Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




21-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw ontdekte soort hagedis lijkt op minidinosaurus

Nieuw ontdekte soort hagedis lijkt op minidinosaurus


http://oi48.tinypic.com/35idmkz.jpg


Met hun stekelige ruggengraat en glanzend rode ogen lijken het net kleine dinosaurussen, maar het is een nieuwe hagedissoort. Een onderzoeksteam ontdekte het diertje in het weinig onderzochte gebied van de Peruaanse jungle.

Het bestekelde diertje leeft in het Cordillera Azul National Park en behoort tot de Enyalioides, een geslacht van hagedissen. De onderzoekers hebben de hagedis de naam Enyalioides binzayedi gegeven.

De mannetjes hebben een opvallende lichaamskleur met groene patronen op een donkerbruine en zwarte achtergrond. De vrouwtjes hebben ook stekels maar hun kleuren zijn meer bescheiden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rik Torfs stapt uit de politiek

Rik Torfs stapt uit de politiek


http://oi48.tinypic.com/opzk1x.jpg


Senator Rik Torfs stapt uit de politiek. Dat vernam persagentschap Belga van verschillende bronnen. Torfs zou opnieuw voltijds gewoon hoogleraar willen worden, wat politieke nevenactiviteiten onmogelijk maakt

Voltijds hoogleraarschap is ook een voorwaarde om te mogen meedoen aan de komende rectorverkiezingen aan de KULeuven.

Of Torfs effectief een nieuwe gooi zal doen naar het rectorschap, na een mislukte poging in 2005, werd nog niet bevestigd. Al wijzen heel wat pijlen wel in die richting. Zo is het vandaag zijn laatste kans om nog opnieuw voltijds hoogleraar te worden, wat nodig is voor het rectorschap. Torfs liet ook eerder al verstaan dat hij zich zou bezinnen over zijn toekomst in de politiek. En de huidige rector Mark Waer liet al weten geen tweede termijn na te streven.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grillig weer geen invloed op afnemende griepepidemie

"Grillig weer geen invloed op afnemende griepepidemie"


http://static0.hln.be/static/photo/2013/12/16/6/20130320190131/media_xll_5664501.jpg


De wisselende weersomstandigheden van de afgelopen twee weken hebben de dalende trend van de griepepidemie niet beïnvloed. Dat meldt het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) vandaag. Ondanks de dalende trend is de griepepidemie echter nog niet voorbij, benadrukt het instituut.

"Het aantal griepgevallen dat door de huisartsen wordt gemeld daalt sinds vijf weken", aldus WIV-epidemiologe Françoise Wuillaume. "Tussen 11 maart en 17 maart 2013 consulteerden nog ongeveer 240 Belgen op 100.000 hun dokter met een griepaal syndroom. We bevinden ons nog steeds in de zone van matige intensiteit."

De wisselende weersomstandigheden van de voorbije twee weken - na een lange winter brak een korte lente aan, waarna nieuwe vriestemperaturen volgden - vormden volgens het WIV een interessant experiment. "Griep wordt veroorzaakt door influenzavirussen. Deze virussen hebben bij droog en koud weer meer kans op overleving en worden makkelijker overgedragen", zei Steven Van Gucht, viroloog van het WIV. Ook spelen factoren zoals sociaal contact een rol. Niettemin is de dalende trend van de epidemie niet beïnvloed door het wisselende weer, aldus het WIV. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen rijden vaker te hard dan mannen

Vrouwen rijden vaker te hard dan mannen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/18/11/10/20130321072530/media_xll_5665210.jpg


Vrouwen rijden vaker dan mannen te hard en worden vaker beboet voor snelheidsovertredingen. Ze krijgen ook twee maal zo vaak als mannen een boete voor door het rood licht rijden. Dat blijkt uit een onderzoek van Athlon Car Lease onder meer dan 120.000 leaseauto's, schrijft De Telegraaf.

Gemiddeld rijden vrouwelijke overtreders 8,6 kilometer per uur te hard, net iets minder dan de 8,9 kilometer per uur die mannen doorgaans te hard rijden. Bezitters van een Porsche, BMW of Audi worden het vaakst betrapt op snelheidsovertredingen. Gemiddeld krijgen zij 6,2 boetes per 10.000 gereden kilometer.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Celine Dion - I Surrender

Celine Dion - I Surrender

Om haar te beluisteren druk op de foto






Dion werd, als jongste van veertien kinderen, geboren in Charlemagne, Québec (Canada). Op 12-jarige leeftijd bracht haar moeder haar in contact met de manager René Angélil, die zo in haar geloofde dat hij een hypotheek op zijn huis nam om haar carrière te financieren. In 1981 kwam het eerste album van Dion uit (La Voix du bon Dieu). Hiermee werd ze in Québec een ster. Het jaar erop won ze de gouden medaille op het World Song Festival in Tokio. In de jaren die erop volgden bracht Dion meerdere albums uit met Franse chansons, die veelal over het gevoelsleven van dit jonge meisje gingen. In 1987 kwam in Canada het album Incognito uit, het eerste echte pop-album van Dion. In 1988 deed ze namens Zwitserland  mee met het Eurovisiesongfestival, dat ze won met het liedje Ne Partez Pas Sans Moi. Door de overwinning werd Dion al lichtelijk in Europa bekend. Vanaf 1988 werd er gewerkt aan Dions eerste Engelstalige album Unison dat in 1990 uitkwam. Platenlabel SONY Music had het doel voor ogen dat Dion in de VS zou doorbreken met het Engelse repertoire. Het bleek te lukken. De single Where Does My Heart Beat Now behaalde de Top 5 van de Amerikaanse Billboard Hot 100 en het album behaalde de platina status. In 1991 werd Dion benaderd door de Walt Disney Studios om haar medewerking te verlenen aan de soundtrack van de speelfilm Beauty And The Beast. Samen met zanger Peabo Bryson  nam Dion de titelsong van deze Disneyfilm op en eind 1991 groeide het nummer uit tot een groot succes. Het duet leverde Dion en Bryson zelfs een Academy Award op. Begin 1992 verscheen Celine Dion, het tweede Engelstalige album van de zangeres. Met dit album begon haar ster in de VS nog hoger te schieten dan voorheen. Met de uitgebrachte singles If You Asked Me To, Love Can Move Mountains en Nothing Broken But My Heart scoorde ze hoog in de hitlijsten.

Ook op persoonlijk vlak zit het Dion mee: in 1994 trouwde ze met haar zesentwintig jaar oudere manager René Angélil .......




» Reageer (0)
20-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justine Henin bevallen van dochtertje Lalie


Justine Henin bevallen van dochtertje Lalie


http://static0.hln.be/static/photo/2013/2/9/5/20130320163401/media_xll_5664035.jpg


Justine Henin (30) is bevallen van een dochtertje: Lalie. "We hebben er enorm naar uitgekeken", schreef de voormalige nummer een van de wereld op haar Facebookpagina. "Sinds vanmiddag fleurt een kleine fee ons leven op. Ze heet Lalie en is in prima gezondheid. We zijn dolblij. Justine en Benoit." De vader van Lalie is Benoit Bertuzzo.

Op 12 september kondigde de 30-jarige Henin ook op Facebook aan dat ze zwanger was. Henin nam in januari 2011 op de Australian Open afscheid van de tenniswereld. Ze behaalde in haar carrière 43 WTA-titels, waarvan zeven grandslamtoernooien. In 2004 won ze goud op de Olympische Spelen in Athene en in 2001 zegevierde ze met België in de Fed Cup.

Justine Henin is iets meer dan twee jaar samen met Benoit Bertuzzo, een 42-jarige cameraman en documentairemaker uit Namen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkel dikste ijsberen overleven opwarming aarde

Enkel dikste ijsberen overleven opwarming aarde


http://oi45.tinypic.com/15cy2ol.jpg


De ijsberen uit de Hudson Bay in Canada jagen op het bevroren zee-ijs op zeehonden. Tijdens de zomermaanden, als het ijs smelt, 'overzomeren' ze aan land. Nu die warmere periodes steeds langer aanhouden, dreigen de beren in de zomer door hun vetreserves heen te raken.

Onderzoekers van de British Ecological Society ontdekten dat door klimaatveranderingen het zee-ijs aan de noordpool steeds sneller smelt. Hierdoor moeten de ijsberen langer aan land blijven, waar ze niet het vette voedsel, zoals zeehondenvlees, kunnen krijgen dat ze nodig hebben. Dit heeft volgens de wetenschappers gevolgen voor de gezondheid en voortplanting van de beren.

Het onderzoeksteam observeerde de migratiepatronen van vrouwelijke ijsberen tussen 1991 en 1997 en tussen 2004 en 2009. Ze bevestigden halsbanden met een radiozender rond de nek van de dieren. Mannetjes konden niet onderzocht worden omdat hun nek breder is dan hun hoofd, waardoor het toestel zou afvallen.

De ijsberenpopulatie neemt al sinds 1990 gestaag af, ook hun algemene gezondheid en het aantel jongen is gedaald. Volgens onderzoeker Dr Seth Cherry komt het nu bij ijsberen op "survival of the fattest" neer.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schattig: drie kleine mopshondjes in bad

Schattig: drie kleine mopshondjes in bad

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Last van een dipje? Dan is het dringend tijd voor 80 seconden vol schattigheid. Deze kleine viervoetertjes zullen je gemoed in geen tijd een boost bezorgen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kommetje van 3 dollar geveild voor ruim 2 miljoen

Kommetje van 3 dollar geveild voor ruim 2 miljoen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/5/12/12/20130319231649/media_xll_5661777.jpg


Een Chinees kommetje, dat in 2007 bij een zolderopruiming voor 3 dollar werd aangekocht door een privépersoon, is gisteren voor 2,23 miljoen dollar afgehamerd bij Sotheby's in New York. Dat berichtte het veilinghuis.

Het kleine witte kommetje, zeer fijn en zuiver, is in feite een kom van de Ding-periode uit de Song-dynastie die China regeerde tussen 960 en 1279. De verkoper had het kleinood gewoon in zijn eetkamer staan, niet beseffend wat voor schat hij in huis had. Hij ging toch maar eens te rade bij een specialist in Chinese kunst. Sotheby's had het kommetje geraamd op een bedrag tussen 200.000 en 300.000 dollar.

Maar vier bieders voerden gisteren een verbeten strijd en het kommetje met een diameter van 12 centimeter werd uiteindelijk voor 2,23 miljoen dollar toegewezen aan de Londense kunsthandelaar Giuseppe Eskenazi. Het enige gekende kommetje met dezelfde vorm, grootte en motief, maakt sinds meer dan 60 jaar deel uit van de collectie van het British museum in Londen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaluwen binnen 30 jaar kortere vleugels om auto's te ontwijken


Zwaluwen binnen 30 jaar kortere vleugels om auto's te ontwijken


http://static1.hln.be/static/photo/2013/16/1/9/20130320000833/media_xll_5661579.jpg


Onderzoekers hebben ontdekt dat een groep zwaluwen in de afgelopen dertig jaar kortere vleugels heeft gekregen. De reden daarvoor zou zijn dat de zwaluwen langs een weg leven en broeden. Kortere vleugels maken de vogels wendbaarder, daardoor kunnen ze makkelijker het verkeer kunnen ontwijken.

Het is voor de onderzoekers wel moeilijk aan te tonen dat de kortere vleugels ook alleen zijn geëvolueerd door de aanrijdingen. "Ik zeg niet dat er alleen door de kortere vleugels minder zwaluwen omkomen", zegt onderzoeker Charles Brown, bioloog aan de Universiteit van Tulsa tegen de website Nature, "Maar de korte vleugels ondersteunen de gedachte dat de vogels zich aanpassen aan de omstandigheden, net zoals andere organismen waarschijnlijk doen."

De onderzoekers bestuderen de vogels al dertig jaar en merkten op dat het aantal door aanrijdingen omgekomen vogels sterk afnam. Dit terwijl de gehele populatie juist in aantal toenam. Uit nader onderzoek bleek dat de vleugellengte van de gehele populatie daalde, terwijl vleugellengte van de omgekomen vogels steeg. 

De zwaluwen zijn vaak slachtoffer van het verkeer. Brown legt uit hoe het kwam dat de zwaluwvleugels korter werden: "Zwaluwen met kortere vleugels kunnen sneller een haakse bocht maken. Daardoor zijn ze beter in staat het verkeer te ontwijken als ze van de weg opvliegen." Dat zwaluwen met kortere vleugels die situaties overleven zorgt er dan voor dat zij nageslacht kunnen krijgen en zo de genen voor korte vleugels doorgeven. 

Ondanks de kortere vleugels houden de onderzoekers er rekening mee dat ook andere factoren een rol kunnen spelen in het dalende aantal aangereden zwaluwen. Hoewel de onderzoekers rekening houden met het feit dat ook een verandering in gedrag de verklaring kan zijn voor de afname in verkeersgerelateerde zwaluwdoden, zijn andere wetenschappers enthousiast over de resultaten. Johannes Erritzoe, verbonden aan het Huis van Vogelonderzoek in Denemarken, heeft ook in Denemarken een afname in verkeersgerelateerde vogeldoden geconstateerd en zegt zeker te gaan onderzoeken of de vleugellengte van deze vogels ook verandert. 

Ook gedragsecoloog Colleen St. Clair van de Universiteit van Alberta in Canada reageerde op het bericht in Nature: "Het is moeilijk om aan te tonen dat dieren zich aanpassen aan het leven langs de weg. Dit is de beste manier om te laten zien dat ze dat echt kunnen." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je bij het lopen niet altijd dezelfde route mag volgen

Waarom je bij het lopen niet altijd dezelfde route mag volgen


http://oi47.tinypic.com/2j3gv21.jpg


Buiten lopen kan je een geruststellend en zelfs troostend gevoel geven. Je kan je geest leegmaken, frisse lucht inademen en genieten van de omgeving. Maar als je gaat lopen om fit te worden of om deel te nemen aan een loopwedstrijd, dan mag je het niet te gemakkelijk maken. En dat kan door regelmatig je parcours te veranderen.

Want altijd dezelfde route volgen als je gaat lopen, is geen goed idee om verschillende redenen. Het maakt je loopsessie bijvoorbeeld veel saaier, waardoor je sneller geneigd bent om eens een week over te slaan.

Ook belangrijk: door altijd dezelfde route te volgen kan je onevenwichtigheden veroorzaken in je lichaam, die op hun beurt kunnen leiden tot blessures. Je leert je lichaam namelijk om te reageren op de ondergrond van een bepaalde route, maar dat is helaas niet altijd de juiste.

Een makkelijke manier om je routine te doorbreken is minstens om de week je route in de omgekeerde volgorde lopen. Dat kan al een groot verschil maken. Maar als je traint voor een langere race, dan is het noodzakelijk om een stapje verder te gaan en volledig nieuwe routes toe te voegen aan je trainingsschema.

Dat komt omdat je je lichaam moet voorbereiden op alle omstandigheden, zoals steile heuvels of winderige steegjes. Alleen zo kan je je voorbereiden op een race. Bovendien helpen nieuwe routines ook met de mentale voorbereiding, want zo raak je niet ontmoedigd door de onbekendheid van het parcours.

Omdat nieuwe routes uitvinden makkelijker gezegd dan gedaan is, kan je ook hulp zoeken bij verschillende websites. Denk maar aan Runmap, Loop Routes of Walk Jog Run. Daarop kan je ook je eigen looproutes toevoegen, zodat anderen daar inspiratie kunnen uithalen. Succes!



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tachtig kilo afgevallen, maar ongelukkiger dan ooit


'Tachtig kilo afgevallen, maar ongelukkiger dan ooit'


http://oi48.tinypic.com/w9cgux.jpg


In haar boek ‘Stranger Here: How Weight-Loss Surgery Transformed My Body and Messed with My Head' beschrijft Jen Larson hoe ze dankzij een maagverkleining meer dan tachtig kilo afviel, maar steeds ongelukkiger werd.

Zes jaar geleden woog Jen Larson 143 kilo en na talloze mislukte diëten koos de 38-jarige vrouw uit Utah voor een maagverkleining. Ze had er altijd van gedroomd om slank te zijn en ging ervan uit dat ze na de operatie ook mooier en gelukkiger zou zijn, maar niets was minder waar. ‘Het klinkt bespottelijk, maar ik geloofde echt in het sprookje van gewichtsverlies,' aldus Larson. 'Zelfs de dokter versterkte die fantasie: de rest van de wereld zou me liefhebben en makkelijker kunnen accepteren.'

‘Ik was mager, maar mijn leven werd niet plots perfect en dat heeft me echt verbaasd,' aldus Larson in een interview met de Amerikaanse website 'Refinery 29'. Nochtans verliep de operatie perfect: ze kreeg meer energie, had minder last van haar knieën en ook haar rugpijn verdween als sneeuw voor de zon. Toch bleven haar zorgen even groot: ‘Het probleem was dat ik al die kilo's verloor zonder dat ik ook maar iets aan mijn levensstijl moest veranderen. Ik werd niet verplicht om mijn emotionele of psychologische problemen aan te pakken.'

In haar boek klaagt Larson onze strenge maatschappij aan: ‘Een lichaam dat er niet uitziet als dat van een Victoria's Secret Angel is niet volmaakt en wordt afgewezen. Magazines die ons aanmoedigen om van ons lichaam te houden ondanks of zelfs dankzij onze gebreken bevestigen dat ideaalbeeld alleen maar.'

‘De perfecte maat bestaat niet en dat weten we wel, maar we moeten elkaar er toch van blijven overtuigen tot we het echt geloven,' besluit ze. (br.het nieuwsblad)

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130320_00511126



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Keramieken van Pablo Picasso halen hoge prijzen

Keramieken van Pablo Picasso halen hoge prijzen


http://static0.hln.be/static/photo/2013/16/4/4/20130319225749/media_xll_5661769.jpg


Borden, karaffen, vazen en sculpturen van Pablo Picasso hebben op een veiling in Londen alle verwachtingen overtroffen. Een groenwitte vaas met mythische vogelmotieven uit 1960 haalde 104.500 pond (123.000 euro). Ze was op maximaal 35.000 pond geschat, aldus veilinghuis Sotheby's vandaag. Een naar de Aztekenkunst verwijzende vaas met blauw gezicht op witte achtergrond uit 1957 vond voor 92.500 pond een koper. Hier werd 30.000 pond verwacht.

Borden, karaffen, vazen en sculpturen van Pablo Picasso hebben op een veiling in Londen alle verwachtingen overtroffen. Een groenwitte vaas met mythische vogelmotieven uit 1960 haalde 104.500 pond (123.000 euro). Ze was op maximaal 35.000 pond geschat, aldus veilinghuis Sotheby's . Een naar de Aztekenkunst verwijzende vaas met blauw gezicht op witte achtergrond uit 1957 vond voor 92.500 pond een koper. Hier werd 30.000 pond verwacht.

Een tafelservies van 1965, dat een soort duivelsmasker op zwarte achtergrond toont, werd voor 56.250 pond aan een onbekende bieder verkocht. Picasso hield bijzonder veel van zijn werk met keramiek, luidde het bij Sotheby's. In zijn werk versmelten zijn interesses in schilderen, tekenen, sculpturen en drukken.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Barbaarse drugsbendes sneden 50 grote honden open bij cocaïnesmokkel


Barbaarse drugsbendes sneden 50 grote honden open bij cocaïnesmokkel


http://static3.hln.be/static/photo/2013/9/0/7/20130320053140/media_xll_5661952.jpg
Meedogenloze kartels gebruikten grote rassen als bordeauxhonden, Deense dogs of Sint-Bernards. © Kos/Italiaanse politie.


Bij grootscheepse razzia's in onder meer Rome en Milaan heeft de politie een even uitgebreid als barbaars drugsnetwerk opgerold waarbij 75 arrestaties werden verricht. De drugsbendes gingen bijzonder gruwelijk te werk om de cocaïne van de Colombiaanse en Mexicaanse kartels naar Italië te smokkelen. Een medeplichtige dierenarts opereerde grote honden om grote hoeveelheden cocaïne in hun ingewanden te stoppen. Dankzij de complexe methode van inpakken, waren de drugspakketten onzichtbaar voor de scanners van de douane op de luchthaven. Eens de honden op hun bestemmingen waren aangekomen, sneden de meedogenloze gangsters hun honden open om de drugs te recupereren. De lichamen van de honden, vaak werden grote rassen als mastiffs, labradors, Deense dogs, bordeauxdogs of Sint-Bernards gebruikt, werden gedumpt. De opgepakte drugsdealers zijn bijna allemaal Zuid-Amerikanen, van wie ook 18 minderjarigen. Het netwerk werd opgerold dankzij de buren van een drugstrafikant, die zijn vrouw hoorden klagen over het gehuil van hun hond. De vrouw ging na een politieinval tot bekentenissen over.

Dat de Zuid-Amerikaanse drugskartels onmenselijke methoden gebruiken om hun drugs naar de Verenigde Staten en Europa te smokkelen, is bekend. Vaak worden ook smokkelaars ingehuurd die drugs verpakt in condooms moeten inslikken. Omdat deze werkwijze heel gevaarlijk kan zijn, het gebeurde meermaals dat zo'n condoom onderweg openbarstte en de koerier omkwam, zijn de kartels nu overgeschakeld op honden als drugskoeriers. Het is niet de eerste keer dat die onderschept worden, maar nooit werd zo'n uitgekiend en uitgebreid systeem ontmaskerd.

Om grotere hoeveelheden te kunnen vervoeren, gebruiken de kartels grote rassen als mastiffs, labradors, Deense dogs, bordeauxdogs of Sint-Bernards. De smokkelroute begon bij een medeplichtige dierenarts die in Mexico of Colombia operatief zo'n 1,250 kg cocaïne inbracht in de gewanden van de honden. De dieren moeten zwaar afgezien hebben. De pakjes waren op een heel grondige manier in elkaar gestoken met verschillende lagen: eerst een laag cellofaan (een dunne, transparante film gemaakt van cellulose die ook in de keuken gebruikt wordt), dan een laag carbonpapier, nog eens laag cellofaan en tot slot ook nog een soort vinyltape, die de zakjes onzichtbaar moest maken voor de scanners van de douane op de luchthavens.

Zo werden via de hondkoeriers enorme hoeveelheden drugs via Milaan of Pisa naar Italië gesmokkeld. In totaal werden een vijftigtal honden ingezet die de missie allemaal met hun leven bekochten. Eens de drugs op hun bestemming waren aangekomen, sneden de drugssmokkelaars hun eigen honden open om de drugs te recupereren en te verhandelen in Italië. Slechts een hond kon ontsnappen. De vrouw van een drugstrafikant was heel luidruchtig ruzie aan het maken met haar man over de barbaarse methode die hun hond vreselijk deed afzien. De buren belden daarop naar de politie. Toen de agenten ter plaatse kwamen, bekende de vrouw dat er drugs in de hond verborgen waren.

Daarna ging de zaak aan het rollen en werden uiteindelijk 75 arrestaties verricht. Bij de opgepakte Zuid-Amerikanen waren er ook 18 minderjarigen. De politie ontdekte bij het onderzoek ook dat er bizarre initiatierituelen (zie video hieronder) werden gebruikt door de drugssmokkelaars, de zogenaamde pandillas. Bij de razzia's werden niet enkel de koeriers opgepakt, maar werd ook het hele netwerk tot de bazen toe opgerold. Dat maakt de hele operatie tot een van de grootste successen ooit voor de Italiaanse politie. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boudewijn de Groot - Verdronken Vlinder

Boudewijn de Groot - Verdronken Vlinder

Klik op de foto om hem te beluisteren






Frank Boudewijn de Groot (Batavia, 20 mei 1944) is een Nederlands zanger en kleinkunstenaar, die vooral bekendstaat om zijn sociaal geëngageerde en poëtische nummers. Veel van zijn liedjes, zoals Welterusten, Meneer de President (1966), Het Land van Maas en Waal (1966), Verdronken vlinder (1966), Als de rook om je hoofd is verdwenen (1968), Jimmy (1973) en Avond (1996), die hij in samenwerking met Lennaert Nijgh schreef, zijn uitgegroeid tot klassiekers.



» Reageer (0)
19-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lotto-winnaar van twee miljoen is na acht jaar alles kwijt en moet terug rekenen op steun ouders

Lotto-winnaar van twee miljoen is na acht jaar alles kwijt en moet terug rekenen op steun ouders


http://oi45.tinypic.com/vfjix1.jpg


Schandalig rijk worden is geen garantie op schandalig gelukkig worden. Dat blijkt wel duidelijk bij Roger Griffiths.

Een 42 jarige Brit en vader van twee kinderen die in 2005 1,8 miljoen pond (meer dan 2 miloen euro) won met de lotto maar alles kwijt is geraakt en terug bij zijn ouders moet aankloppen om de eindjes aan mekaar te knopen.

Roger werkte als IT’er toen hij de lotto won. Hij besloot samen met zijn toenmalige echtgenote te stoppen met werken. Het paar kocht meteen een villa van een miljoen en een paar dure wagens. Hun kinderen stuurden ze naar peperdure scholen.

Maar de man deed ook een aantal investeringen die op een fiasco uitliepen. Zo stak het koppel geld in een schoonheidssalon om hun dure levensstijl te financieren. Maar het salon maakte elk jaar verlies.

Twee jaar geleden brandde hun huis af en begonnen de problemen. Het koppel ging uit elkaar. En de man zit nu financieel aan de grond. Aan de Britse krant The Sun vertelde hij: “Ik had alles maar nu is het allemaal weg en moet ik geld gaan lenen bij mijn ouders. Ik heb spijt dat ik niet slimmer ben geweest.” (br.krantennieuws.be - foto the sun )


http://krantennieuws.mamanieuws.be/buitenland/lotto-winnaar-van-twee-miljoen-is-na-acht-jaar-alles-kwijt-en-moet-terug-rekenen-op-steun-ouders.html




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de maak: wekelijkse spuit die je eetlust afremt

In de maak: wekelijkse spuit die je eetlust afremt


http://oi45.tinypic.com/10pxbg1.jpg


Een spuit die je eetlust afremt en de opgenomen calorieën met 13 procent doet dalen, moet volgens wetenschappers binnen enkele jaren beschikbaar zijn. Er zijn nu al experimenten uitgevoerd bij mensen, waaruit bleek dat één dosis je al 200 calorieën minder doet eten. Bovendien zouden er geen neveneffecten zijn, omdat de behandeling gebruikmaakt van twee natuurlijke hormonen.

Het ene hormoon moet het bloedsuikergehalte verlagen, terwijl het andere werkt als een eetlustonderdrukker. Op dit moment wordt het medicijn via een infuus toegediend, maar volgens de wetenschappers zou dat kunnen evolueren naar een wekelijkse spuit. Die zou tegen 2020 beschikbaar moeten worden voor mensen met overgewicht met een hoog risico op diabetes.

"Eigenlijk zijn we geprogrammeerd om meer te eten in de zomer, zodat we voorbereid zijn op de honger in de winter. Maar tegenwoordig eten we het hele jaar door veel", zegt onderzoeksleider professor Stephen Bloom van het Imperial College in Londen. "Daarom moeten we opnieuw de controle vinden over onze eetlust, en met dit experiment haalden we betere resultaten dan verwacht."

In de therapie worden de hormonen glucagon en het glucagon-achtige peptide 1 (GLP-1), die een belangrijke rol spelen bij het regelen van het bloedsuikergehalte. Glucagon werkt in de tegengestelde richting van insuline. Zo voorkomt het de opslag van glucose in vet en in de lever, wat het bloedsuikergehalte doet stijgen. GLP-1 stimuleert dan weer het vrijkomen van insuline om de bloedsuikerspiegel te verlagen en zet het brein ook aan om de eetlust te verminderen.
Tests op dieren hebben al "veelbelovende resultaten" opgeleverd, maar de nieuwste studie werkte met mensen. "De veiligheidsresultaten zijn goed, maar dat was te verwachten omdat we natuurlijke hormonen gebruiken", aldus professor Bloom.

De proefpersonen die behandeld werden met de hormonen bleken duidelijk minder voedsel te consumeren: zo'n 13 procent. "In de toekomst willen we een behandeling die de eetlust op lange termijn onderdrukt, dus moeten we eerst nagaan of er ook echt sprake is van gewichtsverlies." De professor hoopt dat de spuit beschikbaar zal zijn binnen zeven à tien jaar. "Het is onderweg, we beginnen volgend jaar met de klinische tests." 



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dove moeder hoort stem zoontje voor het eerst

Dove moeder hoort stem zoontje voor het eerst

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Een filmpje laat het aangrijpende moment zien waarop een dove moeder voor het eerst de stem van haar zoontje en haar vader hoort. De 26-jarige Amy is doof sinds haar geboorte maar pas nu gaat er een hele nieuwe wereld voor haar open dankzij een implantaat.

De hartverwarmende beelden tonen de jonge vrouw terwijl ze op consultatie gaat bij de dokter vergezeld door haar familie. Op dat ogenblik krijgt Amy voor de eerste maal geluiden te horen. Ze neemt aanvankelijk de stem van de dokter waar, dan volgen die van haar vader en zesjarig zoontje. De moeder is helemaal overdonderd en weet met haar geluk geen blijf.

De video werd reeds een half jaar geleden door de tante van Amy op YouTube gepost. De beelden zijn nu viraal gegaan en werden al meer dan 300.000 keer bekeken. De tante heeft via een update laten weten dat haar nichtje nog dagelijks vorderingen maakt.

Moedige Amy, die er al als dove dame in slaagde om een universiteitsdiploma te behalen, heeft ondertussen een nieuwe passie ontdekt: luisteren naar muziek. 



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeroen Meus vraagt voortaan kredietkaart bij reservatie

Jeroen Meus vraagt voortaan kredietkaart bij reservatie


http://static0.hln.be/static/photo/2013/0/1/13/20130319102310/media_xll_5658808.jpg


Jeroen Meus is het beu dat mensen reserveren in zijn Leuvens restaurant Luzine en dan niet komen opdagen. Daarom vraagt hij sinds kort de gegevens van een kredietkaart op bij reservatie. Gisteren maakte de zelfstandigenorganisatie NSZ bekend dat zowat een derde van alle klanten zelden of nooit laat weten wanneer ze hun reservatie niet halen.

"Geen seintje geven is gewoon laf", zei de kok vanochtend op de radiozender Studio Brussel. "In mijn restaurant Luzine daagt één tafel per dag niet op. Per week 'rateren' we zo'n 25 couverts. De klant blijft koning, maar soms moet je aan de zaak denken." Als de klant dan wegblijft, staat het het restaurant vrij om een som van de kredietkaart te laten afhalen als wijze van boete. Al moet die maatregel wel vooraf duidelijk gecommuniceerd worden aan de klanten.

"In deze crisistijden en met de torenhoge faillissementscijfers in de horeca in het achterhoofd is elke niet gerespecteerde reservatie er één teveel", zei Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ, gisteren in een communiqué. Daarom overweegt een kwart van de restaurants om een voorschot te vragen bij elke reservatie. Meus liet op Studio Brussel weten dat hij dat ook wel zou willen doen, maar dat dat niet zo evident is. "Boekhoudkundig is dat een huzarenstukje."

Gemiddeld wordt 5 procent van de reservaties niet nageleefd. En dat terwijl bij de meeste restaurants meer dan 50 procent van de klanten hun tafel op voorhand reserveert. 30 procent van de klanten verwittigt bovendien zelden of nooit dat ze hun reservatie annuleren. Als klanten dat niet doen, verliezen restaurants inkomsten. Die laten het aantal ingrediënten en nodige personeelsleden onder meer afhangen van de hoeveelheid reservaties. Een aantal sterrenrestaurants vraagt daarom een voorschot bij reservatie. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade maakt ons maar heel even happy

Chocolade maakt ons maar heel even happy


http://oi50.tinypic.com/vbzms.jpg


We kennen het allemaal: soms lijkt chocolade (of andere vette voeding) het enige antwoord op je slecht humeur. Helaas toont nieuw onderzoek aan dat die boost in je gemoed maar van zeer korte duur is. De suikerdip die volgt, doet de negatieve emoties namelijk alleen maar feller woekeren.

Onderzoekers aan de universiteit van Pennsylvania claimen dat vrouwen die bezorgd zijn om hun figuur en imago na het eten van ongezonde voeding alleen maar een slechter humeur krijgen. Wie bovendien grijpt naar chocolade of junkfood voor een beter humeur, ervaart deze dip veel feller. Goedgeluimde fastfoodeters zouden daarentegen geen negatieve impact voelen op hun gemoed.

Om tot die conclusies te komen, werden 131 vrouwen met ongezonde eetgewoonten én zorgen over hun figuur en gewicht op de voet gevolgd met handcomputers. Geen van hen kampte echter met een eetstoornis. Op verschillende momenten van de dag kregen de dames vragen voorgeschoteld over hun stemming en voeding.

"Wat we voordien wisten over gemoed en voedingspatronen kwam enkel van studies met patiënten die vechten tegen eetstoornissen of van labo-onderzoeken. Daarom gingen we bewust kijken naar vrouwen in hun dagdagelijkse omgeving, om te zien of hun stemming wisselde voor of na het eten van ongezonde voeding en/of pogingen tot gewichtscontrole", verklaart dokter Kristin Heron. Het doel is betere behandelingen te ontwikkelen voor vrouwen met eetstoornissen.

De bevindingen ondersteunen eerdere studies die suggereren dat zogenaamd 'comfortvoedsel' een negatieve impact heeft op het mentale welzijn. "We hunkeren naar zoete en vette dingen voor een snelle boost, maar de suikerdip (crash) die volgt, kan je effectief slechter doen voelen. Ons gemoed wordt namelijk bepaald door een evenwichtige energiestroom van bloedglucose naar het brein", klinkt het.

Toch werd ontdekt dat sommige stoffen in chocolade, chips en ander comfortvoedsel chemische gelijkenissen hebben met oppeppende medicatie en bijgevolg ook een gelijkaardig effect. Deze euforie blijkt helaas echter maar van zeer korte duur te zijn. (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!