Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




27-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papegaai lost moordzaak op

Papegaai lost moordzaak op

http://oi59.tinypic.com/2lv11k.jpg

De politie van de Indiase stad Agra heeft uit onverwachte hoek hulp gekregen in haar onderzoek naar de moord op Neelam Sharma en haar hondje. Hercule, de papegaai van het 45-jarige slachtoffer, zette de speurders namelijk op het spoor naar de dader. Hercule Poirot heeft er een waardige opvolger bij.

Neelam Sharma werd op 20 februari dood aangetroffen in haar woning in Agra. Samen met haar hondje werd ze neergestoken.

De politie stond voor een raadsel. Tot Vijay Sharma, de man van het slachtoffer, merkte dat huispapegaai Hercule zich vreemd gedroeg telkens zijn neef Ashutosh na de moord over de vloer kwam. "Ook als we de naam van Ashutosh vernoemden, begon Hercule als gek te roepen", zegt Vijay.

De politie begon op aangeven van Vijay Sharma het doen en laten van de neef uit te pluizen. Die viel door de mand tijdens het politieverhoor en bekende de moord. "Samen met een medeplichtige was hij het huis van zijn tante binnengedrongen met de bedoeling geld en juwelen te stelen", zegt inspecteur Shalabh Mathur. "De twee werden betrapt door mevrouw Sharma. Bang dat zij hem zou verklikken, stak Ashutosh haar neer". De hond des huizes onderging hetzelfde lot toen die begon te blaffen.

Eén kroongetuige lieten de inbrekers met rust: papegaai Hercule. Die zou hen uiteindelijk aan de galg 'praten'. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstpaus Jan Hoet (77) is overleden

Kunstpaus Jan Hoet (77) is overleden

http://static2.hln.be/static/photo/2014/8/6/10/20140227084721/media_xll_6525235.jpg

Kunstkenner Jan Hoet (77) is overleden in het ziekenhuis in Gent. Hoet werd enkele weken geleden met kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis.

Jan Hoet werd de voorbije jaren niet gespaard. Hij overwon kanker, overleefde een kunstmatige coma, was dialysepatiënt met één nier en klapte in 2012 op de luchthaven van Hamburg in mekaar na een hartstilstand.

Op 12 januari dit jaar kroop Hoet opnieuw door het oog van de naald toen hij op weg naar het UZ-Gent voor een nachtelijke nierdialyse geveld werd door een tweede hartstilstand. Daarna zou hij het naar eigen zeggen rustiger aan doen en naar de dokters luisteren. Maar een kleine maand later werd Hoet opnieuw in het ziekenhuis opgenomen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De griep houdt België stevig in zijn greep

De griep houdt België stevig in zijn greep

http://static2.hln.be/static/photo/2014/17/9/4/20140226143401/media_xll_6523249.jpg

Het aantal mensen besmet met het griepvirus blijft stijgen in België. Tussen 17 en 23 februari hebben ongeveer 310 op 100.000 inwoners hun dokter geconsulteerd met het griepaal syndroom, meldt het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV-ISP).

Vorige week werd de drempel van 230 consultaties op 100.000 mensen bereikt en de griepepidemie officieel afgekondigd. Ondertussen is het aantal dus al gestegen naar 310. "Het is normaal dat de griepactiviteit toeneemt aangezien de epidemie vorige week pas begon. Vaak loopt het aantal consultaties echter op tot 1.000 per 100.000 inwoners", zegt dr. Viviane Van Casteren van het WIV-ISP, wat er op wijst dat de griepepidemie lager ligt dan andere jaren.

De griepepidemie zal waarschijnlijk nog enkele weken aanhouden, al verwacht Van Casteren dat de krokusvakantie voor een knik in het aantal besmettingen zal zorgen. "Tijdens de vakanties ligt het aantal besmettingen gevoelig lager omdat scholen en kinderdagverblijven gesloten zijn waardoor de overdracht wordt ingeperkt", zegt ze. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leefgebied orang-oetan vernield voor productie Head & Shoulders

Leefgebied orang-oetan vernield voor productie 'Head & Shoulders'

http://static3.hln.be/static/photo/2014/1/11/14/20140226043259/media_xll_6521789.jpg

Milieu-organisatie Greenpeace wil dat Proctor & Gamble voor de productie van verzorgingsproducten zoals 'Head & Shoulders' niet langer palmolie gebruikt van leveranciers die het leefgebied vernielen van de orang-oetan in Centraal Kalimantan, het Indonesische deel van het eiland Borneo. Vorige week engageerde Delhaize zich, als eerste supermarktketen wereldwijd, om palmolie gelinkt aan ontbossing uit producten te weren.

Palmolie is een basisingrediënt voor detergenten, shampoo, cosmetica en andere verzorgingsproducten die P&G maakt. "De producent van Head & Shoulders moet stoppen om via onze douches regenwouden te ontbossen", zegt Greenpeace, dat een jaar lang onderzoek voerde naar de leveranciers van palmolie en hun concessies.

Daaruit bleek dat die op grote schaal ontbossen en in sommige geval het leefgebied van de Borneose orang-oetan vernielen. Bovendien werden verschillende resten van gedode orang-oetans gevonden. Ook kwam aan het licht dat in de bevoorradingsketen ook palmolie gebruikt wordt van plantages uit ontboste gebieden waar de Sumatraanse tijger leefde.

Greenpeace wil nu dat P&G het voorbeeld volgt van Unilever, Nestlé en L'Oréal, die enkel nog met propere leveranciers samenwerken. In Indonesië verdwijnt elke minuut een oppervlakte bos die overeenkomt met negen Olympische zwembaden.

Greenpeace voert sinds enkele maanden druk op producenten om een nulontbossingsbeleid te ontwikkelen in hun bevoorradingsketen. In het kader van de "Tiger Challenge", besliste Delhaize vorige week, als eerste supermarktketen ter wereld, om tegen 2018 palmolie gelinkt aan ontbossing uit haar producten te weren. Tegen eind 2015 zal Delhaize alleen nog traceerbare palmolie gebruiken en Greenpeace spreekt in dat verband over een belangrijk precedent. Ook de voedingsgroep Vandemoortele beloofde deze maand dat het eraan werkt om enkel nog traceerbare palmolie te gebruiken die niet met onbossing of uitbuiting in verband kan worden gebracht. (br.hln) 


» Reageer (0)
26-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean Bosco Safari- Ik hoop dat je niet alleen bent

Jean Bosco Safari - Ik hoop dat je niet alleen bent

Klik op de foto om hem te beluisteren





Jean Bosco Safari (Rubago (Rwanda), 10 mei 1954) is een Vlaams zanger en muzikant.

Toen Jean zes jaar oud was werd hij geadopteerd door een Vlaams gezin, en verhuisde hij naar Merksem. Zijn adoptienaam was Johan Vijdt, maar hij werd meestal 'Jean' genoemd.

In 1989 nam hij onder de naam Kid Safari zijn eerste cd op: Wow. Vanaf 1995 veranderde hij zijn naam weer in zijn Rwandese naam, Jean Bosco Safari.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeet sit-ups: hardnekkig buikvet pak je zo aan

Vergeet sit-ups: hardnekkig buikvet pak je zo aan

http://static0.hln.be/static/photo/2012/12/14/13/20120903145957/media_xll_5128948.jpg

Blijft je buikvet ondanks een evenwichtig eetpatroon en voldoende lichaamsbeweging volharden in de boosheid? Zelfs wie perfect op zijn streefgewicht zit, kan er hardnekkig last van hebben. Ontdek hier hoe je strijd tegen de kwabben het best aanpakt.

Je mag - helaas - alle buikspieroefeningen ter wereld doen, de kans is klein dat ze écht zichtbare resultaten zullen opleveren. Sit-ups en crunches verstevigen vooral de spieren onder je vetlaag. Die getrainde buik blijft echter verborgen tot je ook komaf kan maken met dat hardnekkige vet.

Vetverbranding
Omdat het daarbovenop moeilijk is om op een natuurlijke manier vetlagen op specifieke plaatsen weg te werken, moet je jouw hele lichaam inzetten om het percentage lichaamsvet terug te schoeven. De beste manier om dat te doen, is en blijft een stevige cardiotraining.

Kies dus voor workouts die de vetverbranding stimuleren. Lopen, zwemmen, touwtje springen, intensieve cardiogroepslessen (bijv. Zumba) of een HIIT-training (intervaltraining op hoge intensiteit) zijn daar goede voorbeelden van.

Transvetten
Verder kan je ook nog net dat tikkeltje strenger zijn op wat je in allemaal in je mond stopt. Probeer de zogenaamde transvetten te vermijden. Je vindt ze in allerlei voorverpakte koekjes, crackers, margarines en brood. In de ingrediënten zijn transvetten vaak vermomd als geharde plantaardige olie, gehydrogeneerd plantaardig vet of gehydrogeneerde plantaardige olie. Mik daarentegen liever op gezonde vetzuren in avocado's, noten en zaden. Beperk uiteraard wel de porties. Ook voeding rijk aan eiwitten en vezels zijn ideaal voor een langdurig vol gevoel.

Stress
Ook voldoende ontspannen is van belang wanneer je buikvet wil aanpakken. Wie vaak last heeft van stress, produceert veel meer cortisol. Van dit stresshormoon is geweten dat het de honger doet toenemen en de opslag van vet stimuleert. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet prostituees moeten bestraft worden, wel hun klanten

Niet prostituees moeten bestraft worden, wel hun klanten

http://static0.hln.be/static/photo/2014/10/1/0/20140226191448/media_xll_6524040.jpg

Prostitutie is een vorm van mensenrechtenschending en geweld tegen vrouwen. Daarom moeten niet de prostituees zelf, maar wel hun klanten bestraft worden. Dat schrijft het Europees Parlement in een resolutie. Alle EU-lidstaten moeten vanuit die optiek de strijd met de hoerenlopers aanbinden, vindt Straatsburg.

Het rapport van de Britse socialiste Mary Honeyball spiegelt zich aan de manier waarop Zweden, IJsland en Noorwegen prostitutie aanpakken. "Legalisering is een ramp in Nederland en Duitsland, we hebben nood aan een betere en genuanceerde aanpak van prostitutie. Het zijn de mannen die vrouwenlichamen als koopwaar behandelen die bestraft moeten worden, niet de sekswerkers zelf", stelt ze.

De resolutie roept de lidstaten op om prostitutie aan te pakken. Ze moeten ook "exitstrategieën" organiseren voor vrouwen en meisjes die het beroep willen verlaten. Beter onderwijs en het aanpakken van armoede kan het aantal vrouwen dat in de prostitutie gedreven wordt verminderen. Honeyball wijst er ook op dat 62 procent van de slachtoffers van mensenhandel in de seksindustrie terechtkomen.

Critici verwijten Honeyball dat ze geen voeling heeft met de problematiek. Ze vrezen dat het criminaliseren van hoerenloperij net voor grotere illegale circuits zal zorgen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar zijn de eerste vlinders al

Daar zijn de eerste vlinders al

http://static0.hln.be/static/photo/2014/17/15/1/20140226145538/media_xll_6523306.jpg

Samen met de eerste lentetemperaturen lopen ook de eerste waarnemingen binnen van rondfladderende dagvlinders en andere insecten. Vroeger dan gemiddeld, terwijl navorst en een mismatch met planten (voedsel) mogelijk is, merkt Natuurpunt op.

De laatste dagen worden er al tal van dagvlinders gemeld, vooral citroenvlinder (foto), dagpauwoog, gehakkelde aurelia en kleine vos. "Dat zijn niet toevallig vier soorten die als volwassen vlinder de winter doorbrengen", zegt Ruben Meert (Insectenwerkgroep Voelspriet). "Van zodra de temperaturen hoog genoeg worden, ontwaken ze om zich tegoed te doen aan de zon, en aan de nectar van ontluikende voorjaarsbloeiers. Dat is elk jaar zo, en dit jaar nog wat vroeger dan anders."

Jens D'Haeseleer van Natuurpunt wijst erop dat insecten verschillende weken vroeger zijn dan vorig jaar, maar toen hadden we af te rekenen met een late winter. "Ten opzichte van een gemiddelde winter zijn ze anderhalve week tot twee weken vroeger." Bij hommels starten koninginnen nesten op, honingbijen vlogen bijna de hele winter.

Terwijl voor dieren de temperatuur een "trigger" is om te ontwaken, wachten planten de daglengte en het aantal lichturen af. "Dat kan een mismatch opleveren, insecten die snel reageren op warme dagen stuiten op onvoldoende voedsel", verduidelijkt Jens D'Haeseleer. "Zo zijn er wilgenspecialisten onder de bijen actief, terwijl wilgen nog niet bloeien."

D'Haeseleer merkt verder op dat er nog steeds een navorstperiode kan opduiken en wijst erop dat een koude winter ook een functie heeft voor de gezondheid van dieren en planten. "Sommige bacteriën en schimmels overleven niet bij koude temperaturen, waardoor dieren en planten veel gezonder het voorjaar in komen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rock Werchter verbiedt kraampjes langs de weg

Rock Werchter verbiedt kraampjes langs de weg

http://static0.hln.be/static/photo/2014/18/10/10/20140226063717/media_xll_6521635.jpg

Bezoekers van Rock Werchter zullen vanaf dit jaar geen eet- en drankkraampjes meer langs de weg zien staan. "Die moeten wijken uit veiligheidsredenen", klinkt het bij organisator Live Nation. In de plaats komt er een centraal 'marktplein' met eten en drinken, waar Live Nation het aanbod en de prijzen bepaalt. Ook enkele campings zullen voor het eerst door het festival zelf uitgebaat worden. De verenigingen die tot nu toe instonden voor de kraampjes en de campings zien heel wat inkomsten aan hun neus voorbijgaan (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stel graaft zeven miljoen euro aan oude munten op

Stel graaft zeven miljoen euro aan oude munten op

http://static2.hln.be/static/photo/2014/17/8/3/20140225234115/media_xll_6521463.jpg

In Californië heeft een jong koppel tijdens een wandeling met hun hond 1.400 goudstukken gevonden in metalen tonnen. De goudstukken komen uit de 19e eeuw en hebben een waarde van 10 miljoen dollar. Het is niet duidelijk hoe de muntstukken daar terechtgekomen zijn. "Het is de eerste keer dat mensen met zo een hoeveelheid muntstukken komen, dat heb ik nog nooit in mijn hele carrière gezien", zegt Don Kagin, gespecialiseerd in oude muntstukken. De goudstukken hebben heel weinig schade opgelopen terwijl ze onder de grond zaten. "Het koppel was gelukkig zo slim om de munten niet zelf proper te maken maar ze naar mij te brengen", zegt Kagin. De meeste munten zullen door Don Kagin verkocht worden via Amazon. Het geld gaat dan naar het koppel. Zij wensen anoniem te blijven omdat ze bang zijn voor overvallers en goudzoekers.  (br.hln)


» Reageer (0)
25-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kraanvogels trekken (trompetterend) over heel het land

Kraanvogels trekken (trompetterend) over heel het land

http://oi59.tinypic.com/2zgesjr.jpg

Vooral gisteren, maar ook vandaag en waarschijnlijk ook de komende dagen, trekken kraanvogels "trompetterend" over ons land richting broedgebieden in Noord-Europa. Door het zachte weer is de voorjaartrek een week vroeger, opvallend is ook dat hun trekfront over de hele breedte van het land loopt, zo meldt Natuurbericht.be.

Kraanvogels zijn ongeveer even groot als ooievaars, maar slanker van bouw. Ze trekken in lange slierten in V-formaties of in rommelige groepen. Trekkende kraanvogels laten zich doorgaans eerst opmerken door hun indrukwekkende, opvallend getrompetter.

Massale terugtrek
Begin maart is dé tijd om de massale terugtrek van kraanvogels waar te nemen. Van hun overwinteringsgebieden in Duitsland (Rügen), Spanje (Extramadura) en Frankrijk (Lac du Der) trekken ze naar het noordoosten.

"Doorgaans pikt enkel het oosten van België een stevige portie van die indrukwekkende kraanvogeltrek mee", verduidelijkt Gerald Driessens (Natuurpunt). "Maar sinds gisteren zwaaiden grote groepen af naar het westen. Over de volledige breedte van het land werden grote groepen opgemerkt, al bleef het zwaartepunt nog altijd in het oosten van het land liggen." Over het Limburgse Dilsen-Stokkem werden gisteren bijvoorbeeld ruim 4.600 exemplaren geteld.

'Pitstops'
De kraanvogels trekken, doorgaans via vaste trekroutes, naar Noord-Europa, al verschuift de soort haar broedgebied naar het zuiden en wordt er al in Nederland gebroed. "Ook het feit dat er voor de 'pitstops' tijdens de trek nieuwe gebieden dichter bij Nederland en België worden gebruikt, zorgt ervoor dat grotere aantal steeds meer over ons land trekken."

Natuurpunt zegt dat niet alleen bij kraanvogels de lente kriebelt, maar dat ook andere soorten dezer dagen aan hun jaarlijkse tocht naar het noorden beginnen, zoals vink en tjiftjaf. Waarnemingen kunnen gedeeld worden via de website www.waarnemingen.be. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekste GAS-boetes gaan eruit

Gekste GAS-boetes gaan eruit

http://static3.hln.be/static/photo/2014/2/9/1/20140225070829/media_xll_6519016.jpg

Almaar meer Vlaamse gemeentes gaan met de grove borstel door hun GAS-reglement. De gekste boetes gaan eruit. Zo houdt de stad Mechelen nog welgeteld 8 vormen van overlast over waarvoor je zo'n sanctie kan krijgen. Tot nu toe waren dat er 220.

In bomen klimmen, met dozen slepen, belletje-trek spelen of 'dode of levende dieren op het ijs gooien'. Voor al deze overtredingen kon je in Mechelen tot en met gisteren een boete krijgen. Vandaag keurt de gemeenteraad echter een nieuw GAS-reglement goed. Slechts acht vormen van overlast - diefstal, vandalisme, het vervuilen van de openbare ruimte, wildplassen, foutparkeren, het betreden van verboden terrein, nachtlawaai en te luide muziek in de auto - kunnen nog een sanctie opleveren tot 350 euro. Voor de laatste twee overtredingen krijg je bovendien éérst een waarschuwing.

Mechelen is niet de enige stad die grote kuis houdt. In Sint-Truiden werd het reglement gisteren al aangepast. Daar riskeer je niet langer een GAS-boete voor het zitten op de rugleuning van een bank of het strooien met confetti tijdens carnaval. Ook in Hasselt en Geel moeten al te gekke sancties eraan geloven, zoals het na officiële sluitingstijd nuttigen van een pint op café. (br.hln)


» Reageer (0)
24-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob Dylan - Lay Lady Lay

Bob Dylan  - Lay Lady Lay

Om hem te beluisteren druk op de foto






Bob Dylan, geboren als Robert Allen Zimmerman (Hebreeuws: Shabtai Zisel ben Avraham) (Duluth, Minnesota, 24 mei 1941) is een Joods-Amerikaans popmusicus. Hij wordt beschouwd als een van de grootste songwriters van Amerika. Veel mensen beschouwen hem als de eerste singer-songwriter. Hij heeft een oeuvre bij elkaar gespeeld dat op één lijn wordt gesteld met dat van Stephen Foster, Irving Berlin, Woody Guthrie en Hank Williams, die deel uitmaken van het Amerikaanse culturele erfgoed.

Dylans carrière begon in het midden van de jaren vijftig, nog in zijn middelbare schooltijd. Zijn muzikale en literaire faam zijn sindsdien uitgegroeid tot een welhaast filmisch en opstandig, maar ook onwillig boegbeeld van de onrust in de Amerikaanse samenleving. De beweging voor de burgerrechten kende geen beter volkslied dan zijn song Blowin' in the Wind (1963). Miljoenen jongeren omarmden The Times They Are A-Changin'.

Vaak wordt aan Dylan de verdienste toegekend het normale recept van simpele teksten in de popmuziek te hebben verheven naar het niveau van politiek-sociaal commentaar, en naar een complexe weergave van een actueel levensgevoel. Hiertoe introduceerde hij beeldspraak, 'stream of consciousness' (bewustzijnsstroom, een literaire techniek), losse gedachten en invallen, soms op absurdistisch-komische wijze. Dylans teksten onttrekken zich aldus vaak aan een eenvoudige omschrijving of uitleg. Polyinterpretabele teksten (teksten die op meerdere manieren geïnterpreteerd kunnen worden) waren tot dan in de popmuziek onbekend. Dylans songteksten en zeer eigen muziekopvatting hebben grote invloed gehad op de ontluiking van de popmuziek in de jaren zestig.

De tekstuele vernieuwing was te danken aan Dylans brede belangstelling voor de rijke tradities van het Amerikaanse lied, van folk en country/blues tot rock-'n-roll en rockabilly, tot aan Keltische balladen, zelfs jazz, swing en Broadway.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe is het met uw kennis van het verkeersreglement gesteld?

Hoe is het met uw kennis van het verkeersreglement gesteld?

http://static1.hln.be/static/photo/2014/1/0/2/20140224092347/media_xll_6516032.jpg

Het is pover gesteld met de verkeerskennis van de Vlaming. Uit de jaarlijkse Grote Verkeersquiz blijkt elk jaar dat we gemiddeld maar 12 tot 13 op 20 scoren. Zwaar gebuisd voor het theoretisch rijexamen dus. Het Radio 1-programma 'Hautekiet' ontwikkelde samen met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde een test die u online kan afleggen.

Ook uit een grote studie van het steunpunt Verkeersveiligheid uit 2006 blijkt dat de Vlaming gemiddeld maar 56 procent scoort. Ter vergelijking: om te slagen voor het theoretisch rijexamen moeten kandidaten 82 procent halen.

"Die score werd maar door 3,8 procent van de deelnemers gehaald. Dat is dus niet zo goed", zegt Werner De Dobbeleer van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Kanttekening is wel dat uit dezelfde studie bleek dat wie een grotere kennis over het verkeersreglement had, vaker betrokken was in ongevallen. "Waarschijnlijk speelt daar mee dat iemand met een grotere kennis denkt dat iedereen de regels goed kent en minder defensief gaat rijden."

Fietsers
Vooral met de kennis over de regels rond fietsers in het verkeer is het pover gesteld. Maar die zijn dan ook niet zo eenvoudig en kennen grote verschillen tussen voorrang met of zonder een fietspad, of bijvoorbeeld tussen een fietspad en een fietssuggestiestrook. Ook weten maar heel weinig Vlamingen dat bestuurders niet verplicht rechts moeten rijden op een rotonde. Voor fietsers is het zelfs veiliger om in het midden over de rotonde te rijden, zo zijn ze namelijk beter zichtbaar voor de andere bestuurders.

Ook de regels rond de voorrang van rechts blijken onvoldoende gekend. Zo weet maar driekwart van de Vlamingen dat je je voorrang van rechts altijd houdt, ook al ben je gestopt aan een kruispunt. Die regel werd pas enkele jaren geleden gewijzigd, maar het is nog altijd bijzonder moeilijk om die overal ingang te laten vinden. Het blijft dan ook de vraag of 'nieuwere' regels zoals het verplicht ritsen en rijden op een spitsstrook wel voldoende gekend zijn.

Vereenvoudiging
De Vlaamse Stichting Verkeerskunde is in Vlaanderen bevoegd voor verkeerseducatie. Na de uitvoering van de Zesde Staashervorming komt daar ook de sensibilisatie bij, die nu nog bij het federale BIVV zit. De Dobbeleer wil dan ook graag nog meer inzetten op het bijspijkeren van de verkeerskennis. "Met de jaarlijkse Verkeersquiz bereiken we nu 60.000 mensen. Met gerichte opleidingen spreken we nu al bepaalde doelgroepen aan, vooral jongeren, senioren of motorrijders. We hopen in de toekomst ook de 'middengroep', de gewone autobestuurder, beter te kunnen bereiken."

Op federaal vlak ligt al enkele jaren een plan op tafel dat het verkeersreglement moet vereenvoudigen, maar concreet is dat plan nooit geworden. Op dit moment steekt het zelfs helemaal in de koelkast in afwachting op de overheveling van delen van de wegcode naar de gewesten op 1 juni van dit jaar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vader en zoon helpen herten op bevroren meer op briljante manier ter hulp

Vader en zoon helpen herten op bevroren meer op briljante manier ter hulp

 klik op de foto om het filmpje te bekijken

Een vader, een zoon, twee gestrande herten en een GoPro camera: ziehier het recept voor een wondermooie video.

Een jongeman genaamd James las op Facebook dat twee herten in de problemen gekomen waren op het bevroren Albert Lea Lake in de Amerikaanse staat Minnesota. De arme dieren kregen met hun hoeven al drie dagen geen grip meer op het ijs. Ze waren de uitputting nabij.

Hoog tijd vond James om met zijn vader in actie te komen. Ze haalden hun hovercrafts van stal en snelden naar de plek van het onheil als ware dierenvrienden. Al bleek de redding geen evidentie. Toch slaagde het duo in hun opzet door een briljant idee... (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bejaard echtpaar sterft hand in hand na 60 jaar huwelijk

Bejaard echtpaar sterft hand in hand na 60 jaar huwelijk

http://static3.hln.be/static/photo/2014/12/14/10/20140224155022/media_xll_6517525.jpg

"Tot de dood ons scheidt", die belofte hebben de Amerikaanse Ed en Floreen uit Batavia waargemaakt. Na 60 jaar huwelijk stierven de twee hand in hand en vlak na elkaar in het ziekenhuis. Dat schrijft nieuwssite WGRZ.com.

Het verhaal van Ed en Floreen lijkt uit een romantische film gegrepen. De twee trouwden in 1953 en kregen samen twee kinderen en vervolgens kleinkinderen. De twee waren 60 jaar lang onafscheidelijk, dus toen Ed deze maand werd opgenomen in het ziekenhuis in verband met nierproblemen viel het gemis van zijn vrouw hem zwaar.

Hij moest en zou haar weer zo snel mogelijk zien. Volgens medici was zijn gezondheid in zo'n slechte staat dat hij een ambulancerit waarschijnlijk niet zou overleven. Hoe dan ook was Ed vastbesloten om naar zijn Floreen te gaan.

Ondertussen ging het ook steeds slechter met Floreens gezondheid. De vrouw kampte al jaren met hartproblemen en lag ook op sterven. Ed werd vanuit het ziekenhuis in Rochester naar het ziekenhuis in Batavia in de Amerikaanse staat New York gebracht om zijn laatste uren met de liefde van zijn leven door te brengen.

In aanwezigheid van familieleden hielden de twee elkaars hand vast  in ziekenhuisbedden, die door het personeel aan elkaar geschoven waren. Floreen blies op 83-jarige leeftijd haar laatste adem uit op 7 februari en nog geen 36 uur later overleed haar 82-jarige man. De familie van het echtpaar noemde het 'een perfect einde' en zijn blij dat hun ouders samen mochten sterven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Broken Circle Breakdown' wint Satellite Award in Hollywood

'The Broken Circle Breakdown' wint Satellite Award in Hollywood

Klik op de foto om de trailer te bekijken

Precies een week voor de uitreiking van de Oscars in Hollywood is 'The Broken Circle Breakdown' in de prijzen gevallen. De film van Felix van Groeningen sleepte gisterenavond (lokale tijd) in het Amerikaanse filmwalhalla de Satellite Award voor Beste Buitenlandse Film in de wacht.

De regisseur en actrice Veerle Baetens gingen het beeldje in ontvangst nemen. "Een goeie timing, de laatste week voor de Oscars", reageerde een zielsgelukkige van Groeningen.

De Satellite Awards worden ieder jaar uitgereikt door de International Press Academy. 'The Broken Circle Breakdown' stak onder meer de Deense film 'Jagten' en de Franse film 'La vie d'Adèle' de loef af. De award is een goede opsteker in de aanloop naar komende zondag. Dan vindt in Los Angeles de 86e editie van de Oscars plaats. Onder andere Baetens en co dingen er naar de Oscar voor beste niet-Engelstalige film. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste overlevende Holocaust (110) overleden

Oudste overlevende Holocaust (110) overleden

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Alice Herz-Sommer, de oudste overlevende van de Holocaust, is op 110-jarige leeftijd overleden in Londen, meldt de Israëlische krant Ha'aretz vandaag op Twitter. Haar overlijden werd ook door een familielid bevestigd.

Herz-Sommer stierf in een ziekenhuis waar ze vrijdag was opgenomen. Een documentaire over haar leven 'The Lady in Nummer 6' is genomineerd voor beste korte documentaire bij de Academy Awards volgende week.

Herz-Sommer werd in de Tsjechische hoofdstad Praag geboren en was pianiste. Tijdens de Tweede Wereldoorlag zat ze in het concentratiekamp Theresienstadt. Haar toewijding aan de piano en haar zoon hebben haar door de kampjaren gesleept, zo zei ze zelf.

Ze behoorde samen met haar zoon Stephan tot de minder dan 20.000 joden die na de oorlog door het Sovjetleger werden bevrijd uit het beruchte kamp. Naar schatting 140.000 joden werden naar Theresienstadt gebracht, van wie er 33.430 daar stierven. Zo'n 88.000 kampbewoners werden naar Auschwitz en andere vernietigingskampen gebracht, waar de meesten om het leven werden gebracht. Haar man en moeder overleefden de oorlog niet.

Toch wilde ze zich vooral de mooie dingen herinneren. Het plezier in het maken van muziek hield veel mensen in het kamp op de been. "De concerten waren voor de mensen in het kamp ons voedsel. Door het maken van muziek werden we in leven gehouden", zo zei ze ooit.

Haar zoon, die zijn naam na de oorlog veranderde in Raphael, maakte carrière als concertcellist. Hij stierf in 2001. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boerendochter beschoten in vete om verboden liefde

Romeo en Julia in Limburg: boerendochter beschoten in vete om verboden liefde

http://static1.hln.be/static/photo/2014/0/7/9/20140224074158/media_xll_6515784.jpg

Een zwangere boerendochter van 29 jaar is neergeschoten door een schutter die haar vriend wilde treffen. De relatie tussen Benjamin Houben (28) en Veerle Goyens is al jaren een doorn in het oog van haar ouders, die de familie Houben te min vinden voor hun dochter.

Het lijkt wel een Limburgse versie van Romeo en Julia: twee geliefden willen samen zijn, maar door de vijandigheid tussen hun families wordt de relatie nagenoeg onmogelijk gemaakt. De 29-jarige Veerle vertrok eind 2012 op de boerderij van haar ouders in Maaseik, om in te trekken bij de familie van Benjamin in Sint-Truiden - eveneens landbouwers.

Toen Benjamin met Veerle aan de slag was in de stallen, richtte een man door een raam een tweeloops jachtgeweer op hem. Maar de jongeman bukte zich toevallig, waardoor de hagelregen zijn zwangere vriendin trof in de rechterarm en de buik. Ze werd naar een ziekenhuis gebracht buiten Limburg, weg van haar familie én schoonfamilie. Zelfs haar eigen vriend mag haar voorlopig niet bezoeken.

De familie van Benjamin is er vast van overtuigd dat Veerles familie achter de aanslag zit: "Ze heeft vaak gezegd dat haar vader niet zou rusten vooraleer ze zou terugkeren." De familie Goyens ontkent dat ze er iets mee te maken heeft. Over de gezondheidstoestand van de boerin en die van haar ongeboren kind wilde het gerecht gisteravond geen commentaar kwijt. (br.hln)


» Reageer (0)
23-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Susan Tedeschi -Lord Protect My Child

Susan Tedeschi -Lord Protect My Child

Klik op de foto om haar te beluisteren






Susan Tedeschi is een Amerikaanse  zangeres .

Blues, jazz, rock 'n' roll, country en folk... je hoort het allemaal terug in haar muziek. Ze straalt vooral veel kracht uit... ze kan fluisteren maar ook stevig uithalen, en ze heeft bovendien een mooie  stem.


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!