Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




12-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Te koop: dorp dat Agatha Christie inspireerde

Te koop: dorp dat Agatha Christie inspireerde


http://static2.hln.be/static/photo/2013/17/2/0/20131112040427/media_xll_6255900.jpg


Cottages met een rieten dak, kinderkopjes in de straten, een traditionele Engelse pub en een prachtig strand: het dorpje Bantham is het toonbeeld van een pittoresk Engels buurtschap, waar bekende Britten als Richard Branson graag vakantie vieren en dat diende als inspiratie voor misdaadschrijfster Agatha Christie. En het staat te koop. Wie 10 miljoen pond (11,9 miljoen euro) bezit, kan de nieuwe eigenaar worden.

Bantham telt 25 huizen en een winkel die alleen in het weekend opengaat. Het is onderdeel van een van de grootste landgoederen in Groot-Brittannië dat nog in familiehanden is, de Evans Estate. Dat staat voor 41,7 miljoen euro in de etalage, meldt The Telegraph.

Om het dorp heen liggen uitgebreide landbouwgronden en voor de kust ligt het eiland Burgh, waar Christie een paar van haar bekendste boeken schreef.

"We zouden slechter af kunnen zijn dan wanneer Richard Branson onze nieuwe eigenaar zou zijn", zei de uitbaatster van de winkel. "Maar we vrezen dat we worden verkocht aan een onpersoonlijk financieel instituut."  (br.hln)



» Reageer (0)
11-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zo verwen je je voeten tijdens de wintermaanden

Zo verwen je je voeten tijdens de wintermaanden


http://oi41.tinypic.com/2hzu4cj.jpg


De herfst is in het land, tijd dus om onze open schoenen weg te bergen en opnieuw voor dikkere kousen en aansluitende laarzen te kiezen. Allemaal wel leuk en fashionable, maar voor onze voeten betekent het vaak een lijdensweg. Ze eens extra verwennen kan dan geen kwaad. Wij zetten vier tips op een rijtje voor een verwenbeurt!

1) Scrubben: scrub je voeten regelmatig om de dode huidcellen weg te krijgen en de voeten weer gereinigd en glad te maken. Je mag je voeten scrubben met een gewone lichaamsscrub.

2) Badjes: vul een voetbad met lauw water en een beetje badolie. Laat je voeten vervolgens tien minuten heerlijk ontspannen in het water en dep ze daarna droog.

3) Puimsteen: neem daarna een puimsteen om de eelt op je hielen en voetzolen weg te werken. Wrijf steeds in ronde bewegingen over je voet.

4) Smeren: kies een goede voetcrème die je voeten hydrateert, kalmeert en verzorgt. Door de crème in te wrijven, bevorder je ook de bloedcirculatie. (br.she)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gault&Millau verkiest Arabelle Meirlaen tot Chef van het Jaar

Gault&Millau verkiest Arabelle Meirlaen tot Chef van het Jaar

http://static0.hln.be/static/photo/2013/0/15/4/20131111151110/media_xll_6255199.jpg

 Chef Arabelle Meirlaen van het gelijknamige restaurant in Marchin (provincie Luik) is door restaurantgids Gault&Millau verkozen tot de Chef van het Jaar. Dat heeft Philippe Limbourg, de directeur van de restaurantgids, aangekondigd bij de voorstelling van de elfde editie van de Gault&Millau voor België en Luxemburg.

Uit de gids zijn 50 adressen verdwenen, maar er zijn er ook 110 bijgekomen. Bij de toprestaurants gaan de hoogste scores opnieuw naar het Hof van Cleve met 19,5/20 en Bon-Bon, Comme chez Soi en Sea Grill, elk met 19/20.

De verkiezing van een vrouw tot Chef van het Jaar is een primeur, en Arabelle Meirlaen is niet de enige vrouw die onderscheiden wordt. Zo gaat de titel van Sommelier van het Jaar naar Sepideh Sedaghatnia van het restaurant 't Zilte in Antwerpen en is Stéphanie Thunus van Au gré du vent, in Seneffe, een van de drie Jonge Topchefs. Zij vertegenwoordigt Wallonië in die categorie. Haar twee medelaureaten zijn Tim Boury van restaurant Boury (Roeselare) voor Vlaanderen en Nicolas Scheidt van La Buvette voor Brussel.

Table d'Amis is Beste Groentenrestaurant
Gault&Millau koos ook voor de vijfde keer het Beste Groentenrestaurant van de Benelux. In Vlaanderen is dat Table d'Amis in Kortrijk, in Wallonië L'Air du temps in Liernu en in Nederland restaurant Groenland in Driebergen.

Gastvrouw van het jaar is Cora Moerman van De Zuidkant in Brussel, het mooiste terras van het jaar is dat van La Plage d'Amée in Namen, restaurant Cyrano in Waimes beschikt over de beste wijnkaart en de beste brasseriekeuken is die van Le Comptoir de l'Eau Vive in Erpent.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse stad verzekert toekomst smalste straat ter wereld

Duitse stad verzekert toekomst smalste straat ter wereld

http://static3.hln.be/static/photo/2013/11/15/11/20131111060445/media_xll_6254621.jpg


De Duitse stad Reutlingen heeft officieel de smalste straat ter wereld en de stad wil dat graag zo houden. De stad heeft namelijk een privé-pand in de straat aangekocht om te vermijden dat men de straat zou verbreden.

De Spreuerhofstrasse in Reutlingen is op zijn smalste punt slechts 31 centimeter breed en op zijn breedste punt 50 centimeter. De straat is een echte toeristische trekpleister. De straat werd aangelegd in 1727 en werd in 2007 door het Guiness Book of World Records erkend als smalste straat ter wereld.

Eerder waren er berichten dat de straat aan het 'krimpen' was en mogelijk zou verdwijnen. Dat had te maken met het water dat langs de muren naar beneden loopt, waardoor de muren uitzetten. De steeg wordt daardoor steeds smaller, waardoor het steeds moeilijker zou worden om door de steeg te geraken.

De stad Reutlingen heeft nu voor 100.000 euro een pand gekocht langs het steegje. Daarmee bezit de stad nu beide huizen langs het straatje. Er wonen nog wel huurders in het aangekochte gebouw, maar de stad denkt eraan om het om te vormen tot een café of een informatie- of toerismebureau.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hert bevrijd van pijl door kop

Hert bevrijd van pijl door kop

http://static3.hln.be/static/photo/2013/16/16/0/20131106073631/media_xll_6244575.jpg


Parkwachters in de Amerikaanse staat New Jersey hebben zaterdag een hert bevrijd van een pijl die door zijn kop was geschoten. Het gewonde dier werd begin deze maand voor het eerst gesignaleerd, waarna een spontane zoekactie op gang kwam.

Een kleine operatie was afdoende om de pijl, die de kop van het dier volledig had doorboord, te verwijderen. De pijl had geen vitale delen getroffen en de kans op volledig herstel van het hert is volgens de betrokkenen uitstekend.

Nadat het 5 maanden oude mannetjeshert uit voorzorg antibiotica toegediend had gekregen, is het dier weer losgelaten.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechtszaak om stilleven Van Gogh

Rechtszaak om stilleven Van Gogh


http://static0.hln.be/static/photo/2013/18/5/3/20131111064739/media_xll_6254628.jpg


Het Van Gogh Museum in Amsterdam moet vandaag voor de rechter verschijnen omdat het weigert het schilderij 'Stilleven met pinksterrozen' toe te schrijven aan Vincent Van Gogh. Dat schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf.

Volgens een Keulse kunsthandelaar, wiens familie het geel-blauwe werk veertig jaar geleden voor enkele duizenden euro's in handen kreeg, is dit onterecht.

De zaak rond de erkenning van het schilderij, loopt al jaren. De familie kocht het werk, ter grootte van een stoeptegel, in 1977. Sindsdien gaf ze ruim 600.000 euro uit aan onderzoek naar herkomst.

Hoewel verschillende scheikundigen en kunsthistorici het werk eerder wel aan Van Gogh toeschreven, blijft het oordeel van het museum negatief. Het werk is daardoor zo goed als onverkoopbaar.  (br.hln)



» Reageer (0)
10-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldrecord: huwelijk met 126 bruidsmeisjes

Wereldrecord: huwelijk met 126 bruidsmeisjes


http://static0.hln.be/static/photo/2013/12/5/5/20131109203118/media_xll_6252095.jpg


Op Sri Lanka zijn Nisansala en Nalin gisteren getrouwd. Niets wereldschokkends, ware het niet dat zij met hun huwelijk meteen een nieuw Guinness-wereldrecord hebben gevestigd. Het kersverse koppel liet op z'n trouwceremonie welgeteld 126 bruidsmeisjes opdraven. Het vorige record, gevestigd in Bangkok, bleef steken op 'slechts' 96 exemplaren.

Maar Ninansala en Nalin lieten het niet bij enkel een legertje bruidsmeisjes. Zij konden ook een beroep doen op vijfentwintig getuigen, twintig pages en drieëntwintig bloemenmeisjes. Groot begonnen is hopelijk half gewonnen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Charles wordt 65 en wacht nog altijd

Prins Charles wordt 65 en wacht nog altijd

http://static3.hln.be/static/photo/2013/17/8/7/20131110082915/media_xll_6252727.jpg


De verjongingskuur die de Nederlandse en Belgische koningshuizen hebben ondergaan met de kroning van Willem-Alexander en Filip, zal het Britse koningshuis vooralsnog voorbij gaan. Als prins Charles het stokje eindelijk mag overnemen van koningin Elizabeth, zal hij de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt. Donderdag wordt hij 65.

Charles heeft het dubieuze record het langst troonopvolger te zijn in de Britse geschiedenis. Hij is al 61 jaar kroonprins, hoewel hij pas in 1969 formeel Prince of Wales werd. Zijn 87-jarige moeder laat steeds meer taken aan hem over. Zo zal Charles de dag na zijn verjaardag in Sri Lanka voor het eerst de Gemenebest voorzitten, de vergadering van veelal voormalige Britse koloniën.

De verstandhouding tussen Charles en zijn toekomstige onderdanen wordt langzamerhand beter. De oudste zoon van Elizabeth en prins Philip is zeer conservatief opgevoed en onderwezen op kostscholen. Hij geldt als een beetje onbenaderbaar en een tikje excentriek. Hij zet zich in voor duurzame ontwikkeling en de strijd tegen de opwarming van de aarde en beheert zijn landgoederen op biologische wijze.

Na zijn echtscheiding van prinses Diana en haar dood door een auto-ongeluk in Parijs, vonden veel Britten dat het beter was Charles maar helemaal over te slaan voor de troon en bij het overlijden van Elizabeth direct William te kronen. Inmiddels vindt een meerderheid dat Charles wel degelijk aan de beurt moet komen. Dat hij tijdens het huwelijk met Diana een relatie onderhield met Camilla Parker Bowles, met wie hij inmiddels is getrouwd, wrijven de meeste Britten hem niet meer aan.

Het herstelde vertrouwen in de capaciteiten van Charles als toekomstige koning is te danken aan een uitgekiende mediacampagne van Clarence House, waar Charles kantoor houdt. "Ik heb dit bijzondere gevoel, eigenlijk zolang als ik me kan herinneren, dat ik altijd helen wil, dingen beter wil maken", zei Charles onlangs tegen het Amerikaanse tijdschrift Time. Dat portretteerde Charles onlangs ter gelegenheid van zijn naderende verjaardag onder de titel 'de vergeten prins'. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diefstal juwelen en diamanten stijgt spectaculair

Diefstal juwelen en diamanten stijgt spectaculair

http://static3.hln.be/static/photo/2013/5/9/2/20131110063002/media_xll_6252677.jpg


Dagelijks worden in ons land 81 diefstallen van juwelen en diamanten geregistreerd. Dat is een toename op vijf jaar tijd van ruim 50 procent. Kamerlid Peter Logghe (Vlaams Belang) vroeg de cijfers op bij minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH). Het bericht staat te lezen in De Zondag.

In 2008 werden 19.537 gevallen geregistreerd, in 2012 was dat al 29.600. "De diefstallen gebeuren in 80 procent van de gevallen bij mensen thuis. De diefstallen op straat zijn goed voor 11,6 procent van het aantal registraties."

Assuralia, de koepel van verzekeraars, raadt aan de verzekeraar steeds een kopie van het proces-verbaal te bezorgen. Op de website van de FOD Binnenlandse Zaken (www.besafe.be) kan je het formulier 'save your numbers' downloaden om je waardevolle goederen te registreren. (br.hln)




» Reageer (0)
09-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opeens heb je een hert op je dak ... letterlijk dan!

Opeens heb je een hert op je dak ... letterlijk dan!

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Een hert had wel een erg vreemd plekje uitgekozen om even uit te blazen. De inwoners van het 500 zielen tellende Franse dorpje Verneuil-sur-indre wreven zich dan ook de ogen uit toen ze het dier op het dak van een garage zagen zitten.

De hulpdiensten stonden voor een aartsmoeilijke en zeer ongebruikelijke interventie. Uiteindelijk duurde het drie uur om het dier weer van het dak te krijgen. Wellicht is het hert via een aanpalende tuin op het dak beland.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onzeker over je kapsel na je 50ste? Niet met deze tips

Onzeker over je kapsel na je 50ste? Niet met deze tips

http://static3.hln.be/static/photo/2013/16/12/3/20131107104105/media_xll_6246798.jpg


De tol van het verouderingsproces op je lokken kun je moeilijk verstoppen. Rond de menopauze wordt je haar grijs, droger, verliest zijn volume en voelt dunner aan. We geven je de beste tips om je natuurlijke schoonheid een boost te geven.

Er bestaat nog steeds geen middeltje dat het verouderingsproces van je haar kan stoppen. Pigmentcellen worden namelijk minder efficiënt in zichzelf te vernieuwen, waardoor je haar grijs wordt. Je kan het wel kleuren, maar aan de structuur kun je weinig veranderen.

- Door enkele lokken wat lichter te verven kan je subtiel grijze haren verdoezelen. Zeker als je natuurlijke kleur redelijk licht is.

- Denk goed na voor je je kapsel donker laat kleuren. Als je voor een donkere tint gaat, dan hebben je lokken een regelmatig onderhoud nodig, want uitgroei valt dan nog meer op. Als je niet om de zes weken naar het kapsalon wil gaan, is deze look niets voor jou.

- Vergeet zogenaamde regels voor oudere dames als lang haar is not done. Je kapsel moet zijn wat je zelf wil, onafhankelijk van je leeftijd.

- Een korter kapsel geeft meer volume aan dunner wordend haar. Ook geeft kleur de illusie van meer haar. Soms kan het juiste product, als een shampoo voor meer volume, het probleem oplossen. Als laatste geven haarextensies een boost aan dunne lokken.

De beste tip voor een natuurlijk stralend uiterlijk, is altijd een glimlach te dragen. Welke look je ook kiest, jezelf verzorgen is de sleutel tot schoonheid.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Villa Samson voor huisdieren van patiënten UZ Brussel kost 1 miljoen

'Villa Samson' voor huisdieren van patiënten UZ Brussel kost 1 miljoen


http://oi43.tinypic.com/2nbge29.jpg
Danny Verbiest, de vroegere stem achter tv-hond Samson, is een belangrijke geldschieter van het project

Het UZ Brussel bouwt een villa van 1 miljoen euro waar patiënten hun huisdieren kunnen ontmoeten, zo meldt Het Laatste Nieuws. "Villa Samson" moet in 2016 geopend worden op de campus van het ziekenhuis in Jette.

De naam is geen toeval: Villa Samson wordt zo genoemd omdat Danny Verbiest, de vroegere stem van de tv-hond, een belangrijke geldschieter is. Hij is peter van het opmerkelijke project en betaalt de architectenkosten voor de villa, die in totaal zo'n 1 miljoen euro zal kosten.

De overheid legt geen cent bij: al het geld komt van gulle gevers en sponsors.

In het gebouw op de campus Jette van het UZ Brussel, dat los van het ziekenhuis zal staan, kunnen baasjes hun huisdieren ontmoeten.

Dat huisdieren een gunstig effect hebben op mensen, staat al langer vast. Zo worden ze ingezet bij therapie in psychiatrische ziekenhuizen en op sommige palliatieve afdelingen. Ook rusthuizen waar een kat of hond rondloopt om de oudjes gezelschap te houden, zijn geen uitzondering meer. In het UZ Brussel zullen de huisdieren helpen bij het herstel van hun baasje.

"Onderzoek heeft aangetoond dat mensen rustiger worden als ze een kat of hond strelen", zegt dierengedragsdeskundige Danny Grosemans. "De bloeddruk verlaagt en hun hart slaat dan minder snel. Zo raken ze stress kwijt. Ze revalideren ook sneller als ze bezig zijn met hun hond, want ze bewegen dan meer." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijspraak voor vrouw die koffiekoeken weggeeft

Vrijspraak voor vrouw die koffiekoeken weggeeft


http://static0.hln.be/static/photo/2013/4/5/12/20131109105735/media_xll_6251517.jpg

Marleen De Lombaert (foto), de vrouw die door haar werkgever, een bakker, voor de rechter werd gedaagd omdat ze zes koffiekoeken had gegeven aan een hongerige man, gaat vrijuit. Dat heeft de rechter gisteren beslist. "Blij dat dit nare verhaal achter de rug is", reageert de vrouw in Het Laatste Nieuws.

Marleen De Lombaert werkte al meer dan een jaar bij bakkerij Marysse in Zottegem toen er op een dag, enkele minuten voor sluitingstijd, een man binnenkwam die vertelde hoe hij en zijn kinderen geen eten hadden. De Lombaert gaf zes koffiekoeken mee die volgens haar toch niet meer verkocht konden worden omdat de zaak 's anderendaags gesloten was.

Haar baas had videobeelden van het voorval en ontsloeg De Lombaert niet veel later. Toen zij dat ontslag aanvocht voor de arbeidsrechtbank, ging de bakker voluit voor een veroordeling. Hij liet haar voor de rechter slepen om de 'diefstal' aan te tonen. Maar de rechter in Oudenaarde was gisteren duidelijk. "Hier is hooguit sprake van een beoordelingsfout", zei hij. "De vrouw dacht dat haar baas er geen probleem mee zou hebben. Er was geen bedrieglijk opzet in het spel, noch persoonlijk voordeel."

"Een pak van mijn hart", zegt de vrouw. "Ik heb er de hele nacht wakker gelegen. Al die tijd ben ik door het leven gegaan als een dievegge. Bij mijn zoektocht naar ander werk vroegen ze altijd waarom ik ontslagen was. Telkens werd dat weer bovengehaald. Ik ben er ziek van geweest. Blij dat alles achter de rug is."

De Lombaert mag er dan van wakker gelegen hebben, de kilste warme bakker van het land deed dat niet. "Hij ligt tot vanavond laat te slapen", klonk het toen we gisteren belden voor een reactie. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarlijks duizend minderjarigen met alcoholvergiftiging

Jaarlijks duizend minderjarigen met alcoholvergiftiging


http://static3.hln.be/static/photo/2013/14/9/14/20131108064251/media_xll_6249209.jpg


Jaarlijks komen zo'n duizend 12 tot 17-jarigen in het ziekenhuis ­terecht met een alcoholintoxicatie. Dat blijkt uit het eerste onderzoek naar het fenomeen ­bingedrinken in België. Dat staat te lezen in De Standaard, Het Nieuwsblad, De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Tot nu toe werd door de Vereniging van Alcohol en Drugsverslaving (VAD) altijd aangenomen dat de Vlaamse jeugd zich zelden bezondigde aan bingedrinken (meer dan vijf alcoholconsumpties op korte tijd voor mannen en vier voor vrouwen).

Maar dokter Michiel Callens van het InterMutualistisch Agentschap komt na onderzoek tot een andere conclusie. Uit dat onderzoek, dat vandaag op een congres over ­bingedrinken wordt voorgesteld, blijkt dat in 2011 983 jongeren tussen 12 en 17 jaar in een Belgisch ziekenhuis terechtkwamen die te veel alcohol hadden gedronken en zich bezondigd hadden aan het zogenaamde comazuipen of bingedrinken.

Bij jongens komt het zo'n tien procent meer voor dan bij meisjes. Bij sociaal zwakkeren (mensen die recht hebben op een verhoogde terugbetaling) komt het ook 25 procent meer voor dan bij anderen.

Bingedrinken neemt toe met de leeftijd: "Bij 18-29 jarigen zijn er 9.835 gevallen van alcoholintoxicatie met een piek bij jongeren tussen 18 en 20 jaar", aldus nog Callens.  (br.hln)



» Reageer (0)
08-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ingrid Mank - Song that makes me laugh

Ingrid Mank - Song that makes me laugh

Klik op de foto om haar te beluisteren







Ingrid Mank is een Nederlandse zangeres van de bovenste plank. Ze werd geboren in Leiden 1968. Ze woont al een hele tijd in ons landje Belgie en daar kunnen we alleen maar blij om zijn. Ingrid Mank is de echtgenote van Hans Francken en werd de voorbije jaren een fel gewaardeerd tekstschrijfster. Zo schreef Ingrid ondermeer ‘You’re the reason’, de nummer 1-hit van Koen Wauters & Sarah. Maar nu staat ze zelf aan het roer. Als voorsmaakje van haar album ‘Ingrediënts’, is er nu ‘Song that makes me laugh’. Het begin van ongetwijfeld een mooie zangcarrière als solo artieste.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magerste vrouw ter wereld moet 60 keer per dag eten

Magerste vrouw ter wereld moet 60 keer per dag eten

http://static1.hln.be/static/photo/2013/7/7/0/20131108170720/media_xll_6250380.jpg


Lizzie Velasquez is 157,5 centimeter groot, maar weegt slechts 26,8 kilogram. De 24-jarige vrouw heeft geen grammetje vet door een zeldzame genetische aandoening.

Op de dag van haar geboorte woog Lizzie 1,2 kilogram, ze was toen al blind aan een oog en heeft een beperkt zicht aan het andere. Toch laat ze zich niet kisten door haar aandoening en schreef ondanks haar jonge leeftijd al twee bestellers. Slechts twee andere mensen ter wereld hebben deze aandoening. Hierdoor komt ze niet bij, hoeveel ze ook eet, daarom moet ze 60 kleine maaltijden per dag eten. Haar aandoening is zo zeldzaam dat deze zelfs nog geen naam kreeg, artsen weten er ook nog bijzonder weinig over. De meeste patiënten sterven namelijk al tijdens hun jeugd aan het syndroom. Haar dokter Abhimanyu Garg legt uit: "Lizzie is een van de weinige mensen ter wereld die met deze ziekte kampt. De patiënten hebben erg weinig spiermassa, hun ledematen lijken erg dun."

Ondanks haar aandoening geeft ze lezingen en strijdt ze tegen pesterijen op school, nadat ze vroeger zelf gepest werd, zowel op school als op het internet door haar vreemde uiterlijk, maar ze zegt zelf dat ze er nooit heeft willen bijhoren. "Ik zou nooit mijn uiterlijk veranderen, ook al zou ik dat kunnen. Het heeft lang geduurd om te aanvaarden wie ik ben en om mezelf graag te zien. Toen mensen me op straat begonnen aan te staren, werd ik echt kwaad. Ik haatte het dat kinderen me niet wilden leren kennen. Online zag ik foto's opduiken waaronder ik als de lelijkste vrouw ter wereld beschreven werd." Nu concentreert Lizzie zich op de toekomst en wil ze een antipestorganisatie oprichten. "Ik wil anderen helpen in de toekomst."

De aandoening van Lizzie blijft een medisch mysterie. De 24-jarige vrouw werd geboren zonder lichaamsvet. Het voornaamste symptoom van de aandoening is dat ze niet verdikt en dat lijkt ook haar gezichtsvermogen te treffen. Het syndroom is zo ingewikkeld omdat het ook aspecten van andere syndromen heeft, als progeria. Dit is een vorm van vroegtijdig verouderen, maar heeft dezelfde symptomen als waar Lizzie mee kampt, namelijk een puntige neus, smalle mond en snel verouderende huid. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sculptuur Giacometti geveild voor 50 miljoen dollar

Sculptuur Giacometti geveild voor 50 miljoen dollar


http://oi42.tinypic.com/2gy9c3a.jpg


Een bronzen buste van de Zwitserse beeldhouwer en schilder Alberto Giacometti is gisteren bij veilinghuis Sotheby's in New York onder de hamer gegaan voor 50 miljoen dollar. Dat meldt de Wall Street Journal.

Het gaat om 'Grande tête mince', een 65 meter hoge buste uit 1954 die de broer van de kunstenaar voorstelt.

Het was de bekende Newyorkse kunsthandelaar Bill Acquavella, die kunst koopt voor de rijken der aarde, die 50 miljoen dollar neertelde voor het kunstwerk.

Het is overigens geen recordbedrag voor een kunstwerk van de in 1966 overleden Giacometti: in 2010 wisselde "L'Homme qui marche" van eigenaar voor 104 miljoen dollar.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Online registratie van honden vanaf 2014

Online registratie van honden vanaf 2014


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/chow-1.jpg


Vanaf januari 2014 zal de registratie van honden volledig elektronisch gebeuren. De ministerraad heeft daarvoor een koninklijk besluit van bevoegd minister Laurette Onkelinx goedgekeurd.

Elke hond moet sinds 1 september 1998 in ons land officieel geïdentificeerd (via een elektronische chip of een tatoeage) en geregistreerd zijn. De eigenaar ontvangt bij de identificatie van zijn hond automatisch een Europees paspoort. Dat paspoort is verplicht om met het dier buiten België te reizen.

Elk jaar worden niet minder dan 150.000 nieuwe honden in de nationale databank geregistreerd. Daar komen dan nog meldingen bovenop van overleden honden, veranderingen van eigenaars of van het adres van de eigenaars. Door de databank kunnen verloren gelopen honden gemakkelijk hun baasje terugvinden. Bovendien kan de hondenhandel beter gecontroleerd worden.

De registratieprocedure verloopt vandaag nog manueel. Daar komt echter verandering in. Bedoeling is dat dierenartsen de honden online zullen kunnen registreren. Daardoor zal het inschrijvingsbewijs van een hond veel sneller worden uitgereikt. Ook zal de verandering van baasje of het overlijden van de hond rechtstreeks online kunnen worden gemeld.

De minister verwacht dat de databank betrouwbaarder zal zijn, omdat de geïnformatiseerde invoer minder fouten zal veroorzaken. Overigens zal de dienst Dierenwelzijn van de FOD Volksgezondheid het databankbeheer verzorgen, zodat ook het registratietarief kan verminderen van 12,39 naar 10,95 euro.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechts 14 procent van verkrachters veroordeeld

Slechts 14 procent van verkrachters veroordeeld


http://static1.hln.be/static/photo/2013/3/12/10/20131108142602/media_xll_6250300.jpg


Vrouw & Maatschappij heeft vandaag aan meer dan vijftig stations zowat 24.000 witte lintjes uitgedeeld om de straffeloosheid aan te klagen bij verkrachtingen. De CD&V-vrouwen eisen consequente straffen en gepaste therapie voor de daders, maar onder meer ook een databank met DNA-profielen van 'bepaalde categorieën verdachten'.

"Nog eens een actie tegen geweld op vrouwen? Ja, maar het aantal acties valt in het niet als je bedenkt hoe wijdverspreid dat geweld op vrouwen nog altijd is", luidt het. In ons land worden dagelijks acht verkrachtingen en wekelijks vijf groepsverkrachtingen aangegeven. Bovendien wordt 90 procent van de feiten niet eens aangegeven, hekelt Vrouw & Maatschappij. En zelfs dan wordt slechts veertien procent van de daders veroordeeld, vaak bij gebrek aan bewijs.

"Inefficiënte gerechtelijke procedures en gebrekkige wetgeving bemoeilijken het opsporen van daders", aldus de CD&V-vrouwen. Ze vragen dan ook dat delinquenten consequent gestraft worden en gepaste therapie krijgen, dat slachtoffers niet langer moeten opdraaien voor de gerechtskosten, audiovisuele verhoren zodat het slachtoffer haar verhaal slechts één keer moet doen en de opslag van DNA-profielen in een databank. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Lady Gaga zingt binnenkort als eerste vanuit de ruimte

Lady Gaga zingt binnenkort als eerste vanuit de ruimte


http://static1.hln.be/static/photo/2013/4/15/9/20131107040117/media_xll_6246444.jpg


Lady Gaga schrijft (alweer) geschiedenis met wat letterlijk een buitenaards optreden zal worden. De zangeres zal als eerste mens ooit een concert geven vanuit de ruimte. Dat zal ze op een ruimtevlucht van Virgin Galactic doen. Alles staat gepland voor 2015, dat meldt Us Weekly.

De 27-jarige zangeres zal in 2015 als eerste ster ooit een nummer brengen vanuit de ruimte. Dat zal ze doen op een 'vlucht' van Richard Bransons Virgin Galactic. Haar optreden is gepland voor de derde dag van het 'Zero G Colony Festival' dat doorgaat in Spaceport America, een ruimtevaartcentrum in Nieuw-Mexico. Het festival zal ongeveer 6 maanden na de eerste Virgin Galactic-vlucht plaatsvinden. 

Om zich voor te bereiden op de ruimtevlucht zal Lady Gaga een maand lang speciale zanglessen volgen om ook zonder zwaartekracht de juiste noten te halen. De andere passagiers hebben ook de mogelijkheid een voorbereidingstraining te volgen op Neckereiland, het eiland van Richard Branson.      

Naast Lady Gaga hebben een aardig lijstje andere A-lijststerren interesse in een reis naar de ruimte. Zo zouden Ashton Kutcher en vriendin Mila Kunis, Justin Bieber en Leonardo DiCaprio al een zitje geboekt hebben voor een bedrag van 250.000$ per persoon. 

De eerste commerciële ruimtevlucht zal welgeteld twee uur duren en op 100 km hoogte in een baan om de aarde gaan.

Mocht het toch fout gaan is de ster op het ergste voorbereid: ze zou onlangs een goede levensverzekering hebben afgesloten.  (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!