Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




11-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venetië staat onder water, evacuaties in Toscane

Venetië staat onder water, evacuaties in Toscane


http://static3.hln.be/static/photo/2012/4/10/3/20121111141653/media_xll_5316318.jpg


Het noorden van Italië wordt dit weekend geteisterd door hevige regenval. Een groot deel van Venetië staat onder water en in Toscane moesten 200 mensen uit hun overstroomde huizen geëvacueerd worden. Dat melden de lokale autoriteiten.

Het regent al enkele dagen fel in het noorden van Italië. In Venetië stond vanochtend 70 procent van de stad onder water. Het waterniveau in de stad bereikte een hoogte van 150 cm boven de zeespiegel. Het fenomeen van de overstromingen in de Dogenstad wordt ook wel 'acqua alta' genoemd.

Op 4 november 1966 werd Venetië het zwaarst getroffen door 'acqua alta': toen stond het water 194 centimeter hoog. De rest van Italië was toen eveneens getroffen door zware overstromingen.

Ook de regio Toscane heeft te kampen met zware regenval. De lokale autoriteiten hebben al tweehonderd mensen uit hun ondergelopen huizen geëvacueerd. Op sommige plaatsen zijn er aardverschuivingen. In Pisa zitten talloze gezinnen zonder elektriciteit nadat de straten overstroomden. In Livorno, een havenstad aan de Ligurische Zee aan de westelijke rand van Toscane, is de civiele bescherming standby wegens de hevige regens.

In Ligurië, de regio die in het noorden grenst aan Toscane, moesten dertig mensen uit hun huizen worden geëvacueerd. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gorilla Bokito opnieuw vader

Gorilla Bokito opnieuw vader

http://static0.hln.be/static/photo/2012/0/10/6/20121108182941/media_xll_5310861.jpg


Goed nieuws in de dierentuin van Rotterdam. Bij de gorilla's is Tamani bevallen van een jong. De vader is gorilla Bokito, die bekendheid verwierf toen hij in 2007 uit zijn kooi ontsnapte en daarbij een bezoekster zwaar verwondde.

Daarnaast is er nog een andere apenfamilie uitgebreid met een kleine, zo maakte Blijdorp vandaag bekend. Het gaat om een witkruinmangabey.

Het geslacht van de pasgeboren gorilla en de mangabey is nog niet definitief vastgesteld. Bokito heeft al vier dochters verwekt en het lijkt er sterk op dat dit jong weer een dochter is, maar de verzorgers houden nog een slag om de arm.

Tamani is volgens Blijdorp een ervaren moeder die haar baby graag aan het publiek toont, maar ze houdt het dicht tegen zich aan zodat het geslacht moeilijk te zien is. Zoals het een goede gorillavader betaamt, zorgt Bokito ervoor dat de kersverse moeder niet te veel wordt lastiggevallen door de andere familieleden. De gorillafamilie bestaat nu uit tien leden van vier generaties.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlander steekt 600.000 euro van gala tegen kinderkanker in eigen zak

Nederlander steekt 600.000 euro van gala tegen kinderkanker in eigen zak

http://static0.hln.be/static/photo/2012/18/8/12/20121110085452/media_xll_5314242.jpg


Een voormalig bestuurslid van een gala tegen kinderkanker heeft ongeveer 600.000 euro aan donaties in eigen zak gestoken. Dat zegt het bestuur van het Quality of Life Gala in De Telegraaf. "Het is een schande dat dit mannetje met z'n vingers aan het geld voor zieke kinderen heeft gezeten", verklaart een woordvoerder.

De stichting heeft aangifte gedaan tegen het bestuurslid. De man zou geld van de stichting hebben weggesluisd naar de bedrijven van hemzelf en zijn vrouw. Het meeste geld zou inmiddels terug zijn bij de stichting.

De fraude kwam eind vorig jaar aan het licht. De bestuurder werd direct na de ontdekking afgezet. Ook de penningmeester van Quality of Life, die zou hebben geholpen bij de verduistering, moest vertrekken.

Het Openbaar Ministerie, het gala en de beschuldigde bestuurder waren niet bereikbaar voor commentaar. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Musical rond André Hazes in première in Amsterdam


Musical rond André Hazes in première in Amsterdam



http://static1.hln.be/static/photo/2012/12/12/6/20121111102453/media_xll_5315946.jpg
 

De Nederlandse volkszanger André Hazes (1951-2004) komt opnieuw tot leven in een musical. In het DeLaMar Theater in Amsterdam gaat vandaag de voorstelling 'Hij Gelooft in Mij' in première.

De musical wordt verteld vanuit het standpunt van de 15-jarige Rachel, een verliefde fan. De verhouding van Hazes met Rachel en met zijn stad Amsterdam staat centraal,  inclusief zijn "diepe dalen en hoge toppen van succes en teloorgang". Zijn grootste hits komen voorbij, zoals 'Een beetje verliefd'.

Martijn Fischer kruipt in de rol van de bekende zanger, terwijl Chantal Janzen als Rachel Hazes het podium betreedt. Cees Geel speelt Hazes' producer en beste vriend Tim Griek.

In 2007 al tekende Rachel Hazes een contract met Joop van den Ende over een muzikaal verhaal over haar inmiddels overleden man. In de jaren '80 was Van den Ende een paar jaar manager van de volkszanger.

De voorstelling loopt tot eind maart. Meer dan 90.000 kaarten zijn al verkocht, de prijzen variëren tussen 19 en 69 euro, afhankelijk van de zitplaats en de gekozen dag. Bestellen kan hier.



» Reageer (0)
10-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.250.000 knuffelaars gezocht

250.000 knuffelaars gezocht

http://static2.hln.be/static/photo/2012/9/7/9/20121109123458/media_xll_5312694.jpg


Een knuffel geven voor het goede doel. Dat kan je vanaf morgen doen in de grote knuffelbox die op tournee gaat door België. De uitdaging is om 250.000 knuffels te verzamelen voor Make-A-Wish®, de organisatie die zich inzet om kinderdromen waar te maken.

De 'knuffelbox' is de grootste geschenkdoos ooit in België: 2,5m hoog, 2,5m breed en ruim 2m diep. Centraal in de box staat het knuffelhart, dat dankzij ingenieuze technologie bepaalt welk type knuffelaar jij bent.

Door op de sensorenmat voor het knuffelhart te gaan staan worden de verschillende meettoestellen binnenin geactiveerd. Wanneer je begint te knuffelen, worden de tijdsduur en de intensiteit van je knuffel geregistreerd. Voeg daar eventuele bewegingen van de armen en handen bij en je hebt alle criteria om je knuffeltype te bepalen. Eens de knuffel gemeten is, licht de gehele doos op in de kleur die gelinkt is aan het specifieke knuffeltype.

Tijdens het knuffelen wordt ook een foto genomen, die meteen op de website en op Facebook verschijnt. Deze kun je vervolgens delen met je vrienden en kennissen. "Reken erop dat je de knuffelbox op tal van plaatsen zal tegenkomen: bij grote multinationals, in musea, shoppingcentra en treinstations. Informatie hierover kan je nalezen op onze website en Facebookpagina", stelt Maarten Bijnens, marketing manager van vivabox.

De uitdaging is om 250.000 knuffels te verzamelen tegen 1 januari 2013 en dit op twee manieren. Ten eerste door de tournee van de knuffelbox, waar iedereen zijn knuffel kan bijdragen. Maar daarnaast kan je ook van thuis uit meeknuffelen door jouw knuffelfoto's door te sturen, knuffelfilmpjes te posten en knuffelboodschappen te delen via www.giveahug.be.

Wanneer vivabox erin slaagt om de 250.000 knuffels bij elkaar te krijgen, schenken ze 10.000 euro aan Make-A-Wish. Deelnemers hoeven dus geen financiële bijdrage te leveren. Het project is daarnaast ook duurzaam, want het materiaal van de box kan grotendeels herbruikt worden (beursstand, winkelanimatie, recuperatie van toestellen). (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De fijnste aanrakingen voor elk type borst


De fijnste aanrakingen voor elk type borst


http://static3.hln.be/static/photo/2012/16/11/0/20121109165707/media_xll_5313480.jpg


Borsten zijn als sneeuwvlokjes, er zijn er geen twee hetzelfde. Als erogene zone spelen ze een belangrijke rol in ons seksleven en de manier waarop ze aangeraakt worden is dan ook van groot belang. Experten hebben hun hoofd gebogen over de ideale aanrakingen voor elk type borst. Dat moeten plezante onderzoeken geweest zijn... Eens kijken naar de resultaten.

De fijnste aanrakingen voor elk type borst:

Grote borsten
Uit een studie aan de universiteit van Wenen blijkt dat grote borsten gemiddeld 24 procent minder gevoelig zijn dan kleine, vermoedelijk omdat de zenuw die prikkels vanuit de tepel stuurt wordt uitgerekt. Daarom wordt een grote boezem het best gestimuleerd van buiten naar binnen door met vingertippen of tongpunt te bewegen van net onder de oksel tot de tepel. Experimenteren met subtiele, zachte knabbelbewegingen wordt eveneens aangeraden.

Kleine borsten
Gevoelig als ze zijn, worden kleinere borsten beter met meer beweging behandeld. Daarom is het goed handpalmen te gebruiken om ze te bedekken en zachtjes te bewegen tijdens het vrijen.

Hangborsten
Borsten die een beetje (of veel) hangen zijn vaak nog het minst gevoelig van allemaal. De zenuwen zijn niet alleen uitgerekt, maar ook onderdrukt door het gewicht van de borst. De beste houding is dan ook op de rug te liggen om de zenuwen vrij te maken voor maximaal genot.

Valse borsten
Wanneer ze goed worden aangebracht, hebben implantaten doorgaans geen impact op de gevoeligheid. Valse borsten bewegen echter wel anders. Daarom moet de focus liggen op de oppervlakte door met cirkelbewegingen (tong of vingers) richting de tepel te gaan.

Melkborsten
De boezem van een nieuwe mama is nog een geval apart omdat de tepels vaak overgevoelig zijn. Dit is dan ook de ideale gelegenheid om een vaak vergeten zone extra veel aandacht te geven: de onderkant van de borst. Een zachtaardige hand dat ondersteunt zal een veraderming zijn na een dag borstvoeding.

Voor elke tepel wat wils
Naast het type borst, variëren ook de tepels. Het zijn handige barometers van lust: omhoog is hitsig, naar beneden eerder neutraal. De gevoeligheid van elk type tepels is anders en ze dienen dan ook met de nodige zorg behandeld te worden.

Grote tepels
Omdat grotere tepels meer zenuweindes hebben, zijn ze vaker hypersensitief. Wees dus zeker niet te agressief met het uitoefenen van druk (of bijtgedrag).

Kleine tepels
Bij kleine tepels moet de aandacht verschuiven naar de areola errond, die heel vaak gevoeliger zal zijn dan de tepel zelf. Vooral het bovenste kwadrant van de borst (tussen 10 en 2u op de mentale klok) zorgt voor de meeste prikkels.

Omgekeerde tepels
Onderzoek wijst aan dat 3 procent van alle vrouwen geïnverteerde tepels heeft, met dank aan de genetica. Toch zijn de zenuweindes hier niet anders dan bij 'normale' tepels. Vaak speelt de afwijking in op de emoties waardoor deze vrouwen vooral een complimentje over hun borsten kunnen gebruiken zodat onzekerheid geen spelbreker kan zijn. De tepels kunnen bovendien naar buiten 'gelokt' worden met de nodige aanrakingen, kussen, likjes en zachtaardige zuigbewegingen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees terracottaleger komt naar Brussel

Chinees terracottaleger komt naar Brussel

http://static1.hln.be/static/photo/2012/11/13/5/20121106190019/media_xll_5303690.jpg


De Brusselse Beurs verwelkomt vanaf 19 november de tentoonstelling 'Terracotta Army'. Tot 17 februari zijn er 150 replica's te zien van krijgers, paarden en wagens van het terracottaleger van China's eerste keizer, Qin Shi Huangdi. Daarnaast is er onder andere een klank-en-lichtshow te beleven die de geschiedenis vertelt van de keizer en zijn leger, en een documentaire over de archeologische ontdekking van de dodenstad.

Landbouwers ontdekten het terracottaleger in 1974 in het oosten van China, en in 1987 riep Unesco het terracottaleger uit tot werelderfgoed. Het bestaat uit 8.000 soldaten, paarden en wagens, die van 246 tot 210 voor Christus gebouwd werden om in het mausoleum van de keizer terecht te komen. Goed 720.000 arbeiders werkten er 36 jaar aan.

De tentoonstelling die nu in het Beursgebouw te zien is, is ontwikkeld door het Oostenrijkse bedrijf EMS Entertainment. In 14 Europese steden kwamen al meer dan 1,3 miljoen bezoekers kijken.

Bezoekers zijn alle dagen van 10 tot 18 uur welkom. Op woensdag zijn er van 18 tot 21 uur nocturnes.



» Reageer (0)
09-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Winkelen met kroost is meest stresserend voor mama

Winkelen met kroost is meest stresserend voor mama


http://static3.hln.be/static/photo/2012/12/15/5/20121108090339/media_xll_5309030.jpg

Dagdagelijkse taken als winkelen met de kinderen, bedtijd en lange autoritten zijn de meest gehate taken van Britse moeders doordat deze het meest stresserend zijn.

Een nieuwe studie bij 2000 moeders in Groot-Britannië onthulde de belangrijkste oorzaken van stress. Het gaat bijna allemaal om taken die ouders bijna dagelijks moeten uitvoeren. Een winkeluitstap is het meest stresserend door woedeaanvallen of gezeur om chocolade en koekjes. Ook maaltijden zijn moeilijk, als ook autoreizen, het aankleden, de kroost entertainen op regenachtige dagen. Door deze taken voelen moeders zich minstens drie keer per dag gestresseerd.

Ook badtijd, de kinderen aankleden en verjaardagsfeestjes zijn allesbehalve ontspannend. Meer dan een op de twintig moeders geeft toe zich elke minuut van de dag gestresseerd te voelen. 40 procent van de mama's vindt de ochtenden van een weekdag het meest stresserende moment van de week. 41 procent van de ouders zegt wel dat stress hen gemotiveerd houdt, 82 procent is alles weer vergeten met een lach of een knuffel van hun kind.

Een woordvoerder van Ford, het bedrijf dat het onderzoek liet uitvoeren: "Het ouderschap is soms een grote uitdaging, maar bepaalde situaties zijn erger dan andere. Reizen met een jonge kroost is duidelijk een stresserende factor. Moeders moeten hun kinderen vast- en losmaken in autostoeltjes en ze daarnaast entertainen op lange autoreizen."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderij Picasso levert 32,5 miljoen euro op


Schilderij Picasso levert 32,5 miljoen euro op

http://static0.hln.be/static/photo/2012/17/16/14/20121109084103/media_xll_5311904.jpg


Een schilderij van Pablo Picasso is voor 41, 5 miljoen dollar (zo'n 32,5 miljoen euro) onder de hamer gegaan bij het veilinghuis Sotheby's in New York. 'Nature morte aux tulipes' is een portret van Picasso's geliefde dat hij in 1932 heeft gemaakt.

De veiling van impressionistische en moderne kunstwerken, met in totaal negen werken van de Spaanse kunstschilder, leverde uiteindelijk 163 miljoen dollar op. Dat lag onder de verwachtingen. Voor de veiling werd de opbrengst op 170 miljoen dollar geschat.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anticonceptiepil kan helpen bij voorkomen van dementie


Anticonceptiepil kan helpen bij voorkomen van dementie




De anticonceptiepil kan dementie bij vrouwen voorkomen, zelfs jaren nadat ze gestopt zijn met het gebruik ervan. Vrouwelijke vijftigers die in het verleden de pil gebruikten, scoren namelijk veel beter op geheugentests dan vrouwen die er nooit mee in aanraking kwamen. Experten denken dat het oestrogeen in de pil de verharding van de slagaders voorkomt, wat de bloedtoevoer naar de hersenen verhoogt.
 
Wetenschappers wisten al langer dat een hormoonbehandeling tijdens de menopauze, waarbij ook oestrogeen gebruikt wordt, beschermt tegen dementie. Er was echter maar weinig geweten over de mogelijke voordelen van de anticonceptiepil.

Amerikaanse wetenschappers ondervroegen daarom 261 vrouwen tussen 40 en 65 jaar over hun gezondheid. De proefpersonen ondergingen ook een aantal geheugentests, waarbij ze onder andere zoveel mogelijk woorden rond een bepaald onderwerp moesten geven.

Het team van de Universiteit van Wisconsin kwam zo tot de conclusie dat vrouwen die ooit de pil namen, duidelijk beter presteerden in bepaalde tests. "Zelfs jaren nadat ze met het gebruik stopten, blijkt er dus een beschermend cognitief effect te zijn", aldus onderzoeksleidster Kelly Egan.

Ook bleek: hoe langer ze de pil hadden gebruikt, hoe hoger hun scores. "Het effect was vooral zichtbaar bij vrouwen die de pil langer gebruikten", bevestigt dr. Egan.
 
Volgens de experten helpt oestrogeen, het belangrijkste hormoon in de pil, de werking van het brein in stand houden op twee manieren.

Ten eerste denken ze dat het een blokkering van de slagaders voorkomt, waardoor er een goede bloedtoevoer naar het brein blijft bestaan. Daarbovenop zou oestrogeen de groei van bepaalde cellen in het brein en het ruggenmerg bevorderen.

Hoewel de studie niet direct rekening hield met de risico's op dementie, wordt gedacht dat mensen van middelbare leeftijd met een goed functionerend brein, veel minder riscio lopen op de aandoening.



» Reageer (0)
08-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffieplant sterft mogelijk uit door klimaatverandering


Koffieplant sterft mogelijk uit door klimaatverandering

http://static3.hln.be/static/photo/2012/7/15/9/20121108180839/media_xll_5310849.jpg



Geniet nog maar even van uw kopje koffie. Nu het nog kan. In de toekomst kan koffie namelijk wel eens fors duurder worden. Britse wetenschappers denken dat de wilde Arabica-koffieplant in de toekomst door klimaatverandering mogelijk uitsterft.

De gecultiveerde Arabica koffieplant is genetisch erg beperkt en is daarom afhankelijk van de wilde variant om sterkere planten te kweken. Extreme weersveranderingen vormen een grote bedreiging voor de wilde plantjes en dus ook voor de gecultiveerde, stellen Brits- Ethiopische onderzoekers in het tijdschrift Plos One.

Als de opwarming van de aarde door blijft gaan, zijn er aan het einde van deze eeuw nog maar enkele gebieden waar wilde Arabica verbouwd kan worden.

Arabica koffie (Coffea Arabica Linnaeus) is wereldwijd de meest gedronken koffie en vormt circa 70 procent van de wereldproductie. De koffie komt oorspronkelijk uit de hooglanden van Ethiopië. Ehtiopië is ook de grootste producent, gevolgd door Brazilië en Colombia.

"Het uitsterven van Arabica koffie is een verrassend en verontrustend vooruitzicht", zegt Aaron Davis, hoofdonderzoeker van de Koninklijke Botanische Tuinen in Kew tegen de BBC. "Het was niet het doel van deze studie om alarmerende voorspellingen over de ondergang van wilde Arabica te doen".

De wetenschappers onderzochten hoe de wilde plant reageert op drie verschillende hoeveelheden koolstofdioxide-uitstoot. Bij het voordeligste scenario zouden in 2080 geschikte gebieden met 65 procent afnemen. Het slechtste scenario zou een afname van 99,7 procent betekenen. 

Deze cijfers zijn volgens de onderzoekers aan de conservatieve kant.  Verschillende externe factoren zijn namelijk niet meegerekend. Illegale houtkap en ziektes kunnen ook van invloed zijn. "Het is daarom belangrijk om er alles aan te doen om de toekomst van de plant in Ethiopië zeker te stellen", stelt medeonderzoeker Tadesse Woldermariam Gole. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toename Nederlandse paardenslacht gevolg van speculatie: "Net als op de beurs"


Toename Nederlandse paardenslacht gevolg van speculatie: "Net als op de beurs"

http://static3.hln.be/static/photo/2012/8/14/14/20121104104632/media_xll_5296619.jpg

Dat er dit jaar in Nederlandse slachthuizen zoveel paarden zijn geslacht, is onder meer het gevolg van speculatie in de hoop dat het veulen een goed dressuur- of springpaard wordt. Dat zegt voorzitter Rinus Bakker van De Centrale Bond van Paardenhandelaren in Nederland (Cebopa).
 
Afgelopen jaar, tot en met augustus, werden in Nederland 5.000 paarden geslacht. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 1.700 en over het hele jaar 3.400. In 2010 ging het om 2.500 paarden, blijkt uit cijfers van het Productschap Vee & Vlees.

"Het is net als op de beurs. Daar stapten op een gegeven moment ook een heleboel mensen in om in dit geval met geld te speculeren. En opeens bleek het mode om een veulen te kopen, vaak voor speculatieve doeleinden. Door die toenemende vraag schoten de opfokstallen als paddenstoelen uit de grond'', weet Bakker.

Boeren die te weinig verdienden met varkens en koeien boden onderdak aan de nieuwe paardenliefhebbers. De praktijk is echter dat 1 op de 100 veulens maar een echte topper wordt, weet Bakker. "In de paardenwereld zeggen we altijd: een veulen kopen, is hoop kopen. De helft van de paarden is het opfokken niet waard geweest. Ze hebben een lastig karakter of maken op een andere manier niet waar wat er wordt verwacht.''

De Nederlandse Dierenbescherming veroordeelt dit soort praktijken. "We keuren het absoluut af dat op deze manier in levende have wordt gehandeld. Het risico dat het niet goed gaat, is veel te groot en dan komen de dieren er vaak het slechtst van af'', aldus een woordvoerder van de Dierenbescherming.

Het houden van een paard kost rond de 200 tot 300 euro in de maand aan pensiongeld. Daar komen kosten voor voedsel, een hoefsmid en af en toe een arts nog bij. Volgens Bakker is het vooral de economische malaise die er voor zorgde dat veel mensen weer van hun paard af wilden. "Als dan blijkt dat het toch geen goed dressuur- of springpaard wordt, wordt het vaak te duur.''


» Reageer (0)
07-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wekelijks 2,5 uur wandelen = tot 7 jaar langer leven

Wekelijks 2,5 uur wandelen = tot 7 jaar langer leven


http://oi48.tinypic.com/dvhtar.jpg


Dagelijks een wandeling van 20 minuten maken kan je leven met zeven jaar verlengen. Onderzoekers ontdekten dat zelfs 10 minuten stappen al je dood kan uitstellen.

Een Amerikaanse analyse van de gegevens van 600.000 mannen en vrouwen van 40 jaar toonde ook aan dat het mogelijk is om tegelijkertijd vet en fit te zijn. De studie concentreerde zich op gematigde lichaamsbeweging, dit is snel wandelen aan een tempo zodat je gaat zweten, maar je nog steeds kunt praten.

Mensen met een normaal gewicht haalden het meeste voordeel uit regelmatig wandelen, zij konden zo hun leven met meer dan zeven jaar verlengen. Wie een gezond gewicht heeft en niet sport, mag zich eraan verwachten 3,1 jaar eerder te sterven dan actieve dikkerds. Deze bevinding benadrukt het belang van sporten ondanks je gewicht. Het verband tussen levensverwachting en sport is sterker bij wie een voorhistorie van kanker of hartziekten heeft dan wie geen medisch verleden op dit vlak heeft.

Onderzoeker I-Min Lee: "We mogen niet onderschatten hoe belangrijk lichaamsbeweging is voor de gezondheid, zelfs een bescheiden hoeveelheid kan je leven met jaren verlengen." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Met je hond op reis? Chip wordt verplicht in Europa

Met je hond op reis? Chip wordt verplicht in Europa


http://oi46.tinypic.com/2rdkf14.jpg


Europese huisdieren moeten verplicht een radiochip (transponder) krijgen als ze met hun baasje op reis gaan. Met de geïmplanteerde chip kunnen de autoriteiten beter controleren of een dier is ingeënt tegen hondsdolheid.

De huidige tatoeage voldoet niet meer, stelde een commissie van het Europees Parlement vandaag. De commissie wil ook dat eigenaren hoogstens vijf huisdieren meenemen op reis, behalve als zij op weg zijn naar bijvoorbeeld een tentoonstelling of wedstrijd. De beperking moet misbruik van de nieuwe regels voor commerciële doeleinden voorkomen.

Het hele Europees Parlement buigt zich komend voorjaar over de voorstellen.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom mama's opgelucht zijn als het weer maandag is

Waarom mama's opgelucht zijn als het weer maandag is


http://oi47.tinypic.com/2wnzip1.jpg


Aangezien mama's tegenwoordig 'perfect' moeten zijn, ziet de helft van hen zich genoodzaakt om te liegen over haar ouderlijke vaardigheden. Zo gebruiken negen op tien mama's de televisie om hun kinderen stil te houden, maar zullen ze dat nooit bekennen. Meer nog: drie op de vier mama's zijn op maandag stiekem blij dat ze weer mogen werken, terwijl twee op vijf zelfs bekenden dat ze soms een hekel hebben aan hun eigen kind. Maar ssst, niet doorvertellen!

Want ook de mama's zelf doen er alles aan om hun tekortkomingen als ouder te verbergen. Een rondvraag van BabyCentre bij 1.000 Britse vrouwen onthulde zelfs dat 53 procent van de mama's verhaaltjes verzint om de 'perfecte moeder' te lijken. Ze zullen nooit toegeven dat ze dingen doen die eigenlijk niet helemaal verantwoord zijn.

Veel mama's proberen vooral om zichzelf in een positief daglicht te stellen ten opzichte van andere ouders, maar daar blijft het niet bij. Eén op de drie mama's (32 procent) bekende ook niet eerlijk te zijn tegen de vroedvrouw of dokter. 71 procent liegt ook tegen de kinderen zelf, om de dag makkelijker te doen verlopen.

Van de dingen die mama's proberen te verbergen, staat 'de kinderen naar televisie laten kijken om hen stil te houden' helemaal bovenaan. Dat is iets wat negen op de tien mama's bekenden te doen. Eén op drie zei ook dat ze het verhaaltje voor het slapengaan vaak vervangen door een verhaaltje op televisie.

Verder gaf een vijfde van de mama's toe dat ze af en toe het gezonde avondmaal vervangen door chocolade en snoepjes, omdat ze geen tijd (of zin) hebben om te koken.

Sasha Miller van BabyCentre vindt de resultaten helemaal niet verrassend. "Het ouderschap is een harde job. We hebben het allemaal wel eens moeilijk. Maar mama's mogen zich echt niet schuldig voelen als ze het zichzelf eens gemakkelijk maken", vindt zij. "Ze proberen nog al te vaak om de schijn op te houden ten opzichte van andere ouders, terwijl dat net degene zijn bij wie je je hart kan luchten."

Dat veel mama's het moeilijk hebben, bleek ook uit de enquête. Zo gaven maar liefst drie op de vier mama's toe dat ze zich op maandagochtend opgelucht voelen dat ze terug aan het werk kunnen en 'verlost' zijn van hun kinderen.

Bij anderen gaat het nog verder: twee op de vijf mama's bekenden al eens een afkeer te hebben gevoeld voor hun eigen kind. Hetzelfde aantal gaf ook toe dat ze hun ene kind liever hebben dan het andere.

De druk zorgt ook wel eens voor een foutje of vergetelheid, met één op de drie mama's die al eens vergat om hun kind vast te maken in het autozitje. Ten slotte bekende twee procent dat ze haar kind al eens vergeten was. (br.hln)



» Reageer (0)
05-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit jaar koop je een kerstcadeautje voor ... jezelf

Dit jaar koop je een kerstcadeautje voor ... jezelf


http://oi47.tinypic.com/whjrt4.jpg


Hoe kan je er deze kerst voor zorgen dat je eindelijk het cadeautje krijgt waar je al jaren van droomt? Door het simpelweg zelf te kopen. Dat is natuurlijk niet echt volgens de traditie, maar het zou dit jaar wel een trend worden.

Gedaan dus met een beleefd dankjewel zonder dat je het meent of met het onmiddellijk doorverkopen van je cadeautje op eBay.

"Dat is de verstandigste manier om te krijgen wat je wil", vinden de schaamteloze mensen die het al doen. Uit een Britse rondvraag bleek dat één op de tien mensen het zelfs altijd doet, terwijl 43 procent minstens al één keer zelf een cadeautje kocht voor Kerstmis of zijn of haar verjaardag.

44 procent bekende dat ze het doen om zichzelf simpelweg te verwennen. 23 procent bekende dan weer dat ze geen vertrouwen hebben in de keuzes van hun vrienden en familie. Nochtans gingen zes op de tien ondervraagden wel akkoord met de stelling: 'het is de gedachte die telt'.

De populairste geschenkjes die we voor onszelf kopen zijn kleren, schoenen, muziek, alcohol, een cultureel uitje en een restaurant- of hotelbezoek. Gemiddeld nemen de cadeautjes voor onszelf een hap van 350 euro uit het jaarlijkse budget.

Om een cadeautje voor onszelf te kunnen kopen, doen we vaak een beroep op terugbetaalschema's of knippen we kortingsbonnen uit. Aan de cadeautjes voor onze naasten zullen we dit jaar echter minder geld besteden, met dank aan de economische crisis. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voel je het al kriebelen? 9 nieuwe soorten tarantula's ontdekt


Voel je het al kriebelen? 9 nieuwe soorten tarantula's ontdekt


http://oi49.tinypic.com/syrwra.jpg


In Brazilië werden negen kleurrijke nieuwe soorten tarantula's ontdekt. Vier ervan zouden afstammen van een mysterieus, eeuwenoud geslacht, waarvan men al lang dacht dat het uitgestorven was.

De ontdekking toont aan hoe weinig we eigenlijk nog maar weten over de fauna van het Atlantisch Regenwoud, dat bovendien ernstig bedreigd wordt door menselijke aantasting.

"In plaats van de zeven soorten boombewonende vogelspinnen die we voordien kenden, blijken er nu zestien te zijn", stelt dokter Rogério Bertani, tarantulaspecialist van het Instituto Butantan in Sao Paulo. Dit type tarantula komt voor in tropische regio's en heeft doorgaans een dunner gebouwd lichaam en langere poten om beter te klauteren over een brede waaier aan oppervlaktes.

Vier van de negen nieuwe soorten zouden afstammen van het 'Typhochlaena'-geslacht, waarvan men dacht dat het uitgestorven was. "We hebben nu vier soorten die lijken af te stammen van een mysterieus geslacht dat gekend was in 1841. Dit zijn de kleinste arborale tarantula's ter wereld en uit analyse blijkt dat hun geslacht ontzettend oud is. Ze kunnen dus gezien worden als relieken van een voordien wijdverspreide soort", aldus Bertani.

De grootste vrees die nu leeft onder de onderzoekers is dat deze kleurrijke, tropische tarantula's het slachtoffer zullen worden van dierenhandel. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Waarom vegetariërs bijna 10 jaar langer leven


Waarom vegetariërs bijna 10 jaar langer leven


http://oi45.tinypic.com/x37p1v.jpg



Bijna een decennium langer leven... Dat is volgens het grootste onderzoek naar vegetarisme tot nu toe het gevolg van weinig of geen dierlijke producten te eten. De levensverwachting van vegetariërs ligt gemiddeld acht jaar hoger dan die van vleeseters, vergelijkbaar met de extra jaren die niet-rokers hebben ten opzichte van rokers.

Een grootschalige studie naar de gezondheid bij oudere vrouwen werd uitgevoerd over een periode van 35 jaar en gepubliceerd als vervolg op de Harvard Nurses Health Study. Hierbij werd gekeken naar de impact van het eetpatroon (plantaardig vs dierlijk) op de voornaamste doodsoorzaken.

Hartziekten
Hartziekten zijn de grootste doodsoorzaak. Uit het onderzoek blijkt dat cholesterol uit dierlijke producten het leven aanzienlijk verkort, terwijl vezels uit planten de levensverwachting verlengen. De hoeveelheid cholesterol uit één ei werd gelijkgeschakeld aan het roken van vijf sigaretten per dag gedurende vijftien jaar. Een dagelijks kommetje vezelrijke havermout zou daarentegen een even positieve impact hebben op de levensduur van vrouwen als vier uur per week gaan joggen. (Wat uiteraard niet wil zeggen dat je lichaamsbeweging moet schrappen.)

Wie denkt: "Mijn cholesterol is normaal", zou volgens de onderzoekers een verkeerde inschatting maken. "In een wereld waar het 'normaal' is om dood te vallen door een hartaanval is een 'gezonde' cholesterol nog niet gezond genoeg. Ideaal gezien moet die verlaagd worden naar 150'', vergelijkbaar met die van een pure vegetariër", klinkt het.

Ruim twintig jaar geleden toonde dokter Dean Ornish aan dat je hartziekten niet alleen kan tegengaan met een veganistisch dieet, maar ook kan omkeren. Aders gingen opnieuw open zonder medicatie of operaties.

Kanker
Voornaamste doodsoorzaak nummer twee is kanker. Volgens het grootste onderzoek naar het verband tussen dieet en kanker komt eender welk type kanker minder vaak voor bij vegetariërs. De link tussen vlees is kanker is zodanig groot dat zelfs wetenschappelijk tijdschrift 'Meat Science' recent de vraag stelde: "Moeten we allemaal vegetariërs worden of kunnen we vlees veiliger maken?".

Momenteel worden een aantal additieven onderzocht die de toxische effecten van vlees moeten terugschroeven om kanker te voorkomen. "Waarom niet gewoon de vleesconsumptie aan banden leggen?", klinkt het alternatief. De onderzoekers van 'Meat Science' schreven dat een dergelijke richtlijn voor de volksgezondheid kanker kan terugschroeven, maar de vleesindustrie in economische problemen zou belanden, net als heel wat boeren. Winst boven gezondheid, verrassing?

Ook hier reikt het onderzoek van dokter Ornish, dat eerder al werd aangehaald, interessante informatie aan. De bloedstroom van mensen die een jaar veganistisch aten, was acht keer beter bestand tegen kanker. Vrouwen waren zelfs na twee weken puur plantaardig eten al beter bestand tegen borstkanker.

Beroertes
De sleutel om een beroerte te voorkomen is kaliumrijke voeding te eten. Wie denkt dat een banaan voldoende is, komt bedrogen uit, want bananen halen de top 50 van voedingsmiddelen met het hoogste kaliumgehalte niet eens. Echte winnaars zijn donkergroene bladgroenten, bonen en dadels. De gemiddelde mens eet zodanig weinig plantaardige voeding dat meer dan 80 procent niet eens de dagelijks aanbevolen hoeveelheid kalium haalt.

Alzheimer
Het is ruim twintig jaar geweten dat het eten van vlees, gevogelte en zelfs vis de kans op Alzheimer verdriedubbelt ten opzichte van langdurige vegetariërs. Nieuw onderzoek brengt dan weer het goede nieuws dat de symptomen ervan kunnen worden aangepakt met natuurlijke producten zoals pittige saffraan. Het zou zelfs even effectief zijn als de meest gebruikte medicatie tegen de dementerende ziekte.

Diabetes
Aangezien vegetariërs gemiddeld 13 kilo minder wegen dan vleeseters, is het niet verrassend dat diabetes type 2 hen minder vaak treft. Uit onderzoek blijkt dat een plantaardig dieet de aandoening kan voorkomen, maar ook behandelen. Los van het gewicht zouden vegetariërs door hun eetpatroon sowieso een aanzienlijk kleiner risico lopen op diabetes.

Nierfalen
Onderzoekers van Harvard hebben ontdekt dat dierlijke proteïnes en vetten, samen met cholesterol, de voornaamste oorzaken zijn van falende nieren. Een dieet puur op basis van plantaardige producten zou nierfalen dan weer voorkomen én behandelen.

Medicatie vs eetpatroon
Uiteraard kunnen bovenstaande 'killers' ook behandeld worden met medicatie. Onderzoek toont aan dat vleeseters twee keer zo vaak aspirines, maagzuurremmers, bloeddrukverlagers, insuline, laxatieven, pijnstillers, slaappillen en kalmeringsmiddelen. Wie niet graag medicatie neemt of geen vervelende neveneffecten wilt ervaren, hoeft blijkbaar gewoon vegetariër (of veganist) te worden. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoogst gelegen nationaal park ter wereld geopend

Hoogst gelegen nationaal park ter wereld geopend


http://oi47.tinypic.com/2ex3h3d.jpg


China heeft opnieuw een (toeristisch) record gevestigd met de opening van het hoogst gelegen nationaal park ter wereld in Tibet.

Het gebied dat zich uitstrekt over 78.000 vierkante kilometer op het dak van de wereld bevat vijf bergen van boven de 8.000 meter. Het Qomolangma National Park is trouwens vernoemd naar de Mount Everest.

Daarnaast bevinden zich er ook nog tien bergen met een hoogte tussen de 7.000 en 8.000 meter. Eveneens majestueuze gletsjers, warmwaterbronnen en wouden behoren tot de natuurlijke attracties.

Het park ter grootte van Tsjechië bevindt zich in de Shigatse regio van Tibet nabij de grens met Nepal. Volgens China Daily wordt de regio beschermd omwille van haar biodiversiteit en om te voorkomen dat het gebied illegaal wordt geëxploiteerd.

In Tibet is eveneens de bouw van de hoogst gelegen luchthaven, die in 2015 zou moeten openen, nog volop aan de gang.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lotto binnenkort ook op zondag te koop

Lotto binnenkort ook op zondag te koop


http://oi46.tinypic.com/2mkxzc.jpg


De verkooppunten van de Nationale Loterij mogen vanaf 23 december ook op zondag Lotto, Euro Millions en krasbiljetten verkopen. Dat bevestigt woordvoerster Sofie Van den Bussche aan de krant Het Laatste Nieuws.

Nu mogen op zondag geen Loterij-producten verkocht worden, maar daar komt verandering in. Op zondag 23 en 30 december zullen de producten beschikbaar zijn tussen 6 uur en 19 uur, vanaf 6 januari élke zondag tussen 9 en 13 uur.

"Veel klanten die op zaterdag een bedrag winnen, wensen dat al op zondag te innen bij hun handelaar. Daarnaast willen dagbladverkopers en voedingswinkels meer volk over de vloer krijgen op zondagen, en wij kunnen daarbij helpen. Beschouw het als een extra service", zegt Van den Bussche. Ze beklemtoont dat er geen extra trekkingen komen op zondag.

Tijdens de feestdagen zal de Nationale Loterij dit jaar twee Super Lotto-trekkingen houden: op kerstavond zit er 3 miljoen in de jackpot, op oudejaar 4 miljoen. Als er geen winnaar bij de eerste trekking valt, wordt het bedrag gecumuleerd. Er komt ook een nieuwe kersteditie van '5.000 for Life'.

En maandag gaat de Nationale Loterij ook een grote promotiecampagne houden in twaalf treinstations. Zo'n 120.000 reizigers zullen een gratis Lotto-formulier van 2 euro ontvangen. (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!