Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




13-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom vrijdag de 13de ons zoveel angst aanjaagt

Waarom vrijdag de 13de ons zoveel angst aanjaagt


http://oi42.tinypic.com/2jackd0.jpg


Veel mensen raken vandaag in paniek bij het zien van een zwarte kat, maken een grote boog rond ladders en sommigen durven zelfs nauwelijks hun huis te verlaten uit angst voor een ongeluk. Maar waar komt het bijgeloof vandaan dat we vandaag meer kans lopen op ongeluk?

13 brengt volgens de Christenen ongeluk omdat er 13 gasten op het Laatste Avondmaal aanwezig waren en de 13de was Judas. Vrijdag is een slechte dag omdat Jezus dan werd gekruisigd. Dat is de reden waarom er velen bijgelovig zijn wat vrijdag de 13de.

Dat nog steeds veel mensen geloven dat vrijdag de dertiende ongeluk brengt, blijkt uit het aantal mensen dat dan geen vliegtuig durven te nemen. Uit een vergelijkende studie blijkt dat het aantal reizigers vandaag met 27 procent daalt. De ergste vliegtuigcrash op vrijdag de 13de gebeurde in oktober 1972 in de Andes. De overblijvende passagiers zaten 72 dagen vast in het gebergte voor ze gered werden, uit wanhoop en de vrees om te komen van de honger aten ze de overleden passagiers op. Slechts 16 van de 45 passagiers overleefden de crash.

Een telling uit 1993 door het Britse verkeersagentschap telde aanzienlijk minder auto's op de weg op vrijdag de 13de, maar het risico op een auto-ongeluk stijgt dan met 52 procent. Ook loop je dan meer kans te overlijden bij een ongeval op die dag. Ook heeft die dag een slechte invloed op de beurs. Het meest dramatische voorbeeld is Zwarte vrijdag op 13 oktober in 1989. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blobvis verkozen tot lelijkste dier ter wereld

Blobvis verkozen tot lelijkste dier ter wereld


http://static2.hln.be/static/photo/2013/0/14/13/20130912195411/media_xll_6124213.jpg


De blobvis, een vis die leeft in Australische wateren, is verkozen tot lelijkste dier ter wereld. Dat heeft de Ugly Animal Preservation Society meegedeeld, de organisator van de verkiezing die bedoeld is om bedreigde diersoorten onder de aandacht te brengen.

De blobvis (of Psychrolutes marcidus) leeft tussen 600 en 1.200 meter diepte voor de Australische kusten. De vis heeft een ingezakt oudemannengezicht met een dikke neus. De vis is bedreigd omwille van de intensieve sleepvisserij.

In de verkiezing kreeg de blobvis 795 van de meer dan 3.000 uitgebrachte stemmen achter zijn naam. Hij wordt nu de officiële mascotte van de Ugly Animal Preservation Society.

De kakapo, een Nieuw-Zeelandse papegaai die 's nachts actief is en niet kan vliegen, strandde op de tweede plaats. Het op twee na lelijkste dier werd de axolotl, een Mexicaanse salamander die zijn hele leven in het larvestadium blijft.

De stichting wil een aantal van de "door Moeder Natuur esthetisch minder bedeelde dieren" voor het voetlicht plaatsen, zo staat op de website. "De panda krijgt te veel aandacht", klinkt het nog. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijzondere tweeling: broer is 2,5 jaar ouder dan zus

Bijzondere tweeling: broer is 2,5 jaar ouder dan zus


http://static0.hln.be/static/photo/2013/14/16/5/20130913121856/media_xll_6125405.jpg


Hoewel Charlie Norman (3 jaar en 4 maanden) 2,5 jaar ouder is dan zus Georgina (10 maanden), vormen de twee toch een tweeling. Broer en zus werden immers op hetzelfde moment verwekt, met ingevroren sperma van papa Richard die vocht tegen kanker. Maar Charlie werd in mei 2010 al geboren na een ivf-behandeling, zusje Georgina volgde pas in november vorig jaar.

In augustus 2007 ontdekte Richard Norman een knobbeltje in zijn rechtertestikel, waarvoor de huisarts hem in de eerste plaats antibiotica voorschreef. "We dachten dat het een onschuldig knobbeltje was dat zou verdwijnen met antibiotica", aldus de man. Maar niet veel later wezen tests uit dat het om een tumor ging. Richard kreeg de diagnose van kanker, op amper 26-jarige leeftijd.

Dokters vertelden hem dat hij zijn sperma moest laten invriezen als hij later nog een gezin wou. "Ik wist dat ik vader wilde worden, dus liet ik - ondanks de schok na de diagnose - verschillende spermastalen invriezen." Daarna onderging hij een operatie, waarbij zijn volledige rechtertestikel weggenomen werd.

De volgende drie jaar bleef Richard vechten tegen de ziekte, die terugkwam in april 2009. Enkele maanden later, in juli, begon het koppel met een ivf-behandeling. "Onze familieplannen werden stilgezet tot Richard zijn eerste chemotherapie achter de rug had. Daarna besloten we om ervoor te gaan, zodat hij iets had om voor te vechten."

Het ingevroren sperma van Richard werd gebruikt om de eicellen te bevruchten. Een embryo werd in de baarmoeder van zijn vrouw geplaatst, de andere vier embryo's werden terug ingevroren. De behandeling was succesvol en het koppel beviel van zoon Charlie in mei 2010. "Dat was een ongelofelijk emotioneel moment. Richard had al zolang gevochten. Het was een opluchting dat hij eindelijk alles achter de rug had en ook vader was. Daarvoor is hij de hele tijd blijven vechten: om zijn baby geboren te zien worden."

In februari van vorig jaar besloot het koppel om een tweede baby te proberen krijgen. Een van de ingevroren embryo's werd daarvoor in de baarmoeder van mevrouw Norman geplaats. "We dachten niet dat het de eerste keer al zou lukken, maar twee weken later bleek ik al zwanger te zijn. Het was een mirakel."

In november vorig jaar kwam Georgina uiteindelijk ter wereld. "We waren natuurlijk erg blij. Ze leek exact op broer Charlie toen hij een baby was. Dat is geen verrassing, aangezien ze op hetzelfde moment verwekt werden. Ze hebben ook een zeer hechte band - net als tweelingen", klinkt het bij de gelukkige mama. "Ze hebben wel een zeer verschillende persoonlijkheid. Georgina is erg rustig, terwijl Charlie goed weet wat hij wil."

"Als ze oud genoeg zijn, zullen we hen zeker vertellen over hun bijzondere band", voegt Richard daar nog aan toe. Zijn ziekte blijft ondertussen in remissie. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20.000 hectare bos bedreigd

20.000 hectare bos bedreigd


http://static1.hln.be/static/photo/2013/16/0/0/20130913063651/media_xll_6124590.jpg


In Vlaanderen dreigt ongeveer 20.000 hectare waardevol bosgebied gekapt te worden omdat het zonevreemd is. Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege wil die gebieden beter beschermen, schrijft De Standaard.

Schauvliege wil dat het Agentschap voor Natuur en Bos strenger is bij het beoordelen van aanvragen tot ontbossing. Ze wil op die manier vermijden dat actievoerders nog bossen moeten bezetten om aandacht te vragen, zoals bij de kap van een stukje bos in Wilrijk vorige week.

De adviezen van het Agentschap zijn echter meestal niet-bindend. En dus moet Schauvliege praten met het departement Ruimtelijke Ordening, van Philippe Muyters (N-VA). "Om zeker te zijn dat we die waardevolle bossen kunnen behouden, zal ik met hem overleggen om zo veel mogelijk ervan als groengebied te laten inkleuren", zegt ze. (br.hln)



» Reageer (0)
12-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gezondheid van de Vlaming: dit zijn de feiten

De gezondheid van de Vlaming: dit zijn de feiten


http://static0.hln.be/static/photo/2013/4/0/9/20130912111946/media_xll_6122754.jpg


Tijdens het Voedingssalon van Brussel vorig jaar organiseerde de Vrije Universiteit Brussel een groot gezondheidsonderzoek bij 1.000 bezoekers. Alle deelnemers vulden een uitgebreide vragenlijst in en hun lengte, gewicht, buikomtrek, bloeddruk, suiker en cholesterol werden gemeten. Tot slot moesten ze ook zelf aangeven hoe gezond ze zich voelden. Dit zijn de resultaten.

Meer dan de helft van de deelnemers heeft een probleem met zijn gewicht: 37 procent heeft overgewicht en 15 procent is obees. Daarnaast blijkt ook dat 30 procent onvoldoende lichaamsbeweging krijgt en dat 14 procent een verhoogd cardiovasculair risico loopt.

Slechts 11 procent van de bezoekers van het Voedingssalon blijkt te roken. Best positief als je weet dat het cijfer voor de volwassen Belgische bevolking meer dan het dubbele bedraagt.

Er werd de bezoekers ook gevraagd om hun eigen gezondheid in te schatten op een schaal van 1 tot 100, waarbij 1 overeenstemde met de slechtst mogelijke gezondheid die ze zich konden inbeelden en 100 met de best mogelijke gezondheid.

Uit het onderzoek blijkt dat een lage zelfgerapporteerde gezondheid vooral voorkomt bij mensen met suikerziekte, overgewicht, hart- en vaatziekten en rokers. Maar ook ouderen en mensen met in hun familie
borstkanker of een hartziekte schatten hun gezondheid lager in. Meest opvallend is dat Vlamingen negatiever zijn over hun gezondheid dan Walen. Vlamingen gaven zichzelf gemiddeld 71 op 100, terwijl Walen een score van 76 op 100 haalden.

Deze zelfgerapporteerde resultaten zeggen uiteraard niets over de effectieve gezondheid en de reden voor het verschil is niet helder. "Men zou verwachten dat Walen zich in slechtere gezondheid zouden voelen gezien de algemeen lagere socio-economische omstandigheden en de grotere medische consumptie. Maar onze resultaten spreken dit tegen", stelt Prof Dirk Devroey, van de VUB.

"Het zou natuurlijk ook mogelijk zijn dat ze zich door de grotere medische consumptie meer gerustgesteld gaan voelen, maar dan is er een fundamenteel probleem in het (oneigenlijke) gebruik van medische zorgen. Ongetwijfeld zal er ook een cultureel verschil aan de basis liggen van onze bevindingen en het gebruik van de medische zorgen", besluit Devroey.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeilmeisje Laura (17) heeft 30-jarige vriend

Zeilmeisje Laura (17) heeft 30-jarige vriend


http://static1.hln.be/static/photo/2013/16/6/1/20130912093655/media_xll_6122386.jpg


Laura Dekker is verliefd en wel op de 30-jarige Duitser Daniel. Samen met haar nieuwe liefde woont de 17-jarige op haar zeilboot Guppy. Naar school gaat ze niet meer, want dat vindt ze onzin. "Ik wil kapitein worden, daar heb je geen diploma voor nodig", vertelt ze aan het Duitse weekblad Der Spiegel.

Het Nederlandse zeilmeisje wordt binnenkort 18 jaar -op 20 september- en dat viert ze samen met haar 12 jaar oudere vriend. Voor haar geen schoolvriendinnen die iets komen drinken, maar dat vindt ze niet erg. "De meeste 17-jarige hebben interesse in andere dingen als ik, zoals school, studeren en uitgaan. Ik kom beter overeen met oudere mensen", legt ze uit.

Laura zeilde als jongste meisje ooit helemaal alleen de hele wereld over. Momenteel woont ze nog steeds op haar boot in Nieuw-Zeeland en dat hoeft wat haar betreft ook nooit meer te veranderen. "Een huis voelt voor mij als een gevangenis, ik voel me opgesloten."

In september brengt Laura het boek 'Een meisje, een droom' uit. Daarin worden haar belevenissen tijdens haar wereldreis verteld.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betaalachterstand schulden in ons land op recordhoogte

Betaalachterstand schulden in ons land op recordhoogte


http://static0.hln.be/static/photo/2013/11/0/11/20130911164833/media_xll_6121241.jpg

Nooit eerder was de betaalachterstand op uitstaande kredieten in ons land zo groot. Uit de cijfers van de Kredietcentrale blijkt dat die in augustus is opgelopen tot 2,888 miljard euro. Het vorige record dateert van juli en lag toen op 2,863 miljard euro.

Het aantal Belgen met een betaalachterstand is opnieuw aan het stijgen, na een daling in juli. Vorige maand telde de Kredietcentrale 335.015 kredietnemers met minstens één niet-geregulariseerd contract. Dat zijn er bijna 2.000 meer dan in juli, maar nog altijd minder dan het record van mei (ruim 36.000).

Terwijl in Vlaanderen en Wallonië het aantal inwoners met een betaalachterstand zo'n 2,7 procent hoger ligt dan vorig jaar, is de toename in Brussel groter (+5,4 procent). De sterkste stijging valt echter te noteren bij de kredietnemers in het buitenland (+19 procent tot 15.602 mensen).

De gemiddelde achterstand per krediet bedraagt nu 5.848 euro, tegenover 5.825 euro in juli.

De put op de markt van hypothecaire kredieten wordt nog altijd groter. Er zijn nu al 31.145 probleemcontracten, 5,1 procent meer dan vorig jaar. De achterstallige bedragen stegen met bijna 21 procent tot 1,126 miljard euro. Bij de consumentenkredieten bedroeg de betalingsachterstand 1,761 miljard euro, 3 procent meer dan vorig jaar. (br.hln) 



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. James Morrison - Please Don't Stop The Rain

James Morrison - Please Don't Stop The Rain

Klik op de foto om hem te beluisteren





James Morrison, geboren als James Morrison Catchpole (Rugby, Warwickshire, 13 augustus 1984) is een Engels zanger en songwriter. In 2006 scoorde hij een grote hit met zijn eerste single You Give Me Something. Zijn debuutalbum Undiscovered was tevens een groot succes.

Op 13-jarige leeftijd begon James gitaar te spelen nadat zijn oom hem had laten zien hoe je een bluesriff speelt. Nadat hij jaren nummers van andere artiesten speelde, begon Morrison uiteindelijk zelf liedjes te schrijven. In 2005 tekende hij een platencontract bij Polydor en trad hij als support-act op tijdens een tour van zangeres Corinne Bailey Rae. You Give Me Something werd als eerste single uitgebracht op 16 juli 2006 in Engeland en behaalde de vijfde plaats in de hitlijsten.

Morrisons debuutalbum Undiscovered verscheen op 31 juli en wist 1 week na de release nieuw binnen te komen op de eerste plaats van de Britse albumhitlijsten. In Nederland lag de single You Give Me Something vanaf 1 september in de winkels. Wegens veel airplay op radio en televisie groeide het nummer ook in Nederland uit tot een groot succes, met een tweede plek als hoogste positie in de hitlijsten. Voor promotie zou de zanger optreden tijdens de TMF Awards op 13 oktober in de Heineken Music Hall, Amsterdam. Hij moest uiteindelijk verstek laten gaan wegens ziekte. Wel gaf hij op 20 november 2006 een concert in de Melkweg, Amsterdam. Het concert was binnen enkele dagen al uitverkocht. In diezelfde periode verscheen Morrisons tweede single Wonderful World. Zowel in Engeland als in Nederland bereikte het nummer de achtste plaats in de charts. 8 februari gaf Morrison voor de tweede maal een optreden in Nederland, in de Heineken Music Hall, Amsterdam. De derde single van het album werd The Pieces Don't Fit Anymore. Zowel dit nummer als de vierde single Undiscovered werden geen grote hits in zowel Engeland en Nederland. Op 27 juni 2007 gaf James Morrison een concert in de Westergasfabriek te Amsterdam. In diezelfde periode nam Morrison voor You Give Me Something een geheel nieuwe videoclip op, ter ere van de Amerikaanse release van de single. Het album zal vanaf maart in de Amerika te koop zijn. Hoewel de single geen notering behaalde in de Billboard hitlijsten, behaalde het album wel de 24ste plaats.

Morrisons nieuwe studioalbum met de naam Songs for You, Truths for Me is uitgebracht op 29 september 2008. De eerste single, You Make It Real, verscheen op 22 september 2008. Als tweede single verschijnt Broken Strings, een duet met Nelly Furtado. Het duet werd Morrisons grootste hit in de Nederlandse Top 40. Op 14 januari 2009 gaf Morrison opnieuw een concert in de Heineken Music Hall ter promotie van zijn nieuwe album. De derde single, Please Don't Stop the Rain, staat momenteel in de top 40. Op 18 oktober 2009 stond James in een uitverkocht Paradiso.



» Reageer (0)
11-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom katten niet aan dozen kunnen weerstaan

Waarom katten niet aan dozen kunnen weerstaan

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






De perfecte kattenval is en blijft een (kartonnen) doos. Ze lijken er niet aan te kunnen weerstaan, maar waarom eigenlijk? Op die vraag heeft wetenschapper Stephen Zawistowski een kristalhelder antwoord.

"Katten houden van dozen omdat het cryptische dieren zijn. Ze verstoppen zich graag en een doos biedt hen een veilige omgeving. Wanneer ze erin kruipen kunnen ze niet ongezien benaderd worden langs de zij- of achterkant. Ze kunnen vanuit hun doos de wereld gadeslaan en als er iets boeiends gebeurt, kunnen ze er halsoverkop uitspringen om na de actie hun beschermd plekje weer op te zoeken", klinkt het. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 makkelijke tips om kleuters meer te doen bewegen

5 makkelijke tips om kleuters meer te doen bewegen


http://static2.hln.be/static/photo/2013/2/12/10/20130911165248/media_xll_6121270.jpg


Vandaag raakte bekend dat 98 procent van de Vlaamse kleuters te weinig beweging krijgen. Een studie aan de universiteit van Gent onthulde dat de kinderen te veel tijd in de kinderwagen, aan de computer of voor televisie spenderen. Dit zijn dingen waar je als ouder de controle over hebt, daarom vijf makkelijke tips om je kind te stimuleren meer te bewegen.

De voordelen van beweging voor kinderen zijn groot: degenen die actief zijn slapen niet alleen beter, kunnen hun gewicht op peil houden, ze zijn ook veel gelukkiger, lopen minder kans op hartziekten, diabetes en kanker bij het verouderen. Om je kind te stimuleren meer te bewegen, hoef je niet meteen in paniek te raken. Beweging komt in veel verschillende vormen voor en bij kleuters is het vooral belangrijk dat het leuk blijft.

Ga naar buiten. De buitenlucht alleen al zal je kind inspireren meer te bewegen. Ga naar de speeltuin waar je kind kan klimmen, springen en lopen. Als het park te ver is, speel dan tikkertje in je eigen tuin en zorg voor activerend speelgoed als wagentjes met wieltjes, kinderfietsjes, een bal waar ze mee kunnen gooien of een trampoline. In de herfst kun je je kind laten meehelpen de bladeren samen te harken of op zoek gaan naar kastanjes.

Door te wandelen naar de bakker en de buurtwinkel zonder de kinderwagen krijgt je kind ook beweging. Als dat geen optie is, parkeer de auto dan wat verder zodat je kleuter een miniwandeling krijgt. Een ander klein hulpmiddel is de trap te nemen in plaats van de lift.

Ban de tv, iPad en computer. Beperk de tijd dat je kind voor een beeldscherm zit tot twee uur per dag. Dvd's die je kinderen aanmoedigen te dansen met de kinderen zijn een goed alternatief voor passieve tekenfilmpjes.

Heel wat sportclubs bieden turn-, dans of zwemlessen voor de kleintjes aan. Door ze met leefdtijdsgenoten te bewegen, help je je kinden ook vrienden te maken en zullen ze bewegen vanzelf leuk vinden.

Geef het juiste voorbeeld. De beste manier om je kind aan het sporten te krijgen is door zelf te tonen dat sport leuk en belangrijk is. Als je iets samen als gezin doet, zorg dan dat het een actieve uitstap is zoals een zwempartij of een wandeling in het bos. Zet eens samen een dvd met dansinstructies op. Toon je kind dat sport voor jou een prioriteit is en dan zal je kleuter dit gedrag snel overnemen.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse kleuters bewegen te weinig

Vlaamse kleuters bewegen te weinig


http://static1.hln.be/static/photo/2013/14/9/2/20130911122809/media_xll_6120332.jpg


Uit een onderzoek van de Universiteit Gent blijkt dat 98 procent van de Vlaamse kleuters onvoldoende beweegt. De kinderen zitten te vaak in een kinderwagen, kijken te veel tv en spelen te vaak games.

Volgens de internationale norm moeten kleuters dagelijks zo'n 3 uur beweging krijgen. Slecht twee op honderd Vlaamse kleuters voldoen aan deze norm. Dit resultaat komt uit een thesisonderzoek van een Ugent-student dat bij een steekproef van 130 kleuters werd uitgevoerd. Het onderzoek wordt opgevolgd door een veel groter Europees onderzoek van de universiteit dat eind dit jaar zal worden afgerond.

Doctoraatsstudente aan de UGent Marieke De Craemer legt uit: "We zien dat kleuters fysiek niet actief genoeg zijn, en wanneer ze wel actief zijn gaat het vaak om activiteiten met een lage intensiteit zoals rondwandelen. Langdurig hard lopen of fietsen is er dan weer veel minder vaak bij". Volgens De Craemer is de oorzaak te vinden in het feit dat kinderen thuis te vaak bezig zijn met tablets, computerspelletjes, en televisie. Volgens haar is het beter om die dingen voor kinderen van die leeftijd niet in huis te halen. "Kinderen zouden gewoon wat vaker buiten moeten spelen" besluit De Craemer. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder van Delphine verbergt memoires in tijdcapsule

Moeder van Delphine verbergt memoires in tijdcapsule


http://static2.hln.be/static/photo/2013/6/14/7/20130911065418/media_xll_6119317.jpg


Sybille de Selys Longchamps heeft een boek geschreven en laten opbergen in een tijdcapsule die pas in 2100 mag geopend worden, schrijft Het Laatste Nieuws. "Er staan dingen in die ik nu niet kan vertellen", zei de moeder van Delphine Boël gisteren in het tweede deel van 'Onze dochter heet Delphine' op VIER.

Ze heeft dus nog steeds niet alles verteld over haar relatie met koning Albert. De volledige waarheid staat in een boek dat ze meer dan tien jaar geleden schreef. In 2000 werd het, samen met andere boeken, weggestoken in een monument in de gemeente Villecroze, waar Sybille woont. Het standbeeld staat in een gemeentelijk park en kwam er op initiatief van het gemeentebestuur.

"Wat erin staat? Alles wat moet gezegd worden over de relatie met Albert en nog een heleboel andere dingen ook. Sommige dingen vertel je niet als de mensen nog leven. Het maakt te veel kapot."

Het boek zal dus pas over 90 jaar weer het daglicht zien. "Behalve als het echt de spuigaten uitloopt", besluit De Selys lachend. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanners zijn de vuilste slapers, Mexicanen het properst

Japanners zijn de vuilste slapers, Mexicanen het properst


http://static2.hln.be/static/photo/2013/12/16/6/20130911105855/media_xll_6119931.jpg


Britten verkiezen naakt te slapen, Duitsers verluchten hun slaapkamer wekelijks om beter te kunnen indommelen en Japanners versversen het minst vaak hun beddengoed. Een wereldwijd onderzoek naar slaapgewoonten legt de verschillen tussen de verschillende culturen bloot.

Een rondvraag bij 1500 Amerikanen, Canadezen, Mexicanen, Britten, Duitsers en Japanners tussen 25 en 55 jaar brachten heel wat verschillen qua slaappatroon bij deze nationaliteiten aan het licht. Zo kruipt een derde van de Britten het liefst naakt in bed, Japanners en Amerikanen doen twee keer per week een dutje om slaaptekort in te halen. Ook deze twee laatste volkeren krijgen het minste slaap, dat is gemiddeld 6 uur en 22 minuten voor de Japanners en 6 uur en 31 minuten voor de Amerikanen.

Slaapkwaliteit
Twee derde van de Japanners zeggen dat ze minder dan 7 uur slapen op werkdagen, in vergelijking met 53 procent van de Amerikanen, 39 procent van de Britten, 36 procent van de Duitsers, een derde van de Canadezen en 29 procent van de Mexicanen. Iets minder dan de helft, ongeveer 45 procent is elke nacht tevreden over de kwaliteit van hun slaap. Een op de tien Britten zegt wel nooit goed te slapen op weekavonden, dat is dubbel zoveel als de inwoners van de andere landen.

Hygiëne
92 procent van de Mexicanen en 90 procent van de Duitsers voelen zich meer ontspannen wanneer hun slaapkamer een frisse en aangename geur heeft. Dit kan verklaren waarom Duitsers er van houden hun kamers wekelijks te verluchten. Mexicanen zijn de meest hygiënische slapers, ongeveer een kwart zegt dat ze meer dan een keer per week hun lakens verversen. De Japanners zijn het minst proper, 28 procent wast minder dan een keer om de drie weken het beddengoed.

Gebedje

http://static1.hln.be/static/photo/2013/1/5/10/20130911110107/media_xll_6119920.jpg


Ook blijkt dat de bewoners uit verschillende landen er andere rituelen en gewoonten voor het slapengaan op nahouden. 62 procent van de Mexicanen en bijna de helft van de Amerikanen mediteren of bidden het uur voor ze in bed kruipen. Vier op de tien Britten drinkt dan een kalmerend drankje als thee. Maar het vaakst voorkomende bedritueel was televisiekijken, ongeveer 80 procent van de mensen in alle landen gaven toe naar de beeldbuis te kijken voor ze gingen slapen.

Universeel maar toch verschillend
Professor Jan Born aan de universiteit van Tübingen: "Slaap is nauw verbonden met gezondheid en prestaties, maar dat wordt vaak vergeten door onderzoekers. Deze enquête legt de culturele verschillen bloot. Hoewel we weten dat iedereen slaapt, zijn er heel wat verschillen binnen deze universele ervaring, maar dat werd nog niet voldoende onderzocht. De Amerikaanse professor Namni Goel voegt daaraan toe: "Een aangename geur en een ontspannen ritueel voor het slapengaan dragen bij tot een goede nachtrust." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeppelin moet revolutie in goederenvervoer ontketenen

Zeppelin moet revolutie in goederenvervoer ontketenen


http://static0.hln.be/static/photo/2013/13/16/0/20130911022920/media_xll_6119115.jpg


Zeppelins werden een eeuw geleden gezien als hét transportmiddel van de toekomst. Wolkenkrabbers als het Empire State Building in New York werden zelfs gebouwd met aanmeerplaatsen voor luchtschepen. Na het verschrikkelijke incident met de Hindenburg verdwenen ze echter van het voorplan. Nu komt een Amerikaanse firma met een prototype dat een revolutie in het cargotransport moet betekenen.

Schepen hebben als nadeel dat ze traag zijn, vrachtwagens dat ze klein zijn, en grote cargovliegtuigen dat ze log zijn en grote landingsbanen nodig hebben. De Aeroscraft heeft echter weinig ruimte nodig en kan veel cargo laden. Het is met 185 kilometer per uur niet zo snel als jetvliegtuigen, maar aangezien het overal kan opstijgen en landen, kan het totale traject wel sneller zijn. Er kan namelijk vlakbij de fabriek worden opgestegen, zonder eerst alles te verplaatsen naar havens of vliegvelden. Bovendien verbruikt het toestel maar een derde van de brandstof van een volgeladen cargovliegtuig.

De Aeroscraft is een ontwerp van Worldwide Aeros Corp, een bedrijf dat drie miljoen euro subsidie van de Amerikaanse overheid heeft gekregen. Het moet het transportmiddel voor goederen van de toekomst worden. Daarvoor wordt gebruikt gemaakt van een innovatieve technologie die ervoor zorgt dat het luchtschip beter te controleren valt dan vorige generaties.

De zeppelin ziet er nog steeds niet al te sterk uit in vergelijking met grote metalen vliegtuigen. Dat is echter enkel schijn. De Aeroscraft heeft een kogelvrij omhulsel, en als dat omhulsel toch wordt gepenetreerd, zal het niet opeens alle inhoud verliezen zoals een ballon.

De Amerikaanse firma is nu klaar met een prototype, en verwacht in het midden van 2015 productiemodellen van de band te laten rollen. Een versie met 66 ton capaciteit zal 25 miljoen dollar kosten, eentje met 250 ton 55 miljoen. (br.hln - foto photo news)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De twee reuzenpanda's gaan naar Paira Daiza

De twee reuzenpanda's gaan naar Paira Daiza

http://static1.hln.be/static/photo/2013/4/1/2/20130911083732/media_xll_6119372.jpg


De kogel is door de kerk: de twee reuzenpanda's gaan naar dierenpark Pairi Daiza. Dat heeft de Chinese premier Li Keqiang bevestigd aan de Belgische premier Elio Di Rupo, die op bezoek is in China. Volgens het dierenpark zelf worden de panda's in het voorjaar van 2014 verwacht. De dieren zouden ook voor 15 jaar in plaats van de gebruikelijke 10 jaar worden uitgeleend.

Gisteren raakte al bekend dat China van plan was twee reuzenpanda's uit te lenen aan Pairi Daiza. De Antwerpse Zoo, die tien jaar geleden al eens naast de komst van Chinese panda's greep, reageerde "verontwaardigd en teleurgesteld". De kwestie kreeg ook een politiek communautair tintje. N-VA-Kamerlid Zuhal Demir beschuldigde Di Rupo er namelijk van om via diplomatieke contacten het dierenpark in de buurt van zijn thuisstad Bergen te bevoordelen, ten nadele van de Antwerpse Zoo. Ze kondigde aan dat ze de premier over de kwestie zou interpelleren. Ook Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) liet verstaan dat hij een uitleg van Di Rupo verwachtte.

In een onderling gesprek heeft de Chinese premier Li Keqiang aan Di Rupo bevestigd dat de twee reuzenpanda's aan Pairi Daiza zullen worden uitgeleend. Di Rupo sprak achteraf van "een eer voor België".

Pairi Daiza zegt dat de overeenkomst met de Chinese autoriteiten is ondertekend. De twee panda's die worden uitgeleend zijn vier jaar. Het gaat om een mannetje Xinhui (wat "schitterende ster" betekent) en een wijfje Haohao (wat "lief" betekent). Opmerkelijk is dat de dieren niet voor de gebruikelijke 10 jaar maar voor 15 jaar zullen worden uitgeleend. Volgens Pairi Daiza worden de dieren in de lente van 2014 verwacht. Dan viert het dierenpark ook zijn 20ste verjaardag.

Pairi Daiza organiseert vrijdag, wanneer voorzitter en stichter Eric Domb terug is uit China, een persconferentie. Die zal plaatsvinden om 14 uur in het dierenpark zelf. (br.hln)



» Reageer (0)
10-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Experts breken magisch champignondieet volledig af

Experts breken 'magisch champignondieet' volledig af


http://static1.hln.be/static/photo/2013/15/8/10/20130910145346/media_xll_6117730.jpg


Heel wat sterren als Kelly Osbourne en Katy Perry zijn fan van het zogenaamde chamignondieet, wat zou een efficiënte manier om af te vallen aan bepaalde probleemzones als billen en buik, terwijl je borsten hun grootte blijven behouden. Experts menen echter dat geen enkel dieet deze verwachtingen kan inlossen.

Het trendy dieet 'M-plan' belooft vrouwen te helpen extra kilo's aan hun buik, kont, dijen en bovenarmen kwijt te spelen, terwijl de boezem niet lijdt onder het gewichtsverlies. Door twee weken lang een normale maaltijd per dag te vervangen door een gerecht met paddenstoelen zou je al wonderen mogen verwachten. Experts zeggen echter dat er niets magisch is aan paddenstoelen en dat de werking van het dieet overdreven wordt.

Gezondheidsexperte Jeanette Jackson: "Het paddenstoelendieet zorgt ervoor dat de kilo's verdwijnen waar jij dat wil, en dat het blijft waar nodig. Je neemt dan ook de rest van de dag minder calorieën op dankzij de hoge voedingswaarde. De vezels in champignons promoten een goede functie van de darmen, waardoor je langer een voldaan gevoel hebt en je niet zo snel honger krijgt. Dit neemt ook de zin in ongezonde tussendoortjes weg. Als laatste zijn champignons een goede bron van proteïne zonder veel calorieën te bevatten." 

Diëtiste en redactrice voor LiveScience zegt dat er niets 'magisch' is aan paddenstoelen, maar dat het vervangen van elke maaltijd door eender welke groente iedereen helpt af te vallen. "Het kan niet dat champignons je helpen af te vallen waar jij dat wil." Ook voedingsexperte Lucy Wyndham staat haar bij: "Hoewel paddenstoelen voedzaam zijn, kunnen ze niet helpen afvallen waar jij wil. Het is zo het vermageringsproces kunnen helpen  omdat ze caloriearm zijn. Daarnaast zijn ze ook goedkoop. Maar vrouwen die verwachten dat ze hiermee overal zullen afval, behalve aan hun boezem, geloven nog in sprookjes." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet enkel voor het geld: wat drijft vrouwen tot prostitutie?

Niet enkel voor het geld: wat drijft vrouwen tot prostitutie?


http://static0.hln.be/static/photo/2013/14/16/1/20130910161007/media_xll_6117976.jpg
Eva Pauwels


Het nieuws dat Eva Pauwels in de prostitutie stapt verbaast de meeste Vlamingen niet. Deze op dool geraakte ex-vrouw van komiek Jacques Vermeiren zou nu 'gezelschapsdame zijn' om haar schuldenberg af te lossen. De meerderheid van de prostituees halen dezelfde reden aan voor hun beroepskeuze, maar ook hun eigen seksualiteit en seksuele nieuwsgierigheid zijn hun drijfveren.

Had Eva Pauwels echt geen andere opties om aan geld te komen om haar alcoholverslaving te financieren en haar schulden af te lossen? Een enquête bij Deense prostituees toonde aan dat 85 procent van de sekswerkers in deze sector stappen vanwege het geld. Hoewel hun gemiddeld loon niet eens zoveel hoger ligt dan het nationaal gemiddelde. In een nieuwe enquête uit 2012 gaf de helft toe dat ze voor dit beroep ook hadden gekozen uit seksuele nieuwsgierigheid. 68 procent beschouwt haar werk als een onderdeel van haar seksualiteit.

Antropoloog Jens Kofod: "Hoewel geld de voornaamste reden is voor vrouwen om hun lichaam te verkopen, is het verrassend dat seksuele motivatie ook zo belangrijk is. Prostituees stappen in het vak om veel verschillende redenen, maar voelen zich vaak gestigmatiseerd door de samenleving dat ze moeten stoppen in plaats van dat anderen hun keuze respecteren. Slechts minder dan de helft van hen heeft al overwogen te stoppen.

De Zweedse onderzoekers hebben vier verschillende types van prostituees ontdekt. Je hebt de mannelijke escortes, de vrouwelijke escortes, sekswerkers en straatprostituees. De meerderheid van de tweede en de derde groep hadden een grote seksuele interesse voordat ze in het vak stapten. Straatmadeliefjes stapten in de industrie om geld te verdienen voor hun problemen als een drugverslaving.

Sommige van de dames gebruiken het geld voor hun huur, voeding en verzorging van hun kinderen, anderen spenderen dit aan problemen als hun drugverslaving, sommigen betalen er extravagante uitspattingen mee als een weekje vakantie. Een vaak voorkomend verhaal is dat een man de scheiding aanvraagt, waardoor de vrouw plots zonder bron van inkomsten valt. De vrouw ziet prostitutie dan als de enige manier om geld te verdienen. De onderzoekers besluiten dat prostitutie genuanceerder is dan we voorheen dachten. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe slaaptekort je lelijk maakt

Hoe slaaptekort je lelijk maakt


http://static1.hln.be/static/photo/2013/11/16/7/20130910132557/media_xll_6117517.jpg


Dat slaaptekort je dik kan maken en slecht is voor je genetische opbouw wisten we al langer, maar nu hebben Zweedse onderzoekers ontdekt dat dit ook nadelig is voor je uiterlijk.

Een korte nacht heeft invloed op je gelaatstrekken. 40 observeerders gaven voor het onderzoek een score aan 20 gezichtsfoto's op basis vermoeidheid, gezichtsuitdrukking en vermoeidheid. 10 personen werden gefotografeerd op 14.30 na een normale nacht en 10 personen na 31 uur van wakker blijven gevolgd door een nacht met enkel 5 uur slaap. "De resultaten tonen aan dat slaaptekort de trekken rond de ogen, mond en de huid treft, deze trekken zijn een teken voor anderen dat je te weinig slaapt. Omdat gelaatstrekken belangrijk zijn voor de communicatie tussen mensen, hebben de uiterlijke kenmerken van slaaptekort ook sociale gevolgen."

De uiterlijke tekenen van slaaptekort zijn hangende oogleden, rode ogen, gezwollen ogen, donkere kringen onder de ogen, bleke huid, meer rimpels en hangende mondhoeken. Mensen die te weinig hebben geslapen zien er ook droeviger uit dan na een normale nacht. En droefheid werd in verband gebracht met een vermoeid uiterlijk.

Volgens wetenschappelijke bronnen kampt een derde van de wereldbevolking met ernstig slaaptekort. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stephen Hawking schrijft autobiografie

Stephen Hawking schrijft autobiografie


http://static0.hln.be/static/photo/2013/5/13/5/20130909110138/media_xll_6113825.jpg


De gerenommeerde Britse natuurkundige, kosmoloog en wiskundige Stephen Hawking (71) heeft een autobiografie geschreven, die donderdag uitkomt. De wetenschapper die door een ziekte vrijwel volledig verlamd is, schreef het boek zelf door zijn verzwakte wangspieren tegen een bewegingssensor te houden, die was verbonden aan een computerscherm.

Hawkings autobiografie, 'My Brief History', verhaalt over zijn huwelijken en zijn ziekte, de zeldzame neurologische aandoening amyotrofe laterale sclerose, waaraan hij vanaf zijn 21ste lijdt. Toen werd nog gedacht dat hij niet meer dan een paar jaar zou hebben, maar zijn eerste en tweede vrouw redden verschillende keren zijn leven, blijkt uit een voorpublicatie in The Independent.

Zijn eerste vrouw, Jane Wilde, trok hem uit een diepe depressie toen hij net te horen had gekregen dat hij de ziekte had. Ook weigerde ze in 1985 dat de beademingsapparatuur zou worden uitgeschakeld toen Hawking een longontsteking had.

Hij kreeg drie kinderen met haar, maar worstelde zelf met de verantwoordelijkheid voor die kinderen. "Ze vreesde dat ik snel zou sterven en wilde iemand die haar en de kinderen kon steunen als ik er niet meer zou zijn", schrijft Hawking. Met instemming van de wetenschapper nam ze daarom een man in huis, maar die situatie leidde uiteindelijk tot een pijnlijke scheiding. (br.hln)




» Reageer (0)
09-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Webwinkels zijn booming business in ons land

Webwinkels zijn booming business in ons land


http://static0.hln.be/static/photo/2013/18/14/4/20130909173027/media_xll_6115339.jpg


Terwijl de kleinhandel rake klappen krijgt, is de handel via het internet 'booming business'. Het aantal webshops in ons land neemt alsmaar toe en ook de klant kiest steeds vaker voor een aankoop via het net. Dat blijkt uit cijfers van zelfstandigenorganisatie NSZ en wordt bevestigd door sectorvereniging Safeshops.be.

Volgens het NSZ opent er elke dag in ons land minstens één webwinkel, goed voor 418 opgestarte webshops in de eerste acht maanden van dit jaar. Vijf jaar geleden waren dat er amper 194. Volgens de zelfstandigenorganisatie gaat het om "pure spelers", die dus enkel een internetactiviteit hebben. Het NSZ telt momenteel 1.907 van die zuivere webwinkels in ons land.

De cijfers kunnen niet bevestigd worden door Safeshops.be, de sectorvereniging die een aantal grote spelers uit het veld vertegenwoordigt. Voorzitter Marc Périn wijst erop dat het niet altijd evident is om louter boekhoudkundig te zien of een webshop een zogenaamde pure speler is: hij kan georganiseerd worden onder een andere vennootschap maar toch in aanvulling van een gewone handelsactiviteit. "Daar komt nog bij dat er niet alleen webshops zijn die zich richten naar de consument, maar ook naar andere bedrijven (B2B)."

Maar Safeshops.be bevestigt wel de groeiende tendens. "Per maand worden er tussen de 100 à 110 webshops gecreëerd, berekende het online betalingsplatform Ogone eerder (...) De e-handel groeit met een gemiddelde van meer dan 30 procent".

Er zijn verschillende verklaringen voor het succes van de onlinehandel. "Het internet wordt steeds meer gezien als een volwaardig verkoopkanaal. Bovendien zijn de startinvesteringen miniem in vergelijking met het opstarten van een klassieke winkel", stelt Christine Mattheeuws van het NSZ. "Een webwinkel heeft ook een breder bereik dan een klassieke winkel, die het louter moet hebben van de lokale consument."

Toch is de klassieke winkel niet ten dode opgeschreven. Maar men mag niet schuwen om nieuwe (online) kanalen te gebruiken "om succesvol te blijven", waarschuwen zowel het NSZ als de sectorvereniging voor onlinehandel. (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!