Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




06-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldrecord paaseieren rapen verbroken in Plopsaland

Wereldrecord 'paaseieren rapen' verbroken in Plopsaland


Foto vtm.


In de drie pretparken van Plopsa in ons land is het wereldrecord 'paaseieren rapen' gebroken. Op de drie locaties samen werden 709.548 eieren geraapt. Het vorige record stond op 501.000.
 
Het evenement vond gelijktijdig plaats in Plopsaland De Panne, Plopsaland Hasselt en Plopsa Coo. Het hoogste bezoekersaantal werd met 16.950 genoteerd in De Panne. Plopsaland in Hasselt kreeg 4.500 bezoekers over de vloer, de maximumcapaciteit.
 
Mede-organisator vtm bevestigt dat het record is geregistreerd door gerechtsdeurwaarders en dat het samentellen van de drie resultaten geen probleem vormt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Earth Wind and Fire - Boogie wonderland

 Earth Wind and Fire - Boogie wonderland

Klik op de foto om ze te beluisteren






Earth Wind and Fire (ook wel EWF genoemd of The Mighty Elements of the Universe) is een Amerikaanse band die soulmuziek maakt met prominente rollen voor percussie, blazers, kalimba, bas en zang. De band was vooral in de jaren zeventig populair.




» Reageer (0)
05-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medusa

Medusa


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Medusa-Bernini-Musei-Capito.jpg?t=1270478468
Beeld van Gian Lorenzo Bernini  1598 - 1680


Medusa is een van de bekendste mythen uit de Griekse Mythologie. Afbeeldingen van Medusa worden vaak gezien op vazen en andere voorwerpen

Medousa (Oudgrieks: Μέδουσα) of Medusa (gelatiniseerd) is een monsterlijke chtonische figuur. Zij is de dochter van Phorkys en Keto en is de bekendste van de drie Gorgonen.

Medusa had ooit een bijzondere schoonheid. Ze woonde echter, tot haar verdriet, in een land waar nooit de zon scheen. Medusa smeekte Athena haar te laten vertrekken naar zonnige streken. Toen Athena haar dit weigerde, vernederde zij de godin door uit te roepen dat Athena haar niet wilde laten gaan, omdat men anders uitsluitend aandacht voor de schoonheid van haarzelf en niet voor die van Athena zou hebben.

In een andere versie van de mythe zou Medusa de toorn van Athena hebben gewekt door in Athena's tempel de liefde met Poseidon te bedrijven. De woedende Athena nam wraak door Medusa's mooie haar in een nest kronkelende slangen te veranderen. Verder zou eenieder die Medusa in het gelaat keek, ter plaatse verstenen. Sindsdien zou het haar taak zijn zo veel mogelijk mensen te doen verstenen.

Uiteindelijk wordt ze gedood en onthoofd door de heros Perseus, die hierbij o.m. door Athena geholpen werd. Uit haar bloed werden (als gevolg van een eerdere liefde met Poseidon) het gevleugelde paard Pegasos en de reus Chrysaor geboren. Uiteindelijk werd haar hoofd door Perseus aan Athena geschonken, die het op haar schild plaatste om vijanden mee te kunnen verstenen.

Ook is er een mythe die zegt dat het hoofd van Medusa is gebruikt om de kraken (een octopus-achtig zeemonster) te verstenen en te doden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fransman wil solo in ballon Noordpool oversteken

Fransman wil solo in ballon Noordpool oversteken






Arts en ontdekkingsreiziger Jean-Louis Etienne is in een ballon opgestegen van Longyearbyen op Spitsbergen. De Fransman wil als eerste in zijn eentje in een ballon de oversteek van de Noordpool maken. 




http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/1/13/14/media_xl_3646139.jpg?20100405123606




Na een vlucht van 3.500 kilometer, die volgens de organisator van de expeditie, Generali Arctic Observer, "ongeveer zeven tot tien dagen zal duren", moet Etienne in de Amerikaanse staat Alaska landen. Tijdens de tocht gaat de Fransman wetenschappelijke metingen van het koolzuurgas CO2, het magnetisch veld en de ozonlaag uitvoeren, meldt De Telegraaf.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen niet geschikt als rechter

"Vrouwen niet geschikt als rechter"




Egypte telt nauwelijks vrouwelijke rechters. Geen wonder, als je weet dat "vrouwen er niet geschikt voor zijn" aldus de mannen. Maar toen de Raad van State onlangs een reeks vrouwelijke kandidates weigerde, werd de rechtbank wél teruggefloten.

Vorige maand stelde een reeks pas afgestudeerde rechtenstudentes zich kandidaat voor de Raad van State. Tot nog toe telde deze belangrijke administratieve rechtbank geen vrouwelijke rechters.
De Raad van State weigerde ook nu de vrouwelijke kandidaten. Bij dit moeilijke werk zou een vrouw in conflict komen met haar taken als moeder en vrouw, was een van de redeneringen. In een speciale commissie stemden 334 leden tegen vrouwelijke rechters en nauwelijks 42 voor.

Praktische bezwaren
Midden maart vernietigde het Grondwettelijk Hof die uitspraak. De Raad van State stelde daarop alle nieuwe benoemingen met drie maanden uit. In die periode wil het onderzoeken of en hoe het vrouwelijke rechters kan aanvaarden. Het gaf nu al toe dat er "geen obstakels zijn voor de islamitische sharia, grondwet of wet", alleen "praktische bezwaren".

Geen discriminatie
Met het uitstel heeft de Raad van State alleen "bevestigd dat er geen discriminatie zal zijn", zegt Mona Zulfikar, lid van de Nationale Mensenrechtenraad. "Het betekent niet dat de strijd gewonnen is", maar "het is een stap in de goede richting."

Helft rechtenstudenten
Pas in 2002 werd de eerste vrouwelijke rechter aangeduid in Egypte. Vandaag zijn er nauwelijks 42 vrouwelijke rechters, op een totaal van 12.000 rechters. Terwijl de helft van alle rechtenstudenten in Egypte vrouwen zijn. Veel advocaten en hoogleraars in de rechten zijn vrouwen.

Felle discussies
De houding van de Raad van State heeft tot felle discussies geleid in de media. Ahmad Mekki, een prominente rechter, zei in een televisietalkshow dat rechters tussen verscheidene regionale rechtbanken moet reizen.

"Wanneer u zegt dat een vrouw kan verhuizen als een man, dan is dat belachelijk." Volgens Mekki kan men van vrouwen niet verwachten dat ze hun gezin achterlaten en op hun eentje door het land reizen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man neergeschoten terwijl hij honden uitlaat in Deurne

Man neergeschoten terwijl hij honden uitlaat in Deurne


http://img687.imageshack.us/img687/9994/deurne.jpg



In Deurne bij Antwerpen is een man van 31 zondagnacht neergeschoten terwijl hij zijn honden uit liet. Dat maakt de lokale politie bekend. De verwondingen van het slachtoffer, dat afkomstig is uit Borgerhout, zouden al bij al nog meevallen.

De feiten deden zich voor om 2u35 op de Ter Heydelaan in Deurne. Het slachtoffer was met zijn twee honden aan het wandelen toen hij plots geraakt werd. De man nam onmiddellijk contact op met zijn vriendin. Zij vervoerde hem naar het Erasmusziekenhuis.
Vier schotwonden

In het ziekenhuis stelden de dokters vast dat de man vier keer geraakt werd: twee keer in de arm en twee keer in het bovenbeen. De wonden zouden al bij al nog meevallen. Het slachtoffer is intussen weer thuis.

De federale politie bekijkt de zaak. Momenteel wordt er op de plaats van het incident een sporenonderzoek uitgevoerd.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kim Clijsters opnieuw in toptien van de wereld

Kim Clijsters opnieuw in toptien van de wereld


http://img268.imageshack.us/img268/7702/kimclijstersopnieuwinto.jpg




Kim Clijsters is na haar toernooizege van afgelopen weekend in Miami opgeschoven van de zestiende naar de tiende plaats van de nieuwe WTA-ranking. Het is voor het eerst sinds haar comeback van afgelopen augustus dat de voormalige nummer 1 weer in de top-10 staat. De Limburgse had hier welgeteld 8 toernooien voor nodig.

Ook Yanina Wickmayer en Justine Henin deden het uitstekend in Miami. Wickmayer ziet haar kwartfinale beloond met een plaatsje winst, en ze staat nu 13e, haar hoogste ranking ooit. Justine Henin, die in de halve finales het onderspit moest delven tegen Clijsters, klopt aan de deur van de top-20; ze springt van 33 naar 23.

Op kop van de WTA-ranking verliest de Amerikaanse Serena Williams, die niet meer in actie kwam sinds haar zege van de Australian Open, een pak punten, maar ze blijft autoritair leidster, voor de Deense Caroline Wozniacki en de Russin Dinara Safina. Venus Williams, verliezend finaliste in Miami, schuift op van 5 naar 4.




http://img63.imageshack.us/img63/5052/kimclijsterstop10.jpg


WTA-ranglijst:

1. Serena Williams (VS)
2. Caroline Wozniacki (Den)
3. Dinara Safina (Rus)
4. Venus Williams (VS)
5. Svetlana Koeznetsova (Rus)
6. Jelena Dementjeva (Rus)
7. Jelena Jankovic (Ser)
8. Agnieszka Radwanska (Pol)
9. Viktoria Azarenka (WRu)
10. Kim Clijsters
13. Yanina Wickmayer
23. Justine Henin
68. Kirsten Flipkens




» Reageer (0)
04-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Man zit het best in zijn vel op zijn zestigste

Man zit het best in zijn vel op zijn zestigste



Een man zit het best in zijn vel op zijn zestigste, weliswaar indien hij een partner heeft en niet met financiële zorgen zit. Dat blijkt uit een studie bij 3.617 Amerikaanse mannen en vrouwen tussen de 25 en 104 jaar.


Ze werden ondervraagd om na te gaan hoe hun zelfbeeld in de periode tussen 1986 en 2002 was geëvolueerd, meldt de Sunday Telegraph. Uit de studie blijkt dat vrouwen over het algemeen minder zelfzeker zijn dan mannen, en pas op zeer vergevorderde leeftijd (boven de 80) die achterstand wegwerken.


Dat opleiding, sociale status, financiële toestand en een gelukkige relatie allemaal bijdragen tot groter zelfvertrouwen zal niet als een verrassing komen, net zomin als de vaststelling van onderzoeksleider Ulrich Ort dat "er een band is tussen gevoel van eigenwaarde en minder crimineel gedrag, minder depressies en een in het algemeen succesvoller leven".
 

Dat het zelfbeeld het positiefst is wanneer iemand 60 is, komt volgens de wetenschappers doordat het gevoel van zekerheid en stabiliteit dan het grootst is. Vorser Richard Robins stelt dat mensen halverwege hun leven "de stabielste periode bereiken op professioneel en persoonlijk vlak, en dikwijls prat kunnen gaan op hun maatschappelijke status".


Naarmate ze ouder worden, en doorgaans vanaf de piek rond hun zestigste, zorgen veranderende omstandigheden, zoals het 'lege nest' en pensionering, vaak voor een achteruitgang in de gezondheidstoestand en voor een algeme daling van het zelfbeeld.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Skelet vervangt zeemeermin in Kopenhagen

Skelet vervangt zeemeermin in Kopenhagen





Nu de beroemde zeemeermin van Kopenhagen tijdelijk in het Chinese Shanghai vertoeft, is haar plaats ingenomen door een skelet. De nepmeermin, inclusief een volledige vin, zat twee uur lang op de sokkel in de haven van de Deense hoofdstad, tot groot genoegen van passanten. Die gingen massaal op de foto met het beeld.

Het skelet bleek een 1 aprilgrap van het Deens Natuurhistorisch Museum te zijn. In een persbericht zei de instelling dat het geraamte toebehoorde aan de Hydronymphus pesci (Latijn voor 'visachtige watervrouw'), een in de 17e eeuw uitgestorven diersoort. In werkelijkheid kwam de bovenste helft van de meermin van een menselijk skelet en de staartvin van een zwaardvis.

De echte zeemeermin werd vorige week van haar voetstuk gehaald en overgebracht naar Shanghai. Het beeld staat centraal in het Deense paviljoen op de Wereldexpo die in de Chinese stad wordt gehouden. De zeemeermin is in 1913 gemaakt door beeldhouwer Edvard Eriksen, naar een verhaal van de Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen uit 1837.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pierre-Auguste Renoir 1841 - 1919 Frans impressionistisch kunstschilder

Pierre-Auguste Renoir 1841 - 1919  Frans impressionistisch kunstschilder



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/August-Renoir-2.jpg?t=1270384963
Lunch op de boot



Pierre-Auguste Renoir (Limoges, 25 februari 1841  - Cagnes-sur-Mer, 3 december 1919) was een Frans impressionistisch kunstschilder.

Zijn vader, een kleermaker met een groot gezin, vestigde zich in 1845 in Parijs. Al op zijn dertiende werkte Renoir als leerling-schilder. Hij schilderde bloemen op keramiek. Toen dit proces werd geautomatiseerd moest hij overstappen op andere objecten.

In 1862 sloot hij zich aan bij de Atelier Gleyre van Marc-Charles-Gabriel Gleyre en maakte kennis met Claude Monet, Alfred Sisley en Frederic Bazille, later ontmoette hij ook Camille Pissarro en Paul Cézanne. Hij exposeerde voor het eerst bij de Parijse salon in 1864; daarna weigerde de jury zijn werk, tot in 1867 zijn Lise werd geaccepteerd, een portret van zijn model en minnares Lise Trehot.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/August-Renoir-1.jpg?t=1270384884
Slapend meisje




In 1867 woonden Renoir en Monet bij Bazille. In de jaren daarna deelde hij een studio in Parijs met Bazille. Jonge kunstenaars poseerden daar voor elkaar. De zomer van 1869 bracht hij door met Monet in Bougival aan de Seine. Gezamenlijk werkten zij daar de principes van het impressionisme verder uit. In de jaren zeventig werkte hij in Argenteuil en Parijs en nam deel aan de exposities van 1874, 1876, 1877 en 1882.

In 1876, schilderde hij Bal au Moulin de la Galette. Dit impressionistisch werk toont een middag in de 'Moulin de la Galette', een dansgelegenheid op een heuvel in Montmartre, op dat moment het hoogste punt van Parijs. Dit schilderij werd tweemaal geschilderd; een versie hangt in het Musée d'Orsay, de locatie van het andere werk is onbekend. Dit laatste werd in 1990 voor ruim 78 miljoen dollar verkocht, het op één na duurste schilderij ooit.

Renoir ondervond eerder erkenning dan zijn vrienden. In 1879 en 1880 stuurde hij verschillende portretten in voor de Salon.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/August-Renoir-3.jpg?t=1270385072




In 1880 ontmoette hij Aline Charigot, een vrouw van eenvoudige komaf, met wie hij trouwde in 1890. Zij kregen drie zoons: Pierre (1885), Jean  (1894, hij werd later een bekend filmregisseur) en Claude (1901). Ook in 1880 brak Renoir zijn rechterarm, waardoor hij noodgedwongen enige tijd met links moest werken. In 1881 reisde hij naar Algerije, later ook naar Spanje en Italië.


In de jaren '80 liet hij de impressionistische stijl achter zich, en begon een zoektocht naar een vastere vorm en compositie. Hij werkte heel precies en nauwgezet, met een koeler en gladder kleurgebruik. Later keerde hij terug naar de warme kleuren en de vrijere penseelvoering. Hij maakte veel naakten in warm zonlicht (Les Baigneuses).




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/August-Renoir-4.jpg?t=1270385128




In 1886 werden 32 van zijn werken door de kunsthandelaar Durand-Ruel tentoongesteld in New York, waarmee de grote Amerikaanse markt werd geopend voor het impressionisme.

In 1888 kreeg Pierre-Auguste Renoir een eerste aanval van reumatoide artritis, een vorm van reuma. Een jaar daarna raakte zijn rechterarm verlamd. Ondanks de pijn werkte hij door, met een penseel aan zijn pols gebonden. In april 1915 raakt zijn tweede zoon Jean als soldaat in de Eerste Wereldoorlog vrij ernstig gewond aan een dijbeen en zou de rest van zijn leven daardoor moeilijk lopen. Zijn vrouw Aline overleed in juni van dat jaar. Zijn oudste zoon Pierre, die ook soldaat was, raakte ernstig gewond aan zijn rechterarm, die daardoor blijvend verlamd raakte. Kort voor zijn dood op 78-jarige leeftijd in 1919 voltooide hij zijn grote compositie Les Grandes Baigneuses.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/August-Renoir-5.jpg?t=1270385170



Renoir werd begraven in Essoyes, naast Aline. Zijn jongste twee zonen zijn na hun dood ook daar begraven. Zijn laatste woonhuis in Cagnes in (Zuid-Frankrijk), nabij Nice, is thans het Renoir Museum en is (na restauratie) te bezichtigen. Het huis staat in een enorme tuin met olijfbomen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De herkomst van paaseieren


De herkomst van paaseieren


http://img338.imageshack.us/img338/7473/paaseieren1.jpg




Reeds bij onze verre voorvaderen was het ei al het symbool van de opstanding. Bij de Joden was het de gewoonte eieren te eten als maaltijd op de begrafenis als symbool van de wedergeboorte na de dood. Germanen aten eieren bij de offermaaltijden van Ostara, de godin van lente en vruchtbaarheid. Werd in het oude Hoog-Duits Eástr Ostara genoemd, en ter ere van haar werd ieder jaar een tweedaags feest gevierd.

Eieren staat niet alleen symbool voor het nieuwe leven, maar ook voor de vier elementen:

1) De schaal staat voor de aarde  
2) Het membraan staat voor de lucht 
3) Het eiwit staat voor het water   
4) Het eigeel staat voor het vuur  


Het gebruik van paaseieren
Ontstaan in de middeleeuwen, doordat in de vastentijd een kerkelijk verbod was ingesteld voor het eten van eieren en vlees. In deze periode echter legden de kippen bijzonder veel eieren. De eieren werden gekookt, om langer goed te blijven, versierd, en met Pasen veelvuldig gegeten of cadeau gedaan.


Eieren beschilderen
Ook dit is een gebruik waar onze voorouders zich al aan over gaven. In Christelijke landen werden de eieren beschilderd in de kleuren van het altaar, waarna men ze de kerk inbracht om te laten wijden en te offeren. Niet Christelijke streken beschilderden hun eieren in heldere kleuren, welke een weerspiegeling waren van het zonlicht in de lente.


Paaseieren verstoppen
Vroeger waren boeren gewoon om met Pasen eieren in de akkers te begraven om vruchtbaarheid over hun akkers af te dwingen. Dit is waarschijnlijk de voorloper van het verstoppen van de eieren, welke kinderen met veel plezier gaan zoeken.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik wens iedereen een fijne en gezellige Pasen

Ik wens iedereen een fijne en gezellige Pasen



http://img15.imageshack.us/img15/7493/easterv.jpg



Ik was vroeg aan het zoeken
in alle gaten en alle hoeken
Ik vond geen enkel eitje
binnen of in het weitje
Toen kwam de paashaas eraan
Ik was te vroeg opgestaan
O, wat was ik reuze blij
Hij gaf me daar een reuze ei



http://img130.imageshack.us/img130/4456/paaseitjesmetkuikentje.jpg


Neem gerust een eitje


http://img169.imageshack.us/img169/7474/paastaart.jpg


of een stukje taart

en laat het smaken


Vrolijk Paasfeest iedereen ! ! !






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jesus Christ Superstar - Everything's Alright

Jesus Christ Superstar  - Everything's Alright

Klik op de foto om ze te beluisteren




Jesus Christ Superstar

Jesus Christ Superstar is een rockopera  en musical  met muziek van Andrew Lloyd Webber en tekst van Tim Rice.

De rockopera werd in 1970 uitgebracht als album, en vervolgens als musical op de planken gebracht in Londen en op Broadway. Door religieuze groeperingen werd destijds geprotesteerd tegen de opvoering van het stuk, omdat Jezus te veel als een gewone sterveling zou worden neergezet. Inmiddels is het stuk echter omarmd en opgevoerd door vele kerkelijke musicalgezelschappen. De musicalproductie wordt nog steeds geregeld in theaters gespeeld.

In 1973 is het stuk verfilmd onder regie van Norman Jewison (zie Jesus Christ Superstar (film)). De filmversie, met hoofdrollen voor Carl Anderson (Judas), Ted Neeley (Jezus Christus), Yvonne Elliman (Maria Magdalena) en Barry Dennen (Pontius Pilatus), is gemaakt in jaren-zeventig-stijl. Yvonne Elliman zingt ook op het gelijknamige album I don't know how to love him terwijl de overige liederen worden gezongen door Ian Gillan.

Op 3 november 2005 ging de Nederlandse musicalversie van Jesus Christ Superstar in première. De hoofdrollen werden gespeeld door Dieter Troubleyn (Jezus), Martin van der Starre (Judas) en Casey Francisco (Maria Magdalena).


Jesus Christ Superstar - I Don't Know How To Love Him

Klik op de foto om ze te beluisteren





Inhoud van de film


Het stuk behandelt, grotendeels vanuit het gezichtspunt van Judas, de laatste week uit het leven van Jezus. De rockopera beschrijft hoe Judas afstand neemt van Jezus, die in Judas' ogen de aandacht te veel op zijn persoon laat vestigen (als zoon van God, wat Judas niet gelooft) en te weinig op de goede daden die hij doet; Judas meent dat de aanvankelijk nobele beweging rond Jezus gestopt moet worden voordat zij uit de hand loopt. Tegelijkertijd zijn de hogepriesters bang voor het afkalven van hun gezag als steeds meer volk Jezus volgt en hem aanspoort hun land te bevrijden van de Romeinse overheersing. Deze houding van het volk beangstigt ook Jezus, die weet welk lot hem te wachten staat. Uiteindelijk vinden de hogepriesters en Judas elkaar en wordt Jezus verraden, waarna Judas uit wroeging zelfmoord pleegt. De lokale joodse heerser Herodes, voor wie Jezus wordt geleid, beschouwt Jezus door de verhalen over zijn wonderen slechts als een amusante goochelaar en stuurt hem, als Jezus niet aan zijn verzoeken voldoet, teleurgesteld door naar Pontius Pilatus. Deze Romeinse gouverneur van Judea, die zelf geen kwaad in Jezus ziet, ziet zich door de druk van het volk, gecombineerd met Jezus' halsstarrige houding, gedwongen Jezus te laten kruisigen.

Met name de liederen "I don't know how to love him" (gezongen door Maria Magdalena over Jezus) en "Superstar" (waarin Judas anno 1970 Jezus confronteert met zijn optreden in de eerste eeuw) hebben grote bekendheid verworven.




» Reageer (0)
03-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hongerstaking tegen dierproeven aan KUL

Hongerstaking tegen dierproeven aan KUL


http://img706.imageshack.us/img706/9148/apen.jpg


Tien activisten van de Antidierproevencoalitie zijn vanochtend om 5 uur aan een hongerstaking begonnen. Ze zitten in een ijzeren kooi in de Diestsestraat in Leuven en hopen hun hongerstaking 24 uur te kunnen volhouden. Met hun actie proberen ze voorbijgangers te sensibiliseren voor het lot van de apen die aan de Leuvense katholieke universiteit aan dierproeven worden onderworpen.
 
"De KUL is de enige Belgische universiteit die nog dierproeven uitvoert op apen", zegt Danny Flies van de Antidierproevencoalitie (ADC). "Wij willen tonen welk vreselijk lot die dieren moeten ondergaan."
 
De ADC roept de Leuvenaars ook op deel te nemen aan zijn nationale betoging, op 17 april in de Leuvense binnenstad, en verzamelt handtekeningen tegen de dierproeven. "We hopen er 100.000 te verzamelen, goed voor 1 procent van de Belgische bevolking. Die zullen we dan aan de federale regering overhandigen. Op dit moment hebben we er al 50.000."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De populairste namen voor katten in Nederland zijn Tommie en Minoes

De populairste namen voor katten in Nederland zijn Tommie en Minoes






Tommie en Minoes zijn momenteel de populairste namen voor katten in Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek naar de 85.000 namen in Petbase, de grootste huisdieren databank van Nederland, waarover het blad Onze Taal deze week bericht.
 
Driekwart van de namen in de databank zijn voor katten. Dat komt doordat poezen als huisdier in Nederland veruit in de meerderheid zijn. Andere zeer populaire katten namen zijn Tijgertje en Simba.
 
Bij honden namen staan Max (voor een mannetje) en Luna (voor een vrouwtje) op de eerste plaats. Daarna volgen Spike en Diesel (voor mannen) of Lady en Daisy (voor vrouwen) op de tweede en derde plaats. In totaal telt de databank ruim 19.000 verschillende huisdier namen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paaseitjes rapen op een ludieke manier

Paaseitjes rapen op een ludieke manier


http://img651.imageshack.us/img651/1229/paashaasyx.jpg
 


Geen pasen zonder chocolade eitjes. Wie kinderen heeft, is 's ochtends al druk bezig met massa's paaseieren te verstoppen. Het kan ook anders, met enkele ludieke elementen maak je het familiefestijn nog gezelliger.


1. Chocolade is lekker, maar teveel is niet gezond. Daarom verstop je niet alleen eitjes, maar ook cadeautjes. Dan snoepen de kleintjes meteen een stuk minder, maar blijft het even leuk.


2. 's Nachts sluip je op de slaapkamer van de kinderen en drop je enkele exemplaren naast hun bed of op hun kamer.


3. Verstop gekookte eieren met een nummer op. Het nummer correspondeert met een bepaald cadeautje. Ook plastieken eitjes kunnen die taak vervullen.


4. Maak er een leuke wedstrijd van: wie het meeste eitjes gevonden heeft, mag als eerste een geschenkje kiezen.


5. Geloven de kinderen al lang niet meer in de paashaas, vul dan een plastic ei met geld. Nadat ze hebben gezocht naar hun ei, kan je het geld bij elkaar leggen en besteden aan een leuk uitstapje bijvoorbeeld.



 


6. Even leuk is de rollen om te draaien. Laat de kinderen de eieren verstoppen, de ouders moeten zoeken.


7. Stel een puzzeltocht samen. Geef je kroost 's ochtends een ei met een opdracht. Een raadsel, geheimschrift of rebus zijn ideaal. Hebben ze de opdracht opgelost, krijgen ze een nieuwe aanwijzing. Als ze zo alle aanwijzingen hebben samengelegd, kennen ze de oplossing. Hun prijs: een groot chocoladen ei.


8. Trek eens een
paashaas kostuum aan . De kinderen gaan het fantastisch vinden.


9. Waarom geen picknick? Schijnt de zon, trek je erop uit met een goed gevulde picknickmand. Neem wat dekens mee en veel paaseitjes om te verstoppen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puberteit duurt tot 28 jaar

Puberteit duurt tot 28 jaar





Tienergedrag duurt langer dan verwacht, in veel gevallen teistert de puberteit ouders tot wanneer hun kind 28 jaar is. Daar waarschuwen Australische psychologen alvast voor.


De puberteit begint ook vroeger dan gedacht, vaak al op acht jaar. Deze ontdekking maakt dat de adolescentie heel wat langer is dan de huidig geschatte periode van 12 tot 21 jaar, dat beweert de Australische psycholoog  Darryl Cross. "Deze langer durende puberteit heeft heel wat gevolgen. Ouders beseffen dit vaak niet, waardoor ze niet weten hoe om te gaan met bepaalde situaties. Het houdt namelijke eerdere lichamelijke veranderingen in bij jongere kinderen en heeft ook sociale gevolgen. Zo blijft de kroost door dat langere pubergedrag later in het ouderlijke huis wonen. Wanneer ik ouders vertel dat het gedrag van hun 26-jarige verklaard kan worden door de adolescentie, vallen ze letterlijk van hun stoel."


"Het is volgens psychologen nodig dat ouders al op vroegere of op latere leeftijd nog steeds grenzen stellen in het leven van hun kinderen. Als je een jonger kind hebt, is het belangrijk bij te houden hoe vaak ze op internet zitten en waar ze naar kijken en als je vindt dat je twintiger moet verhuizen, ga dan samen zitten en bespreek wat je moet doen. Velen laten hun 'pubers' gewoon hun gang gaan", besluit Cross.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stille Zaterdag

Stille Zaterdag


http://img266.imageshack.us/img266/3746/stillezaterdagmantegna.jpg
Doek van Andrea Mantegna (1431-1506)



Paaszaterdag of Stille Zaterdag volgt op Goede Vrijdag. Het is de zaterdag voor Pasen en de laatste dag van de vastentijd  en lijdensweek die voorbereidt op het christelijke paasfeest. Deze zaterdag word ook wel Stille Zaterdag genoemd, omdat op die dag de klokken niet luiden tot aan de Paaswake.

Op deze dag herdenkt men de tijd dat het dode lichaam van Jezus Christus in het graf lag. Zijn ziel was echter in het paradijs: "Heden zult gij met Mij in het paradijs zijn" (Lucas).

De apostel Petrus beschrijft dat Jezus Christus in Zijn dood Zich heeft geopenbaard aan de geesten in de hel om Zijn triomf te tonen: "In Denwelken [Zijn dood] Hij ook heengegaan zijnde, de geesten die in de gevangenis zijn, gepredikt heeft. Die eertijds ongehoorzaam waren, wanneer de lankmoedigheid Gods eenmaal verwachtte in de dagen van Noach, als de ark toebereid werd" . Hierbij moet worden aangetekend dat over de betekenis van deze teksten veel onduidelijkheid is. De Katholieke Kerk leert dat Christus op Paaszaterdag 'neergedaald is ter helle'.




  http://img87.imageshack.us/img87/3585/stillezaterdag.jpg


Liturgisch gezien duurt Paaszaterdag slechts tot de schemering, waarna de Paaswake gevierd wordt.

In de Katholieke Kerk wordt op Stille Zaterdag net als op Goede Vrijdag de Eucharistie in het geheel niet gevierd. In tegenstelling tot Goede Vrijdag wordt op Paaszaterdag zelfs de Heilige Communie niet uitgereikt. Er worden wel enige geconsacreerde hosties voorradig gehouden, voor het geval stervenden wilden te communie gaan . Het altaar is ontdaan van het altaardwaal. Het tabernakel staat open als teken dat Jezus gestorven is en tijdelijk niet meer onder ons is. De kerken zijn sober ingericht, zonder versieringen.


Ook de klokken  luiden niet op die dag, tot 's avonds de Paaswake wordt gevierd. De volkse traditie wil immers dat zij die dag even naar Rome vliegen om er de paaseieren te halen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Eddie Cochran - Summertime Blues

Eddie Cochran - Summertime Blues

Klik op de foto om hem te beluisteren






Eddie Cochran (Albert Lea, Minnesota, 3 oktober 1938  - Wiltshire, Engeland, 17 april 1960) was een Amerikaans rockabillyzanger  en -gitarist. Veel van zijn nummers gaan over de vreugdes van het leven als tiener. Hij wordt hierdoor wel eens vergeleken met Buddy Holly. Enkele van zijn bekendste nummers zijn "C'mon Everybody", "Summertime Blues" en "Three Steps to Heaven".

In 1955 nam Eddie Cochran zijn eerste platen op als lid van The Cochran Brothers, een duo dat hij samen met Hank Cochran vormde. De twee zijn echter geen familie van elkaar. Hank Cochran zou zich later ontwikkelen tot een bekende schrijver van countryliedjes. Ook ontwikkelde Eddie Cochran rond deze tijd tot een sessiemuzikant en schreef hij een demo met Jerry Capehart, die later zijn manager zou worden.

In 1956 vroeg Boris Petroff of hij wou optreden in een film genaamd The Girl Can't Help It. Eddie Cochran deed het en trad in de film op met het nummer "Twenty-Flight Rock". Dit optreden betekende zijn doorbraak. Begin 1957 had hij zijn eerste hit in de Verenigde Staten met het nummer "Sittin' on the Balcony", geschreven door John D. Loudermilk. De meeste van zijn nummers schreef hij echter zelf, waaronder "Summertime Blues", zijn grootste hit in de VS. "Summertime Blues" zou van grote invloed zijn op latere muziek, onder andere door het zogenaamde overdubbing, een destijds vrij zeldzame techniek. "C'mon Everybody" uit 1958 was zijn laatste grote hit in de Verenigde Staten, maar het nummer betekende zijn grote doorbraak in het Verenigd Koninkrijk, waar het zijn eerste top-tienhit werd. Enkele andere nummers die hij schreef waren "Somethin' Else", "My Way", "Weekend" en "Nervous Breakdown".

Tijdens de lente van 1960 tourde hij samen met zijn vriend Gene Vincent door Groot-Brittannië, met veel succes. Op 17 april van dat jaar raakten hij, Gene Vincent en zijn vriendin, de liedschrijfster Sharon Sheeley, betrokken in een auto-ongeluk nabij Chippenham toen ze onderweg waren naar het vliegveld van Londen. Vincent en Sheeley overleefden het, maar Eddie Cochran stierf diezelfde dag. Hij was slechts 21 jaar oud. Eddie Cochran was zeer productief, en na zijn overlijden zijn veel platen met nieuw materiaal uitgebracht, die vooral in het Verenigd Koninkrijk goed verkochten. De single "Three Steps to Heaven" werd in dat land ook postuum, een maand na zijn overlijden, een nummer-één hit.




» Reageer (0)
02-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste moord De Gelder was verjaardagscadeau

"Eerste moord De Gelder was verjaardagscadeau"

Klik op de foto om een video van Angelina Elander te bekijken






Er zijn aanwijzingen dat de Zweedse kunstenares Angelina Elander Kim De Gelder heeft aangezet tot moord. De Gelder vermoordde Elza Van Raemdonck (72) in haar huis in Vrasene op 16 januari, de verjaardag van Elander. "Heb je dat echt voor mij gedaan?", staat te lezen op de internetblog van de 40-jarige vrouw. "Ik had nooit mogen vragen om een moord te plegen op mijn verjaardag."

De Gelder en Elander hadden al maanden voor de moorden contact met elkaar, meldt VTM. De Gelder wordt aanbeden door de vrouw. De Zweedse maakt van haar liefde voor de moordenaar (21) geen geheim. Ze schrijft dat ze jaloers is op de vrouwelijke cipiers van de gevangenis van Brugge, waar De Gelder momenteel verblijft.

"Als ze dingen doen om jou te kwetsen, dan zal ik hen vermoorden. Ik heb al contact opgenomen met Al Qaida en het Witte Huis, die de deal al kennen. Geef me wat ik wil en de wereld zal niet vergaan. Het is niet moeilijker dan dat. Beloof ook dat je voortaan een goede mens zal zijn. Geen babymoorden meer en je mag ook geen oude vrouwen meer neersteken. Je zal me ook altijd trouw blijven, zoals vroeger. Je mag geen relatie aanknopen met vrouwelijke medegevangenen, verpleegsters en met oude vriendinnen die je misschien weer komen opzoeken. Ik voel me niet schuldig door deze woorden. Ik zeg het je omdat ik van je hou en daardoor aangetast ben door een zekere vorm van irrationele jaloezie", schrijft de dame in verschillende talen, ook het Nederlands.

Elander is de moeder van een tienerzoon. De knappe Zweedse schreef al een sollicitatiebrief om in de Brugse gevangenis te mogen werken. De dame, die al meerdere liefdesbrieven opstuurde, geeft ook haar mening over het psychiatrische verslag van De Gelder. Volgens haar is haar schatje ontoerekeningsvatbaar en was hij zelfs gebrainwasht op het moment van de feiten.

De Zweedse is gefascineerd door messen. Zo zijn er verschillende foto's van haar waarop ze aan een mes likt. De Gelder moordde met messen.  (br.vandaag.be)





» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!