Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




10-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acht pinguïnbaby's op komst in Sea Life Blankenberge

Acht pinguïnbaby's op komst in Sea Life Blankenberge


http://static1.hln.be/static/photo/2013/15/16/3/20130410142414/media_xll_5720193.jpg


Als alles goed verloopt, lopen er tegen 12 mei acht kleine pinguïns rond in Sea Life Blankenberge. Dat meldt hoofdverzorger Steve Vervaecke. Vooral het hoge aantal is vrij uitzonderlijk.

Sea Life Blankenberge heeft tien Humboldtpinguïns, waarvan drie koppeltjes nu samen acht eieren hebben gelegd. "Het is vrij uitzonderlijk dat die eieren nu samen komen, maar ook het moment is opmerkelijk, omdat deze pinguïns een warmer klimaat gewend zijn en het de voorbije weken toch vrij koud is geweest in België", zegt Vervaecke. Ook het aantal is vrij uitzonderlijk, meent Vervaecke. Doorgaans hebben ze maar een tweetal jongen per jaar.

Het duurt 41 dagen voor een ei is uitgebroed. "We verwachten het eerste jong al rond 28 april. De anderen zullen dan snel volgen." De overlevingskans bij jonge pinguïns is 80 à 90 procent, dus is het best mogelijk dat het aantal pinguïns in Sea Life plotsklaps bijna verdubbelt.

De Humboldtpinguïn is een van de meest bedreigde soorten in de wereld. Deze soort leeft vooral aan de kust van Peru en Chili, en dankt zijn naam aan de Duitse ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mediteer om op te warmen

Mediteer om op te warmen


http://static0.hln.be/static/photo/2013/8/4/4/20130410111522/media_xll_5719654.jpg


Hoewel er (eindelijk) wat beter weer voorspeld is, blijven wij toch liever nog wat op onze hoede. Mocht het toch nog te koud worden, weten we gelukkig wat we moeten doen om op te warmen: g-tummo-meditatie. Tibetaanse nonnen zouden via deze fantasierijke ademhalingstechniek hun lichaamstemperatuur kunnen laten stijgen tot 38 graden celsius.

Wetenschappers uit Signapore hebben oude Tibetaanse technieken bestudeerd waaruit ze kunnen afleiden dat we het warmer kunnen krijgen door speciale meditatievormen te gebruiken. Concreet gaat het om de Tibetaanse g-tummo-meditatie die bestaat uit twee aspecten: vaasademhaling en geconcentreerde visualisatie. Bij het laatste moet je je focussen op een mentale afbeelding van vlammen. Uit eerder onderzoek bleek enkel dat personen die aan g-tummo-meditatie doen in staat zijn de temperatuur in hun vingers en tenen te laten stijgen.

De nieuwe studie van de National University of Singapore toont aan dat de techniek toch nog wat meer te bieden heeft. Zo zagen de onderzoekers hoe nonnen tijdens een Tibetaanse plechtigheid hun volledige lichaamstemperatuur lieten toenemen en in staat waren om natte lakens te drogen die in -25 graden celsius rond hun lichaam waren gewikkeld. Via speciale toestellen kon het team vaststellen hoe hun lichaamstemperatuur tot 38,3 graden celsius toenam, terwijl het normaal 37 graden is. Bij een tweede studie waren ook Westerse deelnemers in staat om zich via de ademhalingstechniek van de g-tummo op te warmen.

Volgens de wetenschappers kan de meditatie een oplossing bieden voor personen die moeten functioneren in een zeer koude omgeving. Bovendien zou g-tummo prestatieproblemen kunnen beperken die worden geassocieerd met een te lage lichaamstemperatuur. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal gevallen van kindermishandeling blijft stijgen

Aantal gevallen van kindermishandeling blijft stijgen


http://oi45.tinypic.com/2djvy4w.jpg


Het aantal vaststellingen van kindermishandeling binnen het gezin bleef de jongste jaren stijgen, van 3.131 in 2008 tot bijna 4.000 in 2011. Het aantal geweldfeiten tussen partners daalt intussen ook niet. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Belanger Peter Logghe opvroeg bij minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH). Het daadwerkelijke aantal feiten ligt naar alle waarschijnlijkheid nog een stuk hoger.

Het aantal geregistreerde feiten van huiselijk geweld tegen kinderen groeide de jongste jaren telkens met minstens zes procent. Tussen 2010 en 2011 werd een stijging van 7,2 procent opgetekend, tot 3.977 feiten.

Geweld tussen partners blijft echter de hoofdbrok, met zo'n 45.000 vastgestelde feiten van fysiek, psychisch, economisch of seksueel geweld in 2011. Een cijfer dat de jongste jaren nauwelijks aangroeide, maar tussen 2008 en 2009 wel fors steeg van zo'n 42.000 tot ruim 44.600. Het aantal geregistreerde gevallen van geweld tegen anderen (broers of zussen, ouders of grootouders) bleef de jongste jaren eveneens stabiel, na een forse daling tussen 2008 en 2009.

Doorgaans blijft fysiek geweld met zo'n 28.600 vastgestelde feiten de hoofdbrok, gevolgd door zo'n 22.200 gevallen van psychische mishandeling. Economisch geweld klokte af op zo'n 5.200 geregistreerde feiten, terwijl volgens de cijfers van Milquet in 2011 nog 764 gevallen van seksueel geweld opgetekend zijn. In drie kwart van de gevallen ging het daarbij om kindermisbruik. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw uit sauna gezet wegens te dik

Vrouw uit sauna gezet wegens te dik

http://static0.hln.be/static/photo/2013/12/0/14/20130410090441/media_xll_5719259.jpg


Een namiddagje in de sauna is voor de Duitse Danica M. uitgedraaid op een sterk staaltje van wellness-waanzin. De 35-jarige verpleegster werd door de andere bezoekers uitgelachen en beschimpt wegens haar volslankheid. Er waren zes politiemannen nodig om de vrouw met haar 100 kilo en 1,70 meter aan de deur te zetten.

"Zo een dikhuid hoort hier niet thuis", kreeg Danica te horen. "In de Middeleeuwen werd een gedrocht als jij verdronken", liet een andere saunaganger zich weinig subtiel uit.

De vrouw en haar 54-jarige partner lieten zich niet onbetuigd en haalden de manager van het etablissement in Karlsruhe er bij. Die wilde evenwel Danica aan de deur zetten omdat zij zou begonnen zijn met de verbale agressie jegens de andere gasten.

De verpleegster wilde evenwel van geen wijken weten en dus liet de manager de politie aanrukken. Vier agenten kwamen ter plaatse. Tot driemaal toe bevalen zij Danica het pand te verlaten. De vrouw trakteerde de wetsdienaars evenwel op een heuse scheldtirade. In zoverre dat nog twee extra politieagenten ter versterking moesten aanrukken.

Danica weerde zich als een duivel in een (warm) wijwatervat. Ze verwondde twee agenten. Haar vriend moest ook met geweld bedwongen worden. Te langen leste kon Danica M. ontzet worden, naakt en geboeid.
"Mensonwaardig", noemt de vrouw het. Danica M. (foto) moet zich nu voor de rechter verantwoorden voor slagen en verwondingen, belediging en weerspannigheid jegens politieagenten in functie. De vrouw klaagt de agenten aan voor slagen en verwondingen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Late paddentrek komt op gang

Late paddentrek komt op gang


http://oi46.tinypic.com/eg8o51.jpg


De paddentrek is afgelopen nacht opnieuw op gang gekomen, terwijl de voortplantingsperiode van deze dieren eigenlijk al achter de rug moest zijn. Dat meldt Natuurbericht.be

Het zag er nochtans even goed uit: 5 en 6 maart waren uiterst zachte dagen met maxima van respectievelijk 17,9 en 19,5 graden in Ukkel. Op enkele dagen tijd werden toen door vrijwilligers ruim 38.000 padden overgezet. Maar tussen 10 tot 20 maart was het uitzonderlijk koud: gemiddeld 1,5 graden (7 graden normaal) en ook na 21 maart bleef de gemiddelde temperatuur op 0,9 graden steken (7,9 graden normaal).

Toch lijkt de nacht van dinsdag op woensdag een kantelpunt te worden: er is geen grondvorst meer, er is lichte regen en de dagmaxima lopen op. "Op heel wat plaatsen werden opnieuw trekkende amfibieën gesignaleerd", zegt Dominique Verbelen (Natuurpunt). "Uitzonderlijk, want normaal zit de voortplantingsperiode voor amfibieën er rond deze tijd al helemaal op. We vrezen dat een aantal winter slapende soorten deze lange winter niet overleefd zullen hebben. Mogelijk beschikken een aantal dieren niet over voldoende energiereserves om uit hun winterslaap te ontwaken en op zoek te gaan naar voedsel. En ook dat voedsel zoeken zal niet zo best verlopen: de vorst zit nog in de grond en er zijn nog nauwelijks insecten."

Vorig jaar zetten vrijwilligers ruim 170.000 padden over. De komende dagen zal duidelijk worden wat de impact van het koude weer was. (br.hln



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Miljardair schenkt voor miljard kunstwerken aan New Yorkse Metropolitan museum

Miljardair schenkt voor miljard kunstwerken aan New Yorkse Metropolitan museum


http://static0.hln.be/static/photo/2013/17/2/9/20130410053359/media_xll_5719074.jpg


De Amerikaanse miljardair Leonard Lauder heeft een collectie van 78 kunstwerken met een geschatte waarde van een miljard dollar geschonken aan het Metropolitan museum van New York.

De collectie, die vergaard werd over een periode van veertig jaar, is "een van de belangrijkste in de wereld", zo meldt het museum dinsdagavond. Volgens het museum zal deze "buitengewone gift" voor een transformatie van het museum zorgen. De geschonken collectie omvat onder meer 33 werken van Pablo Picasso, 17 van Georges Braque, 14 van Juan Gris en 14 van Fernand Léger.

De tachtigjarige Leonard Lauder is de zoon van Joseph en Estée Lauder, mede-oprichters van de multinational Estée Lauder Inc, gespecialiseerd in schoonheidsproducten. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dienstencheques van 2012 na 1 mei niet meer geldig

Dienstencheques van 2012 na 1 mei niet meer geldig


http://static1.hln.be/static/photo/2013/3/6/2/20130410122005/media_xll_5719877.jpg


Dienstencheques die vorig jaar aan 7,5 euro werden aangekocht, hebben een geldigheidsduur ten laatste tot en met 30 april. Wie er nog liggen heeft, kan die nog tot dan gebruiken, omruilen of laten terugbetalen bij uitgiftebedrijf Sodexo. Dat meldt de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA).

In geval van omruiling tegen nieuwe cheques moet er 1 euro per dienstencheque bijbetaald worden. De huidige prijs van een cheques bedraagt immers 8,5 euro. Wanneer men dienstencheques laat terugbetalen die tijdens het vorige kalenderjaar werden aangekocht, dan worden die terugbetaald aan 70 procent van de aanschafwaarde. (br.hln)



» Reageer (0)
09-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A-Ha - Crying In The Rain

A-Ha - Crying In The Rain

Klik op de foto om hun te beluisteren






a-ha is een popgroep uit Noorwegen, bestaande uit Paul Waaktaar-Savoy, Magne Furuholmen en zanger Morten Harket. De groep ontstond in 1983 en het trio verliet Noorwegen om in Londen een muziekcarrière op te bouwen.

Hun debuutsingle "Take on Me" werd een grote hit, zowel in Europa als in de Verenigde Staten, mede door de bijzondere videoclip die veel op MTV gespeeld werd.

Na twee populaire albums ging de verkoop enigszins achteruit, maar a-ha blijft met succes muziek maken.

A-ha heeft het record op zijn naam staan van meeste betalende bezoekers op een eigen concert, namelijk een publiek van meer dan 195.000 mensen in het Maracana Stadion in Rio de Janeiro in Brazilië op 26 januari 1991.

Hoewel het aantal no. 1 hits in Nederland is afgenomen, is a-ha nog heel succesvol in het buitenland. Ze hadden tot 2002 63 nummer 1 hits verdeeld over 27 landen: "Summer moved on" (17 landen), "Forever not yours" (12 landen), "Take on me" (9 landen), "Stay on these roads" (4 landen), "The sun always shines on tv", "The living daylights", "Minor earth major sky", "Velvet" en "The sun never shone that day" (elk 3 landen), "Crying in the rain" (2 landen), "Hunting high and low", "I've been losing you", "Manhattan Skyline" en "Touchy" (elk 1 land).

Morten Harket heeft inmiddels ook een aantal solo-cd's uitgebracht: Poetenes Evangelium, Wild Seed en Vogts Villa. Morten Harket's stem heeft volgens sommige bronnen een bereik van 5 octaven.[1][2]

Pål Waaktaar-Savoy speelt samen met zijn vrouw Lauren Savoy en drummer Frode Unneland in de band Savoy. Van Savoy zijn er inmiddels al 4 cd's verschenen: Mary is coming, Lackluster me, Mountains of time en Reasons to stay indoors.

Magne Furuholmen heeft samen met Kjetil Bjerkestrand onder de naam Timbersound diverse cd's uitgebracht, voornamelijk soundtracks voor films/televisieseries etc. Ook is Magne in Noorwegen een bekende kunstenaar. Hij heeft al diverse exposities gehad en maakt kunstwerken van diverse materialen. Magne heeft tevens een solo-cd uitgebracht waarop Guy Berryman en Will Champion van Coldplay meespelen.

De leden van Coldplay en Keane hebben meerdere malen toegegeven geïnspireerd te zijn door a-ha en veel bewondering voor a-ha te hebben. Enkele quotes:

Tim Rice-Oxley (Keane): "Take on me is quite possibly the best purely pop single of all time. No, I'm not exaggerating. It would certainly be up there, it's incredible. It just lifts you up." Richard Hughes (Keane): "You hear the inspiration best with Tom and his 'big soaring vocals'. But we're all influenced by the 80s sound that reached us in part via a-ha." Chris Martin (Coldplay) tegen Magne Furuholmen: "Your music seems simple, but when you give it a try, it's almost impossible to play. You've always got some bleeding weird chord. We've got three chords; you've got thirty."

Op 15 oktober 2009 werd aangekondigd dat a-ha, 25 jaar na hun doorbraak, stopt in 2010. Er volgt nog een jubileum- en afscheidstour, de Ending On A High Note Tour. Op 10 oktober 2010 zullen ze een optreden verzorgen in de Heineken Music Hall te Amsterdam. Het laatste concert zal plaatsvinden in Oslo op 4 december 2010.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zimmertoren wordt gemoderniseerd

Zimmertoren wordt gemoderniseerd


http://oi49.tinypic.com/2hicwb4.jpg


De bekende blauwe planetencirkel voor de Zimmertoren in Lier wordt de komende dagen verwijderd en later dit jaar vervangen door een nieuwe, met een dynamisch systeem dat versneld de beweging van de planeten weergeeft. De planetencirkel was na 12 jaar dringend aan vervanging toe, nadat hij de voorbije jaren steeds meer beschadigd was geraakt door allerlei graffiti en slijtage.

De beslissing om de cirkel uit te breken en een nieuwe te plaatsen, komt van het Zimmertorencomité, dat ook zelf de kosten van de hele operatie zal dragen. De werken worden meteen aangevat, aangezien er toch al een bodemsanering aan de gang was aan het Zimmerpaviljoen. Enkele jaren geleden was daar immers tijdens het reinigen van een ondergrondse stookolietank vastgesteld dat in die tank een lek was ontstaan waardoor de bodem en het grondwater verontreinigd waren geraakt met stookolie.

De aannemer voor de bodemsanering zal nu ook het verwijderen van de cirkel op zich nemen. Voorlopig komen er de originele straatstenen voor in de plaats, maar later dit jaar moet er een gloednieuwe planetencirkel op de binnenplaats van de Zimmertoren komen te liggen. Het zal om een veel moderner ogend geheel gaan, met een dynamisch systeem dat de beweging van de planeten nabootst. "De bezoekers zien zo een frisse en moderne planetencirkel, met verhoogde didactische waarde", klinkt het.

De nieuwe planetencirkel moet ertoe bijdragen dat het hele Zimmercomplex opnieuw een volwaardige toeristische trekpleister wordt. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aldi bindt strijd aan tegen overbevissing tonijn

Aldi bindt strijd aan tegen overbevissing tonijn


http://static2.hln.be/static/photo/2013/2/10/8/20130409084851/media_xll_5715563.jpg


Warenhuisketen Aldi verbindt er zich toe een eind te maken aan de overbevissing van tonijn. Na een campagne van Greenpeace tegen Australië's grootste tonijnmerk, John West, was Aldi de eerste keten die beloofde zijn tonijn voortaan op verantwoorde wijze te zullen vangen, de andere ketens volgden binnen enkele weken. Ook de Britse markt deed al gelijkaardige beloften.

Dit is goed nieuws voor duizenden haaiensoorten, bedreigde tonijnsoorten, zeeschildpadden en andere vormen van zeeleven die elk jaar gedood worden door vislokmethodes.

Tegelijk slaken visserijbedrijven in de Stille Oceaan een zucht van opluchting omdat in de toekomst heel wat minder industriële visserijboten in hun wateren vernietigende vismethodes zullen hanteren.

Het probleem achter de onverantwoorde overbevissing van tonijn schuilt in de enorme wereldwijde uitbreiding van de industriële visserij. Elk jaar komen steeds meer industriële vissersboten uit de grote visserijlanden als Korea, de VS, Taiwan, de EU en China naar de Stille Oceaan, waar 60 procent van de wereldproductie van tonijn wordt bovengehaald.

Sommige van die schepen, zoals de Albatun Tres, kunnen tijdens één vistrip evenveel vangen als sommige landen in de regio in een heel jaar.

Landen in de Stille Oceaan ontvangen slechts 6 tot 9 procent van de totale waarde van 'hun' tonijn, die jaarlijks 4 miljard dollar bedraagt. Visserijbedrijven in die landen hebben een joint venture opgezet om Europa en Australië te voorzien van tonijn die niet met vislokmethodes werd gevangen. Ze gebruiken daarvoor lokale duurzame vismethodes. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gents Lichtfestival jaar uitgesteld door besparingen

Gents Lichtfestival jaar uitgesteld door besparingen


 http://oi45.tinypic.com/1i1k7r.jpg


De derde editie van het Lichtfestival zal niet in 2014 plaatsgrijpen, zoals eerder aangekondigd, maar in 2015. De stad Gent stelt het populaire winterfestival een jaar uit omdat het prijskaartje van 600.000 euro te zwaar doorweegt. Dat melden de Coreliokranten.

Gent moet de komende jaren besparen en dat treft ook de cultuursector. Het stadsbestuur kwam tijdens budgetbesprekingen overeen om van het Lichtfestival een driejaarlijks in plaats van tweejaarlijks evenement te maken. Een vierde editie is voor 2018.

Reden is de hoge prijs. "Het Lichtfestival organiseren kost Gent 600.000 euro. Vooral om alle artiesten en lichtinstallaties in Gent te krijgen is er heel wat geld nodig", zegt schepen van Cultuur Annelies Storms (SP.A).

"Maar we moeten ingrijpen om de stad financieel gezond te houden en het evenwicht te herstellen. Om aan die budgettaire uitdagingen tegemoet te komen, kan het bedrag nu niet opnieuw vrijgemaakt worden".

"Het Lichtfestival zou in een soort light-versie met minder budget kunnen plaatsvinden. Maar daar passen we voor. Minder budget betekent minder installaties en een minder mooi festival. Het niveau van de twee voorgaande edities was zo hoog, dat we niet willen en kunnen onderdoen", zegt Storms.

Voor de derde editie in 2015 zal volgens Storms wel opnieuw 600.000 euro beschikbaar gemaakt worden.

De twee edities van het Lichtfestival, in 2011 en 2012, kenden een groot succes. De tweede editie lokte bijna een half miljoen bezoekers.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het ergste wat een man tegen een vrouw kan zeggen

Het ergste wat een man tegen een vrouw kan zeggen


http://static2.hln.be/static/photo/2013/5/1/13/20130409172209/media_xll_5717713.jpg


Elke vrouw weet dat mannen wel eens iets zeggen waarmee ze ons beledigen, zonder dat ze het zelf beseffen. Om dat in de toekomst te voorkomen, werden in een nieuw onderzoek de tien ergste vragen en uitspraken op een rijtje gezet. Met stip op nummer één: "Voor wanneer ben je uitgerekend"? Tegen een vrouw die helemaal niet zwanger is...

Dat vond althans 26 procent van de Britse vrouwen die ondervraagd werden door het team van Paintballing.co.uk.

Antwoorden met 'ja' op de vraag 'ziet mijn kont er dik uit in deze outfit' kwam op een tweede plaats. 17 procent van de vrouwen beschouwde dat als het ergste wat een man tegen een vrouw kan zeggen. Meer dan één op zeven (13 procent) wil dan weer helemaal niet horen dat ze er moe uitziet. Dat werd op de voet gevolgd door 'rustig blijven, schat', waar 12 procent gek van wordt.

Sommige vrouwen (11 procent) ergeren zich ook mateloos als een man vraagt of ze hulp nodig hebben om de auto te parkeren. De uitspraak 'je lijkt elke dag meer op je moeder' behaalde dan weer 8 procent van de stemmen.

Dat vrouwen niet graag op hun ongelijk gewezen worden, weten we ook allemaal. Vijf procent van de stemmen ging dan ook naar de zin 'ik had het je toch gezegd'. Mannen vragen ook beter niet hoeveel een bezoekje aan de kapper gekost heeft, want dat haat 4 procent van de vrouwen.

Op de negende plaats (3 procent) komt opnieuw een vraag die kritiek uit op ons gewicht: "Zou je dat wel opeten?". De tiende paats ging ten slotte naar een vrouwonvriendelijke uitspraak: "Moet jij niet stofzuigen?". (br.hln)

Op een rijtje: de tien ergste vragen

1. Wanneer ben je uitgerekend? (26%)

2. Ja, je kont lijkt dik (17%)

3. Je ziet er moe uit (13%)

4. Rustig blijven, schat (12%)

5. Heb je hulp nodig om te parkeren, liefje? (11%)

6. Je lijkt elke dag meer op je moeder (8%)

7. Ik had het je gezegd (5%)

8. Hoeveel heb je betaald voor dat kapsel? (4%)

9. Zou je dat wel opeten? (3%)

10. Moet jij niet stofzuigen? (1%)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geur van rozemarijn geeft een boost aan je geheugen

Geur van rozemarijn geeft een boost aan je geheugen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/0/11/1/20130409100453/media_xll_5715751.jpg


Niemand minder dan Shakespeare was er in de 16de eeuw al van overtuigd dat rozemarijn je geheugen kan verbeteren. Daar was nog geen wetenschappelijk bewijs voor, tot nu. Zo bleek uit onderzoek dat rozemarijnolie volwassenen helpt om gebeurtenissen uit het verleden terug op te roepen en om dingen in de toekomst niet te vergeten. Het zou gaan om een verbetering van 60 à 75 procent.

Uit eerdere studies was ook al gebleken dat bepaalde bestanddelen in het aroma van rozemarijn het langetermijngeheugen en het vermogen om te hoofdrekenen verbeterden. Dat komt omdat die geur enzymen remt die het normale functioneren van het brein blokkeren.

"Wij bouwden daarop verder en focusten op het prospectieve of toekomstige geheugen", aldus onderzoeksleider dr. Mark Moss van de Northumbria University. "Dat is het vermogen om dingen die in de toekomst zullen gebeuren en om taken die in de toekomst moeten uitgevoerd worden te onthouden."

Voor de studie werden 66 vrijwilligers ingedeeld in twee groepen, die in een aparte kamer moesten wachten. In een van de kamers hing de geur van rozemarijn. Daarna moesten de proefpersonen een reeks geheugentests uitvoeren. Denk maar aan het verstoppen van een object om het later terug te vinden, of het geven van een object aan een van de onderzoekers op een eerder bepaald tijdstip

De mensen die in de naar rozemarijn geurende kamer zaten, presteerden beter op beide types tests. "Het ging om een verbetering van 60 à 75 procent", aldus een van de onderzoekers." Daarnaast had deze groep ook een hoger gehalte van eucalyptol of 1,8-cineool, een bestanddeel uit de rozemarijnolie, in het bloed. Van die stof werd eerder al aangetoond dat het een chemische invloed heeft op het geheugen.

Volgens de wetenschappers kan dit onderzoek grote gevolgen hebben voor het alledaagse leven van mensen met geheugenproblemen. "Onthouden wanneer en waar we naartoe moeten gaan ligt ten grondslag aan alles wat we doen. Helaas vergeten we allemaal wel eens iets", zegt Jemma McCready.

"Verder onderzoek moet aantonen of deze behandeling bruikbaar is voor oudere mensen die te maken krijgen met geheugenverlies."  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedaan met waxen: mannen verkiezen natuurlijke bikinilijn

Gedaan met waxen: mannen verkiezen natuurlijke bikinilijn


http://oi49.tinypic.com/ae6qn4.jpg


Decennialang laten vrouwen al hun bikinilijn waxen. Niet alleen voor zichzelf, maar ook - en vooral - om hun mannen te plezieren. Maar uit nieuw onderzoek blijkt dat we al die moeite misschien wel voor niets doen. Zo zouden de mannen van vandaag een natuurlijke bikinilijn verkiezen boven een volledige gewaxte.

Bijna twee op de drie vrouwen zijn ervan overtuigd dat een volledig gewaxte bikinilijn de ideale manier is om een man te imponeren in bed. Maar daar gaan mannen niet mee akkoord, zo blijkt uit een enquête bij 1.000 vrijwilligers.

De meest populaire look bleek 'bijgeknipt en netjes' te zijn in plaats van volledig gewaxt. 43 procent zei dat ze de bikinilijn van hun partner het liefst zo natuurlijk mogelijk zien, maar wel met een 'Bermudadriehoek'. Dat wil zeggen dat het haar bijgeknipt is en de randen gewaxt zijn, zodat er geen overtollig haar te zien is buiten de bikinilijn.

Toch waren er ook wat mannen die liever minder haar zagen. Zo verkoos 17 procent de 'Brazilian Wax', waarbij er in het midden één streep haar overblijft. 15 procent is veeleer fan van een hartvorm, terwijl slechts 12 procent kiest voor een volledige wax of 'Hollywood Wax'.

De stijl die door het meest mannen gehaat werd, was de 'G Wax'. Dat is een kort afgeschoren, klein vierkantje haar, dat voor de meeste een afknapper is. Vrouwen weten dus wat hen te doen staat! (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Documentaire toont voor het eerst een 'alien' aan de wereld

Documentaire toont voor het eerst 'alien' aan de wereld

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





De documentaire Sirius, die later deze maand uitkomt, belooft heel wat stof te doen opwaaien. Voor het eerst zullen beelden getoond worden van een kleine alien. De humanoïde werd naar verluidt jaren geleden gevonden in de Chileense Atacama woestijn.

Wetenschapper Steven Greer, grondlegger van het Disclosure Project en het Studiecentrum voor Buitenaardse Intelligentie, werkte samen met regisseur en Emmy-winnaar Amardeep Kaleka om de film te realiseren. Acteur Thomas Jane (van de HBO-serie 'Hung') sprak de documentaire in. De fondsen werden gegenereerd door middel van crowdfunding.

De documentaire onthult dat onze Aarde al meermaals is bezocht door buitenaardse wezens maar dat dit steeds werd geheimgehouden onder druk van een militaire, industriële en financiële elite. Getuigenverklaringen van vooraanstaande wetenschappers en officiële documenten, die het bestaan van aliens aantonen, passeren de revue.

Uit röntgenfoto's en DNA-onderzoek zou blijken dat een vreemd wezen dat aangetroffen werd in Chili, een piepkleine alien is waarvan de structuur gelijkt op die van de mens. Daarnaast claimen de vorsers achterhaald te hebben welke alternatieve energie buitenaardsen gebruiken om op korte tijd immense afstanden af te leggen. Volgens Steven Greer kan die technologie zelfs door de mensheid worden aangewend.

"Dit is het belangrijkste verhaal ooit dat nooit verteld werd", aldus de documentairemaker. "Dankzij deze kennis over de werking van UFO's, die door overheden systematisch is verborgen gehouden, zal olie en nucleaire energie overbodig worden. Dat is meteen ook de belangrijkste reden waarom regeringen deze informatie nooit publiek maakten."

Of het wezen dat gevonden werd daadwerkelijk een alien is of gewoon weer een hoax, zal natuurlijk nog moeten blijken. Op 22 april, de dag waarop Sirius in première gaat, weten we wellicht meer. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewonde babyzeeleeuw springt op achterbank auto

Gewonde babyzeeleeuw springt op achterbank auto

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Mike Belahunt dacht eerst dat het om een hondenpuppy ging die verdwaald was in de verkeerschaos van San Diego, maar dan zag de chauffeur dat het zowaar om een gewonde zeeleeuwenpup ging. Toen hij het achterportier van zijn auto opende, sprong de babyzeeleeuw er spontaan in en ging op de achterzetel liggen.

De verbouwereerde chauffeur nam contact op met het nabijgelegen SeaWorld en er kwamen al snel enkele personeelsleden ter plaatse. Na onderzoek door de dierenartsen bleek dat de babyzeeleeuw acht maanden jong was. Hij was gewond, ondervoed en uitgedroogd. Dankzij de aparte reddingsactie zal het diertje zijn hachelijke avontuur wel overleven. Naar verluidt verdwalen er in de buurt wel meer zeeleeuwen. Ondanks werd er nog eentje uit de tuin van een hotel gered. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sam and Dave - Hold on I'm coming

Sam and Dave - Hold on I'm coming

Klik op de foto om ze te beluisteren





Sam & Dave was een Amerikaans soulduo, bestaande uit Sam Moore en David Prater. Sam & Dave waren één van de eerste soulartiesten. Het duo had een reeks hits in de jaren zestig van de twintigste eeuw, waaronder "Soul Man" en "I Thank You".

Sam & Dave hadden al ervaring in de gospel, r&b en soul voor ze een duo vormden. Ze ontmoetten elkaar in 1961 in The King of Hearts Club, een nachtclub in Miami, Florida. Moore organiseerde daar een amateurwedstrijd, waar Prater optrad. Toen Prater tijdens het zingen de tekst van een liedje van Jackie Wilson  vergat, sprong Moore bij. Vanaf die avond begonnen de twee professioneel samen te werken en groeiden ze uit tot een lokaal populair zangduo. Ze tekenden een contract bij Roulette Records, waar ze enkele singles uitbrachten.

In 1965 tekenden ze bij Atlantic Records. Producer Jerry Wexler leende ze vrijwel direct uit aan Stax Records, waarvoor Atlantic de muziek distribueerde. Bij Stax werden Isaac Hayes en David Porter aangesteld als de vaste producers en tekstschrijvers van Sam & Dave. Zij schreven en produceerden de meeste van Sam & Daves hits, te beginnen met hun eerste single voor Stax, "You Don't Know Like I Know" uit 1966. Na dit nummer volgde een reeks van top-tienhits in de r&b- en soulhitlijsten, waaronder "Hold On! I'm Comin'" (1966), "You Got Me Hummin'" (1966), "When Something Is Wrong with My Baby" (1967), "Soul Man" (1967) en "I Thank You" (1968). Een aantal van deze hits haalden ook de Amerikaanse pophitlijsten. "Soul Man" uit 1967 was hun eerste van een reeks internationale hits. Sam & Dave werden op veel van de singles bijgestaan door Booker T. & the M.G.'s, de huisband van Stax.

Sam & Dave kregen de reputatie een van de beste live-acts van de late jaren zestig te zijn. Aan hun energieke, opzwepende optredens dankten ze de bijnaam "Double Dynamite", dubbel dynamiet. Buiten het podium konden Sam en Dave echter slecht met elkaar opschieten. Ze ruzieden en vochten regelmatig, en op een gegeven moment spraken de twee niet meer met elkaar.

In 1968 stopte Atlantic met het distribueren van de producten van Stax. Hierdoor hadden Sam & Dave, die een contract hadden bij Atlantic, geen toegang meer tot de producties van Hayes en Porter en de ondersteuning van Stax' huismuzikanten. Hierdoor daalde de kwaliteit en het succes van hun volgende singles. Na hun laatste single voor Stax, Soul Sister Brown Sugar, wisten ze geen grote hit meer te scoren. Door het uitblijven van succes, de onderlinge spanningen en drugsmisbruik ging het duo in 1970 uit elkaar.

Gedurende de jaren zeventig werd het duo regelmatig voor korte tijd herenigd. In 1978 werd er opnieuw interesse gewekt in de muziek van het duo dankzij Dan Aykroyd en John Belushi, die voor hun Saturday Night Live-act The Blues Brothers "Soul Man" opnieuw opnamen. Toen deze versie een hit werd in de Verenigde Staten, keerde het duo weer terug en gaven ze weer enkele optredens. Sam & Dave gaven hun laatste optreden op oudejaarsavond 1981. Hierna ging Prater enige tijd op tournee onder de naam Sam & Dave met zanger Sam Daniels, totdat Moore hem via de rechter verhinderde die naam te gebruiken.

In de jaren tachtig onthulde Moore dat hij in de jaren zeventig aan drugsverslaving leed, en dat dit een belangrijke oorzaak is van de problemen tussen hem en Prater. In 1987 werd Prater gearresteerd voor de handel in cocaïne. Een jaar later stierf hij in een auto-ongeluk.

In 1992 werden Sam & Dave opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame. Moore is nog steeds actief in de muziek en treedt af en toe op.



» Reageer (0)
08-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zes fouten die je moet vermijden bij het avondmaal

Zes fouten die je moet vermijden bij het avondmaal


http://static1.hln.be/static/photo/2013/18/14/13/20130408160446/media_xll_5714173.jpg


Ooit al eens gehoord van de uitdrukking 'ontbijten als een koning, lunchen als een prins en 's avonds eten als een bedelaar? Hoewel de meesten de raad niet echt opvolgen, blijkt er wel degelijk waarheid in te schuilen. Naast een te rijkelijk avondmaal, zijn er bovendien nog andere zaken die we beter vermijden. Verschillende voedingsdeskundigen maakten een lijstje van de zes meest voorkomende foutjes.

1. Te rijkelijk avondmaal
Als we even logisch nadenken, zouden we eigenlijk ook zelf moeten beseffen dat we niet 's avonds maar juist 's morgens en 's middag voldoende moeten eten om ons energiepeil hoog te houden. Aangezien het avondmaal echter vaak dienst doet als het dagelijkse familiemoment bij uitstek, durven we soms te overdrijven in de hoeveelheid voedsel dat we naar binnen spelen.

Volgens Amerikaanse experten mag het avondmaal niet meer dan 450 tot 625 calorieën bevatten. Hierbij baseren ze zich op een dagelijks gemiddelde van 1.800 tot 2.300 calorieën bij vrouwen en 2.000 tot 2.500 bij mannen. Volgens voedingsdeskundige Melissa Lanz zou het aantal calorieën bij ons avondeten nog een pak lager mogen. "Een avondmaal moet een lichte, gevarieerde maaltijd zijn van minder dan 500 calorieën."



2. Hou potten weg van de tafel
Wie de kookpot op tafel zet, verhoogt het risico zich te overeten. Daarom raden voedingsexperten aan om de potten gewoon op het vuur te laten staan. Wil je toch nog bijvullen? Doe dit dan pas tien minuten nadat je de laatste hap hebt opgegeten. Zo zouden we vooral een tweede portie nemen om langer aan tafel te kunnen blijven om bij te babbelen.

3. Blijf weg van de tv
De grootste fouten tijdens het avondmaal worden niet gemaakt aan de keukentafel maar wel vanuit de zetel. Zo is het gevaarlijk om na het avondmaal je maag verder te vullen met kleine snackjes, of nog erger, je avondeten erdoor te vervangen. Wie eet tijdens het surfen op de computer of tijdens het tv kijken verhoogt immers het risico om veel meer te eten dan ze zelf beseffen.


4. Zout op de tafel
Zet je een kat bij een kommetje melk, zal ze er ongetwijfeld niet kunnen afblijven. Hetzelfde geldt voor ons. Wil je niet te veel zout eten? Zet het potje dan niet op tafel, zo zal je niet verleid worden. Wie zijn eten toch wat meer pit wil geven, kan andere kruiden introduceren, zoals zwarte peper of gedroogde oregano of tijm.

5. Op restaurant gaan
Wie op restaurant gaat, eet meestal veel meer dan dat hij anders doet. Daarom raden deskundigen aan om je culinaire uitstapjes te beperken tot één keer per week. De maaltijden op restaurant bevatten niet alleen meer calorieën, maar zijn bovendien rijker aan zout, vet en suiker.

6. Dessert = no-go
Hoewel velen als bij wijze 'verslaafd' zijn aan een suikerrijk snackje na het avondeten, kunnen we er beter niet te hard in overdrijven. Het enige waar een dessert goed voor is, is namelijk nog meer calorieën naar binnen spelen. Meestal eten we het trouwens niet uit honger, maar puur uit goesting.

Bovendien is een dessert niet alleen slecht voor onze lijn, maar brengt het ook ons suikerspiegel in de war, waardoor de kans op slapeloosheid groter is. Proberen te weerstaan is de boodschap... (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen met bijlen onthoofd wegens hekserij

Vrouwen met bijlen onthoofd wegens hekserij


http://static1.hln.be/static/photo/2013/0/13/3/20130408175244/media_xll_5714478.jpg


In Papoea-Nieuw-Guinea zijn twee vrouwen na drie dagen van mishandeling uiteindelijk onthoofd. De vrouwen werden ervan beschuldigd hekserij te hebben gebruikt om een leerkracht te vermoorden.

Beide vrouwen werden in een afgelegen dorp in Papoea-Nieuw-Guinea drie dagen lang gemarteld. Toen de politie uiteindelijk wou ingrijpen, werd ze tegengehouden door de bewoners van het dorp. De politiemannen moesten toekijken hoe de vrouwen onthoofd werden met bijlen.

De vrouwen werden ervan beschuldigd een leerkracht te hebben vermoord met hekserij. Het was niet de eerste keer dat zoiets in Papoea-Nieuw-Guinea gebeurde. Eerder dit jaar werd een jonge vrouw levend verbrand nadat ze ervan beschuldigd werd een kleine jongen te hebben vermoord. (br.hln - foto reuters)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2.000 meisjes in België lopen gevaar op besnijdenis

2.000 meisjes in België lopen gevaar op besnijdenis


http://static1.hln.be/static/photo/2013/11/7/10/20130408070738/media_xll_5711905.jpg
Voorbeeld van een gruwelijke genitale verminking van een Indonesisch meisje.


Er zijn in België naar schatting 2.000 meisjes die het risico lopen genitaal verminkt te worden. De meeste van hen wonen in Brussel, maar ook in Antwerpen lopen honderden meisjes gevaar om besneden te worden. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. De hulporganisatie GAMS gaat zich nu sterker concentreren op de aanpak van de problematiek in Vlaanderen.

Het aantal vrouwen in ons land dat besneden is, is de afgelopen tien jaar volgens schattingen verdrievoudigd: zowat 6.000. Het gaat niet alleen om vrouwen die in hun land van herkomst genitaal verminkt werden en daarna in ons land terechtkwamen, maar ook om vrouwen en meisjes die in België geboren zijn. Vaak laten hun ouders hen tijdens vakanties in hun land van origine besnijden. Maar er vinden ook clandestiene verminkingen in ons land plaats.

Nochtans zijn vrouwenbesnijdenissen in ons land verboden. Er staan gevangenisstraffen tot zeven jaar op. (br.hln - foto afp)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!