NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


28-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezocht: street art-kunstenaars voor Rock Werchter

Gezocht: street art-kunstenaars voor Rock Werchter

http://static3.hln.be/static/photo/2015/15/7/3/20150328152317/media_xll_7594638.jpg

De provincie Vlaams-Brabant en Street Art Belgium zijn op zoek naar street art-kunstenaars voor het street art-project 'North West Walls' op Rock Werchter, waarvan kunstenaar Arne Quinze net als vorig jaar de curator is.

Uit de kandidaten wordt een selectie gemaakt die eerst een workshoptraject aangeboden krijgt door een team kunstenaars van Street Art Belgium.

De deelnemers maken ook kans om door Arne Quinze uitgekozen te worden om werk te tonen in het kunstproject 'North West Walls'. Dit is een permanente constructie van gestapelde zeecontainers die door street art-kunstenaars tot leven wordt gebracht en er jaar na jaar anders zal uitzien.

Voor de eerste editie vorig jaar nodigde Quinze de artiesten Jen Zie, Defo en ROA uit België uit, samen met Pichi & Avo uit Spanje en Martin Ron uit Argentinië.

Kandidaten dienen hun portfolio voor 15 april op te sturen naar hello@streetartbelgium.com. (br.hln)


Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder probeert olifantje 11 uur lang te redden

Moeder probeert olifantje 11 uur lang te redden

Klik op de foto om de video te bekijken


Een wanhopige olifant heeft onlangs 11 uur bij haar jong gewaakt nadat het in een waterput gevallen was. Ook de kudde bleef dichtbij, terwijl de moeder het kleintje op verschillende manieren probeerde te redden. Tevergeefs, tot enkele mensen in een nabijgelegen dorp haar kreten hoorden...

Het olifantje zou van ongeveer 21 uur tot 8 uur 's ochtends hebben vastgezeten, meldt de Daily Mail. De wanhopige moeder probeerde al die tijd haar jong in veiligheid te brengen: eerst met haar slurf en vervolgens met haar poten. Jammer genoeg had dit een averechts effect en zorgde ze er in paniek bijna voor dat het diertje stikte in de modder.

De reddingspoging kende gelukkig wel een goede afloop. Op beelden die gemaakt werden door Jitendra Tiwari, is immers te zien hoe heel wat dorpelingen 's ochtends naar de plek van het drama waren toegesneld. Ook de politie was naar verluidt aanwezig om het in goede banen te leiden.

Volgens Tiwari werd de moeder op afstand gehouden met takken van bananenplanten waardoor de dorpelingen tijd hadden om de weg naar haar kalf vrij te maken. En eens het pad was gegraven, kon de moeder haar jong met de slurf redden en ging de kudde weer op pad. (br.hln)


Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomeruur maakt ons week lang slechte chauffeurs

Zomeruur maakt ons week lang slechte chauffeurs

http://static2.hln.be/static/photo/2015/16/8/10/20150327234323/media_xll_7593670.jpg

Komende nacht ­stappen we weer over op het zomeruur. Dat bekent niet alleen een uurtje minder slaap, maar ook de hélft meer ongevallen op de baan. Oorzaken zijn de ochtendlijke duisternis én vermoeidheid.

Terwijl er in de laatste week van de wintertijd gemiddeld 40 ongevallen met gewonden per dag ­geteld worden, stijgt dat aantal in de eerste week van het zomeruur plots tot 61. Dit is al enkele jaren zo, maar voor het eerst legt het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) nu ex­pliciet de link met de tijdswissel. "Op dit moment is het om 6 uur 's ochtends al helemaal klaar", zegt woordvoerder Koen Peeters. "Maar vanaf morgen is de duisternis pas rond 7 uur helemaal verdwenen. Bestuurders die pakweg om 6.30 uur naar hun werk vertrekken, moeten zich aan­passen aan die verminderde zichtbaarheid." En dat doen ze blijkbaar onvoldoende.  (br.hln)


Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanavond gaat het licht een uurtje uit

Vanavond gaat het licht een uurtje uit

http://static0.hln.be/static/photo/2015/6/10/10/20150328110426/media_xll_7594420.jpg

Tijdens Earth Hour zetten om half negen vanavond miljoenen mensen wereldwijd het licht een uurtje uit als protest tegen de klimaatverandering.

Naar verwachting zullen honderden miljoenen mensen in zo'n 7000 steden wereldwijd vanavond tussen 20.30 en 21.30 uur de verlichting uitschakelen. Daarbij zullen ook een paar van de bekendste gebouwen, zoals de Big Ben, Eiffeltoren, Empire State Building en het standbeeld 'Christus de Verlosser', in het donker komen te staan. Ook België doet mee: in ons land zullen onder meer het Brusselse stadhuis en de basiliek van Koekelberg hun lichten doven.

Earth Hour is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds (WNF) om aandacht te vragen voor de kwetsbaarheid van de aarde. De natuurorganisatie verwacht dit jaar een record aantal deelnemers. Ban Ki-moon, secretaris-generaal van de VN, roept ook iedereen op om mee te doen. Volgens hem is het signaal dit jaar extra belangrijk omdat eind dit jaar een belangrijke klimaatconferentie in Parijs plaats zal vinden. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk onthuld: waarom hipsters baarden dragen

Eindelijk onthuld: waarom hipsters baarden dragen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/8/12/3/20150327213241/media_xll_7593453.jpg

Een beetje hipster dat zichzelf au sérieux neemt, laat zijn gezichtsbeharing weelderig groeien. Hoe zelfzeker en eigenzinnig die hippe mannen ook (willen) overkomen, de diepere reden waarom ze een baard laten staan is minder stoer, volgens onderzoek aan de University of Western Australia. 

Volgens het onderzoek hebben mannen de neiging om hun baardhaar te laten staan als ze zich bedreigd voelen door andere mannen. Baarden zijn dan ook evolutionair gezien een krampachtige poging om agressief en dominant over te komen, concludeert een Australische universitair onderzoek. Schuilt er een bang en onzeker hartje in elke tegendraadse hipster?

De neusaap, de orang-oetan en de man met baard
De studie is gebaseerd op het gedrag van primaten, en onderzocht de hypothese of in grote gemeenschappen waar veel verschillende groepen samenleven, mannelijke primaten een soort van ostentatieve "versieringen" of  kenmerken ontwikkelden, zoals de wangen van orang-oetans of de lange neus van de neusaap. Er werd gezocht naar een gemeenschappelijke grond waarom apen dit soort kenmerken ontwikkelden.

Opvallende versieringen
De Australische onderzoekers bestudeerden 154 soorten primaten verspreid over 45 generaties. Ze ontdekten dat in grote gemeenschappen waar verschillende soorten samenleefden en er weinig plek was voor individuele erkenning, de mannen effectief vaker dit soort "versieringen" hadden zoals opvallende wangen of een grote neus. De onderzoekers suggereren dat die flamboyante versieringen een voordeel opleverden voor mannelijke primaten in complexe sociale samenlevingen. Ze zouden zich makkelijker kunnen verdedigen en agressiever en gevaarlijker overkomen. Competitie tussen mannelijke primaten onderling zou overigens nog een sterkere reden zijn voor de ontwikkeling van die kenmerken dan het versieren van een vrouwtje.

Hipsters in de complexe samenleving
Deze conclusie zou kunnen verklaren waarom mannen in een grote stad de behoefte voelen om te concurreren met andere mannen door een baard te laten staan. "Wanneer je in een kleine groep leeft waar iedereen elkaar kent, is er geen behoefte om je kwaliteiten en talenten in de verf te zetten met versieringen," verklaren de onderzoekers. "In grote, complexe groepen waar individuen omringd worden door vreemden, gaan we op zoek naar een manier om onze sterktes in de verf te zetten." Een baard dus, om ons te onderscheiden van de andere mannen in de grote boze wereld. Mannen met baarden lijken agressiever en dominanter, ookal zijn ze dat misschien niet.

Baarden, tatoeages en juwelen
"In het geval van mensen, gelden ook tatoeages, juwelen en opvallende kledij als manieren om boven de middenmoot uit te stijgen," voegt de onderzoeker eraan toe. Wie een hipster met baard, tatoeages én opvallende kettingen tegenkomt, weet voortaan waar hij aan toe is. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurythmics - Love Is A Stranger

Eurythmics - Love Is A Stranger

Klik op de foto om ze te beluisteren


Eurythmics (vaak maar onterecht The Eurythmics genoemd) is een in de jaren 80 zeer succesvol Brits synth pop-duo bestaande uit Annie Lennox en Dave Stewart.

Lennox (een student aan de Royal Academy of Music in Londen) en Stewart ontmoetten elkaar aan het eind van de jaren zeventig. Al snel kregen ze een verhouding en richtten ze de groep The Catch op, samen met Pete Coombes. In 1979 werd The Catch omgedoopt tot The Tourists. De groep scoorde enkele hits in Groot-Brittannië, waaronder een cover van Dusty Springfields I Only Want to Be With You. Slechte kritieken en spanningen binnen de groep leidden tot een split van de Tourists in 1980.

In 1980 ging de relatie tussen Stewart en Lennox over, maar ze besloten als muzikaal duo verder te gaan onder de naam 'Eurythmics'. Hun debuutalbum In the garden uit 1981 werd door critici goed ontvangen, maar verkocht slecht.Reageer (2)
27-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zen in het museum: volg yogales tussen de schilderijen in KMSK Brussel

Zen in het museum: volg yogales tussen de schilderijen in KMSK Brussel

http://static3.hln.be/static/photo/2015/9/3/5/20150327151922/media_xll_7592390.jpg

Het is weer eens iets anders, yogalessen volgen tussen impossante kunstwerken in een museumzaal. In het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Brussel kan je jouw yogamatje uitspreiden tussen de werken van Gao Xingjian, een Franse kunstenaar met Chinese roots.

De link tussen yoga en schilderkunst is niet zo gek: beide ontspanningsvormen stemmen deelnemers tot nadenken, een moment van zelfreflectie of overpeinzing. Het uitgangspunt van deze yogasessies is om kunst niet alleen te zien, maar ook te beleven. Een kruisbestuiving tussen kunst en yoga, die leidt tot een totaalbeleving van ontspanning en reflectie.

Westerse versus Oosterse wereld
De yogalessen vinden één keer per maand plaats tussen de schilderijen van Gao Xingjian, een Franse kunstenaar van Chinese afkomst. Met zijn werk probeert hij bruggen te slaan tussen de Westerse een Oosterse wereld, waardoor zijn schilderijen de perfecte achtergrond vormen voor de maandelijkse yogasessies. Zo schildert hij met Oost-Indische inkt, maar wel op een doek in plaats van op het gebruikelijke rijstpapier. In de yogazaal bevind je je tussen zes indrukwekkende zwart-witwerken van de kunstenaar. 

Ook voor dummies
Wie denkt dat deze yogavorm zijn petje te boven gaat, hoeft niet bang te zijn. De sessies zijn toegankelijk voor zowel gevorderden als beginners vanaf 18 jaar. Ervaring is niet vereist, wel een mondje Engels, want de cursus wordt in het Engels gegeven. Dat er een markt is voor deze totaalbeleving blijkt uit de populariteit van de inschrijvingen: de eerste sessies zijn al uitverkocht, waardoor het museum extra sessies heeft ingelast. Snel zijn is dus de boodschap.

De sessies vinden elke laatste vrijdag van de maand plaats, van 12u15 tot 13u15. €6/€8 per sessie, reserveren verplicht. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom is je kind zo van slag door het zomeruur

Daarom is je kind zo van slag door het zomeruur

http://static3.hln.be/static/photo/2015/9/6/14/20150327114552/media_xll_7591934.jpg

Dit weekend is het weer zover. In de nacht van zaterdag op zondag draait de klok vooruit, en verliezen we een uur slaap. Een tikkeltje pijnlijk voor volwassenen, maar voor de meeste kinderen een regelrechte ramp. Zo loods jij jouw kind door de verandering naar het zomeruur.

Laat ons eerlijk zijn: de verandering naar het zomeruur is voor niemand een lachertje. Toch zijn het onze kinderen die er het meeste last van hebben. "Jonge kinderen hebben nu eenmaal meer slaap nodig en kunnen een slaapgebrek minder goed aan dan volwassenen", aldus Daniel Lewin, een Amerikaanse slaapdeskundige. "Zelfs een uurtje minder slapen kan de gemoedstoestand van een kind al grondig beïnvloeden. Het kan een effect hebben op de aandachtspanne van het kind en op zijn of haar eetlust."

Gelukkig is er ook goed nieuws. Je kan het namelijk makkelijker maken voor je kind om de overgang naar zomertijd zonder problemen door te komen dankzij deze tips.

1. Babystapjes
Wat je vooral niet moet doen is de klok een uur vooruit draaien en verwachten dat je kind het niet merkt. Kinderen hebben immers tijd nodig om zich aan te passen aan de plotse overgang naar een uur minder slaap. Ideaal is om vier dagen voor de overgang naar zomertijd te beginnen met je kind een kwartiertje vroeger te laten opstaan en gaan slapen. Voeg telkens een extra kwartiertje toe, tot je na vier dagen aan een uur komt. Hier niet optijd mee begonnen? Dan kan je dit ook na de switch toepassen. "Door het stap voor stap aan te pakken krijgt het lichaam van je kind niet zo'n plotse shock als wanneer je verwacht dat je kind gewoon een uur eerder in bed kruipt na de verandering naar het zomeruur."

2. Controleer het licht
Melatonine is een hormoon dat je interne klok helpt reguleren. De productie ervan verhoogt 's avonds, wanneer het donker begint te worden. Hierdoor word je slaperig. De productie van melatonine stopt weer wanneer het compleet donker is, wat er op z'n beurt weer voor zorgt dat je wakkerder en alerter wordt. Het zomeruur zorgt ervoor dat die natuurlijke productie een beetje in de war raakt. Kinderen gaan bovendien helemaal niet graag naar bed wanneer het buiten nog licht is. Dim dus een halfuurtje voor bedtijd alle lichten in huis, en zet alle elektronische apparaten zoals televisie en tablet uit. Die kunnen immers de kwaliteit van de slaap van je kind negatief beïnvloeden. Probeer je kind 's ochtends dan weer zo snel mogelijk in het licht te zetten. Natuurlijk zonlicht is daarvoor natuurlijk nog het beste. Staat het weer het toe, dan ontbijt je best buiten of vraag je je kind of hij of zij wil helpen met het uitlaten van de hond. Als buitengaan geen optie is, zorg er dan voor dat de verlichting in huis aan staat.

3. Hou je aan een bepaalde routine
Bij de overgang naar zomertijd is het nog belangrijker dan anders om je als ouder aan een vaste slaaproutine te houden. "Vooral bij jongere kinderen is dit essentieel", aldus dr. Lewin. "Een routine helpt bij het creëren van een krachtig slaapsignaal. Onafhankelijk van het uur of het buitenlicht krijgen kinderen door de bedtijd-routine de boodschap dat het echt tijd is om naar bed te gaan."

4. Zorg ervoor dat je kinderen op voorhand al genoeg slapen
Zorg er in de laatste dagen voor de verandering naar zomertijd voor dat je kinderen zeker genoeg slapen. "De overschakeling naar zomertijd maken terwijl ze goed uitgerust zijn is een enorme hulp voor kleine kinderen", aldus dr. Lewin. "Het maakt hen minder prikkelbaar, waardoor ze ook makkelijker op een ander uur in slaap zullen vallen."

5. Geen stress
Maak je vooral niet druk als de aanpassing naar zomertijd alsnog problematisch verloopt. Gun je kind tijd om de overgang te maken op zijn of haar eigen tempo. Stel je ook begrijpend op als je kind zich lastiger gedraagt dan normaal. Een slaapgebrek heeft immers verstrekkende gevolgen op het humeur. Het goede nieuws: het komt vanzelf weer goed, als je het tijd geeft. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bier minder calorierijk dan gedacht: brouwers willen voedingswaarde op etiket

Bier minder calorierijk dan gedacht: brouwers willen voedingswaarde op etiket

http://static0.hln.be/static/photo/2015/7/2/6/20150326220236/media_xll_7590621.jpg

De Europese brouwers willen de voedingswaarden en ingrediënten van hun bieren op het etiket plaatsen. Zo willen ze hun gerstenat onderscheiden van wijn en andere alcoholische dranken die volgens de brouwers meer calorieën tellen. Dat meldt de koepelorganisatie 'The Brewers of Europe' vandaag.

Het gaat om een vrijwillig engagement van de brouwers. De bedrijven zullen de bewuste informatie geleidelijk leveren, op hun websites of op de etiketten van de flesjes. Die vier belangrijkste Europese biergroepen - AB InBev, Carlsberg, Heineken en SABMiller - steunen het initiatief. Verdere details of een tijdspanne zijn er evenwel niet.

The Brewers of Europe menen zich te mogen beklagen dat ze de perceptie tegen zich hebben, omdat bier minder calorierijk is dan gedacht. Waarop de Europese federatie van de producenten van sterke drank, spiritsEUROPE, zeer verontwaardigd reageerde omdat de biercollega's de calorieën per 100 milliliter drank vergelijken. Of hoe de consumptie van 100 milliliter bier niet  in diezelfde mate naar het hoofd stijgt dan pakweg 100 milliliter whisky.

Onder druk van de lobbymachine kende Europa eerder een uitzondering toe aan alcoholische dranken voor de weergave van de voedingswaarde. De Europese Commissie onderzoekt echter of deze uitzondering al dan niet behouden moet blijven. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom uitslapers wl even productief zijn als ochtendmensen

Waarom uitslapers wél even productief zijn als ochtendmensen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/4/8/1/20150326160533/media_xll_7589896.jpg

Geeft opstaan voor 9 uur jou de rillingen? Geniet je liever nog een paar uurtjes van de warmte van je teergeliefde bed dan dat je op tijd opstaat om van de productieve ochtenduurtjes te genieten? Je hebt volledig gelijk, want uitslapers zijn namelijk even productief als ochtendmensen, alleen het tijdstip verschilt.

Ja, je slaapt inderdaad door het ochtendgloren, ook wel de uren die voor de meeste ochtendmensen het productiefst zijn, maar voor nachtuilen maakt dit eigenlijk helemaal niet uit. Integendeel, zij hebben hun productiefste uren pas laat in de avond. Dat komt omdat de afscheiding van melatonine (een hormoon dat het lichaam het signaal geeft om zich voor te bereiden op de nacht) pas laat op gang komt, waardoor ze makkelijker wakker (en productief) blijven tot 's avonds laat.

Dat wil echter niet zeggen dat je zomaar minder hoeft te slapen. Het menselijk lichaam heeft immers ongeveer zeven tot acht uur slaap nodig om tijdens de dag geconcentreerd te blijven. En néé, koffie is geen vervangmiddel voor slaap. Helaas. (br.hln)


Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schattig, maar helaas ook bedreigd: het magische konijn

Schattig, maar helaas ook bedreigd: het 'magische konijn'

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Meer dan twintig jaar was het geleden dat dit schattige diertje nog gespot werd. De ili pika, die in het Tiensjangebergte in het noordwesten van China leeft, is nog zeldzamer dan de panda. "De soort kan elk moment verdwijnen", zegt natuurbeschermer Li Weidong, de man die er hoog in de bergen recent een aantrof.

Li is ook de onderzoeker die de ili pika, soms ook wel het 'magische konijn' genoemd, in 1983 voor het eerst ontdekte én hem voor het laatst zag in de jaren 90. "Op de plaatsen waar ze vroeger leefden, zijn ze niet meer te vinden", zegt hij.

Wetenschappers schatten dat er nog minder dan duizend exemplaren van de diersoort leven. Exacte cijfers zijn echter moeilijk te bepalen, omdat er weinig geweten is over de zeldzame ili pika. Zeker is dat het een dagdier is. Het is dus geen goed teken dat er meer dan twintig jaar lang geen enkel exemplaar gezien is.

Deels kan dat verklaard worden door hun afgelegen habitat. Zoals veel pikasoorten, een groep zoogdieren verwant aan konijnen en hazen, leeft de ili pika op grote hoogten. Het dier is gevoelig voor warmere temperaturen en wordt door de klimaatverandering naar steeds grotere hoogten gedreven.

Er is op dit moment geen enkele organisatie die zich bezighoudt met de bescherming van de ili pika, ondanks Li's inspanningen om de aandacht te vestigen op de hachelijke situatie van het schattige dier. "Ik ben bijna 60", zegt hij, "en binnenkort kan ik de bergen niet meer beklimmen. Ik hoop dus dat er snel een organisatie opstaat die de ili pika bestudeert en beschermt." (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote Magritte-tentoonstelling opent in Tokio

Grote Magritte-tentoonstelling opent in Tokio

http://static2.hln.be/static/photo/2015/0/8/2/20150325220958/media_xll_7587992.jpg

In het National Art Center van Tokio (Japan) is woensdag een grote tentoonstelling geopend met werk van Magritte. Dat melden de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België in een mededeling. De expo verzamelt meer dan 130 werken van de Belgische surrealistische kunstenaar en is daarmee "een van de grootste tentoonstellingen ooit over hem in Japan".

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België werkten mee aan het project, dat meer dan zestig schilderijen telt uit het Magritte-museum. Dezelfde tentoonstelling trekt vanaf 11 juli ook naar Kyoto, zo is te lezen in de mededeling.

De expositie telt meer dan 130 werken die geleend zijn van grote internationale musea en privéverzamelingen over de hele wereld. De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België wijzen er ook op dat er werken worden tentoongesteld die zelden geëxposeerd worden.

De openingsdag van de tentoonstelling trok in Tokio zowat 3.000 gegadigden. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleuter (3,5) blijft 5 uur achter op verlaten schoolbus

Kleuter (3,5) blijft 5 uur achter op verlaten schoolbus

http://static0.hln.be/static/photo/2015/1/3/11/20150327041551/media_xll_7591166.jpg

Een jongetje van 3,5 uit het West-Vlaamse Gistel is vijf uur lang achtergebleven op een verlaten schoolbus. "Gelukkig is Loannis fan van bussen", zegt zijn papa. Loannis Deconinck was woensdagmiddag door de bus opgepikt op zijn school en zou vervolgens naar de buitenschoolse kinderopvang gebracht worden. Maar tijdens de korte rit viel de kleuter in slaap en gleed van z'n zetel af. Daardoor merkte de chauffeur hem niet op toen de andere kinderen afstapten én toen hij korte tijd later zijn bus achterliet in de stelplaats. Door een misverstand werd Loannis' afwezigheid ook in de kinderopvang niet vastgesteld. En dus bleef het kind helemaal alleen achter. Gelukkig brachten zijn teddybeer en boterhammetjes soelaas.

Pas in de vooravond werd Loannis opgemerkt door enkele volleybalsters die voorbij liepen -ongeveer op hetzelfde tijdstip dat zijn ouders hem wilden ophalen in de opvang en tot hun grote schrik vaststelden dat hun jongen daar nooit gearriveerd was. "Gelukkig is dit niet op een warme zomerdag gebeurd", zeggen zijn vader en moeder. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruce Willis - Devil Woman

Bruce Willis - Devil Woman

Klik op de foto om hem te beluisteren

Bruce Willis (Idar-Oberstein (Rijnland-Palts), 19 maart 1955) is een Amerikaans acteur, producent en zanger.Reageer (2)
26-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote kans op besmetting door teken

Grote kans op besmetting door teken

http://static2.hln.be/static/photo/2015/0/15/6/20150326094902/media_xll_7588866.jpg

De kans op besmetting door teken neemt toe. Dat zegt Maxime Madder van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG), die onderzoek doet naar de kleine parasieten. Het aantal teken is de afgelopen jaren enorm gestegen, onder meer door de zachte winters.

Canvas toont vanavond in 'Panorama' hoe Maxime Madder teken vangt in de natuur en in zijn labo onderzoekt of ze besmet zijn. Teken kunnen onder andere de ziekte van Lyme veroorzaken. Het risico op besmetting is redelijk hoog, stelt Madder.

"Er zijn twee tot drie keer zoveel teken als tien jaar geleden", legt hij uit in de 'Panorama'-reportage. "Dat heeft meerdere redenen. Door de klimaatopwarming vormen de bomen meer vruchten, die dienen als voedsel voor de gastheren van de teek." Teken voeden zich met het bloed van hun gastheer. Meer vruchten betekent meer gastheren voor tekenlarven, zoals muizen en andere knaagdieren.

"Daarnaast is het aantal reeën en everzwijnen de afgelopen decennia enorm toegenomen", zegt Madder. "Die zijn dan weer de ideale gastheer voor volwassen teken."

Bovendien waren de afgelopen winters vrij warm, waardoor de teken zich langer konden ontwikkelen. "Tegelijk is de infectiegraad stabiel gebleven, maar omdat het aantal teken enorm is toegenomen, is het risico op besmetting dus redelijk hoog."

Teken komen in actie wanneer de temperatuur boven de tien graden Celsius klimt. "We vinden teken vanaf de vroege lente", zegt hij. "Net voor de zomer krijgen we een piek. In de zomer vinden we minder teken, omdat het dan droog en warm is. Een tweede piek volgt in het najaar, tot de temperaturen weer onder de tien graden zakt."

Teken zijn vooral te vinden op (vochtige) plaatsen met veel begroeiing. Trekt u er graag op uit in de natuur, dan kan u zich het best beschermen door gepaste kleding te dragen. Een tip van Marc Coosemans van het ITG: "Draag bij voorkeur een lange broek en kousen over de pijpen. Als dat niet mogelijk is, moet je na de wandeling een goede inspectie doen van de hele huidoppervlakte, ook in de lies."

Vindt u een teek, dan moet u die zo snel mogelijk verwijderen. "Maar doe dat niet met alcohol, ether of een sigaret want dan spuwt de teek al zijn kiemen in het lichaam." (br.hln)


Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwerfhond 'adopteert' pasgeboren katje en weigert het diertje achter te laten

Zwerfhond 'adopteert' pasgeboren katje en weigert het diertje achter te laten

http://static1.hln.be/static/photo/2015/9/15/7/20150325223110/media_xll_7587982.jpg

Het was een onverwachte ontdekking voor medewerkers van een dierenorganisatie in Texas, toen ze vorige week een pitbull aantroffen die een hulpeloos katje in leven hield met haar melk. Het aparte duo werd langs de kant van de weg gevonden en meteen naar de dierenkliniek gebracht, waar ze nog steeds onafscheidelijk zijn.

Aanvankelijk leek het alsof de hond een pupje bij zich had, maar niets was minder waar: het teefje had een kitten van pas enkele dagen oud gered. Dierenarts Rick Hamlin in Dallas, kon zijn ogen niet geloven: "In mijn 28-jarige carrière heb ik zoiets nog nooit gezien", vertelde hij aan website The Dodo.

Hond en kat stellen het naar verluidt goed, maar de redding kwam maar net op tijd volgens de man. Hij stelde immers vast dat de adoptiemoeder geen melk meer produceerde waarna het katje meteen een papfles toegestopt kreeg. Al liet de pitbull duidelijk weten dat dit niet zonder haar aanwezigheid zou gebeuren en hield de kitten voortdurend vast. Het was volgens de dierenarts dan ook overduidelijk dat de viervoeter hard gewerkt had om de kleine kat in leven te houden. "Als ze niet genoeg melk had gekregen, zou ze het niet hebben overleefd", klinkt het.  

Onafscheidelijk
Hoe de twee elkaar gevonden hebben op straat blijft een mysterie en vooral een gelukkig toeval. De pitbull had waarschijnlijk een nestje puppy's verloren, toen ze zich over de kitten ontfermde. Ze zijn intussen praktisch onafscheidelijk en het personeel van de kliniek heeft hen dan ook in dezelfde kooi gestoken. Anders begint de hond meteen te huilen. "De band tussen deze pitbull en kat is gewoon fantastisch. Ze wast het katje, likt het en ze knuffelen samen", aldus Hamlin. "Het gaat heel goed met hen."

Van zodra het katje sterk genoeg is, hoopt de kliniek dan ook een nieuwe thuis te vinden voor de twee. Eentje waar ze samen terechtkunnen. "Ze hebben al genoeg meegemaakt, we mogen hen niet scheiden", klinkt het. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit de ultieme selfie tip?

Is dit de ultieme selfie tip?

http://static2.hln.be/static/photo/2015/18/11/8/20150326061937/media_xll_7587383.jpg

De linkerkant van je gezicht is de meest aantrekkelijke kant, dat toont onderzoek van de Amerikaanse Wake Forest University aan. Hoewel de meerderheid van de proefpersonen hun eigen rechterkant prefereerden, vonden ze bij anderen de linkerzijde van het gezicht unaniem mooier. Een simpele draai naar links zorgt er dus voor dat je altijd goede selfies neemt. Halleluja.

Onderzoekers van de Amerikaanse Wake Forest University waren benieuwd naar het fenomeen dat mensen vaak één kant van hun gezicht mooier vinden. Daarom vroegen ze aan 1000 deelnemers om verschillende portretfoto's te beoordelen. Daaruit bleek dat de linkerzijde van gezichten als aangenamer en aantrekkelijker wordt beschouwd. De onderzoekers lieten originele foto's zien, maar ook gespiegelde foto's, waarop de linkerzijde dus de rechterzijde leek te zijn. Maar ook dat maakte geen verschil in het verdict van de proefpersonen.

De spieren in het gezicht kunnen heel wat verschillende emoties laten zien. Volgens de onderzoekers is de rechterzijde van de hersenen gekoppeld aan emoties, terwijl de linkerkant het gezicht regelt. Dit betekent dat de linkerkant van het gezicht meer emoties toont wat anderen prettiger vinden om naar te kijken. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wouter Hamel - Don't Ask

Wouter Hamel - Don't Ask

Klik op de foto om hem te beluisteren
Wouter Hamel (Den Haag, 19 mei 1977) is een Nederlands popartiest.


Hamel studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht 'Lichte Muziek en Zang' en hield zijn eindexamenconcert in 2001. Na het winnen van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours[1] in 2005 was hij te zien op televisie in verschillende programma's, onder andere in Barend & Van Dorp, Mooi! Weer De Leeuw, De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman.

Hamel kwam in contact met platenmaatschappij Dox Records en producent Tim van Berkenstein (Benny Sings) en in 2007 lag zijn eerste album in de winkels: HAMEL. Dit album won de Essent Awards, De Eerste Prijs en de Zilveren Harp. In november van 2007 kwam het album ook in Japan uit. Het jaar erop toerde Hamel met zijn band door Japan.

In februari 2008 ontving Hamel een gouden plaat voor het album, dat ook in Korea werd uitgebracht.

Eind 2008, na de radiohit As Long as We're In Love, twee clubtours en een optreden in De Kuip als voorprogramma voor Doe Maar, werkten Hamel en band aan de cd 'Nobody's Tune'. Deze kwam in 2009 uit.

Op maandag 1 juni 2009 ontving hij in het programma Knevel en van den Brink een Gouden Plaat (15.000 verkochte CD's) voor 'Nobody's Tune'
Reageer (2)
25-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 gezondheidsvoordelen van kaneel en honing in je thee

7 gezondheidsvoordelen van kaneel en honing in je thee

http://static1.hln.be/static/photo/2015/3/1/13/20150325132634/media_xll_7586608.jpg

Til het niveau van je tas thee de hoogte in door er honing en kaneel aan toe te voegen. Niet alleen erg lekker, je krijgt er naast de smaak ook nog deze 7 gezondheidsvoordelen bij.

Immuniteitsboost
Thee is hoedanook een verstandig drankje bij een sluimerend hoestje of een nakende verkoudheid. Combineer kaneel met honing in je warme kop, en jouw natuurlijke afweersysteem schakelt een versnelling hoger. Kaneel bezit antibacteriële eigenschappen die veel ademhalings- en darminfecties kunnen tegengaan. Honing bestrijdt dan weer de groei van bacteriën die onder meer verkoudheid en griep veroorzaken.

Cholesterolverlagend
Als je op regelmatige basis honing en kaneel in kleine dosissen consumeert, kan je de hoeveelheden slechte cholesterol in je lijf verlagen. De combinatie van de twee ingrediënten gaat verstopte aders te lijf, waarmee het risico op een hartaanval verkleint. In combinatie met een gezonde levensstijl, uiteraard, wonderen hoef je ook niet uit het niets te verwachten.

Natuurlijk middel tegen blaasontsteking
Niets zo vervelend als een blaasontstekiung, maar voor je naar de apotheek rent kan je het eerst zelf proberen verhelpen met... inderdaad, een honing-kaneelcombinatie. Beide voedingsmiddelen bezitten antibacteriële eigenschappen die een blaasonsteking de kop kunnen indrukken.

Snelle hoestremedie
De gedroomde combinatie van honing en kaneel werkt efficiënt als een natuurlijk middel tegen een vervelende hoest. Slijmen raken opgelost als je beiden mee in je tas thee dropt, waardoor je hoest ook vermindert.

Gebalanceerde bloedsuikerspiegel
Kaneel en honing op het menu zetten helpt je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Kaneel houdt het insulineniveau in het bloed onder controle. Het voordeel van zo'n evenwichtige bloedsuikerspiegel is dat je minder trek hebt in vette en zoete dingen, en ook de kans om diabetes te ontwikkelen neemt af.

Help je spijsvertering een handje
Een kaneel-honingcombinatie verwijdert gifstoffen uit de dikke darm. Honing bezit eigenschappen die de darmflora ten goede komt, doordat het zoete goedje vrije radicalen stopt. Kaneel helpt geruisloos, doordat het kruid ervoor zorgt dat er minder gasvorming in de darmen is.

SOS slechte adem
Niet zo gek dat er kauwgom met kaneelsmaak op de markt is, want kaneel en honing helpen tegen een slechte adem. Ook voor dit lichamelijke ongemak komen de antibacteriële eigenschappen van beide voedinsgmiddelen van pas. De geurtjes na het eten van ui en look die wel eens durven ontstaan, kan je snel bestrijden met de honing-kaneelcombinatie.

Geen theedrinker? Smokkel wat honing en kaneel in je smoothies, yoghurt of op een sneetje brood. Even lekker en evenveel voordelen. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wassen we ons haar al ons hele leven verkeerd?

Wassen we ons haar al ons hele leven verkeerd?

http://static3.hln.be/static/photo/2015/16/8/13/20150325081434/media_xll_7585918.jpg

Wie nog in de douche moet springen leest beter eerst even dit. Want we wassen ons haar al ons hele leven verkeerd, volgens professionele haarstylisten en kappers. Shampoo op de haarpunten en droogwrijven met een handdoek? Dat is vragen om een bad hair day, klinkt het bij de professionals.

Hoe moeilijk kan het zijn om je haar te wassen, we doen het allemaal toch een paar keer per week? Shampoo erin, spoelen, droogwrijven met een handdoek, kammen en desgewenst droogblazen, klaar. Fout gedacht. In dit banale stappenplan wordt de ene fout na de andere gemaakt, en je haar zal hier niet bepaald blij van worden...
Ooit al eens afgevraagd waarom je jouw kapsel nooit zo krijgt als wanneer je net van de kapper komt? Hier komt het antwoord. Professionele haarstylisten en kappers laten ons kennismaken met de wondere wijde wereld van het haarwassen.

Shampoo doe je zo
Een budgetvriendelijke tip voor wie zweert bij dure shampoos: op je haarpunten hoef je geen shampoo aan te brengen. Wie het haar op zijn schedel van shampoo voorziet en het daarna uitspoelt, reinigt ook automatisch de punten. Zo worden die punten minder snel droog en stug.
Dat wil niet zeggen dat je het haar op de schedel extra hard moet proper schrobben, integendeel. Hoe meer je schrobt op het hoofd bij het aanbrengen van shampoo, hoe vetter je haar wordt. Te hard schrobben zorgt ervoor dat er olie vrijkomt op je hoofdhuid die je haar net vet maakt. Zachtjes inmasseren dus, en zeker niet te veel shampoo gebruiken.

Spoelen, spoelen, spoelen
Neem dubbel zoveel tijd om je haar te spoelen dan dat je de shampoo of conditioner hebt aangebracht. Alle zeepresten grondig verwijderen is heel belangrijk voor een fris kapsel. Wie heet water gebruikt omdat hij of zij denkt dat dit beter "reinigt", is eraan voor de moeite. Te warm water stimuleert de klieren die vet produceren op de hoofdhuid, en dat willen we vermijden met versgewassen haar. Gebruik lauw water of - voor de durvers - koud water, dat laat je haar extra glanzen.

Ruw handdoekdrogen verboden
All haarstylisten zijn het erover eens: gebruik geen handdoek om je haren droog te wrijven. Door de wrijving kan je de opperhoofdhuid beschadigen, wat je een duffe en futloze coupe bezorgt. Dep in plaats daarvan voorzichtig je haren droog. Zachtjes met de handen draaien aan de punten van je haar om het overtollige water uit te "wringen" kan dan weer wel.

Kammen in de douche
Je haar kammen of borstelen nadat je uit de douche komt is volgens kenners een echte hair crime. Nat haar kammen is vragen om problemen. Wie, eens opgedroogd, zijn weg niet meer vindt door de knopen van zijn haar, kan het wel nat onder de douche kammen, terwijl de conditioner erin trekt. Ook een kambeurt vlak voor je in de douche gaat is een aanrader, omdat je zo knopen en oude haren verwijdert die je niet wil meenemen in je frisgewassen, stralende kapsel. (br.hln)


Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!