Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




01-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist je dit al over champagne?

Wist je dit al over champagne?

http://oi62.tinypic.com/2m6stv6.jpg

De kans is groot dat je rond middernacht een fles soldaat maakt met vrienden en familie. Maar wat weet je over champagne, behalve dat je het lekker vindt en er vrolijk van wordt? Dankzij deze weetjes verbluf je straks je gasten met je sprankelende kennis

* We hebben champagne te danken aan een speling van Moeder Natuur. In de 15de eeuw kenden we in Europa een mini-ijstijd. Daardoor stopte het fermentatieproces dat essentieel is bij het wijnmaken. Toen het in de lente weer warmer werd, begon de fermentatie opnieuw. Dat zorgde voor koolstofdioxide in de wijnflessen, 'bubbels' in de volksmond. De bubbelwijn werd als minderwaardig beschouwd en 'duivelswijn' genoemd omdat flessen ontploften en de glasscherven voor lelijke wonden zorgden. Tot monnik Dom Pierre Pérignon eind de 17de eeuw de opdracht kreeg de bubbelwijn te finetunen. Champagne was geboren.

* De klassieke champagne-coupe werd ontworpen met een wassen mal van de borst van Marie Antoinette, de vrouw van de Franse koning Lodewijk XVI.

* In een fles champagne zit drie keer zoveel druk als in een autoband.

* Een champagnekurk die uit de fles knalt, doet dat aan 64 kilometer per uur.

* Marilyn Monroe nam een bad gevuld met 350 flessen champagne. Weliswaar niet op een temperatuur die geschikt was om ervan te drinken.

* Het grootste formaat van een champagnefles is de zogenaamde Melchizedek. Die is goed voor 40 standaardflessen of 30 liter puur genot.

* In een standaardfles zitten ongeveer 49 miljoen bubbels (br.hln)


» Reageer (0)
31-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Happy end voor hond die elke dag naar kliniek gaat waar baasje stierf

Happy end voor hond die elke dag naar kliniek gaat waar baasje stierf

http://static0.hln.be/static/photo/2014/11/2/2/20141231113950/media_xll_7377407.jpg

Drie gezinnen poogden het voorbije jaar de hond Masha in huis te nemen. Maar het trouwe teefje ging toch elke dag naar de kliniek waar haar baasje vorig jaar overleed. Dat ontroerde het medisch personeel van het ziekenhuis in de Siberische stad Novosibirsk zo dat ze Masha adopteerden.

Een jaar lang doolde Masha elke dag door de gangen van het ziekenhuis waar haar baasje in december 2013 overleed. Tot drie keer toe kreeg Masha een nieuwe thuis, maar daar liep ze telkens weg om haar baasje te zoeken.

"Ze gelooft niet dat hij dood is"
"Masha blijft hier omdat ze op haar baasje wacht. Mochten we haar naar zijn graf brengen, ze zou nog niet geloven dat hij dood is. Ze verwacht hem levend, niet dood", zegt verpleegster Alla Vorontsova in Siberian Times.

Een jaar lang gaf het medisch personeel Masha te eten en te drinken en lieten ze haar uit. Met Kerst heeft het personeel haar officieel geadopteerd. Het verhaal van Masha haalde de nationale pers en zorgde voor een vloedgolf van medeleven.

"Drie gezinnen uit de stad hebben haar proberen adopteren, maar ze bleef naar hier terugkeren. Ze wil het ziekenhuis niet meer verlaten. Intussen is iedereen hier dol op haar en omgekeerd. Hoe zou ze elders kunnen wonen?", zegt Alla.

De mand van Masha staat nu in het ziekenhuis. "De patiënten brengen haar een bezoekje, strelen haar en geven haar koekjes. Vooral de bejaarden. Masha verwarmt vele harten". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De magische plekjes voor het aanbrengen van parfum

De magische plekjes voor het aanbrengen van parfum

http://static2.hln.be/static/photo/2014/16/3/11/20141230112901/media_xll_7375436.jpg

Elke vrouw houdt van parfum en heel wat dames hebben dan ook verschillende flesjes in hun badkamerkastje staan. Eenmaal je een geur hebt gevonden die echt op je lijf is geschreven, blijf je hetzelfde reukwater trouw kopen. Om optimaal van je favoriete parfum te kunnen genieten, bestaan er bovendien enkele magische lichaamsplekjes die de geur versterken. Ontdek ze hier.

Parfum breng je het best aan op de warmste plekjes van je lichaam. De warmte zorgt er onder meer voor dat de geur als het ware verdampt waardoor jij en je omgeving het sneller zullen ruiken. De plekjes die het warmst aanvoelen, zijn de plaatsen waar je hartslag voelbaar is.

Zo breng je best een vleugje aan op je polsen en in je hals. Toch zijn er nog enkele minder traditionele plekken waar de geur nog beter zijn recht komt. Draag je een rokje? Breng dan wat parfum aan in je knieholte en aan de binnenkant van je enkels. Wie een t-shirt draagt maakt een goede keuze door ook wat geur te sprayen aan binnenkant van de elleboog.

Heel wat dames sprayen vaak nog een extra vleugje geur op zichzelf voor ze de deur uitgaan. Toch is het oppassen geblazen wanneer je parfum aanbrengt op je kledij of haren. stoffen kunnen namelijk verschillend reageren op de geur en ook je lokken kunnen de geur veranderen.

Geef je huid ook altijd ruim de tijd om de parfum te absorberen. Wanneer je je kleren meteen aantrekt nadat je de geur hebt aangebracht, zal de stof het vocht absorberen.

In de winter mag je bovendien wat minder zuinig zijn wanneer je je lichaam besprenkelt. De koude temperaturen zorgen ervoor dat de geur minder snel zal verdampen waardoor je parfum minder sterk ruikt. Wel kan je kiezen voor intense wintergeur. Pas deze wel weer aan wanneer de zomer aanbreekt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brit betaalt zo'n 60.000 pond voor vier rollen cadeaupapier

Brit betaalt zo'n 60.000 pond voor vier rollen cadeaupapier

http://static0.hln.be/static/photo/2014/12/8/7/20141230163917/media_xll_7376002.png

Kerst viel vorige week in het water voor de 32-jarige Dean Baker en zijn gezin toen bleek dat hij op 22 december 59.400 pond (ruim 75.000 euro) had betaald in een winkel. De Brit had echter geen gigantische aankopen gedaan, maar enkel een paar rolletjes cadeaupapier gekocht.

Dean had in de Engelse stad Erdington bij een winkel inpakpapier gekocht, meldt Birmingham Mail. Een onoplettende kassamedewerker bleek duizenden ponden in rekening te hebben gebracht, in plaats van de 5,94 pond die het cadeaupapier eigenlijk kostte.

Het meisje dat Dean hielp, was een stagiaire. "Toen ik mijn bankpas de eerste keer in de automaat stopte om te betalen, zei ze dat hij het niet deed. Daarna vroeg ze of mijn pas er nog een keer in wilde doen, dus dat deed ik.''

Op kerstavond kwam Dean erachter dat zijn pinpas werd geweigerd, toen hij een lunch wilde betalen. "Ik ging naar een pinautomaat en kon mijn ogen niet geloven toen ik zag dat ik zo'n 60.000 pond rood stond.''

Zijn vrouw Joanne en hij waren nog van plan wat cadeaus voor hun dochters te kopen en eten in te slaan voor de kerstdagen, maar dit kon niet meer. "Ik wilde een iPad kopen voor mijn oudste dochter, maar uiteindelijk moesten we bij familie smeken om voedsel.''

Het was uiteindelijk niet makkelijk om zijn geld terug te krijgen, maar inmiddels heeft hij het bedrag wel van zijn bank teruggestort gekregen. (br.hln)


» Reageer (0)
30-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom koude net goed voor je is

Waarom koude net goed voor je is

http://static2.hln.be/static/photo/2014/13/12/2/20141230122408/media_xll_7375547.jpg

Tijdens de koude wintermaanden wil je liefst gewoon in je zetel onder een dekentje kruipen en de hele avond blijven liggen. Ook 's ochtends je voeten op de koude vloer zetten kan ervoor zorgen dat je nog even blijft liggen. Toch heeft die verdomde koude ook enkele voordelen voor je lichaam. Je ontdekt ze hier.

- Wie koud heeft, zet zijn of haar lichaam aan het werk waardoor er een pak meer calorieën verbrand worden. Je zal niet alleen meer calorieën verbranden maar ook vet. Zo bestrijdt 'bruin vet', dat zich van nature in je lichaam bevindt, het slechte 'witte' vet als het geactiveerd wordt. En dat zou volgens een studie van 2012 exact zijn wat het koude weer doet: het 'bruine' vet doen werken.

- Koude zorgt ervoor dat je pijn minder snel opmerkt. Denk maar eens aan sporters die in een ijsbad kruipen om spierpijn te verminderen. Gelukkig moet jij niet ijsberen om hetzelfde effect te verkrijgen, temperaturen rond het vriespunt hebben dezelfde werking. Door de koude komen er hormonen vrij in het lichaam die je pijngrens verhogen. Ook ontstekingen worden afgeremd door de dalende temperaturen.

- Ook voor je geest hebben de koude temperaturen een voordeel. Net omdat we meer tijd binnenshuis doorbrengen en al eens sneller naar onze tablet of gsm durven grijpen, hebben we meer contact met onze familie. We bellen ze sneller op of sturen vaker een berichtje.

- Verder krijgt ook je zelfbeeld een boost: voor de eerste keer sinds maanden ligt de focus niet meer op je bikinilijf en kan je kleren aantrekken waarin je je comfortabel voelt.

- Zet jij je slaapkamerruit overdag open zodat alles goed verlucht wordt? Dan zou je 's avonds ook beter slapen. Een koele kamer is namelijk goed voor een diepere nachtrust. We worden bovendien niet voor niets slaperig wanneer onze lichaamstemperatuur daalt.

- Daarnaast geeft koude je verrassend genoeg een stralende huid. De barkoude temperaturen zorgen ervoor dat de bloedvaten in je huid in werking blijven en zorgen zo voor een optimale doorbloeding. Door de koude wordt ook die mooie gezonde blos op je wangen getoverd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'s Werelds rijken worden nog rijker

's Werelds rijken worden nog rijker

http://static0.hln.be/static/photo/2014/10/6/4/20141230103129/media_xll_7375354.jpg

De rijken der aarde zijn ook dit jaar weer rijker geworden. Dat blijkt uit de miljardairslijst die persbureau Bloomberg dagelijks bijhoudt. De top 400 van de lijst voegde in 2014 circa 92 miljard dollar (zo'n 76 miljard euro) toe aan hun vermogen.

Bill Gates, medeoprichter van Microsoft, is nog altijd de rijkste man op aarde. Bloomberg schat het vermogen van de Amerikaan op 87,6 miljard dollar, een toename van 9,1 miljard dollar in vergelijking met een jaar eerder. Op plaats twee staat superbelegger Warren Buffett (74,5 miljard dollar) die op de lijst de Mexicaanse telecommiljardair Carlos Slim (73,1 miljard dollar) passeerde.

Opvallende stijger op de lijst is de Chinees Jack Ma, oprichter van internetgigant Alibaba. Mede door de recente beursgang van zijn bedrijf groeide het geschatte vermogen van de Chinees met 25 miljard tot 28,7 miljard dollar, waarmee hij de nummer 22 is op de lijst. Ma wedijvert nu met Li Ka-shing (de nummer 17 in de index) om de titel van rijkste man van Azië. Het vermogen van Li, topman van het moederbedrijf van onder meer Kruidvat, wordt geschat op circa 30 miljard dollar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gênant kwaaltje? Los het op met deze keukenmiddeltjes

Gênant kwaaltje? Los het op met deze keukenmiddeltjes

http://static0.hln.be/static/photo/2014/13/14/4/20141229170212/media_xll_7374274.jpg

Niemand praat graag over onaangename wratten, roos en een slechte adem. Maar het zijn echte problemen waar ook echte remedies voor bestaan. Medicijnexpert Chris Kilham vertelt welke natuurlijke middeltjes deze problemen snel oplossen.

Liesschimmel kan een irritant gezondheidsprobleem zijn omdat het jeuk op een nogal gênante plaats veroorzaakt. Dit behandel je best met manukaolie, deze essentiële olie heeft namelijk een antiseptische, schimmeldodende en jeukbestrijdende werking. Het voordeel is dat het geen bijwerkingen als een brandend gevoel heeft, de 'tropische' geur moet je er wel bijnemen. Daarnaast is het belangrijk je ondergoed en handdoeken goed te wassen zodat de schimmels helemaal uitgeroeid worden.

Tegen overmatig zweten kun je best een deodorant met aluinsteen gebruiken. De kristallen van dit mineraal zijn een van de weinige middeltjes die tegelijkertijd een zweetgeur geur wegnemen en de transpiratie stoppen.

Een goede oplossing bij wratten is tamanuolie, dit doodt heel snel het virus dat wratten veroorzaakt. Het volstaat om de te behandelen plekken er twee keer per dag mee in te wrijven. De andere oplossing zorgt wel voor wat geurhinder. Neem een vers schijfje look, plaats het op de wrat en hou dit op zijn plaats met een pleister.

Schimmels aan de teennagels verdwijnen met theeboomolie. Breng dit 's ochtends en 's avonds met een wattenstaafje gedurende een paar dagen aan en je zou al een groot verschil moeten merken.

Tegen hoofdroos is een essentiële olie van rozemarijn erg efficiënt. Masseer dit je in je hoofdhuid na het wassen van je haar en de huidschilfers zullen snel verdwijnen.

Tegen een slechte adem kun je best vaak probiotica op het menu zetten. Dit kwaaltje is namelijk vaak een gevolg van maagproblemen en de probiotica doen je spijsvertering vlotter verlopen. Schraap ook je tong met je tandenborstel schoon tijdens het poetsen. Als laatste kun je ook je mond spoelen met pepermuntolie. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philippe Geubels krijgt eigen tv-programma in Nederland

Philippe Geubels krijgt eigen tv-programma in Nederland

http://static1.hln.be/static/photo/2014/17/5/10/20141230084503/media_xll_7375285.jpg

Komiek Philippe Geubels zal vanaf februari op de Nederlandse televisie te zien zijn als presentator van een nieuwe versie van het VIER-programma 'Uitzonderlijk Vervoer'. Dat meldt radiozender 100% NL.

Vanaf 22 februari zal Geubels elke zondagavond op NPRO3 chauffeur spelen voor bekende Nederlandse cabaretiers. "Eerder was het programma in België al een succes met Kamagurka als chauffeur en Geubels als één van de passagiers", klinkt het bij de Nederlandse omroep.

"Het concept is eenvoudig: ik haal als taxichauffeur cabaretiers bij hen thuis op en zet ze veilig af voor de start van hun show", legt Geubels uit in Gazet Van Antwerpen. "Ondertussen hebben we een goed gesprek over ons vak en het leven. Bedoeling is het niet al te ernstig te maken."

Antwerpenaar Philippe Geubels geniet in Nederland al langer bekendheid, voornamelijk als jurylid in 'De Slimste Mens'. Hij passeert regelmatig de revue in de talkshow 'De Wereld Draait Door' en was ook te zien in de Nederlandse versie van het VRT-programma 'Mag ik u kussen? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deurwaarder komt straks boete innen

Deurwaarder komt straks boete innen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/5/11/3/20141230000812/media_xll_7374798.jpg

Nu de fiscus kordaat met deurwaarders dreigt, vereffent één op de tien hardnekkige wanbetalers binnen anderhalve maand zijn onbetaalde gerechtelijke boete - die soms al járen oud is. De nieuwe methode heeft succes in Gent en krijgt navolging in het hele land.

Elk jaar opnieuw blijkt de fiscus niet in staat om tientallen miljoenen euro's aan gerechtelijke boetes (tijdig) te innen. In 2013 ging het zelfs om 118 miljoen. Het Rekenhof ­hekelde begin dit jaar al deze "zwakke" gang van zaken, die "de gelijkheid tussen burgers op de helling zet".

Onlangs is de FOD Financiën er dan toch in geslaagd een nieuwe werkmethode uit te dokteren die het mogelijk maakt het invorderingsproces nauwer op te volgen. Zo loopt in Gent sinds enkele maanden een proefproject, waarbij de fiscus honderden wanbetalers waarschuwt en dreigt met een tussenkomst door een deurwaarder.

Half ­oktober stuurde Financiën al 3.000 aan­maningen uit - goed voor een totaal achterstallig boetebedrag van bijna 3 miljoen euro. Dik anderhalve maand later had die aanpak al bijna 300.000 euro in het laatje gebracht. Financiën evalueert het project in maart, om verbeteringen aan te brengen. Eenzelfde ­aanpak start dan in een Waals kantoor, aldus minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) in een antwoord op een parlementaire vraag van partijgenote ­Sophie De Wit. "Deze nieuwe methode zal geleidelijk worden uitgerold over het hele land." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom afvallen geen goed voornemen voor 2015 is

Waarom afvallen geen goed voornemen voor 2015 is

http://static1.hln.be/static/photo/2014/3/3/2/20141229121328/media_xll_7373447.jpg

Een nieuw jaar, een nieuw voornemen. Velen nemen zich voor om hun leven in 2015 om te gooien, om op 15 januari de moed te verliezen en in oude, slechte gewoonten te vervallen. We leren je waarom het beter is je voor te nemen gezonder te gaan leven in plaats van te vermageren, alles hangt namelijk van je eigen houding af.

Een Amerikaans onderzoek aan de universiteit van Scranton heeft aangetoond dat goede voornemens echt nuttig kunnen zijn. Ongeveer de helft van de deelnemers was op weg om zijn doelen te bereiken, slechts vier procent had het al opgegeven. Uit de studie bleek dat wie positieve objectieven opstelt en optimistisch blijft denken meer kans heeft om te slagen.

Bij negatieve voornemens heb je meer kans om te falen. Volgens onderzoek van de Amerikaanse professor Norcross kun je met nieuwe doelen de kwaliteit van je leven echt verbeteren. Als je rekening houdt met de vijf onderstaande tips dan lukt het wel om af vallen in het nieuwe jaar door simpelweg te zeggen dat je gezonder gaat leven. Je eigen houding is namelijk erg belangrijk.

De datum
Het maken van een voornemen draait om het ideaalbeeld van jezelf, het gaat om een nieuwe hoofdstuk of een nieuw begin. Maar de overgang tussen 31 december en 1 januari is niet anders dan die tussen 25 en 26 juli. Dus het is niet zo dat je slechts een keer per jaar een voornemen kunt maken. Je kan dit doen wanneer je wilt. Dit moet ook geen heel jaar duren. Waar draait het dan wel om? Je moet een moment erkennen waarop je een verandering creëert dat je leven kan transformeren.

Hou de focus op je gezondheid
Het is beter je te concentreren op je gezondheid en betere voeding zonder over gewichtsverlies te spreken. Het is beter je voor te nemen enkel voedingsmiddelen op te nemen ddat je lichaam nodig heeft voor een lang leven. Zeg bijvoorbeeld: ik ga mijn lichaam goed verzorgen sporten en sterker worden zodat ik langer kan leven en meer dingen kan doen. Deze positieve veranderingen zullen uiteindelijk tot gewichtsverlies leiden.

Wees lief voor jezelf
Kies een positief en haalbaar doel. Het doet je geen goed als je jezelf gaat straffen of een doel kiest uit een schuldgevoel.

Leer uit je eigen fouten
Als je vorig jaar een duur fitnessabonement hebt gekocht en al na vijf bezoekjes je sporttas weer voor een heel jaar hebt opgeborgen, dan moet je dit jaar niet exact hetzelfde voornemen maken. Denk na over waarom je gefaald hebt en leer daaruit om een nieuw, haalbaar doel voorop te stellen. Als je dan slaagt, zul je je goed voelen en zelfs productiever worden. (br.hln)


» Reageer (0)
29-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sumatraanse tijgerin eet haar welpen op in Jeruzalem

Sumatraanse tijgerin eet haar welpen op in Jeruzalem

http://static1.hln.be/static/photo/2014/0/8/0/20141229123440/media_xll_7373520.jpg

In de zoo van Jeruzalem heeft een Sumatraanse tijgerin haar twee welpen van vijf weken oud gedood en opgegeten. Dat heeft de zoo met dieren uit de bijbel  bekendgemaakt. Stress zou aan de basis van het vreemde gedrag kunnen liggen.

De Sumatraanse tijgerin Chana had drie jongen gekregen nadat ze de kooi had gedeeld met tijger Avigdor uit Duitsland. "Een van de jongen stierf kort na de geboorte, maar de twee andere waren in goede gezondheid", zegt hoofddierenarts Nili Avni-Magen. "We hebben hun verdwijning opgemerkt toen we de welpen wilden wegen."

Dit jaar werden 32 Sumatraanse tijgers geboren in dierentuinen wereldwijd. In gevangenschap leven er nog slechts 261 Sumatraanse tijgers. In het wild zijn er volgens het WWF maar 400 meer over. Ontbossing en stroperij op het Indonesische eiland Sumatra bedreigen de soort. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man overleeft 3 dagen bij -35 graden in Alaska, achtervolgd door veelvraat

Man overleeft 3 dagen bij -35 graden in Alaska, achtervolgd door veelvraat

http://static1.hln.be/static/photo/2014/18/5/10/20141229121216/media_xll_7373500.jpg

Hij meende dat zijn laatste uur geslagen was toen zijn sneeuwscooter door het ijs zakte tijdens zijn trip van 100 kilometer op weg naar zijn familie om de kerstdagen samen door te brengen.  Maar Johnson klauterde uit het ijswater en zette zijn tocht verder. "Ik stond op het punt op te geven, ik dacht dat de houten krat die ik had gevonden mijn graf zou worden. Maar ik moest doorzetten voor mijn zonen, mijn gezin. Het is een mirakel dat ik nog leef".

Johnson (38) moest op het dikkere ijs klauteren terwijl zijn sneeuwscooter zonk. "Het gebeurde zo snel", zegt hij.

Ongewenst gezelschap
In zijn bevroren kleren stapte Johnson 45 kilometer op zoek naar hulp. Onderweg kreeg hij het ongewenste gezelschap van een veelvraat, een marterachtige die mensen aanvalt. "Al die tijd kon ik dat beest horen op het ijs. Het was me aan het uitdagen", zegt hij.

Hij vuurde met zijn geweer, maar toen zijn munitie opraakte moest hij het hongerige dier met een stok op afstand houden. Hij vond een houten kist die hij als schuilplek gebruikte.

Open graf
Johson werd als vermist opgegeven, helikopters gingen naar hem op zoek. "Die derde avond vlogen ze vlakbij, maar ze zagen me niet. Toen gaf ik alle hoop op. Ik legde me in de kist, die voelde als een open graf".

De temperatuur zakte tot min 35 graden, de wind en de sneeuw wisten Johnsons sporen. Het speurteam onder leiding van Johnsons neef Clifford Benson gaf niet op. "Hoe zwaar de omstandigheden ook waren, ik moest doorgaan voor mijn neef", zegt Benson.

Dood van vader
Plots hoorde die zijn neef roepen. "Ik heb nooit iemand zo horen roepen", zegt Benson. "Had Clifford me niet gehoord, was dat mijn laatste avond geweest", zegt Johnson. "Dan konden ze me naar huis brengen in een lijkzak".

"Mijn drang om te overleven was deels ingegeven door de dood van mijn vader in 1998. Hij zakte door het ijs en verdronk". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mens had als nomade nog sterke beenderen

Mens had als nomade nog sterke beenderen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/1/0/1/20141229081427/media_xll_7372951.jpg

De overgang van een nomadisch bestaan naar het leven op een vaste plek heeft bij de mens waarschijnlijk geleid tot een verandering van zijn skelet. Ongeveer twaalfduizend jaar geleden ontwikkelden de menselijke botten zich tot hun huidige, lichtere vorm. Dit blijkt uit onderzoek dat is gepubliceerd in PNAS.

Na het begin van het Holoceen, rond 11.700 jaar geleden, nam de botdichtheid (de stevigheid van het bot) van het menselijk skelet sterk af. De veranderingen zijn het duidelijkst in de lagere gewrichten - heup, knie en enkel - en in mindere mate in de schouder, elleboog en hand.

Volgens de onderzoekers houdt de transformatie waarschijnlijk verband met een nieuwe levensstijl: de mens, die duizenden jaren had rondgetrokken en leefde van de jacht en eetbare planten, gaf zijn nomadisch bestaan op en begon een leven als landbouwer. Het beperken van de intensieve beweging die nodig was voor de jacht zou hebben geleid tot de betrekkelijke zwakheid van de botten van de moderne mens. Die loopt vooral op hogere leeftijd een verhoogd risico op botbreuken en osteoporose (botontkalking).

Het onderzoeksteam onder leiding van Brian Richmond, curator bij het Amerikaanse Museum van Natuurhistorie, vergeleek skeletten van de moderne mens met die van chimpansees - nauw verwant met de mens - en met fossielen van mensachtigen. De wetenschappers ontdekten dat bij de mens de dichtheid van het trabeculaire bot - de sponsachtige binnenkant van het bot - aanzienlijk lager is dan bij zijn uitgestorven voorvaderen en de chimpansee. 

Ook de moderne mens had zo'n twintigduizend jaar geleden nog zware en sterkere botten. Het lichtgewichtskelet kwam pas later, toen de mens minder ging lopen, zich op een vaste plaats vestigde en landbouwwerktuigen ging gebruiken. (br.hln)


» Reageer (0)
28-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu ook skipistes open in Wallonië

Nu ook skipistes open in Wallonië

http://static0.hln.be/static/photo/2014/1/8/14/20141228104359/media_xll_7371089.jpg

Na een aantal langlaufpistes gisteren, zijn vandaag ook enkele skipistes open in Wallonië. Dat is onder meer het geval in Ovifat, Spa en de Baraque Friture. De sneeuwlaag bedraagt ongeveer 10 à 15 centimeter, zo meldt de toeristische dienst van Wallonië op zijn website.

Er kan ook nog steeds gelanglauft worden aan de Baraque Michel, Mont Rigi, Signal de Botrange, Ovifat, Spa, Weywertz, Lierneux en op de Baraque Fraiture. Ook de sledepistes van Lierneux, Baraque Michel, Spa en Baraque Fraiture zijn open. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NASA: Menselijk leven buiten ons melkwegstelsel is best mogelijk

NASA: "Menselijk leven buiten ons melkwegstelsel is best mogelijk"

http://static2.hln.be/static/photo/2014/4/9/13/20141228093700/media_xll_7371073.jpg

"Er zouden best weleens mensen kunnen leven - ginds in het midden van de koude, donkere ruimte - zónder melkwegstelsel", beweert Harvey Moseley, astrofysicus van NASA's Goddard Space Flight Center in Greenbelt, Maryland.

Ze doet die uitsprak nadat astronomen een nooit eerder geziene zwakke kosmische gloed hebben waargenomen, die afkomstig kan zijn van sterren die ergens zweven tussen de melkwegen in. De helft van alle sterren in het hele universum zouden zich volgens deze ontdekking buiten de grenzen van het melkwegstelsel verschuilen.

Astronome Juna Kollmeier noemt de nieuwe bevindingen "uitdagend" maar is niet overtuigd van de conclusie dat het waargenomen licht afkomstig is van sterren buiten de melkweg. Volgens haar sloegen de sterren op drift na een botsing tussen melkwegstelsels.

Dat er extragalactische sterren bestaan, is ingegeven door de vaststelling dat er bij wetenschappelijke onderzoeken veel méér licht viel waar te nemen dan verklaard kan worden door de al bekende melkwegstelsels. Dat licht moet dus wel van sterren tussen de melkwegen komen, zo concludeert astrofysicus Jamie Bock. "Deze sterren zorgen voor evenveel achtergrondlicht als de melkwegen zelf", zegt hij. "Dat is echt opwindend."

In principe bevinden sterren zich binnen een melkwegstelsel. Maar ze kunnen eruit getrapt worden door de zwaartekracht als melkwegen met elkaar botsen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man heeft al 40 jaar dezelfde kerstboom in huis staan en heeft daar droeve reden voor

Man heeft al 40 jaar dezelfde kerstboom in huis staan en heeft daar droeve reden voor

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Neil Olson zette in 1974 een kerstboom in zijn woonkamer. Twee van zijn zes zonen trokken toen als soldaten naar de oorlog in Vietnam. Hij zwoer destijds de boom te laten staan tot zijn zes zonen met Kerst weer allemaal samen thuis in het Amerikaanse Wisconsin zouden zijn. De kerstboom is er anno 2014 nog altijd...
Olsons oudste zoon kwam gewond terug uit Vietnam en werd honderd procent invalide verklaard. Daardoor kan hij niet terugkeren naar het ouderlijke huis in Wausau met Kerstmis. Hij verblijft in een instelling in de staat Washington. "Ik heb er vijf weer thuis, maar niet de zesde", zegt Olson.

Daarom staat de kerstboom er dus nog altijd, exact zoals veertig jaar geleden. Met dezelfde versieringen, dezelfde slingers en dezelfde lichtjes. De naalden zijn wat vergeeld, maar ze zijn er nog.

"Dat heeft een reden", zegt de 89-jarige Olson aan de Wausau Daily Herald. "Het is bovennatuurlijk, zeg ik u." De man gelooft nog altijd dat ook zijn zesde zoon ooit thuiskomt voor Kerst. "Ik garandeer u: dan zullen de naalden er meteen afvallen." (br.hln)

» Reageer (0)
27-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vroeger droegen de vrouwtjes het gewei

Vroeger droegen de vrouwtjes het gewei

http://static2.hln.be/static/photo/2014/14/13/3/20141224114233/media_xll_7365858.jpg

Dat Rudolf, de trouwe metgezel van de kerstman, een mannetje is, valt niet te betwijfelen. Hij draagt immers een gewei op zijn kop. Maar uit onderzoek blijkt dat het ooit anders was: lang geleden droegen de vrouwtjes het gewei. In vroegere tijden zou Rudolf bovendien niet erg geschikt geweest zijn als kersthulpje; rendieren waren toen helemaal niet tegen de koude bestand.

Wetenschappers van de universiteiten van Warschau en Wroclaw onderzochten overblijfselen van rendieren die in Polen werden gevonden. De dieren leefden 50.000 tot 10.000 jaar geleden. Ze publiceerden hun bevindingen in het vakblad Quaternary International.

Het onderzoek had enkele verrassende ontknopingen in petto. Uit de restanten van de geweien viel af te leiden dat die meestal niet aan de mannetjes, maar aan de vrouwtjes toebehoorden.

Bovendien bleek uit het onderzoek dat de dieren helemaal niet goed tegen de koude bestand waren. Het gebit heeft veel informatie prijsgegeven over de periode waarin de rendieren leefden. Zo ontdekten de onderzoekers dat ze allemaal gestorven zijn in een periode van extreme koude.

Het rendier is, mede omwille van zijn bedreigde status in landen als Finland, Canada en Rusland, een veel onderzocht studieobject. Eerder ontdekten onderzoekers bijvoorbeeld dat de rode neus van Rudolf een wetenschappelijke grond heeft: het heeft te maken met een extreem goede doorbloeding, die voorkomt dat de neus bevriest. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man verkoopt per ongeluk de kat van zijn vriendin

Man verkoopt per ongeluk de kat van zijn vriendin

http://static3.hln.be/static/photo/2014/4/8/1/20141225214254/media_xll_7367026.jpg

Roy Dufek brak het hart van zijn vriendin toen hij zijn bed verkocht. Niet zo bijzonder, ware het niet dat haar kat er zich in had verstopt. Roy probeert nu alles te doen om het huisdier van zijn vriendin terug te vinden.

Roy verkocht het bed, omdat zijn vriendin wou verhuizen uit Portland. Helaas verstopte Camo, de kat van zijn vriendin zich onder de matras. Toen de koper het bed kwam halen en het op het dak van zijn wagen bond, zat de kat waarschijnlijk nog altijd in het bed verstopt. Camo kan dus tijdens de rit van het dak van de wagen zijn gesprongen.

Zo snel mogelijk contacteerde Roy de koper, maar die liet weten dat er van Camo geen spoor was. Ondertussen doet Roy een oproep via Craigslist: "Ik wist niet dat Camo zich in bed verstopt wanneer hij bang is. Hij is niet meer in het appartement en ook in het huis van de koper is niets te vinden", laat Roy weten.

Roy looft bovendien een beloning van 200 dollar uit aan wie Camo vindt. "Zoals je je wellicht kan voorstellen, is mijn vriendin er helemaal kapot van. Sommigen denken misschien dat het 'maar een kat is', maar wie ooit een huisdier heeft gehad, weet hoe verschrikkelijk dit is", schrijft een emotionele Roy. "Camo was alles voor haar en ik nam hem van haar af, en dat slecht enkele dagen voor Kerstmis."

Hopelijk vindt Roy Camo snel terug, al is die kans niet bijzonder groot. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud-premier Leo Tindemans (92) overleden

Oud-premier Leo Tindemans (92) overleden

http://static3.hln.be/static/photo/2014/14/9/7/20141226182319/media_xll_7368727.jpg

Oud-premier Leo Tindemans (92) is overleden. Dat heeft zijn familie en ook zijn partij CD&V bevestigd. 'De man van een miljoen stemmen' was twee maal premier in de jaren zeventig.

De ex-politicus liep drie jaar geleden een dubbele longontsteking op. Zijn toestand ging sindsdien fel achteruit. Vorig jaar werd hij opnieuw opgenomen in het ziekenhuis. Zijn vrouw zei toen dat hij niemand meer wilde zien, "zelfs zijn vrienden niet".  Tindemans overleed thuis in Edegem.

Tindemans (1922-2014) was eerste minister van twee regeringen in België. Op 11 oktober 1978 kondigde hij, naar aanleiding van het in Vlaanderen gecontesteerde Egmontpact over een nieuwe staatshervorming, het ontslag van zijn regering (CVP, SP, VU, PS, PSC, FDF) aan met de historische woorden: "Voor mij is de grondwet geen vodje papier. Ik ga van deze tribune weg, ik ga naar de koning en ik bied het ontslag van de regering aan." Zijn tegenstanders noemden hem daarna vaak "de doodgraver van Egmont".

Tindemans' hardnekkigheid en zijn bevlogen stijl maakten hem bij de bevolking immens populair. Bij de Europese verkiezingen van 1979 behaalde Tindemans een jaar na zijn ontslag dan ook het grootste aantal voorkeursstemmmen in de Belgische geschiedenis, net geen miljoen. Dat leverde hem dan weer de bijnaam 'de man van een miljoen stemmen' op.

In de jaren 80 was hij in vier opeenvolgende regeringen, met partijgenoot Wilfried Martens als premier, minister van Buitenlandse Zaken. In 1989 verliet Tindemans de Belgische politiek en koos hij voor het Europese parlement. In 1999 beëindigde hij zijn actieve politieke loopbaan. (br.hln)


» Reageer (0)
26-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 op de 10 kankers kunnen vermeden worden door gezondere levensstijl

4 op de 10 kankers kunnen vermeden worden door gezondere levensstijl

http://static2.hln.be/static/photo/2014/7/10/7/20141226131908/media_xll_7367827.jpg

Meer dan 40 procent van de kankers kan vermeden worden door een gezondere levensstijl. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van Cancer Research UK, een Britse non-profitorganisatie die fondsen inzamelt voor kankeronderzoek. De grootste risicofactor is roken, maar ook een ongezond voedingspatroon speelt een belangrijke rol.

Onderzoekers van Cancer Research UK bestudeerden in dit geval uiteraard de Britse statistieken, maar benadrukken dat de situatie in de rest van de wereld vergelijkbaar is. "Diverse onderzoeken overal ter wereld wijzen allemaal op dezelfde belangrijke risicofactoren", zegt professor statistiek Max Parkin van de Queen Mary University in Londen aan de BBC. "Er bestaat nog weinig twijfel dat bepaalde levenskeuzes een grote impact hebben op het risico op kanker."

In het Verenigd Koninkrijk alleen hadden van 2007 tot 2011 600.000 kankers - dat is meer dan 40 procent - vermeden kunnen worden indien mensen gezonder leefden, zeggen de onderzoekers. Meer dan de helft van die gevallen werd toegeschreven aan roken. Roken staat dan ook met stip op 1 in de lijst met risicofactoren.

Daarna volgen een ongezond dieet (145.000 gevallen), obesitas (88.000) en overmatige alcoholconsumptie (62.000). Andere risicofactoren zijn onbeschermd zonnen en te weinig sporten.

De organisatie vraagt de mensen bij het maken van hun goede voornemens voor het nieuwe jaar te denken aan hun gezondheid. "Taart en wijn moeten niet gebannen worden", klinkt het. "Tijdens de feestdagen moet iedereen kunnen genieten van een extraatje, maar het is de ideale gelegenheid om het nieuwe jaar te starten met gezonde gewoonten. Een gezonde levensstijl is geen garantie voor een kankervrij leven, maar keert de kansen wel in ons voordeel." (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!