NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


16-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is officieel: zoveel uur zou je moeten slapen

Het is officieel: zoveel uur zou je moeten slapen

http://static2.hln.be/static/photo/2015/15/2/6/20151114083249/media_xll_8162586.jpg

Betrap je jezelf er soms op dat je aan het ontbijt nog zit te knikkebollen? Of sta je steevast op met een ochtendhumeur van formaat? Dan lees je best even verder, want te weinig slaap is slechter voor de gezondheid dan we dachten.

Hoewel de meeste onderzoeken steeds spraken van een ideaal slaappatroon van 7 uur, heeft een nieuw onderzoek dat dinsdag werd voorgelegd bij de American Heart Assiciation Scientific Sessions uitgewezen dat het minimum aantal uren slaap voor een gezond slaap 8 uur of meer bedraagt.

Gezond hart en lager BMI
Het onderzoek bestudeerde het slaappatroon en de gezondheid van meer dan 9.700 deelnemers. Zij werden onderverdeeld op basis van hun slaapgewoonten: minder dan 6 uur, 6 tot 7,9 uur en meer dan 8 uur. Daaruit bleek dat de proefpersonen die 8 uur of meer in hun bed lagen 2,7 keer kans hadden op een gezond hart.

De wetenschappers legden eveneens bloot dat diezelfde groep daarnaast ook een lager BMI had dan de mensen die 6 uur of minder in hun bed doorbrachten. Opvallend is vooral dat niet een slaappatroon van 7 tot 8 uur de gezondheid ten goede komt, zoals eerder gedacht werd, maar exact 8 uur of meer.

De resultaten van de studie betekenen niet automatisch dat minder slaap leidt tot een slechter hart (oef). Wél besloten de onderzoekers dat meer slaap verbonden is met een gezond hart en dat "hun resultaten het belang van een goed slaappatroon onderstrepen". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Automobilisten opgelet: vierde flitsmarathon van start

Automobilisten opgelet: vierde flitsmarathon van start

http://static2.hln.be/static/photo/2015/14/10/12/20151116064911/media_xll_8167677.jpg

Om 6 uur vanochtend is de vierde flitsmarathon van de politie van start gegaan. 128 van de 192 lokale politiezones nemen deel, terwijl de federale wegpolitie 178 agenten inzet om de snelheid van zoveel mogelijk bestuurders te controleren. Bij de vorige flitsmarathon, op 23 en 24 april, controleerde de politie 298.883 voertuigen, waarvan er 19.705, of 6,8 procent te snel bleken te rijden.

De bedoeling van de grootscheepse snelheidscontroles is niet alleen om hardrijders te betrappen en te beboeten maar vooral om alle bestuurders te doen nadenken over hun gedrag op de weg en hun snelheid.

Door de controles is het vanochtend hier en daar aanschuiven op de weg. Zo is het langzaam rijden op de E17 tussen Moeskroen en Rekkem, meldt VRT-verkeersanker Hajo Beeckman.

"Snelheid is nog steeds de killer nummer één op de weg", zegt de woordvoerder van de federale wegpolitie. "Bij één op drie van de dodelijke ongevallen speelt snelheid een rol. Uit enquêtes blijkt ook dat 56 procent van de mensen vindt dat de snelheidsbeperkingen onvoldoende gehandhaafd worden, 65 procent vindt dat er meer gecontroleerd moet worden. Wie vandaag de weg opgaat, zal wel gecontroleerd worden. We willen de mensen doen nadenken over hun gedrag en hun snelheid, hen doen inzien dat ze amper tijd winnen als ze te snel rijden."

Interceptieploegen

De federale wegpolitie zal ook met interceptieploegen werken om de hardrijders meteen tegen te houden en met hun overtreding te confronteren. Buitenlandse bestuurders zullen hun boete meteen moeten betalen. (br.hln)


» Reageer (0)
15-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilson Pickett - In The Midnight Hour

Wilson Pickett - In The Midnight Hour

Klik op de foto om hem te beluisteren


Wilson Pickett (Prattville (Alabama), 18 maart 1941  - Los Angeles, 19 januari 2006) was een Amerikaans soulzanger.

Hij begon zijn carrière als lid van de groep The Falcons. Zijn grootste hit had hij in de Verenigde Staten in 1965 met In the midnight hour. Daarna had hij succes met nummers als Mustang Sally en Fire and Water, zijn laatste hit (in de Verenigde Staten) uit 1972.

Daarna bleven hits uit en raakte Pickett aan lager wal. Hij zat een aantal maal in de gevangenis, onder andere omdat hij dronken achter het stuur zat en een oudere man aanreed, die daarbij levensgevaarlijk gewond raakte.

In de Benelux scoorde hij minder hits; In the midnight hour was in 1976 een hit in de coverversie van Bryan Ferry op zijn EP The price of love). Hij was niet vergeten: in 1991 verscheen de speelfilm The Commitments, over een Ierse popgroep die Pickett-fan was. Pickett trad al een jaar niet meer op wegens hartproblemen. Hij overleed op 64-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Los Angeles.» Reageer (3)
14-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bekrabbeld schoolbord geveild voor 65 miljoen euro

Bekrabbeld schoolbord geveild voor 65 miljoen euro

http://static2.hln.be/static/photo/2015/3/8/7/20151112191935/media_xll_8157577.jpg

Op een veiling van Sotheby's in New York is gisteren een werk van de Amerikaanse abstracte kunstenaar Cy Twombly geveild voor een recordbedrag van 70,5 miljoen dollar (65,42 miljoen euro). Het titelloze kunstwerk is een zwart krijtbord met witte krabbels dat dateert uit 1968.

Het is voorlopig het duurste werk dat dit jaar bij Sotheby's onder de hamer ging. Er werden tijdens de Contemporary Art Evening Sale in totaal 54 werken geveild.

Voor 44 daarvan werden er kopers gevonden. De totale opbrengst van de avond bedraagt bijna 295 miljoen dollar (een kleine 274 miljoen euro).  

Het tweede duurste item van de avond was een portret van de voormalige Chinese communistische leider Mao van de hand van Andy Warhol. Dat bracht zo'n 44 miljoen euro op. De laatste keer dat het werk geveild werd, was in 1996 voor minder dan een miljoen euro.  

Verder werden onder andere een werk van Jackson Pollock geveild voor 21 miljoen euro en een portret van de hand van Francis Bacon voor ongeveer 14 miljoen euro. (br.hln)


» Reageer (3)
13-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 tips om komaf te maken met prikkende wollen truien

5 tips om komaf te maken met prikkende wollen truien

http://static0.hln.be/static/photo/2015/7/12/3/20151112171140/media_xll_8157258.jpg

Nu het deze week weer wat kouder wordt, mogen de wollen truien weer uit de kleerkast gehaald worden. Helaas gaat dat gaat vaak gepaard met een prikkelend en jeukend gevoel. Wij geven je vijf tips zodat je niet de hele winter door hoeft te lopen krabben.

Niet alle wol is hetzelfde
Er zijn meer dan veertig verschillende soorten schapen, die allemaal verschillende wolvezels produceren. Sommige prikken, sommige zijn zacht - net zoals menselijk haar. Hoe smaller de vezels zijn, hoe minder ze doorgaans jeuken.

De fijnste variant komt van de Merino schapen. Truitjes in 'Merino wol' vind je tegenwoordig zelfs al bij budgetketens als H&M, al zal je er ook daar wel een klein beetje meer voor betalen dan voor andere wolsoorten.

Controleer de kwaliteit
Er mogen dan verschillende wolsoorten zijn, per wolsoort is er ook nog eens een verschil in kwaliteit. Wil je dat je wollen trui jarenlang mooi blijft en zacht aanvoelt? Zoek dan naar een exemplaar met een 'Woolmark' teken. Dat is een certificaat dat garandeert dat de wol waarvan je kledingstuk gemaakt is, getest is in onafhankelijke laboratoria en goedgekeurd is door de Woolmark Company.

Check de samenstelling
In goedkope kledingwinkels vind je heel vaak items terug die gemaakt zijn van een 'wolmix'. Er worden dan synthetische stoffen zoals acryl gebruikt om de prijs van het item te doen zakken. Die stoffen ademen niet en reguleren temperatuur niet zoals wol dat doet, én ze zorgen soms voor een prikkend gevoel. Zorg tenminste dat er altijd minstens 30 procent echte wol gebruikt is, wil je toch gedeeltelijk kunnen genieten van de voordelen ervan.

Koop kasjmier
Kasjmier mag dan van een Kasjmirgeit komen en niet van een schaap, toch valt de stof onder de categorie wol. De Kasjmiervezel is extreem fijn en soepel, en daarom ook zachter dan alle andere wolsoorten. Je betaalt er weliswaar wat meer voor, maar prikken zal het alvast nooit doen.

Vermijd wol als je huidproblemen hebt
Hoewel wol ideaal is om je warm te houden in de winter, blijven mensen met serieuze huidproblemen als eczeem er toch beter helemaal van weg. Hoe zacht de vezels ook zijn, een gevoelige huid zullen ze toch blijven irriteren. Katoen is dan een betere optie. (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag de 13de: écht een pechdag of gewoon bijgeloof?

Vrijdag de 13de: écht een pechdag of gewoon bijgeloof?

http://static0.hln.be/static/photo/2015/16/10/9/20150213085835/media_xll_7483869.jpg

Komt die online bestelling vandaag écht wel toe? En zo ja, in één stuk? Is de file vandaag net dat ietsje langer zodat je die ultrabelangrijke meeting mist? Gaat er vandaag iemand nog snel roet in het vakantie-eten gooien door een wilde staking? Allemaal gewoon omdat het vrijdag de dertiende is. Of is dat gewoon bijgeloof? Twee Nederlandse wetenschappers doen een poging de pechdag te verklaren.

Paraskevidekatriafobie, dat is de psychologische term voor wie aan extreme angst voor vrijdag de 13de lijdt. Dat bestáát dus, en die mensen hebben dit jaar driedubbel pech: 13 februari was de eerste, 13 maart de tweede en vandaag is het de derde en laatste vrijdag de 13de van het jaar.

Loopt er op vrijdag de dertiende meer in het honderd dan op andere (vrij)dagen? Een normaal, weldenkend mens houdt het niet voor mogelijk. Zever, gezever, puur bijgeloof! Maar is dat wel zo?

Te voorzichtig rijden
De Nederlandse Sociaal psychologen Bastiaan Rutjens (35) en Frenk van Harreveld (43) van de Universiteit van Amsterdam deden onderzoek naar het fenomeen en schreven er een boek over: 'Dat kan geen toeval zijn'. Hun bevindingen zijn ontluisterend. "Neem een onderzoek uit Finland, waar op vrijdag de 13de in het verkeer 5 procent meer mannen en 38 procent meer vrouwen om het leven komen dan op een gemiddelde vrijdag. De onderzoekers wijten dat aan te voorzichtig rijgedrag op juist deze dag."

"Maar in Nederland blijken de cijfers over verkeersslachtoffers op vrijdag de 13de dan weer juist lager dan normaal", weet Rutjens.

Van Harreveld geeft nog een ander voorbeeld. "Het enorme aantal ziekmeldingen op vrijdag de 13de kost de economie 800 tot 900 miljoen dollar. Een fors aantal mensen heeft zo veel angst voor deze dag, dat ze liever binnen blijven."

Zich dan maar de hele dag in huis verschansen op die vervloekte dag? De 54-jarige Roemeen Florin Carcu meldde zich op vrijdag 13 augustus 2004 ziek bij zijn baas. Hij durfde de deur niet uit. Toen Carcu koffie zette, werd hij gestoken door een zeldzame, giftige wesp. Hij overleed ter plaatse...

Bijgeloof aan de top
De gevolgen van bijgeloof zijn wereldwijd gigantisch, menen de onderzoekers. Van Harreveld: "De Wall Street Journal onderzocht dat de beurs in China, waar mensen extreem bijgelovig zijn, er danig door wordt beïnvloed. De handelaren in Shanghai laten zich meer leiden door bijgeloof en maanstanden dan door hun kennis van de financieel-economische wereld."

Er zijn ook wereldberoemde bijgelovigen. Rutjens: "Het is bekend dat Barack Obama altijd geluksamuletten bij zich heeft en een miniatuur van een aapgod uit het hindoeïsme. En zijn tegenstrever bij de presidentsverkiezingen in 2008, John McCain, heeft altijd 31 geluksmuntjes op zak, het omgekeerde van 13. Toen bleek dat zijn campagneteam op de dertiende verdieping van een kantoorgebouw zetelde, liet hij alle verwijzingen naar dat cijfer weghalen. Prima, maar dat zijn wel twee van 's werelds belangrijkste mannen."

"Je kan stellen: hoe hoger de druk op mensen, des te groter de kans dat ze bijgelovig worden", vult Van Harreveld aan. "Daarom zie je veel bijgeloof in de top. Topmensen in het bedrijfsleven, golfer Tiger Woods, Chris Martin - de frontman van Coldplay: ze hebben allemaal hun eigen rituelen."

Bijbelse angst
De angst voor vrijdag de 13de komt grotendeels voort uit de bijbel, zeggen de psychologen. "Adam en Eva moesten op een vrijdag het paradijs verlaten, de Romeinen waren op die dag nogal ijverig met hun executies en ook Jezus werd op een vrijdag gekruisigd. Bij het laatste avondmaal zaten 13 personen aan tafel, de twaalf apostelen en Jezus Christus; vandaar de negatieve bijklank van vrijdag de 13de." Juist omdat het geloof een steeds minder grote rol in ons leven speelt, krijgt bijgeloof meer voet aan de grond, meent Van Harreveld.

Goed nieuws voor de bijgelovige medemens: het duurt nog wel even voordat er weer drie vrijdagen de 13de in één jaar verstopt zitten. Dat is pas in 2026. Rutjens: "Ha, het jaar 26 dat is twee keer 13. Schitterend!" (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch plus-sizemodel: Aan de mannen die me uitlachten om mijn legging

Belgisch plus-sizemodel: "Aan de mannen die me uitlachten om mijn legging"

http://static2.hln.be/static/photo/2015/16/6/6/20151112074154/media_xll_8155671.jpg

Het Belgisch plus-sizemodel Marianne Nykjaer ken je mogelijk dankzij haar verschijning in het vrouwenblad Flair of door haar speech in Van Gils & gasten waarin ze het opnam voor magere modellen op de modeweek in New York. Nu krijgt ze heel wat steun dankzij haar blogpost over twee fitnessers die haar walgelijk noemden omdat ze eerder deze weel een strakke legging droeg tijdens het sporten. Haar persoonlijke brief gaat intussen viraal.

Marianne, maatje 46, beschreef maandag hoe de fitnessmannen over haar roddelde terwijl ze dachten dat ze hen niet konden horen: "Vandaag was ik in het fitnesscentrum toen ik merkte dat twee mannen naar me wezen en met me lachten. Ik droeg een hoofdtelefoon, maar zette mijn muziek op stil, zodat ik kon horen wat ze zeiden. "Ik kan het niet geloven, leggings zouden verboden moeten worden voor dikke mensen. Dat ziet er walgelijk uit", aldus de eerste. Waarop de andere antwoordde dat er beter ook een verbod zou komen op lelijkerds in het fitnesscentrum."

Het model schreef een erg emotionele brief over wat deze opmerkingen bij haar hebben losgemaakt:

"Lieve jongens,
Ik voelde me heel goed tot ik jullie gesprek hoorde. Nu ben ik triest. Ik vind het triest dat jullie niet over de intellectuele capaciteit beschikken om te beseffen dat spiegels niet alleen bestaan opdat jullie je biceps erin kunnen bewonderen, maar dat andere mensen jullie er ook in kunnen zien. Triest dat jullie de empathie van een theelepel hebben. Triest dat jullie zich zo slecht voelen dat jullie anderen moeten neerhalen voor een beter zelfbeeld. Triest voor jullie moeders, die waarschijnlijk denken dat ze goede jongemannen op de wereld hebben gezet. Triest voor de vrouwen die van jullie zullen houden en de dochters die jullie misschien zullen grootbrengen. Maar ik ben niet triest voor mezelf, want ik ben een redelijk fantastisch persoon. Ik hoop dat jullie beseffen dat jullie gespot geen impact heeft op mijn beslissing om te dragen wat ik wil. Dit is waar ik me goed in voel, dus dat is wat ik draag. Hoe ik eruit zie tijdens het sporten is jullie zaak niet. Dus de volgende keer dat het zicht van mijn achterwerk in legging jullie niet zint, suggereer ik je mening voor jezelf te houden. Ik hoop dat jullie erin stikken. Ik hoop dat jullie ooit leren mensen te beoordelen op de grootte van hun hart, niet op de grootte van hun achterwerk in een legging."

Intussen kreeg Marianne op social media al heel wat steun van andere vrouwen met reacties als "Hopelijk leren ze snel de echte waarde van een vrouw." Ook werd haar blogpost intussen al goed gedeeld.


» Reageer (1)
12-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Ik werd als kind 43.200 keer verkracht"

"Ik werd als kind 43.200 keer verkracht"

http://static3.hln.be/static/photo/2015/18/8/8/20151112074300/media_xll_8155673.jpg

"Ik werd 43.200 keer verkracht." Aan het woord is Karla Jacinto. De Mexicaanse was amper 12 toen ze in de klauwen van een loverboy  belandde. "Ik werd dertig keer per dag gedwongen tot seks met vreemde mannen. Ik moest al hun fantasieën vervullen." Jancinto getuigde over haar gruwelijke lot in een pakkende reportage van CNN. De Mexicaanse sprak ook met Amerikaanse politici en de paus. Ze wil dat er harder wordt opgetreden tegen mensenhandelaars. "Ik blijf hiertegen strijden maar elke dag kan mijn laatste zijn", beseft ze ten volle het gevaar van haar inzet.

De nu 23-jarige vrouw was 12 toen ze door een mensenhandelaar verleid werd met een lolly, zijn aandacht en een snelle wagen. Het duurde niet lang voor de loverboy haar in de prostitutie duwde. Ze werd van huis ontvoerd en naar een bordeel gebracht in de Mexicaanse stad Guadalajara. "Ik moest er elke dag van tien uur 's ochtends tot middernacht werken en dat vier jaar lang", getuigt ze over haar gruwelijke lot aan de nieuwszender CNN. "Sommige mannen lachten me gewoon uit omdat ik aan het wenen was. Ik sloot dan mijn ogen opdat ik niks zou zien of voelen."

Corrupte politie
Een jaar na haar gedwongen aankomst in het bordeel koesterde ze even hoop. De politie voerde een raid uit en ze zag de verlossing nabij. Maar dat bleek een grote vergissing. De agenten sloten een deal met de eigenaar en verzamelden alle meisjes omdat ze zelf seks wilden. Als ze niet toestemden dan zouden ze naaktfoto's van de seksslavinnen maken en die naar hun ouders sturen. "Het was gewoon degoutant. Ze wisten dat we minderjarig waren. Er waren meisjes bij van amper tien. Ze huilden en vertelden de agenten dat ze minderjarig waren maar het kon hen niets schelen."

Kind als chantagemiddel
Jacinto werd regelmatig mishandeld door haar pooiers en ze was amper vijftien toen zwanger raakte van een van hen. Het kind werd een 'chantagemiddel' in zijn handen. In 2008 kwam er een einde aan haar bestaan als seksslavin. Na haar bevrijding uit de hel werd Jacinto opgevangen door een organisatie die opkomt voor de strijd tegen mensenhandel. Intussen heeft ze over de gruwelijke praktijken een onderhoud gehad met paus Franciscus en heeft ze haar verhaal gedaan in het Amerikaanse Congres. Ze zei er dat haar identiteit gereduceerd was tot dat van een "seksobject" en ze vroeg de Amerikaanse politici om extra maatregelen te treffen in de strijd tegen mensenhandel. "Ik werd gedwongen om alle mogelijke fantasieën van mannen te vervullen en dat meer dan 40.000 keer", zette Jacinto haar vraag om meer daadkracht van de politici bij. Volgens haar waren heel wat klanten, buitenlanders die speciaal naar Guadalajara afgereisd waren om er seks te hebben met minderjarigen zoals zij. (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The doobie brothers - Long train running

The doobie brothers - Long train runningThe Doobie Brothers is een Amerikaanse rockband afkomstig uit San Jose, Californië. De kern wordt gevormd door de zangers/gitaristen Tom Johnston en Pat Simmons. De band is vooral bekend van hun hits Long Train Running, What a Fool Believes en Listen to the Music. De band heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen albums verkocht.

» Reageer (2)
11-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naakt van Modigliani geveild voor 158 miljoen euro

Naakt van Modigliani geveild voor 158 miljoen euro

http://static0.hln.be/static/photo/2015/7/15/12/20151110173318/media_xll_8151957.jpg

Een naaktschilderij van de Italiaanse schilder-beeldhouwer Amedeo Modigliani (1884-1920) is gisteren bij Christie's in New York aan een niet nader genoemde Chinese verzamelaar verkocht voor 158 miljoen euro. Dat is de tweede hoogste prijs die ooit voor een kunstwerk tijdens een veiling werd neergeteld.

Het portret uit 1917-1918 'Nu couché', dat voor het eerst werd geveild, moest het slechts afleggen tegen Picasso's 'Les Femmes d'Alger', dat in mei bij Christie's voor 166 miljoen euro werd verkocht. De voorbije jaren zijn vooral Aziatische collectionneurs actief op de kunstmarkt.

Een zestal bieders hadden hun zinnen op 'Nu Couché' gezet, dat 60 jaar in een privécollectie zat en het pronkstuk was van de veiling 'Artist's Muse' met 34 meesterwerken. Het bieden begon bij 70 miljoen euro, hoger dan Modigliani's veilingrecord van 65 miljoen euro, en ging met telkens 5 miljoen dollar gestaag omhoog. Christie's had geschat dat het werk voor meer dan 100 miljoen dollar of 92 miljoen euro van eigenaar zou veranderen. (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slapen met nat haar, mag het nu wel of niet?

Slapen met nat haar, mag het nu wel of niet?

http://static2.hln.be/static/photo/2015/14/6/10/20151110191847/media_xll_8152135.jpg

We kennen het allemaal: niet veel tijd 's avonds, dus kruipen we na die douche maar snel met nat haar onder de wol. Om jezelf vervolgens 's morgens te vervloeken wanneer je opstaat met een coupe vogelnest. Maar hoe schadelijk (behalve voor je zelfbeeld) is het nu echt om met nat haar te gaan slapen?

Verkoudheid

Vroeger werd het er in gehamerd door de mama's: "niet met nat haar gaan slapen, want zo word je verkouden!" Het idee erachter is geworteld in het geloof dat je een verkoudheid oploopt door het fysiek koud te hebben. In de praktijk is dat echter helemaal niet het geval. Een verkoudheid kan je alleen opdoen door een virus.

Er zijn ondertussen al tal van studies geweest over het verband tussen de temperatuur en een verkoudheid, met gemengde resultaten. De kans dat je verkouden wordt door met nat haar te slapen is dus bijzonder klein, maar wie het zekere voor het onzekere wil nemen, legt toch best een extra donsdeken op.

Maar wat met de gezondheid van je haar? Kan je haar beschadigd raken wanneer je met nat haar onder de lakens kruipt? Celebrity kapper John Ruggiero stelt ons gerust. "Het is geen bijster goed idee, aangezien je haar in een rare positie zal drogen en 's morgens vaak moeilijker te stylen is, waardoor je jezelf onnodig veel extra werk oplegt als je toch presentabel de deur uit wil, maar schadelijk is het niet."

Vastberaden om toch met natte lokken onder de wol te kruipen? Doe dan een beetje leave-in conditioner in de puntjes en maak een losse vlecht die je bovenop het hoofd vastspeldt. Zo word je wakker met glanzende losse golven in plaats van een doffe, uitgerafelde coupe. (br.hln)


» Reageer (1)
10-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chuck Berry - Roll over Beethoven

Chuck Berry - Roll over Beethoven

Klik op de foto om hem te beluisteren


Charles Edward Anderson Berry (St. Louis, Missouri, 18 oktober 1926), bekend als Chuck Berry, is een Amerikaans gitarist, zanger en componist. Berry was het eerste lid van de Rock and Roll Hall of Fame (1986).

Johnnie Johnson had de band Sir Johns Trio, en nodigde Chuck Berry in 1952 uit mee te spelen als vervanging voor de zieke saxofonist. Snel nam Berry de leiding van de band over. Hij componeerde zijn liedjes in samenwerking met Johnson (die 20 jaar zou meespelen op zijn nummers), en liet ze registreren met "Chuck Berry" als enige componist/schrijver.

Berry's "Maybellene" (1955) is één van de eerste R&R-nummers.

Berry's idolen waren Nat King Cole, Louis Jordan en Muddy Waters, die allen voornamelijk bluesmuziek maakten.

Hij geraakte met meer dan 30 van zijn opnames in de top-10 en ze worden nog altijd gebracht door bands over de hele wereld.

Berry had een grote invloed op andere muzikanten, zoals op de Rolling Stones en John Lennon, wiens nummer "Come Together" zelfs geplagieerd zou zijn van Berry's "You Can't Catch Me". Angus Young van AC/DC, zegt ook beïnvloed te zijn door Chuck Berry, en heeft ook diens ganzenpas  of duckwalk gebruikt als één van zijn gimmicks. AC/DC heeft op het album T.N.T. het nummer Schooldays  van Chuck Berry opnieuw ingezongen. Een ode aan Chuck Berry en zijn muziek wordt gedaan door Steppenwolf in het nummer Berry Rides Again, waarin de gitaar en de piano treffend het karakteristieke geluid van Berry's gitaar en Johnsons piano laten horen en alle hits voorbij komen.The Beach Boys moesten Chuck Berry vermelden als auteur van hun hit Surfin' USA  omdat het nummer in sterke mate op Sweet little sixteen leek.

Ook Elvis Presley was onder de indruk van Berry. In de jaren zeventig speelde Presley met de gedachte een album op te nemen met enkel liedjes van Berry. Dit is echter nooit gebeurd. Wel heeft Presley door de jaren heen regelmatig Berrynummers opgenomen en gebruikt in zijn live-acts, te weten: Brown-eyed Handsome Man, Memphis, Tennesse, Too Much Monkey Business, Promised Land, Maybellene, Johnny B. Goode, Rock and Roll Music en School Days.

» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanje in de ban van mysterieuze bollen uit ruimte

Spanje in de ban van mysterieuze bollen uit ruimte

http://oi63.tinypic.com/iyh3f8.jpg

Ze zijn het gesprek van de dag in de Spaanse regio Murcia: twee zwarte bollen, die kort na elkaar gevonden werden in een weiland. Waar ze precies vandaan komen, is nog niet helemaal duidelijk.

Een week geleden viel hij zomaar uit de lucht: een grote bol met een diameter van ongeveer een meter, omhuld met een zwarte laag onbrandbaar materiaal. De Spaanse broers Juan en Francisco Espín vonden het ding op hun erf in het Spaanse plaatsje Llanos del Cagitán (regio Murcia). De twee waarschuwden een groepje soldaten dat in de buurt gelegerd was. Dat leidde er uiteindelijk toe dat de explosievenopruimingsdienst het voorwerp meenam voor inspectie.

Omdat het nog steeds onduidelijk is waar de bollen vandaan komen, speculeren buurtbewoners flink. Gaat het om ruimtepuin of hebben aliens er iets mee te maken? Schapenboer Juan is er in ieder geval helemaal klaar mee: "Ze kunnen de kudde krijgen, zolang ik maar geen problemen krijg", zei hij tegen de Spaanse krant El País.

Tweede bol
Amper bekomen van de schrik vond een boer, woonachtig op een steenworp afstand van de twee broers, zondag opnieuw een zwarte bol. Hij waarschuwde direct de politie, waarna opnieuw de explosievenopruimingsdienst in actie kwam. Ook de tweede bol is een mysterie en maakt aardig wat tongen los in het plaatsje Mula, eveneens in de regio Murcia.

De eerste bol is inmiddels naar het scheikundig centrum Centro de Referencia Nacional de Formación Profesional Química in Cartagena gestuurd voor nader onderzoek. De meest waarschijnlijke uitleg is volgens hen dat het om een brandstoftank van een ruimteschip of een raket gaat. Tot de herkomst voor honderd procent duidelijk is, blijft het echter gissen naar het verhaal achter de mysterieuze zwarte bollen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen blijven langer plakken in Hotel Mama

Mannen blijven langer plakken in Hotel Mama

http://static2.hln.be/static/photo/2015/18/16/7/20151109234149/media_xll_8149612.jpg

Steeds meer Belgische jongeren tussen 18 en 34 jaar blijven bij hun ouders wonen. Dat blijkt uit nieuwe Europese ­statistieken. Vorig jaar woonde 44,9% van de jongeren nog thuis, terwijl dat in 2005 nog 39,3% was. Vooral 18-24-­jarigen wonen nog in 'Hotel Mama', omdat jongeren steeds langer studeren.

Opvallend detail: mannen blijven langer plakken dan vrouwen, zo'n tien procent meer dan vrouwen van dezelfde leeftijd. "Dat heeft alles te maken met het leeftijdsverschil waarop mannen en vrouwen een relatie starten", verduidelijkt socioloog Inge Pasteels (Universiteit Antwerpen). "Mannen zijn doorgaans een aantal jaren ouder dan hun partner. Daarnaast starten jongeren steeds later met een relatie, die ook minder stabiel en dus van kortere duur is."

Crisis
Als alleenstaande kunnen jongeren ook minder gemakkelijk een woning ­kopen of huren omdat de banken hen niet graag zien komen. "De crisis heeft de jeugd kwetsbaarder gemaakt. En eigenlijk is Hotel Mama ook gewoon aan­genaam. In tegenstelling tot vroeger heerst er een andere wooncultuur binnen het ouderlijk huis en krijgt de jeugd veel ­vrijheid als ze weer thuis gaat wonen", aldus Pasteels. Vooral in landen waar de welvaartsstaat minder tussenkomt, blijven jongeren langer thuis wonen, zo blijkt uit de Europese cijers. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart Peeters spreekt openlijk over drama dat hem en z'n vrouw eind ­jaren 90 trof

Bart Peeters spreekt openlijk over drama dat hem en z'n vrouw eind ­jaren 90 trof

http://static2.hln.be/static/photo/2015/4/14/2/20151110001641/media_xll_8149712.jpg

De twee knappe dochters Nona (23) en Winnie (21) en jonge broer Pablo (13), die zo op z'n papa begint te lijken: op de rode loper staat Bart Peeters (55) weleens te blinken naast dat mooie kroost van hem. Maar vanavond vertelt de zanger in 'Het Huis' op Eén voor het eerst over het derde kind dat hij samen met z'n vrouw Anneke kreeg. De baby had de ­erfelijke ziekte muco en leefde slechts enkele uren.

Nooit eerder sprak Bart Peeters openlijk over het drama dat hem en z'n vrouw Anneke trof eind ­jaren negentig. In de jeugdkamer van 'Het Huis' - waarin tv-maker Eric Goens 24 uur lang een boeiende Vlaming volgt - zorgden enkele foto's van zijn kinderen er echter voor dat Peeters toch ­begon over zijn derde kindje, dat slechts enkele uren leefde. De baby was niet levensvatbaar door de erfelijke ziekte mucoviscidose. Peeters én zijn vrouw zijn drager van het muco-gen, maar waren daar zelf niet van op de hoogte. Als zo'n koppel zwanger raakt, is de kans één op vier dat het kind muco krijgt: een ongeneeslijke en levensbedreigende ziekte waarbij taaie slijmen de ademhaling en spijsvertering verstoren.

Godenkoppel
"Het was heel erg schrikken dat we opeens ouder waren van een kind dat niet levensvatbaar bleek te zijn", vertelt Peeters. "Tijdens de zwangerschap hadden we geen enkel signaal gekregen dat het zou mislopen. Tot dan voelden Anneke en ik ons alsof we een soort godenkoppel waren. Kindjes krijgen, dat was voor ons heel gewoon. Dat er ook maar iets fout kon gaan, daar stonden wij niet bij stil. Toen het ons toch overkwam, was ik heel druk aan de slag in Nederland. Het was beter om erover te zwijgen, want ­anders hadden Anneke en ik alle schijnwerpers op ons gekregen en dat zou héél heftig zijn ­geweest om het te verwerken."

Vogelpik
Dat is intussen wel gelukt. De zanger en zijn echtgenote hebben hun dode kindje wél een plaats gegeven. "Ook onze Pablo heeft dit ­helpen verwerken. Want je kan nog perfect gezonde kinderen krijgen met het muco-gen, maar als je allebei drager bent - dan is het wel vogelpik. Dat heeft ons er niet van weerhouden om er toch weer aan te beginnen. We hebben toen wel puncties laten uitvoeren. Want niet levensvatbaar geboren worden: dat doe je een kindje niet aan." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guesch Patti - Étienne

Guesch Patti - Étienne

Om haar te beluisteren druk op de foto


Patti werd geboren in Parijs Frankrijk. 

 Guesch Patti begon haar carrière als ballet danseres . Ze was amper 9 jaar  toen ze optrad in de Opera National de Paris, in samenwerking met Roland Petit.Later trad ze op voor de televisie .

Nadat ze had opgetreden met de pianist Yves Gilbert begon ze aan een zang carrière .Ze had haar eerste grote hit in 1987/1988 met" Etienne . Van dit nummer zijn er meer dan miljoen exemplaren verkocht» Reageer (4)
09-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trouwe hond leidt reddingsteam anderhalf uur lang door wildernis naar verdwaald baasje (84)

Trouwe hond leidt reddingsteam anderhalf uur lang door wildernis naar verdwaald baasje (84)

https://pbs.twimg.com/media/CTRPBPNUwAAXZn9.jpg

Je hond je beste vriend? Ja hoor. Hond (en heldin) Kiara redde haar 84-jarige eigenaar van een gewisse dood in de Australische bossen door in alle staten naar reddingsteams toe te lopen en hen door de wildernis naar haar gewonde baasje te leiden.

Vermist
Manfred Classen besloot woensdag om samen met zijn hond Kiara een fikse wandeling te maken in de bossen. Maar de oude man raakte gedesoriënteerd en kwam 's avonds niet meer thuis. Zijn dementerende vrouw had niets in de gaten, dus werden de hulpdiensten niet meteen verwittigd. Pas een dag later ontdekte zoon Lovell Classen dat zijn papa vermist was. Meteen werd een zoekactie op poten gezet. Een bezorgde Lovell trok samen met de reddingsteams de bossen in.

"Papa? Manfred? Kiara?"
Lovell wist op dat moment nog niet zeker of Kiara wel bij zijn frêle vader was, maar ook zij was vermist en de twee zijn een onafscheidelijk duo. Hij riep de longen uit zijn lijf: "Papa? Manfred? Kiara?" Toen drie dagen na Manfreds verdwijning nog steeds geen spoor van de twee was, zonk de moed in Lovells schoenen.

Maar toen hoorden ze plots het gehuil van een hond. Lovell ging er meteen op af. Plots zag hij Kiara in alle staten naar hem toe lopen. "Het gaf me weer hoop", vertelt Lovell aangedaan in het Australische programme Today. En dan begon het ongelofelijke...


Door het bos, recht naar haar baasje

Gezwind begon Kiara aan een lange tocht van anderhalf uur door bosrijk en heuvelachtig gebied, met de redders en Lovell in haar kielzog. Plots hield Kiara halt en zagen de reddingswerkers een uitgeputte Manfred zitten.

De 84-jarige man zat vastgeklampt aan enkele bomen halverwege een rotsachtige richel. Zijn gezicht hing vol bloed en hij had schrammen en blauwe plekken. "Ik kon mijn ogen niet geloven", vertelt Lovell. "Ik heb hem meteen vastgepakt." Manfred werd daarna zo snel mogelijk naar het ziekenhuis gebracht. Hij is erg onder de indruk van de ervaring, maar herstelt goed van zijn hachelijke dagen in niemandsland.  

Eind goed, al goed dus en dat allemaal dankzij Kiara. De politie is erg enthousiast over de prestatie van de lieve viervoeter. "In mijn hele carrière heb ik nog nooit zoiets meegemaakt", zegt één van de agenten. "Ze is echt een geweldig dier", aldus Lovell. "Ik ben iedereen dankbaar die mee naar mijn papa heeft gezocht, maar vooral Kiara. Zij is echt een heldin." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doodgewaande dokter na 20 jaar levend gevonden in bos

Doodgewaande dokter na 20 jaar levend gevonden in bos

http://static1.hln.be/static/photo/2015/5/10/10/20151109154311/media_xll_8148535.jpg

Een Spaanse arts die twintig jaar geleden vermist raakte en inmiddels al doodverklaard was, is levend teruggevonden in de bossen van Toscane. Twee paddenstoelplukkers troffen de 47-jarige Carlos Sanchez Ortiz De Salazar aan "met een vies gezicht en een grote baard''. Hij toonde hen zijn paspoort en zei: "Ik ben Spaans, mijn naam is Carlos en ik leef hier sinds 1997."

De arts verliet zijn woning in Sevilla in 1995 tijdens een depressie. Hij koos voor een leven als kluizenaar in de bossen van de Italiaanse regio Maremma. "Ik wil niet tussen de mensen leven. Nu jullie me hebben gevonden, moet ik hier weg", zei hij tegen de paddenstoelplukkers.

Zijn familie heeft dit weekend tevergeefs geprobeerd hem in de bossen te vinden. "Hij leeft nog en dat is het allerbelangrijkst", zei zijn moeder tegen Corriere Della Sera. "We respecteren zijn wens en zijn vrijheid, maar we vertrekken niet voordat we hem weer in onze armen hebben gehouden. Zelfs al is dat voor de laatste keer.''(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ann Tuts: Dit is niet het einde van F.C. De Kampioenen

Ann Tuts: "Dit is niet het einde van F.C. De Kampioenen"

http://static1.hln.be/static/photo/2015/3/15/10/20151109131035/media_xll_8148115.jpg

De tweede film van F.C. De Kampioenen is vooralsnog een groot succes. Ann Tuts, Doortje, denkt niet dat die tweede film het einde van F.C. De Kampioenen zal zijn.

"Het ziet er inderdaad niet naar uit dat het gedaan is met F.C. De Kampioenen. Daar zal je me niet over horen klagen", is ze eerlijk in Het Belang van Limburg.

"In deze formule is het zeer aangenaam werken: om de twee jaar in relatieve rust een film afleveren, dat zie ik wel zitten. Voor mij mag het blijven komen. Het succes verklaren? Dat kan ik niet. Ik denk dat het een samenloop van omstandigheden is, gecombineerd met het resultaat van jarenlang hard labeur en een niet aflatend enthousiasme." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actrice Dora van der Groen is overleden

Actrice Dora van der Groen is overleden

http://static3.hln.be/static/photo/2015/14/7/9/20151109105002/media_xll_8147784.jpg

De Antwerpse actrice en toneelregisseur Dora van der Groen is overleden. Van der Groen, onder andere bekend van haar rol in de film Pauline en Paulette, werd 88 jaar oud. Dat meldt haar zoon.

Van der Groen begon haar carrière als actrice bij de Antwerpse Koninklijke Nederlandse Schouwburg. Later speelde ze bij de Brusselse Koninklijke Vlaamse Schouwburg.

Van der Groen was bovendien jarenlang artistiek leider van de toneelafdeling van het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium in Antwerpen. In de film Pauline en Paulette speelde ze de verstandelijk gehandicapte Pauline, zus van Paulette, een rol van wijlen Ann Petersen. In de kortfilm Leonie uit 1996 vertolkte ze ook een dementerende vrouw, net als in Villa des Roses van Frank Van Passel.

Ook was ze een veelgevraagd televisie-acteur, met rollen in series als Terug naar Oosterdonk, Moeder, waarom leven wij, De Bossen van Vlaanderen en Wij, Heren van Zichem.

Van der Groen verbleef al een aantal jaar in het Huis Perrekes in Geel, een woonproject voor mensen met dementieverschijnselen.

Dora van der Groen was getrouwd met de acteur Tone Brulin en later met Wies Andersen. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!