Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




18-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is de ideale vrouw dan toch een 'bitch'?

Is de ideale vrouw dan toch een 'bitch'?



Gedaan met de lieve, aardige vrouw te willen spelen: het zijn de eisende, zelfstandige vrouwen die de beste mannen krijgen. Dat beweert schrijfster Sherry Argov in haar boek 'de ideale vrouw is een bitch!'


Voor alle duidelijkheid: een 'bitch' is geen arrogante dame. Volgens de schrijfster is een babe te vertalen als 'In Total Control of Herself,' oftewel een zelfstandige vrouw, die naast haar relatie ook een eigen leven leidt met eigen grenzen waar ze niet over heengaat.


Mannen vallen op sterke, assertieve vrouwen. Eentje die niet met zich laat sollen en voor zichzelf opkomt. Enkel deze vrouw vormt, volgens de auteur, een mentale uitdaging voor de droomman. Een portie assertiviteit maakt vrouwelijker (lees: aantrekkelijker).


Het boek geeft tips hoe je als vrouw de beste mannen weet te strikken.  Bedoeling is immers om als vrouw nooit meer met losers opgezadeld te zitten.


Enkele tips:

-Stop met zeuren. Voorkom dat je zijn moeder wordt. Zorg in plaats daarvan dat je duidelijke grenzen stelt. Doe zelf minder en doe leuke dingen voor jezelf. Stop met mopperen over alles en nog wat want mannen luisteren toch niet als je zeurt. Volgens de schrijfster reageren ze enkel op daden. Zeuren is voor mannen een emotionele reactie die voorspelbaar is. Beter is te reageren met daden waardoor hij je al begrijpen en merken dat je minder 'als een vrouw' reageert. Zo weet hij meteen dat er niet te sollen valt.


-Geniet zelf van het leven en neem de dingen minder serieus. Waarom zou je het altijd naar zijn zin willen maken of met je verantwoordelijkheden in en rond het huis bezig te zijn? Net daarvan word je moe en geïrriteerd. Vergeet je eigenschappen niet waar hij indertijd op viel zoals je uitstraling, humor, pit, interesses en onafhankelijkheid. Maak je geest af en toe los en neem alles wat minder serieus. Humor helpt en zelfrelativering des te meer.


-Maak je keuzes zelf. Bepaal hoe jij behandeld wil worden. Volgens de schrijfster geeft dat een vrouw meer macht dan elk ander materieel bezit




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond kan weer zien dankzij extreme facelift

Hond kan weer zien dankzij extreme facelift





Achter deze lieflijke uitdrukking gaat een dierentrauma schuil. Molly werd twaalf maanden geleden geboren met ontropion, een aandoening waarbij stukjes huid tegen het oog schuren. De Shar-Pei (bekend voor z'n rimpels; nvdr) riskeerde zelfs blijvende blindheid.


Een extreme face-lift bracht daar echter verandering in. "In het begin sliep ze de hele tijd omdat ze zoveel pijn had", vertelt baasje Louise Walsh uit het Britse Romford. "Nu speelt ze constant, verkent ze de wereld en jaagt ze op kraaien. Ze is een geweldige hond en toont zich heel aanhankelijk."






Molly heeft de geweldige ommekeer te danken aan dierenarts Richard Marks. Hij was diegene die de cruciale operatie uitvoerde. "Eigenlijk gaf ik haar een extreme facelift. Ik sneed een groot stuk huid weg en hechtte de rest weer vast aan de achterkant van haar hoofd. Drastisch ja, maar het was dat of definitief blind worden."


Marks legt de schuld bij een fout kweekproces. "Het uitzicht van de hond is altijd belangrijker dan de gezondheid", betreurt hij.


Mevrouw Walsh legde vorige maand 570 euro op tafel om Molly te kopen, maar gaf intussen al over de 800 euro uit aan dierenartskosten. Ze is dan ook van plan om de vorige baasjes uit Wales voor de rechter te dagen. "Ze waren niet eerlijk over haar gezondheidstoestand", luidt de klacht.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langste kabelbaan ter wereld geopend

Langste kabelbaan ter wereld geopend





In Armenië, een land waar je het misschien niet meteen zou verwachten, is de langste kabelbaan ter wereld geopend. De constructie van 5,7 km lang overspant een spectaculaire kloof en brengt reizigers naar het eeuwenoude Tatev klooster.



http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/13/12/11/media_xl_3912341.jpg?20101018114809
Het prachtige eeuwenoude Tatev klooster zal heel wat meer toeristen ontvangen dankzij de kabelbaan.



De kabelbaan verbindt het stadje Halidzor als vertrekpunt met het Tatev klooster. Met een snelheid van 37km/u duurt een enkele rit elf minuten. Op het moment dat de kloof wordt overgestoken, bengel je op een hoogte van 320 meter boven de grond. Twee cabines, die elk 25 reizigers kunnen vervoeren, reizen voortdurend op en neer. Een rit kost 5,5 euro.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Website voor stinkende collega's is enorme hit


Website voor stinkende collega's is enorme hit


http://img258.imageshack.us/img258/940/stinken.jpg



Collega's, vrienden, partners en medewerkers met een geurprobleem horen weldra tot het verleden. De nieuwe website Smell-well.net wijst hen anoniem en kosteloos op hun probleem. In Nederland werd het initiatief op twee maanden tijd een enorme hit.

Delicaat
"Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die onaangenaam ruikt", zegt initiatiefnemer Aldert van der Meer. "Het blijft echter delicaat om dat ook effectief te melden." Daarom ontwikkelde de ondernemer een website die het mogelijk maakt om de 'stinker' anoniem op zijn probleem te wijzen. Op de site kan worden gekozen uit zes probleemzones: lichaamsgeur, slechte adem, stinkvoeten, winderigheid, rooklucht en onfrisse genitaliën. De ontvanger krijgt vervolgens een e-mail waarin hij op zijn probleem wordt gewezen en waarin ook een oplossing wordt aangereikt.

Niet enkel als grap
"In Nederland werden sinds begin september al meer dan 100.000 mailtjes gestuurd", aldus van der Meer, die ervan overtuigd is dat de website niet enkel bij wijze van grap wordt gebruikt. "We krijgen enorm veel reacties van mensen die blij zijn hun irritatie eindelijk te kunnen ventileren."

Als het geurprobleem is opgelost, kan dat ook worden gemeld op de site en krijgt de - voormalige - stinker een vriendelijk bedankje.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontbindend lijk wordt wakker

'Ontbindend lijk' wordt wakker

http://img545.imageshack.us/img545/8462/opstaan.jpg


Een oudere vrouw die door de politie 'dood was aangetroffen' op de vloer van haar badkamer in de Amerikaanse staat Maryland, werd enkele uren later wakker. Een medewerker van een wetenschappelijk instituut was al op weg om haar stoffelijk overschot op te halen.


De 89-jarige Ruth Shillinglaw Johnson lag drie uur lang op de koude badkamervloer terwijl agenten haar familie, huisarts en de hulpdiensten op de hoogte brachten van haar schielijk overlijden. De agenten hadden volgens hun verslag 'de geur van ontbinding' waargenomen toen ze de woning waren binnengegaan. Ze waren opgetrommeld door een ongeruste buur die de bejaarde vrouw al enkele dagen niet meer had gezien.


Toen ze mevrouw Johnson vonden, was ze - nog volgens het officiële rapport - "blauw en ademde ze niet meer". Omdat de agenten ervan uit gingen dat de bejaarde dame al meerdere dagen overleden was, werd haar polsslag niet meer gecheckt. De politie vernam dat de vrouw besloten had om na haar dood haar lichaam aan de wetenschap te schenken. Ze kwam echter bij haar positieven voor ze werd meegenomen door een medewerker van het Instituut voor Anatomie - een geluk bij een ongeluk, zeg maar.


Toen het misverstand aan het licht kwam, werd de vrouw overgebracht naar het Baltimore Washington Medical Center. Dat mocht ze na medische verzorging verlaten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom Jones - Sex Bomb

Tom Jones - Sex Bomb

Klik op de foto om hem te beluisteren






Sir Tom Jones, geboren Thomas Jones Woodward (Pontypridd (Wales), 7 juni 1940) is een popzanger.

Vooral in de jaren zestig en zeventig was Tom Jones een wereldster en een sekssymbool. Hij scoorde vanaf 1965 verschillende hits zoals: It's not unusual, Delilah, The Green Green Grass of Home en She's a Lady. Vanaf 1970 was hij een graag geziene gast in Las Vegas. Daar trad hij op naast andere wereldvedetten als Elvis Presley en Frank Sinatra. Eind jaren 90 kende hij een revival met het album Reload. Daarop staat onder andere de hit Sex Bomb. Op 29 maart 2006 werd Jones geridderd door Elizabeth






» Reageer (0)
17-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzame albinozeehond gevonden in Nederland

Zeldzame albinozeehond gevonden in Nederland





Bij de zeehondencrèche in het Nederlandse Pieterburen is dit weekend een zeldzame albinozeehond binnengebracht. Het beestje is ongeveer vier maanden oud en heeft een flinke longworminfectie.

Witte vocht
Albinozeehonden hebben geen pigment en krijgen daardoor een witte vacht en rode ogen. In veertig jaar tijd is het nog maar vijf keer eerder gebeurd dat de zeehondencrèche een albinozeehond heeft opgevangen. De laatste keer was in 2000.

De zeehond is door eilandbewoners en vrijwilligers gered op het strand van Vlieland. De nog naamloze zeehond verblijft in Pieterburen voorlopig in quarantaine. De crèche hoopt de albinozeehond binnen een paar maanden weer gezond vrij te laten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frederick Childe Hassam 1859 - 1935 Amerikaanse Impressionistische kunstschilder

Frederick Childe Hassam 1859 - 1935  Amerikaanse Impressionistische kunstschilder

Klik op de foto om zijn overige werken te bekijken






Frederick Childe Hassam (17 oktober 1859 – 27 augustus 1935) was een Amerikaanse Impressionistische schilder.


Hij meer dan 3.000 schilderijen, aquarellen, etsen, litho's in zijn carrière gemaakt . Hij was een van de oprichters van de Tien, een invloedrijke groep van Amerikaanse kunstenaars van de vroege 20ste eeuw.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Childe_Hassam6.jpg?t=1287324987




Childe Hassam werd geboren in zijn ouderlijk huis in een voorstad van Boston in 1859. Zijn vader frederik was een gekend koopman , zijn moeder Rosa een inwoonster van Maine.





http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/childe-hassam5.jpg?t=1287323751



Childe toonde al heel vroeg interesse in de kunst, maar zijn ouders toonde weinig interesse in zijn ontluikend talent.

Een brand in november 1872 verwoeste het bedrijf van zijn vader . Om te helpen in het gezin nam hij een baan op de boekhoudafdeling van de uitgever Little Brown & Company. Zijn slechte aanleg tot cijfers overtuigde zijn vader ervan om hem in de kunst te laten verder gaan.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Childe_Hassam2.jpg?t=1287323797



Hassam vond werk bij de houdsnijder George Johnson .Hij bleek al snel een bedreven tekenaar en hij produceerde ontwerpen voor commerciële gravures zoals afbeeldingen voor briefpapier en kranten. Rond 1879 begon hij met zijn vroegste schilderijen.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/ChildeHassam.jpg?t=1287323882




Zijn bekendste werken zijn de "Flag" schilderijen, die hij maakte tijdens de eerste wereldoorlog.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Flag.jpg?t=1287325211






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 redenen waarom de liefde verdwijnt

7 redenen waarom de liefde verdwijnt


http://img99.imageshack.us/img99/8922/ruzie2.jpg


Ooit afgevraagd waarom de vonk verdwenen is? Het is niet makkelijk om tot het besef te komen dat de liefde foetsie is, want hoe moet het nu verder? Dit zijn alvast de belangrijkste redenen waarom de liefde plots alle glans verliest.

1.    Wrok
Wrok is één van de belangrijkste redenen waarom de liefde stopt. Is de partner succesvoller, heeft hij of zij betere vrienden, een meer heldere persoonlijkheid of houding, is de kans groot dat de ander het knap lastig krijgt. Onopgeloste argumenten of scherpe woorden kunnen zich ook in de loop der tijd opstapelen. Gevoelens van woede kunnen zich zo plots uiten.

2.  Een ouder zijn
Niet dat kinderen geen zegen kunnen zijn, maar als twee mensen ouders worden, kunnen ze het gevoel van een eigen identiteit kwijtraken. Ook kan de ouderlijke last bij één van de twee groter zijn. Een babysit is ideaal om elkaar terug te vinden.

3. Kwetsende gewoonten
Je partner beledigen of kwetsen is nefast voor het liefdesleven. Vreemdgaan, roken, drinken, gokken, liegen en bewust werkloos blijven, zijn kwalijke gewoonten die kunnen uitgroeien tot ware struikelblokken.

4. Eén van jullie wil iets anders
Ideeën, overtuigingen en principes kunnen na verloop van tijd veranderen.  Praat erover, want naast elkaar leven zonder de dingen op tafel te kunnen gooien, maakt de dingen alleen maar erger.

5. Mishandeling
Lichamelijke of geestelijke mishandeling eist vroeg of laat zijn tol. Niemand kan de liefde van een tiran aan.

6. Druk van een huwelijk
Vaak denken mensen te moeten trouwen uit vrees niemand meer te leren kennen of eenzaam achter te blijven. Of voelen ze zich door familie en vrienden onder druk gezet. Zelfs gevoelens van jaloezie omdat vriendinnen gehuwd zijn, doen sneller naar het altaar lopen. Probeer niet toe te geven aan dergelijke gevoelens, zoek voldoende gemeenschappelijke ondergronden om aan een vaste relatie te beginnen.

7. Was er wel liefde? 
Denk eens terug aan wat hem zo aantrekkelijk maakte? Waren het zijn looks, zijn geld, positie of was het gewoon het gevoel van verliefd zijn waar je naar zocht? Is de relatie gebaseerd op zijn fysieke aantrekking of zijn geld, kan je er zeker van zijn dat deze binnenkort op een sisser zal uitlopen. Er is meer goede chemie nodig om een leven samen te laten duren. Beterokkenheid bijvoorbeeld, de beste relaties zijn gebaseerd op liefde, tolerantie, delen en vergeving.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duurste Monopolyspel ter wereld te bekijken in Wall Street

Duurste Monopolyspel ter wereld te bekijken in Wall Street





In het Museum of American Finance op Wall Street, in New York, kan je momenteel gaan kijken naar het duurste Monopolyspel ter wereld. Dat meldt de BBC online.
 
Alle spelstukken - zowel de huizen en de hotels als de pionnen en de dobbelstenen - zijn gemaakt van goud en diamanten. Het protserige bordspel is in het bezit van het National Museum of Natural History in Washington, sinds het door de ontwerper, Sidnet Mobell, aan het museum werd geschonken.




» Reageer (0)
16-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De fundamentele regels van het baden

De fundamentele regels van het baden


http://img716.imageshack.us/img716/7835/badmg.jpg


Jezelf verwennen begint al met een lekker bad. Genieten kan pas helemaal als al je zintuigen geprikkeld worden. Wat echter een weldaad kan zijn voor het lichaam, kan helaas ook schadelijk zijn. Hou volgende regels in het achterhoofd als je straks de badkamerdeur sluit.


Een aangename sfeer versterkt het gevoel van welzijn. Kies ontspannende muziek die geleidelijk ontspant en de vrije loop laat aan sensaties en gedachten. Probeer te vermijden om tijdens het baden uit het water te stappen, het lichaam riskeert af te koelen.


Bij een ontspannend bad heerst een aangepaste omgevingstemperatuur. Om je goed te voelen bij het uitkleden en niet te bevriezen als je uit je bad stapt, is een temperatuur tussen de 20 en 30 graden ideaal.


Een badritueel kan je voorbereiden. Een nekkussentje dat je vastmaakt aan de badrand is ideaal. Om uitglijden te vermijden, leg je een warm anti-slip badmatje klaar. Wikkel je nadien ook meteen in voorverwarmde handdoeken.


Een glaasje champagne lijkt de ideale aanvulling bij zoveel ontspanning. Maar wees op je hoede. Grootmoeders regel 'niet eten voor je in het water gaat' geldt nog steeds. En bovendien zijn glazen gevaarlijk in bad.


De gelaatskleur is een belangrijke indicator om te weten of je het bad al dan niet verdraagt. Een blekere gelaatskleur dan normaal kan aangeven dat je een bloeddrukdaling hebt. Idem als er koud zweet ontstaat. Krijg je een zeer rood gezicht, is dit een alarmsignaal. Dit geeft een temperatuuropstoot aan. In beide gevallen moet je eruit. 


Als je rillingen krijgt of kippevel, stap dan uit je bad. Net zoals een verhoogde hartslag betekent dit dat je lichaam niet reageert zoals het hoort.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe culi-trend: paarse spruitjes

Nieuwe culi-trend: paarse spruitjes


http://img843.imageshack.us/img843/1118/paarsespruitjes.jpg


Veroveren rode spruitjes binnenkort ons bord? Wie trendy wil koken, tovert ze maar beter op tafel. De smaak is zoeter en milder, wat kinderen zeker moet aanspreken.


Rode, paarse spruitjes zijn qua uitzicht vergelijkbaar met de groene broertjes, al zijn ze iets kleiner en minder talrijk op de stam aanwezig. Verrassend is hun zoetere smaak.  Kenners beweren zelfs een lichte notensmaak te ontdekken.


Op tafel is de groente alvast een blikvanger. De groente, geoogst vanaf oktober tot februari, is in Engeland een gegeerd product en enkel te vinden in gerenommeerde supermarkten. Wie afwisseling in smaak en kleur wenst, haalt met de rode spuitkool immers een blikvanger in huis.


http://img219.imageshack.us/img219/1118/paarsespruitjes.jpg



Paars is trouwens de kleur dit seizoen op je bord. Een aantal restaurants bieden tegenwoordig een paars palet met voedingsmiddelen aan, gaande van aubergines en uien tot paarse aardappelen, bloemkool tot wortelen. Volgens voedingskenners zien ze er niet alleen trendy uit, ook zijn ze gezonder. Paarse groenten bevatten krachtige antioxidanten, belangrijk in de strijd tegen kanker.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Expo Shanghai verbreekt bezoekersrecord

Expo Shanghai verbreekt bezoekersrecord



De wereldtentoonstelling van Shanghai heeft tot nu toe 64,22 miljoen bezoekers over de vloer gekregen. Daarmee is het record van de expo in het Japanse Osaka in 1970 gebroken, zo hebben de organisatoren zaterdag op hun website meegedeeld. De expo duurt nog twee weken.

Het gros van de bezoekers zijn Chinezen. Het doel van de organisatoren was 70 miljoen bezoekers.
 
De Wereldtentoonstelling, de grootste ooit, opende haar deuren op 1 mei dit jaar.
 
Al meer dan 5 miljoen personen bezochten het Belgisch paviljoen. Qua populariteit schommelt ons land daarmee rond de zevende plaats. Met een omzet van 100.000 tot 125.000 euro per dag scoort het Belgisch paviljoen het best van allemaal. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kudde berggeiten graast op 50 meter hoge dam

Kudde berggeiten graast op 50 meter hoge dam

Klik op de foto om het filmpje te bekijken




Op het eerste gezicht lijken het rotsen die op de bijna vijftig meter hoge Cingino-dam in de Italiaanse Alpen liggen. Maar de rotsen bewegen en in werkelijkheid blijkt het een kudde berggeiten die over dam trekt.


We krijgen al hoogtevrees als we dit zien, maar geen dier klimt beter dan een berggeit. Deze kudde had geen zin om een andere weg langs de Cingino-dam te zoeken en trok er dan maar over. Op hun duizendste gemakje banen de dieren zich een weg over de steile dam.


De dieren leven immers altijd op enorme hoogten tot 4.600 meter. Uit beelden blijkt dat de geiten zelfs aan het grazen zijn op de dam door het zout op de stenen weg te likken. In dat geval worden ze misschien een nieuwe attractie als ze de smaak te pakken hebben.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mogelijk scheut van Anne Frankboom in tuin Witte Huis

Mogelijk scheut van Anne Frankboom in tuin Witte Huis


http://img84.imageshack.us/img84/5023/annefrankboom.jpg



Zoals het er nu naar uitziet, komt er een scheut van de beroemde Anne Frankboom in de tuin van het Witte Huis in Washington. Karel Bowles, penningmeester van de stichting Support Anne Frank Tree, bevestigt het voornemen het plantje eind 2012 te plaatsen in de tuin van de Amerikaanse president Barack Obama. De gesprekken hierover lopen echter nog, zo liet hij vandaag weten naar aanleiding van een bericht in NRC Handelsblad.
 
Bowles verwacht dat het over een aantal weken zeker is dat de scheut een plekje krijgt bij het Witte Huis.
 
De ernstig zieke Anne Frankboom, in de tuin van het Achterhuis in Amsterdam, waaide eind augustus om. Anne Frank keek als onderduikster tijdens de Tweede Wereldoorlog uit op de kastanje en schreef erover in haar dagboek. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlands safaripark Beekse Bergen houdt poepweek

Nederlands safaripark Beekse Bergen houdt 'poepweek'




Het Nederlandse Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek breekt vanaf zaterdag een week lang een lans voor poep. Tijdens de eerste officiële Poepweek staan uitwerpselen centraal tijdens de tours en excursies in het park.
 
Zo wordt voor kinderen onder meer een geurtocht georganiseerd waarbij bezoekers verschillende drollen kunnen ruiken. Ook vertellen de rangers van het park uitgebreid over de weg die het voedsel aflegt in een leeuwenlijf, buffelbuik of bavianenromp. Vervolgens kunnen bezoekers hun opgedane kennis testen in de shitquiz.
 
Wie niet genoeg kan krijgen van uitwerpselen, kan ook een emmertje met olifantenpoep kopen. Volgens het park is de poep uitstekend te gebruiken als mest voor rozen. De Poepweek duurt tot 24 oktober.



» Reageer (0)
15-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crème geeft natuurlijk bruin kleurtje en voorkomt kanker

Crème geeft natuurlijk bruin kleurtje en voorkomt kanker


http://img684.imageshack.us/img684/3199/beautyrs.jpg



Artsen ontwikkelen momenteel een crème dat het natuurlijke bruinproces van de huid in gang zet, zonder dat je hiervoor in de zon moet zitten. Daarnaast moet deze ook de vaakst voorkomend vorm van huidkanker voorkomen.


Dankzij onderzoek op muizen ontdekte professor Fisher een molecule cAMP dat de productie van melanine veroorzaakt. Op basis hiervan ging hij op zoek naar medicatie dat er voor zorgt dat deze molecule afgebroken wordt in de huid, waardoor het niveau hiervan dus stijgt. Tests met het resultaat, een crème, op muizen toonde aan dat hun huid duidelijk donkerder werd na vijf dagen. Melanomen, de vaakst voorkomende vorm van huidkanker, is één van de snelst groeiende vormen van kanker.


Wanneer je de crème aanbrengt op de huid, brengt de crème de productie van melanine op gang, dat is het donkere pigment die de huid nodig heeft voor een bruin kleurtje. Omdat het product het natuurlijke systeem van de huid activeert, zou dit moeten betekenen dat deze crème hetzelfde effect heeft als echt zonnen.  Daarnaast beschermt deze tegen schade van de zon, waardoor dit het risico op huidkanker verkleint.


Volgens professor Fisher zou de crème binnen vijf jaar op de markt moeten komen. Je zou deze gedurende enkele dagen moeten aanbrengen en het effect blijft dan enkele weken, net zoals bij een natuurlijk kleurtje het geval is. Je mag dan wel geen bezoek aan de  zonnebank brengen en wanneer je in de zon komt, moet je extra aandachtig zijn.


Onderzoeker David Fisher: "Het belangrijkste gevolg van het opwekken van de productie van melanine in de huid is de preventie van huidkanker, aangezien alle voorkomende vormen geassocieerd worden met de blootstelling aan UV. Niet alleen zou melanine direct deze schadelijk straling blokkeren, maar een alternatief voor zonnen verkleint nog eens het risico op deze mogelijk fatale ziekte."


Professor Jodie Moffat: "De meerderheid van de gevallen van huidkanker kan voorkomen worden door op een veilige manier van de zon te genieten dankzij bescherming van schaduw, zonnemelk of kledij."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vissen waren eerste dieren die seks hadden voor het plezier

Vissen waren eerste dieren die seks hadden voor het plezier


De prehistorische placodermvissen gebruikten hun forse kaken bij het copuleren.


Volgens aanwijzingen op fossielen die in het westen van Australië werden aangetroffen, waren haaiachtige vissen de eerste dieren die puur voor het plezier seks hadden.

Voordien werd aangenomen dat de kaken van de vissen over de generaties groeiden om makkelijker te kunnen eten, maar nu menen wetenschappers dat die grotere kaken hielpen bij het paren.

Bijters
"Veel haaien gebruiken bijten zich vast in de achtervinnen van de wijvetjes, zodat de copulatie kan plaatsgrijpen", stelt projectleider John Long.

Levende wezens hadden voor het eerst seks door copulatie tussen 400 en 410 miljoen jaar geleden. "Deze vissen schoten niet zomaar kuit in het water, hun seks was plezant", verklaarde Long op de 70ste verjaardag van de Society of Vertebrate Paleontology.

Placodermvissen
De wetenschappers kwamen tot hun conclusies na het bestuderen van fossielen van embryo's van de ptycytodontin en arthrodiran placodermvissen, verwant met haaien zoals we ze nu kennen.

Geavanceerde voortplanting
"Onze bevindingen tonen aan dat deze uitgestorven gepantserde vissen, de placodermen, intiem copuleerden. De mannetjes brachten staven op hun heupvin bij het vrouwtje binnen om er hun sperma te deponeren", aldus nog Long.

De ontdekking is "relevant omdat het betekent dat een geavanceerde vorm van voortplanting middels copulatie meer voorkwam dan we tot nog toe dachten".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juliana, het meisje zonder gezicht

Juliana, het meisje zonder gezicht





Juliana Wetmore lijdt aan een uiterst merkwaardige aandoening. Het nu zevenjarige meisje ontbreekt veertig procent van de beenderen in haar aangezicht.

Juliana werd geboren zonder kaakbeenderen, oogkassen en oren. Het meisje lijdt aan het Treacher Collins-syndroom, een genetische afwijking die bij één op de 10.000 mensen voorkomt. Juliana is naar verluidt een van de ergst getroffen patiënten die bekend zijn bij de artsen.

Veertig operaties
Sinds haar geboorte heeft het moedige meisje al veertig operaties ondergaan om haar gezicht beetje bij beetje te herstellen. De ingrepen moeten er eveneens toe leiden dat het kind beter kan ademene, zien, horen, eten en spreken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer mensen naar OCMW voor basisbehoeften

Steeds meer mensen naar OCMW voor basisbehoeften


http://img837.imageshack.us/img837/595/budgetmetersvooraardgas.jpg
Het voorbije jaar zijn 16.735 budgetmeters voor aardgas geplaatst.


Het OCMW krijgt steeds meer mensen over de vloer die basisbehoeften als energie, huur of medische kosten niet kunnen betalen.

Naar aanleiding van de 'Werelddag van verzet tegen armoede' nu zondag vragen ze dat de sociale uitkeringen en lage lonen dringend naar omhoog gaan, meldt de VRT-nieuwsdienst. De OCMW's vinden ook dat er meer preventief gewerkt moet worden, in plaats van aan crisismanagement te doen.


De OCMW's in Vlaanderen hebben in de eerste maanden van dit jaar aan 7 procent meer gezinnen een leefloon uitbetaald, dan in dezelfde periode vorig jaar. In 2009 dreigden ook meer dan 12.000 gezinnen uit hun huis te worden gezet omdat ze de huur niet konden betalen, 12 procent meer dan het jaar ervoor.

Ook wat energie betreft, stuurden distributienetbeheerders in 2010 al meer dan 70.000 dossiers naar de OCMW's van mensen die hun energierekeningen niet (kunnen) betalen. De meesten krijgen dan een budgetmeter geïnstalleerd. In het voorbije jaar zijn er zo al 16.735 budgetmeters voor aardgas geplaatst.


De OCMW's vragen een optrekking van de sociale uitkeringen en de laagste lonen om te voorkomen dat mensen hun basisbehoeften als huur en energie niet kunnen betalen. Het leefloon in Vlaanderen (740 euro) ligt nog steeds onder de Europese armoedegrens (899 euro), merken de OCMW's op.

Verder vragen ze dat iedereen die recht heeft op toelagen die automatisch krijgt. Niet iedereen vraagt die toelagen immers aan. Ten slotte willen OCMW's meer middelen om een preventief beleid te kunnen voeren. Ze kijken daarvoor naar de Vlaamse en federale overheid.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!