NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


18-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lisa Stansfield - A little more love

Lisa Stansfield - A little more love

klik op de foto om haar te beluisteren


Lisa Jane Stansfield (Heywood (Greater Manchester), 11 april 1966) is een Brits zangeres, die eind jaren '80 en begin jaren '90 enkele grote hits scoorde.

Op veertienjarige leeftijd won ze een talentenjacht georganiseerd door een plaatselijke krant, waarna ze haar televisiedebuut kon maken.

In 1983 vormde ze samen met twee vriendinnen van school de groep Blue Zone. Hun eerste single On Fire was aanvankelijk populair, maar werd uit de handel genomen na een grote brand op het Londense Metro station King's Cross.

In 1989 kwam de grote doorbraak, toen Stansfield de vocalen mocht verrichten voor het nummer People hold on van Coldcut. Dit nummer werd een grote internationale hit, waarna Stansfield een solocarrière begon. Haar eerste single All Around the World werd een nummer 1 hit in Nederland begin 1990. Later volgden nog enkele kleinere hits. In 1990, 1991 en 1992 won ze een Grammy Award voor respectievelijk beste vrouwelijke nieuwkomer en beste vrouwelijke artiest» Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neushoornweesje 'dartelt' met lammetje

Neushoornweesje 'dartelt' met lammetje

Klik op de foto om de video te bekijken

Neushoorntje Gertjie (ook wel Little G genoemd), verloor vorig jaar zijn moeder aan stropers. Intussen lijkt het diertje weer aan de beterhand en heeft hij een aparte vriendschap opgebouwd met een lammetje genaamd... Lammie. De twee leerden elkaar kennen in een opvangcentrum voor gewonde en achtergelaten dieren in Zuid-Afrika. En ze lijken alvast onafscheidelijk.
In bovenstaand filmpje, dat gemaakt werd door een medewerker van de organisatie, lijkt de baby neushoorn het lammetje na te apen terwijl de twee vrolijk ronddartelen op het domein.


Het leven zag er echter niet altijd zo rooskleurig uit voor Gertjie. Hij werd dit jaar naar het Hoedspruit Endangered Species Center gebracht nadat hij al huilend naast het gestroopte lichaam van zijn moeder gevonden werd. Het dier zou een tijd lang niet meer alleen hebben durven slapen door het trauma.

Gelukkig stelt de baby neushoorn het intussen goed en worden regelmatig filmpjes online gezet van zijn vooruitgang. De videobeelden hebben niet alleen een bescheiden internetster gemaakt van Gertjie, maar helpen ook de aandacht vestigen op het schrijnende probleem van stroperij. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hebben blinde mensen last van hoogtevrees? Ja!

Hebben blinde mensen last van hoogtevrees? Ja!

http://static1.hln.be/static/photo/2014/2/1/7/20141018111618/media_xll_7211452.jpg

Hebben blinde mensen ook last van hoogtevrees? Wel degelijk. 26 blinden en slechtzienden gingen gisteren de uitdaging aan en daalden met flinke hoogtevrees van de toren Euromast in Rotterdam af.

"Ik zie de hoogte niet, maar voel die wel," legt de visueel gehandicapte Frank Tesselaar uit. "En je hoort het. De geluiden van de stad en de auto's die onder je langsrijden, klinken wel heel ver weg." Volgens zijn vrouw, de eveneens blinde Aniek Tesselaar, is het juist enger om af te dalen zonder iets te zien. "Wij konden de techniek niet afkijken. Die stap over de rand was ook voor ons echt doodeng."

Ook de 74-jarige blinde Dick Kuivenhoven heeft kriebels als hij op het 100 meter hoge platform staat te wachten op zijn beurt. "Ik kan het niet zien, maar ik wéét hoe hoog het is en dat is al genoeg om bang te zijn," rilt hij. "De weg omhoog met de lift duurde lang."

Toch schreef hij zich in voor de uitdaging die werd georganiseerd door de Bartiméus. Deze instelling voor blinden en slechtzienden vierde met de spectaculaire afdaling de opening van een nieuwe vestiging.

"Ik durfde niet, maar ik ben heel eigenwijs," legt Kuivenhoven zijn deelname uit. Als hij twintig minuten later weer met beide benen op de grond staat, houden zijn handen niet meer op met trillen. "Nou, ik sta weer beneden," klinkt het opgelucht. "Eigenlijk was het toch erg leuk." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen zin om te strijken? Ontkreuken kan sneller met deze trucs

Geen zin om te strijken? Ontkreuken kan sneller met deze trucs

http://static3.hln.be/static/photo/2014/15/15/0/20141017133818/media_xll_7209375.jpg

In de ellenlange lijst van huishoudelijke taakjes, komt strijken vaak op de allerlaatste plek. Omdat het vaak veel werk vraagt om de strijkplank op te zetten en te wachten tot het ijzer heet is. De handeling is dan ook nog eens erg saai en tijdconsumerend. Maar wist je dat er snellere en efficiëntere alternatieven zijn? Vijf onderstaande methodes verwijderen kreukels uit kleding zonder te strijken.

Je kan deze eenvoudige en makkelijke truc proberen wanneer je zelfs niet thuis bent. Voor het beste resultaat leg je het verkreukelde stuk op een plat oppervlak, daar gaat een vochtige handdoek op. Oefen wat druk uit en wrijf een aantal keer over de probleemzones. Wanneer het droog is, heb je een net kledingstuk om zo aan te trekken. 

Dit is de makkelijkste truc: hang het kledingstuk op en blaas het droog met een haardroger tot het helemaal kreukloos is.

Zorg er eerst voor dat de deuren en ramen van je badkamer goed gesloten zijn. Hang dan de kledingstukken in de buurt van je douchekop, maar zorg ervoor dat ze niet nat kunnen worden. Neem dan een douche zoals je altijd zou doen. Tegen de tijd dat jij frisgewassen bent, zal de stoom de kreuken hebben weggewerkt.

Hang het kledingstuk op in een openruimte. Ga op ongeveer 30 centimeter staan en spuit er wat water op. Als de broek of het hemd droogt, zullen de kreuken verdwijnen.

Het concept van de stoom van de waterkoker is gelijkaardig aan dat van de douche, maar het is efficiënter bij kleinere probleemzones. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AC / DC - Thunderstruck

AC / DC - Thunderstruck

Klik op de foto om ze te beluisteren


AC/DC is een Australische hardrockband uit Sydney, gevormd in 1973 door de gebroeders Angus en Malcolm Young. Hoewel de band vaak wordt gezien als pionier van hard rock, klasseerden de leden zelf hun muziek altijd als rock-'n-roll.» Reageer (4)
17-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hou jij het droog bij dit gedicht van 93-jarige weduwnaar?

Hou jij het droog bij dit gedicht van 93-jarige weduwnaar?

Klik op de foto om de video te bekijken

De 93-jarige Bob Lowe las op live op de Britse radio een prachtig gedicht voor zijn vrouw Kate voor. Zij stierf drie jaar geleden na 65 jaar huwelijk. Zijn mooie woorden maken duidelijk dat de man zijn soulmate nog elke minuut van de dag mist.

Heel het Verenigd Koninkrijk is intussen in de ban van Bob Lowe's gedicht. Lowe is een hulpverlener bij 'The Silver Line', een hulplijn voor ouderen die kampen met eenzaamheid. De twee bleven 72 jaar na hun eerste kus verliefd. Zij heeft de hele tweede wereldoorlog om hem gewacht en hij op haar.

"Ik weet alles over eenzaamheid", aldus Lowe aan de Britse krant The Telegraph." Ik heb het gedicht op de radio voorgelezen om ouderen te helpen hun eenzaamheid te overwinnen en om vrijwilligers aan te moedigen zich aan te sluiten bij de hulplijn."

Vooral de laatste zinnen van het gedicht zijn ontzettend ontroerend. "Maar om eerlijk te zijn, ik ben niet helemaal alleen. Naast mij in haar stoel, zit ze te wachten om weer samen te zijn. Kath zei me enkele jaren geleden. Schat, als de tijd er is gekomen om te gaan, laat ons dan de assen mengen en samen zijn. Dan kunnen we voor altijd knuffelen", klinkt het in een vrije vertaling. (br.hln)

Ode to Kath - door Bob Lowe

I am alone, now I know it's true
There was a time when we were two
Those were the days when we would chat
Doing little jobs of this and that
We'd go to the shops and select our meals
But now I'm alone I know how it feels
To try and cook or have meals on wheels
The rooms are empty there's not a sound
Sometimes I'm lost and wander round
To look for jobs that I can do
To bring back the days when we were two
When darkness falls and curtains drawn
That's when I feel most forlorn
But I must be honest and tell the truth
I'm not quite alone and here's the proof
Because beside me in her chair
She quietly waits our time to share
Kath said to me some time ago
Darling when the time comes for us to go
Let's mix our ashes and be together
So we can snuggle up for ever and ever.


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christen dreigt opgehangen te worden omdat ze "profeet Mohammed beledigde"

Christen dreigt opgehangen te worden omdat ze "profeet Mohammed beledigde"

http://static2.hln.be/static/photo/2014/0/6/4/20141017115442/media_xll_7209094.jpg

Een vrouwelijke christen moet in Pakistan opgehangen worden omdat ze tijdens een ruzie zogezegd de profeet Mohammed beledigd zou hebben. Asia Bibi ging in beroep tegen die wel heel drastische uitspraak, maar vangt nu bot.

De 46-jarige vrouw kreeg het in 2009 aan de stok met enkele moslimvrouwen. Haar misdaad? Ze had het aangedurfd om water te drinken uit hun beker. Een doodzonde als 'onreine' christen.

Uren later ging een van de betrokkenen haar verklikken bij een lokale geestelijke. Meer nog, ze beweerde dat de toenmalige fruitplukster met venijnige opmerkingen de profeet Mohammed gekleineerd had.

Een razende menigte trok daarop naar het huis van Bibi en gaf haar een stevige rammeling. Ook enkele van haar familieleden deelden in de klappen. Ze werd gearresteerd, beschuldigd van blasfemie en uiteindelijk veroordeeld tot de doodstraf. Hoewel de wereld moord en brand schreeuwde en een petitie voor haar vrijlating honderdduizenden keren ondertekend werd, trok de vrouw deze week ook in beroep aan het kortste eind.

"Elkaar vaak tegengesproken"
De opmerkelijke zaak haalde de wereldpers nadat twee vooraanstaande politici die haar openlijk steunden vermoord werden. Een van hen werd zelfs gedood door zijn eigen bodyguard.

"Sinds die eerste klacht hebben de vrouwen elkaar al heel vaak tegengesproken", argumenteert Bibi's advocate Naeem Shakir. "Twee getuigen zijn tijdens het proces zelfs niet komen opdagen. Een moslimleider kon enkel vertellen dat Bibi haar 'misdaad' aan hem opgebiecht had, daar is uiteraard niets van aan. Ik had eerlijk gezegd een andere uitspraak verwacht. We zullen nu naar de Pakistaanse Hoge Raad stappen."

Volgens de advocaat van de tegenpartij heeft recht echter gezegevierd. "Mijn collega probeerde te bewijzen dat deze zaak draaide rond een persoonlijke afrekening, maar daar is hij duidelijk niet in geslaagd", aldus Gulam Mustafa.

Wet vaak misbruikt
Volgens mensenrechtengroeperingen wordt de wet rond blasfemie vaak misbruikt om onderlinge vetes te beslechten. Vanaf wanneer iets beschouwd wordt als godslastering is helemaal niet duidelijk. Wie zich schuldig maakt aan zulke praktijken wordt soms ter plekke gelyncht. Als er een proces van komt, belandt die vaak op de lange baan omdat rechters de beschuldigden niet durven vrijspreken. Voor valse beschuldigingen zijn dan weer geen straffen voorzien.

"Weigerde mezelf tot de islam te bekeren"
Vorig jaar verscheen een boek over haar hopeloze situatie. De vrouw legt in 'Blasfemie' nog een keer uit hoe het zo ver kunnen komen is. "Ik, Asia Bibi, ben ter dood veroordeeld omdat ik dorst had. Ik heb dezelfde beker gebruikt als die moslimvrouwen en in de ogen van die stomme collega's was ik onrein. Ik moest mezelf tot de islam bekeren om me te zuiveren, maar in plaats daarvan heb ik het christendom verdedigd. Ik smeekte om genade en benadrukte dat ik hun godsdienst niet beledigd had, maar tevergeefs." Het boek kwam er dankzij haar echtgenoot, die haar verhaal doorvertelde aan een Franse journalist. De helft van de opbrengst dient om haar 'zoektocht naar gerechtigheid' te betalen.

Bibi vreest tot slot dat ze in de gevangenis vergiftigd zal worden. "Dat is hier al eerder gebeurd met christenen die beschuldigd werden van blasfemie. Gelukkig mag ik nu mijn eigen potje koken." (br.hln)


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaming somber over toekomst van zijn kinderen

Vlaming somber over toekomst van zijn kinderen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/17/11/11/20141017091418/media_xll_7208351.jpg

Meer dan de helft van de Vlamingen denkt dat er minder sociale bescherming (kinderbijslag, werkloosheidsuitkeringen, pensioenen) zal zijn voor de volgende generaties. Zes op de tien gelooft ook niet dat een kind nog op eigen kracht een huis zal kunnen verwerven dat even groot of groter is dan dat van zijn ouders. Dat blijkt vrijdag uit een enquête van de krant De Tijd.

De respondenten zijn iets minder somber over werk en loon. Daar denkt 'maar' 40 procent dat de volgende generaties een stap terug zullen moeten doen. Over studies zijn de Vlamingen optimistischer: 84 procent gelooft dat kinderen het studieniveau van hun ouders zullen kunnen evenaren of overtreffen. Op vlak van de materiële welvaart gelooft een op de drie Vlamingen dat de volgende generatie het met minder zal moeten stellen. De ongerustheid wordt breed gedeeld, blijkt uit de opsplitsing van de resultaten volgens leeftijd, geslacht, opleidingsniveau, beroep en sociale klasse.

De enquête, uitgevoerd door het onderzoeksbureau Ipsos, peilde naar de toekomstverwachtingen bij een representatief staal van 1.017 Vlamingen van 16 tot 70 jaar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dominique (17) wil na half jaar als meisje weer jongen zijn

Dominique (17) wil na half jaar als meisje weer jongen zijn

http://static3.hln.be/static/photo/2014/10/16/13/20141017072619/media_xll_7208458.jpg

Dominique Goedvriendt werd geboren als jongen, besliste op zijn 15de om als meisje door het leven te gaan, maar is nu - vlak voor zijn 18de verjaardag en de geplande geslachtsoperatie - van gedachte veranderd: "De kans was groot dat ik nooit een normaal seksleven zou hebben, daar ben ik bang van geworden."

Het was een moedig getuigenis, twee jaar geleden in de krant. De toen 15-jarige Dominique Goedvriendt vertelde hoe hij als 11-jarige jongen besefte dat hij eigenlijk een meisje wilde zijn. Hij ging op zijn 16de met een hormonenkuur starten en zou na zijn 18de verjaardag een geslachtsoperatie ondergaan. "Eindelijk kan ik mezelf zijn", zei Dominique destijds. "Een meisje, een vrouw. Ik zie mezelf al in een witte bruidsjurk naar het altaar schrijden. Ik droom zelfs stiekem van een modellencarrière."

http://static2.hln.be/static/photo/2014/11/0/14/20141017072734/media_l_7208459.jpgMaar vandaag gaat Dominique opnieuw als jongen door het leven. Hij veranderde niet van geslacht, wel van gedachte. "Ik geloofde twee jaar geleden echt dat ik definitief een nieuwe weg was ingeslagen", zegt hij. "Maar toen we na anderhalf jaar op het punt kwamen om het vrouwelijk hormoon, oestrogeen, toe te dienen, ben ik me vragen gaan stellen. De dokters vertelden me ook dat het risico bestond dat ik na de geslachtsoperatie nooit voldoening zou beleven aan seks. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en tegen de psychologen gezegd: 'Ik stop ermee.'" (br.hln)


» Reageer (1)
16-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie keukenfouten die ook jij zal herkennen

Drie keukenfouten die ook jij zal herkennen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/11/15/14/20141016112517/media_xll_7206179.jpg

We koken elke dag of enkele malen per week en toch heeft onze keuken nog enkele geheimen. Zo maak ook jij (onbewust) enkele keukenfoutjes die makkelijk te vermijden zijn. Lees daarom hier de drie meest gemaakte kookfouten.

Zout
Kruiden kunnen je gerecht een extra smaakboost geven, maar het zijn de kleine witte zoutkorreltjes die elke smaak extra benadrukken. Hartig, zoet, pittig, zuur? Zo goed als elk ingrediënt kan een extra snuifje zout gebruiken! Wees daarom niet bang om je steak, salade en zelfs havermout wat extra pit te geven.

Gaartijd
De cuisson: het was en is een hip woord maar meestal wil je gewoon dat je vlees doorbakken is en je groenten gaar zijn. Soms is het echter moeilijk om je ingrediënten op het juiste moment uit de pan of pot te halen. Onthoud alvast dat je je eten best niet te ver laat garen. Vlees dat te lang in de pan ligt, wordt taai en groenten die te lang gestoomd zijn, verliezen hun frisse toets. Ben je ongeveer zeker dat het eten gaar is? Laat het dan geen tien minuten langer koken. Vaak gaart vlees nog wat verder op je bord waardoor je nog wat speelruimte hebt. Kooktijden van dessert moet je wel goed in het oog houden: er is niets lekkerder dan een zachte brownie, maar een minuut te lang in de oven kan ervoor zorgen dat het gebakje hard en droog is.

Warm eten
Eten serveer je warm, niet? Toch is het verstandig om je eten op je bord te scheppen en het vervolgens tien minuten te laten 'rusten'. Het zorgt er niet alleen voor dat de sappen in het vlees zich kunnen verspreiden maar zorgt er ook voor dat je meer zal smaken van je eten. Wanneer je moet puffen of uitblazen omdat je eten te warm is, kunnen je smaakpapillen niet optimaal werken. Zonde van al dat harde werk, dus. (br.hln)


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit reclamebord laat niemand onberoerd

Dit reclamebord laat niemand onberoerd

Klik op de afbeelding om de video te bekijkenEerder dit jaar werden pendelaars in de metro van de Zweedse hoofdstad Stockholm getrakteerd op een opmerkelijke publiciteit voor shampoo waarbij de haren van een dame werden weggeblazen door de luchtverplaatsing van een aanstormend metrostel. Het Zweedse kinderkankerfonds besloot daar een variant op te maken.

Opnieuw verliest een jong meisje haar haar door de wind van een metrostel. Nu is het echter een pruik die wegwaait, waarna de booschap volgt dat elke dag in Zweden bij een kind kanker wordt vastgesteld. Reizigers worden verzocht een schenking te doen aan het kinderkankerfonds. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U gelooft nooit hoeveel luizen er in het haar van dit meisje zitten

U gelooft nooit hoeveel luizen er in het haar van dit meisje zitten

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Waarschuwing: als u deze video bekijkt, zal u ongetwijfeld zelf de behoefte krijgen om te krabben. Bij elke kambeurt haalt de moeder tientallen hoofdluizen uit het haar van het meisje. Als de camera inzoomt, ziet u de piepkleine insecten gewoon door elkaar heen krioelen.

"Van dit specifieke geval schrik ik toch ook", aldus een experte in het vak. "Als het probleem zo extreem is, gaat het meestal om daklozen of verwaarloosde kinderen of ouderen. Een logisch gevolg van al dat kluwen is de zogenaamde Poolse vlecht, waarbij de haren aan elkaar vastgeplakt raken en niet meer gekamd kunnen worden. Een heel kort kapsel kan een mogelijke oplossing zijn, want dan kunnen de vrouwelijke luizen geen eitjes meer leggen. Maar reken maar dat dit kind er nog een jaar last van zal hebben."

"Met een netenkam werken helpt ook, maar dan niet op de manier waarop deze moeder het aanpakt", gaat de experte verder. "De haren moeten allereerst nat zijn en bij elke 'vangst' moet de kam afgespoeld worden, anders komen die luizen toch weer in het haar terecht." Ook speciale shampoos kunnen soelaas bieden.

Volgens Ian Burgess, directeur van het medisch entomologiecentrum in Cambridge, moet het kind er al maanden last van ondervonden hebben. "Maar niemand heeft er ooit wat tegen gedaan." De hoofdluis leeft van menselijk bloed en veroorzaakt daarom jeuk. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alison Moyet - Cry me a river

Alison Moyet - Cry me a river

Klik op de foto om ze te beluisteren

 Alison Jane Moyet, (Billericay, 18 juni 1961) is een Brits singer-songwriter.

Alison Moyet werd geboren in Billericay en groeide op in Basildon. Haar vader is Fransman en haar moeder is Engelse. Op haar zestiende ging Moyet van school. Na een tijdje in een winkel gewerkt te hebben begon ze een opleiding tot pianostemmer, waar ze echter na twee jaar mee ophield, omdat ze toen met de band Yazoo, waar ze samen met Vince Clarke in zat, een hit had met de nummers 'Only You' en 'Don't Go'.

Moyet maakte met Yazoo twee albums, en de band kreeg een Brit Award voor Beste Nieuwe Band, voordat ze de band verliet om solo te gaan. Haar solodebuut noemde ze Alf, naar de bijnaam die ze van Vince Clarke gekregen had. Ze maakte verschillende cd's, won nog drie Brit Awards en verschillende andere prijzen, en tourde over de hele wereld. Ze staat in de top 5 van best verkopende Britse zangeressen ooit.

In 2001 speelde Moyet Matron ‘Mama’ Morton in de musical Chicago, en kreeg goede kritieken.

» Reageer (3)
15-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nogmaals bevestigd: een ferme kont is populair

Nogmaals bevestigd: een ferme kont is populair

http://static3.hln.be/static/photo/2014/1/14/7/20141015105221/media_xll_7203832.jpg

De tijden waar vrouwen naar een plastische chirurg gingen om hun buik, benen en billen strakker en slanker te maken, ligt volgens heel wat dokters achter ons. Zo is de populariteit van vettransplantaties met gemiddeld driehonderd procent gestegen in de afgelopen twaalf maanden. Het overtollige vet wordt daarbij weggezogen en vervolgens verplaatst naar de borsten of billen om deze meer karakter te geven.

Vrouwen die voor de behandeling kiezen, gaan volgens plastische chirurgen op zoek naar een zachter, meer verleidelijk en vrouwelijker silhouet. Hun inspiratie halen ze veelal bij mooie filmsterren met een prachtig lijf zoals Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe en Sophia Loren. Een mooi paar borsten + een aanwezige taille + welgevormde billen en dijen: er lijkt een heuse moderevolutie aan de gang.

Het feit dat de procedure weinig om het lijf heeft, zorgt ervoor dat de populariteit sneller dan ooit stijgt. Vetcellen worden weggezogen op ongewenste plekken en vervolgens geïnjecteerd op een andere plek, meestal de billen en borsten. Het grootste pluspunt aan de behandeling is volgens dokters het feit dat de injectie je natuurlijke vormen extra in de kijker zet en het veel minder 'vals' lijkt dan wanneer je kiest voor implantaten. Sommige noemen het zelf de meest perfecte oplossing die er bestaat aangezien je ongewenst vet naar een andere plaats kan overbrengen en je figuur eindelijk kan doen lijken op dat van Beyoncé, Kim Kardashian of Jennifer Lopez. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepensioneerde zakenman vindt vikingschat van meer dan 1 miljoen euro

Gepensioneerde zakenman vindt vikingschat van meer dan 1 miljoen euro

http://static2.hln.be/static/photo/2014/15/6/7/20141015085329/media_xll_7203637.jpg

Een gepensioneerde zakenman en notoir schattenjager heeft een vikingschat gevonden ter waarde van meer dan een miljoen euro. De lucratieve vondst bestaat uit honderd objecten waaronder armbanden, gouden ringen en een vroegmiddeleeuws kruis uit de negende eeuw en vroeger, schrijft Metro.

Derek McLennan, die op schatten jaagt als hobby, had aanvankelijk geen idee van wat hij opgegraven had. "Ik wist niet wat ik gevonden had toen ik mijn eerste stuk opgegraven had. Ik dacht dat het om een zilveren lepel ging, maar toen ik hem omdraaide, wist ik meteen dat het van een viking was."

Hij kon zijn ogen niet geloven. "Ik voelde de adrenaline door mijn lichaam jagen en ik zwaaide naar mijn collega's." Ook toen hij thuis kwam kon hij het goede nieuws amper overbrengen op zijn vrouw. Ze dacht dat haar man het slachtoffer was van een auto-ongeluk toen hij haar het wonderbaarlijke nieuws wilde vertellen.

Kort na zijn wonderbaarlijke ontdekking kwamen archeologen om een grote opgraving te beginnen. Ze hebben op de vindplaats nog meer artefacten gevonden. "Dit is een enorm belangrijke vondst. Niets zoals dit werd eerder in Schotland gevonden," zei Stuart Campbell, hoofd van de Treasure Trove Unit at National Museums Scotland.

McLennan moet de eventuele opbrengst van zijn vondst delen met de eigenaar van de grond en de Kerk van Schotland. Dat staat zo in de Schotse wet. (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw van 105 vraagt euthanasie: Genoeg geweest

Vrouw van 105 vraagt euthanasie: "Genoeg geweest"

http://static2.hln.be/static/photo/2014/3/8/0/20141015065856/media_xll_7203435.jpg

105 was ze, en voor Germaine De Koninck was het genoeg. Ze kon niet meer lezen, hoorde slecht, zat in een rolstoel en had veel pijn aan haar benen. "Het is erg uitzonderlijk dat iemand van 105 euthanasie vraagt", zegt professor Wim Distelmans. "Maar de optelsom van allerlei kwalen zorgt bij steeds meer bejaarden voor existentieel lijden. Dat kun je niet genezen."

Germaine De Koninck was vijf jaar toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Vorige vrijdag, na een leven van meer dan 105 jaar, liet een arts haar voor altijd inslapen. Germaine had zelf om euthanasie gevraagd. "Het was in het voorjaar", zegt Greta, haar dochter en enig kind. "Ik was op bezoek in het rusthuis waar ze al sinds 2001 verbleef en ze vroeg me: 'Wat zou je ervan denken als ik vrijwillig uit het leven stap?'"

Dochter Greta, ook al 82, reageerde begripvol op de doodswens van haar moeder. "Mijn moeder hoorde niet meer goed, kon amper nog lezen of handwerkjes maken en zat al jaren in een rolstoel. Bovendien had ze steeds meer last van haar benen. Slechte bloedcirculatie, elke ochtend leed ze enorm veel pijn en dat werd er niet beter op. Ik had al gemerkt dat het stilaan ondraaglijk werd en dus schrok ik niet toen ze de wens uitsprak om te mogen sterven. Ik heb haar ook op geen enkel moment proberen te overtuigen om het uit haar hoofd te zetten. Nee, ik voelde alleen maar begrip."


In augustus werden 'de papieren' geregeld, daarna kon Germaine stilaan haar overlijden plannen. "Toen ze wist dat ze dood mocht, leefde ze enorm op", zegt Greta. "Je merkte heel goed dat er een last van haar schouders was gevallen. Het was genoeg geweest en eindelijk stond het eindpunt vast. Wanneer in haar gang in het rusthuis medebewoners stierven, vroeg ze soms: 'Waarom ik niet?' Daarom hebben we op haar doodsbrief ook een citaat van Rainer Maria Rilke geplaatst, een van haar favoriete auteurs: 'Und der Mut ist so müde geworden, und die Sehnsucht so gross.' Haar moed was op, het verlangen naar de dood was groot. Als mensen haar feliciteerden met haar hoge leeftijd, zei ze altijd: 'Bedankt, maar ik wens het u niet toe.'"

Vorige vrijdag was het dan zover. "Ze had gezegd dat ik erbij moest zijn", vertelt Greta. "Verder ook een goeie vriend en een vriendin en voor het overige iedereen die erbij wilde zijn. Uiteindelijk zijn drie van mijn vier kinderen gekomen, mijn oudste zoon had het er moeilijker mee omdat zijn vrouw vorig jaar erg ziek is geweest. Hij had - begrijpelijk - geen zin om opnieuw de dood in de ogen te kijken."


In de uren voorafgaand aan de dodelijke injectie nam de familie afscheid van 'omoe'. "De jurk die ze op de foto draagt, is de jurk die ze had uitgekozen om in te sterven", zegt Greta. "Over zulke zaken hebben we nog gezwansd en geschertst. Uiteraard word je heen en weer geslingerd tussen verschillende emoties, als je weet dat je moeder of je grootmoeder er enkele uren later niet meer zal zijn, maar er hing absoluut geen begrafenisstemming toen het afgesproken tijdstip naderde en iedereen afscheid van haar nam. Toen de dokter de injectie had gegeven, heb ik haar pols vastgenomen en voelde ik haar hartslag verminderen. Haar wens werd ingewilligd. Het was zo zacht, zo vredig. Echt heel mooi." (br.hln)


» Reageer (2)
14-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engelstalige papegaai na vier jaar terug bij baasje, maar nu spreekt hij Spaans

Engelstalige papegaai na vier jaar terug bij baasje, maar nu spreekt hij Spaans

http://static2.hln.be/static/photo/2014/10/9/7/20141014124117/media_xll_7201447.jpg

Papegaai Nigel is terug bij zijn baasje in Californië. Vier jaar geleden raakte Nigel, die van zijn Britse baasje Darren Chick Engels met een Brits accent leerde spreken, vermist. Nu is hij terug thuis in het Californische Torrance. Baasje is tevreden, maar staat voor een raadsel: Nigel spreekt enkel nog Spaans.

Nigel, een Afrikaanse grijze papegaai, keerde vorige week terug bij zijn baasje. "Hij stelt het prima, ook al beet hij me toen ik hem voor het eerst na vier jaar probeerde aan te raken", zegt Chick in de krant Daily Breeze.

De reünie kwam er nadat een dierenarts een advertentie had geplaatst voor een andere vermiste vogel. Toen iemand haar contacteerde die een andere vogel had gevonden, ging ze op zoek naar diens eigenaar en kwam ze bij Chick uit.

"Het is heel maf. Ik wist dat hij het was van zodra ik hem zag. Waar hij de voorbije vier jaar zat, zal wel altijd een raadsel blijven. Hoe hij van het Engels op het Spaans is overgestapt, is me al helemaal een mysterie". (br.hln)


» Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willie Nelson & Norah Jones

Willie Nelson & Norah Jones

Om hun te beluisteren druk op de foto


Jones is een dochter van de Indiase sitarspeler Ravi Shankar en Sue Jones. Ze is een halfzuster van muzikante Anoushka Shankar, geboren uit het tweede huwelijk van haar vader Shankar. Jones bracht haar jeugd door bij haar moeder, die naar Dallas (Texas) verhuisde toen ze vier jaar oud was.

Jones is sterk beïnvloed door de muziek van (onder andere) Bill Evans en Billie Holiday. Ze beschouwt Willie Nelson als haar grote idool. Op vijfjarige leeftijd begon Jones met zingen in kerkkoren. Twee jaar later startte ze met pianolessen en speelde ze een tijdje saxofoon. Op haar vijftiende verhuisde Jones naar Dallas, waar ze zich inschreef op de Booker T. Washington High School voor drama en visuele kunsten. Op haar zestiende gaf ze haar eerste optreden in een plaatselijke coffeeshop, waarbij ze I’ll be seeing you zong. Ze vond zingen leuk, maar had het idee dat een pianostudie haar een vastere basis zou geven. Terwijl ze nog op school zat, won ze de Down Beat Student Music Awards (SMA) voor Best Jazz Vocalist en Best Original Composition in 1996. In 1997 behaalde ze nogmaals een SMA voor Best Jazz Vocalist.http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/willie-nelson.jpg?t=1252877593

William Hugh ("Willie") Nelson (Abbott, Texas, 30 april 1933) is een Amerikaanse countryzanger, gitarist en liedjesschrijver. Hij groeide op in Fort Worth.» Reageer (2)
13-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom mannen "Hé, hoer" of "slet" naar je roepen op straat

Waarom mannen "Hé, hoer" of "slet" naar je roepen op straat

http://static1.hln.be/static/photo/2014/0/2/1/20141013110418/media_xll_7197751.jpg

Sinds kort is het in België verboden om schunnige opmerkingen te maken over vrouwen op straat. Daders riskeren namelijk sinds kort een boete en een celstraf. Maar helpen deze maatregelen ook echt om de problematiek van straatintimidatie in te dijken? Een Nederlandse fotografe onderzocht waarom mannen dit eigenlijk doen en hoe je als vrouw best zelf deze vorm van seksisme kunt bestrijden.

Het Nederlandse kenniscentrum voor seksualiteit Rutgers WPF meldt dat meer dan een kwart van de vrouwen tussen 15 en 70 jaar weleens te maken heeft met seksueel kwetsende opmerkingen.

De Nederlandse Marjolein Busstra (35), werd in het stadscentrum door een paar jongens achterna gezeten. Haar reactie op de intimidatie was naar haar iPhone grijpen om een foto te maken. "Ik dacht: dat schrikt misschien af. Maar ik kreeg een trap tegen mijn fiets." Thuis bedacht de fotografe dat er een groter verhaal school achter dit incident. Ze wilde weten wie de moeders van deze, veelal Marokkaanse, jongens zijn. Voor het foto- en filmproject Marokkaanse moeders sprak ze uiteindelijk dertien vrouwen, die ze vroeg waarom hun zoons Nederlandse vrouwen hoer noemen. "Ze zeggen dat het groepsdruk is, gooien het op machogedrag en zeggen dat hun zoons zich achtergesteld voelen in de maatschappij. De jongens gaan zich gedragen naar de negatieve reputatie die ze toch al hebben."

Busstra benadrukt dat ze straatintimidatie niet als een Marokkanenprobleem zien. Het gaat over alle mannen, zegt Jens van Tricht (45), oprichter van de Emancipator, een stichting voor mannenemancipatie. "De meeste mannen doen het niet, maar houden wel hun mond als andere mannen vrouwen lastigvallen. Zo wordt het de norm. Ik heb twee tips aan mannen: doe er niet aan mee en spreek je vrienden erop aan als ze het wel doen.' Hij wijt het aan een zucht naar macht. "Mannen willen zo indruk te maken op de eigen sekse."

Wat kun je aan intimidatie op straat doen?
1. Confronteer de dader. (Vraag bijvoorbeeld: "Waarom doe je dit?")

2. Loop door (Wat is er pijnlijker dan een vrouw die je negeert?)

3. Bijt van je af (Vraag bijvoorbeeld: "Praat je ook zo tegen je zus?")

4. Kom op voor andere vrouwen (En mannen zouden elkaar ook moeten aanspreken)

5. Volg een zelfverdedigingscursus.

6. Spreek de moeder/werkgever/docent van de persoon in kwestie erop aan .


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom mijn kind beter niet geboren was

Waarom mijn kind beter niet geboren was

http://static3.hln.be/static/photo/2014/7/12/11/20141013140003/media_xll_7198271.jpg

Het is een harde uitspraak die ouders Iain en Jill Kelly doen. De twee betreuren dat ze geen abortus gepleegd hebben en hun zoon Dylan ter wereld brachten. De vijfjarige Dylan kan immers op elk moment ademhalingsproblemen krijgen en is afhankelijk van het buisje dat via een snede in zijn hals in zijn luchtpijp is aangebracht. "Onze zoon ervaart constant stress, hij heeft al talloze operaties moeten ondergaan en er zullen er nog heel wat volgen. Hadden we geweten dat zijn leven zo hard zou zijn, dan hadden we voor abortus gekozen", zeggen de ouders.

"Versta me niet verkeerd. Ik hou van mijn zoon, hij heeft mijn hele leven veranderd en het ook mooier gemaakt. Had ik echter geweten dat de ziekte zijn leven zo zou verwoesten, dan had ik ervoor gekozen om mijn zwangerschap te beëindigen. Het doet me pijn zo te denken en deze dingen luidop te zeggen. Dylan is mijn kleine jongen, hij is fantastisch", zegt mama Jill.

'Normaal' leven
De jongen werd geboren met micrognathie waardoor zijn onderkaak klein is en zijn kin te weinig ontwikkeld is. Door de aangeboren ontwikkelingsstoornis kan Dylan plots acute ademhalingsproblemen ervaren. "We hadden de dokters duidelijk gemaakt dat we geen kind wilden dat niet normaal door het leven kan gaan. Het is verschikkelijk om te zeggen maar het is de waarheid", zegt Iain. Het is niet alleen hun verlangen naar een gezond kind dat de ouders over de streep heeft getrokken om hun verhaal te doen. Ze willen aantonen dat ouderschap erg zwaar is, ze voelen zich wanhopig en willen gewoon wat begrip voor hun moeilijke beslissing.

Om optimaal voor hun zoon te kunnen zorgen, moesten Jill en Iain ontslag nemen. Na heel wat financiële problemen werden ze bankroet verklaard en werd hun woning in beslag genomen. Met antidepressiva konden de ouders de helse tijden overleven. "We zijn vooral boos dat het ziekenhuis ons niet heeft verteld hoe Dylan zijn leven eruit zou zien. We wisten alleen dat hij wat trager ontwikkelde, maar over een of andere ziekte werd er weinig gezegd. Wel zagen we op de echografie dat zijn rechterarm erg gefixeerd was en nauwelijks van positie veranderde. Na lang nadenken hadden we voor abortus gekozen."

Overhaaste beslissing
"We vertelden aan de dokters waarom we die keuze gemaakt hadden. We wilden geen 'abnormaal' kind, maar kregen te horen dat we geen overhaaste beslissingen mochten nemen. We werden naar huis gestuurd om nog eens alles op een rijtje te zetten. Na heel wat nieuwe onderzoeken bleek alles normaal. De test op micrognathie was negatief, zijn hart klopte normaal en de schade aan zijn arm zou niet erg zijn. We zouden een gezonde zoon ter wereld brengen."

Toen hun zoon na een emotionele zwangerschap geboren werd, bleek er toch heel wat mis met hun kleintje. Zijn kin was veel kleiner dan normaal, zijn tong was te dik en versperde zijn luchtpijp maar ook zijn hart bleek niet in orde, zo werd er een holte in zijn hartspier ontdekt. "We werden voorgelogen en hebben zo een verschrikkelijke en foute beslissing genomen. Onze zoon zal een zware toekomst hebben en dat is onze fout." Ondanks de geboorte van hun 'abnormale' zoon wou Kelly snel een tweede kind. "Mijn lichaam hunkerde naar een gezonde en normale baby. Er was één kans op vier dat Mia dezelfde aandoening zou hebben. We hadden dus wat hoop en besloten haar te houden. Ze werd gezond en wel geboren", weet Jill.

Moeilijk gesprek
Toch weten de twee dat het moeilijk zal zijn om het hele verhaal later aan hun zoon te vertellen. "Het zal verschrikkelijk zijn om te vertellen dat hij misschien beter niet geboren was, maar het zijn nu eenmaal de gedachten die door ons hoofd blijven spoken." (br.hln)


» Reageer (1)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!