NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


29-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duif krijgt 15 centimeter lange nagel door kop, maar overleeft

Duif krijgt 15 centimeter lange nagel door kop, maar overleeft

http://static1.hln.be/static/photo/2016/11/5/3/20160429105704/media_xll_8616948.jpg

In het vogelopvangcentrum van Beernem zit een duif waarvan de kop doorboord werd met een 15 centimeter lange nagel. "Het is een mirakel dat ze nog leeft", klinkt het in het centrum.

De gespietste duif werd gevonden aan een bedrijf in Marke. "Wellicht werd ze geraakt door middel van een blaaspijp", zegt Ine De Roo van het vogelopvangcentrum dat de duif vorige week woensdag ging ophalen. "Een werknemer van het bedrijf had ons gebeld omdat ze een gespietste duif zagen zitten die tegen het raam was gevlogen. Het was serieus schrikken."

Koker met naald
"Wonder boven wonder zijn geen vitale organen geraakt. Enkele millimeters naar links of rechts en ze was morsdood." De koker met de naald miste op een haar na de oogjes en hersenen. We hadden verwacht dat we de duif zouden moeten euthanaseren, maar dat bleek niet het geval. Ze zit nu nog altijd in een hok bij ons en herstelt goed. Ze eet weer zelfstandig. Wellicht kunnen we ze snel weer vrijgelaten." Wie achter de mishandeling zit, is niet bekend. "Hopelijk beseft de persoon wat voor een dierenbeul hij of zij is." (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pairi Daiza verwacht twee baby-olifantjes

Pairi Daiza verwacht twee baby-olifantjes

http://static0.hln.be/static/photo/2016/9/6/0/20160428160637/media_xll_8614875.jpg

In het dierenpark Pairi Daiza in Brugelette komen binnenkort twee baby-olifantjes ter wereld. Het park kondigde vandaag een tweede zwangerschap bij de olifanten aan.

Een echografie bevestigde de zwangerschap van de Aziatische olifant Khaing Hnin Hnin, grootmoeder van Nang Faa, het olifantje dat in Pairi Daiza op 20 mei 2015 is geboren. "De kleine foetus, waarvan de slurf al duidelijk zichtbaar is op de echografie, is momenteel nog maar een tiental centimeter groot", aldus het dierenpark. "De baby wordt in de loop van de zomer van 2017 verwacht."

Daarnaast is ook May drachtig, een andere Aziatische olifant uit de groep. Volgens het park bevalt zij in juli dit jaar. Pairi Daiza meldt nog dat beide zwangerschappen het resultaat zijn van een natuurlijke bevruchting.

Momenteel telt het dierenpark zeventien olifanten, meerbepaald veertien Aziatische en drie Afrikaanse. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miljoenenschat ontdekt bij rioleringswerken in Spanje

Miljoenenschat ontdekt bij rioleringswerken in Spanje

http://static2.hln.be/static/photo/2016/6/5/2/20160428204759/media_xll_8615537.jpg

Bij rioleringswerken in het zuiden van Spanje zijn arbeiders op negentien amforen gestoten, gevuld met bronzen muntstukken uit de 3de of 4de eeuw. Dat heeft de directrice van het archeologisch museum van Sevilla bekendgemaakt. De waarde van de vondst wordt geschat op "meerdere miljoenen euro's".

De amforen, waarvan er negen nog volledig intact zijn, werden gevonden in Tomares, een dorpje in de provincie Sevilla, en zaten stampvol met 600 kilo aan bronzen centen. De muntstukken bevatten opschriften die verwijzen naar de keizers Maximinus en Constantijn en lijken nooit gebruikt te zijn.

"Het is een unieke verzameling", zegt directrice Ana Navarro. "Er zijn slechts weinig gelijkaardige gevallen en we hebben geen weet van vondsten die uit dezelfde periode van het Romeinse Rijk stammen." Navarro wil geen precies bedrag plakken op de vondst, maar zegt dat de schat "zeker meerdere miljoenen euro's" waard is.

Waarvoor het geld precies bedoeld was, is moeilijk te achterhalen. Volgens Navarro is de meest voor de hand liggende verklaring dat het gebruikt werd om de soldij van soldaten en lokale functionarissen te betalen. (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoektocht naar MH370 nadert mogelijk einde

Zoektocht naar MH370 nadert mogelijk einde

http://static3.hln.be/static/photo/2016/1/11/10/20160429114433/media_xll_8617090.jpg

De speurtocht in de Indische Oceaan naar het verdwenen toestel van Malaysia Airlines met vluchtnummer MH370 nadert mogelijk zijn einde. De Nederlandse bodemonderzoeker Fugro heeft inmiddels 100.000 vierkante kilometer zeebodem onderzocht, zonder resultaat.

Met de overheden van China, Maleisië en Australië is afgesproken dat als er na 120.000 vierkante kilometer aan onderzocht gebied geen nieuwe inzichten zijn over het lot van MH370, de speurtocht gestaakt zal worden. Dit zal volgens Fugro ergens in de komende maanden het geval zijn. Het bedrijf zoekt met twee onderzoeksschepen al bijna twee jaar naar het vermiste vliegtuig.

Spoorloos
MH370 verdween in maart 2014 met 239 mensen aan boord spoorloos tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking. Uit satellietgegevens kon worden opgemaakt dat het toestel is omgekeerd en nog urenlang in zuidelijke richting is gevlogen, tot de brandstoftanks leeg waren. Een aantal wrakstukken is sindsdien duizenden kilometers westelijker aangespoeld in Afrika.

De speurtocht in de Indische Oceaan naar het verdwenen toestel van Malaysia Airlines met vluchtnummer MH370 is woensdag getroffen door pech aan boord van het onderzoekschip. De kabel waaraan het speciale toestel met apparatuur hing om op grote diepte de zeebodem in kaart te brengen, is geknapt.  (br.hln)


» Reageer (0)
28-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koala baart mirakelbaby in Zoo Antwerpen

Koala baart mirakelbaby in Zoo Antwerpen

http://static1.hln.be/static/photo/2016/5/16/0/20160428101831/media_xll_8614035.jpg

De Zoo Antwerpen is bijzonder trots op haar eerste koalababy. Koalavrouwtje Guwara heeft een koalaatje in haar buidel en dat mag een klein mirakel heten. Haar partner koala Goonawarra overleed drie maanden geleden.

De normale draagtijd van gemiddeld 34 dagen werd dus ruim overschreden. Bovendien dateren succesvolle paringen van ver voor zijn overlijden. Een baby werd dan ook niet direct verwacht in de Zoo. Maar heel uitzonderlijk vertonen koala's een heel speciaal talent. Ze kunnen de innesteling van het bevruchte eitje uitstellen met een verlengde zwangerschap tot gevolg. Inmiddels beweegt de buidel van Guwara al lustig in Zoo Antwerpen, luidt het in een persbericht.

Koala's zijn buideldieren met een heel speciaal geboorteverhaal. Gemiddeld 34 tot 36 dagen na de bevruchting wordt het kleintje geboren. Dit kleintje deed er dus veel langer over. De baby weegt op het moment van geboorte 1 gram, is 2 centimeter groot en een naakte, blinde en dove miniversie van zijn ouders. Hij legt dan de gevaarlijke weg af van de lichaamsopening naar de naar onderen gekeerde  buidelopening.

Eens binnen, klemt hij zich vast aan de tepel. Pas na zes maanden in de buidel is de baby helemaal klaar om naar buiten te piepen. Deze baby zal vermoedelijk in mei of juni voor het eerst zichtbaar zijn. Een paar maanden later verlaat hij de buidel en toont hij zich helemaal, van kop tot teen.

Verzorger Nathalie zag de eerste beweging: "Ik kon mijn ogen niet geloven. Wat ben ik blij met onze baby! Ik hoop dat hij goed verder groeit en dat we snel een kopje uit de buidel zien piepen."

Planckendael

Ook Planckendael krijgt binnenkort overigens een nieuw koalamannetje, Yooranah geheten. Hij komt volgende maand aan vanuit het Schotse Edinburgh en zal de plaats innemen van de jonge Oobi Ooobi, die naar het Duitse Leipzig trekt. Yooranah zal later dit jaar nog het gezelschap krijgen van een vrouwtje om het kweekprogramma voort te zetten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft West-Europese mannen stamt af van 'koning' uit bronstijd

Helft West-Europese mannen stamt af van 'koning' uit bronstijd

http://static1.hln.be/static/photo/2016/2/2/10/20160428143934/media_xll_8614735.jpg

Vierduizend jaar geleden veranderde één man, vermoedelijk een monarch, de loop van de geschiedenis. Wetenschappers ontdekten immers een genetische link naar de helft van alle mannen van West-Europese afkomst die vandaag leven. De 'koning' verwekte toen een elite van nobellieden die zich over Europa verspreidde.

Onderzoekers van het Britse genetisch onderzoeksinstituut Wellcome Trust Sanger hebben er het raden naar wie de man was of waar hij woonde. Maar onderzoek van het Y-chromosoom, dat enkel van vader op zoon wordt doorgegeven, bij 1.200 mannen uit 26 bevolkingsgroepen stelde hen in staat vier millennia mutaties terug te voeren naar één voorvader.

Wiel, metaal en oorlog
"De uitvinding van het wiel, de evolutie van de metaalbewerking en georganiseerde oorlogsvoering zijn allemaal mogelijke verklaringen die nu verder kunnen onderzocht worden", stelt vorser Chris Tyler-Smith in The Telegraph. De vorstelijke figuur en zijn afstammelingen hadden de controle over de bevolking en de voortplanting volgens een hiërarchie van machtige elites die, zoals zijn bloedlijn, tot vandaag doorlopen.

De studie bewees ook dat we allemaal, ongeacht ons ras, nationaliteit of religie, kinderen van Afrika zijn. Alle geteste mannen bleken immers nakomelingen van één man die 190.000 jaar geleden heeft geleefd. Meer dan 100.000 jaar voor de mensachtigen vanuit Afrika de rest van de wereld gingen exploreren.

Abumbi
Er zijn ook enkele 'moderne' voorbeelden van mannen die hebben geprobeerd het succes van hun voorvader te evenaren. Koning Abumbi van Kameroen erfde de 72 vrouwen van zijn vader toen die in 1968 overleed en heeft nu 100 vrouwen en 500 kinderen.

Genghis
Genghis Khan was ook bepaald kwistig met zijn zaad: hij had naar schatting 1.000 tot 2.000 kinderen. Acht procent van de inwoners van zijn voormalige rijk hebben wat van Khan in hun DNA.

Feodor
De 18de-eeuwse Russische boer Feodor Vassilyev was de vader van 87 kinderen, waaronder 22 tweelingen. Zijn eerste vrouw baarde maar liefst 69 van zijn kinderen, waardoor ze naast Feodor prijkt in het Guinness Book of Records. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jammer maar helaas: honden houden niet van knuffelen

Jammer maar helaas: honden houden niet van knuffelen

http://static0.hln.be/static/photo/2016/18/13/7/20160427121006/media_xll_8611312.jpg

Wij verontschuldigen ons bij voorbaat bij alle hondenliefhebbers, maar we moeten vandaag de drager van slecht nieuws zijn: de beestjes blijken helemaal geen fan van knuffelen te zijn.

Geen paniek, de meeste honden zijn nog steeds verzot op een goede portie aaien, strelen en krabben. Maar echt je armen rond je viervoeter slaan en een knuffel geven, is misschien niet zo'n goed idee.

Volgens expert Stanley Coren in het tijdschrift Psychology Today zal zo'n knuffel je hond meer angst en stress bezorgen. Je geeft hen zo immers het gevoel dat ze gevangen zitten en niet kunnen weglopen in geval van gevaar. "Het eerste verdedigingsmechanisme van een hond zijn niet zijn tanden, maar de mogelijkheid om het hazenpad te kiezen. Als je hem zo vasthoudt dat hij niet kan bewegen, zal hij meer stress krijgen."

Coren constateerde dit door 250 foto's van geknuffelde honden te observeren. In 82 procent van de gevallen kon hij tekenen van stress zien: ze draaien hun hoofd weg, tonen het wit van hun ogen en leggen hun oren in hun nek. En die likjes in je gezicht die je krijgt? Eveneens een teken van stress. "Ze knuffelen je echt niet terug. Ze willen gewoon dat je hen met rust laat." (br.hln)


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kittens met watervaste stift voor het leven getekend

Kittens met watervaste stift voor het leven getekend

http://static0.hln.be/static/photo/2016/13/2/0/20160427233012/media_xll_8612865.jpg

De politie in het Engelse Bradford heeft in een drugspand twee kittens gevonden die door hun baasjes waren ingekleurd met watervaste stift. De twee jonge poezen worden nu door vrijwilligers van de Bradford Cat Watch Rescue opgevangen. Waarom de diertjes zijn gekenmerkt met kleur is onbekend.

De plaatselijke politie van het Britse plaatsjes Bradford wist niet wat ze zag. In het drugspand vond ze niet alleen een veel te magere hond en drugsparafarnalia, maar ook twee kittens van vier weken oud.

De ene was groen geverfd en de ander blauw. De twee kleintjes werden direct naar een kattenopvang gebracht waar de dierenarts de vrijwilligers adviseerde om de katjes voorzichtig te wassen.

Smurf en Shrek
Smurf en Shrek, zoals de kittens al snel gedoopt werden, mochten in een badje met shampoo zodat de verf van hun vachtjes afkwam. Dat ging niet gemakkelijk, aldus een geschokte Katie Lloyd van het opvangcentrum in nieuwswebsite The Independent.

,,Deze verf kan een verwoestend effect op de longetjes van de dieren hebben. Toen ze binnen werden gebracht, hadden ze ook moeilijkheden met het ademhalen.''

De meeste verf is er inmiddels afgekomen. Alleen de kopjes van de katten geeft een probleem omdat de vrijwilligers niet willen dat de verf in de ogen, neus of mondjes van de dieren komt. ,,Het gaat gelukkig al een stuk beter met Shrek en Smurf. We hebben ze constante aandacht gegeven, water en eten. Je ziet ze opknappen.'' De Britse dierenbescherming waarschuwt katteneigenaren om hun dieren nooit te verven. "Ook al ziet het er wellicht uit als een leuk grapje, dit is absolute dierenmishandeling'', aldus een woordvoerder van de RSPCA. Katten wassen zichzelf en daardoor kunnen giftige stoffen in hun lichaam komen. "Het kan zelfs fataal zijn'', aldus de woordvoerder. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Julian Sas - A Light in the Dark

Julian Sas - A Light in the Dark

Klik op de foto om hem te beluisterenJulian Sas (Beneden-Leeuwen, 29 mei 1970) is een Nederlands bluesrock-gitarist en leider van de Julian Sas Band. Hij laat zich inspireren door Amerikaanse gitaarhelden als Johnny Winter, Walter Trout en Jimi Hendrix en bluesgiganten John Lee Hooker, Freddie King en Willie Dixon.

Sas is tevens een groot fan van de in 1995 overleden Ierse bluesrockgitarist Rory Gallagher. Reeds een aantal malen speelde Julian samen met de ex-bandleden van Rory, te weten Gerry McAvoy en Brendan O'Neill ("Julian plays Rory"). Begin 2006 gebeurde dit nog in een uitverkocht 013 te Tilburg. De Julian Sas Band bestaat naast Julian uit Tenny Tahamata op bas, Rob Heijne op drums en Willem van der Schoof op hammondorgel.

» Reageer (1)
27-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Archeologen vinden skelet van moeder met baby in armen

Archeologen vinden skelet van moeder met baby in armen

http://static0.hln.be/static/photo/2016/2/11/10/20160427044624/media_xll_8610460.jpg

Archeologen in Taiwan hebben een fossiel van 4800 jaar oud gevonden. Het gaat om een moeder die een baby in haar armen houdt, zo maakten museumbeheerders gisteren bekend.

In graven in de regio Taichung werden in totaal 48 menselijke stoffelijke overschotten aangetroffen. De meest indrukwekkende vondst was het skelet van een jonge moeder die neerkijkt op een kind dat ze in haar armen houdt. De vrouw was 1m60 lang, haar baby mat 50cm.

"Toen het werd opgegraven waren alle archeologen en medewerkers geschokt," vertelde Chu Whei-Lee, curator van het departement Antropologie in het Museum voor Natuurwetenschappen in Taiwan.

De opgravingen gingen in mei 2014 van start en duurden een jaar. Aan de hand van koolstofdatering werd vastgesteld hoe oud de fossielen waren. Onder hen bevonden zich vijf kinderen. Volgens de Taiwanese museumfunctionarissen gaat het om de vroegste sporen van menselijke activiteit in het centrum van Taiwan. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is de rijkste man van Azië

Dit is de rijkste man van Azië

http://static1.hln.be/static/photo/2016/12/3/0/20160427094834/media_xll_8610945.jpg

De Chinees Jack Ma, oprichter van de onlinewinkel Alibaba, mag zich momenteel de rijkste man van Azië noemen. Dat blijkt uit de nieuwste versie van de Billionaires Index van het financiële nieuwsagentschap Bloomberg.

Jack Ma heeft de koppositie te danken aan een deal die de financiële tak van zijn bedrijf afsloot en waarmee er 4,3 miljard dollar aan zijn fortuin werd toegevoegd. Dat bedraagt nu 33,3 miljard dollar (29 miljard euro), zo berekende Bloomberg.

De Alibaba-oprichter steekt zo zijn landgenoot en vastgoedtycoon Wang Jianlin (bekend van de Dalian Wanda Group) voorbij, die een geschat fortuin heeft van 32,7 miljard dollar. Op de derde plaats staat de Hongkonger Li Ka-shing (29,5 miljard dollar).

In de wereldwijde ranglijst van Bloomberg staat Jack Ma op de 16de plaats. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neil Young - Old Man

Neil Young - Old Man

Klik op de foto om hem te beluisteren

Neil Young (Toronto, Ontario, 12 november 1945) is een Canadees zanger, songwriter en ondernemer. In een carrière die een periode overspant vanaf midden jaren zestig tot aan de dag van vandaag, heeft hij een oeuvre bij elkaar geschreven dat vergelijkbaar is met dat van Bob Dylan.» Reageer (2)
26-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Was jij je handen wel op de juiste manier?

Was jij je handen wel op de juiste manier?

http://static0.hln.be/static/photo/2016/16/16/7/20160426135504/media_xll_8608612.jpg

Je handen wassen, het lijkt een koud kunstje. Nat maken, beetje zeep erbij, je handen over elkaar wrijven en weer afspoelen. Maar dat is niet de goede manier, zo blijkt. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie bestaat er immers een heuse techniek.

Het enige nadeel: de enige juiste manier om je handen te wasseen is zo moeilijk en ingewikkeld dat echt niemand er tijd of zin voor heeft. Maar puur voor wie nieuwsgierig is, leggen we het toch even uit:

Wrijf je handpalmen tegen elkaar, wrijf vervolgens met de ene handpalm over de rug van je vingers van de andere hand, en verstrengel daarbij je vingers. Draai je handen om, verstrengel je vingers en wrijf nogmaals.

Vervolgens neem je met je handpalm en vingers de duim van de andere kant vast en draai je deze in het rond, doe hetzelfde langs de andere kant. Sluit af door ook je vingertoppen over je handpalm te wrijven. Tja,.. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe vis de schadelijke effecten van frisdrank kan omdraaien

Hoe vis de schadelijke effecten van frisdrank kan omdraaien

http://static2.hln.be/static/photo/2016/14/16/4/20160425113107/media_xll_8605399.jpg

Fructose, dit vaak voorkomend ingrediënt in voeding verandert de genen in je brein. Een nieuwe studie aan de universiteit van Californië heeft aangetoond dat deze veranderingen in de hersenen de kans op tal van ziekten, als cardiovasculaire aandoeningen, Alzheimer en ADHD kunnen verhogen.

Gelukkig hebben de Amerikaanse wetenschappers ook goed nieuws. Omega-3 vetzuren kunnen de negatieve effecten van fructose omkeren. De studie concentreerde zich op de voordelen van docosahexaeenzuur (ook bekend als DHA). Dit is een type van omega-3 dat in grote hoeveelheden in vis zit. Tijdens het experiment trainden de wetenschappers ratten om in een doolfhof te lopen. De beestjes kregen één van deze drie drankjes: water met fructose, water met fructose en DHA of alleen water.

De eerste groep liep aan dezelfde snelheid in het doolhof als de controlegroep. Wie het zoete drankje met DHA had gedronken, klaarde dus het snelst de klus.

Onderzoeker Xia Yang verklaart de resultaten van dit onderzoek: "DHA is in staat om een genenpatroon in de hersenen weer normaal te maken. Dat is erg opmerkelijk. Mijn team en ik raden mensen aan hun suikeropname te beperken en meer vis die rijk is aan DHA op te nemen. Maar deze stof mag je niet als een wondermiddel voor ziekten beschouwen."

Wat is fructose?

Fructose, is een type suiker dat veel fabrikanten gebruiken om voedingsmiddelen zoeter te maken. Het zit in grote hoeveelheden in frisdranken en fruitsappen. Deze stof is volgens onderzoekers aan de universiteit van Harvard één van de grootste oorzaken van de huidige obesitasepidemie. Maar deze stof zit ook van nature in fruit, groenten en honing. Fructose is zo ongezond omdat enkel levercellen deze stof kunnen afbreken. Maar bij de afbraak produceert de lever stoffen die schade in het orgaan zelf kunnen aanrichten. Daarnaast komen er ook stoffen vrij die slecht zijn voor de  bloedvaten. Als laaste is het zo dat mensen die veel fructose opnemen, resistent kunnen worden aan insuline. Dit kan later leiden tot diabetes.

Fructose zit in heel wat producten: niet alleen in fruit, maar ook in honing en concentraat in fruitsappen. Vermijd ook afgeleiden van suiker als sorbitol, isomalt, lactitol, maltitol, mannitol, xylitol en erythritol. Ons spijsverteringsstelsel tolereert deze stoffen namelijk niet zo goed. Dat tafelsuiker niet onschuldig is, weet je al langer. Maar besefte je dat een lepel gerraffineerde suiker uit ongeveer 50 procent fructose bestaat? (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Billy Paul, zanger van 'Me and Mrs. Jones', overleden

Billy Paul, zanger van 'Me and Mrs. Jones', overleden

Klik op de foto om Me And Mrs. Jones te beluisterenSoulzanger Billy Paul, die voornamelijk bekend is voor zijn nummer 'Me and Mrs. Jones', is gisteren overleden op 81-jarige leeftijd in zijn woning in New Jersey. Dat heeft zijn manager bevestigd aan NBC News. Hij had pancreaskanker en werd vorige week nog opgenomen in het ziekenhuis.

Paul, die geboren werd op 1 december 1935 in Philadelphia, startte zijn muziekcarrière op 11-jarige leeftijd en trad al vroeg in zijn carrière op in clubs en op universiteitscampussen met verschillende jazz- en soullegendes, zoals Charlie "Bird" Parker, Nina Simone, Miles Davis en Roberta Flack.

In 1968 bracht hij zijn debuutalbum "Feelin' Good at the Cadillac Club" uit, bij het label van de legendarische producer en soulpionier Kenny Gamble. Hij kende zijn grootste succes met zijn single "Me and Mr. Jones" uit 1972, waarvoor hij onder meer een Grammy Award ontving.

Paul bracht in totaal 15 albums uit tussen 1968 en 1988. Hij slaagde er na 1972 niet meer in om het succes van "Me and Mrs. Jones" te evenaren, maar wordt wel beschouwd als een pionier en een belangrijke figuur in de wereld van de soulmuziek.  (br.hln)


» Reageer (1)
25-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo houd je versgebakken koekjes langer vers

Zo houd je versgebakken koekjes langer vers

http://static2.hln.be/static/photo/2016/6/3/13/20160425141322/media_xll_8605828.jpg

Afgelopen weekend aan het bakken geslagen en wil je graag nog een week van je koekjes genieten? Met dit simpele trucje blijven ze een stuk langer vers en krokant.

In een goede oude koekentrommel drogen je zelfgebakken lekkernijen dan wel minder snel uit, hun knapperigheid verliezen ze eigenlijk redelijk snel. Wat dan wel dé manier is om ze langer in hun originele staat te houden? Boterhammen.

Zo werkt het: laat de koekjes afkoelen, stop ze in een afsluitbaar plastieken zakje, stop er een boterham bij (werkt het best met wit brood) en sluit de zak af.

Waarom werkt het: brood bevat van nature vocht dat de koekjes absorberen. Zo drogen je baksels niet uit, maar de snee brood wel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefdesbrief van Queen Elizabeth II geveild

Liefdesbrief van Queen Elizabeth II geveild

http://static3.hln.be/static/photo/2016/9/15/10/20160424112410/media_xll_8602525.jpg

Een soort liefdesbrief van de Britse koningin Elizabeth II is voor 14.400 pond, omgerekend zo'n 18.500 euro, geveild. De handgeschreven brief uit 1947 ging bij een online en telefoonveiling van Chippenham Auction Rooms naar een privéverzamelaar, zo berichtte het Britse persbureau AP. De 21-jarige prinses beschrijft op de twee zijdes van de brief hoe ze haar latere echtgenoot prins Philip heeft leren kennen. Ook de eerste jaren van hun relatie komen aan bod.

De 21-jarige prinses beschrijft op de twee zijdes van de brief hoe ze haar latere echtgenoot prins Philip heeft leren kennen. Ook de eerste jaren van hun relatie komen aan bod.

De eerste herinnering aan Philip, is voor Elizabeth een ontmoeting aan het Royal Naval College in Dartmouth in juli 1939. "Ik was 13, hij 18 en cadet kort voor het vertrek", luidt het. Tijdens de oorlog zag ze Philip maar zelden.

Elizabeth schreef de brief kort voor haar huwelijk aan de schrijfster Betty Shew, die een boek over het paar plande.

De Queen werd enkele dagen geleden 90 jaar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeetachtig? Dit geheugentrucje werkt écht

Vergeetachtig? Dit geheugentrucje werkt écht

http://static1.hln.be/static/photo/2016/11/7/7/20160424100702/media_xll_8602432.jpg

Een kamer binnenlopen en dan compleet vergeten zijn wat je er eigenlijk kwam doen: we kennen het allemaal. Gelukkig kunnen we ons vergeetachtige geheugen trainen met deze wetenschappelijk bewezen methode.

Vergeet sudoku's, de beste manier om je geheugen te trainen is tekenen. Dat bewees een studie in de Journal of Experimental Psychology. Al sinds 1973 vermoeden wetenschappers dat tekenen helpt om dingen beter te onthouden, maar tot nu werd daar geen fatsoenlijk onderzoek rond gevoerd.

De psychologen in het onderzoek lieten mensen een gemakkelijk experiment uitvoeren: ze kregen ongeveer 30 simpele woorden te horen, allemaal zelfstandige naamwoorden die makkelijk te tekenen waren. Denk maar aan zaken als peer, ballon, vork en schoen. Sommige groepen moesten de woorden tekenen, anderen het woord neerschrijven en een derde groep moest het woord beschrijven. Nadat ze dit gedaan hadden, kregen ze een andere taak om hun aandacht af te leiden. Vervolgens moesten ze proberen om zich zo veel mogelijk woorden te herinneren.

Wat bleek: de tekenmethode gaf keer op keer het beste resultaat. De proefpersonen uit die groep konden tot twee keer meer woorden reproduceren dan de andere groepen. Wie iets tekent, heeft dus de grootste kans om zich het onderwerp te blijven herinneren. De onderzoekers vermoeden dat dit is omdat tekenen "een naadloze integratie van woorden, beelden en motorische eigenschappen is". Haal dus volgende keer je tekentalent dus maar boven als je dat to-do lijstje maakt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom astronautes de pil moeten nemen in de ruimte

Waarom astronautes de pil moeten nemen in de ruimte

http://static0.hln.be/static/photo/2016/10/3/4/20160424114003/media_xll_8602564.jpg

Elke vrouwelijke astronaut moet een vorm van de anticonceptiepil nemen als ze op ruimtemissie wil. En nee, dat heeft niets met mogelijke zwangerschappen te maken.

Als vrouwen de ruimte in willen, nemen ze gedurende heel hun missie de pil door. Niet omdat organisaties als NASA zich zorgen maken over gewichtloze zwangerschappen en bevallingen - al lijkt ons dat ook niet echt aan te raden - maar wel omdat de dames hun regels niet zouden krijgen.

In de jaren '80, toen vrouwen voor het eerst opdoken in ruimteprogramma's, heerste er lichte paniek rond het onderwerp. Niemand wist goed wat er zou gebeuren als een vrouw haar maandstonden zou krijgen, en (mannelijke) wetenschappers waren dan ook als de dood voor problemen. Margaret Rhea Seddon, astronaute tussen 1985 en 1993, heeft verklapt dat heel wat mannen dachten 'dat het bloed zou terugvloeien naar de buikholte en zo een buikvliesontsteking zou veroorzaken, met gruwelijke gevolgen'. "Wij vrouwen hadden allemaal zoiets van 'dat zal wel geen probleem zijn', maar we konden het niet zwart op wit bewijzen aan de mannen."

Uiteindelijk mocht een vrouwelijke astronaute dan toch de ruimte in tijdens haar regels, en die rapporteerde zoals verwacht dat er weinig verschil was met maandstonden op aarde. Er waren geen buikproblemen en er zweefde geen bloed door het ruimtestation. Maar toch zijn ruimtevaartorganisaties niet happig op bloedende vrouwen, en wel om een heel praktische reden: plaatsgebrek.

De bevoorrading van een ruimtestation is zo minutieus bepaald en beperkt dat er geen plaats is voor maandverband of tampons. Als die items mee de ruimte inmoeten, moet er iets anders op aarde achterblijven. Dus slaan de meeste astronautes hun regels gewoon over zolang ze op missie zijn, door een vorm van de anticonceptiepil te nemen. (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterie opgelost: daarom zitten er drukknoopjes op je jeansbroek

Mysterie opgelost: daarom zitten er drukknoopjes op je jeansbroek

http://static3.hln.be/static/photo/2016/0/9/7/20160425084417/media_xll_8604967.jpg

Je ooit al afgevraagd waarom er in godsnaam van die kleine koperen drukknoopjes op je jeansbroek zitten? Is het ter decoratie of dien je er ook echt iets anders op vast te drukken? Blijkt nu dat de knoopjes wel degelijk van groot belang zijn.

De meeste jeansbroeken hebben zo'n drietal drukknoopjes per voorste broekzak. Aan de achterste broekzakken zitten er meestal geen. Dat komt omdat er op de plaatsen waar de knoopjes zitten, de meeste spanning staat. Moesten de knoopjes daar niet zitten, dan zouden de naden van je favoriete broek binnen de kortste keren scheuren.

Levi Strauss
Niemand minder dan de heer Levi Strauss (de man achter het bekende jeanslabel Levi's) ontdekte het nut van de knoopjes op jeansbroeken. Hij kwam op het idee omdat veel mensen klaagden over hoe snel hun broeken versleten. Deze uitvinding liet de man trouwens al registreren in 1873, schrijven ze bij Elite Daily. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!