Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




01-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dalida - Paroles Paroles

Dalida - Paroles Paroles

Klik op de foto om haar te beluisteren







Dalida (Caïro, 17 januari 1933 - Parijs, 3 mei 1987) was een Egyptisch-Franse zangeres en actrice van Italiaanse afkomst. Ze werd geboren als Yolande Christina Gigliotti. Met meer dan 125 miljoen verkochte platen is ze een van Frankrijks meest succesvolle artiesten ooit.

In 1954 was Yolande Christina Gigliotti Miss Egypte, en op haar tweeëntwintigste vertrok ze naar Frankrijk voor een carrière als zangeres en actrice. Ze noemde zichzelf toen Dalila, naar de vrouw uit de Bijbel. In Parijs veranderde ze haar naam op aanraden van Eddie Barclay in Dalida. Ze brak door met een Italiaans getint repertoire, en cultiveerde haar 'exotische' uitstraling met een grote bos zwarte krullen en donker omrande ogen. Pas aan het einde van de jaren zestig nam ze haar typerende, blonde kapsel. Aan het begin van de jaren zeventig verdiepte ze haar repertoire door werk van Léo Ferré en Jacques Brel op te nemen.

Met "Gigi L'Amoroso", het gezongen verhaal van een Napolitaanse hartenbreker die na een mislukt avontuur in Hollywood terugkeert naar zijn geboortedorp, had ze haar grootste hit. Daarna besloot ze, op aanraden van haar broer Orlando, die tevens haar manager was, zich te richten op de opkomende disco. Met "J'Attendrai", een cover van een chanson uit de jaren dertig, had ze de eerste Franstalige discohit. Daarna volgde nog de disco-opvolger van "Gigi L'Amoroso", "Gigi in Paradisco" waarin Gigi na zijn dood in de hemel in het Engels zingt. Ook het nummer "Darla Dirladada" werd internationaal in 1970 een grote hit. Wereldwijd verkocht ze veel singles en albums, vooral in Frankrijk, Italië, België, Zwitserland, Duitsland, Egypte, Canada, het Midden-Oosten en Japan was ze razendpopulair.

In de jaren tachtig dwong een oogkwaal, die uit haar jeugd stamde, haar tot enkele operaties die weinig verbetering brachten. Ze zag steeds minder met haar linkeroog, en keek vaak scheel. Ook de relaties met mannen waren weinig gelukkig. Drie mannen met wie ze een al dan niet langdurige, doch erg innige relatie onderhield, pleegden zelfmoord.

Ze speelde nog in een film, genaamd "De Zesde Dag", waarvoor ze terugkeerde naar Egypte. Moe van alle problemen maakte ze in de nacht van 2 op 3 mei 1987 met behulp van pillen in Parijs een eind aan haar leven. Ze liet een briefje na met de woorden: « la vie m'est insupportable, pardonnez-moi ». Na haar dood werd Dalida een groot voorbeeld voor de nieuwe generatie zangeressen. Samen met Édith Piaf, wordt Dalida gezien als de meeste populaire en invloedrijke Franse zangeres uit de 20e eeuw.
Place Dalida (XVIIIe arrondissement).

Een aantal jaren na haar dood werd onder grote belangstelling de "Place Dalida" plechtig ingehuldigd te Parijs (XVIIIe arrondissement), dichtbij haar voormalige woonplaats in de wijk Montmartre. Op dit plein staat ook een borstbeeld van Dalida (bovenlichaam). In dezelfde wijk ligt Dalida ook begraven, namelijk op Cimetière de Montmartre, waar veel bekende personen liggen begraven.




» Reageer (0)
30-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Surfend schaap trotseert de golven

Surfend schaap trotseert de golven

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Al ooit een surfend schaap gezien? Waarschijnlijk niet. Dit schaap, Mildred, blijkt een uitstekend surfer te zijn en weet zelfs droog te blijven. Aanschouw zijn surftalenten door op de foto te klikken




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vooral veertigers kopen pikante lingerie

Vooral veertigers kopen pikante lingerie





Veertigers doen alles om hun seksleven te peperen. Niet alleen beleven ze meer seks dan ooit, ook sexy lingerie schuwt de modale, rijpere vrouw niet. Reden is het Toyboy-effect.


Gedaan met de vleeskleurige beha, de korsetten en de bomma-onderbroeken. Steeds meer oudere dames hullen zich in jarettels, korsetten, push-up beha's, strings en ander pikant ondergoed. Meer veertigers dan twintigers kopen de spullen, zo blijkt uit verkoopcijfers van de Britse warenhuisketen Debenhams.


Dat effect zal alleen maar toenemen, stellen Britse marketinglui. Veertigers profileren zich graag als de  nieuwe twintigers, waardoor ook de verkoop van sexy lingerie zal toenemen.
Hoe dat komt? Series als Sex and the City geven aan waar de rijpere vrouw nog toe in staat is. En ook de Cougar-trend waarbij oudere dames nog vallen op een groen blaadje, laat zich voelen. Bepaalde warenhuizen spelen gretig in op de trend en bieden zelfs speciale pikante lingerie aan voor vrouwen met een jongere partner. Voor dames die nog willen gezien worden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische vrouw riskeert sneller te sterven dan elders in Europa

Belgische vrouw riskeert sneller te sterven dan elders in Europa



60 vrouwen op 1.000 sterven in ons land nog voor ze de leeftijd van zestig jaar bereiken. Hiermee bengelt België onderaan de West-Europese mortaliteitslijst. Ons sterfterisico is hiermee vergelijkbaar met de voormalige Oostbloklanden, zo blijkt uit wetenschappelijke cijfers, verschenen in het medische tijdschrift The Lancet.

In vergelijking met andere West-Europese landen, is de kans groter dat Belgische vrouwen vroegtijdig sterven. Enkel Denemarken eindigde slechter, met 65 sterfgevallen op 1.000 duizend vrouwen. Cyprus scoorde het best, met slechts 37 sterfgevallen, gevolgd door Griekenland. De cijfers werden opgesteld door de onderzoekers aan de Universiteit van Washington. Waarom landen als België, Engeland of Denemarken het zo slecht doen, blijft maar de vraag.


Het gebrek of beperkte toegang tot levensreddende medicijnen en behandelingen, is volgens de onderzoekers een mogelijke verklaring. Ook zouden andere landen sneller zijn in het toepassen van verbeterde medische technieken.


Eerder onderzoek wees al uit dat de sterftecijfers in het kraambed opnieuw stijgen. De cijfers zouden op hetzelfde niveau liggen als twee decennia geleden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 op 10 draagt verkeerde beha-maat

8 op 10 draagt verkeerde beha-maat


http://img188.imageshack.us/img188/7828/bustehouder.jpg



Dertig procent van alle Europese vrouwen draagt een cup D.  8 op 10 dames lopen rond met een verkeerde maat. Eén en ander blijkt uit een Europees borstenonderzoek dat Hunkemöller liet uitvoeren.


Opvallendste resultaat: tachtig procent van alle dames draagt een verkeerde bh-maat. Blijkbaar beseffen onvoldoende vrouwen het belang van een passende, goedzittende beha. Niet alleen zit de kleding minder mooi , ook lichamelijk kunnen heel wat klachten ontstaan. Rugklachten en hangende borsten zijn maar enkele kwalijke gevolgen. Borsten dienen gemeten te worden, en liefst bij elke aankoop, enkel zo kan de juiste steun en pasvorm gegeven worden.


Wat de grootte betreft, neemt de Europese omvang toe. Na Engeland en Denemarken worden in Nederland de grootste boezems gemeten. Bij onze buren draagt ongeveer de helft van alle vrouwen een cup D of groter.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olievlek bereikt kust Louisiana en monding Mississippi

Olievlek bereikt kust Louisiana en monding Mississippi


http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/15/1/8/media_xl_3676268.jpg?20100430064424



De enorme olievlek die uit het uitgebrande olieplatform in de Golf van Mexico stroomt, heeft de kust van Louisiana en de monding van de Mississippi bereikt. Omdat het lek vijf keer groter was dan eerst gedacht, riskeert dit de grootste milieuramp aller tijden te worden, zelfs groter dan de ramp met de Exxon Valdez ruim 20 jaar geleden. De noodtoestand is afgekondigd in het gebied en Washington spreekt van een nationale ramp. Ook de staten Alabame en Florida zijn bedreigd de komende dagen. President Barack Obama heeft opgeroepen om alle mogelijke middelen in te zetten om de mega-olievlek te bestrijden en hij heeft gezworen dat eigenaar BP zal moeten afdokken voor de schade.


De streek waar de olievlek aan land gaat, is een erg fragiel natuurgebied met zeldzame watervogels. De autoriteiten proberen alles om de 'wetlands' van Louisiana te vrijwaren. Als de ruwe olie toeslaat in het complexe moerasgebied van kanaaltjes die enkel met de boot bereikbaar zijn, dan is de opruimoperatie sowieso niet te overzien. Naast de desastreuze gevolgen voor de natuurparken riskeert ook de visindustrie, jaarlijks goed voor miljarden dollars opbrengsten, zwaar getroffen te worden.


http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/6/9/14/media_l_3676259.jpg?20100430064329


Het Deepwater Horizon platform zonk vorige week donderdag, twee dagen na een krachtige explosie die 11 werknemers het leven kostte. Er zijn sindsdien al bijna zes miljoen liter ruwe olie in de Golf van Mexico gevloeid aan een snelheid van nu al zo'n 900.000 liter per dag.


"De kans is heel groot dat deze ramp op het gebied van impact op het milieu erger wordt dan de Exxon Valdez, want het ziet ernaar uit dat BP nog maanden nodig zal hebben om het lek te dichten", zegt John Hocevar van de Amerikaanse tak van Greenpeace. "Qua hoeveelheid gelekte olie zal de Exxon Valdez wellicht groter blijven, maar door het fragiele natuurgebied in de buurt, zullen de gevolgen voor de natuur groter zijn." In 1989 kwamen bij de ramp met de olietanker Exxon Valdez 41.639.529 liter olie in de Prince William Sound terecht.


http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/10/11/14/media_l_3676244.jpg?20100430064241


Omdat de Amerikaanse regering de ramp heeft uitgeroepen tot een nationale noodtoestand, kan federaal geld in de hulpoperatie gepompt worden. Obama heeft zelfs het leger bevolen te gaan helpen. De ramp is slecht nieuws voor het plan van Obama om juist nog meer olie te gaan oppompen in de Golf van Mexico. Dat project krijgt nu nog veel meer kritiek van milieu-organisaties. Tot overmaat van ramp wordt in de komende dagen ruig weer verwacht in het rampgebied, wat de verspreiding van de olievlek nog kan versnellen en de hulpoperatie bemoeilijken.


Wie gaat dat allemaal betalen? Er hangt BP een enorme schadeclaim boven het hoofd. Dat liet Obama al weten. Twee garnaalvissers hebben al een klacht ingediend voor nalatigheid tegen BP, Transocean, Cameron International en de verzekeraars Lloyds of London.


http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/4/9/1/media_xl_3676276.jpg?20100430064723




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw vindt 20.000 bijen op haar wasdraad

Vrouw vindt 20.000 bijen op haar wasdraad



In het Australische Victoria is een vrouw zich een hoedje geschrokken toen ze haar was wilde binnenhalen. Aan de wasdraad hing een zwerm van 20.000 bijen. De bijen waren afgekomen op de kleurrijke was.


De verschrikte vrouw belde in paniek bijenhouder Brian Gardiner die ter plaatse snelde, maar niet zonder eerst zijn fototoestel op te diepen. In de lente kan het volgens Gardiner gebeuren dat de bijenkorven overvol raken en de bijenkoningin noodgedwongen met enkele werksters elders onderdak moet zoeken. In dat geval zoeken de bijen tijdelijk een plek in de buurt op tot een nieuwe korf wordt gevonden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Norah Jones


 Norah Jones - Sunrise

Klik op de foto om haar te beluisteren







Norah Jones, volledige naam Geetali Norah Jones Shankar (New York City, 30 maart 1979), is een Amerikaanse jazz-zangeres.

Jones is een dochter van de Indiase sitarspeler Ravi Shankar en Sue Jones. Ze is een halfzuster van muzikante Anoushka Shankar, geboren uit het tweede huwelijk van haar vader Shankar. Jones bracht haar jeugd door bij haar moeder, die naar Dallas (Texas) verhuisde toen ze vier jaar oud was.

Jones is sterk beïnvloed door de muziek van (onder andere) Bill Evans en Billie Holiday. Ze beschouwt Willie Nelson als haar grote idool. Op vijfjarige leeftijd begon Jones met zingen in kerkkoren. Twee jaar later startte ze met pianolessen en speelde ze een tijdje saxofoon. Op haar vijftiende verhuisde Jones naar Dallas, waar ze zich inschreef op de Booker T. Washington High School voor drama en visuele kunsten. Op haar zestiende gaf ze haar eerste optreden in een plaatselijke coffeeshop, waarbij ze I’ll be seeing you zong. Ze vond zingen leuk, maar had het idee dat een pianostudie haar een vastere basis zou geven. Terwijl ze nog op school zat, won ze de Down Beat Student Music Awards (SMA) voor Best Jazz Vocalist en Best Original Composition in 1996. In 1997 behaalde ze nogmaals een SMA voor Best Jazz Vocalist.

Nadat Jones afstudeerde, vertrok ze naar de University of North Texas, waar ze zich toelegde op jazzpiano. Ze zong een tijd in een bandje genaamd Laszlo. Ze speelden vooral muziek die ze zelf beschrijft als ‘donkere jazzachtige rock’. In 1999 verhuisde ze naar New York waar ze regelmatig optrad met de funk-fusion groep Wax Poetic. Tussen baantjes als serveerster door ging Jones om met de plaatselijk songwriters. Ze kreeg daardoor inspiratie om haar eigen nummers te gaan schrijven. Uiteindelijk werd er een groep gevormd met songwriter Jess Harris, Lee Alexander als bassist en Dan Rieser als drummer. Jones zong en speelde piano. In oktober 2000 nam de groep een paar demo’s op voor ‘Blue Note Records’. Voor Jones was dit de gelegenheid om vocaal terug te keren naar haar jazzroots en opnieuw liedjes te schrijven. Het resultaat van de demo’s werd uitgebracht als EP onder de titel First sessions. In 2001 tekende Jones een contract bij Blue Note Records.

In mei 2001 begon Jones met het opnemen van haar album Come Away With Me. Ze deed hiervoor voorbereidend werk met producer Craig Street in de ‘Baersville Studio’ in Woodstock. In augustus 2001 gingen Norah en haar muzikanten weer de studio in, deze keer met producer Arif Mardin in de Sorcerer Sound-studio in Manhattan. Het album kwam uit in februari 2002. Jones was de grote winnaar tijdens de uitreiking van de Grammy's in 2003. Ze won in elke categorie waarin ze genomineerd was en ging zo met acht Grammy's naar huis. Haar debuutalbum werd beloond met bekroningen in de categorieën Beste Nieuwkomer, Beste Album, Beste Song (Don't know why), Beste Opname (Don't know why), Beste Gezongen Popalbum, Beste Zangeres, Beste Songwriting en Beste Productie. Tegen het einde van 2006 waren er wereldwijd 19 miljoen exemplaren van Come Away With Me over de toonbank gegaan.

In februari 2004 kwam Jones' tweede studio-album Feels Like Home uit. Binnen één week waren van het schijfje wereldwijd één miljoen exemplaren verkocht. Hoewel Come Away With Me beter verkocht dan Feels Like Home (vier miljoen stuks wereldwijd) zag het publiek Jones' tweede album toch als de succesvolle opvolger waar op gehoopt was. Met het album in haar bagage ging Jones op tournee, samen met haar eigen Handsome Band. Van de tour verschenen opnames op de dvd Live in 2004.

Sinds 2005 werkte Jones aan haar derde album, dat vanaf januari 2007 in de winkels lag onder de titel Not Too Late. Als eerste single hiervan verscheen het nummer Thinking About You.

Tevens in 2007 maakte Jones haar debuut als filmactrice met een hoofdrol in My Blueberry Nights. Ze was vijf jaar eerder te zien in Two Weeks Notice, maar dan als zichzelf.




» Reageer (0)
29-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vangheluwe misbruikte nog een tweede minderjarige

"Vangheluwe misbruikte nog een tweede minderjarige"





Roger Vangheluwe, de vorige week ontslagen bisschop van Brugge, heeft niet één, maar twee minderjarigen uit zijn onmiddellijke omgeving misbruikt. Dat meldt vtm op basis van "verschillende goede bronnen". Het parket van Brugge wil momenteel geen commentaar geven.
 
Vtm citeert een "vertrouwenspersoon van de familie" die bevestigt dat er sprake is van misbruik van een tweede minderjarige uit de directe omgeving van Vangheluwe. Ook dat misbruik zou jarenlang hebben geduurd. Het nieuws wordt door nog drie bronnen bevestigd, luidt het.
 
Het is niet duidelijk of Vangheluwe ook dit tweede misbruik bekend heeft, aldus nog vtm. Volgens Jean-Marie Berkvens van het parket wordt de zaak volop onderzocht en zal het parket op tijd en stond naar buiten komen met eventueel nieuws.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit kleine bloemetje kan duizenden levens redden

Dit kleine bloemetje kan duizenden levens redden

Opzienbarende ontdekking in strijd tegen kanker: medicatie tot miljoen keer doeltreffender


http://img59.imageshack.us/img59/8792/kanker.jpg


Een klein bloemetje zou jaarlijks het leven van duizenden leukemiepatiënten kunnen redden. Wetenschappers ontdekten dat pluimgipskruid geneesmiddelen tegen kanker tot één miljoen keer kan versterken.


Uit testen blijkt dat de moleculen van pluimgipskruid het membraan van dodelijke kankercellen afbreekt. Daardoor is het voor geneesmiddelen gemakkelijker om de kanker zelf aan te vallen. Specialisten van 'Leukaemia Busters' uit Southampton deden de ontdekking. Dr. David Flavell nam het initiatief toen zijn zoontje aan kanker stierf.


"Dit kan een revolutie betekenen voor de doeltreffendheid van geneesmiddelen en duizenden levens redden", zegt Flavell in The Sun. Hij gelooft dat het bloemetje ook kan werken bij andere kankers dan leukemie. De wetenschappers gaan hun ontdekking nu over een periode van drie tot vijf jaar uittesten, maar volgens experts ziet het er veelbelovend uit.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke bloem past bij jouw ma op moederdag?

Welke bloem past bij jouw ma op moederdag?





Moederdag komt eraan en dat zullen de bloemenwinkels geweten hebben. Het meest gegeven cadeau schijnen bloemen te zijn. Eender welke bloemekee kopen, is echter geen goed idee. Elk type mama verlangt een ander soort boeket. 

Mamatype
Het meest gegeven zijn gemengde boeketten. Naast de roos, doet ook de pioenroos, de gerbera en de hortensia het bijzonder goed. Floristen beweren dat elk moedertype een andere bloemenvoorkeur kent.
 

-Heb je een mama die van gezelligheid houdt, kies je voor ton-sur-ton kleuren.
-Romantische types houden van kleinere bloemen. Denk aan roosjes en trosanjers.
-Creatieve moeders kijken ook naar de verpakking. Mooie lintjes en zelfgemaakte tekstkaartjes mogen niet ontbreken.
-Moderne mama's willen strakke boeketten, liefst met grote bloemen.
-Klassiekere types zijn opgezet met statige, weelderige boeketten. Kies lichte kleuren en soorten als lelies, rozen en hortensia's.
-Natuurlijke types houden van typische seizoensbloemen. Favorieten zijn alliums en pioenrozen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 kind op 8 kampt met gehoorstoornissen

1 kind op 8 kampt met gehoorstoornissen


http://img339.imageshack.us/img339/6450/gehoorstoornissen.jpg


Een kind op acht tussen acht en veertien kampt met gehoorstoornissen. Ze hebben vooral problemen met de midden en de hoge tonen, blijkt uit een onderzoek in Duitsland. De oorzaak ligt voor de hand: kinderen worden te vaak blootgesteld aan te veel lawaai.

Probleem is dat het niet alleen bij gehoorschade blijft. Het te veel aan lawaai kan ook het volledige organisme van jonge kinderen te veel belasten, schrijft de Oostenrijkse krant Oe24. Hierdoor hebben veel kinderen ook concentratie- en slaapproblemen. Ook een te hoge bloeddruk en stress zijn het gevolg van een overdosis lawaai.

"Probleem is dat gehoorschade langzaam en zich haast onopgemerkt ontwikkelt bij kinderen", zegt Elisabeth Pott. "De echte en vaak onherstelbare schade wordt pas later duidelijk. Daarom moeten ouders hun kinderen beschermen tegen een overvloed aan lawaai. Ook lawaaierig speelgoed en luide muziekinstrumenten zijn niet goed voor jonge kinderen", luidt het. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleinste paard ter wereld weegt 2,7 kilogram

Kleinste paard ter wereld weegt 2,7 kilogram





Het kleinste paard ter wereld woog bij zijn geboorte vrijdag 2,7 kilo en mat 35,5 centimeter. Pintopony Einstein is volgens zijn Amerikaanse fokkers daarmee het kleinste paard ter wereld, meldden Amerikaanse media.

Einstein is een zeer klein uitgevallen paard en er is geen sprake van dwerggroei. ''Dit jochie is zoals alle paarden, hij is bijna een en al been'', aldus een van de eigenaren van het dier.






 Vooralsnog geldt Thumbelina volgens het Guinness Book of World records als kleinste paard op aarde met haar hoogte van 43,3 centimeter. Bij haar geboorte in 2000 woog ze ongeveer 3,6 kilo. Bij Thumbelina is wel sprake van dwerggroei. 








» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bono-One

Bono - One

Klik op de foto om hem te beluisteren






Paul David Hewson (Dublin, 10 mei 1960), beter bekend onder zijn artiestennaam Bono, is de zanger  van de Ierse rockgroep U2. Hij is getrouwd met Alison Stewart en heeft vier kinderen. Het gezin woont in Killiney Hill in Zuid-Dublin.


In de jaren 70 kreeg Hewson zijn bijnaam "Bono Vox", als variatie op "Bona Vox" dat "goede stem" betekent. Naar verluidt hebben zijn vrienden Gavin Friday (Fionan Hanvey) en Guggi (Derek Rowan) zich tot deze naam laten inspireren door "BonaVox Hearing Aids", een winkel in gehoorapparaten die zich bevindt aan de O'Connell Street in de Ierse stad Dublin. Na verloop van tijd liet hij "Vox" uit de naam vallen en bleef alleen "Bono" over. Voordat dit zijn definitieve bijnaam werd, had hij al bijnamen gehad als Steinvic von Huyseman, Huyseman, Houseman, Bon Murray en Bono Vox of O'Connell Street.
Binnen U2 begon Bono als gitarist. Hierin bleek hij niet erg goed te zijn, waardoor hij de zanger van de band werd.




» Reageer (0)
28-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kraanvogeltjes in Engeland geboren na heroïsche autorit

Kraanvogeltjes in Engeland geboren na heroïsche autorit



In Engeland zijn acht kraanvogeltjes geboren na een klein sprookje. Aangezien de vogels sinds 1600 niet meer voorkomen in het Verenigd Koninkrijk moesten hun eieren vanuit Duitsland worden overgevlogen, maar daar stak een IJslandse vulkaan een stokje voor.


Door een vliegverbod moesten de eieren per auto naar Engeland worden gebracht. De rit duurde 17 uren en amper enkele uren later kwamen de eieren uit. Een reservaat in Gloucestershire beschikt nu over acht kuikens. Het is de bedoeling dat de vogels in het wild zullen worden losgelaten. Tot dan zullen mensen verkleed als vogels hen leren hoe ze moeten overleven.


Later deze week zullen nog een paar eieren naar Engeland worden overgebracht, deze keer wel via de lucht. Nadien moeten ze naar de 'kraanschool', waar mensen hen verkleed als kraanvogels zullen leren hoe ze in het wild moeten overleven, zo meldt The Guardian. Amy King en Roland Digby zijn de ouders voor deze gelegenheid. Ze zullen hun kuikens leren zwemmen, sociaal contact leggen, voedsel verzamelen en zichzelf beschermen tegen roofdieren.


"Het was een privilege om deze iconische vogel terug te brengen naar Groot-Brittannië", zegt Nigel Jarrett, die zelf aanwezig was tijdens de stresserende autorit. "Ze zijn weer waar ze thuis horen, bijna als een vriend die we lang geleden verloren hadden."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanhopige hond zoekt z'n baasjes op Duitse autosnelweg

Wanhopige hond zoekt z'n baasjes op Duitse autosnelweg


http://img28.imageshack.us/img28/7862/schnauzer.jpg


De Duitse politie zit met de handen in het haar. Op de autosnelweg A7 bij Hildesheim, in de deelstaat Nedersaksen, duikt sinds het voorbije weekend regelmatig een hond op die wanhopig op zoek is naar zijn baasjes. De politie roept de automobilisten dan ook op om uiterst waakzaam te zijn. Dat zegt een woordvoerder van de politie dinsdag.

De hond, van het ras schnauzer, zoekt vertwijfeld naar zijn baasje, een 78-jarige man die zaterdag samen met zijn vrouw bij een ongeval op de A7 in Hildesheim zwaargewond raakte. Beide slachtoffers liggen in het ziekenhuis. Door de aanrijding werd de hond uit de wagen geslingerd en sindsdien doolt hij in de buurt rond.
 
Alle pogingen om de hond te vangen, zijn tot nog toe mislukt. En het dier blijft steeds terugkomen naar de plaats van het ongeval. Daarom maant de politie alle bestuurders die er passeren aan uiterst voorzichtig te zijn.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen op dieet zijn hard voor dikkerds

Vrouwen op dieet zijn hard voor dikkerds


http://img21.imageshack.us/img21/4963/bethdittob.jpg
Beth Ditto van Gossip draagt steeds korte, strakke jurkjes.



Afvallers vinden het niet mooi wanneer een vrouw met overgewicht strakke kledij draagt, velen van hen zouden dit zelfs ook niet dragen. Verder blijkt uit Nederlands onderzoek dat mensen met een laag of normaal gewicht veel minder hard oordelen over dikkerds.


Een enquête van GezondheidsNet.nl en Valtaf.nl toont aan dat 38 procent van de ondervraagden vindt dat volslanke vrouwen hun lichaam moeten bedekken met passende kledij. Vooral degenen die zelf wat kilo's willen kwijt spelen of zelf te dik zijn oordelen hard over hen. Slechts 13 procent van de mensen met een laag of ondergewicht is het daar mee eens. Vier op de tien vindt dat iedereen dat zelf moet beslissen, maar zou zelf geen strakke kledij dragen. Slechts minder dan een kwart vindt dat iedereen trots moeten zijn op zijn lichaam, ondanks zijn maten.


71 procent is niet dol op de zomer omdat ze zich dan erg bewust zijn van hun lichaam en zich dan lelijk voelen. Slechts een op de vier voelt zich goed in badmode, de rest schaamt zich in deze kledij voor zijn lichaam en heeft bang van blikken van anderen. De meeste ondervraagden verbergen op het strand het liefst hun buik.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paaldansen nu ook hip bij mannen

Paaldansen nu ook hip bij mannen

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Amerikaanse mannen ontdekken nu ook dat paaldansen goed voor je conditie en zelfvertrouwen is en dat ook zij deze fitnesshype kunnen beoefenen. In Amerika zijn er steeds meer heren die hun trucjes aan de paal maar al te graag showen.


Tavon Hargett is een 28-jarige man uit Washington die de rage startte met zelfgemaakte filmpjes van zijn paaldanskwaliteiten en deze op YouTube zette.  Zijn bijnaam in het milieu is 'Jungle Cat'. "Iemand zei me dat ik als een kat op de paal sprong en daarom is dit mijn alter ego." Hij bestelde online een paal en sloeg aan het experimenteren. "Ik ontdekte dat je erg atletisch en sterk moet zijn om er goed in te zijn, daarom was ik er meteen wild van. Ik ging op zoek naar lessen voor mannen, maar er was lang geen aanbod."


Jessalynn Medairy organiseert in haar fitnessclub voor ongewone danslessen ook cursussen paaldansen voor zowel vrouwen als mannen. Die focussen zich minder op sexy moves, het gaat echt om een work-out en conditietraining. Nu geeft Medairy in haar club les aan Hargett, die haar beste leerling is. Nog meer Amerikaanse fitnessclubs bieden paaldanslessen voor mannen aan het is er een echte trend aan het worden. Fitnesscoach Rania Jaziri: "Je draait en spint rond de paal, er is geen enkele reden waarom dit enkel voor vrouwen zou zijn." 



Wat de meeste mannen verbaast is dat ze er vaak erg goed in zijn, vaak kunnen ze het zelfs beter dan vrouwen. "Veel dames zijn jaloers omdat mannen vaak sterker zijn en dus meer trucjes kunnen doen", aldus instructeur Steve Shergold. "Er zijn nog grote verschillen tussen de geslachten. Bij heren draait het rond kracht en trucjes, bij vrouwen meer om finesse en vaardigheden. Dames moedigen elkaar meer aan, mannen hebben meer competitiedrang om het beter te doen dan de anderen." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaard misbruik priesters kan toch vervolgd worden

Verjaard misbruik priesters kan toch vervolgd worden


http://img191.imageshack.us/img191/8086/vangheluwe.jpg


Zelfs als de commissie in kwestie met oude klachten over pedofiele priesters naar de politie zou stappen, kan die toch tot handelen overgaan. Niet meteen tegen de daders maar ter bescherming van slachtoffers. Dat zegt Peter De Waele, chef van de cel pedofilie van de federale politie Brussel.


"Wij noteren elke aangifte, hoe oud ook", zegt De Waele. "De procureur kan beslissen om zelfs bij verjaring een onderzoek te starten om de huidige minderjarigen in de buurt van die pedofiele priester te beschermen."
 

Het moet bijzonder frustrerend zijn om dezer dagen chef te zijn van de cel pedofilie, die al jaren diepgaand onderzoek voert, mondjesmaat wegens de moeilijkheidsgraad resultaten boekt, en nu die lawine aan klachten aan het licht ziet komen die wegens verjaring niet onderzocht kunnen worden. De verjaringstermijn bedraagt tien jaar, vanaf de achttiende verjaardag van het slachtoffer. Terwijl het met name veertigers en vijftigers zijn die zich bij de commissie melden.
 

Toch zijn er manieren om vanuit politionele hoek enige daadkracht te tonen. Niet zozeer in eerste instantie tegen de dader maar ter bescherming van potentieel nieuwe slachtoffers. Als de commissie van Peter Adriaenssens bijvoorbeeld een zaak heeft van verschillende klachten tegen één bepaalde priester, verjaarde zaken, dan kan iedereen toch zijn verantwoordelijkheid nemen. "Stel dat we weten dat die persoon nog steeds met jongeren werkt bijvoorbeeld, dan is het een precaire zaak", aldus De Waele.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe verkiezingen kosten zo'n 10 miljoen euro

"Nieuwe verkiezingen kosten zo'n 10 miljoen euro"





Minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom moet onderzoeken hoe de verkiezingen op een wettelijke manier georganiseerd kunnen worden.
De organisatie van nieuwe verkiezingen zou zo'n 10 miljoen euro aan kosten met zich meebrengen, vermoedt La Dernière-Heure. De krant baseert zich op de stembusslag van 2007, toen de minister van Binnenlandse Zaken er zo'n 8,3 miljoen euro aan heeft besteed.
 
Het kostenplaatje omvat onder meer de vergoeding voor zij die de stembureaus moeten bevolken (2 miljoen euro) en de kosten voor het verzekeren van technische bijstand aan de bureaus waar elektronisch gestemd wordt (3 miljoen euro).




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!