Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




03-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carnavalisten delen gratis wietlolly's uit aan kinderen

Carnavalisten delen gratis wietlolly's uit aan kinderen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/10/7/2/20140303100510/media_xll_6537017.jpg

Jonge kinderen hebben tijdens de carnavalsstoet in Genk nietsvermoedend wietlolly's opgeraapt. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg vandaag. Ouders reageren ongerust omdat op de verpakking staat dat het snoepgoed 'echte cannabis' bevat.

Burgemeester Wim Dries (CD&V) zegt in Het Belang van Limburg dat er op het eerste zicht geen THC in de lolly's lijkt te zitten, het bestanddeel dat een geestverruimend effect heeft. Toch worden de lolly's voor alle zekerheid verder onderzocht.

Het is niet duidelijk wie de cannabislolly's in het publiek heeft gegooid. Dries zegt in Het Nieuwsblad dat de politie een onderzoek is gestart om de herkomst te achterhalen.

Volksgezondheid houdt er rekening mee dat de wietlolly's illegaal zijn. "Om een product te mogen verkopen, moet onze dienst toestemming geven", zegt woordvoerder Jan Eyckmans in de krant. "Op het eerste gezicht is er niet eens een aanvraag ingediend. Het maakt niet uit dat ze in Nederland zijn gekocht, waar ze legaal te krijgen zijn. Uitdelen staat gelijk aan verkopen."

Volksgezondheid zal vandaag contact opnemen met de Genkse politie. (br.hln)


» Reageer (0)
02-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is carnaval

Het is carnaval




Het is carnaval

dus zal ik dansen gaan
met een mooi pakje aan
carnaval dat maakt me blij
samen gek doen, zij aan zij
wat een geluk dat carnaval bestaat
ik hoop dat deze pret nooit overgaat...

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruidspaar krijgt 27 broodroosters cadeau

Grapje! Bruidspaar krijgt 27 broodroosters cadeau

http://static3.hln.be/static/photo/2014/1/9/12/20140301211850/media_xll_6532752.jpg

Het ontbijt na je huwelijksnacht krijgt een nieuwe dimensie wanneer je kan kiezen uit liefst 27 toasters om je boterhammetje te roosteren. Van de veertig huwelijkscadeaus die Mike en Victoria Seymour uit het Engelse Batsford mochten ontvangen, waren twee derden immers een broodrooster. Een 'grapje' van Mike's getuige.

Mike (44) en Victoria (37) trouwden in oktober van vorig jaar in Mexico. Terug van hun huwelijksreis, gaven ze zopas een feest voor familie en vrienden in het Verenigd Koninkrijk. Het koppel had geen huwelijkslijst opgesteld. De keuze van de geschenkjes lieten ze liever over aan de verbeelding en de goede smaak van de gasten op hun trouwpartij.

De trouwers vonden het evenwel al vreemd dat op de geschenkentafel allemaal gelijkaardige, rechthoekige pakjes waren tentoongesteld. Hun argwaan werd bevestigd toen getuige Rob Kanok voorstelde om een 'toaster' uit te brengen ter ere van het bruidspaar. Profetische woorden, want toen de pakjes werden opengemaakt, bleken er niet minder dan zevenentwintig broodroosters in te zitten. Rob had namelijk de gasten 'aangeraden' om een toaster te kopen voor de pasgetrouwden.

Goedkope en dure modellen, weliswaar, maar wat vang je aan met zoveel toasters? Mike en Victoria hebben twintig exemplaren weer kunnen inruilen. De overige zeven schenken ze aan organisaties die zich inzetten voor de opvang van daklozen. Vermits de sales manager en de verpleegster allebei al een huwelijk op de teller hebben, waren ze niet meteen toe aan een nieuwe broodrooster. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glas tomatensap per dag tegen borstkanker

Glas tomatensap per dag tegen borstkanker

http://oi61.tinypic.com/2mdrlab.jpg

Een glas tomatensap per dag vermindert het risico op borstkanker. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek. Vrouwen die dagelijks tomaten verorberen, produceren immers meer adiponectin, een hormoon dat het lichaamsgewicht mee regelt en als gevolg kan beschermen tegen de dodelijke ziekte, zo schrijft de Britse krant Daily Mail.

Wetenschappers van de Rutgers Universiteit in New Jersey lieten zeventig vrouwen van 55 jaar en ouder gedurende tien weken lang tomatensap drinken of tomaten eten. Alle proefkonijnen kampten met overgewicht of hadden een familielid met borstkanker, wat de kans om de ziekte te krijgen, vergroot.

Controles van de hormonenspiegel van de vrouwen wezen uit dat een glas tomatensap per dag de hoeveelheid adiponectin met negen procent doet toenemen, dankzij de aanwezigheid van lycopene in de groente. Die stof geeft tomaten hun rode kleur, zou de kans op prostaatkanker verminderen en - zo ontdekten wetenschappers nu - verhoogt de hoeveelheid adiponectin in het lichaam met bijna tien procent, schrijft  Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. Dat hormoon speelt een rol bij de regeling van het lichaamsgewicht en kan zo helpen in de strijd tegen borstkanker.

Vooral slank(ere) vrouwen die dagelijks tomatensap dronken, produceerden meer adiponectin, aldus de studie. Die bevinding wijst volgens onderzoekster Adana Llanos opnieuw op het belang van gewichtscontrole als belangrijke vorm van kankerpreventie.

De wetenschappers benadrukken dat een dieet bestaande uit uitsluitend tomaten absoluut geen oplossing is om borstkanker te proberen vermijden. Een gezonde levenstijl is cruciaal, stelt Llanos. "Vrouwen kunnen hun kans op borstkanker reduceren door een gezond gewicht na te streven, veel te bewegen en minder alcohol te drinken."

Lycopene bevordert niet enkel de aanmaak van het hormoon adiponectin. Volgens eerder onderzoek gaat de stof ook de groei en verspreiding van kankercellen tegen. Lycopene is in kleinere hoeveelheden ook terug te vinden in onder andere watermeloenen, abrikozen, roze pompelmoezen en papaja's. (br.hln)


» Reageer (0)
01-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stralend haar dankzij de omgekeerde wasbeurt

Stralend haar dankzij de 'omgekeerde wasbeurt'

http://static0.hln.be/static/photo/2014/12/10/8/20140301071458/media_xll_6531053.jpg

Heb je dun en futloos haar? Dan is de ideale oplossing volgens sommige bloggers je wasritueel om te gooien. De techniek, waarbij je eerst conditioner gebruikt en dan pas wast met een klein beetje shampoo, wordt door sommigen al langer aangeraden. Steeds meer vrouwen lijken nu deze zogenaamde 'omgekeerde wasbeurt' te omarmen. Dat meldt de Daily Mail.

De oprichter van Aveda, Horst Rechelbacher, zou als eerste deze omgekeerde volgorde hebben aangeraden. Volgens hem kan je zelfs best beginnen met het aanbrengen van oliën op de hoofdhuid en deze door het haar te kammen. Vervolgens maak je het haar nat, gebruik je de conditioner en pas daarna is de shampoo aan de beurt.

Volgens Alison Freer, van de website XOJane, zorgt dit "achterstevoren wassen" ervoor dat je haar voldoende gehydrateerd wordt zonder dat het te zwaar aanvoelt. Ze raadt aan de conditioner even te laten inwerken, terwijl je de rest van je lichaam wast. Dit voorkomt dat je haar gaat klitten, daarna uitspoelen en een klein beetje shampoo gebruiken: "Ik doe dit nu al een week en mijn haar ziet er beter uit dan ooit."

Ook sommige andere bloggers deden deze ontdekking al eerder, soms gewoon door de flesjes per ongeluk te verwisselen in de douche.

Niet voor elk haartype
Freer geeft toe dat de techniek volgens haar vooral doeltreffend is voor mensen met fijn haar, aangezien het je haar doet stralen en het meer volume geeft. Ook andere websites beweren dat wie dikker of droger haar heeft, zich beter aan de traditionele volgorde houdt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met deze app lees je een boek van 300 pagina's in anderhalf uur uit

Met deze app lees je een boek van 300 pagina's in anderhalf uur uit

http://static0.hln.be/static/photo/2014/7/16/2/20140228092248/media_xll_6528407.jpg

In sneltempo een volledig boek uitlezen in een dik uur? Binnenkort is dat een makkie. Spritz, een app die op komst is voor de Samsung Galaxy S5 en Samsung Gear 2, schakelt daarvoor een innovatieve techniek in.

Voor een ervaren lezer is een tempo van 400 woorden per minuut al straf. Met een nieuwe app, Spritz genaamd, zou dat tempo kunnen opgedreven worden tot 1.000 woorden per minuut. Hoe? Door de woorden simpelweg één voor één te laten verschijnen op uitgekiende posities voor het oog.

Spritz houdt rekening met een 'fixatiepunt' voor het oog, doorgaans links van het midden van het woord. Door dat fixatiepunt voortdurend op dezelfde plek te laten verschijnen, kunnen we woorden veel sneller verwerken, klinkt het bij The Huffington Post. Spritz bouwt zo voort op apps als Velocity en op het wetenschappelijke 'rapid serial visual presentation'-model. Omdat het telkens om één woord gaat, past Spritz perfect op kleine schermpjes als die van mobieltjes en smartwatches. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donor gezocht: Genkenaren kunnen papa redden

Donor gezocht: "Genkenaren kunnen papa redden"

http://static3.hln.be/static/photo/2014/0/12/9/20140301084901/media_xll_6531174.jpg

Sinds Jan Houben (55), een beroepsmilitair uit Genk, eind vorig jaar vernam dat hij lijdt aan een agressieve vorm van leukemie of bloedkanker, vecht hij tegen de ziekte. Maar hij staat er niet alleen voor. Om terug een gezond leven te kunnen leiden, moet hij een geschikte stamceldonor zien te vinden. De kans om een goeie donor te vinden, is 1 op 50.000.

Om nu de kans te vergroten, hebben Bert en Katrien Houben, zoon en dochter van Jan, met hun nicht Ine Houben een brede actie uitgewerkt. "Genk telt nu 65.345 inwoners", liet Bert optekenen. "We willen dat alle Genkenaren zich melden als donor. We doen een beroep op hun samenhorigheidsgevoel. Zo maken we meer kans dat het leven van m'n vader gered kan worden."

Om zoveel mogelijk mensen te overtuigen zich te registreren als donor wordt aan elke persoon die zich hiervoor meldt, gevraagd om vrienden op te geven. "Ze kunnen dan hun vrienden en familie aanspreken om donor te worden. Op die manier bouwen we als het ware een grote en zeer wijd vertakte levensboom op", aldus Bert Houben. Meer over het ambitieus strijdplan van Bert, Katrien en ine op de website www.leuke-missie.be.   (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hans de Booy - Annabel

Hans de Booy - Annabel

Klik op de foto om hem te beluisteren






Hans de Booij (Arnhem, 2 juni 1958) is een Nederlandse zanger en liedjesschrijver.

De Booij studeerde kleinkunst in Antwerpen en werd daarna theatertechnicus voor onder andere Boudewijn de Groot.

In het begin van de jaren tachtig vormde hij met Alain Mazijn de cabaretgroep Circus Stupido. Ze brachten een single uit ("We gaan" en "Alles is al gezegd"), geproduceerd door Bram Vermeulen. De groep "Golden Delicious" verzorgde de begeleiding.

Muziekuitgever Hans Kusters stelde hem in 1983 in staat zijn eerste album op te nemen. Dit album ("Hans de Booij") was zowel in België als in Nederland een succes en leverde de hitsingles Een vrouw zoals jij, Annabel en Thuis ben op. Voor deze successen moest De Booijs eigenzinnigheid wel een beetje worden bijgestuurd. Zijn oorspronkelijke tekst van Thuis ben werd bijvoorbeeld door tekstschrijver Herman Pieter de Boer van zijn scherpe kantjes ontdaan en De Booijs grootste hit Annabel is geen eigen compositie maar een lichtvoetig popliedje van de hand van diezelfde De Boer en componist Boudewijn de Groot.

De Booijs eigen werk valt veel meer in de categorie grimmige chansons, zoals Jacques Brel en Ramses Shaffy die vertolkten. In de tweede helft van de jaren tachtig legde hij zich steeds meer toe op die stijl en verder plaatsucces bleef uit. Wel trad De Booij in de loop der jaren regelmatig op in theaters, of in Antwerpse cafés. Zo bracht hij de evergreen "De lichtjes van de Schelde" van Bobbejaan Schoepen uit 1952 weer onder de aandacht.

De rusteloze bohemien kwam verder in het nieuws doordat hij persoonlijk failliet ging, een dronken schermutseling met de Antwerpse politie had (de rechter stelde hem later in het gelijk), verslaafd raakte aan wiet en Europa enige keren verliet om elders een nieuw leven te beginnen.

Ook stelde hij zijn persoonlijke levensfilosofie te boek, waarbij hij onder meer pleitte voor de oprichting van een Ministerie van Liefde. De Booij ging maandenlang met een rugzak vol boeken door het land om zijn boeken deur aan deur te verkopen. Uiteindelijk wist hij er meer dan 4000 te verkopen.

In 1999 ontmoet Hans de veertiende dalai lama toevallig voor de Schouwburg van Antwerpen en voelde hij zich sterk aangetrokken tot de geweldloosheid zoals die gepredikt wordt door het boeddhisme. Terugkijkend op de diepe dalen in zijn leven vertelde De Booij: “ik ben rijk geworden door een hele tijd geen geld te hebben”.

Hans de Booij, die inmiddels in het Belgische Oostende woonde, keerde in 2007 met een nieuwe band terug op de Nederlandse podia en zong liedjes van zijn album Emocratie dat in september was uitgekomen. Zijn megahit Annabel zingt hij niet meer omdat hij dat naar eigen zeggen 'fysiek' niet aankan. In interviews zegt hij teleurgesteld te zijn in de Nederlandse muziekcultuur, omdat de publieke radiozenders nauwelijks nog Nederlandstalig repertoire draaien.

In 2008 is Hans de Booij vertrokken naar Thailand, waar hij op een eiland woont en ging werken aan zijn comeback, samen met musicus/producer Hans Vermeulen (Sandy Coast, Rainbow Train). In oktober 2009 verscheen zijn cd Ontsnapt aan een kokosnoot, in 2010 was er een Nederlandse tournee.


» Reageer (0)
28-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds vaker losgeld geëist voor kunst

Steeds vaker losgeld geëist voor kunst

http://static3.hln.be/static/photo/2014/12/4/14/20140228063736/media_xll_6528089.jpg

Iedere week gebeuren in ons land ernstige kunstdiefstallen. Bovendien betalen steeds meer slachtoffers losgeld aan de daders om hun waardevolle werken terug te krijgen, zo schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

Het aantal kunstdiefstallen in ons land blijft min of meer op dezelfde hoogte, maar de waarde van de gestolen werken neemt fors toe. "In 2012 werd gemiddeld om de zes weken een doek gestolen met een waarde van 500.000 euro of meer", zegt Lucas Verhaegen van de centrale dienst kunstdiefstallen van de federale politie.

Hij wijst erop dat dieven kleinere kunstwerken met een waarde van 1.000 tot 5.000 euro nog vrij gemakkelijk kwijtgeraken. "Grote werken van bekende meesters niet. Die worden steeds vaker na verloop van tijd opnieuw aan de eigenaar of de verzekeringsmaatschappij te koop aangeboden", weet Verhaegen. Dat fenomeen heet "artnapping", waarbij de dieven zich tevreden stellen met een bedrag van 5 tot 10 procent van het gestolen werk. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al één gezin op vijf gebruikt dienstencheque

Al één gezin op vijf gebruikt dienstencheque

http://static0.hln.be/static/photo/2014/1/16/7/20140227235238/media_xll_6527812.jpg

Alle prijsstijgingen ten spijt is de dienstencheque populairder dan ooit. In één jaar tijd zijn er alweer ruim 1.300 banen en 65.000 gebruikers bijgekomen. Intussen doet al één op de vijf gezinnen een beroep op poetshulp via de cheques. De limiet voor tariefverhogingen is wel stilaan bereikt, meent minister van Werk Monica De Coninck.

Welgeteld 151.137 mensen waren in 2012 aan de slag dankzij het stelsel van dienstencheques, zo blijkt uit een rapport van IDEA Consult dat vandaag besproken wordt op de federale ministerraad. Dat zijn 1.310 banen méér dan het jaar voordien. "Bovendien gingen vier op de tien nieuwe jobs naar leefloners of werklozen", zegt De Coninck (sp.a).

Het aantal gebruikers steeg in 2012 met 65.000 tot net geen 900.000 of één op de vijf huishoudens in ons land. Allemaal samen gebruikten zij 122.951.700 dienstencheques. En dat ondanks de prijsverhoging op 1 januari van dat jaar, van 7,50 naar 8,50 euro. Sinds begin dit jaar kost één cheque u al 9 euro.

Vanaf 1 juli worden de deelstaten bevoegd voor de dienstencheques. Uit het rapport van IDEA Consult blijkt dat de bedrijven in de sector zich grote zorgen maken over die regionalisering én mogelijke prijsverhogingen. De minister treedt hen bij. "10 euro is echt een psychologische grens. Dat betekent dat er niet veel ruimte meer is voor tariefverhogingen."

De Coninck dringt er bij de deelstaten op aan niét het mes te zetten in het stelsel. "Eén op de tien gebruikers is ouder dan 80 jaar. Het is veel goedkoper hen een poets- en huishoudelijke hulp aan te bieden met dienstencheques dan hen onder te brengen in een rusthuis, omdat ze het alleen niet meer redden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kust wil bejaardenbestendige flats wegens aangroei 50-plussers

Kust wil 'bejaardenbestendige' flats wegens aangroei 50-plussers

http://static0.hln.be/static/photo/2014/16/4/10/20140228070955/media_xll_6528055.jpg

Voor het eerst wonen er aan de Belgische kust meer 50-plussers dan jonge(re) mensen. Om die vergrijzing op te vangen, pleit de directeur seniorenzorg van het Oostende OCMW ervoor alle flats 'bejaardenbestendig' te maken.

In Vlaanderen ligt het gemiddeld aantal 50-plussers op 39 procent, maar aan de kust ligt dat aantal op 51,71 procent, schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag. Het gaat meer bepaald om 60.786 kustbewoners ouder dan 65 jaar.

"Maar nu zijn de appartementen ronduit gevaarlijk voor ouderen, met te smalle gangen, te kleine kamertjes en overal niveauverschil", luidt het. Een 'bejaardenbestendige' flat heeft bredere deuren, armleuningen in het toilet, brede douches, ...

Bouwpromotoren aan de kust lopen niet warm voor zo'n algemene regel. Minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters (N-VA) heeft oren naar het idee om bejaardenbestendig te bouwen, "maar ik denk niet dat het aangewezen is een algemene Vlaamse regel op te leggen met minimumnormen rond leeftijdbestendig wonen". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studeren dreigt duurder te worden

Studeren dreigt duurder te worden

http://static1.hln.be/static/photo/2014/17/3/7/20140228051336/media_xll_6528037.jpg

De Vlaamse universiteiten en hogescholen eisen meer autonomie en geld. Dat schrijven ze in een verkiezingsmemorandum, schrijft De Morgen vandaag.

"Het is vijf voor twaalf voor het Vlaams hoger onderwijs. De universiteiten en hogescholen hebben dringend nood aan meer autonomie en geld. Anders brengen we de kwaliteit van het hoger onderwijs in gevaar", luidt de boodschap waarmee ze vandaag, naar aanleiding van de verkiezingen van 25 mei, naar alle politieke partijen stappen. Het is de eerste keer dat ze gezamenlijk een eisenpakket op tafel leggen.

De universiteiten en hogescholen eisen meer autonomie en vertrouwen van de overheid om zelf beleid te voeren en te bepalen hoe ze hun middelen besteden. "Wij zijn de meest gecontroleerde instellingen van de Vlaamse overheid", zegt Paul De Knop, VUB-rector en voorzitter van de Vlaamse Interuniversitaire Raad. "Natuurlijk willen we verantwoording afleggen, maar het micromanagement waar we nu mee te maken krijgen, gaat te ver".

Een andere nagel waarop ze kloppen, is hun onderfinanciering. Ze eisen 150 miljoen euro extra per jaar voor onderzoek en ontwikkeling, maar ook meer geld voor hun werking, infrastructuur en personeel, onder meer om de werk- en prestatiedruk tegen te gaan.

"We kunnen niet leven met het budgettaire perspectief zoals het nu is. Zonder extra geld moeten we bijvoorbeeld denken aan een verhoging van het inschrijvingsgeld", reageert minister van Staat Willy Claes, die de Vlaamse Universiteiten en Hogescholen Raad voorzit. (br.hln)


» Reageer (0)
27-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze voeding verzacht (en voorkomt) hoofdpijn

Deze voeding verzacht (en voorkomt) hoofdpijn

http://static0.hln.be/static/photo/2014/17/15/14/20140227154302/media_xll_6526859.jpg

Onderzoek heeft aangetoond dat bepaalde voedingsstoffen verantwoordelijk kunnen zijn voor een migraineaanval. De vraag is nu of je jezelf ook al etend kan beschermen tegen hoofdpijn? Hoewel er nog geen bergen bewijs op tafel ligt, lijkt het antwoord toch positief. Ontdek hier wat je moet eten om een pijnlijk hoofd te verzachten en de kans erop te verkleinen.

Spinazie
Nog een extra reden om vaker groene bladgroenten te eten. Spinazie en soortgenoten zijn rijk aan riboflavine, een type vitamine B dat migraine zou helpen voorkomen.

Watermeloen
Wie onvoldoende water drinkt, kan hoofdpijn krijgen door dehydratatie. Je hoeft de schade niet per se al drinkend te herstellen, ook met waterrijke voeding als watermeloen en komkommer kan je al heel wat doen. De sappige meloensoort bevat bovendien essentiële mineralen die je verliest wanneer je gedehydrateerd bent, zoals magnesium en kalium.

Aardappelen
Van kalium gesproken: dit mineraal kan hoofdpijn helpen verzachten. Wie dacht dat bananen de topbron zijn, heeft het mis. Een aardappel van middelmatige grote in de schil bevat ongeveer 926 milligram kalium, meer dan dubbel zoveel als een banaan.

Vette vis
Ook omega 3 kan wonderen doen voor je hoofd. De vetzuren hebben een ontstekingsremmende werking, waardoor je aan (chronische) hoofdpijn kan ontsnappen. Leg daarom gerust eens een stukje zalm op je bord. (br;hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papegaai lost moordzaak op

Papegaai lost moordzaak op

http://oi59.tinypic.com/2lv11k.jpg

De politie van de Indiase stad Agra heeft uit onverwachte hoek hulp gekregen in haar onderzoek naar de moord op Neelam Sharma en haar hondje. Hercule, de papegaai van het 45-jarige slachtoffer, zette de speurders namelijk op het spoor naar de dader. Hercule Poirot heeft er een waardige opvolger bij.

Neelam Sharma werd op 20 februari dood aangetroffen in haar woning in Agra. Samen met haar hondje werd ze neergestoken.

De politie stond voor een raadsel. Tot Vijay Sharma, de man van het slachtoffer, merkte dat huispapegaai Hercule zich vreemd gedroeg telkens zijn neef Ashutosh na de moord over de vloer kwam. "Ook als we de naam van Ashutosh vernoemden, begon Hercule als gek te roepen", zegt Vijay.

De politie begon op aangeven van Vijay Sharma het doen en laten van de neef uit te pluizen. Die viel door de mand tijdens het politieverhoor en bekende de moord. "Samen met een medeplichtige was hij het huis van zijn tante binnengedrongen met de bedoeling geld en juwelen te stelen", zegt inspecteur Shalabh Mathur. "De twee werden betrapt door mevrouw Sharma. Bang dat zij hem zou verklikken, stak Ashutosh haar neer". De hond des huizes onderging hetzelfde lot toen die begon te blaffen.

Eén kroongetuige lieten de inbrekers met rust: papegaai Hercule. Die zou hen uiteindelijk aan de galg 'praten'. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstpaus Jan Hoet (77) is overleden

Kunstpaus Jan Hoet (77) is overleden

http://static2.hln.be/static/photo/2014/8/6/10/20140227084721/media_xll_6525235.jpg

Kunstkenner Jan Hoet (77) is overleden in het ziekenhuis in Gent. Hoet werd enkele weken geleden met kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis.

Jan Hoet werd de voorbije jaren niet gespaard. Hij overwon kanker, overleefde een kunstmatige coma, was dialysepatiënt met één nier en klapte in 2012 op de luchthaven van Hamburg in mekaar na een hartstilstand.

Op 12 januari dit jaar kroop Hoet opnieuw door het oog van de naald toen hij op weg naar het UZ-Gent voor een nachtelijke nierdialyse geveld werd door een tweede hartstilstand. Daarna zou hij het naar eigen zeggen rustiger aan doen en naar de dokters luisteren. Maar een kleine maand later werd Hoet opnieuw in het ziekenhuis opgenomen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De griep houdt België stevig in zijn greep

De griep houdt België stevig in zijn greep

http://static2.hln.be/static/photo/2014/17/9/4/20140226143401/media_xll_6523249.jpg

Het aantal mensen besmet met het griepvirus blijft stijgen in België. Tussen 17 en 23 februari hebben ongeveer 310 op 100.000 inwoners hun dokter geconsulteerd met het griepaal syndroom, meldt het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV-ISP).

Vorige week werd de drempel van 230 consultaties op 100.000 mensen bereikt en de griepepidemie officieel afgekondigd. Ondertussen is het aantal dus al gestegen naar 310. "Het is normaal dat de griepactiviteit toeneemt aangezien de epidemie vorige week pas begon. Vaak loopt het aantal consultaties echter op tot 1.000 per 100.000 inwoners", zegt dr. Viviane Van Casteren van het WIV-ISP, wat er op wijst dat de griepepidemie lager ligt dan andere jaren.

De griepepidemie zal waarschijnlijk nog enkele weken aanhouden, al verwacht Van Casteren dat de krokusvakantie voor een knik in het aantal besmettingen zal zorgen. "Tijdens de vakanties ligt het aantal besmettingen gevoelig lager omdat scholen en kinderdagverblijven gesloten zijn waardoor de overdracht wordt ingeperkt", zegt ze. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leefgebied orang-oetan vernield voor productie Head & Shoulders

Leefgebied orang-oetan vernield voor productie 'Head & Shoulders'

http://static3.hln.be/static/photo/2014/1/11/14/20140226043259/media_xll_6521789.jpg

Milieu-organisatie Greenpeace wil dat Proctor & Gamble voor de productie van verzorgingsproducten zoals 'Head & Shoulders' niet langer palmolie gebruikt van leveranciers die het leefgebied vernielen van de orang-oetan in Centraal Kalimantan, het Indonesische deel van het eiland Borneo. Vorige week engageerde Delhaize zich, als eerste supermarktketen wereldwijd, om palmolie gelinkt aan ontbossing uit producten te weren.

Palmolie is een basisingrediënt voor detergenten, shampoo, cosmetica en andere verzorgingsproducten die P&G maakt. "De producent van Head & Shoulders moet stoppen om via onze douches regenwouden te ontbossen", zegt Greenpeace, dat een jaar lang onderzoek voerde naar de leveranciers van palmolie en hun concessies.

Daaruit bleek dat die op grote schaal ontbossen en in sommige geval het leefgebied van de Borneose orang-oetan vernielen. Bovendien werden verschillende resten van gedode orang-oetans gevonden. Ook kwam aan het licht dat in de bevoorradingsketen ook palmolie gebruikt wordt van plantages uit ontboste gebieden waar de Sumatraanse tijger leefde.

Greenpeace wil nu dat P&G het voorbeeld volgt van Unilever, Nestlé en L'Oréal, die enkel nog met propere leveranciers samenwerken. In Indonesië verdwijnt elke minuut een oppervlakte bos die overeenkomt met negen Olympische zwembaden.

Greenpeace voert sinds enkele maanden druk op producenten om een nulontbossingsbeleid te ontwikkelen in hun bevoorradingsketen. In het kader van de "Tiger Challenge", besliste Delhaize vorige week, als eerste supermarktketen ter wereld, om tegen 2018 palmolie gelinkt aan ontbossing uit haar producten te weren. Tegen eind 2015 zal Delhaize alleen nog traceerbare palmolie gebruiken en Greenpeace spreekt in dat verband over een belangrijk precedent. Ook de voedingsgroep Vandemoortele beloofde deze maand dat het eraan werkt om enkel nog traceerbare palmolie te gebruiken die niet met onbossing of uitbuiting in verband kan worden gebracht. (br.hln) 


» Reageer (0)
26-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean Bosco Safari- Ik hoop dat je niet alleen bent

Jean Bosco Safari - Ik hoop dat je niet alleen bent

Klik op de foto om hem te beluisteren





Jean Bosco Safari (Rubago (Rwanda), 10 mei 1954) is een Vlaams zanger en muzikant.

Toen Jean zes jaar oud was werd hij geadopteerd door een Vlaams gezin, en verhuisde hij naar Merksem. Zijn adoptienaam was Johan Vijdt, maar hij werd meestal 'Jean' genoemd.

In 1989 nam hij onder de naam Kid Safari zijn eerste cd op: Wow. Vanaf 1995 veranderde hij zijn naam weer in zijn Rwandese naam, Jean Bosco Safari.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeet sit-ups: hardnekkig buikvet pak je zo aan

Vergeet sit-ups: hardnekkig buikvet pak je zo aan

http://static0.hln.be/static/photo/2012/12/14/13/20120903145957/media_xll_5128948.jpg

Blijft je buikvet ondanks een evenwichtig eetpatroon en voldoende lichaamsbeweging volharden in de boosheid? Zelfs wie perfect op zijn streefgewicht zit, kan er hardnekkig last van hebben. Ontdek hier hoe je strijd tegen de kwabben het best aanpakt.

Je mag - helaas - alle buikspieroefeningen ter wereld doen, de kans is klein dat ze écht zichtbare resultaten zullen opleveren. Sit-ups en crunches verstevigen vooral de spieren onder je vetlaag. Die getrainde buik blijft echter verborgen tot je ook komaf kan maken met dat hardnekkige vet.

Vetverbranding
Omdat het daarbovenop moeilijk is om op een natuurlijke manier vetlagen op specifieke plaatsen weg te werken, moet je jouw hele lichaam inzetten om het percentage lichaamsvet terug te schoeven. De beste manier om dat te doen, is en blijft een stevige cardiotraining.

Kies dus voor workouts die de vetverbranding stimuleren. Lopen, zwemmen, touwtje springen, intensieve cardiogroepslessen (bijv. Zumba) of een HIIT-training (intervaltraining op hoge intensiteit) zijn daar goede voorbeelden van.

Transvetten
Verder kan je ook nog net dat tikkeltje strenger zijn op wat je in allemaal in je mond stopt. Probeer de zogenaamde transvetten te vermijden. Je vindt ze in allerlei voorverpakte koekjes, crackers, margarines en brood. In de ingrediënten zijn transvetten vaak vermomd als geharde plantaardige olie, gehydrogeneerd plantaardig vet of gehydrogeneerde plantaardige olie. Mik daarentegen liever op gezonde vetzuren in avocado's, noten en zaden. Beperk uiteraard wel de porties. Ook voeding rijk aan eiwitten en vezels zijn ideaal voor een langdurig vol gevoel.

Stress
Ook voldoende ontspannen is van belang wanneer je buikvet wil aanpakken. Wie vaak last heeft van stress, produceert veel meer cortisol. Van dit stresshormoon is geweten dat het de honger doet toenemen en de opslag van vet stimuleert. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet prostituees moeten bestraft worden, wel hun klanten

Niet prostituees moeten bestraft worden, wel hun klanten

http://static0.hln.be/static/photo/2014/10/1/0/20140226191448/media_xll_6524040.jpg

Prostitutie is een vorm van mensenrechtenschending en geweld tegen vrouwen. Daarom moeten niet de prostituees zelf, maar wel hun klanten bestraft worden. Dat schrijft het Europees Parlement in een resolutie. Alle EU-lidstaten moeten vanuit die optiek de strijd met de hoerenlopers aanbinden, vindt Straatsburg.

Het rapport van de Britse socialiste Mary Honeyball spiegelt zich aan de manier waarop Zweden, IJsland en Noorwegen prostitutie aanpakken. "Legalisering is een ramp in Nederland en Duitsland, we hebben nood aan een betere en genuanceerde aanpak van prostitutie. Het zijn de mannen die vrouwenlichamen als koopwaar behandelen die bestraft moeten worden, niet de sekswerkers zelf", stelt ze.

De resolutie roept de lidstaten op om prostitutie aan te pakken. Ze moeten ook "exitstrategieën" organiseren voor vrouwen en meisjes die het beroep willen verlaten. Beter onderwijs en het aanpakken van armoede kan het aantal vrouwen dat in de prostitutie gedreven wordt verminderen. Honeyball wijst er ook op dat 62 procent van de slachtoffers van mensenhandel in de seksindustrie terechtkomen.

Critici verwijten Honeyball dat ze geen voeling heeft met de problematiek. Ze vrezen dat het criminaliseren van hoerenloperij net voor grotere illegale circuits zal zorgen. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!