Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




21-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het verpletterende moment waarop ik ontdekte dat mijn opa mijn vader was

Het verpletterende moment waarop ik ontdekte dat mijn opa mijn vader was

http://static2.hln.be/static/photo/2015/5/3/4/20150921114858/media_xll_8015554.jpg

De Australische Jodi Cahill (38) ontdekte tot haar verbijstering na het lezen van een brief een schokkend familiegeheim. De vrouw en haar moeder delen dezelfde vader.

Vier jaar geleden ontving Jodi een brief van haar moeder waarmee ze nog maar weinig contact had. De inhoud van het schrijfsel deed de grond onder haar voeten wegzakken. De dame voelde zich nu pas klaar om haar pakkende verhaal te doen.

Jodi was klaarblijkelijk verwekt toen haar moeder met een wapen op haar gericht werd verkracht door haar vader Raymond, de grootvader van Jodi. Haar moeder hield dit meer dan drie decennia geheim voor haar dochter.

Nadat haar moeder begon te lijden aan psychoses werd de vrouw uit Melbourne opgevoed door haar grootmoeder Juanita die op dat moment al gescheiden leefde van haar man Raymond.

Zonder waarschuwing
"Ik kreeg de eerste brief zonder enige waarschuwing vooraf in mijn brievenbus", zei Jodi. Nadien was ik bang telkens ik de post ging lichten. Mijn moeder bleef maar schrijven en schrijven over het misbruik dat ze jarenlang moest ondergaan in handen van haar eigen vader."

"Ze schreef dat het tijd werd dat de waarheid verteld werd over wie mijn vader was en dan kwam het ... 'Jij en ik delen dezelfde vader'. En ik dacht: 'Wat?'"

Walging
"Ik was in shock en walgde. Die nacht probeerde ik van een brug te springen. Ik wist niet hoe ik met dat nieuws moest omgaan."

De harde waarheid deed Jodi ook begrijpen waarom haar moeder haar al die tijd zo hard "haatte". "Alles wat er tijdens mijn jeugd gebeurde, kon ik nu eindelijk plaatsen. Mijn moeder lag vaak in het ziekenhuis. Ze heeft het maar aan één iemand ooit verteld tien jaar geleden."

"Ooit dreigde ze me met een wapen te vermoorden", verklaarde de vrouw. "Het moet vreselijk geweest zijn voor haar om naar me te kijken en er telkens aan herinnerd te worden."

Anorexia
In plaats van het nieuws te verwerken, stortte Jodi zich op haar job en dat bleef niet zonder gevolgen. De vrouw kreeg anorexia en woog op een bepaald moment slechts 34 kilo. Ze belandde in het hospitaal en dit voor vier maanden.

Nog steeds worstelt de PR-verantwoordelijke met haar ziekte maar ze heeft er vertrouwen in  dat ze op termijn weer helemaal gezond wordt. Jodi hoopt dat ze met haar verhaal ook anderen kan helpen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vreselijke manier waarop vrouwen gelabeld worden

De vreselijke manier waarop vrouwen gelabeld worden

http://static2.hln.be/static/photo/2015/8/7/5/20150921104233/media_xll_8015405.jpg

Als mannen het ene meisje na het andere aan elkaar rijgen, zijn ze een Don Juan; als vrouwen hetzelfde doen, zijn ze algauw een slet. Het is een cliché dat jammer genoeg maar al te vaak waar is. Dat weet ook make-upartieste Jordan Hanz, die de manier waarop vrouwen gelabeld worden in een krachtige video (letterlijk) in de verf zet.

"Wij zijn vrouwen", begint Jordan haar pakkende video, die duidelijk geïnspireerd was op de outfits van Amber Rose en Blac Chyna op de VMA's. "We zijn complexe, ingewikkelde wezens die soms beperkt worden door de vakjes waar we in geschoven worden. Als een vrouw zelfvertrouwen toont, zichzelf verdedigt of een andere mening uit dan gewoonlijk, wordt ze een bitch genoemd." Ze zet haar woorden kracht bij door de labels op haar lichaam te tekenen.

Ook de woorden 'lui', 'lelijk' en 'vies' volgen, waarna Jordan ook het onderwerp van verkrachting aangaat. "Je had te veel gedronken en moest je maar niet zo uitdagend kleden. Je vroeg erom", klinkt het cru uit de mond van de vrouw die het zelf meemaakte. Ze maakt komaf met het onbereikbare beeld waar een vrouw de dag van vandaag aan moet beantwoorden. Ze vormt woorden op haar lichaam om in kleurrijke vegen en maant iedereen aan om zijn eigen versie van 'vrouw zijn' te definiëren. "We zijn sterke, geweldige vrouwen. Omdat we zélf kiezen hoe we ons zien." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe Harry Potterfans de wereld (een beetje) redden

Hoe Harry Potterfans de wereld (een beetje) redden

http://static0.hln.be/static/photo/2015/8/2/6/20150921090338/media_xll_8015196.jpg

Als je jonger dan 35 bent en kan lezen, is de kans groot dat je de Harry Potterboeken met plezier verslonden hebt. Een aantal fans hebben nu een initiatief op poten gezet dat de wereld een beetje beter maakt, en jij kan ook je Dreuzelsteentje bijdragen.

De website MuggleNet, opgezet voor en door rasechte Potterfans, lanceerde de hashtag #PotterItForward. Ze sporen iedereen aan om kleine boodschappen achter te laten in de boeken van J.K. Rowling in de bibliotheek of in boekhandels. Zo willen ze de volgende generatie Potteraars een hart onder de riem steken.

Of ze nu vertellen wat de boeken voor hen betekend hebben, welke boodschap ze eruit hebben gehaald of gewoon hun favoriete passage aanduiden; de boodschappen zijn stuk voor stuk eerlijk en hartverwarmend. Er duiken al heel wat foto's op online, waaruit duidelijk blijkt dat J.K. Rowling haar stempel op een hele generatie wist te drukken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je niet in slaap mag vallen voor de tv

Waarom je niet in slaap mag vallen voor de tv

http://static2.hln.be/static/photo/2015/5/5/0/20150921092440/media_xll_8015250.jpg

Sommige van onze gewoontes zijn al gezonder dan andere. Zo blijkt in slaap vallen voor de televisie veel gevaarlijker dan gedacht.

Vooral een hele nacht doorslapen met het licht van de televisie op de achtergrond is volgens wetenschappers bijzonder slecht voor onze gezondheid. Meer zelfs: het zou op lange termijn zelfs tot het ontwikkelen van een depressie kunnen leiden.

"We zijn gemaakt om in het donker te slapen", legt dokter Guy Meadows van The Sleep School in Londen uit. "Wanneer de zon 's ochtends opkomt, zeggen de lichtreceptoren achteraan in onze ogen dat het tijd is om wakker te worden. Dat doen ze door het vrijkomen van melatonine, een hormoon dat ons slaperig maakt, te verhinderen."

Door te slapen met de televisie aan, kan het zijn dat je jezelf verhindert om in een diepe slaap te vallen. De lichtreceptoren in je ogen vangen immers het licht van de televisie op, zelfs wanneer je ogen gesloten zijn. Dit resulteert in een slecht slaappatroon, met alle gevolgen vandien. Slaap en je humeur zijn immers nauw met elkaar verbonden, waardoor een slechte slaap al snel gelijk staat aan een slecht humeur.

Bovendien is er ook een link tussen licht en depressie, zo blijkt uit een onderzoek van de Ohio State University. Uit onderzoek met ratten bleek daar dat ratten die tijdens hun slaap werden blootgesteld aan licht na verloop van tijd depressief werden, en niet meer evenveel plezier vonden in dingen die ze voor het experiment wel als aangenaam interpreteerden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom Waits - Waltzing Matilda

Tom Waits - Waltzing Matilda

Klik op de foto om hem te beluisteren


Thomas Alan (Tom) Waits (Pomona (Californië), 7 december 1949) is een Amerikaans zanger, componist, schrijver en acteur. Zijn stem kan omschreven worden als een lage, rauwe, bijna grommende stem, en soms hees fluisterend.
Waits' carrière begon in 1971 toen hij naar Los Angeles verhuisde en een contract kreeg aangeboden door Herb Cohen, de manager van onder andere Frank Zappa. Na veel afgebroken opnamesessies bracht hij in 1973 zijn eerste album uit, het melancholieke Closing Time. Het album kreeg goede kritieken, maar kreeg pas echt aandacht toen The Eagles het nummer Ol' '55 opnamen in 1974.

Waits is een zanger die uit het nachtclubcircuit komt en op zijn volgende albums is dit ook te merken. Het album The Heart of Saturday Night is half gezongen, half gesproken met een zachte jazzbegeleiding op de achtergrond. Zijn album Nighthawks at the Diner is opgenomen in de studio, maar met een klein publiek om de sfeer van een liveshow na te bootsen. Op het album staan ook lange gesproken stukken, zoals hij ook tijdens live-optredens met het publiek praatte.

In 1980 begon een lange werkrelatie met Francis Ford Coppola, die hem vroeg de muziek voor de film One from the Heart te schrijven. Waits speelt ook in sommige van Coppola's films, onder andere The Outsiders, The Cotton Club en Dracula. Hij werkte daarnaast ook met andere regisseurs, zoals Robert Altman en Jim Jarmusch. Samen met zijn vrouw Kathleen Brennan schreef Tom Waits de surrealistische concertfilm Big Time. Hij trad er ook in op.

Nadat hij het Asylum Records-label verliet, werd zijn muziek minder mainstream. Zijn drie albums uit het midden van de jaren tachtig, Swordfishtrombones, Rain Dogs en Frank's Wild Years, hebben alle tot op zekere hoogte een eclectische instrumentatie waarin hij vaak de hoornpartijen uit de soulmuziek samenvoegde met stukken avant-gardepercussie of de distorted gitaarklanken van Marc Ribot. Het laatste van deze drie en zijn latere samenwerking met schrijver William S. Burroughs aan The Black Rider demonstreren zijn interesse in het theater, wat tot een enigszins succesvolle acteercarrière en soundtrackwerk heeft geleid.

In de algemene opinie blijft zijn werk toch gekarakteriseerd door zijn rockstem, zijn sterke persoonlijkheid en theatrale aanwezigheid op het podium, en de late night smoky bars-humor van zijn teksten ("I'd rather have a full bottle in front of me than a full frontal lobotomy"). Tijdens zijn optredens gebruikt hij vele verschillende vormen. Soms zingt hij door een megafoon, of hij zet op onnavolgbare wijze zijn hoed scheef en gooit wat confetti in de lucht ("Fall out of a window with confetti in your hair").

Hoewel zijn liederen door veel beroemde artiesten zoals Bruce Springsteen, Meat Loaf en Rod Stewart zijn uitgevoerd, blijft Tom Waits een cultartiest, altijd buiten de mainstream.

Een nieuw album verscheen 24 oktober 2011. Het draagt de titel Bad As Me, de teksten schreef Waits samen met zijn vrouw. De eerste twee tracks van dit album werden al uitgebracht; de titeltrack en Back in the Crowd, een gevoelige ballade. Op zijn website gaf Tom Waits middels clipjes al een voorproefje.

» Reageer (0)
20-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stropers schieten gifpijlen in olifanten, radeloze dieren zoeken hulp bij mensen

Stropers schieten gifpijlen in olifanten, radeloze dieren zoeken hulp bij mensen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/7/14/9/20150920132943/media_xll_8013219.jpg

Vorige maand werden drie wilde olifanten aangevallen door stropers in Kenia. Met gifpijlen in hun lichaam strompelden de dieren door de Afrikaanse savanne naar de enige plek waarvan ze wisten dat ze hulp gingen krijgen: het opvangcentrum van het David Sheldrick Wildlife Trust (DSWT).

Ook al waren de olifanten zelf nooit opgevangen geweest in het centrum, ze kenden olifantenweesjes die er waren verzorgd en weer vrijgelaten. Hierdoor wisten de dieren duidelijk dat deze mensen het wel goed meenden met hen in tegenstelling tot de stropers.

De rangers van het DSWT zagen onmiddellijk wat er aan de hand was, maakten de wonden schoon met water, smeerden er zalf op en gaven de kolossen antibiotica. De olifanten stellen het nu weer goed.

Het is dus volgens de dierenbeschermers niet gek dat de dieren nadat ze waren aangevallen door mensen opnieuw hulp zochten bij (andere) mensen. Olifanten hebben namelijk een heel goed geheugen en kunnen zich uitstekend oriënteren. Het lijkt aannemelijk dat olifantenwezen die in het opvangcentrum werden verzorgd aan hun soortgenoten hebben laten weten dat het een veilige plek is. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Supercomputer voorspelt met 96% zekerheid wanneer je zal sterven

Supercomputer voorspelt met 96% zekerheid wanneer je zal sterven

http://static3.hln.be/static/photo/2015/7/12/12/20150920051203/media_xll_8012877.jpg

Een supercomputer in een ziekenhuis in Boston verzamelde de voorbije 30 jaar data van meer dan 250.000 patiënten. Op basis van die informatie is de computer in staat om met 96 procent zekerheid te voorspellen wanneer iemand zal overlijden.

Dokters van het Beth Israel Deaconess Medical Center in Boston linken de monitors die de gegevens van hun patiënten registreren aan het centrale systeem, dat alle informatie verwerkt.

Dr. Steven Horng, die de leiding heeft over het project, zegt dat de kracht van het systeem vooral ligt in de snelle analyse van een heel grote hoeveelheid informatie. "Als je binnenkomt, dan kunnen we alles bekijken wat we van je weten, zowel van je huidige bezoek, als van je vorige bezoeken. We kunnen dat vergelijken met andere patiënten met gelijkaardige aandoeningen en daarmee diagnoses voorspellen voor aandoeningen die je in de toekomst zou kunnen krijgen".

Dr. Steve Horng heeft alle vertrouwen in de computer: "als de computer zegt dat je zal sterven, dan zal je waarschijnlijk binnen 30 dagen overlijden", aldus de arts.

De machine verzamelt en analyseert data aan een angstaanjagend tempo. Gegevens zoals bloeddruk en zuurstofniveau worden elke drie minuten verzameld en geanalyseerd. Op basis van deze informatie kan de machine sneller diagnoses vaststellen dan dokters. De computer is ook in staat om zeldzame ziektes op te sporen die door dokters over het hoofd gezien kunnen worden.

Horng verzekert dat het niet de bedoeling is dat computers artsen gaan vervangen: ze zijn er enkel om hen te helpen. "Het gaat er echt om dokters beter in staat te stellen om patiënten te helpen", zegt hij. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stip 28 september aan in uw agenda, anders moet u 18 jaar wachten

Stip 28 september aan in uw agenda, anders moet u 18 jaar wachten

http://static0.hln.be/static/photo/2015/16/10/3/20150920114651/media_xll_8012943.jpg

Op maandag 28 september 2015 staat er iets bijzonders te gebeuren aan het firmament. We krijgen bij gunstige weercondities dan immers een 'supermaan' én een totale maansverduistering of 'bloedmaan' te zien. De laatste keer dat een maansverduistering samenviel met een supermaan dateert alweer van 1982, en de volgende vindt pas plaats in 2033.

Een maansverduistering vindt plaats wanneer de aarde tussen de zon en de maan staat. De aarde zorgt dan voor de schaduw op de maan. De maan zal echter niet volledig verdwijnen zoals bij een zonsverduistering. Onze aarde kan niet alle zonlicht van de maan houden, een deel licht blijft de maan zwak verlichten. Hierbij krijgt de maan een rode gloed. Wie zich op dat ogenblik niet bewust is van de verduistering en naar de maan kijkt, zal vreemd opkijken.

Waarom bloedmaan?
Tijdens het maximum van een totale maansverduistering krijgt de maan een rode kleur, bloedrood. Deze rode kleur kan je vergelijken met de rode kleur tijdens een zonsondergang op onze aarde. Het zonlicht komt nog door onze atmosfeer en laat de rode kleur op de maan verschijnen. Dit fenomeen doet zich enkel voor tijdens een totale maansverduistering. De voorbije twee jaren hebben we er daar om de zes maanden vier van gehad, de zogenaamde tetrade.

Supermaan
Maar tijdens dezelfde nacht krijgen we ook een supermaan te zien. De maan staat dan dichter bij de aarde dan normaal, waardoor onze natuurlijke satelliet er meteen ook een stuk groter uitziet. De vorming van zo'n 'superbloedmaan' is redelijk uitzonderlijk. De vorige dateert van 1982, en op de volgende is het wachten tot 2033.

Beste plek
Als u de volledige eclips zonder problemen wil bewonden, zoekt u beter een donkere plek in uw buurt op met weinig lichtvervuiling. Zoek ook een plaats waar u in het westen een zo goed mogelijk zicht hebt op de horizon omdat de maan de bijschaduw verlaat op het hoogte van 2,7 graden boven de horizon.

Van de aangekondigde apocalyps, die door sommige onheilsprofeten voorspeld wordt, hoeft u niet bang te zijn. Het enige waar je voor moet vrezen is dat het weer die nacht te slecht is om dit uitzonderlijke natuurfenomeen te kunnen bekijken. Op de website van noodweer.be kan je de weersverwachtingen raadplegen voor die bijzondere nacht. En nu maar hopen dat het een heldere wordt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaat de batterij van je smartphone echt sneller stuk door haar vaak op te laden?

Gaat de batterij van je smartphone echt sneller stuk door haar vaak op te laden?

http://static3.hln.be/static/photo/2015/0/16/1/20150920114222/media_xll_8013136.jpg

Laad je smartphone niet te vaak op, en zeker niet als hij nog niet helemaal plat is, want dat komt de kwaliteit van je batterij niet ten goede. Een veelgehoorde uitspraak, maar die volgens technologie-expert Jesse Hollington niet meer dan een fabeltje is. "Je batterij opladen als die nog niet helemaal leeg is, schaadt je telefoon geenszins", beweert hij. Integendeel zelfs.

Ook als je smartphone al voor 90% opladen is, kan geen kwaad om hem nog even bij te laden. Dat zegt Hollington, IT-consultant en auteur van verschillende tech-boeken. "Je kan een iPhone of een ander elektrisch apparaat niet 'overladen'", meent hij. Dat komt omdat toestellen met een batterij van het type Lithium Ion of Lithium Polymer, een ingebouwd circuit hebben dat meteen afslaat wanneer de batterij volledig opgeladen is. Hoe lang je je iPhone aan de stekker laat liggen, maakt dus niet uit. De stroom wordt automatisch uitgeschakeld als je toestel 100% haalt.

Hollington spreekt daarom over 'slimme batterijen'. Apple, maar ook Samsung en andere electronicagiganten, maken daar gebruik van. Volgens de auteur is het overigens schadelijker om dergelijke batterijen helemaal plat te laten gaan. Ze hebben namelijk een vast aantal oplaadbeurten vooraleer ze kapot gaan (voor Apple ligt de limiet bijvoorbeeld op 500 volledige oplaadbeurten). Als je je telefoon, die nog 90% van zijn batterij over heeft, op de stroom aansluit, verbruik je echter geen volledige oplaadbeurt, maar slechts 10%.

"De levensduur van je batterij heeft dus vooral te maken met hoe vaak je je smartphone volledig herlaadt", aldus Hollington. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen poseren trots met stoma

Vrouwen poseren trots met stoma

http://static0.hln.be/static/photo/2015/14/9/7/20150920111518/media_xll_8013112.jpg

Het taboe rond stoma's lijkt steeds meer te verdwijnen. Nadat massaal veel mensen een tijdje terug zogenaamde stomaselfies op sociale media plaatsten, is hier nu een kalender waarvoor vrouwen met een stoma trots en zonder enige schaamte poseren. In lingerie dan nog. Mooi initiatief!

De vrouwen lijden allemaal aan de ziekte van Crohn en hebben bijgevolg een stoma. Ze besloten samen dat sexy zijn even goed kan met zo'n zakje op hun buik, en dat wilden ze graag bewijzen ook. Met als resultaat een kalender waarvoor ze allemaal in lingerie poseren.

"Ik weet dat er sommige vrouwen zijn met een stoma die zich niet eens durven uitkleden waar hun partner bij is, omdat ze zo onzeker zijn. Hopelijk kan deze kalender daar verandering in brengen, want een stoma is niets om je voor te schamen. Al moeten de mensen die er zelf een hebben dat ook beseffen," aldus Samantha Cawley, de 28-jarige vrouw achter dit initiatief.

De opbrengst van de kalender gaat rechtstreeks naar Purple Wings, een organisatie die mensen helpt met darmziekten (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse schrijfster Jackie Collins overleden

Britse schrijfster Jackie Collins overleden

http://static3.hln.be/static/photo/2015/4/7/5/20150920041326/media_xll_8012855.jpg

De Britse bestsellerauteur Jackie Collins is zaterdag op 77-jarige leeftijd aan borstkanker overleden. Dat heeft haar familie meegedeeld. Collins stierf in Los Angeles, de Amerikaanse stad waar ze al sinds enkele decennia woonde.

De schrijversloopbaan van Collins bestreek meer dan vier decennia. In die periode verkocht ze in totaal meer dan 500 miljoen boeken, meldt de Britse omroep BBC op zijn website. In totaal schreef Collins 23 romans. Haar werk werd in zowat veertig landen uitgegeven.

Haar eerste roman, "The World Is Full of Married Men" ("De wereld is vol getrouwe mannen" in de Nederlandse vertaling), over een overspelige vrouw, werd uitgebracht in 1968. Haar seksueel getinte werk zorgde in de beginjaren voor controverse: Collins debuutroman werd zelfs verboden in Australië. Haar grootste succes bereikte ze vijftien jaar later met "Hollywood Wives" ("Vrouwen van Hollywood"). Het boek ging 15 miljoen keer over de toonbank en werd in de jaren '80 verfilmd tot een televisiereeks.

Volgens The Telegraph leed de romanschrijfster al zes jaar aan borstkanker, maar koos ze ervoor om het nieuws over haar ziekte enkel in beperkte kring bekend te maken.

Jackie Collins was ook de zus van actrice Joan Collins, die bij het grote publiek vooral bekend is voor haar rol in de Amerikaanse serie "Dynasty". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Landschap Vincent van Gogh onder de hamer

Landschap Vincent van Gogh onder de hamer

http://static1.hln.be/static/photo/2015/0/2/6/20150918173024/media_xll_8010096.jpg

Tijdens een veiling van Sotheby's in New York op 5 november gaat een schilderij van Vincent van Gogh (1853-1890) onder de hamer. Het gaat om het doek 'Paysage sous un ciel mouvementé', dat de beroemde kunstenaar in 1889 schilderde in de omgeving van de zuid-Franse stad Arles. Op het werk is een landschap te zien onder een donkere wolkenlucht.

Sotheby's schat dat het doek tussen de 50 en 70 miljoen dollar (circa 44 tot 61 miljoen euro) opbrengt. De Van Gogh maakt deel uit van een veiling van schilderijen uit de late negentiende eeuw en begin twintigste eeuw die bijeengebracht zijn door de Belgische verzamelaars Louis en Evelyn Franck. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laura Pausini - La Solitudine

Laura Pausini - La Solitudine

Klik op de foto om ze te beluisteren






Laura Pausini (Faenza, 16 mei 1974) is een Italiaanse zangeres die zeer populair is in de Italiaans- en Spaanssprekende wereld. Ze heeft ook veel aanhang in België en Nederland. Ze zingt vooral romantische liedjes, niet alleen in het Italiaans maar ook in het Spaans, Portugees (met Gilberto Gil) en Engels. Zij heeft een warme krachtige stem met een groot stembereik. Haar nummers gaan vooral over de liefde, maar Laura zingt ook over vrede, armoede en racisme. Met name in de jaren 90 was Pausini in Nederland erg populair. Na Italië was Nederland het eerste land waar de zangeres succes kreeg met haar muziek.


» Reageer (0)
19-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verschillende wachtwoorden onthouden? Probeer dit trucje eens

Verschillende wachtwoorden onthouden? Probeer dit trucje eens

http://static2.hln.be/static/photo/2015/3/10/10/20150919115512/media_xll_8011600.jpg

Het is bijna onmogelijk om alle wachtwoorden in je leven te onthouden, zeker als ze ook nog eens speciale tekens en hoofdletters bevatten. Heb je geen zin om telkens weer een nieuw wachtwoord te moeten aanvragen? Met deze simpele truc vergeet je binnenkort nooit meer een wachtwoord.

Stap 1
Bedenk een zin of titel die je vaak gebruikt of leuk vindt, zoiets als 'The Devil Wears Prada' bijvoorbeeld. Voeg alle eerste letters dan samen zodat je op bijvoorbeeld Tdwp uitkomt. Zo zit je meteen ook snor met die hoofdletter die tegenwoordig in alle wachtwoorden moet zitten.

Stap 2
Qua speciale tekens blijkt de hashtag de beste optie te zijn als beveiliging voor je wachtwoord. Voeg die dus toe aan het begin of einde van je wachtwoord. Bijvoorbeeld #Tdwp.

Stap 3
Personaliseer je wachtwoord daarna verder voor iedere website, zodat het toch altijd anders is. Een handige truc is om er telkens de initialen van de website in kwestie achter te zetten. Bij Facebook maak je er zo #TdwpFB van en voor pakweg Instagram: #TdwpIG. Als je dit systeem consequent toepast, is het bijna onmogelijk om nog een wachtwoord te vergeten. Graag gedaan! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom dit koppel een bed van 7 vierkante meter nodig heeft

Waarom dit koppel een bed van 7 vierkante meter nodig heeft

http://static3.hln.be/static/photo/2015/17/5/12/20150919075247/media_xll_8011272.jpg

Neen, ze zijn niet enorm dik of houden er erg intensieve bedactiviteiten op na. Redditor Robdogbird en zijn vriendin hebben een gigantisch bed laten maken opdat hun zes katten en hun hond bij hen in bed zou kunnen slapen.

Het klinkt als de perfecte plaats om je luie zondagochtend door te brengen, maar Robdogbird en zijn vriendin hebben hun enorme ledikant niet laten maken om er zelf van te genieten. Niet minder dan zes katten heeft het koppel, waaronder een langharige rode kat genaamd Prince Caspian. Daarnaast hebben ze ook nog een pomeriaantje dat ze Lexi doopten. En ze hebben allemaal één ding gemeen: ze slapen graag bij hun baasjes in bed.

Allemaal erg gezellig, maar ook erg veel werk, zo blijkt op sociaalnetwerksite Reddit. Robdogbird vertelt dat ze het beddengoed - er liggen vier sets op het bed - heel regelmatig moeten wassen omdat de dieren er zo graag opliggen. Maar dat vinden ze het meer dan waard. "Dit is toch een van de ondernemingen waar ik trots op ben", klinkt het. Wij nemen aan dat geen van de twee allergisch is voor dierenhaar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Delphine Boël in rode cijfers met haar kunstwerken

Delphine Boël in rode cijfers met haar kunstwerken

http://static1.hln.be/static/photo/2015/10/4/3/20150914080643/media_xll_7997433.jpg

Deljim, de stichting van Delphine Boël, is ­virtueel failliet. Dat meldt de Franstalige openbare omroep RTBF, die zich ook afvraagt of er een verband is met de juridische stappen die de buitenechtelijke dochter van koning Albert vorige week ondernam om ­erkend te worden door haar vader.

De in 2004 opgerichte stichting Deljim, die de verkoop van Boëls kunstwerken beheert, maakt al jaren verlies. Dat blijkt althans uit onderzoek van economisch auteur Thierry Debels, gespecialiseerd in de koninklijke ­familie. Hoewel het faillissement nog niet werd aangevraagd of uitgesproken, zouden de cijfers van de stichting flink in het rood ­zitten. De jaarrekening van 2010 zou een verlies van 12.000 euro kennen, in 2011 zou Deljim zelfs 41.000 euro verlies hebben gemaakt.

Debels meent dat Delphine Boël zich opmaakt voor een terugkeer naar Engeland, vooral omwille van haar twee kinderen, Joséphine (11) en Oscar (7). Een verhuizing die gezien de ­penibele financiële toestand van de koningsdochter geen evidentie zou zijn. «En dat kan misschien de motivatie zijn voor haar ­recente gerechtelijke stappen», aldus nog de auteur. (br.hln)


» Reageer (0)
18-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertederend: hond waakt een week bij vriendin die vastzit in put

Vertederend: hond waakt een week bij vriendin die vastzit in put

http://static1.hln.be/static/photo/2015/7/0/5/20150918113306/media_xll_8009210.jpg

Dat honden trouwe vrienden zijn, bewijst Tillie, een setter die zeven dagen bij haar vriendin waakte. Phoebe, een bassethond, had zichzelf in nesten gewerkt en zat gevangen in een put, maar Tillie week niet van haar zijde en zocht elke dag naar hulp.

Phoebe en Tillie verdwenen op 8 september uit hun huis in de Amerikaanse staat Washington. Hun ongeruste baasjes lanceerden een oproep via Facebook, maar een week lang vernamen ze niets van hun huisdieren. Tot omwonenden de beestjes vonden in een oude betonnen waterbak.

"Met een laatste sprankeltje hoop daalden we af in de ravijn en toen hoorden we het geluid waar we al een week op hadden gewacht: geblaf", klonk het na de reddingsactie. "Tillie bleef bijna een week aan de zijde van Phoebe, behalve enkele minuten per dag om hulp te zoeken. Ze is een echte vriend, een mooi voorbeel van de kracht van de liefde", zeiden Tillie's baasjes na afloop.

Vrijwilliger Amy Carey heeft nog een boodschap aan alle baasjes van vermiste honden: "Tenzij je hond nog gezien is, is het goed mogelijk dat hij ergens vastzit. Ik weet niet of Phoebe zonder Tillie's hulp ooit was gevonden, want ze waren kilometers van huis." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartbrekend: gorilla houdt overleden baby al week vast

Hartbrekend: gorilla houdt overleden baby al week vast

http://static1.hln.be/static/photo/2015/16/10/4/20150918080108/media_xll_8008744.jpg

Ook in het dierenrijk is het overlijden van een kind hartverscheurend. Mamagorilla Shira uit de Frankurt Zoo in Duitsland verloor plotseling haar jonge baby. De vrouwtjesaap weigert het lijkje echter achter te laten en loopt er nu al een week mee rond.

Vorige week donderdag leek er nog niets aan de hand, meldt Manfred NIekisch, directeur van de dierentuin. " 's Ochtends leek de kleine gorilla helemaal ok, maar in de namiddag is ze splots en zonder waarschuwing overleden. Wat de oorzaak is, weten we nog niet"

Een zware klap voor Shira, die net als alle gorilla's een zeer hechte band opbouwde met haar baby. Ze loopt nog steeds rond met het lijkje en legt het 's nachts op haar buik om te slapen. "Ze probeert het iedere ochtend wakker te maken. Shira heeft tijd en ruimte nodig om het verlies te verwerken."

De verzorgers zullen binnenkort het aapje wegnemen, zodra het veilig is om de kooi te betreden. Daarna zullen ze de oorzaak van overlijden proberen vaststellen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.R.E.M. - Everybody Hurts

R.E.M. - Everybody Hurts

Klik op de foto om hem te beluisteren





R.E.M. is een college rock-band die in 1980 in Athens, Georgia (Verenigde Staten) werd opgericht.

In de beginjaren bouwde de band al een behoorlijke reputatie op maar de doorbraak naar het grote publiek kwam met het album Out Of Time en de hits Losing My Religion en Shiny Happy People. Losing My Religion en het van Automatic for the People afkomstige Everybody Hurts worden gerekend tot de klassiekers in de popmuziek.

In oktober van 1997 verliet drummer Bill Berry, vanwege een zware depressie de groep. In 1995 werd Berry tijdens een concert in Oostenrijk getroffen door een hersenbloeding. Hij ruilde het leven van rockster in voor een leven op de boerderij, maar is inmiddels weer bezig met muziek.

Kenmerkend voor R.E.M. is de krachtige, karakteristieke zang van Michael Stipe, de eigenzinnige composities, die een combinatie van folk en rock laten horen en de meestal zeer gedreven optredens die muziektechnisch zeer verzorgd zijn. Stipe uit regelmatig zijn maatschappelijk engagement en maakt daar ook tijdens optredens geen geheim van.

In de jaren tachtig werd de band wel gezien als een schoolvoorbeeld van alternatieve muziek. Opmerkelijk is dat dit imago sindsdien weinig aan kracht heeft ingeboet, hoewel de band inmiddels al jarenlang wereldwijd ook commercieel zeer succesvol is.

Het lied What's the Frequency, Kenneth? is gebaseerd op de overval op Dan Rather, bekend tv-nieuwspresentator van de Amerikaanse zender CBS. In 1986 werd hij overvallen door William Tager die hem de vraag toeriep wat de frequentie is. Hij wilde te weten komen op welke frequentie beelden in zijn hoofd gezonden werden om zijn daaruit voortkomende kwellingen te kunnen stoppen.

Het lied 'Man on the Moon' is een ode aan Andy Kaufman, beroemd komiek en beroemd Elvis-imitator. "Everybody Hurts" is een nummer 1 hit in verschillende hitlijsten over de gehele wereld dat op 15 april 1993 als single werd uitgegeven door Warner Bros. Records. Het verscheen een half jaar eerder als albumnummer op Automatic for the People. Michael Stipe linkt het nummer nadrukkelijk aan zijn vriendschap met Kurt Cobain van Nirvana, waarvan hij zelf zegt dat het nummer aansluit op de psychische problemen die Cobain in de periode ervoer. In het algemeen wordt het gelinkt aan zelfmoord van tieners.

Het lied Radio Free Europe gaat over de radiozender Vrij Europa die in 1949 opgericht was om informatie naar de bevolking die aan de oostelijke zijde van het IJzeren Gordijn leefde te zenden en die voornamelijk door de CIA werd gefinancierd.

In 2008 werd het 14e studioalbum Accelerate uitgebracht. Ter promotie van dit album ging R.E.M. in 2008 op tournee en speelde onder meer in het Westerpark te Amsterdam en op Rock Werchter.

Op 7 maart 2011 verscheen het nieuwe album Collapse Into Now.


» Reageer (0)
17-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zeker 200 skeletten van soldaten Napoleon ontdekt op bouwwerf in Frankfurt

Zeker 200 skeletten van soldaten Napoleon ontdekt op bouwwerf in Frankfurt

http://static0.hln.be/static/photo/2015/13/14/9/20150917174418/media_xll_8007354.jpg

Zeker 200 skeletten van soldaten van de Grande Armée van Napoleon Bonaparte zijn ontdekt op de bouwwerf van een toekomstig vastgoedcomplex in het Duitse Frankfurt. Dat deelde het stadsbestuur vandaag mee.

"We schatten dat er rond de 200 begraven liggen", zei burgemeester Olaf Cunitz tijdens een persconferentie in de wijk Rödelheim, in het westen van de stad. "Volgens onze eerste vaststellingen gaat het om soldaten van de Grande Armée die gestorven zijn in 1813", op de terugweg van de vernietigende nederlaag die Napoleon tijdens zijn Russische veldtocht moest incasseren.

Slag
Op de terugweg naar Frankrijk moest Napoleon half oktober 1813 slag leveren in Hanau, een stad nabij Frankfurt, verklaarde Cunitz. De gevechten werden voortgezet in heel het gebied en kostten volgens de burgemeester 15.000 mensen het leven.

De graven konden ontdekt worden dankzij de voorzorgsmaatregelen die archeologen op de bouwwerf hadden genomen omdat eerder in 1979 al de stoffelijke overschotten van andere soldaten in de omgeving waren gevonden.

Tyfusepidemie
De in Frankfurt ontdekte soldaten zijn vermoedelijk overleden aan de gevolgen van hun opgelopen vewondingen of zijn bezweken tijdens een tyfusepidemie die het Grande Armée in die tijd decimeerde, meende Cunitz. Beweringen die nog moeten gestaafd worden door wetenschappelijk onderzoek. Maar zeker is dat de putten haastig werden gegraven, zoals militairen dat doen, preciseerde Andrea Hampel van de historische monumentendienst van Frankfürt.

Meer dan 30 skeletten werden al bovengehaald en door de opgravingswerken kon de ligging van ongeveer 200 graven bepaald worden, aldus werfleider Jürgen Langendorf. De werken zullen nog vier tot zes weken in beslag nemen. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!