Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




01-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste zonnecentrale ter wereld opgestart

Grootste zonnecentrale ter wereld opgestart


http://static3.hln.be/static/photo/2013/11/0/2/20131001163417/media_xll_6168722.jpg


In de Mojave-woestijn in Californië is de grootste zonnecentrale ter wereld opgestart. Op volle capaciteit zal ze 140.000 gezinnen van stroom kunnen voorzien.

De langverwachte Ivanpah-centrale van het Amerikaanse energiebedrijf Brightsource Energy is met 140 hectare de grootste in haar soort. De centrale bestaat uit 300.000 spiegels die met de zon meedraaien en het zonlicht concentreren op drie torens van elk 140 meter hoog. Daar wordt stoom gecreëerd om via turbines elektriciteit op te wekken.

De eerste van die drie torens levert stroom aan het net, en binnen enkele maanden moet ook de tweede toren operationeel worden. Als ze alle drie werken, zal de centrale een capaciteit halen van 392 megawatt, genoeg om 140.000 gezinnen van stroom te voorzien en zo 400.000 ton CO2 per jaar uit te sparen.

Het project krijgt ook kritiek omdat voor de enorme centrale onder meer honderd bedreigde woestijnschildpadden verhuisd moeten worden. Anderen vragen zich af waarom voor de stoommethode gekozen werd in het midden van de woestijn, eerder dan voor fotovoltaïsche panelen.

Maar de meeste milieuverenigingen zijn het erover eens dat het project een belangrijke stap vormt in de ontwikkeling van hernieuwbare energie over de hele wereld.

Een van de drijvende krachten achter het project is zoekgigant Google, die 168 miljoen dollar (124 miljoen euro) investeerde in het project. "Bij Google investeren we in projecten die het potentieel hebben om het energielandschap te veranderen", zegt Rick Needham, directeur Energie en Duurzaamheid bij de zoekgigant. "Ivanpah is een van die projecten. We zijn dan ook opgetogen met de aansluiting op het net." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Labrador ontfermt zich over kleuter met syndroom van Down

Labrador ontfermt zich over kleuter met syndroom van Down

Klik op de foto om het vertederend filmpje te bekijken





Het is ontzettend schattig om te zien. Een Labrador die zich ontfermt over een kleuter met het syndroom van Down. De kleine Hernan uit Buenos Aires weigert om te spelen met Himalaya, maar de trouwe viervoeter geeft niet op.

Hernan schuwt volgens mama Ana fysiek contact door zijn aandoening, maar Himalaya blijft aandringen en is ontzettend lief voor de jongen. Uiteindelijk gaat Hernan toch door de knieën en geeft de kleuter de schattige Labrador iets wat op een dikke knuffel lijkt (3'16").



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meeste souvernirs gaan meteen de prullenbak in

Meeste souvernirs gaan meteen de prullenbak in


http://static1.hln.be/static/photo/2013/9/3/12/20131001110253/media_xll_6167637.jpg


Het is vaak geen makkelijke opdracht om op vakantie een geschikt souvernir te vinden voor vrienden en familie. Reizigers zullen dan ook niet graag vernemen dat het merendeel van de meegebrachte spullen onmiddellijk richting prullenbak gaat.

Een souvenir kopen voor het thuisfront lijkt misschien een leuk idee op vakantie, maar het geld kan beter aan andere dingen worden besteed, constateert vliegticketzoekmachine Skyscanner na een bevraging van 2.000 mensen.

Meer dan twee derde (69 procent) van de deelnemers aan de enquête geeft aan souvenirs niet te waarderen en 15 procent gooit de spullen dan ook meteen weg.

Vooral beeldjes, grappige T-shirts en goedkope sieraden scoren slecht, maar ook magneten en sleutelhangers worden steeds minder vaak met plezier ontvangen.

Nochtans zijn deze ongewenste geschenken allesbehalve goedkoop. Gemiddeld wordt 39 euro uitgegeven aan een souvernir. 14 procent zegt meer dan 45 euro te besteden aan cadeautjes voor het thuisfront en 9 procent zelfs meer dan 60 euro.

Slechts 4 procent van de respondenten vindt de ontvangen gift nuttig, de overigen smijten het in de prullenbak, stoppen het geschenk meteen diep weg in een kast, doneren het aan een goed doel, gebruiken het als cadeau voor iemand anders of verkopen het online.

Top 10 meest ongewenste souvenirs:
1.Beeldje
2.Grappig T-shirt
3.Goedkope sieraden
4.Sleutelhanger
5.Magneet
6.Voedingsmiddel
7.Sneeuwbol
8.Nep dvd
9.Lokale drank
10.Souvenir uit vliegtuig



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nathan krijgt euthanasie na mislukte geslachtsoperatie

Nathan krijgt euthanasie na mislukte geslachtsoperatie


http://static2.hln.be/static/photo/2013/10/10/9/20131001083025/media_xll_6167049.jpg


Voor het eerst heeft een Vlaming zich laten euthanaseren na een geslachtsoperatie. Onder medische begeleiding van VUB-professor Wim Distelmans nam Nathan Verhelst (44) gisteren om 14 uur afscheid van het leven. Nathan, die 42 jaar lang Nancy heette, zag geen andere uitweg meer. Hij was als jongen geboren in een meisjeslichaam, en is als man gestorven in een lijf dat hij niet wilde. "Hier was sprake van ondraaglijk psychisch lijden."

Nathan werd 44 jaar geleden in Hamme geboren als Nancy, als enige dochter in een gezin met drie jongens. "Ik was het meisje dat niemand wilde", getuigde Nathan, 24 uur voor zijn dood aan onze redactie. "Terwijl mijn broers opgehemeld werden, kreeg ik een berghok boven de garage als slaapkamer. 'Was je maar een jongen geweest, klaagde mijn moeder'. Ik werd getolereerd, meer niet."

Nathan ontdekte - al dan niet onder druk van zijn familie - als tiener dat hij zich beter voelde als man. "Ik scheerde me druk, droeg liefst ruige jeans en werd verliefd op vrouwen." Maar zijn echte droom was een geslachtsoperatie. Die kwam er in drie fasen: een hormonenkuur in 2009, wat later een borstamputatie en tot slot een vervangpenis in 2012. Maar geen van beide operaties verliepen naar wens. (br.hln)

Lees het volledige verslag in de krant Het Laatste Nieuws



» Reageer (0)
30-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 voedingsmiddelen om deze herfst te ontgiften

8 voedingsmiddelen om deze herfst te ontgiften

http://static3.hln.be/static/photo/2013/8/10/9/20130930152111/media_xll_6165774.jpg


Over enkele maanden komt het feestseizoen er weer aan, dus hebben velen nu al het gevoel dat hun dieet gedoemd is om te mislukken. Maar dat klopt niet: in de herfst zijn er een pak ontgiftende voedingsmiddelen die je lichaam weer op het goede spoor kunnen krijgen. Wij zetten de belangrijkste voor jou op een rijtje.

1. Gember

Last van buikpijn? Probeer dan gember. Deze pittige wortel verlicht niet alleen je verteringssysteem, maar bevat ook een pak antioxidanten en anti-ontstekingsbestanddelen. Gember kan ook een boost geven aan je immuunsysteem, want de ontgifting zorgt voor gezond zweet, dat je lichaam ontdoet van infecties.

2. Bieten

Van bieten is aangetoond dat ze ontgiftende, antioxidante en anti-ontstekingseigenschappen hebben. Ze bevatten ook veel foliumzuur, vezels en kalium. Om het meeste uit je bieten te halen eet je ze het best rauw.

3. Granaatappels

Van granaatappels is geweten dat ze vechten tegen bepaalde types kanker en je dieet vullen met een heleboel vitamines. De zaadjes helpen ook bij het verlagen van je cholesterol, verlagen het risico op een beroerte en kunnen zelfs helpen om je gewicht op peil te krijgen.

4. Spruitjes

Nutritioneel gezien zijn spruitjes een uitstekende keuze: ze bevatten niet veel calorieën, maar wel veel vitamine C en K, zwavel en vezels. Bovendien werken spruitjes ook ontgiftend en bevatten ze kankerafwerende antioxidanten en zelfs enkele omega 3-vetzuren.

5. Boerenkool

Wil je je stress of een ontsteking verlichten? Doe dan een beroep op boerenkool. Deze bladgroente kan ook je cholesterol verlagen en draagt bij tot een gezonde spijsvertering. Je kan op verschillende manieren genieten van deze voedingsrijke groente: rauw, gestoomd, gepureerd, enzovoort.

6. Appels

Appels zijn rijk aan onoplosbare vezels en pectine, wat toxines opslorpt en naar buiten brengt via het darmkanaal. Appels bevatten ook gluconzuur, dat helpt om oestrogeenachtige chemicaliën en voedseladditieven uit het lichaam te krijgen.

7. Zoete aardappelen

Frietjes van zoete aardappelen zijn niet gezond, maar de patatjes op zich zijn wel een goed detoxmiddel. Ze helpen je niet alleen om gewicht te verliezen, maar zijn ook een grote bron van vitamine A en hebben hoge gehaltes antioxidanten.

8. Ajuinen

Nee, ze geven je geen goede adem, maar ajuinen helpen je wel om te ontgiften. Ze bevatten ook flavonoïden, die het risico op kanker, hartziekten en diabetes verminderen. Een ajuin is ook een van de meest polyfenolrijke voedingsmiddelen die je kunt eten, een essentiële stof die helpt om je lichaam juist te doen werken.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Nepalees van 41 cm groot claimt kleinste man ter wereld te zijn

Een Nepalees van 41 cm groot claimt kleinste man ter wereld te zijn


http://static1.hln.be/static/photo/2013/14/11/2/20130930173212/media_xll_6166217.jpg


Een 73-jarige Nepalees is slechts 41 cm groot en is daarmee naar eigen zeggen de kleinste man ter wereld. Hij wil dat zijn naam opgenomen wordt in het World Guinness Book Of Records.

Nau, die zich verplaatst in een rolstoel, trok onlangs naar de Nepalese hoofdstad om aanspraak te maken op de titel van kleinste man ter wereld. Eenmaal teruggekeerd in zijn dorp in het zuidwesten van het land, waar hij leeft bij de familie van zijn broer, nam hij weer zijn oude leventje op.

"Ik ben heel gelukkig", verklaarde hij vandaag. Nau is naar eigen zeggen de kleinste man ter wereld die zich niet zelfstandig kan verplaatsen. Het huidige record staat op de naam van een 61 centimeter grote Taiwanees.

Een andere Nepalees, Chandra Bahadur Dangi (74 jaar), is met zijn 54,6 centimeter recordhouder in de categorie van mobiele mensen.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier op de tien Nederlanders voelt zich eenzaam

"Vier op de tien Nederlanders voelt zich eenzaam"


http://static0.hln.be/static/photo/2013/0/11/5/20130930064648/media_xll_6164075.jpg


Bijna veertig procent van de volwassen Nederlanders voelt zich eenzaam. Een op de drie Nederlanders boven de 18 jaar zegt zich enigszins eenzaam te voelen en bijna een op de tien geeft aan (zeer) ernstig eenzaam te zijn. Dat valt op te maken uit cijfers verzameld door Nederlandse instanties bij ruim 370.000 mensen ouder dan 18 jaar.

Hoe eenzaam mensen zich voelen blijkt afhankelijk van onder meer leeftijd, gezondheidstoestand en economische zekerheid. Zo zegt 65 procent van de mensen die 90 jaar of ouder zijn, zich eenzaam te voelen, waarvan 17 procent zeer eenzaam.

Ook stellen de onderzoekers dat 62 procent van de mensen met een beperking zich alleen voelt, terwijl 35 procent van degenen zonder beperkingen dat aangeeft. Verder geven mensen die zich gezond voelen minder vaak (32 procent) aan eenzaam te zijn dan zij die zich niet gezond voelen (60 procent).

Ook maakt het kennelijk uit of je getrouwd bent of niet: van de mensen die gescheiden of weduwe/weduwnaar zijn, voelt 58 procent zich eenzaam, tegenover 33 procent van de gehuwden of samenwonenden en 45 procent van de alleenstaanden. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal ziekenhuisinfecties daalt niet, vooral artsen met vuile handen oorzaak

Aantal ziekenhuisinfecties daalt niet, vooral artsen met vuile handen oorzaak


http://static0.hln.be/static/photo/2013/11/1/8/20130930042050/media_xll_6164048.jpg


Ondanks campagnes voor een betere hygiëne daalt het aantal ziekenhuisinfecties niet. Bovendien worden de infecties gevaarlijker. Vooral artsen hebben vuile handen. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

Zowat zes procent van de patiënten in het ziekenhuis loopt een infectie op met kiemen als de ziekenhuisbacterie. In alle Belgische ziekenhuizen samen gaat het jaarlijks om zowat 111.300 patiënten met een ziekenhuisinfectie. Dat becijfert het European Centre for Disease Prevention and Control.

De belangrijkste oorzaak van ziekenhuisinfecties is een slechte handhygiëne. Uit controles in ziekenhuizen blijkt dat vooral artsen
en niet zozeer verpleegkundigen hun handen onvoldoende ontsmetten. De kiemen die ze doorgeven, worden almaar gevaarlijker, zegt Annette Schuermans, professor ziekenhuishygiëne aan de KU Leuven. "Er circuleren in de ziekenhuizen meer en meer kiemen waartegen veel antibiotica niet opgewassen zijn. Onlangs nog deed de CPE-bacterie haar intrede. Die bacterie kan verschillende antibiotica afbreken."

Doorheen de jaren blijken onze ziekenhuizen er overigens niet op vooruit te gaan. "Al sinds het midden van de jaren '80 schommelt in
België het aandeel patiënten met een ziekenhuisinfectie rond de zes procent", zegt professor Schuermans. Toch hebben vorige campagnes er voor gezorgd dat dat cijfer niet hoger ligt.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man kan weer kussen met Teflon in hoofd

Man kan weer kussen met Teflon in hoofd


http://static1.hln.be/static/photo/2013/8/13/10/20130930125946/media_xll_6164995.jpg


Een Brit kan eindelijk weer zijn vrouw zoenen en dat met Teflon. De dokters brachten het product aan in het hoofd van de man. Een beschadigde zenuw bezorgde Mark Steadman heel wat last. De minste aanraking van zijn gezicht zorgde voor pijn en verkramping.

Een kus van zijn geliefde kon niet langer maar na vier jaar ellende kan hij opnieuw lachen. Chirurgen brachten Teflon aan en met het product kan de opspelende zenuw in bedwang gehouden worden. "Ik kan niet beschrijven hoe geweldig het is nu ik opnieuw mijn vrouw kan zoenen", aldus de vader van drie kinderen. "De zenuw verpestte mijn leven. De pijn was zo intens. Ik was tot niets meer in staat. Ook eten was soms een hel. Zo rolde ik bij mijn ouders over de vloer van de pijn toen we uitgenodigd waren voor een etentje. Dagelijks kreeg ik tot 250 aanvallen. De keren dat ik op mijn knieën zat van de pijn zijn niet te tellen. Ik moest soms tot vijftig pijnstillers per dag slikken. Het was niet leefbaar, ik was een zombie", blikt de Brit terug.

De man uit Kidderminster, Worcestershire onderging een 6 uur durende operatie en zou nu minstens tien jaar lang volledig pijnvrij moeten zijn. "Ik kan niet beschrijven hoe gelukkig ik ben. Eindelijk heb ik mijn man terug. Ik kan maar niet stoppen met hem te kussen", besluit Louise. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nummerplaat verplicht voor alle bromfietsen vanaf lente

Nummerplaat verplicht voor alle bromfietsen vanaf lente


http://static2.hln.be/static/photo/2013/12/2/9/20130930050011/media_xll_6164049.jpg


Alle gemotoriseerde voertuigen die zich op de openbare weg begeven, moeten vanaf maart 2014 een nummerplaat dragen. Het gaat om alle
zogenaamde 'brommobielen', golfkarretjes en tienduizenden bromfietsen. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

Brommobielen, auto's waar geen rijbewijs voor vereist is, bromfietsen van minder dan 125 cc en golfkarretjes zijn de enige gemotoriseerde
voertuigen die nog steeds geen nummerplaat hebben en dus moeilijk kunnen geverbaliseerd worden wanneer ze een overtreding begaan. Volgende lente komt daar dus verandering in. Een uitzondering geldt voor elektrische fietsen en automatisch aangedreven rolwagentjes.

Hoe de nummerplaten er zullen uitzien of wat ze gaan kosten, wordt nog over onderhandeld. Voor de nieuwe regel moet ook de wegcode worden aangepast. Volgens het kabinet van staatssecretaris voor Mobiliteit Wathelet zal alles rond zijn tegen volgende lente.

Politiediensten zijn alvast tevreden. Door een kenteken te geven, wordt het immers makkelijker om de voertuigen te verbaliseren. Er zijn nogal wat misbruiken, zoals overdreven snelheid of geen parkeerticket betalen. (br.hln)



» Reageer (0)
29-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adriano Celentano - Prisencolinensinainciusol

Adriano Celentano - Prisencolinensinainciusol

Klik op de foto om hem te beluisteren





Adriano Celentano (Milaan, 6 januari 1938) is een Italiaanse zanger, songwriter, komiek, acteur en televisiepresentator.


Adriano Celentano is opgegroeid in Milaan, waar hij zijn eerste levensjaren woonde in de Via Cristoforo Gluck 14. Later zou hij hierover het lied schrijven Il ragazzo della via Gluck (de jongen van Via Gluck). Zijn ouders verhuisden vanuit Apulië in het zuiden van Italië naar het noorden om werk te vinden.

In zijn muziek is Celentano sterk beïnvloed door zijn idool Elvis Presley en de opkomst van de rock-'n-roll-muziek in de jaren '50. Celentano is sinds die tijd onveranderd populair: hij verkoopt nog steeds veel albums en hij is nog vaak op tv te zien. In totaal maakte Celentano 44 albums.

Celentano maakte ook films. Deze waren meestal een commercieel succes: in de jaren '70 en een deel van de jaren '80 werd hij beschouwd als de koning van de B-film. Als acteur was hij op zijn best als Serafino (1968), een film geregisseerd door Pietro Germi.

Celentano is getrouwd met Claudia Mori en heeft drie kinderen: Giacomo, Rosita en Rosalinda Celentano, die bekend is als het personage Satan in Mel Gibsons The Passion of the Christ. Tegenwoordig woont hij met zijn vrouw in Galbiate. Waar hij in 1994 een villa heeft laten bouwen.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom ballerina's zelden duizelen na pirouettes

Waarom ballerina's zelden duizelen na pirouettes


http://static3.hln.be/static/photo/2013/6/10/7/20130929180748/media_xll_6163207.jpg


Je ooit al afgevraagd waarom ballerina's na een indrukwekkende reeks pirouettes niet in het minste lijken te duizelen? Onderzoekers van het Londense Imperial College hebben ontdekt dat de hersenen van geoefende dansers zich herprogrammeren om signalen van het binnenoor te onderdrukken.

Wanneer we aan een snel tempo ronddraaien, kunnen we vocht in de evenwichtsorganen van het binnenoor voelen bewegen via piepkleine haartjes. Wanneer we plots stoppen, blijft de vloeistof echter verder bewegen, waardoor het gevoel kan ontstaan dat je nog steeds aan het draaien bent.

Balletdansers maken gebruik van een techniek die 'spotting' wordt genoemd, waarbij ze hun hoofd zo minimaal mogelijk bewegen door te focussen op één bepaalde plek op de grond. Toch zou dit niet de enige reden zijn waarom ze weinig of geen last blijken te hebben van duizeligheid. Uit onderzoek blijkt nu dat verschillen in de hersenstructuur van geoefende dansers hen toelaat pirouettes te draaien zonder te duizelen.

Onder duizelen verstaan we het gevoel van beweging terwijl je in werkelijkheid gewoon stilstaat. Iedereen kent het wel, maar bij ongeveer één op de vier mensen wordt het op een bepaald moment in hun leven een chronisch probleem. De Londense onderzoekers hopen dan ook dat hun bevindingen patiënten met chronische duizeligheid kunnen helpen.

Tijdens het onderzoek werd een experiment uitgevoerd met 29 ballerina's en 20 vrouwelijke roeiers. Ze werden rondgedraaid in een stoel en moesten aangeven hoe snel ze dachten dat ze nog aan het draaien waren van zodra de stoel stopte met bewegen. Ondertussen werd ook de hersenactiviteit in kaart gebracht op MRI-scans.

Meteen werd duidelijk dat de danseressen een veel betere kijk op de situatie hadden. De ballerina's met de meeste ervaring bleken zelfs resistent tegen het duizelen. De hersenscans lieten verschillen zien tussen de danseressen en de roeisters in twee regio's: het cerebellum, waar signalen van de evenwichtsorganen verwerkt worden, en de cerebrale cortex, waar duizeligheid wordt waargenomen.

"Het is nutteloos voor dansers om zich duizelig te voelen, dus past het brein zich na jaren van training aan om die signalen te onderdrukken", verklaart dokter Barry Seemungal. Het doel is nu de specifieke hersenregio's bij patiënten met chronische duizeligheid te onderzoeken, om van daaruit aan een behandeling te werken.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Braziliaans gezin houdt zeven tijgers als huisdieren

Braziliaans gezin houdt zeven tijgers als huisdieren


http://static1.hln.be/static/photo/2013/6/2/10/20130926101043/media_xll_6156025.jpg

Zeven grote tijgers, ze lopen als huisdieren door de woning van Ary Borges, net als honden en katten dat bij andere mensen doen. De Braziliaanse dierenliefhebber redde acht jaar geleden twee tijgers uit een circus. De dieren kregen jongen. Nu zijn het er zeven, die met het gezin van Borges samenleven.

De Braziliaan laat de tijgers in huis, op de slaapkamers, zwemmen in het zwembad, en zelfs als 'paard' fungeren voor zijn kleindochter. Dat meldt The Daily Mail. Borges weigert te geloven dat het gevaarlijk is om met de roofdieren samen te leven. Hij is van mening dat hij de dieren met respect behandelt en daardoor hetzelfde terugkrijgt van de tijgers.

Acht jaar geleden redde Borges twee tijgers uit een circus. Hij ving de dieren thuis op en wilde een voortplantingsprogramma starten om hun voortbestaan te garanderen. De Braziliaan moest het programma stopzetten nadat hij van de autoriteiten te horen kreeg dat hij geen geldige vergunningen had. Toch werden vijf jonge tijgers geboren.

Het gezin van de Braziliaan voedde de dieren op. Zijn drie dochters spelen en zwemmen met de tijgers. Dochter Uraya: "Ze zijn onderdeel van het gezin. Ik kan me niet voorstellen zonder ze te moeten leven".

Het gezin heeft plannen een groot natuurpark te beginnen in Maringa, Zuid-Brazilië en hoopt op een vergunning.  

Maar niet iedereen is blij met de aanwezigheid van de huisdieren. Rafael, de echtgenoot van Uyara, is bang voor de beesten. "Ik probeer zo min mogelijk contact met ze te hebben. Ze kunnen dodelijk zijn". Dat zijn schoonvader zijn kleindochter - de dochter van Rafael en Uyara - af en toe op de rug van de tijgers laat rijden, is Rafael een doorn in het oog. (br.hln)

Bekijk de foto's door op de link te drukken



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saunabezoek terugbetaald door ziekenfonds

Saunabezoek terugbetaald door ziekenfonds


http://static1.hln.be/static/photo/2013/12/14/0/20130929071302/media_xll_6162225.jpg


Vanaf 1 januari 2014 komt het Onafhankelijk Ziekenfonds jaarlijks voor 25 euro tussen in een saunabezoek. Dat schrijft De Zondag. "Omdat wij begrijpen dat het belangrijk is om tijd voor jezelf te nemen en te ontstressen", klinkt het bij het ziekenfonds.

De Saunavereniging probeerde ook het Neutraal Ziekenfonds tot een tussenkomst te verleiden, maar die houden voorlopig de boot af. "We willen geen Mattheüseffect creëren", zegt Jürgen Constandt, algemeen directeur van het Vlaams en Neutraal Ziekenfonds. "We betwisten niet dat een saunabezoek gezond is, maar om ook financieel tussen te komen, lijkt ons een brug te ver." (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bh-blunders die we blijven begaan

Bh-blunders die we blijven begaan


http://static3.hln.be/static/photo/2013/4/0/4/20130927093826/media_xll_6158284.jpg


Elke vrouw weet dat de perfecte beha vinden een uitputtende strijd kan zijn. Helaas is het voor de gezondheid van je borsten én voor een zelfzekere uitstraling van belang dat je de tijd neemt om uit te zoeken welke bh bij jouw boezem past. Omdat het vrouwelijk ras hardnekkig blijft volharden in de boosheid, zetten we de grootste bh-blunders nog eens even op een rij.

De bh-blunders die we blijven begaan:

1. Je laten leiden door de cupmaat
Het klinkt misschien gek, maar je mag eigenlijk nooit op behajacht gaan op basis van je cupmaat. Kijk liever altijd eerst naar de juiste omtrek, aangezien cupmaten nooit standaard zijn én ze bovendien binnen één soort sterk kunnen verschillen van grootte al naargelang de omtrek. Een 85D zal qua cup bijvoorbeeld groter zijn dan een 75D. Door de focus op jouw cupmaat te lossen, kan je ongeremd op zoek gaan naar die ene bh die écht goed zit.

2. Een te kleine cupmaat/te grote omtrek dragen
Aansluitend bij de eerste blunder, laten veel vrouwen zich definiëren door een vertrouwde cupmaat. Hierdoor blijven ze vastklampen aan die specifieke maat, in plaats van te kiezen voor een passende omtrek met een grotere cupmaat. Wie bijvoorbeeld een 80C draagt, maar eigenlijk een omtrek van 70 nodig heeft, zou bij sommige merken plots moeten grijpen naar een 70E. Experten raden daarom aan om de grotere maat te omarmen omdat je beha wel degelijk beter zal zitten.

3. Je beha sluiten in het laatste haakje
Om de juiste omtrek te berekenen, moet je altijd kijken naar het eerste (en dus meest losse) haakje en zeker nooit naar het laatste. Een beha kan zich namelijk tot meer dan 7 centimeter uitrekken na veelvuldig dragen. Op dat moment moet je kunnen terugvallen op de andere haakjes voor een betere pasvorm.

4. De sluiting naar boven laten kruipen
Wat het bandje op je rug betreft, bestaat een basisregel die je altijd moet volgen: De sluiting mag niet hoger kruipen dan waar de beugels in verhouding liggen. Wanneer dat wel het geval is, heb je de verkeerde maat aan.


5. Alleen mikken op voorgevormde beha's
Alleen vrouwen die gezegend zijn met stevige, hoogzittende borsten kunnen in principe altijd wegkomen met voorgevormde cups. Omdat borsten van nature niet rond zijn, maar eerder kegelvormig, blijven heel veel vrouwen in voorgevormde beha's achter met te veel ruimte aan de bovenkant van de cup. De naden van een gewone beugelbeha zullen daarentegen veel natuurlijker omgaan met de vorm van je borst, in plaats van ze in een mal te proppen die niet helemaal opgevuld wordt.

6. Een bh twee dagen na elkaar dragen
De kans is groot dat je die ene lievelingsbeha hebt, die je liefst alle dagen zou willen dragen. Toch is de realiteit dat je bh's in een ideale wereld nooit twee dagen op rij zou mogen dragen omdat je zo de elastiek overbelast. Laat beha's daarom één dag rusten tussen het dragen. Een trucje dat je ook nog kan toepassen, is de bh te 'schrikken' met ijskoud water.

7. Woolite gebruiken voor het wassen van bh's
Nu we het toch over wassen hebben... Wie Woolite gebruikt om lingerie te wassen, kan beter voor een ander wasmiddel gaan. Lingeriekenners stellen dat het product namelijk ontwikkeld werd om wol te verzachten, iets wat behoorlijk nefast is voor de elastische band, die je toch liefst stevig en strak wil houden.

8. Beha's eindeloos blijven dragen
Tot onze grote spijt staat er een houdbaarheidsdatum op lingerie, ook wanneer je er heel goed zorg voor draagt. Een gemiddelde, verzorgde beha leeft volgens lingerie-experten maximaal 8 maanden. Daarna is de elastische band meestal hopeloos uitgerekt, waardoor je onvoldoende steun krijgt. Daarom zou elke vrouw eigenlijk 6 tot 7 beha's in haar kast moeten hebben om regelmatig af te wisselen en zo meer duurzaamheid te verkrijgen.

Verlies je geduld dus niet langer tijdens het bh-shoppen en ga voor perfectie, niet voor "Het zal wel goed zijn zo. Binnen een paar dagen zit het gegarandeerd beter".  (br.hln)




» Reageer (0)
28-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cher & Tina Turner - Shame, Shame, Shame

Cher & Tina Turner - Shame, Shame, Shame

klik op de foto om hun te beluisteren






Cher


Cher, (geboren Cherilyn Sarkisian LaPiere (El Centro, 20 mei 1946), is een Amerikaans zangeres en actrice van Armeense afkomst.

Cher werd geboren in El Centro, Californië. Ze werd bekend van het rock-'n-rollduo Sonny & Cher, samen met haar toenmalige echtgenoot Sonny Bono. Ook maakte ze toen al solo-opnamen. Sonny en Cher scheidden in 1975. Cher hertrouwde later met rock-'n-rollzanger Gregg Allman, en scheidde weer in 1979. Later volgden relaties met bassist Gene Simmons van Kiss en gitarist Les Dudek. Ze heeft twee kinderen, Chastity Bono en Elijah Blue Allman.


Tina Turner


Tina Turner (geboren als Anna Mae Bullock, Nutbush, Tennessee, 26 november 1939) is een Amerikaans zangeres en actrice. Ze heeft de bijnaam Queen of Rock. In de jaren '60 en '70 werd ze met haar toenmalige echtgenoot bekend als het duo Ike & Tina Turner. In de jaren '80 brak ze door met een uiterst succesvolle solocarrière. De zangeres is met ongeveer 200 miljoen verkochte platen de best verkopende vrouwelijke rockartiest en verkocht de meeste concerttickets van alle soloartiesten ter wereld. Tina Turner staat bekend om haar originele en krachtige stemgeluid, energieke optredens op hoge hakken en in minirokjes, vitaliteit, om haar mooie benen en big hair.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische bieren pakken veel prijzen op World Beer Awards

Belgische bieren pakken veel prijzen op World Beer Awards


http://static3.hln.be/static/photo/2013/13/7/5/20130927211332/media_xll_6160535.jpg


Op de 'World Beer Awards 2013' in het Britse Norwich heeft de jury de prijzen toegekend. Lambiekbrouwerij Lindemans uit het Vlaams-Brabantse Vlezenbeek sleepte vier Europese medailles en drie wereldawards in de wacht. Het Antwerpse Seefbier werd verkozen als beste 'Speciaalbier van Belgische type' van Europa. Malheure 12 van brouwerij De Landtsheer uit Buggenhout werd verkozen tot World's best dark Beer.

Een jaar geleden lanceerde de Antwerpse Brouw Compagnie het Seefbier. Dit oud Antwerpse streekbier was gedurende meer dan een eeuw hét meest gedronken bier van Antwerpen en omstreken. Na een zoektocht van drie jaar werd het originele recept teruggevonden en werd het troebel blonde bier, op basis van vier granen, voor het eerst in meer dan 80 jaar opnieuw gebrouwen. Eerder won het Seefbier al de gouden medaille op de World Beer Cup in San Diego (VS).

Lindemans Oude Kriek Cuvée René schoot de hoofdvogel af in de categorieën 'World's Best Sour Beer' en 'World's Best Kriek'. De Oude Gueuze Cuvée René behaalde goud in de categorieën 'World's Best Gueuze' en 'Europe's Best Label'.

Behalve gueuze, kriek en faro produceert Brouwerij Lindemans ook verschillende fruitbieren op basis van lambiek. Op dit ogenblik telt de familiale onderneming 25 medewerkers. Dat aantal zal met 15 tot 20 personen toenemen. Onlangs werd naast de historische hoeve de eerste steen gelegd van een nieuw bedrijfsgebouw. Hierdoor zal de productie- en opslagcapaciteit op termijn verdubbelen. Tegen mei 2014 moeten de bouwwerkzaamheden voltooid zijn, meldt Brouwerij Lindemans. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filipijnse Megan Young is mooiste vrouw ter wereld

Filipijnse Megan Young is mooiste vrouw ter wereld


http://static1.hln.be/static/photo/2013/15/3/4/20130928170300/media_xll_6161449.jpg


De Filipijnse Megan Young heeft de titel van Miss World binnengehaald. De 23-jarige filmstudente won zaterdag de jaarlijkse schoonheidswedstrijd op het Indonesische eiland Bali, waar strenge veiligheidsmaatregelen golden vanwege de islamistische oppositie. Miss België Noémie Happart haalde de laatste 20.

In de laatste selectie zaten zes meisjes, waarbij Miss Filipijnen dus aan het langste eind trok. Miss Frankrijk en Miss Ghana eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats. Er deden 129 dames een gooi naar de titel, van wie er twee wel forfait hadden gegeven.

Megan Young werd geboren in de Verenigde Staten, maar verliet dat land op 10-jarige leeftijd. Haar grote droom is filmregisseuse te worden. Ze omschrijft zichzelf als een "ambitieus iemand" die houdt van de boeken van Harry Potter en videospelletjes. Megan Young hield vast aan de tradities van een missverkiezing en barstte in tranen uit toen ze het kroontje in ontvangst nam.

Miss België Noémie Happart deed het verdienstelijk. Ze haalde de selectie van de laatste 20 meisjes, iets wat sinds Ilse De Meulemeester niet meer was gebeurd.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Traantjes bij vertrek reuzenpanda uit Thailand

Traantjes bij vertrek reuzenpanda uit Thailand


http://static3.hln.be/static/photo/2013/12/15/4/20130928135146/media_xll_6161104.jpg


Honderden fans hebben vandaag op een Thaise luchthaven emotioneel afscheid genomen van Lin Ping, een vier jaar oude in Thailand geboren reuzenpanda. Het mediagenieke dier reist naar het Chinese Chengdu om een aantal potentiële partners te ontmoeten.

Lin Ping was de eerste en enige reuzenpanda die in Thailand het levenslicht zag. Ze is de nakomeling, via kunstmatige inseminatie, van Chuang Chuan en Lin Hui, die geleend worden van China.

Miljoenen fans hebben het dier sinds 2009 bezocht in de zoo van Chiang Mai. Lin Ping heeft zelfs een eigen televisiezender, Panda Channel, waar kijkers het dier nu al drie jaar de klok rond kunnen zien slapen of op bamboe kauwen.


http://static2.hln.be/static/photo/2013/11/14/3/20130928135030/media_l_6161103.jpg
Lin Ping kreeg nog een heerlijke fruitmaaltijd, gekoeld op een ijssculptuur, alvorens naar China te vertrekken.


De zoo verhuisde de panda eerder deze maand naar een kleinere kooi om ze voor te bereiden op de acht uur durende vlucht naar Chengdu. Als ze daar haar zinnen zet op een partner, zal het koppel terugkeren naar Thailand voor de volgende vijftien jaar via een huurcontract met China. Dat zal Thailand jaarlijks zo'n 740.000 euro kosten.

Panda's staan erom bekend erg kieskeurig te zijn als het op partners aankomt, en planten zich moeilijk voort in gevangenschap. Lin Ping zal in China in een jaar tijd in contact gebracht worden met zes kanshebbers van haar leeftijd.  (br.hln - foto's epa)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer Belgen dragen hoorapparaat

Steeds meer Belgen dragen hoorapparaat


http://static2.hln.be/static/photo/2013/7/7/0/20130927095645/media_xll_6158325.jpg


Het aantal Belgen dat een hoorapparaat krijgt, is de voorbije tien jaar verdubbeld. Gemiddeld betaalt een patiënt daarvoor zowat 1.500 euro, weet de Christelijke Mutualiteit (CM). Het ziekenfonds pleit voor betaalbare oplossingen op maat van de patiënt.

De CM berekende dat het aantal leden dat jaarlijks een hoorapparaat voorgeschreven en terugbetaald kreeg op tien jaar tijd gestegen is van 10.500 tot bijna 21.000. Dat is volgens de mutualiteit deels te verklaren door de vergrijzing. Andere factoren zijn de verbeterde terugbetaling, meer comfortabele en minder zichtbare hoortoestellen en beter uitgebouwde hoorcentra.

Hoewel steeds meer Belgen een hoorapparaat dragen, tellen ze daar wel flink wat geld voor neer. Het totaalbedrag dat een patiënt uit eigen zak moet betalen, komt gemiddeld neer op meer dan 1.500 euro. Tussen 2008 en 2012 is de ziekteverzekering voor een stereofonisch toestel met 20 pct gestegen door onder meer betere technologie.

De CM wil dat er beter wordt afgestemd op de behoefte van de patiënt. "Als je niet goed hoort, is een hoorapparaat geen overbodige luxe. Maar aan die kostprijs kan je er ook niet lichtzinnig over gaan", zegt voorzitter Marc Justaert. "De neus-, keel- en oorarts, de audicien en de patiënt moeten samen tot een toestel komen dat een optimale gehoorwinst garandeert aan een betaalbare prijs."

CM wil zich ook inzetten om het terugbetalingsbeleid van hoorapparaten te optimaliseren en wijst op het belang van preventie van hoorproblemen. (br.hln)




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!