Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




16-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kudde berggeiten graast op 50 meter hoge dam

Kudde berggeiten graast op 50 meter hoge dam

Klik op de foto om het filmpje te bekijken




Op het eerste gezicht lijken het rotsen die op de bijna vijftig meter hoge Cingino-dam in de Italiaanse Alpen liggen. Maar de rotsen bewegen en in werkelijkheid blijkt het een kudde berggeiten die over dam trekt.


We krijgen al hoogtevrees als we dit zien, maar geen dier klimt beter dan een berggeit. Deze kudde had geen zin om een andere weg langs de Cingino-dam te zoeken en trok er dan maar over. Op hun duizendste gemakje banen de dieren zich een weg over de steile dam.


De dieren leven immers altijd op enorme hoogten tot 4.600 meter. Uit beelden blijkt dat de geiten zelfs aan het grazen zijn op de dam door het zout op de stenen weg te likken. In dat geval worden ze misschien een nieuwe attractie als ze de smaak te pakken hebben.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mogelijk scheut van Anne Frankboom in tuin Witte Huis

Mogelijk scheut van Anne Frankboom in tuin Witte Huis


http://img84.imageshack.us/img84/5023/annefrankboom.jpg



Zoals het er nu naar uitziet, komt er een scheut van de beroemde Anne Frankboom in de tuin van het Witte Huis in Washington. Karel Bowles, penningmeester van de stichting Support Anne Frank Tree, bevestigt het voornemen het plantje eind 2012 te plaatsen in de tuin van de Amerikaanse president Barack Obama. De gesprekken hierover lopen echter nog, zo liet hij vandaag weten naar aanleiding van een bericht in NRC Handelsblad.
 
Bowles verwacht dat het over een aantal weken zeker is dat de scheut een plekje krijgt bij het Witte Huis.
 
De ernstig zieke Anne Frankboom, in de tuin van het Achterhuis in Amsterdam, waaide eind augustus om. Anne Frank keek als onderduikster tijdens de Tweede Wereldoorlog uit op de kastanje en schreef erover in haar dagboek. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlands safaripark Beekse Bergen houdt poepweek

Nederlands safaripark Beekse Bergen houdt 'poepweek'




Het Nederlandse Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek breekt vanaf zaterdag een week lang een lans voor poep. Tijdens de eerste officiële Poepweek staan uitwerpselen centraal tijdens de tours en excursies in het park.
 
Zo wordt voor kinderen onder meer een geurtocht georganiseerd waarbij bezoekers verschillende drollen kunnen ruiken. Ook vertellen de rangers van het park uitgebreid over de weg die het voedsel aflegt in een leeuwenlijf, buffelbuik of bavianenromp. Vervolgens kunnen bezoekers hun opgedane kennis testen in de shitquiz.
 
Wie niet genoeg kan krijgen van uitwerpselen, kan ook een emmertje met olifantenpoep kopen. Volgens het park is de poep uitstekend te gebruiken als mest voor rozen. De Poepweek duurt tot 24 oktober.



» Reageer (0)
15-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crème geeft natuurlijk bruin kleurtje en voorkomt kanker

Crème geeft natuurlijk bruin kleurtje en voorkomt kanker


http://img684.imageshack.us/img684/3199/beautyrs.jpg



Artsen ontwikkelen momenteel een crème dat het natuurlijke bruinproces van de huid in gang zet, zonder dat je hiervoor in de zon moet zitten. Daarnaast moet deze ook de vaakst voorkomend vorm van huidkanker voorkomen.


Dankzij onderzoek op muizen ontdekte professor Fisher een molecule cAMP dat de productie van melanine veroorzaakt. Op basis hiervan ging hij op zoek naar medicatie dat er voor zorgt dat deze molecule afgebroken wordt in de huid, waardoor het niveau hiervan dus stijgt. Tests met het resultaat, een crème, op muizen toonde aan dat hun huid duidelijk donkerder werd na vijf dagen. Melanomen, de vaakst voorkomende vorm van huidkanker, is één van de snelst groeiende vormen van kanker.


Wanneer je de crème aanbrengt op de huid, brengt de crème de productie van melanine op gang, dat is het donkere pigment die de huid nodig heeft voor een bruin kleurtje. Omdat het product het natuurlijke systeem van de huid activeert, zou dit moeten betekenen dat deze crème hetzelfde effect heeft als echt zonnen.  Daarnaast beschermt deze tegen schade van de zon, waardoor dit het risico op huidkanker verkleint.


Volgens professor Fisher zou de crème binnen vijf jaar op de markt moeten komen. Je zou deze gedurende enkele dagen moeten aanbrengen en het effect blijft dan enkele weken, net zoals bij een natuurlijk kleurtje het geval is. Je mag dan wel geen bezoek aan de  zonnebank brengen en wanneer je in de zon komt, moet je extra aandachtig zijn.


Onderzoeker David Fisher: "Het belangrijkste gevolg van het opwekken van de productie van melanine in de huid is de preventie van huidkanker, aangezien alle voorkomende vormen geassocieerd worden met de blootstelling aan UV. Niet alleen zou melanine direct deze schadelijk straling blokkeren, maar een alternatief voor zonnen verkleint nog eens het risico op deze mogelijk fatale ziekte."


Professor Jodie Moffat: "De meerderheid van de gevallen van huidkanker kan voorkomen worden door op een veilige manier van de zon te genieten dankzij bescherming van schaduw, zonnemelk of kledij."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vissen waren eerste dieren die seks hadden voor het plezier

Vissen waren eerste dieren die seks hadden voor het plezier


De prehistorische placodermvissen gebruikten hun forse kaken bij het copuleren.


Volgens aanwijzingen op fossielen die in het westen van Australië werden aangetroffen, waren haaiachtige vissen de eerste dieren die puur voor het plezier seks hadden.

Voordien werd aangenomen dat de kaken van de vissen over de generaties groeiden om makkelijker te kunnen eten, maar nu menen wetenschappers dat die grotere kaken hielpen bij het paren.

Bijters
"Veel haaien gebruiken bijten zich vast in de achtervinnen van de wijvetjes, zodat de copulatie kan plaatsgrijpen", stelt projectleider John Long.

Levende wezens hadden voor het eerst seks door copulatie tussen 400 en 410 miljoen jaar geleden. "Deze vissen schoten niet zomaar kuit in het water, hun seks was plezant", verklaarde Long op de 70ste verjaardag van de Society of Vertebrate Paleontology.

Placodermvissen
De wetenschappers kwamen tot hun conclusies na het bestuderen van fossielen van embryo's van de ptycytodontin en arthrodiran placodermvissen, verwant met haaien zoals we ze nu kennen.

Geavanceerde voortplanting
"Onze bevindingen tonen aan dat deze uitgestorven gepantserde vissen, de placodermen, intiem copuleerden. De mannetjes brachten staven op hun heupvin bij het vrouwtje binnen om er hun sperma te deponeren", aldus nog Long.

De ontdekking is "relevant omdat het betekent dat een geavanceerde vorm van voortplanting middels copulatie meer voorkwam dan we tot nog toe dachten".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juliana, het meisje zonder gezicht

Juliana, het meisje zonder gezicht





Juliana Wetmore lijdt aan een uiterst merkwaardige aandoening. Het nu zevenjarige meisje ontbreekt veertig procent van de beenderen in haar aangezicht.

Juliana werd geboren zonder kaakbeenderen, oogkassen en oren. Het meisje lijdt aan het Treacher Collins-syndroom, een genetische afwijking die bij één op de 10.000 mensen voorkomt. Juliana is naar verluidt een van de ergst getroffen patiënten die bekend zijn bij de artsen.

Veertig operaties
Sinds haar geboorte heeft het moedige meisje al veertig operaties ondergaan om haar gezicht beetje bij beetje te herstellen. De ingrepen moeten er eveneens toe leiden dat het kind beter kan ademene, zien, horen, eten en spreken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer mensen naar OCMW voor basisbehoeften

Steeds meer mensen naar OCMW voor basisbehoeften


http://img837.imageshack.us/img837/595/budgetmetersvooraardgas.jpg
Het voorbije jaar zijn 16.735 budgetmeters voor aardgas geplaatst.


Het OCMW krijgt steeds meer mensen over de vloer die basisbehoeften als energie, huur of medische kosten niet kunnen betalen.

Naar aanleiding van de 'Werelddag van verzet tegen armoede' nu zondag vragen ze dat de sociale uitkeringen en lage lonen dringend naar omhoog gaan, meldt de VRT-nieuwsdienst. De OCMW's vinden ook dat er meer preventief gewerkt moet worden, in plaats van aan crisismanagement te doen.


De OCMW's in Vlaanderen hebben in de eerste maanden van dit jaar aan 7 procent meer gezinnen een leefloon uitbetaald, dan in dezelfde periode vorig jaar. In 2009 dreigden ook meer dan 12.000 gezinnen uit hun huis te worden gezet omdat ze de huur niet konden betalen, 12 procent meer dan het jaar ervoor.

Ook wat energie betreft, stuurden distributienetbeheerders in 2010 al meer dan 70.000 dossiers naar de OCMW's van mensen die hun energierekeningen niet (kunnen) betalen. De meesten krijgen dan een budgetmeter geïnstalleerd. In het voorbije jaar zijn er zo al 16.735 budgetmeters voor aardgas geplaatst.


De OCMW's vragen een optrekking van de sociale uitkeringen en de laagste lonen om te voorkomen dat mensen hun basisbehoeften als huur en energie niet kunnen betalen. Het leefloon in Vlaanderen (740 euro) ligt nog steeds onder de Europese armoedegrens (899 euro), merken de OCMW's op.

Verder vragen ze dat iedereen die recht heeft op toelagen die automatisch krijgt. Niet iedereen vraagt die toelagen immers aan. Ten slotte willen OCMW's meer middelen om een preventief beleid te kunnen voeren. Ze kijken daarvoor naar de Vlaamse en federale overheid.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peuter met kanker gered dankzij foto op Facebook

Peuter met kanker gered dankzij foto op Facebook



In Groot-Brittannië heeft een tweejarig meisje heel waarschijnlijk haar leven te danken aan een foto op Facebook. Nicola Sharp was op de netwerksite foto's aan het bekijken van het dochtertje van een vriendin, toen ze iets vreemds opmerkte, zo schrijft The Sun.

De foto was genomen met een flits en daardoor was het rode ogeneffect opgetreden, zij het alleen aan het rechteroog. De linkerpupil was op de foto witgekleurd, wat mogelijk wijst op oogkanker. Nicola, die in de pediatrie werkt, alarmeerde onmiddellijk de ouders van de peuter, die met hun dochtertje naar het ziekenhuis trokken. Daar werd de diagnose retinoblastoma gesteld. De kleine Grace bleek twee tumoren te hebben en zag niet meer uit haar linkeroog.
         
Volgens de artsen hebben Grace en haar ouders veel geluk gehad want indien de kanker zich nog verder had verspreid, had dit fataal kunnen zijn. "Nicola heeft ongetwijfeld het leven van Grace gered. Niets wees erop dat Grace problemen had met haar ogen. Zonder Nicola hadden we de ziekte waarschijnlijk pas ontdekt na een routinetest op school, maar tegen dan had haar toestand al veel ernstiger kunnen zijn", aldus de geschrokken moeder van het meisje.
         
Grace gaat nu regelmatig op controle in het ziekenhuis en zal wel heel haar leven moeten worden opgevolgd. Retinoblastoma treft enkel jonge kinderen. Als de ziekte vroeg genoeg wordt opgemerkt, kan ze genezen worden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bultrugwalvis zwemt 10.000 kilometer om lief te vinden

Bultrugwalvis zwemt 10.000 kilometer om lief te vinden



Een vrouwelijke bultrugwalvis heeft een record gevestigd, door een afstand van zeker 10.000 kilometer te overbruggen. En ze deed dat waarschijnlijk om een geschikte partner te vinden. Het is voor het eerst dat zo'n lange reis van een zoogdier is vastgelegd. Dat schrijven Amerikaanse onderzoekers in het wetenschappelijke tijdschrift Biology Letters.

Normaal leggen bultruggen ongeveer vijfduizend kilometer af tijdens hun migratie naar de plek waar ze jongen krijgen. De mannetjes migreren vaak verder dan de vrouwetjes. De extreem lange reis van het vrouwtje laat volgens de wetenschappers zien hoe goed de dieren zich aan veranderende omstandigheden aan kunnen passen.

Het vrouwtje werd voor het eerst gezien en gefotografeerd voor de zuidoostelijke kust van Brazilië in augustus 1999. Twee jaar later werd het dier weer gezien, maar nu voor de oostkust van Madagaskar. De kortste weg tussen deze twee locaties is 9.800 kilometer. De walvis kon herkend worden aan de kenmerkende staart en het patroon daarop.

De onderzoekers denken dat de walvis vanuit Brazilië eerst naar de Zuidelijke Oceaan is gezwommen om te eten en van daaruit doorgezwommen is naar Madagaskar op zoek naar een partner. Tot nog toe werd altijd gedacht dat bultruggen alleen van noord naar zuid en vice versa zwommen, maar deze reis lijkt ook te wijzen op migratie van oost naar west en terug.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mensen met obesitas vinden zichzelf vaak niet te dik

Mensen met obesitas vinden zichzelf vaak niet te dik





Een aanzienlijk aantal Amerikanen met obesitas vindt zichzelf niet te dik. Ze beseffen ook niet de gevolgen van overgewicht op hun gezondheid.


Een enquête bij meer dan 2.000 Amerikanen met obesitas, toonde aan dat 8 procent van hen niet vond dat ze moesten afvallen. De deelnemers hadden allemaal een BMI ( de verhouding tussen lengte en gewicht) van meer dan 30. Ook bleek dat mensen die hun gewicht onderschattengelukkiger met hun gezondheid zijn en zich gezonder voelen dan degenen die hun obesitas wel erkenden. Ze dachten ook dat ze minder kans hadden op een hoge bloeddruk, diabetes en een hartaanval. Twee derde van de mensen met een verstoord lichaamsbeeld denken een lager risico op obesitas te hebben.


Vooral mensen die minder verdienden of lager opgeleid waren, verkeerden in de ontkenningsfase. De helft van hen beschouwden zich gezonder dan de meeste mensen van hun leeftijd, in vergelijking met een derde van de mensen die hun gewicht juist inschatten. 44 procent van hen ging het afgelopen jaa rniet naar de dokter, in vergelijking met een kwart van de anderen. Ook wanneer ze dit wel deden, besproken ze minder hun eetpatroon en hoeveelheid lichaamsbeweging met de dokter.

Volgens de onderzoekers kan het zijn dat de perceptie van dikke mensen verandert omdat overgewicht en obesitas steeds vaker voorkomen en als normaal beschouwd worden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrees kannibalisme kompels Chili in 17 dagen na instorting

Vrees kannibalisme kompels Chili in 17 dagen na instorting


http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/13/9/5/media_xl_3909890.jpg?20101015113503


Nu de 33 mijnwerkers na 69 dagen uit de Chileense kopermijn bevrijd zijn, duiken de eerste gruwelverhalen op van de dagen na de instorting. Toen beseften de gevangen mijnwerkers nog niet dat ze gered zouden worden. De vrees voor kannibalisme was die eerste 17 dagen zonder contact met de buitenwereld groot. Net als de wanhoop en de verdeeldheid, die zelfs toch regelrechte vuistgevechten leidde, maar de ploegbaas hield de solidariteit overeind dankzij één codewoord: democratie!

Luis Urzua was de man die de verantwoordelijkheid over zijn 32 collega-mijnwerkers op zijn brede schouders torste. De ploegbaas loodste de gevangen mijnwerkers door de zware beproeving van meer dan twee maanden en deed dat door met democratische meerderheid te stemmen; ook over heikele punten. "Ik moest enkel maar de waarheid spreken en in de democratie geloven", blikt Urzua terug vanop zjin ziekenhuisbed. De beroemdste ploegbaas ter wereld legt de principes van 700 meter onder de grond uit.  "We stemden echt over alles: we waren met 33, dus 16 +1 was de meerderheid."


Minder rooskleurig zijn de verhalen die stilaan doorsijpelen over de eerste dagen. Toen heersten twijfel, onenigheid en spanningen diep onder de grond. "Er was vooral de vrees voor kannibalisme die sluimerde", zegt Richard Villaroel, een 23-jarige mechanieker. "De wanhoop, het gekibbel en het wachten op een gewisse dood waren ondraaglijk. We verbruikten het laatste greintje overgebleven energie en waren heel mager. Sommige mijnwerkers bleven gewoon constant in hun bed liggen, van pure miserie. Als die situatie nog enkele dagen langer had geduurd, was het zeker fout gelopen en leek kannibalisme bijna de enige uitweg."


De vrees voor kannibalisme doet denken aan de film 'Alive' over het waargebeurde avontuur van een Uruguyaans rugbyteam dat uitgerekend op 13 oktober 1972 (de Chileense mijwerkers werden op 13 oktober 2010 bevrijd) crashte met een vliegtuig tegen de besneeuwde bergtoppen van de Andes. 16 van de 45 passagiers overleefden de crash en van ontbering besloten ze om mensenvlees te eten.


Gelukkig liep het voor de mijnwerkers beter af. Toen de 33 zich na 17 dagen al stilaan hadden neergelegd bij de langzame hongerdood, kwam er plots contact met de buitenwereld. "De sfeer sloeg om van diepe wanhoop en verdeeldheid naar euforie en eenheid. Ik was zo bang dat ik mijn ongeboren kind nooit zou zien", zegt Villaroel.


Hoe de 33 mijnwerkers die eerste 17 dagen overleefden, legt ploegbaas Urzua in detail uit. "Meteen na de instorting op 5 augustus stuurde ik een team uit om op onderzoek te gaan. In de ondergrondse gangen reden ze stapvoets met een truck omhoog. Door de enorme stofwolken zagen ze amper iets en reden zich vast. Toen beseften we dat we voedsel moesten rantsoeneren. De dagelijkste porties uit het noodpakket bestonden uit een halve lepel tonijn en zalm per mijnwerker."


"Bij onze eerste vergadering besliten we dat we al het eten eerlijk zouden verdelen", pikt Villaroel in. "We zouden het moeten stellen met een half lepeltje vis per dag. Niets aan te doen. Ik verloor liefst 12 kg in die dagen. We verbruikten veel energie, maar aten bijna niks. We aten als het ware onszelf op. Over echt kannibalisme spraken we nauwelijks. Het sluimerde duidelijk. Nadat we contact hadden met de buitenwereld, werd er wel grappend over gesproken. Daarvoor was het bittere ernst. Achteraf bleek dat het leefde in ieders gedachte. Iedereen had er angst voor."


"Drinkwater hadden we gelukkig wel, maar het was wel sterk vervuild. Het bevatte veel olie van de machines en het smaakte heel slecht, maar dat namen we er maar bij natuurlijk. De ploegbaas sprak ons elke dag filosofisch toe. Hij vertelde ons dat de kans bestond dat ze ons vonden en dat we daar moesten in geloven. Ik had nog nooit gebeden in mijn hele leven, maar op 700 meter diepte, ben ik er wel mee begonnen. En het leek nog te werken ook, want na een tijdje hoorden we boringen, ver boven ons hoofd en de hoop groeide. De hoop sloeg om in euforie toen de boringen met een testbuis ons bereikten."


Vanaf het moment dat ze wisten dat ze gered zouden worden, tekenden de 33 mijnwerkers een bloedpact dat er niets van hun avonturen zou uitlekken. "What happens in the mine, stays in the mine", verwoordde Dario Segovia (58) het vorige week in een videoconferentie, alluderend op het beroemde gezegde uit Las Vegas. Zoals verwacht zijn er al duidelijke barsten in dat pact.


Zo zou er ook een brief naar boven gekomen zijn waarin een gevangen mijnwerker de spanning en de verdeeldheid had beschreven. Hij schreef dat er gevochten werd. Er werden zelfs vuistslagen uitgedeeld. De volgende test voor het pact is een financiële. 'Los 33' hebben aan elkaar beloofd dat ze al het geld dat ze krijgen voor interviews, optredens in de media en eventuele boeken over het avontuur zullen delen. Mannen als de ploegbaas en showman Mario Sepulveda (de tweede die naar boven kwam) zullen meer gevraagd worden. Met naar schatting wereldwijd één miljard mensen een hele woensdag aan de buis of het internet gekluisterd, zal de verleiding van het geld ongetwijfeld heel groot zijn de komende dagen en weken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mens zelf oorzaak van kanker

Mens zelf oorzaak van kanker



Kanker is een ziekte die hoofdzakelijk wordt veroorzaakt door de overmaat van het moderne leven, suggereert een nieuwe studie. Wetenschappers ontdekten namelijk dat deze ziekte in de oudheid nog niet bestond.

De onderzoekers bestudeerden bijna duizend oude mummies van 3.000 jaar, fossielen en medische teksten uit het oude Egypte en Zuid-Amerika. Daaruit blijkt dat slechts enkelen van hen kampten met kanker, terwijl deze ziekte nu verantwoordelijk is voor één op de drie doden.


Bij vijf mummies vonden de onderzoekers wel een tumor, maar die werden waarschijnlijk door andere ziekten veroorzaakt. De enige echte diagnose van kanker was bij één mummie die in 200 voor Christus leefde. Weteschapppers leiden hieruit af dat tumoren niet van nature voorkomen, maar wel een gevolg zijn van onze moderne levensstijl en van vervuiling.

Pas in de zeventiende eeuw vonden de onderzoekers de eerste beschrijvingen van onder meer borstkanker. De diagnose van kanker aan het scrotum werd voor het eerst in 1775 gesteld, neuskanker werd in 1761 en de ziekte van Hodgkin werd in 1832 ontdekt.


Andere tekenen van verouderingsziekten, zoals verharde aders en artritis, doen de wetenschappers besluiten dat het argument dat mensen toen niet lang genoeg leefden om kanker te ontwikkelen niet geldt. Ook het argument dat de tumoren door de jaren heen ontbonden zouden zijn, klopt niet volgens onderzoeker Zimmerman. "Eerdere studies toonden al aan dat tumoren beter bewaard blijven dan normale weefsels."


Het aantal kankerpatiënten steeg explosief sinds de industriële revolutie, zeker bij kinderen. Dat bewijst dat het ook niet een gevolg is van het feit dat we langer leven. "In industrielanden is kanker de tweede meest dodelijke ziekte", aldus professor Rosalie David. "In de oudheid echter, was dit ontzettend zeldzaam, er is niets in een natuurlijke omgeving dat tumoren kan veroorzaken. De mens is dus zelf de oorzaak, de ziekte ontstaat door vervuiling en veranderingen in eetpatroon en levensstijl."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George Benson - On Broadway

George Benson - On Broadway

Klik op de foto om hem te beluisteren






George Benson (Pittsburgh (Pennsylvania), 22 maart 1943) is een Amerikaanse jazzgitarist.

Benson begon al op achtjarige leeftijd te zingen in nachtclubs. In 1954 nam hij zijn eerste langspeelplaat op, en in 1960 richt hij een rockband op, waar hij gitaar in speelde, en zong.

Beïnvloed door Charlie Christian en Wes Montgomery begon hij mid-1960er jaren met jazz. Hij speelde samen met onder andere Miles Davis of als begeleider bij Lou Donaldson. In deze tijd ontwikkelde hij zich als een van de beste jazz-gitaristen ter wereld. In de 1970er jaren nam hij een reeks platen op voor het CTI-label van Creed Taylors, tot hij in 1976 overstapt naar Warner Brothers, waar hij met This Masquerade een miljoenenhit scoorde.




» Reageer (0)
14-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terminale man verkoopt alles en blijkt dan kerngezond

Terminale man verkoopt alles en blijkt dan kerngezond


http://img440.imageshack.us/img440/2698/bloempjes.jpg


De artsen van de Brit Malcolm McMahon (55) hebben een even pijnlijke als dure vergissing gemaakt. Nadat ze hun patiënt vertelden dat hij terminaal ziek was, verkocht die zijn hele hebben en houden tegen een spotprijsje. Hij bleek echter niet ziek te zijn.

McMahon bleef niet bij de pakken zitten toen hij de inktzwarte diagnose hoorde van zijn dokters. Nadat hij vernam dat hij aan terminale leverkanker leed, deed hij zijn twee honden van de hand, en verkocht al zijn bezittingen. Tegen een erg zacht prijsje uiteraard, want wie niet lang meer in dit ondermaanse vertoeft, hecht doorgaans niet veel waarde aan materieel bezit.

Nieuw onderzoek
Met de opbrengst van de verkoop wou de Brit ervoor zorgen dat zijn nabestaanden niet helemaal op zwart zaad kwamen te zitten. Drie maanden later bleek alle moeite voor niks. Een nieuw onderzoek had uitgewezen dat de vlekken op zijn lever helemaal niet op dodelijke kanker wezen.

De patiënt reageerde opgelucht op het nieuws, al is het niet ondenkbaar dat de betaling van zijn doktersfacturen enige tijd op zich zal laten wachten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dove mensen ontwikkelen 'superzicht' als compensatie


Dove mensen ontwikkelen 'superzicht' als compensatie





Mensen die doof zijn vanaf de geboorte ontwikkelen een soort van superzicht dat helpt hen bewegende objecten te spotten, dat toont recent onderzoek aan.


Wetenschappers geloven na onderzoek op katten dat het brein zich aanpast aan het verlies van gehoor door dit via het zicht te compenseren. Bij dove katten blijkt namelijk dat hersengebieden die normaal instaan voor het gehoor gereorganiseerd worden. Deze delen die normaal die geluidsbronnen lokaliseren leren dit ook te doen via het zicht. 


Mensen die blind of doof zijn vanaf de geboorte melden vaak dat hun overige zintuigen sterker zijn. Sommige experts denken dat wanneer je een zintuig op jonge leeftijd verliest, wanneer de zenuwconnecties nog steeds in aanmaak zijn, je brein zichzelf kan herprogrammeren om dit te compenseren. Onderzoeker Stephen Lomber: "Het brein is erg efficiënt en laat ongebruikte ruimte niet verloren gaan. Dove mensen zijn er bij gebaat om een auto van ver af te zien komen, omdat ze deze niet kunnen horen naderen."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee van Goghs blijken niet van de meester zelf

Twee van Goghs blijken niet van de meester zelf


http://img202.imageshack.us/img202/4444/vangogh.jpg
Vincent van Gogh, een zelfportret.


Twee aan Vincent van Gogh toegeschreven schilderijen uit de collectie van het Von der Heydt-Museum in Wuppertal zijn dan toch niet door de Nederlandse schilder gemaakt. Dat heeft een onderzoek van de werken door het Amsterdamse van Gogh Museum uitgewezen.

De twee olieverfschilderijen, 'Stilleven' en 'Stilleven met kruik en peren' zullen in de toekomst onder de noemer "onbekende kunstenaar uit de 19e eeuw" worden tentoongesteld.
 
"Sinds vele jaren bestaan er twijfels rond de echtheid van twee van de vier werken van Vincent van Gogh in het Von der Heydt-Museum", verklaart het museum. De twee werken die niet meer aan van Gogh worden toegeschreven, behoorden toe aan de bankier en mecenas Eduard von der Heydt. Die schonk de schilderijen na de Tweede Wereldoorlog aan zijn geboortestad.
 
De twee andere schilderijen van de kunstenaar in het museum zijn 'Aardappels planten' en 'Hoofd van een Nederlandse boerin met witte kap'.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nepalees van 65,5 centimeter is kleinste man ter wereld

Nepalees van 65,5 centimeter is kleinste man ter wereld



De kleinste man ter wereld is een Nepalees van nauwelijks 65,5 centimeter groot. Dat maakte de organisatie Guinness World Records bekend.


Het gaat om de 18-jarige Khagendra Thapa Magar, die eigenlijk de grootte en het gewicht (5,5 kg) van een baby van enkele weken oud heeft. Omdat hij zopas achttien jaar is geworden, komt hij officieel in aanmerking voor het wereldrecord. Een ploeg van Guinness World Records trok naar Nepal om de jongeman op te meten.





 
De vorige recordhouder was de Colombiaan Nino Hernandez, 24 jaar. Hij heeft de titel slechts enkele weken gedragen.
 
Vedette
Khagendra is in Nepal al lang een vedette. Zo mocht hij al verschillende keren op audiëntie bij de premier en ontmoette hij ook al Miss Nepal. Momenteel treedt hij op als ambassadeur voor het toerisme in het land met de hoogste bergtoppen ter wereld.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Controversiële expo over Hitler wil taboes doorbreken

Controversiële expo over Hitler wil taboes doorbreken


http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/8/0/13/media_xl_3908878.jpg?20101014145723


Een controversiële tentoonstelling over de persoonlijkheidscultus rond de Duitse oud-dictator Adolf Hitler opent morgen haar deuren in het Historisch Museum in Berlijn.


Tijdens de expositie 'Hitler en de Duitsers' zijn nazivoorwerpen te zien als bustes van Hitler, lampenkappen met hakenkruizen en kaartspelen die waren bedoeld om het volk bekend te maken met de namen van nazileiders. Voor de kinderen waren er destijds onder meer schoolboeken met de nazileer en een bordspel met de naam 'Luchtaanval', een vermakelijk spel voor jong en oud. Ook wordt een collectie leger- en nazipoppen getoond, waaronder die van Hitler zelf.







Het is de eerste keer dat er in Duitsland een expositie wordt gehouden die niet alleen ingaat op de vraag hoe Hitler aan de macht kon komen, maar vooral laat zien hoe hij de macht kon behouden. De tentoonstelling is controversieel omdat de tentoongestelde nazirelikwieën volgens critici mogelijk sympathisanten van het Derde Rijk aantrekken. De samenstellers zeggen daarom dat bij elk relikwie de waarheid achter de nazipropaganda en de gevolgen voor veel bevolkingsgroepen te zien zullen zijn.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgende week al eerste sneeuw in Groot-Brittannië

Volgende week al eerste sneeuw in Groot-Brittannië



De winter is begonnen in Groot-Brittannië. In Engeland gaat het volgende week vriezen, terwijl Schotland en Noord-Engeland de eerste sneeuw al mogen verwachten.

Net als bij ons is de temperatuur in Groot-Brittannië de voorbije week fel gedaald. Met temperaturen rond tien graden mogen wij volgende week echter nog niet klagen. Schotland en het noorden van Engeland zullen mogelijk al hun eerste sneeuwbuien van de winter zien. In hoger gelegen gebieden in Schotland kan de vroege sneeuw zelfs blijven liggen.

Britse weerkundigen van Positive Weather Solutions voorspelden onlangs nog een nieuwe ijskoude winter voor Groot-Brittannië. Het grootste deel van de winter zou het land net als vorig jaar wit kleuren. Een ander weerbureau, The Weather Outlook, stelt dat het Britse eiland een reeks winters doormaakt zoals tussen 1939 en 1942. Toen werden de soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog niet gespaard.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alle Chileense kompels boven: 33 verhalen van angst én hoop

Alle Chileense kompels boven: 33 verhalen van angst én hoop


http://img832.imageshack.us/img832/9540/chileensekompels.jpg



Het is zover: de 33 Chileense kompels die 69 dagen lang vastzaten in een ingestorte mijnschacht, zijn gered. Om 21u55 plaatselijke tijd (2u55 Belgische tijd) werd ploegleider Luis Urzua als laatste bovengehaald. Daarmee kwam een einde aan een foutloos verlopen reddingsoperatie. Achter elk gezicht dat na de beproeving eindelijk het daglicht zag, schuilt een verhaal van angst, verdriet en vooral veel hoop. Hieronder geven we u het relaas van elke mijnwerker.

Met de redding van Florencio Avalos (31), gisteren rond 5 uur Belgische tijd, begon de bevrijding  van de Chileense mijnwerkers die meer dan twee maanden 700 meter onder de grond moesten doorbrengen. Familieleden reageerden euforisch toen de man aan de oppervlakte verscheen. Avalos stapte rustig uit de capsule en zag er gezond uit. Hij viel eerst zijn familie in de armen en groette dan de Chileense president.

Humor
Mario Sepulveda (40) was de tweede die gered werd. Hij hield al die weken de moraal hoog bij de kompels met zijn humor. Nadat hij zijn vrouw Elvira had omhelsd, had hij voor de reddingswerkers dan ook een souvenir bij: stenen vanuit zijn ondergrondse gevangenis. "Ik balanceerde tussen God en de duivel, en God heeft me gekozen", zei hij bij zijn redding.

Cruise
Juan Illanes was nummer drie. De 52-jarige oud-soldaat ijverde voor discipline en organisatie in de mijnschacht. Omschreef zijn redding in de capsule als "een cruise". Begon op en neer te springen alsof hij zijn fitheid wilde tonen.

Enige Boliviaan
De vierde in lijn was Carlos Mamani, de enige Boliviaan in de groep. Mamani (24) was pas vijf dagen aan het werk in de mijn toen die instortte. Werd verwelkomd door zijn vrouw en de Boliviaanse president Evo Morales. Bedankte Chili voor de reddingsoperatie en was blij eindelijk frisse lucht te kunnen inademen en de sterren te zien.

De jongste van de hoop
Nummer vijf in de rij was Jimmy Sanchez, de jongste van de mijnwerkers die 69 dagen vast hebben gezeten. Hij is amper 19 jaar jong en hij werkte pas vijf maanden in de mijn, toen hij samen met 32 collega's klem kwam te zitten. Tienerpapa Jimmy werd herenigd met zijn dochtertje van slechts enkele maanden oud.

Discussie
Als zesde kwam de dertigjarige Osman Araya, vader van drie kinderen, naar boven. Een week voor de instorting had hij nog een verhitte discussie met zijn baas over de veiligheid in de mijn. "Veel dank aan iedereen die ons de voorbije dagen gesteund heeft", luidde zijn eerste woorden.

Chileense vlag
José Ojeda, een weduwnaar en diabeet, was de zevende gelukkige. Ojeda had een Chileense vlag mee en stapte met een stralende glimlach zijn vrijheid tegemoet. Hij schreef het briefje met de woorden 'we zijn alle 33 nog in leven' dat ertoe leidde dat een reddingsoperatie op poten werd gezet.

"Eigen huis"
Claudio Yañez, de achtste mijnwerker, zag een uur eerder het daglicht. Hij stormde meteen naar zijn moeder en één van zijn twee dochters. Zijn vader stierf al toen hij amper zes jaar oud was. Zijn vriendin en moeder leven onder hetzelfde dak, maar zijn niet de beste maatjes. "Ik wilde altijd al een eigen huisje hebben. Met het geld dat we nu krijgen, zal dat eindelijk lukken", verklaarde zijn vriendin Cristina Nuñez, die hem een huwelijksaanzoek deed terwijl hij in de mijn zat.

De oudste
De bevrijding van Mario Gómez Heredia was het emotioneelste tot dan toe. Hij is met zijn 63 jaar de oudste van de hoop. Zeven jaar geleden verloor de vader van vier kinderen bij een arbeidsongeval drie vingers van zijn linkerhand. O ironie: de dag voor de ramp vroeg zijn vrouw om niet te gaan werken, zodat hij tijd zou hebben om zijn prepensioen aan te vragen. Eerst ging hij akkoord, tot hij hoorde dat hij in dat geval zijn vrachtwagen zou kwijtspelen. In Chili ligt de pensioenleeftijd op 65, maar vermits Gómez aan silicose (een chronische longaandoening; nvdr) leed kon hij in principe vervroegd van zijn oude dag genieten. Nadat hij even met de Chileense vlag wapperde, gaf hij zijn vrouw een knuffel en viel hij biddend op zijn knieën.

"Door de hel gegaan"
Nummer tien, Alex Vega Salazar, kwam om 13.50 uur aan de oppervlakte, dankte de reddingswerkers en gaf zijn vrouw vervolgens een stevige kus. De 31-jarige vader van twee kinderen is mechanieker en werkte in de mijn van San José omdat hij zo snel mogelijk een huis wilde kopen in Copiapó. "We zijn door de hel gegaan", verkondigde zijn moeder Ana Salazar. "Vier keer leek er contact met hen te zijn: iemand had wat gehoord, maar het bleek telkens vals alarm. En dan waren er nog die andere geruchten: dat er geen water was, of tenminste toch niet drinkbaar. Zo'n commentaar doet de moed snel zinken."

1 op 3
Jorge Galleguillos was de elfde mijnwerker die gered werd, waardoor de teller op 1 op 3 kwam te staan. In de eerste briefjes die deze 56-jarige vader naar de buitenwereld stuurde, stonden instructies om zijn schulden af te betalen. Enkele jaren geleden is hij gescheiden van zijn vrouw en ging hij in Tierra Amarilla wonen, dichtbij zijn twee zussen. Van zijn zestiende werkte hij al in de mijnen, een passie voor hem. Vorig jaar kreeg hij twee arbeidsongevallen: bij het eerste brak hij zijn enkel, vier maanden later blesseerde hij zijn schouder toen een steen op zijn helm viel.

"Nooit zo depressief"
Een uurtje eerder kon Edison Pena -een beetje schuw, maar duidelijk opgelucht- eindelijk buitenlucht opsnuiven. Hij had het zeer lastig ondergronds. Onmiddellijk nadat de 33 gelokaliseerd werden, liet hij al zijn wanhoop blijken. Zijn vader verklaarde dat hij Edison nog nooit zo depressief gezien had. De sport hield hem overeind: ook ondergronds liep hij zijn dagelijkse tien kilometer. Edison heeft zelf geen kinderen, in tegenstelling tot zijn partner die aan vorige relaties vier nakomelingen overhield.

Vriendin zwanger (maar hij weet het niet)
Aan Carlos Barrios, de dertiende mijnwerker die gered werd, is een apart verhaal verbonden. Hoewel hij niet van kinderen houdt, heeft hij toch een vijfjarige zoon. En als klap op de vuurpijl is zijn vriendin nu zwanger van hem. Een week na de ramp ontdekte ze dat ze een kind van hem verwachtte. Psychologen achtten het echter raadzaam om hem het 'blijde' nieuws nog niet te vertellen. "Ik weet niet hoe hij zal reageren, maar ik denk eraan om mijn baby naar hem te vernoemen. En als het een dochter wordt, zal ik haar Carla noemen", aldus de 24-jarige Carolina Véliz.

Dochtertje Paz Victoria
Victor Zamora was de veertiende die veilig en wel de oppervlakte bereikte. Net als bij zijn voorganger is ook zijn vrouw zwanger. Hun dochter zal de naam Paz Victoria (Vrede Overwinning in het Nederlands; nvdr) krijgen. In februari verloor Zamora zijn baan als automonteur in een garage nadat Chili was getroffen door een aardbeving. Bij gebrek aan alternatieven nam hij werk aan als monteur in de San Jose-mijn in de Atacamawoestijn. Toen hij de opdracht kreeg om een graafmachine te gaan repareren, kwam hij als een rat in de val te zitten.

Dagboek
Om iets na 17 uur mocht ook Victor Segovia (48) het allergrootste geluk ervaren: eindelijk vrij na 69 dagen duisternis. Segovia is een man met een plan. Hij heeft elke gebeurtenis in de mijn nauwgezet genoteerd, met de bedoeling er een boek over te schrijven. In de video die ondergronds geschoten werd, was hij dan ook constant met papieren in de weer. Vier jaar geleden scheidde hij van Soledad Moreno, maar zij was de enige die de waarheid over zijn gemoedstoestand te horen kreeg. Tegen zijn familie vertelde hij dat hij het goed stelde. "Maar tegen jou ga ik niet liegen", klonk het in een brief naar Soledad. "Ik heb schrik, ben wanhopig en zie de zaken zwart in." Samen kregen ze vijf kinderen, maar dochter Marisa -nu 23- is de enige die bij hem inwoont. "Ze waren twintig jaar getrouwd, maar van de ene op de andere dag zei Soldado dat de liefde over was en dat ze iemand anders op het oog had. Hij deed daarna niets anders dan huilen", aldus zijn dochter.

Taxichauffeur
De moeder van Daniel Herrera beloofde niet te wenen als ze haar zoon na 69 dagen weer zou kunnen vastpakken. Missie mislukt, want ondanks de grote zonnebril kon ze het toch niet helemaal droog houden. Herrera was de zestiende die bovengehaald werd, waardoor de reddingsoperatie bijna halfweg was. Eigenlijk is hij taxichauffeur, maar in de mijn kreeg hij de rol van medisch assistent toebedeeld. Over de psycholoog die de 33 mijnwerkers behandelde was Herrera niet te spreken. "Die zorgt alleen maar voor hysterie." Voor de rest hulde deze stille kracht zich vooral in mysterie.


 http://img832.imageshack.us/img832/6656/de33mijnwerkers.jpg


Derde keer

Omar Reygadas was nummer zeventien. De weduwnaar was al zo'n dertig jaar mijnwerker en dit was de derde keer dat hij als kompel kwam vast te zitten. Knielde bij zijn redding op de grond met een bijbel in de hand. Heeft zes kinderen, veertien kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Liet weten dat hij zin heeft in een lekker stuk kalfsvlees met avocado.

Kerkelijk huwelijk
De achttiende in de rij was Esteban Rojas. De 44-jarige Rojas is al vijfentwintig jaar getrouwd, maar heeft nooit een kerkelijk huwelijk gehad. Beloofde zijn vrouw een trouwjurk én een huwelijk in de kerk als hij levend zou boven geraken.

Familie
Pablo Rojas was de negentiende die opnieuw zonlicht te zien kreeg. Hij werd verwelkomd door zijn zoon die hij minutenlang knuffelde. Victor Segovia en Esteban Rojas, die eerder al naar boven werden gehaald, waren zijn kozijnen.

Burgemeester
Nummer twintig was Dario Segovia. Zijn vader, ook een mijnwerker, nam Dario al mee naar de mijnen toen hij acht jaar was. Zijn zus Maria wordt 'de burgemeester van Camp Hope' genoemd, omdat ze het voortouw nam voor de acties aan de mijnsite.

Dr. House
De volgende die naar boven werd gehaald was Yonni Barrios. De 50-jarige Barrios nam de rol van dokter op zich in de mijn, wat hem de bijnaam 'Dr. House' opleverde, naar de bekende tv-serie die erg populair is in Chili. Is nog niet aan het einde van zijn lijdensweg, want Barrios nodigde ook zijn minnares uit bij zijn redding. Toen zijn vrouw dat te horen kregen, stuurde ze zelf haar kat. "Hij houdt van hen allebei, ze zijn allebei belangrijk voor hem en hij hoopt dat ze ooit vriendinnen worden", vertelde zijn zus aan de Daily Telegraph.

Gracias Senor
Samuel Alavos was nummer 22, zodat 2/3 van de kompels ondertussen waren bovengehaald. Alavos werd door zijn vrouw begroet en droeg een t-shirt met daarop de woorden 'Gracias Senor' of 'Dank u God'.

Bevoorrading
Nummer 23 die onwennig met de ogen knipperde na 69 dagen in de duisternis was Carlos Bugueno. De man zag er wat onder de indruk uit, maar klaart zichtbaar op als zijn president hem met een 'Welkom terug in het leven' begroet. De 27-jarige Bugueno was een van de 'palomeros', de mannen die de voorraadpakjes hen en weer stuurden via de bevoorradingspijp waarmee de 33 hulp van buitenaf kregen.

Predikant hield de moed erin
Emotioneel tafereel wanneer Jose Henriquez (54) bovengronds werd  omhelsd door zijn echgenote Blanca Hettiz Berrios. Henriquez is een mijnveteraan met 33 jaar ervaring. Als evangelisch priester probeerde hij het moreell van zijn collega's tijdens de lange, onzekere periode hoog te houden.

Almaar sneller
Tijdens de bevrijding van Renan Avalos viel op hoe snel en vlot het allemaal begint te gaan. De man deed nog nauwelijks 9 minuten en dertien seconden over zijn tocht. En daar genoot hij van: "Echt een mooie trip", lachte hij terwijl hij zijn moeder en echtgenote omarmde.

Aanzoek en verjaardagscadeau
Claudio Acuna vierde zijn 35ste verjaardag op 9 september van dit jaar onder de grond. Toen hij uit de Phoenix2-capsule stapte kreeg hij prompt een T-shirt van zijn favoriete voetbalclub Colo Colo cadeau. En Acuna heeft nog iets te vieren: de BBC berichtte dat hij een aanzoek deed aan zijn vriendin, met wie hij al jaren samen is. Het koppel heeft ook een jong kindje.

Voetbalfan trapt een balletje
Na Ancuna kwam er nog een voetbalfan boven water. De 53-jarige Franklin Lobos, electricien en ooit voetballer in een lokale divisie, liet  de vervloekte mijnschacht achter zich. Hij was het overigens die ervoor wist te zorgen dat Barcelona-ster David Villa een gesigneerd shirt aan de mijnwerkers stuurde. Lobos krijgt een voetbal als welkomstpresentje, en trapt meteen een balletje.

Net op tijd
Elke mijnwerker zal ongetwijfeld blij geweest zijn dat de reddingsoperatie gesmeerd verliep, maar voor Richard Villarroel, nummer 28 die boven kwam, was de timing wel heel erg geslaagd. Zijn vriendin staat op het punt te bevallen, van een zoontje dat Richard Junior zal heten.

In het donker
Na nummer 28 moesten de geredde kompels wat langer wachten op het zonlicht. Tijdens de redding van Juan Aguilar (49) werd het plotseling donker. De rest van de groep zal dus in nachtelijke duisternis naar boven komen. Mijnopozichter Aguilar zat ver van huis vast: hij is afkomstig van het mijnstadje Los Lagos, bijna 1.500 kilometer ver.

Pechvogel heeft eindelijk geluk
Ingenieur Raul Bustos had bepaald geen rustig jaar achter de rug. De man had een bouwonderneming in het havenstadje Talcahuano maar speelde dat kwijt als gevolg van de aardbeving en tsunami die Chili in februari van dit jaar troffen. Daarna beproefde hij zijn geluk in de San José-mijn, waar hij dus door de zoveelste ramp werd getroffen. Zijn redding verliep evenwel vlekkeloos. Bustos heeft een echtgenote en twee kinderen.

Rotperiode afsluiten
Ook voor Pedro Cortez (24) stond 2011 al vóór de mijnramp geboekstaafd als een rotjaar zonder weerga. De man had al verwondingen opgelopen tijdens zijn werk in de mijnen en is gescheiden. Als het van zijn buren afhangt, wordt de periode officieel afgesloten met een flink feestje: in Cortez' straat werden 'enorme hoeveelheden' bier, wijn en likeur aangesleept voor een welkomstfeest dat dfe buurt nog lang zal heugen.

Vader van Hoop
De voorlaatste mijnwerker die de schacht verliet is Ariel Ticona. Het hartverwarmende verhaal van de man is wereldwijd bekend. Hij kon de geboorte van zijn dochtertje pas zien toen men op 14 september een video van de bevalling naar de mijnwerkers kon bezorgen. Het meisje kreeg de naam Esperanza ('Hoop') mee, een hoop die nu bewaarheid werd.

Meestermotivator blijft als laatste
Nummer 33, de allerlaatste man die zijn maandenlange gedwongen 'thuis' mocht verlaten, was ploegleider Luis Urzua. De man heeft zijn rol met brio vervuld: voor velen was hij degene die de ploeggeest in zijn team kon bewaren, en dat in haast onmenselijke omstandigheden. Als waardige kapitein koos Urzua ervoor om als laatste man in de mijn te blijven. Zeker in de eerste dagen, toen het lot van de 33 voor de buitenwereld onbekend was en niemand wist of ze het zouden overleven, verrichtte de meester-motivator titanenwerk. Nu is ook hij vrij.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!