Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




08-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eva Daeleman breekt met haar vriend

Eva Daeleman breekt met haar vriend

http://static3.hln.be/static/photo/2014/11/16/3/20140408065457/media_xll_6643038.jpg

Eva Daeleman en Arnout Bracke hebben anderhalf jaar nadat ze samen een huis kochten een punt gezet achter hun relatie. In 'Lust for life' op Eén vormden ze het perfecte team, maar achter de schermen werd hun liefde op de proef gesteld.

Het nieuws werd door Eva en Arnout zelf bevestigd in een persbericht. Ze hebben nooit te koop gelopen met hun relatie. Samen op de foto gaan, was een zeldzame aangelegenheid. Geen wonder dus dat Eva Daeleman (24) iedereen verraste toen ze vorig jaar aankondigde dat ze een tv-programma zou maken met haar lief Arnout Bracke, een digital editor bij Studio Brussel, die na een korte flirt met Woestijnvis opnieuw naar de openbare omroep terugkeerde. Voor het programma gingen ze liefst 13 keer op citytrip - zij vóór de camera, hij erachter.

Een luxe, als jong koppeltje, en toch: "Het was heavy", vertelde Daeleman destijds in de krant Het Laatste Nieuws. "Tijdens de week deden we onze normale job en op zaterdag en zondag jakkerden we van hot naar her. Hoeveel mensen me niet gezegd hebben: 'Amai, gij moogt elk weekend op vakantie. Gratis én met uw lief, zalig!' Ja, vergeet het. Ter plekke was het crossen van de ene hotspot naar de andere om alles gefilmd te krijgen. Het is leuk als je creatieve wegen samenkomen. Maar om nu te zeggen dat ik daarvan genoten heb? Daar was gewoon geen tijd voor. Bovendien neem je sowieso je werk mee naar huis. Dus, een aanrader? Niet echt."

Of het hectische opname-schema met de breuk te maken heeft, is niet duidelijk. Eva en Arnout wensen geen commentaar te geven, maar benadrukken dat ze in goede verstandhouding uit elkaar zijn gegaan. Volgens onze informatie gebeurde dat twee weken geleden al.

Eind 2012 kochten Eva en Arnout nog een huis in Mechelen, om dichter bij Eva's familie in Haacht te wonen. Daarvóór woonde de omroepster op tien minuten wandelen van de VRT-toren, in een appartementje in Brussel. Of de twee binnenkort nog zullen samenwerken, eventueel voor een tweede seizoen van 'Lust for Life', is nog een vraag-teken. "De kunst is om er geen issue van te maken dat je samenwerkt met je lief. Als ik werk, is Arnout een deel van de crew", klonk het eerder al zakelijk. Wat wel zeker is, is dat de VRT-collega's mekaar nog vaak tegen het lijf zullen lopen aan de Reyerslaan. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twaalf procent van ons inkomen gaat naar vervoer

Twaalf procent van ons inkomen gaat naar vervoer

http://static0.hln.be/static/photo/2014/12/15/13/20140407180318/media_xll_6641728.jpg

Gemiddeld twaalf procent van het geld dat Belgische gezinnen in 2012 hebben uitgegeven, werd besteed aan vervoer. Dat blijkt uit een analyse van het Federaal Planbureau en de FOD Mobiliteit en Transport.

Transport is daarmee de vierde belangrijkste uitgavenpost van de gezinnen in België. Enkel aan huisvesting (24,3 procent), voeding (13,6 procent) en diverse goederen en diensten (12,4 procent) werd in 2012 nog meer geld uitgegeven.

De kosten die verbonden zijn aan het gebruik van persoonlijke voertuigen - zoals de kosten voor het onderhoud en de brandstof - maken gemiddeld bijna twee derde (64,7 procent) uit van het vervoersbudget. Op de tweede stek volgt de aankoop van een voertuig (26,2 procent).

Opvallende conclusie uit het onderzoek is ook dat het openbaar vervoer slechts 1,1 procent van de totale gezinsuitgaven uitmaakt. Daardoor neemt het openbaar vervoer maar een relatief kleine hap uit het budget van de Belgische gezinnen. In buurlanden als Nederland (2,0 procent), Frankrijk (2,3 procent) en Duitsland (2,7 procent) ligt dat aandeel duidelijk hoger.

Nochtans bevindt het gebruik van het openbaar vervoer zich in België wel op hoog niveau, zegt Thomas De Spiegelaere, woordvoerder van de FOD Mobiliteit. "Vooral voor het woon-werkverkeer wordt de trein in België vaker gebruikt dan in de buurlanden", zegt hij. "Maar heel veel pendelaars betalen slechts een fractie van de kost zelf, bijvoorbeeld omdat ze een tegemoetkoming krijgen van de werkgever. In andere landen bestaan ook wel dergelijke systemen, maar slechts in mindere mate." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Gone with the Wind'-actrice Anderson (96) overleden

'Gone with the Wind'-actrice Anderson (96) overleden

http://static3.hln.be/static/photo/2014/14/11/5/20140408060657/media_xll_6642965.jpg

Actrice Mary Anderson, die in 1939 de rol van Maybelle Merriwether speelde in de filmklassieker 'Gone With the Wind', is zondag overleden aan een hartaanval. Ze is 96 jaar geworden, meldden Amerikaanse media gisteren.

Behalve haar rol in 'Gone With the Wind' zal Anderson worden herinnerd als een van de negen overlevenden in Alfred Hitchcocks film 'Lifeboat'. In 1960 werd ze geëerd met een eigen ster op de beroemde Walk of Fame in Hollywood. Ze was 21 jaar lang getrouwd met de succesvolle filmmaker Leon Shamroy, die zelf 4 Oscars won. (br.hln)


» Reageer (0)
07-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Straatroof op klaarlichte dag: zou u ingrijpen?

Straatroof op klaarlichte dag: zou u ingrijpen?

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Beeld u in: u bent op klaarlichte dag getuige van een overval in een drukke winkelstraat. Zou u het slachtoffer te hulp schieten? Die vraag wilden de makers van het tv-programma 'Law and Disorder: Catching Criminals Live' op Channel 5 beantwoord zien en dus zetten ze een straatroof in scène. Verborgen camera's registreerden de vermeende hold-up in Londen.

Het Britse tv-station zendt de ontknoping van het experiment vanavond om 22 uur uit, maar publiceerde in afwachting van het programma al een video op YouTube. Daily Mail onthulde de afloop eerder vandaag: volgens de Britse nieuwssite schoot slechts één voorbijganger het slachtoffer te hulp en negeerden ongeveer veertig anderen de overval.

De gespeelde hold-up gebeurde in drie fasen. Om te beginnen ontstond er een woordenwisseling tussen de man en vrouw op straat, twee acteurs. Tientallen voorbijgangers sloegen de discussie gade, maar kwamen niet tussenbeide. In een volgend stadium kwam er geduw en getrek aan te pas. Een aantal passanten riep het tweetal iets toe, maar nog steeds schoot niemand te hulp.

In de derde fase ging de 'crimineel' ervandoor met de gsm van de vrouw. Van de ongeveer veertig omstaanders kwam uiteindelijk slechts één persoon tussen, weet de Britse krant.

Een onthutsend cijfer, stelt Daily Mail. Toch benadrukt een expert dat ingrijpen in dergelijke situatie niet altijd de beste beslissing is. "Het hangt van de context af. Als je het gevoel hebt dat je de situatie de baas kan, schiet dan zeker te hulp."

De kans is groot dat dit sociaal experiment bij u een belletje doet rinkelen. De makers van het programma waren immers ook het brein achter de test met de twee verloren gelopen zusjes, eind vorige maand in een druk winkelcentrum in de Britse hoofdstad. Ook toen bood slechts één voorbijganger hulp aan, terwijl ruim zeshonderd anderen de meisjes in het shoppingcenter gewoon straal negeerden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 kruiden die helpen in de strijd tegen kanker

7 kruiden die helpen in de strijd tegen kanker

http://static0.hln.be/static/photo/2014/9/1/6/20140407151808/media_xll_6641136.jpg

Kankerbehandelingen als chemotherapie en bestralingen hebben vaak heel wat bijwerkingen als misselijkheid en pijnlijke mondzweren. Wanneer traditionele medicatie niet helpt, kan je onderstaande natuurlijke middeltjes proberen om deze kwalen aan te pakken.

Gember
Dit kruid wordt al lang gebruikt om tal van aandoeningen als verkoudheden en constipatie aan te pakken. Je kan het vers, in poedervorm of gepekeld kopen en gebruiken. Het consumeren van gember en afgeleide producten als thee kunnen helpen om misselijkheid als gevolg van kankerbehandelingen te bestrijden.

Rozemarijn
De mediterane kruid is een goede bron van antioxidanten. Het wordt vaak gebruikt in de zuiderse keuken en vooral Italiaanse chefs zijn er dol op. Je kan het gebruiken om soep, tomatensaus, brood en kip, lam of rundsvlees op smaak te brengen. Dit kruid helpt bij de ontgifting van het lichaam, daarnaast pakt het indigestie, winderigheid en andere verteringsproblemen aan. Ook kan dit helpen om de eetlust te verhogen. Probeer dagelijks tot drie kopjes rozemarijnthee te drinken om deze problemen aan te pakken.

Kurkuma
Dit kruid is de reden waarom curry geel ziet en zorgt ook voor de typische smaak in currymengelingen. Kurkumine is het actieve bestanddeel in dit kruid. Het is een antioxidant en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Het kan mogelijk beschermen tegen de ontwikkeling van kanker. Momenteel wordt bestudeerd of extract van kurkuma kan helpen om darm-, prostaat-, borst- en huidkanker te voorkomen en te behandelen.

Chilipepers
Deze pepers bevatten capsaicine, een bestanddeel dat pijn kan bestrijden. Wanneer deze stof op de huid wordt aangebracht, wordt een bepaalde chemische stof aangemaakt. Als je dit blijft gebruiken dan neemt de productie hiervan af, waardoor de pijn in dit gebied afneemt. Dat betekent niet dat je chilipepers moet gaan smeren op pijnlijke plekken, want dit kan namelijk brandwonden veroorzaken. Maar er bestaan wel crèmes op basis van capsaicine. Het is bewezen dat deze middeltjes pijn verzachten na een kankeroperatie. Ook zijn deze pepers goed voor de spijsvertering.

Look

Hoewel velen look schuwen omdat je achteraf met een slecht geurende adem zit, is dit kruid rijk aan de gezonde stoffen zwavel, arganine, flavonoïden en seleen. Het actieve bestanddeel van look allicine is verantwoordelijk voor de sterke geur die vrijkomt wanneer je het versnijdt of plet. Verschillende studies hebben aangetoond dat dit kruid het risico op maag-, darm-, slokdarm-, pancreas- en borstkanker verlaagt dankzij verschillende mechanismen. Het helpt ook bij de ontgifting van het lichaam, geeft een boost aan het immuunsysteem en helpt de bloeddruk te verlagen.

Pepermunt
Pepermunt wordt al duizenden jaren gebruikt als middeltje tegen verteringsproblemen als winderigheid, indigestie, krampen en diarree. Het zou ook helpen bij een voedselvergiftiging. Pepermunt kalmeert de spieren van de maag en zorgt ervoor dat voeding makkelijker door de maag passeert. Een kopje muntthee verzacht maagklachten, het kan ook helpen om pijnlijke mondzweren als gevolg van chemotherapie en bestraling te verlichten.

Kamille
Dit kruid kan slaapproblemen bestrijden en een kopje kamillethee net voor bedtijd kan de nachtrust verbeteren. Ook kan dit helpen bij zweren in de mond. Daarnaast helpt om spijsverteringsproblemen aan te pakken, waaronder maagkrampen. Kamille ontspant namelijk de spieren, vooral die van de maag en darmen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wil je afvallen? Zet je wekker dan wat vroeger

Wil je afvallen? Zet je wekker dan wat vroeger

http://static2.hln.be/static/photo/2014/15/14/6/20140407112124/media_xll_6640401.jpg

Je wekker vroeg zetten en genieten van de zonsopgang kan helpen meer lichaamsvet te verbranden omdat het 'blauwe ochtendlicht' het metabolisme van je lichaam in gang zet.

Aan het Amerikaanse onderzoek namen 54 mensen van gemiddeld 30 jaar deel. Aan hun pols droegen ze een horloge dat hun blootstelling aan licht en hun slaappatroon gedurende zeven dagen bijhield. Daarnaast noteerden de deelnemers alles wat ze aten in een dagboek. Daaruit bleek dat wie regelmatig werd blootgesteld aan ochtendlicht een lager BMI had. Eerder onderzoek had al aangetoond dat licht een rol speelt in de regeling van het metabolisme en het hongergevoel. Slechts 20 tot 30 minuten genieten van ochtendlicht kan al helpen kilo's kwijt te spelen, beweren de wetenschappers.

Ochtendlicht heeft namelijk invloed op bepaalde genen die in verband worden gebracht met de interne lichaamsklok en die het metabolisme in gang zetten. De Amerikaanse professor Phyllis Zee: "Licht is de belangrijkste factor om je interne lichaamsklok juist te zetten en dit regelt ook je energiebalans. Als je niet voldoende licht krijgt op het gepaste tijdstip van de dag, kan dit je interne lichaamsklok in de war brengen. Dit stoort je metabolisme en kan leiden tot gewichtstoename. Daarom is het belangrijk dat je tussen 8 en 12 uur veel fel licht moet opnemen."
Veel westerse mensen nemen 's ochtends niet voldoende natuurlijk licht op, omdat onze levens zich voornamelijk binnenshuis afspelen. Op kantoor of binnenshuis krijg je gemiddeld 200 à 300 lux, dat is de eenheid van verlichtingssterkte. Op een bewolkte dag kom je buiten aan meer dan 1.000 lux. Het is haast onmogelijk om dit niveau binnen te evenaren met kunstmatige belichting.

Op basis van de resultaten van dit onderzoek oordelen de onderzoekers dat dieetprogramma's rekening moeten houden met ochtendlicht. "Net als mensen meer moeten proberen te slapen als ze willen afvallen, kan licht belangrijk zijn voor wie probeert gewicht te verliezen. Daarom zou vertoeven in natuurlijk licht een onderdeel moeten zijn van een gezonde levensstijl in het Westen. Kantoorgebouwen en scholen zouden meer ramen en een betere kunstmatige belichting moeten krijgen. Werknemers moeten aangemoedigd worden om buiten te lunchen en pauze te nemen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Historisch ondergronds posttreinsysteem in Londen open voor publiek

Historisch ondergronds posttreinsysteem in Londen open voor publiek

http://static1.hln.be/static/photo/2014/2/10/6/20140407054924/media_xll_6639666.jpg

Het grote publiek zal in de toekomst toegang krijgen tot een stukje Londense geschiedenis, met de geplande opening van een deel van het ondergrondse posttreinsysteem van de stad. Dat heeft het British Postal Museum aangekondigd.

De Post Office Railway was een ondergronds spoornet van zowat 10 kilometer tunnels en was in dienst van 1927 tot 2003. Via het systeem werden pakjes en andere post getransporteerd tussen acht verschillende sorteercentra.

Het museum is van plan om een spoor met een lengte van een kilometer in 2016 open te stellen voor het publiek. Er zal een tentoonstelling zijn en bezoekers zullen een ritje kunnen maken met een authentieke locomotief.

Het ondergrondse spoornet werd aanvankelijk aangelegd om de betrouwbaarheid van de postdienst binnen Londen te verhogen. Tegen het einde van de negentiende eeuw zorgden smog en geblokkeerde straten immers voor ernstige vertragingen bij de postbezorging. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parkinsonpil mogelijk afkickmiddel coke

Parkinsonpil mogelijk afkickmiddel coke

http://static0.hln.be/static/photo/2014/1/3/7/20140406215432/media_xll_6638962.jpg

Een bestaand medicijn dat gebruikt wordt bij de behandeling van de ziekte van Parkinson kan mogelijk cocaïneverslaafden helpen af te kicken. Het middel is bij ratten uitgeprobeerd en bij deze dieren voorkomt het dat ze verslaafd raken aan de drug en als ze al verslaafd zijn wordt dit minder.

Dat blijkt uit onderzoek in Amerika onder leiding van Ingo Willuhn van de afdeling psychiatrie van het Academisch Medisch Centrum, het grootste ziekenhuis van Amsterdam.

De ratten konden enige uren per dag onbeperkt cocaïne krijgen. De meeste dieren gingen meer gebruiken, maar de dieren die het middel Levodopa kregen toegediend juist minder.

Het medicijn, zo was al bekend bij Parkinson-patiënten, produceert in de hersens meer dopamine, een stof die belangrijk is voor het beloningssysteem. Bij ratten die het middel Levodopa niet gebruikten, komt steeds minder dopamine vrij, waardoor de behoefte aan cocaïne stijgt.

Volgens Willuhn is er belangstelling uit de klinische hoek de bevinding te testen bij menselijke cocaïneverlaafden. (br.hln)


» Reageer (0)
06-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man bedwingt Matterhorn zonder handen en voeten

Man bedwingt Matterhorn zonder handen en voeten

http://static3.hln.be/static/photo/2014/14/16/11/20140406173939/media_xll_6638006.jpg

De Matterhorn vormt met zijn 4.478 meter een gigantische uitdaging voor iedere gepassioneerde klimmer. Ook Jamie Andrew heeft de berg onlangs bedwongen. De Brit deed dat evenwel op majestueuze wijze zonder handen en voeten. Een wereldprestatie!

Het verhaal van Jamie Andrews begon zo'n vijftien jaar geleden toen hij samen met een vriend de berg Les Droites in de Franse Alpen beklom. Door een sneeuwstorm kwam het duo gedurende vier dagen en nachten vast te zitten. Tijdens de laatse nacht voor de reddingsoperatie van start kon gaan, overleed zijn klimmaatje door onderkoeling. Ook Jamie was er erg aan toe. Zijn onderste ledematen waren zodanig bevroren dat ze uiteindelijk moesten geamputeerd worden.

Maar de Brit bleef niet bij de pakken zitten. Zijn passie voor de bergen bleek te groot. De vlam was nog niet gedoofd door het drama dat hem overkomen was. Wat klein begon met het bedwingen van een heuvel in Edinburgh, mondde uit in een uitdaging van formaat: het beklimmen van de vervaarlijke Matterhorn.

"Het was een steile leercurve", aldus Jamie. "Elke piek, hoe klein ook, voelde als een overwinning. Die ervaring gaf me enorm veel voldoening." Na ongelofelijk veel trainingsuren en met de hulp van speciale protheses slaagde de uiterst moedige klimmer in zijn opzet. Channel 5 filmde de hele expeditie en zond die reportage deze week uit.

Maar daar blijft het niet bij voor Jamie. De volgende uitdaging dient zich al aan: El Capitan in het Amerikaanse Yosemite National park, de berg die ook Tom Waes met heel veel moeite wist te bedwingen tijdens Tomtesterom. "Met de juiste ingesteldheid, kunnen mensen geweldige prestaties leveren", besluit Jamie. Een stelling die we enkel maar kunnen onderschrijven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig getrouwd: vrouw draagt al 10 jaar bruidsjurk

Gelukkig getrouwd: vrouw draagt al 10 jaar bruidsjurk

http://static3.hln.be/static/photo/2014/1/4/9/20140405211632/media_xll_6636549.jpg

Een Chinese vrouw is zo gelukkig dat ze 'de ware' aan de haak heeft geslagen dat ze nu al tien jaar elke dag haar bruidsjurk aantrekt. Als je er het levensverhaal van de nu 47-jarige  Xiang Junfeng op naslaat, is dit op het eerste gezicht ongewone ritueel misschien niet helemaal zo ongewoon.

Xiang Junfeng werd namelijk ontvoerd toen ze 18 jaar was. Haar kidnapper verkocht Junfeng vervolgens aan een oudere man met wie ze gedwongen werd te trouwen. Het meisje werd door haar 'echtgenoot' behandeld als een slaaf. Ze moest zwaar zwoegen op het veld. Als ze niet gehoorzaamde, werd ze in de boeien geslagen.

Na een vijftien jaar durende lijdensweg kon Junfeng ontsnappen en belandde ze in het plaatsje Liujiazhuang. Daar werd ze opgevangen door een dorpsbewoonster. Die stelde Junfeng voor aan haar broer Zhu Zhengliang. De vlam sloeg meteen over.

De twee trouwden in 2004. Een huwelijk dat voor Junfeng een ware zegen betekende. Om haar geluk te vieren, trekt ze sindsdien elke dag, al was het maar eventjes, haar bruidsjapon aan. (br.hln)


» Reageer (0)
05-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaap loopt en ravot als een hond

Schaap loopt en ravot als een hond

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Wie bij de hond slaapt, krijgt zijn vlooien. Een spreekwoord dat niet gelogen is, als u deze beelden bekijkt. Dit schaap werd 'opgevoed' door honden en houdt daar nu een bijzonder schattige identiteitscrisis aan over. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man vraagt 140 dollar op aan automaat en krijgt er 37.000

Man vraagt 140 dollar op aan automaat en krijgt er 37.000

http://static3.hln.be/static/photo/2014/5/2/6/20140404233436/media_xll_6634881.jpg

Een dakloze man uit de Amerikaanse staat Maine kon zijn geluk gisteren niet op. Hoewel de man 140 dollar had opgevraagd, "bleef de automaat hem geld geven". Naar verluidt zou de man uiteindelijk zo'n 37.000 dollar (omgerekend ongeveer 26.800 euro) hebben kunnen afhalen. De politie heeft de man inmiddels gesommeerd het geld aan de bank terug te geven.

De plaatselijke politie kreeg rond half 6 's ochtends een oproep van een vrouw die het vreemd vond dat de persoon voor haar aan de bankautomaat zo veel tijd nodig had om geld af te halen.

De dakloze man was bij toeval de gelukkige die een klein fortuin in ontvangst mocht nemen aan de automaat. In plaats van 140 dollar, kon hij immers geld blijven opvragen en kreeg hij 37.000 dollar cash. De politie arriveerde terwijl de man het geld in een boodschappentas propte.

Het geld is inmiddels teruggebracht. De bank verklaarde geen klacht te zullen indienen en omschrijft het incident als een technische mankement. Er zouden geen rekeningen van klanten getroffen zijn door de fout. De politie onderzoekt de zaak verder. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trucker legt verkeer op E313 stil voor ganzenfamilie

Trucker legt verkeer op E313 stil voor ganzenfamilie

http://static3.hln.be/static/photo/2014/16/7/6/20140405083311/media_xll_6635481.jpg

Gisteravond rond 17.15 uur heeft een trucker van transportbedrijf H.Essers het verkeer op de E313 richting Hasselt heel even stilgelegd om een moedergans en haar zeven kuikens te laten oversteken. De chauffeur zag de diertjes op de middenberm ter hoogte van Ranst. Om de gansjes veilig te kunnen laten oversteken vormde hij met enkele collega's een buffer op de snelweg. Vijf minuten lang stond het verkeer helemaal stil. De man stapte zelfs even uit zijn vrachtwagen. Nadat de diertjes veilig en wel aan de overkant waren, kwam het verkeer weer op gang.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allergieën: heeft jouw huisdier last van de lente?

Allergieën: heeft jouw huisdier last van de lente?

http://static0.hln.be/static/photo/2014/4/16/11/20140403233614/media_xll_6631631.jpg

Het is (officieel) lente en dat betekent voor velen dat de onvermijdelijke allergieën weer de kop op steken. Ook honden kunnen rond deze tijd van het jaar last hebben van bijvoorbeeld waterige ogen of een geïrriteerde huid en wat gedaan met de kat die steeds moet niezen? Hier zijn enkele symptomen van en tips voor huisdieren met allergieën.

Allergieën bij honden

Net zoals mensen kunnen ook honden last hebben van hooikoorts en allergisch zijn aan pollen, huisstofmijt, schimmel en waspoeder maar evengoed aan andere huisdieren of zelfs mensen.

Heeft jouw trouwe viervoeter last van waterige ogen, een lopende neus, niesbuien, haaruitval, merk je een verandering van geur, een schilferige huid of vette vacht? Kan jouw hond niet stoppen met aan de poten te likken, zich tegen meubels aan te schuren of overdreven veel te krabben en in de vacht te bijten?

Hoewel deze symptomen natuurlijk een waaier aan oorzaken kunnen hebben, is het best (zeker wanneer je hond last heeft van verschillende kwaaltjes en deze seizoensgebonden lijken) een afspraak te maken bij de dierenarts.

Katten met niesbuien

Ook katten kunnen allergisch zijn of geïrriteerd raken door pollen, schimmel, stof, schoonmaakproducten, parfum, sigarettenrook of stof van de kattenbak. Ze zijn vooral gevoelig aan infecties van de luchtwegen en niesbuien kunnen daardoor wijzen op een infectie, mondziekte of in het ergste geval zelfs kanker.

Over het algemeen worden niesbuien bij katten minder vaak veroorzaakt door allergieën dan bij mensen. Niezen is een natuurlijke manier voor katten om slijmen te verwijderen. Heb je onlangs de kattenbak ververst of gebruik je een nieuw parfum of schoonmaakproduct? Dan kan dat de oorzaak zijn, maar wanneer je kat blijft niezen kan je best een dierenarts raadplegen. (br.hln)


» Reageer (0)
04-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog altijd grote prijsverschillen tussen goedkoopste gsm-tarieven

Nog altijd grote prijsverschillen tussen goedkoopste gsm-tarieven

http://static1.hln.be/static/photo/2014/1/1/3/20140404164526/media_xll_6634098.jpg

Er bestaan nog altijd grote verschillen tussen de goedkoopste tarieven van telecomoperatoren, en dat in de verschillende marktsegmenten. Dat blijkt uit een studie die het BIPT heeft uitgevoerd naar de tarieven zoals die op 3 februari bestonden. De telecomwaakhond herhaalt dan ook dat consumenten er alle belang bij hebben via www.bestetarief.be de verschillende tariefformules te vergelijken.

Op jaarbasis is er een prijsverschil van bijna 240 euro tussen de 15 goedkoopste tariefplannen voor gemiddeld gebruik van mobiele telefonie post-paid, met factuur dus. Die tarieven variëren van 8 tot 27 euro per maand. Voor gemiddeld gebruik van een prepaidkaart loopt het prijsverschil op tot meer dan 120 euro per jaar, of van 10 tot 21 euro per maand. Tarieven voor internationale oproepen en internationale roaming zijn niet in rekening genomen.

Ook voor andere telecomproducten blijft een groot prijsverschil bestaan. Voor internet met beperkte snelheidseisen (minstens 20 Mbps) is het prijsverschil tussen de 15 goedkoopste aanbiedingen bijna 40 euro: van 28 euro tot 66,98 euro per maand. Voor snellere internetabonnementen (minstens 50 Mbps) is het prijsverschil met goed 25 euro iets kleiner: van 29,08 euro tot 56,06 euro per maand.

Ook vorig jaar voerde het BIPT hiernaar een studie uit, toen ook op vraag van vicepremier en minister van Consumentenzaken Johan Vande Lanotte. Voor de studie werden de 305 tarieven op www.bestetarief.be geanalyseerd. Voorwaardelijke promoties zijn daarbij niet in rekening genomen.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe hygiënisch is jouw badkamerkastje?

Hoe hygiënisch is jouw badkamerkastje?

http://static2.hln.be/static/photo/2014/13/6/6/20140403143104/media_xll_6630006.jpg

In de badkamer hebben we meestal een overvloed aan potjes en zalfjes. Vaak vergeten we hoelang deze al op ons rekje staan en dat zou eigenlijk niet mogen, want ook cosmetica heeft een vervaldatum en kan wel eens een hoop bacteriën bevatten. Opletten geblazen dus met schoonheidsproducten, want we gebruiken ze op best gevoelige plaatsen.

We vergeten allemaal wel eens een schoonheidsproduct op te gebruiken en dan willen we dat kleine beetje nog gauw opdoen. Maar daar kunnen we best voor oppassen. Verschillende producten mogen na een bepaalde tijd niet meer gebruikt worden voor onze eigen hygiëne en gezondheid. Omdat het niet altijd even simpel is om te weten wanneer iets onbruikbaar is, vragen we hulp aan dokter Jessica Krant uit New York.

Niet elke lotion of mascara is hetzelfde, en ook niet elk product dat te lang blijft staan, zal ons ziek maken. Ook al kunnen merken sterk variëren, toch zijn er enkele richtlijnen voor schoonheidsmiddeltjes die al dan niet weggegooid moeten worden. Vele cosmeticaproducten zetten op de verpakking een eventuele vervaldatum. Het nummer naast de letters 'M' of 'Y' geeft aan hoeveel jaren of maanden het product houdbaar is.

Er zijn ook nog een aantal leuke weetjes over waar je je make-up het beste kan bewaren. Zet de schoonheidsproducten op een koele en droge plaats, zo kan je hun levensduur toch nog even verlengen en zorg je ervoor dat bacteriën geen kans hebben om te groeien. Dat betekent dus helemaal niet in de badkamer, waar het meestal warm en vochtig is. Maar dit kan ook omgekeerd werken. Vooral met plantaardige producten moet je oppassen. De frisse geuren kunnen net microben aantrekken. En we willen goed ruiken in plaats van een onaangename geur te verspreiden, toch? Veel geluk met het schoonmaken van de badkamer!(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geroofde schilderijen na 40 jaar gevonden in Italiaanse keuken

Geroofde schilderijen na 40 jaar gevonden in Italiaanse keuken

http://static2.hln.be/static/photo/2014/5/7/7/20140402135531/media_xll_6626692.jpg

Twee schilderijen die in jaren 70 in Londen waren gestolen, hingen sinds 1975 in de keuken van een arbeider in de Noord-Italiaanse stad Turijn. De man had ze in zijn woonplaats voor bijna 45.000 lire gekocht op een veiling van voorwerpen die in treinen waren gevonden. Hij was er zich totaal niet van bewust dat het schilderijen van de Franse schilders Paul Gauguin en Pierre Bonnard waren.

Het gaat om 'Fruits sur une table ou nature au petit chien' van Gauguin (1848-1903), waarvan de waarde op 15 tot 35 miljoen euro wordt geschat, en 'La femme aux deux fauteuils' van Bonnard (1867-1947), dat een geschatte waarde van 600.000 euro heeft.

Beide schilderijen legden een ongelooflijk parcours af. Ze werden in 1970 in Londen gestolen uit het huis van de rijke familie Mark-Kennedy en doken enige tijd later op in Turijn, waar ze, achtergelaten op een trein van Parijs naar Turijn, gevonden werden door Italiaans spoorwegpersoneel.

De Italiaanse Spoorwegen hadden geen idee van welke meesterwerken ze precies in handen hadden en verkochten de twee schilderijen in 1975 op een veiling van hun verloren voorwerpen. Een kunstminnende Fiat-arbeider kocht de werken voor 45.000 lire, vandaag ongeveer 250 euro, en hing ze veertig jaar lang in zijn keuken, eerst in Turijn en na zijn pensioen in zijn thuisstreek op Sicilië.

Een Italiaans politieteam gespecialiseerd in kunstdiefstallen kwam de twee schilderijen afgelopen zomer op het spoor nadat het foto's van beide werken in haar bezit kreeg. De politie kon de gepensioneerde man overtuigen de werken aan hen over te dragen. Wat er nu met beide schilderijen gaat gebeuren, is vooralsnog onduidelijk. Het koppel van wie de werken werden gestolen, is overleden en zou geen erfgenamen hebben. Een beslissing komt nu toe aan het Italiaanse gerecht. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning Filip heeft zijn ouders niet meer in de hand

"Koning Filip heeft zijn ouders niet meer in de hand"

http://static1.hln.be/static/photo/2014/9/8/10/20140404082108/media_xll_6632320.jpg

Het is tot een regelrecht conflict gekomen tussen de oude en de nieuwe koning. Albert en Paola zetten het paleis volledig buitenspel. "Filip heeft zijn ouders niet meer in de hand", zegt royaltywatcher Mario Danneels. Het communiqué van Paola over Laurent is de druppel die de emmer doet overlopen.

Eerder weigerden Albert en Paola al naar de nieuwjaarsreceptie voor de overheden te komen en maandag stuurden ze hun kat naar het staatsdiner voor de Chinese president. Binnen de paleismuren wordt verontwaardigd gereageerd op het eigenwijze optreden van Paola. "En terecht", zegt Danneels. "Twee weken lang is alles gedaan om het privéleven van Laurent te beschermen. En nu komt zij met de impliciete mededeling dat hij psychologische problemen heeft."

Waarom is het paleis zo ontstemd over het initiatief van Paola? Officieel is er geen reactie, maar op verschillende niveaus klinkt alleen maar verontwaardiging en ongenoegen. "Het paleis is boos omdat koning Filip een hele communicatiestrategie heeft uitgewerkt en die werkte goed. Alle communicatie verloopt via de persdienst. En dan gaat zijn moeder cavalier seul spelen. Ze vragen al meer dan twee weken om het privéleven van Laurent te respecteren, en dan doet Paola dit. Filip heeft zijn ouders duidelijk niet meer in de hand", aldus Danneels.

"In Nederland zou dit ondenkbaar zijn. Daar lopen alle leden van de koninklijke familie in de pas. Het lijkt ook alsof Laurent aan zijn lot wordt overgelaten. Het tegendeel is waar, want Filip heeft er juist alles aan gedaan om Laurent weer een publieke rol te geven. Hij doet er juist alles aan om de eenheid in de familie te verzekeren. Of Claire boos is om het initiatief van haar schoonmoeder? Dat denk ik niet. Zij is al zoveel gewend. En ze zal op dit moment andere zorgen hebben." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onbetaalde rekeningen dokters verdubbeld

Onbetaalde rekeningen dokters verdubbeld

http://static3.hln.be/static/photo/2014/9/15/5/20140404052600/media_xll_6632225.jpg

Op drie jaar tijd is het aantal onbetaalde doktersrekeningen meer dan verdubbeld. In 2010 had een arts elke maand gemiddeld 31 patiënten die hun rekening niet konden betalen. Vorig jaar steeg dat aantal tot 67 patiënten per maand. Dat schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen vandaag.

De kranten baseren zich op cijfers van LTD3, het grootste tariferingsbureau van België. "In 2013 ontvingen we van onze artsen 1,61 miljoen onbetaalde doktersrekeningen. Dat is meer dan het dubbele van 2010, toen we zo'n 750.000 onbetaalde briefjes binnenkregen", zegt directrice Lore De Raeve van LTD3.

De toename geeft aan dat steeds meer patiënten het financieel moeilijk hebben. "Daarnaast is de stijging ook te verklaren door de grotere bekendheid van het derdebetalersysteem bij artsen en patiënten en de verplichting voor geconventioneerde artsen om het systeem toe te passen bij patiënten die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming", aldus De Raeve. (br.hln)


» Reageer (0)
03-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ferré Grignard - ring ring I've got to sing

Ferré Grignard - ring ring I've got to sing

Om hem te beluisteren druk op de foto






Ferre Grignard (Antwerpen, 13 maart 1939, 8 augustus 1982) was een Vlaams zanger. Hij verwierf faam tijdens de jaren '60 met nummers als "Ring, Ring, I've Got To Sing" en "My Crucified Jesus".

Hij werd geboren in een burgerlijk milieu waar hij later weinig mee te maken zou willen hebben. Toen hij eind jaren '50 kunstonderwijs ging volgen, kreeg hij bekendheid in de Antwerpse artiestenwereld. Niet omdat zijn schilderijen nu zo goed verkochten, integendeel, maar omdat hij zichzelf gitaar had leren spelen en zong als een witte neger. "Hij heeft de blues, al spreekt hij geen woord Engels."

In 1964 werd hij ontdekt door platenbaas Hans Kusters, en Grignard brak snel door met de hit "Ring, ring, I've got to sing". Met zijn hippie-achtige imago, zijn lange haar en nonchalante uiterlijk, werd hij de Boudewijn de Groot van Vlaanderen.

Hoogtepunt was een optreden in Olympia in Parijs. Kort daarop klaagde hij de Franse vedette Johnny Halliday aan, die een bewerking had gemaakt van zijn tweede hit "My crucified Jesus". Het plagiaat zelf kon hem niet zoveel schelen, wel het feit dat Halliday er een tekst op had gemaakt, die beledigend was tegenover hippies in het algemeen en Grignard in het bijzonder.

Grignard leefde overeenkomstig zijn imago: wild en nonchalant. Dat deed zijn carrière geen goed. De fans waren hem snel vergeten en Grignard werd weer cafézanger. Vlak voordat hij in 1982 aan keelkanker zou overlijden, probeerde hij een come-back te maken, "met beklemmend werk, indringend als een lange doodskreet".

Omdat hij vaak in het Antwerpse jazzcafé "De Muze" zat, hangt er ook nu nog steeds een groot portret van Grignard aan de muur.

In 2005 eindigde hij op nr. 185 in de Vlaamse versie van De Grootste Belg, buiten de officiële nominatielijst.


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!