Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




05-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Archeologen ontdekken mythische tombe van Osiris

Archeologen ontdekken mythische tombe van Osiris

http://static1.hln.be/static/photo/2015/15/3/0/20150105071352/media_xll_7384650.jpg

Een team van Italiaanse en Spaanse archeologen heeft een ongelofelijke ontdekking gedaan in de necropolis van Sheikh Abd el-Qurna nabij het Egyptische Luxor. Ze hebben de mythische graftombe van Osiris, de god van het dodenrijk, blootgelegd.

Eigenlijk gaat het om een symbolische begraafplaats die tijdens rituelen werd gebruikt om de onsterfelijkheid van de godheid te linken met de heersende farao's. Koninlijke begraafplaatsen stonden model voor het complex dat verschillende grafkamers en schachten telt.

Volgens de Egyptische minister van Antiquiteiten, Mamdouh al-DamAcaty, dateert het complex wellicht uit de 25ste Dynastie (zo'n 700 jaren voor Christus).  Het bestaat uit een grote hal ondersteund door vijf pilaren. Een trap leidt naar een grafkamer met een gebeeldhouwde god. Een aanpalende kamer herbergt reliëfs van bewakers met messen.

Een schacht van negen meter leidt naar de centrale ruimte. Daaronder bevindt zich nog een schacht van zes meter lang die toegang verschaft tot nog twee andere kamers gevuld met puin die nog niet zijn onderzocht.

Het is trouwens niet de eerste keer dat dit complex werd ontdekt. Volgens het Egyptische ministerie van Antiquiteiten werd de begraafplaats al in 1880 gevonden door archeoloog Philippe Virey. Ondanks pogingen om het complex op kaart vast te leggen, bleef het belang en de aard ervan tot nu onbekend.

Volgens de legende werd Osiris gedood door zijn broer en tevens rivaal Set, die zelf koning van de doden wilde zijn. Daarom bedacht hij een list. Hij maakte een kist en via een leugentje moest Osiris er 'even' inkruipen. Seth sloot toen de kist en gooide die in de Nijl, maar Isis (Osiris' vrouw) vond de kist terug.

Seth werd woedend en hakte het dode lichaam van Osiris in stukken en gooide deze over de uithoeken van het oude Egypte. Na jarenlang zoeken vond Isis de stoffelijke resten (behalve zijn geslachtsorgaan) terug en  mummificeerde het tot één geheel. Na een lange strijd met Set werd Horus, de zoon van Osiris, koning van Egypte.

Door Tsjecheische archeologen werd afgelopen weekend trouwens nog een belangrijke opgraving gedaan. Ze ontdekten de graftombe van een tot nu toe onbekende koningin: "Chentkaus III". Ze was wellicht de vrouw van een farao die behoorde tot de vijfde dynastie, ongeveer 4.500 jaar geleden.

De tombe werd ten zuidwesten van Caïro opgegraven, op de site Aboesir, waar zich wel meer graftombes van farao's uit de vijfde dynastie bevinden.

De tombe werd ontdekt op het grafcomplex van farao Neferefre, zo zegt Miroslav Barta, die aan het hoofd stond van de Tsjechische archeologische missie. "Dat laat vermoeden dat de koningin de vrouw van Neferefre was." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier zag u dit jaar UFO's vliegen

Hier zag u dit jaar UFO's vliegen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/6/0/11/20150105095746/media_xll_7385021.jpg

Het Belgisch UFO-meldpunt heeft haar jaarverslag voor 2014 vrijgegeven. Het was een kalm UFO-jaar, met in totaal 169 meldingen. Dat zijn er 92 minder dan in 2013.

Volgens het meldpunt zijn er een paar verklaringen voor deze daling. Op de website werden de meest gangbare verklaringen verder uitgebreid, waardoor meer mensen geïnformeerd werden en besloten dat hun verschijning niet zo uitzonderlijk was. Daarnaast duurt het proces om de UFO te melden ook langer dan vroeger - er worden veel details gevraagd - , waardoor meer mensen opgeven. Verder zijn vuurballonnen intussen ook verboden, dus deze worden een stuk minder gespot.

Net zoals de voorbije jaren is Antwerpen koploper in het melden van UFO's. Waarom dat zo is, is voor het meldpunt nog steeds niet duidelijk.

Voor vele meldingen kan geen verklaring gevonden worden, voornamelijk omdat er te weinig gegevens voor handen waren in de melding. Als ze verklaard konden worden, ging het voornamelijk om vliegtuigen/helikopters, weer- en vuurballonnen. (br.hln)


» Reageer (0)
03-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Photoshop doet 100-jarige vrouw er weer 20 uitzien

Photoshop doet 100-jarige vrouw er weer 20 uitzien

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

 
 
 
Een behandeling met Photoshop doet vaak wonderen: het kan rimpels doen verdwijnen, mollige mensen mager maken en magere mensen mollig maken. De mensen van Photoshop Surgeon doen er nog een schepje bovenop en vormen een 100-jarige om tot een 20-jarige.
 
Het filmpje staat al een tijdje online, maar nu doet de Photoshop-artiest zijn verhaal aan Buzzfeed: "Het filmpje doet sommige mensen wenen, omdat het herinneringen oproept aan overleden geliefden of aan de gedachte dat ouderdom ons allemaal te wachten staat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schumacher huilt als hij stemmen van vrouw en kinderen hoort

Schumacher huilt als hij stemmen van vrouw en kinderen hoort

http://static1.hln.be/static/photo/2015/10/8/11/20150103140127/media_xll_7382156.jpg

Zevenvoudig F1-kampioen Michael Schumacher is tot tranen toe bewogen als hij de stem van zijn vrouw Corinne, zijn dochter Gina Maria of zoon Mick hoort. Dat meldt de Italiaanse krant Corriere della Serra.

Op 29 december 2013 werd Schumacher in de Franse Alpen het slachtoffer van een zwaar ski-ongeval. Hij revalideert nu thuis in Genève nadat hij maandenlang in coma lag.

Vorige week verklaarde voormalig F1-piloot Philippe Streiff nog dat Schumacher zijn familie begint te herkennen, maar dat hij nog niet kan praten en problemen heeft met zijn geheugen.

Traan vol leven
Volgens een artikel in de Corriere della Serra is Schumacher tot tranen toe bewogen als hij vertrouwde geluiden hoort, in het bijzonder de stemmen van zijn geliefden.

"Schumi huilt. Soms op mysterieuze wijze. Hij weent als hij zijn kinderen hoort, of de stem van zijn vrouw, of zijn honden. In die stille kamer rolt een traan over zijn magere gezicht. In die traan zit leven; er schuilt nog kracht in een man die ontroerd raakt en dat ontroert ons allemaal. Zijn tranen bewijzen dat zijn zintuigen werken", schrijft Giorgio Terruzi.

Schumacher wordt vandaag 46 jaar. Hij kwam in juni vorig jaar uit een kunstmatige coma en was in september voldoende hersteld om naar huis te mogen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KU Leuven kraakt dementiecode

KU Leuven kraakt dementiecode

http://static2.hln.be/static/photo/2015/7/7/4/20150103064455/media_xll_7381849.jpg

Moleculaire biologen van de KU Leuven halen de wereldpers met een nieuwe methode die dementiemedicijnen dichterbij brengt. In een laboschaaltje bootsten ze na hoe een bepaalde vorm van dementie ontstaat, en wisten ze dat defect ook te herstellen, schrijft De Morgen vandaag.

Philip Van Damme en Catherine Verfaillie focusten op drie patiënten met frontotemporale dementie. De biologen namen huidcellen en vormden die om tot stamcellen. Door die vervolgens zo te behandelen dat ze tot hersenschorscellen evolueren, imiteerden ze de dementie in hun lab.

Ze ontdekten dat een specifieke 'signaalroute', een genetisch doorgeefluik, de boosdoener is. "Die zorgt ervoor dat de cellen zich niet tot volwaardige hersenschorscellen ontwikkelen. Dat wisten we niet", zegt Verfaillie. Het team wist dat te corrigeren via genetische manipulatie. Ook een behandeling met een cocktail van kleine molecules had dat effect. "Hierin schuilt de eerste stap naar een medicijn. Het is nu zoeken naar exacte molecules die gericht werken. Hopelijk kan dat binnen enkele jaren." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgende week eerste euthanasie in gevangenis

Volgende week eerste euthanasie in gevangenis

http://static0.hln.be/static/photo/2015/3/3/0/20150103061255/media_xll_7381845.jpg

Op zondag 11 januari ondergaat Frank Van Den Bleeken in de gevangenis van Brugge euthanasie. Na bijna 30 jaar lang geïnterneerd te zijn en jaren procederen krijgt de 51-jarige recidiverende zedendelinquent eindelijk wat hij wil: de dodelijke injectie. Dat schrijft De Morgen vandaag.

Van Den Bleeken is de voorbije jaren herhaaldelijk onderzocht door psychiaters. Zij bevestigen los van elkaar dat de man psychisch ziek is en ernstig lijdt onder zijn verblijf in de gevangenis. Hij is er zich ook van bewust dat hij zonder aangepaste therapie een gevaar is voor de samenleving.

Van Den Bleeken bekwam in september 2014 bij het Brusselse hof van beroep een arrest dat hem het recht gaf vrijwillig uit het leven te stappen. Sinds Van Den Bleeken zijn euthanasie via rechterlijke weg afgedwongen kreeg, volgden al minstens 15 geïnterneerden zijn voorbeeld. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje (7) overleeft als enige vliegtuigcrash in VS en zoekt hulp

Meisje (7) overleeft als enige vliegtuigcrash in VS en zoekt hulp

http://static3.hln.be/static/photo/2015/5/5/2/20150103062116/media_xll_7381847.jpg

Door het neerstorten van een klein vliegtuig in de Amerikaanse staat Kentucky zijn zeker vier mensen om het leven gekomen. Een 7-jarig meisje overleefde de crash en kon op eigen kracht hulp halen.

Het kind liep naar een huis in het gebied van het ongeluk en vertelde de bewoner dat ze zojuist een vliegtuigcrash had meegemaakt. Nadat de hulpdiensten waren gealarmeerd, werd het meisje overgebracht naar een ziekenhuis. Volgens de politie zijn haar verwondingen 'niet levensbedreigend'.

Het toestel met het meisje was gecrasht in Lyon County. De piloot had kort voor het neerstorten melding gemaakt van motorproblemen. Daarna ging het contact verloren, aldus de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Fogerty - Have You Ever Seen The Rain

John Fogerty - Have You Ever Seen The Rain

Klik op de foto om hem te beluisteren






John Cameron Fogerty (Berkeley, Californië, 28 mei 1945) is een Amerikaans singer-songwriter. Hij is vooral bekend als voorman van de rockgroep Creedence Clearwater Revival. Karakteristiek is zijn raspende stem en pakkende gitaar-riffs.

Fogerty en zijn broer Tom vormden een bandje in El Cerrito, Californië, aan het eind van de vijftiger jaren, als Tommy Fogerty and the Blue Velvets. De naam werd, door toedoen van de platenmaatschappij die hen wilde contracteren (Fantasy), veranderd in The Golliwogs in 1964.

In 1968 bracht de band hun eerste album uit onder de naam Creedence Clearwater Revival. Deze naam had de band in 1967 aangenomen. Hierop stonden onder andere covers waaronder Susie Q en I Put A Spell On You, die hun eerste hits werden. Nadien volgde vele hitsingles waaronder Proud Mary, Fortunate Son, Up Around The Bend, Green River, Down On The Corner, Travelin' Band, Lookin' Out My Back Door, Bad Moon Rising, en Who'll Stop The Rain.

Door spanning onderling vertrok Tom na het zesde album Pendulum. De andere bandleden wilden meer invloed in de composities en uitvoering, aangezien Fogerty de bepalende factor was. Dit experiment duurde één album, Mardi Gras, en de groep ging in 1973  uit elkaar

Fogerty bracht nadien enkele soloalbums uit. In 1973 brengt hij Blue Ridge Rangers uit met country-covers, waarbij hij alle instrumenten zelf bespeelt. In 1975 brengt hij John Fogerty uit waar onder andere Rocking All Over The World op staat, dat later een grote hit zal worden voor Status Quo. Ondertussen ruziet Fogerty met Fantasy Records over de royalty's van zijn CCR-songs. In 1985 komt Centerfield uit. Dit wordt een succes in de VS. Op dit album staat het nummer The Old Man Down The Road. De oud-collega's van CCR klagen Fogerty aan omdat dit nummer teveel zou lijken op Run Through The Jungle van CCR. Fogerty wint het proces door de songs voor te spelen in de rechtszaal. Hierbij weet hij de rechter ervan te overtuigen dat het wel degelijk een andere song is. Maar de mogelijkheid op een eventuele reünie is voor altijd verkeken, zoals Fogerty in interviews benadrukt. Dit wordt versterkt door het overlijden van Tom Fogerty in 1990. Een jaar later komt het teleurstellende Eye Of The Zombie uit. In 1993 wordt Creedence Clearwater Revival in de Rock and Roll Hall of Fame opgenomen. Fogerty weigert met zijn oud-collega's op te treden tijdens deze huldiging en speelt enkele CCR-nummers samen met Bruce Springsteen. Pas in 1997 komt Fogerty met een nieuw album, Blue Moon Swamp en wordt bekroond met een Grammy Award. In 1998 komt het live-album Premonition uit waarbij hij onder andere weer zijn oude CCR-songs ten gehore brengt. In 2004 wordt het album Deja Vu (All Over Again) uitgebracht. Inmiddels zijn Fogerty en Fantasy Records weer verzoend met elkaar, wat Fogerty weer de gelegenheid geeft zijn oude repertoire op te pakken. De reden is dat Fantasy is verkocht en het nieuwe management de zaak met Fogerty schikt. In 2006 wordt onder het label van Fantasy een verzamelalbum uitgebracht van CCR-songs en songs van Fogerty zelf, genoemd "The Long Road Home".
Fogerty heeft in september 2007 een nieuw studio-album uitgebracht en gaat weer op wereldtournee. Dit nieuwe album heet "Revival". Als onderdeel van de "Revival Tour" trad Fogerty op 20 juni 2008 op in Ahoy Rotterdam.
Op 2 september 2009 komt er een nieuw album uit. Het is een vervolg van de "blue ridge rangers" uit 1973 en heeft als titel 'blue ridge rangers rides again'. Het betreft hier wederom covers uit de country en western scene van o.a John Denver & Ricky Nelson. Ook staat hier een eigen cover op 'change in the weather' van het album 'eye of the zombie' uit 1986.

In songs als Who'll Stop The Rain, Have You Ever Seen The Rain en Fortunate Son levert Fogerty kritiek op de Vietnamoorlog. Vandaar dat deze muziek prominent aanwezig is in de populaire televisieserie Tour of Duty.
Met het album Deja Vu (All Over Again) levert Fogerty kritiek op de Irak-oorlog en wijst op de vergelijking (Deja Vu) met de Vietnamoorlog.

Veel liederen gaan over het diepe zuiden van Amerika. Fogerty kende dit deel van zijn land alleen uit verhalen, die hij als kind gretig tot zich nam, aangezien hij in een voorstad van San Francisco is geboren en getogen.
Het mysterieuze van het moerasland inspireerde hem tot songs als Walking On The Water, Green River, Born On The Bayou, Bad Moon Rising en It Came Out Of The Sky. Fogerty zingt hierom met een aangedikt 'Southern' accent en draagt vaak een houthakkersblouse.

Er gaan geruchten dat met Proud Mary mari(y)huanna bedoeld wordt. Fogerty zelf verklaart dat het verhaal draait om een stoomboot en dat hij vaak woorden en teksten achter elkaar zet omdat ze lekker klinken en niet altijd een verhaal te vertellen hebben. Zo is Willy and the Poor Boys, de naam van een CCR-album én een zin in het refrein van Down On The Corner, gebaseerd op Winnie de Poeh. Hieruit blijkt dus dat Fogerty niet altijd zijn teksten voor een onderliggende boodschap gebruikt.



» Reageer (0)
02-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigenaars negeren hond jaar lang: dit is het schrijnende resultaat

Eigenaars negeren hond jaar lang: dit is het schrijnende resultaat

http://static1.hln.be/static/photo/2015/7/14/12/20150102120453/media_xll_7380462.jpg

Als je de griezelig grote hoop haar ziet op de bovenstaande foto, zou je nooit vermoeden dat er een hond onder schuilt. De arme bobtail werd in Rusland gevonden door dierenliefhebbers nadat hij een jaar lang werd opgesloten in een appartement. Zijn nieuwe eigenaars hadden het dier een jaar lang genegeerd.

Een jaar geleden overleed Gore Zhdanov op 79-jarige leeftijd in Novosibirsk, Rusland. Zijn erfgenamen raakten het maar niet eens over de verdeling van zijn bezittingen, waaronder zijn trouwe hond. Ze sloten het arme dier op in het appartement van Gore, zodat hij de spullen kon bewaken.

De bobtail kreeg net genoeg water en eten om hem in leven te houden, maar verder werd de hond volledig genegeerd. Zijn lange vacht veranderde al snel in een dikke hoop klitten. De mishandeling ging maanden door, tot de erfgenamen eindelijk besloten om het appartement te verkopen. Ze belden de dierenbescherming om de hond te komen halen en die waren compleet geschokt door wat ze aantroffen: de arme hond was één grote massa aan stinkend haar, waar urine en uitwerpselen in gekoekt zaten. Het dier kon haast niet meer bewegen, en zijn pels was bijna te zwaar om nog te ademen.

http://static2.hln.be/static/photo/2015/10/0/0/20150102120645/media_xll_7380465.jpg

Het duurde meer dan drie uur voor zes dierenliefhebbers alle vacht konden wegscheren om het dier eronder tevoorschijn te halen. Zijn huid zat vol wondjes en abcessen. Er werden vier zakken van 100 liter gevuld met de weggehaalde vacht.

Ondanks de verschrikkelijke mishandeling zal de hond volledig herstellen. Aangezien de erfgenamen zijn naam niet kenden, doopte de dierenbescherming hem 'Cocos'. De bobtail werd intussen in huis genomen door een lokale experte in het ras, die hem er met een speciaal vitaminedieet weer bovenop helpt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede voornemens? Met deze trucjes haal je ze wél

Goede voornemens? Met deze trucjes haal je ze wél

http://static1.hln.be/static/photo/2015/7/4/7/20150102110743/media_xll_7380367.jpg

Gisteren begonnen heel wat mensen vol goede moed aan hun voornemens voor 2015. Tegen eind januari zal het merendeel van hen echter al afgehaakt hebben. Wil jij absoluut niet bij deze groep horen, maar je doelen wél waarmaken? Deze psychologische trucjes helpen je op weg:

Gezonder eten, meer gaan sporten, minder alcohol drinken... Het klinkt allemaal zo simpel op 1 januari, maar de volgende 364 dagen zijn een stuk moeilijker. Gelukkig bestaan er een aantal psychologische strategieën die je helpen volhouden.

Heb geen plan b
Wie een doel vooropstelt, houdt beter geen alternatief plan b in zijn achterhoofd voor het geval dat je het doel niet haalt. Volgens een recente studie die gepubliceerd werd in Time Magazine zal de kans dat je oorspronkelijke doel niet haalt alleen maar groter worden. Het bestaan van het alternatief geeft je het gevoel dat falen zeer aanvaardbaar is, en je voelt je minder gemotiveerd en ambitieus. Geef jezelf geen uitweg en houd je ogen op de grote prijs.

Verdeel je voornemens in stukjes
'Dit jaar 12 kilo afvallen' klinkt nogal overweldigend. 'Iedere maand een kilootje' geeft daarentegen meteen minder druk. Verdeel je doelen in stukjes, en stel die visueel voor, bijvoorbeeld door ze op te schrijven. Je zal stukken langer volhouden wanneer je regelmatig een stukje kan afvinken, in plaats van te wachten tot eind december.

Slaap voldoende
Dit zou een goed voornemen op zichzelf kunnen zijn, maar het helpt ook om je andere doelen waar te maken. Een gebrek aan slaap haalt immers je wilskracht onderuit. Onderzoek heeft uitgewezen dat 60 procent van de mensen die zich uitgeslapen voelen hun vooropgestelde doelen halen. Wie zich daarentegen moe voelt, heeft maar een kans van vier op tien om zich aan zijn voornemens te houden. 

Koppel het nuttige aan het aangename
Volgens psychologen zijn mensen meer bezig met hun doelen als ze intussen ook leuke dingen kunnen doen. In een recente studie kregen twee groepen studenten een iPod met spannende boeken. De ene groep mocht ze heel de dag door lezen, de andere enkel in de fitness. Deze laatste groep bleek achteraf veel meer te sporten. Kijk die foute reality tv dus bijvoorbeeld terwijl je een gezonde maaltijd bereidt, of terwijl je op de loopband staat. Je doelen halen wordt meteen een stuk aangenamer!

Zeg niet 'niet'
Dit klinkt als een belachelijk trucje, maar het heeft zijn nut al bewezen. Wie zijn doelen in negatieve termen verpakt, maakt het zichzelf een stuk moeilijker. "Zinnetjes als 'eet niet te veel' en 'geef geen geld uit' hebben een omgekeerd effect. Dat is zoals zeggen 'denk niet aan olifanten', en dan kan je natuurlijk aan niets anders meer denken", aldus psycholoog Kim Stephenson. Ga liever voor formuleringen als 'eet de gezonde dingen' of 'let op je uitgaven'.

Verhoog de inzet
Een voornemen waarmaken wordt vaker realiteit wanneer je er iets tegenover stelt. Mensen blijken vooral gemotiveerd als ze dreigen geld te verliezen. Deze website speelt daarop in, en helpt je op een ludieke manier je doelen te halen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Illegale gauwdieven worden sneller het land uitgezet

Illegale gauwdieven worden sneller het land uitgezet

http://static3.hln.be/static/photo/2015/2/8/8/20150102060952/media_xll_7379963.jpg

In acht steden loopt nog tot midden januari een pilootproject waarbij gauwdieven die betrapt worden en hier illegaal blijken te zijn, versneld het land worden uitgezet. Het is een initiatief van ministers Jan Jambon (Binnenlandse Zaken) en Theo Francken (Asiel en Migratie), zo schrijven de kranten van Mediahuis.

Sinds 11 december en tot 18 januari wordt in Antwerpen, Leuven, Gent, Brussel, Sint-Jans-Molenbeek, Luik, Charleroi en Eigenbrakel harder opgetreden tegen gauwdieven. Niet alleen door de politie, ook door de dienst Vreemdelingenzaken. Bedoeling is de gauwdieven die betrapt worden en geen geldige papieren kunnen voorleggen, zo snel mogelijk effectief het land uit te zetten.

"De politie reageert in de betrokken steden alvast positief", zegt staatssecretaris Theo Francken. "Wekelijks worden drie tot vier specifieke acties tegen zakkenrollers op het getouw gezet. (...) Wij hopen op het einde van deze campagne een honderdtal illegale gauwdieven uit het land te kunnen verwijderen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bono kan misschien nooit meer gitaar spelen

Bono kan misschien nooit meer gitaar spelen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/11/1/6/20141119181243/media_xll_7286796.jpg

Bono is nog altijd herstellende van zijn zware fietsongeluk afgelopen november waarbij hij meerdere botbreuken opliep. De frontman van U2 schrijft op de website van de band dat het fietsongeluk ernstige gevolgen voor hem kan hebben op muzikaal gebied.

"Revalideren is moeilijker dan gedacht. Terwijl ik dit schrijf is het nog onduidelijk of ik ooit nog gitaar zal kunnen spelen. De band heeft me eraan herinnerd dat noch zij noch de westerse beschaving hier van afhangt", aldus Bono.

De Ierse zanger laat ook weten dat hij zich komend halfjaar volledig focust op zijn herstel. "De gevolgen van dit bizarre ongeluk zijn zo ernstig dat ik me er hard op zal moeten concentreren om op tijd fit te zijn voor de U2-toer".

Bono heeft dan ook elk optreden voor de komende tijd afgezegd en laat in die periode ook niets meer van zich horen, zo laat hij weten.

De U2 Innocence + Experience Tour gaat in mei van start. De Ierse rockgroep treedt op 13 en 14 oktober op in het Antwerpse Sportpaleis. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.63% winkels geeft vandaag al korting (als je ernaar vraagt)

63% winkels geeft vandaag al korting (als je ernaar vraagt)

http://static1.hln.be/static/photo/2015/5/11/3/20150102002851/media_xll_7379643.jpg

Officieel gaan de winter­koopjes pas morgen van start, maar toch geven ruim 6 op de 10 winkels vandaag al korting. Tenminste, aan de klanten die ernaar vragen.

Wie de soldenrush wil ver­mijden, weet dus wat gedaan vandaag. Uit een bevraging van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen blijkt dat 63% van de kleding- en schoen­winkels aan 'fluistersolden' doet. "Dat de klant zelf om ­korting moet vragen is geen enkel probleem meer, want hij is veel mondiger geworden", zegt NSZ-voorzitster Christine Mattheeuws.

Het aanbod in de rekken is erg groot: 58% van de mode­zaken geeft aan meer stockover­schot­ten te hebben dan anders. Het NSZ wijt dit aan het uitzonderlijk warme najaar - waardoor weinig winterkleren verkocht raakten - maar óók aan de ­vakbondsacties. "De economische angstboodschappen van de syndicaten hebben de mensen bang gemaakt." Bijna de helft van de modezaken biedt in eerste instantie 30% ­korting aan, terwijl één op de tien meteen 40% van de prijs doet. (br.hln)


» Reageer (0)
01-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tekenen dat jij ouder word

De tekenen dat jij ouder word

http://static3.hln.be/static/photo/2014/6/11/3/20141231150940/media_xll_7377858.jpg

Nu het nieuwe jaar eraan zit te komen en dus ook je volgende verjaardag, kan je plots wel eens beseffen dat jij je wat ouder gedraagt dan andere leeftijdsgenoten. Deze tekenen wijzen er namelijk op dat jij mogelijk OBYT (Old Before Your Time) bent maar dat waarschijnlijk helemaal niet erg vindt.

- De inhoud van je weekend is veranderd van feesten en drinken naar uitslapen en lekker koken.

- Op zondagavond blijf je dan ook lekker thuis omdat je favoriete serie wordt uitgezonden. Who cares dat er nu digitale televisie bestaat? Je moet op maandag toch weer aan het werk en dat doe je sinds een paar maanden/jaren het liefst met een fris hoofd.

- Realityshows zoals 'Geordie Shore' interesseren je niet meer. Vanaf nu heb je meer interesse voor 'Extreme Verzamelaars' en dat valt goed te begrijpen.

- Wanneer je in het weekend toch uitgaat, durf je wel al eens klagen over de muzieksmaak van de dj of het volume van de geluidsinstallatie. Je moet toch kunnen praten met je vrienden zonder dat je moet roepen, zeker?

- Je biedt jezelf dan ook vaker aan als Bob dan je ooit van jezelf had verwacht.

- Dronken ben je dan ook zelden en daardoor zijn je drinkgewoonten veranderd. Nu kies je voor een glaasje rode wijn bij het avondeten en af en toe een gin tonic tijdens je lunch in plaats van de fles wodka die je opdronk voor je naar een fuif vertrok.

- Ondertussen heb je ook al een lijst in je hoofd opgesteld met voedingswaren die je beter niet meer eet. Niet omdat je allergisch bent, maar omdat je maag er wat van overhoop ligt.

- Waar je wel nog kan van genieten, zijn de tien verschillende soorten thee die in je kast staan.

- Én een goed boek, samen met dat kopje thee.

- Én een dekentje, samen met dat kopje thee en dat goed boek.

- Én kaarsen. Kaarsen maken alles beter. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jackpot! Man steekt 60 cent in gokautomaat en wint half miljoen euro

Jackpot! Man steekt 60 cent in gokautomaat en wint half miljoen euro

http://static1.hln.be/static/photo/2014/17/15/12/20141231215518/media_xll_7378287.jpg

De laatste dag van het jaar heeft een man in het casino Barrière van de Franse stad La Rochelle wel erg veel geluk gebracht. Met slechts 60 eurocent inzet wist hij exact 519.956 euro binnen te rijven.

Nadat de Europese toerist drie keer 20 cent in de gokautomaat had geworpen, won hij een fortuin.

Volgens de directeur van het casino, Christophe Jourdain, ging het om een 25-jarige man die anoniem wenste te blijven. "Hij realiseerde het zich eerst niet", verklaarde de directeur aan persagentschap AFP. "Hij leek wel groggy en helemaal overmand door emotie. Hij kreeg met moeite een woord uitgebracht."

Het gaat om de hoogste som ooit die in het casino van La Rochelle is gewonnen. Wat een manier voor deze man om een fantastich einde te breien aan 2014! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist je dit al over champagne?

Wist je dit al over champagne?

http://oi62.tinypic.com/2m6stv6.jpg

De kans is groot dat je rond middernacht een fles soldaat maakt met vrienden en familie. Maar wat weet je over champagne, behalve dat je het lekker vindt en er vrolijk van wordt? Dankzij deze weetjes verbluf je straks je gasten met je sprankelende kennis

* We hebben champagne te danken aan een speling van Moeder Natuur. In de 15de eeuw kenden we in Europa een mini-ijstijd. Daardoor stopte het fermentatieproces dat essentieel is bij het wijnmaken. Toen het in de lente weer warmer werd, begon de fermentatie opnieuw. Dat zorgde voor koolstofdioxide in de wijnflessen, 'bubbels' in de volksmond. De bubbelwijn werd als minderwaardig beschouwd en 'duivelswijn' genoemd omdat flessen ontploften en de glasscherven voor lelijke wonden zorgden. Tot monnik Dom Pierre Pérignon eind de 17de eeuw de opdracht kreeg de bubbelwijn te finetunen. Champagne was geboren.

* De klassieke champagne-coupe werd ontworpen met een wassen mal van de borst van Marie Antoinette, de vrouw van de Franse koning Lodewijk XVI.

* In een fles champagne zit drie keer zoveel druk als in een autoband.

* Een champagnekurk die uit de fles knalt, doet dat aan 64 kilometer per uur.

* Marilyn Monroe nam een bad gevuld met 350 flessen champagne. Weliswaar niet op een temperatuur die geschikt was om ervan te drinken.

* Het grootste formaat van een champagnefles is de zogenaamde Melchizedek. Die is goed voor 40 standaardflessen of 30 liter puur genot.

* In een standaardfles zitten ongeveer 49 miljoen bubbels (br.hln)


» Reageer (0)
31-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Happy end voor hond die elke dag naar kliniek gaat waar baasje stierf

Happy end voor hond die elke dag naar kliniek gaat waar baasje stierf

http://static0.hln.be/static/photo/2014/11/2/2/20141231113950/media_xll_7377407.jpg

Drie gezinnen poogden het voorbije jaar de hond Masha in huis te nemen. Maar het trouwe teefje ging toch elke dag naar de kliniek waar haar baasje vorig jaar overleed. Dat ontroerde het medisch personeel van het ziekenhuis in de Siberische stad Novosibirsk zo dat ze Masha adopteerden.

Een jaar lang doolde Masha elke dag door de gangen van het ziekenhuis waar haar baasje in december 2013 overleed. Tot drie keer toe kreeg Masha een nieuwe thuis, maar daar liep ze telkens weg om haar baasje te zoeken.

"Ze gelooft niet dat hij dood is"
"Masha blijft hier omdat ze op haar baasje wacht. Mochten we haar naar zijn graf brengen, ze zou nog niet geloven dat hij dood is. Ze verwacht hem levend, niet dood", zegt verpleegster Alla Vorontsova in Siberian Times.

Een jaar lang gaf het medisch personeel Masha te eten en te drinken en lieten ze haar uit. Met Kerst heeft het personeel haar officieel geadopteerd. Het verhaal van Masha haalde de nationale pers en zorgde voor een vloedgolf van medeleven.

"Drie gezinnen uit de stad hebben haar proberen adopteren, maar ze bleef naar hier terugkeren. Ze wil het ziekenhuis niet meer verlaten. Intussen is iedereen hier dol op haar en omgekeerd. Hoe zou ze elders kunnen wonen?", zegt Alla.

De mand van Masha staat nu in het ziekenhuis. "De patiënten brengen haar een bezoekje, strelen haar en geven haar koekjes. Vooral de bejaarden. Masha verwarmt vele harten". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De magische plekjes voor het aanbrengen van parfum

De magische plekjes voor het aanbrengen van parfum

http://static2.hln.be/static/photo/2014/16/3/11/20141230112901/media_xll_7375436.jpg

Elke vrouw houdt van parfum en heel wat dames hebben dan ook verschillende flesjes in hun badkamerkastje staan. Eenmaal je een geur hebt gevonden die echt op je lijf is geschreven, blijf je hetzelfde reukwater trouw kopen. Om optimaal van je favoriete parfum te kunnen genieten, bestaan er bovendien enkele magische lichaamsplekjes die de geur versterken. Ontdek ze hier.

Parfum breng je het best aan op de warmste plekjes van je lichaam. De warmte zorgt er onder meer voor dat de geur als het ware verdampt waardoor jij en je omgeving het sneller zullen ruiken. De plekjes die het warmst aanvoelen, zijn de plaatsen waar je hartslag voelbaar is.

Zo breng je best een vleugje aan op je polsen en in je hals. Toch zijn er nog enkele minder traditionele plekken waar de geur nog beter zijn recht komt. Draag je een rokje? Breng dan wat parfum aan in je knieholte en aan de binnenkant van je enkels. Wie een t-shirt draagt maakt een goede keuze door ook wat geur te sprayen aan binnenkant van de elleboog.

Heel wat dames sprayen vaak nog een extra vleugje geur op zichzelf voor ze de deur uitgaan. Toch is het oppassen geblazen wanneer je parfum aanbrengt op je kledij of haren. stoffen kunnen namelijk verschillend reageren op de geur en ook je lokken kunnen de geur veranderen.

Geef je huid ook altijd ruim de tijd om de parfum te absorberen. Wanneer je je kleren meteen aantrekt nadat je de geur hebt aangebracht, zal de stof het vocht absorberen.

In de winter mag je bovendien wat minder zuinig zijn wanneer je je lichaam besprenkelt. De koude temperaturen zorgen ervoor dat de geur minder snel zal verdampen waardoor je parfum minder sterk ruikt. Wel kan je kiezen voor intense wintergeur. Pas deze wel weer aan wanneer de zomer aanbreekt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brit betaalt zo'n 60.000 pond voor vier rollen cadeaupapier

Brit betaalt zo'n 60.000 pond voor vier rollen cadeaupapier

http://static0.hln.be/static/photo/2014/12/8/7/20141230163917/media_xll_7376002.png

Kerst viel vorige week in het water voor de 32-jarige Dean Baker en zijn gezin toen bleek dat hij op 22 december 59.400 pond (ruim 75.000 euro) had betaald in een winkel. De Brit had echter geen gigantische aankopen gedaan, maar enkel een paar rolletjes cadeaupapier gekocht.

Dean had in de Engelse stad Erdington bij een winkel inpakpapier gekocht, meldt Birmingham Mail. Een onoplettende kassamedewerker bleek duizenden ponden in rekening te hebben gebracht, in plaats van de 5,94 pond die het cadeaupapier eigenlijk kostte.

Het meisje dat Dean hielp, was een stagiaire. "Toen ik mijn bankpas de eerste keer in de automaat stopte om te betalen, zei ze dat hij het niet deed. Daarna vroeg ze of mijn pas er nog een keer in wilde doen, dus dat deed ik.''

Op kerstavond kwam Dean erachter dat zijn pinpas werd geweigerd, toen hij een lunch wilde betalen. "Ik ging naar een pinautomaat en kon mijn ogen niet geloven toen ik zag dat ik zo'n 60.000 pond rood stond.''

Zijn vrouw Joanne en hij waren nog van plan wat cadeaus voor hun dochters te kopen en eten in te slaan voor de kerstdagen, maar dit kon niet meer. "Ik wilde een iPad kopen voor mijn oudste dochter, maar uiteindelijk moesten we bij familie smeken om voedsel.''

Het was uiteindelijk niet makkelijk om zijn geld terug te krijgen, maar inmiddels heeft hij het bedrag wel van zijn bank teruggestort gekregen. (br.hln)


» Reageer (0)
30-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom koude net goed voor je is

Waarom koude net goed voor je is

http://static2.hln.be/static/photo/2014/13/12/2/20141230122408/media_xll_7375547.jpg

Tijdens de koude wintermaanden wil je liefst gewoon in je zetel onder een dekentje kruipen en de hele avond blijven liggen. Ook 's ochtends je voeten op de koude vloer zetten kan ervoor zorgen dat je nog even blijft liggen. Toch heeft die verdomde koude ook enkele voordelen voor je lichaam. Je ontdekt ze hier.

- Wie koud heeft, zet zijn of haar lichaam aan het werk waardoor er een pak meer calorieën verbrand worden. Je zal niet alleen meer calorieën verbranden maar ook vet. Zo bestrijdt 'bruin vet', dat zich van nature in je lichaam bevindt, het slechte 'witte' vet als het geactiveerd wordt. En dat zou volgens een studie van 2012 exact zijn wat het koude weer doet: het 'bruine' vet doen werken.

- Koude zorgt ervoor dat je pijn minder snel opmerkt. Denk maar eens aan sporters die in een ijsbad kruipen om spierpijn te verminderen. Gelukkig moet jij niet ijsberen om hetzelfde effect te verkrijgen, temperaturen rond het vriespunt hebben dezelfde werking. Door de koude komen er hormonen vrij in het lichaam die je pijngrens verhogen. Ook ontstekingen worden afgeremd door de dalende temperaturen.

- Ook voor je geest hebben de koude temperaturen een voordeel. Net omdat we meer tijd binnenshuis doorbrengen en al eens sneller naar onze tablet of gsm durven grijpen, hebben we meer contact met onze familie. We bellen ze sneller op of sturen vaker een berichtje.

- Verder krijgt ook je zelfbeeld een boost: voor de eerste keer sinds maanden ligt de focus niet meer op je bikinilijf en kan je kleren aantrekken waarin je je comfortabel voelt.

- Zet jij je slaapkamerruit overdag open zodat alles goed verlucht wordt? Dan zou je 's avonds ook beter slapen. Een koele kamer is namelijk goed voor een diepere nachtrust. We worden bovendien niet voor niets slaperig wanneer onze lichaamstemperatuur daalt.

- Daarnaast geeft koude je verrassend genoeg een stralende huid. De barkoude temperaturen zorgen ervoor dat de bloedvaten in je huid in werking blijven en zorgen zo voor een optimale doorbloeding. Door de koude wordt ook die mooie gezonde blos op je wangen getoverd. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!