We worden steeds zwaarder, maar niet omdat we te veel eten
We worden steeds zwaarder, maar niet omdat we te veel eten
We worden met zijn allen steeds zwaarder, maar anders dan u zou vermoeden komt dat niet omdat we te veel eten. Volgens een studie van Stanford Medical School zitten we te veel en komen overgewicht en obesitas daardoor vaker voor dan zo'n 25 jaar geleden. Dat meldt de Los Angeles Times.
In de hele westerse wereld neemt zwaarlijvigheid toe. Een trend waaraan ook ons land niet ontsnapt: ongeveer één op drie Belgische vrouwen en één op twee mannen is te dik. Vijftien procent lijdt aan obesitas.
Uit Amerikaans onderzoek blijkt nu dat niet enkel eten de boosdoener is. Wetenschappers van Stanford Medical School vergeleken gegevens uit 1988 en 2010. Ze ontdekten dat de dagelijkse inname van calorieën in die periode niet sterk wijzigde. Het aantal mensen dat in zijn vrije tijd geen fysieke activiteit heeft, steeg echter exponentieel. Het ging om een stijging van 19 naar 52 procent bij vrouwen en van 11 naar 43 procent bij mannen.
"De meeste mensen fietsen of wandelen niet naar hun werk", zeggen de onderzoekers, "en de meesten hebben geen job die fysieke activiteit vereist. We beweren niet dat calorieën geen rol spelen, maar het gebrek aan fysieke activiteit speelt meer mee bij zwaarlijvigheid."
In de Verenigde Staten is de situatie nog erger gesteld dan bij ons. Het aantal Amerikanen dat aan obesitas lijdt, steeg bij vrouwen van 25 procent in 1988 tot 35 procent in 2010 en bij mannen van 20 tot 35 procent. Volgens de American Journal of Medicine ligt een oplossing niet voor de hand. "Als je tijd en energie steekt in een job, is het niet verrassend dat je niet traint", klinkt het.
Toch is voeding niet volledig vrijgesteld van schuld, meent directeur Tim Lobstein van de World Obesity Foundation. Volgens hem moeten we onze eetgewoonten aanpassen aan onze 'zittende' levenswijze. "Het is mogelijk je fysieke activiteit voldoende op te drijven om de hoeveelheid voedel die je eet te compenseren", zegt hij in The Guardian. "Maar dat is niet gemakkelijk. De boodschap blijft dus: schrap in je calorieën tot je een gezond evenwicht tussen calorieën en fysieke activiteit bereikt." (br.hln)
Op het eerste gezicht zou je nog kunnen denken dat je te doen hebt met een levensechte en dus zeer angstaanjagende vogelspin. Zo geslaagd is immers de transformatie van een vrouw in een gigantische tarantula met behulp van bodypaint. Klasse!
Kunstenares Emma Fay gebruikte een mengsel op waterbasis om het lichaam van acrobate Lowri Thomas om te toveren tot een spin. Vijf werkuren kropen er in dit magnifieke kunstwerk dat een ode is aan de natuur in al haar facetten.
In het verleden transformeerde Emma al eens een circusartieste in een giraf en zeepaardje, waarmee ze terecht heel wat succes oogstte. (br.hln)
Als we DNA-experten mogen geloven gaan we binnen dit en pakweg 300 jaar geen natuurlijke rode haren meer kunnen bewonderen. Op dit eigenste moment behoort de combinatie van rosse lokken en blauwe ogen al tot de zeldzaamste ter wereld.
Wetenschappers stellen dat rosse haren ooit een genetische must werden in gebieden als de Britse eilanden uit gebrek aan zonneschijn. De rode kleur geeft mensen namelijk de kans om maximaal vitamine D te winnen uit het weinige zonlicht dat beschikbaar is.
Los van de vele valse 'gingers', zijn mensen met natuurlijke rode haren nu eigenlijk al relatief zeldzaam. Wist je dat slechts 13 procent van de Schotse bevolking (650.000) nog ros is? Het zeldzaamst van al is de combinatie met blauwe ogen, à la prins Harry.
Door de stijgende temperaturen en de grotere dosis uv-stralen dreigt deze warme tint volgens experten binnen dit en enkele eeuwen helemaal uit te sterven. "Minder wolken en meer zon betekent dat steeds minder mensen het gen zullen dragen", voorspelt dokter Alistar Moffat van ScotlandsDNA. (br.hln)
Aan de brug aan zwembad Van Eyck, tussen Veerkaai en Voorhoutkaai, zit sinds enkele dagen een naakte dame met een koptelefoon op. Geen echte uiteraard, maar een knalrood standbeeld. Het beeld is bevestigd op een metalen plaat die perfect past op de houten constructie in het water.
Maar wie het beeld daar zonder vergunning heeft gezet, blijft voorlopig een vraagteken. Met de Gentse Feesten voor de deur zou het best kunnen dat één van de organisatoren het brein erachter is. Het straattheaterfestival MiraMiro zit bijvoorbeeld vlakbij het beeldje op de Sint-Baafssite. Ook het Festival van Vlaanderen wordt verdacht want de combinatie van de koptelefoon (muziek) en het water (de bootjes) doet aan OdeGand denken.
Het raadsel rond het beeld blijft voorlopig onopgelost, maar omdat het niet in de weg staat, wordt het niet weggehaald. (VDS) (br.hln)
Het begint de Belg stilaan te dagen dat hij langer moet werken vooraleer hij met pensioen kan gaan. Toch gaat een op de twee er nog altijd van uit voor zijn 65ste te kunnen stoppen. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van het pensioenfonds voor de publieke sector Ogeo, schrijft De Tijd.
Negenzestig procent van de Belgen gaat akkoord met de stelling dat we langer moeten werken voor we met pensioen gaan. Maar de Belg ziet wel liever de anderen dan zichzelf langer werken: vrijwel de helft van de respondenten denkt nog voor zijn 65ste te kunnen stoppen. Die hoop leeft nog sterker in Vlaanderen dan in Wallonië en Brussel.
De onwetendheid blijft groot: 86 procent van de niet-gepensioneerden geeft aan dat ze hun pensioen wellicht beter zouden voorbereiden als ze al van in het begin van de loopbaan jaarlijks een update zouden krijgen van het te verwachten bedrag. Er is ook nood aan meer informatie over de manier waarop het pensioen wordt berekend. De meerderheid (68 pct) vreest dat het pensioen niet toereikend zal zijn om een bevredigende levensstandaard aan te houden. Slechts een kwart is er gerust op. (br.hln)
Twee jaar nadat het gestolen schilderij Odalisk in rode broek van de Franse schilder Henri Matisse opdook in de Verenige Staten, is het weer terug in Venezuela. Daar kwam het gisteren aan. Het schilderij is eigendom van een museum in de Venezolaanse hoofdstad Caracas.
Odalisk in rode broek was in 2002 gestolen. De dieven hingen een vervalsing ervoor in de plaats, wat pas later werd ontdekt. Tien jaar werd er niets vernomen van het schilderij, tot het in een hotel in Miami aangeboden werd aan undercoveragenten van de FBI. De man en vrouw die het doek wilden verkopen werden opgepakt en kregen van een Amerikaanse rechter 33 en 21 maanden cel.
De minister van Cultuur van Venezuela, Fidel Barbarito, nam het schilderij in ontvangst op de luchthaven van Caracas. Volgens hem is het doek in goede staat. "We hebben vernomen dat het werk geen grote schade heeft aan de structuur", zei Barbarito. De randen moeten wel een beetje worden bijgewerkt. Zodra dat is gebeurd, wordt Odalisk in rode broek weer opgehangen in het Museum voor Moderne Kunst in Caracas.
Matisse schilderde het werk rond 1925. Het museum in Caracas kocht het doek in 1981. Het betaalde er toen omgerekend zo'n 350.000 euro voor. Odalisk in rode broek is nu zeker 2,2 miljoen euro waard. (br.hln)
Hond staat doodsangsten uit om Chevy de kat te passeren
Hond staat doodsangsten uit om Chevy de kat te passeren
Klik op de foto om de video te bekijken
Deze Golden Retriever stond duidelijk niet op de eerste rij toen de portie lef uitgedeeld werd. Doodsbang is hij om Chevy de kat op de trap te passeren. Na een kort afleidingsmanoeuvre toont de Duitse herder hem hoe het wel moet. Maar nog durft Bo-Sox de sprong niet wagen. Uiteindelijk lost de zoon des huizes deze enerverende patstelling met harde hand op. (br.hln)
Steve Harley (geboren in Deptford (Lewisham, Groot-Londen) als Stephen Malcolm Ronald Nice op 27 februari 1951) is een Britse singer/songwriter.
Harley scoorde in 1973 met zijn band Cockney Rebel een hit met 'Sebastian' en had twee jaar later met 'Make me smile' als Steve Harley and Cockney Rebel nog meer succes. Door de opkomst van punk, new wave en disco verkochten de platen van Steve Harley in de tweede helft van de jaren '70 slechter. Hij vertrok naar de VS, maar slaagde er niet in om daar door te breken. Hoewel hij er een plaat opnam met gerenommeerde namen als Marc Bolan (T-Rex), Bobby Kimball (Toto) en Michael McDonald (Doobie Brothers) vielen de verkoopcijfers tegen. Nadat meerdere comebackpogingen mislukten, had hij in 83 een hit met het door Mike Batt geschreven liefdeslied Ballerina. Na hoofdrollen in musicals, waaronder The Phantom of the Opera, en opnieuw gestarte live-optredens trad Harley vanaf de tweede helft van de jaren 80 weer uit de schaduw. Momenteel presenteert hij het BBC-radioprogramma Sounds of the seventies.
In 2010 verscheen het album Stranger Comes to Town.
Verpleegster had geen idee dat ze voor miljonaire zorgde tot ze 25 miljoen euro kreeg
Verpleegster had geen idee dat ze voor miljonaire zorgde tot ze 25 miljoen euro kreeg
Hadassah Peri had er geen idee van dat ze zorg droeg voor één van de rijkste vrouwen ter wereld, Huguette Clark. Beide dames hadden weinig gemeen maar zouden al snel twaalf uur per dag samen doorbrengen en dit zeven op zeven. Ze werden onafscheidelijk. Het zou jaren duren vooraleer Hadassah ook maar een dag vrij nam. Twintig jaar later ontving de verpleegster een aanzienlijk deel van het fortuin van Huguette als dank voor haar jarenlange toewijding.
Een levensstijl vol bling bling vond deze miljonaire maar niets. Ze hield zich tientallen jaren op in een ziekenhuiskamer in New York. Huguette kreeg in 1991 te horen dat ze een zeldzame gezichtskanker had en weigerde sindsdien om het hospitaal te verlaten. Ze verbleef gedurende 7.300 opeenvolgende nachten op dezelfde kamer. De meeste familieleden die overleefden, hebben haar zelfs nooit ontmoet. Met haar advocaat communiceerde ze door een gesloten deur. Maar de vriendschap met Hadassah Peri, koesterde ze als geen ander.
Cézanne Toen de verpleegster Huguette als patiënt kreeg toegewezen, wist ze nochtans niet welk fortuin er achter de schuwe dame schuilging. Maar de kapitaalkrachtige vrouw ging de zorgen van Hadassah steeds meer waarderen en begon haar onder dure cadeaus te bedelven. Ze kocht zeven woningen en een chique Bentley voor haar verzorgster sinds jaren. Ze bood ook een schilderij van Cézanne aan en een antieke viool maar verkocht beide kostbaarheden om zo het geld aan Hadassah te kunnen geven want de verpleegster wist immers niet wat gedaan met zulke waardevolle goederen. Ook met de Bentley durfde ze niet rijden.
Bedreiging Tegen de tijd dat Huguette kwam te overlijden in 2011, enkele weken voor haar 105de verjaardag, had ze zo'n 25 miljoen euro geschonken aan haar verpleegster. Bovendien kwam haar nog eens 11 miljoen euro toe via de erfenis van Huguette. Voor de gegoede Amerikaanse was dit immers maar klein bier vergeleken met het fortuin dat ze zelf op haar achttiende erfde in 1925 toen haar vader overleed. Ze heeft altijd volgehouden dat geld een "bedreiging voor geluk" vormde. Na een kort huwelijk met rechtenstudent William Gower trok ze zich terug uit het openbare leven. Tachtig jaar lang werd er geen enkele foto van haar genomen. Haar drie appartementen in New York en landhuizen in Connecticut en Santa Barbara bleven tot aan haar dood onbewoond.
Rechtszaak Voor de negentien familieleden die van Huguette volledig waren vervreemd, was de erfenisregeling echter een brug te ver. Ze begonnen een rechtszaak. Hadassah, zelf getrouwd met een taxichauffeur en moeder van drie kinderen, stemde uiteindelijk toe om de erfenis terug te geven en ook giften ter waarde van vier miljoen euro terug te betalen. De rest mocht ze houden.
Toewijding Volgens biograaf Bill Dedman, die het opmerkelijke levensverhaal van de rijke dame optekende, was de overigens intelligente Huguette ervan overtuigd dat haar familieleden enkel uit waren op haar fortuin. "Uiteraard had ze gelijk", aldus Dedman. "Ze zochten haar niet op toen ze nog leefde, enkel toen Huguette overleed lieten ze van zich horen terwijl Hadassah beloond werd voor haar jarenlange toewijding." Zo groeide ze wellicht uit tot de rijkste verpleegster ter wereld. Al rijst volgens sommigen ook de vraag of het wel ethisch verantwoord was voor een verzorgster om al die giften zomaar in ontvangst te nemen.
De biografie 'Empty Mansions', geschreven door Bill Dedman en Paul Clark Newell Jr is uitgegeven door Ballantine Books. (br.hln)
Ouders verongelukte man krijgen boete van 109 euro
Ouders verongelukte man krijgen boete van 109 euro
De ouders van een verongelukte man (29) hebben een boete van De Lijn gekregen omdat een bus een kwartier heeft moeten omrijden door het auto-ongeluk. Ze moeten 109,75 euro betalen. De moeder is diep gekwetst. De Lijn heeft het over een "standaardprocedure".
Kristof Bruininckx (29) verongelukte vijf maanden geleden toen hij 's avonds van zijn werk naar huis reed. Onderweg naar Hoboken (Antwerpen) was hij met zijn wagen tegen een boom gereden. De rijweg werd zestien minuten afgesloten voor het verkeer, waardoor ook een bus van De Lijn moest omrijden. Vandaag eist de vervoersmaatschappij daarvoor een vergoeding van 109,75 euro.
De brief voor de schadeloosstelling komt hard aan bij de ouders. Moeder Nicole De Backer barstte in tranen uit toen ze hem in handen kreeg. "Hoe kan je zo respectloos zijn?", zegt ze. "Ik was razend toen ik het las. Ze namen niet eens de moeite om te informeren naar de toestand van mijn zoon. Ik overweeg om die brief terug te sturen en er het overlijdensbericht van Kristof bij te steken. De Lijn beseft niet hoe hard zo'n bericht aankomt bij nabestaanden."
De Lijn toont begrip voor het verdriet van de ouders. "Zo'n droge standaardbrief komt hard aan", geeft een woordvoerder toe. Toch zullen de brieven voor ongevallen niet worden aangepast. "We kunnen niet checken hoe een verkeersslachtoffer eraan toe is. De privacywet verbiedt ons dat." (br.hln)
Van Morrison - Have I told you lately that I love you
Van Morrison - Have I told you lately that I love you
Klik op de foto om hem te beluisteren
Van Morrison, volledige naam George Ivan Morrison (Belfast, 31 augustus 1945) is een Noord-Ierse zanger en muzikant die deel uitmaakt van de zogenoemde Belfast Blues. Hij is zanger-tekstschrijver maar ook gitarist en soms speelt hij de harmonica of de saxofoon.
Jeukende ogen, een loopneus, niesbuien, ... Hooikoorts kan een behoorlijke domper zijn op je zomervreugde. Gelukkig hoef je niet binnen te schuilen om de pollen te ontwijken. Dankzij dit vitamine C-rijke recept zouden die vervelende symptomen meteen minder kans krijgen.
Als alternatief voor medicatie kan je zelf een drankje mixen dat dienst doet als antihistaminicum. Het zou niet alleen lekker smaken, je blijft bovendien gespaard van eventuele suffe bijwerkingen.
Voor dit dagelijks te drinken hooikoortssapje heb je een stukje gember ter grootte van je duim, een halve, goed gewassen citroen (inclusief schil), een vier centimeter dikke schijf ananas en een appel nodig. Blend of mix alles stevig door elkaar en serveer met ijsblokjes. (br.hln)
Baasjes laten puppy achter in hete auto op parking Efteling
Baasjes laten puppy achter in hete auto op parking Efteling
De Nederlandse dierenpolitie heeft vandaag een hondje van 8 weken oud bevrijd uit een hete auto op het parkeerterrein van de Efteling in Kaatsheuvel. De jonge Jack Russell zat al enkele uren zonder water in de auto opgesloten.
Het was er 26 graden en het diertje was versuft en reageerde nauwelijks. Agenten hebben hem bevrijd door een ruitje in te slaan, meldde de politie. Het hondje is opgevangen in de kennel van de Efteling.
Volgens de politie waren de eigenaren daar 's ochtends al geweest, maar besloten zij hun pup in de auto onder te brengen, "in plaats van in de gratis kennel met water en airco". De politie is nog op zoek naar de eigenaar van het hondje. (br.hln)
Chinees zonder armen rijdt 160.000 kilometer zonder rijbewijs
Chinees zonder armen rijdt 160.000 kilometer zonder rijbewijs
Een Chinees zonder armen heeft meer dan 160.000 kilometer ongevalvrij gereden zonder rijbewijs. Zijn auto werd tegengehouden toen hij aan een politiecontrole op de snelweg tussen Chongqing en Shanghai wilde ontsnappen. Dat berichtte de Volkskrant.
De ambtenaren konden hun ogen niet geloven: met de rechtervoet draaide de man het stuur van de automatische auto, met de linkervoet bediende hij gas- en rempedaal. De contactsleutel draaide hij om met zijn rechtertenen.
Onder de indruk van zijn rijkunsten gaven de agenten hem slechts een boete van 500 yuan (60 euro), omdat hij geen rijbewijs had. De agenten vroegen hem echter niet meer te rijden. De armloze vader van twee kinderen is een lokale beroemdheid omdat hij ondanks zijn handicap voor zijn gezin zorgt. Met zijn auto vervoert hij vrienden, buren en bekenden of hun kinderen. (br.hln)
Deze jonge kitten is waarschijnlijk de schattigste kat die we ooit zagen.
De foto van de kat werd gepost op Reddit, een Amerikaanse sociale nieuwswebsite. Het beestje vertoont met zijn droevige, smekende ogen grote gelijkenissen met Puss in Boots van Shrek. "Die kat zal alles krijgen wat zijn hartje begeert", staat in de commentaren te lezen.
De kitten werd toepasselijk "Purrmanently Sad Cat" gedoopt. (br.hln)
Lynyrd Skynyrd is een Amerikaanse southern rockband, afkomstig uit Jacksonville, Florida. Lynyrd Skynyrd verwierf begin jaren 70 bekendheid onder het leiderschap van zanger en songwriter Ronnie Van Zant tot hij met enkele andere bandleden omkwam bij een vliegtuigongeluk op 20 oktober 1977.
Lynyrd Skynyrd was één van de meest toegejuichte southern-rockbands, hoewel die term toen nog niet was uitgevonden. Op 13 maart 2006 werd zij in de Rock and Roll Hall of Fame geïntroduceerd. De unieke 'triple-lead guitar' zorgde ervoor dat songs zoals Free Bird of Sweet Home Alabama nu nog bekendheid hebben. Lynyrd Skynyrd staat op de derde plaats van de top 100-gitaarsolo's aller tijden met Free Bird .
Leden van de band waren, naast zanger Ronnie Van Zant, onder meer de gitaristen Gary Rossington, Allen Collins, Ed King, en Steve Gaines, de bassist Leon Wilkeson, keyboardspeler Billy Powell, en de drummers Bob Burns en Artimus Pyle.
De band, die oorspronkelijk My Backyard heette, werd gevormd in Jacksonville in de zomer van 1964 door de jeugdvrienden Ronnie Van Zant, Allen Collins, Gary Rossington, Larry Junstrom (bas) en Bob Burns. Hun vroege invloeden waren Britse groepen zoals The Beatles, Free, The Yardbirds maar ook blues- en southern-bands als The Allman Brothers Band.
Tijdens de jaren 60 veranderde hun naam ettelijke malen; zo noemden de bandleden zich The Noble Five en One Percent. Ze speelden vaak in clubs en dancings in Jacksonville. Toen ze in 1968 een Battle of the Bands wonnen kregen ze hun eerste hits, waaronder Michelle en Need All My Friends. In 1970 werd de definitieve naam bedacht: Lynyrd Skynyrd, een verbastering van de naam van een gymleraar van enkele bandleden, Leonard Skinner.
Geen zelfdiscipline? Deze huishoudtips zijn voor jou
Geen zelfdiscipline? Deze huishoudtips zijn voor jou
Je huis ligt kop over kont, maar je ontkent nog dat je te lui bent om je huishouden rond te krijgen. Je hebt immers wel wat andere, veel leukere dingen te doen. Winona Dimeo-Ediger, die zelf aan de aandachtsstoornis ADD lijdt, behoorde eveneens tot het clubje mensen met een stal van een huis. Met de onderstaande tips leerde ze echter hoe ze haar zaakjes blijvend op orde kon houden. En als zij het kan leren, wat voor excuus heb jij dan nog?
Wees realistisch: Aanvaarding is de eerste stap naar genezing. Als je nu al nauwelijks een stofzuiger ter hand neemt, zal je nooit veranderen in Tante Kaat. En dat hoeft ook niet. Begin dus niet aan het ambitieuze plan om je hele huis in één dag te veranderen in een Ikea-catalogus, want je zal na een tijdje verveeld, gefrustreerd of teleurgesteld opgeven. Plan je schoonmaaksessies naar wat je weet dat je zal kunnen, en dan zal je snel resultaat zien.
Ga voor georganiseerde chaos: In het teken van aanvaarding zal je soms moeten toegeven dat perfecte orde niets voor jou is. Een gealfabetiseerd cd-rek zal er dan waarschijnlijk ook niet van komen. Omarm de chaotische kant van jezelf, maar probeer er wel wat orde in te krijgen. Dit doe je door de chaos te beperken tot bijvoorbeeld een lade, of een kast. Je t-shirts hoeven niet perfect opgeplooid in die lade te zitten, maar je ziet de rommel niet en je weet tenminste waar al je shirts zijn.
Geef alles een vaste plaats (en hou je eraan): Alles een vaste plaats geven, is een enorm cliché in de huishoudwereld, maar dat is omdat het wérkt. Als je niet alles zijn plekje geeft, zet je het gewoon neer waar je maar wilt, en voor je het weet heb je een berg spullen op je eettafel. Hou je ook aan de plek die je gekozen hebt, en probeer spullen ALTIJD daar neer te zetten. Het lijkt simpel, maar het is moeilijker dan je denkt. 'Ik doe het later wel', is immers altijd je motto geweest. Zorg ook dat de vaste plaats logisch en zichtbaar is, zodat je de spullen daarna niet moet gaan zoeken.
Gebruik je multitask-talent: Vrouwen horen er goed in te zijn, maar ook mannen kunnen vaak twee dingen tegelijkertijd afwerken. Een voordeel in het huishouden! Je kan immers best met je beste vriendin bellen terwijl je aan het koken bent, of je bad poetsen terwijl je haarmasker aan het intrekken is. Wees creatief!
Zet je wekker: poetsen zal je nooit echt leuk vinden, dus als je weet dat je er uren aan bezig zal zijn, begin je waarschijnlijk liever niet. Probeer dus je schoonmaaksessies te beperken tot bijvoorbeeld twintig minuten. Zet een wekker en dwing jezelf om je zo lang op een taak te concentreren. Je zal versteld staan van hoeveel je gedaan krijgt als je weet dat je er maar een half uurtje mee bezig moet zijn.
Durf dingen wegsmijten: we zijn allemaal wel wat materialistisch, maar dat werkt je slordigheid alleen maar in de hand. Hoe meer spullen, hoe meer je moet opruimen. Durf wat dingen wegsmijten en koop niet om de haverklap wat, dan is een net huis zoveel makkelijker te onderhouden. (br.hln)
Ganga en Jamuna werden in een arm gezin in West-Bengalen geboren. Ze delen één maag, maar hebben elk hun eigen hart, lever en nieren. Met vier armen en drie benen bewegen ze zich al kruipend voort.
Omdat hun ouders vreesden dat hun aparte uiterlijk een teken van gods woede was, verlieten ze de meisjes toen ze tieners waren. Zonder enige opleiding waren ze genoodzaakt zich bij een rondreizend circus te voegen. Als de 'Spinnenzusjes' reisden ze heel India rond en verdienden ze een relatief goed loon van 31 euro per avond. Ongeacht dat ze een plek in de maatschappij hadden gevonden, voelden ze zich toch ongelukkig en eenzaam.
Tot ze Jasimuddin Ahmad leerden kennen. Een 36-jarige leerkracht die deeltijds als geluidstechnicus bij het circus werkt. "Het was liefde op het eerste gezicht", zegt Ganga. "We waren er beiden zeker van dat hij de man was die oprecht van ons zou kunnen houden. En dat blijkt ook zo te zijn."
"Sind ik de zusjes heb leren kennen, beschouw ik hun pijn als de mijne", zegt Ahmad. "Elke avond delen we een maaltijd en praten we over onze levens. We kunnen wel uren converseren."
Omdat ze uit een conservatieve familie komen, weigeren de vrouwen over hun seksuele relatie met Ahmad te praten, maar ze delen wel mee dat ze al intiem zijn geweest. Het drietal is nu zeven maanden samen en woont in een dorp nabij de stad Calcutta. Aan trouwen denken ze niet, omdat ze vrezen dat de gemeenschap het niet zal accepteren. (br.hln)
Planckendael presenteert met trots de jongste telg van de koalafamilie in het dierenpark. Circa zes maanden lang liet de kleine koalababy zich niet zien, maar de afgelopen tijd komt de baby regelmatig uit zijn warme buidelzakje piepen. Mannetje Goonawarra en het vrouwtje Guwara zetten het diertje zo'n zeven maanden geleden op de wereld. Het kleine vruchtje groeide geborgen op in de buidel.
geboorte een gevaarlijk parcours af te leggen.
Net als bij andere buideldieren wordt de koala na ± 34 dagen in een onderontwikkeld stadium geboren. Het mini-koalaatje is dan ongeveer twee centimeter lang, de grootte van een boon. Het is naakt, kaal, blind en roze en moet tot in de buidel geraken. Daar hecht het diertje zich vast aan de tepel en kan het in alle veiligheid en geborgenheid uitgroeien tot een koala in miniatuurversie.
Na 6 maanden komt het jong uit de buidel piepen.
Planckendael is één van de zeven Europese dierentuinen met koala's en werkt succesvol mee aan het internationaal kweekprogramma. Vier koala's vertoeven er vandaag in Planckendael, want ook het vorige jong Nur Nuru Bin (ofwel zuidenwind) heeft er zijn eigen boomtak.
Van zodra het geslacht van het kleintje gekend is, krijgt hij of zij een Aboriginalnaam met een mooie betekenis en beginnend met een O. (br.hln)
Er gaan dit jaar minder Belgen met vakantie dan vorige zomer. Vooral de leeftijdscategorie van 30 tot 39 jaar - vaak met jonge kinderen - blijft thuis. Dat blijkt uit cijfers van VAB-Reisbijstand die Het Laatste Nieuws kon inkijken. In 2013 ging nog 65% van de Belgen één of meerdere keren met vakantie, dit jaar is dat nog amper 61%. We kiezen dit jaar ook steeds vaker voor slechts één vakantie. Slechts één op de vijf pakt meerdere keren z'n koffers. Dat steeds meer Belgen thuisblijven, heeft volgens VAB vooral te maken met besparingen. (br.hln)