Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




04-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De herkomst van paaseieren


De herkomst van paaseieren


http://img338.imageshack.us/img338/7473/paaseieren1.jpg




Reeds bij onze verre voorvaderen was het ei al het symbool van de opstanding. Bij de Joden was het de gewoonte eieren te eten als maaltijd op de begrafenis als symbool van de wedergeboorte na de dood. Germanen aten eieren bij de offermaaltijden van Ostara, de godin van lente en vruchtbaarheid. Werd in het oude Hoog-Duits Eástr Ostara genoemd, en ter ere van haar werd ieder jaar een tweedaags feest gevierd.

Eieren staat niet alleen symbool voor het nieuwe leven, maar ook voor de vier elementen:

1) De schaal staat voor de aarde  
2) Het membraan staat voor de lucht 
3) Het eiwit staat voor het water   
4) Het eigeel staat voor het vuur  


Het gebruik van paaseieren
Ontstaan in de middeleeuwen, doordat in de vastentijd een kerkelijk verbod was ingesteld voor het eten van eieren en vlees. In deze periode echter legden de kippen bijzonder veel eieren. De eieren werden gekookt, om langer goed te blijven, versierd, en met Pasen veelvuldig gegeten of cadeau gedaan.


Eieren beschilderen
Ook dit is een gebruik waar onze voorouders zich al aan over gaven. In Christelijke landen werden de eieren beschilderd in de kleuren van het altaar, waarna men ze de kerk inbracht om te laten wijden en te offeren. Niet Christelijke streken beschilderden hun eieren in heldere kleuren, welke een weerspiegeling waren van het zonlicht in de lente.


Paaseieren verstoppen
Vroeger waren boeren gewoon om met Pasen eieren in de akkers te begraven om vruchtbaarheid over hun akkers af te dwingen. Dit is waarschijnlijk de voorloper van het verstoppen van de eieren, welke kinderen met veel plezier gaan zoeken.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik wens iedereen een fijne en gezellige Pasen

Ik wens iedereen een fijne en gezellige Pasen



http://img15.imageshack.us/img15/7493/easterv.jpg



Ik was vroeg aan het zoeken
in alle gaten en alle hoeken
Ik vond geen enkel eitje
binnen of in het weitje
Toen kwam de paashaas eraan
Ik was te vroeg opgestaan
O, wat was ik reuze blij
Hij gaf me daar een reuze ei



http://img130.imageshack.us/img130/4456/paaseitjesmetkuikentje.jpg


Neem gerust een eitje


http://img169.imageshack.us/img169/7474/paastaart.jpg


of een stukje taart

en laat het smaken


Vrolijk Paasfeest iedereen ! ! !






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jesus Christ Superstar - Everything's Alright

Jesus Christ Superstar  - Everything's Alright

Klik op de foto om ze te beluisteren




Jesus Christ Superstar

Jesus Christ Superstar is een rockopera  en musical  met muziek van Andrew Lloyd Webber en tekst van Tim Rice.

De rockopera werd in 1970 uitgebracht als album, en vervolgens als musical op de planken gebracht in Londen en op Broadway. Door religieuze groeperingen werd destijds geprotesteerd tegen de opvoering van het stuk, omdat Jezus te veel als een gewone sterveling zou worden neergezet. Inmiddels is het stuk echter omarmd en opgevoerd door vele kerkelijke musicalgezelschappen. De musicalproductie wordt nog steeds geregeld in theaters gespeeld.

In 1973 is het stuk verfilmd onder regie van Norman Jewison (zie Jesus Christ Superstar (film)). De filmversie, met hoofdrollen voor Carl Anderson (Judas), Ted Neeley (Jezus Christus), Yvonne Elliman (Maria Magdalena) en Barry Dennen (Pontius Pilatus), is gemaakt in jaren-zeventig-stijl. Yvonne Elliman zingt ook op het gelijknamige album I don't know how to love him terwijl de overige liederen worden gezongen door Ian Gillan.

Op 3 november 2005 ging de Nederlandse musicalversie van Jesus Christ Superstar in première. De hoofdrollen werden gespeeld door Dieter Troubleyn (Jezus), Martin van der Starre (Judas) en Casey Francisco (Maria Magdalena).


Jesus Christ Superstar - I Don't Know How To Love Him

Klik op de foto om ze te beluisteren





Inhoud van de film


Het stuk behandelt, grotendeels vanuit het gezichtspunt van Judas, de laatste week uit het leven van Jezus. De rockopera beschrijft hoe Judas afstand neemt van Jezus, die in Judas' ogen de aandacht te veel op zijn persoon laat vestigen (als zoon van God, wat Judas niet gelooft) en te weinig op de goede daden die hij doet; Judas meent dat de aanvankelijk nobele beweging rond Jezus gestopt moet worden voordat zij uit de hand loopt. Tegelijkertijd zijn de hogepriesters bang voor het afkalven van hun gezag als steeds meer volk Jezus volgt en hem aanspoort hun land te bevrijden van de Romeinse overheersing. Deze houding van het volk beangstigt ook Jezus, die weet welk lot hem te wachten staat. Uiteindelijk vinden de hogepriesters en Judas elkaar en wordt Jezus verraden, waarna Judas uit wroeging zelfmoord pleegt. De lokale joodse heerser Herodes, voor wie Jezus wordt geleid, beschouwt Jezus door de verhalen over zijn wonderen slechts als een amusante goochelaar en stuurt hem, als Jezus niet aan zijn verzoeken voldoet, teleurgesteld door naar Pontius Pilatus. Deze Romeinse gouverneur van Judea, die zelf geen kwaad in Jezus ziet, ziet zich door de druk van het volk, gecombineerd met Jezus' halsstarrige houding, gedwongen Jezus te laten kruisigen.

Met name de liederen "I don't know how to love him" (gezongen door Maria Magdalena over Jezus) en "Superstar" (waarin Judas anno 1970 Jezus confronteert met zijn optreden in de eerste eeuw) hebben grote bekendheid verworven.




» Reageer (0)
03-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hongerstaking tegen dierproeven aan KUL

Hongerstaking tegen dierproeven aan KUL


http://img706.imageshack.us/img706/9148/apen.jpg


Tien activisten van de Antidierproevencoalitie zijn vanochtend om 5 uur aan een hongerstaking begonnen. Ze zitten in een ijzeren kooi in de Diestsestraat in Leuven en hopen hun hongerstaking 24 uur te kunnen volhouden. Met hun actie proberen ze voorbijgangers te sensibiliseren voor het lot van de apen die aan de Leuvense katholieke universiteit aan dierproeven worden onderworpen.
 
"De KUL is de enige Belgische universiteit die nog dierproeven uitvoert op apen", zegt Danny Flies van de Antidierproevencoalitie (ADC). "Wij willen tonen welk vreselijk lot die dieren moeten ondergaan."
 
De ADC roept de Leuvenaars ook op deel te nemen aan zijn nationale betoging, op 17 april in de Leuvense binnenstad, en verzamelt handtekeningen tegen de dierproeven. "We hopen er 100.000 te verzamelen, goed voor 1 procent van de Belgische bevolking. Die zullen we dan aan de federale regering overhandigen. Op dit moment hebben we er al 50.000."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De populairste namen voor katten in Nederland zijn Tommie en Minoes

De populairste namen voor katten in Nederland zijn Tommie en Minoes






Tommie en Minoes zijn momenteel de populairste namen voor katten in Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek naar de 85.000 namen in Petbase, de grootste huisdieren databank van Nederland, waarover het blad Onze Taal deze week bericht.
 
Driekwart van de namen in de databank zijn voor katten. Dat komt doordat poezen als huisdier in Nederland veruit in de meerderheid zijn. Andere zeer populaire katten namen zijn Tijgertje en Simba.
 
Bij honden namen staan Max (voor een mannetje) en Luna (voor een vrouwtje) op de eerste plaats. Daarna volgen Spike en Diesel (voor mannen) of Lady en Daisy (voor vrouwen) op de tweede en derde plaats. In totaal telt de databank ruim 19.000 verschillende huisdier namen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paaseitjes rapen op een ludieke manier

Paaseitjes rapen op een ludieke manier


http://img651.imageshack.us/img651/1229/paashaasyx.jpg
 


Geen pasen zonder chocolade eitjes. Wie kinderen heeft, is 's ochtends al druk bezig met massa's paaseieren te verstoppen. Het kan ook anders, met enkele ludieke elementen maak je het familiefestijn nog gezelliger.


1. Chocolade is lekker, maar teveel is niet gezond. Daarom verstop je niet alleen eitjes, maar ook cadeautjes. Dan snoepen de kleintjes meteen een stuk minder, maar blijft het even leuk.


2. 's Nachts sluip je op de slaapkamer van de kinderen en drop je enkele exemplaren naast hun bed of op hun kamer.


3. Verstop gekookte eieren met een nummer op. Het nummer correspondeert met een bepaald cadeautje. Ook plastieken eitjes kunnen die taak vervullen.


4. Maak er een leuke wedstrijd van: wie het meeste eitjes gevonden heeft, mag als eerste een geschenkje kiezen.


5. Geloven de kinderen al lang niet meer in de paashaas, vul dan een plastic ei met geld. Nadat ze hebben gezocht naar hun ei, kan je het geld bij elkaar leggen en besteden aan een leuk uitstapje bijvoorbeeld.



 


6. Even leuk is de rollen om te draaien. Laat de kinderen de eieren verstoppen, de ouders moeten zoeken.


7. Stel een puzzeltocht samen. Geef je kroost 's ochtends een ei met een opdracht. Een raadsel, geheimschrift of rebus zijn ideaal. Hebben ze de opdracht opgelost, krijgen ze een nieuwe aanwijzing. Als ze zo alle aanwijzingen hebben samengelegd, kennen ze de oplossing. Hun prijs: een groot chocoladen ei.


8. Trek eens een
paashaas kostuum aan . De kinderen gaan het fantastisch vinden.


9. Waarom geen picknick? Schijnt de zon, trek je erop uit met een goed gevulde picknickmand. Neem wat dekens mee en veel paaseitjes om te verstoppen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puberteit duurt tot 28 jaar

Puberteit duurt tot 28 jaar





Tienergedrag duurt langer dan verwacht, in veel gevallen teistert de puberteit ouders tot wanneer hun kind 28 jaar is. Daar waarschuwen Australische psychologen alvast voor.


De puberteit begint ook vroeger dan gedacht, vaak al op acht jaar. Deze ontdekking maakt dat de adolescentie heel wat langer is dan de huidig geschatte periode van 12 tot 21 jaar, dat beweert de Australische psycholoog  Darryl Cross. "Deze langer durende puberteit heeft heel wat gevolgen. Ouders beseffen dit vaak niet, waardoor ze niet weten hoe om te gaan met bepaalde situaties. Het houdt namelijke eerdere lichamelijke veranderingen in bij jongere kinderen en heeft ook sociale gevolgen. Zo blijft de kroost door dat langere pubergedrag later in het ouderlijke huis wonen. Wanneer ik ouders vertel dat het gedrag van hun 26-jarige verklaard kan worden door de adolescentie, vallen ze letterlijk van hun stoel."


"Het is volgens psychologen nodig dat ouders al op vroegere of op latere leeftijd nog steeds grenzen stellen in het leven van hun kinderen. Als je een jonger kind hebt, is het belangrijk bij te houden hoe vaak ze op internet zitten en waar ze naar kijken en als je vindt dat je twintiger moet verhuizen, ga dan samen zitten en bespreek wat je moet doen. Velen laten hun 'pubers' gewoon hun gang gaan", besluit Cross.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stille Zaterdag

Stille Zaterdag


http://img266.imageshack.us/img266/3746/stillezaterdagmantegna.jpg
Doek van Andrea Mantegna (1431-1506)



Paaszaterdag of Stille Zaterdag volgt op Goede Vrijdag. Het is de zaterdag voor Pasen en de laatste dag van de vastentijd  en lijdensweek die voorbereidt op het christelijke paasfeest. Deze zaterdag word ook wel Stille Zaterdag genoemd, omdat op die dag de klokken niet luiden tot aan de Paaswake.

Op deze dag herdenkt men de tijd dat het dode lichaam van Jezus Christus in het graf lag. Zijn ziel was echter in het paradijs: "Heden zult gij met Mij in het paradijs zijn" (Lucas).

De apostel Petrus beschrijft dat Jezus Christus in Zijn dood Zich heeft geopenbaard aan de geesten in de hel om Zijn triomf te tonen: "In Denwelken [Zijn dood] Hij ook heengegaan zijnde, de geesten die in de gevangenis zijn, gepredikt heeft. Die eertijds ongehoorzaam waren, wanneer de lankmoedigheid Gods eenmaal verwachtte in de dagen van Noach, als de ark toebereid werd" . Hierbij moet worden aangetekend dat over de betekenis van deze teksten veel onduidelijkheid is. De Katholieke Kerk leert dat Christus op Paaszaterdag 'neergedaald is ter helle'.




  http://img87.imageshack.us/img87/3585/stillezaterdag.jpg


Liturgisch gezien duurt Paaszaterdag slechts tot de schemering, waarna de Paaswake gevierd wordt.

In de Katholieke Kerk wordt op Stille Zaterdag net als op Goede Vrijdag de Eucharistie in het geheel niet gevierd. In tegenstelling tot Goede Vrijdag wordt op Paaszaterdag zelfs de Heilige Communie niet uitgereikt. Er worden wel enige geconsacreerde hosties voorradig gehouden, voor het geval stervenden wilden te communie gaan . Het altaar is ontdaan van het altaardwaal. Het tabernakel staat open als teken dat Jezus gestorven is en tijdelijk niet meer onder ons is. De kerken zijn sober ingericht, zonder versieringen.


Ook de klokken  luiden niet op die dag, tot 's avonds de Paaswake wordt gevierd. De volkse traditie wil immers dat zij die dag even naar Rome vliegen om er de paaseieren te halen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Eddie Cochran - Summertime Blues

Eddie Cochran - Summertime Blues

Klik op de foto om hem te beluisteren






Eddie Cochran (Albert Lea, Minnesota, 3 oktober 1938  - Wiltshire, Engeland, 17 april 1960) was een Amerikaans rockabillyzanger  en -gitarist. Veel van zijn nummers gaan over de vreugdes van het leven als tiener. Hij wordt hierdoor wel eens vergeleken met Buddy Holly. Enkele van zijn bekendste nummers zijn "C'mon Everybody", "Summertime Blues" en "Three Steps to Heaven".

In 1955 nam Eddie Cochran zijn eerste platen op als lid van The Cochran Brothers, een duo dat hij samen met Hank Cochran vormde. De twee zijn echter geen familie van elkaar. Hank Cochran zou zich later ontwikkelen tot een bekende schrijver van countryliedjes. Ook ontwikkelde Eddie Cochran rond deze tijd tot een sessiemuzikant en schreef hij een demo met Jerry Capehart, die later zijn manager zou worden.

In 1956 vroeg Boris Petroff of hij wou optreden in een film genaamd The Girl Can't Help It. Eddie Cochran deed het en trad in de film op met het nummer "Twenty-Flight Rock". Dit optreden betekende zijn doorbraak. Begin 1957 had hij zijn eerste hit in de Verenigde Staten met het nummer "Sittin' on the Balcony", geschreven door John D. Loudermilk. De meeste van zijn nummers schreef hij echter zelf, waaronder "Summertime Blues", zijn grootste hit in de VS. "Summertime Blues" zou van grote invloed zijn op latere muziek, onder andere door het zogenaamde overdubbing, een destijds vrij zeldzame techniek. "C'mon Everybody" uit 1958 was zijn laatste grote hit in de Verenigde Staten, maar het nummer betekende zijn grote doorbraak in het Verenigd Koninkrijk, waar het zijn eerste top-tienhit werd. Enkele andere nummers die hij schreef waren "Somethin' Else", "My Way", "Weekend" en "Nervous Breakdown".

Tijdens de lente van 1960 tourde hij samen met zijn vriend Gene Vincent door Groot-Brittannië, met veel succes. Op 17 april van dat jaar raakten hij, Gene Vincent en zijn vriendin, de liedschrijfster Sharon Sheeley, betrokken in een auto-ongeluk nabij Chippenham toen ze onderweg waren naar het vliegveld van Londen. Vincent en Sheeley overleefden het, maar Eddie Cochran stierf diezelfde dag. Hij was slechts 21 jaar oud. Eddie Cochran was zeer productief, en na zijn overlijden zijn veel platen met nieuw materiaal uitgebracht, die vooral in het Verenigd Koninkrijk goed verkochten. De single "Three Steps to Heaven" werd in dat land ook postuum, een maand na zijn overlijden, een nummer-één hit.




» Reageer (0)
02-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste moord De Gelder was verjaardagscadeau

"Eerste moord De Gelder was verjaardagscadeau"

Klik op de foto om een video van Angelina Elander te bekijken






Er zijn aanwijzingen dat de Zweedse kunstenares Angelina Elander Kim De Gelder heeft aangezet tot moord. De Gelder vermoordde Elza Van Raemdonck (72) in haar huis in Vrasene op 16 januari, de verjaardag van Elander. "Heb je dat echt voor mij gedaan?", staat te lezen op de internetblog van de 40-jarige vrouw. "Ik had nooit mogen vragen om een moord te plegen op mijn verjaardag."

De Gelder en Elander hadden al maanden voor de moorden contact met elkaar, meldt VTM. De Gelder wordt aanbeden door de vrouw. De Zweedse maakt van haar liefde voor de moordenaar (21) geen geheim. Ze schrijft dat ze jaloers is op de vrouwelijke cipiers van de gevangenis van Brugge, waar De Gelder momenteel verblijft.

"Als ze dingen doen om jou te kwetsen, dan zal ik hen vermoorden. Ik heb al contact opgenomen met Al Qaida en het Witte Huis, die de deal al kennen. Geef me wat ik wil en de wereld zal niet vergaan. Het is niet moeilijker dan dat. Beloof ook dat je voortaan een goede mens zal zijn. Geen babymoorden meer en je mag ook geen oude vrouwen meer neersteken. Je zal me ook altijd trouw blijven, zoals vroeger. Je mag geen relatie aanknopen met vrouwelijke medegevangenen, verpleegsters en met oude vriendinnen die je misschien weer komen opzoeken. Ik voel me niet schuldig door deze woorden. Ik zeg het je omdat ik van je hou en daardoor aangetast ben door een zekere vorm van irrationele jaloezie", schrijft de dame in verschillende talen, ook het Nederlands.

Elander is de moeder van een tienerzoon. De knappe Zweedse schreef al een sollicitatiebrief om in de Brugse gevangenis te mogen werken. De dame, die al meerdere liefdesbrieven opstuurde, geeft ook haar mening over het psychiatrische verslag van De Gelder. Volgens haar is haar schatje ontoerekeningsvatbaar en was hij zelfs gebrainwasht op het moment van de feiten.

De Zweedse is gefascineerd door messen. Zo zijn er verschillende foto's van haar waarop ze aan een mes likt. De Gelder moordde met messen.  (br.vandaag.be)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slimme kangoeroe bedelt als de beste


Slimme kangoeroe bedelt als de beste


http://img151.imageshack.us/img151/7731/kangoeroemeimei.jpg



Wie kan weerstaan aan de puppy-oogjes van Mei Mei? Deze kangoeroe in een Chinese dierentuin heeft de perfecte techniek onder de knie om voedsel te bedelen. Als hij zijn zin niet krijgt, kwakt hij echter zijn stalen kom tegen de grond.


Verzorger Tu herinnert zich de allereerste acteerkunsten van Mei Mei nog goed. "Ik kwam zijn kooi opkuisen. Plots sprong hij op mij, terwijl hij de kom met zijn twee voorpoten vasthield. Zijn blik was heel grappig, net alsof hij echt aan het bedelen was. Hij hield de kom boven zijn hoofd, om duidelijk te maken dat er niets meer in zat. Vervolgens smeet hij de pan op de grond. Zonder gewrichten is het heel moeilijk om zoiets te doen. Daaraan alleen zie je al hoe slim Mei Mei is. Hij weet hoe hij zijn willetje kan doordrukken en wij verstaan hem nog ook."



http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/10/2/10/media_xl_3644020.jpg?20100402135152



"Mei Mei arriveerde drie jaar geleden in onze zoo, toen zat hij nog in de buidel van zijn moeder", vertelt een woordvoerder van de dierentuin. "Na de dood van zijn moeder een jaar geleden bleef hij als enige kangoeroe achter. Hij heeft geen speelkameraadjes en voelt zich heel eenzaam."


Dat zullen zijn verzorgers geweten: als een man hem komt voeden, springt hij rechtop voor een boksmatch. Als een vrouw binnenkomt, houdt hij haar vast tot ze begint te roepen. De zoo zal de komende maanden enkele kangoeroes opvangen, zodat Mei Mei in groep kan beginnen leven.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderden vlinders fladderen door Londens museum

Honderden vlinders fladderen door Londens museum


http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/15/0/8/media_xl_3641213.jpg?20100401043432



Vanaf 8 april zal het Natural History Museum in Londen volledig in het teken staan van de vlinders. De volledige levenscyclus van de sierlijk fladderende en kleurrijke insecten zal uit de doeken gedaan worden in een leerrijke tentoonstelling voor jong en oud.


Bezoekers komen meer te weten over elke fascinerende fase in het leven van een vlinder in een daarvoor speciaal gecreëerde ruimte waar de insecten naar hartelust kunnen rondfladderen. Zo leer je onder meer dat vlinders niet zo lang kunnen overleven omdat ze gewoonweg niet kunnen eten maar enkel in staat zijn om te drinken. Sommige soorten leven slechts 137 dagen terwijl andere hun levenswandel kunnen rekken tot twee jaar. Ook het geweldige moment wanneer de beestjes uit hun cocon kruipen, kan je van zeer dichtbij gadeslaan.



http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/10/14/7/media_xl_3641227.jpg?20100401043455



Helaas varen niet alle vlindersoorten even goed in onze contreien en zijn sommige zelfs met uitsterven bedreigd. De expo 'Butterfly Explorers' is dan ook een unieke gelegenheid om deze insecten beter te leren kennen in de hoop dat bezoekers achteraf beseffen hoe waardevol vlinders zijn. De tentoonstelling start op 8 april en loopt tot 26 september 2010.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekleurde kuikens: nieuwe trend?

Gekleurde kuikens: nieuwe trend?




Op het eerste gezicht denk je dat deze kleurige kuikentjes een regenachtige Pasen dienen op te fleuren, maar niets is minder waar. De trendy diertjes kennen succes in Azië waar chemicaliën in het kippenei worden ingespoten. Daardoor huppelen de diertjes enkele weken met gekleurde vedertjes rond.


Het chemisch proces, ongevaarlijk voor de kuikens, werd oorspronkelijk uitgetest door Britse vorsers die de kippetjes in  het wild wilden volgen. Sindsdien lijkt de trend ook commercieel interessant. De gekleurde diertjes zijn uiterst populair in Azië en het Midden Oosten, daar worden ze massaal verkocht in het roze, felgroen, geel, oranje, blauw, paars of rood. 


"Pure mishandeling", zo stellen Britse dierenorganisaties. "Het maakt de dieren tot een hebbeding, eerder dan een levend wezen. We maken ons ernstig zorgen", stelt een woordvoerder. "De verf kan het dier mogelijk wel schaden en bovendien roept het heel wat ethische vragen op over de manier waarop ze bekeken worden".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstenaar kruisigt zich aan Stefansdom uit protest tegen misbruiken

Kunstenaar kruisigt zich aan Stefansdom uit protest tegen misbruiken


http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/18/10/11/media_xl_3644351.jpg?20100402171640


Een kunstenaar heeft zich vandaag levensecht op Goede Vrijdag en op 20 meter hoogte aan de beroemde Stefansdom in Wenen in de pose van een gekruisigde Jezus opgehangen. De spijkers en stigmata ontbraken; het bloed, de doornenkroon en de lendendoek niet.


Met zijn onaangekondigde actie wou de 44-jarige Emmerich Weissenberger reageren op het misbruikschandaal in de katholieke kerk, dat in Oostenrijk met de dag grotere proporties aanneemt. De kunstenaar hing ongeveer een half uur aan het kruis vooraleer hij door de politie werd afgevoerd. Na verhoor en het noteren van zijn persoonsgegevens werd de uit Graz afkomstige artiest vrijgelaten.


Weissenberger noemde zijn performance een "hulpkreet, want de kunst is steeds waarachtig". Het paasweekeinde, aldus de man, is er niet meer om de dood van Christus te herdenken, maar de "sociale dood van allen die slachtoffer van de Man in de Hemel zijn geworden"
 
Dat momenteel de hoofdingang van de Stefansdom wegens herstellingswerken deels ingepakt is, maakte de taak van de kunstenaar er eenvoudiger op. De Oostenrijkse kerk zei begrip op te brengen voor de actie van Weissenberger, maar bekritiseerde hem wel, wegens het aanbrengen van materiële schade en huisvredebreuk. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kim De Gelder heeft Zweedse aanbidster

Kim De Gelder heeft Zweedse aanbidster


http://img340.imageshack.us/img340/2580/angelinaelanderkimdegel.jpg



De 40-jarige Zweedse kunstenares Angelina Elander is verliefd op seriemoordenaar Kim De Gelder. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws. De vrouw schrijft liefdesbrieven aan De Gelder, probeerde hem te bellen en ondernam een poging om in de gevangenis van Brugge, waar De Gelder verblijft, aan de slag te gaan. Die sollicitatie zou evenwel mislukt zijn.


Elander, moeder van een tienerzoon, schreef De Gelder dat hij voortaan 'een goede mens' moet zijn en vroeg hem in haar brieven om haar 'trouw te blijven, zoals vroeger'. Als we de internetblogs van de vrouw mogen geloven, zou De Gelder al ingegaan zijn op haar contactpogingen. "Hij beloofde me dat hij voortaan een goede jongen zal zijn", klinkt het daar.



Uit de foto's op Angelina Elanders blog blijkt een
fascinatie voor messen.
Uit de foto's op Angelina Elanders blog blijkt een fascinatie voor messen.


De Zweedse is ook gefascineerd door messen. Zo zijn er verschillende foto's van haar waarop ze aan een mes likt. De Gelder moordde met messen.


Op haar blog Kosmonaut Planemo startte de artieste uit de Noord-Zweedse stad Lulea een petitie om De Gelder vrij te krijgen, onder de titel 'Free Kim De Gelder'. In de tekst vraagt ze De Gelder om niet te flirten met 'sexy cipiers' en 'lelijke bewaaksters', en zegt ze dat ze al-Qaida en het Witte Huis contacteerde om ervoor te pleiten dat De Gelder niks overkomt in de gevangenis.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genitale zweren aan de basis van HIV-verspreiding

"Genitale zweren aan de basis van HIV-verspreiding"





Ziektes die genitale zweren veroorzaken, zoals syfilis en chancroid, waren de hoofdreden van het ontstaan en de verspreiding van HIV in het begin van de 20e eeuw. Dat blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van wetenschappers uit Leuven, Lissabon en Boedapest.


De onderzoekers bestuurden de aanwezigheid van risicofactoren voor HIV op enkele locaties in Afrika, op verschillende tijdstippen in de loop van de 20e eeuw. Ze keken daarbij naar factoren als mannelijke besnijdenis, urbanisatie, gezondheidssystemen, verhouding man/vrouw in steden, prostitutie, het gebruik van onveilige naalden en ziektes die genitale zweren veroorzaken (de zogenaamde Genital Ulcer Diseases of GUD). De hoeveelheid GUD-infecties bleek de grootste impact te hebben op de verspreiding van het HIV-virus. Dat was bijvoorbeeld 1919 en 1929 het geval in Kinshasa, waar op dat ogenblik een GUD-epidemie woedde.


De reden voor het verband tussen GUD en de verspreiding van het HIV-virus dient volgens de onderzoekers gezocht te worden in het feit dat de aanwezigheid van genitale zweren de sprong van het SIV-virus van aap naar mens vergemakkelijkte. Doorgaans kan SIV bij consumptie van apenvlees niet overleven in het menselijk lichaam omdat het niet aangepast is. Genitale zweren gaven het SIV echter de kans zich aan te passen en zich in de mens te handhaven als HIV.

De onderzoekers pleiten dan ook voor een nauwgezette opvolging en behandeling van GUD in die gebieden waar mensen nog altijd apen slachten voor consumptie.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Energiedak kost Sportpaleis 2 miljoen euro

Energiedak kost Sportpaleis 2 miljoen euro



Binnen tien dagen start het Antwerpse Sportpaleis met de grondige renovatie van haar 10.000 m² grote dak. De werken zullen vijf maanden in beslag nemen en hebben een kostenplaatje van 2 miljoen euro.

Nadat het huidige dak hersteld wordt, wordt er een 13 centimeter dikke isolatielaag aangebracht. "Die moet het gebouw zowel thermisch als akoestisch isoleren", zei Jan Van Esbroeck van de NV Sportpaleis tijdens de voorstelling.
 
"Zo houden we de energiefactuur binnen de perken en bezorgen we de buurtbewoners een pak minder geluidshinder tijdens nachtelijke evenementen. Bovenop de isolatie komt er een nieuwe cyaanblauwe dakhuid, die het Sportpaleis een volledige nieuwe aanblik zal geven."
 

Het zuidelijke gedeelte van het dak wordt vervolgens bedekt met ruim 2.000 m² zonnecellen in een flexibele dunne film. Die moeten jaarlijks circa 45.000 kWh opwekken om te voorzien in de basisbehoeftes van het Sportpaleis.
 
Het totale prijskaartje van de renovatie bedraagt 2 miljoen euro en wordt volledig gedragen door de NV Sportpaleis. De oplevering wordt midden september verwacht. De werking van 's lands drukst bezochte evenementenhal zal gedurende die periode niet gehinderd worden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nat King Cole - When I Fall in Love

Nat King Cole - When I Fall in Love

Klik op de foto om hem te beluisteren






Nathaniel Adams Coles (Montgomery, 17 maart 1919 - Santa Monica, 15 februari 1965) was een Amerikaans jazz-zanger, pianist en songwriter.

Nat "King" Cole zoals hij meestal genoemd wordt, werd in Montgomery, Alabama geboren en is de vader van zangeres Natalie Cole en broer van zanger Freddy Cole. Cole wordt algemeen beschouwd als de beste mannelijke vocale jazz- en balladvertolker van de jaren vijftig en zestig.

Op vierjarige leeftijd verhuist het gezin naar Chicago. Nats vader is slager en diaken in de True Light Baptist Church. De jonge Nat wordt door zijn moeder, die organiste was in de kerk, gestimuleerd om muziek te gaan studeren. Vanaf zijn twaalfde jaar bespeelt ook Nat het kerkorgel en zingt hij kerkliederen. Zijn echte interesse gaat echter al snel uit naar de jazzmuziek. Zijn ouders kunnen de belangstelling voor de jazzmuziek niet echt waarderen. Jazz wordt immers in de nachtclubs gespeeld. De oudste broer van Nat, Eddie heeft dan al een bekende jazzband, de 'Rogues of Rhythm'.

In het jaar 1936 vertrekt Nat naar Los Angeles, en geeft van 1936 tot 1945 zijn naam aan The King Cole Trio (in eerste formatie met Oscar Moore en Wesley Prince). In 1943 neemt hij het nummer 'Straighten Up and Fly Right' op, dat z'n eerste nationale hitsong wordt. Het nummer is gebaseerd op één van z'n vaders preken en op een bekend zwart volksverhaal. Cole wordt door zijn trio-opnamen als één van de groten uit de jazzwereld beschouwd.

Vanaf 1945 besluit Nat zijn bijzondere stem ook buiten de jazz te laten horen. Hij ontwikkelt zich meer en meer als (jazz)balladzanger. Zijn herkenbare stem zorgt voor een miljoenenomzet bij platenmaatschappij Capitol. Cole is de superstar van de jaren vijftig.

Wanneer hij in 1948 als eerste zwarte Amerikaan een huis koopt in de blanke buurt Hancock Park in Los Angeles vertellen de eigenaren hem dat ze geen "ongewensten" in de buurt willen. Cole antwoordt: "Ik ook niet. En als ik een ongewenst iemand zie komen, ben ik de eerste die klaagt."

In de jaren veertig is Cole de eerste Afro-Amerikaan met een eigen radioprogramma en in de jaren 1956-1957 heeft hij als eerste zwarte Amerikaan een eigen wekelijkse televisieshow bij NBC. Daarnaast treedt hij herhaaldelijk als filmacteur op, o.a. in St. Louis Blues.

Cole rookte drie pakjes cool-menthol sigaretten per dag. Volgens Cole droegen de sigaretten ertoe bij dat zijn stem voldoende laag bleef. Om die reden rookte hij voor iedere plaatopname meestal drie sigaretten achter elkaar. In het najaar van 1964 merkt Cole dat hij gewicht verliest. In oktober 1964 wordt bij hem longkanker geconstateerd. De verschillende behandelingen, waaronder een Cobalt-behandeling, slaan niet aan en Nat King Cole overlijdt begin '65 in het St. John's Hospital in Santa Monica (Californië). Nat King Cole is begraven op Forest Lawn Memorial Park in Glendale (Californië).

Hij was getrouwd met Maria Ellington en had vijf kinderen. Ook zijn dochter Natalie Cole en zijn jongere broer Freddie Cole zijn zangers.

In de jaren negentig wordt Cole opnieuw populair, dankzij zijn dochter Nathalie Cole, die op de cd Unforgettable haar zang combineert met oude opnamen van haar vader.




» Reageer (0)
01-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook te weinig vet in je voeding is ongezond

Ook te weinig vet in je voeding is ongezond





We krijgen het er haast dagelijks ingepeperd, vetten zijn ongezond. Toch heeft je lichaam deze stoffen en mag je ze daarom nooit helemaal uit je eetpatroon schrappen. Het is echter wel belangrijk te kiezen voor de juiste vetten.

Hoeveel?
De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vet is 20 tot 35 procent van het totale aantal calorieën dat je opneemt. Reken per gram 9 calorieën, zo kun je dus uitrekenen hoeveel je mag opnemen. Als vrouw is de aanbevolen hoeveelheid ongeveer 1900 calorieën.  Dus dan mag je 42 tot 74 gram vet eten per dag. Zorg er dan wel voor dat deze een plantaardige oorsprong hebben. Kies dus voor margarine, olijfolie, noten, zaden, olijven, avocado's en vette vis.

Twee soorten
Wat de meeste ondertussen wel weten is dat er twee soorten vetten bestaan: de gezonde onverzadigde die je lichaam nodig heeft, die leveren de meeste plantaardige producten. Ook zijn er de ongezonde verzadigde vetten, die vind je meestal in dierlijke producten, dat meldt gezondheidsnet.nl. Deze laatste berokkenen namelijk schade aan je hart en bloedvaten. 

Nodige stoffen
Toch heeft je lichaam vetten nodig, dus je schrapt deze voedingsgroep beter nooit helemaal. Ze bevatten namelijk de essentiële vitamines A, D, E en K. Deze stoffen zijn belangrijk voor de opbouw van de huid, ogen en het immuunsysteem, zorgen voor stevige beenderen en tanden, de stofwisseling tussen cellen en helpen tegen bloedklontering. Daarnaast werkt vitamine E als een antioxidant, wat schade door vrije radicalen aan de cellen voorkomt.  Daarnaast zakt door te weinig vetten je hoeveelheid goede cholesterol te laag, waardoor je slechte cholesterol in verhouding te hoog wordt. Dit kan verhoogt de kans op bloedklonters en kan je aders doen dichtslibben.

Humeur en honger
Omega-vetzuren hebben invloed op je humeur en gedrag. Als je hier te weinig van eet, maakt je lichaam minder hormonen aan waar je blij van wordt, een tekort aan vetten kan je dus neerslachtig maken. Als laatste geven vetten een voldaan gevoel. Door dit volledig van het menu te schrappen zul je dus meer honger krijgen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons land betaalt kinderbijslag voor 38.000 kinderen van niet-Belgen in het buitenland

Ons land betaalt kinderbijslag voor 38.000 kinderen van niet-Belgen in het buitenland





Op 31/12/2008 betaalde ons land kinderbijslag uit aan 20.173 niet-Belgen voor 38.885 kinderen die in het buitenland opgevoed worden. In 2008 werd hierbij in totaal 53,8 miljoen euro aan kinderbijslag betaald. Dat blijkt uit het antwoord van minister van sociale zaken Laurette Onkelinx op een schriftelijke vraag van Alexandra Colen (Vlaams Belang).
 
Vooral in EU
In de grote meerderheid der gevallen (19.022 van de 20.173 rechthebbenden) verblijven de betrokkenen in de EU. De landen die het hoogst scoren zijn Frankrijk (14.168) en Nederland (3.009), op verre afstand gevolgd door Polen (551) en Spanje (271). Landen buiten de EU waar vele van deze gezinnen wonen zijn Marokko (904) en Turkije (133).
 
Geen controles ter plaatse
Er worden geen systematische controles ter plaatse uitgevoerd omdat de Belgische inspectiedienst geen bevoegdheid heeft buiten ons grondgebied en dit type van controle een aanzienlijke investering zou vergen. Om twijfelachtige situaties op te helderen worden controles ter plaatse gevraagd aan verbindingsorganen. Dit zijn contactpunten waartoe landen zich kunnen richten voor informatie over gerechtigden op sociale uitkeringen. Ook worden de ingediende formulieren die opgesteld zijn door officiële instanties uit de betrokken landen systematisch gecontroleerd.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!