Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




03-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dieettip die echt werkt: eet enkel tussen 9 en 17 uur

De dieettip die echt werkt: eet enkel tussen 9 en 17 uur

http://static0.hln.be/static/photo/2014/11/5/11/20141203105029/media_xll_7318811.jpg

Elke dag enkel voeding opnemen in een tijdspanne van acht uur kan je helpen kilo's kwijt te spelen. Ook al eet je dan vette of suikerrijke voeding, toch zul je afvallen. Deze beperking in tijd lijkt namelijk de schade van een ongezond dieet te bestrijden.

Onderzoekers geloven dat het volgen van een strikte tijdsplanning voor je maaltijden het lichaam helpt te voorspellen wanneer het eten zal krijgen, waardoor het beter voorbereid is om calorieën te verbranden. Muizen die vetrijke voeding opnamen in een tijdspanne van acht uur, bijvoorbeeld tussen 9 en 17 uur, waren gezonder en slanker dan hun soortgenoten die evenveel calorieën kregen tijdens een volledige dag. Zelfs wanneer bij de laatste groep de tijdspanne werd beperkt tot 9 uur, speelden de dieren 5 procent van hun lichaamsgewicht kwijt bij de opname van evenveel calorieën.

De wetenschappers denken dat door regelmatig te eten het lichaam kan voorspellen wanneer het energie gaat opnemen. Zo kan het spijsverteringsstelsel synchroniseren met de genen en proteïnes, waardoor het beter calorieën kan verwerken. Het treft ook het evenwicht van bacteriën in de ingewanden die het metabolisme controleren.

De resultaten doen het bewijs groeien dat het moment waarop je eet even belangrijk kan zijn als wat je in je mond stopt. Professor Satchin Panda: "Vaak geven experts de raad om gezond te eten. Maar veel mensen hebben geen toegang tot gezonde producten. Als je in een tijdspanne van acht tot twaalf uur eet, dan ervaar je gezondheidsvoordelen. Dat effect bleef merkbaar tijdens de dagen waarop gezondigd werd. De muizen mochten bijvoorbeeld op weekenddagen zo lang eten als ze wilden." (br.hln)


» Reageer (0)
02-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luc De Vos krijgt zaterdag kerkelijke begrafenis op Gents Sint-Pietersplein

Luc De Vos krijgt zaterdag kerkelijke begrafenis op Gents Sint-Pietersplein

http://static2.hln.be/static/photo/2014/10/12/10/20141201091106/media_xll_7313395.jpg

Luc De Vos schenkt de laatste dans zaterdag om elf uur tijdens een katholieke begrafenis in de kerk op het Gentse Sint-Pietersplein. "Iedereen zal er welkom zijn", zegt zijn broer Eric. Over de precieze omstandigheden waarin de Gorki-zanger stierf, zwijgen familie en beste vrienden. "We zijn nog altijd aan het bekomen". Dat meldt Het Laatste Nieuws.

"Luc is een overtuigd christen", zegt zijn 'grote' zus Nicole twee dagen nadat haar broer stierf in zijn Gentse werkflat. "Hij kwam graag in de kerk. Om na te denken over de dingen. Om gelovig te zijn moet je niet elke week naar de mis gaan, vond hij. 'Wees lief voor mekaar!' Dat was zijn manier van geloven."

En dus is het logisch dat 'Vos' een kerkelijk afscheid krijgt, voorgegaan door de Gentse bisschop Luc Van Looy. "In de kerk zijn 800 stoelen en er kan nog veel meer volk staan", zegt pastoor Dirk De Backer. "En op het plein kan er uiteraard ook veel volk."

Voor de familie De Vos zal het de tweede begrafenis zijn in zeer korte tijd. Zes weken geleden nam Luc samen met zijn vier zussen en twee broers afscheid van hun moeder. "Hij was onze jongste", zegt broer Erik, de peter van Lucs zoon Bruno. "Hij was zot van zijn moeder en zij van hem. Ze is 98 mogen worden, een prachtige leeftijd, maar toch heeft Luc er enorm van afgezien. Hij heeft tot zijn 33ste thuis gewoond, tot hij Sandra leerde kennen. De dood van onze moeder had Luc in zijn greep, hij is er een hele tijd niet goed van geweest."

De dood van zijn moeder moet één van de redenen zijn waarom Luc De Vos zich de voorbije weken liet gaan. In zijn stamcafé zagen ze hem veel minder. Vorige week werd hij twee keer in het ziekenhuis gesignaleerd, verward en met verwondingen in het aangezicht. "Van de trap gevallen", zei hij tegen iemand aan wie hij in de rokerszone een sigaret vroeg. De Gorki-zanger was ook meer dan anders in zijn werkappartement, vlak bij het huis waar hij met Sandra en Bruno woonde.

Vanaf vandaag ligt er in het Gentse stadhuis een rouwregister voor de overleden zanger van Gorki. Burgemeester Termont zal dat om tien uur als eerste tekenen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Béatrice (14) werd vermoord

Béatrice (14) werd vermoord

http://static0.hln.be/static/photo/2014/7/11/7/20141202081025/media_xll_7315672.jpg

Een wandelaar heeft gisternamiddag het lichaam van Béatrice ­Berlaimont gevonden in een bos op 2 kilometer van haar huis. Een bron dicht bij het ­onderzoek is ­formeel: het 14-jarig meisje uit Aarlen dat al tien dagen spoorloos was, is vermoord.

Het parket van Aarlen wilde gisteren niet al te veel toelichting geven. "Moord, zelfmoord of nog iets ­anders: alle pistes worden onderzocht", luidde het kort. Maar later op de avond werd duidelijk dat het meisje "door opzettelijk ­geweld" om het leven is gebracht. Dat zegt een goed geïnformeerde bron.

Sinds Béatrice Berlaimont op ­vrijdagochtend 21 november naar school vertrokken was, werd er niets meer vernomen van het ­meisje. De verdwijning hield het zuiden van ons land al die tijd in haar greep. Honderden buren, ­sympathisanten, militairen en agenten kamden de afge­lopen ­dagen de wijde omgeving uit. ­Affiches werden uitgedeeld en ­iedereen werd opgeroepen uit te kijken. Ook het uitgestrekte bos van Sesselich werd grondig doorzocht, zonder ­resultaat. "En toch is nu op die­zelfde plek het lichaam aange­troffen", aldus nog onze bron, die daaruit concludeert dat het meisje daar pas ná die zoektocht ­gedumpt moet zijn. Ook de eerste bevindingen van de wetsdokter doen ver­moeden dat het ­meisje ­inderdaad vermoord werd.

Vader Vincent ­Berlaimont kon ­gisteren amper een woord uit­brengen door de emoties. "We ­weten niets meer dan dat men ­Béatrice gevonden heeft. Dit is zo hard..." Van de dader(s) ontbreekt nog elk spoor. Vandaag wordt een ­autopsie uitgevoerd. Hopelijk brengt die meer duidelijkheid over wat er ­precies gebeurd is.

Onderzoeksrechter zaak-Dutroux
Magistraat Jacques Langlois neemt de leiding in het onderzoek naar het overlijden van Béatrice Berlaimont. Het gaat om dezelfde onderzoeksrechter die in de jaren 90 meewerkte aan het onderzoek rond kinderbeul Marc Dutroux. Hij erfde dat dossier in oktober 1996 van zijn voorganger Jean-Marc Connerotte. Die laatste werd van het onderzoek gehaald na het zogeheten spaghetti-arrest. Langlois kreeg later ook zelf bakken kritiek voor zijn aanpak in het onderzoek naar een vermeend netwerk rond Dutroux. Zo liet Langlois niet alle haartjes onderzoeken die in de kelder van Dutroux werden gevonden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luc De Vos - Mia

Luc De Vos - Mia

Klik op de foto om hem te beluisteren

Luc De Vos (Wippelgem, 12 juli 1962 – Gent, 29 november 2014) was een Vlaamse zanger van de rockgroep Gorki. Daarnaast was hij ook columnist en schrijver. Hij verscheen regelmatig in Vlaamse televisieprogramma's. De Vos woonde in Gent.
De Vos werd in Wippelgem (gemeente Evergem) nabij Gent geboren in een CVP-gezin als jongste van zeven kinderen. Op zesjarige leeftijd werd hij - net als zijn broers - lid van Chiro Wippelgem, maar zijn Chirocarrière stopte toen die groep in 1976 ontbonden werd. Hij wist op zijn tiende al dat hij popmuzikant wilde worden. Hij studeerde op het Sint-Lievenscollege te Gent
De Vos was getrouwd en had een zoon
Hij maakte met Gorki elf albums, namelijk Gorky, Boterhammen, Hij leeft, Monstertje, Ik ben aanwezig, Eindelijk vakantie, Vooruitgang, Plan B, Homo erectus, Voor rijpere jeugd en Research & Development. Hij werkte ook mee aan de Engelstalige band Automatic Buffalo, samen met Axl Peleman, Reinaert D'Haene en Matthias van der Hallen. Daarnaast schreef hij columns voor de radiozender Studio Brussel en het Gentse stadsmagazine Zone 09/. Hij schreef acht boeken. Het eerste, De verworpenen heeft slechts één uitgave gekend. Het is een bundeling van columns. Het tweede, derde en vierde ("Het Woord Bij De Daad", "De Rest Is Geschiedenis", en "De Volksmacht") zijn (voornamelijk fictieve) autobiografieën, zijn vijfde en laatste is een echte roman geworden en heet "De Laatste Mammoet". Hij schreef voor het eerder vermelde stadsmagazine ook een aantal scenario's voor korte stripverhalen (samen met Lectrr). Deze zijn niet verfilmd.
De Vos overleed op 52-jarige leeftijd in het Gentse appartement dat hij als werkplaats gebruikte. Uit de autopsie bleek dat hij overleden is ten gevolge van een orgaanfalen. Hij overleed op 29 november 2014 rond 17 uur, de dag van de veertiende verjaardag van zijn zoon.


» Reageer (0)
01-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broer Luc De Vos: Hij had het moeilijk

Broer Luc De Vos: "Hij had het moeilijk"

http://static1.hln.be/static/photo/2014/2/13/14/20141130130001/media_xll_7312019.jpg

De familie van Luc De Vos reageert aangeslagen op het overlijden van de zanger. De Vos stierf dan wel een natuurlijke dood, volgens zijn broer Erik had hij het de laatste tijd persoonlijk erg moeilijk. Vooral het overlijden van hun moeder viel heel zwaar, zei de broer aan VTM NIEUWS.

Volgens onze informatie heeft een boezemvriend de zanger dood aangetroffen in de zetel van zijn werkappartement in Gent. VTM beweert echter dat zijn vrouw Sandra het lichaam ontdekt heeft.

In het Gentse stadhuis is vanaf morgen een rouwregister beschikbaar uit eerbetoon aan de Gorki-frontman. De stad heeft van de familie de toestemming gekregen.

Steunbetuigingen
"Op dinsdag 2 december om 10 uur zal het college van burgemeester en schepenen dit als eerste ondertekenen. Het register zal vanaf dan gedurende een week beschikbaar zijn voor steunbetuigingen. Iedereen kan het register in het stadhuis ondertekenen op werkdagen van 8 tot 17 uur", meldt het stadsbestuur.

De Gentse studentenzender Urgent.fm plant woensdag van 14 uur tot 16 uur een muzikaal eerbetoon aan Luc De Vos met onder meer Sioen, Erik Van Biesen en Tom Pintens.

De familie van De Vos wil een grote, publieke begrafenis in Gent. Het tijdstip en de plaats zijn nog niet bepaald.

Rouwregister Evergem
Het Oost-Vlaamse Evergem, de geboortegemeente van Luc De Vos, opent ook een rouwregister v. Dat meldt het gemeentebestuur. Het rouwregister ligt ter ondertekening in het kasteel van Wippelgem.

"Het bestuur van Evergem betuigt zijn medeleven met de familie van Luc. Luc De Vos is geboren in (de woonkern, nvdr.) Wippelgem en groeide daar ook op", meldt het gemeentebestuur.

Het rouwregister kan van dinsdag tot en met vrijdag ondertekend worden in het kasteel van Wippelgem van 10 tot 12 uur en van 15 tot 17 uur. Het rouwregister wordt ondertekend door de burgemeester en schepenen en er is ook een onlinerouwregister op www.evergem.be/mijnevergem. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermiste Béatrice (14) uit Aarlen dood teruggevonden

Vermiste Béatrice (14) uit Aarlen dood teruggevonden

http://static1.hln.be/static/photo/2014/10/10/8/20141201163658/media_xll_7314668.jpg

Het 14-jarig meisje uit Aarlen dat al een tijdje vermist was, is dood teruggevonden. Volgens La Meuse is haar levenloze lichaam ontdekt in een bos niet ver van haar huis. Béatrice Berlaimont vertrok op 21 november naar school, maar kwam daar nooit aan.

Het meisje verliet op vrijdag 21 november rond 7.30u het ouderlijk huis in Schoppach (Aarlen). Ondanks verschillende zoekacties ontbrak sindsdien elk spoor van haar. Dit weekend nog deelden een honderdtal vrijwilligers pamfletten uit in de hoop de tiener te vinden.

Volgens het parket van Aarlen was het weinig waarschijnlijk dat Béatrice thuis weggelopen was en het ging al snel om een "onrustwekkende verdwijning".

Later vanavond zal een persconferentie van het parket plaatsvinden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linde, Sam en Vincent presenteren 'De Warmste Week' van Studio Brussel

Linde, Sam en Vincent presenteren 'De Warmste Week' van Studio Brussel

http://static0.hln.be/static/photo/2014/3/10/2/20141201090754/media_xll_7313597.jpg

Linde Merckpoel, Sam De Bruyn en Vincent Byloo gaan 'De Warmste Week' op Studio Brussel presenteren. Zij zullen een week lang voor het goede doel kamperen in De Schorre in Boom.

'De Warmste Week' wordt afgetrapt op donderdag 18 december om 8.00 uur en eindigt op kerstavond.

Net als bij de vorige editie kunnen luisteraars platen aanvragen voor een goed doel naar keuze. Tijdens de voorbije weken werden 861 goede doelen geregistreerd. Ook de StuBru-presentatoren zelf doen een actie met de verkoop van zogenaamde "warmbandjes", rode zweetbandjes van 2 euro per stuk, op plaatsen waar mensen zelf een actie organiseren en volk verzamelen.

Wie de presentatoren wil steunen en mee de kou wil trotseren, kan zich op de site van de radiozender inschrijven om een nachtje te blijven slapen op De Warmste Camping, op De Schorre in Boom.

Dit jaar kunnen luisteraars geen geld meer naar het glazen huis brengen; ze moeten het overschrijven naar de Koning Boudewijnstichting, de structurele partner van Music for Life. Die maakt dan het geld over aan het aangeduide goede doel.

Op de website van Music for Life kunnen luisteraars een lijst vinden met alle goede doelen waarvoor er een actie georganiseerd kan worden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boezemvriend vond Luc De Vos dood in zetel

Boezemvriend vond Luc De Vos dood in zetel

http://static2.hln.be/static/photo/2014/10/12/10/20141201091106/media_xll_7313395.jpg

Een acuut falen van een aantal vitale organen. Geen kwaad opzet van derden, en ook geen zelfdoding." Het Gentse parket bleef gisteravond vaag over de doodsoorzaak van zanger Luc De Vos (52). Volgens vrienden kampte hij de jongste tijd wel met "ernstige persoonlijke problemen".

De Gorki-frontman werd zaterdagavond rond 17 uur levenloos aangetroffen in zijn appartement in de Kasteellaan in Gent. Een boezemvriend die hem een bezoekje bracht, deed de akelige ontdekking en alarmeerde familie en hulpdiensten. Er kon echter geen hulp meer baten. De zanger zat dood in zijn fauteuil.

Gisternamiddag vond een autopsie plaats. Die bevestigde de eerdere hypothese van een natuurlijk overlijden. Het parket wilde echter geen details geven over de doodsoorzaak en het precieze tijdstip van het overlijden. Uit respect voor de familie en nabestaanden van De Vos. Woordvoerster An Schoonjans hield het bij "een acuut falen van een aantal vitale organen". Dat is zo goed als nietszeggend, want bij iedereen die sterft, falen nu eenmaal vitale organen zoals hart, longen, lever, nieren of hersenen.

Verward
Volgens kennissen en vrienden, onder wie Gents burgemeester Daniël Termont, lag de immer grappige zanger de jongste tijd in de knoop met zichzelf. Twee getuigen meldden dat de zanger woensdag nog werd opgenomen in het Gentse Sint-Lucasziekenhuis. De eerste getuige, een vrouw: "In de rokerszaal vroeg hij een sigaret aan mijn vriend, die er ook gehospitaliseerd was. 'Die sigaret krijg je wel terug als we elkaar eens ontmoeten op café', zei de zanger. Hij had een paar hechtingen in zijn gezicht en deed erg verward." Volgens een tweede getuige had Luc De Vos zwaar gedronken toen hij op het spoeddienst van het ziekenhuis belandde.

Relatie
Een andere kennis vertelt dan weer dat de artiest sinds een tijdje gescheiden leefde van zijn echtgenote Sandra, met wie hij officieel evenwel nog gehuwd was. De zanger woonde sinds kort ook effectief op zijn werkappartement aan de Kasteellaan. Hij zou erg geleden hebben onder de stukgelopen relatie. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rusthuizen straks tot 20 procent duurder

Rusthuizen straks tot 20 procent duurder

http://static3.hln.be/static/photo/2014/8/8/4/20141201044514/media_xll_7313374.jpg

De prijs van een rusthuisverblijf zal de komende jaren onvermijdelijk flink omhooggaan. Dat zegt Zorgnet Vlaanderen, de grootste koepelvereniging van de rusthuizen, in De Standaard, Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. "Wat komt er nog?" Vlaams parlementslid Jan Bertels (sp.a) vraagt minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) om duidelijkheid.

"De overheid snijdt in de subsidies, terwijl de rusthuisbewoners steeds meer zorg nodig hebben. Dat moeten we érgens doorrekenen", zegt Peter Degadt. Volgens Zorgnet Vlaanderen dreigt een stijging tot 20 procent: van gemiddeld 50 tot meer dan 60 euro per dag.

Oorzaak is de besparingen van de regering. "Tot nu kregen we 60 procent subsidies voor de bouw en renovatie van woonzorgcentra, maar die worden geschrapt. Ook de extra middelen die we kregen voor de verzorging van zwaar hulpbehoevende bejaarden vallen weg. Daardoor zullen de kosten fors toenemen." Om die stijging te kunnen doorrekenen, willen de rusthuizen af van de "vaste" verblijfsprijs die nu geldt voor woonzorgcentra. Een rusthuis kan pas haar prijs verhogen als de overheid daarvoor haar goedkeuring geeft.

Vlaams parlementslid Jan Bertels (sp.a) vraagt minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) duidelijkheid te scheppen over de besparingen die de sector nog te wachten staan.

"In verschillende kranten stelt Peter Degadt, gedelegeerd bestuurder van Zorgnet Vlaanderen, dat een prijsstijging dreigt van gemiddeld 50 tot meer dan 60 euro per dag, als gevolg van de besparingen van de Vlaamse regering. Hij verwacht dat die stijging er geleidelijk zal komen. "Ik reken op zo'n vier jaar", zei hij op de VRT-radio.

Sp.a sluit zich aan bij Degadts "alarmkreet". Bertels wijst op het afgesproken besparingspad van de Vlaamse regering, waarbij 247 miljoen euro besparingen op Welzijn voorzien zou zijn. "Wat komt er nog?", vraagt Bertels. "De onduidelijkheid creëert onrust. Minister Vandeurzen moet die onduidelijkheid wegnemen."

De Vlaamse socialist steunt ook het pleidooi van Degadt voor transparantie in de dagprijzen. Concreet breekt Degadt een lans voor een 'prijslijst' op de site van het rusthuis, die aangeeft wat een bewoner krijgt voor de dagprijs. Een algemene website kan dan een vergelijkende tabel geven voor alle rusthuizen. De transparantie zal volgens Degadt voorkomen dat de prijzen onbeperkt omhoog gaan.

Volgens Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) is nog overleg gepland. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra nageslacht bij sommige vlinders door warm najaar

Extra nageslacht bij sommige vlinders door warm najaar

http://static3.hln.be/static/photo/2014/8/13/0/20141129233336/media_xll_7311645.jpg

Het uitzonderlijk warme najaar zorgde bij sommige vlindersoorten voor een extra generatie, zoals bij de argusvlinder. Dit kan evenwel negatieve gevolgen hebben voor de eerste generatie van het jaar daarop. Dat werd gezegd op de vlinderstudiedag van Natuurpunt Studie en de Vlinderwerkgroep van Natuurpunt, met het thema 'Een vlinderwereld in verandering'.

"Algemeen gesteld begon het vlinderjaar in 2013 heel laat en bleef het zwak in de lente, maar het werd nog heel goed in de zomer", zegt Marc Herremans (Natuurpunt). "In 2014 was het net andersom: de lente leverde veel vlinders, de zomer was slechts redelijk, ondanks het warme weer."

De eerste generaties van alle soorten vlogen in 2014 gemiddeld drie weken vroeger dan normaal en ook de tweede en derde generaties waren vroeger. "Als die laatste generatie toch uitkomt, is dat deels een verlies", zegt Wouter Vanreusel (Natuurpunt). "De vlinders die hun levenscylus niet meer kunnen voltooien door koude of gebrek aan bloemen en partners, zijn verloren".

Voorts werd op de studiedag onder meer ook de impact van verstedelijking op dag- en nachtvlinders besproken. Dat blijkt een tweesnijdend zwaard. "Enerzijds creëert de rurale leegloop zeker kansen, maar anderzijds houdt urbanisatie ook tal van gevaren in zoals habitatverlies en -fragmentatie", zegt Thomas Merckx (UCL). Omdat de temperatuur in steden 2 tot 3 graden hoger is dan op het platteland, veranderen de soortengemeenschappen. Door de bijzonder slechte kwaliteit van het landbouwlandschap, doen sommige soorten het nu zelfs beter in stedelijke omgeving (zoals het bruin blauwtje). "Onlangs werd ook aangetoond dat vervuilende stoffen een impact hebben op het gedrag van soorten. Zo lijken bestanddelen uit uitlaatgassen chemisch sterk op bloemaroma's, waardoor soorten als de tabakspijlstaart geen bloemen meer vinden." Lichtvervuiling zorgt er dan weer voor dat poppen een lager gewicht hebben, wat negatieve gevolgen heeft op de volgende levensstadia.

Van de 697 inheemse soorten nachtvlinders is 5 procent uitgestorven, 17 procent is aantoonbaar achteruit gegaan en 64 procent stabiel. Twaalf procent is er dan weer op vooruit gegaan. Bij de dagvlinders lijkt de zeer sterke achteruitgang grotendeels gestopt, maar veel soorten blijven in kritieke toestand. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Black-out: woensdag om 18u wordt het spannend

Black-out: woensdag om 18u wordt het spannend

http://static2.hln.be/static/photo/2014/15/10/12/20141130232027/media_xll_7313172.jpg

Door een brand is de ­kernreactor Tihange 3 ­gisterochtend stil­gevallen. Het is nog niet duidelijk wanneer hij heropgestart wordt. Woensdagavond om zes uur zal de situatie mogelijk al nijpend zijn.

Op de site van de kerncentrale brak gisterochtend brand uit. Hierdoor liggen nu vier van de ­zeven Belgische reactoren stil. Electrabel besliste een tijdje geleden om de geplande onderhoudswerken aan Tihange 3 uit te stellen om de energiebevoorrading "niet onnodig in het gedrang te brengen". Dat is ze nu bijgevolg wel.

De dag met het hoogste verbruik deze week is woensdag, met een verwachte consumptiepiek om 18 uur van iets meer dan 13.250 megawatt. De beschikbare productiecapaciteit op datzelfde ­moment is nu nog slechts 10.594 megawatt. Het tekort kan enkel aangevuld worden met stroom vanuit het buitenland, maar ook bij de hoeveelheid die we kunnen importeren zitten we ­bijna aan het maximum.

"We zijn heel kwetsbaar ge­worden door het uitvallen van ­Tihange 3", geeft Elia-woord­voerster Barbara ­Verhaegen toe. Elia rekent op de "strategische voorraad" uit het plan-Wathelet: 750 megawatt door een opstart van de gascentrales van Vilvoorde en Seraing en 100 megawatt door het verbruik van een aantal grote bedrijven tijdelijk te verminderen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parket: De Vos gestorven door acuut falen van vitale organen

Parket: "De Vos gestorven door acuut falen van vitale organen"

http://static0.hln.be/static/photo/2014/9/11/6/20141129222044/media_xll_7311456.jpg

Het parket van Gent heeft vanavond de resultaten van de autopsie op het lichaam van zanger Luc De Vos vrijgegeven. Volgens de autopsie is het overlijden van de zanger te wijten aan het acuut falen van een aantal vitale organen. Zelfdoding of kwaad opzet zijn dus uitgesloten. Meer info wil het parket niet kwijt uit respect voor de nabestaanden.  (br.hln)


» Reageer (0)
30-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een koude wind

Een koude wind

http://oi49.tinypic.com/2pq0w3n.jpg


Een koude wind
waait door mijn hart
als een bries
van onzuiver lucht
de kilte heeft
mijn hart omringt
met stilte en eenzaamheid
de warmte van de liefde
die ik altijd voelde
in mijn hart
is nu als een
kille grot
de warmte heeft geen vat
Het geruis galmt door
tot hij mijn oren doet trommelen
lieve woorden
hoor ik slechts niet meer
enkel..
het langzaam kloppen
van mijn kille hart..


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leer te luisteren naar het stemmetje in je hoofd

Leer te luisteren naar het stemmetje in je hoofd





Zelfvertrouwen is een enkel een kwestie van je hersenen te trainen. Zelfzekere mensen geloven in zichzelf en krijgen zo wat ze willen. Volgens experts komt dit doordat ze naar hun innerlijke stem luisteren.

Hard oordeel
Je kunt snel je zelfvertrouwen een boost geven door bewust te veranderen hoe je denkt over jezelf en de wereld. Als je gelooft dat je meer kunt bereiken, zul je je positiever voelen en meer kunnen bereiken. We hebben allemaal een innerlijke stem, experts schatten dat we tussen de 150 en 300 minuten zeggen als deze aan het werk is. Vaak is deze innerlijke stem harder dan het oordeel van de meeste mensen.

Negatieve gedachten
Psychologen noemen deze kritiek in je hoofd automatische negatieve gedachten. Deze kunnen veel vormen aannemen, maar we geven enkele voorbeelden:
- Ik kan het niet doen, ik ben niet slim genoeg om te slagen.
- Mensen houden niet van me.
- Ik zal nooit veranderen.
- Iedereen zal met me lachen.
- Het is te moeilijk.

Positief aanmoedigen
Je innerlijke stem kan een lastpak zijn, maar je kan deze negatieve gedachten omzetten in positieve. Psycholoog Michael Mahoney bestudeerde een groep turners die hoopten de kwalificaties voor het Olympische team te halen. Daaruit bleek dat de succesvolste atleten zichzelf aanmoedigden door positief tegen zichzelf te praten. Vertel jezelf dat je het kunt doen en dat je alles zult proberen om dat te bewijzen.

Enkele voorbeelden:
- Ik ben vastbesloten om dit tot een goed einde te brengen.
- Komaan, je kan het.
- Blijf lachen.
- Ik ben veel harder dan mensen denken.
- Denk aan de voordelen wanneer je dit hebt volbracht.
- Blijf zelfzeker.
- Ik heb dit eerder al gedaan, ik kan het nog eens doen.

Herhaal deze mantra's telkens wanneer je het nodig hebt.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zanger Luc De Vos overleden

Zanger Luc De Vos overleden

http://oi59.tinypic.com/4vigp1.jpg

De Vlaamse zanger Luc De Vos is op 52-jarige leeftijd plots overleden. Hij is bekend van hits als 'Mia' en 'Lieve Kleine Piranha'. Hij was ook bekend als columnist en schrijver. Luc De Vos laat een echtgenote en een zoon van 13 jaar achter.

De precieze oorzaak van het overlijden is nog niet gekend en wordt onderzocht. Woordvoerster An Schoonjans, van het parket van Oost-Vlaanderen afdeling Gent, zegt dat er zondagnamiddag een autopsie zal plaatshebben. "Uit de eerste vaststellingen van een wetsdokter blijkt dat er geen uiterlijke sporen van geweld zijn", aldus Schoonjans.

De zanger werd gisterenavond rond 17.00 uur dood aangetroffen in een appartement aan de Gentse Kasteellaan, op honderd meter van zijn woning. Dat appartement gebruikte hij als werkruimte. Het parket opende een onderzoek en de lokale politie kwam ter plaatse. De brandweer werd omstreeks 20.00 uur opgeroepen om het levenloze lichaam met een ladderwagen uit het appartement te halen.

Luc De Vos werd in 1962 geboren in Wippelgem (Evergem), nabij Gent,  als jongste van zeven kinderen. Hij zei zelf altijd dat hij al op zijn tiende wist dat hij popmuzikant wilde worden. Dat lukte ook in 1990 toen zijn band Gorky (later veranderd in Gorki) derde werd tijdens Humo's Rock Rally. In 1991 brak de band echt door met de single 'Anja'.

De Vos maakte met Gorki 11 albums. De single 'Mia' kreeg cultstatus toen het drie keer na mekaar verkozen werd tot nummer 1 in 'De Tijdloze' van Studio Brussel. Het werd ook nummer 1 in een gelijkaardige hitlijst van Radio 1 en werd verkozen tot beste Belgische song in een hitlijst van Radio Donna in 2005.

In interviews liet Luc De Vos zich wel vaker ontvallen dat hij al op zijn tiende jaar wist dat hij popmuzikant zou worden. Over die "baan" zei hij in een kranteninterview zes jaar geleden: "Muziek maken is geen werk, het is een privilege"

Luc De Vos schreef ook columns, onder andere voor radiozender Studio Brussel en het Gentse stadsmagazine Zone 09/ (nu DM.City). Hij heeft ook zeven boeken op zijn naam staan. Zijn laatste worp,  'Paddenkoppenland', was een soort samenvatting van zijn leven. (br.hln)


» Reageer (0)
29-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 jaar en 2,1 miljoen fans op Facebook: is dit het mooiste meisje ter wereld?

9 jaar en 2,1 miljoen fans op Facebook: is dit het mooiste meisje ter wereld?

http://static0.hln.be/static/photo/2014/13/3/12/20141128211237/media_xll_7308762.jpg

De Russische Kristina Pimenova heeft meer dan 315.000 volgers op Instagram en 2,1 miljoen fans op Facebook. Op haar 9 jaar wordt ze al het mooiste meisje ter wereld genoemd.

Kristina's vader is de voormalige Russiche voetbalinternational Pimenov. Hij speelde voor Rusland tijdens het WK van 2002. Het meisje woont in Moskou en doet al sinds haar derde aan modellenwerk, ze heeft al geposeerd voor Vogue, Armani en Dolce & Gabbana. Haar moeder is verantwoordelijk voor haar profielen op sociaalnetwerksites, zij kiest welke beelden van haar dochter opgeladen worden. Vaak geven mannen commentaar op haar lange benen of noemen ze haar babe. Haar mama is er wel altijd bij als Kristina naar shoots trekt.

Op haar Facebookpagina kom je te weten hoe het meisje in het modellenwereldje verzeild is geraakt. "Kristina vergezelde haar mama overal en dan merkten mensen op hoe schattig ze was. Haar moeder besloot een modellencarrière een kans te geven en Kristina vond het catwalkwerk en de fotoshoots meteen leuk. Alle video's en foto's op deze pagina moeten kindvriendelijk zijn. Alles wat niet gepast is voor Kristina's leeftijd zal verwijderd worden."

Tegenstanders zeggen dat de sexy foto's van Kristina pedofielen aantrekt. Want vaak geven mannen commentaar op haar lange benen of noemen ze haar babe. Haar mama is er wel altijd bij als Kristina naar shoots trekt. Ondanks haar jeugdige leeftijd poseert het meisje vaak in hotpants en korte rokjes. (br.hln)

https://www.facebook.com/KristinaPimenova


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeroen Meus stapt uit restaurant Luzine

Jeroen Meus stapt uit restaurant Luzine

http://static0.hln.be/static/photo/2014/12/1/7/20141129071717/media_xll_7309882.jpg

De handtekeningen moeten nog geplaatst worden, maar de beslissing is genomen: Jeroen Meus en zijn vrouw Stéphanie stappen uit Luzine, het restaurant in Leuven dat ze acht jaar samen met twee vennoten runden. "Mijn focus komt volledig op televisie te liggen", zegt de man van 'Dagelijkse Kost' en 'Goed Volk'.

Hij heeft het er emotioneel behoorlijk moeilijk mee, zegt hij eerlijk. Maandag zet Jeroen Meus bij de notaris zijn handtekening om ontslag te nemen als aandeelhouder van Luzine. Samen met zijn vrouw Stéphanie en medevennoot Koen Tossyn stapt hij uit het restaurant waarvan hij acht jaren de chef en het gezicht was. "Ik weet het wel", zegt hij. "Niet alles blijft eeuwig duren. Maar alleen al door erover te praten, krijg ik een krop in mijn keel. Luzine zal altijd mijn kindje blijven. En voor je kind wil je alleen maar het beste."

Kinderen moet je op een gegeven moment loslaten. En dat is precies wat Meus nu met Luzine doet. "Vroeger dan ik zelf had verwacht, maar met het volste vertrouwen dat dit de juiste beslissing is", zegt hij. "Mijn schoonbroer
Didier - de broer van Stéphanie - blijft als enige vennoot over en hij gaat dat heel goed doen. Ik zal hem met raad en daad bijstaan want ik ben van plan om hier nog vaak rond te hangen. Maar terwijl hij vroeger mijn rechterhand was, word ik nu zijn rechterhand. Ik geef de scepter door aan de meest creatieve kok met wie ik ooit heb samengewerkt. De toekomst van Luzine ziet er mooi uit." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boetes voor wie fokt met zieke rashonden

Boetes voor wie fokt met zieke rashonden

http://static0.hln.be/static/photo/2014/0/16/8/20141129064154/media_xll_7310288.jpg

Vanaf januari gaat een ministerieel besluit van kracht van Joke Schauvliege, minister van Landbouw, die ook bevoegd is voor het fokken van rashonden. Honden waarmee gefokt wordt, zullen worden geregistreerd, zodat er een beter zicht komt op de stamboom. Daarnaast komt er een verplicht bloedonderzoek op de fokdieren. Wie met zieke honden gaat fokken, riskeert boetes, zo schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg.

Het lab Dierlijke Genetica van het UZ Gent heeft vorig jaar 23 hondenrassen en de erfelijke problemen in kaart gebracht. De fokdieren van die rassen zullen verplicht worden getest op bepaalde erfelijke aandoeningen.

Zijn ze ziek, dan mag er niet meer mee gefokt worden. Dat zal gecontroleerd worden door inspecteurs. Wie het niet navolgt, kan een boete krijgen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iets voor onder jouw kerstboom, deze gouden camera van 33.290 euro?

Iets voor onder jouw kerstboom, deze gouden camera van 33.290 euro?

http://static2.hln.be/static/photo/2014/6/4/14/20141128174628/media_xll_7309154.jpg

Deze camera is er eentje voor de happy few. De gouden Nikon SLR komt met een prijskaartje van 33.290 euro. De body van de camera is met 24-karaats goud bekleed, net als de lenskap. Het hebbeding komt in een met goud bezette koffer van Zero Haliburton.

Brikk, een bedrijf dat luxegoederen aanbiedt, maakt slechts 77 dergelijke camera's. Brikk haalde inspiratie voor de gouden camera bij de goudkleurige body van de Nikon FM uit 1977, vandaar het aantal dat ze nu maken. Waar je hem kan kopen? Als je 'm kan kopen, heb je wellicht personeel om dat uit te dokteren. (br.hln)


» Reageer (0)
28-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechter gelooft niet dat hond te hard reed

Rechter gelooft niet dat hond te hard reed

http://static3.hln.be/static/photo/2014/2/1/14/20141128095918/media_xll_7308029.jpg

Een Engelsman is in Durham tot dertien maanden cel veroordeeld wegens veel te hard rijden, wat volgens de veroordeelde de schuld was van zijn hond Buster.

Wegpiraat Jordan Winn (23) reed vorig jaar volgens een agent met circa 150 kilometer per uur door een woonwijk en ramde bijna een auto waar een echtpaar, hun kind van drie jaar en een tienjarig nichtje in zaten. Winn probeerde aan een politieauto die hem achtervolgde te ontkomen, maar hij stopte uiteindelijk toch en legde de agenten uit waarom de auto zo hard ging: zijn hond Buster was onrustig geworden en kwam bij zijn voeten klem te zitten met het achterwerk op het gaspedaal.

Winn heeft deze stelling de hele rechtszaak volgehouden. De rechter noemde dit excuus belachelijk en bepaalde dat het buitengewoon gevaarlijke rijgedrag niet te wijten was aan de Staffordshire bull terrier Buster, meldt SkyNews. Winn mag drie jaar geen auto besturen. Hij had eerder al een rijverbod opgelegd gekregen wegens roekeloos rijden. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!