NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
17-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.96-jarige Indier wordt weer vader

96-jarige Indier wordt weer vader


http://oi49.tinypic.com/mn0qb8.jpg


Een 96-jarige boer in India is opnieuw vader geworden en heeft daarmee zijn eigen wereldrecord scherper gesteld. Ramajit Raghav uit een regio bij New Delhi was 2 jaar geleden al de oudste vader ter wereld van een pasgeboren baby.

Zijn 52 jaar oude vrouw heeft op 5 oktober opnieuw een zoon ter wereld gebracht, hun tweede. Na twee kinderen is het gezin wel groot genoeg, zei de hoogbejaarde man vandaag tegen de krant Times of India. Om nog wel seks te kunnen hebben, vindt hij dat zijn vrouw zich moet laten steriliseren.

De bijna 100-jarige deelde nog mee dat hij altijd vrijgezel was en celibatair leefde, tot hij 12 jaar geleden zijn vrouw leerde kennen. Zijn grote potentie is volgens hem te danken aan het feit at hij zijn leven lang geen vlees eet en geen alcohol drinkt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kim Carnes - Bette Davis Eyes

Kim Carnes - Bette Davis Eyes

Om haar te beluisteren klik op de foto

Over Kim Carnes


Kim Carnes ken je wellicht nog wel als de schuurpapieren stem achter het fraaie pophitje “Bette Davis Eyes” ergens aan het begin van de jaren tachtig. Dat liedje en het erbij horende album “Mistaken Identity” zouden haar voor eens en voor altijd met het predikaat “vrouwelijke Rod Stewart” opzadelen. En met wisselend succes zou ze in de jaren die volgden nog tal van zeer mooie dingen aan – toen nog – vinyl toevertrouwen, maar dan werd het plots heel erg stil rond Carnes. Pijnlijk enerzijds, maar anderzijds stelde het haar ook wel in de gelegenheid om eens serieus te gaan herbronnen. En zo geschiedde dan ook.

Voor haar nieuwe album nam ze zich ruimschoots de tijd. Ze zocht en vond geschikte schrijfpartners in mensen als Chuck Prophet, Kim Richey, Matraca Berg, Al Anderson, Jeff Hanna (Nitty Gritty Dirt Band), Angelo en Anders Osborne. En dan weet je ’t wel zo ongeveer, he? Op het in Nashville ingeblikte “Chasin’ Wild Trains” profileert La Carnes zich inderdaad geheel en al anders als op haar eerder plaatwerk. Ze verdient met haar nieuwe CD wat ons betreft een plaatsje ergens in de buurt van grote madammen als de hier eerder al even vermelde Kim Richey. Rootsy pop en country vormen immers voortaan de sleutelwoorden tot haar oeuvre. Laat je verrassen door het met rinkelende gitaartjes opgeluisterde “All About Time”, het ronduit verbluffend mooie, samen met de onvolprezen Chuck Prophet gebrachte “Lucid Dreams”, de al even fraaie ingetogen rootspop van het mede door Anders Osborne gedragen “Runaway” en het met Matraca Berg ingezongen “If I Was An Angel” of het lekker wegrockende “You Made My Skin Burn” en je zal het al snel met ons eens zijn, dat we hier te maken hebben met een zeer aangenaam weerzien. Het mooiste liedje hebben we dan overigens nog niet eens vermeld. Dat is wat ons betreft immers het met een speels accordeon ingekleurde “Too Far Gone” dat Carnes samen met Kim Richey pende. Deze laatste en Matraca Berg waren bovendien ook van de partij bij de opname ervan.» Reageer (0)
16-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zon, kom terug: 9 op 10 hebben nu al tekort aan vitamine D

Zon, kom terug: 9 op 10 hebben nu al tekort aan vitamine D


http://oi46.tinypic.com/vqkvww.jpg


Ben je al een tijdje verkouden? Heb je vaak hoofdpijn? Of ben je altijd moe? Als dat het geval is, dan heb je misschien te maken met een tekort aan vitamine D. Dat zou geen verrassing zijn, want volgens recente cijfers hebben negen op de tien mensen daar vandaag al last van.

En niet in een lichte vorm, zo blijkt uit een Brits onderzoek. Want terwijl één op de negen mensen te maken hebben met een 'tekort', gaat het bij twee op drie zelfs om een 'ernstig gebrek'.

Zonlicht
Vitamine D is erg belangrijk voor ons lichaam, want het geeft een boost aan het immuunsysteem. Wanneer je niet genoeg opneemt, zijn de lichaamscellen niet in staat om gevaarlijke infecties af te weren. Het tekort wordt dan ook vaak geassocieerd met aandoeningen zoals oververmoeidheid, botpijn, spierpijn, gewrichtspijn, migraine en problemen met de huidpigmentatie. Veel mensen met een tekort aan vitamine D ontwikkelen ook een winterdepressie.

Het tekort aan vitamine D is hoofdzakelijk te wijten aan een gebrek aan zonlicht, waaruit we 90 procent van onze dagelijkse hoeveelheid halen. De overige 10 procent komt uit voeding. Aangezien 77 procent van de volwassenen in de enquête van BetterYou aangaf dat ze het grootste deel van hun dag op kantoor doorbrengen, is het geen verrassing dat ze te weinig zonlicht opnemen.

Bijgevolg bekende bijna de helft van de ondervraagden dat ze regelmatig last hebben van een energietekort, terwijl 40 procent regelmatig pijn krijgt aan botten en gewrichten. "Onze bevindingen bewijzen dat het probleem veel groter is dan algemeen wordt gedacht", zegt Andrew Thomas, de stichter van gezondheidsorganisatie BetterYou.

Compensatie?
"Bijna 90 procent van de proefpersonen had te maken met de klassieke symptomen van het tekort aan vitamine D of somden verschillende levensstijlelementen op die hen vatbaarder maken."

Een groot probleem is ook dat het tekort niet op een andere manier wordt gecompenseerd. Van degene die geen supplementen namen, kreeg 71 procent de diagnose van 'ernstig tekort'. Dat wijst op een duidelijke link tussen de twee.

Zo herken je de symptomen...
- zwak immuunsysteem, inclusief frequente verkoudheden
- vermoeidheid en bot-, gewrichts- of spierpijn
- depressie
- hoofdpijn en migraine
- rachitis (of Engelse ziekte, een botaandoening)

... en zo doe je er iets aan:
- dagelijkse spray van vitamine D
- vette vis en levertraan
- breng zonnecrème pas aan nadat je 10 à 15 minuten onbeschermd de UV-stralen hebt opgenomen
- kies voor lichttherapie aan de hand van zonnelampen of UV-lampen  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handen vaak vuiler dan wc-pot

Handen vaak vuiler dan wc-pot


http://oi49.tinypic.com/34nh7pi.jpg


Bijna een op de tien bankkaarten bevat sporen van uitwerpselen, een op de zeven bankbriefjes bevat een hoog niveau van bacteriën die je ook in een gebruikte wc-pot vindt. Brits onderzoek toonde aan dat onze handen hierdoor vuiler zijn dan we denken.

Onderzoekers aan de universiteit van Londen toonde aan dat een kwart van de handen sporen bevat van besmetting met uitwerpselen, waaronder de bacterie E.coli. Hierdoor kun je jezelf ziek maken, want slechts 39 procent van de deelnemers aan de studie waste zijn handen voor het eten. Hoewel het merendeel beweert dit te doen na een toiletbezoek, bewijzen bankkaarten en bankbriefjes het tegendeel. Je handen wassen met zeep kan het aantal infecties die tot diarree leiden met 42 procent beperken, maar slechts 69 procent van de mensen doet dit wanneer het mogelijk is.

Professor Ron Cutler: "Onze analyse onthulde dat door kaarten en geld aan te raken we dagelijks in contact komen met potentiële ziekteverwekkers. Mensen zeggen misschien wel dat ze dagelijks hun handen wassen, maar dit onderzoek bewijst het tegendeel. Ook blijkt dat bacteriën makkelijk overleven op geld en kaarten." Volgens professor Val Curtis toont dit onderzoek aan hoe belangrijk dit is. "Het verassend hoge niveau van besmetting van dagdagelijkse objecten is een teken dat mensen hun handen vergeten te wassen na een toiletbezoek, die is een van de belangrijkste momenten om infecties te voorkomen."

De onderzoekers bestudeerden stalen van 272 Londenaars en 816 stalen van bankkaarten en cash geld.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. It Started With A Kiss

 It Started With A Kiss

Klik op de foto om hun te beluisteren


Hot Chocolate was een Britse discoband van de jaren 60, 70 en 80 en werd opgericht door Errol Brown (oorspronkelijk van Jamaica). De bandnaam The Hot Chocolate Band werd verzonnen door Applemedewerkster Mavis Smith, dit werd echter al snel afgekort.

Brown begon zijn muziekcarrière met het maken van een reggaeversie van John Lennons "Give Peace A Chance", maar er werd hem verteld, dat hij toestemming nodig had. Tot Browns verbazing werd hij benaderd door Apple Records, aangezien John Lennon zijn versie goed vond en kreeg vervolgens een contract aangeboden bij Apple Records.

Vervolgens werkte de band samen met producent Mickie Most aan vele singles, waaronder Love Is Life (1970), Brother Louie (1973) en Emma (1974), en geleidelijk introduceerden ze hun karakteristieke funky geluid. Het succes van de band was in de Benelux matig in de beginperiode, maar Hot Cholocate bleef gestaag produceren. Toen in 1975 de discoperiode aanbrak, brak ook Hot Chocolate door en had met name in het Verenigd Koninkrijk grote hits, zoals You Sexy Thing (1975), So you win again (1977), Every 1's A Winner (1978), No doubt about it (1980), Girl crazy (1982) en It Started With A Kiss (ook 1982). In 1987 maakte Ben Liebrand remixes van oude hits van Hot Chocolate; You sexy thing (remix) stond maar liefst 29 weken in de Nationale Hitparade maar kwam nooit hoger dan de 29e plaats.

Errol Brown begon vervolgens tevens aan een weinig succesvolle solocarrière met uitzondering van één kleine hit: Personal touch (1987). In 2003 ontving Brown de Order of the British Empire (equivalent van de ridderorde) en in 2004 de Ivor Novello Award voor zijn uitmuntende bijdrage aan de Britse muziek. Hot Chocolate is echter nog niet opgehouden en blijft doorgaan met tours en optredens.

In 1975 verliet basgitarist Tony Wilson de groep omdat hij het niet eens was met de met de verzoeting en vercommercialisering van de sound die Errol Brown voorstond. Tony scoorde in 1977 één hit in de Benelux, I like your style.
» Reageer (0)
15-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je niet vroeg genoeg kunt beginnen met (voor)lezen

Waarom je niet vroeg genoeg kunt beginnen met (voor)lezen


http://oi45.tinypic.com/2ce5jx3.jpg


Kinderen die op jonge leeftijd al in aanraking komen met boeken, hebben later een voorsprong op hun leeftijdsgenoten. Zelfs wanneer een kind van 4 jaar slechts tien kinderboeken in huis heeft, is het 'taalgedeelte' van hun brein op 18-jarige leeftijd meer ontwikkeld. Wanneer ze er pas op 8-jarige leeftijd mee in aanraking komen, is de impact echter veel kleiner. 4 jaar is dus een cruciale leeftijd.

Helaas is recent ook gebleken dat steeds meer jongeren boeken links laten liggen en ze vervangen door televisie en computerspelletjes. Erger nog: één op vijf zou zich schamen als hij gezien zou worden met een boek.

Bovendien zijn er ook steeds minder ouders die voorlezen aan hun jonge kinderen. Zo blijkt uit een recente (Britse) enquête dat minder dan één op de drie ouders dagelijks voorlezen. Het nieuwe onderzoek van de Universiteit van Pennsylvania bewijst nu dat dat een slecht idee is, want het heeft een negatief effect op de ontwikkeling van het kinderbrein.

De Amerikaanse wetenschappers bezochten voor hun onderzoek 64 kinderen van wie de ouders een gelijkaardige sociaal-economische status hadden. Dat gebeurde twee keer: op 4- en op 8-jarige leeftijd. Ze hadden aandacht voor boeken, maar ook voor het educatieve speelgoed in huis.

Ongeveer 15 jaar na het eerste bezoek, wanneer de kinderen 18 of 19 waren, werd een hersenscan uitgevoerd. Daaruit bleek dat bij degene die op 4-jarige leeftijd in aanraking kwamen met boeken en educatief speelgoed bepaalde hersengebieden dunner waren. Dat is een goede zaak bij de ontwikkeling. De tieners scoorden ook beter op taaltesten.

Wetenschapster Martha Farrah: "In de loop van de ontwikkeling van het brein wordt de cortex dunner. Dat komt omdat de cellen en verbindingen die niet nodig zijn, geëlimineerd worden. We stelden vast dat hoe beter de cognitieve stimulatie door boeken en speelgoed, hoe dunner de cortex was."

"Deze bevindingen beklemtonen de gevoeligheid van het menselijke brein aan zijn vroege omgeving", vult onderzoeksleider Brian Avants aan. "Het is een krachtig bewijs dat zelfs kleine veranderingen een invloed kunnen hebben op de latere ontwikkeling van de hersenen." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzorgingstips om winterse haarellende te voorkomen

Verzorgingstips om winterse haarellende te voorkomen


http://oi47.tinypic.com/2s8ka5y.jpg


Kroezelhaar, een muts die je kapsel verpest of de regen die je coupe ruïneert, de winter is een moeilijke tijd voor je haar. Dankzij onze verzorgingstips zien je lokken in deze koude periode ook goed uit.

1. De wintermaanden kun je haar dof maken, daarom is het goed te investeren in een goede shampoo en conditioner. Sluit je wasbeurt af met een spoeling van koud water, dit versterkt de werking van de conditione. Deze behandeling maakt het makkelijker om je haar te in vorm te brengen en zorgt voor extra glans.

2. Blootstelling aan de zon schaadt je haar in de zomermaanden, je lokken moeten van binnenuit gevoed worden. Een gewone shampoo en conditioner zijn vaak niet goed genoeg. Probeer ook wekelijks een masker aan te brengen. Je kunt je kapsel daarnaast regelmatig hydrateren met een olie, dit is goed voor je hoofdhuid. Zoek naar een product met kokos- of amandelolie, dat werkt het beste.

3. Laat je kapsel zeker knippen voor de winter begint, zodat alle gespleten punten verwijderd worden. Probeer toch elke zes tot acht weken naar de kapper te gaan om gezonde lokken te promoten.

4. Je haar wordt broos en zwak naarmate de lucht kouder en droger wordt. Ook de grote verschillen tussen binnen- en buitentemperaturen beschadigen je haar. Draag een muts of sjaal als je naar buiten gaat en gebruik een luchtbevochtiger op kantoor. Dit is voor zowel je haar als je huid voordelig.

5. Om kroezelig haar of statische lokken te vermijden, kun je je haar best zo vaak mogelijk samenbinden, zeker wanneer je naar buiten gaat.

6. Als je een föhn of een stijltang gebruikt, breng dan eerst een spray aan die je lokken tegen hitte beschermt. Dit houdt het ook glanzend en gehydrateerd.

7. Ga niet naar buiten met nat haar, je lokken kunnen namelijk ook bevriezen waardoor deze makkelijker breken.

8. Als laatste kun je je coupe nieuw leven inblazen door je haren donker te kleuren. Ga voor een warme tint als chocoladebruin of pruim.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Francoise Hardy - Tous les garcons et les filles

  Francoise Hardy - Tous les garcons et les filles

Klik op de foto om haar te beluisteren

Françoise Hardy (Parijs, 17 januari 1944) is een Franse zangeres en actrice.

Françoise Hardy tekende haar eerste contract met het platenlabel Disques Vogue in november 1961. In april 1962, kort nadat ze eindexamen had gedaan, verscheen haar eerste album Oh oh Chéri, met het titelliedje geschreven door Johnny Hallyday's schrijfduo. Het nummer Tous les garçons et les filles werd een groot succes en er werden er 2 miljoen van verkocht. Ze had lang haar en droeg meestal jeans met een leren jasje en begeleidde zichzelf op de gitaar. De internationale impact van Tous les garçons et les filles, alsmede die van Hardy's uiterlijk en presentatie leidde ertoe dat de zangeres medio jaren zestig door sommigen werd gepresenteerd als 'Frankrijks antwoord op the Beatles'.

Hardy zong soms in het Engels, Italiaans, Spaans, en Duits. In 1963 vertegenwoordigde ze Monaco bij het Eurovisiesongfestival met L'amour s'en va en bereikte de vijfde plaats. In 1968 ontving ze de Grand Prix du Disque Académie Charles Gros.

In 1981 trouwde ze met haar oude vriend en collega Jacques Dutronc, met wie ze al een zoon had, Thomas Dutronc (1973). In mei 2000 had ze een comeback met het album Clair Obscur. Haar zoon speelde gitaar en haar man zong het duet Puisque vous partez en voyage. Iggy Pop en Étienne Daho deden ook mee. Ze woont tegenwoordig in de buurt van Parijs.» Reageer (0)
14-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pierre-Auguste Renoir 1841 - 1919 Frans impressionistisch kunstschilder

Pierre-Auguste Renoir 1841 - 1919  Frans impressionistisch kunstschilder

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijken


Pierre-Auguste Renoir (Limoges, 25 februari 1841  - Cagnes-sur-Mer, 3 december 1919) was een Frans impressionistisch kunstschilder.

Zijn vader, een kleermaker met een groot gezin, vestigde zich in 1845 in Parijs. Al op zijn dertiende werkte Renoir als leerling-schilder. Hij schilderde bloemen op keramiek. Toen dit proces werd geautomatiseerd moest hij overstappen op andere objecten.

In 1862 sloot hij zich aan bij de Atelier Gleyre van Marc-Charles-Gabriel Gleyre en maakte kennis met Claude Monet, Alfred Sisley en Frederic Bazille, later ontmoette hij ook Camille Pissarro en Paul Cézanne. Hij exposeerde voor het eerst bij de Parijse salon in 1864; daarna weigerde de jury zijn werk, tot in 1867 zijn Lise werd geaccepteerd, een portret van zijn model en minnares Lise Trehot.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/August-Renoir-1.jpg?t=1270384884
Slapend meisje
In 1867 woonden Renoir en Monet bij Bazille. In de jaren daarna deelde hij een studio in Parijs met Bazille. Jonge kunstenaars poseerden daar voor elkaar. De zomer van 1869 bracht hij door met Monet in Bougival aan de Seine. Gezamenlijk werkten zij daar de principes van het impressionisme verder uit. In de jaren zeventig werkte hij in Argenteuil en Parijs en nam deel aan de exposities van 1874, 1876, 1877 en 1882.

In 1876, schilderde hij Bal au Moulin de la Galette. Dit impressionistisch werk toont een middag in de 'Moulin de la Galette', een dansgelegenheid op een heuvel in Montmartre, op dat moment het hoogste punt van Parijs. Dit schilderij werd tweemaal geschilderd; een versie hangt in het Musée d'Orsay, de locatie van het andere werk is onbekend. Dit laatste werd in 1990 voor ruim 78 miljoen dollar verkocht, het op één na duurste schilderij ooit.

Renoir ondervond eerder erkenning dan zijn vrienden. In 1879 en 1880 stuurde hij verschillende portretten in voor de Salon.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/August-Renoir-3.jpg?t=1270385072
In 1880 ontmoette hij Aline Charigot, een vrouw van eenvoudige komaf, met wie hij trouwde in 1890. Zij kregen drie zoons: Pierre (1885), Jean  (1894, hij werd later een bekend filmregisseur) en Claude (1901). Ook in 1880 brak Renoir zijn rechterarm, waardoor hij noodgedwongen enige tijd met links moest werken. In 1881 reisde hij naar Algerije, later ook naar Spanje en Italië.


In de jaren '80 liet hij de impressionistische stijl achter zich, en begon een zoektocht naar een vastere vorm en compositie. Hij werkte heel precies en nauwgezet, met een koeler en gladder kleurgebruik. Later keerde hij terug naar de warme kleuren en de vrijere penseelvoering. Hij maakte veel naakten in warm zonlicht (Les Baigneuses).
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/August-Renoir-4.jpg?t=1270385128
In 1886 werden 32 van zijn werken door de kunsthandelaar Durand-Ruel tentoongesteld in New York, waarmee de grote Amerikaanse markt werd geopend voor het impressionisme.

In 1888 kreeg Pierre-Auguste Renoir een eerste aanval van reumatoide artritis, een vorm van reuma. Een jaar daarna raakte zijn rechterarm verlamd. Ondanks de pijn werkte hij door, met een penseel aan zijn pols gebonden. In april 1915 raakt zijn tweede zoon Jean als soldaat in de Eerste Wereldoorlog vrij ernstig gewond aan een dijbeen en zou de rest van zijn leven daardoor moeilijk lopen. Zijn vrouw Aline overleed in juni van dat jaar. Zijn oudste zoon Pierre, die ook soldaat was, raakte ernstig gewond aan zijn rechterarm, die daardoor blijvend verlamd raakte. Kort voor zijn dood op 78-jarige leeftijd in 1919 voltooide hij zijn grote compositie Les Grandes Baigneuses.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/August-Renoir-2.jpg?t=1270384963Renoir werd begraven in Essoyes, naast Aline. Zijn jongste twee zonen zijn na hun dood ook daar begraven. Zijn laatste woonhuis in Cagnes in (Zuid-Frankrijk), nabij Nice, is thans het Renoir Museum en is (na restauratie) te bezichtigen. Het huis staat in een enorme tuin met olijfbomen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Reuzenpanda in Zoo van Washington stierf door leverziekte


Reuzenpanda in Zoo van Washington stierf door leverziekte


http://static3.hln.be/static/photo/2012/1/7/1/20121012025820/media_xll_5234596.jpg


De reuzenpanda die in september geboren werd in de Zoo van Washington en zes dagen later stierf, kwam om het leven door een leverziekte. Dat heeft de dierentuin van de Amerikaanse stad bekendgemaakt.

De 14-jarige pandamoeder, door China aan de VS uitgeleend, schonk midden september in de Zoo van Washington het leven aan een pandabeertje. Het jong stierf echter zes dagen later.

Een autopsie heeft uitgewezen dat de doodsoorzaak een leverziekte was, zegt Suzan Murray, een dierenarts van the National Zoo van Washington. "Het afsterven van de levercellen suggereert een gebrek aan zuurstof en de dierenartsen hebben ontdekt dat de longen van het jong niet voldoende waren ontwikkeld. Daardoor kon het dier niet genoeg zuurstof opnemen", aldus Murray.

De dierenarts sluit niet uit dat het diertje, dat verwekt werd door kunstmatige inseminatie, te vroeg werd geboren. "Dat is zeker een mogelijkheid", besloot Murray.

Panda's zijn een bedreigde diersoort en het baren van panda's in gevangenschap gebeurt zelden. In China leven er in het wild nog 1.600 stuks terwijl er wereldwijd 300 in gevangenschap leven. Gevangen panda's planten zich echter heel moeilijk voort. (br.hln - foto ap)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zolang heeft een vrouw nodig om stijl van man te veranderen

Zolang heeft een vrouw nodig om stijl van man te veranderen


http://static0.hln.be/static/photo/2012/18/14/7/20121012113231/media_xll_5235487.jpg


Mannen die denken dat ze nog steeds trouw blijven aan hun eigen modegevoel zouden het wel eens lelijk mis kunnen hebben. Uit nieuw onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen slechts acht weken nodig hebben om hun kledingkeuzes te veranderen. Zonder dat hun partner het beseft natuurlijk...

De gegevens komen uit een rondvraag van MyVoucherCodes.co.uk. Daaruit bleek dat 55 procent van de vrouwen al vanaf het begin van de relatie de stijl van hun partner probeerden te veranderen.

En dat blijkt helemaal niet zo moeilijk te zijn, want bij de meerderheid leverde dat al na 8,2 weken resultaat op. Mannen die iets willen veranderen aan de stijl van hun vrouwen moeten echter meer geduld hebben. Bij hen duurt het zo'n 5,5 maanden voor de invloed zichtbaar wordt.

Wanneer aan de vrouwen gevraagd werd wat ze anders wilden zien bij hun partner, bleken modieuzere kleren het belangrijkste te zijn. Anderen wilden dan weer dat hun vriend duurdere of chiquere kleren zou dragen.

Mannen vinden het dan weer vooral belangrijk dat hun vriendin minder onthullende outfits draagt of dat ze vaker designerkleren aantrekt. Andere mannen willen dan weer net het omgekeerde: zij proberen hun partner te overtuigen om meer onthullende kledij te dragen.

Maar hoe voelt de wederhelft in kwestie zich bij die manipulatie? 41 procent van de ondervraagden die het probeerden, moesten vaststellen dat hun partner niet akkoord ging met de suggesties. Eén derde beweerde daarentegen dat hun vriend(in) erg blij was met het advies.

Woordvoerder Mark Pearson: "Het was interessant om te zien hoeveel mensen de stijl van hun partner proberen te veranderen. Zolang hij of zij blij is met je opmerkingen en suggesties, is dat natuurlijk geen probleem. Het is echter niet aan te raden om hem of haar drastische veranderingen op te leggen, want daar zal hij of zij zich waarschijnlijk niet goed in voelen."» Reageer (0)
12-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op drie durft niet te praten tegen dementiepatiënt

Eén op drie durft niet te praten tegen dementiepatiënt


http://static0.hln.be/static/photo/2012/13/6/5/20121011173901/media_xll_5234000.jpg


Eén persoon op drie is bang om te praten met iemand die lijdt aan dementie, zelfs als het gaat om een familielid of vriend. Dat blijkt uit een Britse studie. Eén op vijf begrijpt bovendien de symptomen niet en is daarom bang om iemand met de aandoening te ontmoeten. Daaruit volgt dat veel patiënten geen steun krijgen en geïsoleerd raken.

Volgens professor Graham Stokes is het nochtans ontzettend belangrijk om de conversatie wel aan te gaan. Mensen met dementie kan je namelijk niet genezen, maar wel een aangenaam leven bieden.

"We weten dat er een stigma vasthangt aan dementie. Mensen zijn bang om te communiceren met de patiënten, omdat ze niet weten wat ze moeten zeggen of hoe ze moeten reageren", aldus de directeur van de dementie-afdeling van de Britse gezondheidszorgorganisatie Bupa, die het onderzoek uitvoerde. "Door op een betekenisvolle manier te communiceren kan je mensen met dementie nochtans het beste steunen."

Wanneer ze het gevoel hebben dat ze niet meer met jou kunnen praten, zullen de dementiepatiënten namelijk een grote emotionele afstand ervaren. Op die manier raken ze niet alleen gefrustreerd, maar ontstaat er ook een grote kloof en raken ze geïsoleerd.

Om dat probleem te voorkomen, ontwikkelden experten van Bupa een 'Talking Toolkit' met praktische communicatietips. Daarbij leer je wat je moet zeggen tegen iemand met dementie, zelfs al ze niet meer in het heden lijken te leven.

Tips bij het omgaan met dementiepatiënten:

- Hou het simpel. Praat traag en duidelijk.
- Beperk de lengte van je zinnen. Zo voorkom je dat de patiënt draad van je verhaal verliest.
- Stel geen open vragen, maar laat hen antwoorden met ja of nee.
- Als je met meerdere bezoekers bent, moet je ervoor zorgen dat er maar één iemand tegelijk aan het woord is.
- Zeg nooit: "dat heb ik je al eens verteld".
- Probeer hen niet tegen te spreken, maar verander van onderwerp.
- Vermijd afleiding, zoals de televisie, als je een gesprek gaande wil houden.
- Leef je in in hun wereld. Als ze geen antwoord geven, mag je niet praten alsof ze er niet zijn. Dan voelen ze zich gefrustreerd en genegeerd. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weight Watchers is de beste manier om af te vallen

Weight Watchers is de beste manier om af te vallen


http://oi50.tinypic.com/10579js.jpg


Jezelf aansluiten bij een groep van lotgenoten is de beste manier om af te vallen, dat beweren psychologen althans. Dit maakt namelijk dat je twee keer zoveel gewicht verliest als wanneer je naar een diëtist gaat.

Wie probeert slanker te worden met een dieetgroep als Weight Watchers speelt twee keer zoveel kilo's kwijt dan wie een strikt dieet opgesteld door een dokter volgt. In de groepssessies delen leden hun ervaringen en tips, wie zijn streefgewicht heeft bereikt, motiveert anderen om door te zetten. Voor het onderzoek namen 141 mensen met overgewicht deel aan het programma van 48 weken. De ene groep viel af met Weight Watchers, de andere volgde een programma opgesteld door een professional. De laatste groep volgde gedurende 12 weken de raad van een diëtist en probeerde 16 weken Weight Watchers.

De onderzoekers namen aan dat de combinatie het beste resultaat zou opleveren, maar degenen die enkel hun ervaringen met lotgenoten deelden, speelden de meeste kilo's kwijt. Meer dan een derde speelde op deze manier 10 procent van hun startgewicht kwijt, in vergelijking met 15 procent van degenen uit de gecombineerde groep en 11 procent uit de groep met professionele begeleiding.

De vorsers kozen voor Weight Watchers omdat dit het grootste afslanksingsprogramma is in de VS en omdat het zich concentreert op gedrag, het wil de eetgewoonten veranderen en lichaamsbeweging stimuleren. Psychologe Angela Marinilli Pinto: "Deze studie is belangrijk omdat 70 procent van de Amerikaanse volwassenen te dik is." Een woordvoerder van Weight Watchers voegt daaraan toe: "Onze aanpak blijkt even goed te werken als die van professionals. Het kost echter minder en is vaak makkelijker om te volgen." (br.hln)» Reageer (0)
11-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europese bizon geboren in Bellewaerde

Europese bizon geboren in Bellewaerde


http://oi45.tinypic.com/2s0g3d2.jpg


Bellewaerde Park heeft er een Europese bizon of wisent bij. De geboorte is niet onbelangrijk want Bellewaerde heeft sinds dit voorjaar een eigen kweekprogramma van deze bedreigde diersoort.

Er zitten pas sinds dit voorjaar vier wisenten in Bellewaerde en nu is daar dus al eentje bij gekomen. Voor Bellewaerde Park is dit een heuglijke gebeurtenis. Het park wil in de toekomst een rol blijven spelen binnen het internationale kweekprogramma van wisenten. Deze dieren zijn namelijk zeldzaam, zelfs in dierentuinen. De geboorte is belangrijk in de conservatie van de Europese bizon.

De geboorte verliep vlot en de jonge bizon en mama Esperança stellen het goed. (br.hln -foto belga)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Geen loopneus meer door hooikoorts dankzij botox

Geen loopneus meer door hooikoorts dankzij botox


http://oi45.tinypic.com/10di7mu.jpg


Een gel op basis van botox die je op de neus aanbrengt, verlicht de symptomen van hooikoortspatiënten, ontdekten Australische onderzoekers.

De vorsers sleutelden aan het botoxmolecule zodat deze door de huid en het neusslijmvlies kan dringen. Zo zou deze dan chemische stoffen kunnen blokkeren die door de zenuwuiteinden vrijgemaakt worden en die een rol spelen bij de symptomen van hooikoorts. Dit zou niezen, jeukende ogen en een loopneus gedurende drie maanden moeten verlichten.

Professor Philip Bardin zegt dat botox nu al vaak in medicatie gebruikt wordt om spiersmasmen na een beroerte te beperken en om hersenverlamming te behandelen. "Het is een nieuwe manier om deze oude medicatie te gebruiken. Botox helpt spieren te ontspannen, dit is een pure vorm van een zenuwvergif. Het wordt geproduceerd door een bacterie die een ziekte veroorzaakt die spieren verlamt. Binnenkort zullen 70 mensen deelnemen aan een studie na de eerste veelbelovende resultaten van een proefexperiment."

Eerder deze maand raakte bekend dat er gewerkt wordt aan een nieuw vaccin dat de symptomen van de patiënten op lange termijn aanpakt. Ook raakte bekend dat het pollenseizoen tot zes weken langer zal duren door de opwarming van het klimaat. Door in de periode van enkele maanden enkele spuitjes te laten zetten, zou je de symptomen kunnen controleren. Het huidige alternatief is een injectie die je erg regelmatig moet herhalen. (br.hln)» Reageer (0)
09-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Keukenmiddeltjes die je ook mooier maken

Keukenmiddeltjes die je ook mooier maken


http://oi47.tinypic.com/2md1n7.jpgHet voordeel van beautybehandelingen met natuurlijke ingrediënten is dat ze goedkoop zijn. De auteur van het boek 'Cook yourself sexy You' Candice Kumai bedacht enkele leuke beautyrecepten. Ze zijn niet alleen erg makkelijk, de ingrediënten liggen al in je keukenkast.

Olijfolie
Masseer een theelepel olijfolie op je haar, concentreer je vooral op de puntjes. Wikkel om je lokken een warme, vochtige handdoek en laat dit gedurende 20 minuten intrekken, voor je het uitspoelt met warm water. Of je kunt ook enkele druppeltjes aanbrengen op een wattenstaafje, ga hier voorzichtig mee over je oogleden. Dit is ook een goede hydraterende crème, waardoor je het zelfs niet hoeft af te spoelen.

Bruine suiker
Dit is een makkelijke scrub, suiker helpen dode huidcellen te verwijderen, je kan het wel niet voor je gezicht gebruiken. Meng een half kopje bruine suiker met twee soeplepels ofijfolie, twee theelepels havervlokken en een halve theelepel gemalen kaneel, dit ingredient stimuleert namelijk de bloedtoevoer naar het huidoppervlak. Dit maakt je huid veerkrachtiger en helpt puistjes te bestrijden. Voeg hierbij een halve theelepel gemalen nootmuskaat, dit heeft tevens een ontstekingsremmende werking. Breng dit in cirkelvormige bewegingen aan op je huid, spel dan na twee minuten af.

Avocado
Dit is ontzettend goed voor je lokken. Klop een eierdooier op, voeg hier een theelepel olijfolie en honing aan toe. Gebruik een vork om een halve avocado hieronder te pletten. Breng dit mengsel eerst aan op de punten van je haar en dan pas op de wortels. Laat dit tot 15 tot 20 minuten intrekken en spoel het dan uit.

Kaneel
Kaneel is een middeltje om verstopte poriën aan te pakken, het helpt dus acne te bestrijden. Dit kan de huid echter wel irriteren, breng het onderstaande mengsel dus eerst aan de binnenkant van je arm aan als test. Meng een kwart van een kopje witte suiker met een soeplepel olijfolie, een theelepel gemalen kaneel en een theelepel geraspte gember. Breng dit mengsel in cirkelvormige bewegingen onder de douche aan, vervolgens spoel je het af.

Eieren
Eieren zijn goed voor je huid, zeker de eiwitten die helpen je huid tijdelijk strakker te maken. Klop een soeplepel eiwitten op en meng dit met een halve theelepel honing. Smeer dit op je gezicht en laat het een kwartier intrekken. Vervolgens spoel je af met warm water en een washandje.

Haver
Havermout helpt een gevoelige huid te kalmeren. Meng twee soeplepels haver met een lepel yoghurt en een theelepel honing. Breng dit papje aan terwijl je je gezicht masseert, laat het twee minuten rusten en reinig daarna grondig. Je kunt ook een vierde van een rijpe banaan mengen met twee soeplepels havermout, een theelepel sojamelk een snuifje gemalen kaneel of nootmuskaat. Breng de brij voorzichtig op je gezicht aan, laat dit gedurende 10 minuten in trekken en spoel het vervolgens af. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste mens ter wereld overleden? Georgische claimde 132 jaar te zijn

Oudste mens ter wereld overleden? Georgische claimde 132 jaar te zijn


http://oi50.tinypic.com/ac50g2.jpgEen Georgische vrouw die claimde de oudste mens ter wereld te zijn, is overleden. Indien haar papieren kloppen, zou ze 132 jaar oud geweest zijn. Haar leeftijd is echter nooit officieel bevestigd.

Antisa Khvichava bezit een paspoort uit de tijd van de Sovjet-Unie dat haar geboortedag als 8 juli 1880 bevestigt. Ze leefde in het afgelegen dorp Sachino in het noordwesten van Georgië. Ze zegt al sinds 1965 met pensioen te zijn, toen ze op 85-jarige leeftijd haar job als theeplukker opgaf. Indien haar leeftijd klopt, was ze amper tien jaar jonger dan Vladimir Lenin, de eerste communistische leider van Rusland.

De vrouw had twaalf kleinkinderen, achttien achterkleinkinderen en vier achterachterkleinkinderen. Zoals vele andere eeuwlingen verklaarde ze dagelijks een glaasje alcohol te drinken. Khvichava zou 31 jaar geweest zijn, toen de Titanic in 1912 zonk. Ze zou al 61 geweest zijn, toen de Sovjet-Unie in 1941 in de Tweede Wereldoorlog stapte. De val van de Sovjet-Unie maakte ze dan weer als 111-jarige mee.

Het blijft echter de vraag of haar leeftijd klopt. Haar geboortecertificaat is ze tijdens jaren van revoluties en burgeroorlogen verloren en zonder die documenten zal haar leeftijd nooit officieel kunnen worden bewezen. De enige papieren die ze heeft, werden lang na haar geboorte opgesteld. De lokale overheid, familie en vrienden bevestigen echter wel allemaal dat Khvichava 132 jaar was toen ze stierf.


http://static0.hln.be/static/photo/2012/15/11/13/20121009102058/media_xll_5226763.jpg


Officieel is de oudste nog levende persoon de Amerikaanse Besse Cooper. Zij beschikt over een geboortecertificaat dat dateert van augustus 1896 en is dus 116 jaar. Het record staat echter nog altijd op naam van de Française Jeanne Calment, die leefde van 1875 tot 1997. Zij stierf op een leeftijd van 122 jaar en 164 dagen. Ze zou als jonge vrouw nog de kunstenaar Vincent Van Gogh ontmoet hebben. (br.hln ; foto's epa)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeten lastige olifanten worden gedood of beschermd?

Moeten lastige olifanten worden gedood of beschermd?


http://oi48.tinypic.com/2l8jmma.jpg


Olifanten hebben een zeer beschermde status in India, maar op de Andamanen zijn ze een uitheemse soort en vogelvrij verklaard. Deze week, tijdens Wildlifeweek, raakte nog bekend dat er dertig kilo ivoor in beslag is genomen.

"De kans is groot dat het afkomstig is van wilde olifanten op de noordelijke Andamanen", zegt Denis Giles van de Andaman Chronicle. De eilandengroep de Andamanen en de Nicobaren liggen op de grens van de Golf van Bengalen en de Andamanse Zee, onder Birma, maar behoren tot India.

De olifanten zijn ooit ingevoerd voor de houtkap. Er gaan stemmen op om ze af te schieten, omdat ze als "invasieve soort" de lokale biodiversiteit bedreigen. Daarmee lopen ze hetzelfde gevaar als het zogenaamde axishert, dat door de Britten is ingevoerd voor de vleesconsumptie. Er is een verhit debat ontstaan tussen wetenschappers en natuurbeschermers.

Van de grootte van de hertenpopulatie is er geen goede schatting, zegt het hoofd Wildwachter van Bosbeheer, dr. Shashikumar. Van de olifantenpopulatie wel. "Van de 130 die hierheen verscheept zijn, zijn er 86 getemd en staan onder bescherming van Bosbeheer." Veertig zijn er gedumpt op Intervieweiland, en tien in de oerwouden van de noordelijke Andamanen.

Uit recent ecologisch onderzoek blijkt dat verschillende soorten zijn uitgestorven door de aanwezigheid van de olifanten. De schade door de axisherten, waar Bosbeheer ook vanuit gaat, is echter niet aan te tonen.

De enige oplossing voor de herten is ze afschieten, zeggen mensen als dr. K. Sivakumar, wetenschapper aan het Wildlife Institute van India in Dehradun. "Vormen van geboortecontrole zijn niet werkbaar", zegt hij, en om vangen en verplaatsen te overleven zijn ze veel te gevoelig. Geboortecontrole bij olifanten zou wel kunnen, denkt hij, want die populatie is veel kleiner.

Beide diersoorten zijn beschermd, maar de wet op bescherming van wild gaat niet op voor "invasieve soorten" op de eilanden, zegt Shashikumar. Daarom wordt er door de lokale bevolking veel op gejaagd, ook al proberen de autoriteiten daartegen op te treden.

Als de herten moeten worden afgeschoten, moet de federale regering daartoe besluiten. Maar natuurbeschermers zijn fel tegen. "Het is de meest vreselijke en vernietigende manier om wilde dieren onder controle te houden", zegt Maneka Gandhi, natuuractivist en parlementslid. "Olifanten kunnen ook worden teruggebracht naar het vasteland. De herten moeten op hun plek blijven. Het is makkelijk om een vorm van geboortecontrole in te voeren, of om te kijken welke roofdieren inheems waren voordat ze uitgestorven raakten."

"Het is duur, maar gezien de kleine populatie is het logistiek haalbaar", zegt Sivakumar. "Er bestaat alleen een kans dat ze verwondingen oplopen tijdens de reis." Maar als het mogelijk was om ze naar de eilanden te verschepen, zeggen natuurbeschermers, moet het ook mogelijk zijn om ze weer terug te brengen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Facebook is verleidelijker dan seks of sigaretten

Facebook is verleidelijker dan seks of sigaretten


http://oi50.tinypic.com/r221p4.jpg


Het controleren van sociaalnetwerksites is moeilijker te weerstaan dan de lokroep van seks en sigaretten, dat onthult een recent onderzoek.

Onderzoekers aan de universiteit van Chicago gebruikten smartphones om een logboek aan te leggen dat polste naar de wilskracht en de verlangens van 250 deelnemers gedurende zeven dagen. Dit onthulde een sterk verlangen om te communiceren via tweets, foto's en commentaren op sociaalnetwerksites, deze lokroep bleek sterker te zijn dan die van seks of sigaretten.

De proefkonijnen werden zeven keer per dag gedurende 14 uur in de gaten gehouden. Op dat moment moesten ze vermelden of ze een verlangen voelden op dat moment of tijdens de laatste dertig minuten. Ook gaven ze aan hoe sterk dat gevoel was. Daaruit blijkt dat sociaalnetwerksites als Facebook of Twitter als de verlangens werden gezien waar het moeilijkst aan te weerstaan was.

Onderzoeker Wilhelm Hofmann: "Omdat sociale media makkelijker toegankelijk zijn dan andere stimulerende middelen is het moeilijker om hier aan te weerstaan. Het is ook veel goedkoper. Hoe feller de deelnemers aan iets probeerden niet toe te geven, hoe heviger hun verlangen werd." (br.hln)» Reageer (0)
08-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Blinde wetenschapper deelt hoe blinden de wereld zien

Blinde wetenschapper deelt hoe blinden de wereld zien


http://oi50.tinypic.com/1z4wrip.jpg


Paul Gabias werd prematuur geboren en was enkele dagen later blind, vermoedelijk door overmatige blootstelling aan zuurstof in zijn couveuse. Hij zag bijvoorbeeld nog nooit een tafel, maar kan toch perfect de tafel waaraan hij zit waarnemen. "Mijn beeld van de tafel is identiek aan de tafel zelf. Het heeft hoogte, dieptje, breedtje en textuur. Ik kan het me in één keer inbeelden, het heeft alleen geen kleur", verklaart de ondertussen 60-jarige Gabias.

"Wie moeite heeft om zich een tafel zonder kleur in te beelden, is vermoedelijk verblind doordat hij kan zien", klinkt het. Niet-blinden visualiseren de omringende wereld door grenzen te detecteren tussen gebieden die rijk zijn aan verschillende golflengtes van licht en zo gezien worden als verschillende kleuren. Blinden bouwen beelden op door gebruik te maken van tast en echolocatie. Hierbij maken ze gebruik van het tikken van hun stok of het klakken van hun tong, geluiden die terugkaatsen op objecten in de buurt.

"Er gaat een constante stroom van beelden door de hoofden van blinden. Het is alleen niet visueel", verklaart Gabias, die werkt als professor psychologie aan de universiteit van Brits Columbia en zich als blinde toespitst op onderzoek naar de perceptuele en cognitieve aspecten van blindheid.

Zijn persoonlijke en professionele ervaring hebben hem ertoe geleid dat de hersenen van blinden het gebrek aan visuele informatie compenseren en andere manieren vinden om hetzelfde, vitale resultaat te bereiken: een gedetailleerde 3D-kaart van de wereld. Anders dan eerder werd gedacht, stelt Gabias dat de 'visuele' cortex niet wegkwijnt bij blinden, maar net een fundamentele rol speelt in het mentale beeldvormingsproces.

Bij niet-blinden gaat de visuele informatie eerst naar de visuele cortex, die te vinden is in de occipitale kwab, achteraan het brein. Van daaruit gaat alles naar de pariëtale kwab, waar we ons bewust worden van de locatie van objecten. Vervolgens gaat de informatie naar de temporale kwam, waar het object tot slot geïdentificeerd wordt.

Uit recent onderzoek op basis van hersenscans blijkt dat de hersenen van blinden hetzelfde circuit afleggen. "Wanneer blinde mensen Braille lezen, worden de zintuigelijke gegevens eveneens naar de visuele cortex gestuurd om verwerkt te worden. Door te tasten wordt een gevoel van ruimte gecreëerd dat niet visueel is, maar ruimtelijk", klinkt het.

Wanneer blinden echolocatie toepassen, gaat ook de geluidsinformatie langs de visuele cortex. Aan de hand van echo's wordt de ruimte in kaart gebracht. Dit gebeurt zelfs zo gedetailleerd dat basketbal spelen en veilig mountainbiken mogelijk zijn, net als het ontdekken van nieuwe omgevingen. Aan de hand van hersenscans werd ook hier ontdekt dat echolocatie de delen van het brein aanspreekt die instaan voor het verwerken van beelden.

"Ik beeld me gewoon een tafel in, terwijl ik geen idee heb wat mijn hersenen eigenlijk doen. We nemen gewoon waar, dat is het mooie eraan. Als je weet dat blinde mensen weten waar ze hun borden moeten neerzetten op een tafel en je weet dat blinde mensen tafels gebruiken net als jij, dan kan je ook aannemen dat ze die zich op dezelfde manier inbeelden. Denk maar gewoon dat wat zich in hun hoofd afspeelt zeer veel gelijkenis vertoont met hoe het er bij jou uitziet", besluit Gabias. (br.hln)» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!