NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
07-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees woont al 21 jaar in grot

Chinees woont al 21 jaar in grot


http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/6/13/1/media_xl_3648196.jpg?20100407135019Liang Shuseng, een gepensioneerde man uit China, leeft al 21 jaar lang in deze grot. De 68-jarige Liang ging er ooit wonen omdat hij er kalksteen kon delven, waarna hij geen zin meer had in dagelijks lange wandelingen naar zijn werk. In 1996 stopte Liang met zijn handel door gebrek aan vraag, maar besloot dat leven zonder huur in een grot wel handig was.


Doorheen de jaren heeft Shuseng het interieur steeds huiselijker gemaakt, met onder meer banken, stoelen, een televisie en een bed. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twintig procent van de werknemers gaat ziek naar het werk

Twintig procent van de werknemers gaat ziek naar het werk


http://img121.imageshack.us/img121/1865/pc3k.jpg


Zeven op de tien Belgische werknemers werken toch wanneer ze ziek zijn en bijna twintig procent van hen gaat ziek naar het werk uit angst om hun baan kwijt te spelen. Slechts zo'n dertig procent blijft thuis tot ze genezen zijn.


Dat blijkt uit een enquête van vacaturesite Monster naar aanleiding van Wereldgezondheidsdag.


Veertien procent kiest om thuis te blijven, maar werkt van daaruit. Hoewel 19 procent van de Belgische werknemers toch gaat werken uit schrik om hun job te verliezen in crisistijden, maken Belgen zich minder zorgen over de effecten van de crisis op hun job dan de gemiddelde Europeaan: onder hen gaat 28 procent ziek uit werken uit schrik voor jobverlies. Uit de studie, waarbij Monster wereldwijd 33.684 respondenten ondervroeg, onder wie 845 Belgen, bleek nog dat 38 procent van de Belgische werknemers het naar eigen zeggen te druk heeft om een dag te kunnen missen.


Hongaarse werknemers (52 procent) vrezen volgens de wereldwijde enquête het meest voor jobverlies door de crisis, terwijl Finnen (tien procent) zich in verhouding nauwelijks zorgen maken en met een gerust gemoed thuis uitzieken (52 procent).


"De keuze om al dan niet naar het werk te komen wanneer men ziek is, is voor velen een emotionele kwestie", zegt Bernard Hensmans van Monster. "De werklast is soms zodanig hoog dat men het zich niet kan veroorloven een dag te missen. Ook de angst om hun job kwijt te raken in onrustige crisistijden zorgt ervoor dat werknemers ziek naar het werk gaan."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotelier filmt stiekem seksende gasten

Hotelier filmt stiekem seksende gasten


http://img14.imageshack.us/img14/6781/hoteleigenaarfilmtseks.jpg


Een hoteluitbater in Keulen heeft zijn gasten gefilmd op het toilet. De Duitser had ook camera's aangebracht boven bedden. De beelden van seksende hotelgasten wonden hem op. De rechter heeft hem veroordeeld tot het betalen van 6.300 euro boete.

Jürgen S. (54) werd aangeklaagd wegens het schenden van de privacy door middel van beeldopnames, schrijft de Duitse krant Express. De hotelier had in kamer 25 en 26 camera's geïnstalleerd in de badkamers en boven de bedden. "Hij kon via de verborgen camera's zijn gasten bespieden en keek in zijn vertrek naar vrijende gasten", aldus de aanklager.

Er kwam een einde aan toen een gast een camera ontdekte toen hij op toilet zat. De beklaagde bekende onmiddellijk en een gevangenisstraf van negentig dagen werd omgezet in een boete. De veroordeelde moest ook zijn vergunning inleveren. "Toch hoopt mijn cliënt dat hij ooit zijn hotelvergunning terugkrijgt", zegt zijn advocaat. Intussen heeft Jürgen S. zijn hotel verpacht.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Golden Earring - Back Home

Golden Earring - Back Home

Klik op de foto om ze te beluisteren


Golden Earring is een Nederlandse  rockband. De groep werd opgericht in 1961 en is daarmee de oudste nog bestaande rockband van Nederland.
» Reageer (0)
06-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe regel voor Scrabble: eigennamen mogen!

Nieuwe regel voor Scrabble: eigennamen mogen!


http://img97.imageshack.us/img97/2087/scrabblew.jpgScrabble-liefhebbers staan voor een heuse revolutie: vanaf juli zullen immers ook namen van beroemdheden, plaatsen en bedrijven meetellen om punten te scoren. Het gaat om de eerste reglementswijziging sinds het woordspel 62 jaar geleden ontstaan is.

Eigennamen zoals Yasmine, Brussel en Coca-Cola mochten vroeger nooit. Nu dus wel, vermits er geen sluitende regels meer bestaan. "Dit moet een nieuwe dimensie aan het spel toevoegen, noem het een stukje populaire cultuur", aldus een woordvoerster van speelgoedfabrikant Mattel. Het bedrijf overweegt zelfs om toe te laten woorden achterstevoren te spellen. "Volgens ons zullen de fans deze veranderingen appreciëren en zullen ook jongere spelers erdoor aangetrokken worden", klinkt het.

Taalpuristen die de oude regels verkiezen, kunnen echter wel de traditionele versie blijven kopen. "Volgens mij is het gewoon hun bedoeling om iets twee maal te verkopen", aldus Scrabble-fan Sue Palmer. "Met de letters van het oude bord kun je toch ook gewoon eigennamen vormen? Het is allemaal een kwestie van afspraken." Sinds Scrabble in 1948 z'n handelsmerk kreeg, zijn al 150 miljoen speldozen over de toonbank gegaan.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.102-jarige gaat voor het eerst naar school

102-jarige gaat voor het eerst naar schoolOnder het motto 'nooit te oud om te leren': deze kranige Chinese oma van 102 jaar die voor het eerst in haar leven naar school getrokken is. Ma Xiuxian kreeg als kind nooit de kans om te leren, maar daar wil ze nu alsnog verandering in brengen.


Op dertienjarige leeftijd moest Xiuxian in de katoenfabriek gaan werken. Vijf jaar later trouwde ze al. Ze kreeg uiteindelijk negen kinderen: zeven van hen gingen naar de universiteit, de twee anderen studeerden af aan een hogeschool. Haar oudste dochter is nu 82 jaar en werkt nog steeds als dokter in Peking.


Volgens Yi Fengxin, de oudste zoon, deden zijn ouders er alles voor om hun kinderen kans op onderwijs te gunnen: vader werkte hard en moeder verkocht zelfs haar juwelen. "Ze was jaloers dat wij wel les konden gaan volgen. Haar grootste droom was dan ook om eens op de schoolbanken te zitten", aldus Yi.


Met hoorapparaat en vergrootglas
Eind vorige maand was het dan eindelijk zover. Aanleiding was een interview dat Xiuxian gegeven had in een plaatselijk krantje. Daarin had ze het over haar brandende ambitie, waarna de basisschool van Weishan op de kar sprong. Ze mocht -met hoorapparaat en vergrootglas- les komen volgen.


De andere studenten verwelkomden haar met een stevig applaus. Op het eind van de les had Xiuxian een dankwoordje in petto. "Dank u, leraar! Dank u, klasgenoten! Ik zal hard studeren en zo mijn bijdrage aan het land leveren!"
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vorig jaar bij 1.871 gezinnen de kraan dichtgedraaid wegens wanbetaling

Vorig jaar bij 1.871 gezinnen de kraan dichtgedraaid wegens wanbetaling


http://img708.imageshack.us/img708/2264/waterkraan.jpgVorig jaar hebben de Vlaamse drinkwatermaatschappijen samen 1.871 gezinnen zonder water gezet wegens wanbetaling. Dat blijkt uit cijfers van minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) naar aanleiding van de sterke prijsstijgingen sinds 2006.
 
"Uit een studie die de SERV vorig jaar publiceerde, bleek dat tussen 2006 en 2008 de waterprijs voor de gezinnen gemiddeld met 31 procent is gestegen", aldus Hostekint. Daardoor betaalde een modaal gezin gemiddeld bijna 300 euro per jaar.
 
Gemeentelijke saneringsbijdrage
Toch is het niet de prijs van het water zelf die de factuur de hoogte injaagt. Het is vooral de gestegen gemeentelijke saneringsbijdrage voor afvoer van afvalwater die de rekening fors aandikt, besluit Hostekint uit de studie. Net als de bijdrage voor waterzuivering door Aquafin. Resultaat is dat de prijs van het drinkwater minder dan de helft van de totale waterfactuur uitmaakt.
 
Zicht op de evolutie van het aantal afsluitingen heeft het parlementslid niet, maar volgens haar wees de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) eerder al op het stijgend aantal onbetaalde waterrekeningen. Tegelijk weet ze dat er meer klachten komen over de manier waarop maatschappijen een afsluiting gebruiken als "ultiem dwangmiddel".
 
In totaal werden van 2006 tot 2009 zo'n 21.500 aanvragen voor afsluiting ingediend. In dezelfde periode besloten de bevoegde lokale adviescommissies in 5.200 gevallen een afsluiting toe te staan. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allochtonen gooien student op metrosporen: 28 serieuze tips

Allochtonen gooien student op metrosporen: 28 serieuze tips

De politie heeft een dertigtal serieuze tips ontvangen over de vreselijke agressie die plaatsvond in de Brusselse metro. Op nieuwjaarsnacht raakte een Bulgaarse student zwaargewond nadat een groepje allochtone jongeren hem over de balustrade gooide. De ongelukkige, die op de sporen van het station Porte de Namur terecht kwam, brak bij die val zijn nekwervels en is blijvend invalide.

De beelden werden op 25 maart voor het eerst getoond op RTL-TVi, maar sinds dit weekend deed het filmpje ook flink de ronde op internet. "Sinds vrijdag kregen we 28 serieuze tips", aldus commissaris Eric Van Poucke. "In dat cijfer zitten enkel oproepen met concrete informatie verrekend. Mensen die het nummer (0800/91.119; nvdr) bellen om hun medeleven te betuigen of om racistisch uit de hoek te komen, tellen we niet mee. Speurders gaan de tips nu één voor één onderzoeken." (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse Zoo rouwt om zeeotter Chuluugi en viert geboorte gems Lasya

Antwerpse Zoo rouwt om zeeotter Chuluugi en viert geboorte gems LasyaDe lente werd prachtig ingezet in Zoo Antwerpen met de geboorte van een jong gemsvrouwtje, Lasya. Maar er zijn ook tranen voor het plotse overlijden van Chuluugi, de laatste Alaska zeeotter van de Zoo.

Het kleine hoefdiertje Lasya kwam vlot ter wereld na een dracht van ongeveer 220 dagen voor mama Kitara. De vader is de gems Bloske, die eerder dit jaar overleed. De verzorgers die een goede aanwijzing hadden dat Bloske nog een jong had verwekt, zien hun vurige wens nu uitkomen met de geboorte van dit kerngezonde Lasya, wat godin van de schoonheid betekent in het Tibetaans. De status van dit dier is kwetsbaar. Het is nog maar de tweede keer in de geschiedenis van de Antwerpse Zoo dat er een kleine takin geboren wordt. 
http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/10/8/11/media_xl_3646661.jpg?20100406120613


Takins zijn kloeke hoefdieren die gemiddeld 15 tot 18 jaar oud worden. Ondanks hun wat grove bouw zijn het uitstekende klimmers dankzij hun korte, stevige poten en brede hoeven waarmee ze met gemak steile rotshellingen aankunnen. Zowel mannetjes als vrouwtjes ontwikkelen hoorns die tot 30 cm lang kunnen worden en naar achteren gericht zijn. Takins hebben een dikke, wollige vacht met een sterk ruikende geur. Die wordt afgegeven door een olieachtige substantie die hen beschermt tegen de barre weersomstandigheden in hun natuurlijke habitat, het hoog- en middelgebergte van West-China en de oostelijke Himalaya.

Tranen over zeeotter Chuluugi
Leven en dood, het maakt allebei deel uit van het leven, ook in de dierenwereld. De verzorgers van de zeezoogdieren zijn het hart in van het onverwachte overlijden van Chuluugi, de laatste Alaska zeeotter die de Zoo rijk was, in de nacht van dinsdag 30 op woensdag 31 maart. Dat gebeurde in Blijdorp in Rotterdam, waar Chuluugi te gast was in het kader van een kunstmatige bevruchting van 2 vrouwtjes in de hoop om de schaarse populatie zeeotters in Europa te verrijken met nieuwe jongen. De precieze doodsoorzaak van Chuluugi wordt momenteel nog onderzocht. http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/9/7/10/media_xl_3646660.jpg?20100406120531De totale populatie zeeotters in Europese dierentuinen wordt zo op slechts 4 dieren (2 vrouwtjes in Blijdorp Rotterdam en 1 ouder koppeltje in de dierentuin van Lissabon) gebracht. De zeebiologen van Blijdorp konden gelukkig wel bevestigen dat de inseminatie succesvol verlopen is, dus hoopt iedereen nu dat er alsnog een jong van Chuluugi zal geboren worden.

Het verblijf zal nu tijdelijk 3 zeehondjes onderdak geven. De directie van Zoo Antwerpen beraadt zich ondertussen over een langere termijn beslissing voor dit verblijf.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Osteoporose

Osteoporose


http://img199.imageshack.us/img199/8629/osteoporose.jpg


Vrouwen onderschatten gevolgen van osteoporose

Zelfs vrouwen die tot de risicogroepen behoren, zijn zich meestal niet bewust van de ernst van botontkalking, blijkt volgens het VU medisch centrum in Amsterdam uit wereldwijd onderzoek van de universiteit van Massachusetts waar ook Nederlandse vrouwen aan meededen. Osteoporose kan leiden tot chronische pijn en zelfs sterfte.

Vrouwen die tot de risicogroepen behoren, zouden zich moeten laten onderzoeken. Ook (huis)artsen moeten hier meer alert op zijn, zegt het universitair medisch centrum. De gevolgen van osteoporose kunnen immers ernstig zijn. Botbreuken en ingezakte wervels met als gevolg chronische pijn en/of verminderde mobiliteit zijn de meest voorkomende.
 
De risicofactoren om osteoporose te krijgen zijn bekend: botbreuk na het 50ste jaar, vroege overgang, heupbreuk bij moeder of vader, ouderdom, antihormoonmedicijnen na bijvoorbeeld borst- en prostaatkanker, langdurig gebruik van het geneesmiddel prednison en een tekort aan calcium en vitamine D.
 
Het Amerikaanse onderzoek getiteld 'Global Longitudinal Study of Osteoporosis in Women' (GLOW) wordt uitgevoerd onder 60.000 vrouwen in Noord-Amerika, Australië en een aantal Europese landen. Uit de eerste gepubliceerde resultaten van het GLOW-onderzoek blijkt dat veel vrouwen met risicofactoren (57 pct) geen verband leggen tussen deze factoren en de ernstige consequenties van osteoporose.
 
"Zolang vrouwen zich niet bewust zijn van deze risico's, kunnen ze ook geen preventieve maatregelen nemen om bijvoorbeeld botbreuken te voorkomen", aldus emeritus hoogleraar endocrinologie van VU medisch centrum. "Maar als vrouwen zich laten behandelen, kan de kans op een (volgende) botbreuk met 50 procent worden teruggebracht."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldrecord paaseieren rapen verbroken in Plopsaland

Wereldrecord 'paaseieren rapen' verbroken in Plopsaland


Foto vtm.


In de drie pretparken van Plopsa in ons land is het wereldrecord 'paaseieren rapen' gebroken. Op de drie locaties samen werden 709.548 eieren geraapt. Het vorige record stond op 501.000.
 
Het evenement vond gelijktijdig plaats in Plopsaland De Panne, Plopsaland Hasselt en Plopsa Coo. Het hoogste bezoekersaantal werd met 16.950 genoteerd in De Panne. Plopsaland in Hasselt kreeg 4.500 bezoekers over de vloer, de maximumcapaciteit.
 
Mede-organisator vtm bevestigt dat het record is geregistreerd door gerechtsdeurwaarders en dat het samentellen van de drie resultaten geen probleem vormt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Earth Wind and Fire - Boogie wonderland

 Earth Wind and Fire - Boogie wonderland

Klik op de foto om ze te beluisteren


Earth Wind and Fire (ook wel EWF genoemd of The Mighty Elements of the Universe) is een Amerikaanse band die soulmuziek maakt met prominente rollen voor percussie, blazers, kalimba, bas en zang. De band was vooral in de jaren zeventig populair.
» Reageer (0)
05-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medusa

Medusa


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Medusa-Bernini-Musei-Capito.jpg?t=1270478468
Beeld van Gian Lorenzo Bernini  1598 - 1680


Medusa is een van de bekendste mythen uit de Griekse Mythologie. Afbeeldingen van Medusa worden vaak gezien op vazen en andere voorwerpen

Medousa (Oudgrieks: Μέδουσα) of Medusa (gelatiniseerd) is een monsterlijke chtonische figuur. Zij is de dochter van Phorkys en Keto en is de bekendste van de drie Gorgonen.

Medusa had ooit een bijzondere schoonheid. Ze woonde echter, tot haar verdriet, in een land waar nooit de zon scheen. Medusa smeekte Athena haar te laten vertrekken naar zonnige streken. Toen Athena haar dit weigerde, vernederde zij de godin door uit te roepen dat Athena haar niet wilde laten gaan, omdat men anders uitsluitend aandacht voor de schoonheid van haarzelf en niet voor die van Athena zou hebben.

In een andere versie van de mythe zou Medusa de toorn van Athena hebben gewekt door in Athena's tempel de liefde met Poseidon te bedrijven. De woedende Athena nam wraak door Medusa's mooie haar in een nest kronkelende slangen te veranderen. Verder zou eenieder die Medusa in het gelaat keek, ter plaatse verstenen. Sindsdien zou het haar taak zijn zo veel mogelijk mensen te doen verstenen.

Uiteindelijk wordt ze gedood en onthoofd door de heros Perseus, die hierbij o.m. door Athena geholpen werd. Uit haar bloed werden (als gevolg van een eerdere liefde met Poseidon) het gevleugelde paard Pegasos en de reus Chrysaor geboren. Uiteindelijk werd haar hoofd door Perseus aan Athena geschonken, die het op haar schild plaatste om vijanden mee te kunnen verstenen.

Ook is er een mythe die zegt dat het hoofd van Medusa is gebruikt om de kraken (een octopus-achtig zeemonster) te verstenen en te doden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fransman wil solo in ballon Noordpool oversteken

Fransman wil solo in ballon Noordpool oversteken


Arts en ontdekkingsreiziger Jean-Louis Etienne is in een ballon opgestegen van Longyearbyen op Spitsbergen. De Fransman wil als eerste in zijn eentje in een ballon de oversteek van de Noordpool maken. 
http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/1/13/14/media_xl_3646139.jpg?20100405123606
Na een vlucht van 3.500 kilometer, die volgens de organisator van de expeditie, Generali Arctic Observer, "ongeveer zeven tot tien dagen zal duren", moet Etienne in de Amerikaanse staat Alaska landen. Tijdens de tocht gaat de Fransman wetenschappelijke metingen van het koolzuurgas CO2, het magnetisch veld en de ozonlaag uitvoeren, meldt De Telegraaf.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen niet geschikt als rechter

"Vrouwen niet geschikt als rechter"
Egypte telt nauwelijks vrouwelijke rechters. Geen wonder, als je weet dat "vrouwen er niet geschikt voor zijn" aldus de mannen. Maar toen de Raad van State onlangs een reeks vrouwelijke kandidates weigerde, werd de rechtbank wél teruggefloten.

Vorige maand stelde een reeks pas afgestudeerde rechtenstudentes zich kandidaat voor de Raad van State. Tot nog toe telde deze belangrijke administratieve rechtbank geen vrouwelijke rechters.
De Raad van State weigerde ook nu de vrouwelijke kandidaten. Bij dit moeilijke werk zou een vrouw in conflict komen met haar taken als moeder en vrouw, was een van de redeneringen. In een speciale commissie stemden 334 leden tegen vrouwelijke rechters en nauwelijks 42 voor.

Praktische bezwaren
Midden maart vernietigde het Grondwettelijk Hof die uitspraak. De Raad van State stelde daarop alle nieuwe benoemingen met drie maanden uit. In die periode wil het onderzoeken of en hoe het vrouwelijke rechters kan aanvaarden. Het gaf nu al toe dat er "geen obstakels zijn voor de islamitische sharia, grondwet of wet", alleen "praktische bezwaren".

Geen discriminatie
Met het uitstel heeft de Raad van State alleen "bevestigd dat er geen discriminatie zal zijn", zegt Mona Zulfikar, lid van de Nationale Mensenrechtenraad. "Het betekent niet dat de strijd gewonnen is", maar "het is een stap in de goede richting."

Helft rechtenstudenten
Pas in 2002 werd de eerste vrouwelijke rechter aangeduid in Egypte. Vandaag zijn er nauwelijks 42 vrouwelijke rechters, op een totaal van 12.000 rechters. Terwijl de helft van alle rechtenstudenten in Egypte vrouwen zijn. Veel advocaten en hoogleraars in de rechten zijn vrouwen.

Felle discussies
De houding van de Raad van State heeft tot felle discussies geleid in de media. Ahmad Mekki, een prominente rechter, zei in een televisietalkshow dat rechters tussen verscheidene regionale rechtbanken moet reizen.

"Wanneer u zegt dat een vrouw kan verhuizen als een man, dan is dat belachelijk." Volgens Mekki kan men van vrouwen niet verwachten dat ze hun gezin achterlaten en op hun eentje door het land reizen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man neergeschoten terwijl hij honden uitlaat in Deurne

Man neergeschoten terwijl hij honden uitlaat in Deurne


http://img687.imageshack.us/img687/9994/deurne.jpgIn Deurne bij Antwerpen is een man van 31 zondagnacht neergeschoten terwijl hij zijn honden uit liet. Dat maakt de lokale politie bekend. De verwondingen van het slachtoffer, dat afkomstig is uit Borgerhout, zouden al bij al nog meevallen.

De feiten deden zich voor om 2u35 op de Ter Heydelaan in Deurne. Het slachtoffer was met zijn twee honden aan het wandelen toen hij plots geraakt werd. De man nam onmiddellijk contact op met zijn vriendin. Zij vervoerde hem naar het Erasmusziekenhuis.
Vier schotwonden

In het ziekenhuis stelden de dokters vast dat de man vier keer geraakt werd: twee keer in de arm en twee keer in het bovenbeen. De wonden zouden al bij al nog meevallen. Het slachtoffer is intussen weer thuis.

De federale politie bekijkt de zaak. Momenteel wordt er op de plaats van het incident een sporenonderzoek uitgevoerd.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kim Clijsters opnieuw in toptien van de wereld

Kim Clijsters opnieuw in toptien van de wereld


http://img268.imageshack.us/img268/7702/kimclijstersopnieuwinto.jpg
Kim Clijsters is na haar toernooizege van afgelopen weekend in Miami opgeschoven van de zestiende naar de tiende plaats van de nieuwe WTA-ranking. Het is voor het eerst sinds haar comeback van afgelopen augustus dat de voormalige nummer 1 weer in de top-10 staat. De Limburgse had hier welgeteld 8 toernooien voor nodig.

Ook Yanina Wickmayer en Justine Henin deden het uitstekend in Miami. Wickmayer ziet haar kwartfinale beloond met een plaatsje winst, en ze staat nu 13e, haar hoogste ranking ooit. Justine Henin, die in de halve finales het onderspit moest delven tegen Clijsters, klopt aan de deur van de top-20; ze springt van 33 naar 23.

Op kop van de WTA-ranking verliest de Amerikaanse Serena Williams, die niet meer in actie kwam sinds haar zege van de Australian Open, een pak punten, maar ze blijft autoritair leidster, voor de Deense Caroline Wozniacki en de Russin Dinara Safina. Venus Williams, verliezend finaliste in Miami, schuift op van 5 naar 4.
http://img63.imageshack.us/img63/5052/kimclijsterstop10.jpg


WTA-ranglijst:

1. Serena Williams (VS)
2. Caroline Wozniacki (Den)
3. Dinara Safina (Rus)
4. Venus Williams (VS)
5. Svetlana Koeznetsova (Rus)
6. Jelena Dementjeva (Rus)
7. Jelena Jankovic (Ser)
8. Agnieszka Radwanska (Pol)
9. Viktoria Azarenka (WRu)
10. Kim Clijsters
13. Yanina Wickmayer
23. Justine Henin
68. Kirsten Flipkens
» Reageer (0)
04-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Man zit het best in zijn vel op zijn zestigste

Man zit het best in zijn vel op zijn zestigsteEen man zit het best in zijn vel op zijn zestigste, weliswaar indien hij een partner heeft en niet met financiële zorgen zit. Dat blijkt uit een studie bij 3.617 Amerikaanse mannen en vrouwen tussen de 25 en 104 jaar.


Ze werden ondervraagd om na te gaan hoe hun zelfbeeld in de periode tussen 1986 en 2002 was geëvolueerd, meldt de Sunday Telegraph. Uit de studie blijkt dat vrouwen over het algemeen minder zelfzeker zijn dan mannen, en pas op zeer vergevorderde leeftijd (boven de 80) die achterstand wegwerken.


Dat opleiding, sociale status, financiële toestand en een gelukkige relatie allemaal bijdragen tot groter zelfvertrouwen zal niet als een verrassing komen, net zomin als de vaststelling van onderzoeksleider Ulrich Ort dat "er een band is tussen gevoel van eigenwaarde en minder crimineel gedrag, minder depressies en een in het algemeen succesvoller leven".
 

Dat het zelfbeeld het positiefst is wanneer iemand 60 is, komt volgens de wetenschappers doordat het gevoel van zekerheid en stabiliteit dan het grootst is. Vorser Richard Robins stelt dat mensen halverwege hun leven "de stabielste periode bereiken op professioneel en persoonlijk vlak, en dikwijls prat kunnen gaan op hun maatschappelijke status".


Naarmate ze ouder worden, en doorgaans vanaf de piek rond hun zestigste, zorgen veranderende omstandigheden, zoals het 'lege nest' en pensionering, vaak voor een achteruitgang in de gezondheidstoestand en voor een algeme daling van het zelfbeeld.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Skelet vervangt zeemeermin in Kopenhagen

Skelet vervangt zeemeermin in Kopenhagen

Nu de beroemde zeemeermin van Kopenhagen tijdelijk in het Chinese Shanghai vertoeft, is haar plaats ingenomen door een skelet. De nepmeermin, inclusief een volledige vin, zat twee uur lang op de sokkel in de haven van de Deense hoofdstad, tot groot genoegen van passanten. Die gingen massaal op de foto met het beeld.

Het skelet bleek een 1 aprilgrap van het Deens Natuurhistorisch Museum te zijn. In een persbericht zei de instelling dat het geraamte toebehoorde aan de Hydronymphus pesci (Latijn voor 'visachtige watervrouw'), een in de 17e eeuw uitgestorven diersoort. In werkelijkheid kwam de bovenste helft van de meermin van een menselijk skelet en de staartvin van een zwaardvis.

De echte zeemeermin werd vorige week van haar voetstuk gehaald en overgebracht naar Shanghai. Het beeld staat centraal in het Deense paviljoen op de Wereldexpo die in de Chinese stad wordt gehouden. De zeemeermin is in 1913 gemaakt door beeldhouwer Edvard Eriksen, naar een verhaal van de Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen uit 1837.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pierre-Auguste Renoir 1841 - 1919 Frans impressionistisch kunstschilder

Pierre-Auguste Renoir 1841 - 1919  Frans impressionistisch kunstschilderhttp://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/August-Renoir-2.jpg?t=1270384963
Lunch op de bootPierre-Auguste Renoir (Limoges, 25 februari 1841  - Cagnes-sur-Mer, 3 december 1919) was een Frans impressionistisch kunstschilder.

Zijn vader, een kleermaker met een groot gezin, vestigde zich in 1845 in Parijs. Al op zijn dertiende werkte Renoir als leerling-schilder. Hij schilderde bloemen op keramiek. Toen dit proces werd geautomatiseerd moest hij overstappen op andere objecten.

In 1862 sloot hij zich aan bij de Atelier Gleyre van Marc-Charles-Gabriel Gleyre en maakte kennis met Claude Monet, Alfred Sisley en Frederic Bazille, later ontmoette hij ook Camille Pissarro en Paul Cézanne. Hij exposeerde voor het eerst bij de Parijse salon in 1864; daarna weigerde de jury zijn werk, tot in 1867 zijn Lise werd geaccepteerd, een portret van zijn model en minnares Lise Trehot.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/August-Renoir-1.jpg?t=1270384884
Slapend meisje
In 1867 woonden Renoir en Monet bij Bazille. In de jaren daarna deelde hij een studio in Parijs met Bazille. Jonge kunstenaars poseerden daar voor elkaar. De zomer van 1869 bracht hij door met Monet in Bougival aan de Seine. Gezamenlijk werkten zij daar de principes van het impressionisme verder uit. In de jaren zeventig werkte hij in Argenteuil en Parijs en nam deel aan de exposities van 1874, 1876, 1877 en 1882.

In 1876, schilderde hij Bal au Moulin de la Galette. Dit impressionistisch werk toont een middag in de 'Moulin de la Galette', een dansgelegenheid op een heuvel in Montmartre, op dat moment het hoogste punt van Parijs. Dit schilderij werd tweemaal geschilderd; een versie hangt in het Musée d'Orsay, de locatie van het andere werk is onbekend. Dit laatste werd in 1990 voor ruim 78 miljoen dollar verkocht, het op één na duurste schilderij ooit.

Renoir ondervond eerder erkenning dan zijn vrienden. In 1879 en 1880 stuurde hij verschillende portretten in voor de Salon.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/August-Renoir-3.jpg?t=1270385072
In 1880 ontmoette hij Aline Charigot, een vrouw van eenvoudige komaf, met wie hij trouwde in 1890. Zij kregen drie zoons: Pierre (1885), Jean  (1894, hij werd later een bekend filmregisseur) en Claude (1901). Ook in 1880 brak Renoir zijn rechterarm, waardoor hij noodgedwongen enige tijd met links moest werken. In 1881 reisde hij naar Algerije, later ook naar Spanje en Italië.


In de jaren '80 liet hij de impressionistische stijl achter zich, en begon een zoektocht naar een vastere vorm en compositie. Hij werkte heel precies en nauwgezet, met een koeler en gladder kleurgebruik. Later keerde hij terug naar de warme kleuren en de vrijere penseelvoering. Hij maakte veel naakten in warm zonlicht (Les Baigneuses).
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/August-Renoir-4.jpg?t=1270385128
In 1886 werden 32 van zijn werken door de kunsthandelaar Durand-Ruel tentoongesteld in New York, waarmee de grote Amerikaanse markt werd geopend voor het impressionisme.

In 1888 kreeg Pierre-Auguste Renoir een eerste aanval van reumatoide artritis, een vorm van reuma. Een jaar daarna raakte zijn rechterarm verlamd. Ondanks de pijn werkte hij door, met een penseel aan zijn pols gebonden. In april 1915 raakt zijn tweede zoon Jean als soldaat in de Eerste Wereldoorlog vrij ernstig gewond aan een dijbeen en zou de rest van zijn leven daardoor moeilijk lopen. Zijn vrouw Aline overleed in juni van dat jaar. Zijn oudste zoon Pierre, die ook soldaat was, raakte ernstig gewond aan zijn rechterarm, die daardoor blijvend verlamd raakte. Kort voor zijn dood op 78-jarige leeftijd in 1919 voltooide hij zijn grote compositie Les Grandes Baigneuses.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/August-Renoir-5.jpg?t=1270385170Renoir werd begraven in Essoyes, naast Aline. Zijn jongste twee zonen zijn na hun dood ook daar begraven. Zijn laatste woonhuis in Cagnes in (Zuid-Frankrijk), nabij Nice, is thans het Renoir Museum en is (na restauratie) te bezichtigen. Het huis staat in een enorme tuin met olijfbomen.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!