Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




10-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen gaan niet naar school: moeder de cel in

Kinderen gaan niet naar school: moeder de cel in



Een Engelse moeder van zeven vliegt de cel in omdat ze herhaaldelijk toestond dat drie van haar kinderen niet naar school gingen. Dat meldt de Daily Mail.

De werkloze Alison Grainger, uit Newcastle, had al 21 veroordelingen gekregen voor het spijbelgedrag van haar kinderen, maar slaagde er desondanks niet in om haar kroost naar school te sturen. Uiteindelijk besloot een rechter om een vroegere voorwaardelijke celstraf van zes weken om te zetten in effectief.

Alle middelen uitgeput
Plaatselijke hulpverleners juichen de rechterlijke beslissing toe, maar verduidelijken dat de vervolging en opsluiting van Grainger pas als oplossing naar voor werd geschoven nadat alle andere middelen uitgeput waren.

"Ouders zijn er wettelijk verantwoordelijk voor dat hun kroost naar school gaat", zegt een woordvoerder van de kinderwelzijnsdienst. "Indien er problemen zijn, stellen de scholen en de plaatselijke autoriteiten alles in het werk om de families te helpen. Onze eerste zorg is dat élke jongere een opleiding kan genieten. Als ouders echter blijven toestaan dat hun kinderen zonder enige reden de lessen missen, moeten we dat bestraffen."

"Verwoestende gevolgen"
Openbaar aanklager Melanie Bulman sluit zich daarbij aan. "Spijbelen heeft een verwoestend effect op de opleiding van een kind", meent ze. "Bij de schaarse gelegenheden dat de kinderen kwamen opdagen, waren ze steeds te laat. En dat terwijl ze op nauwelijks twee minuten stappen van school wonen."

Lewis Pearson, advocaat van de moeder, vindt opsluiting bepaald geen gepaste oplossing voor familieproblemen. "Het is niet juist", zegt hij. "De rechtbank mag dan wel de wettelijke macht hebben om een celstraf uit te spreken, het blijft een schandalige beslissing. Het laatste wat we willen, is de situatie voor de kinderen nog uitzichtlozer maken."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zatte vrienden hebben slechte invloed

Zatte vrienden hebben slechte invloed



Ben je geneigd om meer te drinken als je vrienden graag een pintje verzetten? Jawel , het groepsgebeuren is een belangrijke aanzet tot overmatig drankgebruik, zo blijkt uit een recente studie.

Britse wetenschappers aan de Harvard University zijn ervan overtuigd dat hevige drinkers hun vrienden dubbel zoveel aanzetten tot stevig doordrinken. Een persoon drinkt 50 procent meer als er direct contact is met een stevige drinker. Is dat contact er niet, bleek het drinkgedrag veel minder.

Sociale netwerken
Volgens de vorsers is het ontegensprekelijk dat drinken een sociaal probleem is. "Overmatig drankgebruik is een publiek gezondheidsprobleem dat hele groepen kan treffen", stellen de onderzoekers. "Om individuele probleemdrinkers aan te pakken, moet er verder gekeken worden naar hun sociale netwerken. Enkel zo kunnen we oorzaken identificeren en mogelijke obstakels aanpakken".



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anita Ward - Ring My Bell

Anita Ward - Ring My Bell

Klik op de foto om haar te beluisteren






Anita Ward (Memphis, 20 december 1956) is een Afrikaans-Amerikaanse zangeres.

Anita brak in Nederland en België alleen door met het nummer "Ring My Bell" in 1979. In eerste instantie vond ze het nummer zelf niets aan, maar het bleek echter een gouden greep uit haar carrière, want dit was haar enige echte grote hit. Het wordt tot op de dag van vandaag nog vaak in disco's gedraaid.

Verder treedt ze nog regelmatig op tijdens grote evenementen




» Reageer (0)
09-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spelregels Scrabble blijven ongewijzigd

Spelregels Scrabble blijven ongewijzigd





De spelregels van Scrabble worden niet aangepast. Zo reageert speelgoedfabrikant Mattel op berichten dat binnenkort ook eigennamen van celebrities, plaats- en merknamen gelegd zouden mogen worden bij het populaire bordspel. Scrabble-puristen waren niet opgezet met die aankondiging.


Mattel lanceert in het najaar 2010 in Duitsland en Groot-Brittannië wel een nieuwe versie van het spel, Scrabble Trickster. Dat spel krijgt een ander en ruimer reglement. Zo mogen spelers in sommige gevallen letters doorgeven aan tegenspelers, woorden achterstevoren spellen of eigennamen leggen.
 

"Spelers van Scrabble Trickster moeten dus breken met het traditionele reglement, waardoor het spel een verrassend en eigenzinnig karakter krijgt", zegt Mattel. De speelgoedfabrikant benadrukt dat Scrabble Trickster naast de klassieke Scrabble zal worden verkocht.


Sinds de uitvinding in 1938 gingen er al 150 miljoen speldozen van Scrabble over de toonbank. In al die jaren veranderde er geen letter aan de spelregels. Het is nog niet bekend of en wanneer Scrabble Trickster in België verkocht zal worden.  (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonge kinderen dragen verkeerde schoenenmaat

Veel jonge kinderen dragen verkeerde schoenenmaat



Vrijwel alle kinderen tussen drie en tien jaar dragen verkeerde schoenen. Dat is de conclusie van een studie door twee podoloogstudentes. Verkoopsters zouden de kindervoetjes op een verkeerde manier meten.


Bénédicte Vandendriessche en Sarah Vanoverbeke, twee studentes van de Arteveldehogeschool Gent, wilden de kindervoetjes bij 119 kinderen uit veschillende West-Vlaamse scholen meten. Daarvoor gebruikten ze zowel bestaande als zelf ontworpen meetapparaten.
De resultaten zijn opmerkelijk: 94,15 % van de kinderen draagt een verkeerde lengtepasvorm en 92 % een foutieve breedtepasvorm.


Volgens de studentes worden er in de schoenenwinkels verkeerde meetapparatuur en methodes gebruikt. Verkoopsters meten de voetjes door de kinderen te laten zitten. Dat is fout omdat zowel de lengte als de breedte van een kindervoet al staand tot één centimeter vergoot.


Een andere reden betreft het groeiverloop. De linker- en rechtervoet zijn zelden aan elkaar gelijk en dit geldt zowel voor de breedte als in de lengte. Worden kinderen ouder, vergroot het lengteverschil tussen beide voeten. Hoe jonger de kleine, hoe groter de breedte-lengteverschillen. Zowel verkoopsters als ouders houden daar geen rekening mee.


Een foute pasvorm is nadelig voor het kindervoetje. Het kraakbeen vervormt immers tot het vierde levensjaar, een foute schoenmaat kan bij de latere groei tot complicaties leiden. Hamertenen, ingegroeide nagels of een verkeerd stappatroon zijn kwalijke gevolgen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dubbel zoveel infecties met vleesetende bacterie

Dubbel zoveel infecties met vleesetende bacterie

http://img263.imageshack.us/img263/6301/kapperglenngemeiner.jpg
Het bekendste slachtoffer was ongetwijfeld BV-kapper Glenn Gemeiner.


Het aantal infecties met de zogenaamde "vleesetende" bacterie is de afgelopen vijf jaar meer dan verdubbeld. Dat staat in Het Laatste Nieuws. Eén op de vijf mensen die getroffen worden door de bacterie, overleeft de aanval niet.

In 2005 werden 97 Belgen geïnfecteerd met de "vleesetende" bacterie. Vorig jaar trof de bacterie 202 Belgen en in de eerste drie maanden van dit jaar zijn al 58 gevallen geregistreerd. De stijging van het aantal gevallen doet zich in het hele land voor, met een opmerkelijke toename in West-Vlaanderen, luidt het.
 
De krant baseert zich op cijfers van prof. dr. Herman Goossens, die aan het hoofd staat van het laboratorium klinische biologie van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Die cijfers vormen een minimale inschatting, want het gaat enkel om gevallen die geregistreerd zijn bij het nationale referentielaboratorium. Registratie is niet verplicht.
 
Tot nu toe is er geen vaccin en is de enige mogelijke behandeling de meest drastische: het wegsnijden van het aangetaste vlees of amputatie. De voorbije tien jaar stierven in België minstens tachtig mensen aan die bacterie. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotograaf 'Tennis Girl' overleden

Fotograaf 'Tennis Girl' overleden


http://img186.imageshack.us/img186/972/tennisgirl.jpg


De Britse fotograaf Martin Elliot is eind maart op 63-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Het nieuws raakte pas nu bekend. Elliot maakte in 1976 een van de bekendste posterfoto's uit de 20e eeuw.

Martin Elliot nam in 1976 een foto van zijn 18-jarige vriendin. Het meisje poseerde in een tennispakje met haar rug naar de lens. Op de foto zijn de billen van de blondine bijna volledig te zien.

De foto werd voor het eerst gepubliceerd in 1977 ter gelegenheid van het jubileumjaar van het tennistoernooi van Wimbledon. Een posterproducent pikte het beeld nadien op en het ging meer dan twee miljoen keer over de toonbank.

Later werd het beeld ook door verschillende mensen gekopieerd. Onder andere Kylie Minogue en een anoniem model voor P-Magazine namen dezelfde pose aan voor een fotoshoot.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.China wil regen uit de lucht schieten

China wil regen uit de lucht schieten


http://img263.imageshack.us/img263/8610/regenp.jpg


De Chinese overheid wil voor regenmaker spelen. China gaat duizenden raketten naar de wolken schieten en op die manier de regen manipuleren. Het land wil zo de extreme droogte in het zuidwesten weg krijgen.


Tot vorige zomer was er in Damoguzhen, in het zuidwesten van China, een enorm meer. Vandaag is er alleen nog een kale vlakte, waar de grond gebarsten is van de droogte. Tot voor kort was het gebied zeer vruchtbaar, nu mislukken de oogsten er en is er een schrijnend gebrek aan drinkbaar water. Op het regenseizoen is het nog een maand wachten. De droogte treft 20 miljoen mensen, 15 miljoen dieren en 2 miljoen hectare landbouwgrond.






Bovendien creëert de droogte een probleem met de energieproductie. China is het land met de meeste waterkrachtcentrales ter wereld, maar momenteel is er zo weinig water dat de dammen zestig procent minder electriciteit opwekken. Daarom is China verplicht om een stap achteruit te zetten en terug te grijpen naar fossiele brandstoffen, die meer CO2 uitstoten.


Maar ook de wilde dieren zien af. Milieubeschermers zeggen dat vogels migreren, olifanten een nieuw territorium zoeken en veel grote zoogdieren wegtrekken. Maar ook platen en reptielen zijn kwetsbaar.





De regering heeft al 7 biljoen yuan (ongeveer 5 miljoen euro) apart gezet voor hulpprojecten, heeft 7.600 watertrucks de baan op gestuurd en 180.000 waterputten gegraven. Maar nu wil het dus ook 10.000 zilvernitraathulzen en 1.000 raketten naar de wolken schieten om zo regen op gang te krijgen. Dat meldt Zheng Guoguang, hoofd van het Chinese Meteorologische Instituut.

De Chinese premier Song Tao benadrukt dat het watertekort de schuld is van de klimaatsverandering, niet van zijn land. Maar milieuactivisten leggen de schuld wel de Chinese overheid. Meer in het bijzonder bij de dammen, die de impact van de droogte en het watertekort nog verergerd hebben.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe verwarmingsketel produceert warm water en elektriciteit

Nieuwe verwarmingsketel produceert warm water en elektriciteit


http://img254.imageshack.us/img254/1434/energie.jpg


In Vlaanderen komt een gaswandketel op de markt die tegelijk warm water voor verwarming en sanitair, als elektriciteit produceert. Het toestel zou zowel energiekosten drukken als de CO2-uitstoot beperken.

De residentiële energiecentrale "Whispergen" werd in Nieuw-Zeeland ontwikkeld en wordt al een paar jaar in de scheepvaarindustrie gebruikt. Het energie- en verlichtingsbedrijf Watts-On uit Deinze brengt het in Vlaanderen op de particuliere markt.

Overtollige warmte voor elektriciteit

"Eenvoudig gesteld gaat het om een klassieke chauffageketel die ook elektriciteit produceert. Op basis van verhitting wordt beweging opgewekt die elektriciteit produceert. Precies de overtollige warmte van de chauffageketel, wordt benut om elektriciteit op te wekken," vereenvoudigt Tonie De Jans de werking.
 
"De stoomproducerende gasketel wordt ook wel een 'micro warmtekrachtkoppeling' genoemd. De basis van het nieuwe toestel is een primaire gasbrander, die door verhitting een motor aandrijft. Die laat een alternator draaien die stoom produceert. In dat systeem is het opgewarmde water precies het koelwater van de brander. Het geheel wordt via een kamerthermostaat gestuurd. Piekmomenten in het verbruik worden door een secundaire brander opgevangen en de geproduceerde elektriciteit wordt via een dubbele teller op het distributienet gestuurd."

CO2-reductie

Voordelen zijn, volgens de producenten, een besparing van de energiekosten en een aanzienlijke CO2-reductie. "Bij de productie van elektriciteit thuis wordt alle warmte benut en is er geen transportverlies." Naast de jaarlijkse energiecertificaten is de aankoop fiscaal aftrekbaar en ook bepaalde gemeentes geven premies. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijklussende jongeren met een handicap behouden voortaan verhoogde kinderbijslag

Bijklussende jongeren met een handicap behouden voortaan verhoogde kinderbijslag





Jongeren met een handicap behouden voortaan hun verhoogde kinderbijslag wanneer ze een studentenjob uitoefenen. Dat melden de bevoegde staatssecretarissen Melchior Wathelet en Jean-Marc Delizée vandaag. In de oude regeling vielen werkende jongeren met een handicap net als andere jongeren terug op het algemene bedrag.
 
"Mensen met een handicap moeten zoveel mogelijk kunnen deelnemen aan de samenleving. Werk is daarbij een belangrijke hefboom", vindt staatssecretaris voor Sociale Zaken Delizée. "Daarom willen we jongeren met een handicap aanmoedigen om in hun vrije tijd al eens te werken als jobstudent. Via deze weg kunnen de jongeren hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt leren kennen en verwerven ze werkervaring."
 
Met de beslissing wordt een hiaat uit de bestaande wetgeving weggewerkt. Daardoor worden jongeren met een handicap nu "op gelijke voet geplaatst met andere jongeren wat betreft toegelaten arbeid", luidt het nog.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kater valt postbodes aan

Kater valt postbodes aan

Zou men zich niet van kater vergissen...19 jaar en vliegensvlug...?



Postbodes lopen het huis van Tracy Brayshaw voorbij. Ze zijn de aanvallen van haar kater beu. Al drie postbodes beweren dat ze het slachtoffer werden van de terreur van Tiger. De kater sprong op een postbode, krabde een arm van een collega open en een been van een derde postbode.

De eigenaar van de kater, een apotheekbediende van 43 heeft moeite met de verhalen van de postbodes. "Ik vind de beweringen ongeloofwaardig. Tiger heeft geen energie meer om postbodes aan te vallen. Hij is al negentien jaar oud en slaapt twintig uur per dag. Als hij in een boom klimt dan moet hij daarna drie weken uitrusten", aldus Tracy.

De postbodes zeggen dat de kater hen opwacht en dan vliegensvlug toeslaat vanachter het kattenluikje. "Onmogelijk", beweert Tracy. "Hij kan nog amper springen. Hij staat wankel op zijn poten en onze veearts vindt het een wonder dat hij nog leeft." 



 http://img59.imageshack.us/img59/9185/kater.jpg


Bij de post is de boodschap duidelijk. "We zoeken een manier om de post van mevrouw Brayshaw aan huis te bestellen zonder dat een van onze bedienden opnieuw gewond raakt."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Queen

Queen - 'We Will Rock You' en 'We Are The Champion'

Klik op de foto om hun te beluisteren






Queen is een Engelse rockgroep. Queen is opgericht in 1970 in Londen door gitarist Brian May, zanger Freddie Mercury en drummer Roger Taylor, aangevuld met bassist John Deacon in 1971. Met tientallen hits in de jaren zeventig, 80, 90 en 00, is Queen een van de succesvolste popgroepen in de geschiedenis

De band staat bekend om de muzikale veelzijdigheid, de gelaagde arrangementen en harmonieën en de krachtige live-optredens. Het optreden tijdens Live Aid in 1985 werd 20 jaar later verkozen tot het beste live optreden aller tijden.

Queen's grote doorbraak begon in 1974 met het nummer Killer Queen en het album A Night At The Opera een jaar later. Queen heeft in totaal vijftien studio-albums, zeven live-albums, twee EPs, tien dvds, meerdere verzamelalbums en tientallen singles uitgebracht. Ook hebben alle bandleden solo-projecten ondernomen. Naar schatting heeft de band wereldwijd meer dan 300 miljoen albums verkocht , waardoor ze bij de meest succesvolle bands ter wereld behoort.

Na Mercury's overlijden in 1991 heeft Deacon zich, op enkele optredens na, teruggetrokken uit het publieke leven. May en Taylor bleven wel samen werken. Van 2005 tot 2008 deden ze dit met de Britse zanger Paul Rodgers. Onder de naam Queen + Paul Rodgers is een nieuw studioalbum opgenomen en zijn twee tournees gehouden.




» Reageer (0)
08-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterie van de bijna-doodervaringen verklaard?

Mysterie van de bijna-doodervaringen verklaard?


http://img255.imageshack.us/img255/8277/tunneldoodervaring.jpg


Lange tijd zijn bijna-doodervaringen een waar wetenschappelijk mysterie geweest, maar Sloveense wetenschappers denken nu een verklaring te hebben gevonden: hoge gehaltes koolstofdioxide in het bloed. Een Britse expert is het daar echter niet mee eens.


"De koolstofdioxide verandert het chemische evenwicht in de hersenen, waardoor mensen gaan denken dat ze een tunnel met licht of dode mensen zien", argumenteert dokter Zalinka Klemenc-Ketis van de universiteit van Maribor.


Vragenlijst

Dat concludeerde ze na een studie van 52 personen waarvan het hart en de ademhaling was stilgevallen. Van deze personen werden de chemische stoffen aanwezig in het bloed grondig getest, en er werd hen gevraagd een vragenlijst in te vullen. 11 personen rapporteerden een bijna-doodervaring. Hoe hoger het gehalte koolstofdioxide in het bloed, hoe ongewoner de ervaringen van de personen.


Verder studie...

"Het is de eerde keer dat het gehalte koolstofdioxide in het bloed wordt gelinkt aan de mysterieuze bijna-doodervaringen. Het verdient om verder bestudeerd te worden, met een grotere onderzoeksgroep", aldus dokter Klemenc-Ketis.


...of niet?

De Britse wetenschapper Sam Parnia, een expert op het gebied van bijna-doodervaringen is het daar niet mee eens. "Een hoog gehalte koolstofdioxide wijst er net op dat de patiënten een goede beademing hebben gehad, dat er een goede bloedstroom naar de hersenen is." Daarom betwijfelt hij dat koolstofdioxide de verklaring of de oorzaak is voor het fenomeen.


Meest voorkomende ervaringen

Ongeveer één op vijf mensen die een hartstilstand ervaren, rapporteert een soort bijna-doodervaring. De meest voorkomende zijn 'het leven dat voor de ogen flitst', 'een intens gevoel van kalmte', 'tunnels met wit licht op het einde' of 'ontmoetingen met dode personen'.


Bijna-doodervaringen zijn niet gelinkt aan leeftijd, geslacht, religie, angst voor de dood en medicatie die werd toegediend tijdens de behandeling. Niet zelden wordt een bijna-doodervaring als iets 'buitenaards' of 'bovenmenselijk' of 'goddelijks' ervaren. Dat de wetenschap (tot nu toe?) nog geen verklaring had voor het fenomeen, helpt die perceptie niet vooruit.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeven op de tien Belgen kennen internet verbruik niet

Zeven op de tien Belgen kennen internet verbruik niet


http://img697.imageshack.us/img697/4104/internetverbruik.jpg


Zeven op de tien internetgebruikers in België hebben er geen flauw idee van hoeveel ze maandelijks downloaden. Dat blijkt uit een studie van onderzoeksbureau IVOX in opdracht van internetprovider Scarlet.


Volgens het online onderzoek dat IVOX uitvoerde bij 1.050 Belgen, weet slechts 30 procent van de internetgebruikers hoeveel ze maandelijks gemiddeld downloaden. Een kwart van de Belgen weet zelfs niet waarvoor de afkortingen MB (megabite) en GB (gigabyte) staan.
 
Voorts denken vier op de tien Belgen in de toekomst meer downloadvolume nodig te zullen hebben. Ongeveer evenveel internetgebruikers verkeren in het ongewisse over hun toekomstig gebruik.
 

Daarnaast geeft 67 procent van de respondenten aan over een draadloos netwerk te beschikken. Tien procent daarvan is niet beveiligd tegen bijvoorbeeld hackers die op andermans kosten surfen en downloaden. Toch zijn de Belgen geen voorstanders van controles. Slechts 42 procent zou controle van het internetgebruik kunnen aanvaarden als het dient om illegale praktijken tegen te gaan. Enkel wanneer de controle als bescherming zou dienen, kan een meerderheid (54 procent) daarmee instemmen. (br.de morgen)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australië vreest 'Fishzilla'

Australië vreest 'Fishzilla'

Klik op de foto om het filmpje 'Invasion of the Snakeheads!' te bekijken





De horror! Australië vreest de komst van de slangenkopvis, bijgenaamd 'Fishzilla'. Deze monsterlijke roofvis werd gespot in het zuiden van Papoea-Nieuw-Guinea en zou het vasteland van Australië kunnen bereiken. U leest het goed: Fishzilla zou inderdaad ook op het land uit de voeten kunnen. En Fishzilla is niet de enige bekommernis Down Under. Ze hebben er ook angst voor de klimbaars die, volgens sommigen, in bomen kan klimmen.


De slangenkopvis is afkomstig uit tropisch Afrika en Azië en kan tot een meter lang worden. Het is een roofvis die van bloed houdt en die ook mensen aanvalt. De soort werd ook aangetroffen aan de zuidkust van Papoea-Nieuw-Guinea en daarom vreest Australië dat ze ook tot bij hen kan geraken, via de Straat Torres. Ook andere roofvissen, zoals de klimbaars, zouden een bedreiging vormen voor de lokale wilde diersoorten Down Under.


"Nog gevaarlijkere vissoorten dan de klimbaars werden aan de kust van Nieuw Guinea gespot", zegt Damien Burrows, directeur van het Australian Centre for Tropical Freshwater Research. "Het is daar een echte dumpingsplaats voor de meest schadelijke vissen ter wereld."

De slangenkopvis staat bekend om het verorberen van watervogels, slangen en knaagdieren. Ze hebben niet veel nodig om te overleven, omdat ze ook kunnen ademen, en soms zelfs aan land kunnen. Ze zijn een ware pest voor vissers. U kent ze misschien van een filmtrilogie waarin ze de hoofdrol vertolkten.


De klimbaars kan met zijn borstvinnen ook 'wandelen' op het vasteland en, zoals de naam laat vermoeden, zelfs in bomen klimmen. Al zou dat laatste toch vooral een hardnekkig fabeltje zijn.

De verspreiding van beide vissoorten tot in de Australische staat Queensland kan niet gebeuren zonder de helpende hand van de mens. Daarom wordt een informatiecampagne gestart nabij de Straat Torres om de komst van de killervissen te vermijden. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder misbruikt haar dochtertje van elf

Moeder misbruikt haar dochtertje van elf


http://img194.imageshack.us/img194/4829/misbruikt.jpg



Een moeder en een stiefvader hebben een meisje van elf misbruikt. Het kind werd gedwongen tot seks met haar ouders. De rechter heeft het ouderpaar een gevangenisstraf gegeven.

Vier maanden lang van januari tot en met april 2008 moest het meisje seks hebben met haar moeder (32) en haar nieuwe man (40), schrijft Fyens.dk. Volgens de nieuwssite moest het meisje ondermeer haar moeder kussen en haar vader oraal bevredigen.

De ouders werden in de rechtbank van Odense veroordeeld voor zedenschennis en seks met een minderjarige. De moeder werd op haar beurt nog eens veroordeeld voor incest en kreeg naast de verplichte therapie ook vijftien maanden celstraf. De stiefvader kreeg achttien maanden gevangenis. Het koppel zat al zeven maanden in voorhechtenis




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu al 33 graden in New York

Nu al 33 graden in New York





Enkele weken geleden lag er nog een dik pak sneeuw in New York, maar nu heeft de Amerikaanse stad al met zomers weer te maken. Gisteren liep de temperatuur zelfs op tot 33 graden. Dat is een absoluut record, het vorige lag op 31 graden Celsius in 1929.






Normaal ligt de temperatuur in deze periode van het jaar rond 15 graden, een beetje zoals bij ons. Vandaag zakt de temperatuur wel al tot 26 graden en de komende dagen haalt het kwik er geen 20 graden meer. Toch kon New York dus even genieten van een uitzonderlijk vroege 'zomerprik'. En dat na de sneeuwellende van de voorbije winter.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dode wasbeerhond gevonden in Oostmalle

Dode wasbeerhond gevonden in Oostmalle


http://img245.imageshack.us/img245/7003/wasbeerhond.jpg


In de Kempense gemeente Oostmalle is een dode wasbeerhond gevonden. Het dier staat op de lijst van twintig te verbannen diersoorten in België en is volgens het Instituut voor natuur en bosonderzoek (INBO) het derde met zekerheid bevestigde exemplaar.

De dode wasbeerhond werd op Paaszondag aangetroffen in Hooibergshoeve in Oostmalle. Een boswachter vroor het dier in. "Er wordt binnenkort een autopsie uitgevoerd om te onderzoeken of de wasbeerhond recent uit gevangenschap ontsnapte of in het wild leefde. We onderzoeken of het dier in populatieverband leefde door te kijken of er bijvoorbeeld een voortplanting is geweest", verduidelijkt onderzoeksmedewerker Jan Gouwy van het INBO.

Verbannen dier
"De wasbeerhond werd tussen de twee wereldoorlogen uit Zuid-Oost-Azië en Japan geïmporteerd naar het Europese gedeelte van Rusland. Uit de pelsindustrie ontsnapte exemplaren hebben zich sindsdien steeds westelijker in Europa verspreid, tot in Duitsland en de grenzen met Nederland. Het is afwachten of de verspreiding zich verder zal doorzetten in België. Net omdat de exoot in het wild kan overleven, is er een risico dat wasbeerhonden gaan concurreren met inheemse dieren." Daarom is de wasbeerhond één van de twintig te verbannen dieren die een bedreiging vormen voor de inheemse fauna en flora.
 
De dode wasbeerhond is slechts het derde exemplaar die door het INBO werd ingezameld. De "Zoogdierenatlas" van Natuurpunt maakt meldig van een dood ontsnapt vrouwelijk exemplaar eind januari 2002 op de A19 in Zonnebeke en een verstrikt exemplaar in Arendonk eind jaren '80.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén Belg op drie draagt kunstgebit, 3 procent poetst tanden nooit

Eén Belg op drie draagt kunstgebit, 3 procent poetst tanden nooit


http://img706.imageshack.us/img706/5059/tandarts1.jpg


Eén Belg op de drie draagt een kunstgebid en 3 procent poetst nooit de tanden. Dat leert de gezondheidsenquête 2008 waarvan de resultaten vandaag te lezen zijn in de kranten van de groep Sud Presse.
 
Het aantal Belgen zonder tanden nam tussen 2001 en 2008 af van 16 naar 11 procent. De nationale enquête wijst op grote sociale ongelijkheden op het vlak van gezondheidszorg. Net de meest kwetsbare socio-economische groepen poetsen minder de tanden en hebben de slechtste eetgewoonten die leiden tot problemen van tandbederf.
 
De gebieden Luik en Charleroi tellen de meeste personen zonder tanden. Vanaf 45 jaar reeds draagt één Luikenaar en Carolo op drie een tandprothese.
 
Tanden poetsen gaat de laatste jaren overal achteruit. Dat fenomeen neemt toe met het stijgen van de leeftijd: op 75 jaar schrobt minder dan één Franstalige op drie tweemaal daags de kiezen.




» Reageer (0)
07-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterieuze cirkels verschijnen op radarsysteem

Mysterieuze cirkels verschijnen op radarsysteem



Bij het Australische Bureau voor Meteorologie zit men met het digitale equivalent van de graancirkels: op het nationale radarsysteem duiken mysterieuze patronen op. Dat meldt de Australische Daily Telegraph.


De vreemde patronen waren voor het eerst te zien op 15 januari van dit jaar, toen een witte ring boven het westen van het land zichtbaar was. Volgens satellietbeelden was er op dat moment geen wolkenveld boven het gebied, hoewel landbouwers uit de streek over een 'onwaarschijnlijk warme' dag spraken - januari is hoogzomer Down Under.

Spiraalvormige kleuren
Een week later dook er op de radarbeelden boven Broome een eigenaardige rode ster op, en rare spiraalvormige kleuren boven Melbourne. Ook daarna gaven de beelden mysterieuze oatronen weer: soms zien ze er uit als rode sterren, dan weer als vurige ringen of witte cirkels.

Het hoeft niet te verbazen dat de beelden online voor een resem complottheorieën zorgen. Dat er nog geen officiële verklaring is waarom de radar zulke vreemde patronen oppikt, voedt de speculatie alleen maar.

Hoewel het Bureau niet wenst te reageren op vragen om de beelden toe te lichten, geeft het wel toe dat er een paar dingen fout open op haar website. Sindsdien staat er een boodschap boven haar sectie met radarbeelden, die waarschuwt dat er 'occasioneel interferentie op data' kan voorkomen.






Experimenten
Verschillende websites trokken al een blik complottheorieën open, gaande van buitenaardse inmenging over geheime militaire proeven tot pogingen van de overheid om het weer te beïnvloeden.

Eén theorie die nogal wat navolging krijgt, is dat het Pentagon zijn 'High Frequency Active Auroral Research Program' (HAARP) uitbreidt. Dat Amerikaanse legerproject, gebaseerd in een afgelegen researchbasis in Alaska, verricht onderzoek naar de ionosfeer. Het richt zich daarbij op hoogfrequente  elektromagnetische bestraling van de ionosfeer, waardoor deze kan worden vervormd. Hiermee hoopt men inzicht te krijgen in het effect van zonnevlammen op radiocommunicatie en raketdetectiesystemen te verbeteren.





Sommige bronnen stellen dat HAARP daarnaast ook bezig is met gesofisticeerde manieren om weersomstandigheden aan te passen, en dat dergelijke tests ook worden uitgevoerd in een geheime basis nabij Exmouth, in West-Australië. (br.hln)




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!