NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea






26-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechte genen? Dan heb je meer kans op een kater

Slechte genen? Dan heb je meer kans op een kater

http://static3.hln.be/static/photo/2014/10/7/10/20140826104622/media_xll_7036375.jpg

Het blijft altijd een verrassing: zal je na een avondje stappen 's ochtends wakker worden met een kater of niet? Wat je ook probeert, die kans wordt volgens Australisch onderzoek voor de helft bepaald door onze genen. Bedank je ouders dus maar de volgende keer, of juist niet...

Wie dacht dat een kater vermeden kon worden door een stevige maaltijd te verorberen voor het uitgaan, komt er bedrogen uit. Die voorzorgsmaatregel zou slechts een kleine invloed hebben op het uiteindelijke resultaat. Wel zouden genen en de tolerantie van je lichaam ten opzichte van alcohol voor meer dan de helft bepalen of je last krijgt van een kater. De rol die de genen spelen, wegen bij vrouwen bovendien ook zwaarder door. Zo ligt de gevoeligheid voor genetische factoren bij mannen 10 procent lager dan bij dames.

Daarnaast zouden je genen ook bepalen hoe vaak je (overmatig) alcohol consumeert: wie weinig last heeft katers, drinkt vaak meer en maakt volgens het onderzoek meer kans op een alcoholverslaving. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook moestuinen zijn niet langer veilig voor dieven

Ook moestuinen zijn niet langer veilig voor dieven

http://static0.hln.be/static/photo/2014/10/0/14/20140826070925/media_xll_7035824.jpg

Steeds meer eigenaars van moestuinen klagen op blogs en social media over gewassen die met wortel uit de grond worden gestolen. De krant Het Nieuwsblad meldt dat groentendiefstallen bij hobbykwekers schering en inslag zijn.

Wat de slachtoffers nog het meeste stoort is niet het verdwijnen van de groenten, maar wel dat de daders alles uit de grond trekken en schade aanrichten. Zonder te moeten zwoegen genieten de dieven mee van al het werk dat de kwekers in hun oogst hebben gestoken.

Marcel uit Herentals zegt in de krant dat hij op blogs vaak geklaag leest over diefstallen. Hijzelf hekelt de schade die de dieven aanrichten: "Ze beschadigen de omheining en de de rest van de oogst. Moeten we nu ook al onze groenten beveiligen?"  (br.hln)


» Reageer (1)
25-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seasick Steve - Thunderbird

Seasick Steve - Thunderbird

Klik op de foto om hem te beluisteren






Seasick Steve, artiestennaam van Steven Gene Wold (Oakland, Californië, 1941 is een Amerikaans bluesmuzikant. Hij speelt vooral op aparte zelf gemaakte instrumenten, waaronder een driesnarige gitaar, maar zingt ook

Als veertienjarige koos Steve er voor om weg te gaan uit zijn ouderlijk huis en een bestaan als zwerver te gaan leven. Hij wisselde verschillende baantjes af met (blues-)optredens. Hiermee raakte hij niet bekend, al deelde hij in de jaren zestig wel het podium met onder andere John Lee Hooker en Lightnin’ Hopkins.

In de herfst van 2006 bracht Steve zijn debuutplaat uit, Dog House Music. Aan het einde van dat jaar nodigde Jools Holland Seasick Steve uit om in zijn oudejaars-muziekshow Hootenanny, op de BBC, op te treden. Dit optreden betekende de doorbraak voor Seasick Steve, die inmiddels 66 jaar was.

Zijn eerste optreden in België was op Humo's Pop Poll, waar hij voor een met 12.000 mensen gevuld Sportpaleis stond. Enkele maanden later stond hij ook op Pukkelpop en in een volledig uitverkochte Ancienne Belgique. Media spraken van een hype rond de blueszanger.

Seasick Steve tekende bij platenmaatschappij Warner Brothers, die zijn tweede studioalbum wereldwijd uitbracht: I Started Out With Nothin’ And Still Got Most Of It Left' in 2008. Het album werd overwegend positief ontvangen. Het succes van de plaat bracht hem op nog grotere podia: in 2009 stond hij op het hoofdpodium van Rock Werchter, en in 2010 op het hoofdpodium van Pukkelpop. Op donderdag 30 Juni 2011 stond hij weer op het hoofdpodium van Rock Werchter. Voor dat optreden nam hij John Paul Jones mee, de bassist van Led Zeppelin en later van Them Crooked Vultures. Op 20 augustus stond hij samen met zijn drummer Dan Magnusson in de Grolsch tent op het Lowlands Festival in Biddinghuizen, waar hij naar eigen zeggen zijn beste show uit 17 optredens opvoerde uit zijn festivaltour 2011 (quote DWDD 14 september 2011).

In 2010 nam hij deel aan het Britse populaire autoreportageprogramma "Top Gear". In 2011 was hij op 14 september te zien in een uitzending van het Nederlandse televisieprogramma De Wereld Draait Door.



» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit "het meest wollige schaap" ter wereld?

Is dit "het meest wollige schaap" ter wereld?

http://static3.hln.be/static/photo/2014/10/5/11/20140825185308/media_xll_7034741.jpg

Een boer en boerin op het Australische eiland Tasmania hebben gisteren een schaap gevonden waarvan zij denken dat het "het meest wollige schaap ter wereld" is. De wol van Shaun, zoals het dier na zijn vangst werd gedoopt, is ongeveer een halve meter lang en zijn vacht weegt minstens 20 kilo.

Het schaap dook gisteren op het land van het boerengezin op. Door zijn zware vacht en de wol die voor zijn ogen hing, liep hij moeizaam. Het kostte volgens boer Peter Hazell dan ook weinig moeite het dier te grijpen. "Ik besloop hem gewoon van achteren en greep hem vast", zegt hij tegen ABC News.  

Hazell werd bij de vangst geholpen door zijn vrouw Netty. "Het is het zwaarste schaap dat ik ooit heb getild", zegt ze. "Ik kon mijn ogen niet geloven. Dat een schaap zoveel wol kan hebben!"

Shaun het Schaap
De twee doopten het gevangen dier tot Shaun, naar de gelijknamige tekenfilmfiguur Shaun het Schaap. Volgens het oormerk van het dier kwam hij van een boerderij in het oosten van het Australische eiland. Shaun bleek een ram te zijn, 6 jaar oud, ontsnapt en nog nooit geschoren.

Peter Hazell vindt het ongelooflijk dat de ram zolang heeft kunnen overleven. "Meestal vallen ze wel een keer, waarna ze niet meer kunnen opstaan. Of ze komen om door de hitte."

Shrek
Het boerenstel wil Shaun deze week scheren en dan bekijken of de ram daadwerkelijk het meest wollige schaap ter wereld is. Het huidige record staat op naam van Shrek, een schaap uit Nieuw-Zeeland. Dat dier droeg 27 kilo aan wol. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er zit meer in koffie dan je denkt (en het is geen fijne verrassing)

Er zit meer in koffie dan je denkt (en het is geen fijne verrassing)

http://static1.hln.be/static/photo/2014/7/13/10/20140825153034/media_xll_7034035.jpg

Een kopje kan je door de ochtend helpen. Maar naast koffiebonen en een shot cafeïne zitten er tegenwoordig nog heel wat anderen stoffen in je kopje. Ingrediënten die helemaal niet in het drankje thuishoren, maar dienst doen als zogenaamde vullers. Denk aan tarwe, sojabonen, gerst, rogge, acaizaden, bruine suiker en maïs, aldus een recent onderzoek dat afgelopen week in de Verenigde Staten werd voorgesteld.

Fabrikanten mengen deze ingrediënten in koffiepoeder omdat droogte en plantenziekten voor een koffieschaarste hebben gezorgd. Dankzij deze vullers kunnen de fabrikanten meer koffie verkopen en evenveel winst maken. De meeste stoffen zijn onschuldig, toch is er reden tot bezorgdheid, vertelt professor Salge Blake. Tarwe en sojabonen staan bovenaan op de lijst met triggers van voedselallergieën. Doordat de bestanddelen met de koffiebonen vermalen worden, kun je de 'extra ingrediënten' dus niet zien. 

Als je allergisch bent aan een van deze stoffen, dan kun je best even geen koffie meer drinken tot wetenschappers dit onderwerp wat grondiger bestudeerd hebben. Als je niet allergisch bent, maar liever geen vreemde stoffen opneemt, kun je best koffiebonen kopen en ze zelf malen. Zo voorkom je dat er ongewenste ingrediënten in je dagelijkse vloeibare opkikker terechtkomen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug naar school zonder angst voor pesterijen

Terug naar school zonder angst voor pesterijen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/12/9/0/20140825121027/media_xll_7033470.jpg

De zomer loopt op zijn einde en volgende week moeten kinderen terug naar school. Sommigen kijken er ontzettend naar uit, voor anderen is het een absolute nachtmerrie uit angst voor pesterijen. Als ouder kun je je kind voorbereiden op een succesvol en stressvrij schooljaar. Creëer een veilige en stabiele omgeving voor een goede start wanneer het duidelijk is dat je kind zich zorgen maakt.

Het is niet alleen belangrijk te luisteren naar je kind, maar ook te letten op wat het niet zegt. Naarmate 1 september nadert, kan het gedrag van je kind veranderen door stress of angst. Als hij of zij humeurig wordt, zich teruggetrokken gedraagt of minder eet, dan kan dit een signaal zijn dat je kind je hulp nodig heeft. Probeer te ontdekken wat er scheelt en wat je kan doen om te helpen.

Veel moeders en vaders klagen dat ze niet weten wat hun kind bezig houdt. Dit komt vaak doordat ze veel vragen stellen in plaats van tijd met hun kroost door te brengen en ze de kans te geven alles zelf de eerste stap te zetten. Vergezel je kind tijdens activiteiten die hij of zij graag doet. Zo wordt het makkelijker voor je kroost om over moeilijke onderwerpen te praten.

Minimaliseer de zorgen van je kind niet. Uitspraken als 'Zo zijn kinderen nu eenmaal' kunnen je kind nog onzekerder maken. Ze kunnen maken dat ze de oorzaak van het pestgedrag bij zichzelf gaan leggen. Als jullie over de pesterijen praten, oordeel dan niet en wijs ook geen schuldige aan.

Beschuldig ook de leerkracht of ander schoolpersoneel. Ouders stappen vaak boos naar de school als ze horen dat hun kind gepest wordt, waardoor de relatie met de leerkracht meteen scheef zit. Kalmeer eerst en probeer rustig met de leerkrachten te praten. Vermijd beschuldigingen, maar stel open vragen.

Help je kind een groep leeftijdsgenoten te vinden die steun bieden. Zoek mee naar een nieuwe hobby waar hij of zij leeftijdsgenoten kan ontmoeten die hem of haar naar waarde schatten. Door iets nieuw te leren krijgt je kind ook vanzelf meer zelfvertrouwen. Dit is ook een goede bescherming tegen pesterijen in de toekomst. (br.hln)


» Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broederliefde: man voltooit Ironman met tweelingbroer met hersenverlamming

Broederliefde: man voltooit Ironman met tweelingbroer met hersenverlamming

http://static3.hln.be/static/photo/2014/12/15/11/20140825091857/media_xll_7032881.jpg

Peder Mondrup heeft geschiedenis geschreven tijdens de Ironman van Kopenhagen. De Deen werd de eerste man met een hersenverlamming die de triatlon tot een goed einde bracht, met dank aan zijn tweelingbroer Steen.

Steen en Peder namen deel als 'Team Tvilling' (team tweeling) en voltooiden na 15 uur, 32 minuten en 48 seconden hun beproeving. Steen zwom 3,8 kilometer terwijl hij zijn broer in een bootje meetrok, fietste 180 kilometer met hem in een speciaal ontwikkelde fiets en duwde in de afsluitende marathon zijn tweelingbroer verder in een rolstoel. Zo'n 20 minuten voor de tijdslimiet liep het duo onder een daverend applaus over de finishlijn.

Steen en Peder werden in januari 1980 geboren, drie maanden te vroeg. Beide broers wogen slechts 1.200 gram. Tijdens de geboorte kampte Peder met zuurstofgebrek waardoor hij voor de rest van zijn leven in een rolstoel belandde.

De broers waren niet aan hun proefstuk toe. Vorig jaar namen ze al eens deel aan een halve marathon, een race die ze aflegden in 2 uur en 16 minuten. "Voor de eerste keer voelde ik me zoals ik mezelf zie: een gewone deelnemer in plaats van iemand in een rolstoel", vertelde Peder daar achteraf over.

"Als ik Peder een paar uur het gevoel kan geven dat hij niet in een rolstoel zit, dan heb ik daar alles voor over", zegt Steen op hun website. "Ik prijs me erg gelukkig met hem, want hij heeft me doen inzien dat ik positief in het leven moet staan en niet moet klagen over dagdagelijkse beslommeringen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medische blunder: Man 10 dagen in de waan dat hij zou sterven

Medische blunder: Man 10 dagen in de waan dat hij zou sterven

http://static0.hln.be/static/photo/2014/13/4/3/20140825081301/media_xll_7032768.jpg

Tien dagen lang was Jorrit Van der Kooi overtuigd dat hij niet lang meer te leven had. Uitgerekend op zijn 42ste verjaardag hadden dokters van het ziekenhuis in Eigenbrakel op een CT-scan een grote bottumor ontdekt. Tien dagen ging hij door de hel, tot artsen van het UZA vaststelden dat de scans verwisseld waren. Jorrit was kerngezond, het was een andere patiënt die levensbedreigende kanker had.

Documentairemaker Jorrit Van der Kooi klaagde al enkele maanden over lichte maar langdurige rugpijn. In de hoop de oorzaak te vinden, maakte hij een afspraak met het Waalse Chirec-ziekenhuis in Braine l'Alleud bij Waterloo. "Op 8 augustus, precies op mijn 42ste verjaardag, riep de dokter me bij zich, omdat er 'wat mis was'", zegt Jorrit. "De scan was kort daarvoor genomen en ik kon meteen bij de dokter terecht, wat me grote vrees inboezemde. De dokter wond er geen doekjes om: hij had heel slecht nieuws. Met de CT-scan in de hand wees hij op een grote bottumor in mijn rug. Botkanker heeft een heel slechte prognose, en opereren vlakbij de ruggengraat is ontzettend moeilijk. Bovendien lag de verlamming om de hoek. Ik kon het niet geloven. Sprakeloos keek ik naar dat grote gezwel, en daaronder mijn naam en mijn geboortedatum. Mijn wereld stortte in."

De dagen na de diagnose onderging Jorrit een rits bijkomende onderzoeken in het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen: pet scan, bloedanalyse, meer CT's, röntgenfoto's ... "Ik sleepte me erheen, overtuigd dat ik wellicht niet lang meer te leven had. Alle experts die de CT-scan bekeken, waren het erover eens: mijn situatie was levensbedreigend."

Pas na tien dagen, op 18 augustus, kreeg de nachtmerrie een compleet andere wending. "De orthopedisch chirurg van het UZA vergeleek een nieuwe CT-scan met die van het Waalse ziekenhuis, en aarzelde. 'Ik zie geen piemel', reageerde hij in een mengeling van enthousiasme en verbazing, 'al is er ook geen baarmoeder. Maar ik merk wél iets wat borsten kunnen zijn...' Het leek op een scene uit een goedkope doktersserie. De chirurg vond het ook vreemd dat mijn aorta verkalkt was, terwijl ik pas 42 ben en niet rook. 'Hier is een vergissing gebeurd', zei hij. 'Dit is waarschijnlijk niet jouw lichaam.' Uiteindelijk, na dubbelcontrole, bleek het te gaan om de scan van een vrouw wier baarmoeder wellicht operatief verwijderd was. Op de scan stond wel míjn naam. Een verwisseling dus. Ik kon het niet geloven. Tien dagen lang had ik de dood in de ogen gezien, en nu zei men me dat er niks aan de hand was." (br.hln)


» Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier komt het geld uit de lucht gevallen!

Hier komt het geld uit de lucht gevallen!

http://static1.hln.be/static/photo/2014/9/13/6/20140825073000/media_xll_7032726.jpg

Alsof het al Kerstmis was, of de wilde weldoener uit het album van Suske en Wiske echt bestaat. Net zo viel het geld uit de hemel boven Frankfurt, het financiële hart van Duitsland. In pakjes aan groene balonnen zaten briefjes van vijf en tien euro. Al snel verzamelden honderden Frankfurters en met grijpgrage armen richtten ze de blik hoopvol naar de hemel.

Het geld kwam natuurlijk niet zomaar uit de lucht gevallen. Het ging om een actie van de 49-jarige Joachim Ackva. Hij wou met zijn initiatief niet de geldzucht van mensen aantonen maar net dat het zo mooi is als mensen geld gaan delen. Zelf sprak Ackva een deeltje van zijn privévermogen aan voor de opmerkelijke actie die hij eerder al hield in Berlijn. Ackva is immers lid van een vereniging die ijvert voor een betere verdeling van de wereldrijkdom.  (br.hln)


» Reageer (0)
24-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deep Purple - Smoke On The Water

Deep Purple - Smoke On The Water

Klik op de foto om ze te beluisteren




Deep Purple is een Britse hardrockband. De groepsnaam is afgeleid van de jazzklassieker Deep Purple, het favoriete nummer van de moeder (of de grootmoeder, naargelang de bron) van gitarist Ritchie Blackmore.


» Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Robert Reid 1862–1929

Robert Reid 1862–1929 was een Amerikaanse  impressionist

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijken







Robert Reid werd geboren in Stockbridge, Massachusetts en studeerde aan de School van het Museum of Fine Arts, Boston onder leiding van Otto Grundmann. In 1884 verhuisde hij naar New York City, waar hij studeerde aan de Art Students League, en in 1885 ging hij naar Parijs om te studeren aan de Academie Julian in Gustave Boulanger en Jules Joseph Lefebvre. Zijn vroege werken waren afbeeldingen van de Franse boeren, geschilderd op Étaples.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Robert-Reid-2.jpg?t=1312117854



Bij zijn terugkeer naar New York in 1889, werkte hij als portrettist en werd later een instructeur aan de Art Students League en de Cooper Union. Veel van zijn werk was gericht op de afbeelding van jonge vrouwen tussen de bloemen.  Hij werd bekend door muurschildering decoratie en ontwerpen voor glas in lood. Hij werkte o.a aan de fresco's van de koepel van de Liberal Arts Building op de Columbian Exposition, Chicago, in 1893.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Robert-Reid-1.jpg?t=1312117978



Reid was een lid van de tien Amerikaanse schilders, die afgescheiden van de Society of American Artists. In 1906 werd hij een volwaardig lid van de National Academy of Design.  Robert Reid werkte aan verschillende projecten . Zijn werk was zeer naturalistisch .



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/reid-robert.jpg?t=1312118023


Hij stierf in Clifton Springs, New York.


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vreemdste opvoedingstradities ter wereld

De vreemdste opvoedingstradities ter wereld

http://static1.hln.be/static/photo/2014/13/8/13/20140821164319/media_xll_7024408.jpg

Kinderen schudden en in de vrieskou laten slapen, het is niet meteen advies dat Kind & Gezin zou meegeven. Toch zijn deze opvoedingspraktijken traditie in Egypte en Zweden. We zetten de meest bizarre gewoonten van over de hele wereld op een rijtje.

Tijdens een naamceremonie trekken de Egyptenaren een baby een wit gewaad aan, dan plaatsen ze de boreling in een zeef en schudden ze er voorzichtig mee. Dit zou de kinderen moeten helpen zich aan te passen aan de grillen van het leven. Dan wordt de baby op de vloer gelegd en een mes op de borstkas gelegd om slechte geesten te verjagen. Familie en vrienden leggen dan geschenken rond de boreling. Als afsluiter wordt uitgebreid gedineerd.

Vietnamese moeders beginnen al meteen na de geboorte met zindelijkheidstraining. Op negen maanden houden de meeste baby's het er droog. Een mama traint haar kind door telkens te fluiten wanneer haar kind urineert, zodat het dit geluid met een toiletbezoek associeert. Dan kunnen ze fluiten wanneer ze willen dat de baby naar toilet gaat. Dit heeft al effect op drie maanden.

Scandinavische ouders menen dat frisse lucht goed is voor de longen van kinderen. De meeste crèches in Zweden laten daarom baby's buiten dutten, zelfs wanneer het vriest. Ouders denken dat kinderen dan beter slapen. In Denemarken laten moeders en vaders vaak de buggy buiten staan wanneer ze op café of in de winkel gaan.

Dominicaanse moeders en hun pasgeboren baby's blijven gedurende de eerste negen levensdagen binnen. Ook worden de kinderen niet blootgesteld aan wind of zonlicht. De eerste maanden komt de moeder zo weinig mogelijk buiten met haar oogappel, enkel wanneer het absoluut nodig is. Wanneer de borelingen dan toch buitenlicht zien, worden ze afgeschermd.

Bijna alle Mongoolse moeders geven borstvoeding in het eerste levensjaar van hun kind. De meeste houden dit twee jaar vol. Maar volgens de Mongolen krijgen de sterkste worstelaars borstvoeding tot hun zes jaar.

In Denemarken hangen kleine kinderen hun fopspeen in een boom wanneer het tijd is om met deze slechte gewoonte te stoppen. In ruil krijgen de kinderen een cadeautje van een fee. Deze traditie gebeurt op de derde verjaardag. (br.hln)


» Reageer (0)
23-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crowded House - (I Just) Died In Your Arms

Crowded House - (I Just) Died In Your Arms

Klik op de foto om hun te beluisteren






Crowded House was de band van het Nieuw-Zeelandse multitalent Neil Finn. Hij richtte de band in 1986 op na het uiteenvallen van Split Enz in 1984, de band waar hij samen met zijn broer Tim voorman van was. In 1987 werd een grote hit gescoord met Don't Dream It's Over. Een andere bekende song was "Weather with you".

Andere bandleden waren Nick Seymour (basgitaar), Paul Hester (drums) en Mark Hart (diverse instrumenten). Broer Tim Finn werkte mee aan het album Woodface en werd korte tijd lid van de band.

In de zomer van 1992/1993 nam de band het album Together Alone op. Hiervoor verbleven ze op een afgelegen strand van Nieuw-Zeeland, Karekare, dat ook het toneel werd voor de film The Piano. Tim Finn had ondertussen de band alweer verlaten en werkte aan een solo-album. Zowel op Tim's solo-album als op Together Alone verschenen restjes van de nummers die ze in aanloop naar Woodface hadden geschreven.

Het album werd in 1993 uitgebracht. Het jaar daarop ontving Crowded House de prijs voor Beste Internationale Act van Q-magazine, waarbij ze grote acts als U2, Nirvana en Pearl Jam versloegen.

Ze brachten in totaal vier albums uit en een 'Best of' genaamd Recurring Dream. Het album Afterglow is een verzameling rariteiten voor de echte fan.

De band werd door Neil opgeheven in 1996 omdat hij naar eigen zeggen 'bang was zichzelf te herhalen' en hij op zoek wilde naar een nieuwe manier van muziek maken. De band gaf een laatste concert op de trappen van het Sydney Opera House. Zeker 120.000 mensen woonden het concert bij.

Na vaak te hebben aangegeven dat de band niet opnieuw leven zou worden ingeblazen kondigt Neil Finn in januari 2007 toch een reünie van de band aan, met Mark Hart en Nick Seymour en een nieuwe drummer, Matt Sherrod. Sherrod vervangt oorspronkelijk bandlid Paul Hester, die overleed in 2005. Hesters overlijden is een rode draad door het reünie-album, en volgens Finn was Pauls dood ook de 'oorzaak' van het opnieuw bijeenkomen van de band. Tegenwoordig maakt ook Neils zoon Liam Finn deel uit van de live band.



» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zes soorten pijn die je beter niet negeert

Zes soorten pijn die je beter niet negeert

http://static2.hln.be/static/photo/2014/10/3/6/20140821163314/media_xll_7024386.jpg

Ben jij ook iemand die denkt dat lichaamelijke kwaaltjes na verloop van tijd wel vanzelf zullen verdwijnen? Soms is dat zo, maar soms wil die pijnscheut toch zeggen dat er iets ernstig aan de hand kan zijn. Neem daarom hier een kijkje welke zes soorten pijn je beter niet negeert en waarom.

1. Scherpe pijn tussen je schouderbladen
Hoewel een hartaanval vaak geassocieerd wordt met pijnlijke steken in de borststreek, blijkt veertig procent van de mensen die last krijgen van een aanval pijn te ervaren tussen de schouders. Daarnaast kunnen kaakpijn, kortademigheid en misselijkheid het signaal zijn om actie te ondernemen en die pijn toch even te laten controleren door een dokter.

Verwar de pijn in het bovenste deel van je rug echter niet met een spierontsteking of -letsel. Spierpijn herken je aan het doffe, gespannen gevoel terwijl een mogelijke hartaanval gekenmerkt wordt door een plotselinge scherpe pijnscheut.

2. Ondraaglijke hoofdpijn
Velen onder ons hebben wel eens last van een lichte hoofdpijn of migraine die normaal gezien makkelijk te behandelen valt met pijnstillers. Wie toch een intensere en erg krachtige hoofdpijn ervaart, staat best even stil bij het feit dat je last kan hebben van een aneurysma, een verwijding van een deel van het vaatstelsel dat kan leiden tot een bloeding. Grijp bij dit soort onhandelbare pijn niet naar aspirines: het medicijn kan een bloeding doen ontstaan of het bloeden verhogen, waardoor het moeilijker te behandelen valt.

3. Erge pijn in de rechterzijde van de buik
Bij hevige buikpijn denk je best aan een appendicitis wanneer de pijnscheut in het midden van je buik ontstaat en geleidelijk naar rechts verschuift. Meestal wordt de pijn binnen enkele uren erger en is het moeilijk om de buik aan te raken.

Om een aanwijzing te krijgen kan je op de rug gaan liggen en je knieën naar je hoofd trekken en vervolgens iemand je knieën naar beneden laten duwen. Als dat pijn doet, heb je naar alle waarschijnlijkheid last van een geïrriteerde appendix die om verder onderzoek vraagt.

4. Lage rugpijn met koorts
Een brandend gevoel bij het urineren kan dan weer wijzen op een nierontsteking. Wanneer je ook lage rugpijn, misselijkheid en koorts ervaart, wordt het vermoeden nog wat versterkt. Wees echter gerust: de pijn is vaak zo ondraaglijk dat je het vooral niet snel zal negeren.

5. Een harde plek op je been
Wie last heeft van een pijnlijke plek op de benen die bovendien warm aanvoelt en rood kleurt, heeft misschien wel last van een bloedklonter of trombose. Neem bij deze soort pijn geen risico en laat de plek nakijken door een dokter of kinesist. Als de trombose onbehandeld blijft, kan de klonter afbreken en zich verplaatsen doorheen je lichaam. Zeker wanneer de klonter vast blijft hangen in je longen, is dat erg gevaarlijk. Maar ook een beroerte of hartaanval kunnen uitgelokt worden bij het negeren van dit kwaaltje.

Bloedklonters komen vaak voor bij mensen die een lange autorit of vlucht achter de rug hebben maar kunnen door enkele preventieve maatregelen voorkomen worden. Probeer je benen na een uur eens uit te strekken of sta even op. Een ander trucje is het alfabet 'schrijven' met je tenen. Door je spieren samen te knijpen, wordt de bloedcirculatie weer verhoogd en zal de (eventuele) klonter niet stollen.

6. Krampen tijdens de menstruatie die niet verdwijnen met medicatie
Krampen zijn helaas bijna niet te vermijden tijdens de menstruatie maar gaan meestal vanzelf over. Toch is er een soort die je beter meteen aanpakt. Zo is het mogelijk dat het slijmvliesweefsel dat normaal de binnenkant van de baarmoeder bekleedt, ook buiten de baarmoeder voorkomt. Bijkomende pijn tijdens het vrijen of urineren zouden hierbij een belletje moeten doen rinkelen. Vraag om raad aan je dokter, de aandoening kan namelijk gevolgen hebben voor je vruchtbaarheid maar is voor de rest niet kwaadaardig. (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinepolis brengt kunst naar de bioscoop

Kinepolis brengt kunst naar de bioscoop

Klik op de foto om de video te bekijken

Naast opera en ballet brengt Kinepolis vanaf dit jaar ook kunst naar zijn filmzalen. Onder de noemer "Kunst in de Cinema" worden vanaf oktober acht producties vertoond waarin onder meer werken van Henri Matisse vanuit het Tate Modern in Londen en schilderijen van Vincent Van Gogh in Amsterdam aan bod komen.

Het programma "laat kunstliefhebbers in high definition genieten van de werken van enkele van de grootste kunstenaars aller tijden", zegt de bioscoopgroep in een mededeling. "Vanuit 's werelds meest beroemde musea" wordt "gedetailleerde informatie over historische kunstwerken" gegeven en bieden de voorstellingen "een kijkje achter de schermen".

Kinepolis bracht eerder opera en ballet naar de bioscoop in het kader van zijn programma "Cultuur in de Cinema". In 2013 trok de formule volgens de mededeling meer dan 55.000 bezoekers.

"Kunst in de Cinema" begint op 2 oktober in tien bioscopen van Kinepolis met "Hermitage Revealed", dat gedraaid werd ter gelegenheid van het 250-jarige bestaan van de Hermitage in Sint-Petersburg, een van de grootste en oudste musea ter wereld. De documentaire laat ook speciale collecties en exclusieve ruimtes zien die normaal gezien verborgen blijven voor het publiek. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studie bewijst: het eeuwige leven is onmogelijk

Studie bewijst: het eeuwige leven is onmogelijk

http://static1.hln.be/static/photo/2014/0/4/6/20140822182047/media_xll_7028841.jpg

In weerwil van wat sommigen misschien gehoopt hadden, stijgt de levensverwachting niet lineair maar plafonneert ze al enkele jaren. Dat blijkt uit onderzoek bij 'supereeuwelingen' en atleten, zo melden Franse wetenschappers in het vakblad Journal of Gerontology.

Volgens de wetenschappers van het Institut de recherche biomédicale et d'épidémiologie du sport (Irmes) versterken de resultaten "alleen maar de argumenten voor een gelimiteerde levensduur". Ze onderzochten wereldwijd 1.205 'supereeuwelingen' (ouder dan 110 jaar). Het ging om 125 mannen en 1.080 vrouwen van wie de geboortedatum kon bevestigd worden en die overleden zijn tussen 1899 en 2013.

Voorts werden 19.012 atleten onderzocht die sinds 1896 deelnamen aan de Olympische Spelen. Atleten zouden over het algemeen langer leven dan hun generatiegenoten.

Juliana Antero-Jacquemin, de hoofdonderzoekster, merkte een soort plafond op. "Bij de atleten is dat 80 à 85 jaar, bij de supereeuwelingen ongeveer 115", klinkt het.

De oudste mens tot nu toe is de Française Jeanne Calment. Zij was 122 toen ze in 1997 overleed. Sindsdien was er één persoon die 119 werd, terwijl de anderen niet voorbij 116 geraken. En ondanks een relatief gezonde en actieve levensstijl, kon nog geen enkele van de atleten de limiet van 110 jaar bereiken. De oudste werd 105, luidt het. Volgens Antero-Jacquemin lijkt het erop dat er een soort psychologische barrière bereikt is.

De wetenschappers geven echter ook toe dat het aantal onderzochte personen relatief klein is en de observatieperiode gelimiteerd. Het onderzoek stond bijvoorbeeld niet stil bij mensen die tussen 100 en 110 jaar oud werden, terwijl die categorie de afgelopen jaren in de westerse wereld net geëxplodeerd is. Alleen al in Japan zijn er 55.000 eeuwelingen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal gevallen van agressie op school stijgt met de helft

Aantal gevallen van agressie op school stijgt met de helft

http://static3.hln.be/static/photo/2014/0/3/9/20140823071027/media_xll_7029639.jpg

Het aantal oproepen over 'ongewenst gedrag' tussen leerlingen is op een jaar tijd met de helft gestegen. In het schooljaar 2011-2012 ging het om 55 gevallen, het jaar nadien al om 79, besluiten de kranten Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag uit cijfers van het Steunpunt Ongewenst Gedrag op School.

"Wij ontvangen elk jaar meer oproepen van leerlingen die met mekaar in de clinch gaan: vooral verbaal, maar ook fysiek", zegt Antje Ketelers van het steunpunt in de kranten. "Conflicten escaleren ook meer dan vroeger. Tussen leerlingen onderling, tussen ouders van leerlingen, maar ook tussen de ouders en de directie, die hen niet genoeg zou helpen."

In het schooljaar 2012-2013 kreeg het steunpunt 79 oproepen binnen. Maar het effectieve aantal gevallen ligt wellicht nog een pak hoger "omdat er veel problemen worden opgelost binnen de schoolmuren". "Niet alle gevallen worden gerapporteerd", bevestigd Tom Van Waterschoot van het project Problemen op School nog. "Ook wij krijgen meer en meer vragen over agressie op school." (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob Dylan - Like A Rolling Stone

Bob Dylan  - Like A Rolling Stone

Om hem te beluisteren druk op de foto






Bob Dylan, geboren als Robert Allen Zimmerman (Hebreeuws: Shabtai Zisel ben Avraham) (Duluth, Minnesota, 24 mei 1941) is een Joods-Amerikaans popmusicus. Hij wordt beschouwd als een van de grootste songwriters van Amerika. Veel mensen beschouwen hem als de eerste singer-songwriter. Hij heeft een oeuvre bij elkaar gespeeld dat op één lijn wordt gesteld met dat van Stephen Foster, Irving Berlin, Woody Guthrie en Hank Williams, die deel uitmaken van het Amerikaanse culturele erfgoed.

Dylans carrière begon in het midden van de jaren vijftig, nog in zijn middelbare schooltijd. Zijn muzikale en literaire faam zijn sindsdien uitgegroeid tot een welhaast filmisch en opstandig, maar ook onwillig boegbeeld van de onrust in de Amerikaanse samenleving. De beweging voor de burgerrechten kende geen beter volkslied dan zijn song Blowin' in the Wind (1963). Miljoenen jongeren omarmden The Times They Are A-Changin'.

Vaak wordt aan Dylan de verdienste toegekend het normale recept van simpele teksten in de popmuziek te hebben verheven naar het niveau van politiek-sociaal commentaar, en naar een complexe weergave van een actueel levensgevoel. Hiertoe introduceerde hij beeldspraak, 'stream of consciousness' (bewustzijnsstroom, een literaire techniek), losse gedachten en invallen, soms op absurdistisch-komische wijze. Dylans teksten onttrekken zich aldus vaak aan een eenvoudige omschrijving of uitleg. Polyinterpretabele teksten (teksten die op meerdere manieren geïnterpreteerd kunnen worden) waren tot dan in de popmuziek onbekend. Dylans songteksten en zeer eigen muziekopvatting hebben grote invloed gehad op de ontluiking van de popmuziek in de jaren zestig.

De tekstuele vernieuwing was te danken aan Dylans brede belangstelling voor de rijke tradities van het Amerikaanse lied, van folk en country/blues tot rock-'n-roll en rockabilly, tot aan Keltische balladen, zelfs jazz, swing en Broadway.

» Reageer (0)
22-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gigantische grondspleet in Mexico

Gigantische grondspleet in Mexico

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Een aardscheur van een kilometer lang, tot acht meter diep en vijf meter breed in het Mexicaanse Hermosillo stelt wetenschappers voor een vraagteken.

De grondspleet maakte snelweg 26 tussen Hermosillo, in het noordwesten van Mexico, en de kust onberijdbaar. In dezelfde regio heeft zich nog een kleinere scheur voorgedaan.

Een aardbeving of een lek in een dam die voor een ondergrondse stroom heeft gezorgd, kunnen aan de oorsprong van de scheur liggen.

De opnames hierboven werden met een drone gemaakt. Volgens lokale media onderzoeken geologen de oorzaak. Vorige week zondag deed zich in de buurt een aardbeving voor, maar de oorzaak kan ook bij de mens liggen. Boeren uit de regio hebben immers een dam gebouwd om regenwater op te vangen. Die dam is beginnen lekken, wat voor een ondergrondse stroom zou hebben gezorgd die de aarde erboven deed instorten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder voedert dochter lintwormen om slanker te zijn

Moeder voedert dochter lintwormen om slanker te zijn

http://static0.hln.be/static/photo/2014/6/12/8/20140822154205/media_xll_7028543.jpg

Sommige moeders gaan heel ver om het succes van hun dochter te verzekeren. Deze mama uit Florida voederde haar dochter zelfs lintwormeitjes om ervoor te zorgen dat ze slank voor de dag kwam op missverkiezingen.

Verpleegster Maricar wist niet wat ze zag toen ze de echo's van een spoedpatiënte onder ogen kreeg. Het meisje was samen met haar moeder naar het ziekenhuis getrokken met zware buikpijn. De ingewanden van de tiener waren opgezet en puilden uit.

De artsen en verplegers vermoedden dat het om een tienerzwangerschap ging, en namen een echo af bij het meisje. De beelden sloegen Maricar met verstomming. "Dat ziet er niet uit als een baby", klonk het. Wat het dan wel was, kon niemand haar zeggen.

De worm kwam echter al snel uit de mouw toen het meisje al schreeuwend uit de wc kwam rennen. In de pot troffen de dokters lintwormen aan. "Het was walgelijk", aldus Maricar.

Later bleek de moeder van het meisje haar dieetpillen gaf die eitjes van lintwormen bevatten. Ze hoopte dat haar dochter daarmee gewicht zou verliezen en meer kans zou maken op een kroontje in een missverkiezing. Naar eigen zeggen had ze er geen idee van dat de eitjes konden uitkomen. (br.hln)


» Reageer (2)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!