NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
25-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studente verkoopt maagdelijkheid voor 780.000 dollar


Studente verkoopt maagdelijkheid voor 780.000 dollar

Klik op de foto om het filmpje te bekijken
De 20-jarige Braziliaanse studente die haar maagdelijkheid te koop heeft aangeboden op een veiling krijgt maar liefst 780.000 dollar van de hoogste bieder, de Japanner 'Natsu'. Catarina Migliorini nam deel aan een project van de Australische documentairemaker Justin Sisely. Tot dinsdag was er nog 'slechts' 160.000 dollar geboden, maar toen vijf mannen tegen elkaar begonnen op te bieden steeg de prijs ineens tot 780.000 dollar, zo'n 550.000 euro. Migliorini en de succesvolle bieder, die enkel als Natsu bekendstaat, zouden het doen op een vliegtuig van Australië naar de VS om de regels in verband met prostitutie te omzeilen.

Migliorini meent echter niet dat de transactie prostitutie is. "Als iemand slechts één keer in zijn of haar leven iets doet, dan is dat niet zijn of haar beroep", zo citeert de krant Folha de Sao Paulo de Braziliaanse. "Als je een foto neemt en die is goed, dan beschouwt men je niet als een fotograaf".

De man achter de veiling is de Australische filmmaker Justin Sisely. Die wil het verhaal brengen in de documentaire 'Virgins Wanted'. Daarin zullen geen intieme scènes te zien zijn want Sisely wil zich toespitsen op interviews met de deelnemers.

De studente heeft verklaard dat 90 procent van de opbrengst voor een goed doel is bestemd, een huizenproject in Brazilië. Maar daar is de documentairemaker niet zo zeker van. "Dat verbaast me, want tegen mij heeft ze altijd gezegd dat het een puur zakelijke beslissing van haar was om deel te nemen", zei Sisely aan de Huffington Post. "Maar ik denk dat ze nu niet meer terug kan, gezien de enorme publiciteit rond dit verhaal."

Op dezelfde website heeft ook een Russische man zijn maagdelijkheid geveild. Aleksandr haalde maar 3.000 dollar op.(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady Gaga - Yoü And I

Lady Gaga - Yoü And I

Klik op de foto om haar te beluisterenLady GaGa is een Amerikaanse singer-songwriter. GaGa is bekend geworden door haar werk in elektronische muziek. Ze schrijft haar eigen teksten en ontwerpt haar eigen videoclips. Voor het nummer Just Dance werd zij in 2008 genomineerd voor een Grammy Award. De stijl van Lady GaGa wordt vaak betiteld als een revival van de electropop muziek uit de jaren 90.


Ze werd in 1986 geboren in een Italiaanse familie aan de Lower East Side van Manhattan. Op vierjarige leeftijd begon ze met pianospelen. Op haar dertiende gaf ze haar eerste grote optreden. Op haar twintigste werd ze aangenomen bij Interscope Records waar ze haar eerste nummers schreef. Zo schreef ze onder andere voor de Pussycat Dolls en Britney Spears. In 2008 trad ze op tijdens de Miss Universeverkiezing met haar beste vriendinnen Pauline en Sophie.

Haar debuutalbum The Fame schreef GaGa samen met onder andere de producer RedOne. De leadsingle van het album, Just Dance, werd uitgebracht in april 2008. Het nummer behaalde de nummer 1-positie in zeven landen. In de meeste landen, waaronder Nederland, werd deze positie pas behaald in 2009, toen het nummer de airplay kreeg, waar het daarvoor aan ontbroken had. Tweede single Poker Face werd uitgebracht in september 2008. Het nummer werd succesvoller dan Just Dance, door in bijna twintig landen de eerste plaats te behalen. Als derde single werd in Nederland gekozen voor LoveGame. In andere landen wordt eerst het nummer Eh, Eh (Nothing Else I Can Say) uitgebracht. Het nummer LoveGame wordt wegens omstandigheden in sommige landen vervangen door Paparazzi.

Op 28 mei 2009 gaf GaGa toe wat al langer werd vermoed; zij is inderdaad biseksueel, maar verklaart nog nooit verliefd te zijn geweest op een vrouw en gelukkig te zijn met haar huidige vriend

Naast interesse voor avant-garde en elektronische dance muziek heeft Gaga zich verbreed tot glam-rock en een pop-sound met invloeden van David Bowie en Queen. "Queen en David Bowie zijn erg belangrijk voor me geweest, ik wist me geen raad voordat ik ze ontdekte" aldus GaGa.
» Reageer (0)
24-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wintertijd speelt vooral jonge ouders parten

Wintertijd speelt vooral jonge ouders parten


http://oi49.tinypic.com/2vbx3rd.jpg


Voor de meeste mensen voelt de overgang naar de wintertijd fijn, maar voor ouders met kleine kinderen kan het pittig worden. Kinderen die normaal om 7 uur naast hun bed staan, doen dat vanaf zondag, wanneer de klok een uur achteruitgaat, waarschijnlijk om 6 uur. Maar daar valt op in te spelen, zegt professor Joke Meijer van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Komende zondagmorgen wordt 3 uur opnieuw 2 uur bij het ingaan van de wintertijd.

"Ouders kunnen vanaf ongeveer drie dagen voor het ingaan van de wintertijd hun kinderen er al op beginnen voor te bereiden door ze steeds wat later naar bed te laten gaan. Het idee is dat ze dan 's ochtends ook steeds wat later wakker worden", zegt Meijer, expert op het gebied van de biologische klok en slaap.

Voor iets oudere kinderen, die al naar school gaan, komt de wintertijd beter uit. "Die moet je vaak wakker maken als ze naar school moeten. Dat wordt nu iets makkelijker, omdat het volgens hun biologische klok een uurtje later is en ze zich dus beter uitgeslapen voelen."

Volgens Meijer hebben relatief weinig mensen last van de overgang van zomer- naar wintertijd. Andersom voelt het des te heftiger. Dat komt omdat het ritme van de meeste volwassenen iets langer dan een etmaal is. "We hebben van onszelf een ritme dat tussen de 24 en 25 uur ligt. Dat merk je vooral in het weekend. Als we niet vroeg op hoeven, hebben we meestal de neiging wat later te gaan slapen, de dag wat langer te maken als het ware, en de volgende ochtend uit te slapen. Bij de overgang van zomer- naar wintertijd duurt de dag eenmalig 25 uur. Dat ligt dichter bij ons natuurlijke ritme. Bij de overgang van de winter- naar zomertijd, duurt de dag ineens maar 23 uur. Dat voelt veel ingrijpender voor de meeste mensen", aldus Meijer. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste invasie van koolmezen sinds tijden

Grootste invasie van koolmezen sinds tijden


http://oi49.tinypic.com/2ql5tkw.jpg


Het mislukken van de oogst van beukennootjes en andere boomzaden in Noord- en West-Europa leidt tot de grootste invasie van koolmezen "sinds mensenheugenis", meldt Natuurbericht.be.

De vruchtzetting bij bomen varieert sterk van jaar tot jaar: in zogenaamde 'mastjaren' wordt een overvloed aan zaden geproduceerd, in andere jaren staat de zaadproductie op een (heel) laag pitje, aldus Marc Herremans van Natuurpunt. "In West-en Noord-Euopa wordt 2012 het jaar van de mislukte zaadzetting."

Voor vogels die voor een succesvolle overwintering afhankelijk zijn van zaden en noten, vooral beukennootjes, dreigt een hongerwinter in de traditionele overwinteringsgebieden, waardoor die vogels massaal gaan trekken.

Sinds de tweede week van oktober trekken "ongekende aantallen" koolmezen door België en Nederland, vaak hoog en in grote groepen en die zullen wellicht de vorige recordinvasie van 2008 overtreffen. De mezen komen uit Litouwen en verder, zo blijkt uit een ring van een Russische mees die langs de Baltische kust trok.

In Scandinavië was de exodus van trekvogels in het najaar nog nooit zo groot, vooral vinken en kepen haalden "indrukwekkende records" richting Europees vasteland. Er worden nog grote aantallen pimpelmezen en zwarte mezen verwacht.

De piek van de vogeltrek is overigens achter de rug, en gisteren werden nog 269.000 trekvogels geteld. Van donderdag tot zaterdag werden 2,4 miljoen trekvogels "ongekende aantallen" geteld, waaronder 840.000 vinken en 540.000 houtduiven. Ook het Belgisch record sperwer werd donderdag verpulverd, vrijdag het record veldleeuwerik. Er zijn ook grote aantallen vinken geteld.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen lelijk littekenweefsel meer met dit spotgoedkoop middeltje?

Geen lelijk littekenweefsel meer met dit spotgoedkoop middeltje?


http://oi45.tinypic.com/2564ci9.jpg


Australische wetenschappers denken het antwoord gevonden te hebben op keloïd-littekens, in de volksmond gekend als 'wild vlees'. Hierbij groeit het weefsel buiten de grenzen van de wonde, met dikke, donker gekleurde littekens tot gevolg. Ze ontstaan bij ongeveer 15 procent van alle wonden, zelfs bij de kleinste huidbeschadiging. Denk maar aan injecties of piercings.

Niemand blijft graag achter met littekens, zeker niet als ze de eigenlijke wonde overstijgen en bovendien niet vervagen met de tijd. Daarom hopen Australische wetenschappers nu een oplossing te hebben gevonden voor deze keloïd-varianten. Naast het feit dat ze pijnlijk zijn en hevig kunnen jeuken, is het grootste probleem voor velen het uitzicht.

"Keloïd-littekens kunnen heel wat psychologische zorgen veroorzaken, zeker omdat ze vaker voorkomen op zeer zichtbare delen van de huid, zoals het bovenste deel van de borst, schouders en oorlellen. Ze zijn moeilijk aan te pakken en bestaande behandelingen zijn niet altijd succesvol. Dit nieuwe onderzoek is meer dan welkom en zal hopelijk hoopgevende resultaten brengen", getuigt een woordvoerster van de Association of Dermatologists.

Spotgoedkoop
Bestaande behandelingen zijn onder meer het injecteren van steroïden om de ontsteking tegen te gaan, het bevriezen van de littekens in een vroeg stadium door gebruik te maken van vloeibare stikstof of het operatief verwijderen, wat kan resulteren in nog grotere littekens. In de nieuwe studie werd gewerkt met verapamil, een gekend geneesmiddel dat vooral wordt gebruikt voor hartaandoeningen als te hoge bloeddruk en hartritmestoornissen. Eén doosje met 84 tabletten kost nog geen twee euro en er zijn geen vervelende bijwerkingen bekend.

In 2010 werd door wetenschappers in Taiwan ontdekt dat verapamil de productie stimuleert van de proteïne decorine die een belangrijke rol speelt in de groei van collageen, fundamenteel voor de elasticiteit van de huid. Wanneer ons lichaam gezond weefsel aanmaakt bij de genezing van een wonde, zorgt collageen ervoor dat de huidcellen ordelijk geconfigureerd worden.

Voortbouwend op deze theorie gingen onderzoekers van de universiteit van Western Australia recent aan de slag met 30 patiënten die keloïd-littekens hebben aangemaakt na brandwonden. Verwacht wordt dat de testfase een jaar zal duren. Het wild vlees zal eerst chirurgisch vewijderd worden, waarna ze op regelmatige tijdstippen injecties met verapamil zullen krijgen in hun littekens om te testen hoe effectief het de aanmaak van littekenweefsel kan beïnvloeden (br.hln)» Reageer (0)
21-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reispas binnenkort zeven jaar geldig in plaats van vijf

Reispas binnenkort zeven jaar geldig in plaats van vijf


http://oi49.tinypic.com/5k3x1i.jpg


De geldigheidsduur van een Belgisch paspoort is binnenkort zeven jaar in plaats van vijf jaar. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) recentelijk beslist, zo blijkt uit een mededeling van Buitenlandse Zaken.

Voor de verlenging moet wel nog de paspoortwetgeving gewijzigd worden. Een wetsontwerp wordt momenteel voorbereid, meldt Buitenlandse Zaken.

De prijs van een internationaal paspoort- 71 euro plus gemeentetaksen voor een normale procedure- blijft ongewijzigd. Die prijs wordt bepaald door consulaire taksen, de productie- en beveiligingskosten en de gemeentetaksen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wet Wet Wet - Love Is All Around

Wet Wet Wet - Love Is All Around

Om hun te beluisteren klik op de foto


Wet Wet Wet is een Schotse popgroep, die het meest succes had in de tweede helft van de jaren '80 tot eind jaren '90.» Reageer (0)
20-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 133 diersoorten verdwenen uit Vlaanderen de laatste 100 jaar

133 diersoorten verdwenen uit Vlaanderen de laatste 100 jaar


http://oi50.tinypic.com/330fqy1.jpg


133 diersoorten zijn verdwenen uit Vlaanderen de laatste 100 jaar, dat staat in de Natuurindicatoren 2012 van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). 429 soorten staan op de rode lijst: zij staan op het punt te verdwijnen uit onze regio. Het totale aantal inheemse soorten staat op 1.934. Het aantal uitheemse soorten is dan weer gestegen tot 250.

Vooral vlinders staan onder druk: van de 67 vlindersoorten die sinds het begin van de vorige eeuw in Vlaanderen voorkwamen, zijn er ondertussen 19 uitgestorven, 18 in gevaar en 7 bijna in gevaar.

Vissen hebben dan weer te lijden onder de fragmentatie van waterlopen door stuwen en sluizen. "Als het huidige saneringstempo wordt aangehouden, zullen de geïnventariseerde vismigratieknelpunten op de belangrijkste waterlopen pas na 2015 gezond zijn", klinkt het alarmerend. Voor de andere waterlopen zou dat nog zes jaar langer duren.

Om de soorten voor uitsterven te beschermen, werd al 18 soortbeschermingsplannen opgesteld, waarvan er 17 al worden uitgevoerd. De 'gelukkigen' zijn onder andere: de vroedmeesterpad, adder, das, boomkikker, grote pimpernel, hamster, nachtzwaluw, kleine rietgans en heivlinder. Deze herfst wordt van de Vlaamse regering verwacht dat ze nieuwe plannen opstelt.

Terwijl de inheemse soorten onder druk staan, neemt het aantal uitheemse soorten toe, tot 250. Minstens 88 daarvan staan op een Europese signaallijst van problematische soorten. Vooral het aantal planten neemt toe: sinds de jaren '70 is hun aantal verdubbeld, en het blijft toenemen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16-jarige Amerikaan gaat op de foto met elk dier op aarde


16-jarige Amerikaan gaat op de foto met elk dier op aardehttp://oi46.tinypic.com/2e6aqzk.jpg


De Amerikaanse tiener Tallon Nightwalker gaat met iedere nieuwe diersoort die zijn pad kruist op de foto. Zijn totaal tot dusver: 840 dieren.

De knaap begon zijn zoektocht reeds op 5-jarige leeftijd. Via zijn Facebookpagina roept de jongen op om bedreigde diersoorten te beschermen. Zijn doel is dan ook met zoveel mogelijk zoogdieren, vogels, reptielen en amfibieën te poseren alvorens ze uitgestorven zijn.

Volgens de regels die hij zichzelf oplegt, moet hij het dier aanraken of zich zo dicht mogelijk in de buurt van het dier bevinden. Een kooi mag niet tussen hem en het dier instaan. Zo hield hij inmiddels al een boa in de handen en kuste hij een wolf.

"Ik hoop dat deze foto's het bewustzijn aanwakkeren dat de biodiversiteit moet behouden worden. Ik wil mensen aanmoedigen dieren van alle soorten en maten te leren waarderen en beschermen", aldus nog Tallon.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feel good-filmpje van de dag: babyolifant gered uit kuil

Feel good-filmpje van de dag: babyolifant gered uit kuil

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Tijd om de zakdoek erbij te halen: geniet mee van het emotionele weerzien tussen een babyolifantje en zijn moeder, nadat die eerste klem geraakt was in een smalle kuil van het Amboseli Nationaal Park van Kenia.

Mama Zombe stond er enigszins verweesd op te kijken: niets kon ze doen om haar oogappel weer op de begane grond te trekken. De hartverscheurende situatie was zeker al een paar dagen aan de gang.

Tijd voor olifantenorganisatie Amboseli Trust om twee jeeps uit te sturen. De twee redders ondervonden de nodige moeite om een touw rond het olifantje te krijgen, maar met paardenkracht lukte het uiteindelijk toch om het kleintje uit zijn netelige situatie te bevrijden.

Het emotionele deel moet dan echter nog komen. In volle vaart rent het kalf over de dorre vlakte, richting zijn weggejaagde moeder. Intussen had de luid trompetterende Zombe al de terugweg aangevat. De 'knuffel' via de slurven vormt de kers op de taart.» Reageer (0)
19-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifantenstier Chang aangekomen in Planckendael

Olifantenstier Chang aangekomen in Planckendael


http://oi45.tinypic.com/amqqo6.jpg


Olifantenstier Chang kan volop op verkenning gaan in dierenpark Planckendael. De kolos van bijna zes ton kwam over van het Franse Le Pal (Dompierre), waar hij wegmoest omdat hij anders zijn inmiddels geslachtsrijpe dochter zou kunnen bevruchten.

Planckendael was op zoek naar een nieuwe Aziatische dekolifant omdat stier Hussein uit Tierpark Hagenbeck in Hamburg net voor zijn vertrek naar Mechelen overleed.

Chang moet dus in het beste geval voor nieuwe Kai-Mookjes zorgen. Chang maakte overigens al kennis met Kai-Mook, het kleintje uit de Antwerpse Zoo dat inmiddels ook haar intrek in Planckendael heeft genomen. Het contact kwam tot stand met de slurf, uiteraard.

Maar de dekstier zal zich dus vooral op de vruchtbare vrouwtjes moeten concentreren. En dat zijn YuYuYin, Phyo Phyo en binnen twee jaar ook May Tagu. Tussen bevruchting en bevalling zitten 22 maanden. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actrice Sylvia Kristel (60) overleden aan kanker

Actrice Sylvia Kristel overleden aan kanker


http://oi50.tinypic.com/2lv05s5.jpg


Actrice Sylvia Kristel is gisterenavond op zestigjarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Ze stierf in haar slaap, maakte haar management Features Creative Management vandaag bekend.

De actrice, die meer dan vijftig internationale films op haar naam heeft staan, laat een zoon achter die ze kreeg met schrijver Hugo Claus. De laatste jaren was ze samen met haar partner Peter Brul. Ze wordt in besloten kring begraven.

Sylvia Kristel genoot in het buitenland grote bekendheid. In 1973 brak zij internationaal door met de Franse erotische film 'Emmanuelle', waarin ze de titelrol speelde. (br.hln - foto photonews)» Reageer (0)
18-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacht op ijsberen neemt alleen maar toe

Jacht op ijsberen neemt alleen maar toe


http://oi48.tinypic.com/148pso3.jpg


Er lopen nog 20.000 à 25.000 ijsberen rond op onze planeet. Hun aantal neemt jaarlijks af door het versneld smelten van het ijspak in het arctisch gebied. En toch worden er jaarlijks nog 800 à 1.000 exemplaren van dit magnifieke dier omgelegd door jagers, voornamelijk als 'sport'. De Verenigde Staten gaat nu een nieuwe poging doen om daar iets aan te doen. Het land heeft een voorstel tot een wereldwijd handelsverbod op ijsbeerhuiden, -klauwen en -tanden op de agenda van de volgende Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora (CITES) gezet. Als dat erdoor komt, betekent dat in de praktijk het einde van de jacht op ijsberen. Hoe dringend dat is, bleek de afgelopen weken nog: steeds meer hongerige ijsberen zakken af naar menselijke woongebieden op zoek naar eten en worden dan onder het mom van veiligheid genadeloos afgeknald.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jong bloed kan veroudering brein tegengaan

Jong bloed kan veroudering brein tegengaan


http://oi50.tinypic.com/8w07cz.jpg


Het klinkt een beetje creepy en tegelijk is het niet zo onlogisch: jong bloed 'vernieuwt' de verbindingen tussen hersencellen en verbetert zo het geheugen.

Ten minste: dat is zo bij muizen. Dieren van 18 maanden oud presteerden even goed als muizen van 4 maanden oud. Aangezien de meeste muizen tussen 18 en 24 maanden leven, hebben ze de bejaarden vergeleken  met de jonkies. Ook de spieren, lever en het immuunsysteem lijken een voordeel te hebben van het jonge bloed.

De techniek wordt nu getest bij muizen die Alzheimer hebben.

De wetenschappers zijn hoopvol dat de behandeling zal goedgekeurd worden bij mensen en de ravage van de veroudering kan tegengaan. Het enige wat nodig zou zijn, is een regelmatige injectie van bloed gedoneerd door 20-jarigen, al is nog niet duidelijk hoe regelmatig en hoeveel bloed er nodig is per persoon

"Het voordeel is dat het geen vreselijke neveneffecten kan hebben. Het is maar bloed. We gebruiken het al de hele tijd bij transfusies en operaties. Ik ben er echt meer en meer van overtuigd dat jong bloed de ouderen kan helpen", verklaard onderzoeker Saul Villeda op de jaarlijkse conferentie van de vereniging voor neurowetenschappen.

Andere wetenschappers zijn minder optimistisch: "Misschien leidt dit enkel naar een medicatie dat de veroudering van de hersenen voorkomt, eerder dan omkeert. Maar dan nog zal het grote effecten hebben", aldus professor Chris Mason van University College London.

Al is er wel een praktisch probleem: de voorraad aan bloed. Nu al dreigt er vaak een tekort aan bloed, en dit is enkel om operaties, ongevallen en andere behandelingen te ondersteunen. Als er nog behandeling voor de steeds groeiende groep ouderen bijkomt, wordt bloed binnenkort een schaars goed. Jongeren staan nu al niet te springen bloed te geven, en straks wordt hun veel kleinere generatie overbevraagd door de ouderen. Ook al klinkt de 'bloedbehandeling' mooi in theorie, er moeten nog veel hindernissen overwonnen worden. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Morrison - Have I told you lately that I love you

Van Morrison - Have I told you lately that I love you

Klik op de foto om hem te beluisteren


Van Morrison, volledige naam George Ivan Morrison (Belfast, 31 augustus 1945) is een Noord-Ierse zanger en muzikant die deel uitmaakt van de zogenoemde Belfast Blues. Hij is zanger-tekstschrijver maar ook gitarist en soms speelt hij de harmonica of de saxofoon.» Reageer (0)
17-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Vrouw voedt weesolifantje op in Malawi

Vrouw voedt weesolifantje op in Malawi

http://oi47.tinypic.com/nqvhib.jpg


Moeders weten maar al te goed hoe het is om midden in de nacht op te staan om hun baby te voeden, maar weinig mama's zullen ooit in het holst van de nacht een babyolifant de fles hebben gegeven.

Jenny Webb besloot in februari een olifant van enkele weken oud te adopteren. Parkwachters vonden het weeskind, Moses genaamd, aan de oever van een rivier in een reservaat in Noord-Malawi. De parkwachters hebben twee dagen tevergeefs naar de moeder van het kalf gezocht, die waarschijnlijk door stropers is gedood. De illegale jacht op olifanten in Afrika kost volgens natuurbeschermers jaarlijks aan duizenden dikhuiden het leven.

De nationale parken in Malawi beschikten niet over de middelen om Moses groot te brengen. Daarom besloot Webb, oprichter van de Jumbo Foundation, een weeshuis voor grote dieren, zich over Moses te ontfermen.

De bijna negen maanden oude Moses weegt honderd kilo en drinkt dagelijks 24 liter speciale babyvoeding voor olifanten, die kokosmelk en veertien andere ingredi�nten bevat. "Olifanten zijn extreem gevoelig", zegt Webb. "Ik was verbijsterd. We zien olifanten als grote, sterke wezens maar ze zijn erg emotioneel. Moses voelt aan hoe ik me voel. Als ik droevig ben, is hij zorgzaam. Als ik boos ben raakt hij snel overstuur", gaat ze verder.

Webb heeft een matras in de huiskamer gelegd waar zij en Moses elke avond in slaap vallen. Moses wordt elke twee uur wakker en wandelt wat door de kamer, totdat Webb wakker wordt om hem de fles te geven. Als Webb 's ochtends met een kop koffie voor de televisie zit gooit Moses zijn slurf over haar schouder en legt hij zijn hoofd tegen het hare.

Dierenartsen voorzien Webb van advies. Ook het Elephant Orphanage Project in Zambia, dat zestien jaar ervaring heeft met het grootbrengen van olifantenkalfjes, staat Webb bij.

In het wild schuilen babyolifantjes onder hun moeder voor de zon. Om dit na te bootsen heeft Webb een dekentje over Moses gehangen. Zijn huid, die nu nog kwetsbaar is, wordt tevens beschermd met zonnebrandcr�me en vochtinbrengende cr�me.

Kort nadat Webb Moses mee naar huis had genomen moest het kalfje aan een hernia worden geopereerd, die hij opliep tijdens zijn geboorte. Het dier schoot na de operatie in de stress en weigerde te eten. Moses werd echter onder dwang gevoed en is inmiddels weer op een gezond gewicht, aldus Webb.

Zorgen voor een babyolifant is een dagtaak. Webb heeft twee mensen in dienst genomen om haar te helpen. De drie spelen om en om met Moses en vegen met hun armen door het stof op de grond, iets wat een moederolifant normaal met haar slurf doet.

Net als kleuters gaat Moses graag naar buiten en Webb gaat dagelijks met Moses en haar honden wandelen. "De honden zijn feitelijk zijn kudde. Hij trekt overdag met ze op en gaat graag mee wandelen, maar 's nachts stuurt hij de honden naar buiten. Hij wil niet met de honden slapen. Hij wil samen met de katten slapen, en met mij", vertelt Webb.

Over een paar weken begint Moses als het goed is gras, hooi, schors en paardenvoer te eten. Hij stopt af en toe al gras en blaadjes in zijn mond, maar verorbert ze nog niet. Tegen de tijd dat hij vier jaar is zal hij geheel gestopt zijn met de babyvoeding, en overgestapt zijn op groen. Op zijn vijfde verjaardag wil Webb Moses weer vrijlaten in de natuur.

In de tussentijd wil Webb geld inzamelen om een boma, een Afrikaanse kraal, te bouwen voor als Moses te groot is om nog in Webbs huis te wonen. "Als hij twee jaar is zal hij niet meer door de deur passen en zal hij buiten moeten leven", klinkt het. Ze wil van Moses een 'ambassadeur voor olifanten' maken om mensen te bewust te maken van de olifantenjacht.

Voor Moses zorgen is tot dusver een uitdaging gebleken. "Het is echter een van de meest lonende ervaringen van mijn leven gebleken. Ik heb kinderen opgevoed, en dit is vergelijkbaar, hoewel je een olifant niet in een kinderwagen kan stoppen", getuigt Webb.

Moses grootbrengen bracht haar op het idee voor een weeshuis voor andere dieren. "Toen we Moses kregen, merkten we dat er een dringende behoefte is aan een weeshuis voor grote dieren. Olifanten, nijlpaarden, buffels, neushoorns... er is geen plek voor die baby's als hun ouders worden gedood. Er zijn wel wat plaatsen in Zambia en Kenia, maar niet hier in Malawi. Dat is waar ik aan werk", besluit ze. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.96-jarige Indier wordt weer vader

96-jarige Indier wordt weer vader


http://oi49.tinypic.com/mn0qb8.jpg


Een 96-jarige boer in India is opnieuw vader geworden en heeft daarmee zijn eigen wereldrecord scherper gesteld. Ramajit Raghav uit een regio bij New Delhi was 2 jaar geleden al de oudste vader ter wereld van een pasgeboren baby.

Zijn 52 jaar oude vrouw heeft op 5 oktober opnieuw een zoon ter wereld gebracht, hun tweede. Na twee kinderen is het gezin wel groot genoeg, zei de hoogbejaarde man vandaag tegen de krant Times of India. Om nog wel seks te kunnen hebben, vindt hij dat zijn vrouw zich moet laten steriliseren.

De bijna 100-jarige deelde nog mee dat hij altijd vrijgezel was en celibatair leefde, tot hij 12 jaar geleden zijn vrouw leerde kennen. Zijn grote potentie is volgens hem te danken aan het feit at hij zijn leven lang geen vlees eet en geen alcohol drinkt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kim Carnes - Bette Davis Eyes

Kim Carnes - Bette Davis Eyes

Om haar te beluisteren klik op de foto

Over Kim Carnes


Kim Carnes ken je wellicht nog wel als de schuurpapieren stem achter het fraaie pophitje “Bette Davis Eyes” ergens aan het begin van de jaren tachtig. Dat liedje en het erbij horende album “Mistaken Identity” zouden haar voor eens en voor altijd met het predikaat “vrouwelijke Rod Stewart” opzadelen. En met wisselend succes zou ze in de jaren die volgden nog tal van zeer mooie dingen aan – toen nog – vinyl toevertrouwen, maar dan werd het plots heel erg stil rond Carnes. Pijnlijk enerzijds, maar anderzijds stelde het haar ook wel in de gelegenheid om eens serieus te gaan herbronnen. En zo geschiedde dan ook.

Voor haar nieuwe album nam ze zich ruimschoots de tijd. Ze zocht en vond geschikte schrijfpartners in mensen als Chuck Prophet, Kim Richey, Matraca Berg, Al Anderson, Jeff Hanna (Nitty Gritty Dirt Band), Angelo en Anders Osborne. En dan weet je ’t wel zo ongeveer, he? Op het in Nashville ingeblikte “Chasin’ Wild Trains” profileert La Carnes zich inderdaad geheel en al anders als op haar eerder plaatwerk. Ze verdient met haar nieuwe CD wat ons betreft een plaatsje ergens in de buurt van grote madammen als de hier eerder al even vermelde Kim Richey. Rootsy pop en country vormen immers voortaan de sleutelwoorden tot haar oeuvre. Laat je verrassen door het met rinkelende gitaartjes opgeluisterde “All About Time”, het ronduit verbluffend mooie, samen met de onvolprezen Chuck Prophet gebrachte “Lucid Dreams”, de al even fraaie ingetogen rootspop van het mede door Anders Osborne gedragen “Runaway” en het met Matraca Berg ingezongen “If I Was An Angel” of het lekker wegrockende “You Made My Skin Burn” en je zal het al snel met ons eens zijn, dat we hier te maken hebben met een zeer aangenaam weerzien. Het mooiste liedje hebben we dan overigens nog niet eens vermeld. Dat is wat ons betreft immers het met een speels accordeon ingekleurde “Too Far Gone” dat Carnes samen met Kim Richey pende. Deze laatste en Matraca Berg waren bovendien ook van de partij bij de opname ervan.» Reageer (0)
16-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zon, kom terug: 9 op 10 hebben nu al tekort aan vitamine D

Zon, kom terug: 9 op 10 hebben nu al tekort aan vitamine D


http://oi46.tinypic.com/vqkvww.jpg


Ben je al een tijdje verkouden? Heb je vaak hoofdpijn? Of ben je altijd moe? Als dat het geval is, dan heb je misschien te maken met een tekort aan vitamine D. Dat zou geen verrassing zijn, want volgens recente cijfers hebben negen op de tien mensen daar vandaag al last van.

En niet in een lichte vorm, zo blijkt uit een Brits onderzoek. Want terwijl één op de negen mensen te maken hebben met een 'tekort', gaat het bij twee op drie zelfs om een 'ernstig gebrek'.

Zonlicht
Vitamine D is erg belangrijk voor ons lichaam, want het geeft een boost aan het immuunsysteem. Wanneer je niet genoeg opneemt, zijn de lichaamscellen niet in staat om gevaarlijke infecties af te weren. Het tekort wordt dan ook vaak geassocieerd met aandoeningen zoals oververmoeidheid, botpijn, spierpijn, gewrichtspijn, migraine en problemen met de huidpigmentatie. Veel mensen met een tekort aan vitamine D ontwikkelen ook een winterdepressie.

Het tekort aan vitamine D is hoofdzakelijk te wijten aan een gebrek aan zonlicht, waaruit we 90 procent van onze dagelijkse hoeveelheid halen. De overige 10 procent komt uit voeding. Aangezien 77 procent van de volwassenen in de enquête van BetterYou aangaf dat ze het grootste deel van hun dag op kantoor doorbrengen, is het geen verrassing dat ze te weinig zonlicht opnemen.

Bijgevolg bekende bijna de helft van de ondervraagden dat ze regelmatig last hebben van een energietekort, terwijl 40 procent regelmatig pijn krijgt aan botten en gewrichten. "Onze bevindingen bewijzen dat het probleem veel groter is dan algemeen wordt gedacht", zegt Andrew Thomas, de stichter van gezondheidsorganisatie BetterYou.

Compensatie?
"Bijna 90 procent van de proefpersonen had te maken met de klassieke symptomen van het tekort aan vitamine D of somden verschillende levensstijlelementen op die hen vatbaarder maken."

Een groot probleem is ook dat het tekort niet op een andere manier wordt gecompenseerd. Van degene die geen supplementen namen, kreeg 71 procent de diagnose van 'ernstig tekort'. Dat wijst op een duidelijke link tussen de twee.

Zo herken je de symptomen...
- zwak immuunsysteem, inclusief frequente verkoudheden
- vermoeidheid en bot-, gewrichts- of spierpijn
- depressie
- hoofdpijn en migraine
- rachitis (of Engelse ziekte, een botaandoening)

... en zo doe je er iets aan:
- dagelijkse spray van vitamine D
- vette vis en levertraan
- breng zonnecrème pas aan nadat je 10 à 15 minuten onbeschermd de UV-stralen hebt opgenomen
- kies voor lichttherapie aan de hand van zonnelampen of UV-lampen  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handen vaak vuiler dan wc-pot

Handen vaak vuiler dan wc-pot


http://oi49.tinypic.com/34nh7pi.jpg


Bijna een op de tien bankkaarten bevat sporen van uitwerpselen, een op de zeven bankbriefjes bevat een hoog niveau van bacteriën die je ook in een gebruikte wc-pot vindt. Brits onderzoek toonde aan dat onze handen hierdoor vuiler zijn dan we denken.

Onderzoekers aan de universiteit van Londen toonde aan dat een kwart van de handen sporen bevat van besmetting met uitwerpselen, waaronder de bacterie E.coli. Hierdoor kun je jezelf ziek maken, want slechts 39 procent van de deelnemers aan de studie waste zijn handen voor het eten. Hoewel het merendeel beweert dit te doen na een toiletbezoek, bewijzen bankkaarten en bankbriefjes het tegendeel. Je handen wassen met zeep kan het aantal infecties die tot diarree leiden met 42 procent beperken, maar slechts 69 procent van de mensen doet dit wanneer het mogelijk is.

Professor Ron Cutler: "Onze analyse onthulde dat door kaarten en geld aan te raken we dagelijks in contact komen met potentiële ziekteverwekkers. Mensen zeggen misschien wel dat ze dagelijks hun handen wassen, maar dit onderzoek bewijst het tegendeel. Ook blijkt dat bacteriën makkelijk overleven op geld en kaarten." Volgens professor Val Curtis toont dit onderzoek aan hoe belangrijk dit is. "Het verassend hoge niveau van besmetting van dagdagelijkse objecten is een teken dat mensen hun handen vergeten te wassen na een toiletbezoek, die is een van de belangrijkste momenten om infecties te voorkomen."

De onderzoekers bestudeerden stalen van 272 Londenaars en 816 stalen van bankkaarten en cash geld.» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!