - en wil die aanvullen met bruiklenen van andere (buitenlandse) musea. "Ik wil er ook geen 'dood' museum van maken", zegt hij. "Er komen lezingen en drie tijdelijke expo's per jaar en studenten zullen onze stukken letterlijk en figuurlijk tegen het licht kunnen komen houden."

De Reede moet op termijn jaarlijks zowat 25.000 bezoekers kunnen lokken, denkt Rutten. "We hebben een stichting opgericht en die heeft voldoende fondsen om die eerste jaren te overbruggen", zegt hij. "We vragen ook geen subsidies en willen zelf uit de kosten komen."

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) is alvast in zijn nopjes. "De stad krijgt als het ware een nieuw museum cadeau", zegt hij. "Het verheugt me enorm dat de prachtige collectie van Harry Rutten hier om de hoek van het stadhuis te bewonderen zal zijn, en bovendien tegenover de toekomstige toeristische balie in Het Steen én de aanmeerplaats van de cruiseschepen."

De Reede zal met de stad samenwerken op publicitair vlak, en wil ook een samenwerkingsverband op poten zetten met twee andere private Antwerpse musea: het Eugeen Van Mieghem Museum en het Maurice Verbaet Art Center. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo mooi kan een 'biologisch' huwelijk zijn

Zo mooi kan een 'biologisch' huwelijk zijn

http://static0.hln.be/static/photo/2016/4/16/1/20160614105945/media_xll_8756971.jpg

Eerder dit jaar stapten Kathryn Kleu en Michael Malone net zoals talloze koppels in het huwelijk. Op zich niets speciaals, ware het niet dat de twee voor een volledig 'biologisch' feest gingen. En daar zijn wondermooie foto's van.

Geen groots huwelijksfeest met een zaal en catering voor Kathryn en Michael, de twee natuurliefhebbers wilden een biologisch feest met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Concreet betekende dat een Tasmaans bos als locatie, zelfgebrouwen bier, zelfgedroogde confetti en gerecycleerde stoelen. Ook waren de bloemen ecologisch verantwoord, maakte de bruid zelf haar bruidstaart en werden de gasten ingeschakeld om wat extra desserts te voorzien.

Het mag dan misschien gierig klinken, het koppel wist toch een enorm mooi resultaat neer te zetten. Fotograaf Mitch Pohl kon het knappe huwelijk in beeld brengen, en die foto's gaan vlotjes de wereld rond. (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met dit trucje van twee minuten ga je altijd goedgeluimd slapen

Met dit trucje van twee minuten ga je altijd goedgeluimd slapen

http://static1.hln.be/static/photo/2016/16/2/1/20160614200432/media_xll_8758351.jpg

Soms heb je het gevoel dat alles tegenslaat. Veel werk, drukke dagen, slecht weer, kortom: een rothumeur, en voor je het weet kom je in een negatieve spiraal terecht. Volgende keer dat je merkt dat het de verkeerde kant opgaat, kan je dit trucje eens proberen voor een positievere kijk op het leven: het dankbaarheidsdagboek.

Pardon? Ja, dat hoor je goed. Een dankbaarheidsdagboek is een soort van dagboek waarin je korte lijstjes maakt van dingen die je dankbaar of gelukkig maken. Je hoeft geen hele 'liefste dagboek'-verhalen neer te pennen, dus geen excuses om niet vol te houden!

Hoe doe je het exact?
Maak een lijstje, in bullets, van alle positieve zaken die je die dag overkomen zijn. Of dat nu een overheerlijke latte, een gevonden muntstuk van 50 cent of een nieuw paar schoenen was. Geen grote keerpunten in je leven (al kan daar in het geval van de schoenen over gediscussieerd worden), maar de kleine ervaringen die een glimlach op je gezicht toveren.

Hoe werkt het?
Hoe kan zoiets nu invloed hebben op je humeur? Wel, volgens experten kan het neerschrijven van minstens drie dingen waar je dankbaar voor bent ervoor zorgen dat je de dag op een positieve manier afsluit, waardoor je hersenen zich vooral zullen focussen op het positieve en minder energie verspillen aan de mindere kanten.

En wat als je nu een serieuze baaldag hebt, waarop zelfs zulke lijstjes niet meer helpen? Pas dan je techniek een beetje aan. Giet de problemen die je ervaart in de vorm van een vraag. Vervolgens ga je slapen, en wedden dat je de volgende dag onbewust een besluit genomen hebt? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alfie Zappacosta - Overload

Alfie Zappacosta - Overload


Klik op de foto om 'Overload' te beluisteren uit de soundtrack Dirty Dancing


Zappacosta ook bekend als Alfie Zappacosta (geboren Alfred Peter Zappacosta  1953 op Sora, Italië) Hij is een Canadese zanger en liedjesschrijver

Overload werdt gebruikt voor de soundtrack van Dirty Dancing, een van de meest verkochte soundtracks van de jaren '80.


» Reageer (2)
14-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Shazam' voor planten: nieuwe app herkent al 6.000 exemplaren

'Shazam' voor planten: nieuwe app herkent al 6.000 exemplaren

http://static0.hln.be/static/photo/2016/9/10/3/20160614112806/media_xll_8757033.jpg

Meer dan 6.000 verschillende West-Europese planten kan de app Plantnet al herkennen en benoemen, en dat moeten er in de toekomst nog meer worden. De app werkt hetzelfde als de populaire muziekherkenningsapp 'Shazam'. Neem een foto van de onbekende plant in kwestie, en Plantnet weet je te vertellen over welk gewas het gaat

Wereldwijd bestaan er maar liefst 400.000 verschillende planten, het is dus onmogelijk om die allemaal te kennen. Wil je toch indruk maken met je zogenaamde plantenkennis, dan is de nieuwe app Plantnet een ideaal hulpmiddel.

Onkruid of niet?
De app - die werd ontwikkeld door wetenschappers van verschillende Franse onderzoeksinstellingen - herkent en benoemt echter niet alleen planten. Het geeft je ook extra informatie over eender welk groen je scant. Wil je bijvoorbeeld weten of een wild plantje in je tuin onkruid is of niet? Plantnet weet het je te vertellen.

Aanbod groeit dagelijks
Het aanbod op de app blijft trouwens ook dagelijks groeien, want plantenkenners kunnen zelf informatie en foto's van nieuwe planten toevoegen.(br.hln)

Plantnet is gratis te downloaden in de iTunes Store en in de Google Play Store.


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!