Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




26-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste échte winterprik voor de deur

Eerste échte winterprik voor de deur

http://oi61.tinypic.com/24ysj6r.jpg

Dan toch nog. De eerste winterprik staat voor de deur. Misschien morgen al, maar zondag gaat het kwik zo goed als zeker onder nul. En daar komt misschien zelfs een dun laagje sneeuw bij. "In de Ardennen zou er wel eens geskied kunnen worden tijdens de tweede week van de kerstvakantie", zegt weerman David Dehenauw.

Begin deze week gaf de thermometer nog 13 graden aan. Maar het zal nu een tijdje duren voor we nog eens zulke zachte temperaturen zullen voelen. Tijdens het weekend begint de winter echt. "Overdag zullen de temperaturen licht positief blijven, maar 's nachts gaat het vriezen", zegt weerman David Dehenauw. "Er kan zelfs een dun laagje sneeuw vallen op zondag." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overheid roept 10.000 identiteitskaarten terug

Overheid roept 10.000 identiteitskaarten terug

http://static3.hln.be/static/photo/2014/8/3/14/20141226081145/media_xll_7367429.jpg

Binnenlandse Zaken roept tienduizend elektronische identiteitskaarten terug omdat er op de kaarten een fout is opgetreden. Zo is het niet mogelijk om met de nieuwe eID's een elektronische handtekening te plaatsen. Dat melden Het Belang van Limburg, de Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad.

"De mensen die een defecte kaart hebben, zijn allemaal persoonlijk op de hoogte gebracht. Zij hebben tot 1 maart 2015 de tijd om bij hun gemeente hun identiteitskaart te laten herstellen", zegt Peter Grouwels, woordvoerder van de Algemene Directie Instellingen en Bevolking. Volgens Grouwels gebeurt dat gratis en zou de ingreep slechts enkele momenten in beslag nemen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boer maakt kunst van spinnenwebben

Boer maakt kunst van spinnenwebben

http://static3.hln.be/static/photo/2014/5/1/2/20141226085140/media_xll_7367597.jpg

Spinnen hoeven niet noodzakelijk angstaanjagend te zijn. Dat heeft de nu 88-jarige landbouwer-kunstenaar Will Knight goed bekeken. Toen zijn boerderij in Vermont Ruim veertig jaar geleden getroffen werd door een invasie van spinnen, zag de man dat als een opportuniteit in plaats van een plaag. Hij kwam namelijk op het idee om kunstwerkjes te maken van de spinnenwebben. Kunst op het web, als het ware. Knight noemt zijn boerderij nu "de moeder aller websites".

In het begin was het wat experimenteren, maar in 1977 vond Will Knight een methode om de spinnenwebben te bewaren. In twee donkere schuren van zijn boerderij hing de man houten kaders aan het plafond. Nadat de spinnen hun werk hadden gedaan, bespoot kunstzinnige Will het web uiterst voorzichtig met witte verf. Vervolgens kleefde hij elk web op een houten plank om het geheel nadien met vernis te bewerken.

De man verkoopt de werkjes voor 30 tot 40 dollar, afhankelijk van de grootte. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse stad wil zwervers verjagen met hekken rond banken

Franse stad wil zwervers verjagen met hekken rond banken

http://static2.hln.be/static/photo/2014/3/7/0/20141225211608/media_xll_7367025.jpg

Het gemeentebestuur van de Franse stad Angoulème heeft zich de woede van een deel van de inwoners op de hals gehaald door een nogal opvallende actie tegen overlast van zwervers. Op een van de centrale pleinen van de stad zijn op kerstavond negen banken afgezet met stalen hekken zodat de daklozen er niet meer op kunnen gaan liggen.

Dat gebeurde onder andere op aandringen van de winkeliers die de overlast van de daklozen zat zijn. Op foto's is te zien hoe de banken ontoegankelijk zijn gemaakt door een stevig hekwerk.

Boze inwoners van de stad in het zuidwesten van Frankrijk noemen de actie juist op kerstavond een vernedering. "Het gemeentebestuur zou meer oog moeten hebben voor menselijke ellende", aldus een van de reacties. (br.hln)


» Reageer (0)
25-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blogster: Mijn afval van de voorbije twee jaar past in één bokaal

Blogster: "Mijn afval van de voorbije twee jaar past in één bokaal"

http://i-cdn.embed.ly/1/display?key=fd92ebbc52fc43fb98f69e50e7893c13&url=https%3A%2F%2Fpbs.twimg.com%2Fmedia%2FB5o9U8bIQAAItQA.jpg%3Alarge

De 23-jarige Lauren Singer produceert zo weinig afval dat haar 'afvalberg' van de afgelopen twee jaar in één bokaal van net geen 500 milliliter past. Dat beweert de jonge vrouw althans zelf in een interview voor New York Magazine, waarin ze over haar unieke levensstijl sprak.

Singer leeft bijna letterlijk 'zero waste' of zonder afval. Zo neemt ze wanneer nodig zelf haar bestek mee, heeft ze steeds een herbruikbare koffietas, katoenen servet en herbruikbaar rietje in de aanslag, gebruikt ze een menstruatiecup en maakt ze zoveel mogelijk producten zelfs, waaronder tandpasta, bodylotion, deodorant en schoonmaakmiddelen. Een voor de hand liggende beginnerstip? Neem altijd je eigen boodschappentas mee. Het afval dat ze wel produceert, recycleert en composteert ze waarna er dus nog weinig overschiet.

Maar wat zit er dan in de bokaal? "Er zit een verpakking in van warme chocomelk, twee verpakkingen van macaroni met kaas. Er zit een pleister in. Er zijn een paar prijskaartjes van kleding en dan nog rietjes...", vertelt de jonge dame. "Wanneer ik op café ga, vraag ik de barman steeds om me geen rietje te geven, maar wanneer ik dit vergeet of de barman vergeet het, dan neem ik het rietje mee naar huis."

Singer leeft al enkele jaren op deze manier en wordt er ook steeds beter in, maar ze probeert niemand van haar levenskeuze te overtuigen. "Mensen die me goed kennen, beginnen soms wel na te denken over hun afval door mij", geeft ze toe. "Sommige van mijn vrienden proberen meer biologisch te eten of starten met composteren, maar dat is niet iets dat ik hen heb opgelegd."

Een broek voor kerst
Wie nog twijfelt aan haar toewijding: voor kerst vraagt Lauren enkel een broek. "Ik heb tegen [mijn familie] gezegd dat ik geen cadeaus wil, maar als ze toch iets willen geven, dan krijg ik graag een broek of dingen die groeien. En ik heb ook om een online abonnement voor The New Yorker gevraagd."

Singer startte haar eigen zaak en verkoopt "zelfgemaakt, biologisch en veganistisch" wasmiddel. Op haar blog schrijft ze over 'zero waste' leven in New York. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezin met 34 kinderen spendeert jaarlijks 52.000 euro aan boodschappen

Gezin met 34 kinderen spendeert jaarlijks 52.000 euro aan boodschappen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/15/4/0/20141225020135/media_xll_7366410.jpg

Als je denkt dat het plannen van jouw kerstfeest al druk genoeg is, denk dan eens aan Jeane en Paul Briggs uit de Amerikaanse staat West Virginia. Het koppel heeft 34 kinderen: 29 werden geadopteerd en vijf zijn hun biologische kinderen.

Negen slaapkamers, vijf badkamers, twee was- en droogmachines, drie minibusjes, twee zwembaden en meer dan 52.000 euro aan boodschappen per jaar. Dat is allemaal nodig om 34 kinderen op te voeden. Toch zou de familie het niet anders willen. "Niet veel mensen zijn in staat dit te doen", zegt de 58-jarige Jeane. "Ik voel me beledigd als mensen ons een weeshuis noemen. We zijn een thuis. Ik ben er trots op dat we deze kinderen een rustige omgeving kunnen geven om op te groeien. Dit is ons doel in het leven."

Heel wat van de kinderen, die tussen de 4 en 35 jaar oud zijn, hebben gezondheidsproblemen en hadden moeite om adoptieouders in hun thuisland te vinden. Sommigen hebben kanker, polio of lijden aan autisme.

Jeane en Paul verdelen etenstijd in drie shiften (A, B en C) en serveren het eten als een buffet. Alle kinderen helpen met boodschappen doen en koken. Wekelijks gaat er net geen 1.000 euro naar het kopen van eten: 14 broden, 37 liter melk, 27 kilogram appels, 7 zakken bananen, 2,8 kilogram spaghettisaus, 9 kilogram aardappelen en 2,72 kilogram pindakaas staan wekelijks op het boodschappenlijstje.

Het koppel adopteerde onlangs nog twee jongetjes uit Ghana en zouden in de toekomst graag nog kinderen verwelkomen in hun gezin. "We nemen geen geld van de overheid", aldus Jeane. "We hebben ook geen spaargeld, maar voor de kinderen die medische zorg nodig hebben, hebben we een fonds. Zo krijgen ze de juiste zorg voor de rest van hun leven. Gelukkig is mijn echtgenoot ook goed verzekerd via zijn werk." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poezengek of knettergek? Britse trouwt met haar katten

'Poezengek' of knettergek? Britse trouwt met haar katten

http://static3.hln.be/static/photo/2014/18/8/1/20141224181952/media_xll_7366261.jpg

In de categorie 'meest bizarre huwelijken' stellen we je Barbarella Buchner (48) uit Londen voor. Nadat haar relatie met haar vriend op de klippen was gelopen, trouwde ze met Lugosi en Spider ... haar twee katten.

De jonggehuwden gingen op huwelijksreis naar Lanzarote. Barbarella liet zelfs de initialen van de huisdieren tatoeëren op haar been. Ze adopteerde de broertjes uit een dierenasiel en besliste de sprong te wagen. "Ik realiseerde me dat geen enkel mens me even gelukkig en geliefd kon laten voelen." Familieleden vinden dat Barbarella knettergek is, maar volgens de Londense moeten ze het "gewoon nog accepteren". De Britse liet zich 'in de echt verbinden' door een website die huwelijken tussen mens en huisdier aanmoedigt en kreeg een certificaat van de trouw. (br.hln)


» Reageer (0)
24-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf tweede inbreuk rijbewijs drie maanden kwijt

Vanaf tweede inbreuk rijbewijs drie maanden kwijt

http://static1.hln.be/static/photo/2014/7/4/14/20141224064954/media_xll_7365509.jpg

Ongeacht wélke verkeersinbreuk u vanaf 1 januari begaat, u zal vanaf de tweede zware overtreding worden berecht als recidivist. Hardnekkige veelplegers moeten naast hun rijexamen ook medische en psychologische tests afleggen voor ze weer de baan op mogen.

Vanaf volgend jaar worden brokkenpiloten in het verkeer veel strenger bestraft. Dat heeft alles te maken met de invoering van een hardere aanpak voor recidivisten, zo heeft minister van Verkeer Jacqueline Galant (MR) aangekondigd. Tot nu toe werd een bestuurder beschouwd als recidivist als hij in drie jaar tijd tweemaal werd veroordeeld voor hetzélfde zware feit, zoals rijden onder invloed, overdreven snelheid, vluchtmisdrijf of rijden zonder rijbewijs.

Voortaan maakt het niet meer uit wélke zware overtreding je begaat. Wie in 2015 wordt veroordeeld voor rijden onder invloed en in 2016 voor overdreven snelheid wordt dus beschouwd als recidivist. En dat blijft niet zonder gevolgen: recidivisten verliezen bij een tweede veroordeling voor minstens drie maanden hun rijbewijs. Vanaf een derde veroordeling is dat minstens een half jaar. Bij een vierde negen maanden. Wie na die periode weer wil rijden, moet niet alleen een theoretisch en praktisch rijexamen afleggen, maar moet ook slagen voor medische en psychologische tests. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal armen in vier jaar verdubbeld

Aantal armen in vier jaar verdubbeld

http://static3.hln.be/static/photo/2014/0/12/3/20141224053131/media_xll_7365483.jpg

Het aantal Vlamingen dat aanklopt voor steun bij een armoedevereniging is de afgelopen vier jaar zowat verdubbeld: van 5.600 in 2011 naar een kleine 11.000 dit jaar. Dat blijkt uit schattingen van het Netwerk tegen Armoede, zo berichten Het Nieuwsblad en De Standaard.

"Eens de besparingsmaatregelen van de regering zich écht laten voelen, vrezen we een nog grotere toeloop", zegt Frederic Vanhauwaert van het Netwerk tegen Armoede. De verenigingen zien een opvallende stijging van het aantal middenklassers. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kankerpatiënte lokt vrienden met list naar haar trouw. En dan volgt de grootste verrassing...

Kankerpatiënte lokt vrienden met list naar haar trouw. En dan volgt de grootste verrassing...

http://static2.hln.be/static/photo/2014/16/14/13/20141223221635/media_xll_7365043.jpg

Vorige week kreeg de 25-jarige Liza Heaton een confronterende diagnose: de zeldzame kanker die ze drie jaar geleden overwonnen had, was teruggekeerd. Dokters gaven haar nu minder dan een maand te leven. Het nieuws sloeg in als een bom en haar familie en vrienden zakten af naar Louisiana om nog een laatste keer bij haar te kunnen zijn. Wat ze niet verwacht hadden echter was het spontane trouwfeest dat de kankerpatiënte samen met haar geliefde had voorbereid. Maar de echte verrassing moest nog komen.

Sarcoom (een verzamelnaam voor kankergezwellen die de weefsels aantasten) is een zeldzame kanker die vooral jonge mensen treft. Bij Liza was die agressiever geworden en een darmobstructie stond een behandeling in de weg. Samen met haar vriend Wyatt besloten ze het beste te maken van de tijd die hen nog restte. Het feest werd in twee dagen gepland en meer dan 100 mensen zakten af naar Shreveport voor wat zogezegd een BBQ zou worden bij het meer. "Veel mensen waren van ver gekomen, van alle regio's uit mijn leven", aldus Liza. En ondanks de omstandigheden zat de sfeer er goed in. "Ik wilde dat die dag rond mijn huwelijk zou draaien, niet rond kanker", aldus de bruid.

Liza ging van slechts 30 minuten per dag rechtstaan naar de volle "acht uur dansen". "Ik was bezorgd, maar haar vader zei 'Nee, ze beleeft de tijd van haar leven'", zegt Liza's kersverse echtgenoot Wyatt.

Mirakel
De echte verrassing kwam echter een dag later, want de obstructie die een behandeling tegenhield bleek op miraculeuze wijze verdwenen. Oncologen startten meteen met medicatie om de tumoren onder controle te houden. Als alles goed verloopt, kan de vrouw dan in de lente een verdere behandeling ondergaan. "Vorige week dachten we nog slechts enkele weken samen te hebben. We hopen nu om de ziekte opnieuw te verslaan en de rest van ons leven samen door te brengen", aldus Liza.

De schijnbaar tweede kans inspireerde de familie van Liza een campagne te starten via GoFundMe om geld in te zamelen voor verder onderzoek naar de zeldzame ziekte. In slechts 24 uur kreeg het fonds meer dan 200.000 dollar aan donaties.

Liza hoopt vooral met haar verhaal andere kankerpatiënten een hart onder de riem te steken om de hoop niet op te geven. "Misschien slaat het nog om, en gebeurt dat niet, geniet dan van wat je hebt. Geniet van de tijd die je nog rest", klinkt het. (br.hln)


» Reageer (0)
23-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brigitte Bardot vraagt Europees verbod op dwangvoeding eenden en ganzen

Brigitte Bardot vraagt Europees verbod op dwangvoeding eenden en ganzen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/11/9/0/20141223182148/media_xll_7364715.jpg

Voormalig actrice en dierenrechtenactiviste Brigitte Bardot heeft in een open brief aan eurocommissaris voor Gezondheid Vytenis Andriukaitis gepleit voor een Europees verbod op "de barbaarse praktijk" van het gebruik van een sonde bij eenden en ganzen voor de productie van ganzenlever.

Eerder had ook de Deense minister van Landbouw Dan Jorgensen al gepleit bij de Europese Commissie om dwangvoeding van eenden en ganzen aan te pakken. "Talrijke lidstaten hebben reeds bepalingen aangenomen. Het zou dus logisch zijn om deze teksten te harmoniseren en deze verschrikkelijke praktijk te verbieden", schrijft Bardot in de open brief.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toegewijde hond achtervolgt ziekenwagen met baasje

Toegewijde hond achtervolgt ziekenwagen met baasje

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Het personeel van een ziekenwagen in Brazilië werd onlangs verrast door een vastberaden hondje dat zijn eigenaar niet zomaar wilde achterlaten. De dakloze man had een beroerte gekregen en werd naar het ziekenhuis gebracht. Zijn trouwe viervoeter bleef echter vol hoop de wagen achtervolgen tot hij erbij mocht.

Op beelden van het voorval is te zien hoe de hond de ziekenwagen enige tijd achtervolgt door de straten van Goiana. Het kost duidelijk heel wat inspanning, maar het dier geeft niet op en het personeel - onder de indruk van zoveel toewijding - besluit de viervoeter uiteindelijk dan toch maar aan boord te laten.

Celiomar Ferreira do Couto (42), die het filmpje maakte, zei dat iedereen er even stil van werd. "Ik doe dit werk al 19 jaar en zoiets heb ik nog nooit gezien", aldus Couto volgens The Mirror. Het hondje mocht de hele rit naast zijn eigenaar zitten.

Ook in het ziekenhuis week de hond niet van de zijde van zijn baasje. Terwijl de man op een brancard ligt, zit de viervoeter geduldig naast hem te wachten.  

Het ziekenhuis heeft geen commentaar gegeven over het verblijf van de man, of hij er intussen weer bovenop is en vertrokken is met zijn huisdier. "Ik weet niet wat er gebeurd is met de hond en zijn baasje, maar het heeft me zeker hoop gegeven over de trouw en liefde die er bestaat tussen mensen en hun hond", aldus Couto. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dakloze krijgt 100 dollar. Wat hij ermee doet, is ongelofelijk

Dakloze krijgt 100 dollar. Wat hij ermee doet, is ongelofelijk

Klik op de foto om de video te bekijken

Wanneer je geld geeft aan een dakloze, weet je niet hoe hij dat zal besteden. Maar ongetwijfeld heb je je dat wel al eens afgevraagd. "Hij besteedt het waarschijnlijk aan drank en drugs", is een vooroordeel dat wellicht door je hoofd schiet. Een YouTuber zoekt het uit.
Het resultaat doet je naar een zakdoek grijpen.Wanneer Josh Paler Lin bij wijze van experiment 100 dollar geeft aan een dakloze man, besluit hij hem te volgen met een verborgen camera. Wat zou hij ermee kopen?


Op het moment dat de dakloze een drankwinkel binnenstapt, vreest de YouTuber het ergste. Maar dan verrast de haveloze man ons allemaal.

Een kerstboodschap avant la lettre.

Het gebaar van Thomas, want zo heet de dakloze man, heeft al miljoenen mensen geraakt en blijft wereldwijd voor ontroering zorgen. Het armzalige lot van de man met het gouden hart zet mensen aan om iets voor hem te doen zodat hij een nieuwe start in het leven kan maken. Daarom is Josh Paler Lin met een geldinzamelingsactie gestart via crowdfunding. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zanger Joe Cocker overleden

Zanger Joe Cocker overleden

Klik op de foto om hem te beluisteren

De Britse blueszanger Joe Cocker is overleden. Dat heeft zijn management gemeld aan ITV News. Cocker verloor de strijd tegen longkanker. Hij werd 70.

Joe Cocker, bekend van songs als 'You are So Beautiful', 'With a Little Help from my Friends' en 'Unchain My Heart', zong veertig albums bij elkaar en werd meerdere keren onderscheiden.

Hij werd op 20 mei 1944 als John Robert Cocker geboren in Sheffield. Daar woonde hij tot in de vroege jaren 60, toen hij internationaal succes begon te kennen als blueszanger. Tot dan had hij een dubbelleven geleid: overdag werkte hij als gasinstallateur; 's avonds zong hij in clubs. Joe Cocker werd wereldberoemd dankzij zijn unieke stem en gepassioneerde performances.

Zijn grote doorbraak kwam er in 1968, met de cover van het Beatlesnummer 'With a little help from my friends'. Daarna volgden de successen elkaar op.

In 1983 kreeg Cocker een Grammy voor 'Up where we belong', een duet met Jennifer Warnes, en in 2007 werd hij door de Queen geridderd. Zijn laatste studioalbum, 'Fire it up', bracht hij uit in 2012.

De zanger woonde al lange tijd in de Verenigde Staten. In Colorado richtte hij de liefdadigheidsinstelling Cocker Kids Foundation op, met als doel de verantwoordelijkheidszin bij de jeugd te bevorderen. Hij is thuis in Colorado overleden.

De zanger laat zijn vrouw Pam, stiefdochter Zoey en twee kleinkinderen achter. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.man houdt overleden vrouw uren vast op ijskoud trottoir

"Ik wil je niet laten gaan": man houdt overleden vrouw uren vast op ijskoud trottoir

http://static0.hln.be/static/photo/2014/0/10/10/20141222194118/media_xll_7362880.jpg

Echte liefde? Misschien wordt ze wel geïllustreerd door het noodlot dat dit Chinees koppel trof. Een man -  de 63- jarige He - trof zijn even oude echtgenote Song aan, in elkaar gezakt op de ijskoude straatstenen in de grootstad Shenyang. De vrouw bleek overleden. He hield haar urenlang in zijn armen. "Ik wil haar voor de laatste keer aan mijn borst drukken", stamelde de man wezenloos voor zich uit.

Het koppel was jaren geleden van het platteland naar de grootstad getrokken om daar, zoals zo vele Chinezen, een betere toekomst uit te bouwen. He en Song hadden het niet breed, maar samen hadden ze vele stormen doorstaan. Behalve deze laatste winterstorm.

Bezoek van kleinzoon
Song raakte verkouden en wilde vrijdagavond naar de apotheker. Haar man drong erop aan dat ze thuis bleef. Het was immers bar koud. Hij zou wel gaan, maar Song stond erop zelf de deur uit te gaan. "Ik ga nog wat te eten halen ook", zei ze. "Onze kleinzoon komt straks op bezoek."

Om 17.30 uur die avond zagen voorbijgangers hoe plots een oudere vrouw in elkaar zakte ter hoogte van huisnummer 85 in de Shenzhou Road in de wijk Shenhe van miljoenenstad Shenyang. Omstanders schoten meteen te hulp. Een jonge vrouw knoopte Song's jas los en begon met hartmassage. Een andere getuige belde de hulpdiensten. Voor Song kon evenwel geen hulp meer baten: ze was overleden aan de gevolgen van een hartaanval.

Wie is ze?
Wie was ze, dat kleine mensje op het ijskoude trottoir in de grootstad? De politie vond geen identiteitsbewijs. Naast het lichaam lag een plastic zak met een fles hoestsiroop en twee kartonnen doosjes met meeneemmaaltijden. Op advies van de omstanders ging de politie op zoek naar de apothekers in de buurt.

Op nog geen 200 meter van de plaats van het onheil vonden ze een apotheker die de hoestsiroop aan Song had verkocht. "Even voor 17 uur stapte een oudere vrouw de apotheek binnen", aldus een verkoper. "De dame klonk verkouden, maar voor het overige leek er niets met haar aan de hand."

Lidkaart
Deze informatie bracht de hulpdiensten echter nog geen stap dichter bij de identiteit van het slachtoffer. Weer was het een behulpzame getuige die soelaas bracht. "Oudere mensen zijn vaak lid van een of andere club", zei die. "Misschien heeft ze wel ergens een lidkaart op zak". Dat de politie daar niet zelf was opgekomen, is verbijsterend. De vrouw had inderdaad een dergelijke kaart bij. Daarop stonden haar naam, adres en telefoonnummer.

Het bewuste nummer wordt gebeld. Blijkt dat de schoonzoon van het slachtoffer de oproep beantwoordt. Intussen zijn we een uur later - 18.30 uur - op het moment dat de schoonzoon ter plekke aankomt. Hij belt meteen zijn schoonvader.

Overmand door tranen en medelijden
Nog geen tien minuten later is He ter plaatse. Zijn blik is dof als hij zijn vrouw op het trottoir ziet liggen. Hij knoopt haar jas weer dicht en neemt haar in zijn armen. He doet zijn jas uit en legt ze om zijn vrouw. De tijd glijdt voorbij. Door medelijden en tranen overmande omstanders schuiven een samengevouwde kartonnen doos onder He om hem toch enigszins te beschermen tegen de bijtende kou.

De laatste keer
"Dank u, maar ik heb geen kou", pareert He het behulpzame gebaar. "Ik wil haar nog één keer in mijn armen houden. Het zal de laatste maal zijn". Overmand door medelijden vormen de getuigen een menselijke haag rond het koppel. Om hen te beschermen tegen de bijtend koude wind.

Een half uur later komt de lijkschouwer het lichaam van de overleden vrouw ophalen. Nog steeds wil He zijn vrouw niet loslaten. Nu kan hij op minder begrip van de omstanders rekenen. "Laat haar toch los", morren ze. "Dit getuigt van weinig respect voor de overledene".

Geboortedorp
He laat zich echter niet vermurwen. Hij neemt zijn gsm en belt zijn zoon. Die woont nog in hun geboortedorp. "Kom ons halen en begraaf haar in onze geboortegrond", klinkt de boodschap.

We zijn alweer een uur later als de zoon van het koppel ter plekke is. Pas dan, twee uur later, wil He zijn vrouw loslaten. De zoon laadt het stoffelijk overschot in zijn auto om koers te zetten naar Fushun, de heimat van de familie.

Een tafereel dat He wezenloos aanstaart. "Waarom ben je vandaag het huis uitgegaan. Ik wilde dat niet. Ik zou achter hoestsiroop gaan om je te genezen." (br.hln)


» Reageer (0)
22-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 redenen waarom een vrouw géén man nodig heeft

26 redenen waarom een vrouw géén man nodig heeft

http://static3.hln.be/static/photo/2014/15/3/2/20141222100109/media_xll_7361717.jpg

Single ladies, dit is een lofzang voor jullie. Als vrijgezel door het leven is namelijk vaak leuk - je kan doen en laten wat je wilt - en levert bovendien het bewijs dat vrouwen zelfstandig zijn. We hebben heren dan vaak ook niet nodig om ons te helpen en dat weet ook Claudia Connell. Zij vindt het pure onzin dat vrouwen mannen nodig zouden hebben, want zelf kunnen we ook heel veel. Dit zijn haar 26 redenen waarom dat zo is.

Vrouwen hebben géén man nodig om:
- Het lege wc-rolletje te vervangen, dat doen mannen sowieso al amper.
- Een oordeel te vellen over hun outfit. Zelfzekere dames weten maar al te goed wat bij hun lichaam past en wat niet. Ach, soms is het een dunne lijn, maar daar leggen we ons bij neer.
- Met Kerstmis een lingeriesetje te krijgen waarmee hij alleen zichzelf een plezier doet aangezien de stukjes stof te onhandig zijn om in het dagelijkse leven te dragen.
- Om zich te oriënteren. Dames durven heus wel de weg vragen aan een vreemde. "Ik heb dan ook geen man nodig voor wie de weg vragen, hetzelfde is als chemische castratie."
- Om de afwasmachine te vullen en dat vervolgens in een heel onlogische volgorde te doen waardoor er maar de helft ingaat van wat er in zou moeten gaan.
- Tegen te zagen, er zijn genoeg andere slachtoffers. Als ik bovendien wil dat er niet naar mijn mening geluisterd wordt, zal ik wel tegen de muur praten.
- Een blik van de bovenste lade te nemen. Die handige kleine ladders zijn voor een bepaalde reden uitgevonden. Ze helpen vrouwen zelfstandig te zijn.
- Me te verdedigen of beschermen wanneer ik alleen thuis ben. "Het slot op de deur zal volgens mij veel beter werk leveren."
- Een ravage aan te richten in de keuken. "Ik kan koken zonder elke pot en pan in de keuken nodig te hebben, in tegenstelling tot andere."
- Theezakjes in de pompbank te laten liggen. Ze horen namelijk thuis in de vuilbak, het ding dat op één meter afstand van de pompbak staat.
- De vuilzakken buiten te zetten en te doen alsof het een immens zwaar taakje is.
- De barbecue aan te steken. "Ik gebruik gas."
- Een etentje te betalen. Ik betaal met plezier mijn eigen gerecht op restaurant - ja, ook dat van hem als het écht nodig is.
- Klusjes op te lossen en het eigenlijk erger te maken dan het al was. "Wanneer ik iets niet kan, geef ik dat gerust toe."
- Spinnen te vangen, daarvoor hebben we een stofzuiger in huis.
- Glazen potten op te doen. "Wanneer het me niet lukt, maak ik een gaatje in het deksel zodat de druk kan ontsnappen."
- 'Offside' uit de leggen. Vrouwen begrijpen de meeste voetbaltermen heus wel, het is gewoon saai.
- Te strijken en vervolgens alleen de kraag van zijn hemd glad te maken omdat 'dat het enige deel is dat de mensen echt zien.'
- De katernen van de krant te stelen op zaterdagochtend.
- De auto vol te tanken. So what als er nog maar een koffielepel benzine inzit wanneer ik het tankstation bereik - ik heb het toch bereikt?!
- 200 dingen in de winkel te kopen die we (ook) niet nodig hebben maar wel het eten is vergeten mee te brengen.
- Mijn hoffelijkheid te becommentariëren. "Ritsen is verplicht in de file, maar dat begrijpen mannen blijkbaar niet zo goed aangezien ze altijd boos worden wanneer ik het doe."
- Te koken voor mij. "Ik wil namelijk niet de hele week spaghetti eten omdat dat het enige gerecht is dat manlief kan klaarmaken.'
- Me te wijzen op mijn financiële situatie. Schoenen kopen is inderdaad besparen op eten en dat is een weloverwogen keuze.
- De was te doen en mijn trui van kasjmier te vernielen (dat is pas zonde van het geld).
- Verhalen te horen over zijn familie - het is niét mijn familie. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechter geeft verlegen orang-oetan 'personenrechten': vrijheid lonkt

Rechter geeft verlegen orang-oetan 'personenrechten': vrijheid lonkt

http://static1.hln.be/static/photo/2014/3/10/9/20141222101136/media_xll_7361724.jpg

Een dierentuin in Argentinië schendt de rechten van een orang-oetan als 'niet-menselijke persoon' door de mensaap vast te houden. Dat heeft een rechter in Buenos Aires bepaald. 'Verlegen' Sandra komt vrij als de dierentuin geen hoger beroep aantekent, meldden Argentijnse media gisteren.

Dierenrechtenorganisatie AFADA had namens de orang-oetan een rechtszaak aangespannen, met een beroep op de eeuwenoude 'habeas corpus-procedure'. Daarmee kunnen mensen een onwettige hechtenis aanvechten. Soortgelijke procedures in de VS liepen eerder uit op een nederlaag voor de dieren. Zo oordeelde een Amerikaanse rechter eerder dit jaar dat een chimpansee geen persoon is.

Sandra werd in 1986 geboren in Berlijn. Sinds 1993 verblijft ze in de zoo van Buenos Aires. De vrouwtjesprimaat vermijdt het publiek dikwijls in haar verblijf en wordt daarom verlegen genoemd. Als Sandra toch vrijkomt, wordt ze naar een reservaat in Brazilië gebracht.

Activisten hopen dat de Argentijnse uitspraak niet alleen vrijheid voor Sandra betekent, maar op lange termijn ook voor dieren die in andere dierentuinen, circussen, pretparken en laboratoria gevangen worden gehouden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echte venten kunnen een das knopen: zo doe je het in 10 seconden

Echte venten kunnen een das knopen: zo doe je het in 10 seconden

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Volgens topstylist Jani Kazaltzis weet een echte man hoe hij een das moet knopen. Dit is het ideale accessoire om je hemd deze eindejaarsfeesten een tikje chiquer te maken.

Dit seizoen zit je goed met een smal exemplaar in een eenvoudig kleur. Deze man geeft je tips en tricks hoe een das in 10 seconden te knopen. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leukemiepatiëntje Carlos (2) krijgt beenmerg van donor als mooiste kerstcadeau ooit

Leukemiepatiëntje Carlos (2) krijgt beenmerg van donor als mooiste kerstcadeau ooit

http://static0.hln.be/static/photo/2014/15/6/3/20141221230832/media_xll_7360938.jpg

Het lot van de kleine Carlos beroert Duitsland. Het tweejarige jongetje heeft leukemie. Enkel een beenmergdonor kan zijn leven redden. Die donor is nu gevonden. Een kerstwonder voor Carlos en zijn opgeluchte ouders.

Susan Sideropoulos, actrice en goede vriendin van Carlos' mama, heeft zich het lot van het zieke kind aangetrokken. Ze riep de Duitsers op om zich te laten registreren als donor. Dat was in september. Zijn tweede verjaardag vierde het jongetje nog in het ziekenhuis.

Maar nu deelde Susan op haar Facebookpagina dus mee dat er een wonder geschied is: er is een geschikte donor gevonden. "Wij zijn overgelukkig en kunnen het amper bevatten", verklaarden de ouders van Carlos. "Een mooier kerstcadeau kunnen we ons niet voorstellen. Met goede hoop gaan we het nieuwe jaar aanvatten en hopen dat onze zoon opnieuw gezond wordt."

De feestdagen zal het jongetje thuis kunnen doorbrengen. Nadien wordt hij in het ziekenhuis verwacht voor chemotherapie om de transplantatie (voorzien rond half januari) voor te bereiden. Dan breekt er voor Carlos een kritieke periode aan en wordt het spannend afwachten of zijn lichaampje het beenmerg van de donor aanvaardt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Firenze bezorgd om David van Michelangelo na reeks aardbevingen

Firenze bezorgd om David van Michelangelo na reeks aardbevingen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/13/8/13/20141220192240/media_xll_7358713.jpg

Firenze maakt zich zorgen. De Italiaanse regio Toscane werd de voorbije drie dagen opgeschrikt door een reeks kleine aardbevingen en cultuurminnend Firenze vreest dat de David, het wereldberoemde renaissancebeeld van Michelangelo, wel eens beschadigd zou kunnen raken.

Toscane werd de voorbije dagen geteisterd door liefst 250 aardschokken, waarvan een 15-tal een kracht hadden van 3 tot 4 op de schaal van Richter. Volgens het Italiaanse Instituut voor Aardbevingen en Vulkanologie werd het wijnbouwgebied Chianti het zwaarst getroffen en dan vooral de steden Firenze en Sienna. De zwaarste schokken waren gisteren te voelen, en ook vandaag waren er enkele minder krachtige aardbevingen.

Er vielen vooralsnog geen slachtoffers en volgens de Italiaanse brandweer is er enkel schade in de buurt van het epicentrum, zo'n 30 kilometer ten zuiden van Firenze. In de streek durven honderden mensen niet meer in hun huis te slapen. Ze vinden onderdak voor de nacht in hun auto's, tenten of caravans. Enkele scholen in Toscane zijn gesloten en er de gelovigen of toeristen mogen sommige kerken niet betreden. Sommige pleinen worden klaargemaakt om er zondag de mis in de buitenlucht te houden.

Instorten

Cultuurminnend Toscane ligt echter vooral wakker van het cultureel en architecturaal patrimonium van Firenze, de parel aan de Arno. Dario Franceschini, de Italiaanse minister van Cultuur, kondigde vandaag aan dat het 200.000 euro uittrekt voor een stevig voetstuk voor de David van Michelangelo.

In de lente wees een studie al uit dat het meesterwerk uit de Renaissance, dat vervaardigd is uit marmer en inclusief voetstuk meer dan 5 meter hoog is, dreigt in te storten bij kleine bevingen. Een extra sokkel zou het wereldberoemde beeldhouwwerk, gemaakt tussen 1501 en 1504, extra kunnen beschermen, denkt Franceschini. "Met een absoluut meesterwerk als David mogen we geen enkel risico nemen", zegt de Italiaanse cultuurminister. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!