NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
14-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pierre-Auguste Renoir 1841 - 1919 Frans impressionistisch kunstschilder

Pierre-Auguste Renoir 1841 - 1919  Frans impressionistisch kunstschilder

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijken


Pierre-Auguste Renoir (Limoges, 25 februari 1841  - Cagnes-sur-Mer, 3 december 1919) was een Frans impressionistisch kunstschilder.

Zijn vader, een kleermaker met een groot gezin, vestigde zich in 1845 in Parijs. Al op zijn dertiende werkte Renoir als leerling-schilder. Hij schilderde bloemen op keramiek. Toen dit proces werd geautomatiseerd moest hij overstappen op andere objecten.

In 1862 sloot hij zich aan bij de Atelier Gleyre van Marc-Charles-Gabriel Gleyre en maakte kennis met Claude Monet, Alfred Sisley en Frederic Bazille, later ontmoette hij ook Camille Pissarro en Paul Cézanne. Hij exposeerde voor het eerst bij de Parijse salon in 1864; daarna weigerde de jury zijn werk, tot in 1867 zijn Lise werd geaccepteerd, een portret van zijn model en minnares Lise Trehot.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/August-Renoir-1.jpg?t=1270384884
Slapend meisje
In 1867 woonden Renoir en Monet bij Bazille. In de jaren daarna deelde hij een studio in Parijs met Bazille. Jonge kunstenaars poseerden daar voor elkaar. De zomer van 1869 bracht hij door met Monet in Bougival aan de Seine. Gezamenlijk werkten zij daar de principes van het impressionisme verder uit. In de jaren zeventig werkte hij in Argenteuil en Parijs en nam deel aan de exposities van 1874, 1876, 1877 en 1882.

In 1876, schilderde hij Bal au Moulin de la Galette. Dit impressionistisch werk toont een middag in de 'Moulin de la Galette', een dansgelegenheid op een heuvel in Montmartre, op dat moment het hoogste punt van Parijs. Dit schilderij werd tweemaal geschilderd; een versie hangt in het Musée d'Orsay, de locatie van het andere werk is onbekend. Dit laatste werd in 1990 voor ruim 78 miljoen dollar verkocht, het op één na duurste schilderij ooit.

Renoir ondervond eerder erkenning dan zijn vrienden. In 1879 en 1880 stuurde hij verschillende portretten in voor de Salon.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/August-Renoir-3.jpg?t=1270385072
In 1880 ontmoette hij Aline Charigot, een vrouw van eenvoudige komaf, met wie hij trouwde in 1890. Zij kregen drie zoons: Pierre (1885), Jean  (1894, hij werd later een bekend filmregisseur) en Claude (1901). Ook in 1880 brak Renoir zijn rechterarm, waardoor hij noodgedwongen enige tijd met links moest werken. In 1881 reisde hij naar Algerije, later ook naar Spanje en Italië.


In de jaren '80 liet hij de impressionistische stijl achter zich, en begon een zoektocht naar een vastere vorm en compositie. Hij werkte heel precies en nauwgezet, met een koeler en gladder kleurgebruik. Later keerde hij terug naar de warme kleuren en de vrijere penseelvoering. Hij maakte veel naakten in warm zonlicht (Les Baigneuses).
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/August-Renoir-4.jpg?t=1270385128
In 1886 werden 32 van zijn werken door de kunsthandelaar Durand-Ruel tentoongesteld in New York, waarmee de grote Amerikaanse markt werd geopend voor het impressionisme.

In 1888 kreeg Pierre-Auguste Renoir een eerste aanval van reumatoide artritis, een vorm van reuma. Een jaar daarna raakte zijn rechterarm verlamd. Ondanks de pijn werkte hij door, met een penseel aan zijn pols gebonden. In april 1915 raakt zijn tweede zoon Jean als soldaat in de Eerste Wereldoorlog vrij ernstig gewond aan een dijbeen en zou de rest van zijn leven daardoor moeilijk lopen. Zijn vrouw Aline overleed in juni van dat jaar. Zijn oudste zoon Pierre, die ook soldaat was, raakte ernstig gewond aan zijn rechterarm, die daardoor blijvend verlamd raakte. Kort voor zijn dood op 78-jarige leeftijd in 1919 voltooide hij zijn grote compositie Les Grandes Baigneuses.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/August-Renoir-2.jpg?t=1270384963Renoir werd begraven in Essoyes, naast Aline. Zijn jongste twee zonen zijn na hun dood ook daar begraven. Zijn laatste woonhuis in Cagnes in (Zuid-Frankrijk), nabij Nice, is thans het Renoir Museum en is (na restauratie) te bezichtigen. Het huis staat in een enorme tuin met olijfbomen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Reuzenpanda in Zoo van Washington stierf door leverziekte


Reuzenpanda in Zoo van Washington stierf door leverziekte


http://static3.hln.be/static/photo/2012/1/7/1/20121012025820/media_xll_5234596.jpg


De reuzenpanda die in september geboren werd in de Zoo van Washington en zes dagen later stierf, kwam om het leven door een leverziekte. Dat heeft de dierentuin van de Amerikaanse stad bekendgemaakt.

De 14-jarige pandamoeder, door China aan de VS uitgeleend, schonk midden september in de Zoo van Washington het leven aan een pandabeertje. Het jong stierf echter zes dagen later.

Een autopsie heeft uitgewezen dat de doodsoorzaak een leverziekte was, zegt Suzan Murray, een dierenarts van the National Zoo van Washington. "Het afsterven van de levercellen suggereert een gebrek aan zuurstof en de dierenartsen hebben ontdekt dat de longen van het jong niet voldoende waren ontwikkeld. Daardoor kon het dier niet genoeg zuurstof opnemen", aldus Murray.

De dierenarts sluit niet uit dat het diertje, dat verwekt werd door kunstmatige inseminatie, te vroeg werd geboren. "Dat is zeker een mogelijkheid", besloot Murray.

Panda's zijn een bedreigde diersoort en het baren van panda's in gevangenschap gebeurt zelden. In China leven er in het wild nog 1.600 stuks terwijl er wereldwijd 300 in gevangenschap leven. Gevangen panda's planten zich echter heel moeilijk voort. (br.hln - foto ap)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zolang heeft een vrouw nodig om stijl van man te veranderen

Zolang heeft een vrouw nodig om stijl van man te veranderen


http://static0.hln.be/static/photo/2012/18/14/7/20121012113231/media_xll_5235487.jpg


Mannen die denken dat ze nog steeds trouw blijven aan hun eigen modegevoel zouden het wel eens lelijk mis kunnen hebben. Uit nieuw onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen slechts acht weken nodig hebben om hun kledingkeuzes te veranderen. Zonder dat hun partner het beseft natuurlijk...

De gegevens komen uit een rondvraag van MyVoucherCodes.co.uk. Daaruit bleek dat 55 procent van de vrouwen al vanaf het begin van de relatie de stijl van hun partner probeerden te veranderen.

En dat blijkt helemaal niet zo moeilijk te zijn, want bij de meerderheid leverde dat al na 8,2 weken resultaat op. Mannen die iets willen veranderen aan de stijl van hun vrouwen moeten echter meer geduld hebben. Bij hen duurt het zo'n 5,5 maanden voor de invloed zichtbaar wordt.

Wanneer aan de vrouwen gevraagd werd wat ze anders wilden zien bij hun partner, bleken modieuzere kleren het belangrijkste te zijn. Anderen wilden dan weer dat hun vriend duurdere of chiquere kleren zou dragen.

Mannen vinden het dan weer vooral belangrijk dat hun vriendin minder onthullende outfits draagt of dat ze vaker designerkleren aantrekt. Andere mannen willen dan weer net het omgekeerde: zij proberen hun partner te overtuigen om meer onthullende kledij te dragen.

Maar hoe voelt de wederhelft in kwestie zich bij die manipulatie? 41 procent van de ondervraagden die het probeerden, moesten vaststellen dat hun partner niet akkoord ging met de suggesties. Eén derde beweerde daarentegen dat hun vriend(in) erg blij was met het advies.

Woordvoerder Mark Pearson: "Het was interessant om te zien hoeveel mensen de stijl van hun partner proberen te veranderen. Zolang hij of zij blij is met je opmerkingen en suggesties, is dat natuurlijk geen probleem. Het is echter niet aan te raden om hem of haar drastische veranderingen op te leggen, want daar zal hij of zij zich waarschijnlijk niet goed in voelen."» Reageer (0)
12-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op drie durft niet te praten tegen dementiepatiënt

Eén op drie durft niet te praten tegen dementiepatiënt


http://static0.hln.be/static/photo/2012/13/6/5/20121011173901/media_xll_5234000.jpg


Eén persoon op drie is bang om te praten met iemand die lijdt aan dementie, zelfs als het gaat om een familielid of vriend. Dat blijkt uit een Britse studie. Eén op vijf begrijpt bovendien de symptomen niet en is daarom bang om iemand met de aandoening te ontmoeten. Daaruit volgt dat veel patiënten geen steun krijgen en geïsoleerd raken.

Volgens professor Graham Stokes is het nochtans ontzettend belangrijk om de conversatie wel aan te gaan. Mensen met dementie kan je namelijk niet genezen, maar wel een aangenaam leven bieden.

"We weten dat er een stigma vasthangt aan dementie. Mensen zijn bang om te communiceren met de patiënten, omdat ze niet weten wat ze moeten zeggen of hoe ze moeten reageren", aldus de directeur van de dementie-afdeling van de Britse gezondheidszorgorganisatie Bupa, die het onderzoek uitvoerde. "Door op een betekenisvolle manier te communiceren kan je mensen met dementie nochtans het beste steunen."

Wanneer ze het gevoel hebben dat ze niet meer met jou kunnen praten, zullen de dementiepatiënten namelijk een grote emotionele afstand ervaren. Op die manier raken ze niet alleen gefrustreerd, maar ontstaat er ook een grote kloof en raken ze geïsoleerd.

Om dat probleem te voorkomen, ontwikkelden experten van Bupa een 'Talking Toolkit' met praktische communicatietips. Daarbij leer je wat je moet zeggen tegen iemand met dementie, zelfs al ze niet meer in het heden lijken te leven.

Tips bij het omgaan met dementiepatiënten:

- Hou het simpel. Praat traag en duidelijk.
- Beperk de lengte van je zinnen. Zo voorkom je dat de patiënt draad van je verhaal verliest.
- Stel geen open vragen, maar laat hen antwoorden met ja of nee.
- Als je met meerdere bezoekers bent, moet je ervoor zorgen dat er maar één iemand tegelijk aan het woord is.
- Zeg nooit: "dat heb ik je al eens verteld".
- Probeer hen niet tegen te spreken, maar verander van onderwerp.
- Vermijd afleiding, zoals de televisie, als je een gesprek gaande wil houden.
- Leef je in in hun wereld. Als ze geen antwoord geven, mag je niet praten alsof ze er niet zijn. Dan voelen ze zich gefrustreerd en genegeerd. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weight Watchers is de beste manier om af te vallen

Weight Watchers is de beste manier om af te vallen


http://oi50.tinypic.com/10579js.jpg


Jezelf aansluiten bij een groep van lotgenoten is de beste manier om af te vallen, dat beweren psychologen althans. Dit maakt namelijk dat je twee keer zoveel gewicht verliest als wanneer je naar een diëtist gaat.

Wie probeert slanker te worden met een dieetgroep als Weight Watchers speelt twee keer zoveel kilo's kwijt dan wie een strikt dieet opgesteld door een dokter volgt. In de groepssessies delen leden hun ervaringen en tips, wie zijn streefgewicht heeft bereikt, motiveert anderen om door te zetten. Voor het onderzoek namen 141 mensen met overgewicht deel aan het programma van 48 weken. De ene groep viel af met Weight Watchers, de andere volgde een programma opgesteld door een professional. De laatste groep volgde gedurende 12 weken de raad van een diëtist en probeerde 16 weken Weight Watchers.

De onderzoekers namen aan dat de combinatie het beste resultaat zou opleveren, maar degenen die enkel hun ervaringen met lotgenoten deelden, speelden de meeste kilo's kwijt. Meer dan een derde speelde op deze manier 10 procent van hun startgewicht kwijt, in vergelijking met 15 procent van degenen uit de gecombineerde groep en 11 procent uit de groep met professionele begeleiding.

De vorsers kozen voor Weight Watchers omdat dit het grootste afslanksingsprogramma is in de VS en omdat het zich concentreert op gedrag, het wil de eetgewoonten veranderen en lichaamsbeweging stimuleren. Psychologe Angela Marinilli Pinto: "Deze studie is belangrijk omdat 70 procent van de Amerikaanse volwassenen te dik is." Een woordvoerder van Weight Watchers voegt daaraan toe: "Onze aanpak blijkt even goed te werken als die van professionals. Het kost echter minder en is vaak makkelijker om te volgen." (br.hln)» Reageer (0)
11-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europese bizon geboren in Bellewaerde

Europese bizon geboren in Bellewaerde


http://oi45.tinypic.com/2s0g3d2.jpg


Bellewaerde Park heeft er een Europese bizon of wisent bij. De geboorte is niet onbelangrijk want Bellewaerde heeft sinds dit voorjaar een eigen kweekprogramma van deze bedreigde diersoort.

Er zitten pas sinds dit voorjaar vier wisenten in Bellewaerde en nu is daar dus al eentje bij gekomen. Voor Bellewaerde Park is dit een heuglijke gebeurtenis. Het park wil in de toekomst een rol blijven spelen binnen het internationale kweekprogramma van wisenten. Deze dieren zijn namelijk zeldzaam, zelfs in dierentuinen. De geboorte is belangrijk in de conservatie van de Europese bizon.

De geboorte verliep vlot en de jonge bizon en mama Esperança stellen het goed. (br.hln -foto belga)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Geen loopneus meer door hooikoorts dankzij botox

Geen loopneus meer door hooikoorts dankzij botox


http://oi45.tinypic.com/10di7mu.jpg


Een gel op basis van botox die je op de neus aanbrengt, verlicht de symptomen van hooikoortspatiënten, ontdekten Australische onderzoekers.

De vorsers sleutelden aan het botoxmolecule zodat deze door de huid en het neusslijmvlies kan dringen. Zo zou deze dan chemische stoffen kunnen blokkeren die door de zenuwuiteinden vrijgemaakt worden en die een rol spelen bij de symptomen van hooikoorts. Dit zou niezen, jeukende ogen en een loopneus gedurende drie maanden moeten verlichten.

Professor Philip Bardin zegt dat botox nu al vaak in medicatie gebruikt wordt om spiersmasmen na een beroerte te beperken en om hersenverlamming te behandelen. "Het is een nieuwe manier om deze oude medicatie te gebruiken. Botox helpt spieren te ontspannen, dit is een pure vorm van een zenuwvergif. Het wordt geproduceerd door een bacterie die een ziekte veroorzaakt die spieren verlamt. Binnenkort zullen 70 mensen deelnemen aan een studie na de eerste veelbelovende resultaten van een proefexperiment."

Eerder deze maand raakte bekend dat er gewerkt wordt aan een nieuw vaccin dat de symptomen van de patiënten op lange termijn aanpakt. Ook raakte bekend dat het pollenseizoen tot zes weken langer zal duren door de opwarming van het klimaat. Door in de periode van enkele maanden enkele spuitjes te laten zetten, zou je de symptomen kunnen controleren. Het huidige alternatief is een injectie die je erg regelmatig moet herhalen. (br.hln)» Reageer (0)
09-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Keukenmiddeltjes die je ook mooier maken

Keukenmiddeltjes die je ook mooier maken


http://oi47.tinypic.com/2md1n7.jpgHet voordeel van beautybehandelingen met natuurlijke ingrediënten is dat ze goedkoop zijn. De auteur van het boek 'Cook yourself sexy You' Candice Kumai bedacht enkele leuke beautyrecepten. Ze zijn niet alleen erg makkelijk, de ingrediënten liggen al in je keukenkast.

Olijfolie
Masseer een theelepel olijfolie op je haar, concentreer je vooral op de puntjes. Wikkel om je lokken een warme, vochtige handdoek en laat dit gedurende 20 minuten intrekken, voor je het uitspoelt met warm water. Of je kunt ook enkele druppeltjes aanbrengen op een wattenstaafje, ga hier voorzichtig mee over je oogleden. Dit is ook een goede hydraterende crème, waardoor je het zelfs niet hoeft af te spoelen.

Bruine suiker
Dit is een makkelijke scrub, suiker helpen dode huidcellen te verwijderen, je kan het wel niet voor je gezicht gebruiken. Meng een half kopje bruine suiker met twee soeplepels ofijfolie, twee theelepels havervlokken en een halve theelepel gemalen kaneel, dit ingredient stimuleert namelijk de bloedtoevoer naar het huidoppervlak. Dit maakt je huid veerkrachtiger en helpt puistjes te bestrijden. Voeg hierbij een halve theelepel gemalen nootmuskaat, dit heeft tevens een ontstekingsremmende werking. Breng dit in cirkelvormige bewegingen aan op je huid, spel dan na twee minuten af.

Avocado
Dit is ontzettend goed voor je lokken. Klop een eierdooier op, voeg hier een theelepel olijfolie en honing aan toe. Gebruik een vork om een halve avocado hieronder te pletten. Breng dit mengsel eerst aan op de punten van je haar en dan pas op de wortels. Laat dit tot 15 tot 20 minuten intrekken en spoel het dan uit.

Kaneel
Kaneel is een middeltje om verstopte poriën aan te pakken, het helpt dus acne te bestrijden. Dit kan de huid echter wel irriteren, breng het onderstaande mengsel dus eerst aan de binnenkant van je arm aan als test. Meng een kwart van een kopje witte suiker met een soeplepel olijfolie, een theelepel gemalen kaneel en een theelepel geraspte gember. Breng dit mengsel in cirkelvormige bewegingen onder de douche aan, vervolgens spoel je het af.

Eieren
Eieren zijn goed voor je huid, zeker de eiwitten die helpen je huid tijdelijk strakker te maken. Klop een soeplepel eiwitten op en meng dit met een halve theelepel honing. Smeer dit op je gezicht en laat het een kwartier intrekken. Vervolgens spoel je af met warm water en een washandje.

Haver
Havermout helpt een gevoelige huid te kalmeren. Meng twee soeplepels haver met een lepel yoghurt en een theelepel honing. Breng dit papje aan terwijl je je gezicht masseert, laat het twee minuten rusten en reinig daarna grondig. Je kunt ook een vierde van een rijpe banaan mengen met twee soeplepels havermout, een theelepel sojamelk een snuifje gemalen kaneel of nootmuskaat. Breng de brij voorzichtig op je gezicht aan, laat dit gedurende 10 minuten in trekken en spoel het vervolgens af. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste mens ter wereld overleden? Georgische claimde 132 jaar te zijn

Oudste mens ter wereld overleden? Georgische claimde 132 jaar te zijn


http://oi50.tinypic.com/ac50g2.jpgEen Georgische vrouw die claimde de oudste mens ter wereld te zijn, is overleden. Indien haar papieren kloppen, zou ze 132 jaar oud geweest zijn. Haar leeftijd is echter nooit officieel bevestigd.

Antisa Khvichava bezit een paspoort uit de tijd van de Sovjet-Unie dat haar geboortedag als 8 juli 1880 bevestigt. Ze leefde in het afgelegen dorp Sachino in het noordwesten van Georgië. Ze zegt al sinds 1965 met pensioen te zijn, toen ze op 85-jarige leeftijd haar job als theeplukker opgaf. Indien haar leeftijd klopt, was ze amper tien jaar jonger dan Vladimir Lenin, de eerste communistische leider van Rusland.

De vrouw had twaalf kleinkinderen, achttien achterkleinkinderen en vier achterachterkleinkinderen. Zoals vele andere eeuwlingen verklaarde ze dagelijks een glaasje alcohol te drinken. Khvichava zou 31 jaar geweest zijn, toen de Titanic in 1912 zonk. Ze zou al 61 geweest zijn, toen de Sovjet-Unie in 1941 in de Tweede Wereldoorlog stapte. De val van de Sovjet-Unie maakte ze dan weer als 111-jarige mee.

Het blijft echter de vraag of haar leeftijd klopt. Haar geboortecertificaat is ze tijdens jaren van revoluties en burgeroorlogen verloren en zonder die documenten zal haar leeftijd nooit officieel kunnen worden bewezen. De enige papieren die ze heeft, werden lang na haar geboorte opgesteld. De lokale overheid, familie en vrienden bevestigen echter wel allemaal dat Khvichava 132 jaar was toen ze stierf.


http://static0.hln.be/static/photo/2012/15/11/13/20121009102058/media_xll_5226763.jpg


Officieel is de oudste nog levende persoon de Amerikaanse Besse Cooper. Zij beschikt over een geboortecertificaat dat dateert van augustus 1896 en is dus 116 jaar. Het record staat echter nog altijd op naam van de Française Jeanne Calment, die leefde van 1875 tot 1997. Zij stierf op een leeftijd van 122 jaar en 164 dagen. Ze zou als jonge vrouw nog de kunstenaar Vincent Van Gogh ontmoet hebben. (br.hln ; foto's epa)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeten lastige olifanten worden gedood of beschermd?

Moeten lastige olifanten worden gedood of beschermd?


http://oi48.tinypic.com/2l8jmma.jpg


Olifanten hebben een zeer beschermde status in India, maar op de Andamanen zijn ze een uitheemse soort en vogelvrij verklaard. Deze week, tijdens Wildlifeweek, raakte nog bekend dat er dertig kilo ivoor in beslag is genomen.

"De kans is groot dat het afkomstig is van wilde olifanten op de noordelijke Andamanen", zegt Denis Giles van de Andaman Chronicle. De eilandengroep de Andamanen en de Nicobaren liggen op de grens van de Golf van Bengalen en de Andamanse Zee, onder Birma, maar behoren tot India.

De olifanten zijn ooit ingevoerd voor de houtkap. Er gaan stemmen op om ze af te schieten, omdat ze als "invasieve soort" de lokale biodiversiteit bedreigen. Daarmee lopen ze hetzelfde gevaar als het zogenaamde axishert, dat door de Britten is ingevoerd voor de vleesconsumptie. Er is een verhit debat ontstaan tussen wetenschappers en natuurbeschermers.

Van de grootte van de hertenpopulatie is er geen goede schatting, zegt het hoofd Wildwachter van Bosbeheer, dr. Shashikumar. Van de olifantenpopulatie wel. "Van de 130 die hierheen verscheept zijn, zijn er 86 getemd en staan onder bescherming van Bosbeheer." Veertig zijn er gedumpt op Intervieweiland, en tien in de oerwouden van de noordelijke Andamanen.

Uit recent ecologisch onderzoek blijkt dat verschillende soorten zijn uitgestorven door de aanwezigheid van de olifanten. De schade door de axisherten, waar Bosbeheer ook vanuit gaat, is echter niet aan te tonen.

De enige oplossing voor de herten is ze afschieten, zeggen mensen als dr. K. Sivakumar, wetenschapper aan het Wildlife Institute van India in Dehradun. "Vormen van geboortecontrole zijn niet werkbaar", zegt hij, en om vangen en verplaatsen te overleven zijn ze veel te gevoelig. Geboortecontrole bij olifanten zou wel kunnen, denkt hij, want die populatie is veel kleiner.

Beide diersoorten zijn beschermd, maar de wet op bescherming van wild gaat niet op voor "invasieve soorten" op de eilanden, zegt Shashikumar. Daarom wordt er door de lokale bevolking veel op gejaagd, ook al proberen de autoriteiten daartegen op te treden.

Als de herten moeten worden afgeschoten, moet de federale regering daartoe besluiten. Maar natuurbeschermers zijn fel tegen. "Het is de meest vreselijke en vernietigende manier om wilde dieren onder controle te houden", zegt Maneka Gandhi, natuuractivist en parlementslid. "Olifanten kunnen ook worden teruggebracht naar het vasteland. De herten moeten op hun plek blijven. Het is makkelijk om een vorm van geboortecontrole in te voeren, of om te kijken welke roofdieren inheems waren voordat ze uitgestorven raakten."

"Het is duur, maar gezien de kleine populatie is het logistiek haalbaar", zegt Sivakumar. "Er bestaat alleen een kans dat ze verwondingen oplopen tijdens de reis." Maar als het mogelijk was om ze naar de eilanden te verschepen, zeggen natuurbeschermers, moet het ook mogelijk zijn om ze weer terug te brengen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Facebook is verleidelijker dan seks of sigaretten

Facebook is verleidelijker dan seks of sigaretten


http://oi50.tinypic.com/r221p4.jpg


Het controleren van sociaalnetwerksites is moeilijker te weerstaan dan de lokroep van seks en sigaretten, dat onthult een recent onderzoek.

Onderzoekers aan de universiteit van Chicago gebruikten smartphones om een logboek aan te leggen dat polste naar de wilskracht en de verlangens van 250 deelnemers gedurende zeven dagen. Dit onthulde een sterk verlangen om te communiceren via tweets, foto's en commentaren op sociaalnetwerksites, deze lokroep bleek sterker te zijn dan die van seks of sigaretten.

De proefkonijnen werden zeven keer per dag gedurende 14 uur in de gaten gehouden. Op dat moment moesten ze vermelden of ze een verlangen voelden op dat moment of tijdens de laatste dertig minuten. Ook gaven ze aan hoe sterk dat gevoel was. Daaruit blijkt dat sociaalnetwerksites als Facebook of Twitter als de verlangens werden gezien waar het moeilijkst aan te weerstaan was.

Onderzoeker Wilhelm Hofmann: "Omdat sociale media makkelijker toegankelijk zijn dan andere stimulerende middelen is het moeilijker om hier aan te weerstaan. Het is ook veel goedkoper. Hoe feller de deelnemers aan iets probeerden niet toe te geven, hoe heviger hun verlangen werd." (br.hln)» Reageer (0)
08-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Blinde wetenschapper deelt hoe blinden de wereld zien

Blinde wetenschapper deelt hoe blinden de wereld zien


http://oi50.tinypic.com/1z4wrip.jpg


Paul Gabias werd prematuur geboren en was enkele dagen later blind, vermoedelijk door overmatige blootstelling aan zuurstof in zijn couveuse. Hij zag bijvoorbeeld nog nooit een tafel, maar kan toch perfect de tafel waaraan hij zit waarnemen. "Mijn beeld van de tafel is identiek aan de tafel zelf. Het heeft hoogte, dieptje, breedtje en textuur. Ik kan het me in één keer inbeelden, het heeft alleen geen kleur", verklaart de ondertussen 60-jarige Gabias.

"Wie moeite heeft om zich een tafel zonder kleur in te beelden, is vermoedelijk verblind doordat hij kan zien", klinkt het. Niet-blinden visualiseren de omringende wereld door grenzen te detecteren tussen gebieden die rijk zijn aan verschillende golflengtes van licht en zo gezien worden als verschillende kleuren. Blinden bouwen beelden op door gebruik te maken van tast en echolocatie. Hierbij maken ze gebruik van het tikken van hun stok of het klakken van hun tong, geluiden die terugkaatsen op objecten in de buurt.

"Er gaat een constante stroom van beelden door de hoofden van blinden. Het is alleen niet visueel", verklaart Gabias, die werkt als professor psychologie aan de universiteit van Brits Columbia en zich als blinde toespitst op onderzoek naar de perceptuele en cognitieve aspecten van blindheid.

Zijn persoonlijke en professionele ervaring hebben hem ertoe geleid dat de hersenen van blinden het gebrek aan visuele informatie compenseren en andere manieren vinden om hetzelfde, vitale resultaat te bereiken: een gedetailleerde 3D-kaart van de wereld. Anders dan eerder werd gedacht, stelt Gabias dat de 'visuele' cortex niet wegkwijnt bij blinden, maar net een fundamentele rol speelt in het mentale beeldvormingsproces.

Bij niet-blinden gaat de visuele informatie eerst naar de visuele cortex, die te vinden is in de occipitale kwab, achteraan het brein. Van daaruit gaat alles naar de pariëtale kwab, waar we ons bewust worden van de locatie van objecten. Vervolgens gaat de informatie naar de temporale kwam, waar het object tot slot geïdentificeerd wordt.

Uit recent onderzoek op basis van hersenscans blijkt dat de hersenen van blinden hetzelfde circuit afleggen. "Wanneer blinde mensen Braille lezen, worden de zintuigelijke gegevens eveneens naar de visuele cortex gestuurd om verwerkt te worden. Door te tasten wordt een gevoel van ruimte gecreëerd dat niet visueel is, maar ruimtelijk", klinkt het.

Wanneer blinden echolocatie toepassen, gaat ook de geluidsinformatie langs de visuele cortex. Aan de hand van echo's wordt de ruimte in kaart gebracht. Dit gebeurt zelfs zo gedetailleerd dat basketbal spelen en veilig mountainbiken mogelijk zijn, net als het ontdekken van nieuwe omgevingen. Aan de hand van hersenscans werd ook hier ontdekt dat echolocatie de delen van het brein aanspreekt die instaan voor het verwerken van beelden.

"Ik beeld me gewoon een tafel in, terwijl ik geen idee heb wat mijn hersenen eigenlijk doen. We nemen gewoon waar, dat is het mooie eraan. Als je weet dat blinde mensen weten waar ze hun borden moeten neerzetten op een tafel en je weet dat blinde mensen tafels gebruiken net als jij, dan kan je ook aannemen dat ze die zich op dezelfde manier inbeelden. Denk maar gewoon dat wat zich in hun hoofd afspeelt zeer veel gelijkenis vertoont met hoe het er bij jou uitziet", besluit Gabias. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Directeur Free Record Shop:

Directeur Free Record Shop: "Cd heeft na 30 jaar zijn beste tijd gehad"


http://oi47.tinypic.com/2mi1d9i.jpg


De cd bestaat deze maand 30 jaar, maar voor de Nederlandse Free Record Shop-directeur Hans Breukhoven is er weinig reden tot vreugde. "Ik verwacht dat de cd over 10 jaar hooguit net zo veel verkocht wordt als de lp nu", aldus de ondernemer die zijn zakenimperium grotendeels wist op te bouwen dankzij het populaire muziekschijfje.

In oktober 1982 kwamen in Japan de eerste cd's en cd-spelers op de markt. Enkele maanden later was het product ook in Europa en de Verenigde Staten te koop. "Ik weet nog dat ik toen werd uitgenodigd bij een fabriek in Hannover. Daar werd ons verteld dat de cd, in tegenstelling tot de veelvuldig illegaal verspreide lp's en cassettebandjes, onmogelijk te kopiëren zou zijn. We weten nu wel beter. Toen was niet te voorzien dat iedereen 20 jaar later eenvoudig cd's kon branden op de computer", vertelt Breukhoven.

Aanvankelijk geloofde hij ook helemaal niet in het nieuwe muziekproduct. "Cd's waren veel duurder dan lp's en in het begin werd er ook alleen maar klassieke muziek verkocht. Als een popband een nieuwe plaat uitbracht, kwam die altijd eerst op lp, en op zijn vroegst pas 3 maanden later op cd." Pas toen halverwege de jaren 80 de prijs van cd's werd verlaagd van ongeveer 60 naar zo'n 40 gulden, kwam de verkoop goed op gang. Veel mensen wilden hun lp-collectie vervangen en omzetten in cd's. Door in te springen op deze opkomende muziekvraag slaagde Free Record Shop erin van zo'n 25 winkels uit te groeien naar een concern met meer dan 300 zaken.

"Dat waren gouden tijden", lacht de platenbaas. Anno 2012 verkoopt hij nog steeds zo'n 8 tot 10 miljoen cd's per jaar, maar de groei is eraf. "Nu zijn games en dvd's mijn meest gewilde producten. De cd-verkoop is nog geen eens de helft van wat hij ooit geweest is. De afgelopen 5 jaar is de omzet zelfs met zo'n 60 procent afgenomen."

Volgens Breukhoven zijn tegenwoordig hoofdzakelijk 40-plussers nog geïnteresseerd in muziek als fysiek product. "Jongeren downloaden hun muziek liever, of ze streamen nummers via diensten als Spotify of Tunify. Ik denk daarom dat muziek in de toekomst nog meer dan nu via het internet verkocht zal worden. Veel muziekwinkels zullen waarschijnlijk moeten sluiten." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael Buble - Sway

Michael Buble - Sway

Klik op de foto om hem te beluisteren


Michael Steven Bublé (Burnaby (Canada), 9 september 1975) is een Canadees jazz-zanger en acteur. Hij woont tegenwoordig in Vancouver. Zijn eerste album behaalde de top 10 in Canada, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië.

Michael Bublé werd geboren in Burnaby, in Brits-Columbia. Hij groeide op met zijn opa’s jazzalbums. Op zijn website markeert hij het belang van zijn opa in het bemoedigen van zijn muzikale talenten. Hij zegt onder andere dat zijn grootvader zijn beste vriend was, en degene die de wereld van muziek opende die eigenlijk aan zijn generatie was voorbijgegaan. Door hem wilde Bublé zanger worden. Hij groeide op met muziek van onder andere Ella Fitzgerald en Frank Sinatra.

Bublés opa bracht hem bij een talentenjacht in Vancouver, waar hij won maar later werd gediskwalificeerd omdat hij te jong was. Hierdoor werd hij niet ontmoedigd; hij won toen hij 17 jaar was de eerste prijs bij de Canadian Youth Talent Search.

De jaren daarna had hij een muzikale carrière die niet echt van de grond kwam. Hij speelde Elvis in een dinnershow en zong in een revue genaamd Forever Swing. Hij nam een paar albums op, één als cadeau voor zijn opa. In 2000 ontving hij twee Genie Award-nominaties voor de twee nummers die hij schreef voor de film Here’s to Life met onder andere de Canadees Eric McCormack.

Een optreden tijdens een bedrijfsfeest zorgde voor Michael Bublés doorbraak. Tijdens dit feest gaf hij een cd aan Michael McSweeney, een kennis van de voormalige Minister President van Canada Brian Mulroney. McSweeney gaf de cd aan de minister, waarna Bublé werd uitgenodigd als zanger op de bruiloft van zijn dochter in 2000. Daar zong hij het nummer Mack the Knife van Kurt Weill. De zanger werd daar voorgesteld aan David Foster, een bekend producer. Hij tekende een contract waardoor hij terecht kwam bij het label 143. Daar bracht hij in 2003 zijn eerste titelloze album Michael Bublé uit.

Op het album staan veel bekende nummers als The Way You Look Tonight en Moondance (Van Morrison). Op het nummer How Can You Mend a Broken Heart (origineel van de Bee Gees) zingt Barry Gibb de achtergrondzang. Michael Bublé kwam snel in de Canadese albumlijst terecht. Het album bereikte de platina status en behaalde de nummer 1-positie in Australië. Zijn nummers Kissing'Fool (origineel George Michael) en How Can You Mend A Broken Heart haalden de top 30 in Amerika. Zijn derde single Sway behaalde in een remixversie van Junkie XL de top 20 in Australië.

Op de Juno Awards van 2004 won Bublé de prijs voor beste nieuwkomer. Zijn album was genomineerd voor Album of the Year, maar won deze prijs niet.

Hij bracht in 2003 een kerst-cd uit, Let it Snow. Het titelnummer haalde de top 40 van Australië. Ook volgde een live-album, met een video die de top 10 behaalde in de Amerikaanse videohitlijst.

Hierop volgde een wereldtournee en verscheen hij verschillende malen op televisie, onder andere in de Today Show van NBC, waarin hij een duet zong met de gastvrouw Katie Couric.

Michael Bublé is lange tijd verloofd geweest met Debbie Timuss, een toneelactrice, danseres en zangeres. Ze speelden samen in de musicals Red Rock Diner in 1996 en Forever Swing in 1998. Ook is Timuss de achtergrondzangeres op Bublés nummer It's Time. Het nummer Home is voor haar geschreven, toen Bublé in Italië was. Ook speelt ze een rol in de videoclip van dat nummer. Ze beëindigden hun relatie in november 2005.

Michael had een relatie met Emily Blunt, een Engels actrice; in juli 2008 eindigde hun driejarige relatie. Dat kwam doordat zij beiden drukke schema's hadden.

In november 2009 heeft Bublé Luisana Lopilato, een bekende actrice uit Argentinië, ten huwelijk gevraagd. Zij is onder andere te zien in de video-clip van Haven't met you yet. Ze trouwden op 31 maart 2011 in Buenos Aires.» Reageer (0)
05-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nijlpaard Lambiki overleden in Antwerpse zoo

Nijlpaard Lambiki overleden in Antwerpse zoo


http://oi45.tinypic.com/3090i9f.jpg

Lambiki, een tweejarig nijlpaard uit de Antwerpse zoo, is gisteren gestorven tijdens een operatie. Dat meldt de zoo vandaag in een persbericht. Het nijlpaard van 716 kilogram stopte met ademen kort na de verdoving.

Lambiki zou gecastreerd worden om verder in vrede samen te leven met zijn vader, moeder en grootmoeder. Als hij mannelijke hormonen zou beginnen aanmaken die zijn paringsdrift opwekken, zou er namelijk een felle concurrentiestrijd ontstaan tussen Lambiki en zijn vader, waarbij het jonge nijlpaard sowieso het onderspit zou delven. Lambiki kon bovendien niet terecht in een andere dierentuin, waardoor de operatie noodzakelijk was.

Om de operatie goed te laten verlopen, was een volledige verdoving noodzakelijk. Lambiki sliep vlot in door een pijl van een verdovingspistool, maar stopte vrij snel daarna met ademenen. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontdekt: de voordelen van een kaal mannenhoofd

Ontdekt: de voordelen van een kaal mannenhoofd


http://oi48.tinypic.com/zn4eu0.jpg


Als we de resultaten van een nieuwe Amerikaanse studie mogen geloven, halen kale mannen heel wat voordelen uit hun look. Zo zouden we heren zonder hoofdhaar beschouwen als dominanter, sportiever én betere leiders.

Professor Albert Mannes van de Wharton School of Business stelt dat kalende mannen hun laag zelfbeeld gerust opzij mogen schuiven. Hij geeft zelfs de raadt mee van de resterende plukjes haar ineens weg te scheren, aangezien een kaal mannenhoofd heel wat voordelen heeft op vlak van perceptie.

Uit drie verschillende experimenten blijkt dat kaalgeschoren hoofden ervaren worden als zijnde mannelijker en dominanter. Verder gaven proefpersonen ook aan dat kale mannen gemiddeld 2,5 centimeter groter lijken en bovendien sterker en sportiever dan mannen met een vol hoofd haar. Tot slot worden kale mannen ook gezien als betere leiders. Twee minpuntjes: kale mannenhoofden vallen iets minder in de smaak bij dames en doen een paar jaar bovenop de eigenlijke leeftijd.

"Wat hieruit te leren valt is dat onze visie op leiderschap en aansluitende eigenschappen als dominantie kunnen worden beïnvloed door factoren die er in feite niets mee te maken hebben", besluit Mannes. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Snotvalling bestrijden? Dat lukt niet met vitamine D-pillen

Snotvalling bestrijden? Dat lukt niet met vitamine D-pillen


http://oi46.tinypic.com/28mo1ue.jpg


Onderzoekers uit Nieuw-Zeeland gingen op zoek naar bewijzen voor de ziektewerende werking van vitamine D-supplementen, maar vonden helemaal niets. Wie verkouden is, hoeft dus niet te grijpen naar deze pilletjes want ze zullen de snotterende dagen helaas niet magisch inkorten.

Op een relatief kleine groep van 161 personen werd de ziektewerende werking van vitamine D-pillen getest. De groep die dagelijks vitamine D innam had op 18 maanden tijd evenveel snotvallingen opgelopen als de groep die een placebo kreeg, respectievelijk 3,7 en 3,8 verkoudheden per persoon. Er was bijgevolg ook geen verschil in het aantal gemiste dagen op het werk of de duur van elke snotvalling.

Toch blijven experten hameren op het feit dat vitamine D tijdens de wintermaanden broodnodig is. "Er is voldoende bewijs dat vitamine D vitaal is voor de weerstand. Supplementen werken dan weer niet voor iedereen omdat we allemaal een ander immuunsysteem hebben. Het is geen 'one size fits all'. De meeste mensen zouden genoeg vitamine D moeten kunnen halen uit een gezond, gebalanceerd dieet en de zomerzon", verklaart professor Ronald Eccles van het Common Cold Centre. (br.hln)» Reageer (0)
04-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarschuwing per sms als telecomfactuur de pan uit swingt

Waarschuwing per sms als telecomfactuur de pan uit swingt


http://oi49.tinypic.com/21l7q5d.jpg


Telecomregulator BIPT stelt voor om de gsm-operatoren te verplichten de klant via sms te waarschuwen als zijn factuur het maandelijks bedrag van 0, 50, 75 of 100 euro overschrijdt. Het principe staat al in de nieuwe telecomwet. Nu is er dus ook een concreet voorstel over de bedragen.

De klant zal zelf kunnen kiezen welk plafond hij verkiest om een waarschuwing te ontvangen. Als standaardplafond stelt het BIPT zelf 50 euro voor. Klanten kunnen de dienst dan kostenloos opschorten, reactiveren of aanpassen, stelt de regulator voor.

Doel van de sms is onaangename verrassingen op de factuur te vermijden, zonder dat het verbruik moet worden geblokkeerd. "Dankzij deze waarschuwing moet de consument kunnen inschatten wat de financiële gevolgen zullen zijn indien hij kiest om verder te blijven consumeren."

Het voorstel van het BIPT zal twee weken ter raadpleging op zijn website staan. De mechanismen zullen uiteindelijk in een KB worden vastgelegd. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oleta Adams - I've got to sing my song

Oleta Adams -  I've got to sing my song

Klik op de foto om haar te beluisteren

Oleta Adams (Seattle, Washington, 4 mei 1962) is een Amerikaanse soulzangeres. Oleta werd geboren als dochter van een predikant en is opgegroeid met gospelmuziek.

Oleta begon haar zangcarrière begin jaren 80 met twee zelf gefinancierde albums, die weinig succesvol waren. In 1985 werd Oleta ontdekt door Roland Orzabal en Curt Smith van Tears for Fears tijdens een optreden in een bar in Kansas, die haar uitnodigden om samen met hun te zingen als derde bandlid.

In 1989 verscheen het album The Seeds of Love en met name de single Woman in chains gezongen door Oleta Adams met Phil Collins op de drums werd een hit. In 1990 is Oleta begonnen aan een solocarrière geholpen door haar collega's van Tear for Fears die de productie verzorgden. Haar debuutalbum Circle of One werd bijzonder goed ontvangen. Met haar album Moving On (1995) is Oleta meer de richting van R&B opgegaan.
» Reageer (0)
03-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We worden pas écht goed in shoppen op ... 57

We worden pas écht goed in shoppen op ... 57


http://oi49.tinypic.com/358wgo5.jpg


Uit een onderzoek van shoppingsite 'Myhigh' bij meer dan 2.000 vrouwen blijkt dat de helse, soms frustrerende, zoektocht naar de perfecte winkels en ideale outfits pas stopt als we de 50 ver voorbij zijn. "De 57-jarige shopper zal zelfzeker winkelen en zeer zelden terug moeten gaan om iets te ruilen", klinkt het.

"Vrouwen spenderen eerst ruim 40 jaar aan het uitzoeken welke kleren echt flatteren en krijgen daarbij veelal advies van vriendinnen en familie. Eens ze de 55 gepasseerd zijn, worden ze veel slimmer in het selecteren van de juiste kledij", verklaart Niki Blackmore van Myhigh.

Omdat er slimmer gewinkeld wordt, gaat er ook minder budget verloren. Uit de studie blijkt dat dames van rond de 57 gemiddeld 60 euro spenderen op één maandelijkse shoppingtrip. Ze blijken ook sluwer in het opsporen van koopjes en durven veel vuriger vragen naar een korting. Het wordt ook allemaal veel minder frustrerend, aangezien de meeste vrouwen tegen dan al lang een drietal lievelingswinkels hebben uitverkoren om hun kleerkast mee te vullen. Ze hoeven bijgevolg ook niet eindeloos lang in paskotjes te staan om de perfecte nieuwe outfit samen te stellen.

In tegenstelling tot heel veel jongere dames, hebben 55-plussers zelden overbodige items in hun kast hangen. Gemiddeld zitten er slechts 4 ongedragen kledingstukken verdoken in de collectie. Er wordt dus veel minder impulsief gewinkeld, met als gevolg dat dames van 57 op elke 20 aankopen maximaal één à twee keer terug moeten naar de winkel om iets te ruilen.

"Met ouderdom komt ook vertrouwen. Dames leren hun lichaamsvorm te aanvaarden, kunnen zich zeer zelfzeker kleden en shoppen efficiënt", besluit Blackmore.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!