Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




09-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kater valt postbodes aan

Kater valt postbodes aan

Zou men zich niet van kater vergissen...19 jaar en vliegensvlug...?



Postbodes lopen het huis van Tracy Brayshaw voorbij. Ze zijn de aanvallen van haar kater beu. Al drie postbodes beweren dat ze het slachtoffer werden van de terreur van Tiger. De kater sprong op een postbode, krabde een arm van een collega open en een been van een derde postbode.

De eigenaar van de kater, een apotheekbediende van 43 heeft moeite met de verhalen van de postbodes. "Ik vind de beweringen ongeloofwaardig. Tiger heeft geen energie meer om postbodes aan te vallen. Hij is al negentien jaar oud en slaapt twintig uur per dag. Als hij in een boom klimt dan moet hij daarna drie weken uitrusten", aldus Tracy.

De postbodes zeggen dat de kater hen opwacht en dan vliegensvlug toeslaat vanachter het kattenluikje. "Onmogelijk", beweert Tracy. "Hij kan nog amper springen. Hij staat wankel op zijn poten en onze veearts vindt het een wonder dat hij nog leeft." 



 http://img59.imageshack.us/img59/9185/kater.jpg


Bij de post is de boodschap duidelijk. "We zoeken een manier om de post van mevrouw Brayshaw aan huis te bestellen zonder dat een van onze bedienden opnieuw gewond raakt."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Queen

Queen - 'We Will Rock You' en 'We Are The Champion'

Klik op de foto om hun te beluisteren






Queen is een Engelse rockgroep. Queen is opgericht in 1970 in Londen door gitarist Brian May, zanger Freddie Mercury en drummer Roger Taylor, aangevuld met bassist John Deacon in 1971. Met tientallen hits in de jaren zeventig, 80, 90 en 00, is Queen een van de succesvolste popgroepen in de geschiedenis

De band staat bekend om de muzikale veelzijdigheid, de gelaagde arrangementen en harmonieën en de krachtige live-optredens. Het optreden tijdens Live Aid in 1985 werd 20 jaar later verkozen tot het beste live optreden aller tijden.

Queen's grote doorbraak begon in 1974 met het nummer Killer Queen en het album A Night At The Opera een jaar later. Queen heeft in totaal vijftien studio-albums, zeven live-albums, twee EPs, tien dvds, meerdere verzamelalbums en tientallen singles uitgebracht. Ook hebben alle bandleden solo-projecten ondernomen. Naar schatting heeft de band wereldwijd meer dan 300 miljoen albums verkocht , waardoor ze bij de meest succesvolle bands ter wereld behoort.

Na Mercury's overlijden in 1991 heeft Deacon zich, op enkele optredens na, teruggetrokken uit het publieke leven. May en Taylor bleven wel samen werken. Van 2005 tot 2008 deden ze dit met de Britse zanger Paul Rodgers. Onder de naam Queen + Paul Rodgers is een nieuw studioalbum opgenomen en zijn twee tournees gehouden.




» Reageer (0)
08-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterie van de bijna-doodervaringen verklaard?

Mysterie van de bijna-doodervaringen verklaard?


http://img255.imageshack.us/img255/8277/tunneldoodervaring.jpg


Lange tijd zijn bijna-doodervaringen een waar wetenschappelijk mysterie geweest, maar Sloveense wetenschappers denken nu een verklaring te hebben gevonden: hoge gehaltes koolstofdioxide in het bloed. Een Britse expert is het daar echter niet mee eens.


"De koolstofdioxide verandert het chemische evenwicht in de hersenen, waardoor mensen gaan denken dat ze een tunnel met licht of dode mensen zien", argumenteert dokter Zalinka Klemenc-Ketis van de universiteit van Maribor.


Vragenlijst

Dat concludeerde ze na een studie van 52 personen waarvan het hart en de ademhaling was stilgevallen. Van deze personen werden de chemische stoffen aanwezig in het bloed grondig getest, en er werd hen gevraagd een vragenlijst in te vullen. 11 personen rapporteerden een bijna-doodervaring. Hoe hoger het gehalte koolstofdioxide in het bloed, hoe ongewoner de ervaringen van de personen.


Verder studie...

"Het is de eerde keer dat het gehalte koolstofdioxide in het bloed wordt gelinkt aan de mysterieuze bijna-doodervaringen. Het verdient om verder bestudeerd te worden, met een grotere onderzoeksgroep", aldus dokter Klemenc-Ketis.


...of niet?

De Britse wetenschapper Sam Parnia, een expert op het gebied van bijna-doodervaringen is het daar niet mee eens. "Een hoog gehalte koolstofdioxide wijst er net op dat de patiënten een goede beademing hebben gehad, dat er een goede bloedstroom naar de hersenen is." Daarom betwijfelt hij dat koolstofdioxide de verklaring of de oorzaak is voor het fenomeen.


Meest voorkomende ervaringen

Ongeveer één op vijf mensen die een hartstilstand ervaren, rapporteert een soort bijna-doodervaring. De meest voorkomende zijn 'het leven dat voor de ogen flitst', 'een intens gevoel van kalmte', 'tunnels met wit licht op het einde' of 'ontmoetingen met dode personen'.


Bijna-doodervaringen zijn niet gelinkt aan leeftijd, geslacht, religie, angst voor de dood en medicatie die werd toegediend tijdens de behandeling. Niet zelden wordt een bijna-doodervaring als iets 'buitenaards' of 'bovenmenselijk' of 'goddelijks' ervaren. Dat de wetenschap (tot nu toe?) nog geen verklaring had voor het fenomeen, helpt die perceptie niet vooruit.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeven op de tien Belgen kennen internet verbruik niet

Zeven op de tien Belgen kennen internet verbruik niet


http://img697.imageshack.us/img697/4104/internetverbruik.jpg


Zeven op de tien internetgebruikers in België hebben er geen flauw idee van hoeveel ze maandelijks downloaden. Dat blijkt uit een studie van onderzoeksbureau IVOX in opdracht van internetprovider Scarlet.


Volgens het online onderzoek dat IVOX uitvoerde bij 1.050 Belgen, weet slechts 30 procent van de internetgebruikers hoeveel ze maandelijks gemiddeld downloaden. Een kwart van de Belgen weet zelfs niet waarvoor de afkortingen MB (megabite) en GB (gigabyte) staan.
 
Voorts denken vier op de tien Belgen in de toekomst meer downloadvolume nodig te zullen hebben. Ongeveer evenveel internetgebruikers verkeren in het ongewisse over hun toekomstig gebruik.
 

Daarnaast geeft 67 procent van de respondenten aan over een draadloos netwerk te beschikken. Tien procent daarvan is niet beveiligd tegen bijvoorbeeld hackers die op andermans kosten surfen en downloaden. Toch zijn de Belgen geen voorstanders van controles. Slechts 42 procent zou controle van het internetgebruik kunnen aanvaarden als het dient om illegale praktijken tegen te gaan. Enkel wanneer de controle als bescherming zou dienen, kan een meerderheid (54 procent) daarmee instemmen. (br.de morgen)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australië vreest 'Fishzilla'

Australië vreest 'Fishzilla'

Klik op de foto om het filmpje 'Invasion of the Snakeheads!' te bekijken





De horror! Australië vreest de komst van de slangenkopvis, bijgenaamd 'Fishzilla'. Deze monsterlijke roofvis werd gespot in het zuiden van Papoea-Nieuw-Guinea en zou het vasteland van Australië kunnen bereiken. U leest het goed: Fishzilla zou inderdaad ook op het land uit de voeten kunnen. En Fishzilla is niet de enige bekommernis Down Under. Ze hebben er ook angst voor de klimbaars die, volgens sommigen, in bomen kan klimmen.


De slangenkopvis is afkomstig uit tropisch Afrika en Azië en kan tot een meter lang worden. Het is een roofvis die van bloed houdt en die ook mensen aanvalt. De soort werd ook aangetroffen aan de zuidkust van Papoea-Nieuw-Guinea en daarom vreest Australië dat ze ook tot bij hen kan geraken, via de Straat Torres. Ook andere roofvissen, zoals de klimbaars, zouden een bedreiging vormen voor de lokale wilde diersoorten Down Under.


"Nog gevaarlijkere vissoorten dan de klimbaars werden aan de kust van Nieuw Guinea gespot", zegt Damien Burrows, directeur van het Australian Centre for Tropical Freshwater Research. "Het is daar een echte dumpingsplaats voor de meest schadelijke vissen ter wereld."

De slangenkopvis staat bekend om het verorberen van watervogels, slangen en knaagdieren. Ze hebben niet veel nodig om te overleven, omdat ze ook kunnen ademen, en soms zelfs aan land kunnen. Ze zijn een ware pest voor vissers. U kent ze misschien van een filmtrilogie waarin ze de hoofdrol vertolkten.


De klimbaars kan met zijn borstvinnen ook 'wandelen' op het vasteland en, zoals de naam laat vermoeden, zelfs in bomen klimmen. Al zou dat laatste toch vooral een hardnekkig fabeltje zijn.

De verspreiding van beide vissoorten tot in de Australische staat Queensland kan niet gebeuren zonder de helpende hand van de mens. Daarom wordt een informatiecampagne gestart nabij de Straat Torres om de komst van de killervissen te vermijden. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder misbruikt haar dochtertje van elf

Moeder misbruikt haar dochtertje van elf


http://img194.imageshack.us/img194/4829/misbruikt.jpg



Een moeder en een stiefvader hebben een meisje van elf misbruikt. Het kind werd gedwongen tot seks met haar ouders. De rechter heeft het ouderpaar een gevangenisstraf gegeven.

Vier maanden lang van januari tot en met april 2008 moest het meisje seks hebben met haar moeder (32) en haar nieuwe man (40), schrijft Fyens.dk. Volgens de nieuwssite moest het meisje ondermeer haar moeder kussen en haar vader oraal bevredigen.

De ouders werden in de rechtbank van Odense veroordeeld voor zedenschennis en seks met een minderjarige. De moeder werd op haar beurt nog eens veroordeeld voor incest en kreeg naast de verplichte therapie ook vijftien maanden celstraf. De stiefvader kreeg achttien maanden gevangenis. Het koppel zat al zeven maanden in voorhechtenis




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu al 33 graden in New York

Nu al 33 graden in New York





Enkele weken geleden lag er nog een dik pak sneeuw in New York, maar nu heeft de Amerikaanse stad al met zomers weer te maken. Gisteren liep de temperatuur zelfs op tot 33 graden. Dat is een absoluut record, het vorige lag op 31 graden Celsius in 1929.






Normaal ligt de temperatuur in deze periode van het jaar rond 15 graden, een beetje zoals bij ons. Vandaag zakt de temperatuur wel al tot 26 graden en de komende dagen haalt het kwik er geen 20 graden meer. Toch kon New York dus even genieten van een uitzonderlijk vroege 'zomerprik'. En dat na de sneeuwellende van de voorbije winter.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dode wasbeerhond gevonden in Oostmalle

Dode wasbeerhond gevonden in Oostmalle


http://img245.imageshack.us/img245/7003/wasbeerhond.jpg


In de Kempense gemeente Oostmalle is een dode wasbeerhond gevonden. Het dier staat op de lijst van twintig te verbannen diersoorten in België en is volgens het Instituut voor natuur en bosonderzoek (INBO) het derde met zekerheid bevestigde exemplaar.

De dode wasbeerhond werd op Paaszondag aangetroffen in Hooibergshoeve in Oostmalle. Een boswachter vroor het dier in. "Er wordt binnenkort een autopsie uitgevoerd om te onderzoeken of de wasbeerhond recent uit gevangenschap ontsnapte of in het wild leefde. We onderzoeken of het dier in populatieverband leefde door te kijken of er bijvoorbeeld een voortplanting is geweest", verduidelijkt onderzoeksmedewerker Jan Gouwy van het INBO.

Verbannen dier
"De wasbeerhond werd tussen de twee wereldoorlogen uit Zuid-Oost-Azië en Japan geïmporteerd naar het Europese gedeelte van Rusland. Uit de pelsindustrie ontsnapte exemplaren hebben zich sindsdien steeds westelijker in Europa verspreid, tot in Duitsland en de grenzen met Nederland. Het is afwachten of de verspreiding zich verder zal doorzetten in België. Net omdat de exoot in het wild kan overleven, is er een risico dat wasbeerhonden gaan concurreren met inheemse dieren." Daarom is de wasbeerhond één van de twintig te verbannen dieren die een bedreiging vormen voor de inheemse fauna en flora.
 
De dode wasbeerhond is slechts het derde exemplaar die door het INBO werd ingezameld. De "Zoogdierenatlas" van Natuurpunt maakt meldig van een dood ontsnapt vrouwelijk exemplaar eind januari 2002 op de A19 in Zonnebeke en een verstrikt exemplaar in Arendonk eind jaren '80.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén Belg op drie draagt kunstgebit, 3 procent poetst tanden nooit

Eén Belg op drie draagt kunstgebit, 3 procent poetst tanden nooit


http://img706.imageshack.us/img706/5059/tandarts1.jpg


Eén Belg op de drie draagt een kunstgebid en 3 procent poetst nooit de tanden. Dat leert de gezondheidsenquête 2008 waarvan de resultaten vandaag te lezen zijn in de kranten van de groep Sud Presse.
 
Het aantal Belgen zonder tanden nam tussen 2001 en 2008 af van 16 naar 11 procent. De nationale enquête wijst op grote sociale ongelijkheden op het vlak van gezondheidszorg. Net de meest kwetsbare socio-economische groepen poetsen minder de tanden en hebben de slechtste eetgewoonten die leiden tot problemen van tandbederf.
 
De gebieden Luik en Charleroi tellen de meeste personen zonder tanden. Vanaf 45 jaar reeds draagt één Luikenaar en Carolo op drie een tandprothese.
 
Tanden poetsen gaat de laatste jaren overal achteruit. Dat fenomeen neemt toe met het stijgen van de leeftijd: op 75 jaar schrobt minder dan één Franstalige op drie tweemaal daags de kiezen.




» Reageer (0)
07-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterieuze cirkels verschijnen op radarsysteem

Mysterieuze cirkels verschijnen op radarsysteem



Bij het Australische Bureau voor Meteorologie zit men met het digitale equivalent van de graancirkels: op het nationale radarsysteem duiken mysterieuze patronen op. Dat meldt de Australische Daily Telegraph.


De vreemde patronen waren voor het eerst te zien op 15 januari van dit jaar, toen een witte ring boven het westen van het land zichtbaar was. Volgens satellietbeelden was er op dat moment geen wolkenveld boven het gebied, hoewel landbouwers uit de streek over een 'onwaarschijnlijk warme' dag spraken - januari is hoogzomer Down Under.

Spiraalvormige kleuren
Een week later dook er op de radarbeelden boven Broome een eigenaardige rode ster op, en rare spiraalvormige kleuren boven Melbourne. Ook daarna gaven de beelden mysterieuze oatronen weer: soms zien ze er uit als rode sterren, dan weer als vurige ringen of witte cirkels.

Het hoeft niet te verbazen dat de beelden online voor een resem complottheorieën zorgen. Dat er nog geen officiële verklaring is waarom de radar zulke vreemde patronen oppikt, voedt de speculatie alleen maar.

Hoewel het Bureau niet wenst te reageren op vragen om de beelden toe te lichten, geeft het wel toe dat er een paar dingen fout open op haar website. Sindsdien staat er een boodschap boven haar sectie met radarbeelden, die waarschuwt dat er 'occasioneel interferentie op data' kan voorkomen.






Experimenten
Verschillende websites trokken al een blik complottheorieën open, gaande van buitenaardse inmenging over geheime militaire proeven tot pogingen van de overheid om het weer te beïnvloeden.

Eén theorie die nogal wat navolging krijgt, is dat het Pentagon zijn 'High Frequency Active Auroral Research Program' (HAARP) uitbreidt. Dat Amerikaanse legerproject, gebaseerd in een afgelegen researchbasis in Alaska, verricht onderzoek naar de ionosfeer. Het richt zich daarbij op hoogfrequente  elektromagnetische bestraling van de ionosfeer, waardoor deze kan worden vervormd. Hiermee hoopt men inzicht te krijgen in het effect van zonnevlammen op radiocommunicatie en raketdetectiesystemen te verbeteren.





Sommige bronnen stellen dat HAARP daarnaast ook bezig is met gesofisticeerde manieren om weersomstandigheden aan te passen, en dat dergelijke tests ook worden uitgevoerd in een geheime basis nabij Exmouth, in West-Australië. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Porno maakt meisjes biseksueel

"Porno maakt meisjes biseksueel"




Meer en meer meisjes noemen zichzelf biseksueel of lesbisch. Tot 15 procent, zo blijkt uit een Amerikaanse studie. Een sluitende verklaring wordt niet gegeven. Het kan zijn dat het meer aanvaard is, en dat meisjes er dus gemakkelijker voor uitkomen. Maar volgens de Amerikaanse psycholoog Leonard Sax is er een andere basis: porno, en hoe mannen daar mee omgaan. Dat zegt hij op zijn blog voor het psychologiemagazine Psychology Today.


Sax baseert zich hiervoor op het verschil tussen het aantal vrouwen dat zegt biseksueel en lesbisch te zijn (15 procent) en het aantal mannen dat zegt bi of homo te zijn, amper 5 procent. Eerder onderzoek van David Buss toonde aan dat door de geschiedenis heen het percentage homoseksuele vrouwen constant schommelde rond 1 en 2 procent.


De 'explosieve stijging' naar vijftien procent (of ruim één op zes meisjes) vraagt volgens de psycholoog om een verklaring. "Waarom identificeren zoveel meisjes zichzelf als biseksueel of lesbisch? En waarom doen ze dat drie keer vaker dan hun mannelijke soortgenoten?"


Een eerste verklaring is dat vrouwen, en vooral vrouwelijke celebrities, vaker en openlijker uitkomen voor hun geaardheid. Het hitje 'I kissed a girl and I liked it' (Katy Perry) en de openlijke relatie tussen Lindsay Lohan en Samantha Ronson hebben veel bijgedragen aan de 'normalisering' van bi- en homoseksualiteit voor vrouwen. Een boel celebrities hebben ook toegegeven biseksueel te zijn, zoals Angelina Jolie, Megan Fox en recentelijk nog True Blood-ster Anna Paquin.


"Voor mannen bestaat er geen vergelijkbare groep jonge mannelijke celebs die er voor uitkomen homoseksueel te zijn. Zou een nummer met de titel 'I kissed a boy and I liked it' op nummer één komen in de hitlijsten?" vraagt Sax zich af. "Waarom is het aanvaard voor meisjes om lesbisch te zijn, en niet voor jongens om homo te zijn?"


Het is een vraag die Sax al tijden bezighoudt. "De voorbije zeven jaar heb ik die vraag aan honderden Amerikaanse tieners en jongeren gesteld. Het meest voorkomende antwoord is dat meisjes elkaar kussen, omdat de jongens dat leuk vinden. Met andere woorden: meisjes worden 'biseksueel' omdat dat de aandacht van de jongens trekt, het is niet echt. Maar dat verklaart niet echt waarom 15 procent van de meisjes toch toegeeft biseksueel of lesbisch te zijn. Als je doet alsof, dan verandert dat je geaardheid toch niet. Of wel?"


Volgens de Amerikaanse psycholoog verschilt vrouwelijke seksualiteit grondig van de mannelijke, voornamelijk omdat vrouwelijk seksualiteit flexibeler is, en zich gemakkelijker aanpast aan nieuwe omstandigheden en mannelijk niet.


Anders gezegd: als een heteroseksuele jongen een vriend kust, is het weinig waarschijnlijk dat zijn geaardheid verandert. Als een heteroseksueel meisje een vriendin kust, is het waarschijnlijker dat ze biseksueel (of zelfs lesbisch) wordt. Zeker als ze het leuk vindt, de mannen die ze al kent losers zijn en als de vriendin in kwestie ook nog eens een soulmate is.


Aan de basis van dit alles, ligt pornografie. "Toen ik twintig jaar geleden met mijn praktijk begon, keek geen enkele 14-jarige naar porno. Nu is het normaal en jongens beginnen aan hun vriendinnen te vragen om hun schaamhaar te scheren of dat standje te doen 'zoals in de pornofilms'. Is het dan zo verwonderlijk dat meisjes zich afkeren van jongens, en genieten van knuffelen en filosofische discussies met hun vriendin?"


"Maar ik moet me afvragen: zijn deze meisjes echt lesbisch of biseksueel, of is dat maar een tegenreactie op het gedrag van de jongens?", besluit Sax.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geluidskogel vernietigt tumoren en voorspelt putten in wegen

Geluidskogel vernietigt tumoren en voorspelt putten in wegen



Een nieuwe techniek, 'geluidskogels genaamd', is een krachtig wapen dat kan ingezet worden om onderzeeërs te vernietigen, putten in wegen te voorspelen én tumoren en nierstenen te verwijderen. Wetenschappers van het Instituut voor Technologie in Californië hebben de geluidskogels ontwikkeld, zo schrijft de website van Discovery.

De geluidskogel is een soort akoestische lens, die besaat uit 411 stalen bolletjes, ter grootte van M&M's, gerangschikt in 21 rijen, in totaal even groot als een laptop. Door druk uit te oefenen, via gewichtjes op de rijen bolletjes, ontstaat geluid.

Druk variëren
"Door de druk te variëren, verandert ook de snelheid waarmee dit geluid door de bolletjes beweegt. Die snelheid kan op zijn beurt de golven versterken of verzwakken, tot een uiterst destructief of net uiterst precies wapen", legt Chiara Daraio, professeur en co-auteur van de studie uit.

Dat het werkt bewezen de wetenschappers door een balletjes op het voorwerp te gooien en met een hogesnelheidscamera vast te stellen dat de golven zich focusten op het balletje, centimeters van het materiaal vandaan.

Potentieel destructief
Het geluid dat ontstaat is zo hoog dat het niet hoorbaar is voor mensen. Als dit wel het geval zou zijn, zou de trommelvlies binnen de seconde exploderen.

Omdat geluidsgolven zich ook voor vloeibare en vaste substanties (zoals water en muren) kunnen voortbewegen, kunnen ze ook doelen vernietigen waar andere wapens niet aankunnen. Dat maakt van de 'geluidskogel' een potentieel krachtig wapen. Zo zou het onderzeeërs kunnen doen smelten en onzichtbare kelders vernietigen.

Tumoren
Tegelijk kan het ook ingezet worden voor precisiewerkjes in het menselijk lichaam. Om tumoren of nierstenen te verwijderen zonder verdere schade aan het weefsel bijvoorbeeld.

Maar de techniek is niet alleen toepasselijk voor destructieve doeleinden. Ook zwakke punten in bruggen en toekomsten putten en gaten in wegen kunnen ermee opgespoord worden.

Speelgoed aan de basis
De Newtonpendel, een speelgoedje gebaseerd op de zwaatekrachtwet van Newton, lag aan de basis voor deze geluidskogel.

De wetenschappers van deze universiteit houden zich wel vaker bezig met wat ze 'metamateriaal' noemen. Alessandro Spadonia bijvoorbeeld, die ook meewerkte aan deze ontwikkelilng, lag ook mee aan de basis van een echte 'onzichtbaarheidsmantel', zoals in Harry Potter.

Het zal nog jaren duren vooraleer deze techniek ook in realiteit kan toegepast worden. Maar de simpliciteit van het krachtige proces betekent dat het gaat om een 'betekenisvolle uitvinding', daar zijn wetenschappers het over eens. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees woont al 21 jaar in grot

Chinees woont al 21 jaar in grot


http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/6/13/1/media_xl_3648196.jpg?20100407135019



Liang Shuseng, een gepensioneerde man uit China, leeft al 21 jaar lang in deze grot. De 68-jarige Liang ging er ooit wonen omdat hij er kalksteen kon delven, waarna hij geen zin meer had in dagelijks lange wandelingen naar zijn werk. In 1996 stopte Liang met zijn handel door gebrek aan vraag, maar besloot dat leven zonder huur in een grot wel handig was.






Doorheen de jaren heeft Shuseng het interieur steeds huiselijker gemaakt, met onder meer banken, stoelen, een televisie en een bed. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twintig procent van de werknemers gaat ziek naar het werk

Twintig procent van de werknemers gaat ziek naar het werk


http://img121.imageshack.us/img121/1865/pc3k.jpg


Zeven op de tien Belgische werknemers werken toch wanneer ze ziek zijn en bijna twintig procent van hen gaat ziek naar het werk uit angst om hun baan kwijt te spelen. Slechts zo'n dertig procent blijft thuis tot ze genezen zijn.


Dat blijkt uit een enquête van vacaturesite Monster naar aanleiding van Wereldgezondheidsdag.


Veertien procent kiest om thuis te blijven, maar werkt van daaruit. Hoewel 19 procent van de Belgische werknemers toch gaat werken uit schrik om hun job te verliezen in crisistijden, maken Belgen zich minder zorgen over de effecten van de crisis op hun job dan de gemiddelde Europeaan: onder hen gaat 28 procent ziek uit werken uit schrik voor jobverlies. Uit de studie, waarbij Monster wereldwijd 33.684 respondenten ondervroeg, onder wie 845 Belgen, bleek nog dat 38 procent van de Belgische werknemers het naar eigen zeggen te druk heeft om een dag te kunnen missen.


Hongaarse werknemers (52 procent) vrezen volgens de wereldwijde enquête het meest voor jobverlies door de crisis, terwijl Finnen (tien procent) zich in verhouding nauwelijks zorgen maken en met een gerust gemoed thuis uitzieken (52 procent).


"De keuze om al dan niet naar het werk te komen wanneer men ziek is, is voor velen een emotionele kwestie", zegt Bernard Hensmans van Monster. "De werklast is soms zodanig hoog dat men het zich niet kan veroorloven een dag te missen. Ook de angst om hun job kwijt te raken in onrustige crisistijden zorgt ervoor dat werknemers ziek naar het werk gaan."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotelier filmt stiekem seksende gasten

Hotelier filmt stiekem seksende gasten


http://img14.imageshack.us/img14/6781/hoteleigenaarfilmtseks.jpg


Een hoteluitbater in Keulen heeft zijn gasten gefilmd op het toilet. De Duitser had ook camera's aangebracht boven bedden. De beelden van seksende hotelgasten wonden hem op. De rechter heeft hem veroordeeld tot het betalen van 6.300 euro boete.

Jürgen S. (54) werd aangeklaagd wegens het schenden van de privacy door middel van beeldopnames, schrijft de Duitse krant Express. De hotelier had in kamer 25 en 26 camera's geïnstalleerd in de badkamers en boven de bedden. "Hij kon via de verborgen camera's zijn gasten bespieden en keek in zijn vertrek naar vrijende gasten", aldus de aanklager.

Er kwam een einde aan toen een gast een camera ontdekte toen hij op toilet zat. De beklaagde bekende onmiddellijk en een gevangenisstraf van negentig dagen werd omgezet in een boete. De veroordeelde moest ook zijn vergunning inleveren. "Toch hoopt mijn cliënt dat hij ooit zijn hotelvergunning terugkrijgt", zegt zijn advocaat. Intussen heeft Jürgen S. zijn hotel verpacht.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Golden Earring - Back Home

Golden Earring - Back Home

Klik op de foto om ze te beluisteren






Golden Earring is een Nederlandse  rockband. De groep werd opgericht in 1961 en is daarmee de oudste nog bestaande rockband van Nederland.




» Reageer (0)
06-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe regel voor Scrabble: eigennamen mogen!

Nieuwe regel voor Scrabble: eigennamen mogen!


http://img97.imageshack.us/img97/2087/scrabblew.jpg



Scrabble-liefhebbers staan voor een heuse revolutie: vanaf juli zullen immers ook namen van beroemdheden, plaatsen en bedrijven meetellen om punten te scoren. Het gaat om de eerste reglementswijziging sinds het woordspel 62 jaar geleden ontstaan is.

Eigennamen zoals Yasmine, Brussel en Coca-Cola mochten vroeger nooit. Nu dus wel, vermits er geen sluitende regels meer bestaan. "Dit moet een nieuwe dimensie aan het spel toevoegen, noem het een stukje populaire cultuur", aldus een woordvoerster van speelgoedfabrikant Mattel. Het bedrijf overweegt zelfs om toe te laten woorden achterstevoren te spellen. "Volgens ons zullen de fans deze veranderingen appreciëren en zullen ook jongere spelers erdoor aangetrokken worden", klinkt het.

Taalpuristen die de oude regels verkiezen, kunnen echter wel de traditionele versie blijven kopen. "Volgens mij is het gewoon hun bedoeling om iets twee maal te verkopen", aldus Scrabble-fan Sue Palmer. "Met de letters van het oude bord kun je toch ook gewoon eigennamen vormen? Het is allemaal een kwestie van afspraken." Sinds Scrabble in 1948 z'n handelsmerk kreeg, zijn al 150 miljoen speldozen over de toonbank gegaan.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.102-jarige gaat voor het eerst naar school

102-jarige gaat voor het eerst naar school



Onder het motto 'nooit te oud om te leren': deze kranige Chinese oma van 102 jaar die voor het eerst in haar leven naar school getrokken is. Ma Xiuxian kreeg als kind nooit de kans om te leren, maar daar wil ze nu alsnog verandering in brengen.


Op dertienjarige leeftijd moest Xiuxian in de katoenfabriek gaan werken. Vijf jaar later trouwde ze al. Ze kreeg uiteindelijk negen kinderen: zeven van hen gingen naar de universiteit, de twee anderen studeerden af aan een hogeschool. Haar oudste dochter is nu 82 jaar en werkt nog steeds als dokter in Peking.


Volgens Yi Fengxin, de oudste zoon, deden zijn ouders er alles voor om hun kinderen kans op onderwijs te gunnen: vader werkte hard en moeder verkocht zelfs haar juwelen. "Ze was jaloers dat wij wel les konden gaan volgen. Haar grootste droom was dan ook om eens op de schoolbanken te zitten", aldus Yi.






Met hoorapparaat en vergrootglas
Eind vorige maand was het dan eindelijk zover. Aanleiding was een interview dat Xiuxian gegeven had in een plaatselijk krantje. Daarin had ze het over haar brandende ambitie, waarna de basisschool van Weishan op de kar sprong. Ze mocht -met hoorapparaat en vergrootglas- les komen volgen.






De andere studenten verwelkomden haar met een stevig applaus. Op het eind van de les had Xiuxian een dankwoordje in petto. "Dank u, leraar! Dank u, klasgenoten! Ik zal hard studeren en zo mijn bijdrage aan het land leveren!"




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vorig jaar bij 1.871 gezinnen de kraan dichtgedraaid wegens wanbetaling

Vorig jaar bij 1.871 gezinnen de kraan dichtgedraaid wegens wanbetaling


http://img708.imageshack.us/img708/2264/waterkraan.jpg



Vorig jaar hebben de Vlaamse drinkwatermaatschappijen samen 1.871 gezinnen zonder water gezet wegens wanbetaling. Dat blijkt uit cijfers van minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) naar aanleiding van de sterke prijsstijgingen sinds 2006.
 
"Uit een studie die de SERV vorig jaar publiceerde, bleek dat tussen 2006 en 2008 de waterprijs voor de gezinnen gemiddeld met 31 procent is gestegen", aldus Hostekint. Daardoor betaalde een modaal gezin gemiddeld bijna 300 euro per jaar.
 
Gemeentelijke saneringsbijdrage
Toch is het niet de prijs van het water zelf die de factuur de hoogte injaagt. Het is vooral de gestegen gemeentelijke saneringsbijdrage voor afvoer van afvalwater die de rekening fors aandikt, besluit Hostekint uit de studie. Net als de bijdrage voor waterzuivering door Aquafin. Resultaat is dat de prijs van het drinkwater minder dan de helft van de totale waterfactuur uitmaakt.
 
Zicht op de evolutie van het aantal afsluitingen heeft het parlementslid niet, maar volgens haar wees de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) eerder al op het stijgend aantal onbetaalde waterrekeningen. Tegelijk weet ze dat er meer klachten komen over de manier waarop maatschappijen een afsluiting gebruiken als "ultiem dwangmiddel".
 
In totaal werden van 2006 tot 2009 zo'n 21.500 aanvragen voor afsluiting ingediend. In dezelfde periode besloten de bevoegde lokale adviescommissies in 5.200 gevallen een afsluiting toe te staan. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allochtonen gooien student op metrosporen: 28 serieuze tips

Allochtonen gooien student op metrosporen: 28 serieuze tips





De politie heeft een dertigtal serieuze tips ontvangen over de vreselijke agressie die plaatsvond in de Brusselse metro. Op nieuwjaarsnacht raakte een Bulgaarse student zwaargewond nadat een groepje allochtone jongeren hem over de balustrade gooide. De ongelukkige, die op de sporen van het station Porte de Namur terecht kwam, brak bij die val zijn nekwervels en is blijvend invalide.

De beelden werden op 25 maart voor het eerst getoond op RTL-TVi, maar sinds dit weekend deed het filmpje ook flink de ronde op internet. "Sinds vrijdag kregen we 28 serieuze tips", aldus commissaris Eric Van Poucke. "In dat cijfer zitten enkel oproepen met concrete informatie verrekend. Mensen die het nummer (0800/91.119; nvdr) bellen om hun medeleven te betuigen of om racistisch uit de hoek te komen, tellen we niet mee. Speurders gaan de tips nu één voor één onderzoeken." (br.hln)








» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!