Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




02-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom mei de beste maand is om met een dieet te starten

Waarom mei de beste maand is om met een dieet te starten

http://static0.hln.be/static/photo/2016/8/5/6/20160502103310/media_xll_8624241.jpg

Die goede voornemens van januari zijn, als het goed is, al lang gesneuveld. Maar ondertussen nadert ook het bikiniseizoen met rasse schreden. Geen paniek, Dr. Oz argumenteert waarom mei de beste maand is om je gezonde voornemens opnieuw leven in te blazen, inclusief enkele voedingstips. Met andere woorden: je hebt geen excuses meer.

De van televisie bekende Dr. Mehmet Oz stelde in zijn Dr. Oz show vorige week zijn "28-day Shrink Your Stomach Challenge" voor, een verzameling voedingsrichtlijnen die je in 28 dagen een verminderd hongergevoel en bijgevolg op termijn ook wat minder kilo's belooft. Wij willen jullie zeker niet opzadelen met strikte eetschema's of crashdiëten, maar de argumenten die Dr. Oz aanhaalt om vanaf vandaag wat meer groenten op je bord te leggen en die loopschoenen terug aan te trekken, houden wel stand. Zijn redenen:

- 61% van de vrouwen zou in mei opnieuw op haar gewicht gaan letten, en 57% zegt dat diëten makkelijker gaat in de lente of zomer, volgens een enquête van Dr. Oz.

- Je eet minder als het warmer is, omdat je behoefte aan winterse comfort food afneemt. Een fris kommetje aardbeien als tussendoortje? Graag!

- Door het mooie weer kom je vanzelf meer buiten, ben je actiever en ga je sneller te voet of met de fiets ergens heen.

- Blootstelling aan de lentezon geeft je serotonine-niveau een boost, waardoor je eetlust afneemt.

- Er is een ruime keuze aan gezonde seizoensgroenten en - fruit, zoals komkommer, asperges, rabarber en perziken.

De tips van Dr. Oz

Als een onderdeel van zijn 28-dagenplan, geeft Dr. Oz 4 hoofdrichtlijnen mee die kunnen helpen voor een strakker buikje tegen de zomer. Van de eerste zijn wij alvast fan, de laatste kan ons iets minder bekoren. Maar proberen gaat altijd mee:

- Avocado in de ochtend. Een toast met avocado of een groene smoothie met deze vrucht is een perfecte start van de ochtend, volgens Dr. Oz. De vezels en gezonde vetten zijn een prima start om aan de dag te beginnen en je metabolisme op gang te trekken.

- Groenten, de hele dag door. Snack tussendoor op een stukje komkommer of wortel, en zorg zowel bij de lunch als bij het avondmaal voor een stevige portie groenten. Dr. Oz zweert zelf bij een "veggie flush drink" van spinazie, komkommer en peer.

- 12 uur vasten. Dr. Oz adviseert om je metabolisme 's nachts 12u te laten rusten, en bijvoorbeeld niks te eten tussen 21u 's avonds en 9u 's ochtends.

- Dit mijd je beter: suiker, light drankjes, bewerkt voedsel en alcohol. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Richie Havens - Freedom

Richie Havens - Freedom

Klik op de foto om hem te beluisteren





Richie Havens (Brooklyn, 21 januari 1941 - 22 april 2013) was een Afro-Amerikaanse folkzanger en -gitarist. Zijn wilde gitaarspel maakte hem in de jaren '60 tot een groot muzikant.

Richie Havens werd geboren op 21 januari 1941 in Brooklyn, als zoon van een pianist. Havens werd al vroeg bij de muziek van zijn familie betrokken, maar hij zelf had ook aanleg voor beeldende kunst. Zodoende heeft hij enkele jaren in Greenwich Village op straat portrettekeningen van toeristen gemaakt.

In Greenwich Village ontwikkelde Havens ook meer muzikale interesse. Hij was in folkclubs een bezienswaardigheid, omdat hij zich als zwarte muzikant tussen voornamelijk blanken voortbewoog. Havens liet zich inspireren door onder anderen Bob Dylan en Joan Baez, maar voegde daar zelf een aantal herkenbare elementen aan toe. Zo was het bekend dat hij zijn gitaar standaard op het akkoord D majeur had afgestemd, en zijn er af en toe elementen van zijn verleden als jonge gospelzanger in te horen. Bovendien tikte hij bij het spelen zo ritmisch met zijn voet op de grond, dat het klonk alsof er een drumpartij gespeeld werd. Dat, en zijn snelle gitaarspel, maakte van Havens' muziek een geheel eigen stijl, die ervoor zorgde dat hij in 1965 een contract kreeg aangeboden bij platenmaatschappij Douglas.

Een muzikaal hoogtepunt was voor Havens zijn optreden op Woodstock, het grootste rockfestival ooit, in 1969. Tijdens zijn optreden werd er zo veel geapplaudisseerd, dat Richie Havens het niet over zijn hart kon verkrijgen om te stoppen met spelen. Op het moment dat al zijn nummers al gespeeld waren, besloot hij een improvisatie te spelen op het nummer 'Motherless Child', waarin hij het woord 'freedom' keer op keer herhaalde. Onder de titel 'Freedom' werd dit nummer een internationale hit.

Na Woodstock kwam Havens carrière in een stroomversnelling. Hij speelde veel eigen versies van nummers van onder anderen Bob Dylan en The Beatles, waar 'Here Comes The Sun' een bekend voorbeeld van is. Ook speelde hij mee op de soloalbums van ex-Genesisleden Peter Gabriel en Steve Hackett. Bovendien speelde hij in 1993 bij de inwijding van Bill Clinton als president. Het nummer Hands of Time, dat hij samen met Groove Armada maakte, werd in 2004 gebruikt in de film Collateral (waarin o.a. Jamie Foxx en Tom Cruise speelden). Het nummer werd in die film door één van de karakters als een klassieker afgeschilderd. Later werd Hands of Time ook gebruikt in programma's als Over Mijn Lijk.


» Reageer (0)
01-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen jarig! Zo schattig is prinses Charlotte

Morgen jarig! Zo schattig is prinses Charlotte

http://static3.hln.be/static/photo/2016/18/4/10/20160501171821/media_xll_8622370.jpg

Aan de vooravond van de eerste verjaardag van prinses Charlotte heeft het Britse koningshuis nieuwe kiekjes vrijgegeven. De foto's zijn genomen door niemand minder dan mama Kate Middleton.

Charlotte werd in de loop van de maand april gefotografeerd in Norfolk waar de Royals wonen. Kensington Palace plaatste de nieuwe beelden, vier in totaal, vandaag op Twitter.

Ook Kate Middleton, hertogin van Cambridge en echtgenote van de Britse prins William, doet niet voor haar dochter onder en siert in juni de cover van Vogue. Het vermaarde modeblad viert dit jaar zijn honderdste verjaardag.

Kate, door fotograaf Josh Olins geportretteerd in een bruine mantel en met een donkere deukhoed op het hoofd, is verheugd dat ze een bijdrage mag leveren aan het jubileum van Vogue. "Ze hoopt dat de mensen net zo ontspannen van de portretten zullen genieten als zij heeft gedaan tijdens de productie", zo verklaarde een woordvoerder van Kensington Palace.

De zegsman voegde toe dat de hertogin nooit eerder heeft deelgenomen aan dit soort fotoshoot. Kate treedt ermee in de voetsporen van prinses Diana, de overleden moeder van haar echtgenoot. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het boeket gooien op een huwelijk: waarom doen we dat eigenlijk?

Het boeket gooien op een huwelijk: waarom doen we dat eigenlijk?

http://static2.hln.be/static/photo/2016/16/11/3/20160430110602/media_xll_8619708.jpg

Op elk huwelijksfeest vindt hetzelfde ritueel plaats: alle single vrouwen moeten zich verzamelen en rugbygewijs meedingen naar het boeket dat de bruid achter zich gooit. Maar waarom doen we dat eigenlijk?

Nee, het boeket dient niet om de volgende gelukkige bruid aan te duiden. Bloemen krijgen jammer genoeg niet plots magische krachten omdat een vrouw ze op de gelukkigste dag van haar leven meedraagt. Het gebruik stamt uit een heel ander fenomeen.

Zelfs in de tijd van de Oude Grieken traden koppels al in het huwelijk, en de bruid werd toen gezien als het toppunt van geluk. Om een stukje van dat geluk te kunnen meepikken, was het de gewoonte om de bruid aan te raken, of zelfs om een stukje van haar kleed of haar sluier te bemachtigen.

Om te voorkomen dat de bruid aan het einde van het feest overbleef met een geruïneerde jurk en een zenuwinzinking, werd het steeds vaker de gewoonte om het boeket naar de gasten te gooien en ze zo af te leiden. Dan maakte iedereen kans op een stukje geluk en hoefde de bruid niet het middelpunt van grijpgrage vingers te zijn.

Zo romantisch is de oorsprong van het ritueel dus niet. Wat niet wil zeggen dat je niet je best moet doen om de bloemen te vangen. Je weet immers maar nooit... (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 fouten in de douche waar je acne van kan krijgen

5 fouten in de douche waar je acne van kan krijgen

http://static0.hln.be/static/photo/2016/14/15/8/20160501085222/media_xll_8621378.jpg

Heb je plots om onverklaarbare reden meer last van onzuiverheden in je decolleté en op je rug, terwijl je dat normaal niet hebt? Neem even je doucheritueel onder de loep.

1. Een oude spons gebruiken

Een spons, loofah of washandje helpt je om de douchegel fijn te laten schuimen en geeft je huid een mini scrubbeurt. Alleen maar aan te raden voor een fijne huidtextuur dus! Maar...dat effect blijft niet zo goed als je de spons niet op tijd vervangt. Natte sponzen en washandjes zijn een broeihaard van bacteriën. Eigenlijk zou je voor elke douche een nieuw exemplaar moeten gebruiken. Of schakel over op een Konjacspons die van nature antibacteriëel werkt. Goed uitknijpen na gebruik en ophangen zodat ze kan drogen.

2. Een rijk maskertje op je haar

Maskers voor je haar geven je lokken nieuwe energie en maken ze streelzacht. Helemaal prima, maar de rijke substantie glijdt na het uitspoelen via je gezicht, schouders, decolleté naar beneden het doucheputje in. Als het een heel voedend masker is, kunnen er restjes op je huid blijven kleven die je poriën verstoppen. Een tip is om na het uitspoelen van je haarmasker pas je lichaam en je gezicht te wassen. Zo spoel je alle restjes mee weg.

3. Hoe warm douche jij?

Een gloedhete douche voelt dan wel heerlijk ontspannend, voor je huid is het een ramp. Erg warm water tast de beschermende barrière van je huid aan waardoor die ontregeld geraakt. Je huid raakt geïrriteerd en zo is er meer kans op uitslag of onzuiverheden. Geen bodymilk ter wereld herstelt dit vochttekort goed. Hou je douches kort en lauw.

4. Irriterende douchegels

We weten ondertussen wel al dat we soms té proper willen zijn. Je lichaam van kop tot teen twee keer per dag schrobben is niet nodig. Zo vuil zijn we nu ook weer niet. Een milde douchegel volstaat ruimschoots om de dag of nacht van je af te wassen, dat hoeft heus geen anti-bacteriële zeep te zijn. Let ook op met sterk geparfumeerde formules als je een gevoelige huid hebt. Het is ook goed om winter en zomer te wisselen: een crème of olie in de winter als je huid wat droger is, een zeepje in de zomer.

5. Keratosis pilaris

Eigenlijk is deze huidaandoening geen acne. Het is een stoornis in de hoornlaag van de huid waardoor bacteriën zich in de haarzakjes kunnen gaan nestelen. Je krijgt dan rare, ruwe, rode bultjes, een soort permanent kippenvel. Dat zie je meestal op de bovenarmen en de billen. Je hebt het vaak al van je kindertijd. Helemaal weg gaat het nooit, maar je kan het uitzicht wél verbeteren en dat begint al in de douche.
- Gebruik milde waszepen, liefst ongeparfumeerd
- Scrub je huid regelmatig (1 keer per week)
- Droog je huid goed af na het douchen en smeer je dan in, zeker op de probleemzones
- Gebruik een product met urea of salicylzuur dat de hoornlaag oplost (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snow Patrol - Chasing Cars

Snow Patrol - Chasing Cars

Klik op de foto om ze te beluisteren

Snow Patrol is een alternatieve-rockband, bestaande uit voorman Gary Lightbody (zanger, songwriter en gitarist), Scot Paul Wilson (bassist en achtergrondzang), Nathan Connolly (gitaar en achtergrondzang), Tom Simpson (toetsenist) en Jonny Quinn (drummer).

Oorspronkelijk opgezet in Dundee, werkt de band nu vanuit Glasgow. De eerste drie albums, de ep Starfighter Pilot en de studioalbums Songs for Polarbears en When It's All Over We Still Have to Clear Up waren commercieel niet succesvol en werden uitgebracht door de independent platenlabels Electric Honey en Jeepster. De albums waren in het indiegenre te plaatsen. Toen de band naar het majorlabel Fiction onder Interscope verhuisde, bracht het in 2003 het album Final Straw uit, dat met de viervoudige platinastatus werd bekroond, ondersteund door de single Run dat de vijfde positie in de Britse UK Singles Chart behaalde. Door het in 2006 uitgebrachte Eyes Open, waarop de band meer richting de alternative en de powerpop ging, brak de band definitief door. Singles als Chasing Cars en Shut Your Eyes behaalden hoge posities en bivakkeerden lange tijd in de hitlijsten, net als het album. Na jarenlange toeren besloot de band tot een pauze, maar toch bracht het in de herfst van 2008 het vijfde album A Hundred Million Suns uit met Take Back the City als leadsingle. Hiervan werd de tweede single Crack the Shutters een hit in de Nederlandse Top 40. In november 2009 werd het compilatiealbum Up to Now uitgebracht, met het door techno-beïnvloede Just Say Yes, waarmee de band met de eerste positie haar piek in Nederland bereikte. In november 2011 kwam het zesde album Fallen Empires uit.

Wereldwijd heeft de band ruim elf miljoen albums verkocht, waarvan Eyes Open het meest succesvolle is.


» Reageer (0)
30-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed voor de darmen: wijn en koffie

Goed voor de darmen: wijn en koffie

http://static3.hln.be/static/photo/2016/2/11/9/20160430085755/media_xll_8619504.jpg

's Ochtends een bakje troost om wakker te worden, en 's avonds een glaasje wijn om te ontspannen? Het blijkt niet zo ongezond te zijn, of toch in elk geval niet voor je darmflora.

Een gezonde spijsvertering is het kenmerk van een gezond lichaam. De verschillende natuurlijke bacteriën in je maag en darmen houden je lichaam - normaal gezien- gezond. Hoe meer diversiteit aan gezonde microben, hoe beter, en daar kan je zelf ook iets aan doen.

Een recente studie van verschillende universiteiten, gepubliceerd in het tijdschrift Science, onderzocht de stoelgang van 1.135 mensen uit België en Nederland. Daaruit bleek dat zaken zoals yoghurt een goede invloed hadden op de diversiteit van de darmflora. Op zich niet zo verwonderlijk, maar ook thee, koffie en wijn bleken bij te dragen tot een gezonde spijsvertering.

Er is wel een addertje onder het gras: die koffie moet je dan wel zwart drinken. Suiker blijkt immers het tegengestelde effect te hebben en de diversiteit net te verminderen. Ook roken, vooral tijdens de zwangerschap, had een negatief effect. En daarnaast geldt natuurlijk ook: alles met mate. Te veel koffie en wijn zullen het positieve effect voor de darmen teniet doen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportcommentator Peter Baert (52) overleden

Sportcommentator Peter Baert (52) overleden

http://static2.hln.be/static/photo/2016/18/9/5/20160430140228/media_xll_8619995.jpg

Sportcommentator Peter Baert is deze morgen overleden aan de gevolgen van huidkanker. "Als partner, zoon en familie van Peter, zouden we jullie willen meedelen dat Peter deze morgen van ons is heen gegaan ten gevolge van zijn slepende ziekte", klinkt het in een bericht op zijn Facebookpagina. Baert werd 52.

Ook Play Sports, het sportkanaal van Telenet en een van de zenders waar Baert als autosportcommentator voor werkte, bevestigde het nieuws.

Baert begon zijn carrière bij de openbare omroep en ging in 1989 voor de sportredactie van VTM werken. Hij was ook een tijdje actief bij TV Limburg en was presentator van PitstopTV. De autosportliefhebber en -kenner werkte ook voor Eurosport en was tot vorige week nog te horen bij Play Sports. Tijdens de uitzending van de Formule E werd hij toen onwel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lydia doet Nina de gans drie keer per week een leiband om

Lydia doet Nina de gans drie keer per week een leiband om

http://hlnregiophotoprovider0.hln-cdn.be/photo/leibandje-aan-r-en-wandelen-maar-nbsp-nbsp-mozkito/p1/img-MzNlMTU0MzYvYXQvODYxOTE0OS82NDB4NjQwL0ZU/8619149.jpeg?v=pJOL4m4

Bij een hond is het doodnormaal, van een kat durven we al eens opkijken. Maar een gans aan de leiband? Lydia Vereertbrugghen trekt er zo wel drie keer per week op uit met Mina, tot verbazing van velen. "De pastoor vond zelfs dat ik Mina in mijn tuin moest laten, maar ze vindt het veel te plezant om te gaan wandelen."

De 62-jarige Lydia uit de Nanovestraat is een ontzettend grote dierenvriend. Naast drie vrolijk keffende honden in haar woning, heeft ze ook nog eens vijfentwintig kippen, vier ganzen en zeven eenden in de tuin rondwaggelen. Maar de meeste aandacht gaat naar Mina, een gans van 1 jaar oud die in Lydia's tuin het levenslicht zag. "Eén van mijn kippen broedde het ganzenei uit", vertelt Lydia. "Maar de broedkip werd vervolgens continu aangevallen door dat kleine gansje - Mina, dus. Zij haalde de hele tijd uit naar het rode kammetje van de kip. Om dat beestje te beschermen, heb ik Mina in een hokje in mijn keuken ondergebracht. En omdat ze sindsdien elke dag bij me was, zijn we goede vrienden geworden."

Die vriendschap stopt ook niet bij het voederen en verzorgen van de gans. Nee, Lydia neemt Mina ook drie keer per week mee op wandel. "Ik maak dan een tochtje door het dorpscentrum, zo'n vijfhonderd meter verderop", vertelt ze. "Veel mensen kennen ons intussen al. Cafébaas Gunther van het Brouwershuis ziet ons met een klein hartje langs zijn terras lopen- hij is bang van Mina. Maar Mina is niet bang van de mensen."

Babbeltje slaan

Wanneer Lydia op wandel is met Mina, praat ze ook met haar. "Ze is een goede vriendin geworden", aldus Lydia. "En ze loopt ook altijd voorop. Eigenlijk gaat zij met mij wandelen, in plaats van omgekeerd. (lacht) En wanneer we op stap gaan, wil ze altijd meteen met mij naar het park en het ontmoetingscentrum Spechteshof. Via het veldbaantje achter mijn huis staan we daar op vijf minuten."

De wandelingen zijn eigenlijk ook een oefening voor het grotere werk. "Ik wil met Mina deelnemen aan de prijskampen op de jaarmarkt", klinkt het. "Bij zo'n prijskamp is het belangrijk dat Mina mooi naast mij wandelt. Ik ga ons al inschrijven voor de jaarmarkt in Mazenzele. Dat is een plezantere jaarmarkt dan die van Opwijk."

Lydia, die overigens ook al op de sp.a-lijst stond tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, werd elf jaar geleden weduwe. Sindsdien woont ze alleen. "Mijn dieren zijn mijn grootste vrienden - al heb ik uiteraard ook veel andere vrienden. Maar mijn dieren horen gewoon bij mij. Ook de mensen uit de buurt houden van hen. Ze komen hier vaak hun etensresten over de omheining gooien. Zo hebben zij minder afval en help ik het milieu een handje." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100-jarig model voor 100-jarige Vogue

100-jarig model voor 100-jarige Vogue

http://static3.hln.be/static/photo/2016/15/5/3/20160430082654/media_xll_8619498.jpg

Honderd jaar oud gelijk aan bommakledij? Neen, daar steekt de 100-jarige Britse Bo Gilbert een modieuze middelvinger naar op. Gekleed in Valentin, Lanvin en Dries van Noten siert ze in juni de cover van Vogue, ter gelegenheid van de honderste verjaardag van het modeblad.

De keuze van Vogue viel niet toevallig op Gilbert: al snel ontwikkelde ze een uitmuntend modegevoel en al heel haar leven zorgde ze voor een voortreffelijke look. "Ook als ik het huis niet uitging. Zo probeerde ik de standaard hoog te houden", vertelt Gilbert. "Het is gewoon leuk om mooie dingen te dragen" - al mist ze de periode waarin mensen nog hoeden droegen.

Met de jubileumeditie wil Vogue niet alleen feestvieren, maar ook leeftijdsdiscriminatie de modewereld uit helpen. Deze editie van Vogue zal alleen in Engeland te verkrijgen zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SNOWY WHITE - The Τime has Come

SNOWY WHITE - The Τime has Come

Klik op de foto om hem te beluisteren

Snowy White (pseudoniem van Terence Charles White;[1] Barnstaple, 3 maart 1948) is een Brits gitarist en singer-songwriter, die onder andere bekend is van zijn optredens met Thin Lizzy (als vast lid tussen 1979 en 1982) en Pink Floyd. Als solo-artiest verkreeg hij met name in het Verenigd Koninkrijk bekendheid met "Bird of Paradise", welke daar de top 10 van de hitlijste

» Reageer (0)
29-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duif krijgt 15 centimeter lange nagel door kop, maar overleeft

Duif krijgt 15 centimeter lange nagel door kop, maar overleeft

http://static1.hln.be/static/photo/2016/11/5/3/20160429105704/media_xll_8616948.jpg

In het vogelopvangcentrum van Beernem zit een duif waarvan de kop doorboord werd met een 15 centimeter lange nagel. "Het is een mirakel dat ze nog leeft", klinkt het in het centrum.

De gespietste duif werd gevonden aan een bedrijf in Marke. "Wellicht werd ze geraakt door middel van een blaaspijp", zegt Ine De Roo van het vogelopvangcentrum dat de duif vorige week woensdag ging ophalen. "Een werknemer van het bedrijf had ons gebeld omdat ze een gespietste duif zagen zitten die tegen het raam was gevlogen. Het was serieus schrikken."

Koker met naald
"Wonder boven wonder zijn geen vitale organen geraakt. Enkele millimeters naar links of rechts en ze was morsdood." De koker met de naald miste op een haar na de oogjes en hersenen. We hadden verwacht dat we de duif zouden moeten euthanaseren, maar dat bleek niet het geval. Ze zit nu nog altijd in een hok bij ons en herstelt goed. Ze eet weer zelfstandig. Wellicht kunnen we ze snel weer vrijgelaten." Wie achter de mishandeling zit, is niet bekend. "Hopelijk beseft de persoon wat voor een dierenbeul hij of zij is." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pairi Daiza verwacht twee baby-olifantjes

Pairi Daiza verwacht twee baby-olifantjes

http://static0.hln.be/static/photo/2016/9/6/0/20160428160637/media_xll_8614875.jpg

In het dierenpark Pairi Daiza in Brugelette komen binnenkort twee baby-olifantjes ter wereld. Het park kondigde vandaag een tweede zwangerschap bij de olifanten aan.

Een echografie bevestigde de zwangerschap van de Aziatische olifant Khaing Hnin Hnin, grootmoeder van Nang Faa, het olifantje dat in Pairi Daiza op 20 mei 2015 is geboren. "De kleine foetus, waarvan de slurf al duidelijk zichtbaar is op de echografie, is momenteel nog maar een tiental centimeter groot", aldus het dierenpark. "De baby wordt in de loop van de zomer van 2017 verwacht."

Daarnaast is ook May drachtig, een andere Aziatische olifant uit de groep. Volgens het park bevalt zij in juli dit jaar. Pairi Daiza meldt nog dat beide zwangerschappen het resultaat zijn van een natuurlijke bevruchting.

Momenteel telt het dierenpark zeventien olifanten, meerbepaald veertien Aziatische en drie Afrikaanse. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miljoenenschat ontdekt bij rioleringswerken in Spanje

Miljoenenschat ontdekt bij rioleringswerken in Spanje

http://static2.hln.be/static/photo/2016/6/5/2/20160428204759/media_xll_8615537.jpg

Bij rioleringswerken in het zuiden van Spanje zijn arbeiders op negentien amforen gestoten, gevuld met bronzen muntstukken uit de 3de of 4de eeuw. Dat heeft de directrice van het archeologisch museum van Sevilla bekendgemaakt. De waarde van de vondst wordt geschat op "meerdere miljoenen euro's".

De amforen, waarvan er negen nog volledig intact zijn, werden gevonden in Tomares, een dorpje in de provincie Sevilla, en zaten stampvol met 600 kilo aan bronzen centen. De muntstukken bevatten opschriften die verwijzen naar de keizers Maximinus en Constantijn en lijken nooit gebruikt te zijn.

"Het is een unieke verzameling", zegt directrice Ana Navarro. "Er zijn slechts weinig gelijkaardige gevallen en we hebben geen weet van vondsten die uit dezelfde periode van het Romeinse Rijk stammen." Navarro wil geen precies bedrag plakken op de vondst, maar zegt dat de schat "zeker meerdere miljoenen euro's" waard is.

Waarvoor het geld precies bedoeld was, is moeilijk te achterhalen. Volgens Navarro is de meest voor de hand liggende verklaring dat het gebruikt werd om de soldij van soldaten en lokale functionarissen te betalen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoektocht naar MH370 nadert mogelijk einde

Zoektocht naar MH370 nadert mogelijk einde

http://static3.hln.be/static/photo/2016/1/11/10/20160429114433/media_xll_8617090.jpg

De speurtocht in de Indische Oceaan naar het verdwenen toestel van Malaysia Airlines met vluchtnummer MH370 nadert mogelijk zijn einde. De Nederlandse bodemonderzoeker Fugro heeft inmiddels 100.000 vierkante kilometer zeebodem onderzocht, zonder resultaat.

Met de overheden van China, Maleisië en Australië is afgesproken dat als er na 120.000 vierkante kilometer aan onderzocht gebied geen nieuwe inzichten zijn over het lot van MH370, de speurtocht gestaakt zal worden. Dit zal volgens Fugro ergens in de komende maanden het geval zijn. Het bedrijf zoekt met twee onderzoeksschepen al bijna twee jaar naar het vermiste vliegtuig.

Spoorloos
MH370 verdween in maart 2014 met 239 mensen aan boord spoorloos tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking. Uit satellietgegevens kon worden opgemaakt dat het toestel is omgekeerd en nog urenlang in zuidelijke richting is gevlogen, tot de brandstoftanks leeg waren. Een aantal wrakstukken is sindsdien duizenden kilometers westelijker aangespoeld in Afrika.

De speurtocht in de Indische Oceaan naar het verdwenen toestel van Malaysia Airlines met vluchtnummer MH370 is woensdag getroffen door pech aan boord van het onderzoekschip. De kabel waaraan het speciale toestel met apparatuur hing om op grote diepte de zeebodem in kaart te brengen, is geknapt.  (br.hln)


» Reageer (0)
28-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koala baart mirakelbaby in Zoo Antwerpen

Koala baart mirakelbaby in Zoo Antwerpen

http://static1.hln.be/static/photo/2016/5/16/0/20160428101831/media_xll_8614035.jpg

De Zoo Antwerpen is bijzonder trots op haar eerste koalababy. Koalavrouwtje Guwara heeft een koalaatje in haar buidel en dat mag een klein mirakel heten. Haar partner koala Goonawarra overleed drie maanden geleden.

De normale draagtijd van gemiddeld 34 dagen werd dus ruim overschreden. Bovendien dateren succesvolle paringen van ver voor zijn overlijden. Een baby werd dan ook niet direct verwacht in de Zoo. Maar heel uitzonderlijk vertonen koala's een heel speciaal talent. Ze kunnen de innesteling van het bevruchte eitje uitstellen met een verlengde zwangerschap tot gevolg. Inmiddels beweegt de buidel van Guwara al lustig in Zoo Antwerpen, luidt het in een persbericht.

Koala's zijn buideldieren met een heel speciaal geboorteverhaal. Gemiddeld 34 tot 36 dagen na de bevruchting wordt het kleintje geboren. Dit kleintje deed er dus veel langer over. De baby weegt op het moment van geboorte 1 gram, is 2 centimeter groot en een naakte, blinde en dove miniversie van zijn ouders. Hij legt dan de gevaarlijke weg af van de lichaamsopening naar de naar onderen gekeerde  buidelopening.

Eens binnen, klemt hij zich vast aan de tepel. Pas na zes maanden in de buidel is de baby helemaal klaar om naar buiten te piepen. Deze baby zal vermoedelijk in mei of juni voor het eerst zichtbaar zijn. Een paar maanden later verlaat hij de buidel en toont hij zich helemaal, van kop tot teen.

Verzorger Nathalie zag de eerste beweging: "Ik kon mijn ogen niet geloven. Wat ben ik blij met onze baby! Ik hoop dat hij goed verder groeit en dat we snel een kopje uit de buidel zien piepen."

Planckendael

Ook Planckendael krijgt binnenkort overigens een nieuw koalamannetje, Yooranah geheten. Hij komt volgende maand aan vanuit het Schotse Edinburgh en zal de plaats innemen van de jonge Oobi Ooobi, die naar het Duitse Leipzig trekt. Yooranah zal later dit jaar nog het gezelschap krijgen van een vrouwtje om het kweekprogramma voort te zetten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft West-Europese mannen stamt af van 'koning' uit bronstijd

Helft West-Europese mannen stamt af van 'koning' uit bronstijd

http://static1.hln.be/static/photo/2016/2/2/10/20160428143934/media_xll_8614735.jpg

Vierduizend jaar geleden veranderde één man, vermoedelijk een monarch, de loop van de geschiedenis. Wetenschappers ontdekten immers een genetische link naar de helft van alle mannen van West-Europese afkomst die vandaag leven. De 'koning' verwekte toen een elite van nobellieden die zich over Europa verspreidde.

Onderzoekers van het Britse genetisch onderzoeksinstituut Wellcome Trust Sanger hebben er het raden naar wie de man was of waar hij woonde. Maar onderzoek van het Y-chromosoom, dat enkel van vader op zoon wordt doorgegeven, bij 1.200 mannen uit 26 bevolkingsgroepen stelde hen in staat vier millennia mutaties terug te voeren naar één voorvader.

Wiel, metaal en oorlog
"De uitvinding van het wiel, de evolutie van de metaalbewerking en georganiseerde oorlogsvoering zijn allemaal mogelijke verklaringen die nu verder kunnen onderzocht worden", stelt vorser Chris Tyler-Smith in The Telegraph. De vorstelijke figuur en zijn afstammelingen hadden de controle over de bevolking en de voortplanting volgens een hiërarchie van machtige elites die, zoals zijn bloedlijn, tot vandaag doorlopen.

De studie bewees ook dat we allemaal, ongeacht ons ras, nationaliteit of religie, kinderen van Afrika zijn. Alle geteste mannen bleken immers nakomelingen van één man die 190.000 jaar geleden heeft geleefd. Meer dan 100.000 jaar voor de mensachtigen vanuit Afrika de rest van de wereld gingen exploreren.

Abumbi
Er zijn ook enkele 'moderne' voorbeelden van mannen die hebben geprobeerd het succes van hun voorvader te evenaren. Koning Abumbi van Kameroen erfde de 72 vrouwen van zijn vader toen die in 1968 overleed en heeft nu 100 vrouwen en 500 kinderen.

Genghis
Genghis Khan was ook bepaald kwistig met zijn zaad: hij had naar schatting 1.000 tot 2.000 kinderen. Acht procent van de inwoners van zijn voormalige rijk hebben wat van Khan in hun DNA.

Feodor
De 18de-eeuwse Russische boer Feodor Vassilyev was de vader van 87 kinderen, waaronder 22 tweelingen. Zijn eerste vrouw baarde maar liefst 69 van zijn kinderen, waardoor ze naast Feodor prijkt in het Guinness Book of Records. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jammer maar helaas: honden houden niet van knuffelen

Jammer maar helaas: honden houden niet van knuffelen

http://static0.hln.be/static/photo/2016/18/13/7/20160427121006/media_xll_8611312.jpg

Wij verontschuldigen ons bij voorbaat bij alle hondenliefhebbers, maar we moeten vandaag de drager van slecht nieuws zijn: de beestjes blijken helemaal geen fan van knuffelen te zijn.

Geen paniek, de meeste honden zijn nog steeds verzot op een goede portie aaien, strelen en krabben. Maar echt je armen rond je viervoeter slaan en een knuffel geven, is misschien niet zo'n goed idee.

Volgens expert Stanley Coren in het tijdschrift Psychology Today zal zo'n knuffel je hond meer angst en stress bezorgen. Je geeft hen zo immers het gevoel dat ze gevangen zitten en niet kunnen weglopen in geval van gevaar. "Het eerste verdedigingsmechanisme van een hond zijn niet zijn tanden, maar de mogelijkheid om het hazenpad te kiezen. Als je hem zo vasthoudt dat hij niet kan bewegen, zal hij meer stress krijgen."

Coren constateerde dit door 250 foto's van geknuffelde honden te observeren. In 82 procent van de gevallen kon hij tekenen van stress zien: ze draaien hun hoofd weg, tonen het wit van hun ogen en leggen hun oren in hun nek. En die likjes in je gezicht die je krijgt? Eveneens een teken van stress. "Ze knuffelen je echt niet terug. Ze willen gewoon dat je hen met rust laat." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kittens met watervaste stift voor het leven getekend

Kittens met watervaste stift voor het leven getekend

http://static0.hln.be/static/photo/2016/13/2/0/20160427233012/media_xll_8612865.jpg

De politie in het Engelse Bradford heeft in een drugspand twee kittens gevonden die door hun baasjes waren ingekleurd met watervaste stift. De twee jonge poezen worden nu door vrijwilligers van de Bradford Cat Watch Rescue opgevangen. Waarom de diertjes zijn gekenmerkt met kleur is onbekend.

De plaatselijke politie van het Britse plaatsjes Bradford wist niet wat ze zag. In het drugspand vond ze niet alleen een veel te magere hond en drugsparafarnalia, maar ook twee kittens van vier weken oud.

De ene was groen geverfd en de ander blauw. De twee kleintjes werden direct naar een kattenopvang gebracht waar de dierenarts de vrijwilligers adviseerde om de katjes voorzichtig te wassen.

Smurf en Shrek
Smurf en Shrek, zoals de kittens al snel gedoopt werden, mochten in een badje met shampoo zodat de verf van hun vachtjes afkwam. Dat ging niet gemakkelijk, aldus een geschokte Katie Lloyd van het opvangcentrum in nieuwswebsite The Independent.

,,Deze verf kan een verwoestend effect op de longetjes van de dieren hebben. Toen ze binnen werden gebracht, hadden ze ook moeilijkheden met het ademhalen.''

De meeste verf is er inmiddels afgekomen. Alleen de kopjes van de katten geeft een probleem omdat de vrijwilligers niet willen dat de verf in de ogen, neus of mondjes van de dieren komt. ,,Het gaat gelukkig al een stuk beter met Shrek en Smurf. We hebben ze constante aandacht gegeven, water en eten. Je ziet ze opknappen.'' De Britse dierenbescherming waarschuwt katteneigenaren om hun dieren nooit te verven. "Ook al ziet het er wellicht uit als een leuk grapje, dit is absolute dierenmishandeling'', aldus een woordvoerder van de RSPCA. Katten wassen zichzelf en daardoor kunnen giftige stoffen in hun lichaam komen. "Het kan zelfs fataal zijn'', aldus de woordvoerder. (br.hln)


» Reageer (0)
27-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Archeologen vinden skelet van moeder met baby in armen

Archeologen vinden skelet van moeder met baby in armen

http://static0.hln.be/static/photo/2016/2/11/10/20160427044624/media_xll_8610460.jpg

Archeologen in Taiwan hebben een fossiel van 4800 jaar oud gevonden. Het gaat om een moeder die een baby in haar armen houdt, zo maakten museumbeheerders gisteren bekend.

In graven in de regio Taichung werden in totaal 48 menselijke stoffelijke overschotten aangetroffen. De meest indrukwekkende vondst was het skelet van een jonge moeder die neerkijkt op een kind dat ze in haar armen houdt. De vrouw was 1m60 lang, haar baby mat 50cm.

"Toen het werd opgegraven waren alle archeologen en medewerkers geschokt," vertelde Chu Whei-Lee, curator van het departement Antropologie in het Museum voor Natuurwetenschappen in Taiwan.

De opgravingen gingen in mei 2014 van start en duurden een jaar. Aan de hand van koolstofdatering werd vastgesteld hoe oud de fossielen waren. Onder hen bevonden zich vijf kinderen. Volgens de Taiwanese museumfunctionarissen gaat het om de vroegste sporen van menselijke activiteit in het centrum van Taiwan. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!