Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




14-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slimmerik parkeert auto op strand

'Slimmerik' parkeert auto op strand

http://static3.hln.be/static/photo/2014/3/16/4/20140713180727/media_xll_6900214.jpg

Wat een plezant bezoekje aan een fort moest worden, liep af met een sisser voor de chauffeur van deze wagen. De dame liet haar voertuig achter op het strand van Somerset, met alle gevolgen van dien. De bestuurster had geen rekening gehouden met de getijden en de wagen raakte overspoeld door de opkomende vloed. Volgens strandwachter Dave Furber was de vrouw uit Wiltshire in shock toen ze haar auto zag staan in het water. Een goede les voor iedereen die de waarschuwingssignalen negeert en de getijden niet controleert, aldus nog Furber.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen nooit zo klein, maar smaak wel uitstekend

Mosselen nooit zo klein, maar smaak wel uitstekend

http://static0.hln.be/static/photo/2014/16/1/10/20140714082040/media_xll_6902545.jpg

Vanaf woensdag is het eindelijk zover. Dan liggen de echte Zeeuwse mosselen in de winkel. Toch zal het voor sommigen een ontgoocheling zijn, want de mosselen zijn nog nooit zo klein geweest, schrijft Het Nieuwsblad. 'Goudmerk', de grootste mosselen, zijn gewoon niet te vinden.

Normaal zou het mosselseizoen twee weken geleden al starten, maar toen de kwekers zagen hoe klein de schelpen waren, besloten ze om de mosselen nog wat extra groeitijd te gunnen. "Voor sommigen komt woensdag zelfs nog te vroeg", aldus Jos Van Damme, voorzitter van de Vereniging van Mosselvissters. "We dachten dat door het warme voorjaar er extra grote mosselen zouden zijn, maar dat is dus duidelijk niet het geval."

"Goudmerk is onvindbaar en zelfs de Jumbo's, de op één na grootste klasse, zijn amper te vinden. Een geluk dat de kwaliteit goed is. Er zit voldoende vlees in de schelpen en de smaak is uitstekend." (br.hln)


» Reageer (0)
13-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenliefhebbers in de bres voor ijsbeer Arturo

Dierenliefhebbers in de bres voor ijsbeer Arturo

Klik op de foto om de video te bekijken

Het verhaal van Arturo is om van te huilen. Deze oude ijsbeer brengt zijn dagen door in een gloeiend hete zoo in Argentinië, zonder enig contact met een soortgenoot. De directie van de dierentuin weigert echter de beer over te brengen naar een andere plek.

Arturo is al 20 jaar de attractie van de Mendoza Zoo in Argentinië, waar hij een zielig tafereel vormt. Het arme dier, dat gebouwd is om te overleven in arctische omstandigheden en ervan houdt om te zwemmen in ijskood water, wordt gedwongen te overleven bij gloeiend hete temperaturen van meer dan 40 graden Celcius. Het beetje water in zijn verblijf is amper 50 centimeter diep.

Sinds zijn vaste metgezel Pelusa twee jaar geleden overleed, heeft Arturo geen contact meer gehad met zijn soortgenoten. De ijsbeer vertoont tekenen van depressie, en kenners waarschuwen dat hij abnormaal gedrag vertoont. Het vreemde geschud met zijn hoofd voorspelt weinig goeds, net als de wiegende bewegingen en het tonen van zijn tanden. "Hij wordt langzaam gek", klinkt het.

De zoo is echter niet van plan om de laatste ijsbeer in Argentina te laten gaan, ook al is het dier duidelijk niet geschikt voor het klimaat. Eerder dit jaar weigerde de directie om de 29-jarige Arturo over te plaatsen naar een verblijfplaats in Canada."Niet veilig genoeg, hij is te oud", klonk het. "Hij zou de reis en de narcose waarschijnlijk niet overleven."

"Ze hebben hem zelfs niet onderzocht, alleen maar bekeken", razen dierenliefhebbers, die heel wat bijval vinden op sociale media. Onder andere Cher liet haar ongenoegen al blijken. "Als hij sterft, zit het bloed op jouw handen", mikte ze naar president Cristina Fernandez de Kirchner. Op het internet doen heel wat petities, waaronder deze, de ronde om de ijsbeer zo snel mogelijk te redden. Het dier heeft immers nog vele jaren voor zich; ijsberen kunnen meer dan 40 jaar oud worden.  (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaan met spierziekte begeleidt dochter naar altaar

Amerikaan met spierziekte begeleidt dochter naar altaar

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Je dochter naar het altaar begeleiden: voor de meeste vaders een evidentie, voor deze Augie Nieto een heus mirakel. De 56-jarige man uit Rancho Palos Verdes (Californië) kreeg de voorbije tien jaar af te rekenen met ALS, een spierziekte waarbij de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg, de hersenstam en de motorische schors van de hersenen afsterven. In een later stadium kan complete verlamming optreden.

Augie kan zijn armen en benen in principe niet meer gebruiken, maar dankzij een jaar lang hard labeur kon hij de laatste meters toch zelfstandig afleggen. Al had hij daar wel de hulp van een Rifton TRAM (een lift-, transfer- en loophulpmiddel; nvdr) bij nodig. Zijn kinesiste lette er intussen op dat hij met zijn pasjes niet verstrikt zou raken.

"Ik had niet meer durven hopen dat hij dit zou kunnen", aldus zijn dochter Lindsay. "Dit waren de belangrijkste meters van mijn leven, ik werd overdonderd door de liefde van onze families. We hebben samen gelachen en gehuild."

Augie zette alles op alles om zijn jongste kind trots te maken. "Het is een echt succes geworden. Hoe ver ik ook zou komen, ze vond het allemaal oké. Daarmee nam ze de stress perfect weg", liet hij weten. Praten kan de vijftiger na een tracheotomie niet meer, maar tijdens de plechtigheid wist hij toch te lippen dat hij van zijn dochter hield en trots op haar was.

Tijdens de receptie 's avonds volgde er ook nog een openingsdans tussen vader en dochter. Lindsay hield daarbij zijn benen vast, niemand kon het nog droog houden.

In zijn jonge jaren leidde Augie een bijzonder actief leven: naast passies als skydiven en bungeejumpen smeet hij zich ook in het wereldje van de fitnesstoestellen. Toen de ziekte toesloeg, richtte hij met zijn neus voor zaken Augie's Quest op. Het fonds, dat moet dienen om het onderzoek naar ALS te stimuleren, zamelde sinds 2007 al bijna 30 miljoen euro in. (br.hln)


» Reageer (0)
12-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paniek ten huize Minnie: meisje zit vast in poetsemmer

Paniek ten huize Minnie: meisje zit vast in poetsemmer

http://static1.hln.be/static/photo/2014/4/14/6/20140712084105/media_xll_6897441.jpg

Het is geen geheim dat nieuwsgierige peuters op de gekste plaatsen kunnen belanden, maar waar dit peutermeisje terechtkwam, tart alle verbeelding. Terwijl moeder Gemma uit South Yorkshire haar woning aan het kuisen was, klom de 16 maanden oude Minnie in de poetsemmer.

Gemma had net de vloer in de keuken een beurt gegeven en was even naar boven toen haar jongste in de emmer kroop. Schattig tafereel, maar de peuter geraakte er niet meer uit. Oma Rose Cope (54) schoot de twee te hulp en bracht hen naar het ziekenhuis. Dat ze muurvast zat, leek Minnie opvallend genoeg niet te deren. Op weg naar het ziekenhuis gaf ze geen krimp. Integendeel, het meisje zwaaide met haar armen en leek een dansje te willen doen in de emmer.

Omdat artsen weinig konden doen voor de peuter, werd de hulp van vier brandweermannen ingeschakeld. Zij slaagden erin Minnie te bevrijden. De kleine acrobaat hield gelukkig niets over aan het incident.

Gemma geeft toe dat de entree in het ziekenhuis wel wat gênant was. "Toen we aankwamen aan de receptie zette mijn moeder de emmer op de balie en zei ze droogjes 'ze zit vast'." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder herkent gedoneerde hart van overleden zoon

Moeder herkent gedoneerde hart van overleden zoon

http://static3.hln.be/static/photo/2014/6/14/2/20140711161710/media_xll_6896132.jpg

Toen Freda Carter een herdenkingsceremonie bijwoonde voor overledenen die hun organen doneerden, kreeg ze ineens een gek gevoel. De vrouw herkende vervolgens het hart van haar overleden zoon, in het lichaam van een man die ze nog nooit gezien had.

Liefde kent geen grenzen, dat bewijst het verhaal van Freda Carter. Zes jaar geleden stierf haar geliefde zoon John aan een hersentumor. De man stond geregistreerd voor orgaandonatie, maar Freda kwam nooit te weten aan wie zijn organen geschonken werden. Het was haar wens om de tiener te ontmoeten die kon blijven leven door het hart van haar overleden zoon. Het enige dat ze zeker wist, was dat het hart naar een 14-jarige jongen met de naam Scott was gegaan.

De wens van de 66-jarige vrouw werd onlangs werkelijkheid toen ze een herdenkingsceremonie voor orgaandonoren bijwoonde. Toen er een "gezond uitziende jongeman" wat voorlas, kreeg Freda naar eigen zeggen "een heel vreemd gevoel." Ze spreekt van een echt mirakel. "Ik draaide me naar mijn man en zei: hij heeft het hart van onze John. Ik weet niet goed hoe ik dat wist, maar iets in me zei dat hij het was."

De vrouw barstte vervolgens in tranen uit. "Iedereen staarde me aan", vertelt ze. "Ze dachten dat ik gek was, maar mijn wens was uitgekomen." De nu 20-jarige Scott ging akkoord om Freda te ontmoeten na de ceremonie. Hij stond haar zelfs toe om te voelen hoe het hart van haar zoon in zijn borstkas klopte. "Ik had maar enkele uren meer te leven toen ik het hart kreeg", vertelt hij. "Ik was altijd zo ziek, mijn jeugd is vol pijn geweest. Nu klopt mijn hart zo sterk dat ik er 's nachts wakker van word."

Ook de vader van John, die ook John heet, was in de wolken met de ontmoeting. "Zo is onze zoon niet echt dood, hij leeft verder in Scott", meent hij. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat als jij morgen als vrouw wakker wordt?

Wat als jij morgen als vrouw wakker wordt?

http://static1.hln.be/static/photo/2014/6/0/12/20140711175409/media_xll_6896322.jpg

Wat moet ik doen als ik morgen opeens als vrouw wakker word? Dat is de vraag die een man zich afvroeg op Reddit, een Amerikaanse sociale nieuwswebsite. De respons was overweldigend: amper 48 uur later had hij meer dan 9.000 overlevingstips verzameld van vrouwen. En vervolgens heel wat opmerkingen van mannen die het niet zagen zitten om als vrouw te leven, als er zoveel regels waren. Wij zetten enkele leuke op een rijtje:

Wat moet ik doen als ik morgen opeens als vrouw wakker word? Dat is de vraag die een man zich afvroeg op Reddit, een Amerikaanse sociale nieuwswebsite. De respons was overweldigend: amper 48 uur later had hij meer dan 9.000 overlevingstips verzameld van vrouwen. En vervolgens heel wat opmerkingen van mannen die het niet zagen zitten om als vrouw te leven, als er zoveel regels waren. Wij zetten enkele leuke op een rijtje:

- Koop enorme hoeveelheden haarspeldjes en rekkertjes. En wees niet verbaasd als ze allemaal verdwijnen en je vier weken later nieuwe moet kopen.

- Bereid je voor op een leven zonder duizend broekzakken

- Sla een grote voorraad chocolade in, of je brengt je naasten en geliefden in gevaar.

- Koop waterproof mascara. Anders zit je make-up op het einde van je dag tot op je neus.

- Als je de perfecte lippenstift of de perfecte beha vindt, koop er dan meteen een paar. Volgende week zijn ze gegarandeerd uit de handel genomen.

- Zit je beha-maat niet te raden, maar laat je vakkundig opmeten. Niemand houdt van vetrolletjes.

- Beperk het epileren van je wenkbrauwen.

- Het is onmogelijk om én modieus én praktisch te zijn. Kies een van de twee.

- Ga na de seks altijd naar het toilet om te plassen, om blaasontstekingen te vermijden.

- Koop scheermesjes voor mannen. Ze zijn exact hetzelfde, alleen zijn ze niet roze en geurig. En dus veel goedkoper.

- Orgasmes zullen nu wat moeilijker voor je zijn. Maar niet getreurd, je zal wel vinden wat voor jou werkt.

- Vergeet niet dat je borsten onderhevig zijn aan de zwaartekracht. Draag een beha.

- Zwanger worden is poepsimpel, zwanger zijn niet. Zorg er dus voor dat je er klaar voor bent, of gebruik anticonceptie om het te voorkomen.

- Neen, je ingewanden gaan niet ontploffen. Dat noemen we menstruatiekrampen.

- Ja, je ziet die leuke, fel gekleurde beha's door elke dunne stof.

- Weet dat je ook naar huis moet lopen in de schoenen waarmee je vertrekt. Als ze daar niet comfortabel genoeg voor zijn, neem dan een extra paar mee.

- Koop nooit spotgoedkope scheermesjes. Je huid zal je dankbaar zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
11-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalmeer je viervoeter met deze muziek

Kalmeer je viervoeter met deze muziek

Klik op de foto om de video te bekijken

Je hond kan je trouwste metgezel zijn, maar als ie over zijn toeren aan het blaffen is, is de drang om hem buiten te keilen o zo groot. Voor je tot drastische maatregelen overgaat, probeer je misschien beter dit eens: er bestaat een stukje muziek dat speciaal gecomponeerd werd om je viervoeter te kalmeren.

DogTV is een netwerk dat opgericht werd om honden 'te relaxeren' en 'te stimuleren' wanneer ze alleen thuis zijn. En nee, we houden je niet voor de gek. De tv-makers nemen hun job heel serieus.

Zó serieus dat ze op zoek gingen naar een componist die een stukje muziek wilde maken dat honden in een handomdraai tot rust brengt.

Niemand minder dan Andrew Dost, bandlid van Fun - van onder andere de hit 'We Are Young' - was bereid om deze moeilijke taak op zich te nemen. "Ik bekeek dit project op een andere manier. Het was immers niet voor menselijke oren bedoeld", aldus de hondvriendelijke muziekmaker. "De frequenties en de instrumenten zijn allemaal afgestemd op het gehoor van een hond."

Het resultaat is een ietwat bevreemdend stukje muziek, met elektronische klanken en wat omgevingsgeluid. Op sommige momenten is zelfs wat zacht gehijg te horen. Wij vinden het in ieder geval zeer rustgevend. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch even opletten: de waarheid over kijkgaatjes

Toch even opletten: de waarheid over kijkgaatjes

http://static1.hln.be/static/photo/2014/10/8/14/20140711093929/media_xll_6894749.jpg

Altijd gedacht dat een hotelkamer helemaal privé was? Dan kan je in de toekomst toch maar beter het kijkgaatje in de deur controleren. Als je van binnen perfect door het gaatje kan kijken, dan is er niets aan de hand. Is dat echter niet het geval, dan moet er een alarmbelletje gaan rinkelen volgens de BBC.

Ook een kijkgaatje dat makkelijk weggenomen kan worden, is verontrustend. Uiteraard is het (gelukkig) nog meer een uitzondering dan de regel, maar het is mogelijk dat er met de deurspion is geknoeid zodat mensen ook van buiten naar binnen kunnen kijken. Als dat het geval is, moet je onmiddellijk het personeel van het hotel verwittigen.

En dat het gebeurt dat je bekeken wordt in je eigen hotelkamer, weet ook de Amerikaanse Erin Andrews. De ESPN-journaliste werd bespioneerd in Milwaukee toen ze naakt in haar kamer stond. Michael David Barrett zette de foto's van Andrews op internet en die gingen uiteraard viraal. De man pleitte voor de rechter in Los Angeles schuldig aan stalking. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We worden steeds zwaarder, maar niet omdat we te veel eten

We worden steeds zwaarder, maar niet omdat we te veel eten

http://static0.hln.be/static/photo/2014/18/1/0/20140710131536/media_xll_6892515.jpg

We worden met zijn allen steeds zwaarder, maar anders dan u zou vermoeden komt dat niet omdat we te veel eten. Volgens een studie van Stanford Medical School zitten we te veel en komen overgewicht en obesitas daardoor vaker voor dan zo'n 25 jaar geleden. Dat meldt de Los Angeles Times.

In de hele westerse wereld neemt zwaarlijvigheid toe. Een trend waaraan ook ons land niet ontsnapt: ongeveer één op drie Belgische vrouwen en één op twee mannen is te dik. Vijftien procent lijdt aan obesitas.

Uit Amerikaans onderzoek blijkt nu dat niet enkel eten de boosdoener is. Wetenschappers van Stanford Medical School vergeleken gegevens uit 1988 en 2010. Ze ontdekten dat de dagelijkse inname van calorieën in die periode niet sterk wijzigde. Het aantal mensen dat in zijn vrije tijd geen fysieke activiteit heeft, steeg echter exponentieel. Het ging om een stijging van 19 naar 52 procent bij vrouwen en van 11 naar 43 procent bij mannen.

"De meeste mensen fietsen of wandelen niet naar hun werk", zeggen de onderzoekers, "en de meesten hebben geen job die fysieke activiteit vereist. We beweren niet dat calorieën geen rol spelen, maar het gebrek aan fysieke activiteit speelt meer mee bij zwaarlijvigheid."

In de Verenigde Staten is de situatie nog erger gesteld dan bij ons. Het aantal Amerikanen dat aan obesitas lijdt, steeg bij vrouwen van 25 procent in 1988 tot 35 procent in 2010 en bij mannen van 20 tot 35 procent. Volgens de American Journal of Medicine ligt een oplossing niet voor de hand. "Als je tijd en energie steekt in een job, is het niet verrassend dat je niet traint", klinkt het.

Toch is voeding niet volledig vrijgesteld van schuld, meent directeur Tim Lobstein van de World Obesity Foundation. Volgens hem moeten we onze eetgewoonten aanpassen aan onze 'zittende' levenswijze. "Het is mogelijk je fysieke activiteit voldoende op te drijven om de hoeveelheid voedel die je eet te compenseren", zegt hij in The Guardian. "Maar dat is niet gemakkelijk. De boodschap blijft dus: schrap in je calorieën tot je een gezond evenwicht tussen calorieën en fysieke activiteit bereikt." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wonderlijke transformatie van vrouw in tarantula

Wonderlijke transformatie van vrouw in tarantula

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Op het eerste gezicht zou je nog kunnen denken dat je te doen hebt met een levensechte en dus zeer angstaanjagende vogelspin. Zo geslaagd is immers de transformatie van een vrouw in een gigantische tarantula met behulp van bodypaint. Klasse!

Kunstenares Emma Fay gebruikte een mengsel op waterbasis om het lichaam van acrobate Lowri Thomas om te toveren tot een spin. Vijf werkuren kropen er in dit magnifieke kunstwerk dat een ode is aan de natuur in al haar facetten.

In het verleden transformeerde Emma al eens een circusartieste in een giraf en zeepaardje, waarmee ze terecht heel wat succes oogstte. (br.hln)


» Reageer (0)
09-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn rode haren met uitsterven bedreigd?

Zijn rode haren met uitsterven bedreigd?

http://static3.hln.be/static/photo/2014/2/15/11/20140708140729/media_xll_6886001.jpg

Als we DNA-experten mogen geloven gaan we binnen dit en pakweg 300 jaar geen natuurlijke rode haren meer kunnen bewonderen. Op dit eigenste moment behoort de combinatie van rosse lokken en blauwe ogen al tot de zeldzaamste ter wereld.

Wetenschappers stellen dat rosse haren ooit een genetische must werden in gebieden als de Britse eilanden uit gebrek aan zonneschijn. De rode kleur geeft mensen namelijk de kans om maximaal vitamine D te winnen uit het weinige zonlicht dat beschikbaar is.

Los van de vele valse 'gingers', zijn mensen met natuurlijke rode haren nu eigenlijk al relatief zeldzaam. Wist je dat slechts 13 procent van de Schotse bevolking (650.000) nog ros is? Het zeldzaamst van al is de combinatie met blauwe ogen, à la prins Harry.

Door de stijgende temperaturen en de grotere dosis uv-stralen dreigt deze warme tint volgens experten binnen dit en enkele eeuwen helemaal uit te sterven. "Minder wolken en meer zon betekent dat steeds minder mensen het gen zullen dragen", voorspelt dokter Alistar Moffat van ScotlandsDNA. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stad in de ban van naakte rode dame

Stad in de ban van naakte rode dame

http://hlnregiophotoprovider0.hln-cdn.be/photo/wie-heeft-de-naakte-rode-dame-tussen-de-veerkaai-en-voorhoutkaai-geplaatst-nbsp-nbsp-foto-yves-masscho/p1/img-YjQ1NTViMGEvYXQvNjg4ODYwOC82NDB4NjQwL0ZU/6888608.jpeg

Aan de brug aan zwembad Van Eyck, tussen Veerkaai en Voorhoutkaai, zit sinds enkele dagen een naakte dame met een koptelefoon op. Geen echte uiteraard, maar een knalrood standbeeld. Het beeld is bevestigd op een metalen plaat die perfect past op de houten constructie in het water.

Maar wie het beeld daar zonder vergunning heeft gezet, blijft voorlopig een vraagteken. Met de Gentse Feesten voor de deur zou het best kunnen dat één van de organisatoren het brein erachter is. Het straattheaterfestival MiraMiro zit bijvoorbeeld vlakbij het beeldje op de Sint-Baafssite. Ook het Festival van Vlaanderen wordt verdacht want de combinatie van de koptelefoon (muziek) en het water (de bootjes) doet aan OdeGand denken.

Het raadsel rond het beeld blijft voorlopig onopgelost, maar omdat het niet in de weg staat, wordt het niet weggehaald. (VDS) (br.hln)


» Reageer (0)
08-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft Belgen hoopt nog op pensioen voor 65

Helft Belgen hoopt nog op pensioen voor 65

http://static0.hln.be/static/photo/2014/7/12/13/20140708054618/media_xll_6884638.jpg

Het begint de Belg stilaan te dagen dat hij langer moet werken vooraleer hij met pensioen kan gaan. Toch gaat een op de twee er nog altijd van uit voor zijn 65ste te kunnen stoppen. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van het pensioenfonds voor de publieke sector Ogeo, schrijft De Tijd.

Negenzestig procent van de Belgen gaat akkoord met de stelling dat we langer moeten werken voor we met pensioen gaan. Maar de Belg ziet wel liever de anderen dan zichzelf langer werken: vrijwel de helft van de respondenten denkt nog voor zijn 65ste te kunnen stoppen. Die hoop leeft nog sterker in Vlaanderen dan in Wallonië en Brussel.

De onwetendheid blijft groot: 86 procent van de niet-gepensioneerden geeft aan dat ze hun pensioen wellicht beter zouden voorbereiden als ze al van in het begin van de loopbaan jaarlijks een update zouden krijgen van het te verwachten bedrag. Er is ook nood aan meer informatie over de manier waarop het pensioen wordt berekend. De meerderheid (68 pct) vreest dat het pensioen niet toereikend zal zijn om een bevredigende levensstandaard aan te houden. Slechts een kwart is er gerust op. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestolen schilderij Matisse is terug in museum

Gestolen schilderij Matisse is terug in museum

http://static3.hln.be/static/photo/2014/8/0/7/20140708050110/media_xll_6884677.jpg

Twee jaar nadat het gestolen schilderij Odalisk in rode broek van de Franse schilder Henri Matisse opdook in de Verenige Staten, is het weer terug in Venezuela. Daar kwam het gisteren aan. Het schilderij is eigendom van een museum in de Venezolaanse hoofdstad Caracas.

Odalisk in rode broek was in 2002 gestolen. De dieven hingen een vervalsing ervoor in de plaats, wat pas later werd ontdekt. Tien jaar werd er niets vernomen van het schilderij, tot het in een hotel in Miami aangeboden werd aan undercoveragenten van de FBI. De man en vrouw die het doek wilden verkopen werden opgepakt en kregen van een Amerikaanse rechter 33 en 21 maanden cel.

De minister van Cultuur van Venezuela, Fidel Barbarito, nam het schilderij in ontvangst op de luchthaven van Caracas. Volgens hem is het doek in goede staat. "We hebben vernomen dat het werk geen grote schade heeft aan de structuur", zei Barbarito. De randen moeten wel een beetje worden bijgewerkt. Zodra dat is gebeurd, wordt Odalisk in rode broek weer opgehangen in het Museum voor Moderne Kunst in Caracas.

Matisse schilderde het werk rond 1925. Het museum in Caracas kocht het doek in 1981. Het betaalde er toen omgerekend zo'n 350.000 euro voor. Odalisk in rode broek is nu zeker 2,2 miljoen euro waard. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond staat doodsangsten uit om Chevy de kat te passeren

Hond staat doodsangsten uit om Chevy de kat te passeren

Klik op de foto om de video te bekijken

Deze Golden Retriever stond duidelijk niet op de eerste rij toen de portie lef uitgedeeld werd. Doodsbang is hij om Chevy de kat op de trap te passeren. Na een kort afleidingsmanoeuvre toont de Duitse herder hem hoe het wel moet. Maar nog durft Bo-Sox de sprong niet wagen. Uiteindelijk lost de zoon des huizes deze enerverende patstelling met harde hand op. (br.hln)


» Reageer (0)
07-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steve Harley - Make Me Smile

Steve Harley - Make Me Smile

Klik op de foto om ze te beluisteren






Steve Harley (geboren in Deptford (Lewisham, Groot-Londen) als Stephen Malcolm Ronald Nice op 27 februari 1951) is een Britse singer/songwriter.

Harley scoorde in 1973 met zijn band Cockney Rebel een hit met 'Sebastian' en had twee jaar later met 'Make me smile' als Steve Harley and Cockney Rebel nog meer succes. Door de opkomst van punk, new wave en disco verkochten de platen van Steve Harley in de tweede helft van de jaren '70 slechter. Hij vertrok naar de VS, maar slaagde er niet in om daar door te breken. Hoewel hij er een plaat opnam met gerenommeerde namen als Marc Bolan (T-Rex), Bobby Kimball (Toto) en Michael McDonald (Doobie Brothers) vielen de verkoopcijfers tegen. Nadat meerdere comebackpogingen mislukten, had hij in ’83 een hit met het door Mike Batt geschreven liefdeslied ‘Ballerina’. Na hoofdrollen in musicals, waaronder The Phantom of the Opera, en opnieuw gestarte live-optredens trad Harley vanaf de tweede helft van de jaren ’80 weer uit de schaduw. Momenteel presenteert hij het BBC-radioprogramma ‘Sounds of the seventies’.

In 2010 verscheen het album Stranger Comes to Town.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verpleegster had geen idee dat ze voor miljonaire zorgde tot ze 25 miljoen euro kreeg

Verpleegster had geen idee dat ze voor miljonaire zorgde tot ze 25 miljoen euro kreeg

http://static3.hln.be/static/photo/2014/1/16/8/20140707101452/media_xll_6882143.jpg

Hadassah Peri had er geen idee van dat ze zorg droeg voor één van de rijkste vrouwen ter wereld, Huguette Clark. Beide dames hadden weinig gemeen maar zouden al snel twaalf uur per dag samen doorbrengen en dit zeven op zeven. Ze werden onafscheidelijk. Het zou jaren duren vooraleer Hadassah ook maar een dag vrij nam. Twintig jaar later ontving de verpleegster een aanzienlijk deel van het fortuin van Huguette als dank voor haar jarenlange toewijding.

Een levensstijl vol bling bling vond deze miljonaire maar niets. Ze hield zich tientallen jaren op in een ziekenhuiskamer in New York. Huguette kreeg in 1991 te horen dat ze een zeldzame gezichtskanker had en weigerde sindsdien om het hospitaal te verlaten. Ze verbleef gedurende 7.300 opeenvolgende nachten op dezelfde kamer. De meeste familieleden die overleefden, hebben haar zelfs nooit ontmoet. Met haar advocaat communiceerde ze door een gesloten deur. Maar de vriendschap met Hadassah Peri, koesterde ze als geen ander.

Cézanne
Toen de verpleegster Huguette als patiënt kreeg toegewezen, wist ze nochtans niet welk fortuin er achter de schuwe dame schuilging. Maar de kapitaalkrachtige vrouw ging de zorgen van Hadassah steeds meer waarderen en begon haar onder dure cadeaus te bedelven. Ze kocht zeven woningen en een chique Bentley voor haar verzorgster sinds jaren. Ze bood ook een schilderij van Cézanne aan en een antieke viool maar verkocht beide kostbaarheden om zo het geld aan Hadassah te kunnen geven want de verpleegster wist immers niet wat gedaan met zulke waardevolle goederen. Ook met de Bentley durfde ze niet rijden.

Bedreiging
Tegen de tijd dat Huguette kwam te overlijden in 2011, enkele weken voor haar 105de verjaardag, had ze zo'n 25 miljoen euro geschonken aan haar verpleegster. Bovendien kwam haar nog eens 11 miljoen euro toe via de erfenis van Huguette. Voor de gegoede Amerikaanse was dit immers maar klein bier vergeleken met het fortuin dat ze zelf op haar achttiende erfde in 1925 toen haar vader overleed. Ze heeft altijd volgehouden dat geld een "bedreiging voor geluk" vormde. Na een kort huwelijk met rechtenstudent William Gower trok ze zich terug uit het openbare leven. Tachtig jaar lang werd er geen enkele foto van haar genomen. Haar drie appartementen in New York en landhuizen in Connecticut en Santa Barbara bleven tot aan haar dood onbewoond.

Rechtszaak
Voor de negentien familieleden die van Huguette volledig waren vervreemd, was de erfenisregeling echter een brug te ver. Ze begonnen een rechtszaak. Hadassah, zelf getrouwd met een taxichauffeur en moeder van drie kinderen, stemde uiteindelijk toe om de erfenis terug te geven en ook giften ter waarde van vier miljoen euro terug te betalen. De rest mocht ze houden.

Toewijding
Volgens biograaf Bill Dedman, die het opmerkelijke levensverhaal van de rijke dame optekende, was de overigens intelligente Huguette ervan overtuigd dat haar familieleden enkel uit waren op haar fortuin. "Uiteraard had ze gelijk", aldus Dedman. "Ze zochten haar niet op toen ze nog leefde, enkel toen Huguette overleed lieten ze van zich horen terwijl Hadassah beloond werd voor haar jarenlange toewijding." Zo groeide ze wellicht uit tot de rijkste verpleegster ter wereld. Al rijst volgens sommigen ook de vraag of het wel ethisch verantwoord was voor een verzorgster om al die giften zomaar in ontvangst te nemen.

De biografie 'Empty Mansions', geschreven door Bill Dedman en Paul Clark Newell Jr is uitgegeven door Ballantine Books. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders verongelukte man krijgen boete van 109 euro

Ouders verongelukte man krijgen boete van 109 euro

http://static0.hln.be/static/photo/2014/6/12/5/20140707070210/media_xll_6881255.jpg

De ouders van een verongelukte man (29) hebben een boete van De Lijn gekregen omdat een bus een kwartier heeft moeten omrijden door het auto-ongeluk. Ze ­moeten 109,75 euro betalen. De moeder is diep gekwetst.  De Lijn heeft het over een "standaardprocedure".

Kristof Bruininckx (29) verongelukte vijf maanden geleden toen hij 's avonds van zijn werk naar huis reed. Onderweg naar ­Hoboken (Antwerpen) was hij met zijn ­wagen tegen een boom gereden. De rijweg werd zestien minuten afgesloten voor het verkeer, waardoor ook een bus van De Lijn moest omrijden. Vandaag eist de vervoersmaatschappij daarvoor een vergoeding van 109,75 euro.

De brief voor de schadeloos­stelling komt hard aan bij de ouders. Moeder Nicole De Backer barstte in tranen uit toen ze hem in handen kreeg.  "Hoe kan je zo respectloos zijn?", zegt ze. "Ik was razend toen ik het las. Ze namen niet eens de moeite om te ­informeren naar de toestand van mijn zoon. Ik overweeg om die brief terug te ­sturen en er het overlijdensbericht van ­Kristof bij te steken. De Lijn beseft niet hoe hard zo'n ­­bericht aankomt bij nabestaanden."

De Lijn toont begrip voor het verdriet van de ouders. "Zo'n droge standaardbrief komt hard aan", geeft een woordvoerder toe. Toch zullen de brieven voor ongevallen niet worden aangepast. "We kunnen niet checken hoe een verkeersslachtoffer eraan toe is. De privacywet verbiedt ons dat." (br.hln)


» Reageer (0)
06-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Morrison - Have I told you lately that I love you


Van Morrison - Have I told you lately that I love you

Klik op de foto om hem te beluisteren







Van Morrison, volledige naam George Ivan Morrison (Belfast, 31 augustus 1945) is een Noord-Ierse zanger en muzikant die deel uitmaakt van de zogenoemde Belfast Blues. Hij is zanger-tekstschrijver maar ook gitarist en soms speelt hij de harmonica of de saxofoon.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!