NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


02-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dochter Rob Vanoudenhoven: Mijn grootste wens is dat iedereen stopt met staren

Dochter Rob Vanoudenhoven: "Mijn grootste wens is dat iedereen stopt met staren"

http://static2.hln.be/static/photo/2016/15/8/2/20161202082839/media_xll_9353867.jpg

Morgen is het internationale dag van mensen met een beperking. Emma, de dochter van tv-maker Rob Vanoudenhoven (48), is al 16 jaar zo'n mens. Met dezelfde zorgen die ook een niet-beperkte mens heeft. In de kinderboekenreeks 'Leesknuffel' - alleen via scholen verkrijgbaar - is net 'Het Loopt Op Wieltjes' uit: het verhaal van een meisje in een rolstoel, dat deels op het leven van Emma is gebaseerd. In het boek is ze nog kind, maar in het echt bengelt ze tussen puber en vrouw.

De tweede februari van het jaar 2000 was het. Rob Vanoudenhoven en zijn vrouw Anita bevielen van hun tweede kleine, Dries was al twee jaar oud. Bij een controle was gebleken dat er iets niet in orde was. Het kind moest er prematuur uit, met een keizersnede. Even paniek, maar alles leek toch goed gekomen. Het was valse schijn. Hoe ouder Emma werd, hoe meer de ouders merkten dat ze toch wel heel weinig kon. Toen ze acht maanden oud was, viel het harde verdict: hersenschade ten gevolge van zuurstoftekort. Verstandelijk zat het goed, zou later blijken, maar controle over haar ledematen had het kind amper. Emma was veroordeeld tot de rolstoel en tot een bestaan waarin ze van 's ochtends tot 's avonds afhankelijk is van de hulp van anderen. Tot haar 13de kreeg ze die zorg thuis van haar ouders, sindsdien zit ze op internaat in het Sint-Gerardusinstituut in Diepenbeek, een onderwijs- en zorginstelling die al bijna 60 jaar mensen met spastische handicaps opvangt en onderwijst.

Emma: "Wat mij bij voorbeeld ook ongelukkig kan maken, is hoeveel mensen naar je kijken. Van kinderen kan ik dat begrijpen, maar volwassenen? Die hebben toch al eens een rolstoel gezien? En toch staren ze. Alsof ze zeggen: 'Wat doet die hier?' Alsof ze het niet tof vinden dat je in 'hun' wereld komt. Dát gevoel geven ze je. Misschien niet met opzet, maar zo komt het vaak wel over. En dat word je nooit gewoon. Ik heb het nooit anders meegemaakt, maar altijd weer doen die blikken pijn." (br.hln)


Reageer (2)
01-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Urbanus op tournee met nieuwe zaalshow

Urbanus op tournee met nieuwe zaalshow: "Ouder, maar niet braver"

http://static1.hln.be/static/photo/2016/18/8/11/20161201042322/media_xll_9349481.jpg

De nieuwe grappen hebben een pointe, de liedjes een refrein en dus mag hij het eindelijk vertellen. Volgend najaar trekt Urbanus (67) opnieuw door ons land met een nagelnieuwe, zesde theatershow. Lachen staat voorop, ontroering ligt op de loer. "Ik was zo hard aangegrepen door de ontvoeringen van jonge meisjes door Boko Haram dat ik er een lied over scheef", klinkt het bij de komiek. "Ik word ouder, maar let er wel op dat ik niet braver word."

Voor wie onder de kerstboom nog een leeg plekje van 14 bij 12,5 cm heeft: na vier volle Sportpaleizen en drie jaar toeren is er eindelijk 'Urbanus Zelf!', een collage van de zaalshow waarmee Urbanus zich na tien jaar afwezigheid weer op de kaart zette. Voor wie dat hoekje niet meer vrijheeft, is er zowaar nog beter nieuws. Tijdens zijn muzikale omzwervingen met De Fanfaar schreef de komiek in alle stilte een zesde theatershow bij elkaar. Het veulen van 67 wil in september weer naar Vlaamse en Nederlandse zalen. (br.hln)


Reageer (2)
30-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Don Johnson - Tell It Like It is

Don Johnson - Tell It Like It is

Klik op de foto om hem te beluisteren


Don Johnson (Flat Creek, 15 december 1949) is een Amerikaanse zanger en acteur, bekend van verschillende televisieseries en films. Johnson werd vooral bekend als detective in de politieserie Miami Vice uit de jaren '80.

Johnson, geboren in Flat Creek, is de zoon van een boer en een schoonheidsspecialiste. Later trok zijn familie naar Kansas. Johnson zelf was toen 6 jaar. In 1967 studeerde Johnson af aan South High School in Wichita en ging vervolgens studeren aan de Universiteit van Kansas, maar die universiteit lag Johnson niet echt. Vervolgens ging de toekomstige acteur drama studeren aan het American Conservatory Theater in San Francisco. In 1969 speelde hij de hoofdrol in Fortune and Men's Eyes, een productie uit Los Angeles.

Later ging hij acteren voor verscheidene televisieseries maar elke serie waarin hij meespeelde, raakte niet gelanceerd. Hij kreeg al gauw de bijnaam six-time loser in Hollywood omdat hij zes keer deel uitmaakte van een serie die de televisie niet haalde.

In de jaren '80 lukte het Johnson wel om in een serie te spelen die succesvol werd. Don Johnson nam de rol van Sonny Crockett aan, een detective uit Miami. Samen met Philip Michael Thomas vormde hij het legendarische politieduo uit de serie Miami Vice, die tussen 1984 en 1989 werd uitgezonden. In de late jaren '90 werd hij opnieuw succesvol door Nash te spelen in de televisieserie Nash Bridges. Nash was een detective van de San Francisco Police Department


Don Johnson trouwde in zijn leven twee keer met de actrice Melanie Griffith. De eerste keer was maar voor een korte periode in 1976, de tweede keer was tussen 1989 en 1996. Samen hebben ze een dochter die Dakota Johnson heet.

Tussen 1981 en 1985 woonde Johnson ook samen met Patti D'Arbanville. Zij is eveneens een actrice. Samen hadden ze één zoon, Jesse Johnson.

Johnson heeft ook ooit een relatie gehad met Barbara Streisand. Samen namen ze zelfs een single op die de titel Till I Loved You meekreeg.

Momenteel is Don Johnson getrouwd met Kelley Phleger. Samen hebben ze drie kinderen: Jasper, Deacon en Grace.


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is zover: ons Belgisch bier is cultureel erfgoed!

Het is zover: ons Belgisch bier is cultureel erfgoed!

http://static2.hln.be/static/photo/2016/14/7/12/20161130110821/media_xll_9346437.jpg

De UNESCO heeft vandaag in Addis Abeba (Ethiopië) beslist dat de biercultuur in België een plaats verdient op de Representatieve Lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid.

In de ons omringende landen wordt ook bier geproduceerd. Maar het is de ongeëvenaarde diversiteit van de brouwkunst en de intensiteit van de biercultuur, zoals ze deel uitmaakt van het dagelijkse leven en bij feesten in ons land, die maken dat deze biercultuur tot de identiteit en het cultureel erfgoed van heel het land behoort.

De biercultuur wordt in heel het land beleefd. In elke provincie bestaan er brouwerijen, bierproeversverenigingen, musea, cursussen en opleidingen, evenementen, feesten, restaurants en kroegen die bijdragen tot de creativiteit en diversiteit van het bierlandschap in België.

Diverse praktijken hebben een lokale oorsprong. Lambiekbieren bijvoorbeeld, werden en worden nog steeds in Brussel en het Pajottenland gebrouwen, gebruik makend van spontane gisting. Saison-bieren komen vooral voor in Wallonië, Oud Bruine-biersoorten worden dan weer voornamelijk in West-Vlaanderen gebrouwen, terwijl met bier gewassen kazen ontstaan zijn in de abdijen, zoals in Chimay. Bovendien zijn er duidelijke smaakpatronen herkenbaar die verschillen naargelang de regio. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdrietig nieuws uit Antwerpse Zoo: leeuwin Maouli is niet meer

Verdrietig nieuws uit Antwerpse Zoo: leeuwin Maouli is niet meer

http://static1.hln.be/static/photo/2016/10/1/10/20161130001143/media_xll_9345445.jpg

De Zoo van Antwerpen heeft verdrietig nieuws: leeuwin Maouli, moeder van Caitlin (2001) en Nestor (2012) is overleden. De leeuwin was twintig jaar en in leeuwentermen hoogbejaard. Dat meldt de dierentuin op Facebook.

"Verdrietig nieuws, leeuwin Maouli is gestorven, de mama van Nestor en Caitlin. Maouli is 20 jaar geworden, wat hoogbejaard is voor een leeuw. Rust zacht Maouli, we gaan je missen", klinkt het op de Facebookpagina van ZOO Antwerpen.

Leeuwenkoning
In 2013 verloor de dierentuin al haar 'leeuwenkoning' Victor. Van het leeuwengezin bleven enkel moeder Maouli, dochter Caitlin en zoon Nestor over. In het wild worden leeuwen gemiddeld twaalf tot veertien jaar oud. In gevangenschap kunnen ze tot twintig jaar oud worden.

De Afrikaanse leeuw is een bedreigde diersoort: er leven er nog maar ongeveer dertigduizend in het wild. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeroen Meus moest vertrekken uit Cuba door dood van Castro

Jeroen Meus moest vertrekken uit Cuba door dood van Castro

http://static3.hln.be/static/photo/2016/9/6/7/20161130075052/media_xll_9346147.jpg

Het overlijden van oud-president Fidel Castro in Cuba heeft ook roet in het eten gegooid bij Jeroen Meus. Hij zag de opnames van het nieuwe seizoen van 'Goed Volk' ter plaatse in het water vallen door de nationale rouw, meldt Het Nieuwsblad. Het is nu maar de vraag of ze nog mogen terugkeren voor extra filmdagen.

Jeroen Meus (38) en de filmploeg van 'Goed Volk' waren op bezoek bij Cubaanse boksers, waar ze de eetcultuur bestudeerden voor het nieuwe seizoen, dat in het voorjaar van 2017 te zien is. Ze hadden nog een drietal draaidagen te gaan toen het nieuws van Castro's overlijden bekend raakte. Er werd nog even verder gefilmd, maar even later bleek dat de negen dagen van nationale rouw verdere opnames onmogelijk maakten. Jeroen en co stapten dan maar op een vliegtuig naar huis.

Jammer genoeg heeft de ploeg niet genoeg materiaal voor een volledige aflevering, en het is niet zeker dat ze nog zullen mogen terugkeren om de opnames af te werken. Cuba is immers heel streng met de toelating van buitenlandse filmploegen. "Onbegeleid filmen op Cuba is onmogelijk, er is altijd iemand die de opnames volgt. We hadden alle toestemmingen, maar pas een dag voor het vertrek kregen we groen licht", aldus producer Lien Vandereycken. "Toen bleek dat de opnames moesten worden gestaakt, had het geen zin om aan te dringen. Anders zou het materiaal in beslag genomen worden. Hopelijk kan Jeroen in januari terug. Nu moeten we natuurlijk opnieuw toestemming krijgen, maar we hadden al een ijzersterk dossier en we kennen de Belgische ambassadeur nu goed."

In het nieuwe seizoen van 'Goed Volk' schuift Meus mee aan tafel bij de Joodse gemeenschap in Antwerpen, de foorkramers van de Zuidfoor, de Schotse Shetlandeilanden en een aantal prostituees in Nevada. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cadeautje voor jezelf? Koop eens een in beslag genomen designertas

Cadeautje voor jezelf? Koop eens een in beslag genomen designertas

http://static0.hln.be/static/photo/2016/16/11/12/20161129133643/media_xll_9342582.jpg

Droom jij ook van de klassieke Chaneltas of wil een luchtige sjaal van Delvaux om je hals draperen? Omcirkel dan nu zaterdag in het rood in je agenda. Dan organiseert de overheid namelijk een uitzonderlijke openbare verkoop van luxegoederen.

Het gaat om 250 designerspullen die in beslag genomen werden of verbeurd werden verklaard door het gerecht, na een misdrijf of faillissement. Let wel op: het gaat om een openbare verkoop, dus haal je beste biedingskills boven. De opbrengst gaat naar de staatskas.

Het is niet de eerste keer dat de FOD Financiën een openbare verkoop organiseert. Per jaar brengen de verkopen maar liefst 2,5 miljoen euro op. "Er komt heel wat volk op af," zegt Francis Adyns, woordvoerder van de FOD Financiën. "Zeker als we wagens van topmerken verkopen." Dit is wel de eerste keer dat er ook handtasssen, sjaals en brillen van luxemerken verkocht worden.

Geïnteresseerd? De openbare verkoop vindt plaats op 3 december om 10.30 uur en om 13 uur in de Tweedekkerstraat 126 in Brussel (Haren) in de Fin Shop. De originele ontpakking ontbreekt in de meeste gevallen, maar alles is gegarandeerrd gloednieuw en authentiek, belooft Adyns.

Geïnteresseerden kunnen op 2 december, de dag voor de verkoop, de goederen al gaan bezichtigen van 14u tot 16u30.  (br.hln)

Meer info vind je op de site van Fin Shop.  


Reageer (1)
29-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nathalie Meskens bevestigt breuk

Nathalie Meskens bevestigt breuk: "Tien jaar huwelijk afsluiten, da's emotioneel"

http://static2.hln.be/static/photo/2016/17/3/12/20161129062349/media_xll_9341367.jpg

"We maken een erg moeilijke periode door", klonk het begin oktober. Nu is hun breuk officieel. Nathalie Meskens (34) en Jeroen Van Dyck (36) hebben ons gisteravond bevestigd dat hun huwelijk voorbij is. "We zijn als vrienden uit elkaar gegaan", klinkt het.

Wat al lang gevreesd werd, is nu bevestigd. Nathalie Meskens en Jeroen Van Dyck hebben een einde gemaakt aan wat door velen lang als een sprookjeshuwelijk werd omschreven. De twee lieten gisteren weten dat hun breuk officieel is. "Tien jaar huwelijk loslaten is een bijzonder emotionele beslissing. Dat geldt voor ons allebei", aldus Nathalie. "We koesteren de voorbije tien jaar samen. Het is een hoofdstuk dat we samen afsluiten", voegde Jeroen daaraan toe. Zoals ze eerder al duidelijk maakten, zullen ze op zakelijk vlak gewoon blijven samenwerken. Het koppel opende in 2012 het Thaise restuarant Yam Thai in Antwerpen. Drie jaar later volgde Nimman, hun tweede zaak.

Waanzinnig druk

Nu willen ze een einde maken aan de geruchten en speculaties. "Met deze mededeling trekken we een lijn onder wat is gebeurd, wat we tot onze strikte privésfeer beschouwen en waarover we niet verder zullen communiceren", klonk het nog. Deze krant meldde begin oktober dat er relationele problemen waren ten huize Meskens-Van Dyck, en dat hun relatie op springen stond. Dat bericht werd toen bevestigd door de twee, die zeiden dat hun relatie zich in zwaar weer bevond en dat ze een moeilijke periode doormaakten.

Voor de fans van Nathalie, de absolute vrouwelijke nummer één bij VTM, en Jeroen kwam het nieuws aan als een zware schok. Maar veel dieper wilde het duo niet op de berichten ingaan.

Nathalie en Jeroen gaven elkaar in 2007 het jawoord. Al snel was er sprake van een écht sprookjeshuwelijk. Ook toen de ster van Nathalie alsmaar groter werd, was er nooit sprake van enige rimpel op relationeel vlak. De voorbije maanden werden wel vragen gesteld bij de waanzinnig drukke agenda van Meskens - en hoe lang een relatie die druk zou kunnen verdragen. Of het succes en de tol van haar carrière ook effectief de reden zijn, wilde geen van beiden bevestigen.

In therapie

Meskens stond afgelopen weekend op de cover van ons magazine 'Nina'. Ze gaf toe dat haar liefdesleven er momenteel erg hobbelig bijligt. "Ik ben sinds deze zomer in therapie. Als ik weer naar buiten ga, is alles weer helder. Ik probeer heel hard te luisteren naar mijn lichaam, mijn geest, mijn gevoelens, naar wat ik denk en voel."

Professioneel blijft ze hyperactief. Ze springt van tv-studio naar filmset en zingt in 'Meskens in Motown' over gebroken harten. Binnenkort moet ze ook alweer de rode loper op voor de première van 'Pippa'. Daarin schittert ze naast onder anderen Tom Van Dyck en Bart De Pauw. Verder staan er in haar agenda ook nog tot 24 december opnames voor de VTM-serie 'Gina & Chantal'. "En dan ben ik drie weken vrij. Voor het eerst weet ik niet wat ik zal doen met de feestdagen. Gelukkig hebben veel vrienden me uitgenodigd, maar ik wil het openhouden. Misschien moet ik bij familie zijn, misschien moet ik bij vrienden zijn, misschien moet ik gewoon alleen zijn: ik weet het niet. Spannend", zei ze. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stroomfactuur weer met 60 tot ruim 100 euro omhoog

Stroomfactuur weer met 60 tot ruim 100 euro omhoog

http://static2.hln.be/static/photo/2016/11/14/7/20161129083856/media_xll_9342007.jpg

De invoering van de capaciteitsvergoeding, een vergoeding op basis van het vermogen van een woning, zal de stroomfactuur voor Vlaamse gezinnen opnieuw met 60 tot meer dan 100 euro doen stijgen. Dat zegt Vlaams parlementslid Rob Beenders (sp.a) in Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen. "Net zoals bij de waterfactuur gaan we minder verbruiken en meer betalen."

De Vlaamse regering, de energieregulator VREG en de netbeheerders Infrax en Eandis willen dat gezinnen en bedrijven anders gaan betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. "Zoals opgenomen in het Vlaams regeerakkoord zal niet enkel het verbruik, maar ook de capaciteit of het vermogen in rekening worden gebracht", zegt Rob Beenders.

"Simulaties van de VREG wijzen nu al uit dat de factuur voor nagenoeg iedereen zal stijgen. Een ander probleem is dat de combinatie van een forfait met een lagere prijs per verbruikte kilowattuur investeren in energiezuinige toestellen ontmoedigt." (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zijn de 10 gekste Belgische gewoontes, volgens buitenlanders

Dit zijn de 10 gekste Belgische gewoontes, volgens buitenlanders

http://static0.hln.be/static/photo/2016/9/11/1/20161128085649/media_xll_9338281.jpg

"België, is dat niet de hoofdstad van Brussel?" De kennis over ons landje is bedroevend laag in het buitenland. Maar dat we veel mayonaise eten en uit de bol gaan op Les Lacs du Connemara, dat weten ze allemaal. Op het internet zijn er zelfs hele fora gewijd aan onze gekste gewoontes. Een bloemlezing.

1. Zacht praten

"Belgen praten zo zacht," aldus één van onze noorderburen. "Roepen was één van de eerste dingen die ik afleerde toen ik in België kwam wonen. Alleen jammer dat mijn familie me nu amper nog verstaat."

2. Extreem beleefd

"Wanneer iemand anders tegen jullie aanbotst, zijn jullie toch diegene die sorry zeggen."

3. Dat kusgedoe

"Hoeveel kussen moet je nu eigenlijk geven? Ik snap het niet meer hoor. Sommige mensen kussen, andere mensen niet. Sommigen kussen één keer, anderen kussen twee keer en nog andere Belgen kussen drie keer. Ik snap er niets van!"

4. Les Lacs du Connemara

"Je schrikt je een hoedje als je op een Belgisch huwelijk aanwezig bent. Toen de DJ Les Lacs du Connemara speelde ging iedereen uit de bol. Zelfs bejaarden."

5. Honger

"Als je een Belg vraagt of hij honger heeft, kijkt hij op z'n horloge. Altijd."

6. Aftrekkers

"Belgen hebben een obsessie met aftrekkers. Zo zag ik eens een dame de straat aftrekken.

Waarop een Belg: "Ik gebruik een aftrekkertje na het douchen. Soms zelfs tijdens al, gewoon omdat het leuk is."

7. Frietjes met mayonaise

Voor ons de normaalste zaak van de wereld, voor anderen een tikje vreemd: "Wij kennen ook wel mayonaise, maar dat eten we met vlees. Die saus op een pakje frieten had ik echt nog nooit gezien."

8. Bierpuristen

"Een Leffe uit een Duvelglas drinken? Dan drinken jullie nog liever water."

9. Het weer

"Als je een praatje wil maken met een vreemde, begin je gewoon over het weer. Werkt altijd."

10. Aanschuiven

"Waarom neemt iedereen toch de auto om vervolgens urenlang in de rij te gaan staan?" (br.hln)


Reageer (1)
28-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Priscilla Presley had moeite met roem

Priscilla Presley had moeite met roem: "Ik deelde hem met de wereld en mijn wereld werd een gouden kooi"

http://static1.hln.be/static/photo/2016/15/10/12/20161128095702/media_xll_9338382.jpg

Priscilla Presley had als echtgenote van Elvis Presley lange tijd moeite om om te gaan met roem. Ze werd tegen wil en dank de first lady van het entertainment. ''Ook ik werd geadoreerd en dat voelde onwennig'', zegt ze in het AD. "Het duurde lang eer ik handtekeningen uitdeelde. Wie was ik nu?"

Priscilla was tot 1973 zes jaar getrouwd met de King of rock and roll. "Het was moeilijk met die roem om te gaan. Ik deelde hem met de wereld en mijn wereld werd een gouden kooi", vertelt ze.

Priscilla (71) reist momenteel rond met het London Symphony Orchestra voor de liveshow 'Elvis Presley - the wonder of you'. Het publiek ziet beelden van de in 1977 overleden zanger op een projectiescherm. Priscilla: "Deze show maakt me oprecht emotioneel. Ik vertel over hem, laat privéfoto's en filmpjes uit zijn jonge jaren zien."

"Elvis was dol op orkesten. The bigger the better. Tijdens zijn optredens in Las Vegas, Rino en Tahoe beschikte hij over twintig musici en Sweet Inspirations, zijn achtergrondzangeressen. De droom van een nog completer orkest kan ik nu voor hem vervullen. En ook nog eens in Groot-Brittannië en het Europese continent, waar hij nooit optrad.'' (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peppino Di Capri - Roberta

Peppino Di Capri - Roberta

Klik op de foto om hem te beluisteren

Peppino di Capri (Napels, 27 juli 1939) is een Italiaanse zanger, zijn echte naam is Giuseppe Faiella.

In 1970 won hij het Festival van Napels met Me chiamme ammore.

Hij won het San Remo Festival 2 maal, in 1973 met Un grande amore e niente più en in 1976 met Non lo faccio più.

Hij had zijn grootste successen in de jaren 70 met liedjes als Voce 'e notte, I'te vurria vasà (Eduardo Di Capua), Let's Twist Again, St. Tropez Twist, Nun è peccato, Malatia, Nessuno al mondo, Luna caprese, Nessuno al mondo, Roberta en Champagne. Bij ons is Roberta één van zijn bekendste liedjes.

In 1991 verdedigde hij de Italiaanse kleuren op het Eurovisiesongfestival in Rome met Comme E'Ddoce 'O Mare, een lied in zijn moedertaal, het Napolitaans. Hij eindigde op de zevende plaats.


Reageer (1)
27-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit koppel reist de wereld rond, en verdient daarmee zes cijfers per jaar

Dit koppel reist de wereld rond, en verdient daarmee zes cijfers per jaar

http://static0.hln.be/static/photo/2016/1/0/7/20161127104615/media_xll_9334207.jpg

Een verre reis maken is voor de meeste mensen een dure bedoening, maar Jack Morris (26) en zijn vriendin Lauren Bullen (23) wisten het om te toveren in een lucratieve bezigheid. Het koppel verdient zes cijfers per jaar door de prachtigste locaties te bezoeken, en wij verklappen hoe ze dat doen.

Jack Morris uit Manchester was niet altijd een rijke reiziger. Vijf jaar geleden werkte hij netjes van 9 tot 5 in de tapijtreinigingsbusiness en had hij schoon genoeg van zijn monotone bestaan. Hij boekte in een avontuurlijke opwelling een ticket richting Bangkok en keek niet meer om. "Ik werd op een ochtend wakker en wilde eens iets anders proberen. Ik vloog op mijn eentje erheen, zonder plan. ik wilde gewoon zien wat er op mij af zou komen."

In de eerste plaats verliep alles vlot, maar twee jaar later zat hij een beetje in het slop. Het geld was op, en reizen is nu eenmaal een kostelijke zaak. Gelukkig begon net op dat moment zijn blog Doyoutravel aan bekendheid te winnen. "Ik had een camera gekocht en had wel wat verstand van fotografie. Ik richtte de blog op om mijn avonturen te delen, het had helemaal niets met geld te maken. Ik had niet verwacht dat ik er iets mee kon verdienen, maar het werd mijn nieuwe carrière."

Voorbeeldkoppel
Een dikke negen maand geleden ontmoette Jack dan Lauren Bullen, een knappe Australische met net dezelfde reiskriebel als hij. "Ik leerde haar kennen op een strand in Fiji, en het klikte meteen. Sindsdien zijn we samen." Lauren heeft eveneens een blog, die de naam Gypsea Lust meekreeg. En toen ze hun krachten bundelden, begonnen ze pas echt goed te verdienen aan hun hobby. "Het feit dat we nu als koppel op al onze foto's verschijnen, vinden de mensen leuker dan een eenzaat. Het werkt voor ons", aldus Jack. Zo groeide zijn Instagrampagina sinds hij Lauren leerde kennen met meer dan een half miljoen fans, en Lauren verzamelde er meer dan 700.000. Samen zijn ze goed voor meer dan 2,5 miljoen volgers.

Maar hoe weten ze die volgers dan juist om te zetten in geld? Wel, de twee steken enorm veel tijd in de foto's die ze posten. "We zijn perfectionisten als het gaat om het creëren van de situatie en het editen van de foto." Het geheim van een perfecte foto is echter om hem zo authentiek mogelijk te houden. "We proberen alleen momenten en situaties te tonen die ook echt bestaan in de omgeving waar we ons bevinden. Elke foto is echt."

En die echte foto's slaan aan bij het publiek, iets dat ook veel merken hebben opgemerkt. Die betalen dan ook maar wat graag een fiks bedrag aan het koppel om hier en daar wat reclame te maken. Dat is immers stukken goedkoper dan een grootse campagne, en je bereikt er een paar miljoen mensen mee. En dus promoten de twee een mix van fotografiemateriaal, reisspullen en zelfs mode- en lifestyleproducten. "We denken wel zorgvuldig na over alle voorstellen. Lauren wijst bijvoorbeeld heel wat merken af. Als ze de kleren niet zou dragen in haar echte leven, trekt ze ze ook niet aan voor de foto's. Zoals we al zeiden: elke foto is echt." (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baasjes denken hun hond nooit meer levend terug te zien. Dan wordt hij met de taxi thuisgebracht

Baasjes denken hun hond nooit meer levend terug te zien. Dan wordt hij met de taxi thuisgebracht

http://static2.hln.be/static/photo/2016/0/4/11/20161127044022/media_xll_9333446.jpg

Toen hun hond Harris een wild dier achterna ging op de Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië, vreesden zijn baasjes Christoff en Allison du Plessis dat ze hun geliefde viervoeter nooit meer terug zouden zien.

Het vriest immers stevig op de berg, met op dit moment temperaturen tot min vier graden. Ze waren ook bang dat de terriër gewond zou raken en dat alle hulp te laat zou komen. Gelukkig liep het allemaal heel wat minder dramatisch af dan het koppel dacht.

Taxi
Twee klimmers vonden de ronddwalende hond namelijk diezelfde middag nog en besloten het nummer te bellen dat aan de halsband van de hond zat. Zo kwamen ze terecht bij Christoffs moeder, die hen het juiste adres doorgaf. De klimmers regelden toen een taxi, die de hond kwam oppikken en naar zijn baasjes terugbracht.

Oproep
Christoff en Allison zijn enorm opgelucht dat ze hun hond weer terughebben en zouden de klimmers graag persoonlijk willen bedanken voor hun reddingsactie. Allison heeft op haar Facebookpagina, waarin ze het avontuur van hond Harris uit de doeken deed, een oproep gedaan om de alerte klimmers te vinden.

Hond Harris vindt het intussen allemaal wel best. "Hij heeft erg genoten van zijn mini Highland-avontuur", schrijft Allison op haar Facebookpagina. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George Harrison - My Sweet Lord

George Harrison - My Sweet Lord

Klik op de foto om hem te beluisterenGeorge Harrison (Liverpool, 25 februari 1943 - Los Angeles, 29 november 2001) was gitarist van de legendarische popgroep The Beatles. Hij maakte vrijwel vanaf het begin deel uit van de groep. Hij werd geboren in het Engelse Liverpool. Volgens Harrison was hij eigenlijk geboren op 24 februari. Op zijn geboortecertificaat staat echter 25 februari als geboortedatum.

Zijn muzikale loopbaan begon op school, waar hij in de band 'The Quarrymen' speelde, samen met zijn vrienden John Lennon en Paul McCartney, die hem bij Lennon introduceerde. Met Paul, John Lennon, Stuart Sutcliffe en Pete Best (later vervangen door Ringo Starr) vormde hij in 1959 de band 'Silver Beatles'. In 1960 veranderden ze de naam in 'The Beatles' en werden ze gevraagd in Duitsland op te treden. Dat was het begin van het succesverhaal van de groep, dat tien jaar geduurd heeft.

Als componist werd hij binnen de Beatles overigens naar eigen zeggen nooit helemaal erkend, ondergesneeuwd als hij werd door het grote(re) succes en de dominantie van het koppel Lennon-McCartney. Pas in 1969 werd Harrison door de critici muzikaal op een lijn gesteld met Lennon en McCartney na het verschijnen van de elpee Abbey Road waarop zijn composities Something en Here Comes The Sun staan.


In november 1968 werd de eerste soloplaat van Harrison uitgebracht onder de titel Wonderwall Music. Het jaar erop verscheen Electronic Sounds waarop Harrison met de moog synthesizer experimenteerde. Nadat McCartney de Beatles in april 1970 verlaten had ging ieder zijns weegs. Harrison begon een solocarrière. Nog in 1970 verscheen zijn derde album All things must pass, met daarop de grote hit My Sweet Lord. Het is meteen een driedubbel album: het is duidelijk dat Harrison wil laten horen wat hij al die jaren niet kwijt kon op de Beatles-albums. 'All things must pass' is een klassiek album van de jaren 70. Volgens velen zou hij later het album kwalitatief ook niet meer overtreffen.

Ook maakte hij in 1974 als eerste ex-Beatle een tournee door de Verenigde Staten. Zijn belangstelling voor oosterse spiritualiteit bracht hem aan de voeten van Indiase goeroes en dat had zijn weerslag op de muziek die hij componeerde. Midden jaren '60 al verwerkte hij bijvoorbeeld oosterse instrumenten zoals de sitar in nummers van de Beatles (Lennons Norwegian Wood (1965) en zijn eigen Love you too uit 1966). Later trad hij op met de Indiase musicus Ravi Shankar.

Na de moord op John Lennon in 1980, maakten de overige Beatles in 1981 als eerbetoon aan hem samen het nummer All those years ago, wat een hit werd in de Verenigde Staten. Het nummer is geschreven door George Harrison en staat op het album 'Somewhere in England'.

'Cloud nine' is een comeback album voor Harrison. Met 'Got my mind set on you' en 'When we was fab' keert hij terug in de hoogste regionen van de hitparade.

Eind jaren 80 heeft Harrison veel succes als prominent lid van de band Traveling Wilburys. Deze band maakt twee albums maar gaat ten onder door het overlijden van Roy Orbison en kort daarop de dood van diens beoogde opvolger Del Shannon.

In 2002 verscheen postuum zijn laatste album Brainwashed. Het album is afgemaakt door zoon Dhani Harrison en ontving lovende kritieken.

Op 29 november 2002, een jaar na het overlijden van George Harrison, werd er in de Royalty Albert Hall een special concert gehouden als eerbetoon aan Harrison. Onder andere Paul McCartney, Ringo Starr, Eric Clapton, Ravi Shankar en Billy Preston spelen die avond songs van Harrison. In 2003 wordt dit concert uitgebracht op CD en DVD onder de titel The Concert For George.

Op 14 april 2009 werd Harrison geëerd met een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame.
Reageer (2)
26-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewezen: op kleinkinderen passen is goed voor oma's hersenen

Bewezen: op kleinkinderen passen is goed voor oma's hersenen

http://static3.hln.be/static/photo/2016/14/6/7/20160824173556/media_xll_8998072.jpg

Je hoeft je niet meer schuldig te voelen als je de kinderen nog maar eens bij oma dropt. Nee, je behandelt haar niet als gratis babysitter. Je helpt haar net haar hersenen gezond te houden. Dat blijkt uit recent onderzoek.

Een nieuwe studie toont dat vrouwen die na de menopauze voor hun kleinkinderen zorgen minder risico lopen Alzheimer en andere kennisstoornissen te krijgen. Minstens één keer in de week tijd doorbrengen met de kleinkinderen zou perfect zijn.

Het Australische Women's Healthy Aging Project legde 186 postmenopauzale vrouwen drie tests voor. Daaruit bleek dat vrouwen die minstens één dag per week hielpen met de zorg voor de kleinkinderen beter scoorden op de hersentests.

Maar ook daar staat een limiet op. Als oma de kinderen meer dan vijf dagen per week op bezoek krijgt, heeft dat volgens het onderzoek juist een negatief effect op haar brein. (br.hln)


Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kan je ziek worden van brood? Nederland neemt voortouw in internationaal onderzoek

Kan je ziek worden van brood? Nederland neemt voortouw in internationaal onderzoek

http://static1.hln.be/static/photo/2016/1/1/1/20161125105301/media_xll_9326626.jpg

Het is een verhaal dat met de regelmaat van de klok komt bovendrijven op het internet, maar kan je nu écht ziek worden door het eten van brood? Om het voor eens en voor altijd te weten te komen is een internationaal onderzoek van start gegaan, geleid door Nederland.

Het lijken de bekende boeken 'Broodbuik' van de Amerikaanse cardioloog William Davis en 'De Voedselzandloper' van de Belgische arts Kris Verburgh te zijn die het vuur aan de lont staken. Volgens hen zou tarwe ontstekingen in de darmen veroorzaken, met als gevolg suikerpieken in het bloed, diabetes en hart- en vaatziekten. Opeens kwamen er van overal getuigenissen van tarwebroodeters die last hadden van buikpijn, een opgeblazen gevoel, rusteloosheid en slecht slapen. Ze wisten meteen te vertellen dat de klachten verdwenen zodra ze tarwe lieten staan of bijvoorbeeld overschakelden op speltbrood.

Maar tot nu toe was er nog geen grondig wetenschappelijk onderzoek gebeurd naar de effecten van tarwe en hard bewijs ontbrak. Daar komt nu verandering in op initiatief van Fred Brouns, emeritus hoogleraar gezonde voeding aan de Universiteit van Maastricht. "Doel is te kijken wat er nu precies aan is van de angstcultuur die rond eten aan het ontstaan is."

Biologisch
Concreet zal het hele proces van het telen van tarwe tot het bakken van brood worden onderzocht. Er zullen verschillende varianten van tarwe gezaaid worden, van broodtarwe tot spelt. Sommige veldjes zullen biologisch worden bemest en andere met de gangbare bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Ook de verschillende mogelijke bakprocessen worden bestudeerd.

Proefpersonen
90 proefpersonen met het prikkelbare darmsyndroom zullen vervolgens van de verschillende broden eten, net als een reeks gezonde mensen. Over een jaar moeten de eerste resultaten bekend zijn. (br.hln)


Reageer (2)
25-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pairi Daiza wil bezoekers laten overnachten tussen de dieren

Pairi Daiza wil bezoekers laten overnachten tussen de dieren

http://static3.hln.be/static/photo/2016/2/6/3/20161124085240/media_xll_9322143.jpg

Een hotel ontbreekt nog in Pairi Daiza maar de plannen rijpen volop. Eric Domb, stichter van de dierentuin in Brugelettes, wil 500 kamers of cabanes plaatsen middenin het park. Slapen tussen de dieren is dan niet langer een droom maar wordt werkelijkheid.

Zoals steeds toont Eric Domb zich erg ambitieus. Hij hoopt binnen een jaar met de definitieve plannen naar buiten te komen zodat het verblijf voldoet aan alle regelgevingen. Financieel is het plaatje al rond.

De stichter wil geen hotel buiten het park maar wel een verblijf er pal middenin. De hotelgasten moeten iets unieks kunnen beleven. De cabanes met een capaciteit van 4 tot 5 personen zullen komen te staan in nieuwe themagebieden of 'werelden'. Dit komt neer op 2.000 tot 2.500 mogelijke overnachtingen. De dierentuin neemt nu 50 hectare in beslag maar kan uitbreiden tot 130 hectare.

"Het is mijn droom dat onze gasten gedurende 1 tot 4 nachten kunnen samenleven met bepaalde diersoorten zonder dat dit risico's met zich meebrengt voor hen of voor de dieren", verklaart Domb. Momenteel heeft de stichter nog enkele hoofdbrekers. Zo moet hij het ongestoorde verblijf van de hotelgasten proberen te verzoenen met de vele dagjestoeristen die Pairi Daiza aandoen.

Daarnaast moet Domb ervoor zorgen dat de inwoners van Brugelettes zo min mogelijk last ondervinden van de voortdurende uitbreidngen van het park en de steeds stijgende bezoekersaantallen. Vorig jaar ontving het park 1,5 miljoen bezoekers mede dankzij de aanwezigheid van de Chinese reuzenpanda's en de geboorte van de schattige babypanda Tian Bao. (br.hln)


Reageer (0)
24-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is de reden dat sommige mensen onkambaar haar hebben

Dit is de reden dat sommige mensen onkambaar haar hebben

http://static1.hln.be/static/photo/2016/8/14/6/20161124112558/media_xll_9322491.jpg

Sommige mensen mogen zoveel crèmes en serums op hun lokken smeren als ze willen, hun haar blijft ontembaar en de producten halen niets uit. Volgens Duitse wetenschappers hebben ze dat te danken aan een aantal zeldzame mutaties in 3 genen. Die zorgen er samen voor dat je met geen moeite van de wereld glad haar krijgt, zoals je waarschijnlijk zo graag wil.

Duitse onderzoekers aan de universiteit van Bonn en Toulouse kwamen tot die ontdekking nadat ze doorgesneden haren van 10 proefpersonen bestudeerden onder een elektronenmicroscoop. Door de afwijking die de zeldzame mutaties in 3 genen veroorzaakt, ontstaan groeven in de haren van de wortel tot de punt. Dat leidt tot droog, froezelig en onkambaar haar.

De mutatie in drie genen wordt ook wel het 'Struwwelpeter syndrome' genoemd oftewel het 'onkambaar haar syndroom'. Wel is de aandoening volgens de onderzoekers heel zeldzaam. Zo konden ze tot nu amper 100 mensen met het syndroom vinden. Voor wie hier toch denkt aan te "lijden", hebben de onderzoekers goed nieuws. De onhandelbaarheid van je haar zou met de jaren minder en minder worden. Dat schrijven ze in het onderzoek dat werd gepubliceerd in American Journal of Human Genetics. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris Boni: Afscheid nemen van Yvette heeft me verdriet gedaan

Chris Boni: "Afscheid nemen van Yvette heeft me verdriet gedaan"

http://static1.hln.be/static/photo/2016/4/8/3/20161122080345/media_xll_9316008.jpg

Het overlijden van Yvette in Thuis was een klap voor veel fans van de Eén-soap, maar dat was het ook voor Chris Boni, de actrice die vijftien jaar lang in de huid kroop van het personage. In een openhartige brief vertelt ze nu voor het eerst hoe zij de afgelopen maanden heeft ervaren.

De open brief van Chris:

Beste Thuis-kijkers,

Toen ik vernam dat de rol van Yvette die ik speelde in 'Thuis' was 'uitgespeeld' en dat de samenwerking éénzijdig werd stopgezet, was ik heel verdrietig. Samen met héél wat fijne collega's heb ik het personage vijftien jaar lang gestalte mogen geven. Ik voelde al heel vlug dat meewerken aan de meest bekeken soap in Vlaanderen niet zonder gevolg kon blijven. In het begin werd ik overal begroet als: 'Ah, dag madam Toertjes'. Veel kijkers gaan heel erg op in hun dagelijkse aflevering, velen vereenzelvigen zich met de personages en situaties. Anderen houden zoveel van de personages dat de lijn tussen fictie en realiteit erg dun wordt.

Voor mezelf was het heel zwaar om afscheid te moeten nemen van de rol van Yvette. Temeer omdat er een drastisch einde werd voorzien. Ik vroeg en kreeg de tijd om de dood van Yvette voor te bereiden, daar ikzelf eerst tot rust wilde komen. De moeilijke scènes werden opgenomen en gewaardeerd, wat me wel wat trots maakte.

Er was al veel reactie gekomen toen de kijkers te weten kwamen dat Yvette zou verdwijnen. Nu was de fictieve figuur er echt niet meer. Dit was voor velen, ook voor mezelf, bijzonder moeilijk. Zeker ook omdat werd ingespeeld op de reacties van de kijkers en zonder mijn medeweten een rouwregister werd geopend en rouwprentjes werden voorzien! Maar vergeet niet dat ik, Chris Boni, spinglevend ben en ik nog volop van mijn leven wil genieten. Een acteur is ook maar een mens met een gezin, familie, vrienden... Ge zou er zowaar depressief van worden.

De reacties van de kijkers bleven niet uit: protest, medeleven, spijt, verdriet, alles was te lezen. Al deze toestanden zijn nooit mijn ding geweest en het versterkt de relatie tussen fictie en realiteit.

Ik heb me steeds heel bewust uit de pers willen houden en dat werd gerespecteerd. Nu, en dat besef ik, kan het niet anders. Het zou dan ook heel onbeleefd zijn om niet te reageren en in de eerste plaats alle kijkers te bedanken voor hun grote sympathie voor Yvette die, zowel bij jong als oud, heel wat losweekte. Ze was blijkbaar een geliefde vrouw en oma die positieve gevoelens losmaakte. Als actrice stemt het me gelukkig dat ik Yvette bijna als een persoon van vlees en bloed heb mogen spelen.
Het is goed zo! (Zei ook Yvette).

Als actrice sluit ik een periode in mijn leven af. Ik wil nogmaals iedereen bedanken en groeten die bij 'Thuis' betrokken was. Ik heb er me goed gevoeld. En ik wil zeker de kijkers en de vele fans duizend maal bedanken. Jullie zorgen ervoor dat wij een mooie job hebben.

Met vriendelijke groeten,
Chris Boni

De vrt reageert op Chris' brief:
"Net als op tv neemt Chris met deze brief op een mooie manier afscheid van de kijkers en de fans. De keuze om haar personage te laten sterven was echt geen evidente beslissing. We weten dat Chris het hiermee moeilijk had. Sinds ze gepensioneerd was, was acteren bij Thuis haar hobby en passie tegelijk. Bij iedereen van de cast en crew is er een groot respect voor de acteerprestaties van Chris en dat op hoog niveau tot de laatste scène en tot de laatste draaidag. Ook al wisten we, zoals ze zelf in de brief aangeeft, dat ze het einde van haar rol een plaats moest geven in haar eigen leven." (br.hln)


Reageer (2)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!