NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


12-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg verbruikt steeds meer slaapmiddelen

Belg verbruikt steeds meer slaapmiddelen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/15/14/13/20140912083646/media_xll_7105198.jpg

Het aantal kalmerende en slaapverwekkende middelen die in België zijn voorgeschreven, is dit jaar gestegen. Een systeem zal geïnstalleerd worden om het verbruik van de Belgen in de gaten te houden. Dat meldt de krant Le Soir.

Tussen juli 2013 en juni 2014 zijn in de apotheken en ziekenhuizen van het land meer middelen verdeeld door de groothandelaars. Dat is vooral het geval voor de kalmeringsmiddelen, met een stijging van 3,9 procent. De markt van slaapmiddelen en sedativa registreerde dan weer een stijging van 1,1 procent.

Volgens Le Soir gaat tegen 2016 een systeem in voege om het verbruik door de Belgen van psychotrope stoffen, slaapmiddelen, kalmeringsmiddelen, antidepressiva en antipsychotica te monitoren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna 59.000 honderdjarigen in Japan

Bijna 59.000 honderdjarigen in Japan

http://static2.hln.be/static/photo/2014/5/12/4/20140912091638/media_xll_7105264.jpg

Het aantal honderdjarigen in Japan heeft een nieuw record bereikt. Tegen maandag, een nationale feestdag om "de ouderen te eren", zullen er zeker 58.820 eeuwelingen zijn. Dat heeft het ministerie van Gezondheid in Tokio vandaag laten weten. Dat zijn er 4.423 meer dan vorig jaar.

Maar liefst 87,1 procent van de honderdjarigen zijn vrouwen. Toen het ministerie in 1963 de statistieken begon bij te houden, leefden er in Japan 153 eeuwelingen.

Wetenschappers verwijzen naar de gezonde traditionele keuken van het Oost-Aziatische eiland als mogelijke reden voor de hoge levensverwachting. Maar ook de grote vooruitgang in de geriatrie speelt een belangrijke rol. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie regelmatig vette vis eet heeft 35 procent minder kans op ALS

Wie regelmatig vette vis eet heeft 35 procent minder kans op ALS

http://static3.hln.be/static/photo/2014/4/15/11/20140912093725/media_xll_7105301.jpg

Over de ziekte ALS, waarvoor met de virale Ice Bucket Challenge naarstig geld ingezameld wordt, is niet al te veel bekend. Maar wie regelmatig omega-3-vetzuren eet, die je onder andere in vette vis terugvindt, maakt 35 procent minder kans op de ziekte. Dat schrijft de Nederlandse krant nrc.next op basis van de resultaten van een jarenlang Amerikaans onderzoek, die in het tijdschrift JAMA Neurology gepubliceerd werden.

Voorlopig is er niet veel bekend over ALS. Er is momenteel ook geen medicijn voor handen voor de ziekte, waarbij de zenuwen die spieren aansturen uitvallen. Slechts één patiënt op de vijf leeft langer dan vijf jaar na de diagnose. De meest bekende ALS-patiënt die al lange tijd met de ziekte leeft is Stephen Hawking.

Er werd al eerder vermoed dat omega-3-vetzuren de kans op ALS verkleinden, maar dat werd vorig jaar nog in twijfel getrokken. Uit een onderzoek op muizen bleek immers net het tegenovergestelde. Ook de conclusie van een onderzoek naar intensief sporten, dat de kans op ALS zou verhogen, werd onlangs ingetrokken.

Omage-3-vetzuren vind je terug in onder andere vette vis, noten, lijnzaad- en raapzaadolie. Ze verlagen niet enkel de kans op ALS, maar zijn ook goed voor je hart en hersenen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Negatief eerste shoot Marilyn Monroe onder de hamer

Negatief eerste shoot Marilyn Monroe onder de hamer

http://static1.hln.be/static/photo/2014/12/14/12/20140912062114/media_xll_7105062.jpg

Een zeldzaam negatief van filmster Marilyn Monroe tijdens haar eerste professionele fotoshoot gaat volgende week onder de hamer. Op de veiling van Henry Aldridge and Sons in de Britse plaats Devizes hoopt men dat het fotomateriaal met bijbehorend copyright tussen de 5.000 en 8.000 pond (tussen 6.300 en 10.000 euro) zal opleveren.

Veilingmeester Andrew Aldridge meldt aan de BBC dat het beeldmateriaal "een unieke blik'' werpt op het begin van Monroe's carrière. De toen 20-jarige Amerikaanse Norma Jeane Baker, die later het pseudoniem Marilyn Monroe koos, werd door de onervaren fotograaf Joseph Jasgur op de foto gezet. Beiden werden daarna wereldberoemd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burn-out treft steeds meer tieners

Burn-out treft steeds meer tieners

http://static3.hln.be/static/photo/2014/1/3/9/20140912101609/media_xll_7105374.jpg

Steeds meer jongeren worden behandeld voor een burn-out. "Vier jaar geleden had ik nooit jongeren, nu zie ik er tot drie per week", zegt stressarts Luc Swinnen in Het Nieuwsblad. Driekwart van de scholieren gaat gebukt onder prestatiedruk, zo blijkt uit Nederlands onderzoek.

"Burn-out is al lang geen fenomeen meer waar alleen volwassenen tegen vechten", zegt Swinnen. Sommige kinderen die hij over de vloer krijgt, zijn amper elf jaar oud. "Ze hebben jarenlang geprobeerd om mee te draaien in de mallemolen en plots crashen ze."

Tieners willen zelf niets missen en er wordt veel van hen verwacht. "Ze worden constant geprikkeld via hun smartphone."

Maar volgens Swinnen hebben ook ouders aandeel in het probleem door al heel vroeg druk op de kinderen te leggen. "Ze moeten naar ballet, voetbal én ook nog eens de eerste zijn in de klas. Als ze achttien jaar zijn, hebben ze zo al een carrière van zestien jaar achter de rug."

In de studie zei 26 procent van de scholieren al eens symptomen van een burn-out te hebben gehad. "Ze zijn uitgeput en hebben het gevoel niets meer te kunnen. Zelfs de makkelijkste taken lijken te veel."

Volgens Swinnen lopen vooral perfectionistische jongeren risico om uitgeblust te raken. "Ze werken te hard, willen hun hobby's perfect doen en ook voor de vrienden goed doen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe Harry Potter een beter mens van je kan maken

Hoe Harry Potter een beter mens van je kan maken

http://static1.hln.be/static/photo/2014/10/10/10/20140911105209/media_xll_7102780.jpg

Met meer dan 450 miljoen exemplaren die wereldwijd verkocht werden, is Harry Potter de populairste boekenreeks ooit. Een recente Italiaanse studie heeft bewezen dat lezen over de avonturen van de tovenaarsjongen een beter mens van je kan maken.

De vorsers verklaren in Journal of Applied Social Psychology heeft aangetoond door het lezen van Harry Potter negatieve houdingen verbeteren en vooroordelen tussen verschillende groepen verdwijnen. Dit komt doordat Harry Potter in de fictieboeken voortdurend in contact komt met gestigmatiseerde groepen. Zo krijgen de dreuzels (gewone mensen) geen respect van de tovenaars omdat ze over geen magische krachten beschikken, hetzelfde geldt voor half- of modderbloeden.

Italiaanse onderzoekers aan de universiteit Modena en Reggio Emilia voerden drie verschillende onderzoeken uit. Eentje met Italiaanse lagere schoolkinderen, eentje met middelbare schoolstudenten en eentje met Britse universiteitsstudenten. Daaruit blijkt dat de houdingen van de twee jongste groepen wel veranderden dankzij de avonturen van Harry Potter, dat was niet het geval bij de oudere studenten. Volgens onderzoekers komt dit doordat ze zichzelf niet konden identificeren met het veel jongere hoofdpersonage.

Onderzoeker Vezzali besluit uit de resultaten dat boeken lezen op jonge leeftijd een positieve invloed heeft op het sociale leven van kinderen. "Fantasy is erg efficiënt in het veranderen van negatieve houdingen omdat het genre niet met echte mensengroepen werkt, waardoor de schrijvers zich minder geremd voelen om politiek correct te zijn", aldus de vorser. (br.hln)


» Reageer (1)
11-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Animals - House of the Rising Sun

The Animals - House of the Rising Sun

Klik op de foto om hun te beluisteren


The Animals was de naam van een Engelse groep, die deel uitmaakte van de Britse beat-explosie van begin jaren zestig.

The Animals beschouwden zichzelf als rhythm and bluesgroep. Hun eerste single, Baby let me take you home, kwam op 16 april 1964 uit, maar geraakte in Engeland niet verder dan de 21ste plaats. Twee maanden later volgde hun bewerking van de traditional House of the rising sun en daarmee stootten ze direct door naar de eerste plaats, ook in de Verenigde Staten. Het nummer viel op door het karakteristieke gitaarintro en door het feit dat het nummer maar liefst zes minuten duurde. De opvolgers I'm crying, het Nina Simone-nummer Don't let me be misunderstood, Boom Boom en Sam Cookes Bring it on home to me deden het iets minder goed, maar de groep uit Newcastle had wel haar naam definitief gevestigd.

De blikvanger van The Animals was Eric Burdon, een klein mannetje met een gigantische stem, maar het muzikale genie achter de groep was onmiskenbaar Alan Price. Price vormde in 1961 samen met bassist Chas Chandler, drummer John Steel en gitarist Hilton Valentine The Alan Price Rhythm and Blues Combo. Toen een jaar later Eric Burdon er als zanger bijkwam, veranderde men de naam in The Animals. De uitzonderlijke stem van Burdon plaatste hem al snel op de voorgrond en mede daarom verliet Price in de zomer van 1965 de groep. Met zijn nieuwe formatie, 'The Alan Price Set', scoorde hij grote hits als I Put A Spell on You (1966), het Randy Newman-nummer Simon Smith & His Amazing Dancing Bear (1967) en Don't Stop The Carnival (1968).

Menigeen dacht dat met het vertrek van Price een einde zou aan komen de successen van The Animals, maar ook met de vervanger Dave Rowberry bleven de hits komen: We've gotta get out of this place en It's my life stonden wekenlang in de top tien. In 1966 werd drummer John Steel vervangen door Barry Jenkins, maar belangrijker is dat de groep verhuisde naar de Verenigde Staten. Met name Eric Burdon was in dit land zo populair dat hij spoedig besloot zichzelf meer op de voorgrond te plaatsen. In juni 1966 brachten The Animals nog Don't bring me down uit, maar daarna ging alleen Burdon verder, eerst als Eric Burdon and the Animals, in 1968 als the New Animals en twee jaar later als Eric Burdon and War. Zijn When I was young (juni 1967) was een wereldhit en ook de opvolgers Good Times, San Franciscan nights Sky Pilot Monterey en Ring of fire haalden de charts, maar echte knallers kwamen er nooit meer voor Burdon. Hij was onmiskenbaar een fenomenale zanger, maar in zijn eentje miste hij blijkbaar dat "iets" wat hem met The Animals wel in het centrum van de aandacht bracht. Van de uiteengevallen groep is bassist Chas Chandler nog het vermelden waard. Hij is de man die de in Amerika genegeerde Jimi Hendrix naar Engeland haalde en van hem een wereldster maakte. Producer/manager Chas Chandler bracht later nog groepen als Soft Machine en Slade. Chandler overleed in 1996.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto van dit jonge meisje choqueert de wereld

Foto van dit jonge meisje choqueert de wereld

http://static3.hln.be/static/photo/2014/0/8/3/20140911174220/media_xll_7104138.jpg

Het is een choquerend beeld, deze foto van een jong meisje die zichzelf bewerkt met een schaar. Het beeld, dat het ongezonde schoonheidsideaal wil aankaarten, gaat momenteel viraal.

Een beeld zegt meer dan honderd woorden, wordt wel eens gezegd. Het geldt in elk geval voor deze confronterende foto, waarop een jong meisje de schaar in haar buik zet om te lijken op een hyperslank model in een magazine. Krachtig en verontrustend.

"Denk je dat onze meisjes een beter voorbeeld krijgen vandaag over wat belangrijk? Dat ze sterk kunnen zijn, en dat ze kunnen zijn wie ze willen, ongeacht hoe ze eruitzien? Ik hoop het...", staat er onder de foto te lezen, die druk gedeeld wordt op Facebook.

Heel wat moeders reageerden op de foto, en vertellen hoe moeilijk het is om hun dochters aan te leren dat ze ernaar moeten streven om gezond te zijn, in plaats van slank of mager. En dat het niet gemakkelijk is om jezelf in deze tijden te aanvaarden. Het ziet er dus naar uit dat we nog een hele weg te gaan hebben als het op ons schoonheidsideaal aankomt. (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotogeniek vosje

Fotogeniek vosje "te lief" om nog losgelaten te worden

http://static1.hln.be/static/photo/2014/6/5/2/20140909201734/media_xll_7099052.jpg

Het is misschien wel het meest vriendelijke vosje ooit: Pudding uit het Engelse Yorkshire werd drie jaar geleden gered door de National Fox Welfare Society (NFWS), nadat haar moeder haar had achtergelaten. Hoewel het altijd de bedoeling was om de vos terug in het wild los te laten, bleek Pudding daar gewoonweg "te lief" voor. Intussen verovert ze met haar fotogenieke trekjes de harten van menig dierenliefhebber.

Toen Pudding drie jaar geleden gered werd door de vrijwilligers, wilde de organisatie haar samen zetten met een nestje welpjes. Een dag voordat Pudding aan haar soortgenoten geïntroduceerd zou worden, viel er een boom voor de ingang, zo bericht ABC News. De jongen raakten niet gewond, maar het duurde maanden voor de ingang weer vrij was, waardoor Pudding niet op tijd gesocialiseerd kon worden. Ondanks vele andere pogingen om haar voor te bereiden op een leven in het wild, bleek ze te tam om nog vrijgelaten te worden.

"Pudding had niemand om zich mee te associëren en socialiseerde met mij", aldus Martin Hemmington, de oprichter van de NFWS volgens ABC News. Intussen is Pudding een vaste waarde én publiekslieveling bij de vrijwilligersorganisatie. Sinds vorige maand is het verhaal van Pudding door vele internationale media opgepikt en ook op Facebook heeft ze een hele schare fans.

Hoe schattig Pudding ook is, toch wil Hemmington vooral niemand aanmoedigen een vos als huisdier te houden. "Het zijn wilde dieren en ze horen thuis in het wild", zegt hij tegenover ABC News. Maar kijken naar de foto's kan natuurlijk geen kwaad... (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond die vluchtte na ongeluk gezond teruggevonden

Hond die vluchtte na ongeluk gezond teruggevonden

http://static0.hln.be/static/photo/2014/12/5/13/20140910135845/media_xll_7100293.jpg

De hond die sinds zaterdag werd vermist na een ongeluk met twee wagens op de A59 bij het Nederlandse Waalwijk is weer terecht. Ona (3) werd aan het begin van de middag teruggevonden, zo staat te lezen op de Twitterpagina die baasje Tom Narski voor haar aanmaakte.

"Jaaa! Tom heeft me gevonden! Ik ben zo blij! Nu veilig en warm in de auto, op weg naar HUIS! Later vertel ik jullie over mijn spannende dag!," twitterde Narski omstreeks half een.

De Bosschenaar kampeerde de afgelopen dagen in de buurt van afrit 38 waar zijn hondje zaterdagmiddag verdween. Narski legde eten, drinken en kledingstukken in zijn tent in de hoop dat Ona op de geur zou afkomen. Het teefje ging er vandoor nadat haar baasje omstreeks twee uur een botsing had gehad op de A59 bij Waalwijk. Het voertuig sloeg enkele malen over de kop waarna de hond van angst vluchtte via een kapotte autoruit.

Narski zocht de voorbije dagen tevergeefs de omgeving af naar het 'vuilnisbakkenrasje'. Vanmiddag zocht hij opnieuw met vrijwilligers in de buurt van de afrit. Met succes.

De hondenliefhebber maakte een speciaal Twitteraccount aan voor zijn verdwenen hond en plaatste een opsporingsbericht op Facebook. Dat staat ook gesignaleerd op de speciale pagina voor verloren en gevonden huisdierenop hetzelfde social medium en op de site van Amivedi, de stichting voor vermiste en gevonden huisdieren. (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prijs hotelkamer stijgt het hardst op Ibiza

Prijs hotelkamer stijgt het hardst op Ibiza

http://static2.hln.be/static/photo/2014/8/10/8/20140910110144/media_xll_7100213.jpg

De prijzen van hotelkamers zijn in het afgelopen halfjaar wereldwijd het hardst gestegen op het Spaanse eiland Ibiza, met 30 procent tot gemiddeld 159 euro per overnachting. Dat blijkt uit de woensdag gepubliceerde hotelprijsindex van boekingssite Hotels.com.

In Muscat, de hoofdstad van de golfstaat Oman,  moet met gemiddeld 222 euro echter nog altijd het meest worden neergeteld voor een hotelovernachting, ondanks een prijsdaling van 6 procent. Het Italiaanse eiland Capri voor de kust van Napels volgt met een gemiddelde kamerprijs van 215 euro. Key West (Florida) staat met 210 euro op de derde plek.

De boekingssite schrijft de prijssprong op Ibiza vooral toe aan een groeiende vraag naar luxe hotelaccommodaties. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Billy Joel - Piano Man

Billy Joel - Piano Man

Klik op de foto om hem te beluisteren

William Martin "Billy" Joel (The Bronx (New York), 9 mei 1949) is een Amerikaanse pianist, singer-songwriter en componist. Vanaf 1972 produceerde hij popmuziekhits (begonnen met de single Nocturne) tot zijn afscheid in 1993. Daarna ging hij nog af en toe op tournee (meestal met Elton John), naast het schrijven en opnemen van klassieke muziek.

Van jongs af aan had Joel sterke interesse in muziek, vooral klassieke muziek.

Hij werd hierbij geïnspireerd door onder andere Ray Charles, Dave Brubeck, Sam Cooke, The Rolling Stones, The Beatles, Otis Redding en Ludwig van Beethoven.

Joel werd op zijn veertiende jaar voor het eerst lid van een band. Ver in de jaren zestig maakte hij deel uit van de band Attila en daarna The Hassles. Ook speelde hij in pianobars onder de naam "Bill Martin". Zijn eerste soloalbum, "Cold Spring Harbor" (een referentie naar een klein dorpje aan de noordkust van Long Island (New York), overigens wereldberoemd vanwege het Cold Spring Harbor Laboratory waar ontdekker van de DNA structuur James Watson aan het hoofd staat), kwam in 1971 uit.

Joel ging op tournee met Elton John; gedurende de tournees speelden ze elkaars liederen en voerden duetten op. Joel werd in 1999 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

In januari 2007 werd bekendgemaakt dat Joel bezig was aan een nieuwe popsingle (de eerste sinds River of Dreams uit 1997). In februari kwam die single daadwerkelijk uit, getiteld All my life.


» Reageer (1)
10-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier krijg je écht grijze haren van

Hier krijg je écht grijze haren van

http://static2.hln.be/static/photo/2014/0/10/9/20140910171125/media_xll_7100604.jpg

Sommige mensen halen vlot de vijftig voor hun eerste grijze haar opduikt, andere ontdekken er al op hun 21ste. Heeft het met je kinderen te maken? Of ligt het aan je job? Dit zijn de oorzaken van grijze haren.

Of je nu vroeg of laat grijze haren krijgt, hangt af van een aantal factoren. Zo heeft je natuurlijke haarkleur wel zijn invloed. Volgens studies worden vrouwen gemiddeld op hun 33ste grijs, maar bij roodharigen is dat al op hun 30ste en bij brunettes op hun 32ste. Blondines behouden het langst hun kleur: daar is de gemiddelde grijzende leeftijd 35.

Als je nog geen dertig bent en toch al redelijk wat van de gevreesde grijze haren terugvindt, kan het een teken zijn dat je te weinig slaapt. Vermoeidheid kan immers het verouderingsproces van je haarfollikels versnellen, waardoor de kleur sneller verdwijnt.

Ook je job heeft zo zijn invloed. Onderzoekers hebben vastgesteld dat vrouwen in een callcenter zo rond hun 35ste grijzen, terwijl vrouwen in de showbizzindustrie dat al veel vroeger doen, rond hun 27ste.

Het beste nieuws? De studie wees ook uit dat steeds meer vrouwen die grijze haren niet meer zo erg vinden. "Een teken van wijsheid en ervaring", klonk het. (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paviljoen Horta-Lambeaux heropent na restauratie

Paviljoen Horta-Lambeaux heropent na restauratie

http://static2.hln.be/static/photo/2014/4/4/9/20140908223302/media_xll_7096314.jpg

Het paviljoen Horta-Lambeaux, of "het paviljoen van de menselijke driften" in het Jubelpark in Brussel, heropent in het weekeinde van 20 en 21 september zijn deuren voor het grote publiek. Dat melden de Regie der Gebouwen, Beliris en de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis in een communiqué. Het paviljoen zal toegankelijk zijn van eind maart tot eind oktober.

Beliris financierde het restauratieproject van dit overheidsgebouw voor een bedrag van 800.000 euro. De werken begonnen in 2013 en omhelsden de reiniging, restauratie en de bescheming van de gevels en de binnenmuren, de vernieuwing van de dakbedekking, de behandeling van de gele marmeren platen, de restauratie van de vloer in mozaïek en de herstelling van de trap aan de ingang, aldus Beliris.

Het paviljoen in het Jubelpark herbergt een enorm bas-reliëf in carrara marmer van de Antwerpse beeldhouwer Jef Lambeaux, dat de menselijke driften voorstelt. Het gebouw, dat werd opgericht van 1891 tot 1897, was een van de eerste openbare bestellingen aan architect Victor Horta. Het kwam tot een ruzie tussen de kunstenaar en de architect. Jef Lambeaux vond dat in het gebouw zijn werk niet voldoende tot uiting kwam. Jef Lambeaux, die in 1908 is overleden, heeft zijn werk nooit gezien in het paviljoen.

Na de opendeurdagen zal het paviljoen elke woensdag open zijn van 14 tot 16 uur en in de weekends van 14 tot 16.45 uur. Groepen kunnen reserveren op het nummer 02/741 72 15.

In 2014 is 26 oktober de laatste dag dat het museum open zal zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 15-urenweek, een goed idee?

De 15-urenweek, een goed idee?

http://static2.hln.be/static/photo/2014/0/1/9/20140910093040/media_xll_7100034.jpg

Een werkweek van 15 uren, gecombineerd met een basisinkomen. Dat is wat de Nederlandse historicus Rutger Bregman op tafel legt. Heel wat kritiek komt zijn richting uit, maar de schrijver vindt het een goed idee, legt hij uit aan Knack.

'Gratis geld voor iedereen' kreeg het derde boek van Ruger Bregman als titel mee. Daarin schuift hij alweer een aantal verrassende ideeën naar voren om onze maatschappij te verbeteren. Zo wil hij gratis geld uitdelen "omdat dat de efficiëntste  manier is om de armen te helpen". Ook de werkweek van slechts 15 uren moet volgens hem tegen 2030 uitgebouwd worden.

Een nogal radicaal idee, die op heel wat verzet stuit. Zo waarschuwt Vlaams arbeidsdeskundige Jan Denys dat zo'n systeem voor een groot inkomensverlies in de lagere beroepscategorieën zal zorgen. Daarnaast zal extra vrije tijd alleen maar meer stress veroorzaken.

Maar daar heeft Bergman een oplossing voor. "Als we meer vrije tijd krijgen, moeten we ook het onderwijs herinrichten, niet alleen met de vraag wat je op de arbeidsmarkt moet doen, maar ook wat je met je leven en je vrije tijd moet aanvangen. Als je uitgeput thuiskomt van het werk, grijp je sneller naar makkelijke vormen van ontspanning." Het inkomensverlies wil hij daarentegen oplossen door een basisinkomen te voorzien.

"Ik ben absoluut geen revolutionair", aldus Bergman. "Laten we het stapje voor stapje doen. En als blijkt dat een idee niet werkt, dat een basisinkomen bijvoorbeeld mensen massaal doet stoppen met werken, dan ben ik de eerste om te roepen: 'Stop, keer terug'." (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turnster zonder benen ontdekt dat ze zus heeft. Je gelooft nooit wie dat is

Turnster zonder benen ontdekt dat ze zus heeft. Je gelooft nooit wie dat is

Klik op de foto om de video te bekijken

Jennifer Bricker had als kind maar één droom: turnster worden. Net als haar idool, olympisch kampioene Dominique Moceanu. Probleempje: Jennifer werd zonder benen geboren. Ze verraste iedereen met haar sportieve prestaties. Jennifer wérd turnster en werd zelfs tuimelkampioene. Dat ze ook football ging spelen en zelfs bij het basketten wist te scoren, sloeg iedereen met verstomming. Hoezeer ze iedereen verraste, voor Jennifer zelf moest de grote verrassing nog komen.

Jennifer werd als kind door haar biologische ouders achtergelaten. Ze belandde in een liefdevol adoptiegezin bij de Brickers in een onooglijk dorpje in de Amerikaanse staat Illinois. Bij de Brickers gold slechts één regel: "Zeg nooit dat je iets niet kan".

Jennifer wilde maar één ding: tuimelen. Hallo? Salto's maken zonder benen? Absurd. Maar Jennifer volhardde, met de steun van haar nieuwe ouders die hun filosofie consequent volgden.

Jennifer moest en zou in de voetsporen treden (excuses voor de uitdrukking) van haar idool, de olympische turnkampioene die op de spelen in Atlanta in 1996 goud won. Met veel volharding en ondersteuning flikte ze dat zowaar. Meer nog: ze werd tuimelkampioene van de staat Illinois, en speelt ook honkbal en basketbal. Ze mocht zelfs mee op tournee met Britney Spears, als één van haar acrobaten tijdens haar 'Circus'-tournee.


"Gehandicapt? Ze vindt niet dat ze gehandicapt is. Toen iemand er haar op wees dat ze gehandicapt is, zei ze: 'Ik ben helemaal niet gehandicapt'. 'Maar je zit in een rolstoel', argumenteerde die persoon. 'Die heb ik alleen opdat ik niet vuil zou worden', antwoordde Jennifer", getuigt haar vader Gerald.

Op haar zestiende zit Jennifer, zoals de meeste adoptiekinderen, met een prangende vraag. "Is er iets dat jullie weten over mijn adoptie, over mijn biologische ouders, dat jullie me nog niet hebben verteld?", vraagt ze aan haar moeder Sharon. "Ja, maar je moet even gaan zitten", antwoordt Sharon. "Maar mama, ik zit altijd", reageert Jennifer gevat. "Zeg me nu maar wat mijn biologische familienaam is".

"Dat is het nou net", antwoordt haar moeder. "Je biologische familienaam is Moceanu".

Jennifer ontdekt die dag dat ze niet alleen een zus heeft, maar dat die dan ook nog eens haar idool Dominique Moceanu is. Jennifer schrijft prompt een brief naar haar biologische zus, voegt er de adoptiedocumenten en een foto bij en uiteraard is Dominique net zo verrast als Jennifer. "Jennifer lijkt als twee druppels water op mijn jongere zus Christina", getuigt de olympische kampioene.

"Dat je met het idool uit je kinderjaren kan praten, is al heel bijzonder. Maar als dat idool dan ook nog eens je zus blijkt te zijn, dat is ongelooflijk", zegt Jennifer.

"In haar brief vertelde Jennifer me dat ze een atlete was, en een acrobate", herinnert Dominique zich. "Later aan de telefoon zei ze, alsof het een detail was, 'oh, en ik heb geen benen'. Mijn ontzag voor haar is enorm. De verbetenheid om haar droom te bereiken en elk obstakel op haar weg te overwinnen, dat is formidabel. En ze is mijn zus!". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog nooit zo weinig tienermoeders in Vlaanderen

Nog nooit zo weinig tienermoeders in Vlaanderen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/1/12/7/20140910072317/media_xll_7099807.jpg

Er zijn steeds minder tienermoeders in Vlaanderen. In 2013 bevielen 945 meisjes tussen de 10 en 19 jaar van een kind. Dat cijfer is nog nooit zo laag geweest sinds 1996, het eerste jaar waarin de gegevens werden bijgehouden.

Voor het eerst sinds 1996 is het cijfer onder de 1.000 tienermoeders gedaald. Er was een daling van meer dan 100 bevallingen. Dat blijkt uit cijfers die de Universiteit Antwerpen bijhoudt.

De daling is het sterkst bij meisjes van 18 en 19 jaar. Daar was er een daling van 17 procent, terwijl het aantal bij de minderjarige tieners min of meer constant bleef. De jongste moeder in 2013 was 14 jaar oud.

Het is niet duidelijk of ook het aantal tienerzwangerschappen is gedaald. De abortuscijfers van 2013 zijn immers nog niet bekend, dus deze cijfers zeggen niets over de evolutie van de zwangerschapscijfers bij tieners. De laatste jaren bleven deze cijfers echter stabiel.

"Onderzoek blijft wel nodig", aldus onderzoekster Marjolijn De Wilde van de Universiteit Antwerpen. "Het is goed dat het aantal tienermoeders daalt. Als tiener moeder worden kan goed gaan, maar het is niet vanzelfsprekend. Het cijfer daalt wel, maar is niet onproblematisch. Het kan dat net de meest problematische groep nog steeds moeder wordt en dus nog altijd goede opvolging, preventie en begeleiding nodig heeft." (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wouter Hamel - Don't Ask

Wouter Hamel - Don't Ask

Klik op de foto om hem te beluisteren

Wouter Hamel (Den Haag, 19 mei 1977) is een Nederlands popartiest.


Hamel studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht 'Lichte Muziek en Zang' en hield zijn eindexamenconcert in 2001. Na het winnen van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours[1] in 2005 was hij te zien op televisie in verschillende programma's, onder andere in Barend & Van Dorp, Mooi! Weer De Leeuw, De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman.

Hamel kwam in contact met platenmaatschappij Dox Records en producent Tim van Berkenstein (Benny Sings) en in 2007 lag zijn eerste album in de winkels: HAMEL. Dit album won de Essent Awards, De Eerste Prijs en de Zilveren Harp. In november van 2007 kwam het album ook in Japan uit. Het jaar erop toerde Hamel met zijn band door Japan.

In februari 2008 ontving Hamel een gouden plaat voor het album, dat ook in Korea werd uitgebracht.

Eind 2008, na de radiohit As Long as We're In Love, twee clubtours en een optreden in De Kuip als voorprogramma voor Doe Maar, werkten Hamel en band aan de cd 'Nobody's Tune'. Deze kwam in 2009 uit.

Op maandag 1 juni 2009 ontving hij in het programma Knevel en van den Brink een Gouden Plaat (15.000 verkochte CD's) voor 'Nobody's Tune'» Reageer (3)
09-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huiselijk geweld dodelijker dan oorlog

Huiselijk geweld dodelijker dan oorlog

http://static1.hln.be/static/photo/2014/12/10/9/20140909164309/media_xll_7098564.jpg

Wereldwijd komen veel meer mensen, vooral vrouwen en kinderen, om door huiselijk geweld dan door oorlogen. Dat heeft een studie van twee gerenommeerde universiteiten uitgewezen, zo werd vandaag bekendgemaakt.

Huiselijk geweld kost daarbij ook nog eens een enorme hoeveelheid geld, jaarlijks omgerekend ruim 6,2 biljoen euro. De onderzoekers vergelijken dat bijvoorbeeld met de 20 tot 25 burgeroorlogen in de afgelopen jaren die wat kosten betreft worden geschat op bijna 125 miljard euro per jaar.

Volgens de studie, die door deskundigen van de universiteiten van Oxford en Stanford is uitgevoerd, hebben 290 miljoen kinderen te maken met geweld thuis. De onderzoekers baseerden zich daarbij op gegevens van Unicef, de kinderorganisatie van de VN. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zes gewoonten die migraine bestrijden

Zes gewoonten die migraine bestrijden

http://static3.hln.be/static/photo/2014/12/3/9/20140908153118/media_xll_7095429.jpg

Kleine, dagelijkse veranderingen en eenvoudige gewoonten kunnen je helpen om migrainesymptomen te verminderen.

Voldoende eten
Wanneer je te lang tussen twee maaltijden wacht met eten, dan daalt je bloedsuikerspiegel. Dit kan een aanval van migraine kan uitlokken. Neem daarom altijd een gezonde snack, als een handvol noten, gedroogd fruit of groenten met humus mee. Zo voel je je nooit futloos. Zorg er ook voor dat je genoeg drinkt.

Supplementen
Bepaalde onderzoeken hebben aangetoond dat door supplementen als B12, magnesium, Q10 kunnen helpen migraine te voorkomen. Vor je deze begint te slikken, vraag je best raad aan je arts.

Sport
Een kleinschalige Zweedse studie heeft aangetoond dat migrainepatiënten die drie keer per week fietsten, minder hoofdpijn hadden na drie maanden. De onderzoekers menen dat elke vorm van gematigde sport goed is om migraine te voorkomen. Bouw het wel geleidelijk aan op. Want als je te snel te veel sport, kan dit net weer een aanval uitlokke

Drukke levensstijl
Dat stress tot hoofdpijn kan leiden, is geen verrassing. Maar het is niet de spanning zelf die de oorzaak is, maar het kalmeren na een drukke periode. Het stresshormoon cortisol verzacht namelijk de pijn. Dus wanneer het niveau hiervan daalt, begint de pijn. Als het niet mogelijk is om je drukke levensstijl om te gooien, zorg er dan voor dat het niveau van cortisol niet hevig piekt en daalt.

Anticonceptie
Medicatie die oestrogeen bevat, waaronder de anticonceptiepil en de vaginale ring, kan hormonale wisselingen veroorzaken die je migraine kan verergeren. Ga daarom eens met je arts praten over alternatieve voorbehoedsmiddelen.

Meer romantiek
Naast stress kan seks ook migrainesymptomen bestrijden, dat heeft een Duitse studie aangetoond. Dit kan komen door de productie van endorfine, een natuurlijke pijnstiller, in je lichaam. Je haalt het meeste voordeel uit het orgasme. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!