Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




23-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermandere wil ware gelaat van de blote zuivere Jezus herontdekken

Vermandere wil ware gelaat van de blote zuivere Jezus herontdekken" in nieuw boek


http://static1.hln.be/static/photo/2013/4/6/5/20130314213232/media_xll_5647355.jpg


Kleinkunstcoryfee Willem Vermandere heeft in Torhout het eerste exemplaar van zijn jongste boek overhandigd gekregen. In het boek probeert hij "een dikke korst verf weg te krabben, om het ware gelaat van de blote zuivere Jezus te herontdekken". De laatste woorden van Christus dienden als inspiratiebron voor het werk.

"Al wat ik ooit geweest ben, mag ik hier terughalen en samenbundelen", opent het boek van Vermandere. Al 15 jaar lang toert de kleinkunstenaar uit Veurne rond met een voorstelling met een heel persoonlijke, kritische, maar bemoedigende commentaar. Die heeft hij nu gebundeld in een boek met schrijfsels en lithografieën.

"Vermandere noemt het boek een zevenarmige kapstok over onze rijke Roomse roots, met teksten die jaren hebben gerijpt en zijn gekneed", meent directeur-uitgever bij Lannoo Maarten Van Steenbergen. "Het is zíjn authentieke kijk op de christelijke spiritualiteit."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Online handel in ivoor grootste bedreiging olifant

Online handel in ivoor grootste bedreiging olifant


http://oi49.tinypic.com/2ztem92.jpg


De illegale handel in ivoor op internet neemt dusdanig grote vormen aan dat het een grote bedreiging gaat vormen voor het voortbestaan van de olifanten in Afrika. Dat zeggen natuurbeschermers tijdens de 178ste conventie over internationale handel van bedreigde diersoorten in Bangkok.

Op talloze internetforums en webwinkels worden slagtanden in steeds grotere hoeveelheden illegaal verhandeld, zo werd duidelijk op de bijeenkomst. De natuurbeschermers roepen daarom op tot internationale wetgeving om de handel op sites als eBay en Google tegen te gaan.

De jacht op olifanten is de laatste twintig jaar enorm toegenomen door de grote vraag naar ivoor in vooral Azië. Volgens Tania McCrea-Steele van het Internationale fonds voor Dierenwelzijn is de verkoop via internet anoniem en brengt dus weinig risico's met zich mee voor de handelaren.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kankerfonds erft half miljoen euro van Limburgse vrouw


Kankerfonds erft half miljoen euro van Limburgse vrouw


http://static3.hln.be/static/photo/2013/12/1/6/20130323102136/media_xll_5671626.jpg


Josette de Gryse, een Antwerpse die in het Limburgse Wellen woonde en in september op 75-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker, heeft alles wat ze had nagelaten aan het Kankerfonds. Het gaat om een erfenis ter waarde van 500.000 euro, Dat schrijven 'Gazet van Antwerpen' en 'Het Belang van Limburg'.

Op haar ziektebed liet Josette al weten dat ze al haar geld en goederen na haar dood aan het goede doel wenste over te laten. Behalve een verre neef in Brussel, had ze toch geen familie meer. De vrouw overleed in september, en zo kreeg het Kankerfonds telefoon van een notaris. Josette had tijdens haar ziekte het fonds uitgekozen als haar laatste goede doel.

"We krijgen wel vaker schenkingen en legaten", zegt Jean Pierre Grootaers van het Limburgse Kankerfonds. "Maar dit is wel een zeer aanzienlijke erfenis. We ramen de totale waarde op ongeveer 500.000 euro. Hoeveel het precies wordt, hangt af van de openbare verkoop. Die vindt dit weekend plaats, in de woning van de vrouw."

Het gaat om erg dure stukken, zoals schilderijen, kristal van Swarovski en porselein van Limoges. Met de opbrengt van de openbare verkoop wil het Limburgs Kankerfonds een bijdrage leveren aan het onderzoek omtrent de bestrijding van kanker en het Oncologisch Studiecentrum Erika Thijs. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlamingen recycleren beste van alle Europeanen

Vlamingen recycleren beste van alle Europeanen


http://static3.hln.be/static/photo/2013/9/4/9/20130320120218/media_xll_5662959.jpg


Met 65 procent is Vlaanderen de beste recycleerder van huishoudelijk afval in Europa. België is derde. Dat blijkt uit nieuwe cijfers uit 2010 van het Europese milieu-agentschap. De meeste andere landen hebben nog een lange weg te gaan, schrijft De Standaard.

Afval is een gewestmaterie en België heeft dus drie verschillende afvalbeleiden. Zo heft Vlaanderen hoge taksen op afvalverbranding, terwijl Wallonië zijn verbrandingscapaciteit net heeft opgevoerd. Vlaanderen recycleert beter dan Wallonië, maar dat is zijn achterstand wel aan het ophalen.

Slechts 5 op de 32 onderzochte Europese landen halen al de doelstelling van 50 procent recyclage, die Europa in 2020 wil bereiken. Het rapport geeft enkel cijfers per land. Daaruit komt Oostenrijk, met 63 procent, als de beste naar voren. In een bijlage over België duiken regionale cijfers op die aantonen dat Vlaanderen Oostenrijk net overklast.

Eén van de redenen van de goede score is dat België een selectief verbod op storten heeft (geen onbehandeld gemengd afval, geen bio-afbreekbaar afval), plus zowat de hoogste taksen op storten van afval. Bovendien is scheiden van het afval aan de bron verplicht én goed ingeburgerd. Vlaanderen doet er nog eens verplichte minimumnormen bovenop voor de kwaliteit van de aparte afvalstromen en van het restafval. Het mikt op ten hoogste 150 kilogram restafval per inwoner. Gemiddeld haalden de Europese landen 35 procent recyclage.

Volgens de meest recente cijfers van 2011, die de Vlaamse afvalstoffenmaatschappij OVAM in november 2012 bekendmaakte, recycleert de Vlaming gemiddeld 524 kg huishoudelijk afval. In 2011 werd in Vlaanderen in totaal 3.331.143 ton huishoudelijk afval ingezameld, omgerekend 524 kg per inwoner. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Prijsdaling generieke geneesmiddelen op 1 april


Prijsdaling generieke geneesmiddelen op 1 april


http://static2.hln.be/static/photo/2013/9/2/0/20130322123140/media_xll_5669400.jpg


Generieke geneesmiddelen worden op 1 april gemiddeld zo'n 3,2 procent goedkoper. Daarmee zet de prijsdaling van zulke geneesmiddelen zich verder door. "In 2012 daalde de gemiddelde prijs van een generiek geneesmiddel al met 10 procent", zegt Joris Van Assche, afgevaardigd bestuurder van FeBelGen, dat de Belgische generieke geneesmiddelenindustrie verenigt. Met die prijsverlaging "overschrijdt de sector met 67 procent de besparingen die de overheid verwacht had ten gevolge van de federale begrotingsmaatregelen die op die datum ingaan", aldus FeBelGen.

Bovenop de daling van 1 april zullen op 1 mei bepaalde groepen van geneesmiddelen, zoals de antidepressiva en de bloeddrukverlagers, nogmaals in prijs verlagen, waardoor de gemiddelde prijs van het generiek geneesmiddel opnieuw met 1,5 procent zal dalen.

FeBelGen betreurt dat in de praktijk nog steeds weinig mensen de weg naar generieke geneesmiddelen vinden. Zo kwam er in 2012 voor 23 molecules een generieke versie op de markt, maar bleek eind januari dat voor een kleine helft van de molecules het gebruik van de generieke versie nog steeds onder de vijf procent zit.

"Als je kiest voor een generiek geneesmiddel, heb je de wettelijke garantie dat je een goedkoop geneesmiddel krijgt", voegt Joris Van Assche van FeBelGen toe. "Aan de hand van een aantal gegevens afkomstig van het RIZIV berekende FeBelGen overigens dat patiënten die toch merkgeneesmiddelen gebruiken, jaarlijks 44 miljoen euro aan supplementen betalen; een uitgave die kan vermeden worden als er systematisch voor het generieke geneesmiddel gekozen wordt."

De federale regering zal in de loop van 2013 een informatiecampagne over generieke geneesmiddelen opzetten, een initiatief dat FeBelGen toejuicht. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tanita Tikaram - Good Tradition

Tanita Tikaram - Good Tradition

Klik op de foto om ze te beluisteren






Tanita Tikaram (Münster, 12 augustus 1969) is een Brits zangeres. Ze werd geboren in Duitsland toen haar vader daar gestationeerd was als officier in het Britse leger. Tikaram heeft tot haar 12e op de Kent School (Waldniel) gezeten. De Kent School was gevestigd in een oud klooster met een lange en ook tragische geschiedenis. Er is nog een inscriptie van haar aanwezig in de muur van de kapel. Toen ze 12 jaar was verhuisde het gezin naar Basingstoke in Engeland. Haar broer Ramon Tikaram is acteur.

Tikaram werd wereldberoemd met de nummers Good Tradition en Twist In My Sobriety, die in veel landen klassiekers zijn geworden. De nummers waren afkomstig van haar debuutalbum, Ancient Heart, dat in 1988 uitkwam. Ze had daarna nog aantal kleine hits, maar bij het grote publiek is haar latere werk minder bekend. Maar bleef veel publiek trekken mede door haar crossover muziek tussen pop en folk.

In een Brits populair muziektijdschrift werd ze destijds omschreven als Lloyd Cole with a wig.

In 1995 besloot ze na het uitbrengen van haar vijfde album en tour het rustig aan te gaan doen. Ze ging wat reizen en acteerde hier en daar eens wat. Dat leidde uiteindelijk tot het zesde album The Cappuccino Songs, dat in 1998 werd uitgebracht. Ze trad dat jaar zes keer op, waaronder tweemaal voor een Amnesty International Benefit. Daarna trok ze zich opnieuw terug van de voorgrond. In 2005 keerde Tikaram terug in de aandacht door het uitbrengen van een nieuw album, Sentimental genaamd.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe walgelijke trend: Opgezette eendenkuikens gebruikt als paasdecoratie

Nieuwe walgelijke trend: Opgezette eendenkuikens gebruikt als paasdecoratie


http://oi49.tinypic.com/2lc1yyu.jpg


"Nieuwe walgelijke trend: dode eendenkuikens als paasdecoratie!", kopte dierenrechtenorganisatie Bite Back eerder deze week op haar Facebook-pagina. Voor 15 tot 30 euro per stuk kan je er online kopen, schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

Volgens Bite Back gaat het waarschijnlijk om ééndagskuikens uit de foie gras industrie. "In plaats van ze levend te versnipperen (wat ook gebeurt!) vergassen ze ze en er proberen ze er nog wat geld aan te verdienen."

De opgezette dieren zijn te vinden op sites als Marktplaats en eBay, maar ook bij decoratiewinkels. Een dame uit het Antwerpse die de kuikens op het internet te koop had aangeboden, vertelt in Gazet van Antwerpen dat ze gemengde reacties kreeg. "De ene vindt ze lief, de andere verwijt mij walgelijk dierenleed."  (br.hln)



» Reageer (0)
22-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 6 Indiase stadsbewoners leeft in sloppenwijk

1 op 6 Indiase stadsbewoners leeft in sloppenwijk


http://static2.hln.be/static/photo/2013/16/16/3/20130322154813/media_xll_5669958.jpg

Uit een nieuw rapport blijkt dat één op de zes Indiase stadsbewoners in sloppenwijken wonen die "onmenselijk" zijn. Het zijn de eerste statistieken over het wijdverspreide probleem van de snel groeiende Indiase sloppenwijken. Dat schrijft The Huffington Post.

Het onderzoek identificeerde 13,8 miljoen huishoudens van zo'n 64 miljoen mensen, die in sloppenwijken in verstedelijkte delen van het land woonden.

Een duizelingwekkende 41 procent van de bevolking van Mumbai, de grootste stad en het financiële hart van India, woont in overbevolkte stadsdelen. De meeste bewoners wonen er illegaal in gekraakte woningen en hebben weinig of geen toegang tot sanitaire faciliteiten.

Meer dan een derde van de woningen in de sloppenwijken heeft geen toilet binnenshuis. Daarentegen heeft wel 70 procent een televisie en 64 procent een mobiele telefoon. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal nertskwekerijen neemt toe: nu al 19 in Vlaanderen


Aantal nertskwekerijen neemt toe: nu al 19 in Vlaanderen


http://oi50.tinypic.com/ev4cpw.jpg


Sinds 2009, het begin van de legislatuur van de Vlaamse regering, kregen zeven nertsenkwekerijen een milieuvergunning, waarmee de teller in Vlaanderen op negentien staat. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V). Het Nederlands verbod op kwekerijen vanaf 2024 kan aan de oorsprong liggen van de toename.

In totaal werden er de voorbije vier jaar negen milieuvergunningen aangevraagd, waarvan er twee werden geweigerd. West-Vlaanderen kreeg er drie bedrijven bij, goed voor in totaal 66.000 nertsen of de helft van het aantal nertsen die er sinds 2009 bijkwamen.

Een aanzienlijke toename, bemerkt Vlaams volksvertegenwoordiger Jurgen Vanlerberghe (sp.a) die de cijfers opvroeg. "Recent voerde Nederland, toch de derde grootste wereldproducent van bont, na advies van Europa een verbod op kwekerijen in. Nederlandse nertsenkwekers zoeken naar een uitweg en kijken naar België", zegt de West-Vlaming die hoopt dat België volgt, omwille van de overlast, maar ook door het aspect dierenwelzijn.

Volgens Vanlerberghe is de situatie prangend, want er liggen plannen op tafel voor een nieuwe kwekerij in Wervik, ook al in West-Vlaanderen, waar er 160.000 nertsen gekweekt zouden worden. Ook in het Limburgse Bocholt is sprake van een nieuwe kwekerij. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweedehands kopen steeds hipper

Tweedehands kopen steeds hipper


http://static1.hln.be/static/photo/2013/5/14/10/20130321165751/media_xll_5667610.jpg


37% van de Belgen koopt vandaag meer tweedehandsartikelen dan twee jaar geleden. Vooral in Wallonië (40%) en in Vlaanderen (38%) gaan consumenten steeds vaker voor gebruikte producten. In Brussel blijft dit beperkt tot 13%. Dit blijkt uit een recent onderzoek uitgevoerd door iVOX bij 1.000 Belgische consumenten

Cd's, dvd's en games (38%), moderne meubelen (13%) en baby-artikelen (12%) zijn de populairste tweedehandsaankopen. Tweedehandsketens Troc.com en Kringwinkel voelen de populariteit van tweedehands in hun stijgend aantal bezoekers.

Uit het onderzoek blijkt dat Belgen spullen die ze niet meer gebruiken vaak weggeven. Zo schenkt 41% wel eens iets weg aan een goed doel zoals de kringloopwinkel, en bijna evenveel Belgen (37%) geven spullen die ze niet meer gebruiken aan familie, vrienden of kennissen. 31% kan dan weer geen afscheid nemen van zijn of haar spullen en bewaart ze tot in de eeuwigheid op zolder, in de garage of in de kelder.

150 euro verdienen aan oude spullen
Bijna 4 op 10 Belgen (37%) zijn praktischer ingesteld en verdienen geld aan de goederen die ze niet meer gebruiken. Als belangrijkste redenen om hun gebruikte spullen niet van de hand te doen zeggen de respondenten niets te verkopen te hebben (48%), dat ze geen tijd hebbenom zich  ermee bezig te houden (31%) of dat ze het te ingewikkeld vinden (13%). 13% heeft er nog nooit aan gedacht. Meer dan 3 op 10 Belgen (31%) verkocht het afgelopen jaar tweedehandsartikelen. Een kwart van deze respondenten kon hiermee meer dan 150 euro opstrijken.

Voor wie iets te koop wil aanbieden is het internet vandaag het populairste kanaal. Twee op drie Belgen (66%) verkocht het afgelopen jaar artikelen via één of andere veiling- of tweedehandssite. Bijna een kwart van de respondenten (23%) bracht goederen aan de man op een rommelmarkt

Ook kopen in de 'thrift shop' steeds populairder
Ook tweedehands kopen zit in de lift. Zo kocht 35% van de ondervraagden in de afgelopen 12 maanden iets tweedehands aan.

Financieel een zaakje kunnen doen, is voor meer dan de helft van de respondenten (53%) de belangrijkste motivatie om tweedehands te kopen. Voor 30% primeert het feit om iets origineels te vinden waar een verhaal achter schuilt en dat nieuw niet meer verkrijgbaar is.

Wie het afgelopen jaar geen tweedehandsartikelen kocht, gaf hiervoor als voornaamste reden op dat ze het niet prettig vinden dat de goederen al gebruikt werden (33%). 29% kon zijn gading niet vinden en 27% vond het gemakkelijker om nieuwe artikelen te kopen.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verbod op minirokjes dreigt met nieuwe wet in Zuid-Korea

Verbod op minirokjes dreigt met nieuwe wet in Zuid-Korea


http://static1.hln.be/static/photo/2013/9/1/8/20130322005713/media_xll_5668583.jpg


Minirokjes kunnen verboden worden in Zuid-Korea door een controversiële nieuwe wet die vanaf deze week van kracht is. Die bepaalt dat wie zich op openbare plaatsen te veel blootgeeft een boete van ongeveer 35 euro riskeert.

Sinds de nieuwe president Park Guen-hye deze wet goedkeurde, kwam er al heel wat kritiek op. Heel wat sterren uit het land hebben bijvoorbeeld foto's van zichzelf in gewaagde kledij online gezet. Anderen hebben gesuggereerd dat dit het begin kan betekenen van een nieuwe golf van dictatoriale wetten. Ook de oppositie heeft kritiek op deze beslissing, ze vinden het een beknotting van de vrijheid. Ze vergelijken de nieuwe president met haar overleden vader Park Chung-hee, die het land leidde tussen 1963 en 1979. Onder zijn bewind werden rokken verbannen die meer dan 20 centimeter boven de knie kwamen.

Sterren
Een lid van de Democratische Partij Ki Sik Kim schreef op Twitter: "Waarom moeit de overheid met hoe inwoners zich kleden? Dit is een reden om ons zorgen te maken dat we terugkeren naar een tijdperk waarin haar- en roklengte opgelegd worden." Veel Zuid-Koreaanse vrouwen gaan kortgerokt door het leven, minirokken zijn erg populair bij K-pop zangeressen, een populair muziekgenre in het land. De tv-persoonlijkheid Nancy Land postte een foto van zichzelf op Twitter met een bankbriefje naast haar decolleté. Popzangeres Lee Hyori vroeg zich op de microblogsite af of dat de boete echt was. "In dat geval ben ik er echt bij", schreef ze. 

De politie zegt dat de wet vooral over naaktheid en onzedig gedrag gaat en niet over kleding. Politie-inspecteur Ko Jun-ho vertelde aan CNN: "Alle geruchten dat we zullen letten op wat mensen dragen kloppen niet." Politici van de oppositie werden ook beschuldigd van het verspreiden van foute informatie, de overheid belooft dat de exacte inhoud van de wet en hoe deze toegepast zal worden gepubliceerd. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoger risico op autisme voor kind met oudere opa

"Hoger risico op autisme voor kind met oudere opa"


http://static2.hln.be/static/photo/2013/1/2/5/20130321163343/media_xll_5667530.jpg


Mannen die op latere leeftijd vader worden, hebben een hogere kans op kleinkinderen met autisme. Dat blijkt uit een nieuwe studie. Het zou gaan om een verhoogd risico tussen 67 en 79 procent bij mannen die als 50-plusser vader worden, in vergelijking met vroege twintigers. Al voegen de wetenschappers wel toe dat het risico erg klein blijft.

Experten uit Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Australië maakten deze conclusie na een studie van de stambomen van 36.000 Zweden, van wie er bijna 6.000 autisme hadden. De resultaten werden gepubliceerd in het vakblad 'JAMA Psychiatry'.

"We wisten uit vorige studies al dat een oudere vader een risicofactor is voor autisme", vertelt onderzoeksleidster Emma Frans van het Karolinska Institute in Stockholm. "Maar onze studie gaat verder en toont aan dat ook de leeftijd van de grootvader een risicofactor kan zijn. Dit suggereert dat die factoren zich kunnen opstapelen doorheen de generaties."

"Voor de eerste keer hebben we aangetoond dat de levenskeuzes van je grootvader ook een invloed kunnen hebben op jou", vervolgt dr. Avi Reichenberg van het King's Institute of Psychiatry in Londen. "Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niet aan kinderen mag beginnen als je een oudere vader had. Want hoewel er een verhoogd risico is, blijft het toch erg klein", weet hij. "Toch zijn deze resultaten erg belangrijk, omdat ze helpen bij het begrijpen van de complexe manier waarop autisme zich ontwikkelt."

In augustus bleek ook al dat kinderen van oudere papa's twee keer zoveel kans hebben om genetische mutaties door te geven. Die kunnen leiden tot een hele reeks aandoeningen, zoals autisme en schizofrenie. (br.hln)



» Reageer (0)
21-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 2,5 miljard mensen hebben geen toilet

Nog 2,5 miljard mensen hebben geen toilet


http://oi46.tinypic.com/6t0jfq.jpg


Wereldwijd hebben 2,5 miljard mensen nog steeds geen toegang tot sanitaire voorzieningen. Plaatsvervangend secretaris-generaal Jan Eliasson van de Verenigde Naties riep op tot meer inspanningen om dit aantal te verminderen.

Hij wees erop dat er nog ongeveer 1.000 dagen zijn om de gestelde ontwikkelingsdoelstellingen voor 2015 te halen. Tegen die tijd moet het aantal mensen dat geen gebruik kan maken van toiletten of latrines, zijn gehalveerd. Sinds 1990 hebben ongeveer 1,8 miljard mensen toegang gekregen tot toiletten, zei Eliasson ter gelegenheid van Wereld Water Dag morgen.

Maar er is nog veel te doen. In India bijvoorbeeld doet volgens opgaven van de VN ruim 40 procent van de bevolking hun behoefte nog in de buitenlucht. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch kat gewond na (kunstig?)gooien met dieren in Antwerpen

Toch kat gewond na (kunstig?) gooien met dieren in Antwerpen

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Een katje raakte tóch ernstig gewond bij de filmopnames in het Antwerpse stadhuis die kunstenaar Jan Fabre vorig jaar in opspraak brachten. Dat bericht de krant De Standaard. Cesar scheurde de kruisbanden van zijn achterpoot en gaat sindsdien op drie poten door het leven.

Ontsteltenis alom, toen vorig jaar beelden lekten van de opnames van 'Doctor Fabre will cure you', een film van het Franse productiehuis Regards Productions. In de video was te zien hoe levende katten metershoog en al tollend de lucht in werden geworpen om vervolgens neer te vallen op de trappen van de inkomhal van het stadhuis. De diertjes kwamen er 'zonder kleerscheuren' vanaf, stelde het productiehuis gerust.

Niet dus. Een vrouw uit Antwerpen - die voor de opnames circa tien van haar katten ter beschikking stelde - beweert immers dat één van haar beesten sindsdien kreupel is. "Hij mankte toen we thuiskwamen: zijn kruisbanden bleken gescheurd." Cesar loopt sindsdien op drie poten, maar hij lijkt geen pijn te lijden en is nog steeds zeer levendig.

Gaia - die opkomt voor de rechten en het welzijn van dieren - had al een ontmoeting met Fabre. De organisatie hoopt op een protocolakkoord met de kunstwereld. Fabre van zijn kant heeft alvast verzekerd ieder project met levende dieren eerst voor te leggen aan de dierenrechtenorganistie. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zes gezonde redenen om te houden van de lente


Zes gezonde redenen om te houden van de lente


http://static1.hln.be/static/photo/2013/1/9/5/20130321103915/media_xll_5665820.jpg


Op papier is het zover: de lente is begonnen. Helaas zullen we nog even moeten wachten tot het winterweer zijn boeltje pakt en verdwijnt. Toch gaan we van deze symbolische start gebruik maken om ons al even te verlekkeren op alle gezonde voordelen die dit seizoen met zich meebrengt.


1. Vers en knapperig
Hoewel we tegenwoordig het hele jaar door kunnen genieten van onze favoriete groenten en fruitsoorten, is er geen seizoen zo goed als de lente voor verse en knapperige, lokale producten.

2. Daglicht
Olé, er is weer veel meer vitamine D. In de winter krijgt onze weerstand een klop door het tekort aan zonlicht (en dus ook aan vitamine D). Vermoeidheid en spierpijn krijgen in de lente gelukkig veel minder speelruimte en ook voor mensen die last hebben van een zware winterdip (seizoensgebonden affectieve stoornis, ook wel SAD), belooft dit seizoen vrolijkere tijden te brengen.

3. Buitenlucht
Warmere temperaturen lokken ons van nature vaker naar buiten. Meer buitenlucht betekent een betere mentale en fysieke gezondheid. tijd spenderen in de natuur verlaagt niet alleen stress, het geeft volgens Japanse onderzoekers ook een boost aan de productie van witte bloedcellen.

4. Caloriekiller
Bleven je goede voornemens voor het nieuwe jaar niet overeind? Geen probleem! De lente brengt een frisse lading motivatie om lichaamsbeweging en evenwichtige voeding op te nemen in je routine.

5. Weerstand
De grote lentekuis klinkt misschien saai, maar je huis, wagen en bureau bevrijden van stof en bacteriën doet wonderen voor je gezondheid. Je loopt niet alleen een kleiner risico op voorjaarse snotvallingen, je zal ook beter kunnen omgaan met seizoensgebonden allergieën. Plus, met al dat schrobben kan je elk half uur gemiddeld 85 kcal verbranden.

6. Vruchtbaar
Net als al die bloesems om je heen, zouden we zelf ook vruchtbaarder zijn in de lente. Tijdens een studie uit 2010 werden 1.900 vrouwen die ivf-behandelingen ondergingen bestudeerd. Zo werd ontdekt dat een cruciaal hormoon piekt in de lente, met een hoger bevruchtingspercentage (45%) tot gevolg. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw ontdekte soort hagedis lijkt op minidinosaurus

Nieuw ontdekte soort hagedis lijkt op minidinosaurus


http://oi48.tinypic.com/35idmkz.jpg


Met hun stekelige ruggengraat en glanzend rode ogen lijken het net kleine dinosaurussen, maar het is een nieuwe hagedissoort. Een onderzoeksteam ontdekte het diertje in het weinig onderzochte gebied van de Peruaanse jungle.

Het bestekelde diertje leeft in het Cordillera Azul National Park en behoort tot de Enyalioides, een geslacht van hagedissen. De onderzoekers hebben de hagedis de naam Enyalioides binzayedi gegeven.

De mannetjes hebben een opvallende lichaamskleur met groene patronen op een donkerbruine en zwarte achtergrond. De vrouwtjes hebben ook stekels maar hun kleuren zijn meer bescheiden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rik Torfs stapt uit de politiek

Rik Torfs stapt uit de politiek


http://oi48.tinypic.com/opzk1x.jpg


Senator Rik Torfs stapt uit de politiek. Dat vernam persagentschap Belga van verschillende bronnen. Torfs zou opnieuw voltijds gewoon hoogleraar willen worden, wat politieke nevenactiviteiten onmogelijk maakt

Voltijds hoogleraarschap is ook een voorwaarde om te mogen meedoen aan de komende rectorverkiezingen aan de KULeuven.

Of Torfs effectief een nieuwe gooi zal doen naar het rectorschap, na een mislukte poging in 2005, werd nog niet bevestigd. Al wijzen heel wat pijlen wel in die richting. Zo is het vandaag zijn laatste kans om nog opnieuw voltijds hoogleraar te worden, wat nodig is voor het rectorschap. Torfs liet ook eerder al verstaan dat hij zich zou bezinnen over zijn toekomst in de politiek. En de huidige rector Mark Waer liet al weten geen tweede termijn na te streven.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grillig weer geen invloed op afnemende griepepidemie

"Grillig weer geen invloed op afnemende griepepidemie"


http://static0.hln.be/static/photo/2013/12/16/6/20130320190131/media_xll_5664501.jpg


De wisselende weersomstandigheden van de afgelopen twee weken hebben de dalende trend van de griepepidemie niet beïnvloed. Dat meldt het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) vandaag. Ondanks de dalende trend is de griepepidemie echter nog niet voorbij, benadrukt het instituut.

"Het aantal griepgevallen dat door de huisartsen wordt gemeld daalt sinds vijf weken", aldus WIV-epidemiologe Françoise Wuillaume. "Tussen 11 maart en 17 maart 2013 consulteerden nog ongeveer 240 Belgen op 100.000 hun dokter met een griepaal syndroom. We bevinden ons nog steeds in de zone van matige intensiteit."

De wisselende weersomstandigheden van de voorbije twee weken - na een lange winter brak een korte lente aan, waarna nieuwe vriestemperaturen volgden - vormden volgens het WIV een interessant experiment. "Griep wordt veroorzaakt door influenzavirussen. Deze virussen hebben bij droog en koud weer meer kans op overleving en worden makkelijker overgedragen", zei Steven Van Gucht, viroloog van het WIV. Ook spelen factoren zoals sociaal contact een rol. Niettemin is de dalende trend van de epidemie niet beïnvloed door het wisselende weer, aldus het WIV. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen rijden vaker te hard dan mannen

Vrouwen rijden vaker te hard dan mannen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/18/11/10/20130321072530/media_xll_5665210.jpg


Vrouwen rijden vaker dan mannen te hard en worden vaker beboet voor snelheidsovertredingen. Ze krijgen ook twee maal zo vaak als mannen een boete voor door het rood licht rijden. Dat blijkt uit een onderzoek van Athlon Car Lease onder meer dan 120.000 leaseauto's, schrijft De Telegraaf.

Gemiddeld rijden vrouwelijke overtreders 8,6 kilometer per uur te hard, net iets minder dan de 8,9 kilometer per uur die mannen doorgaans te hard rijden. Bezitters van een Porsche, BMW of Audi worden het vaakst betrapt op snelheidsovertredingen. Gemiddeld krijgen zij 6,2 boetes per 10.000 gereden kilometer.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Celine Dion - I Surrender

Celine Dion - I Surrender

Om haar te beluisteren druk op de foto






Dion werd, als jongste van veertien kinderen, geboren in Charlemagne, Québec (Canada). Op 12-jarige leeftijd bracht haar moeder haar in contact met de manager René Angélil, die zo in haar geloofde dat hij een hypotheek op zijn huis nam om haar carrière te financieren. In 1981 kwam het eerste album van Dion uit (La Voix du bon Dieu). Hiermee werd ze in Québec een ster. Het jaar erop won ze de gouden medaille op het World Song Festival in Tokio. In de jaren die erop volgden bracht Dion meerdere albums uit met Franse chansons, die veelal over het gevoelsleven van dit jonge meisje gingen. In 1987 kwam in Canada het album Incognito uit, het eerste echte pop-album van Dion. In 1988 deed ze namens Zwitserland  mee met het Eurovisiesongfestival, dat ze won met het liedje Ne Partez Pas Sans Moi. Door de overwinning werd Dion al lichtelijk in Europa bekend. Vanaf 1988 werd er gewerkt aan Dions eerste Engelstalige album Unison dat in 1990 uitkwam. Platenlabel SONY Music had het doel voor ogen dat Dion in de VS zou doorbreken met het Engelse repertoire. Het bleek te lukken. De single Where Does My Heart Beat Now behaalde de Top 5 van de Amerikaanse Billboard Hot 100 en het album behaalde de platina status. In 1991 werd Dion benaderd door de Walt Disney Studios om haar medewerking te verlenen aan de soundtrack van de speelfilm Beauty And The Beast. Samen met zanger Peabo Bryson  nam Dion de titelsong van deze Disneyfilm op en eind 1991 groeide het nummer uit tot een groot succes. Het duet leverde Dion en Bryson zelfs een Academy Award op. Begin 1992 verscheen Celine Dion, het tweede Engelstalige album van de zangeres. Met dit album begon haar ster in de VS nog hoger te schieten dan voorheen. Met de uitgebrachte singles If You Asked Me To, Love Can Move Mountains en Nothing Broken But My Heart scoorde ze hoog in de hitlijsten.

Ook op persoonlijk vlak zit het Dion mee: in 1994 trouwde ze met haar zesentwintig jaar oudere manager René Angélil .......




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!