NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
03-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 16 oktober staat in teken van borstreconstructie na kanker

16 oktober staat in teken van borstreconstructie na kanker

http://static2.hln.be/static/photo/2013/16/5/11/20131002143353/media_xll_6171311.jpg


Meer dan 30 ziekenhuizen en borstklinieken houden op woensdag 16 oktober informatiesessies over borstreconstructie na borstkanker. Officieel gaat het om de tweede Belgische editie van Breast Reconstruction Awareness Day, kortweg BRA Day.

In het kader van de sensibiliseringscampagne organiseert de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie (RBSPS) informatiesessies voor vrouwen die een borstreconstructie overwegen na de gedeeltelijke of volledige verwijdering van een borst. Dat gebeurt in 33 zorginstellingen verspreid over het hele land. Het initiatief wordt gesteund door de Stichting tegen Kanker.

Tijdens de sessies worden onder meer de verschillende reconstructieve plastische chirurgietechnieken toegelicht. België behoort tot de voorlopers op het vlak van borstreconstructie. Dankzij de technologische evolutie worden de behandelingen steeds gerichter en performanter.

De fysieke reconstructie gaat gepaard met de psychische reconstructie. Gedurende haar herstel wordt de patiënte steeds omringd door een multidisciplinair team van specialisten zoals radiologen, gynaecologen, radiotherapeuten, oncologen, psychologen en coördinerende verpleegsters. In dialoog met hen kan de patiënte een beslissing nemen over de techniek en opvolging die in haar situatie het meest aangewezen is. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. jonge koppeltjes verloven zich weer massaal

Jonge koppeltjes verloven zich weer massaal

http://static0.hln.be/static/photo/2013/16/7/11/20131003110037/media_xll_6173591.jpg


85 procent van de jongeren wil ooit trouwen en tegenwoordig verloven jonge koppeltjes zich weer massaal, het liefst met alles erop en eraan. "Een meerderheid van de twintigers verlangt weer naar een huwelijk, een huis en kinderen, als een soort houvast", zeggen experts in Het Laatste Nieuws. "Maar het is vooral de romantiek die telt."

Nooit eerder stapten zo weinig koppels in het huwelijksbootje als dit jaar, zo blijkt uit officiële cijfers. Toch lijkt een kentering in zicht, nu bijna alle jongeren aangeeft ooi te willen trouwen. Volgens relatietherapeute Rika Ponnet willen twintigers het nu beter doen dan hun ouders, hun relatie vaak uitdraaide op een echtscheiding. In tijden van crisis zijn jongeren ook vaker op zoek naar een stabiele relatie.

"Er zijn inderdaad opnieuw meer koppeltjes die zich officieel verloven met het oog op een huwelijk", stelt Marleen Hoefkens van bruidsmagazine 'For Lovers' vast.  "Komend weekend vindt in Antwerpen onze trouwbeurs plaats en elk jaar wordt de aandacht voor alles wat met de aanloop tot het trouwfeest te maken heeft groter. De romantiek viert weer helemaal hoogtij. Al zijn er ook verschillen met vroeger. Toen was het hele verlovingsproces iets voor prille twintigers, nu zie je ook koppels van 35 of 40 jaar die zich nog verloven. En dat mag best met alles erop en eraan."

Ook de juweliers bevestigen de trend. Zij zien de verkoop van verlovingsringen duidelijk heropleven. "We spreken van een stijging van 10 tot 20 procent", zegt Greta De Cauwer van de gelijknamige zaak uit Sint-Niklaas. " De prijs is ook belangrijk. Koppeltjes schrikken vaak als zij horen dat je al voor 50 euro een mooie ring kan kopen. Je hoeft dus geen fortuin meer te spenderen aan een verlovingsring. En wie wat meer besteedt, komt niet zelden een jaar later terug om het juweel te laten oppoetsen en hem te recycleren als bruidsring, waarin wij dan de nieuwe trouwdata graveren."  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dievenbendes komen stelen met citytrip-ticket

Dievenbendes komen stelen met citytrip-ticket

http://static2.hln.be/static/photo/2013/5/8/0/20131003070436/media_xll_6172725.jpg


Oost-Europese dievenbendes die ­opzien tegen een lange autorit om in ons land burgers te beroven, komen de jongste tijd gewoon met het vliegtuig. Europol en de Belgische federale politie stelden vast dat de bendes ­gebruikmaken van goedkope vluchten bij lowcostmaatschappijen om vanuit steden als Boekarest en Tallinn naar ons land te reizen en te stelen.

"De dieven boeken een heen- en terugvlucht, komen hier hun slag slaan en keren terug naar huis", vertelt hoofdcommissaris Eddy De Raedt van de federale politie. "De daders maken deel uit van een georganiseerde bende, waarvan andere leden hier ­zorgen voor logistieke ondersteuning of het bewaren van de buit."

­Europol bracht recent liefst 240 dievenbendes in kaart die vanuit Roemenië opereren. Nog ­volgens Europol hebben de dievenbendes hun territo­rium afgebakend en zijn in het zuidoosten van Europa hoofdzakelijk Bulgaarse ­dieven actief, terwijl in het noordwesten veelal Roemeense dievenbendes opereren.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unizo dient klacht in tegen oneerlijke outletwinkels

Unizo dient klacht in tegen oneerlijke outletwinkels


http://static2.hln.be/static/photo/2013/3/8/10/20131003064556/media_xll_6173065.jpg


De unie van de zelfstandige ondernemers Unizo legt klacht neer naar aanleiding van de VRT-reportage in het programma 'Volt' tegen outletwinkels bij FOD Economie. De unie vraagt om meer controles nadat aan het licht kwam dat dit soort winkels identieke kledingstukken als andere winkels aan een fikse korting verkopen.

In de bewuste reportage blijkt dat goedkopere outletwinkels zich niet aan de regels houden. Normaal mogen dit type winkels enkel gedateerde stukken van vorige seizoenen of kledingstukken met fabricagefouten verkopen. Nu blijkt echter dat het aanbod vaak identiek is aan wat je in de andere winkels vindt, ondanks labels als 'slightly imperfect'. Die bevestigen de outlets er enkel aan om de stukken te mogen verkopen. Labotests hebben aangetoond dat er doorgaans geen verschil bestaat tussen outletproducten en stukken uit normale winkels. Ook gaat het vaak om kledij van dit seizoen en is het aanbod dus helemaal niet gedateerd.

Een verkoopster zegt zelfs in de reportage dat de winkels de labels die duiden op fouten aan perfecte kledingstukken bevestigen enkel om de prijs te drukken. De praktijken zouden zelfs zo ver gaan dat merken extra kledij speciaal voor outlets produceren. De makers van de reportage spreken daarom van bedrog, omdat je in normale winkels de volle pot moet betalen voor iets dat je voor veel minder geld ook in outlets kan vinden. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkoop appartementen aan kust stuikt ineen

Verkoop appartementen aan kust stuikt ineen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/1/0/11/20131003051258/media_xll_6173006.jpg


De markt van appartementen aan zee zit in een serieuze dip. Er werden dit jaar 12 procent minder flats verkocht dan vorig jaar. Dat staat in De Standaard en Het Nieuwsblad.

Er is aan de kust een overaanbod aan flats en de vraag is fors gezakt. Gevolg: er worden veel minder appartementen aan zee verkocht dan vroeger. Ter vergelijking: het totale aantal verkochte appartementen in heel Vlaanderen ligt de eerste zes maanden van dit jaar 2,12 procent hóger dan het gemiddelde van de afgelopen tien jaar.

"Veel kustgemeenten heffen een tweedeverblijfstaks of hebben die onlangs nog verhoogd", zegt Mathieu Verwilghen van Century 21, dat 25 vastgoedkantoren heeft aan onze kust. "Dat doet de mensen twijfelen: moet ik daar nog wel mijn geld in steken? En vooral: ze helpen nu liever hun kinderen aan een eerste huis, want die kinderen hebben het vaak heel moeilijk om een lening te krijgen bij de bank. Dat merken we duidelijk uit de verslagen van onze verkoopsafspraken in de kantoren."

Door de ineengestuikte vraag staat er heel wat te koop langs de Vlaamse kust. "Het scheelt van gemeente tot gemeente", zegt Verwilghen. "Bij ons staan gemiddeld vier tot acht procent appartementen meer te koop dan vorig jaar."

Maar, opvallend, ondanks de slabakkende verkoop zakken de prijzen van de appartementen voorlopig niet. "Gemiddeld betaal je 256.000 euro voor een appartement aan de kust, dat is 0,2 procent meer dan vorig jaar", zegt John Romain van Immotheker. Dat komt omdat de immosector het aanbod zo klein mogelijk probeert te houden in deze crisistijden. (br.hln)» Reageer (0)
02-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom lesbische koppels beter handen vasthouden

Waarom lesbische koppels beter handen vasthouden


http://static0.hln.be/static/photo/2013/4/7/12/20131002150455/media_xll_6171432.jpg


Uit een studie in de Journal of Homosexuality blijkt dat lesbiennes beter zijn in elkaars hand vasthouden omdat er geen machtsspelletjes verbonden zijn aan de greep, iets wat bij heteroseksuele koppels vaak wel het geval zou zijn.

Iemands hand vasthouden (én schudden) is één van de meest primitieve vormen van machtsvertoon bij mensen. Er is altijd iemand die de handgreep domineert én iemand die zijn hand vervormt om te passen in de andere.

Tussen mannen en vrouwen is het doorgaans de man die de dominante positie aanneemt. Daarbij speelt niet alleen het feit dat mannen vaak groter zijn, ze houden gewoon van de machtspositie. Zo bepalen ze zelf wanneer ze lossen, terwijl vrouwen zich in deze situatie moeten loswringen of er gewoon aan toegeven.

Anders dan bij hetero's, is handjes vasthouden bij lesbische koppels volledig bevrijd van deze machtsstuctuur. 340 lesbiennes moesten voor het onderzoek uittesten wat de meest natuurlijke en comfortabele manier is om elkaars hand vast te houden. Ze moesten daarbij ook aangeven hoe oud en hoe groot ze zijn in verhouding tot hun partner, hoe lang ze al samen zijn / samenleven, of ze eerder ook relaties hadden gehad met mannen en wie er doorgaans meer gewicht heeft in het maken van beslissingen.

De factoren die een bepalende rol blijken te spelen bij de manier waarop twee vrouwen elkaars handen vasthouden, zijn grootte en een geschiedenis van relaties met mannen. Wie namelijk voordien ook in een heteroseksuele relatie zat, was meer geneigd om een onderdanige handpositie aan te nemen. De grootste dames bleken dan weer het meeste comfort te halen uit de dominante positie.

"Ons onderzoek suggereert dat de positie van de handen geen dominantie of machtsverschil reflecteert tussen partners, althans niet bij lesbische koppels", klinkt het besluit. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wist je dit al over linkshandig zijn?

Wist je dit al over linkshandig zijn?


http://static2.hln.be/static/photo/2013/5/6/0/20131002104043/media_xll_6170445.jpg


Ooit werd gedacht dat linkshandigen één voor één een pact gesloten hadden met de duivel. Hieruit ontstond zelfs het woord sinister, afgeleid van het Latijnse 'sinistra', wat 'aan/van de linkerkant' betekent. Kwaadaardig of niet, speciaal is linkshandigheid in ieder geval. Waarom niet iedereen een dominante rechterhand heeft, ontdek je hier.

Sinds het ontstaan van de mensheid maakt ruim 10 procent van ons dominant gebruik van zijn linkerhand, mannen iets vaker dan vrouwen. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat sommige neanderthalers linkshandig waren.

Lange tijd werd geloofd dat linkshandigen hersenen hadden die anders geprogrammeerd waren. Hoewel we nu al heel wat wijzer zijn, is het wel effectief zo dat een kleine minderheid afwijkt. De meeste mensen (naar schatting 75 tot 90 procent) maken gebruik van hun linker hersenhelft om te spreken en taal te begrijpen. Omdat het gebruiken van je dominante hand evenveel hersenkracht vraagt, werd lang gedacht dat je rechter hersenhelft dus wel moest instaan voor die fijne motoriek, waardoor de meeste mensen rechtshandig zijn.

Hoewel de theorie aanlokkelijk klinkt, zit er een kink in de kabel. Slechts 30 procent van linkshandigen heeft een omgekeerde hersenlateralisatie of helemaal geen dominante kant. Ruim 70 procent gebruikt dus net zo goed de linker hersenhelft voor taal.

Een tweede belangrijke factor is zonder twijfel de genen. Net als grootte, lichaamstype en roodharig zijn, kan ook linkshandigheid doorgegeven worden van generatie op generatie. Wanneer alletwee je ouders linkshandig zijn, is er 26 procent kans dat ook jij dominant gebruik zal maken van je linkerhand, wat meer dan dubbel zoveel is als de normale kans.

Wetenschappers vermoeden bovendien dat de voorkeur voor één van beide handen al ontstaat in de baarmoeder. Prematuurtjes zouden vaker linkshandig zijn en ook ultrasone scans zouden de kansen verhogen. Wat al deze hypothesen eigenlijk bewijzen, is dat voorlopig nog niemand perfect kan verklaren waarom linkshandigheid bestaat.

Helaas zijn er enkele nadelen verbonden aan linkshandig zijn. Zo loop je een groter risico op schizofrenie, dyslexie én ADHD. Bovendien staan 'lefties' berucht om hun agressiever karakter. Aan de andere kant zouden ze minder vatbaar zijn voor maagzweren en artrose.

Verder zijn er ook bewijzen genoeg om te stellen dat linkshandigen gezegend zijn met een grotere creativiteit. Een onevenredig aantal grote schilders was linkshandig. Je zou ook bijna moeten geloven dat een dominante linkerhand de weg naar het Witte Huis een stuk gemakkelijker maakt. Wist je bijvoorbeeld dat 4 van de laatste 7 Amerikaanse presidenten linkshandig was/is? Zowel Obama, Clinton, Bush senior als Gerold Ford staan bekend als 'lefties'.

Ook op sportief vlak doen linkshandigen het zeker niet slecht, vooral bij gevechtssporten als boksen. Wie goed is met zijn linkerhand heeft namelijk een groot voordeel ten opzichte van rechtshandige tegenstanders die zich in veel gevallen alleen nog maar hebben moeten verdedigen tegen andere rechtshandigen. Hierdoor zijn ze ontzettend gevoelig voor een linkse knaller.

Hoewel we al lang weten dat linkshandigen geen satanskinderen zijn, is de wereld toch nog steeds opvallend onaangepast. Ontelbaar veel alledaagse gebruiksvoorwerpen worden nog steeds uitsluitend voor rechtshandigen ontworpen. Gelukkig hebben ze hun eigen feestdag om te vieren dat ze lichtjes anders zijn en kunnen ze (online) terecht in gespecialiseerde winkels. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg sluit steeds meer leningen af

Belg sluit steeds meer leningen af


http://static1.hln.be/static/photo/2013/4/7/9/20131002071259/media_xll_6169494.jpg


De Belg sluit steeds vaker een lening op afbetaling af. Niet alleen om een nieuwe auto te kopen of zijn huis te verbouwen, maar ook om op reis te gaan of pakweg nieuwe borsten te betalen. In 2010 werd nog maar 6 procent van de leningen op afbetalingen voor dergelijke persoonlijke doeleinden gebruikt, nu is dat al 15 procent, zo blijkt uit onderzoek van TNS, in opdracht van Axa.

Eind juni vorig jaar hadden de Belgen zo'n 2 miljoen leningen op afbetaling lopen, of bijna 12 prodent meer dan 10 jaar geleden, zo blijkt uit cijfers van de Beroepsvereniging voor Krediet (BVK). Al die leningen samen zijn goed voor een bedrag van 16,63 miljard euro, of 57 procent meer dan 10 jaar geleden. We sluiten dus niet alleen meer kredieten af, we gaan ook steeds grotere leningen aan. TNS ondervroeg in totaal ruim 1.200 Belgen.

46 procent van hen heeft momenteel een lening op afbetaling lopen, tegenover 38 procent drie jaar geleden. Dat we ons dieper in de schulden steken, hoeft niet te verwonderen. "We leven nu eenmaal in een consumptiemaatschappij, die ons aanzet om te kopen. Desnoods op krediet", aldus het Vlaams Centrum Schuldbemiddeling. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe kankermedicatie wordt onbetaalbaar

Nieuwe kankermedicatie wordt onbetaalbaar


http://static1.hln.be/static/photo/2013/2/1/0/20131002074648/media_xll_6170100.jpg


Dankzij nieuwe medicatie kunnen kankerpatiënten steeds langer leven. Door de hoge kostprijs van deze pillen, worden deze revolutionaire behandelingen haast onbetaalbaar. Dat schrijft de krant De Standaard.

Nieuw kankermedicijn Yervoy helpt bijvoorbeeld agressieve huidkankers gedurende 10 jaar onder controle te houden. Dit medicijn geneest dus niet volledig, maar kan het leven van sommige huidkankerpatiënten dus wel aanzienlijk verlengen. Dit betekent een heuse doorbraak in de behandeling van deze mogelijk fatale ziekte, want agressieve melanomen zijn uiterst gevaarlijk. 

Andere medicatie heeft hetzelfde effect bij borstkanker, waardoor deze ziekte niet langer als dodelijk wordt beschouwd maar als een chronische aandoening. Maar deze revolutionaire pillen zijn uiteraard niet goedkoop. Zo is een huidkankerpatiënt op een jaar tijd 85.000 euro kwijt aan Yervoy. De borstkankermedicatie is voorlopig nog niet verkrijgbaar in Europa, maar het prijskaartje zou ongeveer even hoog zijn.

Dit brengt artsen in een lastig parket: ze weten hoe ze de levenskwaliteit van de patiënten kunnen verbeteren en hoe hun leven te verlengen, maar ze beseffen ook dat de ziekteverzekering dreigt ten onder te gaan aan deze dure medicatie.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder van Nathan spreekt: "Zijn dood doet me niks"

Moeder van Nathan spreekt: "Zijn dood doet me niks"


http://static1.hln.be/static/photo/2013/6/15/8/20131001213234/media_xll_6169553.jpg


Een dag nadat Het Laatste Nieuws het verhaal bracht van Nathan Verhelst (44), die geboren werd als Nancy en maandag euthanasie kreeg na een mislukte geslachtsoperatie, reageert zijn moeder op het overlijden. Wanneer Nathan sprak over het gebrek aan ­liefde dat hij thuis kreeg, sloeg hij de nagel op de kop.

"Toen ik 'Nancy' voor het eerst zag, viel mijn droom in duigen. Ze was zó lelijk", vertelt de moeder aan onze krant. "Ik had een spook ­gebaard. Haar dood doet me niets."

De brief die Nathan vlak voor z'n dood opstuurde naar zijn moeder, was gisteren nog niet aangekomen. "Ik zal hem zeker lezen", zegt de moeder, "maar hij zal wel vol leugens staan. Voor mij is dit hoofdstuk afgesloten. Haar dood doet me niks. Ik voel geen verdriet, geen twijfel of berouw. We hebben nooit een band gehad, die kon dus ook niet verbroken worden."  (br.hln)

Lees het volledige aangrijpend verhaal vandaag in Het Laatste Nieuws


» Reageer (0)
01-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lulu - Shout

Lulu - Shout

Klik op de foto om haar te beluisteren

Lulu


Lulu Kennedy-Cairns, OBE (geboren als Marie McDonald McLaughlin Lawrie op 3 november 1948 in Lennoxtown, Stirlingshire), vooral bekend door haar artiestennaam Lulu, zij is een Schotse singer-songwriter, actrice, en tv-persoonlijkheid die succesvol is geweest in de entertainment business in de jaren 1960 tot en met de dag van vandaag.  Ze is het meest bekend vanwege haar hit "To Sir, with Love" en in het Verenigd Koninkrijk met "Shout".» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouder worden doe je best in Zweden

Ouder worden doe je best in Zweden


http://static0.hln.be/static/photo/2013/10/1/12/20131001150320/media_xll_6168417.jpg


Zweden is het land waar men het best ouder kan worden, zo blijkt uit een nieuwe index die voor een studie van de Verenigde Naties in het leven is geroepen. België staat op de 24ste plaats.

De wereldbevolking is zoals geweten aan het verouderen, maar landen zijn slecht voorbereid op deze demografische verandering, aldus de studie. In 2050 zal 22 procent van de wereldbevolking ouder dan zestig jaar zijn. Noorwegen en Duitsland komen na Zweden in de 'Global Age Watch Index 2013', gebaseerd op dertien economische en sociale indicatoren op het vlak van inkomen, gezondheid, werk en opleiding, en gunstige omgeving.

Nog in de top-tien staan Nederland, Canada, Zwitserland, Nieuw-Zeeland, de VS, IJsland en Japan. België staat 24ste op 91, met 67 procent van de ideale waarde. De 2,6 miljoen 60-plussers maken 23,9 procent van de bevolking uit, aldus het rapport. Het zegt dat ondanks het hoge inkomen van het land, België 'relatief laag' scoort wat betreft inkomenszekerheid want 12,8 procent van de 60-plussers heeft een inkomen dan minder is dan de helft van het gemiddelde inkomen. België staat op dit domein op de 41ste plaats.

Het is wel 23ste op het vlak van gezondheid, met een levensverwachting van nog 24 jaar als men zestig is. Wat de omgeving betreft staat België met een 29ste plaats ook hoog. Want negentig procent van de 50-plussers zegt familieleden of vrienden te hebben op wie men kan rekenen als er problemen zijn.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste zonnecentrale ter wereld opgestart

Grootste zonnecentrale ter wereld opgestart


http://static3.hln.be/static/photo/2013/11/0/2/20131001163417/media_xll_6168722.jpg


In de Mojave-woestijn in Californië is de grootste zonnecentrale ter wereld opgestart. Op volle capaciteit zal ze 140.000 gezinnen van stroom kunnen voorzien.

De langverwachte Ivanpah-centrale van het Amerikaanse energiebedrijf Brightsource Energy is met 140 hectare de grootste in haar soort. De centrale bestaat uit 300.000 spiegels die met de zon meedraaien en het zonlicht concentreren op drie torens van elk 140 meter hoog. Daar wordt stoom gecreëerd om via turbines elektriciteit op te wekken.

De eerste van die drie torens levert stroom aan het net, en binnen enkele maanden moet ook de tweede toren operationeel worden. Als ze alle drie werken, zal de centrale een capaciteit halen van 392 megawatt, genoeg om 140.000 gezinnen van stroom te voorzien en zo 400.000 ton CO2 per jaar uit te sparen.

Het project krijgt ook kritiek omdat voor de enorme centrale onder meer honderd bedreigde woestijnschildpadden verhuisd moeten worden. Anderen vragen zich af waarom voor de stoommethode gekozen werd in het midden van de woestijn, eerder dan voor fotovoltaïsche panelen.

Maar de meeste milieuverenigingen zijn het erover eens dat het project een belangrijke stap vormt in de ontwikkeling van hernieuwbare energie over de hele wereld.

Een van de drijvende krachten achter het project is zoekgigant Google, die 168 miljoen dollar (124 miljoen euro) investeerde in het project. "Bij Google investeren we in projecten die het potentieel hebben om het energielandschap te veranderen", zegt Rick Needham, directeur Energie en Duurzaamheid bij de zoekgigant. "Ivanpah is een van die projecten. We zijn dan ook opgetogen met de aansluiting op het net." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Labrador ontfermt zich over kleuter met syndroom van Down

Labrador ontfermt zich over kleuter met syndroom van Down

Klik op de foto om het vertederend filmpje te bekijken

Het is ontzettend schattig om te zien. Een Labrador die zich ontfermt over een kleuter met het syndroom van Down. De kleine Hernan uit Buenos Aires weigert om te spelen met Himalaya, maar de trouwe viervoeter geeft niet op.

Hernan schuwt volgens mama Ana fysiek contact door zijn aandoening, maar Himalaya blijft aandringen en is ontzettend lief voor de jongen. Uiteindelijk gaat Hernan toch door de knieën en geeft de kleuter de schattige Labrador iets wat op een dikke knuffel lijkt (3'16").» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meeste souvernirs gaan meteen de prullenbak in

Meeste souvernirs gaan meteen de prullenbak in


http://static1.hln.be/static/photo/2013/9/3/12/20131001110253/media_xll_6167637.jpg


Het is vaak geen makkelijke opdracht om op vakantie een geschikt souvernir te vinden voor vrienden en familie. Reizigers zullen dan ook niet graag vernemen dat het merendeel van de meegebrachte spullen onmiddellijk richting prullenbak gaat.

Een souvenir kopen voor het thuisfront lijkt misschien een leuk idee op vakantie, maar het geld kan beter aan andere dingen worden besteed, constateert vliegticketzoekmachine Skyscanner na een bevraging van 2.000 mensen.

Meer dan twee derde (69 procent) van de deelnemers aan de enquête geeft aan souvenirs niet te waarderen en 15 procent gooit de spullen dan ook meteen weg.

Vooral beeldjes, grappige T-shirts en goedkope sieraden scoren slecht, maar ook magneten en sleutelhangers worden steeds minder vaak met plezier ontvangen.

Nochtans zijn deze ongewenste geschenken allesbehalve goedkoop. Gemiddeld wordt 39 euro uitgegeven aan een souvernir. 14 procent zegt meer dan 45 euro te besteden aan cadeautjes voor het thuisfront en 9 procent zelfs meer dan 60 euro.

Slechts 4 procent van de respondenten vindt de ontvangen gift nuttig, de overigen smijten het in de prullenbak, stoppen het geschenk meteen diep weg in een kast, doneren het aan een goed doel, gebruiken het als cadeau voor iemand anders of verkopen het online.

Top 10 meest ongewenste souvenirs:
1.Beeldje
2.Grappig T-shirt
3.Goedkope sieraden
4.Sleutelhanger
5.Magneet
6.Voedingsmiddel
7.Sneeuwbol
8.Nep dvd
9.Lokale drank
10.Souvenir uit vliegtuig» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nathan krijgt euthanasie na mislukte geslachtsoperatie

Nathan krijgt euthanasie na mislukte geslachtsoperatie


http://static2.hln.be/static/photo/2013/10/10/9/20131001083025/media_xll_6167049.jpg


Voor het eerst heeft een Vlaming zich laten euthanaseren na een geslachtsoperatie. Onder medische begeleiding van VUB-professor Wim Distelmans nam Nathan Verhelst (44) gisteren om 14 uur afscheid van het leven. Nathan, die 42 jaar lang Nancy heette, zag geen andere uitweg meer. Hij was als jongen geboren in een meisjeslichaam, en is als man gestorven in een lijf dat hij niet wilde. "Hier was sprake van ondraaglijk psychisch lijden."

Nathan werd 44 jaar geleden in Hamme geboren als Nancy, als enige dochter in een gezin met drie jongens. "Ik was het meisje dat niemand wilde", getuigde Nathan, 24 uur voor zijn dood aan onze redactie. "Terwijl mijn broers opgehemeld werden, kreeg ik een berghok boven de garage als slaapkamer. 'Was je maar een jongen geweest, klaagde mijn moeder'. Ik werd getolereerd, meer niet."

Nathan ontdekte - al dan niet onder druk van zijn familie - als tiener dat hij zich beter voelde als man. "Ik scheerde me druk, droeg liefst ruige jeans en werd verliefd op vrouwen." Maar zijn echte droom was een geslachtsoperatie. Die kwam er in drie fasen: een hormonenkuur in 2009, wat later een borstamputatie en tot slot een vervangpenis in 2012. Maar geen van beide operaties verliepen naar wens. (br.hln)

Lees het volledige verslag in de krant Het Laatste Nieuws» Reageer (0)
30-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 voedingsmiddelen om deze herfst te ontgiften

8 voedingsmiddelen om deze herfst te ontgiften

http://static3.hln.be/static/photo/2013/8/10/9/20130930152111/media_xll_6165774.jpg


Over enkele maanden komt het feestseizoen er weer aan, dus hebben velen nu al het gevoel dat hun dieet gedoemd is om te mislukken. Maar dat klopt niet: in de herfst zijn er een pak ontgiftende voedingsmiddelen die je lichaam weer op het goede spoor kunnen krijgen. Wij zetten de belangrijkste voor jou op een rijtje.

1. Gember

Last van buikpijn? Probeer dan gember. Deze pittige wortel verlicht niet alleen je verteringssysteem, maar bevat ook een pak antioxidanten en anti-ontstekingsbestanddelen. Gember kan ook een boost geven aan je immuunsysteem, want de ontgifting zorgt voor gezond zweet, dat je lichaam ontdoet van infecties.

2. Bieten

Van bieten is aangetoond dat ze ontgiftende, antioxidante en anti-ontstekingseigenschappen hebben. Ze bevatten ook veel foliumzuur, vezels en kalium. Om het meeste uit je bieten te halen eet je ze het best rauw.

3. Granaatappels

Van granaatappels is geweten dat ze vechten tegen bepaalde types kanker en je dieet vullen met een heleboel vitamines. De zaadjes helpen ook bij het verlagen van je cholesterol, verlagen het risico op een beroerte en kunnen zelfs helpen om je gewicht op peil te krijgen.

4. Spruitjes

Nutritioneel gezien zijn spruitjes een uitstekende keuze: ze bevatten niet veel calorieën, maar wel veel vitamine C en K, zwavel en vezels. Bovendien werken spruitjes ook ontgiftend en bevatten ze kankerafwerende antioxidanten en zelfs enkele omega 3-vetzuren.

5. Boerenkool

Wil je je stress of een ontsteking verlichten? Doe dan een beroep op boerenkool. Deze bladgroente kan ook je cholesterol verlagen en draagt bij tot een gezonde spijsvertering. Je kan op verschillende manieren genieten van deze voedingsrijke groente: rauw, gestoomd, gepureerd, enzovoort.

6. Appels

Appels zijn rijk aan onoplosbare vezels en pectine, wat toxines opslorpt en naar buiten brengt via het darmkanaal. Appels bevatten ook gluconzuur, dat helpt om oestrogeenachtige chemicaliën en voedseladditieven uit het lichaam te krijgen.

7. Zoete aardappelen

Frietjes van zoete aardappelen zijn niet gezond, maar de patatjes op zich zijn wel een goed detoxmiddel. Ze helpen je niet alleen om gewicht te verliezen, maar zijn ook een grote bron van vitamine A en hebben hoge gehaltes antioxidanten.

8. Ajuinen

Nee, ze geven je geen goede adem, maar ajuinen helpen je wel om te ontgiften. Ze bevatten ook flavonoïden, die het risico op kanker, hartziekten en diabetes verminderen. Een ajuin is ook een van de meest polyfenolrijke voedingsmiddelen die je kunt eten, een essentiële stof die helpt om je lichaam juist te doen werken.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Nepalees van 41 cm groot claimt kleinste man ter wereld te zijn

Een Nepalees van 41 cm groot claimt kleinste man ter wereld te zijn


http://static1.hln.be/static/photo/2013/14/11/2/20130930173212/media_xll_6166217.jpg


Een 73-jarige Nepalees is slechts 41 cm groot en is daarmee naar eigen zeggen de kleinste man ter wereld. Hij wil dat zijn naam opgenomen wordt in het World Guinness Book Of Records.

Nau, die zich verplaatst in een rolstoel, trok onlangs naar de Nepalese hoofdstad om aanspraak te maken op de titel van kleinste man ter wereld. Eenmaal teruggekeerd in zijn dorp in het zuidwesten van het land, waar hij leeft bij de familie van zijn broer, nam hij weer zijn oude leventje op.

"Ik ben heel gelukkig", verklaarde hij vandaag. Nau is naar eigen zeggen de kleinste man ter wereld die zich niet zelfstandig kan verplaatsen. Het huidige record staat op de naam van een 61 centimeter grote Taiwanees.

Een andere Nepalees, Chandra Bahadur Dangi (74 jaar), is met zijn 54,6 centimeter recordhouder in de categorie van mobiele mensen.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier op de tien Nederlanders voelt zich eenzaam

"Vier op de tien Nederlanders voelt zich eenzaam"


http://static0.hln.be/static/photo/2013/0/11/5/20130930064648/media_xll_6164075.jpg


Bijna veertig procent van de volwassen Nederlanders voelt zich eenzaam. Een op de drie Nederlanders boven de 18 jaar zegt zich enigszins eenzaam te voelen en bijna een op de tien geeft aan (zeer) ernstig eenzaam te zijn. Dat valt op te maken uit cijfers verzameld door Nederlandse instanties bij ruim 370.000 mensen ouder dan 18 jaar.

Hoe eenzaam mensen zich voelen blijkt afhankelijk van onder meer leeftijd, gezondheidstoestand en economische zekerheid. Zo zegt 65 procent van de mensen die 90 jaar of ouder zijn, zich eenzaam te voelen, waarvan 17 procent zeer eenzaam.

Ook stellen de onderzoekers dat 62 procent van de mensen met een beperking zich alleen voelt, terwijl 35 procent van degenen zonder beperkingen dat aangeeft. Verder geven mensen die zich gezond voelen minder vaak (32 procent) aan eenzaam te zijn dan zij die zich niet gezond voelen (60 procent).

Ook maakt het kennelijk uit of je getrouwd bent of niet: van de mensen die gescheiden of weduwe/weduwnaar zijn, voelt 58 procent zich eenzaam, tegenover 33 procent van de gehuwden of samenwonenden en 45 procent van de alleenstaanden. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal ziekenhuisinfecties daalt niet, vooral artsen met vuile handen oorzaak

Aantal ziekenhuisinfecties daalt niet, vooral artsen met vuile handen oorzaak


http://static0.hln.be/static/photo/2013/11/1/8/20130930042050/media_xll_6164048.jpg


Ondanks campagnes voor een betere hygiëne daalt het aantal ziekenhuisinfecties niet. Bovendien worden de infecties gevaarlijker. Vooral artsen hebben vuile handen. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

Zowat zes procent van de patiënten in het ziekenhuis loopt een infectie op met kiemen als de ziekenhuisbacterie. In alle Belgische ziekenhuizen samen gaat het jaarlijks om zowat 111.300 patiënten met een ziekenhuisinfectie. Dat becijfert het European Centre for Disease Prevention and Control.

De belangrijkste oorzaak van ziekenhuisinfecties is een slechte handhygiëne. Uit controles in ziekenhuizen blijkt dat vooral artsen
en niet zozeer verpleegkundigen hun handen onvoldoende ontsmetten. De kiemen die ze doorgeven, worden almaar gevaarlijker, zegt Annette Schuermans, professor ziekenhuishygiëne aan de KU Leuven. "Er circuleren in de ziekenhuizen meer en meer kiemen waartegen veel antibiotica niet opgewassen zijn. Onlangs nog deed de CPE-bacterie haar intrede. Die bacterie kan verschillende antibiotica afbreken."

Doorheen de jaren blijken onze ziekenhuizen er overigens niet op vooruit te gaan. "Al sinds het midden van de jaren '80 schommelt in
België het aandeel patiënten met een ziekenhuisinfectie rond de zes procent", zegt professor Schuermans. Toch hebben vorige campagnes er voor gezorgd dat dat cijfer niet hoger ligt.(br.hln)» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!