NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
06-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gewone of elektrische tandenborstel:

Een gewone of elektrische tandenborstel: wat werkt nu het best?

https://www.mupload.nl/img/fudxdevk7hzt3.jpg

Het is het eerste wat je doet zodra je opstaat, en ook voor het slapengaan krijgen je tanden opnieuw een flinke poetsbeurt. Schouderklopje voor jezelf. Maar niet té enthousiast, want zo lang je nog steeds handmatig staat te schrobben, maakt het eigenlijk niet veel uit wat je doet. “Elektrische tandenborstels zijn oneindig veel beter in het verwijderen van tandplak,” leggen twee Britse tandartsen uit.

Het mag dan wel heerlijk oldschool voelen wanneer je aan honderd per uur met die tandenborstel over je tanden raast, veel haalt het niet uit. Kortom: je kan jezelf de moeite besparen en het ding beter in de vuilnisbak kieperen. “Er is quasi geen competitie tussen een gewone tandenborstel en een elektrisch exemplaar”, aldus tandartsen Mike Heffernan en Toby Edwards-Lunn.

Tandplak verwijderen

“Elektrische tandenborstels zijn oneindig veel beter in het verwijderen van tandplak. Dat komt omdat je tandplak er niet zomaar af kan wrijven, je hebt er echt héél veel inspanning voor nodig. Een elektrische tandenborstel zal je het betere schuur- en schrobwerk uit handen nemen, waardoor je je kan focussen op wat er ook erg toe doet: je poetstechniek.”

Hoe poetsen?

“Je kiest best een opzetstuk ter grootte van een kleine tand, dat liefst zowel voorwaarts als achterwaarts kan roteren. Tijdens het poetsen moet je een hoek van 45 graden ten opzichte van je tandvlees aanhouden. Let erop dat je de drie oppervlakken van je tand poetst: de buitenkant, de binnenkant en de onderkant, en vergeet natuurlijk ook de overgang naar je tandvlees niet. En ja, dat doe je maar liefst twee minuten lang. Gebruik een stopwatch of een timer om er zeker van te zijn dat je lang genoeg poetst.”

“Let ook op dat je tandenborstel altijd goed opgeladen is, de snelheid waarmee het opzetstukje roteert, is immers ook van belang voor een goede en efficiënte poetsbeurt. Ga ook niet te hard duwen, hou de tandenborstel gewoon zachtjes tegen je tanden aan. Al het harde werk wordt immers al voor je gedaan. Trouwens, als je een tandenborstel hebt met een dunner opzetstuk dat uitloopt in een punt, gebruik dat dan ook: dit is het ideale hulpmiddel om de binnenkant van je onderste tanden te poetsen, een stuk dat veel mensen vergeten.” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bel nooit vóór 9 uur ’s morgens (en 5 andere dingen die eigenlijk onbeleefd zijn)

Bel nooit vóór 9 uur ’s morgens (en 5 andere dingen die eigenlijk onbeleefd zijn)

https://www.mupload.nl/img/gibwx1vsebhzx.jpg

Op een feestje blijf je minstens tot 11 uur, bellen doe je nooit voor 9 uur ’s morgens en waag het niet om voor de middag bij vrienden binnen te springen. Wie die regels aan zijn of haar laars lapt, is blijkbaar behoorlijk onbeschoft, volgens etiquette-experts. Wij lijsten ze voor eens en voor altijd allemaal op, zodat je nooit meer iemand tegen de schenen schopt.

Bellen voor 9 uur ’s morgens

Tenzij het een werktelefoontje is, blijf je maar beter van je telefoon af zolang de klok nog geen negen uur slaat. Jij mag dan wel een vroege vogel zijn, dat wil niet zeggen dat je vrienden ook al om 7 uur ’s morgens hun bed (laat staan de deur) uit zijn. Wie bovendien op zo’n ontiegelijk vroeg uur belt, geeft de ander het gevoel dat je eigenlijk geen zin hebt om te praten, maar het telefoontje liefst zo snel mogelijk uit de weg wil hebben. Uitzondering op de regel: wanneer je iets moet afzeggen door ziekte of onvoorziene omstandigheden, doe je dat de dag zelf ten láátste voor 10 uur.

Met je telefoon aan tafel zitten

Tegenwoordig bestaat een gedekte tafel niet alleen uit een bord, bestek en een glas om uit te drinken, maar ligt er standaard ook een smartphone naast je bord. Wie beleefd wil zijn, stopt die smartphone echter beter ver weg. De enige uitzondering is wanneer je een belangrijk telefoontje verwacht. In dat geval breng je gezelschap op voorhand op de hoogte dat je waarschijnlijk even weg moet, en bewaar je je gsm op trilstand in je broekzak.

Zomaar binnenspringen voor 11 uur ’s morgens

Onverwacht ergens binnenspringen? Gezellig, maar doe het in het weekend niet voor 11 uur. Wie weet willen je vrienden wel uitslapen of moeten ze de gevolgen van een zware vrijdag- of zaterdagavond nog verwerken. 

Meer dan een uur te laat zijn op vanaf-feestjes

Je kent ze wel, de befaamde ’welkom vanaf ...’-feestjes. Het lijkt een vrijgeleide om op te duiken wanneer dat jou het beste uitkomt, maar niets is minder waar. Een uur te laat is prima, maar wie nóg later komt opdagen geeft de indruk pas te willen komen wanneer het feestje op z’n hoogtepunt is, in plaats van uit genegenheid voor de gastheer of -vrouw.

Een zonnebril dragen wanneer je met iemand praat

Niets zo vervelend als de zon die in je ogen schijnt, maar je zonnebril uit je handtas halen terwijl je in gesprek bent, doe je toch beter niet. Oogcontact is niet alleen belangrijk, maar ook beleefd, zeker in een zakelijke context. Heb je echt last van de zon, dan kan je altijd vragen om een andere plek op te zoeken. Neem je je zonnebril af? Zet die dan niet op je hoofd, maar steek de bril netjes weg.

Vertrekken voor 11 uur ’s avonds

Als je dan eens op tijd gearriveerd bent op een feestje, verpest het dan niet door voor 11 uur te vertrekken. Zelfs al heb je de dag nadien nog een belangrijke afspraak of een drukke agenda: 11 uur is het absolute minimum, anders vraagt de gastheer zich ongetwijfeld af wat hij in godsnaam verkeerd heeft gedaan. (br.hln)


» Reageer (0)
05-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Saoedi’s bouwen een stad zo groot als België en zo zal ze eruitzien

De Saoedi’s bouwen een stad zo groot als België en zo zal ze eruitzien

https://www.mupload.nl/img/miyrmlv5jdrg3.jpg

Saoedi-Arabië bouwt aan de Rode Zee een nieuwe stad die bijna zo groot wordt als België. Kroonprins Mohammed bin Salman heeft er goed 425 miljard euro voor uitgetrokken. De stad, die voorlopig de naam ‘Neom’ krijgt, zal volledig draaien op zonne- en windenergie. De eerste ontwerpen van de 26.496 vierkante kilometer grote hub zijn nu uitgelekt.

Het gigantische bouwproject moet Saoedi-Arabië minder afhankelijk maken van olie-export. De stad komt te liggen in een speciale economische zone van 26.500 vierkante kilometer met bedrijven en multinationals die zich richten op de toekomst: denk aan water, voedsel, biotechnologie, robotica en entertainment. 

De stad verrijst aan de Rode Zee en de Golf van Akaba, dicht bij de drukke zeeroute naar het Suezkanaal. Een brug over de Rode Zee verbindt de wijken van de stad die drie landen beslaat: Saoedi-Arabië, Egypte en Jordanië. 

Het geld voor het megaproject komt uit het grootste staatsfonds van Saoedi-Arabië en van private investeerders. De bouw en exploitatie zal meer dan 500 miljard dollar kosten - of goed 425 miljoen euro. Verwacht wordt dat ‘Neom’ in 2030 honderd miljard dollar per jaar moet bijdragen aan de Saoedische economie. Het eerste stadsdeel moet opgeleverd worden in 2025. ‘Neom’ krijgt naast een eigen wet- en regelgeving ook een eigen belastingregime. 

Volgens het masterplan is er ook heel wat plaats voor residentiële wijken met tal van parken, speelpleinen, gym- en fitnesszalen, moskeeën en gigantische zwemparadijzen. De stad wil 20.000 mensen tewerkstellen en voorziet voor hen ook woningen - de meeste burgers zullen echter leven in appartementsblokken die over het hele gebied neergeplant worden en er allemaal hetzelfde zullen uitzien. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hét recept voor minder stress: een Zweedse koffiepauze of fika

Hét recept voor minder stress: een Zweedse koffiepauze of fika

https://www.mupload.nl/img/gud7hc5qqj7af.jpg

Als de Scandinaviërs ergens goed in zijn, dan is het wel in gezelligheid creëren. De Denen leerden ons in 2016 ‘hygge’ kennen en de Zweden zorgen niet enkel voor een knusse leefruimte met Billy’s en Klippans, maar sporen ook aan om tijd te maken voor taart en koffie. Dit moet je weten over fika, de nieuwe trend overgewaaid uit Zweden.

De betekenis
Het woord fika stamt uit de 19e eeuw en is spreektaal voor kaffi, wat destijds het Zweedse woord voor koffie was. Maar ondertussen betekent fika meer dan dat. Nu verwijst het naar een koffiebreak. En dan bedoelen we niet een snelle babbel aan de koffieautomaat, maar een dagelijkse pauze waarbij je de tijd neemt om in een ontspannen setting, met een kop zwart goud en wat zoetigheid, gezellig te kletsen. In Zweden doet werkelijk iedereen aan fika, van student over ambtenaar tot gepensioneerde.

De voordelen
Minder stress
De Zweedse werknemers behoren tot de minst gestresseerde ter wereld. Een koffiepauze waarvoor je een tijdje het kantoorgebouw verlaat, zorgt ervoor dat je het werk even vergeet én je een band schept met de collega’s. En dat zorgt voor minder stress.

Productiever
Studies hebben aangetoond dat werknemers die af en toe een break nemen, helemaal niet minder werk verzetten. In tegendeel, na zo’n gezellige pauze ben je productiever en werk je efficiënter.

Creatiever
Ook je creativiteit verhoogt door even een adempauze te nemen. Dat komt doordat je brein rust krijgt en je op een vrijere manier met je collega’s in interactie gaat.

Quality time
Een fika doe je niet enkel tijdens de werkuren maar ook op vrije momenten met familie en vrienden. Het is dé manier om gezellig bij te praten, in een knusse koffiebar of in iemands woonkamer. Zolang de sfeer maar ontspannen is en koffie en zoetigheid aanwezig zijn.

Koffie en taart
De koffie kan in alle soorten en wat het gebak betreft, houden de Zweden vooral van kanelbullar, of kaneelbroodjes. Maar vervang de koffie gerust door thee en de kaneelrollen door een gebak naar keuze. Fika draait vooral om time out en catching up. (br.hln)


» Reageer (0)
04-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nathalie Meskens: “Ik geloof in karma. Ik heb al vaak gezien dat mensen die iets slechts doen het deksel op de neus krijgen

Nathalie Meskens: “Ik geloof in karma. Ik heb al vaak gezien dat mensen die iets slechts doen het deksel op de neus krijgen

https://www.mupload.nl/img/wat0uyo3saxrh.jpg

Wie zoekt naar een bewijs dat de dingen zelden zwart of wit zijn, moet eens goed naar Nathalie Meskens (35) kijken. Ooit was ze zogezegd te mollig en nu zou ze graatmager zijn. Terwijl ze er de hele tijd erg normaal en ongewoon mooi heeft uitgezien, nu eens met meer, dan weer met minder kilo’s. Maar lichter voelt Meskens zich gezonder, en voor wie ook naar verlichting zoekt, heeft ze nu een kookboek geschreven. Op VTM waagt ze zich aan zwaardere kost: daar stelt ze vanaf donderdag aan BV’s de vraag: ‘Wat zou je doen mocht je maar 24 uur meer te leven hebben?’

Wat zou jij zelf doen mocht je maar 24 uur meer te leven hebben?

“Had je me dat een jaar geleden gevraagd, dan zou ik zonder veel nadenken gezegd hebben: ‘Ik wil nog eens de Machu Picchu gezien hebben’, of zoiets. Maar nu ik wél bij die vraag ben blijven stilstaan, besef ik dat ik helemaal geen bucketlist zou willen afwerken. Geen enkele gast in het programma, trouwens. Iedereen wil vooral samen zijn met de mensen die ze graag zien. Het belangrijkste in het leven is en blijft de liefde. En daar gaat het programma uiteindelijk over, niet over zomaar wat spannende of sensationele dingen beleven, maar over wat er echt essentieel is in ons bestaan, over wat het de moeite maakt.”

“Dit programma sluit heel nauw aan bij hoe ik denk en leef. ‘Pluk de dag’ en ‘Viva la vida’ - al dat soort bijna commerciële slogans - daar geloof ik heel hard in. Ik sta gulzig in het leven en probeer elke dag de moeite te maken. Als ik ga slapen, wil ik niet het gevoel hebben dat het zomaar allemaal aan mij is voorbijgegaan. Ik wil er altijd iets van maken. Ik probeer heel bewust te leven, en me ook heel bewust te zijn van het feit dat ik gezegend ben met de mensen die me graag zien en de dingen die ik mag doen.”

Omdat elke dag de laatste kan zijn?

“Ja. Mocht iemand me vertellen dat mijn laatste 24 uur zijn ingegaan, wil ik niet het gevoel krijgen dat ik in mijn leven te weinig heb gedaan. Dat ik meer heb toegekeken dan deelgenomen, dat ik niet vaak genoeg heb durven springen. Dat zou ik spijtig vinden en spijt probeer ik zo veel mogelijk te vermijden.”

“Ik ben een entertainer, dat is mijn missie hier op aarde. Allez, zo zie ik dat toch. Ik geloof dat we hier allemaal met een reden zijn, dat we allemaal een rol of een taak hebben, hoe klein of groot die ook is. Mijn werk valt perfect samen met wie ik ben. Voor mij is dat heel helder: ik ben hier om de mensen te doen lachen, te doen vergeten. Heb jij dat dan niet? Jij bent al een stuk ouder, jij weet toch al beter dan ik waarom je hier bent?”

Ik denk niet dat daar een reden achter schuilt, of dat ik een taak heb. Ik geloof nogal in zinloos toeval.

“Echt? Ikke to-taal niet. Ik geloof zelfs niet dat toeval bestáát. Ik denk dat alles - of toch bijna alles - gebeurt om een reden, zeker de belangrijke dingen. Ik geloof ook heel erg in karma. Dat is geen fabeltje, want ik heb al vaak gezien dat mensen die iets slechts doen daarna het deksel op de neus krijgen.” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris Rea - Josephine

Chris Rea - Josephine

Klik op de foto om hem te beluisteren


https://www.mupload.nl/img/bm6drpagqdhnd.jpg


Chris Rea (Middlesbrough (Engeland), 4 maart 1951) is een Britse zanger.

Chris Rea is met zijn krasse zangstem vooral bekend geworden met nummers als Fool (If you think it's over), Josephine en Driving home for Christmas, die nog altijd veel gedraaid worden op de radio.

Verder schreef hij een aantal nummers voor films, en een aantal van zijn bekendere nummers werden gebruikt als themamuziek. Hij speelde zelf in twee films, in 1985 in Willie and the Poor Boys en in 1999 in Parting Shots, waar hij tevens de muziek van deed. Hij schreef en produceerde de film La Passione, die in 1996 verscheen.

In 2005 heeft hij nog 11 nieuwe cd's uitgebracht (130 nummers), een dvd en een boek met schilderingen die hij gemaakt heeft tijdens zijn herstel van een ernstige ziekte rond het jaar 2000. Chris Rea heeft omstreeks 2005 bekend gemaakt dat hij stopt met touren. In 2006 deed hij zijn The Farewell Tour. Tijdens deze tour speelde hij oude klassiekers en nieuwe nummers.

Hoewel zijn gezondheid hem nog steeds parten speelt, maakt Rea in het najaar van 2007 zijn terugkeer naar het podium bekend. In het voorjaar van 2008 heeft hij met een nieuwe band, the Fabulous Hofner Blue Notes, een korte Europese tournee gedaan: "The Return of the Fabulous Hofner Blue Notes". De band speelt een mix van blues en instrumentale nummers, nieuwe songs en klassiekers. De muzikale invloeden gaan van de instrumentele platen uit de jaren 50 tot en met Miles Davis.


» Reageer (0)
03-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie uur gebeld met oplichter.

Drie uur gebeld met oplichter.

https://www.mupload.nl/img/j3hzja5glhigp.jpg

Nicole De Doelder (84) uit Kontich is al haar spaarcenten kwijt. Vorige week werd ze er via de telefoon ingeluisd door een oplichter die haar rekening plunderde en ervandoor ging met 4.000 euro. De Kunstacademie in Mechelen, waar Nicole les volgt, heeft een benefiet opgezet om Nicole haar centen terug te betalen.

Ondanks haar leeftijd is Nicole De Doelder (84) uit Kontich nog heel goed bij de pinken. Toch liet ze zich vorige week oplichten via de telefoon. “Ik kan het nog steeds niet geloven dat ik er met open ogen ben ingetrapt”, zucht Nicole.

‘Medewerker’ Microsoft

“Ik werd opgelicht door iemand die zich voordeed als een medewerker van Microsoft. De man zei in het Engels dat er problemen waren met mijn computer en dat we die samen konden oplossen. Hij overtuigde me om een programma te installeren dat de problemen zogezegd zou oplossen. Dat telefoontje heeft zeker drie uur geduurd. De kost daarvan was zogezegd 49 euro. Om die te kunnen betalen had hij mijn bankrekeningnummer nodig. Via een fake beeld leek het alsof hij dat bedrag van mijn rekening haalde, maar ondertussen haalde hij heel mijn rekening leeg. Op het moment dat ik doorhad dat er iets niet in de haak was, had hij de volledige vierduizend euro al overgeschreven.”

In paniek belde Nicole terug naar de echte helpdesk van Microsoft. Die waren er rotsvast van overtuigd dat Nicole opgelicht werd. “Ik ben volledig blut nu en ik heb mijn juwelen moeten verkopen om verder te kunnen”, gaat Nicole emotioneel verder.


”Ik volg digitale media aan de Academie in Mechelen. Ik kan daardoor heel goed overweg met computers. Extra dom dus dat ik me er heb laten in luizen.” Nicole heeft al een deel van haar spaarcenten kunnen recupereren via de bank, maar de rest zal ze wellicht nooit meer terug zien.


In de Academie, waar Nicole naast digitale media ook schilderkunst volgt, willen ze Nicole uit de nood helpen.

800 euro ingezameld

“Haar leerkracht digitale media, Valerie Baeyens, heeft een crowdfunding opgestart met bijgevoegd filmpje waarin Nicole haar verhaal doet in het Engels”, vertelt directeur Hans Martens. “We proberen in één maand tijd Nicoles spaarcenten terug bij elkaar te krijgen. Na een paar dagen hebben we al achthonderd euro verzameld, dat is al ruim twintig percent van onze doelstelling. Maar om de vierduizend euro te halen zal ik in de academie nog eens moeten rondgaan met mijn klak”, lacht Martens. “Als we er echt niet komen, kunnen we nog steeds een event organiseren ten voordele van Nicole.”

Nicole steunen kan via onderstaande link: www.gogetfunding.com/artschool-against-phishing. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In ‘Thuis’ staat de bom op barsten: droomhuwelijk van Tom en Judith ontspoort

In ‘Thuis’ staat de bom op barsten: droomhuwelijk van Tom en Judith ontspoort

https://www.mupload.nl/img/qawyeqjak5zw4.jpg

Het had een romantisch topmoment in ‘Thuis’ moeten worden, maar het huwelijk van Tom en Judith ontspoort pijnlijk en dreigt een nachtmerrie te worden. Morgenavond lijkt de bom helemaal te zullen barsten.

De fans keken er al maanden naar uit, want de makers van ‘Thuis’ hadden beloofd om alles uit de kast te zullen halen om van het droomhuwelijk van Tom en Judith iets onvergetelijks te maken. Ze hielden duidelijk woord. De plechtigheid en het feest worden over drie afleveringen verspreid, die duidelijk crescendo gaan.

Op woensdag 1 november gaven de dokter en de advocaat elkaar het ja-woord tijdens een eenvoudige plechtigheid in de Withoeve. Iedereen gelukkig! Maar vanavond, amper één aflevering later, maakte de euforie al plaats voor drama. Eerst leek er nog geen vuiltje aan de lucht, toen Judiths kinderen Emma en Stan aan hun nieuwe stiefpapa vroegen of hij hen wilde adopteren. Maar de stemming sloeg helemaal om toen dokter Ann, de zus van Tom en tevens collega van Judith, keet schopte. Ze had immers ontdekt dat er aan de dis geen plaats was voorbehouden voor Jessica, haar nieuwe, veel jongere vriendin.

‘Dit is een feestje in besloten kring en Jessica hoort daar niet bij’, kreeg Ann als antwoord van haar moeder toegesnauwd. De poppen gingen helemaal aan het dansen toen mama Marianne ook nog eens venijnig uithaalde in haar feestspeech. Als tegenreactie vroeg de gekwetste Ann haar Jessica openlijk ten huwelijk. Die voelde zich zo ongewenst in het feestgezelschap, dat ze zonder antwoord wegvluchtte.

Elke ‘Thuis’-kijker voelt nu al aan zijn kleine teen, dat er nog een climax zal volgen in de derde aflevering en dat dit sprookje vooral geen happy end zal kennen.

‘Ik vond het heerlijk om dit verhaal te spelen en te zien hoe een feest van een welopgevoede familie totaal ontspoort’, zegt Monika Van Lierde, die dokter Ann speelt. ’Het zit dramatisch goed in elkaar, want na elke scène moesten we lachen, maar tegelijkertijd ook denken: ‘Oh, nee, zo erg!’ Gelukkig heb ik zo’n toestanden zelf nog nooit moeten meemaken!’

Hoe het allemaal uit de hand loopt en welke verregaande gevolgen dit zal hebben voor heel wat personages, wordt vrijdagavond 3 november vanaf 20u10 duidelijk. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duurste glas whisky ter wereld blijkt niet echt

Duurste glas whisky ter wereld blijkt niet echt

https://www.mupload.nl/img/gfk1bmz0tgq7x.jpg

Schotse experten zijn tot de vaststelling gekomen dat een van de duurste whisky’s ter wereld - voor een glas tel je 10.000 dollar neer - vals was. De fles die ze onderzochten bevatte geen kostbaar vocht uit 1878, maar whisky die naar alle waarschijnlijkheid op fles ging 100 jaar later.

De experten van Rare Whisky 101 (RW101) kregen de vraag om een fles onder de loep te nemen met single malt Macallan uit 1878. De fles was verkocht aan een Chinese kenner in Hotel Waldhaus Am See in het Zwitserse Sankt Moritz.

De man rook onraad toen hij een glas van de whisky bestelde voor maar liefst 10.000 dollar of 8.575 euro. Dat is het grootste bedrag dat ooit voor een glas whisky werd betaald. Omgerekend tel je voor een fles zowat 300.000 dollar (257.000 euro) neer. De experten van RW101 gaven de Chinese kenner vandaag gelijk. Uit hun analyses blijkt dat voor 95 procent zeker is dat de whisky gebotteld werd tussen 1970 en 1972 en naar alle waarschijnlijkheid een blended scotch is, en dus geen single malt. 

“Het afgelopen jaar zien we dat een toenemend aantal vervalste flessen op de markt circuleert”, zegt RW101-oprichter David Robertson. Hotelmanager Sandro Bernasconi verklaarde in een statement dat de uitslag van de test “een grote schok voor het systeem” is. Hij voegde daar aan toe dat het hotel de klant heeft terugbetaald. Het hotel gaat er prat op dat zijn bar “The Devil’s Place” de grootste whiskybar ter wereld is, met 2.500 verschillende whisky’s. (br.hln)


» Reageer (0)
02-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Zo groot als een Boeing”: kosmische straling onthult enorme ruimte in piramide Cheops

“Zo groot als een Boeing”: kosmische straling onthult enorme ruimte in piramide Cheops

https://www.mupload.nl/img/uisnwpbymbegw.jpg

Met de hulp van kosmische stralen hebben wetenschappers een minstens 30 meter lange ruimte in de grootste van de drie piramides in Gizeh ontdekt. Het resultaat betekent een doorbraak om de interne structuur van de piramide van Cheops beter te begrijpen, schrijven de onderzoekers in een verslag in vakblad Nature.

“We weten niet wat de bedoeling van deze holle ruimte is”, zegt Mehdi Tayoubi van het internationaal wetenschappelijk team. “Daarom willen we ook niet van een kamer spreken”. Maar de omvang van de ontdekte ruimte is groot. “Zo groot als een Boeing”, klinkt het.

Muonen

Drie teams van verschillende instituten en universiteiten uit Frankrijk en Japan onderzochten gedurende twee jaar de 4.500 jaar oude piramide in Gizeh. Daarbij gebruikten de wetenschappers een scan met muonen, een nevenproduct van kosmische straling. Net zoals röntgenstralen bij het menselijk lichaam kunnen die elementaire deeltjes honderden meter steen doordringenen, aldus de vorsers.

Grootste

De piramide van Cheops is de oudste en de grootste van de drie piramide van Gizeh en is een van de zeven wereldwonderen uit de Oudheid. De piramide is 139 meter hoog en 230 meter lang. Het bouwsel werd tijdens de regeerperiode van Cheops (2509 tot 2483 v. Chr.) opgericht en heeft nog steeds niet al zijn geheimen blootgegeven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een tabakoloog legt uit hoe je best stopt met roken

Een tabakoloog legt uit hoe je best stopt met roken

https://www.mupload.nl/img/a5uim2eshjxz5.jpg

Rokers stoppen voornamelijk omdat ze zich zorgen maken over hun eigen gezondheid of die van hun kinderen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek in samenwerking met het Trimbos-instituut en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Maar hoe stop je nu best met roken? Wij vroegen het aan tabakoloog Laura Jacobs.

Meer dan een derde van onze rokende Noorderburen deed het afgelopen jaar een stoppoging. 91 procent van de ondervraagden zei dit te doen omdat ze zich zorgen maken over de gezondheid van hun kinderen. Ook de eigen gezondheid (87 procent) is een belangrijke reden om te proberen stoppen. Het advies van een zorgverlener zoals een dokter of tandarts en dat van familie en vrienden worden nog vaak gegeven als reden om te stoppen. De beschikbaarheid van gratis of goedkope medicatie wordt daarnaast ook in acht genomen bij rokers die willen stoppen.

5 tips

Allemaal goed en wel, maar stoppen met roken blijf voor velen een moeilijke opdracht. Dat het merendeel van de rokers terug begint na een stoppoging zegt natuurlijk genoeg. Wat hoe stop je nu best met roken? Wij vroegen 5 tips aan tabakoloog Laura Jacobs.

1. Schrijf je voordelen en nadelen van roken uit. Zet jouw huidige en lange termijn voor- en nadelen van roken op papier. Het zijn deze items die je zullen aanzetten om een rookstoppoging te ondernemen. Je kan het briefje eventueel op zak steken of uithangen ter herinnering.

2. Zoek iemand die ook wil stoppen. Hierbij heb je het voordeel dat je elkaar kan steunen, aanmoedigen en begrijpen. Samen sterk!

3. Bepaal een stopdatum. Plan deze niet te ver in de toekomst. Zoek een datum waarop je niet te veel blootgesteld zal zijn aan stress of risicosituaties. Denk na wat je ondertussen nog kan doen. Hoe kan je je motivatie verder verhogen? Hoe en door wie kan je jezelf (professioneel) laten ondersteunen? Wie zal je inlichten over je stoppoging? Hoe kan je jezelf belonen?

4. Tracht jezelf bezig te houden of kies enkele nieuwe (gezonde) gewoontes. Focus je op de niet-rokers in je omgeving of op het werk. Hoe brengen zij hun pauze door? Wat doen zij ter ontspanning? Hoe gaan zij om met stressoren of onverwachte gebeurtenissen? 

5. Er bestaat niet zoiets als “slechts één” sigaret. Ga je toch in de fout, probeer dan vooral kalm te blijven. Herval staat niet gelijk aan mislukking. Laat je niet te sterk ontmoedigen, het overkomt veel mensen die proberen stoppen met roken. Tracht er iets uit te leren en ga zo snel mogelijk terug door met je gezond voornemen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppel keert terug van weekendje aan zee en vindt 13 krakers in living

Koppel keert terug van weekendje aan zee en vindt 13 krakers in living

https://www.mupload.nl/img/e0ylx2p9uadfs.jpg

“We zitten met de handen in het haar”, zegt Erik A. (59) ontredderd. Na een mooi weekend in Oostende voor de verjaardag van zijn vrouw Linda L. (59), kwam het koppel maandagavond tot de vaststelling dat het huurhuis van Linda op het Stapelplein in Gent gekraakt was door Romazigeuners. De vrouw kon haar eigen woning niet meer binnen, en dat een dag voor ze onder het mes diende te gaan.

“Het was eigenlijk de ideale voorbereiding op haar operatie. Een leuk weekendje in Oostende: rust, eten en plezier maken. Om daarna dan richting huis te gaan en een goede nachtrust te hebben voor de chirurgische ingreep aan haar elleboog de dag nadien”, zegt Erik. “Maar onze thuiskomst kende een onverwachte wending. De deur stond op een kier; ik duwde ze open en zag hoe er dertien personen in het huis van Linda binnenstonden. Je weet niet wat je ziet. Mijn vrouw woont en leeft daar. Ongeloof, ik kan het niet anders formuleren.”

Machteloos

Vier uur lang hebben ze daar gestaan, van 22 u tot 2 uur ’s nachts, machteloos. De politie kon niks doen. Uiteindelijk zijn Erik en Linda onder politiebegeleiding wel nog hun meest kostbare zaken gaan halen, maar daar bleef het bij. “Mijn muziekinstallatie was al verdwenen, wie weet wat nog verdwijnt of wat de toekomst brengt. We hebben geen poot om op te staan.” aldus Erik. “De krakers wisten heel goed hoe ze te werk moesten gaan. Ze hebben een schuifslot geïnstalleerd aan de deur, zodat ze van binnen naar buiten kunnen, maar niemand zomaar binnen kan. Niemand kan ze raken. Dat is toch ongelofelijk?“

De operatie van Linda verliep vlot dinsdagochtend, maar ze is totaal overstuur. “Na zoiets voel je je niet meer veilig.” zegt Erik. “We gingen nieuwe meubels installeren in haar huisje, we hadden mooie plannen. Nu zal Linda bij mij intrekken voor de eerste drie weken en we zien wel wat de toekomst brengt.”


Voor de eigenaar van het pand, Karin V., is het de zoveelste keer dat ze een procedure moet opstarten. “Het is al de derde keer nu dat ik advocaten moet inschakelen om krakers buiten te krijgen.” zegt Karin.

Deur toegemetseld

“De eerste keer was in 2014, bij een ander pand van ons enkele huizen verder.

Toen hebben ze letterlijk heel het huis leeggehaald, deuren waren eruitgehaald, er bleef niks over van het oorspronkelijk huis. Hun vuil, slachtafval en hun toiletbezoeken deden ze in de tuin. Het huis was onbewoonbaar nadien. Erna hebben we de voordeur toegelast, maar dat hielp ook niet. Twee jaar later was het weeral zover en hebben we uiteindelijk de deur moeten toemetselen. Nu zitten we weer met dezelfde miserie. We staan met onze rug tegen de muur.


Er moet snel een oplossing komen, dit is absurd. Daarnaast, hoe weten die mensen eigenlijk wanneer zo’n huis leeg staat? Het koppel was een weekendje weg, is dit dan het werk van tipgevers?“


Het einde voor dergelijke situaties is echter in zicht, zo zegt ook het kabinet van burgemeester Termont. “Er is een wetsvoorstel goedgekeurd op 5 oktober dat kraken strafbaar maakt. Momenteel is het wachten tot de wet gepubliceerd wordt in het Belgisch Staatsblad. Vanaf dat moment treedt die in voege.” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Closer to Van Eyck” toont “Lam Gods” zoals u het nog nooit zag

“Closer to Van Eyck” toont “Lam Gods” zoals u het nog nooit zag

https://www.mupload.nl/img/kddryfdpozpct.jpg

De Getty Foundation en het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK, Brussel) hebben maandag de vernieuwde website “Closer to Van Eyck” voorgesteld. Het gaat om een update van de site over het wereldberoemde schilderij “Het Lam Gods” van Jan en Hubert Van Eyck met nieuwe beelden van het kunstwerk tijdens verschillende stadia van de restauratiebehandeling en de mogelijkheid om simultaan meerdere afbeeldingen van het schilderij te vergelijken.

Het Lam Godsveelluik van Hubert en Jan van Eyck uit 1432 in de Sint-Baafskathedraal in Gent is een zeer complex veelluik samengesteld uit afzonderlijke eiken panelen. Het werk wordt sinds 2010 gerestaureerd. “De Getty Foundation is zeer tevreden met haar steun van het onderzoek dat heeft geleid tot de huidige restauratie van het Lam Gods”, zegt Deborah Marrow, directeur van de Getty Foundation. “De nieuwe documentatie die nu beschikbaar is op Closer to Van Eyck brengt ons nog dichter bij het genie van de kunstenaars, een ware streling voor het oog en een grote inspiratie voor verder onderzoek.”

Scherpere beelden

Elke stap van het conservatieproces werd nauwgezet in beeld gebracht aan de hand van state-of-the-art fotografische en wetenschappelijke documentatie. Dankzij de cel beeldvorming van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium kan het veelluik nu online worden bekeken in zichtbaar licht, infrarood, infrarood reflectografie en radiografie, met beelden die scherper en hoger in resolutie zijn dan ooit. 

Bezoekers van de website hebben nu ook toegang tot een tijdslijn met sleutelmomenten in het conservatieproces, en kunnen simultaan beelden van voor, tijdens en na de behandeling bekijken. De zoomfunctie werd nog verbeterd en brengt je tot op microscopisch niveau, en dat in 100 miljard pixels. (br.hln)


» Reageer (0)
01-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Esther & Abi Ofarim: Morning of my life

Esther & Abi Ofarim: Morning of my life

Om hun te beluisteren druk op de foto


https://www.mupload.nl/img/ke9l6frb6gmhg.jpgEsther Ofarim, geboren als Esther Zaied (Safed, 13 juni 1941) is een Israëlische zangeres, die met haar man Abi Ofarim het zangduo Esther & Abi Ofarim vormde.


In 1959 leerde ze haar man kennen. Ze zongen zowel Hebreeuwse als Engelse liedjes.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fabeltjeskrant komt terug in 3D

Fabeltjeskrant komt terug in 3D

https://www.mupload.nl/img/vwsrx5mokmqnu.jpg

Bijna vijftig jaar nadat de allereerste Fabeltjeskrant de kijkbuiskinderen betoverde, is een 3D-animatieversie van het kinderprogramma in aantocht, schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf. 

Volgend jaar oktober moet een half uur durende special op televisie te zien zijn. In 2019 leest Meneer de Uil weer dagelijks een verse Fabeltjeskrant voor, dat willen Robin de Levita (zoon van bedenker Loek de Levita) en productiehuis Rubinstein.

De ontwerpen van de blauw-gele oehoe, Juffrouw Ooievaar, Bor de Wolf, gebroeders Ed en Willem Bever en Meneer de Raaf zijn klaar. “Ze zijn, net als in de oorspronkelijke serie, van vilt. Dat was heel belangrijk voor mij”, legt De Levita uit. “Dat geeft een zachte uitstraling, door vilt valt het licht op een mooie manier op hen. Ik zag ooit een digitale Mickey Mouse die erg ‘plastic’ was geworden. Dat wilde ik onder geen beding.”  (br.hln)


» Reageer (0)
31-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De oceaan geeft geheimen prijs: biologen vinden opnieuw meters diepe onderwatergrot in Great Barrier Reef

De oceaan geeft geheimen prijs: biologen vinden opnieuw meters diepe onderwatergrot in Great Barrier Reef

https://www.mupload.nl/img/p1vby4j1nzcud.jpg

Nooit eerder was de schade aan het Great Barrier Reef zo groot, al valt er af en toe ook positief nieuws te rapen rond het bekendste koraalrif ter wereld. Zoals de vondst van een nieuw ‘groot blauw gat’ bijvoorbeeld. Het werd ontdekt in een stukje rif dat tot nu toe nauwelijks onderzocht werd.

Het was Australisch mariene bioloog Johnny Gaskell die zondag samen met z’n team de ontdekking deed. Het blauwe onderwatergat bevindt zich op goed 200 kilometer van het Daydreameiland, een van de zeven eilandjes aan de oostkust van Australië die tussen het rif genesteld liggen. Liefst tien uur had Gaskell nodig om het natuurfenomeen te bereiken. De tocht moest ’s nachts gebeuren.

Stalactieten

Volgens onderzoekers zou dit blauwe gat - waarvan het bestaan al eerder gesuggereerd werd - nog een pak ouder zijn dat het bekende ‘Great Blue Hole’ voor de kust van Belize dat in de jaren 70 ontdekt werd. Die onderwatergrot zou liefst 153.000 jaar geleden ontstaan zijn en later, tijdens verschillende ijstijden, haar definitieve vorm gekregen hebben. Met een diameter van 318 meter en een diepte van 124 meter, is het gat het grootste dat tot nu toe aangetroffen en onderzocht werd. Duikers vonden er onder meer gigantische verzamelingen stalactieten. Niet voor niets kreeg het ‘Great Blue Hole’ in 2012 nog een plekje op de lijst van tien meest spectaculaire plaatsen ter wereld, althans volgens Discovery Channel.
De onderwatergrot die dit weekend haar eerste bezoekers kreeg, herbergt kolonies koraalrif die ‘gezond’ zijn en nog niet aangetast door verbleking, de opwarming van de aarde of de stormen die het meer dan 340.000 vierkante kilometer grote rif al decennia lang teisteren. Ook opvallend: het nieuw ontdekte gat is zo goed als overal perfect rond.

Donkerblauw water

Gaskell en zijn team zijn met de vondst van de grot alvast niet aan hun proefstuk toe, want ook eind september al vonden ze een blauw onderwatergat nadat ze via Google Maps op de speciale vorm waren gestoten. Ook toen troffen ze een immense verzameling onaangetast koraal aan, waaronder hertshoornkoraal. Gaskell verleende uiteindelijk zijn naam aan de onderwatergrot.
Dankzij de erosie van kalksteengrotten in het rif kunnen de felblauwe onderwatergaten ontstaan. Door hun diepte kleurt het water er donkerblauw omdat het er meer zonlicht absorbeert - vandaar het contrast met het appelblauwzeegroene water op andere plekken in het rif.

Reuzenslak

Onlangs nog raakte bekend dat de Australische overheid zeldzame reuzenslakken wil inzetten om het Great Barrier Reef te redden. Een van de meest bizarre bedreigingen is immers de doornenkroon of zeesterren die vooral ’s nachts op het rif klimmen om het levende koraal ‘af te grazen’. Eén zo’n zeester kan jaarlijks tien vierkante meter koraal eten. Intussen is een kweekprogramma opgestart en zullen de slakken uitgezet worden op enkele strategische plaatsen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruim tienduizend eigenaars van zonnepanelen willen geld groenestroomcertificaten niet

Ruim tienduizend eigenaars van zonnepanelen willen geld groenestroomcertificaten niet

https://images4.persgroep.net/rcs/3ga6dO9p0mhlZek1-c0nT7xERmI/diocontent/114403390/_crop/0/112/1622/910/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Hoewel ze daar recht op hebben, vroegen ruim 10.000 eigenaars van zonnepanelen in Vlaanderen het afgelopen jaar hun groenestroomcertificaten bij hun distributienetbeheerder Infrax/Eandis niet aan. Dat schrijft Het Belang van Limburg vandaag.

Op 14 november vorig jaar zijn de distributienetbeheerders Infrax en Eandis verantwoordelijk geworden voor de groenestroomcertificaten in Vlaanderen. “Vorige maand, dus bijna één jaar na de overdracht naar de netbeheerders, waren ruim 10.000 installaties nog altijd niet aangemeld: 4.330 bij Infrax en 5.839 bij Eandis”, zegt Johan Danen (Groen), die de cijfers bij Vlaams Energieminister Bart Tommelein opvroeg.

Desinteresse?

Infrax vermoedt desinteresse bij een groot deel van deze ‘achterblijvers’. “Ook na zes herinneringen per mail en brief laten deze mensen na zich in orde te stellen”, zegt Infrax-woordvoerder Björn Verdoodt. Verdoodt roept deze mensen op om zich alsnog in orde te stellen. “Zeker aangezien zij de niet-aangevraagde certificaten van het voorbije jaar nog altijd kunnen innen, simpelweg omdat de uitkering ervan gebeurt op basis van de vorige meterstand. Ze hebben er dus alle baat bij dit snel te doen.” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 snelle tips voor minder afwas ’s avonds

5 snelle tips voor minder afwas ’s avonds

https://www.mupload.nl/img/9gjx6ivuze7gt.jpg

Heerlijk, zo’n huisgemaakte maaltijd. Alleen jammer dat je naast een rondgegeten buikje ook met drie vieze kommen, een aangekoekte pan, een hoop vuil servies en heel wat ander gebruikt keukengerei blijft zitten. Met deze tips kan je die afwasberg wat beperken en meer tijd in de zetel doorbrengen.

1. Gebruik hetzelfde glas

Je begint de dag met een kop koffie of een glas water, een paar uur later heb je zin in iets fris, in de namiddag drink je ook nog iets en ’s avonds lust je wel een glaasje frisdrank bij het eten. En voor je het weet gebruikt iedereen in het gezin vier verschillende glazen per dag. Het is niet omdat je twintig glazen in je keukenkastje hebt staan, dat je ze ook allemaal moet gebruiken. Neem niet iedere keer een nieuw glas uit de kast als je dorst hebt, maar gebruik de hele dag door hetzelfde exemplaar, dat je tussendoor uiteraard wél even mag uitspoelen.

2. Spoel snel af

Oké, leuk is anders, maar je hebt er op lange termijn wel meer plezier van. In plaats van dat ontbijtbord met restjes confituur of kommetje met een overschotje havermoutpap gewoon naast de gootsteen te zetten, spoel je alles eerst even af. Op die manier voorkom je dat etensresten de tijd krijgen om aan te koeken en bespaar je je ’s avonds een heel schrobkarwei wanneer het tijd is om die restjes er weer af te krijgen.

3. Kook slim

Wie lui is, moet slim zijn. Kook meteen in de kommen die je later op de avond ook op tafel zet. Een wok- of braadpan, bijvoorbeeld, of een smakelijke ovenschotel. Op die manier beperk je het aantal vuile potten en pannen. Ga ook niet voor alle ingrediënten die je moet snijden een ander mes gebruiken. Koop gewoon één vlijmscherp exemplaar, en gebruik dat voor alles (maar wees natuurlijk wél voorzichtig).

4. Gebruik de kooktijd

Moet je wachten tot de spaghetti kookt? Of misschien sta je wel te  niksen terwijl je vlees langzaam gaart? Gebruik die tijd door ondertussen al een paar potten en pannen af te wassen. Die hoef je dan later alvast niet meer te doen.

5. Restjes

Restjes na een maaltijd zijn fantastisch. Het betekent namelijk dat je de dag erna niet hoeft te koken. Kortom: geen afwas. Het kan dus geen kwaad om een portie te veel klaar te maken. Geen zin om die plastic potjes nadien af te wassen? Dek gewoon een bord af met plastic folie of bewaar vast voedsel, zoals quiche of cake, in een broodzak. (br.hln)


» Reageer (0)
30-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De leukste activiteiten met je kinderen in de herfstvakantie

De leukste activiteiten met je kinderen in de herfstvakantie

https://www.mupload.nl/img/oxhk3ubbjaamz.jpg

Hoera, vakantie! Nog geen idee wat te doen met je bengels? Wij verzamelden 10 leuke activiteiten om je kinderen (en jezelf) heel de week zoet mee te houden. Van een indoor sneeuwbaan tot een tentoonstelling over LEGO.

1. Een indoor skipiste

Antwerpen is een nieuwe sneeuwbaan rijker. Gisteren opende ‘Aspen’ in Wilrijk feestelijk de deuren. Een skipiste waar je het hele jaar door de perfecte sneeuw vindt om op te skiën, snowboarden en zelfs sleeën. De baan heeft een vrije hoogte van 15 meter, op het balkon in de sneeuwhal kun je uitrusten met een warme chocomelk.
Meer info: www.aspen.be.

2. Suske en Wiske als kleuters in nieuwe animatiereeks 

Suske en Wiske Junior is een gloednieuwe animatiereeks waarin de jonge versie van Suske en Wiske kleuters mee uit de realiteit nemen naar een fantasiewereld waar ze spannende avonturen beleven. Op maandag 30 en dinsdag 31 oktober kan je in primeur de eerste vier afleveringen bekijken in Comics Station Antwerp. De eerste 100 mensen krijgen een gratis Suske en Wiske Junior fluovestje, verder vinden er ook tal van randactiviteiten plaats. 
Suske en Wiske Junior is vanaf maandag 6 november te zien op Ketnet. Meer info: www.ketnet.be en www.comicsstation.be.

3. Ostend Zombie Race

Net voor Halloween loop je in Sportpark De Schorre een parcours vol obstakels en huiveringwekkende zombies, door het bos, over heuvels en door bunkers. Kies voor de 5 km lange obstakelrun of raap al je moed samen en ga voor 10 km. Je enige doel: levend de finish halen.
Meer info: www.visitoostende.be.

4. Pipi Langkous

Elke ouder herinnert zich ongetwijfeld zelf nog de streken van de roodharige Pipi Langkous, maar kennen ook je kinderen het verhaal van het kleine meisje dat alleen in een groot huis woont met haar gevlekt paard en aapje ‘Meneer Nilsson’? Op 29 oktober is er een voorstelling van de film in Cinema ZED in Leuven, allen daarheen dus!
Meer info: www.filmanjaro.be

5. Bricklive: de tentoonstelling voor LEGO-fanaten

De hele herfstvakantie lang vindt in Tour & Taxis in Brussel een tentoonstelling plaats waar LEGO-fans van zullen smullen. Met de meer dan 3 miljoen LEGO-blokjes kunnen je kinderen en jij je fantasie en creativiteit echt de vrije loop laten, wat ook exact de bedoeling is van Bricklive. 
Meer info: www.bricklive.be.

6. Games spelen en ontwikkelen

Kinderen in huis die verslingerd zijn aan gamen? Stuur ze op maandag 30 oktober dan naar de bib van Hoogstraten waar ze de hele dag leuke spelletjes kunnen spelen én zelf maken. De toegang is gratis maar je moet wel reserveren.
Meer info: www.hoogstraten.be/vormingbib.

7. De Oktoberfoor

Naar jaarlijkse gewoonte vindt de Oktoberfoor dit najaar opnieuw plaats in Oostende. Gil het uit op één van de 75 duizelingwekkende kermisattracties, proef allerlei zoetigheden of laat je kinderen griezelen tijdens de Halloween-avond. Ideaal voor als het buiten eens niét grauw en grijs is.
Meer info: visitoostende.be.

8. De Boekenbeurs

De Boekenbeurs in Antwerpen behoeft geen introductie meer, maar het blijft wel een leuke activiteit voor zowel jezelf als je kinderen natuurlijk. Bijna elke dag vinden er toffe hoorspellen en workshops plaats, zodat ook jij in alle rust kunt rondstruinen en misschien wel een babbeltje doen met je favoriete schrijver?
Meer info: www.boekenbeurs.be.

9. Kattenkwaad in Bokrijk

Van 1 tot 5 november gaat in het Openluchtmuseum Bokrijk het doe-festival Kattenkwaad door. Kinderen kunnen zich uitleven op onder andere een bungee trampoline, op de bangelijke deathride, zich een circusartiest wagen in de acrobatenpiste en zo kunnen we nog wel even verder gaan. Voor durvers.
Meer info: www.bokrijk.be

10. Een ponyrit in het bos

Als je kind geen schrik heeft van paarden is de ponyrit in het Malou Park in Woluwe ongetwijfeld een van de leukste herfstactiviteiten voor hen om mee uit te pakken op school. De wandeling duurt ongeveer 40 minuten en aan de ouders wordt gevraagd om mee te komen om de pony’s te begeleiden (kennis van paarden is niet nodig).
Meer info: www.ponyplesure.be. (br.hln)


» Reageer (0)
28-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Bewaar koffie nooit in een thermos” en andere tips voor het lekkerste kopje koffie

“Bewaar koffie nooit in een thermos” en andere tips voor het lekkerste kopje koffie

https://www.mupload.nl/img/r6qx3t6dq9e0n.jpg

Een lekker kopje koffie smaakt iedereen, dat heeft Marjolein Vermeersch, die haar eigen artisanale koffiebranderij runt, goed begrepen. ze schreef er samen met haar moeder Martine Nijsters een boek over: ‘Slow Coffee: een eigenzinnig koffieboek vol inside-kennis en recepten’. En wij lichten alvast een tipje van de sluier.

Vers van de molen

Haal de koffie zo vers mogelijk in huis en koop geen al te grote koffievoorraden. Sla de koffie op in een droge, niet al te warme ruimte. Bewaar de koffie niet in het keukenkastje boven het fornuis, maar in een droge, koele bergplaats, ver van alle keukendampen. Maal de koffie ook pas net voor je hem zet, zo is je koffie het lekkerst.

Kwaliteit

Gebruik kwaliteit: voor je koffie, maar ook voor je molen en zetapparaten. Het is een investering in een toekomst vol zalige koffiemomenten. Hou al je koffieattributen ook grondig schoon. Van molen tot kan, reinig alles met helder water en wrijf het droog, zodat geen oude smaken de volgende pret bederven.

Geen thermos

Hou de koffie niet warm op een plaat of in de thermos. Dat verzuurt de koffie en zelfs de beste kwaliteit sneuvelt na verloop van tijd, om dat de aroma- en smaadragers in een thermos afbreken en een zurige smaak aan de koffie geven. Als je niet anders kunt, hou de koffie zeker niet langer dan een uur in een thermos. Beter is het om je koffie op een natuurlijke manier wat langer warm te houden: spoel de koffekan vóór het gebruik met heet water om, zodat het porselein of aardewerk zelf warm is.

Van de kook

Gebruik ziedend water (net van de kook) en een goede manier om de koffie te zetten. Laat de koffie zelf nooit koken: ‘Café bouillu, café foutu!’ Als je een koffiekan en kopjes koopt, kies dan voor porselein, glad aardewerk (niet poreus) of glas. Die materialen beschermen het aroma van je koffie, hoewel glas iets minder aangenaam is om er koffie uit te drinken. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!