Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




03-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom een dagdromer slechter slaapt

Waarom een dagdromer slechter slaapt


http://static2.hln.be/static/photo/2013/13/14/3/20130903105111/media_xll_6099393.jpg


Mensen die de neiging hebben om te dagdromen, kunnen ook meer last hebben van primaire slapeloosheid. Dat komt omdat ze het moeilijk hebben om bepaalde hersengebieden uit te schakelen, zo blijkt uit een nieuwe studie.

Primaire slapeloosheid bezorgt de patiënten een verstoorde slaap, zonder dat daar een duidelijke oorzaak voor is, zoals een depressie, chronische pijn of het gebruik van drugs. Om na te gaan hoe dat precies komt, voerde een team van de University of California hersenscans uit bij 50 personen: 25 patiënten met slaapproblemen en 25 gezonde slapers.

Op die manier werd duidelijk dat mensen met primaire slapeloosheid niet in staat zijn om de hersengebieden af te sluiten die gelinkt zijn aan ronddwalende gedachten bij het krijgen van een complexe taak. Zij kunnen irrelevante gedachten dus niet uitschakelen, gezonde slapers kunnen dat wel.

"Dat maakt het overdag moeilijk om opdrachten te vervullen, maar zou dus ook verklaren waarom ze het moeilijk hebben om hun gedachten 's avonds af te sluiten", klinkt het bij de wetenschappers.

"Daarnaast is het ook zo dat het brein van de mensen met slapeloosheid overdag minder efficiënt werkt", voegde onderzoeksleider dr. Sean Drummond daar nog aan toe. "De patiënten konden de hersengebieden die cruciaal zijn voor het werkgeheugen niet inschakelen en de gebieden met de irrelevante ronddwalende gedachten niet uitschakelen."

"Deze ontdekking kan leiden tot nieuwe mogelijkheden in de zoektocht naar effectieve behandelingen tegen slapeloosheid", aldus het team. De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in het vakblad 'Sleep'. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse krijgt nieuwe borsten uit varkenshuid

Britse krijgt nieuwe borsten uit varkenshuid


http://static1.hln.be/static/photo/2013/18/0/3/20130902230604/media_xll_6098733.jpg


Een Britse moeder laat net als actrice Angelina Jolie haar borsten amputeren om achteraf een reconstructie, waar varkenshuid voor gebruikt zal worden, te ondergaan. Deze revolutionaire techniek zou moeten maken dat de jonge vrouw nadien nooit meer onder het mes moet.

De 32-jarige moeder Kelly Cruise ondergaat woensdag de amputatie omdat ze 87 procent kans loopt om borstkanker te ontwikkelen. De dokters zullen meteen nieuwe borsten reconstrueren. Hiervoor brengen ze onder de huid een 'netje' van varkenshuid aan, die als een soort interne beha ingebracht zal dienen om de implantaten op de juiste plaats te houden.

De vrouw opteerde voor deze nieuwe procedure genaamd Strattice Tissue Matrix omdat ze dan slechts een operatie in haar leven zal moeten ondergaan.  Dokters zeggen dat de resultaten met deze techniek beter zijn omdat ze geen weefsel van een ander lichaamsdeel zullen moeten nemen, dit is namelijk een pijnlijke procedure die meerdere littekens veroorzaakt.

Voor het netje worden cellen van varkens gebruikt, zodat het lichaam dit niet zal afstoten. Hierdoor zal haar boezem flexibeler aanvoelen volgens de chirurgen. Cruise ondergaat de ingreep voor haar zonen Jamie (8) en Oliver (5). Ze heeft zich laten testen om te kijken of ze drager was van het borstkankergen BRCA2, haar grootmoeder, moeder en nichtje zijn namelijk overleden aan deze ziekte. "Ik wil niet wachten tot artsen ontdekken dat ik deze ziekte heb en ik wou ook niet de traditionele implantaten omdat ik dan later nog verschillende keren onder het mes zal moeten gaan." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toen Delphine zwaar aan anorexia leed, bezocht Albert haar in het geheim

Toen Delphine zwaar aan anorexia leed, bezocht Albert haar in het geheim


http://static3.hln.be/static/photo/2013/17/2/12/20130903083841/media_xll_6098922.jpg


Zeventien was Delphine Boël toen ze van haar moeder te horen kreeg dat niet haar wettelijke vader, financier en industrieel Jacques Boël, maar prins Albert haar vader was. Voor Delphine voelde het aan alsof ze haar leven lang was belogen. Ze kreeg psychische problemen en ontwikkelde een ernstige vorm van anorexie. Prins Albert is zijn buitenechtelijke dochter toen stiekem gaan bezoeken in Londen. Dat vertelt programmamaker Eric Goens in Dag Allemaal. Vanavond zendt VIER het eerste deel van de tweedelige ophefmakende documantaire 'Onze dochter heet Delphine' uit.

Daarin vertelt Sybille de Selys Longchamps (72), die twintig jaar de minnares van onze latere vorst was, openhartig over haar affaire en het 'liefdeskind' waarmee Albert haar zo gelukkig maakte.

"Hij heeft me alles gegeven", verklaart de voormalige minnares van Albert in de reportage. "Wat Sybille nooit had verwacht, gebeurde toch", verklaart Eric Goens. "Hij schonk haar Delphine. Sybilles universum begint en eindigt met haar dochter. Dat is dé verklaring voor haar liefde voor Albert. Hoe boos Sybille ook kan zijn om het onrecht dat Delphine aangedaan wordt, in haar hart kan ze nooit kwaad zijn op Albert. Op haar eigen manier zal ze hem altijd graag blijven zien".

Om haar zwangerschap zo lang mogelijk geheim te houden, hongerde barones Sybille zich uit. Toen Delphine Boël geboren werd, was haar moeder amper vijf kilo aangekomen.

In het weekend was de kleine Delphine vaak bij haar officiële vader Jacques Boël, zodat haar moeder en échte vader de handen vrij hadden om samen iets te ondernemen.

"Toen Delphine vier jaar oud was, zette Jacques Boël haar na een weekendje weer af bij mama Sybille thuis. 'Zij is niet mijn bloed', zei hij. 'Nee', antwoordde Sybille. 'Maar ze draagt wel jouw naam.' Méér is er tussen Sybille en Jacques niet gezegd over de ware afkomst van Delphine. Kort daarna zijn ze officieel gescheiden", verklaart Goens.

Delphine kende Albert als kind enkel als 'Papillon', en wist dat hij een bijzonder goeie vriend was van haar moeder. Pas toen ze zeventien was, vertelde haar moeder haar de waarheid. Sybille had toen al gebroken met Albert en was hertrouwd met de rijke Engelse weduwnaar Anthony Cayzer. Zelfs als Delphine voordien al vermoedens had, voelde het aan alsof ze haar hele leven lang was belogen.

Delphine kreeg psychische problemen en ontwikkelde een bijzonder ernstige vorm van anorexie. "Ze lag nog niet op sterven", vertelt Goens, "maar het ging echt wel slechter en slechter met haar".

"Sybille heeft uiteindelijk Albert opgebeld en gezegd dat enkel een bezoek van hem Delphine erbovenop kon helpen. Onder het mom van één of andere officiële opdracht is Albert naar Londen gevlogen en naar Portobello Road gereden, waar Delphine toen woonde. Volgens Sybille was het geen goed gesprek. Maar het feit dat Albert zijn afspraken met Paola even terzijde schoof om zijn zieke dochter te bezoeken, is voor de barones een teken dat hij er altijd wel zal zijn als het écht moet".

Delphines moeder blijft dus affectie voelen voor Albert. En ze vermoedt dat het omgekeerd óók zo is. Mocht Paola eerder overlijden dan Albert, dan acht Sybille het mogelijk dat haar koninklijke ex-minnaar kort erna bij haar voor de deur zal staan.

"Maar wat ze dan precies zal doen, weet ze niet", zegt programmamaker Eric Goens. (br.hln)



» Reageer (0)
02-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ferré Grignard - Ring ring I've got to sing

Ferré Grignard - Ring ring I've got to sing

Klik op de foto om hem te beluisteren






Ferre Grignard (Antwerpen, 13 maart 1939, 8 augustus 1982) was een Vlaams zanger. Hij verwierf faam tijdens de jaren '60 met nummers als "Ring, Ring, I've Got To Sing" en "My Crucified Jesus".

Hij werd geboren in een burgerlijk milieu waar hij later weinig mee te maken zou willen hebben. Toen hij eind jaren '50 kunstonderwijs ging volgen, kreeg hij bekendheid in de Antwerpse artiestenwereld. Niet omdat zijn schilderijen nu zo goed verkochten, integendeel, maar omdat hij zichzelf gitaar had leren spelen en zong als een witte neger. "Hij heeft de blues, al spreekt hij geen woord Engels."

In 1964 werd hij ontdekt door platenbaas Hans Kusters, en Grignard brak snel door met de hit "Ring, ring, I've got to sing". Met zijn hippie-achtige imago, zijn lange haar en nonchalante uiterlijk, werd hij de Boudewijn de Groot van Vlaanderen.

Hoogtepunt was een optreden in Olympia in Parijs. Kort daarop klaagde hij de Franse vedette Johnny Halliday aan, die een bewerking had gemaakt van zijn tweede hit "My crucified Jesus". Het plagiaat zelf kon hem niet zoveel schelen, wel het feit dat Halliday er een tekst op had gemaakt, die beledigend was tegenover hippies in het algemeen en Grignard in het bijzonder.

Grignard leefde overeenkomstig zijn imago: wild en nonchalant. Dat deed zijn carrière geen goed. De fans waren hem snel vergeten en Grignard werd weer cafézanger. Vlak voordat hij in 1982 aan keelkanker zou overlijden, probeerde hij een come-back te maken, "met beklemmend werk, indringend als een lange doodskreet".

Omdat hij vaak in het Antwerpse jazzcafé "De Muze" zat, hangt er ook nu nog steeds een groot portret van Grignard aan de muur.

In 2005 eindigde hij op nr. 185 in de Vlaamse versie van De Grootste Belg, buiten de officiële nominatielijst.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snuggere diepvriestrucjes om te onthouden

Snuggere diepvriestrucjes om te onthouden

http://static3.hln.be/static/photo/2013/9/13/14/20130902164744/media_xll_6097964.jpg


Het is weer tijd voor een lading praktische weetjes. Deze keer focussen we op toepassingen in de diepvries. Ontdek hier hoe je witte wijn langer koel kan houden zonder alles te verdunnen met ijsblokken, hoe je een warm pintje in geen tijd fris krijgt en hoe je lekkers uit je diepvries heel erg efficiënt kan inzetten.

Snuggere diepvriestrucjes:

1. Verspil de smaak van een lekker glas witte wijn niet door er ijsblokjes in te dumpen. Leg liever een voorraadje witte druiven in de diepvries en zet deze in om je drank lekker fris te houden.

2. Voor een koude pint in een handomdraai moet je een nat velletje keukenrol rond je flesje wikkelen en het tien minuten in de diepvries stoppen.

3. Fans van exotische ijskoffie's kunnen hun favoriete koekjes of aroma's mengen met melk in een ijsblokjesvorm en naar eigen smaak toevoegen aan een tas of glas koffie. Wie droomt van Oreo-ijskoffie, kan hier inspiratie opdoen.

4. Vul een drinkfles iets minder dan de helft met water en leg ze op haar flank in de diepvries. Zo kan je er 's morgens moeiteloos water bijvullen voor een blijvende frisheid zonder te moeten wachten tot de gigantische ijsblok smelt, zoals hier.

5. Rouw nooit nog om restjes Nutella...doe gewoon dit!

6. Worstel niet langer met twee lepels in één pot Ben & Jerry's (of soortgenoot). Hak de pot gewoon in twee. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recordaantal toeristen naar Griekenland: file bij 38 graden op Akropolis

Recordaantal toeristen naar Griekenland: file bij 38 graden op Akropolis


http://static2.hln.be/static/photo/2013/7/11/3/20130902140237/media_xll_6096993.jpg


Griekenland ontvangt dit jaar een recordaantal toeristen. De Griekse organisatie voor toerisme gaat ervan uit dat meer dan 11,5 miljoen mensen naar het mediterrane land reizen. Dat zorgt ook voor problemen, met name op de Akropolis in Athene.

Vooral 's ochtends, als cruiseschepen hun passagiers afzetten in de haven van Athene en duizenden de tafelberg beklimmen om de beroemde tempels te bezoeken, zouden zich onaanvaardbare situaties voordoen. De toeristen moeten in de rij voor de kaartverkoop en tijdens de beklimming van de berg vaak wel meer dan een uur in de volle zon doorbrengen, wat volgens gidsen en archeologen bij 38 graden Celsius onverantwoord is.

"Het is een verschrikkelijke menigte", oordeelt archeoloog Aleni Stylianou, volgens wie er eigenlijk maar 4.000 mensen tegelijkertijd op de Akropolis kunnen zijn. Maar er zijn dagen dat meer dan 12.000 toeristen proberen door de smalle toegangspoort, de Propyleeën, te komen om de tempels op de berg te bekijken.

Een speciale commissie van het ministerie van Cultuur heeft nu een oplossing bedacht. In samenwerking met de cruiseschepen zullen de toeristen in colonnes naar de Akropolis en andere bezienswaardigheden worden gebracht, om zo pieken in de bezoeken te voorkomen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Monsterkrokodil houdt toerist twee weken op eiland

Monsterkrokodil houdt toerist twee weken op eiland


http://static3.hln.be/static/photo/2013/15/12/8/20130902120408/media_xll_6096773.jpg


Een toerist uit Nieuw-Zeeland heeft twee weken vastgezeten op een onbewoond eiland voor de kust van Australië. Iedere keer als hij met zijn kajak naar het vasteland wilde varen, werd hij aangevallen door een zes meter lange krokodil.

De Nieuw-Zeelander had een ontdekkingstochtje op het programma staan op Governor-eiland, een afgelegen gebied in het noordwesten van Australië.

De toerist had 160 liter water bij zich en wat te eten, maar hij kwam er al snel achter dat dit ontoereikend zou zijn. Toen hij de overtocht van zo'n 4 kilometer naar het vasteland wilde maken, stuitte hij op de monsterkrokodil. Het dier, dat al jaren in het gebied woont, volgde de doodsbange man telkens op de voet.

De man mag zich gelukkig prijzen dat hij bij toeval werd ontdekt. Een bewoner uit de regio voer langs en zag licht branden op het eiland. Toen de hulptroepen uitrukten zat de avonturier al zonder water. Ook had hij geen shirt aan en geen hoed of pet om hem te beschermen tegen de zon.

"Hij snakte naar een slok water, maar we hadden alleen een koud biertje. Na dit te hebben gedronken heeft hij bijna de hele weg terug geslapen", vertelt Don Macleod over het moment dat hij de uitgeputte toerist aantrof op het strand. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 15 procent van concerttickets aan woekerprijzen verkocht

15 procent van concerttickets aan woekerprijzen verkocht


http://static3.hln.be/static/photo/2013/16/12/8/20130901173225/media_xll_6094988.jpg


Test-Aankoop neemt in haar tijdschrift 'Budget & Recht' de woekerwinsten op de korrel die professionele doorverkopers van concerttickets aanrekenen. De verbruikersorganisatie heeft daarnaast ook kritiek op de weinig transparante kosten die aangerekend worden door reguliere verkoopkanalen van tickets. In het kader van haar onderzoek bekeek Test-Aankoop 8 populaire websites voor doorverkoop en 5 gewone verkoopkanalen.

Volgens schattingen wordt 15 procent van de tickets voor concerten opgekocht door professionele doorverkopers die ze vervolgens via eigen websites verder verkopen. Uit het onderzoek blijkt dat die prijzen veel hoger liggen dan de oorspronkelijke. Voor een kaartje voor een optreden van Robbie Williams diende gemiddeld 86 procent meer betaald, voor Fleetwood Mac was dat 80 procent. Daarnaast worden nog eens aanzienlijke bijkomende kosten (cfr. servicekosten, verzendkosten...) aangerekend.

Diverse doorverkopers nemen het ook niet nauw met de regels. Ze vermelden hun hoedanigheid als doorverkoper op een verdoken manier of doen zich soms zelfs voor als oorspronkelijke verkopers. Eveneens onrechtmatig is het feit dat velen zich niet aansprakelijk noemen voor niet-levering van de tickets door derden of als u met het ticket niet binnen mag. Contact opnemen met de site in geval van problemen is zeer moeilijk. Er ligt een wetsvoorstel op tafel om de georganiseerde doorverkoop aan banden te leggen maar Test-Aankoop vraagt zich af hoe het zal gecontroleerd worden en gehanteerd ten aanzien van de vele buitenlandse bedrijven.

Wat de reguliere verkopers betreft heeft Test-Aankoop kritiek op de kosten die aangerekend worden. Deze worden niet altijd meteen vermeld bij de ticketprijs waardoor de consument pas na een aantal stappen vaststelt dat er nog een grote som bij komt. Test-Aankoop vraagt zich ook af wat bedoeld wordt met de "service- en administratiekosten" en waarom zelfs consumenten die een elektronisch thuis af te printen ticket kopen verzendkosten moeten betalen. Ook onlogisch zijn de mobiliteitsbijdragen die aangerekend worden aan wie geen gebruik maken van park & rides, tram en bus.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berekend: de afmetingen van onze personal space

Berekend: de afmetingen van onze 'personal space'


http://static1.hln.be/static/photo/2013/0/8/3/20130902100044/media_xll_6096378.jpg


Het concept van persoonlijke grenzen is zeker niet uit de lucht gegrepen. Onderzoekers zijn er in geslaagd gemiddelde afmetingen te berekenen voor wat de 'peripersonal space' genoemd wordt. Die grens zou op 20 tot 40 centimeter van het gezicht liggen en is groter bij mensen die kampen met angstgevoelens.

Aan de Londense University College hebben wetenschappers de grenzen van onze persoonlijke bubbel getest aan de hand van 'hand-knipperreflexen', waarbij proefpersonen onbewust begonnen te knipperen als reactie op elektrische stimulansen aan een specifieke zenuw in de hand.

Door de handen op verschillende afstanden van het aangezicht te houden, konden ze meten hoe groot de gevoelens van ongemak en angst waren bij de deelnemers. Hoe groter de knipperreflex, hoe hoger het stressgehalte. De proef werd uitgevoerd op 4, 20, 40 en 60 centimeter. Conclusie? De grenzen van onze 'personal space' lijken te liggen tussen de 20 en 40 centimeter. Wie echter gevoelig is voor paniek zal een grotere afstand inlassen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Man moet 3,4 miljoen euro aan parkeerboetes betalen

Man moet 3,4 miljoen euro aan parkeerboetes betalen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/4/1/11/20130902091837/media_xll_6096116.jpg


Een Zweed heeft al voor meer dan 3,4 miljoen euro aan parkeerboetes verzameld. De man heeft geen geldig rijbewijs en staat geregistreerd als de eigenaar van meer dan 2.000 nieuwe wagens.

Het nieuwsagentschap Siren gaf een lijst vrij van de twintig grootste parkeerovertreders in Zweden. Van de twintig komen er veertien uit de stad Malmö. De man met de meeste boetes staat vier keer vermeld in de toptwintig. Het opmerkelijke is wel dat de Zweed al drie jaar geen geldig rijbewijs meer heeft. Een wetswijziging moet gelijkaardige toestanden in de toekomst vermijden.

Ook diplomaten laten zich niet onbetuigd. Zij waren vorig jaar goed voor een totaal van zeshonderd onbetaalde parkeerboetes. Verschil met de gewone weggebruiker is dat ze het zich kunnen veroorloven. De Zweedse wetgeving verleent hen immers onschendbaarheid.  (br.hln)



» Reageer (0)
01-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sting - Shape of my heart

Sting - Shape of my heart

Klik op de foto om hem  te beluisteren






Sting, artiestennaam van Gordon Matthew Thomas Sumner, (Newcastle upon Tyne, 2 oktober 1951) is een Brits musicus. Hij is commandeur in de Orde van het Britse Rijk; dit werd hem verleend door koningin Elizabeth II.

Sting is de oudste van vier kinderen. In het noordoosten van Groot-Brittannië was het niet makkelijk vanwege het harde klimaat en de economische depressie. De werkloosheid lag er heel hoog en de redding van het gezin was het feit dat zijn vader een vaste baan had als melkboer. Gordon had echter een natuurlijke aanleg voor muziek. Op negenjarige leeftijd maakte hij al zijn eerste songs en zijn eigen muziek op een oude gitaar van zijn oom. In 1966 kreeg hij van een vriend een zelfgemaakte basgitaar. Dit was zijn eerste kennismaking met dit instrument. In 1969 mocht hij beginnen aan een universiteit in de Midlands, maar dat hield hij slechts een maand vol. Na enkele baantjes in de bouw, als buschauffeur en zelfs als belastingontvanger besloot hij in 1971 iets van zijn leven te maken en begon een opleiding tot leraar. Tijdens die opleiding speelde hij basgitaar bij een schoolrockbandje, Earthrise.

In 1974 richtte hij samen met 3 vrienden de groep Last Exit op. In 1976 huwde hij met Frances Tomelty. Later dat jaar kregen zij hun eerste kind, Joe. Kort daarna besloot hij zijn job als leraar op te geven en trok hij met Last Exit naar Londen om het daar als rockband te maken.

De bijnaam Sting kreeg hij in het begin van zijn carrière, toen hij bassist was bij een jazzbandje. In die tijd droeg hij vaak een zwart met geel gestreepte trui, die zijn medemuzikanten deed denken aan een bij. Sindsdien gebruikt hij zijn werkelijke naam alleen nog bij officiële gelegenheden.

Hij werd voor het eerst wereldwijd bekend als de bassist en zanger van The Police die hij samen vormt met drummer Stewart Copeland en gitarist Andy Summers.

Nog voordat The Police in 1984 de facto uit elkaar gaat, op hun hoogtepunt, begint Sting met het werken aan zijn eerste soloalbum. Hierbij neemt hij jazzmuzikanten aan als begeleidingsband, onder andere: Branford Marsalis, Kenny Kirkland, Darryl Jones en Omar Hakim. Sting verwisselt zijn basgitaar voor een gitaar.

De overstap naar meer jazz georiënteerde muziek is niet helemaal verrassend, aangezien Sting in zijn jongere jaren met jazz en progressieve rockbands heeft gespeeld. Het resultaat is meer volwassen en afwisselend dan zijn opnames met The Police.

In 1986 komt The Police weer bij elkaar voor een reünie, waaruit een nieuw opgenomen versie van Don't stand so close to me ontstaat.

Hierna brengt Sting het ambitieuze album Nothing like the Sun uit in 1987, wederom met hulp van Branford Marsalis. Het album wordt goed ontvangen en kort na het verschijnen ervan gaat Sting zich inzetten voor Amnesty International. Ook zet hij zich in voor natuurbehoud en sticht hiervoor de Rainforest Foundation om aandacht te vragen voor het Braziliaanse regenwoud.

Sting trouwde op 20 augustus 1992 met Trudie Styler, nadat zij al ruim 10 jaar een relatie hadden. Uit dit huwelijk werden vier kinderen geboren: Bridget Michael (a.k.a. "Mickey," geb. 1984), Jake Sumner (geb. 1985), Eliot Paulina ("Coco" geb 1990) en Giacomo Luke (geb. 1995).

De albums die volgen zijn ook succesvol, maar niet zo succesvol als zijn eerste twee soloalbums. In 2006 scoort hij nog wel een Amerikaanse top 10-hit met het nummer Always On Your Side, een duet met Sheryl Crow.

Als soloartiest is het Sting gelukt om de grenzen van de popmuziek op te zoeken. Hij versmolt invloeden van jazz, klassieke muziek en wereldmuziek in zijn eigen nummers. Zijn teksten zijn literair en bevatten betekenisvolle boodschappen. Dit benadrukt hij zelf ook regelmatig in de pers. Zijn muziek wordt door velen gezien als literaire, intelligente rock. Zijn critici vinden zijn werk vaak pretentieus. Sting is nog steeds actief als artiest en heeft een trouwe schare volgelingen.

In juli 2006 deed Sting Nederland aan met zijn Broken Music Tour. In Weert (Bospop) gaf hij samen met gitaristen Dominic Miller en Lyle Workman en drummer Abe Laboriel een kwalitatief hoogstaand concert. De setlist vermeldde zowel Police-werk als solo-werk.

In oktober 2006 kwam de CD "Songs from the labyrinth" uit met 16e-eeuwse luitmuziek van John Dowland (1563-1626) in samenwerking met de luitist Edin Karamazov. Op 1 maart 2007 gaf Sting samen met Karamazov een optreden in het concertgebouw in Amsterdam.

In februari 2007 kondigden Sting, Andy Summers en Stewart Copeland geheel onverwachts een reünietournee van The Police aan: The Police Reunion Tour. Op 28 mei begonnen ze met een optreden in Vancouver. Op 13 en 14 september speelde het drietal in een bijna uitverkochte Amsterdam Arena.

Sting heeft ook een zoon die actief is in de muziek, Joe Sumner. Dit is de zanger van Fiction Plane, de band die ook het voorprogramma verzorgt van bij The Police gedurende de reünietournee. Fiction Plane kan overigens opgevat worden als anagram van "police infant", hetgeen uiteraard refereert naar Joe Sumner als zijnde kind van Sting, ofwel The Police. Elliot Paulina (Coco) Sumner, zijn dochter, is sinds 2009 de zangeres van de band "I Blame Coco". Deze band was onder andere op Lowlands 2010 en trad in Nederland voor het eerst op in Rotterdam. In Oktober 2010 komt haar eerste album uit.

Hiernaast heeft Sting in 1984 een rol gespeeld in de cultfilm Dune van David Lynch, naar het verhaal van Frank Herbert. Hij speelde hierin Feyd-Rautha de neef van Baron Harkonnen. Sting heeft ook nog een bijdrage geleverd aan het nummer Money for Nothing van de Engelse rockband Dire Straits. Het is de stem van Sting die aan het begin van het nummer de tekst "I want my MTV" zingt. Verder zingt hij in dit nummer alle hoge partijen (2de stem).

In 2008 werkten hij en andere bekende artiesten uit de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Zuid-Afrika aan het album Songs for Tibet, een steunbetuiging aan Tibet en dalai lama Tenzin Gyatso.

Op 19 april 2010 werd bekend dat Sting de vijfde editie van Symphonica in Rosso op zich neemt.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo maak je een einde aan zijn slordigheid

Zo maak je een einde aan zijn slordigheid


http://img842.imageshack.us/img842/6222/slordigheidvanman.jpg


Een paar vuile kousen aan jullie bed, een sportzak in het midden van de gang en rondslingerende voetbalmagazines op de salontafel. Je leeft samen met een man van wie je houdt, maar zijn wanorde drijft je soms tot wanhoop. Met de volgende 6 tips leer je hem zijn slechte gewoonte (hopelijk) af!

1. Was zijn rondslingerende kleren niet
Heeft hij geen proper hemd om te gaan werken? Jammer, maar jij hebt niets gevonden in de wasmand. Als hij daar een paar keer mee geconfronteerd wordt, zal hij zijn kleren wel naar de wasmachine brengen, helemaal uit zichzelf!

2. Stel een avondritueel in
Spreek af dat jullie samen tien minuten opruimen, voor je in de zetel gaat zitten en genieten van een avondje televisiekijken. Tien minuten per dag zijn namelijk minder erg dan twee of drie uren in het weekend, toch?

3. Geef hem plaats
Zorg dat hij genoeg kasten heeft om zijn persoonlijke spullen in op te bergen, een bureau voor zijn papieren van het werk, mappen voor de facturen, ... Zo geef je hem een goeie structuur én heeft hij geen reden om te klagen over de hoeveelheid van jouw schoenen, kleren, enzovoort.

4. Hang haakjes aan de muur
Is het woord 'kleerhanger' onbekend voor hem? Hang dan haakjes aan de muren, achter de deuren en zeg dat hij zijn spullen daar mag aanhangen, of het nu gaat om kleren of andere dingen. Je kan eventueel ook kiezen voor bakken of manden als je dat overzichtelijker vindt. Waar het om gaat is dat hij zijn spullen kan terugvinden, maar dat ze niet op de grond rondslingeren.

5. Beloon hem
Hoe zou je een kind doen opruimen? Door te beloven dat hij of zij daarna een ijsje krijgt of dat jullie samen naar de speeltuin zullen gaan. Wel, dat werkt ook bij mannen. Zeg dat je hem zal trakteren op een avondje uit of iets anders dat hij graag wil doen. Hopelijk wordt het opruimen dan snel een automatisme.

6. Nodig zijn moeder uit
Als alle andere tips niet helpen, dan is dit het laatste redmiddel. Als hij niet begrijpt dat zijn rommel je stoort, vertel hem dan dat zijn mama 's avonds op bezoek komt. Ofwel zal je man panikeren en alles vlug opruimen, ofwel zal je schoonmoeder haar moederrol op zich nemen en hem zeggen dat hij dringend iets aan de rommel moet doen. Daardoor zal hij zich schamen en ervoor zorgen dat het niet meer gebeurt. Dat hopen we althans.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoolstress op laatste vakantiedag

Schoolstress op laatste vakantiedag


http://static1.hln.be/static/photo/2013/12/15/6/20130901134009/media_xll_6094566.jpg


Voor ruim 1.100.000 kinderen en jongeren is het vandaag de laatste dag van de zomervakantie. Morgen zitten ze weer op de schoolbanken. In veel gezinnen is het nu alle hens aan dek: boeken kaften en schooltassen maken.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Egyptische politie sluit spionagevogel in cel op

Egyptische politie sluit 'spionagevogel' in cel op


http://static3.hln.be/static/photo/2013/17/0/1/20130901103422/media_xll_6094381.jpg


De Egyptische autoriteiten hebben een vogel gevangen gezet nadat het dier door een man werd beschuldigd van spionage-activiteiten. Achteraf bleek dat het zogenaamde spionagemateriaal een onschuldig zendertje voor wetenschappelijke doeleinden was.

Een man vond de vogel vrijdag in de regio van Qena, zo'n 450 kilometer ten zuidoosten van hoofdstad Caïro, tussen andere vogels bij zijn huis en bracht hem naar een politiebureau. Het dier had een elektronisch apparaat bij zich. Dat bleek gisteren, na onderzoek, geen bom of spionage-apparaat.

In plaats daarvan bleek de vogel een apparaat te dragen dat door Franse wetenschappers wordt gebruikt om de omzwervingen van migrerende vogels vast te leggen. Volgens Ayman Abdallah, dierenarts, stopte het apparaatje met werken toen de vogel de Franse grens over vloog. Voorlopig blijft het dier vastzitten, volgens Abdallah moet de openbaar aanklager eerst toestemming geven voor vrijlating.

Het is niet de eerste keer dat in Egypte een dier wordt beticht van spionage. Eerder dit jaar werd aangifte gedaan tegen een duif die een rol microfilm bij zich zou dragen, en in 2010 werd een Israëlisch complot vermoed achter een serie aanvallen door haaien aan de Egyptische kust.

Overigens is er onduidelijkheid over het soort vogel. Abdallah en andere bronnen hebben het over een zwaan, op foto's in handen van persbureau AP is een ooievaar achter tralies te zien. (br.hln - foto ap)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische pretparken beleefden topzomer

Belgische pretparken beleefden topzomer


http://static2.hln.be/static/photo/2013/2/6/3/20130729200724/media_xll_6022698.jpg
Plopsaland in De Panne


Alle Belgische pretparken zijn blij dat de goede zomer van 2013 hun uitgeregende voorjaar heeft goedgemaakt. Dat hebben ze bevestigd aan Belga.

Bellewaerde, Plopsaland, Walibi, Bobbejaanland, Océade en Mini-Europa zijn allemaal zeer tevreden over de zomer van 2013. "Het is de tweede beste zomer sinds ons bestaan", zegt Filip Loos van Plopsaland.

Plopsaland ontving deze zomer vier procent meer bezoekers dan in 2012. "Het prachtige zomerweer is een van de belangrijkste redenen maar we introduceerden ook veel nieuwigheden zoals Wickieland. Ons nieuw Plopsatheater was ook een schot in de roos. Drie maal per dag zat de zaal vol voor een optreden van Samson & Gert", aldus Loos.

Bellewaerde ontving veertien procent meer bezoekers dan het jaar voordien. "We zijn enorm tevreden dat onze investeringen in de nieuwe attracties hebben gerendeerd. De geboorte van heel wat nieuwe dieren lokte ook veel geïnteresseerden", meldt Kristof Louagi van Bellewaerde.

Walibi beleefde haar beste maand augustus sinds jaren. Volgens Walibi is het succes grotendeels te danken aan de nieuwe attractie Psyché Underground, dat meteen in de top vijf van populairste attracties in het park staat. De nocturne lokte 16.000 bezoekers op 17 augustus.

Bobbejaanland presteerde boven de verwachtingen. "Ons regenachtig voorjaar is hiermee helemaal goed gemaakt. Vooral onze zomeravonden waren in trek", zegt Peggy Verelst van Bobbejaanland.

Voor Océade en Mini-Europa betekent de goede zomer een opsteker. Beide parken verlaten begin 2017 de Heizelsite. Océade kreeg vijf procent meer bezoekers over de vloer, Mini-Europa zeventien procent.

Boudewijn Seapark in Brugge beleefde een wisselvallige zomer. "In juli hadden we anderhalf procent minder bezoekers dan vorig jaar maar augustus heeft alles goedgemaakt met vier procent meer bezoekers dan dezelfde periode in 2012", zegt Geertrui Quaghebeur van Boudewijn Seapark. Het Brugse dolfinarium bestaat dit jaar trouwens 50 jaar. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer huisdieren worden gecremeerd

Steeds meer huisdieren worden gecremeerd


http://static3.hln.be/static/photo/2013/2/11/0/20130901052407/media_xll_6094290.jpg


Omdat er nog geen werk is gemaakt van de uitbouw van dierenbegraafplaatsen, worden er meer huisdieren dan ooit gecremeerd. In 2012 ging het al om 336 ton, zo meldt De Zondag.

In 2010 besliste de Vlaamse regering om dierenbegraafplaatsen toe te laten. Tot dan mocht je een overleden dier enkel - onder strikte voorwaarden - in de tuin begraven, laten cremeren of naar een verzamelplaats brengen, bijvoorbeeld een containerpark. Maar omdat heel wat mensen een dierenbegraafplaats zochten waar ze terecht konden om hun huisdier te herdenken, paste de Vlaamse overheid de wetgeving aan.

Toch zijn er ondertussen nog geen dierenbegraafplaatsen in Vlaanderen. "Waarom die mogelijkheid niet wordt benut, is onduidelijk", zegt Jan Verheyen van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM).

Gevolg is dat de dierencrematoria wel fors in de lift zitten. In 2012 waren er in Vlaanderen acht vergunde en erkende dierencrematoria. Daar werd 336 ton aan overleden huisdieren gecremeerd, het dubbele van 2010 en vier keer zoveel als in 2004, zo blijkt uit cijfers van OVAM.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.James Brown - Sex Machine

James Brown - Sex Machine

Klik op de foto om hem te beluisteren








James Joseph Brown (Barnwell, 3 mei 1933 — Atlanta, 25 december 2006) was een Amerikaanse zanger. Hij was een van de belangrijkste muzikanten van de 20e eeuw en had een belangrijke invloed op de ontwikkeling van gospel en rhythm and blues in soul en funk. Zijn bijnaam was de "Godfather of Soul".

Brown zou geboren zijn in Barnwell in 1933, maar sommige bronnen noemen 1928 als zijn geboortejaar en Pulaski (Tennessee) als zijn geboorteplaats. Hij groeide op in een bordeel, in de crisisjaren '30 in Augusta (Georgia). Op 16-jarige leeftijd werd hij veroordeeld voor een gewapende overval. Na drie jaar werd hij op voorspraak van Bobby Byrd vrijgelaten op voorwaarde dat hij zich niet meer in Augusta zou laten zien en dat hij een baan zou zoeken. Na een korte sportcarrière in boksen en baseball zocht hij zijn heil in de muziek.

Hij was vier keer gehuwd; achtereenvolgens met Deidre Jenkins, Velma Warren (1954 - 1969) en Adrienne Rodriguez. Dit laatste huwelijk hield twaalf jaar stand, tot z'n vrouw in 2002. In dat jaar trouwde James Brown een laatste keer, met Tommie Rae Hynie.

Gedurende zijn carrière heeft hij veel muzikanten beïnvloed. In de jaren '60 werd hij door andere artiesten geïmiteerd. Halverwege de jaren '70 verlieten diverse muzikanten zijn band en gingen meer de funkkant op, à la George Clinton. In de late jaren '70 en jaren '80 was Brown een inspiratiebron voor rap, breakdance en hiphop, dj's als Grandmaster Flash gebruikten veelvuldig samples van Browns werk. Met de Egyptische zanger Hakim zong hij 'Leila' (2004).

James Brown wordt vaak The Godfather of Soul, Soul Brother Number One en Mr. Dynamite genoemd. Op 23 januari 1986 werd Brown opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en op 14 november 2006 in de UK Music Hall of Fame.

In december 2004 werd bij Brown prostaatkanker vastgesteld. Hij overleed op 73-jarige leeftijd op eerste kerstdag 2006 om 07:45 uur CET, nadat hij een dag eerder in het ziekenhuis was opgenomen met een longontsteking. De doodsoorzaak was congestief hartfalen veroorzaakt door de longontsteking. In maart 2007 werd bekend dat het lichaam van James Brown bijgezet is in een crypte bij het huis van een van zijn dochters in Columbia (South Carolina).



» Reageer (0)
31-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf motto's voor een beter zelfbeeld

Vijf motto's voor een beter zelfbeeld


http://static0.hln.be/static/photo/2013/5/9/5/20130828135605/media_xll_6085040.jpg


Wie zich beter in zijn vel wilt voelen, hoeft niet noodzakelijk te zweten en te puffen. Een stevige mentale training is eigenlijk veel belangrijker. Koester daarom deze vijf motto's

Van zodra je weet dat zelfvertrouwen groeit uit je mentaliteit en niet zozeer uit je lichaamsbouw, ben je al halfweg. Er zijn vrouwen genoeg die volgens de normen van het schoonheidsideaal een fantastisch figuur hebben en toch overladen worden door complexen en onzekerheden. De boosdoener is bijna altijd een negatief denkpatroon. Begin daarom alvast met deze 5 memo's aan jezelf:

1. Vergeet niet dat iets moois nooit perfect is
Perfectie is saai, zoniet onmogelijk. Het is heel zeldzaam dat de modellen die je ogen uitprikken in de boekjes echt zichzelf zijn. Gelukkig zijn met je eigen lichaam wil niet zeggen dat alles perfect moet of kan zijn. Het wijst daarentegen op het feit dat je hebt leren leven met je imperfecties. Durf daarom die spiegel te confronteren en dankbaar te zijn voor het lichaam dat je gekregen hebt. Het is een krachtige oefening die positieve boodschappen naar je brein kan sturen.

2. Je lichaam is meer dan een uiterlijke verschijning
Ons lichaam dient om te functioneren, niet om stil te zitten en "mooi" te zijn. Maak tijd om alle geweldige mogelijkheden te vieren en draag er zorg voor.

3. Hoe minder kopzorgen, hoe meer plaats voor fijne herinneringen
Stel jezelf even voor binnen 20 jaar. Zou je willen terugkijken en denken "Was ik maar gelukkiger geweest met mezelf", of wil je kunnen terugblikken op die zalige, zorgeloze tijd op het strand, een avondje stappen, ... Deze mentale oefening doet je afwegen wat eigenlijk echt belangrijk is en over welke dingen je geen kopzorgen hoort te hebben.

4. Wensen om iemand anders te zijn, is een verspilling van wie je bent
Het klinkt cliché, maar we zijn allemaal uniek. Leer deze uniekheid te koesteren en erken dat het nutteloos is om jezelf eindeloos te vergelijken met anderen. Geef niet toe aan een minderwaardigheidscomplex en laat je eigen zelfbeeld zeker niet vormen door mensen in je omgeving.

5. Hul je lichaam in kleren die je doen stralen
Je hoeft geen honderden euro's uit te geven, maar een beetje investeren in kleren die je flatteren, kan echt helpen om je lichaam meer te appreciëren. Volg niet slaafs trends die je onzekerheden alleen maar in de verf zetten, maar mik op comfortabele, goed passende outfits die je op een gezonde, milde manier naar jezelf doen kijken. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misnoegde kangoeroe duwt hond kopje onder

Misnoegde kangoeroe duwt hond kopje onder

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Kangoeroes zien er dan wel schattig uit, als ze zich bedreigd voelen blijf je beter uit hun buurt. Een exemplaar reageerde vrij radicaal toen een hond de rust kwam verstoren.

In een video, online gezet door Anthony Gill, zwemt een grote Deense dog naar een kangoeroe in de Australische Outback. Het buideldier gaat onmiddellijk in het defensief en duwt viervoeter Max uiteindelijk zelfs kopje onder. De hond vecht zich terug een weg naar boven en bereikt opnieuw de oever. Speelse Max kan weer opgelucht ademhalen en bekomen van zijn onbezonnen avontuurtje. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scholieren vinden grootste deel van huiswerk nutteloos

Scholieren vinden grootste deel van huiswerk nutteloos


http://static2.hln.be/static/photo/2013/2/10/12/20130831060711/media_xll_6091212.jpg


Leerkrachten geven te vaak allemaal op hetzelfde moment huiswerk en denken te weinig na over het nut van hun taken. Dat concludeert de Vlaamse Scholierenkoepel (VSK) na gesprekken met meer dan 2.000 leerlingen uit het secundair onderwijs. De koepel eist dat de scholen werk maken van een beter huiswerkbeleid, zo schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

Scholieren willen wel huiswerk maken, maar enkel als ze het nut ervan inzien. Zo staat het in het huiswerkrapport van de VSK, dat gebaseerd is op de mening van jongeren uit ASO, TSO en BSO.

Een van de conclusies van de enquête is dat scholieren niet te veel huiswerk krijgen, maar dat het wel slecht gespreid is. "De verschillen tussen windstiltes en razend drukke periodes zijn te groot", zegt woordvoerster Kaylee Surgeloose (17). "Vooral in de week vóór de rapporten krijgen we plots veel opdrachten en overhoringen. Wij vragen aan leerkrachten alles beter te plannen en te overleggen met elkaar en de klas."

De taken die ze krijgen, hebben bovendien dikwijls weinig meerwaarde, zeggen de leerlingen. "Ze dienen vaak om nog leerstof af te werken waar de leerkracht in de les niet meer aan toekwam, of gewoon om nog snel snel punten te sprokkelen voor op het rapport." (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!