Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




21-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum voor Moderne Kunst in Brussel maanden dicht voor renovatie

Museum voor Moderne Kunst in Brussel maanden dicht voor renovatie





Het Museum voor Moderne Kunst in Brussel zal van februari 2011 tot november 2011 gesloten zijn voor renovatiewerken. Dat melden de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België in een persbericht.
 
Tijdens deze periode worden de vloeren, verlichtingsinstallaties, branddetectie- en veiligheidssystemen vernieuwd. Ook worden de verdiepingen -6 en -8 voorbereid om er de verzameling van de 19de eeuw en de permanente tentoonstelling van de Art Nouveau verzameling Gillion Crowet te herbergen.
 
De ondergrondse zalen op de verdiepingen -5 tot -8 openden in 1984 de deuren. Na de heropening van het museum, in november volgend jaar, zullen de verdiepingen -3 en -4 bestemd zijn voor tijdelijke tentoonstellingen. De verdiepingen -5 en -7 zullen bestemd zijn voor tijdelijke reserves.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maya-jaartelling stopt toch niet in 2012

Maya-jaartelling stopt toch niet in 2012



Misschien wel het beste nieuws van de week: de wereld zal niet ten onder gaan in 2012. Wie al enigszins ongeduldig op het einde zat te wachten omdat de Maya-kalender over twee jaar stopt, heeft zich volgens een recente publicatie misrekend.


Het is een beetje het droevig lot van elke onheilsprofeet: het einde van de wereld aankondigen en op D-Day moeten vaststellen dat het allemaal nog zo'n vaart niet loopt. Wellicht is de wereldbrand op basis van de Maya-kalender, die wereldwijd miljoenen mensen in de ban houdt, hetzelfde lot beschoren. De omzetting van die kalender naar onze jaartelling zou niet juist zijn gebeurd, en er 'zo'n 50 tot 100 jaar' naast zitten.


In het boek 'Calendars and Years II: The Astronomy and Time in the Ancient and Medieval World' zeggen de auteurs zelf niet precies te weten wanneer die hele kalender eindigt, alleen dat de schatting die nu de ronde doet hoogstwaarschijnlijk fout is.


De momenteel gehypete datum, waarbij we ons op 21 december 2012 aan een stevige portie apocalyps mogen verwachten, is gebaseerd op het feit dat de Maya-kalender dan zou aflopen. Alleen zeggen de auteurs van het nieuwe werk nu dat het 'hoofbewijs' voor die datum niet klopt, omdat men verkeerde technieken zou hebben gebruikt om de originele kalender naar de Gregoriaanse jaartelling om te zetten. En zónder dat bewijs, klinkt het, zakt de hele theorie als een pudding in elkaar.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste sneeuw in de Ardennen

Eerste sneeuw in de Ardennen




We zijn amper 20 oktober en er is al sneeuw gevallen op de Ardeense toppen. Op de E25 Luik-Aarlen was het woensdagavond in de omgeving van de Baraque Fraiture heel moeilijk rijden door hevige sneeuwval. "De sneeuw zal niet lang blijven liggen aangezien de temperaturen overdag positief zijn. Tijdens de nacht kunnen de minima dalen tot -1 of -2 graden Celsius. Het is niet uitgesloten dat nieuwe buien leiden tot gladheid op sommige wegen", aldus een voorspeller van het KMI.

Vannacht vroor het immers in de Oostkantons en na middernacht dook er ook nevel en mist op. Vandaag zal er geen verse sneeuw meer vallen, maar het blijft wel ijskoud.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.James Brown - Sex Machine

James Brown - Sex Machine

Klik op de foto om hem te beluisteren






Over James Brown


James Joseph Brown (Barnwell, 3 mei 1933 — Atlanta, 25 december 2006) was een Amerikaanse zanger. Hij was een van de belangrijkste muzikanten van de 20e eeuw en had een belangrijke invloed op de ontwikkeling van gospel en rhythm and blues in soul en funk. Zijn bijnaam was de "Godfather of Soul".

Brown zou geboren zijn in Barnwell in 1933, maar sommige bronnen noemen 1928 als zijn geboortejaar en Pulaski (Tennessee) als zijn geboorteplaats. Hij groeide op in een bordeel, in de crisisjaren '30 in Augusta (Georgia). Op 16-jarige leeftijd werd hij veroordeeld voor een gewapende overval. Na drie jaar werd hij op voorspraak van Bobby Byrd vrijgelaten op voorwaarde dat hij zich niet meer in Augusta zou laten zien en dat hij een baan zou zoeken. Na een korte sportcarrière in boksen en baseball zocht hij zijn heil in de muziek.

Hij was vier keer gehuwd; achtereenvolgens met Deidre Jenkins, Velma Warren (1954 - 1969) en Adrienne Rodriguez. Dit laatste huwelijk hield twaalf jaar stand, tot z'n vrouw in 2002. In dat jaar trouwde James Brown een laatste keer, met Tommie Rae Hynie.

Gedurende zijn carrière heeft hij veel muzikanten beïnvloed. In de jaren '60 werd hij door andere artiesten geïmiteerd. Halverwege de jaren '70 verlieten diverse muzikanten zijn band en gingen meer de funkkant op, à la George Clinton. In de late jaren '70 en jaren '80 was Brown een inspiratiebron voor rap, breakdance en hiphop, dj's als Grandmaster Flash gebruikten veelvuldig samples van Browns werk. Met de Egyptische zanger Hakim zong hij 'Leila' (2004).

James Brown wordt vaak The Godfather of Soul, Soul Brother Number One en Mr. Dynamite genoemd. Op 23 januari 1986 werd Brown opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en op 14 november 2006 in de UK Music Hall of Fame.

In december 2004 werd bij Brown prostaatkanker vastgesteld. Hij overleed op 73-jarige leeftijd op eerste kerstdag 2006 om 07:45 uur CET, nadat hij een dag eerder in het ziekenhuis was opgenomen met een longontsteking. De doodsoorzaak was congestief hartfalen veroorzaakt door de longontsteking. In maart 2007 werd bekend dat het lichaam van James Brown bijgezet is in een crypte bij het huis van een van zijn dochters in Columbia (South Carolina).




» Reageer (0)
20-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemiddeld vijf soorten paddestoelen per tuin

Gemiddeld vijf soorten paddestoelen per tuin


De meest bekende paddenstoel, de vliegenzwam, komt niet op de eerste maar op de zesde plaats.


Bij de eerste paddenstoelentelling, georganiseerd door Natuurpunt tijdens het weekend van 16 en 17 oktober, zijn ondanks de niet optimale weersomstandigheden gemiddeld vijf soorten per tuin gezien. Dat blijkt uit de eerste, voorlopige resultaten van de natuurvereniging.
 
De meest waargenomen soorten zijn achtereenvolgens de gewone krulzoom, de gewone zwavelkop en het gewoon elfenbankje.
 
Vliegenzwam
De meest bekende paddenstoel, de vliegenzwam, komt niet op de eerste maar op de zesde plaats. Hij beperkt zich voornamelijk tot berk en den, op voedselarme bodems. Een opvallende verschijning volgens Natuurpunt is de inktviszwam die oorspronkelijk afkomstig is uit Australië en wellicht tijdens de Eerste Wereldoorlog met Australische troepen naar hier kwam.
 
De soortenrijkste tuin ligt in West-Vlaanderen, met 36 soorten. Oost-Vlaanderen komt op de tweede plaats met 22 soorten en Limburg en Antwerpen op de derde plaats met 16 soorten. In twee tuinen werden de felkleurige wasplaten gezien. De zeldzame spechtinktzwam, die vooral uit het Zoniënwoud bekend is, werd in een tuin in Oost-Vlaanderen waargenomen.
 
De resultaten zijn gebaseerd op die van honderd deelnemers, veel mensen moeten hun telformulier nog invullen op www.waarnemingen.be. Dat kan nog tot het einde van de week. De volledige resultaten kunnen binnenkort geraadpleegd worden op www.natuurpunt.be/paddenstoelen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beenderziekte treft steeds meer mannen

Beenderziekte treft steeds meer mannen


http://img253.imageshack.us/img253/8629/osteoporose.jpg


In België leven momenteel al 20 procent van de vrouwen en 5 procent van de mannen ouder dan vijftig jaar met de botziekte osteoporose. Dat is een kwart meer dan tien jaar geleden.

Specialisten voorspellen dat deze zogezegde vrouwenziekte de komende jaren ook steeds meer mannen zal treffen, schrijven de Concentrakranten.
 
"Mannen zijn genetisch wel beter beschermd tegen de aandoening", legt professor geriatrie Steven Boonen van UZ Leuven uit. "Ze beschikken over sterker botmateriaal, waardoor ze hun eerste breuk gemiddeld tien jaar later krijgen dan vrouwen met osteoporose. Maar door de stijgende levensverwachting van mannen zal het aantal mannelijke osteoporose lijders sterk stijgen en halen ze vrouwen stilaan in."
 

De ziekte wordt nog te vaak afgedaan als een ouderdomskwaal of over het hoofd gezien. "Vandaag worden twee op de drie wervelbreuken die zichtbaar zijn op de scan, gewoon niet opgenomen in het medische dossier en niet correct opgevolgd. Dat is schrijnend als je weet dat een wervelbreuk net hét alarmsignaal is voor deze ziekte. Zonder behandeling volgen er nadien ernstigere breuken aan heup en pols", aldus epidemioloog Jean-Yves Reginster.
 

De boodschap van de experts is duidelijk: laat je tijdig testen. Wie dan de nodige medicatie neemt, in combinatie met vitamine D en calcium, kan de ziekte voorkomen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vroege komst zwanen kondigt strenge winter aan

Vroege komst zwanen kondigt strenge winter aan



De eerste kleine zwanen zijn aangekomen in Groot-Brittannië, wat wel eens zou kunnen wijzen op de start van een strenge winter. De volgende dagen duiken de temperaturen over het Kanaal immers al onder het vriespunt.

De volkswijsheid leert dat de vroege komst van zwanen een voorteken is van een ijskoud winterseizoen. Gisteren zijn al 8 watervolgels geland in Gloucestershire, het vroegste tijdstip sinds 2003. De Britten maken zich alvast op voor een tweede strenge winter op rij.

Ongeveer 300 kleine zwanen maken jaarlijks de 2.500 km lange tocht van Siberië naar het Slimbridge Wetland reservaat in Groot- Brittannië.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kostprijs speelgoed per kind: 8000 euro

Kostprijs speelgoed per kind: 8000 euro


http://img526.imageshack.us/img526/9206/antonpieck.jpg


De gemiddelde tienjarige heeft massa's speelgoed ter waarde van 8.000 euro. Opmerkelijk genoeg speelt de kleine slechts met een 12-tal stukken, goed voor 377 euro.


Een jongen of meisje bezit 238 stukken speelgoed, maar met slechts 5 procent wordt effectief gespeeld. 1 op 2 ouders geeft toe honderden euro's te verspillen aan speelgoed dat zelden uit de kast komt. Meer dan de helft denkt dat hun kinderen naar hetzelfde speelgoed graaien omdat de keuze gewoon te groot is.


Tegen de tijd dat de kleine 10 jaar is, werd aan al het speelgoed bijna 8.000 euro uitgegeven. Jaarlijks kopen ouders gemiddeld voor 754 euro speelgoed, 408 euro wordt aan verjaardag, kerstcadeautjes en speciale traktaties gegeven.


De internetpoll door speelgoedwinkel dreamtown.co.uk toont voorts aan dat een derde van alle kinderen nooit speelt met constructiesetjes omdat het te ingewikkeld is. Tweederde van de ondervraagde ouders geeft wel toe dat hun kroost er meer mee zou spelen als ma of pa meehielp. 


Volgens verantwoordelijke Neil Gray koestert elk kind nieuw speelgoed, maar is het ontegensprekelijk dat ze aan sommige stukken meer gebonden zijn dan aan andere. "De sleutel tot het kopen van goed speelgoed is de balans te vinden tussen speelgoed dat instant plezier oplevert en ook een traditioneel en duurzaam karakter heeft".




» Reageer (0)
19-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinnen houden van Antwerpen

Spinnen houden van Antwerpen



Spinnen gedijen verrassend goed in Antwerpen. Onderzoekers troffen 249 verschillende soorten aan, waaronder heel wat nooit eerder in België aangetroffen en bedreigde exemplaren. Dat schrijven de Coreliokranten.

Tussen 2004 en 2008 kamde de spinnenvereniging Arabel het gebied binnen de Singel minutieus uit om de achtpotige diertjes op te sporen. De resultaten overtreffen volgens de vereniging haar "stoutste verwachtingen".
 
"Niet dat er zoveel spinnen gevonden zijn", zegt Koen Van Keer van Arabel. "Ongeveer acht per val, in de natuur zijn er dat zeker tien keer meer. Het is het grote aantal soorten dat ons heeft verrast. We telden er 249 op amper veertien vierkante kilometer, terwijl we er maar tachtig hadden verwacht. In Antwerpen tref je 40 procent van de Belgische spinnenfauna aan."
 
De verklaring voor die onverwachte urbane weelde ligt volgens Van Keer grotendeels bij de uiteenlopende woongebieden die de achtpoters in de stad aantreffen. Kleine en grotere tuinen, parken, gebouwen, straatbermen, spoorwegterreinen en riolen. Koppel daaraan de verschillen in temperatuur en vochtigheid en je hebt goeie voorwaarden voor een boeiende diversiteit.
 
Arabel noteerde vijf soorten die nieuw zijn voor België. "Eentje is voordien allicht steevast over het hoofd gezien omdat het zo'n kleine spin is, de klimopdwerg", zegt Van Keer. Liefst 41 Antwerpse spinnen prijken op de rode lijst van bedreigde soorten. Een daarvan is de schorscelspin, een bossoort die vooral in Wallonië nog voorkomt. Die vond Arabel alleen in het stadspark.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kostprijs eerste kleinkind? 57.500 euro

Kostprijs eerste kleinkind? 57.500 euro



Kinderen kosten geld en dat zullen ook grootouders geweten hebben. Een eerste kleinkind kost de eerste 18 jaren al snel 57.500 euro. Dat geld vloeit zowel naar het kleinkind als naar de ouders.


Yours magazine, een Brits tijdschrift voor ouderen, liet onderzoek uitvoeren naar het budget dat grootouders spenderen aan hun kleinkinderen. Dat blijkt een prijzige aangelegenheid, de gemiddelde kost om de uitgaven voor muzieklessen, kleding, vakantie, cadeautjes, restaurantbezoekjes en schooltripjes mee te bekostigen, loopt al snel op tot enkele tienduizenden euro's gedurende de eerste 18 jaren van de oogappel. Die uitgaven komen nog dubbel zo hoog te liggen als grootouders zelfs een steentje bijdragen in de opleiding of medefinanciering voor de aankoop van een huis, bouwgrond of gezinswagen.


Om dit alles te bekostigen, geven grootouders toe zelf te bezuinigen. Ze gebruiken hun spaargelden of geven minder uit aan luxeartikelen. Driekwart van de ondervraagden beweert de familieleden altijd bij te staan, zelfs als ze moeite ondervinden om hun eigen rekeningen tijdig te betalen.


Naast het financiële, lijkt ook de gezondheidskost bijzonder hoog. Volgens een onderzoek van de London South Bank University eist de volledige opvang van de kleinkinderen aan grootouders lichamelijk zijn tol. Ook mentaal lijden ze sterk als het contact met de kleinkinderen verloren raakt.  55 procent ondervindt lichamelijke gevolgen door de kleinkinderen fulltime op te vangen, 70 procent klaagt over slaapproblemen, 40 procent over mentale schade.


Volgens Valery McConnel, hoofdredactrice van het blad, werd nooit eerder zoveel geld aan kleinkinderen gegeven.  "Het resultaat van zoveel vrijgevigheid door de babyboomers uit zich in families die dichter dan ooit bij elkaar staan. Jonge mensen hebben daardoor veel meer respect en begrip gekregen voor de oudere generatie".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 100 vermeende papa's zijn niet biologische vader

"1 op 100 vermeende papa's zijn niet biologische vader"





De vaak geuite bewering dat 1 vermeende vader op de 10 niet de biologische zou zijn, klopt niet. De bekende Leuvense genetica-expert Jean-Jacques Cassiman zegt dat dit een fabel is en het in ons land waarschijnlijk niet meer dan om 1 op de 100 gevallen gaat.


Cassiman baseert zich hiervoor op een Leuvense databank die veel gegevens van vaderschapstests bevat. Voor 'de 10 procent' verwijzen veel publicaties naar het boek 'De spermaoorlog' van de Britse bioloog Robin Baker uit 1996. Baker baseerde zich volgens het gezondheidsmagazine Bodytalk op zijn beurt op andere studies waarbij de onderzoekers bij bloedonderzoek voor andere doeleinden in het geheim nagingen hoeveel kinderen niet van de vermeende vader waren. Meestal ging het om kleine onderzoeken. De resultaten varieerden tussen 2 en 30 procent buitenechtelijke kinderen. Publicaties over deze "onethische" onderzoeken zijn echter nauwelijks terug te vinden.


"Om een betrouwbare uitspraak te kunnen doen zou je op een volstrekt willekeurige manier mensen moeten selecteren voor een vaderschapstest en vervolgens controleren of hun kind wel degelijk hun kind is", aldus Marleen Finoulst in Bodytalk. "Vanuit een representatieve steekproef zou je dan conclusies kunnen trekken voor de hele bevolking. Voor zo'n onderzoek bestaat echter weinig animo. Een Zwitserse studie die aan deze criteria voldoet zou in de jaren '80 uitgekomen zijn op 0,7 procent", zo luidt het verder.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peuter spoelt babykatje door, brandweer redt het na 5 uur

Peuter spoelt babykatje door, brandweer redt het na 5 uur





Alannah Merleto, een Australisch meisje van drie, heeft een poesje van amper twee dagen de WC-leidingen doorgejaagd. Brandweerman Cain - in een vorig leven loodgieter - schoot ter hulp en kon het drijfnatte beestje redden. Het katje, dat prompt herdoopt werd met de naam van zijn redder, had toen wel al een half dagje in de riolering doorgebracht.

Volgens Ammie, de mama van Alannah, heeft haar schattige, blonde dochtertje altijd al een zekere neiging gehad tot het doorsjassen van dingen. "Ik dacht dat ik doodging, toen ik het katje vanochtend niet vond en ik Alannah vroeg waar het was en zij antwoordde: 'In het toilet'. Ik wist niet wat te doen en belde dan maar de brandweer", vertelt Ammie.

Acht brandweerlieden werden ingezet, alsook een camera aan een touw van 30 meter. Heel wat nauwkeurig geloter later kwam het poesje uiteindelijk weer boven, na een hoop breekwerk. Cain (de kat) had zo'n vijf uur in de riolering gezeten. Shit happens...




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man mag vrouw slaan als hij geen sporen nalaat

"Man mag vrouw slaan als hij geen sporen nalaat"



In de Verenigde Arabische Emiraten mag een man zijn vrouw en kinderen slaan zolang er geen sporen op het lichaam achterblijven. Dat heeft het Federale Hooggerechtshof bepaald, meldt een lokale krant.

De man heeft volgens de islamitische wetgeving het recht om zijn echtgenote en kinderen te ''disciplineren''. Daaronder kan ook een pak slaag worden verstaan. Wel zijn de islamitische geleerden het eens dat de afstraffing niet te hard mag zijn.

Vrouw en dochter geslagen en geschopt
De zaak draait volgens de krant 'The National' om een man die zijn vrouw heeft geslagen en zijn 23-jarige dochter heeft geslagen en geschopt. De vrouw liep verwondingen op aan lip en tanden en de dochter had blauwe plekken op hand en knie. De man was eerder tot een boete veroordeeld wegens misbruik van zijn recht. Hij was hiertegen in beroep gegaan. Het Federale Hooggerechtshof stelde hem opnieuw in het ongelijk.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOF de Kunst - Een Kopje Koffie

VOF de Kunst - Een Kopje Koffie

Klik op de foto om ze te beluisteren






VOF de Kunst is een Nederlandse popgroep met als gezicht en zanger Nol Havens. In de jaren 80 scoorde de groep enkele hits met Nederlandstalige popsongs, later ging de groep zich vooral toeleggen op het zingen van kinderliedjes.

VOF de Kunst is opgericht in 1983 in Tilburg. De groep begint met twaalf leden. Hun eerste single Suzanne wordt direct een nummer 1-hit in de Nationale Hitparade, overigens niet in de Top 40. Het nummer wordt vertaald en uitgebracht in enkele andere landen, waar het ook een grote hit wordt. Er worden meer dan 3 miljoen platen van Suzanne verkocht. Begin 1984 volgt de tweede single "Oude liefde roest niet", die ook een hit wordt.

De groep gaat zich daarna enige tijd toeleggen op Engelstalig werk. Er verschijnen enkele Engelstalige albums en de groep maakt een Europese tournee onder de naam The Art Company. In 1987 stapt de groep weer over naar Nederlandstalig werk. De single Een kopje koffie, geschreven door Erik van Muiswinkel, wordt direct een grote hit.

In 1990 brengt VOF de Kunst als eerbetoon aan Annie M.G. Schmidt een album uit met op muziek gezette gedichten van de schrijfster. De cd Dikkertje Dap wordt een groot succes en staat een jaar lang in de album top 100. Ook speelt de groep enkele seizoenen mee in Sesamstraat. De groep brengt de komende jaren verschillende albums uit, waaronder een Sinterklaas-album met allemaal Sinterklaas liedjes. VOF de Kunst toert vanaf 1995 met theatervoorstellingen voor kinderen en ouders door het land. Hierbij is in de loop van de jaren samengewerkt met onder meer Erik van Muiswinkel, en de kinderboekenschrijvers Paul van Loon, Selma Noort en Carry Slee.

De letters VOF in de naam zijn een afkorting van vennootschap onder firma, de bedrijfsvorm van de groep.




» Reageer (0)
18-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begroeten straks alle mannen elkaar met een knuffel?

Begroeten straks alle mannen elkaar met een knuffel?



Waar mannen tot voor kort enkel de handdruk hanteerden, doet een stevige knuffel vaker zijn intrede. Het lijkt een toenemende trend onder mannen om elkaar spontaan te omhelzen. En daar zijn beslist niet alle heren gelukkig mee.


De Chileense president Sebastian Pinera toonde zijn genegenheid voor de geredde mijnwerkers zeer enthousiast. Uiteraard zijn dergelijke knuffels oprecht en spontaan, toch bevestigen deze dappere mijnwerkers hiermee de toenemende trend  dat mannen elkaar horen te omhelzen. Heren die ervoor kiezen om dat niet te doen, worden door een groeiend aantal heren als 'emotioneel onvolgroeid' bekeken. Conclusie: wie niet knuffelt, oogt benauwd, koud en geeft een houterige indruk.


"Knuffels raken hun waarde kwijt", stelt journalist Mark Palmer in de Daily Mail. "Waar het vroeger werd gebruikt bij speciale gelegenheden of als ondersteuning tijdens moeilijke momenten met familie of vrienden, wordt het vandaag trendy gemaakt door een jongenscultuur, gebaseerd op lege emoties. Bovendien raken de mannelijke armen en handen bij een omhelzing in een warboel. Een traditionele handdruk is minder gecompliceerd".


Hoe de handdruk is ontstaan, weet niemand. De oorsprong wordt in Middeleeuwen gezocht, waar ridders met een open hand aantoonden dat ze geen wapen droegen. Knuffels daarentegen kennen geen ridderlijke geschiedenis. "Tijd om de werkelijke waarde van een knuffel te herbekijken, stelt Palmer, "en de beelden van de Chileense mijnwerkers te laten voor wat we waard zijn".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is de ideale vrouw dan toch een 'bitch'?

Is de ideale vrouw dan toch een 'bitch'?



Gedaan met de lieve, aardige vrouw te willen spelen: het zijn de eisende, zelfstandige vrouwen die de beste mannen krijgen. Dat beweert schrijfster Sherry Argov in haar boek 'de ideale vrouw is een bitch!'


Voor alle duidelijkheid: een 'bitch' is geen arrogante dame. Volgens de schrijfster is een babe te vertalen als 'In Total Control of Herself,' oftewel een zelfstandige vrouw, die naast haar relatie ook een eigen leven leidt met eigen grenzen waar ze niet over heengaat.


Mannen vallen op sterke, assertieve vrouwen. Eentje die niet met zich laat sollen en voor zichzelf opkomt. Enkel deze vrouw vormt, volgens de auteur, een mentale uitdaging voor de droomman. Een portie assertiviteit maakt vrouwelijker (lees: aantrekkelijker).


Het boek geeft tips hoe je als vrouw de beste mannen weet te strikken.  Bedoeling is immers om als vrouw nooit meer met losers opgezadeld te zitten.


Enkele tips:

-Stop met zeuren. Voorkom dat je zijn moeder wordt. Zorg in plaats daarvan dat je duidelijke grenzen stelt. Doe zelf minder en doe leuke dingen voor jezelf. Stop met mopperen over alles en nog wat want mannen luisteren toch niet als je zeurt. Volgens de schrijfster reageren ze enkel op daden. Zeuren is voor mannen een emotionele reactie die voorspelbaar is. Beter is te reageren met daden waardoor hij je al begrijpen en merken dat je minder 'als een vrouw' reageert. Zo weet hij meteen dat er niet te sollen valt.


-Geniet zelf van het leven en neem de dingen minder serieus. Waarom zou je het altijd naar zijn zin willen maken of met je verantwoordelijkheden in en rond het huis bezig te zijn? Net daarvan word je moe en geïrriteerd. Vergeet je eigenschappen niet waar hij indertijd op viel zoals je uitstraling, humor, pit, interesses en onafhankelijkheid. Maak je geest af en toe los en neem alles wat minder serieus. Humor helpt en zelfrelativering des te meer.


-Maak je keuzes zelf. Bepaal hoe jij behandeld wil worden. Volgens de schrijfster geeft dat een vrouw meer macht dan elk ander materieel bezit




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond kan weer zien dankzij extreme facelift

Hond kan weer zien dankzij extreme facelift





Achter deze lieflijke uitdrukking gaat een dierentrauma schuil. Molly werd twaalf maanden geleden geboren met ontropion, een aandoening waarbij stukjes huid tegen het oog schuren. De Shar-Pei (bekend voor z'n rimpels; nvdr) riskeerde zelfs blijvende blindheid.


Een extreme face-lift bracht daar echter verandering in. "In het begin sliep ze de hele tijd omdat ze zoveel pijn had", vertelt baasje Louise Walsh uit het Britse Romford. "Nu speelt ze constant, verkent ze de wereld en jaagt ze op kraaien. Ze is een geweldige hond en toont zich heel aanhankelijk."






Molly heeft de geweldige ommekeer te danken aan dierenarts Richard Marks. Hij was diegene die de cruciale operatie uitvoerde. "Eigenlijk gaf ik haar een extreme facelift. Ik sneed een groot stuk huid weg en hechtte de rest weer vast aan de achterkant van haar hoofd. Drastisch ja, maar het was dat of definitief blind worden."


Marks legt de schuld bij een fout kweekproces. "Het uitzicht van de hond is altijd belangrijker dan de gezondheid", betreurt hij.


Mevrouw Walsh legde vorige maand 570 euro op tafel om Molly te kopen, maar gaf intussen al over de 800 euro uit aan dierenartskosten. Ze is dan ook van plan om de vorige baasjes uit Wales voor de rechter te dagen. "Ze waren niet eerlijk over haar gezondheidstoestand", luidt de klacht.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langste kabelbaan ter wereld geopend

Langste kabelbaan ter wereld geopend





In Armenië, een land waar je het misschien niet meteen zou verwachten, is de langste kabelbaan ter wereld geopend. De constructie van 5,7 km lang overspant een spectaculaire kloof en brengt reizigers naar het eeuwenoude Tatev klooster.



http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/13/12/11/media_xl_3912341.jpg?20101018114809
Het prachtige eeuwenoude Tatev klooster zal heel wat meer toeristen ontvangen dankzij de kabelbaan.



De kabelbaan verbindt het stadje Halidzor als vertrekpunt met het Tatev klooster. Met een snelheid van 37km/u duurt een enkele rit elf minuten. Op het moment dat de kloof wordt overgestoken, bengel je op een hoogte van 320 meter boven de grond. Twee cabines, die elk 25 reizigers kunnen vervoeren, reizen voortdurend op en neer. Een rit kost 5,5 euro.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Website voor stinkende collega's is enorme hit


Website voor stinkende collega's is enorme hit


http://img258.imageshack.us/img258/940/stinken.jpg



Collega's, vrienden, partners en medewerkers met een geurprobleem horen weldra tot het verleden. De nieuwe website Smell-well.net wijst hen anoniem en kosteloos op hun probleem. In Nederland werd het initiatief op twee maanden tijd een enorme hit.

Delicaat
"Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die onaangenaam ruikt", zegt initiatiefnemer Aldert van der Meer. "Het blijft echter delicaat om dat ook effectief te melden." Daarom ontwikkelde de ondernemer een website die het mogelijk maakt om de 'stinker' anoniem op zijn probleem te wijzen. Op de site kan worden gekozen uit zes probleemzones: lichaamsgeur, slechte adem, stinkvoeten, winderigheid, rooklucht en onfrisse genitaliën. De ontvanger krijgt vervolgens een e-mail waarin hij op zijn probleem wordt gewezen en waarin ook een oplossing wordt aangereikt.

Niet enkel als grap
"In Nederland werden sinds begin september al meer dan 100.000 mailtjes gestuurd", aldus van der Meer, die ervan overtuigd is dat de website niet enkel bij wijze van grap wordt gebruikt. "We krijgen enorm veel reacties van mensen die blij zijn hun irritatie eindelijk te kunnen ventileren."

Als het geurprobleem is opgelost, kan dat ook worden gemeld op de site en krijgt de - voormalige - stinker een vriendelijk bedankje.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontbindend lijk wordt wakker

'Ontbindend lijk' wordt wakker

http://img545.imageshack.us/img545/8462/opstaan.jpg


Een oudere vrouw die door de politie 'dood was aangetroffen' op de vloer van haar badkamer in de Amerikaanse staat Maryland, werd enkele uren later wakker. Een medewerker van een wetenschappelijk instituut was al op weg om haar stoffelijk overschot op te halen.


De 89-jarige Ruth Shillinglaw Johnson lag drie uur lang op de koude badkamervloer terwijl agenten haar familie, huisarts en de hulpdiensten op de hoogte brachten van haar schielijk overlijden. De agenten hadden volgens hun verslag 'de geur van ontbinding' waargenomen toen ze de woning waren binnengegaan. Ze waren opgetrommeld door een ongeruste buur die de bejaarde vrouw al enkele dagen niet meer had gezien.


Toen ze mevrouw Johnson vonden, was ze - nog volgens het officiële rapport - "blauw en ademde ze niet meer". Omdat de agenten ervan uit gingen dat de bejaarde dame al meerdere dagen overleden was, werd haar polsslag niet meer gecheckt. De politie vernam dat de vrouw besloten had om na haar dood haar lichaam aan de wetenschap te schenken. Ze kwam echter bij haar positieven voor ze werd meegenomen door een medewerker van het Instituut voor Anatomie - een geluk bij een ongeluk, zeg maar.


Toen het misverstand aan het licht kwam, werd de vrouw overgebracht naar het Baltimore Washington Medical Center. Dat mocht ze na medische verzorging verlaten.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!