NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
26-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wintertijd is goed voor slaapkwaliteit, maar effect duurt niet lang


Wintertijd is goed voor slaapkwaliteit, maar effect duurt niet lang


http://oi48.tinypic.com/2r3yz2v.jpg


Wetenschappers zeggen dat de voordelen van het uurtje extra slaap van komende zaterdagnacht niet lang aanhouden, na enkele dagen is onze nachtrust al opnieuw verstoord.

Uit een Britse enquête bij 3000 volwassenen blijkt dat de kwaliteit van onze slaap toeneemt wanneer het uur verandert in oktober. Velen voelen zich dan gelukkiger en energieker. Maar de voordelen hiervan duren helaas niet lang, de kwaliteit van de slaap gaat snel achteruit, waardoor dit hierna erger wordt dan ervoor. Voor de uurverandering gaven de deelnemers hun nachtrust een score van 5,4 op 10, na het terugdraaien van de klok steeg dit naar 5,8, om vervolgens opnieuw te zakken naar 4,5.

Naarmate mensen het moeilijk hebben om te slapen, nemen de vermoeidheid en de humeurigheid toe. Professor Colin Espie: "De wintertijd kan voor slechte slapers even voor soelaas zorgen, maar de effecten zijn slechts tijdelijk. Eens ons lichaam is aangepast aan het nieuwe slaapritme, zakt de kwaliteit van de slaap aanzienlijk en dat blijft de hele winter zich verder zetten. Naarmate de nachten langer worden, wordt de verleiding groter om vroeg te gaan slapen en later op te staan, het resultaat is dat mensen langer liggen te draaien en te keren in bed." De enquête werd georganiseerd door Sleepio, een website ontwikkeld voor mensen met slaapproblemen, dit dit willen aanpakken zonder pillen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jethro Tull - Bourée

Jethro Tull - Bourée

Klik op de foto om ze te beluisteren


Jethro Tull is een Britse progressieve-rockband en Grammy Award-winnaar uit Blackpool, opgericht in 1968 rond de Schotse voorman Ian Anderson. Hun muziek is herkenbaar aan de opmerkelijke zangstijl en het unieke dwarsfluitwerk van Anderson, aan de ongewone en vaak complexe liedconstructies en aan de intelligente teksten.

Hun muziek, gestart als blues met een experimentele inslag, heeft onomstotelijk invloeden van klassieke muziek, hardrock en alternatieve rock, alsmede Aziatische en Keltische folkmuziek. Hierdoor is het zeer moeilijk andere muzikanten aan te wijzen die soortgelijke muziek maken. Meer dan andere rockbands staat hun muziek apart van de overige rockmuziek.

Opvallend kenmerk van Jethro Tull is dat voorman Anderson bijna alleen akoestische instrumenten speelt: de "un-plugged guy in a medium to heavy rockband". Hij speelt voornamelijk dwarsfluit en akoestische gitaar. "Mijn rol in het leven was altijd om een akoestische muzikant te zijn, maar de afgelopen 38 jaar heb ik nogal lawaaiige vrienden!"

Anderson schrijft het verschil tussen hun muziek en dat van andere progrockbands onder meer toe aan Jethro Tulls afkeer van drugs: "Ik kan het veilig zeggen: Ik haat hippies, oké? En ik haat psychedelische muziek en ik haat alles wat te maken heeft met drugs. Jethro Tull heeft zich daar nooit mee ingelaten."

Terwijl andere bands hen in de beginjaren nog beïnvloedden, ontwikkelden ze snel een unieke, altijd herkenbare sound.

Min of meer bewust kiest Anderson ervoor om in de slipstream van de popwereld te blijven. Een beetje in de luwte maar altijd aanwezig, zou de band volgens hem artistiek op de been houden. Over het algemeen kreeg de band door de jaren heen vaak overweldigend goede kritieken. Ze staan bekend als excentriekelingen, topmuzikanten en mensen met humor. Ian Anderson laat via zijn teksten al weten dat hij een taal-alchemist is en doet daar verbaal tijdens zijn concerten nog een schepje bovenop.

Citaten van Ian Anderson over de identiteit van Jethro Tull:

    "We kunnen geen heavy riff band zijn, want Led Zeppelin is de beste ter wereld. We kunnen geen blues-influenced R&B rock 'n' roll band zijn, want The Rolling Stones zijn de beste ter wereld. We kunnen geen slightly sort of airy-fairy mystical sci-fi synthesizing abstract freak-out band zijn, want Pink Floyd is de beste ter wereld. Dus wat is er over? Precies, dat is wat we altijd gedaan hebben: Wij bouwen de bruggen en vullen de gaten."

    "We zijn door de jaren heen door iedereen al in elk genre ingedeeld. We begonnen als een little old blues band, werden een bluesrockband, en een progressieve-rockband; een hardrockband; een heavymetalband waar we zelfs eens een Grammy voor wonnen. Artrock, folkrock; alle soorten fucking rock dichtten ze ons toe, echt waar... Hoe je het ook wilt noemen, het is best leuk om te doen hoor."» Reageer (0)
25-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slimme verzorgingstips voor je favoriete wollen kleding

Slimme verzorgingstips voor je favoriete wollen kleding


http://oi46.tinypic.com/s3oi77.jpg


 Wie geen overgevoelige huid heeft, kan zich binnenkort weer induffelen in lekkere warme wol. Lees hier enkele handige tips om je favoriete wollen kleding piekfijn in orde te houden.

Zorg dragen voor wol doe je door:

... altijd de instructies op het label te volgen. Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar kijk het toch maar goed na.

... regelmatig je kledingstukken goed te reinigen met een borstel of met de hand. Vieze geuren en vuil blijven namelijk heel makkelijk hangen in de textuur. Ideaal gezien stop je dikke wollen truien slechts een keer of vier per najaar in de wasmachine. Wie heel veel wol draagt, heeft er baat bij een toestelletje aan te schaffen zoals de Rowenta Steam Valet, waarmee je kledij opfrist en geuren verwijdert zonder direct contact. Dit is bovendien ook aangeraden voor items die door krimpgevaar niet in de wasmachine mogen.

... nooit een kapstok te gebruiken om wollen kleding op te hangen. Die zal anders namelijk zijn vorm verliezen en uitrekken. Vouw daarom alles altijd mooi op.

... je kledingstukken altijd op te bergen in een koude, droge omgeving, afgeschermd van rechtstreeks zonlicht om de kleurenpracht zo lang mogelijk te bewaren.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste afknapper voor man en vrouw: vieze voeten

Grootste afknapper voor man en vrouw: vieze voeten


http://oi45.tinypic.com/30jjr04.jpg


Voeten, of het over zichzelf of over die van hun partner gaat, zijn het minst favoriete lichaamsdeel van vrouwen. Twee vijfde van de vrouwen vindt dit het minst aantrekkelijke deel van een mannenlichaam.

Maar dames vinden hun voeten zelf ook het minst aantrekkelijk, dit kan zelfs hun zelfbeeld en seksleven aantasten, onthulde een recente enquête. Meer dan twee derde van de vrouwen schaamt zich om haar eigen voeten, een op de vijf durft hierdoor zelfs nooit blootsvoets te wandelen. Een derde van de mannen is het ermee eens dat dit het lelijkste lichaamsdeel van een vrouwenlichaam is.

Ondanks het schaamtegevoel zijn vrouwen niet bereid te investeren om dit lichaamsdeel mooier te maken. Slechts zes procent van hen investeren in hun verwaarloosde voeten tijdens de wintermaanden. Toch geeft twee derde toe dat ze zich aantrekkelijker voelen wanneer deze mooi verzorgd zijn, dat blijkt uit een enquête bij 2000 mensen uitgevoerd door verzorgingsmerk Footner.

Uit een andere enquête blijkt dat sokken een grote afknapper zijn. Negen op de tien vrouwen zijn in shock door de toestand van de sokken van hun partner. Een grote meerderheid van de mannen draagt kousen die meer dan drie jaar oud zijn, ze kopen ook zelden nieuwe ter vervanging. Driekwart van de mannen geeft toe twee verschillende modellen te dragen als ze niets anders vinden.

De koude wintermaanden maken je voeten droog, hierdoor kan je huid droog worden en jeuken, met zelfs kloven tot gevolg. Een andere consequentie is dat je voeten ruw worden, maar met de juiste verzorging kan je dit verzachten. 

- Vul een voetbad met warm water en enkele druppels lavendelolie. Dit verzacht namelijk jeuk en kan droge voeten verhelpen. Laat ze hier 10 tot 15 minuten in weken, haal ze er zeker uit voor er rimpels optreden.

- Voor je je voeten droogt, wrijf ze in met olijfolie. Het warme water zal de olie helpen in de voeten te trekken. Masseer ze even voor een optimaal effect. Olijfolie is ontzettend hydraterend, daarom is het een van de beste opties wat natuurlijke oliën betreft.

- Een laatste deugddoend trucje is je voeten met een lotion die sheaboter bevat te masseren, dit is erg vochtinbrengend. Je mag hier zeker mee overdrijven, zodat niet alles meteen in de huid opgenomen wordt. Trek hierover gedurende een hele nacht een paar dikke, katoenen sokken aan. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Marktkramers moeten elektronische kaart op zak hebben


Marktkramers moeten elektronische kaart op zak hebben


http://oi49.tinypic.com/2n6dzr8.jpg


De minister van Economie, Johan Vande Lanotte (sp.a), wil vanaf 1 januari volgend jaar een elektronische kaart verplicht maken voor de zogenaamde ambulante handelaars, dat zijn huis-aan-huis-verkopers of marktkramers.

De kaart zal 13 euro kosten. Naar schatting 50.000 mensen zullen ze verplicht op zak moeten hebben, op markten of beurzen.

De bedoeling van de kaart is om misbruiken, fraude of oneerlijke concurrentie in de sector tegen te gaan. Ook minister voor Middenstand Sabine Laruelle (MR) schaart zich achter het initiatief.

Eind september bleek al uit een onderzoek van de federale overheidsdienst Economie dat één op vijf van de huidige vergunningen niet in orde is en eigenlijk zou moeten worden ingetrokken.

Het koninklijk besluit voor de invoering van de elektronische kaart is klaar. Het zou op 1 januari 2013 in voege treden. De ambulante handelaars krijgen tot eind dit jaar de tijd om zich in orde te stellen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechts helft Vlaamse zesjarigen eet elke dag fruit

Slechts helft Vlaamse zesjarigen eet elke dag fruit


http://oi49.tinypic.com/xkyidt.jpg


Vlaamse kinderen eten veel te zoet en consumeren te weinig groenten en fruit. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de KU Leuven dat vandaag in De Morgen staat. De dienst Jeugdgezondheidszorg aan de KU Leuven analyseerde voor het onderzoek de eetgewoontes van 3.017 kinderen. De studie gebeurde in opdracht van het Steunpunt Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.

Uit de resultaten blijkt dat het gros van de baby's en peuters elke dag een portie fruit en groeten voorgeschoteld krijgt, maar dat het daarna duidelijk bergaf gaat met de eetgewoonten. Zo eet 80 procent van de eenjarigen nog dagelijks een stuk fruit, maar is dat bij tweejarigen al gedaald tot 67 procent. Bij zesjarigen is dat amper nog de helft.

Bij groenten doet zich hetzelfde scenario voor: negen op de tien eenjarigen eet elke dag groenten, tegenover 68 procent bij de twaalfjarigen. Professor Karel Hoppenbrouwers, die het onderzoek uitvoerde, vermoedt dat eten op een bepaalde leeftijd meer "gedoe" wordt. "Hoe autonomer het kind, hoe groter de inspanning om het gezond te laten eten", zegt hij in de krant.

Verder blijkt uit het onderzoek dat in laaggeschoolde gezinnen achtendertig procent van de kinderen niet elke dag water drinkt. Zij lessen hun dorst dus vooral met frisdrank of water met zoete siropen. Bij hooggeschoolden is dat voor bijna één op de tien kinderen het geval.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studente verkoopt maagdelijkheid voor 780.000 dollar


Studente verkoopt maagdelijkheid voor 780.000 dollar

Klik op de foto om het filmpje te bekijken
De 20-jarige Braziliaanse studente die haar maagdelijkheid te koop heeft aangeboden op een veiling krijgt maar liefst 780.000 dollar van de hoogste bieder, de Japanner 'Natsu'. Catarina Migliorini nam deel aan een project van de Australische documentairemaker Justin Sisely. Tot dinsdag was er nog 'slechts' 160.000 dollar geboden, maar toen vijf mannen tegen elkaar begonnen op te bieden steeg de prijs ineens tot 780.000 dollar, zo'n 550.000 euro. Migliorini en de succesvolle bieder, die enkel als Natsu bekendstaat, zouden het doen op een vliegtuig van Australië naar de VS om de regels in verband met prostitutie te omzeilen.

Migliorini meent echter niet dat de transactie prostitutie is. "Als iemand slechts één keer in zijn of haar leven iets doet, dan is dat niet zijn of haar beroep", zo citeert de krant Folha de Sao Paulo de Braziliaanse. "Als je een foto neemt en die is goed, dan beschouwt men je niet als een fotograaf".

De man achter de veiling is de Australische filmmaker Justin Sisely. Die wil het verhaal brengen in de documentaire 'Virgins Wanted'. Daarin zullen geen intieme scènes te zien zijn want Sisely wil zich toespitsen op interviews met de deelnemers.

De studente heeft verklaard dat 90 procent van de opbrengst voor een goed doel is bestemd, een huizenproject in Brazilië. Maar daar is de documentairemaker niet zo zeker van. "Dat verbaast me, want tegen mij heeft ze altijd gezegd dat het een puur zakelijke beslissing van haar was om deel te nemen", zei Sisely aan de Huffington Post. "Maar ik denk dat ze nu niet meer terug kan, gezien de enorme publiciteit rond dit verhaal."

Op dezelfde website heeft ook een Russische man zijn maagdelijkheid geveild. Aleksandr haalde maar 3.000 dollar op.(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady Gaga - Yoü And I

Lady Gaga - Yoü And I

Klik op de foto om haar te beluisterenLady GaGa is een Amerikaanse singer-songwriter. GaGa is bekend geworden door haar werk in elektronische muziek. Ze schrijft haar eigen teksten en ontwerpt haar eigen videoclips. Voor het nummer Just Dance werd zij in 2008 genomineerd voor een Grammy Award. De stijl van Lady GaGa wordt vaak betiteld als een revival van de electropop muziek uit de jaren 90.


Ze werd in 1986 geboren in een Italiaanse familie aan de Lower East Side van Manhattan. Op vierjarige leeftijd begon ze met pianospelen. Op haar dertiende gaf ze haar eerste grote optreden. Op haar twintigste werd ze aangenomen bij Interscope Records waar ze haar eerste nummers schreef. Zo schreef ze onder andere voor de Pussycat Dolls en Britney Spears. In 2008 trad ze op tijdens de Miss Universeverkiezing met haar beste vriendinnen Pauline en Sophie.

Haar debuutalbum The Fame schreef GaGa samen met onder andere de producer RedOne. De leadsingle van het album, Just Dance, werd uitgebracht in april 2008. Het nummer behaalde de nummer 1-positie in zeven landen. In de meeste landen, waaronder Nederland, werd deze positie pas behaald in 2009, toen het nummer de airplay kreeg, waar het daarvoor aan ontbroken had. Tweede single Poker Face werd uitgebracht in september 2008. Het nummer werd succesvoller dan Just Dance, door in bijna twintig landen de eerste plaats te behalen. Als derde single werd in Nederland gekozen voor LoveGame. In andere landen wordt eerst het nummer Eh, Eh (Nothing Else I Can Say) uitgebracht. Het nummer LoveGame wordt wegens omstandigheden in sommige landen vervangen door Paparazzi.

Op 28 mei 2009 gaf GaGa toe wat al langer werd vermoed; zij is inderdaad biseksueel, maar verklaart nog nooit verliefd te zijn geweest op een vrouw en gelukkig te zijn met haar huidige vriend

Naast interesse voor avant-garde en elektronische dance muziek heeft Gaga zich verbreed tot glam-rock en een pop-sound met invloeden van David Bowie en Queen. "Queen en David Bowie zijn erg belangrijk voor me geweest, ik wist me geen raad voordat ik ze ontdekte" aldus GaGa.
» Reageer (0)
24-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wintertijd speelt vooral jonge ouders parten

Wintertijd speelt vooral jonge ouders parten


http://oi49.tinypic.com/2vbx3rd.jpg


Voor de meeste mensen voelt de overgang naar de wintertijd fijn, maar voor ouders met kleine kinderen kan het pittig worden. Kinderen die normaal om 7 uur naast hun bed staan, doen dat vanaf zondag, wanneer de klok een uur achteruitgaat, waarschijnlijk om 6 uur. Maar daar valt op in te spelen, zegt professor Joke Meijer van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Komende zondagmorgen wordt 3 uur opnieuw 2 uur bij het ingaan van de wintertijd.

"Ouders kunnen vanaf ongeveer drie dagen voor het ingaan van de wintertijd hun kinderen er al op beginnen voor te bereiden door ze steeds wat later naar bed te laten gaan. Het idee is dat ze dan 's ochtends ook steeds wat later wakker worden", zegt Meijer, expert op het gebied van de biologische klok en slaap.

Voor iets oudere kinderen, die al naar school gaan, komt de wintertijd beter uit. "Die moet je vaak wakker maken als ze naar school moeten. Dat wordt nu iets makkelijker, omdat het volgens hun biologische klok een uurtje later is en ze zich dus beter uitgeslapen voelen."

Volgens Meijer hebben relatief weinig mensen last van de overgang van zomer- naar wintertijd. Andersom voelt het des te heftiger. Dat komt omdat het ritme van de meeste volwassenen iets langer dan een etmaal is. "We hebben van onszelf een ritme dat tussen de 24 en 25 uur ligt. Dat merk je vooral in het weekend. Als we niet vroeg op hoeven, hebben we meestal de neiging wat later te gaan slapen, de dag wat langer te maken als het ware, en de volgende ochtend uit te slapen. Bij de overgang van zomer- naar wintertijd duurt de dag eenmalig 25 uur. Dat ligt dichter bij ons natuurlijke ritme. Bij de overgang van de winter- naar zomertijd, duurt de dag ineens maar 23 uur. Dat voelt veel ingrijpender voor de meeste mensen", aldus Meijer. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste invasie van koolmezen sinds tijden

Grootste invasie van koolmezen sinds tijden


http://oi49.tinypic.com/2ql5tkw.jpg


Het mislukken van de oogst van beukennootjes en andere boomzaden in Noord- en West-Europa leidt tot de grootste invasie van koolmezen "sinds mensenheugenis", meldt Natuurbericht.be.

De vruchtzetting bij bomen varieert sterk van jaar tot jaar: in zogenaamde 'mastjaren' wordt een overvloed aan zaden geproduceerd, in andere jaren staat de zaadproductie op een (heel) laag pitje, aldus Marc Herremans van Natuurpunt. "In West-en Noord-Euopa wordt 2012 het jaar van de mislukte zaadzetting."

Voor vogels die voor een succesvolle overwintering afhankelijk zijn van zaden en noten, vooral beukennootjes, dreigt een hongerwinter in de traditionele overwinteringsgebieden, waardoor die vogels massaal gaan trekken.

Sinds de tweede week van oktober trekken "ongekende aantallen" koolmezen door België en Nederland, vaak hoog en in grote groepen en die zullen wellicht de vorige recordinvasie van 2008 overtreffen. De mezen komen uit Litouwen en verder, zo blijkt uit een ring van een Russische mees die langs de Baltische kust trok.

In Scandinavië was de exodus van trekvogels in het najaar nog nooit zo groot, vooral vinken en kepen haalden "indrukwekkende records" richting Europees vasteland. Er worden nog grote aantallen pimpelmezen en zwarte mezen verwacht.

De piek van de vogeltrek is overigens achter de rug, en gisteren werden nog 269.000 trekvogels geteld. Van donderdag tot zaterdag werden 2,4 miljoen trekvogels "ongekende aantallen" geteld, waaronder 840.000 vinken en 540.000 houtduiven. Ook het Belgisch record sperwer werd donderdag verpulverd, vrijdag het record veldleeuwerik. Er zijn ook grote aantallen vinken geteld.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen lelijk littekenweefsel meer met dit spotgoedkoop middeltje?

Geen lelijk littekenweefsel meer met dit spotgoedkoop middeltje?


http://oi45.tinypic.com/2564ci9.jpg


Australische wetenschappers denken het antwoord gevonden te hebben op keloïd-littekens, in de volksmond gekend als 'wild vlees'. Hierbij groeit het weefsel buiten de grenzen van de wonde, met dikke, donker gekleurde littekens tot gevolg. Ze ontstaan bij ongeveer 15 procent van alle wonden, zelfs bij de kleinste huidbeschadiging. Denk maar aan injecties of piercings.

Niemand blijft graag achter met littekens, zeker niet als ze de eigenlijke wonde overstijgen en bovendien niet vervagen met de tijd. Daarom hopen Australische wetenschappers nu een oplossing te hebben gevonden voor deze keloïd-varianten. Naast het feit dat ze pijnlijk zijn en hevig kunnen jeuken, is het grootste probleem voor velen het uitzicht.

"Keloïd-littekens kunnen heel wat psychologische zorgen veroorzaken, zeker omdat ze vaker voorkomen op zeer zichtbare delen van de huid, zoals het bovenste deel van de borst, schouders en oorlellen. Ze zijn moeilijk aan te pakken en bestaande behandelingen zijn niet altijd succesvol. Dit nieuwe onderzoek is meer dan welkom en zal hopelijk hoopgevende resultaten brengen", getuigt een woordvoerster van de Association of Dermatologists.

Spotgoedkoop
Bestaande behandelingen zijn onder meer het injecteren van steroïden om de ontsteking tegen te gaan, het bevriezen van de littekens in een vroeg stadium door gebruik te maken van vloeibare stikstof of het operatief verwijderen, wat kan resulteren in nog grotere littekens. In de nieuwe studie werd gewerkt met verapamil, een gekend geneesmiddel dat vooral wordt gebruikt voor hartaandoeningen als te hoge bloeddruk en hartritmestoornissen. Eén doosje met 84 tabletten kost nog geen twee euro en er zijn geen vervelende bijwerkingen bekend.

In 2010 werd door wetenschappers in Taiwan ontdekt dat verapamil de productie stimuleert van de proteïne decorine die een belangrijke rol speelt in de groei van collageen, fundamenteel voor de elasticiteit van de huid. Wanneer ons lichaam gezond weefsel aanmaakt bij de genezing van een wonde, zorgt collageen ervoor dat de huidcellen ordelijk geconfigureerd worden.

Voortbouwend op deze theorie gingen onderzoekers van de universiteit van Western Australia recent aan de slag met 30 patiënten die keloïd-littekens hebben aangemaakt na brandwonden. Verwacht wordt dat de testfase een jaar zal duren. Het wild vlees zal eerst chirurgisch vewijderd worden, waarna ze op regelmatige tijdstippen injecties met verapamil zullen krijgen in hun littekens om te testen hoe effectief het de aanmaak van littekenweefsel kan beïnvloeden (br.hln)» Reageer (0)
21-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reispas binnenkort zeven jaar geldig in plaats van vijf

Reispas binnenkort zeven jaar geldig in plaats van vijf


http://oi49.tinypic.com/5k3x1i.jpg


De geldigheidsduur van een Belgisch paspoort is binnenkort zeven jaar in plaats van vijf jaar. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) recentelijk beslist, zo blijkt uit een mededeling van Buitenlandse Zaken.

Voor de verlenging moet wel nog de paspoortwetgeving gewijzigd worden. Een wetsontwerp wordt momenteel voorbereid, meldt Buitenlandse Zaken.

De prijs van een internationaal paspoort- 71 euro plus gemeentetaksen voor een normale procedure- blijft ongewijzigd. Die prijs wordt bepaald door consulaire taksen, de productie- en beveiligingskosten en de gemeentetaksen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wet Wet Wet - Love Is All Around

Wet Wet Wet - Love Is All Around

Om hun te beluisteren klik op de foto


Wet Wet Wet is een Schotse popgroep, die het meest succes had in de tweede helft van de jaren '80 tot eind jaren '90.» Reageer (0)
20-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 133 diersoorten verdwenen uit Vlaanderen de laatste 100 jaar

133 diersoorten verdwenen uit Vlaanderen de laatste 100 jaar


http://oi50.tinypic.com/330fqy1.jpg


133 diersoorten zijn verdwenen uit Vlaanderen de laatste 100 jaar, dat staat in de Natuurindicatoren 2012 van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). 429 soorten staan op de rode lijst: zij staan op het punt te verdwijnen uit onze regio. Het totale aantal inheemse soorten staat op 1.934. Het aantal uitheemse soorten is dan weer gestegen tot 250.

Vooral vlinders staan onder druk: van de 67 vlindersoorten die sinds het begin van de vorige eeuw in Vlaanderen voorkwamen, zijn er ondertussen 19 uitgestorven, 18 in gevaar en 7 bijna in gevaar.

Vissen hebben dan weer te lijden onder de fragmentatie van waterlopen door stuwen en sluizen. "Als het huidige saneringstempo wordt aangehouden, zullen de geïnventariseerde vismigratieknelpunten op de belangrijkste waterlopen pas na 2015 gezond zijn", klinkt het alarmerend. Voor de andere waterlopen zou dat nog zes jaar langer duren.

Om de soorten voor uitsterven te beschermen, werd al 18 soortbeschermingsplannen opgesteld, waarvan er 17 al worden uitgevoerd. De 'gelukkigen' zijn onder andere: de vroedmeesterpad, adder, das, boomkikker, grote pimpernel, hamster, nachtzwaluw, kleine rietgans en heivlinder. Deze herfst wordt van de Vlaamse regering verwacht dat ze nieuwe plannen opstelt.

Terwijl de inheemse soorten onder druk staan, neemt het aantal uitheemse soorten toe, tot 250. Minstens 88 daarvan staan op een Europese signaallijst van problematische soorten. Vooral het aantal planten neemt toe: sinds de jaren '70 is hun aantal verdubbeld, en het blijft toenemen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16-jarige Amerikaan gaat op de foto met elk dier op aarde


16-jarige Amerikaan gaat op de foto met elk dier op aardehttp://oi46.tinypic.com/2e6aqzk.jpg


De Amerikaanse tiener Tallon Nightwalker gaat met iedere nieuwe diersoort die zijn pad kruist op de foto. Zijn totaal tot dusver: 840 dieren.

De knaap begon zijn zoektocht reeds op 5-jarige leeftijd. Via zijn Facebookpagina roept de jongen op om bedreigde diersoorten te beschermen. Zijn doel is dan ook met zoveel mogelijk zoogdieren, vogels, reptielen en amfibieën te poseren alvorens ze uitgestorven zijn.

Volgens de regels die hij zichzelf oplegt, moet hij het dier aanraken of zich zo dicht mogelijk in de buurt van het dier bevinden. Een kooi mag niet tussen hem en het dier instaan. Zo hield hij inmiddels al een boa in de handen en kuste hij een wolf.

"Ik hoop dat deze foto's het bewustzijn aanwakkeren dat de biodiversiteit moet behouden worden. Ik wil mensen aanmoedigen dieren van alle soorten en maten te leren waarderen en beschermen", aldus nog Tallon.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feel good-filmpje van de dag: babyolifant gered uit kuil

Feel good-filmpje van de dag: babyolifant gered uit kuil

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Tijd om de zakdoek erbij te halen: geniet mee van het emotionele weerzien tussen een babyolifantje en zijn moeder, nadat die eerste klem geraakt was in een smalle kuil van het Amboseli Nationaal Park van Kenia.

Mama Zombe stond er enigszins verweesd op te kijken: niets kon ze doen om haar oogappel weer op de begane grond te trekken. De hartverscheurende situatie was zeker al een paar dagen aan de gang.

Tijd voor olifantenorganisatie Amboseli Trust om twee jeeps uit te sturen. De twee redders ondervonden de nodige moeite om een touw rond het olifantje te krijgen, maar met paardenkracht lukte het uiteindelijk toch om het kleintje uit zijn netelige situatie te bevrijden.

Het emotionele deel moet dan echter nog komen. In volle vaart rent het kalf over de dorre vlakte, richting zijn weggejaagde moeder. Intussen had de luid trompetterende Zombe al de terugweg aangevat. De 'knuffel' via de slurven vormt de kers op de taart.» Reageer (0)
19-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifantenstier Chang aangekomen in Planckendael

Olifantenstier Chang aangekomen in Planckendael


http://oi45.tinypic.com/amqqo6.jpg


Olifantenstier Chang kan volop op verkenning gaan in dierenpark Planckendael. De kolos van bijna zes ton kwam over van het Franse Le Pal (Dompierre), waar hij wegmoest omdat hij anders zijn inmiddels geslachtsrijpe dochter zou kunnen bevruchten.

Planckendael was op zoek naar een nieuwe Aziatische dekolifant omdat stier Hussein uit Tierpark Hagenbeck in Hamburg net voor zijn vertrek naar Mechelen overleed.

Chang moet dus in het beste geval voor nieuwe Kai-Mookjes zorgen. Chang maakte overigens al kennis met Kai-Mook, het kleintje uit de Antwerpse Zoo dat inmiddels ook haar intrek in Planckendael heeft genomen. Het contact kwam tot stand met de slurf, uiteraard.

Maar de dekstier zal zich dus vooral op de vruchtbare vrouwtjes moeten concentreren. En dat zijn YuYuYin, Phyo Phyo en binnen twee jaar ook May Tagu. Tussen bevruchting en bevalling zitten 22 maanden. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actrice Sylvia Kristel (60) overleden aan kanker

Actrice Sylvia Kristel overleden aan kanker


http://oi50.tinypic.com/2lv05s5.jpg


Actrice Sylvia Kristel is gisterenavond op zestigjarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Ze stierf in haar slaap, maakte haar management Features Creative Management vandaag bekend.

De actrice, die meer dan vijftig internationale films op haar naam heeft staan, laat een zoon achter die ze kreeg met schrijver Hugo Claus. De laatste jaren was ze samen met haar partner Peter Brul. Ze wordt in besloten kring begraven.

Sylvia Kristel genoot in het buitenland grote bekendheid. In 1973 brak zij internationaal door met de Franse erotische film 'Emmanuelle', waarin ze de titelrol speelde. (br.hln - foto photonews)» Reageer (0)
18-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacht op ijsberen neemt alleen maar toe

Jacht op ijsberen neemt alleen maar toe


http://oi48.tinypic.com/148pso3.jpg


Er lopen nog 20.000 à 25.000 ijsberen rond op onze planeet. Hun aantal neemt jaarlijks af door het versneld smelten van het ijspak in het arctisch gebied. En toch worden er jaarlijks nog 800 à 1.000 exemplaren van dit magnifieke dier omgelegd door jagers, voornamelijk als 'sport'. De Verenigde Staten gaat nu een nieuwe poging doen om daar iets aan te doen. Het land heeft een voorstel tot een wereldwijd handelsverbod op ijsbeerhuiden, -klauwen en -tanden op de agenda van de volgende Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora (CITES) gezet. Als dat erdoor komt, betekent dat in de praktijk het einde van de jacht op ijsberen. Hoe dringend dat is, bleek de afgelopen weken nog: steeds meer hongerige ijsberen zakken af naar menselijke woongebieden op zoek naar eten en worden dan onder het mom van veiligheid genadeloos afgeknald.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jong bloed kan veroudering brein tegengaan

Jong bloed kan veroudering brein tegengaan


http://oi50.tinypic.com/8w07cz.jpg


Het klinkt een beetje creepy en tegelijk is het niet zo onlogisch: jong bloed 'vernieuwt' de verbindingen tussen hersencellen en verbetert zo het geheugen.

Ten minste: dat is zo bij muizen. Dieren van 18 maanden oud presteerden even goed als muizen van 4 maanden oud. Aangezien de meeste muizen tussen 18 en 24 maanden leven, hebben ze de bejaarden vergeleken  met de jonkies. Ook de spieren, lever en het immuunsysteem lijken een voordeel te hebben van het jonge bloed.

De techniek wordt nu getest bij muizen die Alzheimer hebben.

De wetenschappers zijn hoopvol dat de behandeling zal goedgekeurd worden bij mensen en de ravage van de veroudering kan tegengaan. Het enige wat nodig zou zijn, is een regelmatige injectie van bloed gedoneerd door 20-jarigen, al is nog niet duidelijk hoe regelmatig en hoeveel bloed er nodig is per persoon

"Het voordeel is dat het geen vreselijke neveneffecten kan hebben. Het is maar bloed. We gebruiken het al de hele tijd bij transfusies en operaties. Ik ben er echt meer en meer van overtuigd dat jong bloed de ouderen kan helpen", verklaard onderzoeker Saul Villeda op de jaarlijkse conferentie van de vereniging voor neurowetenschappen.

Andere wetenschappers zijn minder optimistisch: "Misschien leidt dit enkel naar een medicatie dat de veroudering van de hersenen voorkomt, eerder dan omkeert. Maar dan nog zal het grote effecten hebben", aldus professor Chris Mason van University College London.

Al is er wel een praktisch probleem: de voorraad aan bloed. Nu al dreigt er vaak een tekort aan bloed, en dit is enkel om operaties, ongevallen en andere behandelingen te ondersteunen. Als er nog behandeling voor de steeds groeiende groep ouderen bijkomt, wordt bloed binnenkort een schaars goed. Jongeren staan nu al niet te springen bloed te geven, en straks wordt hun veel kleinere generatie overbevraagd door de ouderen. Ook al klinkt de 'bloedbehandeling' mooi in theorie, er moeten nog veel hindernissen overwonnen worden. (br.hln)» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!