Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




02-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slimme kangoeroe bedelt als de beste


Slimme kangoeroe bedelt als de beste


http://img151.imageshack.us/img151/7731/kangoeroemeimei.jpg



Wie kan weerstaan aan de puppy-oogjes van Mei Mei? Deze kangoeroe in een Chinese dierentuin heeft de perfecte techniek onder de knie om voedsel te bedelen. Als hij zijn zin niet krijgt, kwakt hij echter zijn stalen kom tegen de grond.


Verzorger Tu herinnert zich de allereerste acteerkunsten van Mei Mei nog goed. "Ik kwam zijn kooi opkuisen. Plots sprong hij op mij, terwijl hij de kom met zijn twee voorpoten vasthield. Zijn blik was heel grappig, net alsof hij echt aan het bedelen was. Hij hield de kom boven zijn hoofd, om duidelijk te maken dat er niets meer in zat. Vervolgens smeet hij de pan op de grond. Zonder gewrichten is het heel moeilijk om zoiets te doen. Daaraan alleen zie je al hoe slim Mei Mei is. Hij weet hoe hij zijn willetje kan doordrukken en wij verstaan hem nog ook."



http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/10/2/10/media_xl_3644020.jpg?20100402135152



"Mei Mei arriveerde drie jaar geleden in onze zoo, toen zat hij nog in de buidel van zijn moeder", vertelt een woordvoerder van de dierentuin. "Na de dood van zijn moeder een jaar geleden bleef hij als enige kangoeroe achter. Hij heeft geen speelkameraadjes en voelt zich heel eenzaam."


Dat zullen zijn verzorgers geweten: als een man hem komt voeden, springt hij rechtop voor een boksmatch. Als een vrouw binnenkomt, houdt hij haar vast tot ze begint te roepen. De zoo zal de komende maanden enkele kangoeroes opvangen, zodat Mei Mei in groep kan beginnen leven.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderden vlinders fladderen door Londens museum

Honderden vlinders fladderen door Londens museum


http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/15/0/8/media_xl_3641213.jpg?20100401043432



Vanaf 8 april zal het Natural History Museum in Londen volledig in het teken staan van de vlinders. De volledige levenscyclus van de sierlijk fladderende en kleurrijke insecten zal uit de doeken gedaan worden in een leerrijke tentoonstelling voor jong en oud.


Bezoekers komen meer te weten over elke fascinerende fase in het leven van een vlinder in een daarvoor speciaal gecreëerde ruimte waar de insecten naar hartelust kunnen rondfladderen. Zo leer je onder meer dat vlinders niet zo lang kunnen overleven omdat ze gewoonweg niet kunnen eten maar enkel in staat zijn om te drinken. Sommige soorten leven slechts 137 dagen terwijl andere hun levenswandel kunnen rekken tot twee jaar. Ook het geweldige moment wanneer de beestjes uit hun cocon kruipen, kan je van zeer dichtbij gadeslaan.



http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/10/14/7/media_xl_3641227.jpg?20100401043455



Helaas varen niet alle vlindersoorten even goed in onze contreien en zijn sommige zelfs met uitsterven bedreigd. De expo 'Butterfly Explorers' is dan ook een unieke gelegenheid om deze insecten beter te leren kennen in de hoop dat bezoekers achteraf beseffen hoe waardevol vlinders zijn. De tentoonstelling start op 8 april en loopt tot 26 september 2010.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekleurde kuikens: nieuwe trend?

Gekleurde kuikens: nieuwe trend?




Op het eerste gezicht denk je dat deze kleurige kuikentjes een regenachtige Pasen dienen op te fleuren, maar niets is minder waar. De trendy diertjes kennen succes in Azië waar chemicaliën in het kippenei worden ingespoten. Daardoor huppelen de diertjes enkele weken met gekleurde vedertjes rond.


Het chemisch proces, ongevaarlijk voor de kuikens, werd oorspronkelijk uitgetest door Britse vorsers die de kippetjes in  het wild wilden volgen. Sindsdien lijkt de trend ook commercieel interessant. De gekleurde diertjes zijn uiterst populair in Azië en het Midden Oosten, daar worden ze massaal verkocht in het roze, felgroen, geel, oranje, blauw, paars of rood. 


"Pure mishandeling", zo stellen Britse dierenorganisaties. "Het maakt de dieren tot een hebbeding, eerder dan een levend wezen. We maken ons ernstig zorgen", stelt een woordvoerder. "De verf kan het dier mogelijk wel schaden en bovendien roept het heel wat ethische vragen op over de manier waarop ze bekeken worden".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstenaar kruisigt zich aan Stefansdom uit protest tegen misbruiken

Kunstenaar kruisigt zich aan Stefansdom uit protest tegen misbruiken


http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/18/10/11/media_xl_3644351.jpg?20100402171640


Een kunstenaar heeft zich vandaag levensecht op Goede Vrijdag en op 20 meter hoogte aan de beroemde Stefansdom in Wenen in de pose van een gekruisigde Jezus opgehangen. De spijkers en stigmata ontbraken; het bloed, de doornenkroon en de lendendoek niet.


Met zijn onaangekondigde actie wou de 44-jarige Emmerich Weissenberger reageren op het misbruikschandaal in de katholieke kerk, dat in Oostenrijk met de dag grotere proporties aanneemt. De kunstenaar hing ongeveer een half uur aan het kruis vooraleer hij door de politie werd afgevoerd. Na verhoor en het noteren van zijn persoonsgegevens werd de uit Graz afkomstige artiest vrijgelaten.


Weissenberger noemde zijn performance een "hulpkreet, want de kunst is steeds waarachtig". Het paasweekeinde, aldus de man, is er niet meer om de dood van Christus te herdenken, maar de "sociale dood van allen die slachtoffer van de Man in de Hemel zijn geworden"
 
Dat momenteel de hoofdingang van de Stefansdom wegens herstellingswerken deels ingepakt is, maakte de taak van de kunstenaar er eenvoudiger op. De Oostenrijkse kerk zei begrip op te brengen voor de actie van Weissenberger, maar bekritiseerde hem wel, wegens het aanbrengen van materiële schade en huisvredebreuk. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kim De Gelder heeft Zweedse aanbidster

Kim De Gelder heeft Zweedse aanbidster


http://img340.imageshack.us/img340/2580/angelinaelanderkimdegel.jpg



De 40-jarige Zweedse kunstenares Angelina Elander is verliefd op seriemoordenaar Kim De Gelder. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws. De vrouw schrijft liefdesbrieven aan De Gelder, probeerde hem te bellen en ondernam een poging om in de gevangenis van Brugge, waar De Gelder verblijft, aan de slag te gaan. Die sollicitatie zou evenwel mislukt zijn.


Elander, moeder van een tienerzoon, schreef De Gelder dat hij voortaan 'een goede mens' moet zijn en vroeg hem in haar brieven om haar 'trouw te blijven, zoals vroeger'. Als we de internetblogs van de vrouw mogen geloven, zou De Gelder al ingegaan zijn op haar contactpogingen. "Hij beloofde me dat hij voortaan een goede jongen zal zijn", klinkt het daar.



Uit de foto's op Angelina Elanders blog blijkt een
fascinatie voor messen.
Uit de foto's op Angelina Elanders blog blijkt een fascinatie voor messen.


De Zweedse is ook gefascineerd door messen. Zo zijn er verschillende foto's van haar waarop ze aan een mes likt. De Gelder moordde met messen.


Op haar blog Kosmonaut Planemo startte de artieste uit de Noord-Zweedse stad Lulea een petitie om De Gelder vrij te krijgen, onder de titel 'Free Kim De Gelder'. In de tekst vraagt ze De Gelder om niet te flirten met 'sexy cipiers' en 'lelijke bewaaksters', en zegt ze dat ze al-Qaida en het Witte Huis contacteerde om ervoor te pleiten dat De Gelder niks overkomt in de gevangenis.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genitale zweren aan de basis van HIV-verspreiding

"Genitale zweren aan de basis van HIV-verspreiding"





Ziektes die genitale zweren veroorzaken, zoals syfilis en chancroid, waren de hoofdreden van het ontstaan en de verspreiding van HIV in het begin van de 20e eeuw. Dat blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van wetenschappers uit Leuven, Lissabon en Boedapest.


De onderzoekers bestuurden de aanwezigheid van risicofactoren voor HIV op enkele locaties in Afrika, op verschillende tijdstippen in de loop van de 20e eeuw. Ze keken daarbij naar factoren als mannelijke besnijdenis, urbanisatie, gezondheidssystemen, verhouding man/vrouw in steden, prostitutie, het gebruik van onveilige naalden en ziektes die genitale zweren veroorzaken (de zogenaamde Genital Ulcer Diseases of GUD). De hoeveelheid GUD-infecties bleek de grootste impact te hebben op de verspreiding van het HIV-virus. Dat was bijvoorbeeld 1919 en 1929 het geval in Kinshasa, waar op dat ogenblik een GUD-epidemie woedde.


De reden voor het verband tussen GUD en de verspreiding van het HIV-virus dient volgens de onderzoekers gezocht te worden in het feit dat de aanwezigheid van genitale zweren de sprong van het SIV-virus van aap naar mens vergemakkelijkte. Doorgaans kan SIV bij consumptie van apenvlees niet overleven in het menselijk lichaam omdat het niet aangepast is. Genitale zweren gaven het SIV echter de kans zich aan te passen en zich in de mens te handhaven als HIV.

De onderzoekers pleiten dan ook voor een nauwgezette opvolging en behandeling van GUD in die gebieden waar mensen nog altijd apen slachten voor consumptie.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Energiedak kost Sportpaleis 2 miljoen euro

Energiedak kost Sportpaleis 2 miljoen euro



Binnen tien dagen start het Antwerpse Sportpaleis met de grondige renovatie van haar 10.000 m² grote dak. De werken zullen vijf maanden in beslag nemen en hebben een kostenplaatje van 2 miljoen euro.

Nadat het huidige dak hersteld wordt, wordt er een 13 centimeter dikke isolatielaag aangebracht. "Die moet het gebouw zowel thermisch als akoestisch isoleren", zei Jan Van Esbroeck van de NV Sportpaleis tijdens de voorstelling.
 
"Zo houden we de energiefactuur binnen de perken en bezorgen we de buurtbewoners een pak minder geluidshinder tijdens nachtelijke evenementen. Bovenop de isolatie komt er een nieuwe cyaanblauwe dakhuid, die het Sportpaleis een volledige nieuwe aanblik zal geven."
 

Het zuidelijke gedeelte van het dak wordt vervolgens bedekt met ruim 2.000 m² zonnecellen in een flexibele dunne film. Die moeten jaarlijks circa 45.000 kWh opwekken om te voorzien in de basisbehoeftes van het Sportpaleis.
 
Het totale prijskaartje van de renovatie bedraagt 2 miljoen euro en wordt volledig gedragen door de NV Sportpaleis. De oplevering wordt midden september verwacht. De werking van 's lands drukst bezochte evenementenhal zal gedurende die periode niet gehinderd worden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nat King Cole - When I Fall in Love

Nat King Cole - When I Fall in Love

Klik op de foto om hem te beluisteren






Nathaniel Adams Coles (Montgomery, 17 maart 1919 - Santa Monica, 15 februari 1965) was een Amerikaans jazz-zanger, pianist en songwriter.

Nat "King" Cole zoals hij meestal genoemd wordt, werd in Montgomery, Alabama geboren en is de vader van zangeres Natalie Cole en broer van zanger Freddy Cole. Cole wordt algemeen beschouwd als de beste mannelijke vocale jazz- en balladvertolker van de jaren vijftig en zestig.

Op vierjarige leeftijd verhuist het gezin naar Chicago. Nats vader is slager en diaken in de True Light Baptist Church. De jonge Nat wordt door zijn moeder, die organiste was in de kerk, gestimuleerd om muziek te gaan studeren. Vanaf zijn twaalfde jaar bespeelt ook Nat het kerkorgel en zingt hij kerkliederen. Zijn echte interesse gaat echter al snel uit naar de jazzmuziek. Zijn ouders kunnen de belangstelling voor de jazzmuziek niet echt waarderen. Jazz wordt immers in de nachtclubs gespeeld. De oudste broer van Nat, Eddie heeft dan al een bekende jazzband, de 'Rogues of Rhythm'.

In het jaar 1936 vertrekt Nat naar Los Angeles, en geeft van 1936 tot 1945 zijn naam aan The King Cole Trio (in eerste formatie met Oscar Moore en Wesley Prince). In 1943 neemt hij het nummer 'Straighten Up and Fly Right' op, dat z'n eerste nationale hitsong wordt. Het nummer is gebaseerd op één van z'n vaders preken en op een bekend zwart volksverhaal. Cole wordt door zijn trio-opnamen als één van de groten uit de jazzwereld beschouwd.

Vanaf 1945 besluit Nat zijn bijzondere stem ook buiten de jazz te laten horen. Hij ontwikkelt zich meer en meer als (jazz)balladzanger. Zijn herkenbare stem zorgt voor een miljoenenomzet bij platenmaatschappij Capitol. Cole is de superstar van de jaren vijftig.

Wanneer hij in 1948 als eerste zwarte Amerikaan een huis koopt in de blanke buurt Hancock Park in Los Angeles vertellen de eigenaren hem dat ze geen "ongewensten" in de buurt willen. Cole antwoordt: "Ik ook niet. En als ik een ongewenst iemand zie komen, ben ik de eerste die klaagt."

In de jaren veertig is Cole de eerste Afro-Amerikaan met een eigen radioprogramma en in de jaren 1956-1957 heeft hij als eerste zwarte Amerikaan een eigen wekelijkse televisieshow bij NBC. Daarnaast treedt hij herhaaldelijk als filmacteur op, o.a. in St. Louis Blues.

Cole rookte drie pakjes cool-menthol sigaretten per dag. Volgens Cole droegen de sigaretten ertoe bij dat zijn stem voldoende laag bleef. Om die reden rookte hij voor iedere plaatopname meestal drie sigaretten achter elkaar. In het najaar van 1964 merkt Cole dat hij gewicht verliest. In oktober 1964 wordt bij hem longkanker geconstateerd. De verschillende behandelingen, waaronder een Cobalt-behandeling, slaan niet aan en Nat King Cole overlijdt begin '65 in het St. John's Hospital in Santa Monica (Californië). Nat King Cole is begraven op Forest Lawn Memorial Park in Glendale (Californië).

Hij was getrouwd met Maria Ellington en had vijf kinderen. Ook zijn dochter Natalie Cole en zijn jongere broer Freddie Cole zijn zangers.

In de jaren negentig wordt Cole opnieuw populair, dankzij zijn dochter Nathalie Cole, die op de cd Unforgettable haar zang combineert met oude opnamen van haar vader.




» Reageer (0)
01-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook te weinig vet in je voeding is ongezond

Ook te weinig vet in je voeding is ongezond





We krijgen het er haast dagelijks ingepeperd, vetten zijn ongezond. Toch heeft je lichaam deze stoffen en mag je ze daarom nooit helemaal uit je eetpatroon schrappen. Het is echter wel belangrijk te kiezen voor de juiste vetten.

Hoeveel?
De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vet is 20 tot 35 procent van het totale aantal calorieën dat je opneemt. Reken per gram 9 calorieën, zo kun je dus uitrekenen hoeveel je mag opnemen. Als vrouw is de aanbevolen hoeveelheid ongeveer 1900 calorieën.  Dus dan mag je 42 tot 74 gram vet eten per dag. Zorg er dan wel voor dat deze een plantaardige oorsprong hebben. Kies dus voor margarine, olijfolie, noten, zaden, olijven, avocado's en vette vis.

Twee soorten
Wat de meeste ondertussen wel weten is dat er twee soorten vetten bestaan: de gezonde onverzadigde die je lichaam nodig heeft, die leveren de meeste plantaardige producten. Ook zijn er de ongezonde verzadigde vetten, die vind je meestal in dierlijke producten, dat meldt gezondheidsnet.nl. Deze laatste berokkenen namelijk schade aan je hart en bloedvaten. 

Nodige stoffen
Toch heeft je lichaam vetten nodig, dus je schrapt deze voedingsgroep beter nooit helemaal. Ze bevatten namelijk de essentiële vitamines A, D, E en K. Deze stoffen zijn belangrijk voor de opbouw van de huid, ogen en het immuunsysteem, zorgen voor stevige beenderen en tanden, de stofwisseling tussen cellen en helpen tegen bloedklontering. Daarnaast werkt vitamine E als een antioxidant, wat schade door vrije radicalen aan de cellen voorkomt.  Daarnaast zakt door te weinig vetten je hoeveelheid goede cholesterol te laag, waardoor je slechte cholesterol in verhouding te hoog wordt. Dit kan verhoogt de kans op bloedklonters en kan je aders doen dichtslibben.

Humeur en honger
Omega-vetzuren hebben invloed op je humeur en gedrag. Als je hier te weinig van eet, maakt je lichaam minder hormonen aan waar je blij van wordt, een tekort aan vetten kan je dus neerslachtig maken. Als laatste geven vetten een voldaan gevoel. Door dit volledig van het menu te schrappen zul je dus meer honger krijgen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons land betaalt kinderbijslag voor 38.000 kinderen van niet-Belgen in het buitenland

Ons land betaalt kinderbijslag voor 38.000 kinderen van niet-Belgen in het buitenland





Op 31/12/2008 betaalde ons land kinderbijslag uit aan 20.173 niet-Belgen voor 38.885 kinderen die in het buitenland opgevoed worden. In 2008 werd hierbij in totaal 53,8 miljoen euro aan kinderbijslag betaald. Dat blijkt uit het antwoord van minister van sociale zaken Laurette Onkelinx op een schriftelijke vraag van Alexandra Colen (Vlaams Belang).
 
Vooral in EU
In de grote meerderheid der gevallen (19.022 van de 20.173 rechthebbenden) verblijven de betrokkenen in de EU. De landen die het hoogst scoren zijn Frankrijk (14.168) en Nederland (3.009), op verre afstand gevolgd door Polen (551) en Spanje (271). Landen buiten de EU waar vele van deze gezinnen wonen zijn Marokko (904) en Turkije (133).
 
Geen controles ter plaatse
Er worden geen systematische controles ter plaatse uitgevoerd omdat de Belgische inspectiedienst geen bevoegdheid heeft buiten ons grondgebied en dit type van controle een aanzienlijke investering zou vergen. Om twijfelachtige situaties op te helderen worden controles ter plaatse gevraagd aan verbindingsorganen. Dit zijn contactpunten waartoe landen zich kunnen richten voor informatie over gerechtigden op sociale uitkeringen. Ook worden de ingediende formulieren die opgesteld zijn door officiële instanties uit de betrokken landen systematisch gecontroleerd.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Australische koppel met schulden wint 20,5 miljoen met lotto

Een Australische koppel met schulden wint 20,5 miljoen met lotto



Een Australische koppel met zware schulden heeft 20,5 miljoen euro gewonnen met de lotto, en dat is geen flauwe aprilgrap. De winnaar van dinsdag - de op één na grootste ooit in de Australische staat New South Wales - moest worden opgespoord omdat die zichzelf niet bekendmaakte.

Het paar uit Ashfield, van middelbare leeftijd, zat op café toen het op de radio hoorde dat het winnende lot was uitgereikt in een buurt in het westen van Sydney. Prompt gingen man en vrouw op zoek naar hun eigen lotje om het te checken en... ja hoor, het was prijs.


Het lot wil dat de winnaars zwaar in de schulden staken. De vrouw, een veertigster, zei dat haar zoektocht in de supermarkt naar afgeprijsde waren nu voorbij is. "Ik ben het soort shopper dat wacht tot de bananen genoeg in prijs zakken voor ik ze koop", zei de moeder van twee kinderen. "Ik ben helemaal onder de voet. Multimiljonair! Terwijl we verzopen in de schulden." Het koppel werkte deeltijds en op freelancebasis en zag recent nog hun aantal werkuren drastisch dalen. De rekeningen stapelden zich zo al snel op.


Maar wat te doen met zoveel geld? Het gezin wil graag op cruise vertrekken en is zinnens een huis te kopen na jaren huren. De echtgenoot, een vijftiger, hoopt dat hij nuchter kan blijven onder de plotse geldstroom. "Moge ik dezelfde blijven en even gelukkig als voorheen."

Het winnende lotje kostte overigens amper drie euro.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obesitas en alcohol binnenkort dodelijker dan kanker en hartziekten

Obesitas en alcohol binnenkort dodelijker dan kanker en hartziekten





Het aantal patiënten met een ziekte als gevolg van een ongezonde levensstijl stijgt, terwijl steeds minder overlijden aan de traditionele dodelijke ziekten als kanker en hartziekten. Dat blijkt uit recent Brits onderzoek.

Levensstijl
'Binge drinking' en obesitas doen het aantal aandoeningen door levensstijl als leverziekten en diabetes stijgen. Tegelijkertijd daalt het aantal doden van kanker en hart- en vaataandoeningen. Uit de studie blijkt dat Engeland het grootste aantal mensen met obesitas heeft van West-Europa. Een op de vier volwassenen in Engeland kampt nu met obesitas, dat is twee keer zoveel als in Frankrijk, Italië of Nederland.

Diabetes en zieke lever
Het gevolg is dat ziekten als diabetes en leverziekten steeds vaker voorkomen. Bij Engelse mannen steeg het aantal suikerzieken bijna met een derde, bij Engelse vrouwen nam dit met een kwart toe.  Diabetes kan tot ernstige complicaties leiden als amputatie en blindheid. Leverziekten zijn vaak een gevolg van binge drinking. Het spijtige aan de hele zaak is dat 95 procent van alle leverziekten volledig te voorkomen zijn, toch sterven in Engeland hier 300 mensen per week aan. Vooral bij jonge mensen is een stijging van sterfgevallen als gevolg van overmatig alcoholgebruik merkbaar.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kan een klein zangvogeltje autisme genezen?


Kan een klein zangvogeltje autisme genezen?



Een klein zangvogeltje kan misschien een aantal problemen zoals autisme genezen. Jonge zebravinken leren immers op dezelfde manier zingen als mensen leren spreken.

Jonge zangvogeltjes leren zingen door hun ouders te imiteren. Via dat proces leren ook onze kinderen spreken. Onderzoekers bestudeerden jonge vogels en slaagden erin de genetische code te kraken. Er zouden meer dan 800 genen bestaan die verbonden zijn met leren zingen. Veel van die genen komen ook bij mensen voor.

Gebabbel
Daardoor zou het kleine vogeltje ons veel over het menselijke leerproces kunnen vertellen. Net zoals baby's beginnen mannelijke zebravinken eerst met het uitkramen van betekenisloos gebabbel. Daarna gaan ze de liederen van hun eigen vader imiteren.

Mogelijk kunnen we dankzij zangvogels ook veel bijleren over menselijke problemen zoals autisme, hersenbloedingen, gestotter en Parkinson. "Leren zingen is een uitstekend paradigma voor alle vormen van leren", zegt professor Chris Ponting van de universiteit van Oxford in de Daily Mail.

Papegaai
"Met sommige experimenten kunnen we meteen zien wat er in hersencellen gebeurt tijdens het leren van een lied. De zebravink leent zich daar perfect toe." Wetenschappers bevestigen in het tijdschrift Nature dat er opmerkelijke overeenkomsten bestaan tussen de mens en de zebravink. Ook naar de genen van de papegaai wordt onderzoek gevoerd.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fleetwood Mac - Don't Stop

Fleetwood Mac - Don't Stop

Klik op de foto om hun te beluisteren






Fleetwood Mac is een oorspronkelijk Britse band, opgericht door Peter Green (zang, gitaar en mondharmonica). Oorspronkelijk bestond de band uit Peter Green en Mick Fleetwood (drums), Jeremy Spencer (gitaar) en Bob Brunning (bas). Fleetwood Mac begon als bluesband en heette oorspronkelijk Peter Green´s Fleetwood Mac. In eerste instantie is John McVie bij de Bluesbreakers gebleven maar heeft in een later stadium Bob Brunning vervangen. Na het vertrek van Peter Green bleef de naam Fleetwood Mac. Mick Fleetwood en John McVie zijn dan ook de constante factor in de groep gebleven. De groep evolueerde in de loop der jaren tot een popgroep met steeds wisselende bezettingen. In Nederland  en België  zijn ze vooral bekend door hun hits als Go Your own Way, Dreams, Everywhere en Little Lies.

Op dit moment wordt er veel gespeculeerd over de toekomst van Fleetwood Mac. Mick Fleetwood heeft zelf aangekondigd weer te willen gaan werken met Peter Green, hoewel dat onwaarschijnlijk lijkt.

Een ander gerucht is dat Sheryl Crow de plaats van Christine McVie zal gaan innemen.




» Reageer (0)
31-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse timmerman leeft vier maanden samen met slangen

Britse timmerman leeft vier maanden samen met slangen


http://img185.imageshack.us/img185/3156/cobraf.jpg


"Ik had het gevoel dat het moment gekomen was om eens iets ongewoons te doen in mijn leven". Met dat understatement licht een Britse timmerman toe waarom hij vier maanden lang wil doorbrengen in een kamer met enkele van de meest gevaarlijke slangen ter wereld.

De 44-jarige David Jones uit Crawley zal vanaf 24 april proberen om 121 dagen lang het gezelschap van cobra's, boomslangen, pofadders en groene en zwarte cobra's te verdragen. De recordpoging vindt plaats in Johannesburg. Het huidige record staat immers op naam van de Zuid-Afrikaan Martin Smit. Smit, die door zijn vrienden niet helemaal onterecht wordt begroet met 'Mad Martin', bracht 113 dagen onder de slangen door zonder gebeten te worden.


Aan de Britse openbare omroep BBC vertelde Jones dat een man vorig jaar al eens een poging had gewaagd om het record te breken. De waaghals raakte echter in onmin met een pofadder en ontsnapte maar net aan een amputatie van zijn been.


Het wedervaren van zijn voorganger maakt Jones echter niet bang. Ongerust is hij wel. "Niet enkel omdat het om giftige slangen gaat en de kans reëel is dat ik in het ziekenhuis beland, maar ook omdat ik mijn vrouw en zoon vier maanden moet achterlaten", stelt de timmerman, die met zijn stunt geld wil inzamelen voor een lokaal. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna helft vrouwen past interieur achter rug partner aan

Bijna helft vrouwen past interieur achter rug partner aan





Bijna de helft van de Nederlandse vrouwen verandert het interieur van haar huis zonder dit eerst te overleggen met haar partner. Mannen zijn daarin heel wat braver, slechts 20 procent van hen durft dit te doen zonder toestemming van zijn vrouw.


De Nederlandse enquête toont aan dat 66 procent van de Nederlanders blij, gelukkig en tevreden wordt van zijn interieur te veranderen, dat meldt De Telegraaf. Een kwart van de mannen moet hier eerst aan wennen, vrouwen zijn meestal meteen tevreden. Een op de drie wil uitpakken met zijn nieuwe interieur door dit aan iedereen te tonen. Een verrassend weetje is dat mannen meer geld spenderen aan nieuwe interieurspullen. 35 procent van hen geeft meer dan 100 euro uit, bij vrouwen is dat slechts 15 procent.
75 procent verandert zijn interieur met nieuwe accessoires, het vaakst zijn dat nieuwe bloemen en planten, gevolgd door fotokaders en (geur)kaarsen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man biedt vrouw geld in ruil voor scheten

Man biedt vrouw geld in ruil voor scheten


http://img407.imageshack.us/img407/4353/prottenman.jpg
Susanne werd slachtoffer van de 'prottenman' van Kokkedal.


De 'prottenman' slaat weer toe. Een geheimzinnige man heeft opnieuw een vrouw lastiggevallen. Hij vroeg haar om voor hem scheten te laten. De politie heeft de Deen met zijn vreemde fantasie nog niet kunnen inrekenen.

Acht slachtoffers
Susanne is al het achtste slachtoffer van de 'prottenman' in Kokkedal. Ze was aan het joggen toen hij plots opdook en haar benaderde. Hij vroeg haar om voor hem scheten te laten. "Ik vond hem vreemd. Hij gedroeg zich raar en liep alleen in het bos. Pas later zag ik dat hij me achtervolgde. Ik voelde me een beetje ongemakkelijk maar zette mijn looptochtje verder", vertelt Susanne aan de krant Lokalavisen. "Ik keek nog even over mijn schouder en plots stond hij achter mij. Hij stak zijn hoofd tussen mijn bips en vroeg of ik scheten wilde laten. Ik werd bang maar kon nog altijd weglopen", zegt het slachtoffer.


Volgens haar is de 'prottenman' een sukkel van 17 à 18 jaar. "Plots bood hij me duizend kronen aan voor een paar scheten. Toen zette ik het op een lopen. Ik ging naar een vriendin die in de buurt woont."

Cultfiguur
Intussen is de 'prottenman' in Denemarken uitgegroeid tot een cultfiguur met een fangroep op Facebook en dat vindt Susanne helemaal niet leuk. "Het is misschien wel grappig maar als je zelf het slachtoffer wordt van de prottenman dan kan je er niet meer om lachen. Het is een choquerende belevenis als iemand jou perverse voorstellen doet."

Intussen heeft de politie van Nordsjælland al verschillende tips en aanwijzingen gekregen maar ze slaagt er niet in om de dader in te rekenen. En toch zal Susanne blijven lopen rond het kasteel van Kokkedaal, het favoriete actieterrein van de vreemde jongeman. "Maar voortaan neem ik mijn gsm mee", besluit ze. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart van vrouwen ziet slecht omdat ze te ijdel voor bril zijn

Kwart van vrouwen ziet slecht omdat ze te ijdel voor bril zijn


Kelly Osbourne.


Ondanks de trend van de nerdbril is een kwart van de Britse vrouwen te ijdel om een bril op haar neus te zetten en haar zicht zo te verbeteren. Dat blijkt uit een recente studie.


Minder aantrekkelijk

De Britse studie toonde aan dat de meeste vrouwen die een bril nodig hebben liever hun ogen toeknijpen of wazig zien dan hun uiterlijk te verknoeien met een bril. Vrouwen die dit wel dragen, doen deze niet zo vaak als ze zouden moeten. Twee derde van hen weigert dit tijdens een avondje uit, de helft zou dit niet doen voor een date en zestien procent laat haar bril thuis wanneer ze haar partner zal ontmoeten. 69 procent van hen voelt zich enkel thuis echt makkelijk met haar bril op. De helft van de meisjes zegt zich dan lelijk te voelen, 48 procent compenseert dit met de rest van haar outfit om haar aantrekkelijker te voelen. Iets minder dan de helft denkt dat het dragen van een bril haar minder populair zal maken, 40 procent werd hier al om gepest.


Trendy

Volgens optiekers is ijdelheid de voornaamste reden waarom meisjes hun ogen niet laten testen. Optieker Paul Surridge: "Het is belachelijk dat vrouwen liever hun ogen permanent beschadigen dan een bezoekje aan de oogarts te brengen. Een slecht zicht kan verschrikkelijke effecten op je levenskwaliteit hebben, het kan leiden tot hoofdpijn of pijn achter de ogen." Tegenwoordig is de nerdbril echter trendy, celebs als Nicole Kidman, Jessica Biel, Drew Barrymore, Kelly Osbourne en Scarlett Johansson dragen nu een bril zonder dat ze dit zelfs nodig hebben. Het stigma op brillen is tegenwoordig al heel wat kleiner dan vroeger.




» Reageer (0)
30-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat het paasfeest je slanke lijn niet verknallen

Laat het paasfeest je slanke lijn niet verknallen





Lekkere chocolade eitjes en een uitgebreide paasmaaltijd, het klinkt allemaal heerlijk. Voor vrouwen echter die hun lichaam bikiniklaar willen krijgen kan dit hun gezonde eetpatroon in de war sturen. We leren je alvast hoe je slanke lijn in deze periode te behouden.


Pasen staat synoniem voor chocolade: eitjes van melk-, witte en donkere chocolade zijn nu alomtegenwoordig en zijn overal aanwezig om je te verleiden. Als je eenmaal begonnen met deze lekkernij niet meer kunt stoppen, is het belangrijk dat je terug leert de controle te nemen. Wanneer je te veel eet komt dit vaak omdat je niet nee durft te zeggen tegen familieleden of vrienden uit beleefdheid. Maar zet je scrupules opzij en leer vaker nee zeggen. Je mag genieten van een chocolade eitje, een glas champagne als aperitief of een stukje taart, maar hou het dan bij dat. Als je je niet laat gaan, naar je lichaam luistert en stopt wanneer je voldaan bent, kun je de schade beperken.


Als je weet dat je aan heel waat verleidingen blootgesteld gaat worden, wees dan voorbereid. Honger is namelijk vaak sterker dan wilskracht, dus stel dat niet op de proef. Als je weet dat je veel zoete verleidingen gaat voorgeschoteld krijgen, zorg dan dat je eerst een voedzame maaltijd eet. Dan heb je geen honger meer en kun je met mate van chocolade genieten. Het haalt weinig uit bepaalde voedingsgroepen volledig te schrappen, want dan ga je er enkel meer zin in krijgen. Neem je zin in zoet weg door volkorenproducten te eten die traag hun energie vrijgeven, denk aan haver en bruine rijst. Zorg ook dat je genoeg groenten opneemt om je mineralen en vitamines in balans te brengen.


Probeer tijdens het paasfeest ook te bewegen. Stel voor om met de ganse familie na de maaltijd te gaan wandelen of zorg dat je sport voor het feest begint. Heb je achteraf nog een berg chocolade liggen waar je moeilijk aan kunt weerstaan? Dan kun je alles wegsmijten of weggeven. Nodig bijvoorbeeld je vrienden uit voor de koffie en laat hen alles opeten. Als laatste kun je het ver in de kast opbergen en dit het hele jaar door in je desserts verwerken.


Daarnaast is het ook belangrijk verstandige keuzes te maken. Zo weten velen dat pure chocolade minder calorieën bevat dan een wit eitje, maar een gevulde praline met likeur is bijvoorbeeld een nog slimmere keuze. Een klein paaseitje van pure chocolade is goed voor 40 calorieën en dus alles behalve een ramp.  Ga je voor een groter exemplaar dan is dat al meer een caloriebom, voor eentje van 50 gram moet je toch 270 calorieën rekenen. Een grote paashaas van 150 gram is goed voor 800 calorieën.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe leef je met een man?

Hoe leef je met een man?



"Beslis je met een man samen te leven, gaat een hele nieuwe wereld open. Veel vrouwen denken dat liefde en romantiek de klus wel klaren, zo verwaarlozen ze de strategie". Dit schrijft auteur Jennifer Worick in haar boek : 'Leven met een man, hoe moet dat dan?"


Er bestaan handleidingen om met een man samen te leven. 6minutes. be haalde de ultieme tips uit het boek van de Amerikaanse schrijfster. De auteur geeft een aantal, vaak hilarische tips aan om met je liefste in pijs en vree samen te leven. Oordeel zelf wat ze waard zijn.  


1.    Territorium
Heb je een man gevonden, begint het al: wie trekt in bij wie? Of verhuis je naar iets nieuws, hoe vind je iets waar beiden tevreden mee zijn? Romantiek wordt door mensenhanden gemaakt: zorg voor voldoende ruimte, een dekbed in een kleur waar beiden van houden, een stapels kussens, een kaars met geur of massage-olie. Deze kunnen de kloof tussen beiden al dichten. Maak het met andere woorden gezellig, zoek gemeenschappelijke mooimakers in je interieur. Lukt dat niet, moeten aparte slaapkamers worden gemaakt.


Volgens de schrijfster moet een eigen plek kunnen. Zonder toestemming mag de ander er geen voet verzetten. Dat kan voor manlief de kelder of garage zijn, voor vrouwlief een zonnig plekje aan het raam. Voorwaarde is dat daar niets verplaatst of gewijzigd mag worden.


2.    Zorg voor romantische rituelen
Romantiek doorbreekt de dagelijkse sleur en bewaart de appetijt. Niet onlogisch, al raadt ze ons ook aan echt interesse te tonen in zijn hobby's, zijn werk en wat hem bezighoudt. Krijg jij die belangstelling niet van hem, tracht dan een eigen leven te leiden naast je relatie. Dat mag.


3. Stem de kookpotten op elkaar af
Zoek wat jullie beiden lekker vinden, maar leer beslist zijn favoriete gerecht klaar te maken en op te eten. Moet hij ook jouw kost leren eten? Dat kan door hem te verrassen met jouw kookkunsten.


4. Al spelend leren
De moderne man doet zijn deel in het huishouden. Dat hoort zo, maar net als een klein kind maak je er een spelletje van 'wie is het eerst klaar?' of 'verstop geld op plekken waar hij de werkjes doet. Wat hij vindt, mag hij houden?' 


5. Verzorg je
Wil je romantiek, hoor je als vrouw er deftig bij te lopen. Een beetje glamour mag niet ontbreken, zelfs al ben je mama. Verstop overal in huis een lipstick zodat je jezelf altijd kan opmaken. Heb je een baby, leg je overal een fopspeen zodat de kleine op elk moment kan getroost worden. 'Zo wordt manlief niet geforceerd, maar bloeit die zachtjes open in zijn relatie met het kindje'.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!