Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




03-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen beter in kaartlezen, vrouwen in routes onthouden

Mannen beter in kaartlezen, vrouwen in routes onthouden



Ook al afgevraagd waarom vrouwen makkelijker hun weg vinden in de supermarkt, terwijl heren moeite hebben om het juiste product in de rayons te vinden? Het antwoord schuilt in de vrouwelijke intuïtie, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Vrouwen zouden beter zijn in het onthouden van plaatsen en routes.


Kaartlezen mag dan aan de gemiddelde vrouw niet gegeven zijn, de weg raken we zelden kwijt. Bij het onderzoek aan de University of Mexico werden vrouwen en mannen uitgezonden om champignons te zoeken. Terwijl beide geslachten met ongeveer hetzelfde aantal groenten terugkwam, bleken dames beduidend minder energie te verbruiken omdat ze sneller naar hun doel afzakten. De  mannen klommen hoger, legden meer afstanden af en gebruikten 70 procent meer energie dan de dames. Deze laatsten stopten vaker maar spoorden sneller de plekken op waar ze de planten konden vinden.


De bevindingen tonen aan dat dat vrouwen betere en slimmere strategieën zoeken. Volgens de vorsers is dat gedrag zelfs in de supermarkt vast te stellen. Volgens Frank Furedi, sociologieprofessor aan de University of Kent, ontwikkelden vrouwen doorheen de geschiedenis een betere intuïtie en nemen ze sneller beslissingen. "Mannen neigen van een basistaak zelfs een een grote affaire te maken omdat ze alles overdrijven".


Een vergelijkende Londense studie toont eveneens aan dat mannen beter zijn in het verstoppen van bepaalde objects, terwijl vrouwen zich beter herinnerden waar die objects verstopt lagen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dementerende partner zorgt voor depressie

Dementerende partner zorgt voor depressie


http://img405.imageshack.us/img405/2676/depressie.jpg



Partners van patiënten met dementie hebben meer kans op depressie in vergelijking met mensen met een partner zonder dementie. Dat blijkt uit onderzoek van het NIVEL en de Vrije Universiteit.
 

Door de vergrijzing neemt het aantal mensen met dementie toe. Van die groep woont het merendeel vaak nog thuis en wordt daar verzorgd door een familielid, veelal de partner. Die zorg is echter zwaar en veroorzaakt vaak gezondheidsprobleem zoals depressie of angststoornissen.
 

De onderzoekers volgden zes jaar lang de medische gegevens van ruim zeshonderd partners van patiënten met en zonder dementie. Vergeleken met mensen met een partner zonder dementie blijken partners van patiënten een vier keer zo groot risico op depressie te hebben. Ze hebben daarnaast een twee keer zo grote kans antidepressiva voorgeschreven te krijgen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op 13 juni naar stembus?

Op 13 juni naar stembus?


http://img571.imageshack.us/img571/111/parlement.jpg


Het ziet ernaar uit dat de verkiezingen van Kamer en Senaat op zondag 13 juni zal vallen, al is 20 juni ook niet uitgesloten. Het kernkabinet is het eens geraakt over een lijst met voor herziening vatbaar te verklaren grondwetsartikelen. De regering neemt de lijst van 2007 over en voegt daar nog vier elementen aan toe, is uit goede bron vernomen.
 
Grondwetsartikelen voor herziening vatbaar verklaren, is nodig om tijdens een volgende legislatuur de constitutie te kunnen wijzigen. En dat is dan weer nodig om een staatshervorming te kunnen uitvoeren.
 
Ook Kamer en Senaat moeten nog zo'n lijst opstellen. Enkel de artikelen die op de drie lijsten figureren, mogen na de verkiezingen worden gewijzigd. De publicatie van de lijst in het Staatsblad ontbindt automatisch het federale parlement. Binnen de 40 dagen moeten dan verkiezingen volgen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indiër heeft al 70 jaar niks gegeten of gedronken

Indiër heeft al 70 jaar niks gegeten of gedronken (zegt hij)

Medisch wonder of stapelzot?





Wetenschappers onderzoeken een 82-jarige Indiër die beweert dat hij al zeventig jaar niets gegeten of gedronken heeft. Als het klopt wat de man zegt, zouden de onderzoekers in de toekomst wel eens duizenden levens kunnen redden. Dat schrijft The Telegraph.


Prahlad Jani wordt momenteel onderworpen aan grondige tests in een militair hospitaal in Ahmedabad. Daar heeft de man de voorbije zes dagen alvast niets gegeten of gedronken. Tot dusver heeft de proefpersoon nog niet laten blijken dat hij honger heeft. Zijn lichaam vertoont bovendien geen tekenen van uitdroging. Jani beweert dat hij in leven blijft door zijn spirituele kracht en dankzij het "elexir van een godin".


Medisch wonder of stapelzot?


De onderzoekers denken dat de man hen veel kan leren over manieren om te overleven in extreme omstandigheden, bijvoorbeeld bij natuurrampen. Zij spreken over een doorbraak in de medische wetenschap. Anderen bestempelen Prahlad Jani dan weer als volslagen gek.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanbidster Kim De Gelder opgenomen in psychiatrie

Aanbidster Kim De Gelder opgenomen in psychiatrie



Angelina Elander, die liet uitschijnen dat ze de opdrachtgeefster was van Kim De Gelder, is vorige week gedwongen opgenomen in een psychiatrische kliniek. Volgens haar advocaat struikelen de Zweedse autoriteiten over de inhoud van haar internetblog. In die schrijfsels verklaart de 40-jarige Zweedse openlijk de liefde aan De Gelder. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.


Door alle commotie in ons land over de bizarre blog hebben nu ook de Zweedse autoriteiten zich op de schrijfsels van de kunstenares gestort. Dat leidde tot de gedwongen opname in de psychiatrie.
Begin vorige week bleef Elander meer dan 24 uren in de psychiatrische afdeling voor volwassenen in Sunderby, in het uiterste noorden van Zweden.
 

Dik tegen haar zin, want de Zweedse kunstenares vindt niet dat ze thuishoort in de psychiatrie. Op haar blog schrijft ze haar onbegrip van haar af. "Ze sloten me daar 24 uur op. Waarom? Omdat ik een blog heb? De mensen verliezen hun verstand. Ik ben beschaamd in mijn medeburgers."
 

Haar advocaat Sven Mary sprak intussen met de excentrieke Zweedse. "Mevrouw Elander moest inderdaad twee dagen ter observatie blijven in het psychiatrisch ziekenhuis. Maar ze heeft het er goed vanaf gebracht." Volgens de Brusselse strafpleiter heeft de opname niets te maken met eerder aangekondigde gerechtelijke stappen tegen de Zweedse vanuit ons land.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sade - Cherish The Day

Sade - Cherish The Day

Klik op de foto om haar te beluisteren






Sade Adu (Ibadan, Nigeria, 16 januari 1959) is het pseudoniem van de Britse zangeres Helen Folesade Adu. Samen met Paul Spencer Denman, Andrew Hale en Stuart Matthewman vormt zij de band Sade (spreek uit sjaadee).

Sade is geboren in Ibadan (Nigeria) als dochter van een Nigeriaanse vader en een Engelse moeder. Als haar ouders uit elkaar gaan verhuist ze op haar vierde met haar moeder en oudere broer Banji naar Colchester  in Engeland.

Sade raakt geïnteresseerd in paardrijden, ze koopt een paard van het geld dat ze met haar zaterdagbaantjes verdient. Deze hobby is ook terug te zien in de videoclip van de single Never As Good As The First Time.

Daarnaast luistert Sade naar soulmuziek zoals die gedraaid wordt in de disco vlakbij de Amerikaanse legerbasis. Als ze naar een concert gaat van de Jackson Five raakt ze vooral geboeid door het feit dat ze een uiteenlopend publiek trokken.

Sade is ook geïnteresseerd in mode, vandaar dat ze in 1977 een driejarige studie aan de Londense kunstacademie St. Martin's begint. Tussen de bedrijven door zingt ze in de door bassist/gitarist Ray St. John opgerichte latin/soulband Arriva. Het nummer Diamond Life (de oorspronkelijke titel van Smooth Operator) is van zijn hand. Als Arriva in 1980  ter ziele gaat wordt er een nieuwe band opgericht: Pride. Sade, die inmiddels haar eigen boetiek heeft geopend en ook actief is als fotomodel, vormt het achtergrondkoortje met Barbara Dickinson; Nick Moxom is de leadzanger.

Pride bouwt een live-reputatie op in zowel Londen als New York. De band trekt zelfs de aandacht van Spandau Ballet-manager Steve Dagger en staat in 1982 op het punt om een contract te krijgen; het gaat echter niet door.

Ondertussen heeft Sade de kunst van het songschrijven ontdekt en ze richt met Pride-leden Paul Spencer-Denman (bas), Stuart Matthewman (gitaar/sax) en Paul Anthony Cook (drums) een eigen band op die haar naam draagt.

In december 1982 debuteert Sade in de hoofdstedelijke jazzclub Ronnie Scott's en krijgt al snel meer aandacht van de pers dan het zieltogende Pride. Later komt toetsenist Andrew Hale erbij...




» Reageer (0)
02-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Delvaux 1897 - 1994 Waals-Belgische kunstschilder.

Paul Delvaux  1897 - 1994  Waals-Belgische  kunstschilder.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Paul-Delvaux-1.jpg?t=1272803316



Paul Delvaux (Antheit, 23 september 1897  – Veurne, 20 juli  1994) was een Waals-Belgische  kunstschilder. Hij werd vaak ondergebracht bij het Belgische surrealisme, maar aanvaardde deze verwijzing niet. Hij vond deze interpretatie van zijn werk te eng, te formalistisch en vooral te oppervlakkig. Hij wilde gewoon "een poëtisch realisme" creëren en daarin bereikte hij een ongekende hoogte en internationale bekendheid.


Zijn vader was advocaat te Brussel en de jonge Paul was voorbestemd voor de architectuur. Hij volgde daartoe de Brusselse Academie, maar kreeg tezelfdertijd een opleiding in het schildersatelier van Contant Montald, net als zijn tijdgenoot René Magritte.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Paul-Delvaux-2.jpg?t=1272803445



Hij werd voor het eerst opgenomen in een groepsexpositie bij "Le Sillon", in 1924. Hij werkte enige jaren in de omgeving van Bosvoorde, naar een permekiaans-expressionistische weergave. Op de "Foire du Midi" te Brussel in 1932 kreeg hij de schok die zijn kunst verder zou bepalen, bij zijn bezoek aan het rariteitenkabinet in het "Musée Spitzner". In 1934, bij zijn kennismaking met het werk uit 1926 van Giorgio de Chirico, op de Minotaurus-expositie, onderging zijn stijl een beslissende ommekeer: de poëet Delvaux stak van wal.


Op 1 januari 1933 stierf zijn moeder, die "zijn eerste liefde" (zijn "Tam") nooit had aanvaard. Datzelfde jaar vernietigde hij meer dan 100 van zijn vroegste werken. Hoewel niet bepaald opgetogen over de surrealistische schilderijen van Magritte, stelden beide meesters in 1936 toch gelijktijdig ten toon in het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten. Hier bleek al duidelijk dat Delvaux zijn eigen weg ging, naar het poëtische toe, wel met surrealistische onwaarschijnlijkheden.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Paul-Delvaux-3.jpg?t=1272803499




Zijn vader stierf in 1937. In dat jaar trouwde hij met Suzanne Purnal. Het huwelijk werd echter een emotioneel fiasco. Ontgoocheling en eenzaamheid werden een zodanige bron van inspiratie, dat hij in deze periode zijn allerbeste werk creëerde. 1938 werd een uitzonderlijk vruchtbaar jaar. Hij exposeerde op de "Exposition Internationale du Surréalisme", georganiseerd door Marcel Duchamp, te Parijs in januari. In juni was hij op eenzelfde tentoonstelling te Amsterdam, ditmaal georganiseerd door André Breton en Paul Eluard. Te Londen was hij te zien in de London Gallery van Edouard Mesens. Hij ontving nog de Prix de l'Académie Picard en reisde voor het eerst naar Italië.


Tijdens de Tweede Wereldoorlog weigerde hij te exposeren. In de winter van 1944-45 kreeg hij, in het Paleis voor Schone Kunsten, zijn eerste grote retrospectieve. De Belgische cineast Henri Storck maakte de film "Le monde de Paul Delvaux". In 1947 ontmoette hij te Sint-Idesbald opnieuw en totaal onverwacht zijn eerste geliefde Anne-Marie De Martelaere, zijn "Tam". Hierop verliet hij zijn vrouw. Hij huwde Tam tenslotte op 25 oktober 1952.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Paul-Delvaux-4.jpg?t=1272803557
In In L'Homme DE La rue van 1940 schildert Delvaux zijn aanwezigheid als moderne man in een mythisch landschap dat door naakte vrouwen wordt bevolkt.



Hij werd professor aan de "Ecole Nationale de la Cambre" te Brussel in 1950 en realiseerde in 1952 het muurfresco in de Kursaal van Oostende. In 1954 nam hij deel aan de XXVIIste Biënnale van Venetië. De Italiaanse Reggio Emilia-prijs viel hem te beurt in 1955. In 1956 reisde hij naar Griekenland, het land van zijn zo vaak geschilderde tempelgalerijen. Op 5 juli werd hij opgenomen in de Koninklijke Academie voor Wetenschappen, Letteren en Schone Kunsten van België.


10 jaar later ontving hij de Belgische Staatsprijs voor zijn gezamenlijk kunstwerk en werd hij benoemd tot Voorzitter van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Vanaf 1966 woonde hij al de helft van het jaar in het Park te Veurne. Henri Storck realiseerde in 1971 een nieuwe film: "Paul Delvaux ou les femmes défendues", ditmaal naar een draaiboek van René Micha.


De Franse Académie beloonde hem als "Officier de l'Ordre des Arts et des Lettres de France" in 1972.


In 1973 ontving hij de Rembrandt-prijs van de Johann Wolfgang von Goethe-Stiftung te Bazel. Tezelfdertijd organiseerde het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam zijn grote overzichtstentoonstelling. Deze expositie werd hernomen, het jaar daarop, in Japan, in de Nationale Musea van Tokio en van Kioto. In het Beurs-metrostation, te Brussel, maakte hij de monumentale wandschildering, in 1978. Dat jaar werd hij ook ereburger van de stad Veurne.


De Brusselse Université Libre nam Paul Delvaux op als Doctor Honoris Causa in 1979. De Amerikaanse pop-kunstenaar Andy Warhol ontmoette Delvaux te Brussel, in 1981, en maakte een reeks portretten van de schilder.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Paul-Delvaux-5.jpg?t=1272803806



Paul Delvaux Museum te Sint-Idesbald

Op 26 juni 1982 werd te Sint-Idesbald het Paul Delvaux Museum geopend. In de 10 jaar voor zijn dood volgden nog exposities in Parijs, Ferrara, München, Tokio, Osaka, Yokohama en Himeji.


De iconografie van het werk van Delvaux waaraan hij zijn bekendheid ontleent, valt moeilijk te doorgronden. Niet alleen omdat de schilder zich in dat opzicht zelden expliciet heeft uitgelaten over de door hem gebruikte motieven, maar ook omdat deze dan nog voor velerlei uitlegbaar blijven. Vrouwelijke naakten met grote droomogen, menselijke skeletten, ouderwetse treinen en wagons, stations en klassiek aandoende gebouwen zijn wel de voornaamste elementen van zijn gebruikte beeldentaal. Na verloop van tijd werden ongebruikelijke combinaties als bijvoorbeeld elektriciteitspalen tussen Griekse tempels niettemin gemeengoed als deel van een droomwereld, die ondanks haar uitgesproken naturalistische karakter uitermate vervreemdend aandeed.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse oma loopt 27 marathons op 27 dagen

Britse oma loopt 27 marathons op 27 dagen

Klik op de foto om het filmpje van haar te bekijken





De 63-jarige 'granny' Rosie Swale Pope heeft zich een plaats in de recordlijstjes gezweet. De pronte dame liep liefst 27 marathons op rij, op 27 dagen dus. Leuke bonus: Pope deed het telkens weer om geld in te zamelen voor het goede doel.

Wij hebben onze eigen 'Marathonman' Stefaan Engels, maar Groot-Brittannië heeft óók een loopgek: oma Rosie Swale Pope. Zij liep zomaar eventjes 1138 kilometer door het Verenigd Koninkrijk in minder dan een maand tijd. En dat samen met Icebird, haar kar die ze meezeulde en waar ze 's nachts in sliep. Faut le faire!

Moe maar gelukkig
Haar laatste halte was Tudor Square, in haar thuisbasis Tenby in Wales. Haar eerste reactie: "Ik ben moe, maar heel, heel gelukkig". Eerst was Pope van plan te finishen in Llanelle, na haar 26ste marathon op rij. Maar om haar legioen supporters te bedanken, liep de dame nog een 27ste marathon, als een soort 'ereronde'. "Het was fantastisch, als in een droom, toen ik de eindmeet haalde in Tenby."

"Ga ervoor!"
Pope wil met haar prestatie aantonen dat mensen moeten proberen te gaan voor wat ze zelf willen. "Misschien lukt het niet altijd, maar je moet steeds proberen. Ook al ben ik zelf al 63, deze onderneming doet me weer 36 voelen."

Het is nu nog wachten op de officiële vaststelling van de buitenmenselijke prestatie van Pope en dan wordt ze meteen de eerste vrouw ooit die zo veel marathons na elkaar afwerkte.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen dol op bikini's, maar niet in thuisland

Vrouwen dol op bikini's, maar niet in thuisland



Zowat alle Britse vrouwen (91 procent) dragen een bikini op vakantie. Tenminste, als ze zich op een strand of aan een zwembad in het buitenland bevinden. Als ze op vakantie zijn in eigen land laat 80 procent van de Britse vrouwen haar bikini thuis. Nog minder vrouwen wilden topless gaan in eigen land: niemand, versus 54 procent in het buitenland.

Dat bleek uit een bevraging van klanten van het merk Debenhams. Ook werd duidelijk dat sexy bikini's iets zijn voor in het buitenland, voor een binnenlandse vakanties worden conservatievere modellen gekozen (plus 112 procent).

De belangrijkste reden is schaamte vermijden als je een kennis tegenkomt (51 procent), 42 procent vindt dat er meer kinderen op Britse stranden rondlopen dan in het buitenland.

Gelukkig voor de vrouwen hoeft conservatief niet meteen 'lelijk' of 'onmodieus' te betekenen. Vintage bikini's zitten immers in de lift, en die combineren en zekere preutsheid met modieusheid.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Corrs - Little Wing

The Corrs - Little Wing

Klik op de foto om hun te beluisteren





The Corrs is een internationaal bekende Ierse band uit Dundalk. The Corrs bestaat uit Jim Corr (gitaar) en zijn zussen Sharon Corr (viool), Caroline Corr (drums) en Andrea Corr (zang en tin whistle). Andrea beschrijft The Corrs als een band met een keltische pop-rockstijl. Het zijn vooral de tin whistle, de viool, en in het bijzonder de stem van Andrea die het Ierse geluid aan de muziek van The Corrs geven. Deze broer en drie zussen, die nu in Dublin en Belfast wonen, deden ooit auditie voor de film The Commitments, waar zij ook in spelen. Later kregen ze een platencontract. The Corrs hebben ook enkele nummers opgenomen met Bono van U2. Deze zei een keer: "Great songwriters - in concert the loudest whisper I have ever heard, don't miss them."

Op 14 juni 1990  traden de drie zusjes Sharon, Caroline en Andrea samen met hun broer Jim Corr voor het eerst op tijdens de audities  voor de film ‘The Commitments’. Daar ontmoette ze hun huidige manager John Hughes. Daarvoor waren ze alle vier al actief bezig met hun muzikale carrière. Soms maakten ze muziek met elkaar of met hun ouders die ook een eigen coverband hadden. In 1994 werden ze door de Amerikaanse ambassadeur  Jean Kennedy Smith, die hen toevallig had ontdekt in een pub, uitgenodigd om op te treden tijdens de ceremonie  van een wedstrijd van het WK voetbal in Boston. Daar werden ze al snel achtervolgd door platenbonzen, die hun een contract aan wilden bieden. Uiteindelijk kozen ze voor producer David Foster, die inmiddels al 14 Grammy's voor zijn producties in de wacht had gesleept.

In 1995 kwam hun eerste album, Forgiven, Not Forgotten, uit. De single Runaway daaruit werd een bescheiden hit. In andere landen, waaronder Ierland, hun land van herkomst, en Groot-Brittannië, had de single meer succes. Ze verkochten wereldwijd meer dan twee miljoen stuks van hun debuutalbum. In 1996 speelden ze tijdens de Olympische Spelen in Atlanta, en meteen daarna sloten ze zich als voorprogrammaband aan bij de wereldtournee van Céline Dion. Hun tweede album, Talk On Corners, werd een doorslaand succes, en daardoor kwam ook hun debuut opnieuw de albumlijsten binnen. In 1999 brachten ze het live-album Unplugged album uit, waarmee ze eindelijk doorbraken in Nederland (met het nummer Radio). In 2000 doken The Corrs weer de studio in om een nieuw album op te nemen.

Het vierde album In Blue bleek de grote hitmachine voor The Corrs, want achter elkaar kwamen de singles Breathless, Irrestible en Give Me A Reason hoog in de hitlijsten. Ondertussen probeerden The Corrs af te komen van hun ietwat braaf imago. Hun clips werden steeds heftiger. Zo gooide gitarist Jim Corr in de clip voor Give Me A Reason een aantal stoelen door het raam, en gedroegen ook zijn zusjes zich niet echt als keurige zangeressen. In 2001 bracht de band The Best Of The Corrs uit en een rustpauze volgde. In 2004 kwamen ze dan weer terug met een gloednieuw album, getiteld Borrowed Heaven. Deze bracht de singles Summer Sunshine, Angel & Long Night voort. In 2005 brachten ze Home uit, een ode aan de Ierse muziek, hun moeder en dus ook hun wortels. Verrassend is op 17 november 2006 een nieuwe verzamelaar uitgekomen: Dreams - The Ultimate Corrs Collection. Deze bevat 20 tracks, waaronder de nieuwe single Goodbye. Echter, het album verkocht een stuk minder in tegenstelling tot de voorgaande cd's. Momenteel heeft de band wederom een rustpauze ingelast. Op Andrea na, hebben alle leden sinds Borrowed Heaven het leven geschonken aan meerdere kinderen. Andrea is als enige lid momenteel werkzaam in de spotlight. In juni 2007 verscheen haar solodebuut Ten Feet High met het nummer Shame On You als eerste single. Kort daarna is het verzamelalbum "Works" uitgekomen, deze cd bevat 56 tracks van The Corrs. Wanneer The Corrs als band een nieuw album zullen uitbrengen is nog niet bekend. Wel is bekend dat Sharon een solo-album gaat uitbrengen en in hoogsteigen persoon aangekondigd heeft dat er een comeback van de band aan zit te komen.




» Reageer (0)
01-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olielek niet vijf maar DERTIG keer groter dan gedacht


Olielek niet vijf maar DERTIG keer groter dan gedacht

Elke dag 4 à 5 miljoen liter olie in zee volgens profs - Noodtoestand in vier Amerikaanse staten


http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/4/9/1/media_xl_3676276.jpg?20100430064723



De ramp met het olieplatform Deepwater Horizon in de Golf van Mexico blijft escaleren. Terwijl gisteren het griezelige nieuws bekendraakte dat er dagelijks niet 160.000 maar 800.000 liter ruwe olie in de zee stroomt, schatten Amerikaanse oceanografen na analyse van gegevens van de kustwacht en satellieten dat er dagelijks vier tot vijf miljoen liter olie lekt uit de drie gaten in de afgebroken boorpijp. Gaten die elke dag groter worden, en dus meer en meer lekken. Het zal nog minstens een maand duren voor die lekken gedicht kunnen worden, experts achten drie maanden realistischer.


Het olielek heeft volgens experts alle ingrediënten om er een megaramp van te maken: een onophoudende stroom olie die lekt onder water, een soort ruwe olie die makkelijk mixt met water, wat op z'n beurt zorgt voor een dikke smurrie die moeilijk brandt en heel moeilijk oplost, op een plaats waar veel kwetsbare dieren broeden én een kustlijn die door de moerassen en mangroves erg moeilijk op te kuisen valt.

Volgens Wes Tunnell, 'Coastal ecology and oil spill-expert' bij de A&M University-Corpus Christi in Texas, is deze ramp de "biggie" waar iedereen van wist dat hij ooit zou gebeuren. Ed Overton van Louisiana State University treedt hem bij: "Het is erg moeilijk om me in te beelden dat dit niet uitdraait op een verschrikkelijke ramp."

Erger dan worst case scenario
Nancy Kinner, directrice van het Coastal Response Research Center aan de University of New Hampshire, waar experts in olielekken al jaren trainingen volgen om in te grijpen bij een olieramp op zee, bevestigt dat de ramp in de Golf van Mexico "een combinatie is van alle slechte dingen die kunnen gebeuren" en dat wat zich nu voltrekt voor de kust van Lousiana "erger is dan het worst case scenario waar we in de opleiding voor trainen."

"Eigenlijk onmogelijk"
"Eigenlijk onmogelijk": zo omschreef British Petroleum (BP) in 2009 in het 52-pagina tellende veiligheidsplan de kans dat er een ongeluk met de Deepwater Horizon zou gebeuren waarbij olie in de Golf van Mexicon terecht zou komen. "En", zo staat er, "als dat toch zou gebeuren, dan zal door de afstand van het platform naar de kust en door de veiligheidsmaatregelen die we treffen er geen impact zijn op het milieu." Dat veilgheidsplan moest in 2009 ingediend worden bij de Federal Minerals Management Service om een boorvergunning te krijgen, wat wij een aanvraag voor een milieuvergunning noemen dus.

BP van "zwaar overdreven" naar "valt niet te meten"
Terwijl BP gisteren nog zei dat de Amerikaanse kustwacht en andere instanties de omvang van het lek "zwaar overdreven", luidt het ondertussen dat "niemand echt kan berekenen hoeveel olie er lekt". De kustwacht, met hulp van NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration), schat dat er momenteel minstens 900.000 à 1 miljoen liter per dag uit de drie lekken op een diepte van 1.500 meter in de Golf van Mexico ontsnapt. Elke dag een beetje meer, want de gaten in de lekkende pijp worden groter door corrosie. En het sleutelwoord is "minstens". In werkelijkheid is het veel, veel meer.

Al 30 à 34 miljoen liter olie ontsnapt
Ian MacDonald, professor Oceanografie aan Florida State University, vertelt dat wanneer je de cijfers van de kustwacht en de satellietgegevens goed bekijkt er al 30 à 34 miljoen olie ontsnapt is. "Ik hoop dat ik er naast zit, maar dat is wat ik en mijn collega's vaststellen. Het zou er dus op neerkomen dat er nu dagelijks de onwaarschijnlijke hoeveelheid van 4 à 5 miljoen liter sterk vervuilende olie in zee loopt. Weet dat de lekken ten vroegste over een maand gedicht kunnen worden, de meeste specialisten spreken zelfs van twee tot drie maanden.

Dat het toerisme zware klappen gaat krijgen door de ramp staat nu al vast: naast de stranden is er in de regio erg populaire sportvisserij, goed voor duizenden jobs en miljoenen dollars.

Halliburton
Robert Wiygul, een advocaat uit Mississippi die de milieuaanvraag van BP kon lezen, zegt dat BP in de 52 pagina's nergens zegt welke veiligheidsmaatregelen er dan wel specifiek zijn. De explosie die de Deepwater Horizon vorige week deed zinken, en waarbij 11 mensen omkwamen, zou gebeurd zijn doordat arbeiders van Halliburton Inc. een fout hadden gemaakt bij het "cementen", het inkapselen van de oliebron. Daardoor zou er gas ontsnapt zijn.

Dat gebeurt wel vaker: tussen 1992 en 2006 waren er in de Golf van Mexico 39 ontploffingen op boorplatformen. In 18 gevallen gebeurde dat doordat de inkapseling van de bron niet goed gedaan was.

Noodtoestand in vier staten
In navolging van de Amerikaanse staten Louisiana en Florida hebben vrijdag ook Alabama en Mississippi de noodtoestand uitgeroepen vanwege de olievervuiling die de zuidkust van de Verenigde Staten bedreigt. Gouverneur Bob Riley van Alabama zei dat de olievervuiling een "ernstige bedreiging voor ons milieu en onze economie" vormt.

Hij heeft overheidsinstellingen in zijn staat opdracht gegeven lokale gemeenschappen te helpen die door de olievervuiling worden getroffen. Gouverneur Haley Barbour van Mississippi wil de Nationale Garde in zijn staat inzetten.

BP moet meer doen
De Amerikaanse regering en de staat Louisiana hebben er inmiddels bij het olieconcern BP op aangedrongen meer te doen tegen de olievervuiling.

Washington wil dat BP zich tot het uiterste inspant om een olieramp te voorkomen. Minister Janet Napolitano van Binnenlandse Veiligheid eiste vrijdag ''een zo krachtig mogelijke'' reactie. Zij en andere leden van de regering waren in Louisiana om de gevolgen van de olievervuiling in ogenschouw te nemen.

Minister van Binnenlandse Zaken Ken Salazar zei botweg dat de regering "niet zal rusten voordat BP iedere druppel olie heeft opgeruimd". BP moet ook voor de kosten opdraaien, aldus de minister. De kosten voor de bestrijding van de olieramp bedragen dagelijks naar schatting 5 tot 7 miljoen dollar. De schade die de ramp heeft aangericht ligt al boven het miljard. Het boren van een 'relief well' gaat het bedrijf zeker nog eens 100 miljoen euro kosten. Het vervangen van het gezonken boorplatform zelf, eigendom van Transocean Ltd., betekent een kost van 700 miljoen.

Defensie
De Amerikaanse minister van Defensie Robert Gates heeft vrijdag toestemming gegeven voor de inzet van zesduizend leden van de Nationale Garde om de olievervuiling tegen te gaan.

Gouverneur Bobby Jindal van Louisiana had het ministerie van Defensie in Washington donderdag gevraagd om zesduizend leden van het Amerikaanse reserveleger in zijn staat te mobiliseren. De gardisten gaan helpen bij het schoonmaken van de kust en het beschermen van kwetsbare natuurgebieden tegen de olievervuiling, aldus een woordvoerder van het Pentagon.

Zelfs gevangen ingezet
De autoriteiten van de zuidelijke Amerikaanse staat Louisiana hebben zelfs beslist gedetineerden in te schakelen om de kusten schoon te maken. Dat maakte gouverneur Bobby Jindal bekend.

De plaatselijke gevangenisadministratie werkt samen met de Dienst voor Fauna en Visserij "om gedetineerden op te leiden opdat zij de federale agentschappen zouden helpen" die de zaak aanpakken, zei de gouverneur.
 
Bovendien worden kaders gevormd van de Nationale Garde die uit reservisten van het leger bestaat en die worden opgeroepen bij noodsituaties. Bedoeling is dat die kaders op hun beurt anderen binnen de Nationale Garde opleiden.

Kritiek op Obama
President Barack Obama gaat voorlopig geen nieuwe olieboringen meer toelaten voor de Amerikaanse kust. Hij wil eerst weten wat de oorzaak was van de explosie op het olieplatform.

Obama had recent een verbod op olieboringen voor een groot deel van de Amerikaanse kust opgeheven. Daardoor heeft de president veel kritiek over zich heen gekregen. Maar voorlopig gaan die plannen dus niet door, want het Witte Huis zal geen toestemming meer geven voor nieuwe olieboringen tot de ramp van de voorbije week is opgehelderd.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Driekwart volwassenen gelooft in bijgeloof en oude-wijven-verhalen

Driekwart volwassenen gelooft in bijgeloof en oude-wijven-verhalen


http://img80.imageshack.us/img80/6979/gezondheidsmythe.jpg



Na het zwemmen mag je een uur niet eten, dat is de populairste gezondheidsmythe waar de Britten in geloven. Bijna driekwart van de volwassen bevolking denkt ook echt dat de meeste lichaamswarmte via het hoofd verdwijnt, zo blijkt uit een onderzoek. 

Doorgeven
Uit de enquête bij 3000 volwassenen blijkt dat mensen vaak vertrouwen op bijgeloof en culturele overtuigingen om ziekten en pijntjes te verlichten, in plaats van medisch middeltjes. 72 procent geeft ook oude-wijven-verhalen door aan zijn kinderen. Meer dan de helft is er zeker van dat deze mythes ook echt helpen. Ze geloven eerder wat ze van hun ouders en grootouders te horen krijgen, dan iets waarvan het wetenschappelijk bewezen is dat het werkt.

Mythes
De studie toonde aan dat vier op de tien gelooft dat urineren op een steek van een kwal de beste manier om deze te genezen is, 36 procent gelooft dat je een verkoudheid krijgt van buiten met nat haar rond te wandelen. Ze denken ook dat je knoken laten kraken je artritis bezorgt, wortelen je zicht verbeteren en dat het eten van te veel suiker diabetes veroorzaakt. Andere veel geloofde oude-wijven-verhalen zijn dat je een bloedneus kunt stoppen door je hoofd achteruit te laten leunen en dat het eten van appels tussen de maaltijden je tanden schoon houdt. Vijftien procent van de ouders meent dat als een zwangere vrouw laag draagt, ze een jongen verwacht. Acht procent denkt dat je aambeien krijgt door op een verwarmingstoestel te zitten.

Sommige van deze behandelingen zijn onschuldig, maar anderen doen echter meer kwaad dan goed, waarschuwen de onderzoekers.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend: moeder en dochter samen naar plastische chirurg

Trend: moeder en dochter samen naar plastische chirurg




Moederdag is voor sommige mama's en dochters een reden om samen onder het mes te gaan voor een mooier uiterlijk. In Amerika is het alvast een trend. 


Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat het aantal mensen dat samen met iemand anders een cosmetische ingreep ondergingen met een derde steeg. Een dochter die een ingreep samen met haar moeder onderging getuigt: "Deze gezamenlijke operatie deed mij naar mijn moeder toe groeien, want je beleeft samen een traumatische ervaring en het is toch een grote verandering."


Het is vooral een trend bij celebs en de rijken der aarde. Zo deden de Amerikaanse zangeres Alexa Ray Joel en haar moeder Christie Brinkleu het samen. Alexa liet haar neus corrigeren en Christie de volgende dag haar gezicht liften. Christie ontkent dit echter in alle talen, ze zegt dat ze haar dochter enkel ging steunen in de kliniek voor plastische chirurgie en dat ze achteraf toevallig er jonger uitzag. De twee zijn echter niet de enigen, in een Amerikaanse realitysoap over rijke vrouwen nam Lynn een facelift, dochterlief Raquel liet haar neus verkleinen. Een realitysoap over plastische chirurgen wijdde een ganse aflevering aan moeders en dochters.


Het blijft toch een vreemde evolutie. Is het niet de taak van moeders en dochters om elkaar duidelijk te maken dat ze al mooi en fantastisch zijn en hier geen operaties voor nodig hebben? Elkaar dat op Moederdag tonen is misschien nog het mooiste cadeau van allemaal.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dalida - Paroles Paroles

Dalida - Paroles Paroles

Klik op de foto om haar te beluisteren







Dalida (Caïro, 17 januari 1933 - Parijs, 3 mei 1987) was een Egyptisch-Franse zangeres en actrice van Italiaanse afkomst. Ze werd geboren als Yolande Christina Gigliotti. Met meer dan 125 miljoen verkochte platen is ze een van Frankrijks meest succesvolle artiesten ooit.

In 1954 was Yolande Christina Gigliotti Miss Egypte, en op haar tweeëntwintigste vertrok ze naar Frankrijk voor een carrière als zangeres en actrice. Ze noemde zichzelf toen Dalila, naar de vrouw uit de Bijbel. In Parijs veranderde ze haar naam op aanraden van Eddie Barclay in Dalida. Ze brak door met een Italiaans getint repertoire, en cultiveerde haar 'exotische' uitstraling met een grote bos zwarte krullen en donker omrande ogen. Pas aan het einde van de jaren zestig nam ze haar typerende, blonde kapsel. Aan het begin van de jaren zeventig verdiepte ze haar repertoire door werk van Léo Ferré en Jacques Brel op te nemen.

Met "Gigi L'Amoroso", het gezongen verhaal van een Napolitaanse hartenbreker die na een mislukt avontuur in Hollywood terugkeert naar zijn geboortedorp, had ze haar grootste hit. Daarna besloot ze, op aanraden van haar broer Orlando, die tevens haar manager was, zich te richten op de opkomende disco. Met "J'Attendrai", een cover van een chanson uit de jaren dertig, had ze de eerste Franstalige discohit. Daarna volgde nog de disco-opvolger van "Gigi L'Amoroso", "Gigi in Paradisco" waarin Gigi na zijn dood in de hemel in het Engels zingt. Ook het nummer "Darla Dirladada" werd internationaal in 1970 een grote hit. Wereldwijd verkocht ze veel singles en albums, vooral in Frankrijk, Italië, België, Zwitserland, Duitsland, Egypte, Canada, het Midden-Oosten en Japan was ze razendpopulair.

In de jaren tachtig dwong een oogkwaal, die uit haar jeugd stamde, haar tot enkele operaties die weinig verbetering brachten. Ze zag steeds minder met haar linkeroog, en keek vaak scheel. Ook de relaties met mannen waren weinig gelukkig. Drie mannen met wie ze een al dan niet langdurige, doch erg innige relatie onderhield, pleegden zelfmoord.

Ze speelde nog in een film, genaamd "De Zesde Dag", waarvoor ze terugkeerde naar Egypte. Moe van alle problemen maakte ze in de nacht van 2 op 3 mei 1987 met behulp van pillen in Parijs een eind aan haar leven. Ze liet een briefje na met de woorden: « la vie m'est insupportable, pardonnez-moi ». Na haar dood werd Dalida een groot voorbeeld voor de nieuwe generatie zangeressen. Samen met Édith Piaf, wordt Dalida gezien als de meeste populaire en invloedrijke Franse zangeres uit de 20e eeuw.
Place Dalida (XVIIIe arrondissement).

Een aantal jaren na haar dood werd onder grote belangstelling de "Place Dalida" plechtig ingehuldigd te Parijs (XVIIIe arrondissement), dichtbij haar voormalige woonplaats in de wijk Montmartre. Op dit plein staat ook een borstbeeld van Dalida (bovenlichaam). In dezelfde wijk ligt Dalida ook begraven, namelijk op Cimetière de Montmartre, waar veel bekende personen liggen begraven.




» Reageer (0)
30-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Surfend schaap trotseert de golven

Surfend schaap trotseert de golven

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Al ooit een surfend schaap gezien? Waarschijnlijk niet. Dit schaap, Mildred, blijkt een uitstekend surfer te zijn en weet zelfs droog te blijven. Aanschouw zijn surftalenten door op de foto te klikken




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vooral veertigers kopen pikante lingerie

Vooral veertigers kopen pikante lingerie





Veertigers doen alles om hun seksleven te peperen. Niet alleen beleven ze meer seks dan ooit, ook sexy lingerie schuwt de modale, rijpere vrouw niet. Reden is het Toyboy-effect.


Gedaan met de vleeskleurige beha, de korsetten en de bomma-onderbroeken. Steeds meer oudere dames hullen zich in jarettels, korsetten, push-up beha's, strings en ander pikant ondergoed. Meer veertigers dan twintigers kopen de spullen, zo blijkt uit verkoopcijfers van de Britse warenhuisketen Debenhams.


Dat effect zal alleen maar toenemen, stellen Britse marketinglui. Veertigers profileren zich graag als de  nieuwe twintigers, waardoor ook de verkoop van sexy lingerie zal toenemen.
Hoe dat komt? Series als Sex and the City geven aan waar de rijpere vrouw nog toe in staat is. En ook de Cougar-trend waarbij oudere dames nog vallen op een groen blaadje, laat zich voelen. Bepaalde warenhuizen spelen gretig in op de trend en bieden zelfs speciale pikante lingerie aan voor vrouwen met een jongere partner. Voor dames die nog willen gezien worden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische vrouw riskeert sneller te sterven dan elders in Europa

Belgische vrouw riskeert sneller te sterven dan elders in Europa



60 vrouwen op 1.000 sterven in ons land nog voor ze de leeftijd van zestig jaar bereiken. Hiermee bengelt België onderaan de West-Europese mortaliteitslijst. Ons sterfterisico is hiermee vergelijkbaar met de voormalige Oostbloklanden, zo blijkt uit wetenschappelijke cijfers, verschenen in het medische tijdschrift The Lancet.

In vergelijking met andere West-Europese landen, is de kans groter dat Belgische vrouwen vroegtijdig sterven. Enkel Denemarken eindigde slechter, met 65 sterfgevallen op 1.000 duizend vrouwen. Cyprus scoorde het best, met slechts 37 sterfgevallen, gevolgd door Griekenland. De cijfers werden opgesteld door de onderzoekers aan de Universiteit van Washington. Waarom landen als België, Engeland of Denemarken het zo slecht doen, blijft maar de vraag.


Het gebrek of beperkte toegang tot levensreddende medicijnen en behandelingen, is volgens de onderzoekers een mogelijke verklaring. Ook zouden andere landen sneller zijn in het toepassen van verbeterde medische technieken.


Eerder onderzoek wees al uit dat de sterftecijfers in het kraambed opnieuw stijgen. De cijfers zouden op hetzelfde niveau liggen als twee decennia geleden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 op 10 draagt verkeerde beha-maat

8 op 10 draagt verkeerde beha-maat


http://img188.imageshack.us/img188/7828/bustehouder.jpg



Dertig procent van alle Europese vrouwen draagt een cup D.  8 op 10 dames lopen rond met een verkeerde maat. Eén en ander blijkt uit een Europees borstenonderzoek dat Hunkemöller liet uitvoeren.


Opvallendste resultaat: tachtig procent van alle dames draagt een verkeerde bh-maat. Blijkbaar beseffen onvoldoende vrouwen het belang van een passende, goedzittende beha. Niet alleen zit de kleding minder mooi , ook lichamelijk kunnen heel wat klachten ontstaan. Rugklachten en hangende borsten zijn maar enkele kwalijke gevolgen. Borsten dienen gemeten te worden, en liefst bij elke aankoop, enkel zo kan de juiste steun en pasvorm gegeven worden.


Wat de grootte betreft, neemt de Europese omvang toe. Na Engeland en Denemarken worden in Nederland de grootste boezems gemeten. Bij onze buren draagt ongeveer de helft van alle vrouwen een cup D of groter.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olievlek bereikt kust Louisiana en monding Mississippi

Olievlek bereikt kust Louisiana en monding Mississippi


http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/15/1/8/media_xl_3676268.jpg?20100430064424



De enorme olievlek die uit het uitgebrande olieplatform in de Golf van Mexico stroomt, heeft de kust van Louisiana en de monding van de Mississippi bereikt. Omdat het lek vijf keer groter was dan eerst gedacht, riskeert dit de grootste milieuramp aller tijden te worden, zelfs groter dan de ramp met de Exxon Valdez ruim 20 jaar geleden. De noodtoestand is afgekondigd in het gebied en Washington spreekt van een nationale ramp. Ook de staten Alabame en Florida zijn bedreigd de komende dagen. President Barack Obama heeft opgeroepen om alle mogelijke middelen in te zetten om de mega-olievlek te bestrijden en hij heeft gezworen dat eigenaar BP zal moeten afdokken voor de schade.


De streek waar de olievlek aan land gaat, is een erg fragiel natuurgebied met zeldzame watervogels. De autoriteiten proberen alles om de 'wetlands' van Louisiana te vrijwaren. Als de ruwe olie toeslaat in het complexe moerasgebied van kanaaltjes die enkel met de boot bereikbaar zijn, dan is de opruimoperatie sowieso niet te overzien. Naast de desastreuze gevolgen voor de natuurparken riskeert ook de visindustrie, jaarlijks goed voor miljarden dollars opbrengsten, zwaar getroffen te worden.


http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/6/9/14/media_l_3676259.jpg?20100430064329


Het Deepwater Horizon platform zonk vorige week donderdag, twee dagen na een krachtige explosie die 11 werknemers het leven kostte. Er zijn sindsdien al bijna zes miljoen liter ruwe olie in de Golf van Mexico gevloeid aan een snelheid van nu al zo'n 900.000 liter per dag.


"De kans is heel groot dat deze ramp op het gebied van impact op het milieu erger wordt dan de Exxon Valdez, want het ziet ernaar uit dat BP nog maanden nodig zal hebben om het lek te dichten", zegt John Hocevar van de Amerikaanse tak van Greenpeace. "Qua hoeveelheid gelekte olie zal de Exxon Valdez wellicht groter blijven, maar door het fragiele natuurgebied in de buurt, zullen de gevolgen voor de natuur groter zijn." In 1989 kwamen bij de ramp met de olietanker Exxon Valdez 41.639.529 liter olie in de Prince William Sound terecht.


http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/10/11/14/media_l_3676244.jpg?20100430064241


Omdat de Amerikaanse regering de ramp heeft uitgeroepen tot een nationale noodtoestand, kan federaal geld in de hulpoperatie gepompt worden. Obama heeft zelfs het leger bevolen te gaan helpen. De ramp is slecht nieuws voor het plan van Obama om juist nog meer olie te gaan oppompen in de Golf van Mexico. Dat project krijgt nu nog veel meer kritiek van milieu-organisaties. Tot overmaat van ramp wordt in de komende dagen ruig weer verwacht in het rampgebied, wat de verspreiding van de olievlek nog kan versnellen en de hulpoperatie bemoeilijken.


Wie gaat dat allemaal betalen? Er hangt BP een enorme schadeclaim boven het hoofd. Dat liet Obama al weten. Twee garnaalvissers hebben al een klacht ingediend voor nalatigheid tegen BP, Transocean, Cameron International en de verzekeraars Lloyds of London.


http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/4/9/1/media_xl_3676276.jpg?20100430064723




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw vindt 20.000 bijen op haar wasdraad

Vrouw vindt 20.000 bijen op haar wasdraad



In het Australische Victoria is een vrouw zich een hoedje geschrokken toen ze haar was wilde binnenhalen. Aan de wasdraad hing een zwerm van 20.000 bijen. De bijen waren afgekomen op de kleurrijke was.


De verschrikte vrouw belde in paniek bijenhouder Brian Gardiner die ter plaatse snelde, maar niet zonder eerst zijn fototoestel op te diepen. In de lente kan het volgens Gardiner gebeuren dat de bijenkorven overvol raken en de bijenkoningin noodgedwongen met enkele werksters elders onderdak moet zoeken. In dat geval zoeken de bijen tijdelijk een plek in de buurt op tot een nieuwe korf wordt gevonden.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!