Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




11-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat de kleur van je urine je vertelt

Wat de kleur van je urine je vertelt

http://static2.hln.be/static/photo/2015/1/12/6/20150309115212/media_xll_7544901.jpg

Je zou het misschien niet verwachten, maar de kleur van je urine vertelt veel over je gezondheid. Geel, doorzichtig of met een rozig tintje? Lees zeker verder om te weten wat jouw plas over je vertelt.

Doorzichtig
Hoe helderder de urine, hoe beter het met je gezondheid gesteld is. Maar wanneer je plas helemaal doorzichtig is, bijna zoals water, wil dat zeggen dat je te veel water (wat slecht kan zijn voor de nieren) of koffie drinkt. Probeer de consumpties net iets te verminderen totdat je urine weer een normale kleur heeft.

Lichtgeel
Dit is de ideale kleur. Je hydratieniveau is perfect en de lichtgele kleur van je urine geeft aan dat alles in orde is.

Donkergeel
Ook een donkergele kleur wijst niet meteen op problemen, maar het geeft wel aan dat je wat meer water zou moeten drinken. Idealiter drink je best gemiddeld 1,5 liter water per dag. Pas wel op, het is normaal dat urine 's ochtends donkerder van kleur is, omdat de nieren 's nachts rusten.

Amber- of honingkleurig
Wanneer je urine amberkleurig is, betekent dat dat je lichaam niet voldoende gehydrateerd is. Er staat je maar één ding te doen: water, water en nog meer water drinken!

Bruin
Als je net rabarber of bonen hebt gegeten, hoef je je geen zorgen te maken. Ook sommige medicijnen zoals bepaalde laxeermiddelen kunnen een bruine kleur veroorzaken. In de meeste gevallen wijst het echter op uitdroging en in enkele gevallen kan het zelfs een teken van lever- of nierfalen zijn. Als meer water drinken het probleem niet oplost, raadpleeg je best een dokter.

Rooskleurig
Heb je net rabarber, bramen of bieten naar binnen gewerkt? Dan hoef je geen alarm te slaan, het is normaal dat je urine roze van kleur is. In andere gevallen is er waarschijnlijk bloed aanwezig in de urine, een teken van de infecie van de urinewegen (zoals een blaasontsteking) of zelfs nier- of prostaatproblemen. In geval van twijfel bezoek je dus best een dokter.

Oranje
Een oranje kleur is geen goed teken. Deze kleur duidt op uitdroging. Veel meer water drinken is dus de boodschap. In het slechtste geval kan het ook op gal- of leverproblemen wijzen.

Blauw of groen
Uiteraard is blauw of groen niet de natuurlijke kleur van urine, maar je hoeft je ook niet meteen zorgen te maken. Het zou kunnen dat je voedingsmiddelen met veel kleurstof gegeten hebt, maar ook asperges kunnen voor een lichtgroene kleur zorgen. Heel zelden kan blauwe urine wijzen op het Drummond syndroom, maar die ziekte komt zelden voor.

Bubbels en schuim
Soms kan het gebeuren dat urine schuimt of borrelt. Meestal ligt dat aan een eitwitrijk dieet, maar het kan ook te maken hebben met nierproblemen. Bij twijfel ga je best eens langs bij een arts. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 redenen om vaker rode biet op het menu te zetten

5 redenen om vaker rode biet op het menu te zetten

http://static1.hln.be/static/photo/2015/10/11/12/20150311142515/media_xll_7550952.jpg

Met de lente in aantocht staan er bij de meeste gezinnen ook weer meer gezonde salades op het menu. En waarom niet eens rode biet toevoegen aan je creaties? In dit artikel 5 gezondheidsvoordelen van het wortelgewas.

1. Rijk aan vitaminen en mineralen

Magnesium, kalium, vezels, fosfor en ijzer: je vindt het allemaal in rode bieten. Daarnaast vormen de knollen een rijke bron van vitamines A, B en C, bètacaroteen en foliumzuur.

2. Werkt ontgiftend

Rode biet ontgift en kan dankzij deze eigenschap komaf maken met bleekheid, vermoeidheid en bloedarmoede. Bovendien zuiveren bieten het bloed en de lever en helpen ze bij het bestrijden van depressies.

3. Boordevol antioxidanten

Rode bieten bevatten fytochemicaliën. Dat zijn bestanddelen in plantaardige voedingsmiddelen met een gunstige invloed op onze lichaamswerking. Zo kunnen bieten het lichaam beschermen tegen schadelijke vrije radicalen en dus ook tegen kanker.

4. Verlaagt bloeddruk en cholesterol

Volgens het gerenommeerde vakblad Hypertension hebben mensen met een verhoogde bloeddruk baat bij een glas rodebietensap per dag. De nitraten in rode biet zorgen er namelijk voor dat het stikstofmonoxidegehalte van het bloed stijgt. Dat gas zet onze bloedvaten open, waardoor de bloedsomloop vlotter gaat. Bovendien helpen rode bieten beschermen tegen hart- en vaatziekten en zouden ze cholesterolverlagend werken.

5. Verhoogt het uithoudingsvermogen

Het hoge nitraatgehalte van rode biet stimuleert niet alleen de aanmaak van stikstofoxide in het bloed, maar ook in de spieren. Dat zorgt ervoor dat het zuurstofverbruik in je spieren tijdens het sporten beter geregeld wordt. En hoe minder zuurstof we nodig hebben om inspanningen te leveren, hoe langer we het sporten kunnen volhouden. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom krijg je wallen en donkere kringen

Daarom krijg je wallen en donkere kringen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/5/9/8/20150311090011/media_xll_7550168.jpg

Iedereen heeft wel eens last van wallen of donkere kringen onder de ogen. Maar waar komen die nu juist vandaan? Vermoeidheid heeft er mee te maken, maar een groot deel hebben we ook te danken aan onze genen.

Het is belangrijk om te weten dat wallen en donkere cirkels twee verschillende dingen zijn, die vaak wel op het zelfde moment voorkomen.  

Donkere kringen
Donkere kringen hebben we vaak even hard te danken aan onze genen als aan een slaapgebrek. De huid onder onze ogen is namelijk erg dun, en bedekt spieren, vetweefsel en bloedvaatjes. Donkere kringen zijn het resultaat van licht dat weerkaatst wordt van de bloedvaatjes die vlak onder het huidoppervlak zitten. Hoe donker de kringen onder je ogen te zijn heeft dus veel te maken met je huidskleur en de dikte van je huid.

Dat donkere kringen zichtbaarder zijn wanneer je moe bent heeft dan weer te maken met het feit dat onze aders groter worden wanneer we moe zijn. Wanneer je moe bent produceert je lichaam namelijk meer cortisol om je meer energie te geven. Dat geeft als resultaat dat je meer bloed door je aders lopen hebt, en dat je bloedvaten groter worden. Vandaar dus de donkere kringen.  

Wallen
Er bestaat een verband tussen wallen onder de ogen en leeftijd. Wanneer je ouder wordt zou namelijk het volume van het vetweefseel onder de ogen toenemen, en dus ook de wallen.

Vermoeidheid zorgt er dan weer voor dat wallen duidelijker worden, omdat het lichaam dan meer vocht ophoudt. Dat vocht dwingt de aders onder onze ogen dichter naar het huidoppervlak toe, waardoor de wallen opvallender worden. Hetzelfde geldt touwens wanneer je veel zout eet of allergieën hebt. 

Tips om donkere kringen en wallen te vermijden
* Beperk je zoutinname.
* Breng je concealer in een driehoekige vorm onder je ogen aan in plaats van in een streep langs de donkere kring.
* Komkommerplakjes en theezakjes helpen je ogen te ontzwellen.
* Ook amandelolie een nachtje onder je ogen laten intrekken zou een goed middel tegen wallen zijn.
* Niets beter dan acht uut slaap en een gezond eetpatroon. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog steeds meer dan 15 miljoen Belgische franken in omloop: hoeveel van deze biljetten heb jij nog liggen?

Nog steeds meer dan 15 miljoen Belgische franken in omloop: hoeveel van deze biljetten heb jij nog liggen?

http://static0.hln.be/static/photo/2015/15/5/2/20150310140147/media_xll_7548107.jpg

Meer dan een decennium geleden schakelden we over naar de euro maar nog heel wat landgenoten blijven blijkbaar gehecht aan de oude Belgische franken. Volgens de Nationale Bank waren er eind vorig jaar nog steeds meer dan 15 miljoen biljetten, van alle mogelijke coupures, in omloop. Het totale bedrag loopt omgerekend op tot maar liefst 152.942.408 euro.

Het zijn vooral de biljetten van 100 en 200 frank die de Belg blijft hamsteren. Nochtans kunnen alle biljetten die door de Nationale Bank werden uitgegeven sinds 1944, onbeperkt in tijd omgeruild worden. Biljetten van 20 en 50 frank die door de schatkist werden uitgegeven, kunnen dan weer niet meer omgeruild worden. Hetzelfde geldt voor oude munten.

Hoe te werk gaan? Men begeeft zich naar de loketten van de hoofdzetel van de Nationale bank in Brussel of naar een filiaal van de Nationale bank in Hasselt, Kortrijk, Luik of Bergen. Of men kan de biljetten (maximaal 20.000 Belgisch frank) ook opsturen naar de hoofdzetel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fabiana Dammers - Blinded


Fabiana Dammers - Blinded

Klik op de foto om haar te beluisteren






Sinds haar dubbele overwinning van de Grote Prijs van Nederland 2008 (eerste Jury- en Publieksprijs) kan niemand meer om de muziek van Fabiana Dammers heen. Haar authentieke stemgeluid en opvallende verschijning laten keer op keer een diepe indruk achter op wie van singer-songwritermuziek pur sang houdt. De zangeres uit IJmuiden, die door de media tot ‘de vrouwelijke equivalent van Damien Rice’ werd gekroond, wil zelf met niemand vergeleken worden; ze haalt haar inspiratie uit het leven zelf, wat resulteert in adembenemende composities en teksten die lang in je hoofd blijven nagalmen.

De Italiaans-Nederlandse Fabiana Dammers begon met liedjes schrijven op haar zeventiende, toen ze een gitaar van haar vader cadeau kreeg. Na een korte loopbaan als musicalster en metal-bassiste was het duidelijk geworden wat haar ware droom was: met haar eigengeschreven liedjes door de wereld trekken om overal haar “Fabfolk” te kunnen laten horen.

Om zich verder te bekwamen volgde Dammers een opleiding aan het Amsterdamse Conservatorium, die ze zomer 2009 met succes afrondde. Hier kreeg zij onder andere zangles van Anouk. Intussen speelde ze in veel lokale en regionale cafés om ervaring op te doen. Landelijke bekendheid kreeg ze door haar deelname aan de Grote Prijs van Nederland in 2008.



» Reageer (0)
10-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Superba van Ilja Leonard Pfeijffer wint Inktaap 2015

"La Superba" van Ilja Leonard Pfeijffer wint Inktaap 2015

http://static3.hln.be/static/photo/2015/13/6/3/20150310165508/media_xll_7548618.jpg

De Nederlander Ilja Leonard Pfeijffer wint na de Libris Literatuur Prijs vorig jaar nu ook De Inktaap 2015 met zijn roman "La Superba". De prijs werd vanmiddag uitgereikt in kunstencampus deSingel in Antwerpen, in de aanwezigheid van 800 jonge juryleden. Pfeijffer haalde het van medegenomineerden Joke van Leeuwen, Joost de Vries en Els Langenfeld en volgt op de erelijst Tommy Wieringa op. Voor De Inktaap lazen en bespraken ditmaal ruim 1.250 leerlingen uit het hele Nederlandse taalgebied (Nederland, Vlaanderen, Suriname en Curaçao) begeleid door een docent de winnende werken van de drie grote boekenprijzen Gouden Boekenuil, Libris Literatuur Prijs en AKO Literatuurprijs en een door een jury genomineerd boek uit het Nederlandstalige deel van de Caraïben. Elk van die "schooljury's" duidde vervolgens een eigen winnaar aan, waarna de stemmen van alle scholen bij elkaar geteld werden. Op de erelijst van de prijs stonden al onder meer Harry Mulisch, Tom Lanoye, Dimitri Verhulst en A. F. Th. Van Der Heijden.

Pfeijffers "La Superba" neemt de lezer mee naar de Italiaanse havenstad Genua in een verhaal waar de schrijver zelf het hoofdpersonage lijkt te zijn, al is niets wat het lijkt. "De scheiding tussen fictie en realiteit is in 'La Superba' flinterdun", stelt het juryverslag. "Het verhaal doet nadenken over verbeelding en realiteit en het is zo'n roman die je als lezer altijd zal bijblijven."

Pfeijffer kwam de prijs zelf in ontvangst nemen en toonde zich bijzonder dankbaar. "Dit is misschien wel de mooiste literaire prijs die je kan winnen", zei hij. "Zeker als je hier in de zaal zo'n fantastische, enthousiaste jury ziet." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit het huis waarin Jezus van Nazareth opgroeide?

Is dit het huis waarin Jezus vanNazareth opgroeide?

http://static0.hln.be/static/photo/2015/10/13/1/20150309205027/media_xll_7546126.jpg

Archeologen achten het goed mogelijk dat dit het huis is waar Jezus opgroeide in Nazareth. De woonst in het huidige Israël dateert van de eerste eeuw. Jezus leefde er toen met Jozef en Maria.

Het huis werd deels opgetrokken uit muren van leem en steen en werd uitgegraven uit een rotsachtige helling. Het werd al in de jaren 1880 blootgelegd door nonnen van het Zusters van Nazareth-klooster maar pas in 2006 konden de Britse archeoloog en professor Ken Dark en zijn team het huis situeren in de eerste eeuw en identificeren als de plaats waarvan vele mensen die eeuwen na Jezus leefden, dachten dat Jezus er was opgegroeid.

Of Jezus ook daadwerkelijk in dat specifieke huis heeft gewoond, kan de professor van de universiteit van Reading niet met zekerheid zeggen. Maar het is zeker niet uitgesloten.

In de tijd van het Byzantijnse Rijk, waarvan Nazareth deel uitmaakte tot de zevende eeuw, werd het huis gedecoreerd met mozaïeken en bouwde er een kerk rond om het te beschermen.

Kruisridders lapten de vervallen kerk in de twaalfde eeuw weer op. Dat wijst er volgens Dark op dat zowel de Byzantijnen als de kruisvaarders ervan overtuigd waren dat dit het huis was waar Jezus leefde.

In 2009 werd er ook al een huis uit hetzelfde tijdperk ontdekt, maar daarvan denken archeologen niet dat het de woonst van Jezus was. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom warm water met citroen en honing een plek verdient in je ochtendritueel

Waarom warm water met citroen en honing een plek verdient in je ochtendritueel

http://static1.hln.be/static/photo/2015/0/8/4/20150309163148/media_xll_7545679.jpg

's Ochtends een glas warm water met citroen en honing drinken wordt vaak aangeraden om af te vallen. Maar wist je dat dit ritueel nog veel meer voordelen heeft? Wij zetten ze voor jou op een rij.

1. Vlot verteren kan je leren

Citroen stimuleert je lever om meer gal te produceren, zodat je gemakkelijker vetten kan verteren. Bovendien rekent het zuur af met opgestapelde gifstoffen. Ook honing heeft een ontgiftende werking en is tegelijk een ideaal antibacterieel middel dat infecties helpt te verslaan.

2. Weg met dat opgeblazen gevoel

Door gifstoffen op te stapelen in je lichaam, kan je last krijgen van een opgeblazen gevoel. Warm water met citroen en honing zuivert het lichaam (en vooral de dikke darm) van dat gif, zodat alles weer gesmeerd loopt.

3. Hallo, toiletpot

Dat laatste mag je letterlijk opvatten, want dit drankje werkt ook tegen constipatie. Het stimuleert de darmen en injecteert vocht in droge stoelgang.

4. Onderhoudsbeurt voor het lymfenstelsel

Een gedehydrateerd lymfenstelsel is een van de grootste veroorzakers van ziektes. Je voelt je er vermoeid door, slaapt minder goed en je bloeddruk kan eronder lijden. Dit mengsel hydrateert niet alleen je hele systeem, maar verbetert ook je weerstand.

5. Instant energie

We herhalen het graag nog een keer: warm water met citroen en honing hydrateert en hydratatie staat gelijk aan energie. Bovendien is de geur van citroen en gember een natuurlijke ontstresser en opkikker.

6. Propere urinewegen

Honing heeft sterke antibacteriële eigenschappen. Gecombineerd met water en citroen - allebei urineafdrijvende stoffen - vormt dit het beste middel om je urinewegen een grondige schoonmaakbeurt te geven.

7. Het verbetert de mondhygiëne

De zuren in citroen en de ontsmettende stoffen in honing helpen een slechte adem te counteren. Het goedje laat ook dat witte laagje op je tong, dat bestaat uit bacteriën en voedselresten en je dus een onwelriekende adem oplevert, smelten als sneeuw voor de zon.

8. Stralende huid

Het reinigende effect van dit drankje beperkt zich niet tot de binnenkant van je lichaam, ook je huid krijgt er een opkikker van. Dat komt door het zuiverende effect op je bloed en de herstellende en collageen boostende eigenschappen.

Benieuwd geworden door al deze voordelen? Do try this at home! Neem een groot glas warm water, roer er het sap van een halve citroen en een theelepel honing door en drink onmiddelllijk op. Extra tip: drink het eerste uur nadien geen koffie of thee. (br.hln)


» Reageer (0)
09-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8-jarige kunstenares verkoopt schilderijen voor duizenden euro's

8-jarige kunstenares verkoopt schilderijen voor duizenden euro's

http://static2.hln.be/static/photo/2015/8/11/5/20150309132904/media_xll_7545155.png

De meeste kinderen van 8 jaar hangen hun kunstwerken op de koelkast of het prikbord, Aelita Andre stelt de hare tentoon in de chique Gigliari Galerij in Londen. En het is niet de eerste keer: het Australische wonderkind begon te schilderen toen ze amper 9 maanden oud was en kreeg haar eerste exhibitie op haar tweede. De gemiddelde prijs voor één van haar schilderijen? 46.000 euro.

Toch heeft Aelita, die op 9 januari 2007 geboren werd in Melbourne, hogere doelen dan geld verdienen. 'Het is mijn grote droom om de natuur te redden, naar de ruimte te reizen en paleontoloog (iemand die fossielen bestudeert, nvdr.) of wetenschapper te worden', klinkt het.

Voorlopig houdt ze het bij schilderen. 'Want dat is wat ik het allerliefste doe', aldus Andre. De kunstwereld smult van haar verhaal en haar kunstwerken en prijst haar om haar creativiteit en kleurgebruik. 'Aelita is nog maar 8, en toch wordt ze al vergeleken met abstracte kunstenaars als Jackson Pollock', vertelt galeriehouder Peter Gagliardi. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tien meest gevreesde vragen tijdens sollicitatie

De tien meest gevreesde vragen tijdens sollicitatie

http://static1.hln.be/static/photo/2015/5/11/11/20150309103616/media_xll_7544696.jpg

Er zijn weinig zaken te bedenken die angstaanjagender zijn dan een sollicitatie. Vaak kan je gewoonweg niet voorspellen welke vragen op je afgevuurd zullen worden. De selectieprocedure wordt vaak ervaren als een sprong in het diepe. Je komt dus beter goed voorbereid voor de dag. Een Britse vakorganisatie stelde een lijstje samen met de tien moeilijkste vragen.

"Zing of speel een film na met een potentiële collega: soms zijn de vragen inderdaad zo bizar dat acht procent van de sollicitanten voor het einde van de selectieprocedure afhaakt.

Volgens een onderzoek van de Britse vakorganisatie AAT (Association of Accounting Technicians) bij 2.000 sollicitanten worden de onderstaande vragen van werkgevers of selectiebureaus ervaren als de tien meest gevreesde.

1. Wat zijn jouw zwakke punten?
2. Omschrijf jezelf in drie woorden
3. Indien je een een stuk fruit of groente was, wat zou je dan zijn en waarom?
4. Waarom zouden we jou in dienst nemen voor deze functie?
5. Beschrijf een moment waarop je gefaald hebt
6. Wat zijn jouw sterke punten?
7. Indien je een ijsje was, welke smaak zou je dan zijn en waarom?
8. Wat is jouw grootste verwezenlijking?
9. Waarom solliciteerde je voor deze job?
10. Op welke manier zal je bijdragen tot het team? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen, leer van je kale kop te houden

Mannen, leer van je kale kop te houden

http://static1.hln.be/static/photo/2015/18/16/7/20150202145644/media_xll_7456777.jpg

70 procent van de mannen kampt met kaalheid, wat het zelfvertrouwen ernstige kan schaden. Volgens de Amerikaanse journalist John Wilde is er echter een manier om weer controle over je haarlijn te krijgen: kaalscheren.

Wilde werkt voor het mannenblad GQ, en voor de Amerikaanse nieuwssite Huffington Post heeft hij een pleidooi voor het kaalscheren bij een terugdeinzende haarlijn gehouden. Jon maakte het besluit nadat hij besefte dat hij een vergeefse strijd tegen zijn genen aan het vechten was.

Anderhalve week heeft hij de tondeuse bovengehaald. Jon legt uit waarom hij zich nu zo goed voelt. "Ik had een punt bereikt dat ik ontdekte dat deze look het beste voor mij zou zijn. Ik was het beu om me slecht te voelen door mijn haarverlies. En ik werd het beu om te faken dat ik wel haar had. Mijn lokken zullen niet terugkomen en ik daarom heb ik nu de look die mij het beste staat. Ik heb er nog geen spijt van gehad. Ik voel me nu 20 keer zelfzekerder dan wanneer ik met die 17 haren die ik nog had mijn kaalheid probeerde te verbergen."

Daarom adviseert de journalist aan lotgenoten om dezelfde sprong te wagen. "Aan wie er nog maar aan denkt om alles af te scheren of zijn lokken serieus te kortwieken: ga ervoor. Je gaat je hier waarschijnlijk beter door voelen dan wakker te worden met een kale kop en te wensen dat je haarverlies er niet was" (br.hln)


» Reageer (0)
08-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum Night Fever lokte bijna 17.000 bezoekers naar Brusselse musea

Museum Night Fever lokte bijna 17.000 bezoekers naar Brusselse musea

http://oi60.tinypic.com/r7om7n.jpg

De achtste editie van Museum Night Fever, de jaarlijkse Brusselse Museumnacht, heeft gisteravond bijna 17.000 bezoekers gelokt. De 23 deelnemende musea werden in totaal bijna 63.000 keer bezocht. Dat blijkt uit de eerste cijfers waarover de organisatoren in de nacht van zaterdag op zondag berichten. De afgelopen editie was volgens de organisatie meteen ook de meest succesvolle. Vorig jaar trok de Nacht van de Brusselse Musea nog 15.500 unieke bezoekers.

De grote musea kregen verhoudingsgewijs de meeste bezoekers over de vloer. Zo wist BOZAR 10.500 mensen te lokken en scoorde het BELvue Museum met 9.741 bezoekers, terwijl Coudenberg en De Munt respectievelijk 4.545 en 4.500 personen over de vloer kregen. Ook de kleinere musea deden het goed met 1.650 bezoekers voor het Museum voor Fantastische Kunst, 1.200 bezoekers voor Choco-Story en 740 bezoekers voor het Joods Museum van België.

Nog volgens de organisatoren was het publiek opvallend jong, met zo'n 75 procent van de bezoekers onder de 35 jaar.

Bezoekers konden met een all-in pass tussen 19.00 uur en 01.00 uur terecht in 23 musea. Ook werden er een honderdtal activiteiten speciaal voor Museum Night Fever georganiseerd: rondleidingen, muziekconcerten, dans, performances, theater, video en workshops. De avond werd naar aloude gewoonte feestelijk afgesloten met een grote afterparty in het voormalige casino van Brussel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom moet je je beautyproducten schoonmaken

Daarom moet je je beautyproducten schoonmaken

http://static1.hln.be/static/photo/2015/2/16/13/20150308091835/media_xll_7542508.jpg

Wat zouden we zijn zonder fantastische uitvindingen als onze haarborstel of stijltang? Toch moet je er goed op letten dat je deze dingen altijd schoon houdt, want anders zouden ze wel eens meer kwaad dan goed kunnen doen.

Haarborstel

Je haarborstel is ongetwijfeld één van je meestgebruikte beautytools. Maar, hoe vaak denk jij erover na dat dezelfde borstel die je nu door je pasgewassen haar trekt, gisteren nog je bezwete lokken geeft geborsteld na een bezoekje aan de fitness? Tussen de haren van je borstel zit roos, olie en residue van stylingproduct verstopt. Om te vermijden dat dat keer op keer terug in je haren terechtkomt moet je ervoor zorgen dat je je haarborstel genoeg schoonmaakt. En dat doe je zo:

1. Verwijder het haar uit je borstel met behulp van je vingers of het puntige uiteinde van een kam.

2. Dompel de haren van de borstel onder in een kom met warm water en enkele druppels shampoo. Gebruik je vingers om het mengsel in de borstelharen te werken. Let erop da je niet de volledige borstel onderdompelt als die een houten steel heeft!

3. Spoel de borstel uit met lauwwarm water of dompel hem onder in een kom met proper water om alle vuil en zeep te verwijderen.

4. Schud de rest van het water uit je borstel en leg hem met de haren beneden op een handdoek om te drogen.

Stijltang

Wanneer je een stijltang gebruikt is de kans groot dat je ook een product gebruikt dat je haar beschermt tegen de hitte (of dat zou je tenminste toch moeten doen). Zo'n product durft heel wat vettig residue achterlaten op de platen van je stijltang.

Dat los je gelukkig makkelijk op door om de paar weken een washandje met wat zeep vochtig te maken, en dat lichtjes over de platen van je stijltang te wrijven. Let er natuurlijk wel op dat die op dat moment niet aanstaat.

Make-up borstels

Make-up borstels die elke dag in contact komen met je huid kunnen al snel een broeihaard worden voor bacteriën. Daarom is het belangrijk om ze om de twee à drie weken grondig te wassen. Dat doe je best met water en babyshampoo, maar ook een reinigingsproduct op basis van alcohol kan zeker geen kwaad, omdat dat de bacteriën doodt. Zo ga je te werk:

1. Gebruik dagelijks een speciale brush cleaner in sprayvorm om je borstels een snelle schoonmaakbeurt te geven. Spray rechtstreeks op de haren van je borstel, en veeg vervolgens schoon op een handdoek of tissue.

2. Om de twee tot drie weken is het tijd om je borstels een grondige schoonmaakbeurt te geven. Maak de haren van je borstels vochtig, breng een drupje babyshampoo aan in de palm van je hand en dep daar vervolgens je make-up borstel in. Was zo de borstelharen tot er geen make-up restanten meer uitkomen. Spoel de shampoo weg met lauwwarm water en laat de borstel plat drogen op een handdoek.

Haardroger

Je haardroger is dan wel geen voor de hand liggende bron van bacteriën, je zou ervan schrikken hoeveel vieze beestjes zich na verloop van tijd gaan nestelen in het ding. Telkens je de haardroger gebruikt worden deze bovendien door de kamer gekatapulteerd.
Maak je achterkant van je haardroger regelmatig schoon om het aantal bacteriën tot een minimum te beperken.

1. Verwijder het achterste roostertje van je haardroger, wanneer deze niet in het stopcontact zit. Hier zit namelijk een heleboel vuiligheid verzameld.

2. Gebruik een propere handdoek of een nieuwe tandenborstel om het vuil dat je ziet te verwijderen. Maak daarna een handdoek lichtjes vochtig, en ga daarmee ook even over de buitenkant van je haardroger. Op die manier verwijder je ook alle restanten van haarproducten die zich mettertijd op je haardroger vastgezet hebben. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is het beste tijdstip om in bed te kruipen

Dit is het beste tijdstip om in bed te kruipen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/0/6/10/20150308065446/media_xll_7542430.jpg

Slaapexpert Shawn Stevenson deed onderzoek naar het perfecte moment om in bed te kruipen. En dat is vroeger dan je denkt...

Wil je het beste uit de volgende dag kunnen halen, dan moet je vroeg uit de veren en op tijd weer in je bed. Tenminste, dat beweert slaapexpert Shawn Stevenson. De Brit zocht uit hoe het ideale slaapritme eruit ziet, en kwam tot enkele verrassende conclusies.

Voor 10u 's avonds in je bed kruipen, en de volgende ochtend alweer om 6u opstaan zou ideaal zijn en leiden tot de beste resultaten. Zo zou je na zo'n verkwikkende nachtrust niet alleen volledig uitgerust zijn, maar zou je huid en haar er ook nog eens beter gaan uitzien. Het overwegen waard? (br.hln)


» Reageer (0)
07-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matia-Bazar - Ti-Sento

Matia-Bazar - Ti-Sento

Klik op de foto om ze te beluisteren






Matia Bazar is een Italiaanse muziekgroep, afkomstig uit de stad Genua.

De groep werd in 1974 opgericht door Piero Cassano, Aldo Stellita, Carlo Marrale, Giancarlo Golzi en Antonella Ruggiero. In hetzelfde jaar scoorde ze hun eerste grote hit Stasera che sera. In 1978 nemen ze deel aan het prestigieuze Festival di Sanremo en winnen er de eerste prijs met E dirsi ciao. Matia Bazar scoorde in de jaren 70 ook enkele internationale hits zoals Per un' ora d'amore (1975) en Solo tu (1977). De grootste hit van de band is Ti sento dat in 1986 wereldwijd een hit wordt.

In 1989 verlaat Antonella Ruggiero de groep. Zij wordt vervangen door Laura Valente, die tot 1999 leadzangeres van de groep is. Matia Bazar neemt in deze periode twee maal deel aan het Festival van Sanremo, het grote succes blijft echter uit. Van 2000 tot 2004 is Silvia Mezzanotte het gezicht van de groep en neemt deze drie maal deel van het festival. In 2002 wint Matia Bazar met Messaggio d'amore voor de tweede maal de eerste prijs. Silvia Mezzanotte wordt in 2005 opgevolgd door Roberta Faccani.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doodsbange hond die uit riool gered werd is binnen enkele uren onherkenbaar

Doodsbange hond die uit riool gered werd is binnen enkele uren onherkenbaar

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Deze doodsbange en ondervoedde hond werd onlangs uit een riool gered in Los Angeles. Door de recente regenstormen had de situatie "rampzalig" kunnen aflopen volgens Annie Hart, de oprichtster van de organisatie Rescue From the Hart. De kleine viervoeter - die de bijnaam 'Bitty' kreeg - zag er na een bad en wat eten binnen de kortste keren al helemaal anders uit. 

"Toen we het telefoontje kregen, werd gezegd dat er aanvankelijk twee honden waren, maar eentje eerder op de dag verdronken was tijdens een regenstorm. Met een nieuwe storm op komst, haastten we ons naar de locatie om Bitty op tijd te proberen redden", aldus Hart.

Daarvoor kreeg de vrouw hulp van Eldad Hagar, oprichter van Hope For Paws, die het vertrouwen van het hondje kon winnen. Op de beelden is te zien hoe hij het dier 's avonds laat voorzichtig uit de tunnel probeert te lokken, terwijl de hond zichtbaar in paniek is.

De transformatie die volgt is indrukwekkend: (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe smaakt 151 jaar oude wijn uit een scheepswrak?

Hoe smaakt 151 jaar oude wijn uit een scheepswrak?

http://static2.hln.be/static/photo/2015/0/10/7/20150307055032/media_xll_7540207.jpg

Amerikaanse wijnliefhebbers hebben gisteren op een wijnfestival een fles geopend uit 1864. De wijnfles werd vier jaar geleden gevonden in een scheepswrak op de zeebodem bij Bermuda.

Nadat ze de wijn in hun glas hadden laten ronddraaien, eens goed hadden geroken, kwamen de sommeliers bij de eerste slok allemaal tot dezelfde conclusie: vies. Maar zoals echte wijnkenners betaamt, brachten ze dat wat beter onder woorden: "een koppig boeket van zwavel, met uitgesproken ondertonen van zout water en benzine".

Bij het spijs- en wijnfestival in de Amerikaanse staat South Carolina konden mensen een kaartje kopen om toe te zien hoe een jury van experts de wijn proefde. "Ik heb wel eens eerder scheepswrakwijnen geproefd", zei sommelier Paul Roberts. "Ze kunnen geweldig zijn." Deze dus niet.

De troebele geel-grijze vloeistof rook en smaakte naar krab, benzine, zeewater, azijn, met wat citrus- en alcoholsmaak. De kenners konden er niet eens achter komen wat voor wijn het oorspronkelijk was geweest: misschien ook wel sterke drank, of een medicijn. Het alcoholpercentage had niet geleden onder 150 jaar op de zeebodem liggen. Dat was nog 37 procent.

In 2011 vonden twee duikers de fles in een stoomschip dat onder verdachte omstandigheden was gezonken tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Het is nooit duidelijk geworden of de boot tot zinken is gebracht of schipbreuk leed. De duikers vonden in het ruim nog vier andere flessen drank, parfumflessen, vrouwenschoenen, haarborstels en parelknoppen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Van Gogh ontdekt in noorden van Turkije

Een Van Gogh ontdekt in noorden van Turkije

http://static0.hln.be/static/photo/2015/8/4/10/20150307105337/media_xll_7540405.jpg

De Turkse politie heeft gisteren in de noordelijke provincie Tokat beslag gelegd op een olieverfschilderij dat, vermoedelijk, een werk is van Vincent Van Gogh. Dat meldt het Turkse agentschap Anadolu. Het schilderij werd ontdekt tijdens de controle van de wagen van een man die het werk op het internet had aangeboden en die door de politie undercover was benaderd.

Het werk droeg aan de achterzijde de inscripties 'Vincent Van Gogh Den Haag 1882' en 'Dalhem Museum, Orphan Man, Standing'. De kans dat het om een vervalsing of kopie gaat, is, aldus het agentschap, klein.

De Turkse overheid heeft het Metropolitan in New York en het Van Gogh Museum in Amsterdam al op de hoogte gebracht. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitgestorven vogeltje duikt op in Myanmar

'Uitgestorven' vogeltje duikt op in Myanmar

http://static2.hln.be/static/photo/2015/13/11/1/20150306132129/media_xll_7538491.jpg

Wetenschappers hebben in Myanmar (Birma) een zangvogeltje ontdekt waarvan al meer dan zeventig jaar werd aangenomen dat het was uitgestorven.

Het gaat om de Jerdons Timalie die rond 1941 voor het laatst werd gezien. Volgens een bericht van de Amerikaanse Wildlife Conservation Society troffen de wetenschappers meerdere exemplaren van het vogeltje.

Het beestje, ongeveer even groot als een mus en vernoemd naar de Britse onderzoeker T.C. Jerdon, leefde in de graslanden van Myanmar. Die werden door Engelse kolonisten overal omgeploegd tot akkers. Aangenomen werd dat het zangvogeltje was verdwenen door het verlies van de natuurlijke omgeving. Dat blijkt nu dus niet zo. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tapirbaby geboren in Antwerpse Zoo

Tapirbaby geboren in Antwerpse Zoo

http://static1.hln.be/static/photo/2015/15/8/5/20150306144815/media_xll_7538930.jpg

In de Antwerpse Zoo is afgelopen vrijdagnacht een Maleisische tapirbaby geboren. Moeder en jong hebben hun kraamkamer in de grote inkijkstal en kunnen dus vandaag al kraambezoek ontvangen. Het gaat om de zesde tapirbaby voor de Antwerpse Zoo.

Het eerste kleintje van tapirs Nakal en Kamal kwam om 1.24 uur ter wereld. Na dertien maanden zwangerschap verliep de bevalling van Nakal snel en voorspoedig. Het jong drinkt goed en loopt al flink rond, schrijft de Zoo in een persmededeling.

De kersverse baby Q weegt 9 kilo, zo'n 35 keer minder dan zijn ouders. De kleine tapir lijkt overigens helemaal niet op mama Nakal en papa Kamal: het velletje van de baby is bruin met witte vlekjes en streepjes. Na drie tot zes maanden verkleurt het velletje van het kleintje en wordt het egaler.

Pittig detail: aan romantiek ontbreekt het overigens niet bij de tapirs in de Zoo. 's Nachts gaan de tortelduifjes gescheiden slapen, maar man Kamal laat zich door niets weerhouden om bij zijn grote liefde te zijn. Op een ochtend bleek het verblijf van Kamal leeg. Nakal had nachtelijk amoureus bezoek ontvangen. Kamal had 's nachts met zijn korte slurf heel behendig de schuifdeur geopend om bij zijn vrouwtje te vertoeven.

De Maleisische tapir is de grootste tapirsoort en heeft Aziatische roots. De dieren communiceren door op verschillende manieren naar elkaar te fluiten. Tapirs zorgen op hun eigen manier voor het groen in het regenwoud. Bij het eten van vruchten verteren ze niet alle zaden even goed. Die halfverteerde zaden komen er langs natuurlijke weg weer uit, waardoor ze op die plaats ontkiemen en een nieuwe plant vormen. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!