NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


13-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruid krijgt na maanden eindelijk haar zoekgeraakte trouwjurk uit 1870 terug

Bruid krijgt na maanden eindelijk haar zoekgeraakte trouwjurk uit 1870 terug

http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/trouwjurk.jpg

Dolgelukkig was Tess Newall toen ze afgelopen zomer in de trouwjurk van haar betovergrootmoeder trouwde. Na de bruiloft bracht ze het kleedje naar de droogkuis, waar ze te horen kreeg dat het reinigen van de delicate kanten stof zo'n tien weken in beslag zou nemen. Toen ze enkele weken later opnieuw contact met de stomerij zocht, bleek dat die failliet gegaan was. En haar jurk: spoorloos.

Ten einde raad plaatste de jonge Britse afgelopen najaar een emotionele oproep op Facebook in de hoop het familie-erfstuk, dat haar betovergrootmoeder in 1870 zelf maakte, terug te vinden. De oproep werd meer dan tweehonderdduizend keer gedeeld en leidde uiteindelijk ook tot resultaat: de jurk werd teruggevonden door de verhuurder van het pand waar de droogkuis tot oktober vorig jaar zat.

Stapeltje oude kant
"Mijn ouders werden door de verhuurder gebeld, want zijn neef had het verhaal over de jurk gelezen", vertelt Tess aan de BBC. "Hij vond een stapeltje oude kant en realiseerde zich dat het de jurk wel eens kon zijn." Tess' ouders, die in tegenstelling tot hun dochter nog in Schotland wonen, gingen meteen kijken het bleek gelukkig inderdaad om de jurk te gaan. "Ze was niet schoongemaakt en het bonnetje zat er nog aan", vertelt een opgeluchte Tess.

Toch heeft de vrouw haar geliefde jurk nog steeds niet terug: een deurwaarder heeft de jurk om administratieve redenen nog meegenomen naar zijn kantoor in Glasgow, maar morgen moet Tess haar bruidsjurk eindelijk terugkrijgen.

Ze wil het kleedje nog steeds laten schoonmaken, "maar dan wel ergens waar het niet kwijt kan raken!" (br.hln)


» Reageer (4)
12-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond houdt peuter twee dagen in leven nadat moeder hem in Siberische vriestemperaturen buiten achterlaat

Hond houdt peuter twee dagen in leven nadat moeder hem in Siberische vriestemperaturen buiten achterlaat

http://static0.hln.be/static/photo/2017/5/0/5/20170212050035/media_xll_9519575.jpg

Een hond heeft een Russische peuter van de vriesdood gered door zijn jonge baasje met zijn lichaam te blijven verwarmen nadat het kind door zijn moeder in een onverwarmde portiek in de vrieskou in de Siberische Altai-regio werd achtergelaten. Dat meldt de Siberian Times.

De temperaturen daalden 's nachts tot min twintig graden, maar de hond bleef het jongetje met zijn vacht verwarmen. Na twee dagen werd de peuter gevonden door de buren. Op dat moment was hij ondanks de bescherming van zijn hond al zwaar onderkoeld geraakt.

Held
De peuter heeft zijn leven aan de hond te danken, want zonder zijn bescherming had hij het volgens de plaatselijke politie zeker niet overleefd. De hond wordt inmiddels door de dorpelingen als 'held' en 'redder' geprezen.

De moeder van de peuter dook pas vier dagen nadat het kind gevonden was, weer op. Ze is aangeklaagd voor het opzettelijk achterlaten van haar kind en riskeert niet alleen een gevangenisstraf, maar ook het verlies van het hoederecht over haar kind.

De feiten speelden zich af in januari, maar raakten nu pas bekend.


» Reageer (0)
11-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stef Bos - Is dit nu later

Stef Bos - Is dit nu later

Klik op de foto om hem te beluisteren

Steven (Stef) Bos (Veenendaal, 12 juli 1961) is een Nederlandse zanger en acteur, vooral bekend van zijn nummer Papa.

Stef werd geboren in Veenendaal. Hij groeide daar op en vertrok op zijn 18e (1979) richting Utrecht om aan de Lerarenopleiding te gaan studeren. Hij rondde deze vijfjarige studie af en vertrok vervolgens naar Antwerpen om aan de Theateropleiding 'STUDIO HERMAN TEIRLINCK' de kleinkunstrichting te volgen. Hij studeerde in 1988 af. De eerste twee jaar na zijn studie speelde hij toneel (Oud Huis Stekelbees in Gent),schreef songs voor anderen (Ingeborg,Clouseau,etc) en maakte in België deel uit van het satirische BRT radio-programma 'de Ochtendploeg'. Vanaf 1990 besloot hij zich vooral bezig te houden met het schrijven en uitvoeren van eigen teksten en muziek.

 


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaarste vrouw ter wereld (500 kilo) met cargovlucht van Egypte naar India voor operaties

Zwaarste vrouw ter wereld (500 kilo) met cargovlucht van Egypte naar India voor operaties

http://static3.hln.be/static/photo/2017/0/9/4/20170211153237/media_xll_9518734.jpg

Een 36-jarige Egyptische vrouw, die met haar 500 kilogram de zwaarste ter wereld zou zijn, is vandaag met een vrachtvliegtuig naar het Indiase Mumbai gebracht om daar verschillende operaties te ondergaan. Ze hoopt daarmee enkele tientallen, misschien zelfs honderden kilo's te verliezen.

Eman Ahmed kreeg al in haar kindertijd te kampen met abnormale gewichtstoename. Enkele jaren geleden kreeg ze een hartaanval, waardoor haar rechterarm en -been verlamd zijn en waardoor ze problemen heeft met haar spraak, zo staat te lezen op de 'Save Eman'-webpagina, die opgericht werd om geld in te zamelen. Eman zit ook 24 uur op 24 aan haar bed gekluisterd, ze is niet in staat er uit te komen.

Met kraan in vrachtvliegtuig
De vrouw, die al 25 jaar haar huis in Alexandrië niet verlaten had, werd opgehaald door de hulpdiensten en naar de luchthaven gebracht. Daar werd ze met een kraan in een vrachtvliegtuig gehesen, zo meldt de Egyptische cargomaatschappij ECC.

In Mumbai aangekomen werd ze opnieuw door een kraan in een speciaal daarvoor opgevorderde vrachtwagen gehesen en onder politie-escorte naar het Saifee hospitaal gereden, waar ze op een afdeling met brede deuren en een verstevigd bed is opgenomen. In het ziekenhuis zal ze een aantal tests ondergaan alvorens ze onder het mes gaat. Dat kan alles samen zes maanden duren.

Ahmed hoeft niet te vrezen voor een torenhoge ziekenhuisrekening. De instelling heeft al laten weten haar gratis te helpen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 redenen waarom je wat vaker gember moet eten

5 redenen waarom je wat vaker gember moet eten

http://static0.hln.be/static/photo/2017/18/14/7/20170211121045/media_xll_9518467.jpg

Gember heeft een hele specifieke smaak die niet iedereen kan bekoren. Lust je het wel, dan mag je gember best wat vaker op het menu zetten. Want dit wondermiddel, dat vroeger vooral werd gebruikt in de Chinese geneeskunde, is heel erg goed voor je gezondheid en het kost nog eens amper geld ook. 5 voordelen.

Wat wij als gember kennen is de ondergrondse wortelstok van een plant die wel anderhalve meter hoog kan worden. Gember bevat amper calorieën en is rijk aan de vitaminen B en C, bevat bètacaroteen en is een uitstekende bron van kalium. Maar er zijn nog meer voordelen:

1. Het boost je immuunsysteem
Duitse wetenschappers wetenschappers ontdekten eerder al dat gember je op een gezonde manier doet zweten en op die manier bacteriën en infecties helpt afweren. Gember bevat daarnaast ook antioxidanten, werkt ontstekingsremmend en het stimuleert het immuunsysteem. Het ontsmet ook de longen en luchtwegen en werkt verzachtend voor de keel. Ideaal bij een verkoudheid dus.

2. Het helpt bij maagklachten
Gember bevat zingibain, een eiwit-splitsend enzym dat de vertering direct bevordert. Gingerol simuleert ook de speekselproductie waaroor het verteringsproces meteen van start gaat in de mond en de lever galafscheiding bevordert. Lipase in de wortelstok breekt de vetten af, sucrose en maltase helpen bij het afbreken van suikers. Die bestandsdelen samen zorgen ervoor dat gember kalmerend voor de maag werkt en ook misselijkheid tegengaat. Ideaal als je bijvoorbeeld een lange autorit of bootreis gaat maken.

3. Beschermt tegen kanker
Gingerolen, de belangrijkste actieve componenten van gember, zijn niet alleen verantwoordelijk voor de herkenbare smaak van de specerij. Ze zouden ook het ontstaan van uiteenlopende tumoren verhinderen en hun verdere groei afremmen. Vooral bij darmkanker zouden gingerolen een gunstige werking hebben, maar die belofte moet verder onderzoek nog hardmaken.

4. Geef ontstekingen geen kans
Gingerol remt ook ontstekingen en belooft bij regelmatige consumptie spierpijn en zwellingen te verzachten. Studies tonen aan dat wie dagelijks twee gram gember eet minder last krijgt van spierkrampen en -pijn.

5. Het beschermt je geheugen
Uit onderzoek blijkt dat gember de cellen in je hersenen kan beschermen tegen amyloïde plaques die onder andere gelinkt worden aan dementie. Meer onderzoek is wel noodzakelijk, maar meer gember in je dieet verwerken kan voorlopig alvast geen kwaad. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thuis-fans in shock na plotse dood Jenny

Thuis-fans in shock na plotse dood 'Jenny'

http://static3.hln.be/static/photo/2016/15/15/11/20160730070705/media_xll_8926766.jpg

Thuis-fans hebben er een memorabele weekfinale opzitten. Het vertrek van 'Jana' (Joy Anna Thielemans) uit de Eén-soap was aangekondigd, maar de scenaristen hadden nog een andere onaangename verrassing in petto: het plotse overlijden van 'Jenny'. Actrice Janine Bisschops (74) verlaat Thuis definitief. Ze was er al bij sinds het prille begin in 1995.

Het personage 'Jenny Verbeeck' dook minder en minder op in Thuis, waarop Bisschops vorig jaar besliste om de tv-reeks te verlaten. Hoe ze Thuis zou verlaten, was nog niet bekend.

De scenaristen lieten haar tijdelijk verhuizen naar Marokko, waar ze samen met haar man 'Leo' (Walter Moeremans) verbleef. Die laatste was al teruggekeerd. 'Rosa' en 'Marianne' zetten gisteravond een heus welkomstfeestje op poten, waarna een aangeslagen 'Leo' verscheen die meedeelde dat Jenny op de luchthaven in elkaar was gezakt en vervolgens overleed. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 schoenen die nog slechter voor je voeten zijn dan hakken

3 schoenen die nog slechter voor je voeten zijn dan hakken

http://static1.hln.be/static/photo/2017/11/2/1/20170211093322/media_xll_9518251.jpg

Dacht jij ook dat stiletto's de grootste marteling voor je voeten zijn die er bestaat? Verrassend genoeg blijkt dat niet het geval. In plaats van dat paar torenhoge hakken te beschuldigen van je pijnlijke voeten, kijk je beter ook eens kritisch naar je platte schoenen. Deze drie schoenen zijn minstens even erg voor je voeten dan hakken.

1. Ballerina's

Als je stiletto's draagt, komt de druk op de bal van je voeten te liggen. Maar platte schoenen zetten dan weer extra druk op je hiel. Zonder een zool of extra steun die schokken absorbeert, kunnen mensen die vaak erg platte schoenen zoals ballerina's dragen stressfracturen of spierscheurtjes krijgen. Een paar ballerina's in je handtas als back-up is misschien wel een pijnloze oplossing, maar zeker niet de gezondste voor je voeten.

2. Teenslippers

Heerlijk om in de zomer met een paar teenslippers over het strand te paraderen, maar je voeten zijn daar iets minder blij mee. Niet alleen krijg je te weinig steun in dit soort schoenen en dwingen ze je voeten in een onnatuurlijke positie, je kan er ook de befaamde 'hamertenen' door krijgen. Doordat je tenen voortdurend in een krul naar beneden gaan, kunnen ze op termijn krom komen te staan.

3. Muiltjes

Het spijt ons, Gucci-fans, maar ook een muiltje is voor je voeten niet beter dan een gewoon paar slippers. Je krijgt te weinig steun aan de enkel, en zelfs met een dikkere zool is zo'n instapper geen goede oplossing. Die zorgt voor meer gewicht op de bal van de voet en kan ook voor hamertenen zorgen. biedt net als slippers te weinig steun aan je voeten. Ook eeltknobbels en verstuikingen zijn veelvoorkomende problemen bij muiltjes, die zoals ervaringsdeskundigen weten niet erg handig zijn bij het stappen (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe briefjes van 50 euro: dit verandert er

Nieuwe briefjes van 50 euro: dit verandert er

http://static0.hln.be/static/photo/2017/0/13/8/20170208155212/media_xll_9511343.jpg

Begin april komen er nieuwe biljetten van vijftig euro in omloop. Aan de nieuwe briefjes werden enkele aanpassingen doorgevoerd om ze nog beter te beschermen tegen vervalsing.

Een van de nieuwe kenmerken is het smaragdgroene cijfer. Het is het cijfer dat van kleur verandert, van groen naar blauw, als je het biljet kantelt en tegelijkertijd zie je dan een lichteffect dat op en neer beweegt. In het portretraampje zie je het gezicht van de mythische figuur Europa, en aan de andere zijde zie je meer cijfers 50 in regenboogkleuren. Verder maken een aantal in reliëf gedrukte korte lijntjes aan de linker- en rechterrand het bankbiljet makkelijker te herkennen, in het bijzonder voor blinden en slechtzienden. (br.hln)


» Reageer (1)
10-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen opent het eerste luxefrituur van Sergio Herman in ons land

Morgen opent het eerste luxefrituur van Sergio Herman in ons land

http://static0.hln.be/static/photo/2017/0/14/10/20170209123701/media_xll_9513775.jpg

Topchef Sergio Herman opent morgen in Antwerpen het eerste Belgische filiaal van zijn keten van luxefrituren. Zijn Frites Atelier komt in de Antwerpse autovrije Korte Gasthuisstraat tegenover de bekende bakkerij Goossens. Een pak friet kost 3,50 tot 6 euro. Een maaltijd van een sterrenchef was nog nooit zo goedkoop!

Herman opende begin juni al een eerste vestiging van Frites Atelier in Den Haag. Daarna openden ook al filialen in Utrecht en Arnhem. Verwacht er echter niet de klassieke snacks als een bickyburger of curryworst. Zelfs de frietjes zijn er immers niet 'gewoon'. Bij Frites Atelier worden de frieten gesneden uit verschillende aardappelsoorten en worden ze geserveerd met zes sauzen op basis van truffel, bearnaise, basilicum, mayonaise en peper.

Daarnaast vind je er ook de zogenaamde 'Specials on top', waarbij je keuze hebt uit onder andere een Vlaamse Stoverij en New York Pastrami. De prijs voor een bakje varieert van 3,5 tot 6 euro. Prijzig voor frieten, maar goedkoop voor een sterrenmaaltijd natuurlijk.

Aangezien Sergio naast eten ook een grote voorliefde heeft voor mode, kunst en design wordt er ook samengewerkt met een aantal kunstenaars en ontwerpers. Zo voorziet cartoonist Kamagurka de servetten van de nodige humor. Cor Unum maakte dan bijvoorbeeld weer de keramische potten voor de sauzen. (br.hln)


» Reageer (1)
05-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'1984' van George Orwell in juni op Broadway

'1984' van George Orwell in juni op Broadway

http://static3.hln.be/static/photo/2017/17/4/14/20170205043359/media_xll_9503684.jpg

Het boek 1984 van George Orwell wordt in juni een toneelstuk in New York. Het verhaal over een sinistere toekomst waarin een autoritair regime zijn inwoners in de gaten houdt, is momenteel opnieuw erg populair in de Verenigde Staten.

Het boek werd eerder al als toneelstuk opgevoerd in Groot-Brittannië en die theaterbewerking gaat dus nu de oceaan oversteken. De producenten Sonia Friedman en Scott Rudin lieten deze week weten dat het Hudson Theater op Broadway het huistoneel wordt. Het Britse stuk werd genomineerd voor een Oliver Award.

De verkoop van het boek 1984 van George Orwell nam de afgelopen weken flink toe, zo blijkt uit cijfers van webwarenhuis Amazon. Het boek stond vorige week op de eerste plaats van best verkochte titels bij de online winkelier en ook deze week houdt het stand, weliswaar op een tweede stek.

Orwell publiceerde de klassieker in 1949. Het boek gaat over een dystopische wereld waarin mensen een nieuwe taal, Newspeak, spreken die twee tegenovergestelde beweringen met elkaar verenigt. Na de inauguratie van Donald Trump worden uitspraken van de Amerikaanse regering vaak vergeleken met de fictie in 1984, vooral toen een naaste adviseur leugens 'alternatieve feiten' noemde.  (br.hln)


» Reageer (3)
04-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voeg dit toe aan je kopje koffie in plaats van suiker

Voeg dit toe aan je kopje koffie in plaats van suiker

http://static2.hln.be/static/photo/2017/4/0/13/20170204104434/media_xll_9502303.jpg

Drink jij je koffie het liefst met een flinke lepel suiker? Kan smaken, maar wie een paar koppen per dag drinkt krijgt daarmee heel wat extra calorieën binnen. Probeer deze tip eens voor een zoetere kop, zonder dat je suiker moet toevoegen.

Wil je wat minderen met suiker in je koffie, probeer dan in de plaats eens om wat kaneel aan je kopje toe te voegen. Dit kruid geeft je koffie niet alleen van nature een zoetere smaak, het levert ook heel wat andere voordelen op. En dan hebben we het nog niet eens over die 70 kcal per kop die je er mee uitspaart.

De voordelen van kaneel

- Kaneel kan helpen bij het onder controle houden van sterke pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel. Concreet houdt dat in dat je een lepeltje kaneel in je koffie ervoor kan zorgen dat je minder zin krijgt in zoete of zoute snacks tussendoor. 

- Het kruid kan de werking van antioxidanten in ons lichaam nog extra versterken, waardoor je immuunsysteem een boost krijgt. 

- Kaneel zou een gunstig effect op de spijsvertering hebben en de maag en darmen kalmeren bij problemen met de vertering.

Ter vergelijking: suiker wordt daarentegen in verband gebracht met overgewicht en diabetes. Een goed argument om dat schepje suiker toch eens in te ruilen voor een snuifje kaneel. Het proberen waard.  (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstwerk Arne Quinze mag op Oostendse zeedijk blijven staan

Kunstwerk Arne Quinze mag op Oostendse zeedijk blijven staan

http://static3.hln.be/static/photo/2017/13/11/4/20170202145459/media_xll_9497809.jpg

De Rock Strangers mogen blijven staan op het Zeeheldenplein in Oostende. Dat werd vanmiddag in de rechtbank van Brugge beslist. De 91-jarige Raoul Vande Meulebroucke, die op een appartement aan het Zeeheldenplein woont, dagvaardde Stad Oostende omdat het kunstwerk van Arne Quinze zijn zeezicht belemmert. De juridische term daarvoor is 'genotsderving'.

De man uit Marke kwam er net wonen omwille van het zicht op zee. Hij vroeg de verwijdering van die 'lelijke rode blokken' en wilde een schadevergoeding van 80 euro per dag dat hij werd gehinderd. De Rock Strangers staan er sinds 12 juli 2012 en dat zou een enorme schadevergoeding opleveren. "Maar de rechtbank heeft beslist dat er geen wettelijke bepaling is overtreden en er geen sprake is van abnormale burenhinder", zegt persrechter Dirk Huygebaert.

"Voorts motiveerde de rechter dat er zich een plein bevindt tussen zijn appartement en het strand. Bij aankoop kon worden voorzien dat er mogelijks een constructie zou komen op het plein en het zicht kon worden beïnvloed", aldus Huygebaert.

De rechtbank achtte de vordering gegrond maar onontvankelijk. De dwangsom werd afgewezen en de Rock Strangers mogen blijven staan waar ze tot op heden staan. Vande Meulebroucke moet, samen met twee andere bewoners die zich bij hem aansloten, de kosten van het proces dragen. (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stress op je job? Zo vertel je de baas tactvol dat je te veel werk hebt

Stress op je job? Zo vertel je de baas tactvol dat je te veel werk hebt

http://static1.hln.be/static/photo/2017/18/7/0/20170120120838/media_xll_9467205.jpg

Werk geeft één op de drie Belgische werknemers voortdurend stress, lazen we deze week nog. Dat is deels te verklaren doordat repetitief bandwerk steeds vaker werd ingeruild voor complexe, hooggekwalificeerde jobs, waarbij je verschillende balletjes tegelijk in de lucht moet houden. Hoe vertel je je baas dat het te veel is, maar dan op een tactvolle manier? Carrière-experten hebben een gouden tip.

Sta jij op vrijdag al met een half been in het weekend, of vind je het vooral stresserend dat al het werk van die week tegen vanavond moet afgewerkt zijn? Wie het gevoel heeft te veel hooi op zijn vork te nemen op de werkplek, doet er goed aan dit aan te geven aan zijn baas. Maar hoe doe je dat tactvol, zonder ongemotiveerd of lui over te komen? 

Voor elk probleem een oplossing
Er is één gouden regel, volgens productiviteitsexperte Julie Morgenstern, die ook het boek Never Check E-Mail in the Morning schreef. "Ga nooit naar je baas met een probleem, tenzij je zelf al een oplossing in gedachten hebt." Steek dus niet een ellenlange klaagzang af bij een gesprek met je baas. Enkel zeuren over wat je niet leuk vindt of waar je niet akkoord mee gaat zet weinig zoden aan de dijk, aldus Morgenstern. Stel in plaats daarvan een lijst op met 3 problemen die zich voor jou voordoen op je werk, maar bedenk meteen al voorstellen voor een mogelijke oplossing. Misschien is een bepaalde taak niet meer relevant en kan je ze schrappen, of is er iemand anders die het in je plaats kan doen, bijvoorbeeld?

Indruk maken op de baas
Door te tonen dat je zelf al aan oplossingen hebt gedacht, kom je over als een gemotiveerde werknemer die wil dat alles goed draait binnen jullie bedrijf. Je baas zal je inzet appreciëren. "Vaak laten werknemers het na om aan te geven dat ze overwerkt zijn," legt psychologe en carrière-expert Liane Davey uit. "Je bent ambitieus en wil indruk maken op je baas door veel te werken. Maar daardoor zijn je resultaten minder goed, doordat je te veel en te snel alles moet afwerken. Zo geef je net de indruk dat je geen goede werknemer bent." Echt indruk maken op je baas? Spreek hem eens aan over je werkdruk, en toon aan dat je het beste wil voor jezelf én je bedrijf. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lizanne verloor haar vriend, maar haar onvoorwaardelijke liefde voor paarden hield haar overeind

Lizanne verloor haar vriend, maar haar onvoorwaardelijke liefde voor paarden hield haar overeind

http://static1.hln.be/static/photo/2017/1/7/9/20170202190355/media_xll_9498519.jpg

Twee jaar geleden verloor Lizanne, toen 19, haar vriend David in een auto-ongeval. Overweldigd door verdriet zag ze ook haar toekomstplannen in duigen vallen, want samen met  David droomde ze van hun eigen manège. Maar haar liefde voor paarden hield Lizanne overeind. Nu twee jaar verder is ze een populaire paardentrainster, onderneemster en een 'trending girl' op sociale media.

Februari is een moeilijke periode voor Lizanne, want het is de maand waarin ze twee jaar geleden haar lieve David verloor. "Normale meisjes van mijn leeftijd zitten dan in de fleur van hun leven, dat van mij stortte in op 28 februari (2015, red.). We droomden samen van onze eigen manège, van onze eigen verhalen, maar die werden abrupt afgebroken", vertelt ze.

Om haar emoties van zich af te schrijven, startte ze twee weken later op Facebook 'Loved by an angel in heaven', een blog waarin ze brieven schreef aan haar overleden vriend. Het eerste bericht werd binnen enkele dagen al door meer dan duizend mensen gelezen en Lizanne ontdekte de kracht van sociale media.

Droom wordt werkelijkheid

De paarden bleven haar grote houvast. "Ik leef voor mijn paarden en mijn hond," vertelt ze. Twee maanden na Davids ongeval startte ze onder de naam 'Be The Light' met paardentraining om hun gedeelde droom toch nog werkelijkheid te laten worden. Met een fototoestel en camera begon ze ook haar eigen vlog.

Ondertussen heeft Lisanne meer dan 20.000 Facebookfans en een paar duizenden volgers op Instagram, YouTube en Snapchat. Ze groeide op een mum van tijd uit tot een razend populaire paardentrainster, gespecialiseerd in vrijheidsdressuur, bitloos rijden en natuurlijke dressuur. Haar agenda is al maanden op voorhand volgeboekt én ze woont nu op een manege. "Als klein meisje droomde ik ervan om op een manege te wonen en dat is mij gelukt, want ik woon op de manege in Kapellen, waar de tv-serie van Amika werd opgenomen," zegt ze.

Paardenshow APASSIONATA

Het succes van Lizanne, bereikte ook de mensen van paardenshow APASSIONATA. "Dat was voor mij een ongelofelijk moment. Als kind wou ik graag al eens gaan kijken naar 'de mooiste paardenshow ter wereld', maar wij hadden daar thuis toen niet de middelen voor. Toen ze mij contacteerden om in Vlaanderen het gezicht te worden van hun nieuwe voorstellingen 'Cinema of Dreams', heb ik een paar keer in mijn wang geknepen om te checken of ik niet droomde," herinnert Lizanne zich. "Ondertussen ben ik in Berlijn gaan kijken naar de nieuwe show, die op zaterdag 4 en zondag 5 maart naar de Lotto Arena komt in Antwerpen. Man, ik stond te trillen op mijn benen. Ik kon niet geloven dat ik bij zo'n grote paardenshow backstage stond."

Ook bij APASSIONATA klinkt hetzelfde enthousiasme. "Voor ons land en voor deze voorstellingen, is het de eerste keer dat we een campagnegezicht uitspelen in onze communicatie, maar dat past ook bij de nieuwe show 'Cinema of Dreams'. Het mooie van het verhaal is de combinatie: enerzijds activeren we vrij traditioneel onze vaste APASSIONATA-fans, anderzijds zorgt Lizanne voor een extra dimensie, want via haar sociale media spreekt ze de paarden- en dierenliefhebbers rechtstreeks aan," zegt Chris Bergs van het Sportpaleis.  

Voorstellingen van de nieuwe APASSIONATA-show 'Cinema of Dreams' worden op zaterdag 4 maart en zondag 5 maart opgevoerd in de Antwerpse Lotto Arena.   (br.hln)


» Reageer (1)
03-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planckendael verwelkomt opnieuw bonobobaby

Planckendael verwelkomt opnieuw bonobobaby

http://static0.hln.be/static/photo/2017/2/2/8/20170203114306/media_xll_9500078.jpg

Dierenpark Planckendael heeft er een bonobobaby bij. Het is al de vijftiende bonobo die er geboren wordt en de tweede in een jaar tijd. Het geslacht is nog niet bekend. De Lingala-naam ook niet, maar die zal beginnen met de letter S. In Europese dierentuinen worden elk jaar in totaal maar vijf of zes bonobo's geboren. Planckendael is internationaal stamboekhouder van de bedreigde soort.

Mama Busira is dinsdag na een dracht van acht maanden voor het eerst bevallen en dat verliep vlot. De nieuwe baby zal snel een speelkameraadje zijn voor de kleine Rubani, die in het voorjaar van 2016 het levenslicht zag. Zijn mama is Lina. Wie de papa's zijn van de twee bonobobaby's en of het twee keer dezelfde is, kan pas achterhaald worden na onderzoek van haarstaaltjes.

Bonobozonen blijven hun hele leven bij hun moeder, de dochters verhuizen naar een andere dierentuin. Nu is dame Djanoa in Planckendael nog in de running voor het moederschap. De vrouwtjes staan erom bekend om seks in te zetten als 'wapen' om spanningen uit de groep te halen. Iedereen doet eraan, vaak en op allerlei manieren. Ook vlooien behoort tot de geliefkoosde bezigheden van bonobo's. Gek genoeg niet om beestjes te verwijderen, want die hebben ze niet. Het doel is om de sociale banden te versterken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen vergunning voor camping Rock Werchter

Geen vergunning voor camping Rock Werchter

http://static3.hln.be/static/photo/2017/11/15/1/20170203031130/media_xll_9499156.jpg

De nieuwe camping voor 10.000 festivalgangers die Rock Werchter had gepland, komt er niet. Er was geen vergunning voor aangevraagd - "een ver­getelheid" - en daarom liggen de werkzaamheden aan het 15 voetbalvelden grote terrein al anderhalve maand stil.

Organisator Live Nation verwacht niet dat de stedenbouwkundige vergunning er nog op tijd komt en schrapt het terrein. Wellicht zullen er op de bestaande campings extra plaatsen gecreëerd worden. Of de nieuwe camping er in 2018 wél komt, is ook zeer twijfelachtig. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7x dingen in huis die je ongelukkig maken, zonder dat je het weet

7x dingen in huis die je ongelukkig maken, zonder dat je het weet

http://static1.hln.be/static/photo/2017/11/11/14/20170202163835/media_xll_9498149.jpg

Net een lange werkdag gehad, kom je thuis en is dat rothumeur nog niet verdwenen. Maar het is niet altijd de vuile vaat die je vanuit een hoekje aanstaart of het speelgoed van je kroost dat overal in huis ligt te blinken, dat de schuldige is. Ook deze zaken ruim je beter op voor een instant beter humeur.

1. Erfstukken en cadeautjes

Natuurlijk had je oudtante de beste bedoelingen toen ze je die collectie porseleinen poppetjes schonk, maar voor jou staan ze eigenlijk alleen maar in de weg. Het heeft geen zin om enkel en alleen uit beleefdheid iedere maand een halfuur te staan afstoffen, dus breng die dingen maar gewoon naar de dichtstbijzijnde kringloopwinkel, waar je er iemand anders ongetwijfeld wél plezier mee doet.

2. Boeken die je al gelezen hebt

Natuurlijk hoef je je favoriete kinderboek niet plots op een tweedehandssite te gooien of je lievelingsboek weg te geven. Maar boeken die je niet goed vond of nooit meer vast neemt zijn alleen maar overbodige rommel in je woonkamer. En een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, begin dus maar alvast bij die boekenkast.

3. Jeugdherinneringen

Wees gerust, je lievelingsknuffel mag gerust blijven liggen, maar heb je die cursus wiskunde uit het tweede middelbaar echt nog nodig? En wat met die oude medailles, zwembrevetten en andere trivia? Ze mogen dan nog wat emotionele waarde bevatten, ze eisen mentaal ook hun tol, verduidelijkt opruimgoeroe Christiana Waters. "De wetenschap dat iets niet meer zo belangrijk is als vroeger, betekent dat we moeten toegeven aan onszelf dat we veranderd zijn. Wanneer je dat barbiehuis terugvindt en beseft dat het je niets meer doet, worden we gedwongen om toe te geven dat we volwassen geworden zijn. En dat is soms best hard."

4. Verzamelingen die je niets meer doen

Heb je ooit oude munten verzameld? Of misschien wel voetbalplaatjes of poppen? Niet alleen neemt zo'n verzameling vaak veel plaats in, als je ze niet meer gebruikt kan het ook behoorlijk veel van je vragen. "Zulke collecties hangen vaak samen met de persoon die je was op een bepaald moment in je leven," legt psychiater Gail Saltz uit. "Dat maakt het soms moeilijk om die hele verzameling aan de deur te zetten. Wat kan helpen is om een klein gedenkteken te maken. Hou bijvoorbeeld één plaat bij, maak een foto of beschrijf hoe je collectie eruit zag. Dat maakt het minder moeilijk om afscheid te nemen, en je krijgt wel weer meer ruimte en rust in huis."

5. Ongebruikte hobbyspullen

Had je ooit het wilde plan om te beginnen breien en zit je nu met een voorraad wol opgescheept? Of misschien heb je in een vlaag van enthousiasme een dure koersfiets gekocht die nu staat te bestoffen in de kelder. "Het probleem is dat je jezelf zo met een schuldgevoel opzadelt," verduidelijkt Francine Jay, auteur van 'The Joy of Less'. "We voelen ons schuldig om het weggegooide geld, dus stoppen we de spullen zo ver mogelijk weg, maar daar verdwijnt het gevoel helaas niet mee." Heb je die naaimachine al een jaar lang niet gebruikt? Dan is het misschien tijd om het ding te verkopen.

6. Veel te zware gordijnen

Fluwelen gordijnen zien er dan wel prachtig uit, ze zorgen er ook voor dat zelfs het allerkleinste zonnestraaltje geen schijn van kans meer maakt. En niemand vindt het leuk om de hele dag in een donkere kamer door te brengen. "Hoe zwaarder je meubelen en raamdecoratie, hoe strenger de sfeer in huis," vertelt Feng Shui-experte Laura Benko. "Wil je met een lichter gemoed thuiskomen? Vervang die zware gordijnen dan door lichtere exemplaren die meer zonlicht binnen laten."

7. Een allegaartje aan koffiemokken

Die tas mocht dan wel grappig zijn toen je hem tegenkwam in dat winkeltje vol snuisterijen, ondertussen is de lol er wel wat af (net als het oor trouwens). Net zoals die tassen van het verzekeringskantoor om de hoek, trouwens. "Vaak kunnen we moeilijk nee zeggen tegen dit soort 'rommel' omdat het zo'n goede deal lijkt," aldus professioneel opruimster Collette Shine. "We denken dat we het wel kunnen gebruiken, maar eigenlijk nemen ze alleen maar plaats in de kast in." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaming ziet familie en vrienden steeds minder

Vlaming ziet familie en vrienden steeds minder

http://static2.hln.be/static/photo/2017/17/0/3/20170202055226/media_xll_9496863.jpg

De Vlaming heeft steeds minder oog voor sociale contacten met vrienden en familie, schrijven de Mediahuis-kranten vandaag. Tegelijk boomen de sport- en ontspanningsverenigingen.

Minder dan een derde van de bevolking heeft nog dagelijks contact met zijn buren. Een op de zeven Vlamingen heeft weinig tot geen contact met familie. Dat blijkt uit onderzoek van de studiedienst van de Vlaamse overheid naar de sociale contacten en het verenigingsleven van de Vlaming.

Sociaal isolement
Conclusie: de intense onderlinge contacten met vrienden, familie en buren vallen langzaam maar zeker terug. De studie wijst op 'een lichte toename van sociaal isolement en vereenzaming'. "Een probleem dat vooral opdoemt door de veroudering van de samenleving", zegt socioloog Mark Elchardus (VUB).

Verenigingsleven springlevend
Toch is er geen reden tot doemdenken, omdat het verenigingsleven in Vlaanderen weer springlevend is. Bijna drie op de vier Vlamingen zijn ooit lid van een vereniging geweest en 30 procent is nog altijd actief in een vereniging. Vooral de sportclubs zijn in opmars, ten koste van 'oudere' verenigingen als vakbonden. (br.hln)


» Reageer (0)
02-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 op de 10 Belgische vrouwen moéten wekelijks gaan shoppen als therapie

4 op de 10 Belgische vrouwen moéten wekelijks gaan shoppen als therapie

http://static1.hln.be/static/photo/2017/8/12/6/20170201084831/media_xll_9494631.jpg

"Winkelen is goedkoper dan een psychiater", zeggen vrouwen wel eens om hun dure verslaving te verantwoorden aan vriend of moederlief. En voor 9 op de 10 vrouwen blijkt dat ook écht te kloppen. 4 op de 10 hebben zelfs élke week nood aan een shoppingtrip. Dat blijkt uit een online bevraging van Maasmechelen Village bij 1.600 Belgen.

Ben je vorige maand ook (verschillende keren) gaan solden shoppen? Dan kun je er waarschijnlijk over meespreken dat je daar tenminste een tijdje gelukkiger van bent geworden. Weinig verrassend is shoppingtherapie vooral bij vrouwen een fenomeen. Negen op de tien heeft er nood aan, 40% zelfs wekelijks en 37% maandelijks. Mannen zien er minder heil in, maar wanneer ze er toch naar snakken, beperken ze het aantal shoppingtrips tot 1 keer per maand (37%). Dat blijkt uit een enquête van Maasmechelen Village bij 1.600 Belgen.

Drukte en spanning
Vooral twintigers (43%) hebben blijkbaar nood aan shoppingtherapie, gevolgd door dertigers (26%) en veertigers (19%). Vrouwen doen het vooral om stress te bestrijden in het dagelijkse leven (38%) of om problemen op het werk (28%) en relatieproblemen (15%) te vergeten.

Dat weet ook trendwatcher Herman Konings. "De laatste decennia zijn vrouwen hoger geschoold, krijgen ze hogere functies, én moeten ze daarnaast nog een gezin sturen. Die stress moet eruit, en niet door een sessie mindfulness. Door het shoppen kunnen ze dromen van een nieuw imago, het pashokje in- en uitgaan, in de spiegel kijken en zichzelf létterlijk en zichtbaar vernieuwen. In de hoop dat ze met die vernieuwing ook de zorgen in het lichaam wegblazen," vertelt hij aan onze krant.

Kledij, schoenen en handtassen
Ongeacht de leeftijd, motivatie of relatiestatus tasten we stevig in de buidel om ons beter te voelen: maar liefst € 100 tot € 200 per shoppingtrip. Hiermee kopen we 2 à 5 nieuwe items. En wat kopen we dan? Met stip bovenaan staan kledij (95%) en schoenen (67%), gevolgd door handtassen (58%). Parfum en lingerie scoren het minst goed op de gelukschaal met respectievelijk 33% en 20%. Singles kopen meer juwelen, shoppers in een relatie investeren dan weer meer in woondecoratie.

Winkelen geeft ons ook een gevoel dat alles wel goed komt, zegt Konings aan onze krant. Want de laatste twee jaar werd de samenleving grondig door elkaar geschud. "Door de recente aanslagen, geopolitieke instabiliteit en vluchtelingencrisis zie je een fenomeen opduiken wat Britse sociologen 'angst, onzekerheid en twijfel' noemen. Alles wat bedreigend is, willen we dan links laten liggen, en dus gaan we op zoek naar geborgenheid en comfortzones. Cliché, maar voor mannen is dat het café of de sportclub, voor vrouwen de winkelstraat. Tijdens het shoppen lichten er létterlijk meer sensaties op in de pretzones van het vrouwelijke brein." (br.hln)


» Reageer (2)
01-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het blijft aantikken: bijna 100.000 mensen gaan voor alcoholvrije februari

Het blijft aantikken: bijna 100.000 mensen gaan voor alcoholvrije februari

http://static3.hln.be/static/photo/2017/3/4/8/20170124123137/media_xll_9476348.jpg

Een dag voor het begin van 'Tournée Minerale' hebben al meer dan 97.000 Belgen aangegeven dat ze het in februari zonder alcohol zullen stellen. Dat zegt Steven De Bondt van de Stichting tegen Kanker vandaag, samen met het Vlaams expertisecentrum voor Alcohol en andere Drugs (VAD) de drijvende kracht achter de bewustmakingsactie. De teller voor het ingezamelde geld staat op de laatste dag van januari op bijna 74.000 euro.

Met de start van de actie is ook de kaap van de 100.000 deelnemers in zicht, "en daar zijn we heel blij om", zegt De Bondt.

Nochtans lagen de verwachtingen iets lager. "We hadden gemikt op 15.000 deelnemers. Maar ik denk dat we met zijn allen beginnen te beseffen dat we op het vlak van alcohol niet goed bezig zijn. Daarbij komt nog dat heel wat aandacht in de media was voor alcohol door de nieuwe richtlijn van het VAD (maximum tien standaardglazen per week, nvdr.) en het gratis alcohol in het federaal parlement", aldus De Bondt.

Wie deelneemt aan de alcoholvrije maand kan zich ook laten sponsoren. De organisatie mikt op 200.000 euro, maar voorlopig staat de teller hiervoor nog maar op bijna 74.000 euro. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!