Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




20-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Licht op groen voor tuinbrug over Thames in Londen

Licht op groen voor tuinbrug over Thames in Londen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/2/9/1/20141219224116/media_xll_7357201.jpg

De burgemeester van Londen heeft de plannen voor een tuinbrug over de rivier Thames definitief goedgekeurd. De bouw van de brug, de negentiende die de oevers van de Thames in de Britse hoofdstad verbindt, zou volgend jaar kunnen beginnen. De kost ervan wordt geraamd op 175 miljoen pond (222 miljoen euro).

De tuinbrug, met een lengte van 366 meter, zou een plaats krijgen tussen Waterloo Bridge en Blackfriars Bridge. Volgens een persbericht van burgemeester Boris Johnson zullen er op de nieuwe brug "270 bomen staan, net als struiken, klimplanten, heggen en bloemen". De constructie zal elke dag gratis te betreden zijn, via liften aan beide zijden, van 6 uur tot middernacht.

"De tuinbrug zal een fantastische nieuw baken vormen voor Londen en een steun voor de heropleving en de economische groei op beide oevers van de Thames", zegt burgemeester Johnson. "Hij zal een verrukkelijke oase van rust creëren in het hart van onze stad en de plannen om meer mensen aan het wandelen te krijgen, een duw in de rug geven." Er worden zeven miljoen wandelingen per jaar over de brug verwacht.

De Garden Bridge is ontworpen door de Britse architect Thomas Heatherwick, die bijvoorbeeld ook de schaal creëerde voor de olympische vlam van de Spelen in Londen in 2012.

De tuinbrug, die in 2018 af zou moeten zijn, wordt de negentiende brug over de Thames in Londen. De meest recente brug is de Millennium Bridge, een stalen voetgangersbrug die in 2001 geopend werd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist je dat de afwasmachine ook dit kan poetsen?

Wist je dat de afwasmachine ook dit kan poetsen?

http://static1.hln.be/static/photo/2014/16/4/6/20141127121414/media_xll_7305516.jpg

Je vaatwasmachine kan je leven heel wat makkelijker maken, het internet is gevuld met tips over de verborgen talenten van je afwasmachine. Dit toestel kan je helpen bij het reinigen van een vuil toetsenbord of een grote hoeveelheid aardappelen.

De Britse krant Daily Mail testte de populairste trucjes uit en zegt welke lastige taakjes echt makkelijker worden dankzij de vaatwas.

Als je eerst de modder van je laarzen veegt en dan de binnenzolen eruit haalt, kun je ze op hun kant in het bovenste rekje van je afwasmachine leggen. Het resultaat zijn propere schoenen. Een nadeel is dat ze erg nat zijn en toch 24 uur nodig hebben om te drogen. Veel makkelijker is om je laarzen snel af te spuiten met water en daarna proper te borstelen.

Een toetsenbord poetsen is geen sinecure. Om gesukkel te voorkomen, kun je het in de vaatwas leggen. Je mag wel geen detergent gebruiken en het bord moet twee dagen drogen voor je het terug gebruikt om een ramp te voorkomen. Experts waarschuwen wel dat het binnenwerk van een toetsenbord erg gevoelig is, dus dit onderdompelen in water is volgens hen niet het beste idee.

Fruit en groenten kunnen je ook kuisen in de vaatwas. Als je bijvoorbeeld confituur wil maken, kun je zo heel wat tijd besparen. Ook kun je perfect zo aarde van aardappelen verwijderen.  Let er wel bij op hoe je alles plaatst. Het is belangrijk de vuilste groenten en fruit onderaan te leggen, zodat het weggespoelde vuil de andere inhoud zo min mogelijk raakt.

Speelgoedfabrikanten beweren dat de vaatwas het perfecte toestel is om modder en ander vuil van plastic speelgoed te krijgen. Het probleem is dat speeltjes klein zijn en veel verschillende verwijderbare onderdelen hebben. De beste manier om alles heel en volledig te houden, is het speelgoed in stoffen zakjes te stoppen. Deze methode is minder efficiënt voor badspeeltjes. Barbiepoppen, en zeker de perfecte kapsels, komen een beetje vreemd uit de afwasmachine.  

Ook stof en spinnenwebben op glazen lampenkappen en andere lichtornamenten kun je zo verwijderen. Fijn glas of stukken met gouden versieringen stop je beter niet in het toestel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is de verrassende dader van jouw muggenbeten

Dit is de verrassende dader van jouw muggenbeten

http://static2.hln.be/static/photo/2014/12/14/3/20141219125944/media_xll_7356033.jpg

Niet de bekende huissteekmug heeft het op ons gemunt, maar zijn tweelingzusje zorgt voor de meeste overlast. Ongeveer 70 procent van de muggenbulten wordt veroorzaakt door deze variant.

Dat staat in een onderzoek van muggendeskundigen van de universiteit van Wageningen, dat vandaag op de Nederlandse Entomologendag wordt voorgesteld. De onderzoekers hebben 581 platgeslagen muggen onderzocht die in de eerste weken van september zijn opgestuurd. Ook analyseerden zij bijna duizend waarnemingen.

Vorig jaar werd nog aangenomen dat het tweelingzusje alleen ondergronds voorkwam. Nu blijkt de tweelingmug veel vaker mensen steekt dat de gewone huissteekmug.

Dat komt omdat de molestus variant een grote voorkeur heeft voor bloed van zoogdieren, terwijl de gewone mug het liefst vogels steekt. De molestus variant blijft in tegenstelling tot de gewone mug in de winter actief.

Muggen kunnen ernstige ziektes overbrengen zoals het West-Nijlvirus en knokkelkoorts. Dat is tot nu toe in Nederland niet voorgekomen, maar onderzoekers en de overheid houden de opkomst van nieuwe muggensoorten scherp in de gaten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De stad die geen boetes uitdeelt, maar kerstkaartjes

De stad die geen boetes uitdeelt, maar kerstkaartjes

http://static0.hln.be/static/photo/2014/12/11/3/20141220035548/media_xll_7357458.jpg

Het was waarschijnlijk even schrikken voor de 27-jarige Christina Olbert toen ze van op afstand een briefje onder haar ruitenwissers zag steken. In plaats van een boete werd de vrouw echter op een aangename verrassing getrakteerd, want de politie in het Duitse Walldorf knijpt voor de feestdagen een oogje dicht. Dat schrijft het Duitse Bild.

Een fikse boete voor illegaal parkeren had de kerstpret flink kunnen bederven, maar de plaatselijke politie bleek het om die reden bij een waarschuwing te houden. "Prettige feestdagen", staat onderaan het briefje nog te lezen.

http://static1.hln.be/static/photo/2014/13/12/4/20141220035912/media_xll_7357459.jpg



De vrouw zond de foto's van de kerstwensen naar de Duitse krant Bild. (br.hln)


» Reageer (0)
19-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindejaarsvuurwerk Gent in teken van Luc De Vos

Eindejaarsvuurwerk Gent in teken van Luc De Vos

http://static2.hln.be/static/photo/2014/16/13/1/20141219121135/media_xll_7356151.jpg

Het eindejaarsvuurwerk in Gent brengt op 31 december hulde aan Luc De Vos, de overleden frontman van Gorki. Groep Vangelabbeek uit Lanaken zorgt ervoor dat de knallen gelijklopen met de muziek van Gorki. Vanaf 23 uur zal er aan de Veerkaai, waar het vuurwerk dit jaar gevolgd kan worden, achtergrondmuziek weerklinken van Luc De Vos.

Op een groot ledscherm worden foto's en teksten van hem geprojecteerd. "Het moet een feestje worden ter ere van hem. Iedereen weet dat hij van feestjes hield", zegt schepen van Cultuur Annelies Storms. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drink dit en je slaapt bijna 90 minuten langer

Drink dit en je slaapt bijna 90 minuten langer

http://static2.hln.be/static/photo/2014/14/13/11/20141219142353/media_xll_7356491.jpg

Zet je doos kamillethee maar aan de kant. Nieuw Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat de dagelijkse consumptie van kersensap helpt 84 minuten per nacht langer te slapen.

Onderzoekers aan de universiteit van Louisiana lieten zeven volwassenen die kampten met slapeloosheid 0,4 liter kersensap per dag drinken gedurende twee weken. De twee volgende weken namen ze geen sap op maar wel een placebodrankje. Daaruit blijkt dat het sap van deze vruchten leidt tot 84 minuten extra slaap per nacht.  

Kersensap is een natuurlijke bron van de stof melatonine, dit natuurlijke hormoon stimuleert een gezonde biologische klok. Het aminozuur tryptofaan heeft hetzelfde effect. De rode pigmenten in kersensap bevatten een enzym dat ontstekingen beperkt en de afbraak van tryptofaan vertraagt, daardoor is de stof langer werkzaam in je lichaam. Vooral de variant Montmorency is rijk aan deze bestanddelen.

Je kampt met slapeloosheid als je meer dan drie nachten per week moeite hebt om te slapen. Professor Greenway gelooft dat het sap een veiligere manier is om je slaapkwaliteit te verbeteren, omdat je geen risico loopt op bijwerkingen. Pillen verhogen bijvoorbeeld de kans op valpartijen bij ouderen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuw blijft uit, skivakanties vallen in het water

Sneeuw blijft uit, skivakanties vallen in het water

http://static2.hln.be/static/photo/2014/8/11/12/20141219100226/media_xll_7355877.jpg

Vlak voor de grote uittocht zijn de Alpen nog zo groen als gras. Steeds meer wintersporters houden via sneeuwsites en ski-apps angstvallig de weerberichten in de gaten. Last minutes naar de sneeuwloze skigebieden kan je voor een prikje boeken.

Er ligt amper sneeuw in skigebieden. En het beetje dat valt, smelt door te hoge temperaturen en regenbuien. "We hebben heel veel mensen op de site die naar het weerbericht kijken", zegt Arjen de Graaf, ski-expert van wintersporters.nl.  "Tienduizenden keren per dag worden de kaarten met sneeuwhoogtes en weerberichten bezocht.''

Te warm
Niet zo verwonderlijk. In laaggelegen gebieden is tot wel driekwart van de skiliften dicht. In Frankrijk zelfs meer dan 90 procent. Zelfs met sneeuwkanonnen lukt het niet een fatsoenlijke piste aan te leggen. Te warm. Het sneeuwt niet, het regent. In Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en Italië ligt amper sneeuw in de lagergelegen skigebieden. Iedereen trekt hogerop, waardoor er vaak files ontstaan aan de skiliften.

Gok
Eigenlijk is skiën met kerst een gok. De Graaf houdt zijn hart vast voor wie vandaag of morgen vertrekt. "In de tweede vakantieweek wordt het wat beter. Of je moet hoog gaan. Boven de 2000 meter is het prima. Ook nu. Als je volgende maand gaat, kun je overal skiën.''

Wie heeft geboekt bij een reisorganisatie met 'sneeuwgarantie' kan omboeken naar een hogergelegen skigebied of soms zelfs het geld terugkrijgen. Maar dat ligt niet altijd even makkelijk. Elke reisorganisator hanteert andere regels en daar wordt niet van afgeweken. De touroperators willen zo ook vermijden dat klanten lukraak en op het laatste ogenblik willen annuleren of omboeken.

Beter wachten tot krokusvakantie
Dat er op veel plaatsen dit jaar weinig sneeuw is gevallen, is geen uitzondering, zo blijkt uit de statistieken. "De kerstvakantie is nooit sneeuwzeker", zeggen weerkundigen. "December is altijd een spannende maand", beaamt Roel Van den Bekerom van Wintersporters.be. "Wil je zekerheid, kies dan voor een hoger gebied of stel je trip uit naar de krokusvakantie." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woordenboekverkoop blijft dalen, zij het minder sterk

Woordenboekverkoop blijft dalen, zij het minder sterk

http://static0.hln.be/static/photo/2014/5/16/14/20141218132658/media_xll_7353689.jpg

Het klassieke papieren woordenboek wordt elk jaar minder verkocht en moet het vooral nog hebben van scholen waar leerlingen geen gebruik mogen maken van een digitaal woordenboek tijdens de examens. Dat zegt de Nederlandse nieuwswebsite NRC Q na een bevraging naar aanleiding van het Groot Dictee der Nederlandse Taal van woensdagavond.

In Nederland werden dit jaar tot en met november 5 procent minder woordenboeken verkocht in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, in Vlaanderen zelfs 8 procent minder. De daling is wel kleiner dan de jaren voordien.

In het Nederlandse taalgebied zijn momenteel nog maar twee woordenboekmakers actief, waar er enkele jaren geleden nog vier waren. Enkel Unieboek - Het Spectrum (Prisma) en Van Dale blijven nog over. Zij zien de verkoop van het klassieke papieren woordenboek al jaren afnemen, al blijft papier voorlopig wel nog verantwoordelijk voor ruim de helft van de omzet. Dat is echter voornamelijk te danken aan scholen en aan pockets, die een pak vlotter blijken te verkopen dan reguliere, 'dikke' edities.

Op het vlak van omzet was de daling van de woordenboekenverkoop dit jaar nog duidelijker: met 8 procent in Nederland en 14 procent in Vlaanderen. In 2012 en 2013 ging die omzet bovendien ook al met respectievelijk 15 en 20 procent (Nederland) en 18 en 17 procent (Vlaanderen) achteruit. Dat de omzetkrimp dit jaar iets kleiner is, zou onder meer te danken zijn aan nieuwe initiatieven om woordenboeken hipper te maken zoals fluorescerende covers (Prisma) en het volop mikken op de digitale markt, naast 'bijverdiensten' zoals de boekenreeks en scheurkalenders van 'Taalvoutjes' (Van Dale). (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bevestigd: wie zich jonger voelt, leeft langer

Bevestigd: wie zich jonger voelt, leeft langer

http://static0.hln.be/static/photo/2014/13/2/4/20141219084404/media_xll_7355749.jpg

Jong van geest en met een roze bril door het leven stappen: de volksmond weet al langer dat het een succesrecept is voor een langer leven. Maar nu geeft de wetenschap het cliché ook gelijk. Onderzoekers aan de University College London ontdekten dat wie zich jonger voelt dan zijn echte leeftijd, 41 procent minder kans heeft om te sterven in de komende 8 jaar.

Hun bevindingen publiceerden ze in het Amerikaanse vaktijdschrift JAMA Internal Medicine. De onderzoekers volgden 6.500 Britten van 52 jaar en ouder, met een gemiddelde leeftijd van 65,8 jaar. Van de deelnemers die zich ten minste drie jaar jonger voelden dan ze in werkelijkheid waren, overleed 14,3 procent binnen acht jaar. Bij mensen die zich minimum één jaar ouder voelden was dat maar liefst 25 procent. Opmerkelijk is dat een ruime meerderheid van de ondervraagden zich jonger voelt, namelijk zeven op tien personen. Een kwart voelt zich exact zijn kalenderleeftijd, en slechts 5 procent voelt zich ouder. (br.hln)


» Reageer (0)
18-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europees Hof: Zwaarlijvigheid kan een handicap zijn

Europees Hof: "Zwaarlijvigheid kan een handicap zijn"

http://static0.hln.be/static/photo/2014/12/13/1/20141218171258/media_xll_7353601.jpg

Zwaarlijvigheid kan beschouwd worden als een handicap als het de betrokkene belet volledig aan het beroepsleven deel te nemen. Dat stelt het Europees Hof van Justitie donderdag in een arrest.

Het Hof deed uitspraak in de zaak van een Deen die werkte als kinderoppas in dienst van de gemeente. In 2010 werd hij ontslagen en hoewel er een andere reden werd opgegeven, kwam zijn zwaarlijvigheid daarbij wel ter sprake. De vakbond stapte naar de Deense rechtbank, die op zijn beurt het Europees Hof om verduidelijking verzocht.

Het Hof stelt dat in het Unierecht geen sprake is van discriminatie op grond van zwaarlijvigheid in het bijzonder. Er is wel een verbod op discriminatie van personen met een handicap. Het Hof oordeelt dat de zwaarlijvigheid van de werknemer onder het begrip handicap valt, als ze leidt tot een beperking die het gevolg is van aandoeningen die de persoon kunnen beletten volledig en op voet van gelijkheid aan het beroepsleven deel te nemen. Het is aan de nationale rechter om te oordelen of de zwaarlijvigheid van de kinderoppas hieronder valt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stroomfactuur op 1 januari tot 35 procent duurder

Stroomfactuur op 1 januari tot 35 procent duurder

http://static3.hln.be/static/photo/2014/5/12/12/20141218075343/media_xll_7352682.jpg

De elektriciteitsrekening van elke Vlaming stijgt op 1 januari 2015 met gemiddeld 11 tot zelfs 35 procent. Dat heeft alles te maken met de verhoging van de distributienettarieven die vrijdag worden goedgekeurd door de VREG.

Dat er vanaf 1 januari een fikse prijsverhoging van uw elektriciteitsfactuur zit aan te komen is geen verrassing. De twee netbeheerders in Vlaanderen, Eandis en Infrax, zitten op een gigantische schuldenberg die onder meer is veroorzaakt door de subsidies voor zonnepanelen. De twee netbeheerders konden die kosten tot nu toe niet doorrekenen omdat de distributienettarieven bevroren waren tot het einde van 2014.

Eerder al waarschuwde de SERV, de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen, voor tariefverhogingen tot 30 procent. Uit betrouwbare bronnen bij meerderheid én oppositie in het Vlaams Parlement, lijkt het er op dat de elektriciteitsfactuur gaat stijgen van gemiddeld 11 tot gemiddeld 35 procent al naar gelang de intercommunale waar de verbruiker is aangesloten. Bij de intercommunales die bij Infrax zijn aangesloten (hoofdzakelijk in de provincie Limburg, Vlaams-Brabant en Antwerpen) zou de stijging oplopen tot 35 procent. De intercommunales die zijn aangesloten bij Eandis zouden de prijsstijging beperken tot gemiddeld 11 procent. Dat heeft te maken met het feit dat Eandis in 2011 nog een tariefverhoging heeft doorgevoerd en Infrax niet. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijfmaal minder wiegendoden in 20 jaar tijd

Vijfmaal minder wiegendoden in 20 jaar tijd

http://static3.hln.be/static/photo/2014/10/4/3/20141218070108/media_xll_7353048.jpg

Wiegendood komt in ons land vijf keer minder voor dan twintig jaar geleden. De statistieken van de doodsoorzaken die het Agentschap voor Zorg en Gezondheid zopas publiceerde, maken gewag van 19 overlijdens in 2012 door het 'Sudden infant death syndrome'. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

"Dat cijfer naar nul herleiden, zal ons nooit lukken, maar 20 jaar geleden kwam wiegendood nog vijf keer vaker voor in Vlaanderen", zegt Gunnar Naulaers van het UZ Leuven. De gunstige evolutie is volgens de professor toe te schrijven aan de voorzorgsmaatregelen die steeds meer ouders in acht nemen zoals baby's op hun rugje te laten slapen en niet roken tijdens en na de zwangerschap. De alarmtoestellen uit de babywinkels spelen niet mee. "Het zijn stuk voor stuk 'uitvindingen' die in de jaren 80 niet heilzaam bleken en nu hun weg gevonden hebben in de commerciële wereld", aldus Naulaers. (br.hln)


» Reageer (0)
17-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vrouw van 300 kilo: Ik voel me een vies monster

De vrouw van 300 kilo: "Ik voel me een vies monster"

Klik op de foto om de video te bekijken


Leven met een lichaam dat 300 kilo weegt, we kunnen het ons amper voorstellen. Toch is het de realiteit voor de 24-jarige Amber. De vrouw weegt zo veel dat ze amper kan staan. "Ik voel me een vies, walgelijk monster", klinkt het.

Volgende maand begint het programma 'My 600-lb life' - vrij vertaald 'mijn leven van 300 kg' - aan zijn derde seizoen. Een van de deelneemsters is Amber, een 24-jarige vrouw uit Troutdale, Oregon. De vrouw weegt 660 pond, een dikke 300 kilogram.

Amber is op haar jonge leeftijd al zo morbide obees dat ze niet langer dan een paar minuten kan rechtstaan, laat staan wandelen. Haar hele lichaam doet pijn. "Mijn rug doet pijn, mijn schenen doen pijn", vertelt ze in een preview van het programma. "Ik moet me al zittend baden, anders lukt het niet."

De jonge vrouw weet dat ze zichzelf langzaam vermoordt met haar eetgewoontes, maar vreest dat ze zelf niet kan veranderen. Ze moest haar job al opgeven en is nu volledig afhankelijk van haar ouders, bij wie ze inwoont. "Ik voel me miserabel en gevangen. Ik heb mezelf en mijn ouders teleurgesteld."

In de serie zal Amber een levensgevaarlijke maagoperatie ondergaan om haar gewicht naar beneden te halen. Of ze daarna de goede kant opgaat, is nog niet bekend. Als ze dat niet doet, is ze volgens dokters echter een vogel voor de kat. "Ze zal sterven als ze niet afvalt", klinkt het. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Droombruiloft voor terminale bruidegom dankzij Facebook

Droombruiloft voor terminale bruidegom dankzij Facebook

http://static3.hln.be/static/photo/2014/10/15/3/20141217135423/media_xll_7351053.jpg

Erikjan Peels (30) en Yvette Maas (26) uit het Nederlandse Nuenen willen dolgraag trouwen. Tijd om te plannen en te sparen hebben ze niet, de bruidegom in spe heeft namelijk niet lang meer te leven door een hersentumor. Maar, dankzij twee vrijwilligers kunnen zij maandag al trouwen. Bijna kosteloos met alles erop en eraan.

Yvette wil niets liever dan naar het altaar worden gebracht door haar vader, schrijft Omroep Brabant. Door gebrek aan geld en de ernstige gezondheidsproblemen van haar aanstaande leek deze droom in duigen te vallen. Veel tijd om te plannen hebben ze ook niet.

Dankzij Kara Ernest uit Eindhoven is de droombruiloft van het stel nu toch binnen handbereik. De jongedame uit Eindhoven kende Erikjan en Yvette voorheen niet eens, maar was direct geraakt toen zij het verhaal via vrienden vernam. Samen met Stephanie van Vlerken, een vriendin van het stel, besloot ze een facebookactie te starten met een hartverwarmende oproep om "de hartewens" van de twee mogelijk te maken.

Binnen drie dagen geregeld
Nog geen week geleden plaatste Kara het bericht en binnen drie dagen was de bruiloft kosteloos en van A tot Z georganiseerd. Van make-up tot kapsters en van een drukkerij tot fotograaf, de hulp kwam razendsnel en uit alle hoeken.

De initiatiefneemster is diep ontroerd door de vele "overweldigende" reacties. "Trots op mijn netwerk, geraakt door de spontane betrokkenheid uit onverwachte hoeken, zonder ook maar ergens een commerciële input te proeven, staat iedereen klaar,'' schrijft ze.

Roze wolkje
Vooral het feit dat onbekende mensen een helpende hand boden, raakt de Nederlandse diep. "Het zwarte gat waar zij in leven is de afgelopen week lichtgrijs gekleurd doordat er stiekem af en toe een roze wolkje voorbij kwam.' Het is wel heel dubbel allemaal'', vertelt Kara aan Omroep Brabant. "Aangezien Yvettes vader ook ongeneeslijk ziek is, is het fantastisch dat haar droom toch werkelijkheid gaat worden."

Huwelijksnacht
De bruiloft stond gepland voor 14 januari, maar omdat de gezondheid van Erikjan steeds verder achteruitgaat is 'de dag van hun leven' verschoven naar 22 december. De plechtigheid zal plaatsvinden in een lokaal restaurant en het stel krijgt zelfs een officiële huwelijksnacht. Een plaatselijk hotel bood hen de bruidssuite aan.

De toekomstige bruid is in de zevende hemel. "Zo trots en blij dat wij op 22-12-2014 elkaar het jawoord gaan geven. Het wordt onvergetelijk!'', schrijft Yvette op haar facebookpagina (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schildpad helpt maatje uit de nood

Schildpad helpt maatje uit de nood

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Vriendschap kan toch mooi zijn, en soms ook handig. Deze schildpad raakte, om een onduidelijke reden, in een vervelende situatie terecht. Het dier lag namelijk hulpeloos op zijn rug, tot een kameraadje kwam helpen. Onder het gejuich van een bende toeschouwers duwt de tweede schildpad het dier weer op zijn poten.  (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is de wraak van een vrouw op haar overspelige man en haar tweelingzus

Dit is de wraak van een vrouw op haar overspelige man en haar tweelingzus

http://static3.hln.be/static/photo/2014/2/0/0/20141217135711/media_xll_7351140.jpg

Ting Su (29) kroonde zichzelf tot koningin van de wraak door haar man en haar tweelingzus met wie hij een affaire had, naakt achter te laten op een drukke parking.

Cheng (30) had zich zijn affaire met de tweelingzus van zijn vrouw wellicht anders voorgesteld. Hij werd door zijn vrouw betrapt toen hij poedelnaakt met zijn maîtresse/schoonzus in de auto zat op een drukke parking. In een vlaag van paniek stapte het koppel uit de auto, waarna Ting Su prompt in de auto stapte en wegreed.

Getuige You Meng vond het voorval erg grappig: "Iedereen begon het tafereel te filmen. De man riep en bonkte met zijn vuist op het raam van de wagen, maar zij reed gewoon door", aldus Meng.

Ting heeft ondertussen de scheiding aangevraagd. Ze ontdekte de affaire tussen haar man en haar zus nadat ze zelf een tweeling op de wereld had gezet. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is het meest romantische cadeau (en het is gratis)

Dit is het meest romantische cadeau (en het is gratis)

http://static1.hln.be/static/photo/2014/10/13/6/20141217103949/media_xll_7350711.jpg

Een romantische Ier heeft zijn vriendin verrast met mogelijk het schattigste cadeautje ter wereld. Hij schreef haar namelijk 365 liefdesbriefjes, eentje voor elke dag van het jaar, en stopte ze in een pot.

De schattige schrijfels zijn onderverdeeld in drie categorieën 'momenten en herinneringen', 'citaten en liedjesteksten' en 'redenen waarom ik van je hou'. De bedoeling van deze briefjespot is de gelukkige ontvangster elke dag van het jaar op te vrolijken.

"Ik ken mijn vriendin nu al acht jaar, dus ik heb genoeg materiaal. Ze was euforisch toen ze het kreeg, er kwamen zelfs traantjes aan te pas. Dat had waarschijnlijk te maken met de eindeloze hoeveelheid leesmateriaal dat ze nog voor haar had. Na 230 briefjes begon ik wel last van mijn pols te krijgen, maar de pijn was haar reactie helemaal waard."  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft NASA het bewijs van leven op Mars gevonden?

Heeft NASA het bewijs van leven op Mars gevonden?

http://static1.hln.be/static/photo/2014/2/12/14/20141217071101/media_xll_7349639.jpg

De wetenschap heeft zopas een belangrijke stap gezet in de zoektocht naar leven op andere planeten. Ruimterobot Curiosity, eigendom van NASA, heeft een piek in de uitstoot van methaan op Mars gemeten, wat wijst op de aanwezigheid van levende organismen. Ook werd voor het eerst definitief bewijs van organische moleculen gevonden.

Dat er op Mars een kleine hoeveelheid methaan aanwezig is, was al bekend. Het ging echter over zo'n kleine gehaltes dat dat niet echt als een aanwijzing voor leven werd beschouwd. De wetenschappers van NASA die zich met Curiosity bezighouden meldden vandaag echter dat de dure robot - goed voor zo'n 2,5 miljard dollar - een piek kon opmeten.

De wetenschappers hebben geen enkel idee waar het methaan vandaan komt, maar het zou wel eens kunnen wijzen op het bestaan van levende organismen op de rode planeet. De meest logische verklaring voor de aanwezigheid van methaan is immers dat het werd aangemaakt door bacteriën.

Olievelden of koeien
Op onze planeet komt CH4 in de natuur voor in samenhang met aardolie. Het wordt ook aangemaakt door bacteriën in de voormagen van runderen. Het idee dat er olievelden of koeien op Mars voorkomen, lijkt evenwel vergezocht.

De wetenschappers baseren zich voor hun vaststelling dat methaan op regelmatige basis op de Rode Planeet wordt uitgestoten, op meer dan twintig maanden van informatieverwerking. Curiosity stelde het methaan vast in de krater van Gale, waar de jeep in augustus 2012 plaats vatte.


De NASA meldde ook dat Curiosity verschillende Martiaanse chemicaliën heeft ontdekt in het poeder dat de robot uitboorde uit de Cumberland-rots. Het gaat om de eerste definitieve ontdekking van organische elementen in het Marsoppervlak. Het is wel niet duidelijk of die organismen zich op Mars zelf hebben gevormd of er gekomen zijn door een meteorietinslag.

Organische moleculen zijn geen bewijs van leven op Mars. Maar ze zijn op aarde wel de bouwstenen van alle leven en hun aanwezigheid wordt dan ook algemeen beschouwd als een absolute voorwaarde voor leven op Mars. (br.hln)


» Reageer (0)
16-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yoga is even goed voor het hart als joggen

Yoga is even goed voor het hart als joggen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/8/2/9/20141216151304/media_xll_7348524.jpg

Yoga is een goede manier om jezelf te beschermen tegen hartziekten, zeker wanneer je meer intensieve sporten niet aankan. Dat suggereren de resultaten van een Nederlandse studie.

Het Nederlandse onderzoeksteam bestudeerde 37 rapporten waar in totaal 3000 mensen aan meewerkten. Professor Myriam Hunink van de Erasmusuniversiteit in Rotterdam onderzocht de invloed van yoga op de gezondheid van het hart. In vergelijking met een passieve levensstijl had yoga aanzienlijke voordelen, het werd in verband gebracht met een lager risico op obesitas, een hoge bloeddruk en een verhoogde cholesterol. Dit zijn allemaal risicofactoren voor de gezondheid van het hart. In vergelijking met andere sporten, zoals een fikse wandeling of joggen, was yoga niet beter of slechter voor het hart.

Experts menen dat yoga voordelig voor je gezondheid is omdat deze bewegingsvorm de spieren en de ademhaling activeert. Hierdoor komt er meer zuurstof in het lichaam terecht en neemt de bloeddruk af. Daarnaast zou het kalmerende effect een verklaring kunnen zijn. Stress werd al in het verleden in verband gebracht met hartziekten en een hoge bloeddruk.

Yoga is een oude vorm van lichaamsbeweging die zich concentreert op sterkte, flexibiliteit en ademhaling. Deze workout heeft voordelen voor zowel de mentale gezondheid en het lichaam. Er zijn verschillende types van yoga: tantrische, hatha en ashtanga. Maar veel van deze types zijn niet intensief genoeg om je hart en longen te trainen. Het is geen spierversterkende workout. Gezondheidsexperts zeggen dat we twee of meerdere dagen per week intensief zouden moeten sporten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzame noordelijke witte neushoorn gestorven

Zeldzame noordelijke witte neushoorn gestorven

http://static2.hln.be/static/photo/2014/7/4/1/20141215210057/media_xll_7347421.jpg

Een van de zes nog bekende noordelijke witte neushoorns in de wereld is dit weekend in een safaripark in de Amerikaanse stad San Diego overleden. Angalifu leed aan ouderdomskwalen en is ongeveer 44 jaar geworden, liet de dierentuin vandaag weten.

In de dierentuin van San Diego is er nog een oude vrouwtjesneushoorn. Verder is er in een dierentuin in Europa nog een exemplaar en zijn er drie dieren in Afrika bekend. Randy Rieches van het safaripark spreekt daarom over een "verschrikkelijk verlies voor ieder van ons. Niet alleen omdat hij hier in het park zo geliefd was, maar ook omdat zijn dood het uitsterven van deze prachtige soort dichterbij brengt". De verzorgers hebben sperma van het dier verzameld. Zij hopen dat later te kunnen gebruiken, als er betere voortplantingstechnieken zijn ontwikkeld.

De noordelijke witte neushoorn is volgens de dierentuin door de praktijken van stropers bijna geheel uitgeroeid. De dieren worden gedood om hun hoorns die een geneeskrachtige substantie zou bevatten. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!