Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




24-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 tips voor een (bijna) pijnloze waxbeurt

10 tips voor een (bijna) pijnloze waxbeurt


http://static3.hln.be/static/photo/2013/0/8/13/20130114173146/media_xll_5468143.jpg



We zijn ervan overtuigd dat enkel masochisten vreugdevol uitkijken naar een waxbeurt. Gelukkig bestaan er enkele eenvoudige strategieën om de last te verzachten. Met onze tien tips krijg je die pijn zeker klein.

Nu de zon stilaan onze liefde voor blote benen doet herleven en vakanties volop geboekt worden, hunkeren dames weer naar die perfecte bikinilijn. Volg deze tien regeltjes voor een bijna pijnloze waxbeurt:

1. Kijk naar je cyclus
Je plant een waxbeurt best na je menstruatie, omdat je pijngrens de week erna een stuk hoger ligt.

2. Laat de stress gaan
Ja, een wildvreemde gaat je zien liggen in niet veel meer dan een papieren string, maar je hoeft je niet te schamen. Het is niets dat ze nog nooit eerder gezien heeft. Hoe minder nerveus je bent, hoe minder je zal stressen over de pijn.

3. Begin traag
Wie voor het eerst een waxbeurt ondergaat, kiest best niet meteen voor een Brazilian. Ga liever eerst voor een basis bikini wax. Als er meer haar moet verdwijnen, kan je nog altijd terugkomen (of het zelf doen).

4. Exfolieer
Neem de dag voor het waxen de tijd om onder de douchen even goed te exfoliëren. Door de dode huidcellen te verwijderen, krijgt de was een betere grip op de kortere haartjes.

5. Neem een pijnstillertje
Het kan heus geen kwaad om een uurtje voor je afspraak een pijnstiller te nemen.

6. Ga voor hard
Zoek een salon uit dat werkt met harde was. Het is namelijk veel zachtaardiger dan de zachte variant.

7. Laat je horen
Een goede schoonheidsspecialist zal een zo comfortabel mogelijk gevoel willen nastreven. Wees dus niet verlegen om te delen dat iets pijnlijk aanvoelt. Het is beter dat je van je laat horen, dan in stilte te 'sterven'.

8. Adem in, adem uit
De verleiding kan misschien groot zijn om je adem in te houden wanneer de wax van je benen wordt gerukt, maar een stabiele ademhaling reduceert pijnprikkels. Adem goed diep in op het moment dat de was wordt aangebracht en adem vervolgens uit wanneer de strip verwijderd wordt.

9. Ken jezelf
Weet goed welke delen van je lichaam het gevoeligst zijn. Je zou het misschien niet verwachten, maar haar uittrekken op je lage buik is veel pijnlijker dan rond de vagina.

10. Kijk weg en hoest
Tot slot nog een trucje van de kenners: Draai je hoofd weg op het moment dat de was van je huid wordt getrokken en hoest. Het klinkt misschien bizar, maar het zorgt voor afleiding.(br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlooienbanden met permethrine zijn gevaarlijk voor poezen

Vlooiebanden met permethrine zijn gevaarlijk voor poezen


http://oi36.tinypic.com/21ciner.jpg


Dierenartsen van de Gentse Universiteit waarschuwen ervoor dat antiparasietenhalsbanden met permethrine niet geschikt zijn voor poezen. Antiparasietenhalsbanden met die actieve stof ter bestrijding van ecto-parasieten zoals vlooien en teken kunnen wel voor volwassen honden gebruikt worden.

Warenhuisketen Aldi lanceert morgen een actie waarbij dergelijke halsbanden aan 1,99 euro verkocht zullen worden. In de omschrijving op de folder staat dat het bandje geschikt is voor volwassen honden of katten. Onder studenten diergeneeskunde en op sociale media woedt een discussie over de gevolgen van permethrine voor poezen.

"Vorig jaar kreeg de dienst pathologie verschillende dieren binnen die acuut gestorven waren na contact met de stof permethrine", klinkt het. "Dat komt omdat poezen de stof niet goed afbreken."

Permethrine kan bij poezen onder meer spiertrillingen, coördinatieproblemen, opwindingsverschijnselen en epileptiforme aanvallen veroorzaken, zo staat te lezen op diergeneeskundigcentrum.nl. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Reusachtig ei geveild voor 78.000 euro

Reusachtig ei geveild voor 78.000 euro


http://static2.hln.be/static/photo/2013/1/0/14/20130424191444/media_xll_5763119.jpg


Een enorm fossiel ei van de inmiddels uitgestorven olifantsvogel is in Londen geveild. Het 'kleinood' bracht omgerekend ruim 78.000 euro op, meer dan het dubbele van wat verwacht werd.

Vooraf werd gedacht aan maximaal 35.000 euro voor het 30 centimeter grote ei, liet veilinghuis Christie's weten. Een anonieme koper werd de nieuwe eigenaar na tien minuten telefonisch bieden tegen andere belangstellenden.

Olifantsvogels leefden op het Afrikaanse eiland Madagaskar. Ze zijn al honderden jaren uitgestorven. Het geveilde ei zou uit de zeventiende eeuw of vroeger komen. De vogels leken op hedendaagse struisvogels. De eieren zijn honderd keer zo groot als kippeneieren. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je niesgeluid vertelt over je karakter

Wat je niesgeluid vertelt over je karakter


http://static1.hln.be/static/photo/2013/12/1/1/20130417175214/media_xll_5741071.jpg


Terwijl de ene de grond laat daveren onder zijn voeten zodra hij niest, doet de andere het zo stil dat bijna niemand er iets van merkt. Dit verschil in niezen zou iets vertellen over onze persoonlijkheid, zo zeggen Amerikaanse onderzoekers.

De resultaten van het onderzoek lijken op het eerste gezicht redelijk logisch. Zo zou iemand die luid en explosief niest een extraverte, provocerende persoon zijn. Iemand die amper hoorbaar is tijdens het niezen zou dan weer eerder verlegen zijn. Neuroloog Dr Alan Hirsch vergelijkt het geluid van hun nies met Minnie Mouse.

"Niezen is zoals lachen. De ene zijn luid, de andere zacht. Het gebeurt ook natuurlijk. De meeste mensen denken niet na voor ze niezen", aldus Hirsch. "Het is zeer psychologisch en zegt iets over de onderliggende persoonlijkheid of karaktertrekken van iemand." Ook de structuur van je gezicht of vorm van je neus speelt natuurlijk een rol bij het geluid dat je produceert, maar het effect daarvan zou volgens de experten zeer beperkt zijn.

Tot slot nog enkele leuke niesweetjes:
- Per nies komen meer dan 100.000 bacterieën in de lucht terecht. Handjes voor de mond houden dus!
- Een normale nies vliegt met een snelheid van 160 kilometer per uur.
- De hardst niezende diersoort ter wereld zijn leguanen.
- Mensen kunnen onmogelijk niezen met hun ogen open.
- Het record van de langste niesaanval ooit staat op naam van Donna Griffiths die tussen januari 1981 en september 1983 bleef niezen en zo een totaal van 977 niesdagen bereikte. Gezondheid!  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indiase baby door eigen grootvader verkocht en aangeboden op Facebook

Indiase baby door eigen grootvader verkocht en aangeboden op Facebook


http://static1.hln.be/static/photo/2013/11/4/10/20130424130858/media_xll_5761780.jpg


De politie in het noorden van India heeft woensdag bekendgemaakt dat ze een 47-jarige man heeft gearresteerd die zijn pasgeboren kleinzoon heeft verkocht. Een zakenman kocht de baby voor 800.000 roepie (ongeveer 11.360 euro) op Facebook.

De baby werd twee keer verkocht vooraleer de verkoop op de sociaalnetwerksite plaatsvond.

De grootvader van het kind, Feroz Khan, een inwoner van Ludhiana, in de noordelijke staat Punjab, ontvoerde zijn kleinzoon kort na de bevalling van zijn dochter. Hij vertelde haar dat het kind doodgeboren was.

Vervolgens verkocht hij de jongen aan een verpleegster voor 45.000 roepie (640 euro). Zij verkocht de baby voor 300.000 roepie (4.260 euro) aan een laboratoriumassistent van het ziekenhuis, die het kind op zijn beurt aan een zakenman bood voor 800.000 roepie. "Alle drie zijn ze gearresteerd en we gaan de zakenman ondervragen", verklaarde de verantwoordelijke van de politie van Ludhiana, Satish Malhotra.

De politie heeft de baby teruggevonden en teruggegeven aan zijn moeder, een gescheiden vrouw, die klacht heeft neergelegd tegen haar eigen vader.

De drie beschuldigden worden vervolgd voor ontvoering. Ze verschijnen woensdag voor de rechtbank en als ze schuldig bevonden worden, riskeren ze een gevangenisstraf van zeven jaar.

In 2011 meldde de federale politie van India dat 815 georganiseerde bendes met meer dan 5.000 leden betrokken zijn bij de ontvoering van kinderen in India. De kinderen komen vaak terecht in de prostitutie of de bedelarij.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders moeten steeds vaker meelenen voor huis van kind

Ouders moeten steeds vaker meelenen voor huis van kind


http://oi37.tinypic.com/qqohz7.jpg


Ouders moeten steeds vaker voor 10 procent eigenaar worden van de woning die hun kind op het oog heeft, anders krijgt het geen hypothecaire lening van de bank. Dat schrijven de Coreliokranten.

Als kinderen nog aan het begin van hun carrière staan, nog niet voldoende verdienen of geen stabiele baan hebben, nemen de banken steeds minder vrede met een gewone borgstelling door de ouders. Zij moeten voor minstens 10 procent mede-eigenaar worden van de woning en voor hetzelfde percentage ook de lening onderschrijven. Dat zegt John Romain van de adviesketen Immotheker.

De wetgeving werd in 2010 verstrengd, bevestigt Belfius-woordvoerster Moniek Delvou, waardoor een borg slechts geldig is als de betrokkene er zelf economisch belang bij heeft dat de aflossing vlekkeloos verloopt. Het argument dat je je kind steunt omdat je er de vader of moeder van bent, volstaat dus niet meer.

De banken beperken de inbreng van de ouders tot 10 procent omdat zo het fiscale voordeel van de lening voor de kinderen zo veel mogelijk intact blijft. Maar ondanks dat relatief beperkte percentage zijn de ouders wel volledig mee verantwoordelijk als het misloopt met de lening, zo luidt het. "In de praktijk belandt het risico van de woonlening integraal bij de ouders", aldus de kranten. (br.hln)



» Reageer (0)
23-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstschat in kerk van Tienen ontdekt

Kunstschat in kerk van Tienen ontdekt


http://static1.hln.be/static/photo/2013/14/13/14/20130423195106/media_xll_5759579.jpg


In een kerk in Tienen is er een kunstschat ontdekt. Het is een doek van barokschilder Antoon Van Dyck. Tot nu toe dacht iedereen dat het een kopie was van een werk van Van Dyck, maar tijdens de restauratie is duidelijk geworden dat het schilderij ouder is dan altijd was gedacht. Het schilderij kan dus wel degelijk van Van Dyck zelf zijn. Het is in ieder geval geschilderd in zijn atelier. Door deze ontdekking is het schilderij nu plots van onschatbare waarde. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Migraine al jarenlang verkeerd aangepakt

Migraine al jarenlang verkeerd aangepakt


http://static0.hln.be/static/photo/2013/6/9/12/20130423124424/media_xll_5758317.jpg


De pijn bij migraineaanvallen is mogelijk niet het gevolg van uitgezette bloedvaten in het brein, zoals voorheen altijd werd gedacht. De echte oorzaken zijn mogelijk overactieve pijnsignalen in de hersencellen, dat suggereert nieuw onderzoek althans.

Professor Messoud Ashina aan de universiteit van Kopenhagen: "Veel migrainepatiënten reageren niet op de huidige medicatie. Daarom is er nood dat er nieuwe pillen ontwikkeld worden om deze aanvallen aan te pakken. De wetenschapper bestudeerde hersenscans van 19 vrouwelijke patiënten terwijl ze een aanval kregen. Hij mat de bloedtoevoer in hun brein, zo ontdekte hij dat slechts enkele bloedvaten in de hersenen matig uitzetten bij migraine. De patiënten kregen vervolgens medicatie, zogenaamde triptanen, die de pijn drastisch verminderde. Deze pillen deden de bloedvaten aan de buitenkant van de hersenen vernauwen, dit zijn echter niet de bloedvaten die uitzetten tijdens de pijnaanval.

Dit suggereert dat deze medicatie de pijn niet bestrijdt door het vernauwen van de bloedvaten, maar dat een ander mechanisme verantwoordelijk is. Waarschijnlijk verzacht de medicatie de pijnsignalen van neuronen. Volgens de onderzoeker trekken deze resultaten in twijfel dat de verwijding van bloedvaten de oorzaak van migraine is. "We denken dat de pijnsignalen van neuronen komen, de verbreding van de aders kan een gevolg zijn van de activering van deze neuronen."

Wat is migraine?

Ongeveer een op de tien Belgen kampt met migraine, vrouwen worden vaker getroffen dan mannen. Een aanval kan tot 72 uur duren en gaat vaak gepaard met misselijkheid, pijn en gevoeligheid voor licht en geluid. Eerdere studies brachten migraine in verband met een verhoogd risico op een beroerte of depressie. Slechts 30 procent van de patiënten hebben baat bij het nemen van triptanen, zij hebben geen pijn meer binnen twee uur nadat ze de pillen hebben ingenomen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vos en twee jongen levend begraven door dierenbeul

Vos en twee jongen levend begraven door dierenbeul


http://static2.hln.be/static/photo/2013/13/15/14/20130423145958/media_xll_5758799.jpg


In Maaseik heeft zich een schrijnend geval van dierenmishandeling voorgedaan. Een moedervos en haar twee jongen werden dood uit hun vossenburcht gehaald. Een dierenbeul had de vossenfamilie levend begraven: de drie toegangen tot de vossenburcht waren met dikke takken en een hoop aarde dichtgemaakt.

Een wandelaar ontdekte de volledig afgesloten vossenburcht en verwittigde het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Dat kwam met spades en schoppen ter plaatse om de burcht uit te graven. Na verloop van tijd werden de dode lichamen van de moedervos en haar twee jongen blootgelegd. Het Natuurhulpcentrum wil nu onderzoeken of de dieren levend begraven dan wel eerst vergast werden.

"Dit is ziekelijk", zegt Frederik Thoelen van het Natuurhulpcentrum in Het Belang van Limburg. "De dader heeft de drie uitgangen van de burcht zorgvuldig afgesloten. De dieren hadden geen schijn van kans om op eigen kracht buiten te komen. Om een moedervos met haar twee jongen zomaar van het leven te beroven, is er echt een zieke geest nodig. Onvoorstelbaar dat iemand zo ver gaat." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volledig Indiaas dorp verhuist om tijgers te beschermen

Volledig Indiaas dorp verhuist om tijgers te beschermen


http://oi36.tinypic.com/2efpc3m.jpg


Het hele dorp Umri, in het noorden van India, is verhuisd om meer plaats te maken voor de lokale - bedreigde - tijgers in een reservaat. Dat gebeurde in overleg met en met compensatie van de families van het dorp.

Het dorp was gelegen in het Sariska tijger reservaat, ongeveer 167 kilometer van hoofdstad New Delhi. De lokale en de federale overheid voeren vandaag echter een doorgedreven tijgerconservatiebeleid waardoor de families aangemaand werden om te verhuizen. In de ruil kregen ze een som van 1 miljoen roepies (ongeveer 14.000 euro) of een combinatie van land en geld om een nieuw huis te bouwen. Doel is om ook andere dorpen in het reservaat naar andere plaatsen te doen verhuizen.

In India huist vandaag ongeveer de helft van 's werelds tijgerpopulatie, die ernstig bedreigd wordt door een almaar krimpend leefgebied, stropers en smokkelbendes. Eén van de andere maatregelen van de overheid is daarom om gewapende commando's in de jungle van Zuid-India op te stellen, om stropers te bestrijden. Vandaag zouden er nog  maar zowat 1.700 tijgers leven in India, een dramatische daling tegenover de geschatte 40.000 in 1947.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw heeft meest schrik van buikje op strand te showen

Vrouw heeft meest schrik van buikje op strand te showen


http://oi35.tinypic.com/2en28nb.jpg


Britse vrouwen maken zich nu al zorgen over het feit dat ze komende zomer hun buik moeten showen in bikini op strand, dat toont een rondvraag van beautyfabrikant Nivea aan.

45 procent van de ondervraagde dames tussen 18 en 60 jaar heeft meer schrik van het dragen van badkledij op strand of aan het zwembad dan dat een nieuwe partner hen voor het eerst naakt ziet. Meer dan de helft zegt dat haar buikje haar voornaamste zorg is bij het dragen van een badpak of bikini. Een vijfde stoort zich aan elk lichaamsdeel. 79 procent zal deze zomer een kledingstuk gebruiken om haar lichaam op het strand wat te verhullen. Mannen daarentegen zijn twee keer zo zelfzeker over hun lichaam en looks in vergelijking met hun vrouwelijke leeftijdsgenoten.

Twintigers hebben drie keer meer kans onzeker te zijn over de grootte van hun borsten dan dames die ouder dan 50 zijn, het moederschap heeft namelijk een grote invloed op de zelfzekerheid van vrouwen. Bijna de helft van de mama's geeft minder om haar uiterlijk sinds ze kinderen op de wereld zette. De helft van de 3.500 ondervraagde mensen zegt dat een compliment van een partner hun zelfvertrouwen opkrikte, 37 procent voelt zich veel zelfzekerder wanneer ze een glimlach van een vreemde op straat kregen. Maar vrouwen krijgen het meeste zelfvertrouwen door complimenten van geslachtsgenoten, eentje van de beste vriendin of de moeder werken het beste als egoboost.

Om zich toch beter over hun lichaam te voelen, besteden vrouwen voor de zomer meer aandacht aan de verzorging van hun huid. Een derde begint hiermee een maand voordat ze zich voor het eerst in het openbaar in bikini moet vertonen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trucs om niet te veel te eten bij overvloedig buffet

Trucs om niet te veel te eten bij overvloedig buffet


http://static0.hln.be/static/photo/2013/9/16/0/20130423113838/media_xll_5758035.jpg


Een buffet is voor veel mensen die willen afvallen een ware nachtmerrie. Wetenschappers hebben nu ontdekt hoe je hier toch van kunt genieten zonder te verdikken.

Professor Brian Wansink aan de universiteit van Cornell meent dat mensen die willen afvallen en toch naar een buffet moeten best een klein bordje nemen en eerst alle opties bestuderen voor ze kiezen wat ze willen. Hij liet 30 mensen 300 eters observeren bij 22 Chinese onbeperkte buffetten in de Verenigde Staten. De observanten moesten het BMI van de gasten inschatten en kijken hoe de mensen zich tijdens het eten gedroegen.

Wasink ontdekte hoe slanke en dikke zich helemaal anders gedroegen bij een buffet. "Personen met een gezond gewicht bestuderen eerst het aanbod. Ze kijken vaker naar de verschillende alternatieven voor ze beginnen op te scheppen. Ook hebben zeven keer meer kans om een klein bord dan een groot exemplaar te nemen. Dikkerds scheppen willekeurig op, ze kijken naar elk item en beslissen dan telkens of ze het willen of niet. Daarnaast zitten ze vijf meter dichter bij het buffet en kauwen minder bij elke hap. Het interessante aan de zaak is dat deze andere gedragingen onbewust uitgevoerd verlopen, ze worden na een tijdje een gewoonte", besluit Brian.

Een voorgaande studie toonde aan dat dankzij de gigantische porties en het grote aantal all-you-can-eat buffetten de gemiddelde Brit 3,6 kg verdikt tijdens een vakantie van twee weken in de Verenigde Staten.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke vakantieoorden zijn duurder of net goedkoper geworden tijdens crisis?

Welke vakantieoorden zijn duurder of net goedkoper geworden tijdens crisis?


http://oi33.tinypic.com/123p5w6.jpg


Goed crisisnieuws, het is eens wat anders. De economische malaise zorgt er immers voor dat je in een aantal zuiderse landen goedkoper kan leven tijdens je vakantie. Aan de Spaanse Costa's ben je zelfs een vijfde goedkoper af in vergelijking met vorig jaar. Dat meldt de krant Het Laatste Nieuws.

De vakantiekostenbarometer is opgemaakt door het Britse wisselkantoor Post Office. Dat stelde een korf samen van uitgaven die een doorsneetoerist doet op vakantie. Op een terrasje: een kop koffie, een pintje, een Coca-Cola en een glas wijn. In de supermarkt: een flesje water, zonnecrème, een krant, een insectenspray en een pakje sigaretten. Op restaurant: een driegangendiner voor twee, inclusief de wijn.

In Portugal ben je voor dit alles het goedkoopst af en betaal je in totaal amper 54,11 euro, 14,9% minder dan vorig jaar. Maar er zijn ook reisbestemmingen waar het leven duurder werd. Zo ben je in het Italiaanse Sorrento voor dezelfde aankopen liefst 118,81 euro kwijt, dat is 31% meer dan vorig jaar. Ook in Frankrijk is het leven voor de toerist duurder geworden, tot 17,1% tegenover vorig jaar. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mooiste rondingen aller tijden (volgens de Britten)

De mooiste rondingen aller tijden (volgens de Britten)


http://static0.hln.be/static/photo/2013/16/4/2/20130423093126/media_xll_5757377.jpg
Kelly Brook, Marilyn Monroe, Raquel Welch, Sophia Loren en Jayne Mansfield


Om de nieuwe Peugeot RCZ sportcoupé in stijl te lanceren, ging men bij 2.000 Britse mannen en vrouwen na welke vrouw de mooiste rondingen aller tijden op haar palmares mag schrijven. Meer dan 50 jaar na haar dood blijkt Marilyn Monroe nog steeds onklopbaar. Zo wist ze onder meer de veelbesproken curves van Kelly Brook, Christina Hendricks en Kim Kardashian te overtroeven.

Hoewel de schaarsgeklede lijven vandaag de dag rond onze oren geslingerd worden, blijven klassieke schoonheden als Marilyn Monroe, Raquel Welch en Sophia Loren meer indruk maken, althans voor onze Britse buren.

Curves
Uit de rondvraag van Peugeot blijkt dat zes op de tien rondingen verkiest boven magere silhouetten. Terwijl mannen vooral vallen voor de billen en de borsten, draait het voor vrouwen allemaal rond de taille.

"Het onderzoek toont aan dat de curve nooit aan populariteit moet inboeten. Er is niemand die voluptueuze lichaam van Marilyn Monroe kan evenaren. Ze had het allemaal: stijln klasse en genoeg aantrekkingskracht om mannen en vrouwen voor generaties te prikkelen", stelt Boris Reinmoller, ontwerper van de wagen.

De top vijf van de meest memorabele rondingen ziet er zo uit:

1. Marilyn Monroe (overleden in 1962)
2. Kelly Brook
3. Raquel Welch (nu 72)
4. Sophia Loren (nu 78)
5. Jayne Mansfield (overleden in 1967)

Ook populair, maar niet top 5 waardig, zijn tot slot de curves van 'Mad Men'-diva Christina Hendricks en realityster Kim Kardashian. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongere handen en slankere dijen met een ingreep

Jongere handen en slankere dijen met een ingreep


http://static1.hln.be/static/photo/2013/12/11/12/20130422132443/media_xll_5754732.jpg


Een op de acht dames maakt zich meer zorgen om het uiterlijk van haar handen dan dat van haar gezicht, dat tonen Britse cijfers aan. Een nieuwe cosmetische ingreep waarbij artsen vet van de dijen in de handen injecteren, pakt dit probleem aan.

Steeds meer dames laten hun rimpels aanpakken met botox of een facelift. Hierdoor lijken na verloop van tijd hun handen een pakje ouder dan hun gezicht. Dit lichaamsdeel, waarvoor lang geen verjongende ingreep bestond, geeft dan uiteindelijk toch nog de echte leeftijd van dames prijs, iets wat velen halstarrig toch blijven proberen te verdoezelen. Met de jaren verdwijnt namelijk het vet uit de handen, waardoor de onderliggende botten en aders beter zichtbaar zijn. Heel wat dames zoeken hier creatieve oplossingen voor, zangeres Madonna verstopt bijvoorbeeld dit lichaamsdeel onder hippe handschoenen, maar dit is helaas niet voor elke vrouw een optie, want het oogt wat raar op de werkvloer.

De Britse plastische chirurg Dennis Wolf voert daarom een techniek uit waarbij vet uit de dijen of buik wordt genomen met een nieuwe, redelijk pijnloze techniek. Vervolgens injecteert hij dit in de handen, zodat deze weer wat meer volume krijgen. Wolk gebruikte dit vet al om borsten en konten te vergroten en gelaatstrekken te verjongen.

Deze procedure is iets ingrijpender en kostelijker dan lichaamsvreemde stoffen, als botox of fillers, in te brengen. Lichaamseigen vet is echter veiliger, de kans dat je lichaam dit afstoot is namelijk kleiner. Het resultaat blijft ook langer, het effect kan jarenlang zichtbaar zijn. Terwijl je dit bij fillers slechts acht maanden ziet. De nadelen zijn wel dat het redelijk pijnlijk is en je handen eerst opgeblazen zijn. Ongeveer 70 procent van het vet 'overleeft' de ingreep, je moet even wachten voor een natuurlijk en egaal resultaat. De ingreep gebeurt onder lokale verdoving en duurt ongeveer drie uur. Als laatste is de kostprijs ook een pijnlijk puntje, voor jonge handen moet je al gauw op 2.300 euro rekenen. (br.hln )



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kate Bush - Babooshka

Kate Bush - Babooshka

Klik op de foto om haar te beluisteren






Catherine (Kate) Bush (Bexleyheath (Kent), 30 juli 1958) is een Britse zangeres.

Haar experimentele inslag heeft ervoor gezorgd dat ze wordt gewaardeerd door veel collega-muzikanten, en verder door een niet overdreven grote, maar wel zeer toegewijde schare fans. Dat blijkt uit het feit dat haar platen altijd goed verkopen, hoewel ze voor het maken van een album vaak meerdere jaren de tijd neemt; voor Aerial zelfs twaalf jaar.




» Reageer (0)
22-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf redenen om wat vaker te lachen

Vijf redenen om wat vaker te lachen


http://oi37.tinypic.com/23w67mf.jpg


Neen, het is geen mythe: lachen is écht gezond. Nog niet overtuigd? Ontdek hier dan vijf redenen om wat vaker te glimlachen.

Lachen is gezond omdat...


... het goed is voor je lichaam

Lachen is als een supervitamine. Het verzacht gespannen spieren, boost je geheugen, versterkt je immuunsysteem en helpt zelfs hartaandoeningen te voorkomen. Het is zodanig gezond dat ook die valse lachjes op de flauwe grappen van je collega het helemaal waard zijn.

... het je kalmeert

Zelfs in de meest zwaarwichtige discussie kan lachen soelaas brengen. Van zodra iemand zou zeggen: "Niet lachen!", ben je voor je het weet aan het gieren. Humor kan de grootste heethoofden kalmeren, nog voor er objecten door de kamer slingeren.

... het de pijn verzacht

Wie met een gebroken hart zit, wil dat verdriet heel vaak aandacht geven. Wanneer we iemand verliezen of een grote flater begaan, zullen we vechten tegen de neiging om te lachen, puur uit repsect. Nochtans zijn dit net vaak de momenten waarop humor alles kan verzachten.

... het komaf maakt met angst

Even een herkenbaar voorbeeld: Wanneer de T-Rex in 'Jurassic Park' een man verscheurt, is dat best beangstigend voor jonge kijkers. Als mama of papa echter wijst op het humoristische feit dat de man op toilet zat toen hij werd opgegeten, breekt de schaterlach die angst. Dit concept blijft ook gelden naarmate we ouder worden, alleen verandert de context.

... het verveling geneest

Dit is misschien één van de belangrijkste voordelen van lachen. Daarom koester je best de vriend(in) die jou altijd aan het lachen brengt en de saaiste dagen kan vullen met banale, maar o zo humorvolle activiteiten. Ook bij langdradige ziektedagen kan humor wonderen doen voor je gemoed.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Documentaire bewijst: je bent mooier dan je denkt

Documentaire bewijst: je bent mooier dan je denkt

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Als vrouwen een omschrijving van zichzelf moeten geven is die heel wat negatiever dan wanneer iemand anders dat van hen doet, dat bewijst de nieuwste campagne van beautymerk Dove. Heel wat dames loven de makers, maar het filmpje krijgt toch ook heel wat kritiek.

Voor de documentaire 'Real Beauty Sketches' vroegen de makers de vrouwelijke deelnemers hun gezicht te omschrijven aan een deskundige van de FBI die gespecialiseerd is het maken van gezichtsschetsen. Hiervoor voerden ze een kennismakingsgesprek voeren met een onbekende, die persoon gaf later aan dezelfde tekenaar een omschrijving. De schetser zat telkens achter een gordijn, hij maakte de tekening dus enkel op basis van de omschrijving.

De twee schetsen werden achteraf met elkaar vergeleken. Het ene resultaat, dat van de omschrijving van de vreemde, was veel mooier en aantrekkelijker dan het andere. Alle deelnemende vrouwen waren namelijk erg negatief over hun eigen gezicht. Ze gebruikten voornamelijk negatieve termen om hun uiterlijk te omschrijven, de vreemdelingen gebruikten meer flatterende, positieve uitdrukkingen. Een vooruitstekende kin werd zo bijvoorbeeld een mooie, vooruitstekende kin. Toen de deelneemsters de twee schetsen zagen, werden velen emotioneel. Dit bewijst dat heel wat dames nog steeds met een negatief zelfbeeld kampen en zichzelf lelijker inschatten danze werkelijk zijn.

Beautymerk Dove heeft intussen al heel wat lof, maar ook heel wat kritiek gekregen door dit filmpje. De video ging meteen viraal op Facebook en andere sociaalnetwerksites, vrouwen prijzen de positieve boodschap van de documentaire. Critici zeggen dat het filmpje zich te veel op uiterlijkheden en het gezicht concentreert en menen dat echte schoonheid veel breder is dan dat.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Tentoonstelling over Gaudi plechtig geopend in Brussel

Tentoonstelling over Gaudi plechtig geopend in Brussel


http://static3.hln.be/static/photo/2013/13/15/10/20130422183626/media_xll_5756215.jpg


De Vlaamse minister-president Kris Peeters heeft in Brussel samen met zijn Catalaanse collega de tentoontstelling "een vooruitziende architectuur", over het werk van architect Antoni Gaudi, geopend. Gaudi, wiens werk onder de art-nouveaustijl valt, is vooral bekend als de ontwerper van de beroemde Sagrada Familia in Barcelona. In diezelfde stad liet hij ook het Park Güell optrekken.

"Er zijn mooie gebouwen in Vlaanderen, maar wij hebben geen Gaudi", zo verklaarde de Vlaamse minister-president Peeters bij de plechtige opening van de tentoonstelling. "Daarom ben ik trots dat we deze expo hier in Brussel hebben."

Peeters wees in zijn toespraak ook op de vele gelijkenissen tussen de Vlaamse en de Catalaanse regio. "We hebben hier geen olie of gas, maar we hebben wel kunst en cultuur", zo klonk het. "Voor beide regio's vormt dat een belangrijke troef: Catalonië heeft Gaudi en wij hebben schilders als Rubens", aldus Peeters, die bijval vond van de Catalaanse minister-president, Artur Mas.


http://oi37.tinypic.com/2gt53wo.jpg
Casa Batlló in Spanje


De vandaag geopende tentoonstelling vindt plaats in de gebouwen van Catalaanse vertegenwoordiging in Brussel (Wetstraat 227). De expo focust op de verschillende aspecten van Gaudi's werk en besteedt naast de gebouwen ook aandacht aan zijn werkmethode en aan de door hem ontworpen meubels. De gratis expo loopt nog tot en met 17 november. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.200 meter lang spandoek tegen leed van proefdieren

200 meter lang spandoek tegen leed van proefdieren


http://static1.hln.be/static/photo/2013/1/4/1/20130422114448/media_xll_5754436.jpg


Naar aanleiding van Wereldproefdierendag overmorgen vraagt de Nederlandse Anti Dierproeven Coalitie (ADC) aandacht voor het lot van proefdieren. Honderd activisten ontrollen dan twee spandoeken van 100 meter lang voor het Erasmus MC, het academisch ziekenhuis van Rotterdam en het grootste proefdiercentrum van de Benelux.

"Mahatma Gandhi was een door iedereen gerespecteerd man met respect en liefde voor mens en dier. Een van zijn bekende citaten hebben wij op een spandoek van 100 meter lang geplaatst", zegt ADC-campagneleider Robert Molenaar in een persbericht. "Ik verafschuw dierproeven met mijn hele ziel; elke wetenschappelijke ontdekking die bevlekt is met onschuldig bloed is voor mij van geen enkel belang."

Volgens de organisatie voert het Erasmus MC veel virologische experimenten uit op Java-apen en andere dieren. "De aapjes krijgen hierbij eerst een temperatuursensor geïmplanteerd in hun buikholte. Na deze operatie worden ze opgesloten in een isolator en opzettelijk besmet met een schadelijk en potentieel dodelijk virus. Gedurende het onderzoek wordt er herhaaldelijk bloed afgetapt en worden ook meermaals de longen doorgespoeld. Na enkele dagen tot weken worden de aapjes afgemaakt en opengesneden voor verdere analyse."

"Het Erasmus MC heeft sinds 2000 al meer dan 750 apen gebruikt in experimenten," stelt de ADC. "Twee derde van de apen in het Erasmus MC lijden meer dan 'matig', bij een vierde is er zelfs sprake van ernstig leed." Volgens Ab Osterhaus, het hoofd van Afdeling Virologie van het ziekenhuis, hebben de proefdieren echter een goed leven: "Deze dieren hebben het niet anders dan wanneer je thuis een paar fretten hebt... of een kat. Die beesten hebben het gewoon goed," citeert de ADC de man. "Het is echter onduidelijk hoe de apen in het Erasmus MC gehuisvest worden", stelt de organisatie". "Journalisten van TV Rijnmond hebben ondanks de herhaaldelijke verzoeken geen rondleiding bij de apen gekregen." (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!