NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
05-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 op 9 kinderen gaan zomaar mee met 'vriendelijke meneer

7 op 9 kinderen gaan zomaar mee met vriendelijke meneer

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Zeven op de negen kinderen tussen 5 en 11 jaar gaan gewoon mee met een vreemde man, dat is gebleken uit een bizar experiment in het Britse tv-programma 'Daybreak'. De reportage waarbij een undercoverjournalist jongens en meisjes probeerde mee te lokken als een 'vriendelijke meneer' die hulp nodig had bij het zoeken van zijn hond leverde angstaanjagende resultaten op.

De kinderen speelden in een afgesloten publieke speeltuin. Op het signaal van de producer vertrokken de ouders uit de onmiddellijke omgeving zonder het aan hun kinderen te zeggen. Vervolgens kwam de undercoverjournalist op de proppen die het kind aansprak en vroeg om mee te zoeken naar zijn hondje. Uiteindelijk volgden zeven kindjes de man gedwee. Gemiddeld had hij slechts 90 seconden nodig om de kinderen te overtuigen, ook al waren ze allen gewaarschuwd over het gevaar van vreemden.

Eén 11-jarige liep mee met de man, maar realiseerde zich snel het gevaar en keerde op haar stappen terug, terwijl een 7-jarig jongetje oorspronkelijk weigerde mee te gaan met de man, maar van mening veranderde binnen de 45 seconden. Een moeder wiens zoontje meeliep met de man vertelt: "Het was extreem moeilijk voor me om dit te doen. Hij ging zo snel zo ver weg. Ik had nooit gedacht dat hij zo makkelijk met iemand zou meegaan zonder fysiek contact." Het bizarre experiment noopte de programmamakers tot enige commentaar achteraf. "Het is belangrijk dat kinderen ook weerbaar gemaakt worden tegen mensen die zich vriendelijk voordoen", klonk het.

Dirk Depover van Child Focus nuanceert de resultaten. "Normaal gezien zijn de ouders toch in de nabijheid, mag ik hopen. Toch is het inderdaad belangrijk dat ook kinderen alert gemaakt worden. Makkelijker gezegd dan gedaan uiteraard want kinderen worden vaak toevertrouwd aan mensen die ze niet kennen: de juf op de eerste schooldag, de voetbaltrainer bij de eerste training. Kinderen zijn dat een beetje 'gewoon'".

Volgens Depover zijn er in ons land vorig jaar maar drie gevallen geweest waarbij iemand een kind probeerde mee te lokken. "Gelukkig is het een uiterst zeldzaam voorkomend fenomeen. En we willen dat graag zo houden". (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe norm voor hoge bloeddruk vastgelegd

Nieuwe norm voor hoge bloeddruk vastgelegd


http://static1.hln.be/static/photo/2013/11/7/9/20130905045305/media_xll_6103704.jpg


De limieten voor een 'normale' bloeddruk worden bijgesteld. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag. Een bloeddruk is voortaan pas te hoog vanaf een bovendruk van 140 millimeter kwikdruk. Op de jaarvergadering van Europese cardiologen in Amsterdam is een nieuwe richtlijn voor de behandeling van hoge bloeddruk gepresenteerd.

De opvallendste wijziging is dat artsen voortaan nog slechts één bloeddruknorm hanteren: een bovendruk van maximaal 140 millimeter kwikdruk (mm Hg). Daarmee vervalt de vroegere dubbele norm van maximaal 140 mm Hg voor mensen met laag tot matig risico op hartziekte, en 130 mm Hg voor hoogrisicopatiënten zoals diabetici.

De vroegere onderdruknorm van maximaal 90 (bij laag en matig risico) en 80 mm Hg (hoog risico) wordt geschrapt. Voortaan telt enkel de bovendruk (de zogeheten systolische druk, gemeten op het moment dat het hart samentrekt en bloed pompt). "Er was onvoldoende bewijs dat we levens redden door aparte normen aan te houden", zegt de Leuvense cardioloog Robert Fagard, onder wiens leiding de nieuwe richtlijn werd opgesteld.

Voortaan krijgt ook de bloeddrukmeting door patienten thuis een belangrijker plaats in hun behandeling - door het wittejaseffect is een meting bij de arts vaak kunstmatig hoog.(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe gevangenis lijkt vakantiepark

Nieuwe gevangenis lijkt vakantiepark


http://static3.hln.be/static/photo/2013/6/0/0/20130905000028/media_xll_6103680.jpg


Een gangsterparadijs, zo lijkt de nieuwe gevangenis die de federale regering vanaf 2015 laat bouwen in de Brusselse deelgemeente Haren. De 'humane straf­inrichting' wordt een gevangenisdorp met woonblokken, sportvelden en veel groene lanen en pleinen met de allures van een ­vakantiepark. Met 1.190 plaatsen wordt Haren de grootste gevangenis van het land. Al volstaat dat niet voor de 1.548 gedetineerden van de drie overvolle Brusselse ­gevangenissen.

Een voetbal- en een basket­balveld, schaduwrijke lanen en pleintjes met gezellige picknicktafels en zowaar zelfs een speeltuin waar de kinderen van de ­gedetineerden zich tijdens de ­bezoekuren kunnen uitleven. Het 'gevangenisdorp' dat tegen 2017 de deuren moet openen in de Brusselse deelgemeente Haren, heeft alles om directies van ­scholen en internaten te doen watertanden, zo blijkt uit de eerste foto's van de strafinrichting die staatssecretaris Servais ­Verherstraeten (CD&V) gisteren heeft vrijgegeven. (br.hln)
» Reageer (0)
04-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open Monumentendag krijgt eigen tentoonstelling in Brugge

Open Monumentendag krijgt eigen tentoonstelling in Brugge

http://static1.hln.be/static/photo/2013/9/16/6/20130903215648/media_xll_6101061.jpg


De Provincie West-Vlaanderen viert een kwarteeuw Open Monumentendag in de provincie met een unieke tentoonstelling. De tentoonstelling '25 jaar Open Monumentendag / 25 jaar Provinciale Erfgoedzorg', die in de Provinciale Bibliotheek Tolhuis pronkt, werd gisterenavond geopend en blijft staan tot en met 12 oktober.

In de chronologisch opgestelde tentoonstelling wordt vooral teruggeblikt op de initiatieven en realisaties van de provincie de jongste 25 jaar. Er gaat onder meer heel wat aandacht naar de restauratie van de Sint-Salvatorskathedraal in Brugge. De werken gingen al in 1989 van start en momenteel wordt er nog gewerkt aan de interieurrestauratie.

Andere voorbeelden die aan bod komen zijn de inventarisatie van de relicten van de Eerste Wereldoorlog, de restauratie van het Tolhuis, de uitbouw van een actief cultuurtoerisme en de ontsluiting van de Atlantikwall in Raversyde.

Open Monumentendag vindt dit jaar plaats op 8 september. In West-Vlaanderen ligt het zwaartepunt in Brugge met de opening van het Provinciaal Hof, de ambtswoning van de gouverneur en het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis. Ook de woning van Stijn Streuvels in Ingooigem kan eenmalig bezocht worden. Momenteel ondergaat het huis de nodige restauraties. Het is dus mogelijk het huis te bezoeken voor de meubels en de boeken worden teruggeplaatst. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade is goed voor het hart

"Chocolade is goed voor het hart"

http://static0.hln.be/static/photo/2012/17/4/3/20120730111301/media_xll_5034333.jpg


Chocoladefabrikant Barry Callebaut heeft van de Europese Commissie groen licht gekregen voor zijn gezondheidsclaim "ATICOA". Het is volgens Callebaut de eerste keer dat een chocoladeproduct zo'n claim toegewezen krijgt. Callebaut mag van Europa nu beweren dat chocolade gezond is voor het hart.

De gezondheidsclaim is volgens Callebaut het resultaat van zeven jaren wetenschappelijk onderzoek in het Research & Development-centrum op de Belgische site van Barry Callebaut in Wieze en in samenwerking met diverse universiteiten. De claim heeft betrekking op de baten voor de gezondheid van de flavanolen in de chocolade. "Het was al langer bekend dat flavanolen gezond zijn", zegt Herwig Bernaert, innovatiedirecteur bij Callebaut. "Het probleem bij het productieproces van chocolade is dat flavanolen instabiel zijn. Bij de conventionele productieprocessen gaan de flavanolen verloren tijdens de fermentatie van de cacao."
   
Callebaut onderzocht een manier om die flavanolen op een natuurlijke manier te bewaren tijdens het productieproces. "We hebben een manier gevonden om de stappen tijdens het productieproces - de fermentatie, het droogproces en het roosteren - te optimaliseren. Onze onderzoekers ontdekten zo een manier om tot 80 procent van de flavanolen te behouden in de chocolade. Op die manier blijft de blootstelling van de flavanolen aan hitte en zuurstof tot een minimum beperkt", aldus Bernaert.
   
Bij deze is volgens Callebaut het positieve effect van chocolade op de gezondheid aangetoond en de Europese Commissie bevestigt dat. Volgens Bernaert betekent dit een belangrijke doorbraak voor de totale chocolade-industrie.
   
Bernaert raadt consumenten wel af om dagelijks heelder repen chocolade te verorberen. "Een dagelijkse inname van 200 mg flavanolen bevordert de elasticiteit van de bloedvaten en daarmee de normale bloedsomloop. Maar je moet niet overmatig gaan consumeren. In een normale, gezonde levensstijl is 20 à 30 gram donkere chocolade per dag voldoende." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hasseltse gelauwerd voor uitvinding om makkelijker piano te leren spelen

Hasseltse gelauwerd voor uitvinding om makkelijker piano te leren spelen

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Linsey Raymaekers, een studente informatica aan de UHasselt, heeft een internationale prijs gewonnen voor een applicatie die het makkelijker maakt om piano te leren spelen. Via een projectie wordt op het klavier aangeduid welke toetsen er moeten ingedrukt worden, zo meldt de universiteit in een persbericht.

The Augmented Piano TAP is de benaming van de toepassing die Linsey Raymaekers in het kader van haar bachelorproef heeft ontwikkeld. Het is een speelse manier om op een andere manier piano te leren spelen.

In het filmpje is te zien hoe een projectie op de toetsen van de digitale piano, die aangestuurd wordt door een computer, weet de pianist wanneer en hoe lang de toetsen moeten ingedrukt worden. Elke toetsaanslag wordt gecontroleerd door de computer en er wordt onmiddellijk feedback gegeven.

Het systeem doet denken aan Guitar Hero waarbij op een (speelgoed)gitaar liedjes kunnen nagespeeld worden. Ook daar wordt via kleuren aangegeven welke 'snaar' je moet bespelen en voor hoelang. Het verschil is dat het populaire spel je niets leert over 'echt' gitaar spelen, aangezien je toetsen indrukt in plaats van te pulken aan snaren.

"Met de applicatie kan je piano leren spelen zonder dat je klassieke partituren hoeft te kennen", legt Linsey uit. "Het is echter niet de bedoeling de om de klassieke leermethode met notenleer te vervangen. Dit is eerder een nieuwe en complementaire manier van oefenen."

De applicatie oogst veel bijval in binnen- en buitenland. Zo heeft The Augmented Piano' TAP de internationale prijs Nokia Ubimedia Mindtrek Award gewonnen. Er is een geldsom van 2.500 euro aan verbonden. De uitreiking vindt volgende maand plaats in Finland. De laureate gaat nu samen met andere onderzoekers de toepassing verder verfijnen.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Londense toren doet auto's 'smelten' door zonlicht

Nieuwe Londense toren doet auto's 'smelten' door zonlicht


http://static2.hln.be/static/photo/2013/10/14/3/20130903131938/media_xll_6099903.jpg


Londen heeft er een nieuwe toren bij en dat zullen de inwoners van de Britse hoofdstad geweten hebben. De glazen constructie reflecteert het zonlicht en een klein stukje straat kan plots van de warmte genieten. Maar voor de eigenaar van een Jaguar was dit minder aangenaam nieuws, aangezien delen van zijn auto vervormd raakten.

Het klinkt als sciencefiction, maar Martin Lindsay maakte het zelf mee met zijn Jaguar XJ. Hij had zijn dure auto nabij de 'Walkie-Talkie'-toren geparkeerd en ontdekte bij zijn terugkeer dat sommige panelen helemaal vervormd werden door het zonlicht dat de toren reflecteert. De bouwers van de nieuwe toren hebben hem al beloofd dat ze voor alle kosten aan de wagen zullen opdraaien. "Soms lopen er dingen verkeerd die je niet op voorhand kunt voorzien", klinkt het.

Eerder zou ook een bestelwagen schade opgelopen hebben door de sterke zonnestralen die het gebouw afstoot. "Het fenomeen wordt veroorzaakt door de huidige stand van de zon. Dat is gedurende twee uur per dag het geval en de situatie zal nog twee tot drie weken duren", stelt een verklaring van Land Securities en Canary Wharf. Intussen is het probleem aangekaart bij de zaken in de getroffen buurt. Drie parkeerplaatsen zullen tijdens de risicoperiode geschrapt worden.

Het Londense gebouw klinkt uniek, maar dat is het niet. Zo zou ook in Las Vegas een glazen hotel voor vreemde taferelen gezorgd hebben. Het licht werd daar in 2010 zo fel gereflecteerd dat het haar van een zwemmer verschroeid raakte en de zon een gat brandde in de plastic tas die hij bij zich had. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Guns 'n Roses-drummer protesteert tegen dolfijnenjacht in Japan

Guns 'n Roses-drummer protesteert tegen dolfijnenjacht in Japan


http://static0.hln.be/static/photo/2013/15/11/10/20130904105055/media_xll_6101770.jpg


Matt Sorum, ex-drummer bij Guns 'n Roses, is naar Japan gevlogen om er te protesteren tegen de jaarlijkse dolfijnenslachting in Taji. Het vissersdorp werd beroemd in 2009 toen de documantaire 'The Cove' liet zien hoe de dolfijnen worden in het nauw gedreven om vervolgens gruwelijk te worden gedood.

 Sorum is al sinds 1 september in Taji, niet toevallig ook de eerste dag van de jacht. De dolfijnen worden dan naar een inham gedreven, waar ze hun dood tegemoet gaan. Hij maakte deel uit van een activistengroep, genaamd The Dolphin Project.

De drummer twitterde over de ervaring. "Tragisch, de dolfijnen zijn erg gestresseerd, en eentje is aan het verdrinken in het net. Onder water kan je hun geroep horen." Hij postte ook regelmatig foto's van de baai en de dolfijnenjagers op zijn Instagramaccount 'Big drums'.

Aan Bilboard zei Sorum: "Het is zoals een slechte nachtmerrie, ik kijk ernaar als een twilight zone, heel surreeël en met ongeloof."

Traditie?
De vissers in Taji blijven erbij dat de jacht traditie is, en dat Westerlingen die ander vlees eten 'hypocriet' zijn.

Matt bleef vier dagen in Taji. "Ik ben vertrokken nu, maar mijn hart is bij de dolfijnen." Hij wees er ook nog op dat de acties van Sea Shepherd niets uithalen: "Alleen Japanners kunnen dit veranderen. Geen Westerse haatgroep."

Voor de muzikant stopt het activisme niet: hij plant een concert in Tokio om de dolfijn te vieren. "Ik ga enkele zwaargewichten in de rockwereld aanspreken. We willen vooral Japanse kinderen bereiken."

Probleem is alleen, zoals The Cove bewees, dat de gemiddelde Japanner niet bepaald weet wat zich in Taji afspeelt. Het eten van dolfijnen- en walvisvlees is er een excentrieke gewoonte, of zo wordt toch gezegd. In de praktijk verkoopt het vlees voor geen meter, en wie ervan eet, loopt kans op kanker door alle metalen die de dieren in hun vetlaag hebben opgeslaan. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips om stress tijdens eerste schoolweek te bestrijden

Tips om stress tijdens eerste schoolweek te bestrijden


http://static2.hln.be/static/photo/2013/9/5/9/20130903150229/media_xll_6100149.jpg


De eerste schoolweek kan een erg stresserende periode zijn voor kinderen: een nieuwe klas, een nieuwe leerkracht en een nieuw leerjaar. Die veranderingen hebben invloed op het hele gezin, ook mama en papa. Psychologen geven tips hoe stress in deze hectische tijden als ouder te beperken.

Kinderpsychologe Janet Orchard : "Kleine kinderen zullen openlijk met hun ouders praten over hun zorgen zoals hun nieuwe leerkracht en vriendjes in de klas. Tieners zullen sneller geïrriteerd zijn en hierover zwijgen. Het is normaal dat kinderen stress hebben door hun academische prestaties en het maken van vriendjes, ze maken zich bijvoorbeeld zorgen of ze er wel bij zullen horen. Om stress te bestrijden is het belangrijk dat ouders praten over hun gevoelens en dat moeders en vaders deze erkennen, die bezorgdheid is normaal en kinderen mogen zenuwachtig zijn."

Concrete tips om stress binnen het gezin in te perken:
- Daarnaast is het belangrijk om tijd samen als gezin door te brengen. Neem tijd om te ontspannen met de hele familie, eet zo vaak mogelijk samen en probeer in die eerste week ook iets leuk te doen om de stress te bestrijden.

- Stel ook aan het begin van het schooljaar een schema op. Hang in de keuken een rooster op met de planning van alle gezinsleden, waar ook de hobby's op vermeld staan. Samen met iedereen bespreek je dit wekelijks met de familie en stem je de schema's op elkaar af om stress te vermijden. Beslis wat prioriteit krijgt en maak hier ook tijd voor, taken die minder belangrijk zijn kunnen even wachten.

- Plan ook elke dag voldoende tijd in voor schooltaken. Zorg ervoor dat dit zo snel mogelijk na school gebeurt, voor de kinderen zich met leukere dingen mogen bezighouden. Zo voorkom je slaaptekort door late studiesessies. Maak lijstjes om stress te vermijden, zorg dat iedereen elke dag een huishoudelijk taak krijgt en dat ze hier goed van op de hoogte van zijn. Een goede communicatie kan het gezinsleven heel wat makkelijker maken. Als de verantwoordelijkheden verdeeld zijn, voorkom je ook dat een persoon het idee krijgt dat die alles alleen moeten doen.

- Door een werkruimte te creëren help je de kinderen zich te concentreren. Elimineer onnodige afleidingen zodat elk kind zich kan concentreren op zijn of haar taken. Het hoeft niet per se een eigen bureau te zijn, maar een plek waar ze comfortabel en rustig kunnen werken. (br.hln)» Reageer (0)
03-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongen zonder benen zwemt met staartloze dolfijn

Jongen zonder benen zwemt met staartloze dolfijn

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

De achtjarige Cieran Kelso uit Engeland raakte zijn beide benen kwijt door een hersenvliesontsteking, maar dankzij peperdure zwemvliesprotheses leerde de jongen toch te zwemmen. Zijn ouders verrasten hem met een uitstapje naar Florida om de staartloze dolfijn die de jongen inspireerde om te leren zwemmen te ontmoeten.

Cieran Kelso trok met zijn ouders en zusje naar het Clearwater Marine Aquarium in Florida om er met Winter, een dolfijn met staartprothese, te zwemmen. De jongen liep in zijn eerste levensjaar een hersenvliesontsteking op. De artsen waren genoodzaakt zijn benen en bepaalde delen van zijn vingers te amputeren. Hij kon zich na de ingreep verplaatsen dankzij beenprotheses en een rolstoel, maar Cieran wilde ook graag zwemmen met zijn vriendjes. Dit leren was niet makkelijk voor hem, want hij kan zich niet zo goed afstoten als zijn leeftijdsgenoten. Daarom begonnen zijn vader Gary en stiefmoeder Gemma geld in te zamelen voor speciale zwemvliezen die een fortuin kosten. Dankzij op maat gemaakte benen kon Cieran dan toch plezier in het zwembad beleven.

Papa Gary Kelso vertelt: "Toen Cieran een film over het levensverhaal van Winter zag, voelde hij zich meteen met het dier verbonden." Zijn ouders maakten een video van het moment waarop ze de verrassing aan Cieran vertelden en hem meenamen naar zijn grote inspiratiebron. Die video is nu razendsnel het internet aan het veroveren. Daarin zie je hoe trainer Cammie Zodrow Cieran aanspoort Winter aan te raken. Ze vertelt aan Cieran dat ze nu beste vrienden zijn, waarop hij even later haar vin vastgrijpt en naast het dier zwemt, waarna ze samen enkele rondjes zwemmen in het zwembad. Later duiken zijn vijfjarig zusje Layla-Eve en Winters zusje Hope nog mee in het bad. Na zijn zwempartijtje zei Cieran dat hij Winters grootste fan is en dat hij miljoenen uren met haar had kunnen zwemmen.

Gemma Kelso: "We zijn een jaar bezig geweest met het plannen van dit uitstapje. Het was erg moeilijk voor ons om het geheim te houden. Ik denk dat Cieran in shock was toen hij ontdekte dat hij echt met Winter zou mogen zwemmen. Aanvankelijk dacht onze zoon dat hij haar enkel zou ontmoeten. Slechts één voorganger mocht met Winter in het bad duiken. Omdat Cieran hier al zo lang van droomde, was het een prachtige gebeurtenis. De twee hebben een hechte band, dat kon je meteen zien als ze samen in het water waren, ze werden allebei erg rustig. Sinds we terug thuis zijn, is Cieran veel kalmer en meer tevreden. Nu droomt hij ervan terug te gaan en voor haar te zorgen. We wilden dat Cieran ontdekte dat hij ondanks zijn handicap nog steeds zijn dromen kan najagen, net als zijn leeftijdsgenoten. Cieran heeft enkel lichte aanpassingen nodig om hem te helpen." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoogst uitzonderlijk: weer walvis gespot aan onze kust

Hoogst uitzonderlijk: weer walvis gespot aan onze kust


http://static0.hln.be/static/photo/2013/0/2/5/20130903170338/media_xll_6100520.jpg


Er werd vandaag opnieuw een walvis gespot aan onze Belgische kust. Waarnemers konden vanuit een toezichtsvliegtuig van KBIN/BMM ter hoogte van de Middelkerkebank een bultrugwalvis digitaal vastleggen. Dat levert een hoogst uitzonderlijk en indrukwekkend plaatje op! Vorige maand zwom er ook een dwergvinvis in de zee voor Duinkerke.

Walvissen horen eigenlijk niet thuis in onze Belgische wateren. Toevallig (of niet?) werd op tien augustus dit jaar dus ook al een dwergvinvis waargenomen voor de kust van Duinkerke.

Op 5 maart 2006 spoelde een bultrug aan op het strand van Nieuwpoort. De enige lévende bultrug die gespot werd voor onze kust, werd gefilmd door een geoloog van C-Power. Hij zag de walvis op 9 maart 2011 nabij het windwolenpark aan de Thorntonbank, zowat 25 km voor Zeebrugge. Het betrof toen een jong dier van zo'n tien meter lang. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 6 bizarre en vooral ongezonde afvalmethodes

6 bizarre en vooral ongezonde afvalmethodes


http://static1.hln.be/static/photo/2013/1/2/6/20130903105124/media_xll_6099381.jpg


Heel wat mensen zijn zo wanhopig om af te vallen dat ze gekke middeltjes en diëten uitproberen die hun gezondheid op het spel zetten. Daarom zetten we zes afvalmethodes op een rijtje die je maar beter nooit uitprobeert.

Tongpleister
Een plastische chirurg uit Beverly Hills ontwikkelde een ingreep waarbij een pleister op de tong aangebracht wordt met hechtingen. Dit maakt het ontzettend pijnlijk om vast voedsel te kauwen, waardoor de diëters moeten overleven op vloeibare gerechten. Hierdoor wordt de calorieopname tot 800 per dag beperkt. Diëters moeten 1.500 euro ophoesten om deze pijnlijke ingreep te ondergaan.

Sonde
Heel wat mensen die erg snel willen afvallen, als toekomstige bruidjes, nemen dankzij een buisje dat via de neus rechtstreeks naar de maag gaat een vloeibare formule op die rijk is aan proteïne en arm is aan koolhydraten. Je betaalt hier 1200 euro voor en het dieet werd oorspronkelijk ontwikkeld voor mensen die niet kunnen eten door ziekte of kwetsuren.

Drankorexia
Dit is een term voor jongeren met een eetstoornis die wel veel alcohol drinken. Vaak eten meisjes minder om zich later op de dag zat te kunnen drinken en toch slank te blijven, of gaan ze de dag ervoor extreem intensief sporten. De risico's zijn echter groot, door deze eetstoornis kun je concentratiestoornissen ontwikkelen, verzwakt je immuunsysteem en loop je risico op alcoholvergiftiging.

Lintworm
Eerder deze maand nog raakte bekend dat een vrouw uit Iowa bewust een lintworm had ingeslikt om kilo's kwijt te spelen. Velen beseffen niet dat je hierdoor ernstige risico's loopt als een blokkering van het spijsverteringsstelsel, het kan ook de functies van je organen storen, je zenuwsysteem beschadigen en zelfs dodelijk zijn.

Vasten
Je lichaam is een motor die altijd aanstaat, daarom moet elke cel constant energie uit proteïne en gezonde vetten krijgen. Als je te weinig van deze stoffen opneemt om een gezond gewicht op peil te houden, dan kan dit leiden tot heel wat bijwerkingen als vermoeidheid, depressie, de afbraak van spier-, orgaan- en botweefsel, een slecht immuunsysteem, haarverlies, hormonale stoornissen en slaapproblemen.

Roken
Er zijn heel wat tieners die beginnen met roken om slank te blijven. Ook al zijn ze op de hoogte van de ongezonde gevolgen. Sigaretten onderdrukken daadwerkelijk de appetijt en verhogen het metabolisme. Volgens experts zijn de gevolgen echter zo groot dat roken gelijk staat aan 45 kilo verdikken.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom een dagdromer slechter slaapt

Waarom een dagdromer slechter slaapt


http://static2.hln.be/static/photo/2013/13/14/3/20130903105111/media_xll_6099393.jpg


Mensen die de neiging hebben om te dagdromen, kunnen ook meer last hebben van primaire slapeloosheid. Dat komt omdat ze het moeilijk hebben om bepaalde hersengebieden uit te schakelen, zo blijkt uit een nieuwe studie.

Primaire slapeloosheid bezorgt de patiënten een verstoorde slaap, zonder dat daar een duidelijke oorzaak voor is, zoals een depressie, chronische pijn of het gebruik van drugs. Om na te gaan hoe dat precies komt, voerde een team van de University of California hersenscans uit bij 50 personen: 25 patiënten met slaapproblemen en 25 gezonde slapers.

Op die manier werd duidelijk dat mensen met primaire slapeloosheid niet in staat zijn om de hersengebieden af te sluiten die gelinkt zijn aan ronddwalende gedachten bij het krijgen van een complexe taak. Zij kunnen irrelevante gedachten dus niet uitschakelen, gezonde slapers kunnen dat wel.

"Dat maakt het overdag moeilijk om opdrachten te vervullen, maar zou dus ook verklaren waarom ze het moeilijk hebben om hun gedachten 's avonds af te sluiten", klinkt het bij de wetenschappers.

"Daarnaast is het ook zo dat het brein van de mensen met slapeloosheid overdag minder efficiënt werkt", voegde onderzoeksleider dr. Sean Drummond daar nog aan toe. "De patiënten konden de hersengebieden die cruciaal zijn voor het werkgeheugen niet inschakelen en de gebieden met de irrelevante ronddwalende gedachten niet uitschakelen."

"Deze ontdekking kan leiden tot nieuwe mogelijkheden in de zoektocht naar effectieve behandelingen tegen slapeloosheid", aldus het team. De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in het vakblad 'Sleep'. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse krijgt nieuwe borsten uit varkenshuid

Britse krijgt nieuwe borsten uit varkenshuid


http://static1.hln.be/static/photo/2013/18/0/3/20130902230604/media_xll_6098733.jpg


Een Britse moeder laat net als actrice Angelina Jolie haar borsten amputeren om achteraf een reconstructie, waar varkenshuid voor gebruikt zal worden, te ondergaan. Deze revolutionaire techniek zou moeten maken dat de jonge vrouw nadien nooit meer onder het mes moet.

De 32-jarige moeder Kelly Cruise ondergaat woensdag de amputatie omdat ze 87 procent kans loopt om borstkanker te ontwikkelen. De dokters zullen meteen nieuwe borsten reconstrueren. Hiervoor brengen ze onder de huid een 'netje' van varkenshuid aan, die als een soort interne beha ingebracht zal dienen om de implantaten op de juiste plaats te houden.

De vrouw opteerde voor deze nieuwe procedure genaamd Strattice Tissue Matrix omdat ze dan slechts een operatie in haar leven zal moeten ondergaan.  Dokters zeggen dat de resultaten met deze techniek beter zijn omdat ze geen weefsel van een ander lichaamsdeel zullen moeten nemen, dit is namelijk een pijnlijke procedure die meerdere littekens veroorzaakt.

Voor het netje worden cellen van varkens gebruikt, zodat het lichaam dit niet zal afstoten. Hierdoor zal haar boezem flexibeler aanvoelen volgens de chirurgen. Cruise ondergaat de ingreep voor haar zonen Jamie (8) en Oliver (5). Ze heeft zich laten testen om te kijken of ze drager was van het borstkankergen BRCA2, haar grootmoeder, moeder en nichtje zijn namelijk overleden aan deze ziekte. "Ik wil niet wachten tot artsen ontdekken dat ik deze ziekte heb en ik wou ook niet de traditionele implantaten omdat ik dan later nog verschillende keren onder het mes zal moeten gaan." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toen Delphine zwaar aan anorexia leed, bezocht Albert haar in het geheim

Toen Delphine zwaar aan anorexia leed, bezocht Albert haar in het geheim


http://static3.hln.be/static/photo/2013/17/2/12/20130903083841/media_xll_6098922.jpg


Zeventien was Delphine Boël toen ze van haar moeder te horen kreeg dat niet haar wettelijke vader, financier en industrieel Jacques Boël, maar prins Albert haar vader was. Voor Delphine voelde het aan alsof ze haar leven lang was belogen. Ze kreeg psychische problemen en ontwikkelde een ernstige vorm van anorexie. Prins Albert is zijn buitenechtelijke dochter toen stiekem gaan bezoeken in Londen. Dat vertelt programmamaker Eric Goens in Dag Allemaal. Vanavond zendt VIER het eerste deel van de tweedelige ophefmakende documantaire 'Onze dochter heet Delphine' uit.

Daarin vertelt Sybille de Selys Longchamps (72), die twintig jaar de minnares van onze latere vorst was, openhartig over haar affaire en het 'liefdeskind' waarmee Albert haar zo gelukkig maakte.

"Hij heeft me alles gegeven", verklaart de voormalige minnares van Albert in de reportage. "Wat Sybille nooit had verwacht, gebeurde toch", verklaart Eric Goens. "Hij schonk haar Delphine. Sybilles universum begint en eindigt met haar dochter. Dat is dé verklaring voor haar liefde voor Albert. Hoe boos Sybille ook kan zijn om het onrecht dat Delphine aangedaan wordt, in haar hart kan ze nooit kwaad zijn op Albert. Op haar eigen manier zal ze hem altijd graag blijven zien".

Om haar zwangerschap zo lang mogelijk geheim te houden, hongerde barones Sybille zich uit. Toen Delphine Boël geboren werd, was haar moeder amper vijf kilo aangekomen.

In het weekend was de kleine Delphine vaak bij haar officiële vader Jacques Boël, zodat haar moeder en échte vader de handen vrij hadden om samen iets te ondernemen.

"Toen Delphine vier jaar oud was, zette Jacques Boël haar na een weekendje weer af bij mama Sybille thuis. 'Zij is niet mijn bloed', zei hij. 'Nee', antwoordde Sybille. 'Maar ze draagt wel jouw naam.' Méér is er tussen Sybille en Jacques niet gezegd over de ware afkomst van Delphine. Kort daarna zijn ze officieel gescheiden", verklaart Goens.

Delphine kende Albert als kind enkel als 'Papillon', en wist dat hij een bijzonder goeie vriend was van haar moeder. Pas toen ze zeventien was, vertelde haar moeder haar de waarheid. Sybille had toen al gebroken met Albert en was hertrouwd met de rijke Engelse weduwnaar Anthony Cayzer. Zelfs als Delphine voordien al vermoedens had, voelde het aan alsof ze haar hele leven lang was belogen.

Delphine kreeg psychische problemen en ontwikkelde een bijzonder ernstige vorm van anorexie. "Ze lag nog niet op sterven", vertelt Goens, "maar het ging echt wel slechter en slechter met haar".

"Sybille heeft uiteindelijk Albert opgebeld en gezegd dat enkel een bezoek van hem Delphine erbovenop kon helpen. Onder het mom van één of andere officiële opdracht is Albert naar Londen gevlogen en naar Portobello Road gereden, waar Delphine toen woonde. Volgens Sybille was het geen goed gesprek. Maar het feit dat Albert zijn afspraken met Paola even terzijde schoof om zijn zieke dochter te bezoeken, is voor de barones een teken dat hij er altijd wel zal zijn als het écht moet".

Delphines moeder blijft dus affectie voelen voor Albert. En ze vermoedt dat het omgekeerd óók zo is. Mocht Paola eerder overlijden dan Albert, dan acht Sybille het mogelijk dat haar koninklijke ex-minnaar kort erna bij haar voor de deur zal staan.

"Maar wat ze dan precies zal doen, weet ze niet", zegt programmamaker Eric Goens. (br.hln)» Reageer (0)
02-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ferré Grignard - Ring ring I've got to sing

Ferré Grignard - Ring ring I've got to sing

Klik op de foto om hem te beluisteren


Ferre Grignard (Antwerpen, 13 maart 1939, 8 augustus 1982) was een Vlaams zanger. Hij verwierf faam tijdens de jaren '60 met nummers als "Ring, Ring, I've Got To Sing" en "My Crucified Jesus".

Hij werd geboren in een burgerlijk milieu waar hij later weinig mee te maken zou willen hebben. Toen hij eind jaren '50 kunstonderwijs ging volgen, kreeg hij bekendheid in de Antwerpse artiestenwereld. Niet omdat zijn schilderijen nu zo goed verkochten, integendeel, maar omdat hij zichzelf gitaar had leren spelen en zong als een witte neger. "Hij heeft de blues, al spreekt hij geen woord Engels."

In 1964 werd hij ontdekt door platenbaas Hans Kusters, en Grignard brak snel door met de hit "Ring, ring, I've got to sing". Met zijn hippie-achtige imago, zijn lange haar en nonchalante uiterlijk, werd hij de Boudewijn de Groot van Vlaanderen.

Hoogtepunt was een optreden in Olympia in Parijs. Kort daarop klaagde hij de Franse vedette Johnny Halliday aan, die een bewerking had gemaakt van zijn tweede hit "My crucified Jesus". Het plagiaat zelf kon hem niet zoveel schelen, wel het feit dat Halliday er een tekst op had gemaakt, die beledigend was tegenover hippies in het algemeen en Grignard in het bijzonder.

Grignard leefde overeenkomstig zijn imago: wild en nonchalant. Dat deed zijn carrière geen goed. De fans waren hem snel vergeten en Grignard werd weer cafézanger. Vlak voordat hij in 1982 aan keelkanker zou overlijden, probeerde hij een come-back te maken, "met beklemmend werk, indringend als een lange doodskreet".

Omdat hij vaak in het Antwerpse jazzcafé "De Muze" zat, hangt er ook nu nog steeds een groot portret van Grignard aan de muur.

In 2005 eindigde hij op nr. 185 in de Vlaamse versie van De Grootste Belg, buiten de officiële nominatielijst.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snuggere diepvriestrucjes om te onthouden

Snuggere diepvriestrucjes om te onthouden

http://static3.hln.be/static/photo/2013/9/13/14/20130902164744/media_xll_6097964.jpg


Het is weer tijd voor een lading praktische weetjes. Deze keer focussen we op toepassingen in de diepvries. Ontdek hier hoe je witte wijn langer koel kan houden zonder alles te verdunnen met ijsblokken, hoe je een warm pintje in geen tijd fris krijgt en hoe je lekkers uit je diepvries heel erg efficiënt kan inzetten.

Snuggere diepvriestrucjes:

1. Verspil de smaak van een lekker glas witte wijn niet door er ijsblokjes in te dumpen. Leg liever een voorraadje witte druiven in de diepvries en zet deze in om je drank lekker fris te houden.

2. Voor een koude pint in een handomdraai moet je een nat velletje keukenrol rond je flesje wikkelen en het tien minuten in de diepvries stoppen.

3. Fans van exotische ijskoffie's kunnen hun favoriete koekjes of aroma's mengen met melk in een ijsblokjesvorm en naar eigen smaak toevoegen aan een tas of glas koffie. Wie droomt van Oreo-ijskoffie, kan hier inspiratie opdoen.

4. Vul een drinkfles iets minder dan de helft met water en leg ze op haar flank in de diepvries. Zo kan je er 's morgens moeiteloos water bijvullen voor een blijvende frisheid zonder te moeten wachten tot de gigantische ijsblok smelt, zoals hier.

5. Rouw nooit nog om restjes Nutella...doe gewoon dit!

6. Worstel niet langer met twee lepels in één pot Ben & Jerry's (of soortgenoot). Hak de pot gewoon in twee. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recordaantal toeristen naar Griekenland: file bij 38 graden op Akropolis

Recordaantal toeristen naar Griekenland: file bij 38 graden op Akropolis


http://static2.hln.be/static/photo/2013/7/11/3/20130902140237/media_xll_6096993.jpg


Griekenland ontvangt dit jaar een recordaantal toeristen. De Griekse organisatie voor toerisme gaat ervan uit dat meer dan 11,5 miljoen mensen naar het mediterrane land reizen. Dat zorgt ook voor problemen, met name op de Akropolis in Athene.

Vooral 's ochtends, als cruiseschepen hun passagiers afzetten in de haven van Athene en duizenden de tafelberg beklimmen om de beroemde tempels te bezoeken, zouden zich onaanvaardbare situaties voordoen. De toeristen moeten in de rij voor de kaartverkoop en tijdens de beklimming van de berg vaak wel meer dan een uur in de volle zon doorbrengen, wat volgens gidsen en archeologen bij 38 graden Celsius onverantwoord is.

"Het is een verschrikkelijke menigte", oordeelt archeoloog Aleni Stylianou, volgens wie er eigenlijk maar 4.000 mensen tegelijkertijd op de Akropolis kunnen zijn. Maar er zijn dagen dat meer dan 12.000 toeristen proberen door de smalle toegangspoort, de Propyleeën, te komen om de tempels op de berg te bekijken.

Een speciale commissie van het ministerie van Cultuur heeft nu een oplossing bedacht. In samenwerking met de cruiseschepen zullen de toeristen in colonnes naar de Akropolis en andere bezienswaardigheden worden gebracht, om zo pieken in de bezoeken te voorkomen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Monsterkrokodil houdt toerist twee weken op eiland

Monsterkrokodil houdt toerist twee weken op eiland


http://static3.hln.be/static/photo/2013/15/12/8/20130902120408/media_xll_6096773.jpg


Een toerist uit Nieuw-Zeeland heeft twee weken vastgezeten op een onbewoond eiland voor de kust van Australië. Iedere keer als hij met zijn kajak naar het vasteland wilde varen, werd hij aangevallen door een zes meter lange krokodil.

De Nieuw-Zeelander had een ontdekkingstochtje op het programma staan op Governor-eiland, een afgelegen gebied in het noordwesten van Australië.

De toerist had 160 liter water bij zich en wat te eten, maar hij kwam er al snel achter dat dit ontoereikend zou zijn. Toen hij de overtocht van zo'n 4 kilometer naar het vasteland wilde maken, stuitte hij op de monsterkrokodil. Het dier, dat al jaren in het gebied woont, volgde de doodsbange man telkens op de voet.

De man mag zich gelukkig prijzen dat hij bij toeval werd ontdekt. Een bewoner uit de regio voer langs en zag licht branden op het eiland. Toen de hulptroepen uitrukten zat de avonturier al zonder water. Ook had hij geen shirt aan en geen hoed of pet om hem te beschermen tegen de zon.

"Hij snakte naar een slok water, maar we hadden alleen een koud biertje. Na dit te hebben gedronken heeft hij bijna de hele weg terug geslapen", vertelt Don Macleod over het moment dat hij de uitgeputte toerist aantrof op het strand. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 15 procent van concerttickets aan woekerprijzen verkocht

15 procent van concerttickets aan woekerprijzen verkocht


http://static3.hln.be/static/photo/2013/16/12/8/20130901173225/media_xll_6094988.jpg


Test-Aankoop neemt in haar tijdschrift 'Budget & Recht' de woekerwinsten op de korrel die professionele doorverkopers van concerttickets aanrekenen. De verbruikersorganisatie heeft daarnaast ook kritiek op de weinig transparante kosten die aangerekend worden door reguliere verkoopkanalen van tickets. In het kader van haar onderzoek bekeek Test-Aankoop 8 populaire websites voor doorverkoop en 5 gewone verkoopkanalen.

Volgens schattingen wordt 15 procent van de tickets voor concerten opgekocht door professionele doorverkopers die ze vervolgens via eigen websites verder verkopen. Uit het onderzoek blijkt dat die prijzen veel hoger liggen dan de oorspronkelijke. Voor een kaartje voor een optreden van Robbie Williams diende gemiddeld 86 procent meer betaald, voor Fleetwood Mac was dat 80 procent. Daarnaast worden nog eens aanzienlijke bijkomende kosten (cfr. servicekosten, verzendkosten...) aangerekend.

Diverse doorverkopers nemen het ook niet nauw met de regels. Ze vermelden hun hoedanigheid als doorverkoper op een verdoken manier of doen zich soms zelfs voor als oorspronkelijke verkopers. Eveneens onrechtmatig is het feit dat velen zich niet aansprakelijk noemen voor niet-levering van de tickets door derden of als u met het ticket niet binnen mag. Contact opnemen met de site in geval van problemen is zeer moeilijk. Er ligt een wetsvoorstel op tafel om de georganiseerde doorverkoop aan banden te leggen maar Test-Aankoop vraagt zich af hoe het zal gecontroleerd worden en gehanteerd ten aanzien van de vele buitenlandse bedrijven.

Wat de reguliere verkopers betreft heeft Test-Aankoop kritiek op de kosten die aangerekend worden. Deze worden niet altijd meteen vermeld bij de ticketprijs waardoor de consument pas na een aantal stappen vaststelt dat er nog een grote som bij komt. Test-Aankoop vraagt zich ook af wat bedoeld wordt met de "service- en administratiekosten" en waarom zelfs consumenten die een elektronisch thuis af te printen ticket kopen verzendkosten moeten betalen. Ook onlogisch zijn de mobiliteitsbijdragen die aangerekend worden aan wie geen gebruik maken van park & rides, tram en bus.  (br.hln)» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!