Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




02-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse student (17) toegelaten tot acht topuniversiteiten

Amerikaanse student (17) toegelaten tot acht topuniversiteiten

http://static3.hln.be/static/photo/2014/4/0/0/20140402060729/media_xll_6625665.jpg

Waar de meeste studenten in hun handjes mogen knijpen als ze worden toegelaten tot een van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld, heeft een 17-jarige student uit de Verenigde Staten ze voor het uitkiezen. De jongen uit Mastic Beach in de staat New York is toegelaten tot alle acht zogenoemde Ivy Leaguescholen.

Kwasi Enin kreeg deze week toelatingsbrieven van Harvard, Yale, Brown, Columbia, Cornell, Darthmouth, Princeton en de Universiteit van Pennsylvania, meldde Amerikaanse media dinsdag. Deze acht worden beschouwd als de meest toonaangevende en beste universiteiten ter wereld. Slechts een selecte groep uitmuntende studenten wordt jaarlijks toegelaten.

De middelbare scholier haalde bijna de hoogst mogelijke score op het Amerikaanse toelatingsexamen voor universiteiten. Toch kwam de massale toestroom van welkomstbrieven als een verrassing voor de tiener. "Ik hoopte kans te maken om in elk geval tot een universiteit toegelaten te worden als ik me voor alle acht aanmeldde", aldus Enin. Hij heeft naar eigen zeggen een voorkeur voor Yale en wil graag cardioloog of neuroloog worden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 4 jongeren vindt migranten onbetrouwbaar

1 op 4 jongeren vindt migranten onbetrouwbaar

http://static2.hln.be/static/photo/2014/16/15/7/20140402081958/media_xll_6625867.jpg

Hoewel jongvolwassenen in Vlaanderen van alle leeftijdsgroepen het minst negatief staan tegenover vreemdelingen, heerst ook bij hen heel wat achterdocht jegens migranten. Dat staat vandaag in De Standaard en Het Nieuwsblad na een onderzoek door de Leuvense professoren Koen Abts en Marc Swyngedouw. De professoren vroegen een kleine 500 jongvolwassenen, tussen 18 en 35 jaar, hoe ze tegenover de migrant en de islam staan.

Uit de antwoorden blijkt dat de jeugd duidelijk worstelt met de multiculturele samenleving. "Eén op de vier jongvolwassenen beschouwt migranten als onbetrouwbaar, twee op de vijf zien migranten als een culturele bedreiging en de helft van de jongvolwassenen noemt migranten een bedreiging voor de sociale zekerheid", luidt het.

Vooral de islam lijkt de grootste motor achter die wijdverspreide achterdocht. "Meer dan de helft van de jongeren is van mening dat de islamitische landen zich tegen Europa zullen keren als het erop aankomt, en is meer dan 40 procent ervan overtuigd dat de islamitische waarden een bedreiging vormen voor Europa."

Ook opmerkelijk: hoe ouder iemand wordt, hoe negatiever de houding tegenover alles wat vreemd lijkt. Driekwart van de vijfenzestigplussers gaat bijvoorbeeld akkoord de stelling "Islamitische waarden zijn een bedreiging voor Europa". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sunrise Avenue - Welcome To My Life

Sunrise Avenue - Welcome To My Life

Klik op de foto om ze te beluisteren







Sunrise Avenue is een vijftallige Finse rockband. Hun stijl varieert: van harde, dynamische rock liederen (bijvoorbeeld "Forever Yours") tot melodische rock liedjes, zoals "Heal Me".


» Reageer (0)
01-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo gevaarlijk kan snurken zijn

Zo gevaarlijk kan snurken zijn

http://static1.hln.be/static/photo/2014/8/1/8/20140331105123/media_xll_6619988.jpg

Snurken kan veel meer zijn dan een storend kwaaltje tijdens het slapen. In de hoop chronische snurkers te overhalen om een dokter te raadplegen, onderstrepen experten de mogelijke gevaren die gepaard gaan met gesnurk en slaapapneu.

Snurken wordt vaak veroorzaakt door slaapapneu, een stoornis waar behoorlijk wat problemen aan verbonden zijn. De gevolgen van korte perioden van ademstilstand of ernstig verzwakte ademhaling en het bijhorende gesnurk zijn niet te onderschatten.

Hartproblemen
Onderzoek wijst uit dat slaapapneu het risico op cardiovasculaire problemen, waaronder verhoogde bloeddruk en kransslagaderziekte verhoogt. Uiteindelijk kan dit leiden tot een hartaanval. Chronische snurkers zouden tot twee keer meer kans lopen op (fatale) hartproblemen. Ook hartritmestoornissen komen vaker voor. Behandelingen als CPAP (continuous positive airway pressure) neutraliseren de dreiging.

Reflux
Slaapapneu en het terugvloeien van maagzuur (gastro-oesofageale reflux) gaan hand in hand door de verstoorde manier waarop de keel wordt afgesloten tijdens het slapen. Hierdoor ontstaan drukveranderingen die de inhoud van de maag naar boven kunnen zuigen tot in de slokdarm. Overgewicht (één op de twee mensen met overgewicht leidt aan het slaapapneusyndroom) lijkt hierbij een bepalende rol te spelen. Zowel slaapapneu als reflux ebben weg wanneer mensen opnieuw een gezond gewicht bereiken.

Hoofdpijn
Snurkers die vaak wakker worden met hoofdpijn, hebben dat wellicht niet alleen door het gezeur van hun partner. Studies tonen aan dat snurken en slaapapneu van nature gepaard gaan met hoofdpijn in de ochtend. Hetzelfde geldt voor insomnia.

Ongevallen
Slaapapneu en snurken zorgen in veel gevallen ook voor slaaptekort. De vermoeidheid doorheen de dag kan zodanig intens zijn, dat je sneller ongevallen veroorzaakt. Denk maar aan in slaap dommelen achter het stuur.

Beroerte
Hoe intenser je snurkt, hoe groter de kans op vernauwde aders in de nek, als gevolg van vetophoping. Wie luid en langdurig snurkt, verhoogt dus op lange termijn zijn risico op een beroerte.

Irritatie/depressie
Slaapapneu en snurken hebben niet alleen een negatieve impact op je lichaam, ook je geest blijft niet gespaard. De (over)vermoeidheid die er mee gepaard gaat, kan leiden tot irritatie, angstgevoelens en depressieve gedachten.

Conclusie: Chronische snurkers steken hun kop beter niet in het zand. Laat je onderzoeken en - indien nodig - behandelen. Zo blijf je van heel wat miserie gespaard. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engelsman (83) verspreidt 10.000 flyers om oude liefde op te sporen

Engelsman (83) verspreidt 10.000 flyers om oude liefde op te sporen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/4/4/2/20140401001330/media_xll_6621827.jpg

Een 83-jarige man uit het Engelse Manchester is een zoektocht naar zijn verloren liefde Reeni begonnen. Door 10.000 flyers te verspreiden hoopt hij zijn oude vlam na 55 jaar terug te vinden. "Ze is de vrouw die steeds in mijn gedachten is gebleven", aldus Herbert Riley.

De bejaarde man was 24 jaar toen hij Reeni leerde kennen in een danszaal in Stockport. Elke week spraken ze wel vier tot vijf keer af om met elkaar te dansen. Het stel was vier jaar samen tot ze een ruzie kregen en Reeni naar Schotland ging. Daar leerde ze een andere man kennen waarmee ze later in het huwelijksbootje stapte. "Er kwam zo abrupt een einde aan onze relatie", zegt Riley aan The Daily Mail. "Ik was er echt van overtuigd dat we samen oud zouden worden."  

Riley trouwde uiteindelijk met zijn andere grote liefde Margaret, maar vier jaar later stierf ze op 34-jarige leeftijd aan leukemie. Sindsdien is hij op niemand anders meer verliefd geweest.  

Na dertig jaar zag Riley zijn oude liefde Reeni in een bakkerij werken, maar hij kon de moed niet bij elkaar rapen om haar aan te spreken. "Ik moest daarna voor mijn werk als ingenieur naar Birmingham. Toen ik een jaar later terug kwam, had de bakkerij de boeken neergelegd. Ik had mijn kans verkeken."

55 jaar later is hij alsnog vastbesloten om Reeni te vinden. Hij heeft geen kinderen en wil haar al zijn spaargeld nalaten. Via een vriend liet hij 10.000 flyers afdrukken om "de vrouw die hij nooit is vergeten" op te sporen. "Nu ik terugblik, had ik indertijd mijn kans moeten grijpen. Op deze manier hoop ik een tweede kans te krijgen om haar nog een keer te zien voordat ik sterf." (br.hln)


» Reageer (0)
31-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.125 jaar Eiffeltoren: tien feiten over het monument

125 jaar Eiffeltoren: tien feiten over het monument

http://static1.hln.be/static/photo/2014/14/14/8/20140331035839/media_xll_6619253.jpg

De Eiffeltoren viert zijn 125-jarige bestaan. Het icoon werd in Parijs op 31 maart 1889 officieel geopend en is een van de populairste toeristische attracties ter wereld. Enkele interessante weetjes:

1. De Eiffeltoren is niet altijd bruin geweest. In 1889 had het voor een korte tijd een gele kleur en van 1954 tot 1961 werd de toren in een bruinrode kleur geverfd.

2. Het werd voor die periode in een recordtijd gebouwd. Na twee jaar, twee maanden en vijf dagen stond de constructie aan Champs de Mars.

3. Begin jaren dertig werd de toren gebruikt als een reclamebord voor Citroën. Geen enkel ander merk gebruikte het monument als advertentiemedium.

4. De Fransen waren in het begin niet blij met de Eiffeltoren. Ze noemden het onding "nutteloos" en "monsterlijk". Met een petitie probeerden ze de bouw ervan tegen te gaan.

5. De Franse krant Le Figaro had een drukkerij op de tweede verdieping van de Eiffeltoren.

6. Tijdens de winter krimpt de toren vier tot acht centimeter. Wanneer de temperaturen opnieuw stijgen, groeit het terug naar zijn oorspronkelijke grootte.

7. Met ongeveer zeven miljoen bezoekers per jaar is de Eiffeltoren het meest bezochte monument waar je een toegangskaartje voor moet kopen. The Empire State Building in New York trek jaarlijks maar 3,5 miljoen bezoekers.

8. Het bouwwerk krijgt een verflaag van zestig ton om het tegen de weerselementen te beschermen. In totaal werd het al achttien keer opnieuw geschilderd.

9. Het icoon zou normaal maar twintig jaar blijven staan. Gustave Eiffel had het speciaal ontworpen om de honderdste verjaardag van de Franse Revolutie te vieren.

10. De eerste twee maanden van de opening waren de liften nog niet in werking. Bezoekers moesten via de trap naar boven. De klim duurt een uur. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren banger dan ooit

Jongeren banger dan ooit

http://static2.hln.be/static/photo/2014/5/8/9/20140331051934/media_xll_6619434.jpg

Onze jeugd is bang - en banger dan nodig. Dat is de ­opvallendste vaststelling uit de derde Vlaamse jongerenmonitor. Want hoewel ze minder het slachtoffer worden van criminaliteit, is het aantal 16- tot 25-jarigen dat 's avonds niet meer op straat durft verdubbeld.

239 pagina's cijfers, statistieken en conclusies. Dat is de monitor van het Jeugdonderzoeksplatform die de leefwereld van de Vlaamse jeugd in kaart brengt en door de krant 'De Morgen' kon ingekeken worden.

Opmerkelijke vaststelling: de jeugd maakt zich zorgen, zo blijkt uit een peiling onder zo'n 2.500 14- tot 25-jarigen die nu al voor de derde keer wordt afgenomen. Meer bepaald maakt ze zich zorgen over haar veiligheid.

4 op de 10 jongeren vinden de samenleving vandaag te onveilig om kinderen alleen op straat te laten, zo blijkt. 7 op de 10 menen dat je 's avonds maar beter voorzichtig bent op straat, 4 op de 10 voelen zich niet meer voldoende ­beschermd tegen crimi­nelen. Het aantal jongeren dat 's avonds niet meer op straat durft te komen, blijft een minderheid, maar kent wel de strafste stijging: van 8,7% in 2005 naar 17,7% in 2013. Een verdubbeling, dus. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klaagbrief John Lennon brengt 61.000 euro op

Klaagbrief John Lennon brengt 61.000 euro op

http://oi59.tinypic.com/9s8jle.jpg

Een handgeschreven brief van John Lennon, waarin de voormalige Beatle klaagt over collega-rockers Keith Moon en Harry Nilsson, heeft tijdens een veiling in Londen vorige week zo'n 61.000 euro opgeleverd. Dat meldden diverse Britse media.

Lennon schreef de brief, getiteld A Matter Of Pee ('een kwestie van plassen'), tussen 1973 en 1975. Hij richtte hem destijds aan de Britse producer Phil Spector.

Lennon klaagt er in de brief onder meer over dat hij verantwoordelijk werd gehouden voor een reeks bizarre incidenten nadat de twee muzikanten bijna de opnamestudio waren uitgegooid. Ook onthult Lennon dat het Moon en Nilsson waren die over een mengpaneel in de studio hadden geürineerd.

Voorafgaand aan de veiling werd geschat dat het stuk papier tussen de 4.500 en 7.200 euro zou opbrengen. Het is niet bekend gemaakt wie de koper is. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agressieve bedelaars riskeren GAS-boete

Agressieve bedelaars riskeren GAS-boete

http://static0.hln.be/static/photo/2014/8/2/13/20140331063632/media_xll_6619513.jpg

De stad Gent gaat bepaalde GAS-boetes onmiddellijk innen bij mensen die geen Belgisch paspoort hebben. "Het gaat bijvoorbeeld om de vele Noord-Fransen die in het Zuidkwartier voor overlast zorgen en over agressieve bedelaars", zegt burgemeester Daniël Termont.

"We sturen die mensen nu een overschrijvingsformulier, maar ze betalen haast nooit. Daarom zullen we het geld onmiddellijk innen. De limiet daarvoor werd door de hogere overheid vastgelegd op 25 euro. Bedelen is in Gent niet verboden. Agressief bedelen met honden of kinderen is dat wel. Die mensen riskeren dus een boete.

In de realiteit zal het uiteraard vaak voorkomen dat ze niet kunnen betalen omdat ze gewoon geen geld hebben. En geen enkele agent zal de muntstukjes uit een bedelpot opeisen. Zulke boetes kan je niet in schijfjes betalen."  (br.hln)


» Reageer (0)
30-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Breinorgasme kan moeilijke slapers sussen

Breinorgasme kan moeilijke slapers sussen

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Neen, het heeft absoluut niets met seks te maken, maar wel met ASMR (of in het lang: Autonomous Sensory Meridian Response). De Nederlandse Ilse Blansert bezorgde al heel wat trouwe volgers zoete dromen na een tintelend breinorgasme. Hoe ze dat doet, ontdek je hier. Met de zomertijd wordt in slaap vallen voor heel wat mensen nog lastiger dan anders. Hoewel velen er gelukkig aan ontsnappen, kan dat uurtje minder slapen het hele bioritme verwarren. Wie openstaat voor nieuwe dingen, kan de video's van Ilse Blansert eens uitproberen.

De 26-jarige Nederlandse verhuisde naar het Canadase Toronto, van waaruit ze al ontelbare moeilijke slapers een tintelend breinorgasme bezorgde met haar ASMR-technieken. Wetenschappers hebben er nog geen bewijs van, maar door het maken van rustige geluiden en beelden krijgen sommige kijkers een tintelend gevoel boven op hun hoofd dat langzaam doordruppelt naar de rest van hun lichaam, waarna ze hemels indommelen.

Als jong kind had Blansert al ervaring met ASMR, ook al had ze toen geen idee wat dat was. "Mijn juf had een mooie stem en als ze voorlas, kon ik heerlijk wegdoezelen. Jaren later, op de middelbare school, gebeurde hetzelfde. Docenten vonden me lui, maar ik denk dat ik toen al gevoeliger voor geluid was dan het gemiddelde kind", getuigt ze.

Het duurde nog jaren voordat de Haarlemse bewust kennismaakte met ASMR. "Toen ik begin 20 was, kwam ik werkloos thuis te zitten. Door een burn-out was ik afgekeurd. Hierdoor kon ik ook niet goed slapen. Na wat googelen kwam ik bij filmpjes van mensen die zachte geluiden maakten: fluisteren, kraken, krassen, tikken. Waarom weet ik niet, maar ik viel daardoor als een blok in slaap. Ik had in jaren niet zo diep geslapen.''

Met haar website en YouTube-kanaal kon Blansert al best op wat media-aandacht rekenen. Het toppunt was een vermelding in het tijdschrift van Oprah Winfrey waarin schrijfster Kate Sztabnik beschrijft hoe ze wegdoezelt bij Ilses gefluister. Het helpt om ASMR geaccepteerd te krijgen. De vraag naar ontspannende beelden en geluiden groeit. Onderzoekers nemen het steeds serieuzer en dat is volgens Blansert ook hard nodig, want er zijn nogal wat vooroordelen over het breinorgasme. "Het heeft helemaal niets seksueels, maar ik kan me voorstellen dat mensen die ASMR nog nooit hebben geprobeerd dat idee wel hebben.'' (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond met twee poten amuseert zich te pletter

Hond met twee poten amuseert zich te pletter

Klik op de foto om het schattig filmpje te bekijken

Duncan Lou Who, een boxer met maar twee poten werd in november vorig jaar gered door dierenorganisatie Panda Paws Rescue. Een paar maanden later gaat het fantastisch met Duncan! Ondanks zijn handicap amuseert hij zich te pletter tijdens een uitstapje naar het strand.

De hond heeft ondertussen perfect geleerd om op twee poten te lopen. In het begin moest hij zich behelpen met een rolstoel, maar dat vond hij maar niks. Een dagje strand daarentegen zag hij helemaal zitten! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomertijd opnieuw ingegaan: klok een uur vooruit

Zomertijd opnieuw ingegaan: klok een uur vooruit

http://oi60.tinypic.com/2lmqueu.jpg

Vannacht is de zomertijd weer ingegaan in ons land: om 2 uur moest de klok een uurtje verdergedraaid worden naar 3 uur. De zomertijd duurt tot het laatste weekend van oktober. In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 oktober, gaat het winteruur weer in en zetten we de klok een uurtje terug.

In een aantal landen, waaronder Canada en de VS, is de zomertijd al drie weken geleden ingegaan. Het tijdverschil met de oostkust van de VS is nu weer zes uur, met de westkust negen uur.

Een heleboel landen doen niet mee aan de zomertijd: 159. Daaronder zit bijvoorbeeld ook China.

De zomertijd is in 1977 ingevoerd met de gedachte dat er energie kan worden bespaard als het in de avond langer licht blijft. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OCMW's ten strijde tegen strengere alimentatiewet

OCMW's ten strijde tegen strengere alimentatiewet

http://static1.hln.be/static/photo/2014/1/9/0/20140330051914/media_xll_6617055.jpg

Na de ordes van advocaten trekken nu ook de OCMW's van Vlaanderen, Wallonië en Brussel van leer tegen de strengere regels voor wie het onderhoudsgeld voor zijn of haar kinderen niet betaalt. Dat schrijft Het Nieuwsblad op vandaag.

Eerder deze week raakte bekend dat een ex-partner die de alimentatie of het onderhoudsgeld voor zijn of haar kinderen niet betaalt vanaf deze zomer harder zou aangepakt worden. Zo zullen rechters het rijbewijs van een wanbetaler mogen intrekken.

De OCMW's van Vlaanderen, Wallonië en Brussel stuurden een brief naar alle parlementairen met de vraag om het wetsontwerp tegen te houden dat deze week in de Kamer finaal gestemd wordt. "De strengere regels zullen ertoe leiden dat de lokale OCMW's nog meer mensen over de vloer krijgen", zegt Rudy Coddens, voorzitter van de Vlaamse vereniging van OCMW-besturen.

De strengere regels maken het mogelijk dat de Dienst voor Alimentatievorderingen het volledige inkomen in beslag neemt. Tot nu toe werd het leefloon als grens genomen, waardoor mensen toch een minimaal inkomen overhielden.

De OCMW's vrezen dat ze liefst twaalf miljoen euro extra budget nodig zullen hebben. "En dat geld zal zo goed als volledig door de lokale besturen opgehoest moeten worden. Dat is onaanvaardbaar, zeker omdat het de zoveelste keer is dat het federale niveau maatregelen neemt met zware financiële gevolgen voor de lokale gemeentebesturen en OCMW's." (br.hln)


» Reageer (0)
29-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stef Bos - Is dit nu later

Stef Bos - Is dit nu later

Klik op de foto om hem te beluisteren





Steven (Stef) Bos (Veenendaal, 12 juli 1961) is een Nederlandse zanger en acteur, vooral bekend van zijn nummer Papa.

Stef werd geboren in Veenendaal. Hij groeide daar op en vertrok op zijn 18e (1979) richting Utrecht om aan de Lerarenopleiding te gaan studeren. Hij rondde deze vijfjarige studie af en vertrok vervolgens naar Antwerpen om aan de Theateropleiding 'STUDIO HERMAN TEIRLINCK' de kleinkunstrichting te volgen. Hij studeerde in 1988 af. De eerste twee jaar na zijn studie speelde hij toneel (Oud Huis Stekelbees in Gent),schreef songs voor anderen (Ingeborg,Clouseau,etc) en maakte in België deel uit van het satirische BRT radio-programma 'de Ochtendploeg'. Vanaf 1990 besloot hij zich vooral bezig te houden met het schrijven en uitvoeren van eigen teksten en muziek.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond bedankt'mannen voor reddingsactie uit ijskoud water

Hond 'bedankt' mannen voor reddingsactie uit ijskoud water

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Toen een onfortuinlijke hond onlangs vast kwam te zitten in een kanaal in Roemenië snelden twee voorbijgangers te hulp en brachten het kletsnatte en doodsbange dier terug aan land. Vooral de reactie van de hond is wat het filmpje zo opmerkelijk maakt.

Het filmpje werd dinsdag op Youtube geplaatst door de Roemeense nieuwswebsite Dejeanul.ro en werd intussen al meer dan een miljoen keer bekeken. Op de beelden is te zien hoe enkele mannen, naar verluidt vissers, een hond in veiligheid brengen. Hoewel veel mensen in hun commentaren duidelijk maakten dat het geen goed idee is om een volwassen dier bij het nekvel te dragen, lijkt de hond er ongedeerd vanaf te zijn gekomen. Na de reddingsactie dartelt het dier vrolijk rond en lijkt het zijn redders te willen 'bedanken'.

Of honden in staat zijn emoties te tonen zoals mensen is nog steeds voer voor discussie onder wetenschappers (hoewel dit voor de baasjes van trouwe viervoeters een uitgemaakte zaak lijkt). In oktober besloot een tweejarig onderzoek naar de band tussen mens en hond dat "honden ook mensen zijn" en meer recente studies suggereren dat honden stemmen en emoties net zoals mensen verwerken.

Hoewel deze enthousiaste hond dus misschien gewoon blij is terug aan land te zijn, lijkt het erop dat het dier wel degelijk dankbaar kan zijn voor de reddingsactie. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duurste horloge ooit kost... 40 miljoen euro

Duurste horloge ooit kost... 40 miljoen euro

http://static0.hln.be/static/photo/2014/18/1/6/20140329101623/media_xll_6615381.jpg

Het pronkstuk werd onthuld op een vakbeurs in het Zwitserse Bazel. Het kunstwerkje kreeg de toepasselijke naam 'Hallucination' en is bezet met gekleurde, zeldzame diamanten.

Volgens de juwelier kropen er duizenden uren handenarbeid in het vervaardigen van de horloge. "De Graff Hallucination is een meesterwerk, een ode aan de gekleurde diamant", aldus Laurence Graff. "Jaren heb ik rondgelopen met het verlangen om een uitzonderlijke horloge te maken die onze passie voor gekleurde diamanten moet weerspiegelen. En het is zover, de Hallucination is de verwerkeling van mijn diamanten droom geworden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pairi Daiza-oprichter: k ben kandidaat om Antwerpen en Planckendael over te nemen

Pairi Daiza-oprichter: "Ik ben kandidaat om Antwerpen en Planckendael over te nemen"

http://static0.hln.be/static/photo/2014/15/10/4/20140329074843/media_xll_6615169.jpg

Eric Domb, de oprichter van dierenpark Pairi Daiza, beticht de Zoo van Antwerpen ervan al jaren onrechtmatige subsidies te krijgen. In een interview met De Standaard geeft hij die zoo er flink van langs. "Ik ben bereid om te bewijzen dat ik die dierenparken kan runnen zonder onwettelijke subsidies", zegt hij.

"Als het hier in Henegouwen, in the middle of nowhere, lukt om de beste zoo van de Benelux uit te bouwen, die bovendien financieel autonoom is en dividend uitbetaalt, dan moet dat toch ook in een metropool mogelijk zijn?", vraagt Domb zich verwonderd af. Het argument dat de Zoo van Antwerpen door zijn ligging midden in de stad beperkt is, veegt hij van tafel. "De zoo van Wenen is even klein en lokt bijna 2,5 miljoen bezoekers per jaar, veel meer dan Antwerpen en Planckendael samen. Te veel subsidies hebben gewoon een negatieve invloed op het ondernemerschap."

En die subsidies zijn het voorwerp van communautair gebakkelei geworden. Domb liet een advocatenkantoor uitpluizen of de royale Vlaamse subsidies voor de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen (KMDA) in overeenstemming zijn met de Europese concurrentieregels. Wat klaarblijkelijk niet het geval was, concludeerde het kantoor Hogan Lovelis.

Tot na de verkiezingen onderneemt Domb geen verdere stappen. "Ik hoop dat de nieuwe regering een eerbare oplossing vindt voor beide partijen." Domb wil dat vanaf 2016 de onrechtmatige subsidiëring ophoudt. Komt die regeling er niet, dan trekt hij naar de Europese Commissie. "Antwerpen dreigt dan 70 miljoen euro subsidie te moeten terugbetalen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse familie verstopt gestolen paneel 'Lam Gods

"Gentse familie verstopt gestolen paneel 'Lam Gods'"

http://oi62.tinypic.com/2dgm6tf.jpg

Is er hoop voor 'De Rechtvaardige Rechters'? Het paneel - dat deel uitmaakt van het Lam Gods-schilderij van de gebroeders Jan en Hubert Van Eyck - werd 80 jaar geleden uit de Gentse Sint-Baafskathedraal gestolen en is sindsdien voer voor speculatie. Het zou bewaard gebleven zijn en bewaard worden door 'een vooraanstaande Gentse familie'. Die durft er echter niet mee naar buiten komen uit vrees voor haar goede reputatie, zo meldt historicus Paul De Ridder op de openbare omroep. Het Gentse parket bevestigt dat een gerechterlijk onderzoek loopt naar het vermiste paneel, en dat een aantal mensen van de bewuste familie verhoord werden.

Historicus Paul De Ridder verdedigt die stelling op basis van verklaringen die de overleden grondwetsspecialist Robert Senelle twaalf jaar geleden deed. Senelle zou pogingen ondernomen hebben om "De Rechtvaardige Rechters" te laten teruggeven, maar zonder resultaat. "Ik zou graag dat dossier oplossen voor ik sterf", vertrouwde Senelle De Ridder naar eigen zeggen toe.

"Ik heb toen (na de dood van Senelle in februari 2013, nvdr.) contact gehad met de familie, om te vragen dat die zaak in der minne zou worden geregeld", zegt Paul De Ridder nu. "Na zes maanden had ik nog geen reactie. Op 1 juli 2013 ben ik naar de procureur van Gent gestapt en heb ik hem meegedeeld wat ik wist. Volgens Robert Senelle heeft de teruggave nooit plaatsgevonden omdat de familie doodsbang is dat haar goed naam in opspraak zou komen."

Namen noemen, dat doet De Ridder dan ook niet. "Ik heb beloofd dat niet te doen, omdat ik nog steeds hoop de zaak in der minne te regelen", zegt hij tegenover de vrt. Hij is wel met zijn informatie naar de procureur van Gent gestapt.

Met de onthulling wil De Ridder druk zetten op de anoniem gebleven familie, zodat die "De Rechtvaardige Rechters" zou teruggeven, net voor de 80ste verjaardag van de kunstroof van de eeuw. De Gentse bisschop Van Looy doet een gelijkaardige oproep in "Terzake":

"Dit is een paneel dat een fundamenteel liturgische functie heeft, het concentreren van de mensheid rond dat lam, de Christus, we zouden niet liever hebben dan dat die terug in zijn totaliteit terugkeert" aldus Van Looy. "Neem dat iemand het paneel heeft of weet waar het is: de totaliteit en integraliteit vraagt dat je meewerkt aan het restaureren van het geheel."

De Gentse familie die het gestolen paneel in haar bezit zou hebben, zou niet staan springen om "De Rechtvaardige Rechters" terug te geven omdat zoiets de goede naam van de familie zou besmeuren. In theorie kan ze ook vervolgd worden. De diefstal zelf is verjaard, maar gestolen goed in bezit hebben, is strafbaar.


Woordvoerster Annemie Serlippens van het Gentse parket bevestigt dat er momenteel een gerechterlijk onderzoek loopt naar het vermiste paneel. "Het gaat om een tip die vorige zomer is binnengekomen en geëvalueerd werd, en toch belangrijk genoeg geacht werd om een gerechtelijk onderzoek te vorderen in het najaar", aldus Serlippens. "De onderzoeksrechter heeft ondertussen een aantal mensen van de bewuste familie verhoord, maar er zijn nog absoluut geen inverdenkingstellingen of concrete aanwijzingen naar het paneel."

Het parket zegt dat het onderzoek verder loopt, en dat er in het verleden al verschillende onderzoeken gevoerd werden. "Er wordt altijd geëvalueerd hoe ernstig of concreet de tip is, maar alle onderzoeken hebben tot nu toe tot niets geleid." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chihuahua gaat eten in sterrenzaak

Chihuahua gaat eten in sterrenzaak

http://static2.hln.be/static/photo/2014/5/15/4/20140329072157/media_xll_6614494.jpg

Speciaal voor zijn elfde verjaardag is chihuahua 'Bas' vrijdagmiddag met baasje Annemie gaan eten in De Jonkman in Brugge, goed voor twee Michelinsterren.

Annemie Loncke is al tien jaar vaste klant in De Jonkman, het sterrenrestaurant van Filip Claeys in Brugge. "Ik heb Filip gevraagd of Bas voor één keer samen met mij mocht eten." Een op zijn minst vreemd verzoek, maar de chef stemde toe.

"Ik weet dat haar hondje God is voor Annemie. En ze is een goeie klant", zegt Claeys. "Dus ik wilde haar dat pleziertje graag gunnen. Hij krijgt lamsschouder die 20 uur heeft gegaard en daarna werd opgewerkt met sjalot en allerlei kruiden. En ik werk zijn bord af met enkele sneetjes lekkere lamsfilet. Zijn lievelingsvlees, heeft Annemie me verteld."

Op de rekening stond enkel het menu van Annemie. De royale portie voor Bas was 'van het huis'. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu al 130 nationaliteiten in Belgische cellen

Nu al 130 nationaliteiten in Belgische cellen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/9/0/5/20140329052006/media_xll_6615125.jpg

Belgen zijn in onze gevangenissen goed voor iets meer dan de helft van de gedetineerden. De overige helft telt maar liefst 130 nationaliteiten. Dat blijkt uit nieuwe jaarcijfers, bericht De Standaard vandaag.

Volgens De Standaard zaten er het afgelopen jaar 11.644 gevangenen in de 34 strafinrichtingen, 2.000 meer dan 5 jaar geleden. Nog 55 procent van de gevangenen heeft de Belgische nationaliteit. Daarin zitten ook alle dubbele nationaliteiten (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!