Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




24-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee miljoen voor Dylans 'Like a Rolling Stone'

Twee miljoen voor Dylans 'Like a Rolling Stone'

http://static0.hln.be/static/photo/2014/7/9/1/20140624191836/media_xll_6849241.jpg

De met de hand geschreven tekst van Like a Rolling Stone van Bob Dylan heeft liefst twee miljoen dollar (bijna 1,5 miljoen euro) opgebracht. De tekst is vandaag geveild bij Sotheby's in New York.

Dylan schreef een van zijn bekendste liedjes in 1965 op vier velletjes postpapier van een hotel. Het manuscript bevat doorhalingen en toevoegingen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze Indiase danseres verovert de wereld op 1 been

Deze Indiase danseres verovert de wereld op 1 been

Klik op de foto om de video te bekijken

Subhreet Kaur Ghumman, een danseres die bij een ongeluk een been verloor in India, werd een heuse televisiester dankzij haar bijzondere dansmoves. Nu is ze getrouwd met de liefde van haar leven die haar hielp te herstellen na haar ampuatie.

De 27-jarige Subhreet Kaur Ghumman heeft eerder deze maand het jawoord gegeven aan de fitnessinstructeur Yash Makkar. Hij is de man die haar hielp sterker te worden en haar evenwicht weer te vinden zodat ze kan dansen. "Ik heb me lang zorgen gemaakt dat ik geen man die wilde trouwen met een vrouw met slechts een been. Ik was aan het sporten in het fitnesscentrum toen Yash op een knie ging zitten om me ten huwelijk te vragen. Het was een droom die werkelijkheid werd."

Subhreet werd in februari een ster in India toen ze met haar geweldige danskwaliteiten de jde jury van de talentenjacht India's Got Talent overtuigde. Niet alleen haar dansmoves op haar ene been waren uitzonderlijk, ze pakte het publiek ook met haar enthousiasme in. Helaas won ze de finale niet, maar eindigde ze nipt tweede. Toch veranderde het televisieprogramma haar leven.

De toenmalige studente verloor haar ledemaat na een ongeluk met een bromfiets in 2009. Haar knie raakte daarbij ernstig verwond, maar de kwetsuur leek aanvankelijk niet zo erg. Door een medische blunder tijdens de operatie liep de danseres een infectie aan het been op, die dan nog eens slecht behandeld werd. De artsen stuurden haar naar huis, maar toen ze het gevoel in haar benen en tenen verloor, wist het meisje dat het slecht zou aflopen. Subhreet had een infectie opgelopen en smeekte haar moeder om een amputatie. Een jaar later vonden ze na lang zoeken een arts die de operatie wilde uitvoeren.

"Het was een belangrijke beslissing voor mij, maar ik besefte dat er geen andere manier was. Als ik wilde overleven, moest mijn been eraf. Na de operatie heb ik gehuild van geluk. Na de operatie had ik nog zeven operaties nodig om weer te leren wandelen", aldus de moedige Subhreet.
 
De danseres werkt nu aan een film over haar leven en reist de wereld rond om iedereen te laten meegenieten van haar talent. Subhreet is nu een ster in haar dorp: "Mensen herkennen me overal, ze vragen om foto's en handtekeningen. Het is een geweldig gevoel." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Rolling Stones - Satisfaction

The Rolling Stones - Satisfaction

Klik op de foto om hun te beluisteren






The Rolling Stones (vaak aangeduid als de Stones) is een Engelse rock-'n-rollband die actief is sinds 1962. De band speelt, naast rock-'n-roll en rock ook stijlen als blues, country, hardrock, reggae en punk.

Sinds The Rolling Stones in 1962 werden opgericht, hebben zij vele grote hits gehad, zoals Angie, Paint It Black en (I Can't Get No) Satisfaction. Zij hebben meer dan 25 studioalbums uitgebracht, waaronder Tattoo You, Goats Head Soup, Some Girls, Let It Bleed en Sticky Fingers. Hun laatste album was Shine A Light (2008).

The Rolling Stones bestaan uit Mick Jagger (zang), Keith Richards (gitaar), Charlie Watts (drums) en Ron Wood ((bas)gitaar). De bekendste ex-leden zijn Brian Jones, Mick Taylor, Bill Wyman, en hoewel nooit officieel, toetsenist Ian Stewart.



» Reageer (0)
23-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2-jarige Peanut is de 'lelijkste hond ter wereld'

2-jarige Peanut is de 'lelijkste hond ter wereld'

http://static2.hln.be/static/photo/2014/13/5/4/20140621140120/media_xll_6840754.jpg

Hij is lief en energiek, maar om zijn persoonlijkheid heeft hij niet gewonnen. Het 2-jarige hondje Peanut is dankzij zijn wilde haren, uitpuilende ogen en vooruitstekend gebit gekroond tot lelijkste hond ter wereld. Een jury in de Amerikaanse stad Petaluma in Calfornië kende Peanut zaterdagavond (lokale tijd) de prijs toe.

Aan de verkiezing deden 29 honden mee. Peanut ging er met de 2 meter hoge trofee en een geldprijs van 1.500 dollar (ongeveer 1.100 euro) vandoor. Hij volgt de beagle Walle op, die vorig jaar dankzij zijn grote kop, dikke lijf en merkwaardige eendenloopje won.

Peanut heeft als puppy brandwonden opgelopen, waardoor hij zo'n opmerkelijk uiterlijk kreeg. Zijn lippen zijn verbrand en zijn tranende ogen kan hij niet meer sluiten. Eigenaresse Holly Chandler, die Peanut uit het asiel meenam, wil met het hondje mensen bewust maken van dierenmishandeling. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen enkele trein zal nog op zelfde tijdstip rijden

Geen enkele trein zal nog op zelfde tijdstip rijden

http://static1.hln.be/static/photo/2014/17/0/14/20140623075601/media_xll_6844064.jpg

De NMBS heeft de laatste knopen doorgehakt over het drastisch hertekende vervoersplan. Voor het eerst in 16 jaar wordt de volledige dienstregeling omgegooid. Geen enkele trein zal nog op hetzelfde uur rijden.

Wanneer het nieuwe vervoersplan op 14 december ingaat, zal niets nog zijn wat het was voor de honderdduizenden trein­gebruikers. Op de grote assen zal er om het kwartier een trein rijden. Tegelijk komt er een meer realistische timing voor af- en ­opstappende reizigers in drukke stations. Een langere reistijd, met andere woorden, een verbinding van 60 minuten zal straks 62 minuten in beslag nemen. Topman Jo ­Cornu wil het beschikbare per­­so­neel en ­materiaal ook optimaal inzetten. In de praktijk betekent dit dat weinig gebruikte ritten onverbiddelijk geschrapt worden.

Toen begin dit jaar de eerste krachtlijnen bekend raakten, werd de NMBS overstelpt met klachten. "We hebben al die grieven grondig geanalyseerd", zegt Michaël Vanloubbeeck van de spoorwegen. "Maar we hebben niet elke vraag positief kunnen beantwoorden. Het is niet logisch om een trein te laten rijden die jaarlijks 10.000 euro per passagier kost. Met dat geld zouden we die mensen beter een auto cadeau doen." (br.hln)


» Reageer (0)
22-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neville Brothers - Tell it like it is

Neville Brothers - Tell it like it is

Klik op de foto om hun te beluisteren






The Neville Brothers is een R&B-groep die gospel, soul, funk en pop speelt. De groep werd opgericht in 1977 in New Orleans

Voordat The Neville Brothers werd opgericht hadden de broers al een carrière achter de rug. Art richtte de band The Hawketts tijdens zijn highschool-periode op. The Hawketts hadden een grote hit met "Mardi Gras Mambo" in 1954. Daarna richtte Art de band The Meters op, samen met George Porter Jr., Joseph (Zigaboo) Modeliste en Leo Nocentelli. In 1975 werd Cyril Neville gevraagd om mee te gaan spelen. In 1966 had Aaron een solo-hit met "Tell It Like It Is", dat in de jaren 80 weer werd uitgebracht, met groot succes, en toerde Aaron samen met de band van Art door de Verenigde Staten.

Charles begon op zijn twaalfde saxofoon te spelen in een schoolband genaamd 'Turquoise while teenagers'. Ook speelde hij mee met The Hawketts. Toen hij vijftien was verliet hij school en ging Charles toeren met Gene Franklin & the Houserockers. Dit was een soort reizende variétéshow. Toen de toer klaar was kwam Charles terug naar New Orleans en speelde daar in een lokaal bekend café: de Dew Drop Inn. Van 1956 tot 1958 was Charles bij de marine en speelde hij in een lokaal bandje in Memphis, Tennessee. In Memphis kwam hij B.B. King tegen en ze werden goede vrienden. Charles verliet de marine en ging weer terug naar New Orleans waar hij naar de universiteit ging. Maar hij miste de muziekindustrie en ging weer toeren. Tijdens deze periode raakte hij verslaafd aan heroïne en kwam een paar keer in de gevangenis terecht. Daarna ging hij naar New York City en speelde samen met onder anderen Johnny Taylor, Clarence Carter en O.V. Wright.

De oom van de broers - George Landry - vroeg de broers in 1976 om mee te werken aan zijn album "The Wild Tchoupitoulas" en dat deden ze.


De broers wisten dat hun ouders graag wilden dat ze samen gingen werken. Doordat ze het album samen met hun oom hadden opgenomen, richtten ze in 1977 een eigen groep op onder de naam The Neville Brothers. Voor iedereen werd de droom eindelijk waarheid, met Art op piano, Charles op de saxofoon, Cyril op de conga's en Aaron als zanger. Ze kregen een contract bij Capitol, maar die vroegen zich af of de muziek die de broers maakten wel aan zou slaan bij het grote publiek. De muziek was namelijk typisch Nevilles en niet in een hokje te plaatsen, zoals men zei. Capitol wist niet hoe ze de muziek moesten verkopen. De eerste plaat, "The Neville Brothers", werd geen hit en het contract werd ontbonden. De broers hadden drie jaar lang geen contract. Producer Joel Dorn nam contact op met vele platenmaatschappijen, maar niemand wilde de broers contracteren. De broers bleven ondanks de problemen wel toeren. Tijdens één van de concerten kwam Bette Midler en zij vond de broers geweldig. Ze kregen een contract bij A&M en maakten "Fiyo On the Bayou" in 1981. Dit album bevatte veel invloeden van The Meters. In het achtergrondkoor zaten Cissy Houston en haar jongste dochter. Het album werd slecht verkocht.

Wederom werd er geen energie in de groep meer gestoken door een platenmaatschappij. Pas in 1981 durfde A&M het weer aan om een album met de broers te maken: "Yellow Moon", geproduceerd door Daniel Lanois. Het album werd een wereldhit, mede doordat de broers de liedjes zelf mochten schrijven (zeven van de twaalf liedjes zijn door de Neville-broers geschreven).

Daarna maakten ze vooral live-albums en toerden ze als The Neville Brothers. Ze maakten ook studio-albums, maar die overtroffen "Yellow Moon" niet. Toen Art ziek werd, eind jaren negentig, gingen de andere broers hun eigen projecten doen, tot hun comeback in 2004. Ze kregen een contract bij Back Porch Records en maakten het album "Walkin' In The Shadow Of Life". Heden ten dage toeren ze over de hele wereld met groot succes. Ivan Neville speelt sinds de laatste jaren mee met de groep.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondje van verdrinkingsdood gered

Hondje van verdrinkingsdood gered

Klik op de foto om de video te bekijken

Het zag er niet goed uit voor een pupje dat in een diepe waterput gesukkeld was in India. Op de beelden is te zien hoe het dier in het rond zwemt tussen alle rommel en met moeite boven water blijft. Gelukkig kwam een team van de Amerikaanse dierenorganisatie Animal Aid het hondje te hulp geschoten.

Een moedige collega maakt de afdaling met een touw, waarna te zien is hoe het dier naar het hulpcentrum van de organisatie gebracht wordt.

Het filmpje dat op 13 juni op Youtube werd geplaatst, werd al meer dan 300.000 keer bekeken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restauratie Lam Gods zal langer duren en meer kosten

Restauratie Lam Gods zal langer duren en meer kosten

http://static1.hln.be/static/photo/2014/11/6/9/20140620184944/media_xll_6839004.jpg

Om oude overschilderingen op het originele veelluik "De Aanbidding van het Lam Gods" weg te halen, zal meer tijd en geld nodig zijn. Dat zegt het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK), dat momenteel de bijkomende benodigde tijd en fondsen aan het berekenen is.

Restaurateurs van het KIK maakten vrijdag bekend dat ze de afgelopen maanden ontdekten dat een groot deel van de nu zichtbare verflaag in werkelijkheid oude overschilderingen zijn. Dat heeft zowel esthetische als iconografische implicaties.

De aanvankelijke kost van de conservatie en restauratie bedraagt 1,260 miljoen euro, waarvan de Vlaamse overheid 80 procent voor haar rekening neemt, de ene helft voor Onroerend Erfgoed (Vlaams Gewest) en de andere helft voor Kunsten & Erfgoed (Vlaamse Gemeenschap). Begin 2014 werd al 149.113 euro toegezegd voor de behandeling van de lijsten.

Met behulp van moderne microscopische technieken werd de afgelopen maanden in kaart gebracht welke stukken van de acht zijpanelen aan de buitenkant overschilderd werden. Dankzij een extra financiering van 240.000 euro van het Nederlandse Gieskes-Strijbis Fonds zal met dezelfde techniek ook gekeken worden in hoeverre oude overschilderingen het origineel werk op de binnenpanelen verbergen.

"Het fonds InBev-Baillet Latour van zijn kant heeft reeds aangegeven dat het bereid is het conservatie- en restauratieproject verder structureel te ondersteunen, met name door de 20 procent van de Kerkfabriek voor zijn rekening te nemen, ook in geval bijkomende werken nodig zijn", zegt Christina Ceulemans, directeur ad interim van het KIK.

Het zal pas de volgende Vlaamse regering zijn die kan beslissen of ze opnieuw voor 80 procent van de bijkomende kosten zal instaan. De restauratie van het veelluik zou aanvankelijk eind 2017 klaar zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
21-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent kan voortaan huwelijken streamen

Gent kan voortaan huwelijken streamen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/2/16/4/20140620190600/media_xll_6839014.jpg

Wie in Gent voor een "praalhuwelijk" kiest, kan de plechtigheid voortaan streamen. Drie camera's nemen het huwelijk in de Trouwkapel op. Via een vooraf opgestuurde link kunnen vrienden en familieleden waar ook ter wereld het huwelijk live volgen.

Patrick Van Sele en Cathy Ruysschaert maakten vrijdag om 11.30 uur voor het eerst gebruik van de dienst. De gehuwden kunnen het filmpje achteraf nog eens herbekijken, want de beelden blijven een maand ter beschikking op een speciaal videokanaal.

Jaarlijks treden gemiddeld zo'n duizend à 1.100 koppels in het huwelijksbootje op het Gentse stadhuis. "Dat maakt van het stadhuis van Gent de locatie waar het meest getrouwd wordt in Vlaanderen", zegt schepen Sofie Bracke (Open Vld). Ongeveer de helft van de trouwlustigen in Gent kiest voor een kosteloos huwelijk, de andere helft wil er graag wat meer praal en pracht bij. Een praalhuwelijk kost 260 euro.

"Bij zo'n praalhuwelijk hebben koppels al sinds 2002 de mogelijkheid een persoonlijke toets te geven aan de plechtigheid. Ze kunnen eigen geloftes toevoegen, muziek spelen, een slideshow met foto's tonen of via Skype vrienden of familieleden de plechtigheid laten volgen, en vanaf nu dus ook streamen." De stad Gent investeerde 15.000 euro in de techniek.

Steeds meer koppels kiezen ervoor hun burgerlijk huwelijk een persoonlijke toets te geven. "Dat komt natuurlijk omdat ze steeds minder voor de kerk huwen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze zomerse aroma's doen je echt goed

Deze zomerse aroma's doen je echt goed

http://static2.hln.be/static/photo/2014/8/5/9/20140620161047/media_xll_6838374.jpg

Wie maximaal wil genieten van mooie zomerdagen zet ook zijn neusgaten het best wagenwijd open. Om de officiële start van dit - hopelijk - zonnige seizoen te vieren, zetten we enkele deugddoende aroma's voor jou op een rij.

* Citrus
Je hoeft geen sloten koffie naar binnen te gieten om je energiepeil op punt te brengen tijdens de zomer. De geur van citrus werkt verkwikkend. Wie daarbovenop nog zijn tanden in de lekkere vruchten zet, kan extra voordeel plukken uit de vitamine C.

* Zeewater
Het geluid en de zoute geur van de zee zijn niet alleen relaxerend, het water verzacht ook ontstekingen en houdt je zenuwstelsel gezond, met dank aan magnesium en een brede waaier aan mineralen.

* Kokosnoot

Van zonnemelk tot zomerse cocktails, de geur van kokosnoot valt in het zomerseizoen niet te negeren. Als we aromatherapeuten mogen geloven, doet het ruiken van de vrucht wonderen voor je gemoed.

* Regen
Wanneer hete dagen bekoelen met een stevige regenbui krijgt de atmosfeer een opfrisbeurt. Uit studies blijkt dat de mens als het ware geprogrammeerd is om te genieten van de geur van verse regendruppels op een opgewarmde grond. Profiteer dus maar gewoon van die zomeronweders.

* Gardenia
Wie de Kaapse Jasmijn in zijn tuin heeft staan, moet zijn neus zeker eens in de bloesems duwen. Onderzoekers hebben ontdekt dat de geur een directe impact heeft op het emotionele centrum van je brein en heldere, vrolijke herinneringen oproept. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amanda Lear - Queen of Chinatown

Amanda Lear - Queen of Chinatown

Klik op de foto om haar te beluisteren






Amanda Lear begon in de jaren 1960 als mannequin. Ze werkte onder andere samen met o.a. Paco Rabanne. In dezelfde periode leerde ze de Spaanse surrealistische schilder Salvador Dalí kennen. Ze werd zijn lievelingsmodel.

In de jaren '70 poseerde ze voor de hoes van het Roxy Music-album "For your pleasure". Ze begon eveneens een relatie met David Bowie. Deze laatste raadde haar aan zangeres te worden. Na een aantal geflopte projecten, kreeg ze een platencontract in Duitsland. Met behulp van haar producer Anthony Monn ontpopte ze zich in de tweede helft van de jaren zeventig tot de blanke "queen of disco".

In 1979 trouwde ze met de aristocraat Alain-Philippe Malagnac, de geliefde van de Franse schrijver Roger Peyrefitte. Bij een brand in hun huis in 2000 verloor hij het leven. Ook ging een groot aantal kunstwerken verloren, dat in het bezit van het paar was. Ondertussen was ze ook werkzaam als kunstschilder en schrijfster.

In 2001 maakte ze een come-back in de internationale muziekwereld met het in Frankrijk geproduceerde album "Heart". Opvallende singles waren "Love boat" en "I just wanna dance again".

Nadien volgden er verscheidene duetten (o.a.: "Beats of love" met Get Ready! uit België, "Martini disease" met Jet Lag uit Italië) en werden er enkele singles uitgebracht (o.a. : "Copacabana" en "Paris by night").

In 2005 scoorden The Housekeepers een clubhit met Go down, een bewerking van Amanda's Queen of Chinatown.

In 2006 bracht Amanda Lear een nieuwe cd uit met covers van o.a. Shirley Bassey, Sarah Vaughn, Nina Simone, Dalida, Juliette Gréco, Hildegard Knef, Eartha Kitt: "With Love". Een jaar later wordt de cd ook in Duitsland uitgegeven. Op deze Duitse release staat als bonustrack een live-versie van "Johnny".

In januari 2008 brengt Amanda Lear "With Love" ook in Italië uit onder de titel "Amour Toujours". Voor deze editie worden er twee nieuwe opnames toegevoegd : "Queen Of China-Town" en een salsa-versie van "Tomorrow".


» Reageer (0)
20-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermiste hond na twee winters in het wild gevonden

Vermiste hond na twee winters in het wild gevonden

http://static3.hln.be/static/photo/2014/16/3/8/20140619164615/media_xll_6835703.jpg

De vijf jaar oude golden retriever Murphy rende twintig maanden geleden weg bij haar baasjes Nathan en Erin Braun tijdens een wandeling in het Tahoe National Forest in Californië. Na een urenlange zoektocht in het bos keerden de Brauns die dag zonder Murphy naar huis. Al die tijd bleven ze naar hun trouwe viervoeter zoeken. En als bij een wonder, kregen ze twee weken geleden een hoopvol bericht.

Nathan en Erin weigerden de hoop Murphy te vinden op te geven, ook al vreesden ze het ergste. Ze richtten een speciale Facebookpagina voor hun hond op waarop ze mensen vroegen naar hem uit te kijken. Twee weken geleden kregen ze een bericht van mensen die een hond die aan de omschrijving voldeed, zagen.

De familie reed begin juni terug naar het gebied, met een kleedje van Murphy op de achterbank en petje van Nathan. Na enkele dagen zoeken, zonder resultaat, laten ze de spullen achter bij kampbeheerder Jason Smith. Hij vertelt aan News10ABC het verbazingwekkende wat vervolgens gebeurde.

"De allereerste nacht dat ik de spullen buiten legde, hoorde ik wat bewegen. Daar lag Murphy te slapen op de deken. Ik wist onmiddellijk dat zij het was. Dat is hun hond. Ze lag daar opgerold en met haar hoofd op het petje," aldus Smith.

Uiteindelijk werd Murphy enkele dagen later gevangen toen zij de hond van een ander kamperende stel kwam begroeten. "De hond kwam naar ons toe en ontmoette onze hond," vertelt zijn Janice Watkins verder aan Fox40 News. Murphy bleef lang staan naast border collie Trip, zodat haar man Russ hem kon beetpakken in zijn nekvel. Hij lijnde de hond vervolgens aan.

"Ze was erg timide. Haar staart zat lange tijd tussen haar poten. Na een tijde begon Murphy te kwispelen. Ze was erg lief," vertelt Russ.

De Brauns werden ingelicht en keerden weer terug naar het park. Daar sloten ze Murphy eindelijk weer in hun armen. "Het was erg ontroerend. De hele familie was aan het huilen. Ik deed mijn best niet ook te beginnen huilen."

De Brauns zijn 99 procent zeker dat Murphy, ondanks wat minieme fysieke verschillen, hun hond is. Ze denken dat deze verschillen zijn ontstaan door het leven in de wildernis, maar voor de zekerheid laten ze wel een DNA-test uitvoeren. Op de Facebookpagina voor Murphy schreef de familie dinsdag dat ze dolblij waren met de hereniging. Ze bedanken iedereen voor alle hulp.

"Na 20 lange maanden in het Tahoe National Forest, is Murphy weer thuis. Zoals jullie je kunnen voorstellen, zijn we compleet in shock en verbaasd over het wonder dat ze zo lang heeft kunnen overleven."

"Afgelopen zondag vond de hereniging met Murphy plaats. Ze is nog herstellende. We kunnen niet beschrijven hoe dankbaar we zijn."

Overleving raadsel
De Watkins zijn ook blij dat Murphy weer thuis is. "Ik ben blij dat ze weer terug is bij haar eigenaars, want het is een ongelofelijk verhaal  wat de hond ons zou kunnen vertellen, als ze kon praten. Want hoe ze het overleefd heeft, ik heb geen idee," besluit Russ.

Kampbeheerder Smith denkt dat het dier onder andere de etensresten van andere kampeerders at en wellicht af en toe ook at van aangereden dieren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thriller op de snelweg: baby geboren tijdens wilde politieachtervolging

Thriller op de snelweg: baby geboren tijdens wilde politieachtervolging

http://static3.hln.be/static/photo/2014/6/4/12/20140620115721/media_xll_6837897.jpg

De Britse politie dacht dat ze de achtervolging had ingezet op een gestolen wagen maar niets bleek minder waar. Een vader had het gaspedaal iets te stevig ingeduwd omdat hij vermoedde dat zijn hoogzwangere dochter het ziekenhuis niet zou halen. Zijn angst bleek gegrond: baby Lola werd geboren langs de kant van de weg nadat de arm der wet de wagen had doen stoppen.

De 26-jarige Tiffany was 38 weken ver en had geen tijd te verliezen. Vader Colin Ellmore deed er dan ook alles aan om tijdig in het ziekenhuis te geraken.

Vier politievoertuigen
Zeven politieagenten in vier anonieme politievoertuigen merkten de snelheidsduivel op en gingen ervan uit dat de wagen gestolen was. Ze deden de auto stoppen langs de kant van de weg en wat ze toen zagen, tartte elke verbeelding.

Hoofdje
"De bestuurder stapte uit en riep iets over een baby", aldus één van de agenten. Net op dat moment kwam het hoofdje van de baby piepen. Colin stond zijn dochter bij en zette zijn eigen kleinkind mee op de wereld.

Trots
Moeder en kind werden met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht en stelden het goed. De baby kreeg de naam Lola Mila Rise en woog 2,8 kilogram. Voor Tiffany was het een enge ervaring maar ze is naar eigen zeggen enorm trots op de prestatie van haar vader Colin. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie durft deze Goliath te trotseren? De achtbaan die drie wereldrecords breekt

Wie durft deze Goliath te trotseren? De achtbaan die drie wereldrecords breekt

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Voor een stevige portie adrenaline moet je deze zomer in Gurnee in de Amerikaanse staat Illinois zijn. Daar heeft Six Flags de attractie 'Goliath' geopend, de houten achtbaan die maar liefst drie wereldrecords breekt.

De rollercoaster, die gisteren de eerste bezoekers op een ongemeen spanned ritje trakteerde, is 's werelds hoogste, steilste en snelste houten achtbaan.De Goliath doet zijn naam dus alle eer aan.

De achtbaan haalt een topsnelheid van 116 km/u., is 940 meter lang en 50 meter hoog. Daarnaast bevat de attractie twee spectaculaire inversies, een angstaanjagende 85 graden 'drop' van 55 meter naar beneden en een steile 'lifthill' van 45 graden.

Wie in deze achtbaan durft, wordt anderhalve minuut lang door Goliath mee op sleeptouw genomen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten tonen erfenis van Kaat Tilley

Gentse Feesten tonen erfenis van Kaat Tilley

http://static2.hln.be/static/photo/2014/2/8/14/20140619205141/media_xll_6836354.jpg

De artistieke erfenis van Kaat Tilley, de in 2012 overleden modeontwerpster en kunstschilderes, zal tijdens de Gentse Feesten in een eerste overzichtstentoonstelling "Tussen Hemel en Aarde" te zien zijn. Dat meldt het Forum van Vlaamse Vrouwen.

Het zijn haar dochters Epiphany en Rebekka die haar een passend eerbetoon wilden brengen. In de overzichtstentoonstelling, van 19 tot 27 juli in het Gentse Augustijnenklooster, willen ze mode en kunst combineren.

In het klooster en de Sint-Stefanuskerk zal verder op 24 en 26 juli een dromerige sfeer gecreëerd worden met modellen die haar kledingstukken tonen. Er zal ook live muziek en dans zijn.

Kaat Tilley overleed in 2012 op 52-jarige leeftijd onverwacht aan een virale infectie. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KU Leuven zet stap vooruit in Alzheimer-behandeling

KU Leuven zet stap vooruit in Alzheimer-behandeling

http://static1.hln.be/static/photo/2014/15/6/1/20140619211834/media_xll_6836386.jpg

Onderzoekers van de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van de KU Leuven hebben een nieuwe stap gezet in de ontrafeling van wat er mis gaat in de hersenen van patiënten met Alzheimer. Door uitschakeling van de zogenaamde "tau-kluwens" in de hersenen van muizen konden de onderzoekers een gedeeltelijke, maar niet volledig herstel van functies bewerkstelligen.

De ziekte van Alzheimer is een vorm van dementie die veroorzaakt wordt door de opstapeling van eiwitten, zoals het "tau-eiwit" in de hersenen. Een opstapeling van dit eiwit veroorzaakt "tau-kluwens" in de hersenen, die ervoor zorgen dat hersencellen massaal afsterven en de communicatie tussen de overgebleven hersencellen sterk vermindert. Het eerste deel van de hersenen dat getroffen wordt, is de hippocampus, belangrijk voor leer- en geheugenprocessen en voor ruimtelijk denken.

De Leuvense psychologen Ann Van der Jeugd en Rudi D'Hooghe slaagden erin bij muizen de vorming van "tau-kluwens" te veroorzaken en stelden vast dat deze nadien te maken kregen met symptomen van Alzheimer. In een zwembadje met melkachtige vloeistof vonden ze bijvoorbeeld een platform waar ze konden uitrusten niet of veel minder snel terug. Eenmaal deze kluwens uitgeschakeld waren, bleken ze dit weer sneller te vinden. Ze vertoonden ook geen fysieke afwijkingen meer en ook hun natuurlijk verkenningsgedrag bleek niet aangetast.

"Helaas bleken de muizen na uitschakeling van de 'tau-kluwens' geen link meer te kunnen leggen tussen twee prikkels. In tegenstelling tot andere muizen leerden zij bijvoorbeeld niet het verband leggen tussen een geluid dat een kleine schok aankondigde", aldus Van der Jeugd. Dit onderzoek werpt toch een nieuw licht op de functie van "tau-kluwens" in de hersenen. Het blijkt immers toch niet over de hele lijn voordelig te zijn om de kluwens volledig uit te schakelen, wat zijn belang heeft in de verdere zoektocht naar een behandeling voor deze ziekte. (br.hln)


» Reageer (0)
19-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roger Daltrey - Free Me

Roger Daltrey - Free Me

Klik op de foto om hem te beluisteren






Roger Harry Daltrey, CBE (Londen, 1 maart 1944) is een Engels popmuzikant en is voornamelijk bekend als medeoprichter en leadzanger van een Engelse rockband, genaamd The Who. Daltrey heeft ook geprobeerd om een solocarrière op te bouwen, maar deze was minder succesvol. Eveneens heeft hij geacteerd in een flink aantal films en theaters. Daltrey is twee keer getrouwd: met zijn eerste vrouw (Jacqueline) heeft hij een zoon, Simon. Met zijn huidige vrouw, voormalig model Heather Taylor, heeft Daltrey twee dochters (Rosie en Willow) en één zoon (Jamie). Ook is bekend dat hij verschillende andere kinderen heeft uit buitenechtelijke relaties.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wodka in het huishouden: enkele handige toepassingen

Wodka in het huishouden: enkele handige toepassingen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/3/10/5/20140619174049/media_xll_6835880.jpg

Het eeuwenoude drankje dat tegenwoordig een gewild ingrediënt is in allerhande cocktails, maar net zo goed nog 'puur' wordt gedronken, heeft een lange geschiedenis in de geneeskunde. Zo was het ooit een wondermiddel voor alles gaande van onvruchtbaarheid tot koliek en de pest. Hoewel dat iets te hoog gegrepen bleek, zijn er wel enkele verrassende toepassingen voor wodka die ook vandaag de dag ons leven iets makkelijker kunnen maken. We zetten er enkele op een rijtje.

Waarom het goedje niet gewoon drinken? Wodka is overal verkrijgbaar, efficiënt en minder toxisch dan de vele chemische alternatieven die vaak gebruikt worden voor deze huishoudelijke taken. Een reden te meer om deze toepassingen eens te testen:

Frisse kleding
Er van uitgaand dat niemand graag de was doet, is het leuk wanneer kleren zo lang mogelijk proper blijven. Wodka is hierbij handig om je kleding langer fris te doen ruiken. Verstuif het goedje over de kledij en laat dan drogen in een goed verluchte ruimte (wel opletten met delicate kleding). De alcohol doodt immers reukveroorzakende bacteriën, maar laat zelf geen geur achter wanneer het opdroogt.

Deurknoppen opblinken
Maak een schone doek vochtig met wodka en bereid je vooral mentaal voor op het schrobben. In geen tijd blinken die deurknoppen weer als nieuw.

Bewaren van bloemen
Voeg enkele druppels wodka en een theelepel suiker toe aan het water in de vaas om langer van de bloemen te kunnen genieten. Ververs het mengsel dagelijks.

Insecten afweren
Tenzij je graag insectenwerende middelen op chemische basis gebruikt (waarvan de veiligheid soms in twijfel wordt getrokken), vormt wodka een verrassend alternatief. Giet een kleine hoeveelheid van de geestrijke drank in een verstuiver en richt het op de irritante beestjes, of spray het op jezelf om ze af te weren.

Stralend haar
Wie had gedacht dat wodka je ook echt mooier kan maken? Probeer dit mengsel voor gezonder en voller haar: voeg een beetje wodka toe aan een fles shampoo van ongeveer 400 ml. De alcoholische combinatie zou zelfs een beter effect hebben dan shampoo en conditioner.

Schimmel bestrijden
Schimmel verspreidt zich gemakkelijk en kan de luchtkwaliteit binnenskamers ernstig schaden. In plaats van meteen naar agressieve chemische producten te grijpen, kan je ook een goedkope fles wodka erbij nemen en er een spuitbus mee vullen. Besproei de schimmel en laat 15 minuten inwerken. Vervolgens goed schrobben.

Tandpijn verzachten
Het is een klassieker en hoewel de tandarts uiteraard nog steeds op nummer 1 komt te staan, kan een beetje wodka zeker helpen wanneer je niet meteen een afspraak kan krijgen of je te horen krijgt dat de pijn vanzelf wel zal overgaan. Probeer in dat geval een shot wodka over de pijnlijke plek te spoelen. Het helpt te desinfecteren en zou de pijn in het tandvlees voor een deel moeten verzachten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bescherm je benen tegen deze sluwe ziekte

Bescherm je benen tegen deze sluwe ziekte

http://static3.hln.be/static/photo/2014/17/12/4/20140618103014/media_xll_6831904.jpg

Ooit al gehoord gehoord van de chronische veneuze ziekte (CVZ)? Uit een recente studie bij 5.740 patiënten van meer dan 400 huisartsen in België en Luxemburg blijkt dat deze veel voorkomende aandoening aan de benen zwaar onderschat wordt. Lees hier alles over de symptomen, bereken je eigen risico en ontdek wat je kan doen om je benen te beschermen.

Wanneer de aders of venen in de benen kwetsbaarder worden, stroomt het bloed minder gemakkelijk terug naar het hart. Dit wordt aangetaste veneuze circulatie genoemd, een fenomeen dat echter evolueert tot een chronisch probleem: CVZ. De ziekte veroorzaakt ontstekingen die de wanden van de aders beschadigen en een waaier aan symptomen kunnen veroorzaken:

* Zware en/of pijnlijke benen
* Pijn in en rond de aders
* Jeuk, tintelingen of een branderig gevoel in de benen
* Nachtelijke krampen
* Gezwollen enkels of voeten bij warm weer en/of aan het einde van de dag

Complicaties
Uit Belgo-Luxemburgse epidemiologische studie (die je in bijlage kan nalezen) blijkt dat te veel mensen de ernst van hun klachten negeren en de symptomen bijgevolg niet melden bij de huisarts, waardoor de sluwe aandoening te vaak het chronische stadium bereikt. Snel in actie schieten is - zoals bij heel veel ziekten - nochtans de boodschap. Wie zich tijdig laat behanden ontsnapt namelijk veel vaker aan de complicaties die verbonden zijn met CVZ: zichtbare aders onder de huid, permanent gezwollen voeten of enkels, spataders en bloedklonters.

Doe de test
Op twee minuutjes kan je voor jezelf berekenen hoe groot of klein het risico is dat jij een veneuze ziekte ontwikkelt. Ontdek wat jouw Fleboscore is via deze test.

Bescherm je benen
Wie een verhoogd risico loopt kan zelf al heel wat ondernemen om zijn of haar benen te beschermen:

* Blijf in beweging, vooral als u overdag lang moet zitten of rechtstaan.
* Kies de juiste sport: wandelen, zwemmen, fietsen, dansen, turnen,...
* Vermijd warmte: niet in de zon zitten, niet epileren met hete was, geen sauna en hete baden.
* Kies voor koud water: koude douches op de benen of een wandeling aan de rand van het water zijn goed voor de bloedcirculatie.
* Vermijd overgewicht en constipatie door vezels te gebruiken en elke dag 1,5 l water te drinken. Beperk ook zoveel mogelijk alle verzadigde vetten.
* Draag losse kleding en schoenen met hakken van 3 tot 4 cm.
* Denk er ook aan wanneer u gaat slapen: doe de nodige pedaalbewegingen (zie onderstaand oefenschema) voor het slapengaan en verhoog het voeteneinde van uw bed.
* Masseer uw benen vaak, steeds in de richting van de voet naar de dij toe.
* Aarzel ook niet om bij twijfel je arts te raadplegen, zeker wanneer je pijn of een zwaartegevoel ervaart in de benen, last heb van gezwollen enkels of zichtbare/voelbare onderhuidse aders opmerkt.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gele tanden? Dit eet je om ze witter te maken

Gele tanden? Dit eet je om ze witter te maken

http://static0.hln.be/static/photo/2014/12/1/6/20140619063510/media_xll_6834426.jpg

Dat koffie en rode wijn onze tanden doen verkleuren is alom bekend. Maar eten kan ook helpen bij het witter maken van je gebit. Tandarts Harold Katz uit Beverly Hills geeft je enkele tips:

Donkere chocolade
Deze lekkernij bevat theobromine, een bittere stof die de hardheid van je tanden verbetert. Hierdoor zijn je tanden ook beter bestand tegen verkleuring. Jammer genoeg geldt deze regel niet voor melkchocolade. Omdat het suiker en melk bevat, kan het zelfs een slechte adem veroorzaken.  

Groene thee
Groene thee bevat tannine. Dankzij deze stof blijven bacteriën niet aan je tanden plakken waardoor je een frissere adem krijgt. De thee verhoogt ook de fluoridenconcentratie in je mond waardoor tandglazuur minder wordt aangetast.

Aardbeien
Je tanden bleken met aardbeien is ook mogelijk. Omdat het organische zuren zoals malic acid bevat, werkt het perfect om vlekken op je tanden te verwijderen. Pas op: andere bessen hebben niet hetzelfde effect. Ze maken net vlekken op je witte tandenrij.

Kaas
Deze hartige hap doet de pH-waarde in je mond stijgen waardoor er minder zuren worden aangemaakt. Hierdoor ga je verkleuring tegen. Bovendien worden je tanden sterker door het calcium in de kaas.  

Noten en appels
Knapperig eten, zoals noten, zaadjes, appels en peren, helpen om tandplak van je tanden te schrobben. Sappige Appels en peren doen de speekselproductie ook stijgen om bacteriën in je mond te verminderen. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!