NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
06-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cherelle is euforisch na geboorte van baby. Tot ze onder de douche gaat en dat een hele pijnlijke ervaring wordt

Cherelle is euforisch na geboorte van baby. Tot ze onder de douche gaat en dat een hele pijnlijke ervaring wordt

https://images3.persgroep.net/rcs/HTH8LEl9uoIVRrSCqkNhbuFDX2o/diocontent/124868341/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De 25-jarige Cherelle Farrugia uit Wales beviel in januari van haar dochtertje. Twee maanden later begon ze last te krijgen van een vervelende huiduitslag op haar hele lichaam telkens ze een douche nam. Zich wassen werd plots een zeer pijnlijke martelgang.

“In eerste instantie dacht ik dat ik allergisch moest zijn voor een verzorgingsproduct, dus ben ik andere producten gaan gebruiken, maar de allergische reactie bleef zich voordoen”, vertelt Cherelle.

“Vervolgens veronderstelde ik dat het misschien aan de temperatuur van het water lag. Maar toen ik de temperatuur wijzigde, bleef ik slecht reageren op zowel koud, lauw als warm water.” Ook zweten, zwemmen en in de regen lopen, werden plots zeer onaangename ervaringen.

“Ik heb toen zelfs flessenwater en gefilterd water geprobeerd en tot mijn verbijstering had ik opnieuw een allergische reactie”, verklaart Cherelle. Als mogelijke veroorzakers van alle ellende dacht ze ook aan een chloor of bacteriën in de douchekop, maar ook dat bleek een dood spoor.

Ze stond op het punt om de zoektocht te staken, toen ze op een zeldzame aandoening stootte: ‘Aquagenic urticaria’, een ontzettend pijnlijke allergie aan water waar wereldwijd 35 gevallen van bekend zijn. Een remedie is er niet.

Cherelle kreeg na de geboorte van Willow een postnatale depressie. Artsen vermoeden dat de zwangerschap en de daaropvolgende depressie haar hormoonspiegel zodanig hebben beïnvloed dat dit heeft geleid tot het ontwikkelen van de aandoening.

Aan patiënten wordt aangeraden om zo veel mogelijk contact met water te vermijden, niet in de regen te lopen, minimaal te zweten en slechts drie keer per week kort te douchen onder koud water.

Bovendien wordt de aandoening erger met de jaren. “Nu kan ik nog water drinken, maar ik heb gelezen dat er mensen zijn die door de aandoening helemaal geen water meer kunnen drinken omdat hun keel opzwelt,” zegt ze. “Op een dag kan ik misschien ook helemaal geen water meer drinken.”

Toch probeert Cherelle met een roze bril naar de toekomst te kijken.” Het is misschien heel vervelend, maar ik ga er niet van dood.”, besluit ze moedig. (br.hln)


» Reageer (0)
05-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoek mee naar een naam voor de wolvenvierling in Olmense Zoo

Zoek mee naar een naam voor de wolvenvierling in Olmense Zoo

https://images2.persgroep.net/rcs/-GUcGV1JebIEvrgXzp-Q7WD98UM/diocontent/124466197/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De Olmense Zoo in Balen is in een keer vier bewoners rijker. Wolvin Cayuse en wolf Zlatan, het alfakoppeltje van de wolvenroedel, zijn mama en papa geworden van een vierling.

De Canadese Hudson Bay-welpen kwamen een maand geleden ter wereld en verlaten nu voor het eerst het ondergrondse nest. Een dierenarts kan pas binnen enkele weken het geslacht van de pups vaststellen.

“Alleen het mannetje en vrouwtje die het hoogst in rang staan, planten zich voort. Meestal omdat deze reu en teef de sterkste, intelligentste en meest ervaren dieren uit de roedel zijn”, zegt Robby Van der Velden, bioloog en curator bij Olmense Zoo.

De vierling heeft voorlopig heeft nog een grijze kleur, maar na drie maanden verandert die in een witte vacht zoals de ouders.  Het zal nog eventjes duren  voor de kleintjes echt van zich laten horen. Het gehuil van wolven van een jaar oud heeft veel weg van hondachtig gekef.

Letter T

De Olmense Zoo is inmiddels de zoektocht naar vier namen gestart. Die moeten met de letter T beginnen, net zoals elke dierennaam dit jaar. “Meestal volgen dierentuinen het alfabet bij het kiezen van nieuwe namen.  Op die manier is de naam van het dier een hulpmiddel om snel het geboortejaar te weten te komen. Zo kregen de tweeling witoorpenseelaapjes eerder dit jaar de namen Tami en Tasmin”, aldus nog Van der Velden.

Suggesties voor zowel jongens- als meisjesnamen beginnend met de letter T en liefst met een betekenis van Canadese oorsprong, zijn nog tot en met 15 juni welkom via de facebookpagina van de Olmense Zoo. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bo Van Spilbeeck deelt eerste foto van nieuw uiterlijk

Bo Van Spilbeeck deelt eerste foto van nieuw uiterlijk

https://images4.persgroep.net/rcs/OH-BhPJb0UsMbA6e8GPa71zMI9g/diocontent/124869559/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Bo Van Spilbeeck (54) heeft haar eerste schoonheidsoperaties ondergaan.

Via Instagram deelde het VTM-gezicht zonet de eerste foto van haar nieuwe look. Bo oogt duidelijk anders en ziet er op en top vrouwelijk uit op het kiekje. “Weer aan het werk bij VTM-nieuws. Nog even wennen aan mijn nieuwe ik (ook voor de collega’s). Voel me alvast veel vrouwelijker”, schrijft ze daarbij. Ze heeft veel zin om er weer in te vliegen.

Dit jaar in januari begon ze al met het nemen van vrouwelijke hormonen, iets wat haar meteen beter in haar vel deed voelen. “De eerste operatie is in minder dan vier weken”, verklaarde ze toen. “Ik ben super gelukkig! Daarna nog een tweede om alles een beetje goed te trekken.”

Hierna volgt nog een geslachtsoperatie en een borstvergroting. “Maar daarvoor moet ik eerst een jaar lang vrouwelijke hormonen hebben genomen.” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planckendael verliest tweede olifant in één week tijd: mama Kai-Mook moet uit lijden verlost worden, jong Tarzen blijft alleen achter

Planckendael verliest tweede olifant in één week tijd: mama Kai-Mook moet uit lijden verlost worden, jong Tarzen blijft alleen achter

https://images1.persgroep.net/rcs/1Jgan9AOduIGbKaNtlGRVsRJ9bI/diocontent/124781280/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Amper een week na de plotse dood van het tweejarige olifantje Qiyo, krijgen de dierenverzorgers in Planckendael opnieuw een groot verlies te verwerken in de olifantentempel. De 36-jarige Phyo Phyo was al enige tijd ziek. Gisteren werd de moeder van Kai-Mook en het jonge kalfje Tarzen uit haar lijden verlost.

Planckendael deelde het nieuws zelf mee via Facebook: “Een loodzware beslissing is vanavond genomen. De Aziatische olifant Phyo Phyo (36) is maandag uit haar lijden verlost omdat ze zichtbaar erg veel pijn had. Phyo Phyo leed aan nierfalen en was al een geruime tijd te mager. De extra zorgen mochten niet baten. Dit is niet te vatten, amper een week na de plotse dood van het tweejarige olifantje Qiyo. We moeten haar jong Tarzen nu met alle zorg omgeven. Hij moet ook zijn plekje in de groep vinden. Slaapzacht, Phyo Phyo, 31/08/1981 – 04/06/2018”, aldus de dierentuin.

Phyo Phyo (36) was de mama van Kai-Mook, May Tagu, de recent overleden Qiyo en Tarzen. De olifant werd dagelijks apart gezet zodat ze meer kon eten, maar ondanks de extra voeding en goede medische zorgen, kwam ze voorlopig niet bij. Anderhalve maand geleden beviel ze van haar jongste telg Tarzen, maar ook het babyolifantje bezorgt de verzorgers kopzorgen. Aangzien Phyo Phyo te mager was, krijgt Tarzen al enige tijd te weinig moedermelk binnen. Daarom krijgt hij meermaals per dag een papfles met olifantenmelk.

Planckendael verspreidde gisteren nog een filmpje waarin het liet weten dat de dierenarts en de verzorgers zich ernstig zorgen maakten om de gezondheid van Phyo Phyo en Tarzen. De olifantentempel is voorlopig gesloten, opdat de kudde afscheid zou kunnen nemen van Phyo Phyo. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met deze tips voorkom je zweetplekken

Met deze tips voorkom je zweetplekken

https://images2.persgroep.net/rcs/RIY-3f-BMrzJ5OqLM1h4PixqBLI/diocontent/124420767/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Met temperaturen boven de 25 graden, is het puffen en zweten geblazen . Deo mag dan geurtjes tegengaan, zweetplekken – en dan vooral de gevreesde okselvijvers – vermijd je er helaas niet mee. Al kan je dat met deze kledingtips toch tot een minimum beperken. 

Kies voor donkere kleuren

Zweet je gemakkelijk? Blijf dan weg van lichte kleuren zoals grijs en wit. Doe in plaats daarvan een zwart of donkerblauw bovenstuk aan. Het mag misschien wel wat warmer aanvoelen, die zweetplekken zullen nergens te zien zijn.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zoals katoen en zijde ademen, waardoor je er minder in zweet. Bovendien hebben ze als groot voordeel dat ze je lichaam ook koel houden. Kunststoffen zoals polyester en viscose laten geen lucht door, dus die vermijd je beter. Zweetgeurtjes blijven er trouwens ook in hangen, wil je uiteraard niet. 

Prints

Ga eens los wat prints en patronen betreft. Opvallende kledingstukken met grafische prints camoufleren okselvijvers als geen ander.

Draag geen hoofddeksel

Tenzij je in de blakke zon gaat liggen, laat je die hoed of pet toch maar best in je kast liggen. Wanneer het warm is, verliezen we onze lichaamswarmte vooral via het hoofd. Dat mooie hoofddeksel zorgt er dus voor dat je alleen maar meer oververhit raakt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Vliegangst op zichzelf bestaat niet, het is altijd gekoppeld aan andere angsten”

“Vliegangst op zichzelf bestaat niet, het is altijd gekoppeld aan andere angsten”

https://images3.persgroep.net/rcs/DAGnNyMmQnv-ficrojunkABE8aY/diocontent/124843142/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De zomeruittocht staat voor de deur, maar lang niet iedereen stapt met evenveel gemak in een vliegtuig. Naar verluidt heeft 38% van de Belgische bevolking schrik om te vliegen. Hoe ontstaat vliegangst en wat kun je eraan doen?

“Vliegangst op zichzelf bestaat niet en is altijd gekoppeld aan andere angsten,” legt klinisch psycholoog en psychotherapeut bij stichting VALK Teije Koopmans uit aan nu.nl. “Er zijn heel veel andere onderliggende angsten die vliegangst kunnen veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan schrik om de controle te verliezen of een angst voor afgesloten ruimtes. Het is die diepere laag die je eerst moet aanpakken als je van je vliegangst wil afgeraken.”

Naar verluidt heeft 38% van de Belgen schrik om te vliegen. Een deel daarvan neemt wel nog een vliegtuig als het echt moet, maar er zijn ook mensen die nooit vliegen en bijgevolg serieus beperkt worden door hun angst. Elk jaar schrijven zich dan ook 15% meer mensen in voor een cursus om van hun fobie af te geraken. Dat bleek vorig jaar uit cijfers van Freesky, het kenniscentrum voor vliegangst dat sinds 2010 sessies organiseert in samenwerking met touroperator TUI. Het goede nieuws is dat 90% van de deelnemers na een cursus van zijn vliegangst verlost is. Je hoeft er dus niet de rest van je leven mee te blijven rondlopen.

Kun je er ook zelf iets aan doen?

Wie er nog niet aan denkt om ooit op een vliegtuig te stappen, is het meest gebaat bij therapie of coaching. Maar wie een minder ernstige vorm van vliegangst heeft, kan op zichzelf ook al ver geraken. “Doe research. Er gebeuren heel weinig ongelukken met vliegtuigen. Bij wijze van spreken ben je meer in gevaar in de auto op weg naar de vlieghaven,” legt angstcoach Mike Hoffmeister uit aan nu.nl.

“De feiten opzoeken op Google, helpt veel mensen te beseffen dat het helemaal niet gevaarlijk is. Vind je turbulentie bijvoorbeeld heel eng? Zoek dan op wat dit juist inhoudt. Dat kan je al een stuk minder angstig doen voelen. Drink ook geen suiker- en cafeïnehoudende producten. Je hartslag is door de stress al verhoogd, en deze producten doen daar alleen nog maar een schepje bovenop.”

Ademhalingsoefeningen

“Ademhaling heeft invloed op de activatie van je stresssyteem,” vertelt Koopmans. “Rustig en diep ademhalen zal je direct tot rust brengen. Door anders te gaan ademen, geef je je lichaam een seintje dat je controle hebt over je lijf.”

Nog een goede tip is volgens Hoffmeister om afleiding op te zoeken. “Door een gesprek met je reisgenoot te voeren, kunnen je gedachten niet zo snel gaan. Eet wat, drink wat, speel een spelletje op je gsm of luister muziek.”

Last but not least stellen beide experts dat de beste remedie tegen vliegangst gewoon blijven vliegen is. “Het gaat erger en erger worden als je vliegen gaat vermijden. De negatieve lading zal steeds minder worden en op een bepaald moment zelfs volledig verdwijnen als je er niet van wegloopt.” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom de westernstijl een comeback maakt

Waarom de westernstijl een comeback maakt

https://images3.persgroep.net/rcs/DV68Ukt1I89eioTt0Jb9K-z_vHA/diocontent/124755708/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Van cowboyboots tot stoere hoeden en tassen met franjes: de kans is groot dat je kleerkast je in een wip en een gauw transporteert naar het Wild Wild West, want mode is de westerntoer opgegaan. Yeeha! Maar hoe komt dat nu eigenlijk?

De kans is groot dat je innerlijke cowgirl de komende maanden een keertje komt piepen. Heel wat merken lieten zich immers inspireren door de westernstijl, waardoor de trend ondertussen stevig in het zadel lijkt te zitten. Op de catwalk van de Dior Cruise collectie konden we al enkele cowboyhoeden en prairie-jurkjes spotten, en Isabel Marant ging voor haar herfstcollectie dan weer lustig aan de slag met leder en franjes. Of kijk maar naar modehuizen als Calvin Klein, Chloé, Giorgio Armani en Dries Van Noten die blijkbaar ook allemaal fan zijn van de cowboyboots.

Ook verschillende sterren zijn in zwijm gevallen voor de westernlaarsjes en bijhorende outfits. Denk maar aan Alexa Chung, Gigi Hadid en Millie Bobby Brown, die bij de MTV Movie en TV Awards kwam opdagen met hoge, witte laarzen. Nog een bewijs: het thema van WECANDANCE is dit jaar zelfs acid cowboys.

Maar waar komt de comeback van de westernstijl plots vandaan? Volgens Lizzy Bowring van WGSN Catwalks heeft het te maken met een vleugje nostalgie. “Als mode en design een modern en futuristisch kantje krijgt, hebben we vaak de neiging om nostalgisch terug te blikken”, legt ze uit aan Fashionista. “Mensen willen ontsnappen aan het experimentele en surrealistische, en grijpen daardoor vaak terug naar geschiedenis en folklore. En dit idee, het mengen van verschillende culturele referenties, past bovendien perfect bij de wereldwijde jonge street culture.”

Bowring verwijst ook naar de sneakertrend, die het hart heeft gewonnen van zowel luxelabels als goedkopere modehuizen. Dat komt volgens haar omdat mensen steeds meer reizen, en dat er een drang is naar een uniforme look. “Een sneaker is praktisch en comfortabel, maar dat is de cowboyboot ook. Je kan de laarsjes dragen om te gaan eten, als je fancy wil zijn, als je naar een concert gaat of als je een uitgebreide wandeling door de stad wil maken.”

Ook het Amerikaanse politieke klimaat zou er voor iets tussenzitten. “Als de mode een ode brengt aan cowboy-jurkjes en allerlei westernattributen, kan je er vanop aan dat Amerika oftewel héél patriottisch is oftewel onder veel stress lijdt”, bevestigt Laurel Wilson, professor textiel en apparel aan de University of Missouri. “Ook nu heeft het veel te maken met het ‘America first’-idee. Er hangt jammer genoeg een xenofoob sfeertje in de lucht. Ik vind het vreselijk dat de cowboytrend daardoor beïnvloedt wordt, maar het is wel zo.” (br.hln)


» Reageer (0)
04-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren steken kauw in zak... om ermee te voetballen

Jongeren steken kauw in zak... om ermee te voetballen

https://images3.persgroep.net/rcs/6BmsA9T7_HECV7euULJ80-todTo/diocontent/41055115/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Een kauw is afgelopen weekend van de dood gered door een alerte vrouw. Zij had gezien hoe enkele jongeren het beestje in een zak stopten en ermee begonnen te voetballen. De vogel is voor verzorging binnen gebracht bij het opvangcentrum voor vogels en wilde dieren (VOC) in Merelbeke. Het is voorlopig onduidelijk of de kauw volledig zal herstellen van zijn verwondingen.  (br.hln)


» Reageer (0)
03-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedaan met strakgefotoshopte modellen, buitenlandse lingeriemerken slaan massaal nieuwe weg in

Gedaan met strakgefotoshopte modellen, buitenlandse lingeriemerken slaan massaal nieuwe weg in

https://images2.persgroep.net/rcs/deo2S5PxW1VwdfxKEZ8gB8uG8n4/diocontent/124525863/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Lingeriecampagnes zijn doorgaans mooi gestileerd, perfect belicht en achteraf grondig bewerkt zodat geen enkele porie, rimpel of striem zichtbaar is. Steeds meer merken zetten zich daar echter tegen af en doen net het tegenovergestelde. Geen modellen met maatje nul, maar vrouwen in alle vormen, kleuren en maten die vol zelfvertrouwen poseren. Vaak zelfs zonder Photoshop.

Van & Other Stories en Monki tot Savage X Fenty en Everlane, ze kozen het voorbije jaar allemaal niet voor strakke lijven, geairbrushte gezichten en afgelikte foto’s voor hun lingeriecampagnes. Het mag allemaal wat echter zijn, niet zo perfect. Diverser ook, modellen zijn niet meer uitsluitend begin twintig, mager en blank. Een trend die al langer gaande is in de modewereld, maar die we de laatste tijd vooral terugzien in lingeriecampagnes.

De merken willen er naar eigen zeggen vrouwen mee aanmoedigen om hun eigen schoonheid te omarmen in plaats van zich te vergelijken met het onrealistische schoonheidsbeeld dat door merken als Victoria’s Secret opgedrongen wordt. (br.hln)


» Reageer (0)
02-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rubble viert zijn 30ste verjaardag en is oudste Britse kater

Rubble viert zijn 30ste verjaardag en is oudste Britse kater

https://images2.persgroep.net/rcs/jYuDEQG0XafmTFGQwWPQu-V1hMM/diocontent/124607122/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Rubble heeft net zijn 30ste verjaardag gevierd. Hij is een van de oudste katers ter wereld en vermoedelijk ook de ouderdomsdeken van het Verenigd Koninkrijk. Toch valt er bij hem nog geen enkele grijze haar te bespeuren.

Ter ere van zijn respectabele leeftijd kreeg kranige Rubble een feestje aangeboden door de dierenartsenpraktijk in Exeter (Devon). Hij werd verwend met zijn favoriete snoepjes en een gratis check-up.

“Hij is een fantastische kater, al kan hij af en toe ook humeurig zijn”, zegt zijn trotse baasje Michele Heritage. “Hij is al bij mij sinds mijn achttiende verjaardag.”

“Deze dierenartsenpraktijk heeft ertoe bijgedragen dat hij zolang gezond is gebleven. Hij heeft wat last van een hoge bloeddruk en heeft dus wel regelmatig medicatie nodig.”

De oudste kat ooit is trouwens ‘Creme Puff’ die werd geboren op 3 augustus 1967, en stierf op 6 augustus 2005 - een verbazingwekkend lang leven van maar liefst 38 jaar en drie dagen. (br.hln)


» Reageer (0)
01-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom we verontwaardigd en zelfs boos zijn als mensen vertellen dat ze geen kinderen willen

Waarom we verontwaardigd en zelfs boos zijn als mensen vertellen dat ze geen kinderen willen

https://images3.persgroep.net/rcs/Vx5lSzGu2Cp4KjL9AJDqYn5NTGo/diocontent/124481741/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Hoewel steeds meer mannen en vrouwen wereldwijd beslissen om geen kinderen te krijgen, word je daar door de goegemeente nog altijd scheef voor bekeken. Uit een studie van de Indiana University-Purdue  blijkt dat we er zelfs verontwaardigd en boos van worden. “Geen kinderen hebben, wordt niet alleen als atypisch gezien, maar ook als moreel verkeerd.”

Onderzoek naar de vooroordelen en attitudes waarmee bewust kinderloze vrouwen en mannen te maken krijgen, staat niet in zijn kinderschoenen. Er werden al verschillende studies naar gedaan, met telkens dezelfde conclusie: er is nog altijd heel veel sociale en maatschappelijke druk om kinderen te krijgen. Wie bewust besluit om geen kinderen te hebben, krijgt niet alleen te maken met stereotypering en vooroordelen, er wordt ook gewoonweg negatief op gereageerd.

De meeste onderzoeken ten opzichte van het thema, richten zich wel op bewust kinderloze vrouwen. De perceptie ten opzichte van mannen die geen kinderen willen, is milder, zeker van andere mannen. Vrouwen hebben dan weer een negatievere kijk op bewust kinderloze heren, terwijl ze een minder sterke mening hebben over andere kinderloze vrouwen.

Over het algemeen worden vier grote stereotypen naar bovengehaald waarmee bewust kinderloze mensen geconfronteerd worden. Ongeloof, hun omgeving neemt hun keuze niet serieus, er wordt verondersteld dat ze nog wel van mening zullen veranderen als ze hun ideale partner tegenkomen. Er wordt ook vaak gezegd dat ze spijt zullen krijgen op latere leeftijd, mensen vinden hun keuze vaak egoïstisch en vrouwen wordt een gebrek aan vrouwelijkheid verweten.

Morele plicht

In de recente studie van de Indiana University-Purdue University Indianapolis waarvoor 197 studenten werden ondervraagd, gaf het merendeel van de deelnemers toe dat ze zich verontwaardigd voelden tegenover bewust kinderloze mensen. Kinderen krijgen wordt gezien als een morele plicht en je bent fout bezig als je er niet voor gaat. Sommige deelnemers voelden zelfs gevoelens van kwaadheid, afkeuring en walging.

“Kinderen krijgen is in onze maatschappij uiteraard een meer typische beslissing, iets wat de meeste mensen doen. Dus het is ergens terecht dat mensen verrast zijn als ze een bewust kinderloos koppel ontmoeten. Maar dat ze er ook verontwaardigd door zijn, zelfs als ze het koppel in kwestie helemaal niet kennen, is een nieuwe conclusie,” legt hoofdonderzoekster Ashburn-Nardo uit aan Huffington Post.

Lange weg af te leggen

Daar tegenover staat wel dat de acceptie van bewuste kinderloosheid tenminste in Europa elk jaar in stijgende lijn gaat. Maar jammer genoeg zijn de negatieve attitudes of stereotypen nog lang niet de wereld uit. “Het is iets waar we aan moeten werken als maatschappij, maar het zal niet makkelijk zijn. Telkens als iets een absolute must is volgens mensen, doet keuzevrijheid er plots niet meer toe. Als mensen geloven dat iets op een bepaalde manier hoort te zijn en moet gebeuren, is het moeilijk om dat om te keren,” aldus Ashburn-Nardo aan Vice.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hiervan hebben we het meeste spijt in ons leven

Hiervan hebben we het meeste spijt in ons leven

https://images2.persgroep.net/rcs/1_VJvZ6znKHgkqVtpk2CuHZ2Z40/diocontent/124474711/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Als er een ding is waar niemand op wil terugkijken in zijn leven is het ‘spijt’. Spijt dat je een bepaalde stap niet gezet hebt, dat je een keuze niet maakte. Het is een onderwerp dat nooit licht opgevat wordt. Onderzoek toont aan dat we het meeste spijt hebben over onszelf. 

Nu ja, of over hoe we hadden kunnen zijn. De studie die de toepasselijke naam ‘The Ideal Road Not Taken’, ofwel ‘de ideale weg die je niet nam’ kreeg, gaat dieper in op wat we nu juist spijt hebben. Onderzoekers vroegen honderden deelnemers, gedurende zes studies, over wat ze spijt hadden. De resultaten van die bevragingen werden samengevoegd tot er een beeld kon gevormd worden over hoe we over spijt denken. 

De onderzoekers verdeelden de manier waarop we onszelf zien in drie categorieën: je ideale persoon, de persoon die je zou moeten zijn, en de persoon die je werkelijk bent. De ideale persoon wordt gemaakt uit onze hoop en dromen. De persoon die je zou moeten zijn is daar dan weer het omgekeerde van en rust op verplichtingen en verwachtingen, als in: ik zou gezond moeten zijn, en altijd gelukkig. De echte ik, is de persoon waarvan wij geloven dat we dat op dit eigenste moment zijn.  

Wanneer steken de grootste spijtgevoelens de kop op? Wanneer je ver afwijkt van je ‘ideale zelve’ zo blijkt. 72% van de deelnemers gaf aan af en toe spijt te hebben dat ze niet meer lijken op de persoon die ze eigenlijk zouden willen zijn. Zo werd ook een beleving die je dichter brengt bij je ideale zelve niet volbrengen als een van de grootste zaken waarover men spijt heeft genoemd door 76% van de ondervraagden. 

Gewoon doen

“Wanneer we onze levens evalueren, denken we na over of we de persoon worden die we willen worden. De spijt die daarbij komt kijken, blijft je vaak achtervolgen,” legt Gilovich, een van de onderzoekers uit aan Bustle. 

Het komt erop neer dat we ontevreden zijn wanneer we niet voldoen aan onze eigen verwachtingen en teleurgesteld zijn wanneer we niet de persoon zijn die we denken te kunnen zijn. Hoe moeten we omgaan met spijt? “Een beetje zoals de Nike slogan: ‘Just do it’,” stelt Gilovich. “Wacht niet op inspiratie of zekerheid, soms moet je gewoon de stap zetten. Altijd wachten op een teken is een excuus.”  (br.hln)


» Reageer (0)
31-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rob Vanoudenhoven over zijn aan alcohol verslaafde vader: “We hebben veel mot gehad”

Rob Vanoudenhoven over zijn aan alcohol verslaafde vader: “We hebben veel mot gehad”

https://images3.persgroep.net/rcs/kuCg97c8odxB60jGVLXPxBTIoI4/diocontent/124444781/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Presentator Rob Vanoudenhoven had zichzelf beloofd ‘niet te gaan bleiten’ tijdens Bedgeheimen in ‘Gert Late Night’ op VIER, maar hij deed het tóch. Het werd hem even te veel toen hij vertelde over zijn alcoholverslaafde vader. Rob heeft ooit gewenst dat zijn vader dood was maar hunkerde tegelijkertijd zo hard naar de waardering van zijn papa.

“Ik weet wat het is om arm te zijn”, vertelt Rob in Bedgeheimen. “We zaten helemaal aan de grond, ‘hadden geen nagel om aan ons gat te krabben’ maar mijn vader had wél een wapen gekocht. Op een nacht hoorde ik mijn moeder roepen in haar slaapkamer. Mijn vader sleurde haar aan haar haren uit bed en met het wapen tegen haar slaap vroeg hij haar ‘waar is dat andere pistool?’. Daarna heeft mijn moeder beslist dat het gedaan was. Dat was de gelukkigste dag van mijn leven. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik veertien was. Mijn moeder bleef met drie kinderen achter.”

“Mijn vader was een zware alcoholicus. We hebben ‘heel veel mot gehad’. Ik wéét dat hij mijn moeder doodgraag zag, maar de drank was zijn eerste vrouw. Ik heb mijn vader heel lang niet meer willen zien. Op een dag had hij beslist om zelfmoord te plegen. Hij zou tegen een telefoonpaal rijden maar tien, vijftien meter voor die paal zag ik de remlichten. Ik dacht: ‘Ge moet gas geven!’ Ik had er echt genoeg van.”

Vlinders

En toch, toen Rob als competitieloper deelnam aan het Belgisch kampioenschap op de Heizel en zijn vader kwam kijken, liep Rob een van zijn beste wedstrijden ooit. Hij behaalde zilver. “Alsof ik vlinders in mijn buik had”, vertelt hij in Bedgeheimen. Waarmee Rob duidelijk maakt dat een vader een van de belangrijkste mensen in het leven van een zoon blijft, ook al is die vader dan een zware alcoholicus. “Ik weet niet of ik hem mis”, zegt Rob. “Ik babbel soms wel met hem en ik heb het gevoel dat hij me hoort, ja.”

Na zo’n jeugd wist Vanoudenhoven niet goed hoe hij zelf kinderen moest opvoeden. “Ik heb veel geleerd van Anita”, geeft hij toe. Rob heeft een zoon Dries en een dochter Emma, bij wie verstandelijk alles in orde is maar ze zit in een rolstoel en is constant afhankelijk van de hulp van anderen. Emma ervaart haar beperking wel niet als een beperking, blijkt tijdens het VIER-progrmma. “Ze is een geweldig optimistisch kind. We lachen heel wat af. Ik hoop dat ze oud, heel oud wordt, maar dat ze eerder gaat dan ik. En dat ik de dag erna ga. Doodgaan voor zij is gestorven, is een nachtmerrie”. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wendy Van Wanten gaat opnieuw op zoek naar een man, deze keer met hulp van James Cooke

Wendy Van Wanten gaat opnieuw op zoek naar een man, deze keer met hulp van James Cooke

https://images0.persgroep.net/rcs/YGWSQfDC-B6p0Mc4_6VjKZ03Uhk/diocontent/108325890/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Geen zorgen, tussen Wendy en haar Franske is het nog altijd grote liefde. ‘Wie Wordt De Man Van Wendy’ komt echter wél terug, dit keer als theaterproductie. 

James Cooke zal met zijn productiehuis Uitgezonderd de schouders onder dat project zetten. Hij is niet de eerste keer dat hij een tv-programma als parodie naar de planken brengt. Eerder nam hij ook ‘De Buurtpolitie’ en ‘Boer zkt. Vrouw’ onder handen. 

Wendy zelf is van de partij, ze speelt zichzelf. “Frans hoeft geen schrik te hebben, het is maar theater.” Vertelt ze aan het Nieuwsblad. “Karel Deruwe en ­Andy Peelman worden mijn tegenspelers, maar ik ga na afloop van de voorstelling echt niet met hen naar huis, wél met Frans.” (br.hln)


» Reageer (0)
30-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit gezin telt 20 kinderen en hoewel de ouders het daarbij wilden houden, is nummer 21 onderweg

Dit gezin telt 20 kinderen en hoewel de ouders het daarbij wilden houden, is nummer 21 onderweg

https://images4.persgroep.net/rcs/-ugiR5gfyMq7vUFkTD-NZA1xBBU/diocontent/124425825/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Toen ze vorig jaar beviel van haar 20ste kind, bezwoer de Britse Susan Radford (43) dat de kleine Archie de laatste zou zijn. Niet omdat zij en haar man Noel (47) niet nog meer kinderen aankonden, maar omdat ze naar eigen zeggen “geen namen meer konden bedenken”. Noel weigerde echter om zich voor de zekerheid te laten steriliseren. En nu is baby 21 onderweg.

Susan meldde het blijde nieuws zelf. Ze postte een video op YouTube en onthulde dat het kindje een meisje wordt. Ze toonde ook een echo van de baby op Instagram met de boodschap: “We kunnen amper wachten om je in ons gezin te verwelkomen, kostbaar kleintje. #zogezegend”

De vrouw beviel in september vorig jaar nog van haar 20ste kind en verzekerde iedereen toen dat het daarbij zou blijven. “Het voelt een beetje vreemd aan om te weten dat er geen baby’s meer zullen volgen, maar het is welletjes geweest”, vertelde ze. En dat vond ook haar man: “We kunnen niet eeuwig blijven doorgaan”, reageerde die. “Het is een triest moment, maar nu kunnen we tenminste beginnen te genieten van onze kinderen.”

En die kinderen zijn Chris (28), Sophie (24), Chloe (22), Jack (21), Daniel (19), Luke en Millie (17), Katie (15), James (14), Ellie (13), Aimee (12), Josh (10), Max (9), Tillie (8), Oscar (6), Casper (5), Hallie Alphia (3), Phoebe (2) en Archie (8 maanden). Zoontje Alfie stierf in 2014 na 23 weken zwangerschap. Het koppel heeft ook al drie kleinkinderen, via dochter Sophie.

Bakkerij

Het hardwerkende gezin uit Morecambe bij Lancaster runt een bakkerij en is er best trots op dat het geen hulp krijgt om in zijn levensonderhoud te voorzien. Op de kinderbijslag na, die zo’n 194 euro per week bedraagt. Ze wonen in een huis met 10 slaapkamers dat ze kochten voor 275.000 euro.

Noel onderging een vasectomie toen Susan zwanger was van hun negende kind, maar hij liet dat ongedaan maken toen het koppel tot de conclusie kwam dat het nog meer kinderen wilde. “Het ongedaan laten maken is erger dan de oorspronkelijke procedure. Dat wil ik niet meer laten doen. We vinden er wel iets op”, verklaarde hij.

Adoptie

Susan en Noel werden zelf allebei afgestaan voor adoptie toen ze geboren werden. Ze leerden elkaar kennen toen Susan 7 jaar was en bleken een eerste keer zwanger toen Susan 14 geworden was. Hoewel ze nog erg jong was, wilde Susan het kind graag houden. Vier jaar later trouwde het koppel en volgden de andere kinderen. “We wilden er eigenlijk een stuk of drie, maar vonden ze zo leuk dat we nog wat doorgingen. Het is verslavend. We vinden het heerlijk.”

Dat het bij 21 kinderen zal blijven, is nog maar de vraag. “Ik ben blij dat ik met een even getal kan stoppen”, zei ze na de bevalling van haar 20ste kind. Susan beseft wel dat het risico steeds groter wordt naarmate ze veroudert. Ze liet zich tijdens haar vorige zwangerschap al ontvallen dat de vermoeidheid bijvoorbeeld al veel erger was dan bij eerdere zwangerschappen. (br.hln)


» Reageer (0)
28-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karen Elson - The Ghost Who Walks

Karen Elson - The Ghost Who Walks

Klik op de foto om haar te beluisteren


Karen Elson (geboren op 14 januari 1979 in Oldham, Greater Manchester, Engeland) is een Brits model, zangeres, liedjes schrijfster en gitariste.


Karen Elson is weliswaar geen gevestigde naam in de muziek middens, maar als we zeggen dat het om de vrouw van Jack White gaat, hebben we wellicht al iets meer je aandacht.


Ze was te horen met haar cabaretgezelschap The Citizens Band en zong met zowel Robert Plant als Cat Power. K ortgeleden is haar debuutalbum verschenen 'The Ghost Who Walks', in een productie van Jack White. Verwacht je aan traditionele folk, country en blues, overgoten met een scheut theatraliteit. Elson toert met leden van The Dead Weather en My Morning Jacket.


Naast het muziek gebeuren timmert Karen Elson ook nog aan een carriere als model


Karen Elson was 16 jaar oud toen ze samen met haar zus Kate Elson in Manchester, Engeland gescout werden. Karen’s fel rood geverfde haar en haar afgeschoren wenkbrauwen zijn haar belangrijkste kenmerken. Dit was overigens niet haar eigen idee. Topfotograaf Steven Meisel wist haar hiervan te overtuigen voor haar eerste Vogue cover. Dat het een briljant idee bleek te zijn is inmiddels wel duidelijk geworden.


Karen liep op de catwalk voor verschillende top ontwerpers waaronder Marc Jacobs, Jean-Paul Gaultier, Chanel, Dolce & Gabbana en Versace. Daarnaast verscheen ze in internationale campagnes voor Yves Saint Laurent, Jean-Paul Gaultier, Louis Vuitton, Versace en Burberry.

Karen is sinds juni 2005 getrouwd met Jack White, zanger van de band The White Stripes. De twee ontmoette elkaar een maand eerder op de set van de video voor het nummer ‘Blue Orchid’ van The White Stripes waar Elson een rol in had. Het stel heeft anno 2009 twee kinderen.


» Reageer (0)
27-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat moet ik doen bij bliksem (en wat vooral niet)?

Tips: wat moet ik doen bij bliksem (en wat vooral niet)?

https://images4.persgroep.net/rcs/NXkLTwl7o7wX_K-cAK8GGS6wh0I/diocontent/57266287/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De afgelopen dagen werden gekenmerkt door verschillende onweersbuien en ook de komende dagen is er dagelijks kans op donder en bliksem. Kom je in het oog van de storm terecht, dan vermijd je beter open plaatsen, hoge en metalen voorwerpen. We lijsten wat tips voor je op.

Driesecondenregel

Doorgaans zie je bij onweer eerst een flits en hoor je dan de donder. Het aantal seconden tussen beide fenomenen moet je door drie delen om het aantal kilometer te kennen dat je van een bliksem verwijderd bent. Tel je minder dan tien seconden, dan is de bui erg dichtbij en kan je beter schuilen. De temperatuur van een bliksemschicht kan namelijk tot 30.000 graden oplopen, dus je vermijdt beter elke inslag.

Schuilplaatsen

Open velden, open water of andere open plaatsen veroorzaken bij onweer het grootste gevaar. Kan je niet op tijd beschutting zoeken, dan neem je best de veiligheidshouding aan. Ga daarvoor gehurkt zitten, met de armen om de knieën. Leg je zeker niet plat op de grond.

Kan je wel schuilen, dan trek je beter een stevig gebouw in, weg van de ramen, of schuil je in een auto met metalen koetswerk. Bushokjes, carports of golfkarretjes bieden bijgevolg geen bescherming.

Vermijd hoge voorwerpen

Personen of voorwerpen die boven de omgeving uitsteken, hebben het meeste risico om door een blikseminslag getroffen te worden. Het is dus belangrijk om uit de buurt te blijven van hoge zaken als bomen, lantaarnpalen, torens en hoogspanningsleidingen.

Metalen voorwerpen

Metalen voorwerpen werken bij blikseminslagen dan weer als geleider. Dat is waarom tentstokken, paraplu’s, fietsen, hengels, hekwerk of afsluitingen gevaarlijk kunnen zijn.

Binnenshuis

Ook wie tijdens het onweer binnen zit, kan enkele voorzorgsmaatregelen nemen om blikseminslagen te vermijden. Trek bijvoorbeeld alle stekkers uit het stopcontact, want de bliksem kan via elektrische stroom geleiden en brand veroorzaken in bekabelde toestellen. Ook bellen met een vaste telefoon stel je om die reden beter uit. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tascha en Ian winnen ‘Belgium’s Got Talent’

Tascha en Ian winnen ‘Belgium’s Got Talent’

https://images0.persgroep.net/rcs/68gI5QB0asuko-2EB_UU80XoPs8/diocontent/124180416/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De kogel is door de kerk, Tascha en Ian winnen het jubileumseizoen van ‘Belgium’s Got Talent’ na een spannende finale en strijken zo de geldprijs van 50.000 euro op.

Ze versloegen daarbij 12 andere kandidaten die het tot in de finale wisten te schoppen:Gilles Thiry, DrumSpirit, Interius Fortitudo, Get Insane, Avant Garde Collective en Aya Courouble kregen de stem van de jury. Twice, Sonita, Leen & Angelo, Mathias Goethals en CompAni-One werden door de kijkers naar de finale gestuurd.

Tascha en Ian konden zowel de jury als het grote publiek bekoren met hun emotioneel geladen dans vol moeilijke lifts. Zelfs Koen Wauters was volledig van zijn melk. “Ik was te laat terug op het podium omdat ik met open mond naar de monitor aan het staren was, zo geweldig vond ik dit!” verklaarde hij na hun indrukwekkende optreden. (br.hln)


» Reageer (0)
26-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. In dit ‘appartement’ met 20 slaapkamers zullen Harry en Meghan samenwonen

 In dit ‘appartement’ met 20 slaapkamers zullen Harry en Meghan samenwonen

https://images2.persgroep.net/rcs/T2Do2lBN0_MYtpXnaHXb-5X7d8g/diocontent/124136223/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Na hun huwelijksreis naar Namibië verhuizen Harry en Meghan naar een appartement op het domein van Kensington. Het stulpje heeft vier verdiepingen en 20 slaapkamers.

Voor ze de prins leerde kennen, huurde Meghan Markle (36) een klein huisje met één verdieping in het Canadese Toronto, maar dat blijft uiteraard niet zo wanneer je een prins leert kennen. Nadat de twee hun huwelijk bekend maakten, trok de Amerikaanse in bij Harry in het Nottingham Cottage, een klein huisje met twee slaapkamers op het domein van Kensington Palace. Het huis zorgt voor mooie herinneringen want Harry vroeg er Meghan ten huwelijk en ook William en Kate woonden er geruime tijd.

Toen William en Kate hun eerste kindje kregen, verhuisden ze naar Apartment 1A, een vleugel in Kensington Palace waar voordien Prinses Margaret, de zus van Elisabeth, woonde. Ze lieten er voor meer dan een miljoen euro verbouwingswerken in aanbrengen.

Dat wordt dus nu het nieuwe nestje van Harry en Meghan. Na hun huwelijksreis verhuizen de twee naar het ‘appartement’, dat twintig slaapkamers en vier verdiepingen telt. Ook zij zijn heel wat verbouwingswerken aan het uitvoeren en die zouden na hun reis naar Namibië klaar moeten zijn.

Leuk detail is dat de kersverse Hertog en Hertogin van Sussex ook de nieuwe buren worden van William en Kate. Sterker nog, de appartementen van de broers zouden verschillende gemeenschappelijke deuren hebben, zodat ze elkaar makkelijk kunnen bezoeken.

Alsof dat nog niet genoeg is kregen Harry en Meghan bij een huwelijk ook een buitenverblijf van de Britse Queen. York cottage ligt aan het landgoed van Sandringham aan de kust van Norfolk. Het huis zou dienst doen als het paar wil ontsnappen aan de drukte van Londen. (br.hln)


» Reageer (0)
25-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf motto's voor een beter zelfbeeld

Vijf motto's voor een beter zelfbeeld


http://static0.hln.be/static/photo/2013/5/9/5/20130828135605/media_xll_6085040.jpg


Wie zich beter in zijn vel wilt voelen, hoeft niet noodzakelijk te zweten en te puffen. Een stevige mentale training is eigenlijk veel belangrijker. Koester daarom deze vijf motto's

Van zodra je weet dat zelfvertrouwen groeit uit je mentaliteit en niet zozeer uit je lichaamsbouw, ben je al halfweg. Er zijn vrouwen genoeg die volgens de normen van het schoonheidsideaal een fantastisch figuur hebben en toch overladen worden door complexen en onzekerheden. De boosdoener is bijna altijd een negatief denkpatroon. Begin daarom alvast met deze 5 memo's aan jezelf:

1. Vergeet niet dat iets moois nooit perfect is
Perfectie is saai, zoniet onmogelijk. Het is heel zeldzaam dat de modellen die je ogen uitprikken in de boekjes echt zichzelf zijn. Gelukkig zijn met je eigen lichaam wil niet zeggen dat alles perfect moet of kan zijn. Het wijst daarentegen op het feit dat je hebt leren leven met je imperfecties. Durf daarom die spiegel te confronteren en dankbaar te zijn voor het lichaam dat je gekregen hebt. Het is een krachtige oefening die positieve boodschappen naar je brein kan sturen.

2. Je lichaam is meer dan een uiterlijke verschijning
Ons lichaam dient om te functioneren, niet om stil te zitten en "mooi" te zijn. Maak tijd om alle geweldige mogelijkheden te vieren en draag er zorg voor.

3. Hoe minder kopzorgen, hoe meer plaats voor fijne herinneringen
Stel jezelf even voor binnen 20 jaar. Zou je willen terugkijken en denken "Was ik maar gelukkiger geweest met mezelf", of wil je kunnen terugblikken op die zalige, zorgeloze tijd op het strand, een avondje stappen, ... Deze mentale oefening doet je afwegen wat eigenlijk echt belangrijk is en over welke dingen je geen kopzorgen hoort te hebben.

4. Wensen om iemand anders te zijn, is een verspilling van wie je bent
Het klinkt cliché, maar we zijn allemaal uniek. Leer deze uniekheid te koesteren en erken dat het nutteloos is om jezelf eindeloos te vergelijken met anderen. Geef niet toe aan een minderwaardigheidscomplex en laat je eigen zelfbeeld zeker niet vormen door mensen in je omgeving.

5. Hul je lichaam in kleren die je doen stralen
Je hoeft geen honderden euro's uit te geven, maar een beetje investeren in kleren die je flatteren, kan echt helpen om je lichaam meer te appreciëren. Volg niet slaafs trends die je onzekerheden alleen maar in de verf zetten, maar mik op comfortabele, goed passende outfits die je op een gezonde, milde manier naar jezelf doen kijken. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!