NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
19-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Heelal telt honderden waterwerelden waar buitenaards leven kan bestaan”

“Heelal telt honderden waterwerelden waar buitenaards leven kan bestaan”

https://images4.persgroep.net/rcs/6uzhWPIYV1jZ8u0b5RP5ZWBj_q0/diocontent/130278367/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

In het heelal bevinden zich talloze “waterwerelden” die volledig bedekt zijn met gigantische oceanen en mogelijk ook buitenaards leven herbergen, zo beweren astronomen. Uit nieuw onderzoek blijkt immers dat honderden planeten mogelijk bestaan uit de basisstoffen die essentieel zijn voor het ontstaan van leven. 

Water is vermoedelijk een hoofdbestanddeel van exoplaneten – planeten buiten ons zonnestelsel – die twee tot vier keer groter zijn dan de aarde, zegt een groep van internationale wetenschappers. Hun bevindingen werden deze week voorgesteld tijdens de Goldschmidt Conference, een chemieconferentie in Boston.

Tot nu toe hebben wetenschappers ongeveer 4000 exoplaneten ontdekt. Volgens wetenschappers van Harvard zijn 35 procent van hen, in totaal zo’n 1400 planeten, mogelijk waterwerelden. Uit een nieuwe evaluatie van data van de Keplertelescoop, die het heelal afspeurt naar exoplaneten, en de ESA-ruimtelescoop Gaia, blijkt immers dat veel planeten tot 50 procent water kunnen bevatten. Dat is veel meer dan de aarde, waarvan water slechts 0,02 procent van het totale gewicht bedraagt.

Verrassing

“Het was een enorme verrassing om te beseffen dat er zoveel waterwerelden zijn”, zegt hoofdonderzoeker dr. Li Zeng van de universiteit van Harvard. “Het is water, maar niet zoals we het hier gewoonlijk aantreffen op aarde. Hun oppervlaktetemperatuur bedraagt naar schatting 200 tot 500 graden Celsius”, zegt hij over de exoplaneten in kwestie. “Hun oppervlak is mogelijk gehuld in een atmosfeer die voornamelijk uit waterdamp bestaat, met een vloeibare waterlaag eronder. Dieper zal men dan naar verwachting ontdekken dat water is getransformeerd tot erg compact ijs vooraleer men de harde rotskern bereikt.”

(Intelligent) leven?

“Men moet beseffen dat, hoewel water hier op aarde en andere planeten in ons zonnestelsel kostbaar en zeldzamer lijkt, het in feite een van de meest voorkomende stoffen in ons heelal is”, stelt Li Zeng.

“Leven kan een universeel fenomeen zijn”, beweert de wetenschapper. “Waar en wanneer de omstandigheden juist zijn, zal leven ontstaan en zich ontwikkelen. Het is een natuurlijk gevolg van energie en de informatiestroom in ons universum. Het leven kan zich ontwikkelen in bepaalde lagen nabij de oppervlakte van deze waterwereld, wanneer de druk, de temperatuur en de chemische omstandigheden juist zijn.”

De mogelijkheid bestaat dat ook intelligent leven zich zal ontwikkelen in een waterwereld. “De details kunnen verschillen van de ene planeet tot de andere, net zoals het leven op verschillende continenten op aarde wat van elkaar verschilt”, aldus Li Zeng. (br.hln)


» Reageer (0)
18-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spijtig nieuws uit Pairi Daiza: geen baby voor reuzenpanda Hao Hao

Spijtig nieuws uit Pairi Daiza: geen baby voor reuzenpanda Hao Hao

https://images2.persgroep.net/rcs/GqMFVbChDR1nt0LkZIiQPtBPzVE/diocontent/130199143/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Spijtig nieuws uit Pairi Daiza: de kunstmatige inseminatie van panda Hao Hao is mislukt, waardoor er dit jaar geen baby’tje komt.

“Wekenlang hebben wij geduimd en vol spanning gewacht (net zoals jullie)”, klinkt het op de Facebookpagina van de zoo. “Helaas zal onze mooie Hao Hao ons dit jaar geen panda baby’tje schenken.”

“Ook al zijn de slaagkansen bij een inseminatie heel laag (slechts 20% van de pogingen werpt vruchten af bij de reuzenpanda’s), we konden het niet laten om (heel) hard te hopen. Hartelijk dank aan allen die mee geduimd hebben, die hun positieve vibes uitstuurden naar Hao Hao en alle andere mogelijke trucjes bovenhaalden om haar geluk te brengen. We slikken het nieuws heel even door… en zo dadelijk gaan we weer dubbel zo hard werken om bedreigde diersoorten in stand te houden!”

“Een natuurlijke paring is het mooist. Maar bij panda’s gaat het als bij mensen: als er geen klik is, doen ze het niet. En je hebt maximaal drie dagen de tijd. Daarna is het een jaar wachten op de volgende ovulatie”, verklaarde Jella Wauters van de UGent in januari. (br.hln)


» Reageer (0)
17-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je huis schoonmaken in minder dan een halfuur doe je zo

Je huis schoonmaken in minder dan een halfuur doe je zo

https://images0.persgroep.net/rcs/tdLhZvoe82x5NiIT6HX7RbcDG0Y/diocontent/130232155/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Stel er komen onverwacht gasten over de vloer en je huis is een zootje, maar je hebt geen tijd meer voor een grote schoonmaak. Laat het stofzuigen en dweilen dan voor wat het is, die paar stofvlokken onder je salontafel zullen niemand zo storen. Doe deze 5 dingen en het lijkt alsof je je huis en bijgevolg je leven op orde hebt.

1. Het toilet

Spoel je toilet door, doe er wat kuismiddel in dat fel ruikt en geuren neutraliseert en haal eventuele remsporen weg. Ga kort ook met een vochtig doekje over de bril, en even achter de bril waar vaak een laagje stof blijft liggen. WC-papier moet koste wat het kost bijgevuld zijn en controleer ook of er een verse handdoek hangt.

2. De afwas

Doe afwas in de afwasmachine als je er een hebt, zelfs als je alles erna terug moet afspoelen en het er weer moet inzetten. Wie niet over die luxe beschikt, zet best de vuile borden en bestek in de pompbak. Vul die met water en zeep en laat alles weken terwijl je andere dingen schoonmaakt. Des te beter als je tijd over hebt om alles daadwerkelijk af te wassen. Zo niet, moeten je gasten tenminste niet zien op pannen met een aangekoekte maaltijd in van de week daarvoor. En het stinkt ook niet. 

3. Verlucht

Laat je huis minstens een halfuurtje verluchten voor je gasten komen. Niemand wil gasten ontvangen in een appartement dat nog naar slaap en muf ruikt, of erger: naar dat vispannetje van de dag ervoor.

4. Stof af

Spuit flink wat allesreiniger op een vochtige doek en ga snel even over alle grote oppervlaktes in huis. Denk bijvoorbeeld aan de eettafel, de schouw, bijzettafeltjes en tv-kast. Dat hoeft niet langer dan een paar minuten te duren, maar je woning lijkt er wel meteen schoon door.

5. Vuilnis

Maak een tour door je huis en doe alle lege flessen, etensresten en gebruikte zakdoeken in een vuilniszak. Gooi er meteen ook even al die vervallen potjes broodbeleg in en zet de zak buiten of toch tenminste op een plek waar niemand het kan zien en ruiken. (br.hln)


» Reageer (0)
16-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sofie getuigt over 20 jaar partnergeweld:

Sofie getuigt over 20 jaar partnergeweld: “Ik mocht geen vrienden zien en werd geregeld opgesloten. Als ik niet luisterde zou hij mijn kinderen afnemen”

https://images0.persgroep.net/rcs/b9IK-AU3nPYjrnuIA1tONWOOThU/diocontent/130134649/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Jaarlijks worden heel wat vrouwen het slachtoffer van intrafamiliaal geweld, soms zelfs met dodelijke gevolgen. Vzw Trampolien wil die problematiek aankaarten met haar campagne ‘Sta eens in haar schoenen’. ‘Sofie’, een schuilnaam van het slachtoffer, getuigt aan VTM NIEUWS over haar ervaring.

Ze is zelf twintig jaar lang het slachtoffer geweest van een gewelddadige partner met wie ze twee tienerkinderen heeft. Het duurde jaren voor ze dat zelf kon inzien. Ze durft nog altijd alleen anoniem en onder een schuilnaam te getuigen.

“Ik kreeg een verbod om familie of vrienden te zien. Ik mocht ook niet meer buitenkomen en werd geregeld opgesloten. Er was veel manipulatie en zeer uitgebreid seksueel geweld. Hij dreigde constant om de kinderen van me af te nemen als ik niet zou luisteren.”

Sofie durfde vijf jaar geleden weg te gaan, maar ondervond zelf hoe moeilijk het is om uit een gewelddadige relatie te stappen. “Ik heb me initieel aangemeld bij het vluchthuis, maar dat zat helaas vol. En dan ben ik een beetje aan mijn lot overgelaten. Het is jammer dat er geen gecentraliseerde diensten zijn waarin alle aspecten samenkomen, want het gaat niet alleen om de rechtstreekse gevolgen van dat lichamelijke of psychische geweld. Er komt vaak ook een heel zwakke financiële situatie bij kijken. Er zijn kinderen betrokken, zij hebben ook ondersteuning nodig.”

Gemiddeld doet een slachtoffer pas aangifte na 35 incidenten. (br.hln)


» Reageer (0)
14-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pijnlijke borsten? Dit kunnen de redenen zijn

Pijnlijke borsten? Dit kunnen de redenen zijn

https://images0.persgroep.net/rcs/qnuLATLhTF10F8zGDLYaeCSX8ls/diocontent/130071932/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Hoe graag we ze ook zien, af en toe kunnen onze twee beste vriendinnen knap lastig zijn, zeker als ze pijnlijk en gevoelig aanvoelen. Hoewel dat erg vervelend is, wijst het meestal op niets ernstigs. Hier ontdek je alvast vijf veelvoorkomende boosdoeners.

1. Je bent ongesteld

De meest voorkomende oorzaak van pijnlijke borsten is de verandering in je hormoonhuishouding tijdens je menstruatie. Die pijn, ook wel cyclische pijn genoemd omdat hij gelinkt is aan je menstruatiecyclus, duikt meestal op vlak na je eisprong en dus op de dag voordat je menstruatie begint en tijdens de eerste dag van je regels. De oorzaak? De daling van het oestrogeenhormoon vlak na je ovulatie. Het goede nieuws? Zodra de rode vlag gepasseerd is, is de pijn ook weer verdwenen.

2. Je was net iets té enthousiast in de sportschool

Als je de dag voordien een reeks indrukwekkende push-ups deed, hoef je niet meer verder te zoeken naar de oorzaak van je pijnlijke borsten. Je hebt niet écht pijn aan je borsten, maar wel aan je borstspieren die er net onder liggen. Gelukkig verdwijnt die pijn snel - afhankelijk van hoeveel en hoe hard je traint - en kan je hem verzachten met een pijnstiller of door er iets warms of ijs op te leggen.

3. Je draagt de foute beha

Draag je al jaren dezelfde bh-maat? Dan bezorgt je slecht passende bh je waarschijnlijk die pijnlijke borsten. Een te kleine of strakke duwt heel de dag tegen je borsten en een te grote zorgt ervoor dat je borsten te veel op en neer gaan. Hetzelfde geldt voor sportbeha’s. Zeker als je van een iets grotere voorgevel voorzien bent, moet je ervoor zorgen dat hij perfect past en voldoende ondersteuning biedt. Doe je dat niet, kunnen de ligamenten eronder en je borstweefsel uittrekken wat voor heel wat narigheid kan zorgen.

4. Je hebt last van klonterige borsten

Pijnlijke of gezwollen borsten wijzen vaak op fibrocystische veranderingen waarbij er meer knobbeltjes en bultjes in de borst te voelen zijn. Je borsten kunnen er dan wat ‘klonterig’ uitzien, maar voor de rest is er niets meer aan de hand. De knobbeltjes verhogen je risico op borstkanker namelijk niet, maar kunnen wel groter of pijnlijker worden bij hormonale veranderingen zoals bij het begin van je menstruatie.

5. Je bent verslaafd aan je bakje troost

Als je fibrocystisch borstweefsel hebt, kan je ook gevoeliger zijn aan stimulerende middelen zoals cafeïne. Die zou immers voor meer zwelling kunnen zorgen waardoor de pijn verergert. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat het minderen van koffie en thee helpt om borstpijn te verlichten.

Meestal wijzen je pijnlijke borsten dus op niets ernstigs, maar als je het zaakje niet vertrouwt, neem je het best contact op met je arts om je te laten controleren op andere aandoeningen.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Margriet Hermans weet eindelijk wat herseninfarct bij Celien veroorzaakte: “Een attractie in Phantasialand”

Margriet Hermans weet eindelijk wat herseninfarct bij Celien veroorzaakte: “Een attractie in Phantasialand”

https://images3.persgroep.net/rcs/82xAzMxV3npq6p_mwePjhoo_Y_U/diocontent/55393445/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Margriet Hermans (64) blikt deze week in Dag Allemaal terug op het dubbele herseninfarct dat haar dochter Celien begin dit jaar trof. ‘Ik voel me daar schuldig om’, zegt ze.

“Het gaat goed met Celien, alleen is haar linkerbeen nog niet helemaal hersteld”, legt Margriet uit. “Soms schiet het zomaar opzij zonder dat Celien daar controle over heeft. Ze treedt nu weer op, maar dat been speelt haar wel parten. We zullen zien hoe het evolueert. Celien gaat ­geregeld op controle bij de cardioloog. Ze is recent nog ­geweest, en nu pas kent ze de oorzaak van haar infarct.”
Rollercoaster

Die was niet wat ze aanvankelijk gedacht hadden. “Een razendsnelle rollercoaster in Phantasialand, één die tot wel 150 kilometer per uur gaat. We waren daar in oktober. Ik voel me nog altijd schuldig dat ik haar overtuigd heb om in die attractie te stappen...”

“Blijkbaar zijn haar twee halsslagaders door de snelheid half gescheurd, waardoor het bloed niet meer weg kon. Ze hoorde haar hartslag in haar oren, een beetje ruis ook. Ze is naar de oorarts gegaan, maar die verwees haar niet door. Pas toen we voor de feestdagen gingen shoppen, zagen we dat Celien haar been niet onder controle kreeg.”
Bange weken

“Toen beseften we dat er echt iets aan de hand was. Dat je kind zoiets kan overkomen op haar 25ste... Celien is dan ook nog diabetespatiënt, dat maakt het er allemaal niet gemakkelijker op. We hebben echt bijzonder bange weken doorstaan.”

Gelukkig is het grootste gevaar ondertussen geweken. ”Ik ben blij dat mijn dochter bijna volledig hersteld is. Een wonder! Ze helpt ­ondertussen ook mee in de vastgoedzaak van haar man Nico. Ze doen dat goed samen, een mooie uitdaging.” (br.hln)


» Reageer (0)
12-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom raak je altijd geconstipeerd op vakantie (en dit kan je eraan doen)

Daarom raak je altijd geconstipeerd op vakantie (en dit kan je eraan doen)

https://images3.persgroep.net/rcs/seN0MlwFUh5TULXPXdfK-R1wf04/diocontent/129953293/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Lukt het jou ook nooit om de eerste dagen naar het toilet te gaan op reis? Wij vroegen onze maag-darmspecialist hoe dat komt en vooral: hoe je ervan verlost raakt.

“Er zijn omstandigheden waarin iedereen geconstipeerd raakt. Dat zijn vooral situaties waarin je verandert van omgeving, zoals op vakantie”, zo steekt Jan Tack, maag-darmspecialist in het Universitair Ziekenhuis van Leuven, van wal.

“Constipatie is dan een natuurlijke reactie van het lichaam omdat het in een minder vertrouwde omgeving terechtkomt. Je bent meer op je hoede zolang je niet zeker bent van je omgeving. Daardoor kan je de eerste dag waarschijnlijk niet naar het toilet gaan.”

De beste manier om het op te lossen is volgens Tack aan lichaamsbeweging doen en vezelrijke voeding eten. Weet dat je op vakantie geconstipeerd kan raken en panikeer niet meteen vanaf de eerste dag. “Blijf je lang geconstipeerd en heb je er vaak last van op vakantie? De meeste stoelgangverzachters die je zonder voorschrift kan halen bij de apotheek zijn meestal vrij onschuldig dus dan kan je de constipatie gerust zelf wat proberen op te lossen”, besluit hij.  (br.hln)


» Reageer (0)
09-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 tekenen dat je een crazy cat lady bent

15 tekenen dat je een crazy cat lady bent

https://images1.persgroep.net/rcs/Kua73hKUynKfWDLSKIgJlXK_qtA/diocontent/129802170/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Het is vandaag internationale kattendag, het moment waarop crazy cat ladies (en mannen natuurlijk) feest vieren. De befaamde crazy cat lady Elke Van Huffel schreef er zelfs een boek over dat op 18 oktober uitkomt, en wij mogen er exclusief een checklist uit delen waaruit je kan afleiden hoe hoog jouw crazy cat lady-niveau ligt.

1. Bij het thuiskomen van werk/school begin je meteen je hele dag te vertellen tegen je kat - en je vindt het overigens een bijzonder vruchtbaar gesprek.

2. Wanneer je deze diepzinnige conversaties voert, druk je je steevast in een bizar hoog babystemmetje uit.

3. Zonder kledingroller geraak je niet deftig je huis uit - hallo wandelende haarbal.

4. Eerste dates lopen abrupt ten einde wanneer je crush vertelt niet van katten te houden. Goodbye Satan!

5. Je hebt op zijn minst 1 kattentrui in je kast hangen en je vrienden komen elke verjaardag wel op de proppen met een kattengerelateerd cadeau.

6. Wanneer je kat in je schoot naar dromenland is vertrokken, blijf je roerloos in de zetel liggen. Volle blaas of niet.

7. Je droomt stiekem van een kattattoo, of je hebt er zelfs al één.

8. Op een feestje duurt het maximum een kwartier vooraleer je - ongevraagd - foto’s van je kat tevoorschijn tovert. “Kijk hoe schattig!!”

9. Je weet perfect hoe kattenhaar smaakt, aangezien je het elke dag in je mond krijgt door alle uitgebreide knuffelsessies.

10. Vrienden komen altijd naar jou voor kattenadvies. Tijdens de afgelopen hittegolf had jij een noodplan klaar op maat van elke kat.

11. Er is geen kattenmeme die je niet kent - Keyboard Cat, anyone?

12. Je hebt een eigen Instagram-account gemaakt voor je kat en droomt stiekem van grote influencerdeals. Wat Grumpy Cat kan, kan jouw kat ook. En beter.

13. Je vertrekt steevast met een kanjer van een schuldgevoel op reis omdat je je hartendief eigenlijk niet zo lang alleen wil laten. Die laatste blik voor je de deur achter je dicht trekt: hartverscheurend.

14. Je hebt The Lion King al 37 keer gezien en houdt het nog steeds niet droog. Je hebt je kat al vaak als vervang-Simba in de lucht gestoken op de tonen van ‘The Circle of Life’.

15. Onder het motto “eentje is geentje”, heb je al een hele waslijst aan mogelijke kattennamen in je hoofd, want je denkt al maanden aan gezinsuitbreiding. Wordt het Coco, Felix of toch Mufasa?

Het Crazy Cat Lady-boek - 101 weetjes. tips en activiteiten voor jou en jouw kat(ten) - is te koop vanaf 18 oktober. Wie niet kan wachten, kan het boek wel al online reserveren via bol.com. Meer info: vanhalewyck.be. (br.hln)


» Reageer (0)
08-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 trucs om fotogenieker op je vakantiekiekjes te staan

7 trucs om fotogenieker op je vakantiekiekjes te staan

https://images3.persgroep.net/rcs/VhAReW1REea6vPGA-Y8fqTVcoj0/diocontent/129706854/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Het is zeker géén must om als een of ander model op al je foto’s te staan. Even voor de duidelijkheid: dat willen we dus niet zeggen. Maar met de komst van smartphones en selfies is het fijn als we ons van onze meest flatterende kant kunnen laten zien, zonder dubbele kin of duidelijke grote poriën. Wij hebben alvast enkele tips & tricks verzameld.

1. Toon je van je ‘schoonste’ kant

Iedereen heeft een zogezegde goede kant, en bij de meeste mensen is dat de linkerkant van het gezicht. Dat beweert toch modefotograaf Garance Doré én wetenschappers van de Amerikaanse Wake Forest University. Dus kijk eens in de spiegel en controleer welke hoek van je snoet jij het mooiste vindt.

2. Neen, “cheese” moet je echt niet zeggen

Wie ooit op het idee is gekomen om “cheese” te zeggen als er een fotograaf voor je neus staat, weten we niet, maar waar zat ie met z’n gedachten? Echt mooi is dat niet, die brede, fake glimlach. Een betere optie is blijkbaar “thursday”. Dit zou je gezicht helpen relaxen én hierdoor staan je lippen een beetje uit elkaar. 

3. Kijk niet naar het vogeltje

Je kent het wel: ’s avonds tijdens een avondje uit wil je die memorabele momenten nog vastleggen op de gevoelige plaat, en zit er niets anders op dan een flits te gebruiken. Af en toe kan het dan zijn dat je ogen rood oplichten, omdat je pupillen vernauwen door het plotse licht. Om dat te vermijden, kijk je best eerst naar een ander licht vooraleer je een kiekje maakt - dan is die vernauwing gepasseerd. 

4. Plaats je tong achter je tanden

Voor een natuurlijke glimlach duw je best je tong tegen je tanden. Dit helpt trouwens ook om een dubbele kin te vermijden: win-win! Luidop lachen - hoe onnozel het ook is - eindigt ook vaak in een oprechte bulderlach. 

5. Probeer te relaxen

Iemand uit je omgeving heeft besloten om een foto te maken. Wat volgt? Pijn aan de kaakspieren van het vals glimlachen én vijf minuten stress dat je er niet mooi op staat. Uiteraard treedt dan de self fulfilling prophecy in gang en is het inderdaad géén kiekje om over naar huis te schrijven. 

Op zich is het helemaal geen probleem dat je niet graag poseert, maar als je ondanks de zenuwen toch een knappe foto wil, kan je altijd je ogen sluiten tot net voor het moment dat de fotograaf zijn knopje indrukt. Het enige wat je dan moet doen, is je ogen openen en zo spontaan mogelijk proberen te glimlachen. 

6. Zit je neer? Lang leve het vogelperspectief

Als je neerzit, kan de fotograaf best rechtstaan. Omhoog kijken naar de camera geeft dan het beste resultaat. 

Ook als je rechtstaat is het belangrijk om de juiste hoek te vinden. Welk perspectief laat je troeven uitkomen of laat je benen ietwat langer lijken? Probeer het zelf eens uit!

7. Hef je gezicht een beetje op

Als we één ding onthouden van onze pasfoto, is het wel dit: recht in de camera kijken geeft nooit, jamais, het beste resultaat. Wat veel beter werkt én je jukbeenderen (zelfs de goed verstopte) laat uitkomen, is je kin een beetje heffen en omhoog kijken. Ook dan is het de bedoeling dat de fotograaf een foto maakt vanuit vogelperspectief.  (br.hln)


» Reageer (0)
07-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brits magazine Tatler lovend over Antwerps transgendermodel

Brits magazine Tatler lovend over Antwerps transgendermodel

https://images0.persgroep.net/rcs/MPzEVg6afnDSm5cIXTIA1FvZoQg/diocontent/129733775/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Begin dit jaar sierde Maxim Magnus (20) nog de cover van het modenummer van NINA, nu wordt ze door het Britse magazine Tatler de hemel in geprezen. De Antwerpse schone is één van de zestien millennials die het blad uitkoos als ‘nieuwelingen die hun generatie definiëren’ voor hun prestigieus septembernummer.

“Ik kies ervoor om open te zijn over het feit dat ik transgender ben omdat ik dus een rolmodel wil zijn. Ikzelf heb nooit zo’n voorbeeld gehad. Er was niemand naar wie ik kon opkijken, ik kon geen persoon volgen die er openlijk over praatte. Ik vind het belangrijk om dat wél te doen,” vertelde Maxim Magnus aan NINA in februari.

Toch vindt ze tegelijkertijd dat het feit dat ze een geslachtsoperatie onderging niet elke keer benoemd moet worden, “because it doesn’t define me”. “Ik vind dat je op gender geen label moet plakken, ik vind dat je nérgens een label op moet kleven trouwens. Die onuitgesproken diversiteit is net zo belangrijk. De modewereld is daarin op goeie weg, naar mijn gevoel.” De 20-jarige uit Antwerpen woont momenteel in London en studeert modecommunicatie. Daarnaast doet ze ook modellenwerk. Zo was ze onder andere al te zien in campagnes van Nike en Gucci.

Tatler

“Om een stem en macht te hebben, hoef je anno 2018 niet meer van een rijke of bekende familie af te stammen,” schrijft het Britse magazine Tatler over hun nieuwe reeks waarin Magnus te zien is. “Je hebt enkel authenticiteit, creativiteit  en talent nodig. En sociale media.” (br.hln)


» Reageer (0)
05-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rugzak van 65 kilo, tocht van 500 kilometer: Belg (41) steekt als eerste mens ooit zonder begeleiding Tasmanië over

Rugzak van 65 kilo, tocht van 500 kilometer: Belg (41) steekt als eerste mens ooit zonder begeleiding Tasmanië over

https://images4.persgroep.net/rcs/YhhRD96zyZcpksiw7DWlyJCOEeU/diocontent/129593447/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De Belgische avonturier Louis-Philippe Loncke, in 2016 nog verkozen tot ‘European Adventurer of the Year’, is toe aan een nieuw huzarenstukje. De man wil als eerste mens ooit te voet Tasmanië oversteken in de winter, zonder begeleiding. Deze ochtend is hij “zijn moeilijkste avontuur ooit” gestart.

Loncke stak eerder al als eerste mens zonder begeleiding Death Valley in de Verenigde Staten over en leverde die prestatie opnieuw in de Australische Simpsonwoestijn én de grootste zoutvlakte ter wereld in Bolivia, de Salar de Uyuni. Al is het zijn tocht door Tasmanië die “de moeilijkste ooit” wordt, gaf hij enkele dagen voor zijn vertrek vanuit Launceston (Australië) te kennen. Deze  ochtend is hij zijn avontuur dan echt gestart.

Het is intussen al de zestiende expeditie voor de 41-jarige Loncke, die in februari 2016 nog ‘Europese avonturier van het jaar’ werd. Een keer eerder al trok hij door Tasmanië, het Australische eiland ten zuidoosten van het vasteland, in de zomer van 2006 en 2007. Toen wandelde hij 49 dagen onbegeleid door de bergen in de wildernis. Maar na bijna twaalf jaar mag het dus ambitieuzer: hij wil als eerste mens zonder hulp én in de winter het eiland te voet doorkruisen, van Penguin aan de noordkust tot South East Cape, het meest zuidelijke punt. Twee jaar lang stippelde hij de route van in totaal ruim 500 kilometer uit. De tocht hoopt hij in ongeveer veertig dagen af te leggen. In die periode zal Loncke niet worden bevoorraad. Hij nam al zijn voedsel en materiaal dat nodig is, mee. Zijn rugzak woog bij de start ongeveer 65 kilo.

Hevige sneeuw en regen

“Ik weet dat ik zal lijden op deze expeditie en het is zeker en vast al het moeilijkste dat ik ooit gepland heb”, zegt Loncke. De avonturier wacht inderdaad een zware taak, door de koude temperaturen en het moeilijke terrein in Tasmanië, met dichte begroeiing en hevige sneeuw- en regenval. “De kans dat ik South Cape bereik is erg klein, maar avontuur draait om risico’s nemen. Als het gemakkelijk zou zijn, zou iemand anders het al eerder hebben gedaan. Er zijn veel gevaren in Tasmanië, maar ik ga zo ver ik kan.”

Een van de manieren waarmee Loncke zich voorbereidde op de tocht, is door 10 kilo bij te komen. “Door nat te zijn en het koud te hebben, zal ik veel calorieën verbranden”, zegt hij. “Ik kan niet genoeg voedsel dragen om calorieën binnen te spelen, dus de calorieën als vet op mijn lichaam meedragen is de beste strategie.” De avonturier verwacht 10 tot 20 kilo aan lichaamsgewicht te verliezen gedurende de expeditie.

Opblaasbare boot

Loncke zal trouwens niet uitsluitend wandelen, hij legt ook een deel van het traject af met een packraft, een kleine en draagbare opblaasbare boot. Die zal hij gebruiken om grote meren over te varen en een stuk van de Gorden River af te leggen. Die rivier is volgens de Belg ook meteen het gevaarlijkste stuk, door de vele stroomversnellingen en rotsen en boomstammen in het water.

Tijdens zijn tocht zal Loncke ook voor de derde keer deelnemen aan een wetenschappelijk onderzoek van de universiteit van Parijs, waarvan het doel is te bepalen wat de impact is van factoren als koude, eenzaamheid, honger, dehydratie en slaaptekort op het cognitieve vermogen. Daarvoor voert hij om de drie dagen een reeks tests uit die 45 minuten in beslag nemen. (br.hln)


» Reageer (0)
02-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Help dorstige dieren tijdens droogte: “Plaats schaaltje water in de tuin”

Help dorstige dieren tijdens droogte: “Plaats schaaltje water in de tuin”

https://images3.persgroep.net/rcs/VyL5XO5nsSm5-V0a8kDExy8ANn0/diocontent/112541024/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Natuurpunt vraagt mensen om een klein, plat schaaltje water klaar te zetten in de tuin. Dat moet dieren helpen om water te vinden tijdens de huidige droogte. “Heel wat zoogdieren en vogels die normaal hun dorst laven in poelen, hebben het in deze droge periode moeilijk om aan water te geraken”, zegt Hendrik Moeremans van Natuurpunt.

De hittegolf brengt vele dieren in de knel. “De planten waarmee insecten en vlinders zich voeden, zijn verdroogd”, vervolgt Moeremans. “Deze dieren raken moeilijk hun eitjes kwijt en de gevolgen zullen we allicht volgend jaar merken. Terwijl er dit jaar uitzonderlijk veel vlinders waren, zullen dat er volgend jaar uitzonderlijk weinig zijn”. Volgend weekend organiseert Natuurpunt overigens voor de twaalfde keer een Vlindertelweekend.

Ook zoogdieren en vogels raken in de problemen door de aanhoudende droogte. “Belangrijk probleem voor zoogdieren en vogels is het gebrek aan water in natuurlijke poelen”, zegt Moeremans. “Die dieren wagen zich dan vaak in vijvers en zwembaden, maar raken daar niet meer uit weg. Dat geldt onder meer voor egels, eekhoorns en muisachtigen.” Vandaar de vraag van Natuurpunt om een schaaltje met water in de tuin te plaatsen voor dorstige dieren. Het best is dat een klein, plat schaaltje zonder hoge randen. 

Tot slot wordt nog eens gevraagd om goed op te letten voor het huidige brandgevaar in veel natuurgebieden. Dus geen brandende sigaretten weggooien, of glas achterlaten dat met de felle zon via zelfontbranding kan zorgen, benadrukt de organisatie.(br.hln)


» Reageer (0)
01-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7-jarig meisje met beenprotheses maakt het als model

7-jarig meisje met beenprotheses maakt het als model

https://images0.persgroep.net/rcs/zHXiskkAny_XIViT8YIZjU8026A/diocontent/129471004/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Daisy-May Demetre heeft een grote modecampagne beet voor de Britse keten River Island. En daar stopt het niet voor het 7-jarige meisje dat haar twee benen moest laten amputeren toen ze 18 maanden oud was. Ze liep ook al op de catwalk tijdens London Fashion Week en ze inspireert haar duizenden volgers dagelijks op Instagram dat je je niet moet laten tegenhouden door je handicap.

Vlak na haar geboorte werd er bij het jonge Britse meisje fibulaire hemimelia vastgesteld. Een aandoening waarbij een deel of het geheel van de fibula, een bot in het onderbeen, ontbreekt. De oorzaak van de aandoening is voorlopig onbekend, al zijn er wel verschillende behandelingen mogelijk afhankelijk van de ernst van de afwijking. Denk aan speciale steunschoenen of een operatie waarbij de ledematen verlengd worden. Bij Daisy-May was het helaas meteen duidelijk dat ze nooit op haar eigen benen zou kunnen wandelen, daarom besloten haar ouders om ze te amputeren tot onder de knie.

Het meisje heeft nu twee prothesesets: eentje die lijkt op wat Paralympics dragen om te sporten, en een ander paar om te dragen naar school. Net als alle kinderen heeft ze geleerd om te wandelen, lopen en zelfs fietsen en dat doet ze met evenveel zelfvertrouwen als haar leeftijdsgenootjes zonder beperking.

Omdat ze er maar over bezig bleef, schreef haar vader haar een tijdje geleden in bij het modellenbureau Zebedee Management, dat zich specialiseert in modellen met een beperking. Zo mocht al snel een paar shoots doen voor Britse merken, liep zelfs al mee op de catwalk tijdens London Fashion Week en mag daar nu een grote campagne voor keten River Island aan toevoegen. (br.hln)


» Reageer (0)
31-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappers tasten in het duister over dramatische terugval grootste kolonie koningspinguïns ter wereld

Wetenschappers tasten in het duister over dramatische terugval grootste kolonie koningspinguïns ter wereld

https://images2.persgroep.net/rcs/zYmBAS872y6yg0qMMHjyAuqcqeE/diocontent/129177541/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Het Franse onbewoonde eiland Île aux Cochons in de Indische Oceaan kende ooit de grootste kolonie van koningspinguïns. Maar wetenschappers hebben een opmerkelijke ontdekking gedaan. De kolonie van de op een na grootste pinguïnsoort is de afgelopen 35 jaar met bijna 90 procent geslonken. Het eiland, dat hoort bij de Crozeteilanden tussen Antarctica en Afrika, stond in de jaren 80 bekend als belangrijke broedplaats van de koningspinguïn. Het was de op een na grootste pinguïnkolonie in de wereld.
Maar sindsdien is het aantal van ruim twee miljoen koningspinguïns (met 500.000 paren die broeden) geslonken tot 200.000 (met 60.000 paren die broeden). Het aantal paren is met bijna 90 procent afgenomen.

Onverwacht

“Die afname is volledig onverwacht en overduidelijk. In de kolonie op het eiland leefde ooit een derde van alle koningspinguïns op de wereld”, zegt onderzoeksleider Henri Weimerskirch, ecoloog bij het  Centre for Biological Studies in het Franse Chize.

Volgens de wetenschappers is vooralsnog geen plausibele verklaring te geven voor zo’n ongekende daling van de pinguïnpopulatie. Vermoedelijk speelt klimaatverandering een rol, in combinatie met een afname van voedsel.

De onderzoekers hopen snel weer eens voet op het eiland te zetten, de laatste keer was in 1982. Ook toen was Weimerskirch erbij. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achter glas verbrand je niet en 9 andere feiten en fabels over zonnen

Achter glas verbrand je niet en 9 andere feiten en fabels over zonnen

https://images2.persgroep.net/rcs/A0ovr9xtyuxwwf2W-yb69QmZ9bM/diocontent/129422317/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Sommigen smeren ijverig met zonnebrandcrème en verbranden toch, anderen lijken er niet om te malen al krijgt hun huid een lichtrood kleurtje. Wanneer verbrand je nu eigenlijk en is dat werkelijk ongezond? We zochten het uit en lijsten tien feiten en fabels op in verband met zonnen. 

1. Met zonnebrandcrème ben ik volledig beschermd tegen de schadelijke stralen van de zon

Fabel: Ultraviolet (uv)-stralen zijn onder geen beding goed voor de huid en een belangrijke oorzaak van huidkanker. De uv-stralen kunnen in drie categorieën worden onderverdeeld: uv a, b en c. De b (‘Burning’)-stralen van de zon zijn verantwoordelijk voor een verbrande of gebruinde huid. Zulke stralen beschadigen met andere woorden de buitenste laag van de huid.

Zonnebrandcrème bevat stoffen die de uvb-stralen moeten tegenhouden. Maar slechts enkele zonnebrandcrèmes bevatten een stof die de uva (‘Aging’)-straling tegenhoudt. Toch is die minstens zo gevaarlijk als de b variant. De a-straling dringt namelijk dieper door en beschadigt meerdere huidlagen. Bovendien is de a-straling verantwoordelijk voor rimpels, huidvlekjes en melanomen, de meest agressieve vorm van kanker. Wanneer een zonnebrandcrème ook tegen de uv a-stralen beschermt, staat dat duidelijk op de verpakking.

De laatste categorie, c-straling, wordt tegengehouden door de ozonlaag en bereikt de aarde en onze huid gelukkig niet. Dat zou bijzonder gevaarlijk zijn voor onze huid en ogen.

2. Het moet zonnig zijn om huidschade op te lopen

Fabel: Al zie je ze niet altijd, de zon is er steeds. Dat betekent dat uv-stralen zelfs op bewolkte en regenachtige dagen onze huid bereiken. Daarom is het aangeraden om jezelf zelfs op winterdagen te beschermen met een lage SPF-factor. Verschillende dagcrèmes bevatten vaak al een uv-filter.

3. Achter glas kan je niet verbranden

Fabel: Uvb-stralen van de zon worden door glas tegengehouden. Maar de schadelijke uva-stralen die we hierboven omschreven, dringen voor vijftig procent doorheen het glas en bereiken op die manier onze huid. Dat betekent dat je geen bruin tintje krijgt na een dag achter het glas, maar de schadelijke gevolgen treden wel op. En vaak beschermen mensen zichzelf niet wanneer ze binnen zitten. Als je met de auto rijdt of op kantoor zit, kan je jezelf maar beter insmeren (met een zonnebrandcrème die je beschermt tegen de schadelijke uva-straling weliswaar).

4. Je moet je meermaals per dag insmeren

Feit: Dermatologen raden aan om jezelf elke twee uur volledig in te smeren. Denk er ook zeker aan dat het tot dertig minuten duurt voordat de beschermende stoffen in de zonnebrandcrème in werking treden. Daarom smeer je best voordat je naar buiten gaat. Als je dat doet zoals het moet, zou jouw tube zonnebrandcrème na een week zonnen volledig leeg moeten zijn. 

Bij jonge kinderen mag er daarbij nog een tikkeltje meer gesmeerd worden. Wanneer zij verbranden is de kans op permanente schade nog groter dan bij volwassenen. 

5. Hoe hoger de factor (SPF), hoe minder snel je bruint

Fabel: Hoe bruin je wordt, ligt niet aan de zonnebrandcrème waarmee je jezelf beschermt. Het huidtype is erfelijk bepaald. Een lagere factor kan er dus niet voor zorgen dat je plots bruiner wordt, een SPF-factor 10 of 20 zorgt er met dit weer enkel voor dat je verbrandt. Met een hogere factor (+50) bruin je geleidelijk aan waardoor je een meer egale kleur krijgt die ook langer blijft. 

Bovendien moet je iets minder vaak smeren. Met een SPF-factor 20 moet je dubbel zo vaak smeren als met een factor 40. Hoe dikwijls dat dan exact is, ligt aan je huidtype. Wanneer je bijvoorbeeld na vijf minuten verbrandt, kan je met een factor 20 ongeveer 100 minuten (5x20) in de zon liggen zonder rood te worden. 

6. In het zwembad verbrand je sneller

Feit: Uv-stralen dringen vrij makkelijk doorheen helder water en bereiken je huid zonder problemen. Vervolgens weerkaatst het water de stralen waardoor je extra veel zon vangt. Daarnaast spoelt het water de zonnebrandcrème gedeeltelijk van de huid tijdens het zwemmen. Zelfs wanneer je een waterproof exemplaar gebruikt. Dat vergroot het risico op verbranden.

7. Zonnen onder de zonnebank is minder schadelijk dan zonnen in de zon

Fabel: We beschreven hierboven alvast dat de zon drie soorten stralen uitzendt waarvan er twee de aarde bereiken. De meest schadelijke variant is de uva-straling. En dat is net de soort die voornamelijk door de zonnebank wordt uitgestraald. Bovendien wordt je huid door de uvb-stralen van de zon wat dikker waardoor ze ook beter beschermd is tegen de zon. Wanneer je bruint onder de zonnebank, blijft dat verdedigingsmechanisme achterwege. Regelmatig zonnen onder de zonnebank zou de kans op een melanoom zelfs met twintig procent vergroten.

8. Eenmaal bruin moet je jezelf niet meer insmeren

Fabel: Wanneer je bruin bent, zal je minder snel verbranden. Daarom zullen blonde personen met een bleke huid zich altijd zeer goed moeten insmeren, terwijl bruinere types zelden verbranden. Toch blijft de zon schadelijk, zelfs als je niet snel verbrandt. 

9. Zonnebrandcrème kan je maar een jaar gebruiken

Feit: Enkel wanneer de zonnebrandcrème nog ongeopend in een kast staat, kan je die het jaar na aankoop gebruiken. De geopende exemplaren blijven jammer genoeg maar één jaar goed. De formule waaruit de crèmes bestaan, is niet zo stabiel waardoor de stoffen hun beschermende functie vrij snel verliezen.

10. Een keertje verbranden is niet zo erg, je huid herstelt zich snel

Fabel: Wanneer je huid verbrandt, zijn de onderliggende huidcellen definitief beschadigd. Het worden kleine littekentjes die zich na het verbranden kwaadaardig kunnen ontwikkelen. Voorkomen is beter dan genezen, dus smeer je goed in als je leven je lief is.  (br.hln)


» Reageer (0)
30-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ralph Lauren doet mohair in de ban

Ralph Lauren doet mohair in de ban

https://images1.persgroep.net/rcs/ZvJWLsxCKKCtRARdwuPDydLnTnU/diocontent/75715457/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Na zo’n 300 merken en winkelketens, waaronder H&M, Zara, Gap en Diane von Furstenberg, stopt nu ook Ralph Lauren met de verkoop van mohair. 

De ontwerper werd onder druk gezet door een dierenrechtenorganisatie en besloot mohair niet langer te gebruiken in zijn producten, dat schrijft The New York Post. 

the People for the Ethical Treatment of Animals, zorgde er in het verleden al voor dat verschillende merken en designers niet meer met mohair, wat van angora geiten komt, zouden werken. Ze brachten in mei een rapport uit dat de dieren uit Zuid-Afrika mishandeld werden.

“Omdat er geen goede dierenwelzijn standaard bestaat voor de dieren waarvan mohair komt, nemen we het niet langer op in ons productieproces,” stelt een woordvoerder van Ralph Lauren in een mededeling.  (br.hln)


» Reageer (0)
28-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tina Turner beleeft haar verdrietigste moment als moeder

Tina Turner beleeft haar verdrietigste moment als moeder

https://images2.persgroep.net/rcs/TEmZVpFbHIVUNRgow3RQVcz0Kzo/diocontent/129181684/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Tina Turner (78) heeft een intiem moment uit haar privéleven met de wereld gedeeld. De in Zwitserland wonende zangeres maakte via Twitter bekend dat ze vorige week de as heeft uitgestrooid van haar oudste zoon Craig, die begin deze maand overleed. “Mijn verdrietigste moment als moeder”, aldus de superster. 

Op de foto die Tina Turner op sociale media plaatste, is te zien hoe ze vanaf een schip voor de kust van Californië, samen met haar man Erwin Bach en andere familieleden, een rode roos werpt naar de plek in het water waar de as van Craig (59) werd verstrooid. ”Hij zal altijd mijn kindje zijn”, schreef Turner bij het bericht. “Dit is het laatste afscheid.”

Haar oudste zoon - vastgoedondernemer in Beverly Hills - werd op 3 juli dood aangetroffen in zijn woning bij Los Angeles. Hulpdiensten arriveerden die dag kort na het middaguur bij zijn huis. Craig was niet meer te redden en werd ter plaatse doodverklaard. Hij bleek zichzelf van het leven te hebben beroofd.

Tina Turner beviel op haar achttiende van Craig. Zijn biologische vader is Raymond Earl Hill (1933-1996) , een saxofonist die destijds met haar toenmalige echtgenoot Ike Turner (1931-2007) optrad. Toen Tina in 1962 met Ike trouwde, adopteerde hij Craig. Tina en Ike Turner gingen in 1978 na een turbulent huwelijk dat 16 jaar duurde uit elkaar. Het is algemeen bekend dat Ike Tina regelmatig mishandelde. Samen met Ike kreeg Tina nog een zoon: de inmiddels 57-jarige Ronnie Turner. Hij is gitarist.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be. (br.hln)


» Reageer (0)
27-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 keer eten dat je een stralende huid geeft

6 keer eten dat je een stralende huid geeft

https://images4.persgroep.net/rcs/G6YAx4_YhJurqJd28TOeZ5MwvCI/diocontent/129059653/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Opstaan, wat water in je gezicht pletsen en aan je dag beginnen. Het is een droom van veel vrouwen. Een perzikhuid is ons niet allemaal gegund. Maar er zijn meer manieren om aan een goede huid te komen dan een heleboel crèmes op je snoet te smeren. 

“We kunnen niets veranderen aan ons DNA of acne volledig wegwerken, maar we kunnen wel voeding eten dat hand in hand gaat met een mooie huid,” vertelt Kimberly Snyder, nutritionist, aan lifestylewebsite Well + Good. Dus ja, het klopt: je bent écht wat je eet. Snyder deelt zes voedingsmiddelen die ervoor kunnen zorgen dat je huid er beter uitziet en gezonder wordt. 

Komkommer

Komkommer is een wondermiddeltje uit de natuur. De hydraterende structuur van de groente zorgt voor een jongere, gezondere en zachtere huid. Komkommer zit boordevol vitamine B en C en bevat ook zink, ijzer, calcium en magnesium. Daarnaast werkt het ook verkoelend, dé reden waarom we het op onze ogen leggen bij een DIY gezichtsbehandeling. 

Kale of boerenkool

Een groene en super gezonde bron van vitamine A, C en E. Deze vitamines werken verjongend en stimuleren celgroei. Daarnaast is de groente een bron van mineralen zoals magnesium en calcium, exact wat een gezonde huid nodig heeft. 

Papaya

Papaya heeft zijn oranje kleur te danken aan het pigment bètacaroteen, wat een hoge hoeveelheid aan vitamine A bezit. Dit zorgt voor een goede reparatie van de huid. Wanneer je deze vrucht eet, gaat het je spijsvertering bevorderen en je huid proper houden. 

Pompoenzaad

Een handvol pompoenzaad is hetzelfde als een pilletje vitamine B inslikken. Een essentieel ingrediënt voor sterk haar, mooie nagels en een glanzende huid. Ze zitten boordevol mineralen die ook voor minder acne kunnen zorgen. 

Chiazaad

Chiazaadjes voeden de huid en hoofdhuid. Ze bevatten antioxidanten die helpen tegen eventuele schade. Aan chiazaad wordt ook een bloedverdunnende en bloeddrukverlagende werking toegeschreven. Maak ze wel eerst nat voor je ze opeet of doe ze in pudding of smoothie. 

Citroen

Met citroen kan je op zo’n eenvoudige en lekkere manier veel smaak aan eten en drinken toevoegen. Het geeft je daarnaast ook een vitamine C boost en helpt collageen in je huid te onderhouden, een eiwit dat de structuur van de huid bepaalt. (br.hln)


» Reageer (0)
26-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je de bladen van een ventilator goed moet afkuisen

Waarom je de bladen van een ventilator goed moet afkuisen

https://images0.persgroep.net/rcs/oBxWDMtis308gNW43c-NSN2b5xA/diocontent/129050095/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Met de temperaturen van de laatste weken is in slaap vallen zonder ventilator voor sommigen haast onmogelijk. Maar dat frisse windje heeft ook enkele vervelende kantjes die je er moet bijnemen. Verkoudheden en allergieën kunnen de kop opsteken, en zo voorkom je ze. 

De meeste mensen zien een ventilator als waar godsgeschenk. Maar voor degenen die last hebben van allergieën of astma kunnen ze vervelende bijwerkingen met zich meebrengen. 

Volgens Sleep Advisor gaat een ventilator bij het verspreiden van lucht ook stof en allergiestoffen verdelen in de lucht die voor irritatie kunnen zorgen. De bladen van de ventilator kunnen allergiesymptomen verergeren omdat ze veel stof opvangen. Gelukkig is het effect minimaal volgens allergiespecialist Dr. Clifford Bassett. 

“Een plafondventilator kan luchtstromen creëren die helpen bij het circuleren van deeltjes in de binnenlucht, inclusief verontreinigende stoffen en sommige allergenen,” legt hij uit aan The Independent. 

Om deze problemen zo veel mogelijk te vermijden wordt aangeraden de bladen van je ventilator zo vaak mogelijk proper te maken.

Naast allergie- en astmareacties, kan je ook lastkrijgen van spierkrampen of droge huid bij het gebruiken van een ventilator. Een voedende huidcrème kan helpen bij droge huid. Maar stijve spieren zijn vaak onvermijdelijk.  (br.hln)


» Reageer (0)
25-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwe bessen zijn populairder dan ooit, maar zijn ze echt gezonder dan ander fruit?

Blauwe bessen zijn populairder dan ooit, maar zijn ze echt gezonder dan ander fruit?

https://images1.persgroep.net/rcs/JrinPjFq4VcBSQCWFK9f2XNTnPI/diocontent/128969157/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Volgens cijfers van het CBS (Het Centraal Bureau voor de Statistiek in Nederland) eten we sinds 2013 maar liefst 3,5 keer meer blauwe bessen. Geen wonder ook, er worden tal van gezondheidsvoordelen aan het blauwe fruit toegeschreven. Zijn de bessen ook echt zo gezond als we denken? 

Volgens cijfers van het CBS eten we sinds 2013 veel meer van het fruit: bijna 3,5 keer zoveel als we mogen afgaan op de verkopen bij de supermarkten waarvan het statistiekbureau gegevens ontvangt. Ze zijn de populairste soort klein fruit, waar ook frambozen en bramen toe behoren. Blauwe bessen staan, achter peren en appels, op de derde plaats in de lijst van de meest geteelde fruitsoorten in Nederland.

Niet gezonder

Dat blauwe bessen gezond zijn, daar bestaat geen twijfel over. De besjes bevatten een hoge dosis vitaminen (B11 en C, maar ook A, B1, B2 en B6) en mineralen (kalium en fosfor). Daarnaast bevatten ze natrium, calcium, ijzer, magnesium, koper en zink. En zoals alle fruit voedingsvezels.

Wel is er voorlopig geen wetenschappelijk bewijs dat blauwe bessen daadwerkelijk veel gezonder zijn dan ander fruit. De bes bevat bijvoorbeeld iets meer vitamine C dan een banaan, maar een banaan bevat dan weer meer eiwit en dat heb je ook nodig. Alleen nog maar blauwe bessen eten, is dus geen heel slim plan. Je wisselt best af, zodat je alle verschillende voedingstoffen binnenkrijgt. 

Instagramwaardig

Nog een reden waarom blauwe bessen het zo goed doen, is sociale media. “We maken elkaar jaloers met mooie foto’s”, zegt trendwatcher Lieke Lamb. “Je krijgt ook ideeën daardoor: dat je je taart ermee kunt versieren, je kunt je smoothie een mooie kleur geven. Als je blauwe bessen in je yoghurt doet met aardbeien en kiwi, dan heb je een regenboog in je ontbijt. Je wordt er vrolijk van. De verpakking helpt ook mee,” zegt Lamb. “Je hebt nu van die praktische bakjes met frambozen, bessen en bramen erin. Hapklare brokken. Dat scheelt ook.”

9,8 miljoen bessen

Een andere reden: ze zijn ruim beschikbaar. Nederlandse fruittelers hebben de afgelopen jaren ingespeeld op de toenemende vraag van de consument naar zacht, klein fruit. De Nederlandse teeltoppervlakte van dit klein fruit neemt van jaar tot jaar toe. In 2018 groeide deze oppervlakte naar 1930 hectare, een toename van 11 procent vergeleken met een jaar eerder. Het betreft hier alleen de oppervlakte klein fruit in open grond. Het areaal onder glas is in de berekeningen niet meegenomen. Naast de groei van de eigen kweek nam ook de import toe, aldus het CBS. In 2017 werd 9,8 miljoen kilo aan verse blauwe bessen ingevoerd, bijna drie keer zoveel als in 2013. 

Die ruime beschikbaarheid zorgde ook voor een andere aantrekkelijk eigenschap: een mooie prijs. De prijs steeg tussen 2013 en nu nauwelijks. “Ze zijn goedkoop”, zegt een Limburgse teler uit Nederland die al vanaf 1998 in de blauwe bessen zit. Hij ziet de lage prijs met lede ogen aan. “Je raakt ze aan de straatstenen niet kwijt, omdat ze in Nederland volle bak aan het plukken zijn. Je mag als teler blij zijn als je er 4 euro per kilo voor krijgt. Daarmee kunnen de supermarkten lekker stunten.” 

Dat de supermarkten ervan profiteren, kan trendwatcher Lamb alleen maar beamen. “Winkels profileren zich steeds meer met groenten en fruit. Ze geven boekjes, kaartjes, allemaal tips om je te helpen bij het verwerken van hun producten.” (br.hln)


 


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!