Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




28-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pol Bury 26 april 1922 2005 was een Belgisch schilder en beeldhouwer

Pol Bury 1922 2005  was een Belgisch schilder en beeldhouwer

Klik op de foto om een filmpje te bekijken




Pol Bury (Haine-Saint-Pierre, 26 april 1922 - Parijs, 28 september 2005) was een Belgisch schilder en beeldhouwer, die deel uitmaakte van de Waalse surrealistische beweging en van de Cobra-groep. Hij werd bekend met zijn fonteinen tot in de Verenigde Staten en Japan en door zijn bijdragen aan de kinetische kunst.

Op zestienjarige leeftijd begon hij teken- en decoratielessen te volgen aan de Academie voor Schone Kunsten in Bergen. Al snel maakte hij kennis met het werk van Tanguy en begon hij zelf te schilderen. Ook de doeken van René Magritte hebben hem beïnvloed.

Vanaf 1947 begon Bury steeds abstracter te schilderen en werd hij gedwongen de surrealistische beweging te verlaten om zich aan te sluiten bij de groep ’La Jeune Peinture Belge’. Van toen af stelde hij zijn werken tentoon met kunstenaars van de Cobra-groep. Hij verliet Cobra echter weer snel, doordat hij zich niet kon verenigen met de sterke hang naar het spontane.


http://oi42.tinypic.com/1h7381.jpg
Pol Bury


In 1969 maakte hij zijn eerste monumentale werk: een fontein voor de universiteit van Iowa.

In Brussel op de Boulevard É. Jacqmain bevindt zich de fontein Pol Bury, door hem gemaakt en naar hem vernoemd. Op metalen zuilen balanceren in een waterspel verscheidene gepolijste bollen die af en toe nauwelijks merkbaar bewegen en aldus op een serene-meditatieve wijze de omgeving weerspiegelen, dit in contrast met de drukke, zakelijke bedrijvigheid van de Noordwijk.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.laat de zon je tranen drogen



http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/bruin.jpg


laat de zon je tranen drogen
geef je zorgen aan de wind
blijf geloven...
blijf vertrouwen...
dat jij het geluk weer vindt

blijf maar hopen...
blijf maar zoeken...
ook al is het nog zo zwaar
blijf maar vechten
voor je toekomst
eens worden je dromen waar



» Reageer (0)
27-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden en katten hebben ook last van hooikoorts

Honden en katten hebben ook last van hooikoorts


http://static0.hln.be/static/photo/2013/13/1/11/20130425135509/media_xll_5765126.jpg


Ongeveer 15 procent van de honden en katten kunnen in de lente net als hun baasjes ten prooi vallen aan hooikoorts en allergische reacties, dat melden Amerikaanse dierenartsen.

De voornaamste oorzaak van allergieën bij huisdieren zijn gelijkaardig aan die van mensen, bijvoorbeeld huisstofmijt, pollen en schimmels kunnen dit uitlokken. De dieren zijn ook vatbaar voor bepaalde voedselallergieën. Andere oorzaken van allergische reacties zijn vlooien, parasieten in de darmen als wormen, reacties op medicatie en chemicaliën.

Typische symptomen bij huisdieren zijn jeuk aan de ogen of oren, geïrriteerde huid, tranende ogen, niezen, braken, diarre, snurken als gevolg van een ontstoken keel. Tekenen waar je op moet letten zijn overmatig likken, kauwen op (gezwollen) poten en een schrale of droge huid of vacht. Bepaalde hondenrassen zijn vatbaarder voor allergische reacties in de lente, zoals dalmatiërs, retrievers, labradors en mopshonden. Allergieën komen minder vaak voor bij katten voor, ze treffen vooral de mannelijke dieren.

Als je merkt dat je hond of kat met hooikoorts of een allergie kampt, breng je best een bezoekje aan de dierenarts. Je kunt wel alvast onderstaande voorzorgsmaatregelen en remedies proberen:

- Ga enkele keren per dag met een vochtige doek over de vacht van je huisdier om pollen en huidschilfers te verwijderen.

- Was je viervoeter in bad met een hypoallergene shampoo.

- Geef je huisdier supplementen met visolie, deze bevatten omega-3-vetzuren die ontstekingen kunnen verminderen. Wat de reactie op allergenen kan verzachten. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lipinjectie heeft afgedaan, vrouwen verkiezen permanente oplossing

Lipinjectie heeft afgedaan, vrouwen verkiezen permanente oplossing

http://static2.hln.be/static/photo/2013/10/14/0/20130426144638/media_xll_5768505.jpg


Volgens de New York Daily hebben vrouwen het gehad met injecties die maar tijdelijk voor volle, aantrekkelijke lippen zorgen. Plastische chirurgen zagen het aantal vrouwen dat voor een implantaat kiest recent behoorlijk stijgen. De lippen van Angeline Jolie en Scarlet Johansson blijken nog steeds het meest gegeerd.

Terwijl zogenaamde fillers als Restylane en Juvederm maar een paar maanden resultaten leveren, zorgen implantaten uit silicone of Goretex voor een permanenter antwoord op de lipproblemen van vrouwen. Vooral dames met een geschiedenis van lipinjecties kiezen steeds vaker voor het implantaat omdat ze het moe zijn om elke 2 tot 6 maanden met leeggelopen lippen terug te moeten keren naar de specialist.

"Nieuwkomers zullen echter nog veel vaker kiezen voor de minder invasieve injecties. Toch heb ik nu gemiddeld 3 implantaataanvragen per maand, in tegenstelling tot bijna geen in de voorbije jaren", getuigt dokter Adam Hamawy.

Volle lippen
Lippen hebben de neiging te verdunnen van zodra we de 30 gepasseerd zijn. Wie tram 4 nadert, ziet dit wellicht al een stuk beter, zeker als je daarbovenop ook nog rookt. "De onderlip zou ideaal gezien anderhalve keer de grootte van de bovenlip moeten hebben. Wie overdrijft met de bovenlip blijft achter met een 'trout pout' (letterlijk: forellenpruil)", getuigt Hamawy.

Lipimplantaat
"Injecties kunnen onregelmatig en hobbelig lijken, terwijl silicone veel gladder is en de maat veel preciezer gekozen kan worden", klinkt het.

De ingreep neemt ongeveer een half uurtje in beslag. Na een lokale verdoving maakt de chirurg twee piepkleine incisies in de hoek van de mond. Vervolgens snijdt hij langs de contouren van de lippen om zo de implantaten te plaatsen. Het prijskaartje van een valse mond zit tussen de 4.500 en 6.500 dollar, wat op termijn zelfs goedkoper is dan elke zoveel maanden 300 tot 500 dollar neer te tellen voor een injectie.

Hoewel we de negatieve kant van de medaille niet noodzakelijk nodig hebben om weg te blijven van deze praktijken, geven we de waarschuwing van een 'insider' nog graag even mee. Zo getuigt een anonieme verpleegster dat de implantaten zeer moeilijk te verwijderen zijn als vrouwen toch niet tevreden zouden zijn met het resultaat. "We zien eigenlijk meer mensen terugkomen voor correcties", klinkt het. (br.hln)



» Reageer (0)
26-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Danslerares die stuk van been verloor doet mee aan 'Dancing with the Stars'

Danslerares die stuk van been verloor doet mee aan 'Dancing with the Stars'


http://static2.hln.be/static/photo/2013/7/12/9/20130426110454/media_xll_5767704.jpg


Adrianne Haslet-Davis, een van de slachtoffers in Boston die een stuk van haar been verloor heeft een ijzeren wil en bekijkt het leven door een roze bril . Nu krijgt de 32-jarige dansinstructrice ook een hand toegestoken van ABC, in de States de maker van de show 'Dancing with the Stars'. Dinsdag al zou Adrianne er haar opwachting mogen maken, zo gaf presentator Tom Bergeron tijdens de show van deze week mee. "We zijn allemaal erg aangegrepen door haar vastberadenheid. Ze kan een bron van inspiratie zijn voor vele mensen. We hopen dat we Adrianne zo kunnen helpen bij haar herstel", aldus Bergeron deze week tijdens de liveshow.

Adrianne stond tijdens de marathon langs de kant de lopers aan te moedigen, samen met haar man Adam Davis, een militair die net terug thuis was na een missie in Afghanistan. Tijdens de tweede ontploffing raakten ze allebei gewond. De man redde het leven van Adrianne door zijn riem rond haar been vast te binden zodat ze niet doodbloedde. Adrianne verloor na een operatie een deel van haar been, maar liet snel weten de moed niet op te geven en volgend jaar de Boston marathon zelf te willen lopen. "Als het moet, dan kruip ik over de finishlijn. Maar de marathon uitdoen zal ik", sprak Adrianne. Maar dankzij ABC lijkt Adrianne dus niet op de volgende Patriots Day te moeten wachten vooraleer haar moed te tonen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naast bijen ook akkervogels slachtoffer van nieuwste pesticiden

Naast bijen ook akkervogels slachtoffer van nieuwste pesticiden


http://static2.hln.be/static/photo/2013/7/1/7/20130426134846/media_xll_5768407.jpg


Neonicotenoïden, de nieuwste generatie pesticiden, zijn niet alleen erg toxisch voor bijen. Een Spaanse studie, eerder dit jaar gepubliceerd in het vakblad Ecotoxicology, koppelt het gebruik van deze pesticiden aan de achteruitgang van de Rode patrijs, een graanetende akkervogel, zo meldt Natuurbericht.be. De onderzoekers beklemtonen in de studie wel dat de resultaten gebaseerd zijn op een klein aantal overlevende vogels.

De Spaanse studie onderzocht het effect van behandelde zaden op de overleving en het voortplantingssucces bij Rode patrijs. In de studie werden drie verschillende pesticiden getest: de fungicides Thiram en Difenoconazole en de neonicotenoïde Imidacloprid. Kuikens kregen gedurende een periode van 10 dagen, behandelde granen te eten.

"Tweeënveertig procent van de kuikens die met Thiram behandelde zaden gevoederd kregen stierven, voor Imidacloprid liep het sterftecijfer zelfs op tot 58 procent. Daarbovenop traden ook effecten op zoals een verlaging van de concentraties cholesterol, proteïnen, calcium en magnesium in het bloedplasma van de Rode patrijs, wat wijst op uitputting. Ook de eieren waren gemiddeld kleiner en eieren werden minder bevrucht."

Veel typische akkervogels, zoals de patrijs, de grauwe gors en de ringmus, zijn afhankelijk van granen, en kunnen bij het foerageren in contact komen met behandelde zaden. "De onderzochte pesticiden worden eveneens gebruikt als bladbesproeiing en volleveldbehandeling. Via lekkage in de bodem, het grondwater en het oppervlaktewater kunnen de vogels ook in aanraking komen met deze pesticiden."

Maandag stemmen de Europese lidstaten over een verbod op schadelijke pesticiden voor bijen en andere bestuivers. Natuurpunt roept de federale overheid op om het verbod, voorgesteld door de Europese Commissie, te ondersteunen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloesems veroveren Limburgse fruitstreek vanaf dit weekend

Bloesems veroveren Limburgse fruitstreek vanaf dit weekend


http://static3.hln.be/static/photo/2013/16/10/5/20130425190512/media_xll_5766155.jpg
 

Vanaf dit weekend begint de bloesemperiode van de fruitbomen en kunnen toeristen er voluit van genieten, zo meldt de dienst Toerisme van de provincie Limburg in een persbericht. Omwille van de extralange winter van dit jaar verlengen de vakantiemakers in Haspengouw hun bloesemactiviteiten en organiseren ze zelfs extra vuurpottenwandelingen, rondleidingen in fruitveilingen, wijnterrassen enzovoort.

In de bloesemperiode ontvangt de Limburgse fruitstreek gewoonlijk meer dan 100.000 bezoekers en vakantiegasten. De voorbije week verschenen hier en daar al wat bloesems aan bijvoorbeeld pruimenbomen en vroege kersenrassen. Maar de "explosie" van fruitbloesems begint vanaf komend weekend. De bloesem van de perenlaagstam en de kersen, die massaal in de Limburgse fruitstreek staan aangeplant, staat nu in witte knop, en dan weten de fruitkwekers dat ze dit weekend de eerste bloesemweelde mogen verwachten. De appels volgen dan een tiental dagen later, waarmee de bloei van Haspengouw compleet zal zijn.

Door de aanhoudende koude is de bloei zowat twee weken later dan gebruikelijk. Daarom hebben de deelnemende fruitgemeenten besloten aan de Bloesemmaand april een vervolg te breien. Zo verlengt Sint-Truiden de bloesemactiviteiten tot en met 5 mei. De fruittoerbus, die in mei enkel op zaterdag door het Haspengouwse fruitlandschap rijdt, zal ook nog tijdens de eerste week van mei elke dag rondritten maken. Op woensdag- en vrijdagavond zijn er extra vuurpottenwandelingen. En in fruitbedrijven zijn er tot 5 mei elke dag extra gratis rondleidingen om 14, 15 en 16 uur. Over een eventuele verlenging van de bloesemlounge zijn er nog onderhandelingen.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veerle Baetens verkozen tot beste actrice in New York

Veerle Baetens verkozen tot beste actrice in New York


http://static3.hln.be/static/photo/2013/8/12/11/20130426084310/media_xll_5767211.jpg


Actrice Veerle Baetens is gisterenavond op het Tribeca International Film Festival in New York uitgeroepen tot beste actrice voor haar rol als Elise in 'The Broken Circle Breakdown'. De film van Felix van Groeningen kende eerder deze week zijn Noord-Amerikaanse première.

Het juryrapport prijst Baetens als een erg toegewijde en veelzijdige actrice. "Baetens' personage evolueert van een zorgeloze geest naar een rouwende echtgenote en moeder. En waar we ons ook bevinden gedurende die transformatie, deze actrice toont ons het vuur dat in haar personage brandt, één dat haar zowel in leven houdt als haar vernietigt."

"Dit is écht fantastisch", zo vertelde Baetens het festivalpubliek in een eerste reactie via Skype. "Ik ben heel blij dat ik voor deze rol werd gekozen en dat ik op die manier kon samenwerken met Felix en Johan (Heldenbergh). Ik hoop ook snel in de VS te zijn om er de film voor te stellen."

Ook Felix Van Groeningen is verheugd met de prijs voor zijn actrice. "De ontvangst van 'The Broken Circle Breakdown' in de VS is fantastisch. De Amerikanen vinden onze kijk op hun land heel boeiend en het gebruik van de bluegrassmuziek is niet alleen verrassend, maar werkt ook gewoon zeer goed. Zowel het publiek als de programmatoren waren absoluut lovend over Veerles prestatie. Ze heeft 'star quality', zoveel is duidelijk. Ik ben dan ook heel erg blij voor haar. Ze heeft zich als een pitbull vastgebeten in deze rol en ze verdient deze prijs absoluut."

In de film wordt het verhaal verteld van Elise (Veerle Baetens) en Didier (Johan Heldenbergh). Ondanks al hun verschillen komen de twee samen. Met de geboorte van hun dochtertje Maybelle lijkt hun geluk compleet, tot het meisje zwaar ziek wordt.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een 'echte' man moet zijn en doen (volgens vrouwen)


Wat een 'echte' man moet zijn en doen (volgens vrouwen)


http://static0.hln.be/static/photo/2013/13/12/2/20130426060750/media_xll_5767007.jpg


Hoewel elke vrouw bij de omschrijving van een 'echte' man haar eigen interpretatie heeft, heeft een Britse enquête toch geprobeerd de term te omkaderen. Zo bestempelen de deelgenomen dames een 'echte' man als iemand die helpt in het huishouden, speelt met de kinderen en daarboven een gentleman is, zonder schrik van spinnen.

Van de deelgenomen vrouwen gaf 64 procent aan dat een 'echte' man  zeker en vast dapper moet zijn. Hiermee bedoelen ze bijvoorbeeld dat hij spinnen moet durven wegjagen. 53 procent wil bovendien een gentleman en 46 procent vindt dat een 'echte' man de deur voor haar moet openhouden.

Volgens 54 procent van de dames moet hij bovendien in staat zijn om een potje te koken, een wasmachine te gebruiken (42 procent) en huishoudelijke taken met de glimlach uit te voeren, zoals het huis poetsen, afstoffen en kinderen naar school brengen (57 procent).

Mannen zelf hebben zo hun eigen interpretatie van wat een 'echte' man moet doen en zij. Volgens hen moet hij namelijk supporteren voor zijn lokale voetbalploeg (35 procent), meer geld verdienen dan zijn lief (39 procent) en een eigen auto hebben (51 procent).

Toch zijn mannen het ook met enkele zaken eens. 46 procent vindt bijvoorbeeld dat ze eveneens moeten kunnen koken, kleren wassen (41 procent) en het huishouden doen (54 procent). Wat de spinnen betreft, zijn ze iets minder enthousiast. Slechts 10 procent van de ondervraagde Britse heren vindt dat een 'echte' man de angstaanjagende 8-poters moet durven wegjagen.

"Een 'echte' man mag wel man zijn, maar moet ook zijn verantwoordelijkheid nemen in het huishouden, vooral wanneer hij kinderen heeft", aldus onderzoekster Susan Fermor. "Het is wel interessant dat vrouwen veel belang hechten aan mannen die geen schrik hebben van spinnen. We dachten dat er veel meer verschil zou zijn tussen de antwoorden van de mannen en de vrouwen, wat verrassend genoeg niet zo was", besluit Fermor. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armoede zit overal

Armoede zit overal


http://oi42.tinypic.com/35bxh6c.jpg


Hoewel armoede vaak vooral wordt aanzien als een stedelijk fenomeen, krijgen ook veel gezinnen op het platteland ermee te maken. Het aandeel arme huishoudens ligt daar zelfs hoger dan in heel wat andere gebieden, blijkt uit het onderzoek 'Armoede in de stad en op het platteland', een studie van de KU Leuven en de ULB die tot stand kwam op vraag van het Steunpunt Armoedebestrijding en het Federaal Wetenschapsbeleid.

Volgens die studie ligt het armoedecijfer het hoogst in de dichtbebouwde stedelijke gebieden (22,8 procent), maar meteen daarna volgen het afgelegen platteland (15,9 procent) en het platteland (12,7 procent). Pas daarna komen de niet-dichtbebouwde stedelijken gebieden (11,4 procent) en de tussenliggende gebieden (8,8 procent).

De armoede blijkt op het platteland wel minder 'diep' te zijn: de tien procent armste huishoudens zijn daar minder vertegenwoordigd. Maar de groep die net daarna volgt (tussen de tien en vijftien procent armsten), is dan weer oververtegenwoordigd op het platteland.

Opvallend is ook dat de armoede niet overal op dezelfde manier tot uiting komt. Zo blijken arme gezinnen die in dichtbebouwde stedelijke kernen wonen eerder een neiging tot onderconsumptie dan tot schuldenopbouw te hebben: ze beschikken minder vaak over telefoon, gsm, computer, internet of een auto. De arme gezinnen op het platteland zijn vaker in het bezit daarvan, maar in het algemeen is hun financiële situatie minder goed.

Voorts brengt het onderzoek naar voren dat onder meer bij alleenstaanden, eenoudergezinnen en 65-plussers het armoedecijfer hoger ligt op het platteland dan in de stad.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bever verdwaalt in Leuvense winkelstraat

Bever verdwaalt in Leuvense winkelstraat


http://static2.hln.be/static/photo/2013/13/5/5/20130425165402/media_xll_5765810.jpg


In de Mechelsestraat in Leuven is een bever opgedoken. Het dier kwam vermoedelijk uit de Dijle en zocht bescherming in de inkomhal van een winkel. Medewerkers van het dierenopvangcentrum van Heusden-Zolder zijn de bever komen vangen. Het dier zal snel opnieuw ergens in de Leuvense regio in de Dijle worden losgelaten.

Dat een bever in een winkelstraat belandt is zeer uitzonderlijk, meldt de VRT. In juni 2012 werd in de Dijle aan Tweewaters in Leuven overigens ook al eens een bever opgemerkt. De vzw Landschap maakt in haar tijdschrift melding van een duizendtal bevers die momenteel in ons land leven.

Dat er na 1,5 eeuw in ons land opnieuw bevers aanwezig zijn is het gevolg van het feit dat deze dieren vanaf 1988 in Nederland opnieuw in de natuur uitgezet werden. In de Dijlevallei ten zuiden van Leuven werd de eerste bever in 2000 gespot.(br.hln)



» Reageer (0)
25-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog geen bikiniklaar lijf? Bind dan touw rond je middel

Nog geen bikiniklaar lijf? Bind dan touw rond je middel


http://static2.hln.be/static/photo/2013/11/7/8/20130425032855/media_xll_5763908.jpg


Hoewel de temperaturen momenteel nog niet zo geweldig zijn, gaan we ervan uit dat het zonnetje ooit wel eens volop zal beginnen schijnen. Uiteraard willen we daartegen in topvorm zijn, zodat we er piekfijn uitzien in onze strakke zomeroutfits. Een crashdieet hoeven we echter niet te volgen. Het enige wat we moeten doen is een touwtje rond ons middel binden. Dat beweert althans het Britse merk Malory Band.

Volgens Malory Band zou het touwtje, gemaakt uit polyester, de dragers ervan op een eenvoudige maar efficiënte manier eraan herinneren dat ze genoeg gegeten hebben. Het zou er bovendien voor zorgen dat je constant bewust bent van wat je eet. Daarnaast zou het het ook een perfecte bron van motivatie zijn om je eetpatroon gezond te houden.

"De Malory Band is mooi en niemand ziet het wanneer je het draagt onder je kleren", aldus de woordvoerder. "Het is natuurlijk geen magisch wondermiddeltje. Het motiveert de drager alleen om gezonder en minder te eten. Zodra je verdikt, begint het te spannen. Eigenlijk is het een continue maatmeter." Iedereen kan het touwtje aanpassen naar wens. Wel moet je neerliggen of rechtstaan, maar zeker niet zitten, wanneer je het rond je middel bindt.


http://static2.hln.be/static/photo/2013/14/10/11/20130425033337/media_l_5763911.jpg


Malory Band heeft het bijzondere dieettrucje echter niet zelf uitgevonden. Eigenlijk gaat het om een eeuwenoud concept dat al werd gebruikt door de oude Egyptenaren. Daar hingen vrouwen het touwtje rond hun middel om na een zwangerschap opnieuw in vorm te geraken.

Volgens de website van Malory Band heeft het touwtje al bijgedragen tot heel wat dieetsuccessen. Maar aangezien je uiteindelijk zelf je eet- en leefpatroon moet aanpassen, hangt de kans op succes volgens ons toch vooral af van je eigen doorzettingsvermogen.  (br.hln)



» Reageer (0)
24-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.t Zwien deur de bjèten joagen is populairste West-Vlaamse uitdrukking

"t Zwien deur de bjèten joagen" is populairste West-Vlaamse uitdrukking


http://static0.hln.be/static/photo/2013/2/8/3/20130424204434/media_xll_5763348.jpg


De uitdrukking "'t Zwien deur de bjèten joagen" is verkozen tot de populairste West-Vlaamse uitdrukking. Ruim 17 procent van de 2.600 stemmers kozen voor het West-Vlaamse gezegde dat "uit de bol gaan" betekent.

Met deze campagne wil West-Vlaanderen een vervolg breien aan de campagne "Iedereen West-Vlaams", dat West-Vlaamse identiteit moet versterken.

Vorig jaar kon het populairste woord gekozen worden en ontwikkelde de provincie een app die 80.000 keer werd gedownload. Dit jaar kreeg de applicatie "nen updeit" (een update) met 140 woorden en 100 uitdrukkingen, en werd sinds maart op zoek gegaan naar de populairste uitdrukking.

"'t Zwien deur de bjète in joagen"haalde het. In de top tien stond ook nog: "Jet gene nagle vu aan zijn gat te scharten" (heel arm zijn), "'t Schoap ès de preute of" (heel moe zijn) en "Scheur je puuste" (maken dat je wegkomt). De app downloaden kan via www.iedereenwest-vlaams.be. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 tips voor een (bijna) pijnloze waxbeurt

10 tips voor een (bijna) pijnloze waxbeurt


http://static3.hln.be/static/photo/2013/0/8/13/20130114173146/media_xll_5468143.jpg



We zijn ervan overtuigd dat enkel masochisten vreugdevol uitkijken naar een waxbeurt. Gelukkig bestaan er enkele eenvoudige strategieën om de last te verzachten. Met onze tien tips krijg je die pijn zeker klein.

Nu de zon stilaan onze liefde voor blote benen doet herleven en vakanties volop geboekt worden, hunkeren dames weer naar die perfecte bikinilijn. Volg deze tien regeltjes voor een bijna pijnloze waxbeurt:

1. Kijk naar je cyclus
Je plant een waxbeurt best na je menstruatie, omdat je pijngrens de week erna een stuk hoger ligt.

2. Laat de stress gaan
Ja, een wildvreemde gaat je zien liggen in niet veel meer dan een papieren string, maar je hoeft je niet te schamen. Het is niets dat ze nog nooit eerder gezien heeft. Hoe minder nerveus je bent, hoe minder je zal stressen over de pijn.

3. Begin traag
Wie voor het eerst een waxbeurt ondergaat, kiest best niet meteen voor een Brazilian. Ga liever eerst voor een basis bikini wax. Als er meer haar moet verdwijnen, kan je nog altijd terugkomen (of het zelf doen).

4. Exfolieer
Neem de dag voor het waxen de tijd om onder de douchen even goed te exfoliëren. Door de dode huidcellen te verwijderen, krijgt de was een betere grip op de kortere haartjes.

5. Neem een pijnstillertje
Het kan heus geen kwaad om een uurtje voor je afspraak een pijnstiller te nemen.

6. Ga voor hard
Zoek een salon uit dat werkt met harde was. Het is namelijk veel zachtaardiger dan de zachte variant.

7. Laat je horen
Een goede schoonheidsspecialist zal een zo comfortabel mogelijk gevoel willen nastreven. Wees dus niet verlegen om te delen dat iets pijnlijk aanvoelt. Het is beter dat je van je laat horen, dan in stilte te 'sterven'.

8. Adem in, adem uit
De verleiding kan misschien groot zijn om je adem in te houden wanneer de wax van je benen wordt gerukt, maar een stabiele ademhaling reduceert pijnprikkels. Adem goed diep in op het moment dat de was wordt aangebracht en adem vervolgens uit wanneer de strip verwijderd wordt.

9. Ken jezelf
Weet goed welke delen van je lichaam het gevoeligst zijn. Je zou het misschien niet verwachten, maar haar uittrekken op je lage buik is veel pijnlijker dan rond de vagina.

10. Kijk weg en hoest
Tot slot nog een trucje van de kenners: Draai je hoofd weg op het moment dat de was van je huid wordt getrokken en hoest. Het klinkt misschien bizar, maar het zorgt voor afleiding.(br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlooienbanden met permethrine zijn gevaarlijk voor poezen

Vlooiebanden met permethrine zijn gevaarlijk voor poezen


http://oi36.tinypic.com/21ciner.jpg


Dierenartsen van de Gentse Universiteit waarschuwen ervoor dat antiparasietenhalsbanden met permethrine niet geschikt zijn voor poezen. Antiparasietenhalsbanden met die actieve stof ter bestrijding van ecto-parasieten zoals vlooien en teken kunnen wel voor volwassen honden gebruikt worden.

Warenhuisketen Aldi lanceert morgen een actie waarbij dergelijke halsbanden aan 1,99 euro verkocht zullen worden. In de omschrijving op de folder staat dat het bandje geschikt is voor volwassen honden of katten. Onder studenten diergeneeskunde en op sociale media woedt een discussie over de gevolgen van permethrine voor poezen.

"Vorig jaar kreeg de dienst pathologie verschillende dieren binnen die acuut gestorven waren na contact met de stof permethrine", klinkt het. "Dat komt omdat poezen de stof niet goed afbreken."

Permethrine kan bij poezen onder meer spiertrillingen, coördinatieproblemen, opwindingsverschijnselen en epileptiforme aanvallen veroorzaken, zo staat te lezen op diergeneeskundigcentrum.nl. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Reusachtig ei geveild voor 78.000 euro

Reusachtig ei geveild voor 78.000 euro


http://static2.hln.be/static/photo/2013/1/0/14/20130424191444/media_xll_5763119.jpg


Een enorm fossiel ei van de inmiddels uitgestorven olifantsvogel is in Londen geveild. Het 'kleinood' bracht omgerekend ruim 78.000 euro op, meer dan het dubbele van wat verwacht werd.

Vooraf werd gedacht aan maximaal 35.000 euro voor het 30 centimeter grote ei, liet veilinghuis Christie's weten. Een anonieme koper werd de nieuwe eigenaar na tien minuten telefonisch bieden tegen andere belangstellenden.

Olifantsvogels leefden op het Afrikaanse eiland Madagaskar. Ze zijn al honderden jaren uitgestorven. Het geveilde ei zou uit de zeventiende eeuw of vroeger komen. De vogels leken op hedendaagse struisvogels. De eieren zijn honderd keer zo groot als kippeneieren. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je niesgeluid vertelt over je karakter

Wat je niesgeluid vertelt over je karakter


http://static1.hln.be/static/photo/2013/12/1/1/20130417175214/media_xll_5741071.jpg


Terwijl de ene de grond laat daveren onder zijn voeten zodra hij niest, doet de andere het zo stil dat bijna niemand er iets van merkt. Dit verschil in niezen zou iets vertellen over onze persoonlijkheid, zo zeggen Amerikaanse onderzoekers.

De resultaten van het onderzoek lijken op het eerste gezicht redelijk logisch. Zo zou iemand die luid en explosief niest een extraverte, provocerende persoon zijn. Iemand die amper hoorbaar is tijdens het niezen zou dan weer eerder verlegen zijn. Neuroloog Dr Alan Hirsch vergelijkt het geluid van hun nies met Minnie Mouse.

"Niezen is zoals lachen. De ene zijn luid, de andere zacht. Het gebeurt ook natuurlijk. De meeste mensen denken niet na voor ze niezen", aldus Hirsch. "Het is zeer psychologisch en zegt iets over de onderliggende persoonlijkheid of karaktertrekken van iemand." Ook de structuur van je gezicht of vorm van je neus speelt natuurlijk een rol bij het geluid dat je produceert, maar het effect daarvan zou volgens de experten zeer beperkt zijn.

Tot slot nog enkele leuke niesweetjes:
- Per nies komen meer dan 100.000 bacterieën in de lucht terecht. Handjes voor de mond houden dus!
- Een normale nies vliegt met een snelheid van 160 kilometer per uur.
- De hardst niezende diersoort ter wereld zijn leguanen.
- Mensen kunnen onmogelijk niezen met hun ogen open.
- Het record van de langste niesaanval ooit staat op naam van Donna Griffiths die tussen januari 1981 en september 1983 bleef niezen en zo een totaal van 977 niesdagen bereikte. Gezondheid!  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indiase baby door eigen grootvader verkocht en aangeboden op Facebook

Indiase baby door eigen grootvader verkocht en aangeboden op Facebook


http://static1.hln.be/static/photo/2013/11/4/10/20130424130858/media_xll_5761780.jpg


De politie in het noorden van India heeft woensdag bekendgemaakt dat ze een 47-jarige man heeft gearresteerd die zijn pasgeboren kleinzoon heeft verkocht. Een zakenman kocht de baby voor 800.000 roepie (ongeveer 11.360 euro) op Facebook.

De baby werd twee keer verkocht vooraleer de verkoop op de sociaalnetwerksite plaatsvond.

De grootvader van het kind, Feroz Khan, een inwoner van Ludhiana, in de noordelijke staat Punjab, ontvoerde zijn kleinzoon kort na de bevalling van zijn dochter. Hij vertelde haar dat het kind doodgeboren was.

Vervolgens verkocht hij de jongen aan een verpleegster voor 45.000 roepie (640 euro). Zij verkocht de baby voor 300.000 roepie (4.260 euro) aan een laboratoriumassistent van het ziekenhuis, die het kind op zijn beurt aan een zakenman bood voor 800.000 roepie. "Alle drie zijn ze gearresteerd en we gaan de zakenman ondervragen", verklaarde de verantwoordelijke van de politie van Ludhiana, Satish Malhotra.

De politie heeft de baby teruggevonden en teruggegeven aan zijn moeder, een gescheiden vrouw, die klacht heeft neergelegd tegen haar eigen vader.

De drie beschuldigden worden vervolgd voor ontvoering. Ze verschijnen woensdag voor de rechtbank en als ze schuldig bevonden worden, riskeren ze een gevangenisstraf van zeven jaar.

In 2011 meldde de federale politie van India dat 815 georganiseerde bendes met meer dan 5.000 leden betrokken zijn bij de ontvoering van kinderen in India. De kinderen komen vaak terecht in de prostitutie of de bedelarij.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders moeten steeds vaker meelenen voor huis van kind

Ouders moeten steeds vaker meelenen voor huis van kind


http://oi37.tinypic.com/qqohz7.jpg


Ouders moeten steeds vaker voor 10 procent eigenaar worden van de woning die hun kind op het oog heeft, anders krijgt het geen hypothecaire lening van de bank. Dat schrijven de Coreliokranten.

Als kinderen nog aan het begin van hun carrière staan, nog niet voldoende verdienen of geen stabiele baan hebben, nemen de banken steeds minder vrede met een gewone borgstelling door de ouders. Zij moeten voor minstens 10 procent mede-eigenaar worden van de woning en voor hetzelfde percentage ook de lening onderschrijven. Dat zegt John Romain van de adviesketen Immotheker.

De wetgeving werd in 2010 verstrengd, bevestigt Belfius-woordvoerster Moniek Delvou, waardoor een borg slechts geldig is als de betrokkene er zelf economisch belang bij heeft dat de aflossing vlekkeloos verloopt. Het argument dat je je kind steunt omdat je er de vader of moeder van bent, volstaat dus niet meer.

De banken beperken de inbreng van de ouders tot 10 procent omdat zo het fiscale voordeel van de lening voor de kinderen zo veel mogelijk intact blijft. Maar ondanks dat relatief beperkte percentage zijn de ouders wel volledig mee verantwoordelijk als het misloopt met de lening, zo luidt het. "In de praktijk belandt het risico van de woonlening integraal bij de ouders", aldus de kranten. (br.hln)



» Reageer (0)
23-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstschat in kerk van Tienen ontdekt

Kunstschat in kerk van Tienen ontdekt


http://static1.hln.be/static/photo/2013/14/13/14/20130423195106/media_xll_5759579.jpg


In een kerk in Tienen is er een kunstschat ontdekt. Het is een doek van barokschilder Antoon Van Dyck. Tot nu toe dacht iedereen dat het een kopie was van een werk van Van Dyck, maar tijdens de restauratie is duidelijk geworden dat het schilderij ouder is dan altijd was gedacht. Het schilderij kan dus wel degelijk van Van Dyck zelf zijn. Het is in ieder geval geschilderd in zijn atelier. Door deze ontdekking is het schilderij nu plots van onschatbare waarde. (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!