NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
15-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op deze manieren kan je artritis verzachten

Op deze manieren kan je artritis verzachten

http://static1.hln.be/static/photo/2014/5/13/8/20140415141614/media_xll_6663248.jpg

Volgens cijfers lijden ongeveer 150.000 Belgen aan artritis. Toch beperken vele patiënten zich niet enkel tot de traditionele geneeskunde om hun symptomen te verzachten. Zo worden ook vaak alternatieve behandelingen toegepast. Dokter Manny Alvarez geeft nog wat extra tips die de pijn kunnen verlichten.

"Eerst en vooral is het belangrijk om regelmatig te bewegen. Daarbij moet je drie soorten oefeningen uitvoeren. Bewegingsoefeningen zorgen ervoor dat je gewrichten soepel en flexibel blijven. Daarnaast is het ook belangrijk om je spierkracht te behouden, daarbij kies je best voor een gewichtstraining. Als laatste moet ook je algemene conditie op peil blijven en mag je niet te veel verdikken. Cardiotraining is hiervoor ideaal. Wanneer je gewicht toeneemt, komen je gewrichten en spieren nog extra onder druk te staan", zegt Alvarez.

Ook evenwichtige voeding draagt bij tot een regulatie van de symptomen. Echter zijn er meer dan honderd gekende vormen van artritis en bestaat er geen algemeen voedingsschema dat voor alle patiënten van toepassing is. Alvarez: "Eet gevarieerd, zorg dat je lichaam alle essentiële stoffen binnenkrijgt. Let wel op dat de voeding geen invloed heeft op de werking van je voorgeschreven medicijnen." Daarnaast is het belangrijk om zuinig om te springen met vetten, zout en alcohol. Fruit, groenten en volkorenproducten mogen wel naar hartenlust gegeten worden. Ook vitaminen en mineralen, zoals calcium, kunnen hun steentje bijdragen.


Daarnaast kan je ook kiezen voor enkele aanvullende stoffen. "Gemberextract is enorm pijnverzachtend. Toch moet je er voorzichtig mee omspringen. Een te hoge dagelijkse dosis kan darmklachten veroorzaken en voor extra vochtophoping zorgen", adviseert Alvarez. Ook visolie met omega 3-vetten is een optie. Na enkele maanden werkt het pijnverlichtend en daalt ook de gewrichtsgevoeligheid.

Stress behoort tot het leven, maar artritispatiënten vermijden het best zoveel mogelijk. "Als je je gestresseerd voelt, staan je spieren meer gespannen. Daardoor kan er extra pijn optreden en zullen patiënten ook sneller vermoeid zijn." Alvarez waarschuwt er ook voor dat artritispatiënten vaker te maken krijgen met stress omdat ze erg afhankelijk worden van familieleden en soms uiterlijke veranderingen ondergaan ten gevolge van gewrichtsmisvormingen.


Ook warmtetherapie werkt verkwikkend omdat de pijn en gespannenheid van de spieren afneemt. Bovendien zou er ook een betere lokale doorbloeding zijn op de plaatsen waar warmtetherapie wordt toegepast. De makkelijkste toepassing is een heet bad of douche nemen. Daarnaast kan je ook elektrische dekens of een warmtelamp gebruiken. Maar ook koudetherapie valt te overwegen door het verdovend effect waardoor spierkrampen verminderen. Kies voor een ijsmassage of leg een ijspack op een pijnlijke plek. Alvarez raadt bovendien aan om altijd je huisarts te contacteren als je een van deze behandelingen wil toevoegen, zeker als je al medicijnen gebruikt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRT dwarsboomt tweede seizoen 'Wauters vs. Waes

"VRT dwarsboomt tweede seizoen 'Wauters vs. Waes'"

http://static3.hln.be/static/photo/2014/5/11/10/20140415090429/media_xll_6662260.jpg

Na het enorme succes van 'Wauters vs. Waes', waarvan enkele afleveringen twee miljoen kijkers haalden, was iedereen het over eens dat er een tweede seizoen zou komen. Maar de VRT zou dat niet zien zitten, meldt Story. Neemt Vier het over van de openbare omroep? En krijgen we dan 'Wauters vs Otto-Jan Ham'?

Wauters en Waes lieten al weten dat ze een tweede reeks wel zouden zien zitten. Bij VTM is het enthousiasme groot, maar bij de VRT staan ze minder te popelen: "Wij hebben dit altijd als een eenmalig project beschouwd", klinkt het daar.

Onlangs riep Vlaams minister van Media Ingrid Lieten al op om ook VIER bij een tweede seizoen te betrekken. Misschien strijden volgend jaar Koen Wauters en Otto-Jan Ham tegen elkaar. Bij VIER zullen ze zeker de neus niet ophalen voor zo'n kijkcijferkanon.

Ook het buitenland lijkt intussen gebeten door het 'Wauters vs. Waes'-virus. Tijdens de internationale televisiebeurs in het Franse Cannes, werd onder 'Wauters vs Waes' onder de Engelse titel Channel vs. Channel te koop aangeboden.

De Franse producent Shine France waagde de gok en wil het programma nu ook in Frankrijk maken. Ook in andere landen, zoals Nederland, is er interesse (br.hln)


» Reageer (0)
14-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Efteling uitgeroepen tot leukste uitje

Efteling uitgeroepen tot leukste uitje

http://static0.hln.be/static/photo/2014/0/10/11/20140414175510/media_xll_6661001.jpg

Attractiepark de Efteling is volgens leden van de toeristenbond ANWB het leukste uitje van Nederland. Het park in Kaatsheuvel (Noord-Brabant) liet de concurrentie achter zich en mocht de titel in ontvangst nemen. De dierentuin De Apenheul nabij Apeldoorn en het deels overdekte attractiepark Toverland in Nederlands-Limburg waren lange tijd ook in de race.

In totaal brachten 24.000 ANWB-leden hun stem uit. Sommigen deden dat meer dan één keer, want in totaal kwamen via internet 35.000 stemmen binnen.

Dat het land van Langnek, Holle Bolle Gijs en de Droomvlucht het nog altijd goed doet, bleek vorige week al uit harde cijfers: het park was met ruim 4,1 miljoen bezoekjes de meest bezochte Nederlandse dagattractie in 2013. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carrière Will Tura bijna om zeep door nummer 797204

Carrière Will Tura bijna om zeep door nummer '797204'

http://oi59.tinypic.com/o8exk1.jpg

Een onoplettendheid kostte Will Tura ei zo na zijn carrière in Nederland. Zijn hit '797204' bleek een echt bestaand telefoonnummer van een Rotterdams bedrijf. De directeur was de bellers zo beu dat hij het nummer liet verbieden.

Opmerkelijk verhaal in het tv-programma 'De neus van Pinokkio' met Bart Peeters gisteren. Vijftig jaar na de release van 'Draai dan 797204' bleek het telefoonnummer in de hit wel degelijk écht te bestaan. Niet bij ons, maar in Nederland. Wie het draaide, kwam uit bij T&G Gibb in de Rotterdamse Waalhaven. De voormalige telefoniste van het bedrijf, Jeanne de Ridder, kan er nog steeds om lachen. "We kregen veel extra telefoontjes per dag. Allemaal mensen die naar Will Tura vroegen", herinnert De Ridder zich. Als 18-jarige maakte ze er met haar collega's veel grapjes over.

Alleen kon haar baas er niet echt om lachen. De inmiddels overleden directeur trok zelfs naar de rechtbank en wist af te dwingen dat zenders die de song toch draaiden een dwangsom van 200 gulden moesten betalen. Een kleine hindernis in de carrière van Tura bij onze noorderburen, bleek achteraf. Enkel omdat zijn toenmalige producer had nagelaten te controleren of het nummer niet in Nederland bestond. Iets wat bij ons wel werd gecheckt. In de jaren 80 brak Will alsnog door in Nederland. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby-olifant wil stoerste kant tonen, maar bedenkt zich dan

Baby-olifant wil stoerste kant tonen, maar bedenkt zich dan

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Tijdens een safari in Afrika kwam deze auto een kudde olifanten tegen. Superknap uiteraard, maar de dieren waren niet opgezet met de bezoekers. Na enkele agressieve uitlatingen besloten de jongere dieren toch om het pak te volgen en gewoon weg te gaan.

Alleen deze schattige baby had duidelijk een andere mening. Hij besloot om de wagen te tonen wie de sterkste was, maar keerde al snel op zijn stappen terug. Het dier begreep dat het niet zijn beste plan was en ging terug op zoek naar zijn moeder. De schattige video dateert al van twee jaar geleden, maar floreerde afgelopen weekend opnieuw op internet. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oorbellen Marilyn Monroe brengen 133.000 euro op

Oorbellen Marilyn Monroe brengen 133.000 euro op

http://oi57.tinypic.com/20jgrbk.jpg

Twee oorringen uit bergkristal, die de gehoororganen van Hollywoodster Marilyn Monroe sierden toen ze in 1955 de première bijwoonde van de film 'The Rose Tattoo' (waarin ze zelf niet meespeelde), zijn bij het venduhuis Julien's Auctions in Beverly Hills voor omgerekend 133.000 euro (185.000 dollar) onder de hamer gegaan. Zelfs een krulspeld van de diva bracht nog meer dan 830 euro op.

De verkoop maakte deel uit van een tweedaagse veiling vrijdag en zaterdag onder de titel 'Hollywood Legends 2014'.

Andere fetisj-objecten die behoorlijke prijzen haalden, waren een door Humphrey Bogart gebruikte aansteker (14.000 euro) en een armband van Greta Garbo (6.000 euro). (br.hln)


» Reageer (0)
13-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bent Van Looy - Shadow Of A Man

Bent Van Looy - Shadow Of A Man

Klik op de foto om hem te beluisteren

Bent Van Looy (3 mei 1976) is een Vlaams muzikant, zanger en componist die in Parijs woont. Hij is de frontman van Das Pop, de groep die hij in 1994 oprichtte samen met Reinhard Vanbergen, Niek Meul en Lieven Moors.

Hij zat op de Steinerschool in Gent en ontwierp in 2000 de hoes van het Gorki album Eindelijk vakantie. Hij probeert ook minstens één schilderij per jaar af te werken. Van juni tot september 2008 organiseerde BOZAR onder de noemer "It's not only rock 'n' roll baby" een expo voor twintig kunstenaars die zich zowel met muziek als beeldende kunst uitdrukken; Bent Van Looy was één van die twintig uitverkorenen.

Van Looy speelde in het seizoen 2009-2010 de finale van het televisieprogramma De Slimste Mens ter Wereld, waarin hij derde werd. Hij verloor van Peter Vandermeersch en winnares Linda De Win. In 2010 had hij ook z'n eigen zondagmiddagprogramma op Studio Brussel: "Single Safari". Ook ontwierp hij kledij voor het Franse modehuis Le Mont Saint Michel. Sinds 2012 heeft hij zijn eigen lijn op de markt gebracht, The Jante Law. In 2012 ontwierp hij het etiket van een Franse wijn. Deze kreeg de naam 'Cuvée B.V.L'.

In augustus 2012 maakte Bent Van Looy bekend dat hij drummer wordt bij Soulwax, de band van de gebroeders Dewaele


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dansende superoma (79) geeft Simon Cowell lik op stuk en krijgt staande ovatie

Dansende superoma (79) geeft Simon Cowell lik op stuk en krijgt staande ovatie

Klik op de foto om de video te bekijken

Oma Paddy Jones, die in juli tachtig jaar kaarsjes mag uitblazen, katapulteerde zich met een zinderende salsa naar de liveshows van Britain's Got Talent. Haar vitaliteit, lenigheid en levensvreugde kreeg iedereen recht op de banken voor een welverdiende staande ovatie. Simon Cowell die de rode knop wel heel vroeg induwde, zag zijn blunder in en bood zijn excuses aan voor zo veel vooringenomenheid.

De eerste seconden konden Cowell niet overtuigen. Het flamboyante jurylid deed geen moeite om een geeuw te onderdrukken en beroerde de gevreesde rode buzzer. Maar toen pakte de superoma en danspartner Nico Espinosa uit met een explosieve serie indrukwekkende 'lifts' aan een moordend tempo. De mond van de juryleden viel één voor één open van zo veel presence. Een staande ovatie en excuses van Cowell volgden. Met als ultieme beloning een rechtstreeks ticket voor de halve finales van de Britse talentenjacht.

Paddy Jones startte met dansen toen ze amper twee jaar oud was. Ze gaf haar droom op om een professionele danseres te worden toen ze trouwde op 22-jarige leeftijd. Vlak nadat het echtpaar naar Spanje verhuisde in 2003, stierf haar man aan leukemie. Om de eenzaamheid te verdrijven, ging ze weer naar de dansschool. Tijdens haar prachtige salsa gisteravond was haar overleden man dan ook steeds in haar gedachten.

"Ik wil oudere mensen aanmoedigen om vanachter hun televisie te komen en iets te gaan doen", aldus de moeder van vier kinderen, de grootmoeder van zeven kleinkinderen en overgrootmoeder van een achterkleinkind. En zo is Paddy Jones een voorbeeld voor jong en oud.

Het opmerkelijke danspaar is nochtans niet aan zijn proefstuk toe. In 2009 wisten ze al de Spaanse tv-wedstrijd Tu Si Que Vales (Jij bent het waard) te winnen. Ook nu maken ze volgens jurylid Amanda Holden veel kans om tijdens deze talentenjacht aan het langste eind te trekken. De concurrentie is gewaarschuwd! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paard van Gandalf uit Lord of the Rings is overleden

Paard van Gandalf uit 'Lord of the Rings' is overleden

Klik op de foto om de video te bekijken

Shadowfax, het paard van Gandalf uit de filmtrilogie 'Lord of the Rings' is dood. Het paard was al enige tijd ziek en werd behandeld, maar kon niet meer gered worden. Dat meldt website TMZ.

Cynthia Royal, de eigenares van Shadowfax (Blanco in het echte leven) verklaarde dat het dier problemen had met het darmkanaal en de lever en naar een gespecialiseerd ziekenhuis was overgebracht. Toen de toestand van het dier steeds verslechterde, vroeg de dierenarts toestemming om het paard te laten inslapen, aldus TMZ.

Shadowfax was te zien in twee van de drie 'Lord of the Rings'-films, 'The Two Towers' en 'The Return of the King'. Cynthia Royal plaatste vrijdag een eerbetoon aan Blanco op Youtube.   (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg heeft drie keer meer kans op fietspech dan Nederlander

Belg heeft drie keer meer kans op fietspech dan Nederlander

http://static0.hln.be/static/photo/2014/11/0/8/20140413095153/media_xll_6657098.jpg

Een fietser heeft drie keer meer kans op pech in België dan in Nederland. Dat blijkt uit de statistieken van VAB, dat een jaar geleden begon met pechverhelping voor de fiets, en het Nederlandse FietsNED. Van de leden die gebruik maken van de VAB-Fietsbijstand deed 14 procent het afgelopen jaar beroep op die dienst. In Nederland gaat het om 5 procent. Uit een bevraging bij 200 VAB-leden blijkt dat vooral slechte fietspaden de oorzaak zijn van lekke banden, de meest voorkomende technische panne.

In beide landen loopt de top drie van fietspech gelijk: lekke banden komen het meest voor (75 pct van de gevallen in België, 80 pct in Nederland). Op twee staan interventies voor problemen met de aandrijving van elektrische fietsen, op drie problemen met ketting of versnellingen.

Uit de cijfers blijkt ook dat de elektrische fiets al veel sterker is ingeburgerd in Nederland. Bij de noorderburen ligt het aantal technische pannes, met 10 pct, iets hoger dan in België (6 pct). VAB schat het aantal elektrische fietsen in Nederland op 1 miljoen, in België zouden er 100.000 rondrijden.

Voor 75 pct van de lekke banden van de door VAB ondervraagde fietsers is de slechte staat van de fietspaden de grote boosdoener. Bovendien is dat vooral het geval als er een fietspad is. De infrastructuur zorgt voor de helft van de lekke banden, als er geen apart fietspad is. De organisatie pleit er daarom voor dat de overheden meer aandacht hebben voor het onderhoud van de fietspaden. (br.hln)


» Reageer (0)
12-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee gouden medailles voor België op World Beer Cup

Twee gouden medailles voor België op World Beer Cup

http://static0.hln.be/static/photo/2014/11/14/3/20140412085705/media_xll_6655293.jpg

Op de 10e World Beer Cup, een tweejaarlijkse competitie waar de Amerikaanse Brewers Association de beste bieren ter wereld verkiest, zijn twee Belgische bieren met een gouden medaille gaan lopen. De Oude Kriek van brouwerij Boon won de gouden medaille in de categorie 'Belgian-Style Sour Ale'. Boon haalt daarmee als enige Belgische brouwerij vier edities op rij een gouden medaille binnen. De tweede gouden medaille is voor de Rodenbach Vintage 2011 van Rodenbach, in de categorie 'Wood- and Barrel-Aged Sour Beer'. In totaal zijn er 94 categorieën.

Bij de 'Belgian-Style Sour Ale' zijn alle prijzen voor Belgische brouwerijen: de zilveren medaille is voor Oude Geuze Oud Beersel, van Oud Beersel, en de bronzen voor Oude Geuze Boon van Boon. Delirium Tremens van brouwerij Huyghe won een bronzen medaille in de categorie Belgian-Style Tripel. De gouden medaille daar was voor Candi Belgian Tripel van de Amerikaanse Dominion Brewing Company.

"De World Beer Cup wordt beschouwd als de Olympische Spelen van de bierwereld", meldt Gert Christiaens van Oud Beersel vandaag in een persbericht. "Met deze internationale erkenning is eens te meer aangetoond dat de traditionele lambiekbieren uit de Zennevallei tot de wereldtop behoren."

Aan deze editie van de World Beer Cup namen 4.754 bieren van 1.403 brouwerijen uit 58 landen deel, of een vijfde meer dan bij de vorige editie. Het aantal deelnemende brouwerijen steeg deze editie met 75 procent. In totaal waren 89 Belgische bieren geselecteerd.

In 2012 waren er nog vier gouden medailles voor Belgische bieren, en sleepten zes andere bieren een zilveren of bronzen medaille in de wacht. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.90 crèches zetten baby's op dieet

90 crèches zetten baby's op dieet

http://static0.hln.be/static/photo/2014/15/11/11/20140412092745/media_xll_6654746.jpg

Zo'n 90 kinderdagverblijven gaan hun baby's op dieet zetten. Ze hebben daarvoor een speciaal eet- en beweegplan opgesteld. "Een vijfde van de Belgische kinderen heeft overgewicht. Dit begint vaak als baby. We moeten dus beter op hun voeding letten."

Het lijkt wat overdreven: een baby al op dieet zetten. Maar het is nodig, zegt voedings­experte Liesbet Dejaeghere van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie  die de kinderdagverblijven begeleidt. "Niet omdat ze te dik zijn, wel omdat baby's die ­ongezonder eten meer risico lopen om later gewichtsproblemen te ontwikkelen. Vooral vanaf het eerst levensjaar loopt het mis, merken we, omdat ze dan koekjes en snoepjes krijgen. Om dit te voorkomen, hebben we een eet- en bewegingsplan opgesteld voor de crèches, met praktische tips."

Zo zullen de kindjes er geen wit, maar lichtbruin brood krijgen en vanaf 12 maanden volkoren. "Geef baby's ook geen aardbeien in de winter, maar ­enkel sei­zoens­fruit. Dat bevat meer vitamines en is ­verser", zegt Dejaeghere. "Verder moet een peuter minstens drie uur per dag ­bewegen en zelfs een zeer jonge baby stimuleer je best al om de armpjes en voetjes te bewegen."

Samen met een bewegingsdeskundige en een team ­diëtisten zal Dejaeghere de crèches helpen deze tips op te volgen. Tot nu toe doen vooral kinderdagverblijven uit het Brusselse mee, maar binnen­kort zal ook Vlaanderen volgen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zingende priester Ray Kelly praat met HLN

Zingende priester Ray Kelly praat met HLN

http://static3.hln.be/static/photo/2014/11/5/3/20140412011643/media_xll_6654723.jpg

Enkel de inwoners van het Ierse Oldcastle kenden het zangtalent van hun priester Ray Kelly. Tot zijn versie van 'Hallelujah' tijdens een huwelijksmis werd ontdekt op internet. Van Japan tot Amerika willen koppels de zingende priester.

Het is nog relatief eenvoudig om ­'father' Ray Kelly te bereiken. Een telefoontje naar het parochiehuis van Oldcastle en je krijgt de vriendelijke man aan de lijn. Hij heeft even tijd voor een gesprekje, tussen de voorbereiding van zijn zondagse preek en een optreden in de populairste tv-show van Ierland. Vorig weekend verraste de priester het bruidspaar Chris en Leah O'Kane met zijn versie van 'Hallelujah' tijdens hun huwelijksmis. Een week later is hij wereldberoemd. Het filmpje, dat al bijna 10 miljoen views telt, bezorgde onze website HLN.BE zelfs een absoluut bezoekersrecord.

"Ik ben bekend in België?", vraagt hij bescheiden wanneer we hem het goede nieuws vertellen. "Daar ben ik blij mee." Het verbaast wel dat de zingende priester nu pas furore maakt. "Ik zing al jaren tijdens missen. Mijn parochianen weten dat ze zich aan een lied kunnen verwachten. Ik zing vaak 'Hallelujah' van Leonard Cohen, soms 'Ave Maria' of 'Love Changes Everything' van Michael Ball. Maar ook van Andrea Bocelli, Frank Sinatra en Elvis ben ik fan."

"Chris en Leah, het koppel van het filmpje, kenden mijn gewoonte niet - ze zijn zelf niet van Oldcastle afomstig. Ik had Leah nochtans verwittigd tijdens de voorbereidingen: 'Misschien zing ik wel een liedje tijdens de ceremonie'. Ze dacht dat ik een grapje maakte. Toen ik begon te zingen, wist niemand van waar het geluid kwam. Tot ze naar mij keken en hun mond openviel van verbazing", gniffelt de priester. "Ach, music was my first love", verklapt Kelly. "Ik hield al van muziek voor ik me geroepen voelde priester te worden. Maar hoeveel mensen maken het in de muziekindustrie? Ik koos ervoor mijn passie met mijn roeping te combineren. En daarom zing ik in de kerk. Mijn stem trainde ik op mijn eentje in mijn studio thuis. Ik leerde wat tokkelen op een gitaar en nam zelfs al twee cd's op, 'Simply Me' en 'More than Me'. Het zijn ­covers van liedjes met een diepgaande betekenis. Ik maakte ze uitsluitend voor een lokaal goed doel, niet om een carrière uit te bouwen."

Al lijkt die muziekcarrière voor de deur te staan. "Ik hou ervan priester te zijn", stelt Kelly. "Ik hang mijn priesterboord nog niet direct aan de haak. Maar ik zou wel graag meer zingen en sluit niets uit. Vanavond mag ik 'Hallelujah' zingen in de populairste avondshow van Ierland, 'The Late Late Show'. Dat vind ik toch al formidabel."

Door het YouTube-filmpje is Ray ­Kelly in elk geval de meestgevraagde priester ter wereld. "Mijn mailbox puilt uit van de mails van aanstaande bruidsparen die willen dat ik hun huwelijksmis leid. En de post komt uit de hele wereld: van Polen tot de Verenigde Staten over Japan." Of hij zal toehappen? "Weet ik nog niet. De komende week heb ik het erg druk met de voorbereidingen voor Pasen. Maar ik kan je zeggen dat sommigen er een pak geld voor over hebben. Dat doet toch iets met je ego." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barbra Streisand - Memory


Barbra Streisand - Memory

Klik op de foto om ze te beluisteren


Barbra Streisand (New York City, 24 april 1942) is een Amerikaans zangeres, actrice, producente  en filmregisseuse. In totaal heeft Streisand twee Oscars, vijf Emmy's, acht Golden Globes en een Tony Award gewonnen.

Barbra Streisand werd geboren als Barbara Joan Streisand in Brooklyn, New York. Tijdens haar jeugd werd ze al zangeres in een club. In 1962 tekende ze haar eerste platencontract en haar debuutalbum  Barbra Streisand Album won twee Grammy's in 1963. In de jaren '60 zong ze ook in musicals, trad ze op in televisieshows en maakte ze haar eerste film.

Streisand is tussen 1963 en 1971 getrouwd geweest met Elliott Gould. Ze kregen een zoon Jason Gould (in 1991 speelde Jason de zoon van Barbra in de film Prince of Tides). In 1998 hertrouwde ze met James Brolin. Streisand is een fanatiek aanhangster van de Democratische Partij.

In 1980 scoorde ze een grote nummer 1-hit met Woman in love. In Nederland was het de bestverkochte single van 1980. Het nummer is afkomstig van haar album Guilty, uit 1980. Een album waarop ze samenwerkt met Barry Gibb. In 2005 werken ze wederom samen aan de opvolger, Guilty Pleasures.

Als zangeres scoorde ze in 1997 nog een nummer 1 hit met Tell him, een duet met Céline Dion.

In totaal heeft Streisand meer dan zestig albums uitgebracht, waarvan zo'n vijftien soundtrack-albums bij films. Ze is de vrouwelijke artiest met de meeste gouden, platina en multi-platina albums. Tevens heeft ze in ieder decennium van haar carrière een album in de top 10 gehad.

In 2000 nam ze afscheid van het live optreden met haar Timeless tour. Haar laatste concert was op 28 september 2000 in Madison Square Garden, New York. In 2006 heeft ze echter weer een tournee gedaan in Noord-Amerika en Canada, samen met Il Divo als haar gasten. Het eerste concert van deze tournee was op 4 oktober 2006 in Philadelphia, Pennsylvania en het laatste concert was op 20 november 2006 in Los Angeles, Californië.

Voor het eerst in haar meer dan 40-jarige carrière maakt Barbra in 2007 een Europese tour. In 1994 heeft ze wel al in Londen een aantal concerten gegeven maar nu vinden er concerten plaats in meerdere Europese steden. In Zürich, Wenen, Parijs, Berlijn, Stockholm, Manchester, Dublin en Londen zal Barbra een of meerdere concerten geven.» Reageer (0)
11-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Siamese tweeling (12) wil niet gescheiden worden

Siamese tweeling (12) wil niet gescheiden worden

Klik op de foto om de video te bekijken

De Siamese tweeling Sivanath en Shivram Sahu uit India vormen een perfect op elkaar ingespeeld team. De 12-jarige jongens zijn vanaf hun middel met elkaar vergroeid. Ondanks hun handicaps hebben de twee tegen de verwachting in een goede manier gevonden om samen te leven. Hoewel artsen een succesvolle scheiding mogelijk achten, willen de broertjes daar niks van weten.

Samen hebben ze vier armen en twee benen. Vermoedelijk delen de jongens een maag. Ze hebben allebei longen, een hoofd, hart en hersenen. Een scheiding is medisch niet ondenkbaar maar wel voor Sivanath en Shivram.

"We willen niet gescheiden worden. We zullen zo blijven, ook als we oud worden. We willen leven zoals we zijn," laat Shivram weten aan Barcroft TV.

Ze helpen elkaar met douchen, aankleden, haren kammen en eten. Ook slagen ze er in om zich te verplaatsen in de kleine stad waar ze wonen. De jongens hebben een fiets waarop de een trapt en de ander stuurt. "We hebben onszelf alles geleerd. We rijden naar school op een fiets en cricket spelen is geen probleem," klinkt het.

Vader Raj Kumar (45) vertelt dat zijn zoons uitblinken op school. Hij gelooft dat ondanks hun positieve houding, het leven nog de nodige uitdagingen zal kennen voor zijn kinderen.

"Tijdens het regenseizoen wordt het moeilijk voor ze om te lopen en als de een wil zitten, moet de ander liggen. Maar ze vechten niet. Ze hebben dezelfde ideeën en als de een zegt dat hij wil spelen dan is de ander het daar mee eens. God heeft ze zo gecreëerd en dus moeten ze lopen zoals ze doen. Ze zullen zo blijven. Ik wil niets anders."

Kinderarts Krishan Chugh laat weten dat hij op basis van foto"s van de tweeling denkt dat een scheiding mogelijk is. Sivanath en Shivram hebben allebei eigen longen, een hart en hersenen. De benen zouden dan waarschijnlijk naar Shivram gaan en Shivanath zou dan zonder benen door het leven moeten.

"Maar het is de vraag of een operatie gewenst is. Wat zullen ze winnen en wat verliezen? Wat wil de familie en hoe zal de omgeving reageren? En het allerbelangrijkst is hoe deze jongens er mee om zullen gaan?"

Volgens Chugh is het niet ondenkbaar dat de jongens samen een leven opbouwen terwijl ze bij elkaar blijven. "Het is mogelijk dat ze zelfs trouwen. Er is een zaak bekend van een Siamese tweeling die met twee verschillende vrouwen trouwde en 21 kinderen kreeg."

Chugh begrijpt heel goed waarom de jongens en hun vader hier niet aan willen denken, maar hij denkt ook dat er zaken kunnen veranderen naarmate de broertjes ouder worden. "Ze zijn nu 12 jaar en ze zullen anderen rond zien rennen als individuen die zich ook mentaal en fysiek als zodanig kunnen ontwikkelen."

Naar schatting is een op de vijftig- tot honderdduizend geboortes een Siamese tweeling. Maar een procent haalt vaak hun eerste verjaardag en tweederde van de tweelingen wordt doodgeboren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto van innig verstrengelde meisjes met kanker zegt meer dan duizend woorden

Foto van innig verstrengelde meisjes met kanker zegt meer dan duizend woorden

http://oi62.tinypic.com/mrr2qe.jpg

Een foto van drie Amerikaanse meisjes die mekaar innig omhelzen om samen het gevecht tegen kanker aan te gaan, zegt meer dan duizend woorden. Geen wonder dat het beeld viraal is gegaan en mensen over de hele wereld diep raakt.

"Soms zit de kracht net in het feit dat je weet dat je niet alleen bent", is de sprekende tekst die de foto begeleidt en het geheel zeer ontroerend maakt. De meisjes gaan op dit ogenblik alledrie een moedige strijd tegen de ziekte aan, al hebben ze elk een ander soort kanker. Rylie (3), het jongste kind, vecht tegen nierkanker. De drie jaar oudere Rheann probeert hersenkanker te overwinnen. De vierjarige Ainsley lijdt aan leukemie.

Twee fotozaken die het bewustzijn rond kinderkanker wilden verhogen, hebben de moedige meisjes samengebracht voor een foto waaruit hun krachtige band moest spreken. Opmerkelijk: ze leerden elkaar pas kennen op de dag van de opname. Maar de band tussen het drietal ontstond vrijwel meteen en lijkt nu wel voor altijd. "Als lijm plakten ze aan elkaar", bevestigt de moeder van Rheann. De meisjes hebben telefoonnummers uitgewisseld, overtuigd als ze zijn dat hun verbondenheid mee zal helpen kanker te overwinnen.

Samen staan deze kinderen immers veel sterker, illustreren Rylie, Rheann en Ainsley op een pakkende manier. Zo zijn ze niet alleen, ook al is kanker vaak een eenzame ziekte waarbij je dagenlang aan het ziekenhuisbed gekluisterd zit. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halleluja! Zingende priester breekt alle records en wordt overstelpt met aanzoeken

Halleluja! Zingende priester breekt alle records en wordt overstelpt met 'aanzoeken'

Klik op de foto om de video te beluisteren

Wat een fenomeen: priester Ray Kelly heeft niet alleen het koppel dat hij in de echt verbond tot tranen toe bewogen maar ook massaal onze surfers beroerd. Meer dan een miljoen lezers lieten zich in vervoering brengen door de fabelachtige performance van de Ierse geestelijke en hielpen HLN.be mee aan een absoluut bezoekersrecord. Ondertussen kan ook de priester zelf de tel maar moeilijk bijhouden nadat het YouTube-filmpje viraal ging. Zijn mailbox puilt uit van de aanvragen van aanstaande bruidsparen: "Wilt U alstublieft onze huwelijksmis leiden?".

Zijn hemelse versie van het liedje 'Hallelujah' (oorspronkelijk van Leonard Cohen) deed de haren rechtveren op ontelbare armen op Aarde. Nauwelijks drie dagen nadat de video van de huwelijksmis van Leah en Chris O'Kane in het Ierse gehucht Oldcastle online werd gezet, zagen al zo'n zes miljoen mensen hem aan het werk. Tot dusver was zijn prachtige stemgeluid enkel lokaal bekend, maar sinds die dag heeft zijn talent de landsgrenzen overschreden.

"De gigantische respons heeft me enorm verbaasd en overdonderd", aldus Kelly. "Ik kreeg vandaag zelfs een telefoontje om te zeggen dat mijn foto te zien was op een groot scherm op Times Square in New York." De priester kan er maar niet van over hoe snel de video zich verspreidde op het internet. "Het is gewoonweg fenomenaal, de mensen moeten zeker de hele nacht opgebleven zijn om de beelden te bekijken."

Dat onverwachte succes heeft ook zo zijn gevolgen. Ray kelly kan de aanvragen nauwelijks bijhouden. "Ik checkte mijn mailbox en die zat vol verzoeken", verklapte de priester aan de Irish Times. "Zeker een zestigtal koppels mailden hun huwelijksdatum door met de vraag of ik erbij kon zijn."

Toch is de man niet van plan om zijn carrière een nieuwe wending te geven. "Ik hou ervan om priester te zijn en dat blijft mijn hoogste prioriteit, maar het zou fijn zijn mocht ik nog wat meer kunnen zingen."

Binnenkort viert de Ier zijn vijfentwintigjarig jubileum als priester. Een goed moment om zijn derde album uit te brengen. Het bereik van de voorgaande albums ging niet verder dan de parochie. Het staat al bij voorbaat vast dat deze worp het merkelijk beter zal doen. En dat is prima want de opbrengst is ook nu weer bestemd voor enkele lokale goede doelen.

Voor wie er maar niet genoeg van kan krijgen, voegen we onder dit artikel nog een performance toe van Ray Kelly tijdens een andere huwelijksmis. Ook dat is weer genieten.  (br.hln)

Beluister ook 'You Raise Me Up' door op de onderstaande link te drukken

http://youtu.be/ygmlF_tAChY


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flitsmarathon vindt plaats op donderdag 17 april

Flitsmarathon vindt plaats op donderdag 17 april

http://static1.hln.be/static/photo/2014/10/5/3/20140411064250/media_xll_6651663.jpg

U bent gewaarschuwd. De grote 'Ik-flits-mee-actie' van de politie en het Belgisch ­Instituut voor Verkeers­veiligheid begint op ­donderdag 17 april om 6 uur 's ochtends en stopt 24 uur later op vrijdag 18 april. De federale ­politie houdt de lippen stijf op mekaar, maar verschillende politiemensen ­bevestigen ons dat ze die dag moeten opdraven in 'de grote flitskrieg'.

De veelbesproken actie begon tien dagen geleden, op 1 april, op de BIVV-site www.ikflitsmee.be. Elke Belg mocht daarop de gemeente en straat aangeven waar hij extra flitscontroles wil. De actie is een gigantisch succes. De Belgen gaven al liefst 51.547 potentiële flitslocaties door.

Hoeveel controles er komen? Niemand die het weet. "Maar als je weet dat er al 124 lokale zones meedoen en daarbovenop de ­federale politie nog eens een ploeg of twintig het veld zal insturen, dan kom je aan het eind van de dag aan honderdduizend controles en minstens ­tienduizend ­bekeuringen. En dan hebben we nog niet zwaar doorgerekend", aldus een politieman. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Test-Aankoop: Telenet moet gratis decoder geven

Test-Aankoop: "Telenet moet gratis decoder geven"

http://static3.hln.be/static/photo/2014/12/2/7/20140411055115/media_xll_6652102.jpg

De consumentenorganisatie Test-Aankoop pikt het niet dat Telenet zijn klanten verplicht om tegen september hun SD-decoder voor digitale televisie om te ruilen tegen een HD-decoder, en dat ze daarvoor 79 euro moeten betalen. "De consument wordt opnieuw voor het blok gesteld", laat Test-Aankoop weten in een persbericht. Daarom richt de consumentenorganisatie een open brief aan het Mechelse telecombedrijf en roept ze gedupeerde consumenten op om de brief te ondertekenen.

Telenet liet enkele dagen geleden aan haar klanten met een SD-digicorder weten dat ze tot september de tijd hebben om deze, voor 79 euro, in te ruilen voor een HD-digicorder.

Volgens Test-Aankoop zijn er echter geen technische redenen waarom die digicorder moet worden vernieuwd. Bovendien zou het telecombedrijf de nieuwe digicorder gratis moeten aanbieden, vindt de consumentenorganisatie. Test-Aankoop wil daarnaast dat Telenet afstapt van de "energieverslindende" digicorders en in de plaats daarvan kiest voor de goedkopere CI+-module, een kaartje dat je in de HD-televisie kan steken. Sinds juni 2013 biedt Telenet dit al aan, na een petitie van Test-Aankoop.

Tot slot wil de consumentenorganisatie dat de termijn tot wanneer een product kan worden gebruikt, verplicht wordt vermeld.

Test-Aankoop ventileert dit ongenoegen in een open brief gericht aan Telenet. De organisatie roept zo veel mogelijk gedupeerde consumenten op om de brief te ondertekenen om zo de boodschap kracht bij te zetten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te koop: het boek waarmee onze topchefs leerden koken

Te koop: het boek waarmee onze topchefs leerden koken

http://static0.hln.be/static/photo/2014/2/3/8/20140411085112/media_xll_6652358.jpg

Het boek waarmee onze allergrootste chefs leerden koken, is binnenkort te koop. Hotelschool Ter Duinen uit Koksijde deelt haar handboek met elke amateurkok.

Ter Duinen is de meest gerenommeerde koksschool van het land. De afgelopen jaren studeerde het gros van onze topkoks hier af. Met Peter Goossens en Geert Van Hecke heeft de school twee driesterrenchefs onder haar oud-leerlingen. En met Jeroen Meus en Piet Huysentruyt studeerden de twee populairste televisiekoks er af. En ook veel van de jonge leeuwen zijn 'Coxidiens' - zoals de afgestudeerden zich noemen: Claudio Dell'Anno, Thierry Theys, Michaël Vrijmoed.

De school pakt binnenkort uit met een eigen kookboek. "Alle cursussen, alle ervaring én duizenden losse notities werden gebundeld in één boek. Het is met 300 klassieke recepten, basistechnieken en een lijst van vaktermen een standaardwerk geworden voor elke amateur- of professionele kok."

Het handboek zal vanaf volgend jaar ook gebruikt worden als cursus voor de nieuwe leerlingen in de hotelschool. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!