Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




10-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeenten hebben geen lessen getrokken uit vorige winter

"Gemeenten hebben geen lessen getrokken uit vorige winter"



Het tekort aan strooizout is te wijten aan een slechte aanpak in bepaalde steden en gemeenten. Dat zegt het Agentschap Wegen en Verkeer, dat vandaag samen zat met de diensten van de gouverneurs van alle Vlaamse provincies, de VVSG en enkele zoutleveranciers om de huidige zoutproblematiek te bespreken. Vooral in Limburg zijn er nog problemen.

Weinig gemeenten hebben lessen getrokken uit vorige winter, zeggen de gouverneurs. "Uit de analyse blijkt dat er veel gemeenten zijn die pas op het laatste nippertje zijn gaan aankloppen bij de zoutleveranciers en hun strooiactiviteiten niet optimaal en zuinig uitvoeren. Zij brengen de bevoorrading van zout voor andere gemeenten in het gedrang."
 
Vooral in Limburg zijn er momenteel nog problemen, zegt Ilse Luypaerts van het agentschap. Over welke gemeenten het gaat, is niet duidelijk. Ook in de andere provincies zijn er gemeenten die bijna door hun voorraad heen zitten, maar "daar zijn de problemen minder groot".
 
Om de toestand van nabij te volgen, heeft het Agentschap Wegen en Verkeer een registratieprogramma ontwikkeld waarop elke gouverneur een overzicht krijgt van de zoutvoorraden in zijn steden en gemeenten.
 
De gouverneurs gaan daarnaast de gemeenten oproepen om hun winterplan te evalueren en zo zuinig en efficiënt mogelijk te strooien. "De zoutproblematiek kan niet enkel opgelost worden door extra zout te leveren, ook een zo efficiënt mogelijk gebruik van de strooimiddelen is nodig."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man krijgt gestolen auto na 27 jaar volledig opgeknapt terug

Man krijgt gestolen auto na 27 jaar volledig opgeknapt terug





Het was ongetwijfeld een prettig weerzien toen een dergelijke Chevrolet Camaro na ruim een kwarteeuw opdook.

De eigenaar van een 27 jaar geleden gestolen auto, die de wagen nagenoeg vergeten was, heeft vandaag een waardevolle oldtimer teruggekregen. Dat meldt de Californische zender KTLA.

De Chevrolet Camaro met bouwjaar 1973 werd in 1983 gestolen en dook onlangs opnieuw op, toen een onwetende koper de wagen bij de overheidsinstanties wilde aanmelden. Hij zou de wagen van een vrouw gekocht hebben bij wie de wagen tien jaar lang in de tuin gestaan had.
 
Volledig gerestaureerd
Ondertussen werd de Camaro volledig gerestaureerd, tot grote vreugde van de oorspronkelijke eigenaar.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lijk van non na 32 jaar opmerkelijk goed bewaard

Lijk van non na 32 jaar opmerkelijk goed bewaard





Bij de renovatie van een tempel in de Chinese provincie Fujian hebben bouwvakkers het lijk van een boeddhistische non opgegraven. De vrouw werd 32 jaar geleden begraven. De stoffelijke resten bleven opmerkelijk goed bewaard.


Het lichaam van de in 1978 overleden Chen Zhu werd destijds niet gebalsemd. Toch is het goed bewaard gebleven. Sommigen schrijven dit toe aan "de magie van het geloof". Anderen wijten de prima conservering dan weer aan het feit dat de vrouw vegetariër was.






De verantwoordelijke van de tempel waar het lijk werd ontdekt, zijn nu van plan om van de non een 'standbeeld' te maken. Experten zullen het lichaam in gaas wikkelen en het bedekken met zwarte lak waarna een laagje bladgoud de vrouw moet vereeuwigen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Who - Behind Blue Eyes

The Who - Behind Blue Eyes

Klik op de foto om hun te beluisteren






The Who is een Engelse rockband van de jaren zestig en zeventig van de twintigste eeuw en werd opgericht in 1964 in Londen, Engeland.

De band groeide uit tot een van de bekendste rock-'n-rollbands ter wereld, die in de hoogtijdagen bestond uit zanger Roger Daltrey, gitarist Pete Townshend, bassist John Entwistle en drummer Keith Moon. The Who is met uitzondering van de periodes tussen 1983 en 1988 en tussen 1990 en 1995 vrijwel continu op tournee geweest. Wijzigingen in de samenstelling kwamen na zijn het overlijden van Keith Moon in 1978 (die achtereenvolgens vervangen werd door Kenney Jones, Simon Phillips en Zak Starkey) en na de dood van John Entwistle in 2002 (waarvoor Pino Palladino sindsdien de honneurs waarneemt). Eind oktober 2006 maakte The Who een comeback, met hun album Endless Wire. Het is het elfde studioalbum dat de band uitbracht, maar het eerste sinds It's Hard uit 1982.

The Who is vooral bekend geworden als rockpioniers; uitvinders van de powerchords en Townshends rockopera Tommy. De vroege mod-albums van de band – met korte, soms agressieve nummers erop – zijn goede voorbeelden van hoe The Who er uitzag: Pete Townshend met zijn leidende powerchords; Keith Moon met zijn explosieve drumwerk; John Entwistle met zijn basloopjes en Roger Daltrey met zijn krachtige stem en rondvliegende microfoon. Deze albums zijn van grote invloed geweest op de ontwikkeling van de hardrock en de powerpop, terwijl de luidruchtige en agressieve concerten de weg vrijmaakten voor de komst van punkrock- en heavy metalbands, die op deze manier door The Who geïnspireerd werden.

In juli 2007 heeft The Who een succesvolle wereldtournee, die begonnen is in juni 2006, afgesloten.

The Who staat op nummer 8 van de lijst van de 100 Grootste Hardrockartiesten van VH1 en op nummer 9 van hun lijst van de 100 Grootste Rock-'n-Rollartiesten.




» Reageer (0)
09-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe schoenen veroorzaken al na 34 minuten pijn

Nieuwe schoenen veroorzaken al na 34 minuten pijn





De gemiddelde vrouw kan slechts 34 minuten op haar nieuw paar schoenen staan voordat ze pijn begint te krijgen. 


Britse onderzoekers ontdekten dat wanneer vrouwen hun nieuwe schoenen aantrekken, ze slechts een halfuur op hun voeten staan. Vier op de tien van de 4.000 ondervraagden zegt dat ze een extra paar schoenen meenemen in hun handtas om tijdens te avond te kunnen wisselen, omdat ze weten dat hun voeten pijn zullen doen. Meer dan de helft wandelt blootsvoets naar huis, een op de tien liet zijn hoge hakken al ergens achter of leent er van iemand anders.


Het afgelopen jaar kampte de gemiddelde vrouw gemiddeld zes keer met voetpijn. Een op de tien werd al naar huis gedragen, een derde gaat enkel naar plaatsen waar stoelen zijn, zodat ze niet op haar voeten moet staan. De helft heeft een paar pijnlijke hoge hakken maar blijft deze dragen omdat ze er zo geweldig uitzien. Drie op de tien droeg al oncomfortabele schoenen om een punt te bewijzen bij hun partners. Een vijfde zegt dat het vooruitzicht van pijnlijke voeten niet maakt dat ze geen pijnlijke hakken meer willen dragen.


De gemiddelde vrouw tussen 18 en 65 jaar bezit 18 paar schoenen, en geeft gemiddeld 42 euro per paar uit. Acht op de tien heeft wel negen paar schoenen dat ze minder dan twee keer droeg. Een derde geeft toe verslaafd aan schoenen te vzijn, zes op de tien heeft een speciale kast of lade om ze veilig in op te bergen. Een op de vijf beoordeelt een andere vrouw op basis van haar schoeisel, een op de tien denkt dat dit het meest belangrijke onderdeel van een outfit is. 


Bij een standaard hak van 7,5 cm komt 75 procent van de druk van het lichaam op het voorste deel van de voet, waardoor je een brandend gevoel ervaart. Doordat je lichaam niet in balans is, zorgt dit voor een been- en rugpijn. Als je lange tijd rechtstaat gaat je hele voet pijn doen. Voetspecialiste Erika Gibbins: "Mijn advies is om schoenen altijd thuis te testen, als je denkt dat ze pijn zullen doen, kun je je voorzorgen nemen door een zooltje aan te brengen om zo de druk te herverdelen."


De studie werd verricht naar aanleiding van de lancering van een voetzooltje Insolia dat de pijn door hoge hakken moet verminderen, waardoor je je schoenen drie keer zo lang zou kunnen dragen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zout uit smeltwater gevaarlijk voor kikkers

Zout uit smeltwater gevaarlijk voor kikkers


http://img841.imageshack.us/img841/3746/bruinekikker.jpg


Bruine kikkers bewegen trager en leggen kortere afstanden af nadat ze in contact komen met hoge concentraties zout afkomstig uit smeltwater. In het wetenschappelijk tijdschrift Aquatic Toxicology waarschuwen Waalse wetenschappers dat de dieren daardoor kwetsbaarder worden.


Een internationaal team onderzoekers met onder meer wetenschappers uit Luik en Namen onderzocht met videocamera's tijdens labotesten de voortbewegingssnelheid van de bruine kikker, nadat die in contact kwam met verschillende zoutconcentraties (NaCl).


"Aan de hand van een computermodel achteraf kwamen we tot de conclusie dat de dieren minder snel bewogen en ook kleinere afstanden aflegden bij hogere zoutconcentraties" zegt gedragsbioloog Mathieu Denoël van de Universiteit van Luik. "Dat zorgt ervoor dat de dieren kwetsbaarder worden voor roofdieren. Bovendien kunnen ze na de winterslaap minder makkelijk naar hun broedplaatsen trekken."
 

Uit andere studies bleek eerder dat de invloed van zout niet leidt tot hogere sterftecijfers, en evenmin de groei van dieren beïnvloedt. Wel zijn er negatieve gevolgen als de eitjes blootgesteld worden aan hoge zoutconcentraties. "Ervoor zorgen dat zout de overwinteringspoelen van amfibieën niet bereikt, via grachten of afleidingskanalen naast wegen, kan een oplossing zijn voor het probleem," meent de wetenschapper.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 vrouw op 5 heeft doodsangst voor tandarts

1 vrouw op 5 heeft doodsangst voor tandarts





20 procent van de vrouwen kampt met een panische angst voor de tandarts ondanks het feit dat dankzij verbeterde technologieën de behandeling bijna pijnloos is.


Sommige vrouwen hebben zoveel bang van hun tandarts dat ze verdoofd moeten worden voor ze op controle gaan, dat blijkt uit een rondvraag bij 11.400 Britse mannen en vrouwen. 54 procent is de dag voor een afspraak zenuwachtig en 57 procent zegt dat ze angstig in de wachtkamer zitten. Bij mannen kampt maar tien procent met dit soort fobie. Tandartsen zeggen dat mannen waarschijnlijk evenveel schrik hebben, maar dat ze dit gewoon niet durven toegeven. 39 procent van de heren is nerveus de dag voor een afspraak, 42 procent zit angstig in de wachtkamer. 79 procent van de dames is angstig wanneer ze weten dat ze een gaatje moeten laten uitboren, in vergelijking met 65 procent van de mannen.


Sommige patiënten praten met hun tandarts over hun fobie op voorhand, anderen hebben een verdoving nodig om hun afspraak te doorstaan. Tandartsen noemen deze fobie irrationeel. Professor Nigel Carter: "Deze cijfers verrassen mij niet, veel professionals denken zelfs dat dit nog hoger ligt. Veel patiënten geven achteraf toe dat hun consultatie niet zo erg was als ze gedacht hadden." Ouderen hebben veel minder schrik van de tandarts, slechts 8 procent van degenen ouder dan 65 kampen met dit soort fobie. Dit zou komen doordat velen van hen een kunstgebit dragen.


39 procent van de Britten laat niet regelmatig zijn gebit nakijken, 27 problemen maakt alleen een afspraak bij problemen. Minder dan zes procent van de volwassenen heeft zijn natuurlijke gebit niet meer, dat was in 1978 nog 30 procent.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartverwarmend: kat die verdwaalde door Katrina na vijf jaar weer thuis

Hartverwarmend: kat die verdwaalde door Katrina na vijf jaar weer thuis





Scrub, een zevenjarige kater, is na vijf jaar weer herenigd met zijn baasje. De kater verdween in de chaos van orkaan Katrina en slaagde er al die tijd in te overleven. Hij kwam twee maanden geleden aankloppen bij een vrouw in Gulfport, een goeie 20 kilometer van zijn vroegere thuis. Die gaf Scrub een aantal weken eten, maar omdat er een koudegolf voorspeld werd, besloot ze om hem naar het asiel te brengen. Daar werd Scrub gescand en door de informatie op zijn microchip belandde hij weer bij zijn familie.



Scrub is een raskat, een Blauwe Rus, en was een geschenk van Chris Noble aan zijn echtgenote Jennifer. De kater was bestemd voor een knus leventje binnenshuis, maar orkaan Katrina gooide roet in het eten: temidden de chaos verdween de toen 2-jarige Scrub.






De familie Noble zocht zich te pletter, maar Scrub bleef spoorloos, en werd opgegeven. Maar de taaie rakker slaagde er blijkbaar in vijf jaar lang te overleven. Hij verkeert bovendien in uitstekende gezondheid, is vrij van virussen en kattenaids, maar verloor blijkbaar wel een stuk van zijn ene oor in een gevecht en heeft een litteken op zijn andere.


"We hebben eens een weggelopen raskat gehad die drie jaar overleefde in het wild, maar vijf jaar is hier toch wel straf", zeggen ze bij de plaatselijke afdeling van de Humane Society, waar Scrub terechtkwam.


De Nobles genieten nu volop van hun vroege kerstgeschenk. "De eerste uren was hij erg, erg bang", vertelt Jennifer, "en heel nerveus. Maar tegen de avond kalmeerde Scrub. En tegen de tijd dat mijn zonen moesten gaan slapen was hij al zo ver dat hij bij hen op bed sprong."





"Hij is wel veranderd, er zit nu toch een wild kantje aan onze Scrub", aldus mevrouw Noble. "Af en toe komt dat naar boven. Ach, ik zou willen dat hij kon praten, hij zou ons nogal een verhaal kunnen vertellen."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer buitenechtelijke kinderen in Vlaanderen

Steeds meer buitenechtelijke kinderen in Vlaanderen





Het aantal kinderen dat bij niet-gehuwde moeders wordt geboren, is tussen 1999 en 2007 sterk toegenomen in het Vlaamse Gewest.


In het Vlaamse Gewest werd in 2007 42 procent van de kinderen buiten een huwelijk geboren. Slechts 11 procent daarvan werd echter geboren buiten een verbintenis, waarmee wordt aangegeven of de ouders van de pasgeborenen al dan niet samenwonen. 'Buiten een huwelijk' geboren betekent dus vaak dat dit kinderen zijn van een niet-gehuwd samenwonend koppel, zo staat in officiële statistieken van de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie (ADSEI) van de federale overheidsdienst Economie.


Geboorten buiten de context van een huwelijk waren lange tijd zeldzaam in het Vlaamse Gewest. In 1970 en 1980 vond 2,5 procent van alle geboorten plaats buiten een huwelijk. In 1990 steeg dit aandeel naar 7 procent. Tien jaar later, in 2000, bedroeg het al 22 procent. Slechts 9,1 procent van die geboorten vond echter plaats buiten een verbintenis. In 2007 steeg het aantal geboorten buiten het huwelijk tot 42 procent.


Naargelang de leeftijd waarop moeders hun eerste en tweede kind krijgen, verandert ook hun leefvorm. Bijna de helft van de moeders jonger dan 20 jaar woont bij de geboorte van een eerste kind ongehuwd alleen, 35 procent woont ongehuwd samen. Bij de geboorte van een tweede kind gaat het om respectievelijk 30 en 50 procent. In de leeftijdscategorie van 20 tot 34 jaar wonen moeders ongeveer even vaak ongehuwd of gehuwd samen bij de geboorte van een eerste en tweede kind. Vanaf de leeftijd van 35 jaar gebeurt het dat vrouwen weer iets vaker ongehuwd alleen wonen bij de geboorte van een eerste of tweede kind.


Opvallend is dat men ongehuwde samenwonende moeders vooral (45 procent) terugvindt in de groep van hoger secundair opgeleiden tijdens de geboorte van een eerste kind. Moeders die alleen wonen, vinden we voornamelijk terug in de groep met een lager secundair onderwijsniveau.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse weerman:


Duitse weerman: " horrorwinter komt eraan"






Vanaf morgen beginnen de temperaturen gevoelig te stijgen met in het weekend zelfs tot 7 graden in Vlaanderen. Wie hoopt dat de winter al voorbij zou zijn, zal bedrogen uitkomen. Vanaf zondag neemt het kwik weer een ferme duik en als we de Duitse weerman Dominik Jung mogen geloven, wordt het zelfs het tweede deel van deze Europese horrorwinter met opnieuw Siberische temperaturen tot -15. West-Europa kan stilaan beginnen dromen van een witte kerst.

In München dachten ze gisteren dat de lente al in het land was met een voor deze tijd van het jaar uitzonderlijke 12 graden. Beieren en het zuiden van Duitsland genieten van een milde luchtstroom uit het zuiden, maar in het noorden en het oosten van het land is het nog koud. Volgende week wordt het zelfs berekoud met ijsdagen in heel Duitsland.

Ook bij ons berekoud
De kans is heel groot dat die nieuwe koudegolf ook tot bij ons zal doordringen. Vooral in de Oostkantons zullen ze het geweten hebben met midden volgende week maxima tot amper -5 en een nieuw pak sneeuw.



http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/18/2/6/media_xl_3971151.jpg?20101208115935



Als deze voorspellingen uitkomen, is dat geen goed nieuws voor de vele mensen die winterellende haten, maar uitstekend nieuws voor de uitbaters van skipistes in de Ardennen. Er ligt nu al een pak sneeuw tot 40 cm en vandaag kan er nog wat sneeuw bijvallen. In het weekend worden de maxima op de Hoge Venen licht positief, maar de sneeuw zou moeten standhouden. Mogelijk tot in de kerstvakantie die over dik twee weken begint. Dat zou het topjaar voor de wintersport in België mooi afsluiten. Of we ook in Vlaanderen een witte kerst zullen krijgen, is nu nog onmogelijk te voorspellen. (br.hln  foto's epa)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw die in boom vluchtte voor zwijnen, gered door helikopter

Vrouw die in boom vluchtte voor zwijnen, gered door helikopter



Een Franse vrouw is met een helikopter uit een boom gered. De 30-jarige dame was maandag bij een boswandeling nabij het Zuid-Franse Bagnères-de-Luchon op de vlucht geslagen voor wilde zwijnen.

De vrouw zag geen andere oplossing dan in een boom te klimmen op het moment dat de zwijnen naderden. Toen de dieren waren vertrokken, probeerde ze naar beneden te klauteren, maar daarbij viel ze twee meter lager in een stel takken. De vrouw belde de reddingsdiensten met haar mobiele telefoon, die van gps was voorzien, om de exacte locatie te geven.

Reddingswerkers ter plaatse besloten dat een helikopter nodig was om de vrouw veilig uit haar benarde positie te bevrijden. "Ze beefde en was onderkoeld, maar was verder niet gewond", aldus een reddingswerker.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lisa Hannigan - I Don't Know

Lisa Hannigan - I Don't Know

Klik op de foto om haar te beluisteren






Lisa Hannigan is een zeer getalenteerde Ierse zangeres , die vooral die bekendheid verwierf door haar samenwerking met Damien Rice.




» Reageer (0)
08-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duurste boek ter wereld brengt 8,7 miljoen euro op

Duurste boek ter wereld brengt 8,7 miljoen euro op


Een van de illustraties uit het zeldzame werk.
Een van de illustraties uit het zeldzame werk.


Een exemplaar van 'Birds of America', het duurste gedrukte boek ter wereld, is in Londen door veilinghuis Sotheby's geveild voor een recordbedrag van 7,3 miljoen pond (8,7 miljoen euro).


Sotheby's geeft aan dat de prijs die betaald wordt voor het werk van de beroemde ornitholoog en schilder John James Audubon, een recordbedrag is voor de veiling van een gedrukt boek.
 
Verwachtingen overtroffen
Geschat werd dat het boek tussen 4 en 6 miljoen pond zou opbrengen, maar dat bedrag werd dus ruimschoots overtroffen.
 
Koper van het boek, afkomstig uit de collectie van de Britse aristocraat Lord Hesketh, is Michael Tollemache, een Londense handelaar, zo gaf een woordvoerder van Sotheby's te kennen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.65 jaar Suske en Wiske: nieuw album op iPad

65 jaar Suske en Wiske: nieuw album op iPad





De stripreeks Suske en Wiske wordt 65 jaar oud en dat willen de stad Antwerpen en de Standaard Uitgeverij niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Ze plannen verschillende initiatieven, van een stadswandeling tot het aanbieden van de nieuwste strip via een mobiele applicatie.
 
Woensdag 15 december verschijnt album 311 'De Stuivende Stad'. Speciaal voor de 65e verjaardag is dit album ook verkrijgbaar als luisterstrip en is het te horen via een applicatie voor iPhone, iPodTouch en iPad. Standaard Uitgeverij biedt de applicatie tot 15 december gratis aan via de App-store van Apple.

"Deze combinatie van beeld en geluid als applicatie is iets uniek. Nergens ter wereld vind je een striptoepassing die strips lezen met luisteren combineert. Dit zorgt voor een unieke versterking van de stripbeleving", zegt Johan De Smedt van WPG Uitgevers België.

Omdat geestelijke vader Willy Vandersteen (1913-1990) een groot deel van zijn leven in Antwerpen-Noord doorbracht, wil ook de stad Antwerpen de stripreeks eren. Zo komt er een buurtwandeling 'Seefhoek Vooruit!' en op zondag 19 december volgt een heus verjaardagsfeest op het De Coninckplein met allerlei randanimatie voor het hele gezin.

Om de verjaardag nog wat extra luister bij te zetten, rijdt er sinds dinsdag ook een Suske en Wiske-tram door de Antwerpse binnenstad en dat nog tot begin 2011.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Portefeuille voorkomt dat je te veel uitgeeft

 Een portefeuille die voorkomt dat je te veel uitgeeft


http://img406.imageshack.us/img406/8862/geldbeugel.jpg



Tijdens deze feestperiode is het makkelijk om je uitgaven uit het oog te verliezen, dat is zeker het geval bij vrouwen aangezien 20 procent voor elk feest een nieuwe outfit koopt. Daarom deze slimme portefeuille die voorkomt dat je hier een financiële kater aan over houdt.

Impulsen beheersen
Productontwerper John Kestner  bedacht een oplossing zodat je je vooropgesteld budget niet overschrijdt. "Veel vrouwen hebben moeite om hun impulsen te beheersen, bij hen is er een kloof tussen het nemen van beslissingen en het beseffen van de gevolgen." De portefeuilles staan in verbinding met je gsm via bluetooth, die is verbonden met het internet en kan zo aan de informatie van je bankrekening. Die stuurt constant een update van je financiële status door.

Niet open
Wanneer je te veel uitgeeft, word je hier op een ludieke manier aan herinnerd. Er is het type 'Mother Bear': dit is portefeuille met een sluitstuk dat moeilijker opengaat hoe lager het bedrag op je rekening is. Eens je blut bent, blijft de portefeuille simpelweg gesloten. De Peacock blaast zichzelf op en laat zichzelf terug af afhankelijk van hoeveel geld er nog beschikbaar is. Bij de 'Bumblebee' gaat een zoemend geluid af wanneer je geld uitgeeft. Hoe groter het bedrag, hoe langer het geluid duurt.

Uitvinder Kestner wil zijn uitvinding goedkoop aan de man brengen: "Het zou ironisch zijn moesten we een fortuin vragen voor iets dat moet helpen geld te besparen."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chirurg vergeet twee scharen in buik patiënt

Chirurg vergeet twee scharen in buik patiënt



Een man uit Antwerpen heeft na een darmoperatie in het Sint-Augustinusziekenhuis van het Antwerpse Wilrijk een jaar rondgelopen met twee 'vergeten' scharen van 16 cm in zijn onderbuik. Dat schrijft de gedrukte versie van Het Laatste Nieuws.

Glen G. (50) leed al die tijd helse pijnen, maar de chirurg wou niet luisteren. Na de operatie had het ziekenhuispersoneel nochtans gemerkt dat er twee scharen tekort waren, maar het verdoezelde dit met twee stuks uit een andere instrumentendoos. Het was pas na een jaar van helse pijn dat de patiënt zelf naar een radioloog trok voor een röntgenfoto. Daar werden de twee grote scharen ontdekt, die van het middenrif tot aan het bekken van Glen G. zaten.
 
Schadevergoeding
Zowel de chirurg, een gerenommeerde arts met meer dan 25 jaar dienst en professor Heelkunde aan de universiteit van Leuven, als het ziekenhuis geven de zware blunders toe. Het ziekenhuis biedt Glen G. een schadevergoeding van 5.000 euro, maar de man eist 80.000 euro.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 786 berggorilla's

Nog 786 berggorilla's


http://img30.imageshack.us/img30/4705/berggorillas.jpg


Is er dan toch een sprankeltje hoopt voor de bedreigde berggorilla's? Uit een telling bij de mensapen in Afrika blijkt dat het aantal berggorilla's in het Virunga-gebergte op de grens tussen Congo, Rwanda en Oeganda is gestegen tot 480. Dat zijn er honderd meer dan er zeven jaar geleden, in 2003.

ij een registratie in het Bwindi-oerwoud, een ander gorillagebied in Oeganda, werden vier jaar geleden 302 dieren geteld. Alles samen wordt het aantal berggorilla's wereldwijd nu op 786 geschat.
 
Voor de gorillatelling legden zes teams van wetenschappers meer dan duizend kilometer af door de regenwouden van het gebergte. Ze baseerden zich niet alleen op waarnemingen, maar verzamelden ook mestmonsters, die door middel van DNA-tests konden worden teruggebracht tot de individuele dieren.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke Romeinse zilverschat in Everbeek (Brakel) gevonden

Unieke Romeinse zilverschat in Everbeek (Brakel) gevonden


http://img843.imageshack.us/img843/4666/sneeuwbloem.jpg



Het Provinciaal Archeologisch Museum (PAM) Velzeke toont dit weekend voor het eerst een Romeinse zilverschat uit de derde eeuw. De vondst werd vorig jaar door een amateurarcheoloog gedaan, maar is al die tijd stilgehouden. Volgens het museum is het de eerste keer dat in België een dergelijke schat gevonden wordt.
 
Kom
Op een terrein in Everbeek (Brakel) vond een amateur-archeoloog vorig jaar een tiental zilveren voorwerpen. Het topstuk is een met mythologische figuren versierde kom. "De bovenfries vertoont florale motieven en op de onderfries zijn op een bijzonder kunstzinnige wijze vier fabelachtige dieren afgebeeld, een soort zeemonsters met vissenstaarten." Daarnaast bevat de schat ook een ring en zilveren lepels.
 
"De vondst is uniek en de eerste van die omvang in België", zegt Kurt Braeckman, conservator-diensthoofd van het PAM Velzeke.
 
Invallen Germanen
De Romeinse eigenaar van het zilverwerk verstopte zijn kostbare spullen wellicht tijdens de invallen van de Germanen, in het midden van de derde eeuw. "De context is ons nog niet helemaal duidelijk, maar vermoedelijk werd de schat nadien nooit meer gerecupereerd. Het is nog te vroeg om de vondst aan een woonplaats te linken, maar we denken dat de eigenaar een edelsmid was. Want tussen de dure zilveren voorwerpen zaten ook gebroken stukken en zilverafval."
 
Uit analyse blijkt dat de gemiddelde kwaliteit van het zilver ongeveer 95 procent bedraagt. De schat wordt zaterdagavond voor het eerst aan het personeel, schenkers, bruikleengevers en de pers voorgesteld. Het brede publiek kan er zondag mee kennismaken. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krezip - Everything and more

Krezip - Everything and more

Klik op de foto om ze te beluisteren






Krezip was een Nederlandse band uit Tilburg, waarvan de harde kern bestond uit zangeres en pianiste Jacqueline Govaert, haar zus Anne Govaert op gitaar, Annelies Kuijsters op toetsen en Joost van Haaren op bas. Per 2004 werd gitarist Thomas Holthuis opgevolgd door Jan Peter Hoekstra en vanaf 1 januari 2005 drummer Thijs Romeijn door Bram van den Berg. Op 27 juni 2009 gaf de band haar laatste concert in de Heineken Music Hall.

Krezip werd in 1997 opgericht, met de Belgische band K's Choice als voornaamste inspiratiebron. De naam Krezip betekent niets, hoewel het een anagram van het woord perzik is. Toen de bandleden nog grotendeels middelbare scholieren waren, hadden ze al een grote reputatie in het clubcircuit. In eigen beheer brachten ze 2 demo-cassettes en vervolgens een demo-cd Run around (1999) uit, waar o.a. de nummers "In Her Sun (Stupid)" en I agree op staan.

Mede dankzij een optreden op het festival Pinkpop in 2000 raakten ze ook bij een groter publiek populair. Zowel het debuutalbum Nothing less als de single I would stay werden grote hits. In 2002 volgde het derde album Days like this, dat ook enkele hits opleverde.

In 2004 werd Krezip, tegelijk met andere Nederlandse bands, door de platenmaatschappij Warner Music op straat gezet. Daarop sloten de bandleden in 2005 een nieuw contract met Sony BMG. Op 26 april van dat jaar brachten ze bij dit label de single Out Of My Bed uit. Deze single was afkomstig van het album What are you waiting for, dat op 9 mei 2005 uitkwam. What are you waiting for is geproduceerd door het Amerikaanse echtpaar Wizardz of Oz. De tweede single van het album was Don’t Crush Me, die vanaf 18 juli 2005 in de winkels lag. In hetzelfde jaar was Same Mistake (van hetzelfde album) te horen in de kaskraker Het Schnitzelparadijs, een film van Martin Koolhoven.

In 2008 werd er bekend gemaakt dat er een best-of compilatie van de band zou verschijnen in december. Aanvankelijk werd gesuggereerd dat het een goed moment was voor de band om terug te kijken, maar Krezip maakte op 2 oktober 2008 in het radioprogramma van Giel Beelen op 3FM bekend uit elkaar te gaan [1]. Na net geen 12 jaar vonden de bandleden dat ze hun eigen weg moesten gaan. Een tijdelijke stop was geen oplossing, dus was stoppen met de band de weloverwogen keuze. Hun laatste optreden was op 27 juni 2009 in de Heineken Music Hall, Amsterdam. De allerlaatste single van Krezip heet "Sweet Goodbyes".

Vlak voor deze laatste optredens was Krezip ook te zien op Pinkpop 2009. Ze vielen daar in omdat Depeche Mode afgezegd had. Ook werd er als aardigheidje even een foto van de pasgeboren baby van Jacqueline getoond aan het publiek.

Op vrijdag 26 Juni en zaterdag 27 Juni 2009 gaf Krezip twee uitverkochte afscheidsconcerten in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Jacqueline Govaert gaat verder met zingen, ze heeft een nieuw nummer opgenomen met Armin van Buuren. Joost van Haaren en Bram van den Berg voegen zich in 2009 bij de liveband van VanVelzen. Jan Peter Hoekstra gaat spelen in The Sheer. Gitarist Anne Govaert en toetsenist Annelies Kuijsters richten zich na Krezip op hun studie, maar Kuijsters speelt nu ook in Agua de Annique.




» Reageer (0)
07-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kussen onder de maretak over 20 jaar niet meer mogelijk?

Kussen onder de maretak over 20 jaar niet meer mogelijk?



Over twintig jaar zullen we een ander excuus moeten zoeken om iemand met kerst te kussen. De maretak dreigt immers te verdwijnen in onze regio.

Traditionele appelboomgaarden komen minder voor en dat zou het ook moeilijker kunnen maken om maretakken te vinden. In Groot-Brittannië probeert een organisatie telers te overtuigen zorg te dragen voor hun maretakken. Nochtans zijn er deze kerst nog maretakken in overvloed.

"De maretak doet het op dit ogenblik goed", zegt specialist Jonathan Briggs in The Guardian. "Oude boomgaarden produceren meer maretakken dan ooit omdat de groei ongecontroleerd gebeurt. Maar net daardoor zullen maretakken over tien tot twintig jaar misschien verdwenen zijn. Ze versnellen de dood van de bomen."

Daarom is het belangrijk dat maretakken van duurzame bronnen afkomstig zijn. Zelf heeft Briggs het hele jaar door maretakken in zijn huis om boze geesten te verdrijven. Maar natuurlijk is de maretak vooral een onderdeel van de hele sfeer rond Kerstmis. "Een kus met kerst zou wel eens heel duur kunnen worden", zegt Briggs.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!